מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיכה..מורן23/01/2011
שלום,
אני פונה לפורום הזה כי אני די נואשת ומחפשת עזרה..
התחלתי עם הפרעות אכילה לפני בערך שנתיים. זה התחיל בתור דיאטה תמימה שהתפתחה לתת משקל (לא מרגישה בנוח לקרוא לזה אנורקסיה). הייתי המשקל מאוד נמוך וכל הזמן שמעתי הערות על זה. אחרי קצת פחות משנה שהייתי ממש רזה, התחילו הבולמוסים.. לא יכולתי לעצור את עצמי.. עליתי אני חושבת את כל מה שירדתי.
זה ממש בקצרה הסיפור, עכשיו אני מש רוצה להוריד במשקל, לא יכולה להשתכל על עצמי יותר. לא רוצה לחזור למה שהייתי אבל עד 5 קילו פחות.. אני יודעת ה-כ-ל בנושא של תזונה ואיך לשמור על דיאטה אבל אני פשוט לא מסוגלת.. אני אמורה להתחיל בקרוב ללכת לדיאטנית, האם זה באמת יעזור לי ? הבנתי שלבד אני פשוט לא יכולה להתמודד עם זה כבר. אם אני מתחילה דיאטה מאזנת אצל דיאטנית, בתוך כמה זמן כערך ארד 5 קילו ? והאם אני חייבת להשקל אצלה ? משום שאני ממש מפחדת לעלות שוב על המשקל..כרגע אני פשוט ויתרתי.. אני ממשיכה לאכול ולהשמין ואני כבר ממש מחכה ללכת אליה. האם אני סתם מפתחת ציפיות ? או שזה באמת מה שיוצא אותי מזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
דנה-דיאטנית23/01/2011הי מורן,
טוב מאד שאת מבינה שיש בעיה, זה תחילת הדרך לפיתרון.
ללכת לדיאטנית זו בחירה טובה, לפחות בתור התחלה.
היא בהחלט תוכל לעזור לך, משום שאכילה נכונה ומאוזנת היא חלק מהטיפול בבולמוסים.
יתכן וזה לא יספיק. יתכן ותזדקקי לטיפול נוסף, אבל היא כבר תדע להגיד לך.
אני חושבת שכרגע המטרה שלך צריכה להיות מיגור הבולמוסים ואיזון האכילה. דחי את עניין הירידה במשקל עד לאחר שתחלימי.
בעניין המשקל - שתפי אותה בפחד שלך והגיעי איתה להבנה.
מאחלת לך הצלחה ובריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
מורן23/01/2011קודם כל, תודה על תשובתך,
למה הכוונה בטיפול נוסף ?
ואני לא בטוחה שארצה כל כך לספר לה על הפחדים שלי ומה אני מרגישה ואיך הגעתי לזה. בנוסף, אמא שלי תהייה איתי, ואני נורא לא רוצה שהיא תשמע את מה שיש לי להגיד. אני יודעת שהיא יודעת מה עובר עליי (בכל זאת, ההורים שלי ראו כמה רזיתי ועכשיו אי אפשר להתעלם מהעובדה שאני כל הזמן הולכת וחוזרת מהמטבח) אבל אני לא רוצה שהיא תדע מעבר.
אני נורא מפחדת שאני לא אצליח להשתלט על הבולסומים שלי. כרגע זה פשוט נראה בלתי אפשרי. כל מה שיש לי בראש סובב סביב אוכל, או מה הדבר הבא שאני אוכל, ומה יש לי בארונות. האם לאחר טיפול אני אוכל לצאת מזה ולרדת במשקל בצורה נכונה ? אם כן, כמה זמן בערך ייקח התהליך הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
דנה-דיאטנית24/01/2011הכוונה בטיפול נוסף יכולה להיות סוג מסוים של טיפול נפשי, לפעמים טיפול משפחתי, לפעמים גם תרופתי, יש מגוון של טיפולים ולרב יש צורך בשילוב, משום שהפרעת אכילה היא בעיה נפשית עם ביטויים פיזיים, כלומר אכילה לא תקינה, בולמוסים, הקאות וכו.
אני לא מכירה אותך ולכן אין לי מושג מה הבעיה שלך ומה הטיפול הנכון,
אבל חשוב מאד שלא להסתיר. לא מהורייך ולא מהדיאטנית. יש אפשרות להיות בחדר עם הדיאטנית לבד, לפחות חלק מהמפגש אם יהיה לך יותר קל, אבל את חייבת להבין, שאם לא תשתפי, העזרה שתקבלי תהיה מאד מוגבלת, והזמן עובר....
אז, למרות הקושי העצום, היי אמיצה וספרי הכל!
בצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
קרן אור26/01/2011שלום מורן,
את כותבת על הפרעת אכילה שהתחילה לפני כשנתיים ולא ברור מדברייך האם טופלה מעבר להיבט התזונתי.כי על פניו נשמע שהחלפת מחלה אחת באחרת,ששתיהן הן ביטוי למצוקה ריגשית שמשתחזרת באמצעות סממנים פיזיים משתנים.
ה"א לא נעלמת ביום בהיר,היא באה ללמד אותנו משהו ואם לא נהיה קשובים למסר הזה,לא נצליח להחלים ממנה.רק שזה קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי לבד,ואת בעצמך מתארת שהמצב יצא משליטה,כפי שקורה תמיד עם קשיים מודחקים.
עצתי לך, עם כל הקושי שבשיתוף(מדבריים אני מבינה שאת קטינה??) והחשש לספר להורים,לקחת אחריות אמיתית על חייך ולפנות לטיפול כדי למגר את הפרעת האכילה מחייך.אל תשלי את עצמך,אם המצב לא יטופל,את תמצאי את עצמך מבזבזת יותר מידי חשובות מחייך בגיהנום הפרטי הזה.
ההתעסקות שלך בלרדת 5 ק"ג מנסה להניע אותך מלהתבונן לתוך הדברים האמיתיים שדורשים היענות.וגם אם תגיעי לשם,זה אף פעם לא יספיק,ובטח ובטח לא יהיה זה שיגרום לך לקבל ולאהוב את עצמך.
קחי את עצתה של דנה ושתפי את הדיאטנית בפגישה הקרובה.אל תפחדי.
אני מכירה כ"כ הרבה נשים שפחדו לשתף את ההורים,אבל בדיעבד אף אחת לא מתחרטת שעשתה זאת.
אשמח לשמוע התפתחויות...
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור ונטע היקרות:תקווה22/01/2011
מה שלומכן? איך אתן מרגישות? מה קורה בזמן האחרון?
רציתי להכנס ולעדכן אותכן במה שקורה אבל אני מרגישה שכ"כ הרבה קורה בזמן האחרון שאני לא כזה יודעת מאיפה להתחיל..
הקצינה שלי עוברת מקום אחרי שנה וחצי (היא חתמה קבע שני) זה די היה משו שטלטל את כולנו,פשוט לא כזה ציפתי לזה וזה כאילו נפל עלי בבום למרות שידעתי עוד יחסית הרבה לפני שהיא מתכוונת לעבור מקום באיזשהו שלב..נראה לי שהרבה מזה פשוט היה פחד מהלא נודע-היא הקצינה היחידה שהיתה לנו והיא די שכחה מאתנו ופשוט הרגשתי שבאיזשהו מקום אנחנו כאליו לא חשובות לה מספיק היא פשוט לא מתיחסת אלינו יותר מדי..
ביום חמישי שהיינו בכנס מחוזי פגשנו את הקצינה שנכנסת במקומה היא נראת לי ממש אחלה עשתה עלי רושם ממש טוב משו שגם הפיג חששות היינו איתה רק חלק מהיום ובכל זאת היא נראת כאילו אכפת לה מהחיילות שתחתיה.
במוצש שעבר נפגשתי אם אחת החברות שלי שמלא זמן לא ריאתי אותה והיא מכירה אותי ממש ואת כל הסיפור בקיצור אחרי שדיברתי איתה ממש חשבתי על לבקש הקהלה בתנאי שירות שיתנו לי איזה בוקר חופשי או משו אבל מצד שני זה צבא אמורים לעבוד קשה אני לא כזה יודעת עם זה בסדר לבקש מהמערכת בקשה כ"כ חריגה כי יעשה לי יותר טוב עם קצת פחות עומס..
אחת הבנות בדירה גם מתחילה להעלות לי על העצבים אני מרגישה שממש חשוב לה להביע את הדעה שלה ולא כזה בא לי להגיב באמת למה שהיא אומרת כי חבל על האימות שאין מצב שאני אצא ממנו במצב טוב.
היה לי שבוע יחסית קשה אני ממשיכה בטיפול למרות הכל אבל זה לא פשוט ולפעמים אני לא יודעת אם אי פעם אזכה לראות את הצד השני של זה..
אשמח לשמוע מה אתן חושבות תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקווה נשמה!
נטע25/01/2011קודם כל מה שלומך יקרה?
יש בלגן פפה בפורום ופיספסתי את ההודעה שלך.
מה שלומך יקרה???
איך את מרגישה?
מקווה שעוברים עלייף ימים טובים!
אני גאה בך בכל יום שאת בצבא. שאת חזקה וגיבורה!!! ולא מתייאשת!
כל ה כ ב ו ד לך!!!
אוהבת אותך המוןןןןןןן
אני לא הרבה במחשב (רשמתי לך בפרטי למה... קיבלת???)
אוהבת
תמשיכי להיות גיבורה!!!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה,
קרן אור26/01/2011אני מכבדת את רצונך להיות נוכחת שקטה,אבל רוצה לומר לך שאם וכאשר תרצי,
אני יותר מאשמח לשמוע מה קורה איתך...
איתך במחשבותיי,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור תקווה ושירן המדהימות!!!
נטע28/01/2011שבת שלום מה שלומכן?
אני מתגעגעגעת אלייכן נורא
איך הולך?
שירני- נעלמתתתת!!!
ותקווה מאמי שוב אני אומרת לך שאני ג א ה בך!!! וגאה בך שאת שורדת ועוברת את הגיוס בגבורה!
מה שלומכן כולכן?
קרן אור מה שלום ילדייך? ואיך את מרגישה? חל שיפור במצב בריאותך?
אצלי - יש הרבה הרבה חדש אני באיזה שהוא מקום נעולה בתוך עצמי
מרגישה שאני שקועה בבוץ עמוקקק. קשה לי לכתוב בפורום, לא יודעת למה!!! לעומת זאת בפרטי יותר קל לי לשתף...
קשה לי לחייך לכול אחד אני כאילו שומרת מרחק מסויים מרגישה שאם אני אחייך זה יהיה חיוך מזוייף לכן יש אנשים שאני חולפת לידם מבלי לנפנף שלום.ואני לא יודעת למה זה קרה לי. אני חושבת שזה בגלל שעברו עלי הרבה דברים והמון תסכולים.
הכל מתקשר איכשהו להפרעת אכילה זה בטוח.
הכל החריף ביום אחד שהתחלתי עם כאבי בטן אחרי 2 התקפים כבר היה לי עירוי נוזלים ביד. בהתחלה חשבו שזה התייבשות אחרכך התברר דלקת בבטן .אחרכך היה שערוריה האם לנתח או לא. ואז עברתי מסכת קשה עם זונדה ובקיצור לא יכולה להזכר בזה. ואז ירדתי במשקל עליתי וירדתי כמו יויוו.... ושוב הגעתי למצב שהמשקל משחק תפקיד!
זה הכל בקיצור
שיהיה לכם המשך שבת כייפית וסופשבוע נעים וחמים
אוהבת אותכן
וחושבת עליכן!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה שלנו!
קרן אור03/02/2011צר לי לקרוא על מה שאת עוברת,אך יחד עם זאת שמחה שעל אף הקושי כתבת מעט,גם אם זה כמה משפטים.
אני מכירה את הזמנים האלו שקשה לשתף,שמרגישים מין קהות חושים,הכול מרגיש כאילו בתוך סרט נע,ולא ברור היכן אנו בכל זה.אבל...חשוב לי להזכיר לך שזאת תקופה,והיו לך גם כאלו תקופות,ועם התמדה בטיפול את תעברי גם את זה.
לגביי מצבך הפיזי-לא ברור לי מה בדיוק קרה..ואם הגעת להתייבשות(מצב של עירוי) היו שם כנראה הקאות..אשמח לשמוע מה הוחלט בסוף ומה הטיפול שאת מקבלת.
חשוב לי לומר לך נטע-שבמלחמה בה"א יש תנודות.לא תמיד אנו מצליחות לנצח את הדפוסים האוטומטיים שלנו ולעיתים חלה נסיגה.כן,גם אני מתמודדת עם מצבים אלו לא אחת.אבל בניגוד לפעם,אני עוצרת,וכלמודת ניסיון אני מנסה לברר לעצמי מה הדברים אומרים ,אלו מילים ותחושות אני מנסה לבטא דרך הגוף.מההיכרות שלי איתך,אני יודעת שאולי לאחרים מה שאני כותבת כאן יראה לא ברור,אבל אני גם יודעת שאת מבינה בדיוק למה אני מתכוונת.ואני פותחת לך ערוץ תקשורת נוסף,לא ע"ג הפורום,אלא מזמינה אותך לשתף אותי בכתובת המייל שלי(נמצאת למעלה),אם תמצאי את זה קל יותר.
כך או כך,מחזיקה לך אצבעות,
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה שלנו! - תגובה
קרן אור07/02/2011היי נטע,
קיבלתי את המייל שלך,ותודה.
עניתי לך עליו.
נשיקות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור ונטע היקרות: - תגובה
קרן אור26/01/2011הי תקווה,
שמחה כמו תמיד לשמוע ממך,ואני כאן תמיד גם בתקופות מורכבות יותר.
לשאלתך,אני לא ממש בקיאה במצבך לאשורו אבל אני מניחה שאם חשבת על אופציה להקלה בשירות(ומההיכרות איתך אני יודעת כמה את תמיד דורשת מעצמך את המקסימום ולא מוותרת בקלות),כנראה שאת באמת מרגישה באיזשהו קצה שמניעת ההתמוטטות ממנו היא באמצעות הורדת לחץ.יתרה מכך,ברור לי שהטיפול הנפשי בה"א שלך צורך אף הוא משאבים נפשיים ופיזיים לא פשוטים,וחשוב יותר לא לעשות הקלות לעצמך דוקא במקום הזה.
הורידי פרופיל ולחץ מעצמך,כי עיקר האנרגיה צריכה להיות מגויסת לטיפול בעצמך,להחלמה ולבנייה.
רק התמדה יכולה לאפשר לך להגיע למקום אחר ,שלם יותר .יש עוד חיים מלאים לפנייך,ואפשר שתחיי אותם מאושרת!.
חוץ מזה,אם אני זוכרת נכון השירות עתיד להסתיים בקרוב,נכון??
אשמח לשמוע מה החלטת.
תחזיקי מעמד!
איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה חיצונינופר22/01/2011
אני בת 12 ואני ממש לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני מבקשת מכל לשון של בקשה עם מישהו יכול לעשות לי תפריט דיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה חיצוני
דנה-דיאטנית23/01/2011נופר יקרה,
זהו פורום תמיכה להפרעות אכילה.
למה את מעלה את הבקשה שלך כאן?
בבקשה שתפי את הורייך במה שמטריד אותך ובקשי מהם פגישה עם דיאטנית.
היא תוכל להעריך האם את בעודף משקל ולתת לך המלצות תזונתיות בהתאם.
בכל מקרה, אל תתחילי בשום אופן דיאטה לבד.
שבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיה -נקודת מבטו של גברמנחם21/01/2011
בתור ילד בן 12 לא מקובל חברתית
אולי אפילו שמן היו לי את כל הסיבות שבעולם ליפול למחלה הארורה הזאת בגיל 14 התאשפזתי המחלקה בתל השומר להפרעות אכילה לא בצלחתי שם התמרדתי לכל החוקים והעיפו אותי משם הביתה עם פקידת סעד
למי שלא יודע הפקידת סעד מבקרת כל שבועיים בבית ושואלת מה שלומך ואם אתה אוכל כמו שצריך
אם לא היא מוציאה צו בית משפט לאשפוז בכפייה בבית חולים פסיכיאטרי
להגיד את האמת משכתי את הזמן עם המשקל עד היום [גיל 16] עש שהסכמתי לעלות בכלל בדעתי ללעלות במשקל אמי חשבה שאולי מכון כושר זמ מה שיעזור לי וזה התברר כהימור מוצלח אפשר להגיד שהתאהבתי אבל בכיוון ההפוך לא על מנת לרדת במשקל אלא על מנת לעלות מסת שריר [כלומר משקל] לא האמנתי שכאשר אני מחטב את גופי אני מחליט עליו באן רזה גב גדול ידיים גדולות רגלייים קטנות זה נראה לי כמו פיסול בגוף ואתה הפסל הראשי עליתי 10 קילו ממשקל39 ל49 על גובה 1.65 רק שתבינו באיזה מצב גרוע הייתי אני פונה לכל החולות אני מכם אולי מכון כושר זה לגברים ולנשים זה לא מתאים
פתרון אחר: טיםול תרופתי יש היום כל כך הרבה תרופות פסיכאטריות בשוק שיכולות רק להועיל ולעזור אנא מכם שמרו על עצמכם מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיון למחקר על הפרעות אכילה אצל גבר
דנה05/12/2011היי מנחם, קראתי את ההודעה שלך, אני עושה מחקר על הפרעות אכילה אצל גברים באוניברסיטת בר אילן. מאוד קשה למצוא גברים שמוכנים לחלוק את החוויה שלהם..
האם תשקול לקחת חלק במחקר ולספר את הסיפור שלך? כמובן שהכל ישמר בסודיות מוחלטת עד רמת השם.
אם זה משהו שעשוי לעניין אותך בבקשה צור איתי קשר
[email protected]
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנורקסיה -נקודת מבטו של גבר - תגובה
קרן אור22/01/2011בוקר טוב מנחם,
ראשית,תודה על השיתוף וכל הכבוד על השינוי שעשית שברור לי שלא היה פשוט!
אבל צריך להשים לב שאתה לא מחליף התמכרות אחת באחרת,שהרי גם התמכרות לספורט הינה התמכרות לכל דבר ויש לה נזקים כשהיא לא נעשית במינון ובאופן בריא,כולל איזון תזונתי שהוא כולל לא רק עליה במשקל ובמסת השריר,אלא איזון תזונתי והתאמת התפריט לאופן ועצימות האימון,מתן מנוחה לשריר להתאושש בין לבין,הקשבה לגוף כדי למנוע פציעת ספורט ועוד ועוד.
על פניו,חשוב לי לציין שאולי עלית במשקל ואתה לא נמצא במשקל מסכן חיים,אבל אתה עדיין נמצא בתת משקל(BMI 18) ויש צורך בעליה נוספת במשקל.
אתה כותב על פיסול הגוף,ואני שומעת כמה עדיין יש כאן מימד משמעותי עבורך של שליטה.ממה אתה מפחד?מה זה בשבילך לאבד שליטה??
אלו דברים שחשוב להבין בטיפול נפשי(לא כתבת,האם אתה נמצא בטיפול שכזה?),כדי למגר את הפרעת האכילה באמת.כמו כן,נשמע שאתה יכול להיתרם מאוד מייעוץ תזונתי(אתה עדיין צעיר מאוד ונמצא בתהליך של גדילה).
יש עוד עבודה שנשמע שצריכה להתבצע,וחשוב שתעשה במרחב הטיפולי.
שמור על עצמך!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידת תאומיםשלומית20/01/2011
אני חודש ושבוע אחרי לידת תאומים בניתוח קיסרי ומניקה את שניהם מלא.
לפני ההריון הייתי עם מחלת האנורקסיה המון שנים ועליתי מעט במשקל (מתת משקל של 45 ל1.69 גובה) ושיקמתי את עצמי ואחרי טיפולים של חודשיים נכנסתי להריון עם תאומים . בהריון עליתי המון!! בערך 30 קילו , בהתחלה כי הייתי צריכה ואחר כך כי סתם הייתי רעבה לדברים שלא היו לי שנים בגוף.
עכשיו אחרי חודש ושבוע ירדתי 15 קילו , הבעיה היא שעכשיו אני לא מצליחה לשמור על דיאטה ואחרי הנקה בא לי מתוקים וכל מיני שטויות ועליתי 2 קילו מאז הלידה , הנושא מאוד רגיש אצלי ואני לא יודעת מה לעשות , זה גם משפיע עליי ריגשית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידת תאומים - תגובה
קרן אור22/01/2011שלומית יקרה,
ברכות על לידת התאומים שהינה אירוע מרגש מאוד! יחד עם זאת,לידה כרוכה גם בשינויים רבים,שינוי פיזי,שינוי סידרי העדיפויות והצורך לדאוג לשני זעטוטים וקל במרחב הזה לשכוח לטפל גם בעצמנו.
את רק חודש וקצת אחרי לידה,תני לגוף שלך זמן להתאושש,ולך אפשרות להסתגל לשינויים.עייפות היא ברורה וטיבעית,עד כמה וכמה שהנקה של שני תינוקות היא קשה ומסביב לשעון(בהתחלה) וגם צורכת אנרגיה לא קטנה.
חשוב שתאכלי מאוזן.אל תאבקי ברעב,הוא מנגנון טבעי של הגוף לנוכח דרישות מתבקשות,ואני מבטיחה לך שזה מתאזן(ראית איך 15 ק"ג ירדו מהר,לגוף יש הרי מנגנון איזון שאליו הוא שואף כל הזמן),כן נשמע לי שאם את מוטרדת יתר על המידה כדאי לפנות לייעוץ תזונתי,כדי ללמוד מה לאכול ע"מ להשביע את תחושת הרעב וכן גם ובעיקר לספק את כל התצרוכת הקלורית והתזונתית מבחינת יסודות המזון שיתאימו לצרכים החדשים של גופך.
ניתן גם לפנות לטיפול נפשי כדי להבין למה על אף שמשקלך היום הוא תקין,את מוטרדת ריגשית.
אשמח לשמוע מה את חושבת על מה שכתבתי,
ושוב-מזל טוב!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס ליים18/01/2011
אני שונאת שהגעתי למשקל יעד כל כך מהר כמו איזה פרה מטומטמת
אני כל כך אוהבת אוכל שזה מגעיל אני פשוט בהמה
אני שונאת את עצמי אני לא יכולה להסתכל על עצמי במראה על הבטן השמנה שלי ועל הרגליים שלי וזה באמת נכון, זה לא רק אני רואה את זה, אני כבר במשקל יעד וזה הכי מכוער ליבעולםםםםםםםםם אני רוצה להוריד הכול ואני לא יכולה יותר עם עצמי
והכי מעצבן אותי שאין לי אומץ להתחיל לרדת שוב, כי יאשפזו אותי בשניידר ואני לא יוכל לעשות ספורט ואין לי כח לזה
איך הגעתי למשקל יעד כל כך מהר? אני בהמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי - תגובה
קרן אור22/01/2011ים יקרה,
אוכל הוא צורך אנושי,טבעי,שמשרת לא רק את הקיום הפיזי אלא גם חלק מצורך נפשי.
אין כל רע בלאהוב לאכול,אבל אני מבינה שמשהו בלהשלים עם מילוי הצרכים הטיבעיים שלך ,הוא חויה שאת לא מסוגלת לקבל.מה הפחד הגדול שלך בהגעה למשקל היעד??(שהרי זה רק קילוגרם אחד יותר ותראי איזה חרדה היא מעוררת אצלך!)למה את לא מרגישה ראויה לאכול ולספק את הצרכים שלך???מפני מה ולמה את מלקה את עצמך??
אני חושבת שחשוב לדבר על הדברים האלו בטיפול ולהבין על מה נשענת הפרעת האכילה שלך,במקום להתמקד בבואה שמשתקפת אלייך מהמראה(שהיא לעולם לא תספק אותנו לא משנה כמה נשקול,כי היא תמיד משקפת לנו את הרגשות והדברים שאנחנו כ"כ מפחדות לראות-והם לאו דווקא שומן-,לבד).
אני חושבת שזה הזמן להחזיק בטיפול,להעזר בצות הטיפולי,אולי אפילו לבדוק אפשרות להגדיל את אינטנסיביות הטיפול כרגע,ולא להתמקד במחשבה אם לרדת במשקל או לא,שהרי גם במשקל נמוך יותר,הרשי לי להניח שלא הרגשת מאושרת או שמחה יותר ובודאי שלא אהבת את עצמך.
זה הזמן,יקרה,לא לוותר לעצמך,כי המלחמה הזאת היא מלחמה לא על קילוגרמים,אלא על חייך! ואפשר לחיות אותם אחרת!
החזיקי מעמד ואני כאן תמיד כדי להקשיב
חיבוק,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה רוצה מעצמי !אנונימית15/01/2011
הי..אני קצת חדשה בקטע של לרשום מה עובר עלי ולספר את כל מה שעובר עלי מול אנשים.. אבל חברה נתנה לי את האתר וביקשה שאני ירשום פה מה עובר עלי והיא בטוחה שיעזרו לי פה למרות שהתנגדתי לרעיון לבסוף נכנסתי לפה...
מממ..איך אני יתחיל...
מגיל שנה יש לי בעיה עם אוכל.. אני פשוט לא אוהבת לאכול.
בגיל שנה ההורים שלי ראו שאני לא אוכלת ולא עולה במשקל תמיד היה לי בעיה עם אוכל.
ככה עברו מלא שנים ואף פעם לא עלו על בעיה שיש לי.. תמיד אמרו לאמא שלי "היא תהיה בסדר היא גודלת כמו שצריך..." תמיד הייתי הילדה הכי קטנה בכיתה (בגובה) ותמיד הכי רזה.. השנה לפני שהתחיל הבית ספר ירדתי במשקל ואמא שלי ביקשה מהרופאה שלי שתתן לה הפנייה לדיאטנית כי היא רוצה לבדוק אותי (שחכתי לציין שהייתי קטנה בגיל בערך 7 לקחו אותי לדיאטנית ועליתי טיפה במשקל) בהתחלה שהלכתי לדיאטנית היא דיברה איתי שאלה שאלות ואחרי 2 דקות של שיחה היא אמרה לאמא שלי "אני לא דיאטנית להפרעות אכילה היא צריכה ללכת לדיאטנית של הפרעות אכילה" אמא שלי קבעה תור לדיאטנית להפרעות אכילה (אני בת 14) וכבר באותו היום היה לי תור גם לדיאטנית להפרעות אכילה.. כ"כ כעסתי על אמא שלי שהיא לקחה אותי לדיאטנית אבל בכל זאת שיתפתי פעולה.. בהתחלה הדיאטנית ואני הכנו תפריט הכל היה מלא וידעתי שאני לא יעמוד בזה.. ולא כי אני מפחדת להשמין פשוט כי אני לא רעבה אז אני לא יכולה לאכול.. והבעיה אצלי שאני אף פעם לא רעבה.. עם הזמן עליתי וירדתי כל הזמן במשקל אז שלחו אותי לפסיכיאטר שיבדוק עם באמת יש לי הפרעות אכילה או עם לא.. כשהלכתי לפסיכיאטר הוא קבע בוודאות שיש לי אנורקסיה נרבוזה או משהו כזה.. ואז הוא ביקש שאני ימשיך טיפול אצל הדיאטנית ובנוסף שאני ילך לפגישות עם פסיכולוגית.. והלכתי ועדיין אני הולכת אל הדיאטנית וגם אל הפסיכולוגית וכל שיחה שלי איתם הם אומרות לי שאני עלולה להגיע לבית חולים.. כל הזמן הם מדברות איתי על זה .. וזה הדבר שאני הכי פוחדת שיקרה אבל עכשיו אני מרגישה שאני שמנה ונמאס לי לאכול.. אפילו יוצא לי לפספס ארוחות כי אני לא רוצה להשמין ואני מפחדת להשמין.. אני לא משתפת את זה עם אף אחד... אפילו לא עם הפסיכולוגית וגם לא עם הדיאטנית בפגישה האחרונה שהייתה לי הפסיכולוגית סיפרה לי מה יש במחלקה בבית החולים להפרעות אכילה איך מתנהל שמה הזמן ואחרי זה הדיאטנית גם דיברה על זה ואפילו הוסיפה שהיא לא מסכימה יותר שביומן אכילה יהיה איקסים על ארוחות ושעם יהיה איקסים ואני ירד שוב במשקל אז זהו נגמר התפקיד שלה ושולחים אותי לאשפוז.. אני כל כך מפחדת מאשפוז אבל לפעמים אני חושבת שזה יותר טוב מזה שההורים יחפרו לי בבית על לאכול ושאני יתעצבן ויבכה בגללם ונמאס לי ללכת לדיאטנית ולפסיכולוגית! :'( אולי בבית החולים אני ירגיש יותר טוב.. אבל אני כל כך מפחדת ללכת לבית החולים כי אני לא רוצה שישימו לי צינור בתוך האף ויאכילו אותי דרך צינור.. אני מפחדת כ"כ ונמאס לי כבר מכל הטיפול הזה!:'(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אנונימית
נטע16/01/2011אנונימית חמודה!
מי כמוני מבינה אותך...
קודם כל- איך את מסתדרת בביצפר כשבראש שלך מרקד הפרעות אכילה???
אני מבינה שההורים שלך מטפלים בך כמו שצריך ושולחים אותך לטיפול, מאיזה טיפול נמאס לך בדיוק? מה קשה לך?
את מצד אחד אומרת שאת לא רוצה לאכול כי את לא רעבה ומצד שני את לא אוכלת כי את מפחדת להשמין....!
חמודה- כמובן שאת בהפרעת אכילה כי אין אדם שלא רעב,אנחנו פשוט מכחישים! פשוט אנחנו גורמות לעצמינו לא להיות רעבות. מבינה חמודה?
אני כל כך מבינה אותך... את עדיין קטנה תעצרי את זה. שלא תגיעי חלילה למצב גרוע לחיים ערורים ולמצב של אשפוז (בין אם בכפייה או בין אם לא.)
מסכת האשפוז היא מאד קשה, הרבה יותר ממה שאת חושבת ויודעת. אם את מסוגלת להתמודד בינתיים בשלב הזה עם הטיפול שלך אז אל תתני להפרעה להרוס אותך תתגברי, חמודה!! אם את במצב שאת צריכה אשפוז אז לכי על זה מתוך רצון למרות שזה קשה , כי אם תגיעי לשם בכפייה (וזה לא קשה להכניס אותך למצב הזה כי את קטינה ) אז תלכי מתוך שמחה ומתוך כוונה להחלים!!! כי כשעושים לך משהו בכפייה אתה עושה דווקא הפוך... מכירה את זה?
תאכלי תוך כדי עבודת המידות. תעבדי על מידת הרעב ופשוט תני לגוף שלך מה שהוא מבקש..
אם את כלכך שבורה ורסוסה אז תפני לאשפוז כמה שיותר מהר- כי מחכים בתור הרבה זמן.
אם את מרגישה שאת יכולה להתגבר עם הטיפול שלך אז תנצלי אותו עכשיו עד המקסימום האפשרי...!!! זה יכול לחסוך לך חיים מטורפים בצל הפרעות אכילה ממושכות... עם משקעים וחורים בבריאות ובנפש... :-(
לגבי הזונדה באף- אם את תראי נכונות להתשתתף ולאכול בארוחות המשותפות , (ותאמת- שלא יהיה לך הרבה בררה ) אז לא ישימו לך זונדה, ונוזלים בוריד, זה תלוי בך!! איך שאת מנהגת ואיך שאת אוכלת . . ותדעי שהזונדה זה רק חלק קטן מהעונשים שם. וגם הזונדה לא כואבת היא רק מציקה ולא נעימה מימים הראשונים ואח כך מתרגלים כמו לכל דבר. לכן אני שולחת לך מליון כוחות להתגבר ולתת לעצמך לקבל את הטיפול מההורים מהדיאטנית ומהפסיכולוגית :-) מקווה שתקבלי את הטיפול הכי טוב בזמן הכי נכון!!
דואגת לך וחושבת עלייך
תעדכני מה חדש איתך
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
אנונימית17/01/2011קודם כל תודה על הכל..
ות'אמת שגם אני לא יודעת איך אני מסתדרת ! :(
כל היום אני חושבת על זה .. ורק על זה.. כל מחשבה שלי היא על זה נמאס לי כבר לחשוב על זה נמאס לי כל היום המחשבות שלי רק על זה אני בקושי נרדמת בלילה וגם שאני נרדמת אני חולמת אך ורק על זה..
נמאס לי מזה שאני צריכה ללכת לפסיכולוגית ודיאטנית.. ועוד יותר נמאס לי שכל נושא שיחה זה עלי (במשפחה) כל הזמן מדברים עלי ועל המשקל שלי.. ואפילו חברות מדברות איתי על זה ואפילו עם אמא שלי הם מדברות על זה ונמאס לי שהם נכנסות לי בדברים שלי.. הם כל הזמן מדברות איתי על אוכל כל הזמן הם מדברות איתי על הנושא שאני רזה מדי ושאני צריכה לאכול ונמאס מזה שכל מה שמדברים זה עלי..
אולי אין בנאדם שלא רעב אבל ככה זה אצלי אני פשוט לא מרגישה רעב.. אני לא אוכלת כי אני לא רעבה אבל מצד שני בגלל הטיפולים האלה של ללכת לדיאטנית גורמים לי לשנוא אוכל גורמים לי לחשוב כל הזמן שכמה אני ישמין ושאני לא רוצה את זה כי זה לא נראה לי וזה נראה גדול מידי הרבה מידי אני ישמין מלא מידי .. אבל מצד שני אני גם פשוט מרגישה בחילה שאני רואה אוכל.. אני לא מקיאה או משהו.. פשוט יש לי בחילה ..
הלוואי שזה היה כזה פשוט להפסיק את הכל ושאני יתחיל לאכול..
אבל זה קשה.. אפילו קשה מידי.. אני מרגישה מלאה כבר מהרגע שאני רואה אוכל מרגישה כאילו אכלתי עכשיו כמות ענקית של אוכל ואני מפוצצת !!
אני בטוחה בזה שאני לא יודעת כלום על מה מתרחש בבית החולים אבל אני מדמיינת לעצמי דברים לפי מה שהדיאטנית והפסיכולוגית אומרות לי .. ואני בטוחה שהרבה מעבר לזה.. והכי בטוחה בזה שאני פשוט לא רוצה להגיע לשמה !
איך אני יכולה ללכת לאשפוז שמחה ?! עם אני מפחדת כמו לא יודעת מה !
ומי כמוני מכירה את הקטע של הדווקא ? תמיד אני עושה דווקא בקטעים של האוכל עם אני צריכה לאכול ארוחה ומעצבנים אותי אני עושה דווקא ולא אוכלת.. מצידי לשבת שעות ולא לאכול אין לי בעיה עם זה ! העיקר לא לאכול ..
אני מנסה כל מה שאני יכולה ! באמת שאני מנסה הכל ! אבל תמיד אני מפספסת ארוחות כי אני לא מסוגלת אני אוכלת בכוח גם שזה מגעיל אותי וגם שזה הכל אני אוכלת בכוח.. השבוע אמא שלי ויתרה לי מלא שלא רציתי לאכול היא אמרה לי "תעשי מה שאת רוצה .. כבר נמאס לי לרדוף אחרייך.. את לא ילדה קטנה.. את יודעת בדיוק מה המשמעות שעם השבוע לא תעלי במשקל.."
לגבי מה שרשמת עם הזונדה באף.. אני לא מסוגלת לאכול ליד אחרים.. אני מתביישת לאכול ליד אחרים .. בחיים לא אכלתי ליד אנשים אחרים.. (לא ליד חברות לא במסעדה ועם כן במסעדה אני בודקת עם אין אף איש שאני מכירה..) ואני לא יודעת למה זה.. זה פשוט מבייש אותי..
אוף... כל כך קשה לי עם זה.. ואני מרגישה כל כך רע עם המצב הזה... :(
הלוואי שזה היה כל כך קל לעלות במשקל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי לציין
אנונימית17/01/2011היום עשו לנו בביצפר בדיקת גובה ומשקל.. פחדתי ללכת לשמה.. פחדתי להסתכל על המשקל שלי.. כולי הייתי צמרמורות מהרגע שהאחות נכנסה ואמרה לנו את זה.. וברגע שהגיע תורי ביקשתי לא ללכת ביקשתי לא להיכנס לשמה.. ואמרו לי שאין דבר כזה.. המורה שלי ישר ידעה למה אני לא רוצה.. כי אמא שלי דיברה איתה על זה.. והיא אמרה לי שאני ילך והלכתי ונכנסתי הכי אחרונה מהכיתה.. וכשהיא בדקה אותי היא אמרה לי שאני שוקלת 35 הסתכלתי עליה וכמעט בכיתי אני מרגישה כ"כ שמנה.. היא אמרה לי שהגובה שלי הוא מטר חמישים. בהתחלה שנכנסתי היא אמרה לי לחלוץ נעלים ולהוריד את המעיל .. הורדתי את הנעליים ואת המעיל והיא הסתכלה עלי ואמרה "יוו איזה רזה את !" ואני בלב אמרתי "ממש" ואז כשהיא בדקה מה המשקל וראתה 35 היא אמרה לי "את יודעת מי שוקל 35 ?! ילד בכיתה ג !" היא שאלה אותי עם אני בטיפולים או משהו.. אמרתי לה שכן.. ולבנתיים היא בדקה לי גובה.. ואז סיפרתי לה על התפריט שעשו לי .. והיא אמרה לי "את צריכה לאכול הרבה יותר !" ואני רק רציתי לצאת משמה !! המשקל לא עשה לי כל כך טוב.. ואז כשנכנסתי לכיתה כבר כל הכיתה הייתה בפניים כי אני הייתי אחרונה ואז כולם הסתכלו עלי ושאלו אותי "כמה את שוקלת ?! מה הגובה שלך ?!" (כי אני נמוכה..) ואז אמרתי להם רק את הגובה.. והמורה אמרה את המשקל.. היא אמרה להם כמה אני שוקלת וכולם הסתכלו עלי כאילו נפלתי להם מהשמיים.. התיישבתי מהר במקום והם פשוט התחילו לדבר עלי.. על זה שאני רזה מידי .. והם היו בשוק.. הרגשתי כל כך לא טוב עם זה... :( אני שונאת שמדברים עלי.. וכל היום הילדים מהכיתה הסתכלו עלי כזה והיו בשוק.. ועד עכשיו אני מרגישה כל כך שמנה... :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימית חמודה
נטע28/01/2011ההודעה שלך עפה לי מהעינים ... היה הרבה בלגן בפורום אם שמת לב.
מה שלומך קודם כל????
מאד הזדהיתי עם מה שכתבת...אני מבינה אותך לגמרי.
האם למשפחה שלך יש מודעות גבוהה בעינינים של הפרעות אכילה?
ואת הולכת לטיפול???
סופשבוע נעים
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצוב לי כל כך - מתחננת לעזרה !
אנונימית15/02/2011אני מרגישה רע עם עצמי...
אני מרגישה שנמאס לי מהחיים האלה ושאין לי יותר למה לחיות ! :'(
אני הולכת לטיפול אצל דיאטנית ופסיכולוגית ופסיכיאטר ..
הם הרימו ידיים כולם .. אני ?! אפילו לא שיתפתי פעולה .. אני מודה
אני גם לא רוצה לשתף פעולה ! :'(
אני לא רוצה לאכול... אני מרגישה שמנה ..
אני לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה...
עומדים לשלוח אותי לבית החולים..
אומנם אני לא מדברת על זה שאני מרגישה שמנה בטיפולים כי אני מפחדת ממה שיקרה..
תמיד ששואלים אותי ליד אמא שלי איך אני רואה את הגוף שלי (שמנה,בסדר, רזה וכו') ליד אמא שלי אני אומרת בסדר ולבד אני אומרת שמנה..
אני לא מדברת הרבה בטיפולים כי נמאס לי מהטיפולים האלה כבר :'(
בזמן האחרון התחלתי לריב עם חברות שזה בחיים לא קרה לי .. :'(
התחלתי להתרחק מכולם ואני לא יודעת מה לעשות :'(
אני מרגישה בודדה לגמרי מכל מה שקורה לי..
וגם שחברות שולחות לי הודעות הם רושמות לי "שמנה מה קורה" או כאלה או שאומרים לי "כמה את אוכלת ישמנה תיראי איך שמנת" אני מנסה לעשות הכל כדי להרזותת !! :'(
היום למשל נסתי להקיא בכוח אבל ישבתי בשירותים והתחלתי לבכות .. פחדתי כל כך ... התחילו לעבור לי מחשבות בראש "לעשות את זה ?! או לא לעשות את זה ?! ועם אני יעשה את זה מה יהיה ?! " ועוד המון מחשבות :'(
בסוף לא הקאתי אבל לפני יומיים הצלחתי להקיא .. כמה פעמים...
נמאס לי מהחיים האלה ... אני מרגישה בודדה :'(
בבקשה תעזרו לי :'(
בבקשה אני מתחננת :'( !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה שחכתי להוסיף
אנונימית15/02/2011למשפחה שלי אין מודעות בכלל על הפרעות אכילה...
זה חשוב ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימית חמודה!
נטע16/02/2011ברור שחשוב המודעות של ההורים שלך ושל כל המשפחה....
למה את הולכת לפסיכיאטר? את פוגעת בעצמך?
חמודה- תאכלי , את חייבת לאכול! אם לא אוכלים רק הורסים את כל המערכות.... תאכלי באופן מבוקר ואוכל מסויים ובריא כמובן ולא שטויות כמו שוקולדות במבות וכו....
ואגב-טיפ קטן, אני ממליצה לך בחום פעם ב... להכניס שטויות לפה כי אחכ תיתקפי בהתקפת אכילה של שטויות ותחסלי את כל הגלידות במקפיא של הסופר :-( :-) עצוב מצחיק הזוי... אבל אמיתי!!!
למה שלא תגידי לאמא שאת לא סובלת את הגוף שלך? אולי היא תוכל לעודד אותך... לכוון אותך ולהבין מה את עוברת ולשתף איתך פעולה .
בת כמה את יקירתי?
למה את לא משתפת פעולה ? ממה את מפחדת?
אני גם חשבתי באיזה שהוא מקום שהכי טוב לא לשתף פעולה. אבל תדעי לך שאם לא תשתפי פעולה האוכל יכנס לך לקיבה בדרכים אחרות. לא נעימות ולא "טעימות"
ואם כבר להשמין- אז שיהיה טעים:-)
באמת אני אומרת לך מכל הלב שאם לא תקח את התזונה שלך בדרך הנורמלית אז יש דרכים אחרות לגרום לבטן לתפוח זה נעים לא בריא ולא מומלץ!!! למעני תאכלי ! תתחילי מדברים קלים כמו פרות ירקות קרקרים -פרכיות וכאלה... ולאט לאט תלכי על לחם. או לחם קל או לחם מלא עם דגנים או סיבים- אם זה מותר לך .
תשתי הרבה , זה שחורף ויורד גשם זה לא אומר שהגוף לא צריך מים.
אויש אני מאד מאד מבינה אותך ו ואת כל המצב שאת עובדת...אני איתך בלב!!!
חושבת שזה יהיה טוב לשתף את אבא ואמא . ואם יש אחין או אחיות
אוהבת
מחכה לשמוע שאת בסדר
אוכלת ומטופלת כמו שצריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קשה וגם לא אפשרי
אנונימית17/02/2011קודם כל תודה על הכל..
אני הולכת לפסיכיאטר כי הוא אבחן אותי והוא קבע שאני אנורקסית ..
ופעם בחודש או קצת יותר אני הולכת לפסיכיאטר .. =\
אני לא פוגעת בי .. אני לא מנסה לעשות דברים.. אני פשוט לא אוכלת !
זהו .. כולם עושים סיפור על דבר כזה קטן..
אני לא רזה... אני בת 14 אני מטר 50 ואני שוקלת 34.6
אני בסדר גמור.. ואפילו יותר מזה !
ואני לא אוהבת בדיוק לאכול שטויות כמו במבות או כאלה...
אני לא בדיוק אוהבת את כל זה..
ואני לא אוהבת גם לאכול ירקות ופרות..
ולמה שיהיה לי התקף אכילה ? :O
זה נשמע לי מפחיד !
אני לא מסוגלת להגיד להורים שלי כי אני מפחדת שהמצב יחמיר.. כי לבנתיים כולם חושבים שיש לי הפרעות אכילה ואמא שלי אומרת שאני פשוט לא אוכלת כי אני לא רעבה ולא כי אני חושבת שאני שמנה.. אני מפחדת להגיד לה את זה .. כי אני לא רוצה ללכת לבית חולים..
אני לא בדיוק משתפת פעולה כי אני לא רוצה לשתף פעולה (לעלות במשקל וכאלה..) כי אני מרגישה שמנה... ושאני לא צריכה לעלות..
אבל מה שכן אני שונאת ספורט .. ובזמן האחרון אני כל הזמן עושה ספורט.. עושה הליכות רצה... הולכת על הליכון .. וכמובן שכל זה אמא שלי לא יודעת מזה.. וגם לא תדע מזה..
אני פוחדת כל כך ללכת לבית החולים ... ואפילו בתאריך ה 3.3 לוקחים אותי לבית החולים בתל השומר ואני יעבור שמה איזה הבחנה או משהו כזה..
ואני מפחדת כל כך !
רציתי גם לספר שלפני כמה ימים ישבתי עם כולם לאכול (עם כל המשפחה..) ואז אחרי האוכל כולם הלכו ואני נשארתי לבד בבית נכנסתי לשירותים כי הייתה לי בחילה .. וניסיתי להקיא פחדתי כל כך !! ולא ידעתי עם אני עושה את הדבר הנכון.. התחלתי לבכות כל כך.. רציתי להקיא .. אבל בסוף לא הקאתי כי פחדתי ... :(
זה רע ?! אני עושה משהו רע ?! :'(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קשה וגם לא אפשרי - תגובה
קרן אור18/02/2011אנונימית יקרה,
קראתי את ההתכתבות שלך עם נטע.מההתכתבות ביניכן עולה המצוקה הפיזית והנפשית הקשה בה את מצויה.את נמצאת על מדרון תלול והדרך היחידה לעצור את עצמך מליפול בו הוא לתת לאחרים לקבל כרגע החלטות בריאות ונכונות עבורך,עד שתהיי מסוגלת לעשות זאת עבור עצמך..
אני שמחה שנקבע לך תור לאינטייק בתה"ש ואני חושבת ששם יעריכו את מצבך נכונה ובהתאם יגישו המלצות להמשך טיפול.אם כי,לאור משקלך המאוד נמוך(BMI15.3 )סביר להניח שתופני לאשפוז.
באנורקסיה קיים דימוי גוף משובש ואני חושבת שאת מתארת אותו בצורה ברורה וכנה לגמרי.זה לא הולך ונהיה קל יותר ולא ניתן לפתור את זה לבד,בייחוד לא במצב שאת נמצאת בו כרגע.ניסיון ההקאה שלך מראה שהתהליך תופס תאוצה ,ואני שמחה שלא נכנעת לו והצלחת לעצור את עצמך מלהקיא.
הדבר הכי טוב שאני יכולה כרגע להציע לך הוא לשתף פעולה באופן מלא וזה אומר לשתף את אנשי המקצוע בכל הפרטים הנוספים ולקבל כל החלטה אשר תינתן כי בשורה התחתונה-המטרה של כולם היא הרווחה הנפשית והפיזית שלך.מציעה לך לזכור את זה תמיד.
אשמח לשמוע עידכונים,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל - לא אנורקסיה ולא בולמיהנועה12/01/2011
שלום,
יש לי חברה שבתת משקל (בת 29, גובה 161, משקל 45), אבל היא לא בולמית או אנורקטית. היא לא מנסה לרזות, אך רזתה 3 קילו מאוד מהר. היתה רזה משנות ה-20 לחייה, וכנערה, טיפונת שמנמנה.
היא סובלת מסכיזופרניה פרנואידית, ומקשיי תפקוד, מאוד פאסיבית, אינה שומרת על היגיינה (מפחדת להתקלח), אינה מכינה לעצמה לאכול, קשה לה לסיים אפילו תפוח, היא טוענת שאוכל בצלחות לא חד פעמיות מגעיל אותה, מגעיל אותה תבלינים מכלים משותפים... היא נמצאת בשיקום, בהוסטל, ורק לאחרונה התחילה לקחת תרופות סדר (מכריחים אותה), אינה לוקחת כדורי ברזל (היא על סף האנמיה), סובלת מחולשות, סחרחורות, סימפטומים של פרנואידיות, כאבי אוזניים, כאבי שיניים, עכשיו יש לה גם כאבים בישבן, כנראה מחוסר היגיינה (היא מתקלחת פעם בשבוע), אינה מצחצחת שיניים בכלל, עובדת במפעל מוגן כבר שנה, אבל עדיין לא מצליחה להגיע בזמן למשמרות של 4 שעות, אם בכלל. כולה 3 פעמים בשבוע.
בקיצור, חוסר תפקוד גורף. מפרקי האצבעות העליוניים שלה סגולים, כפות הידיים מקולפות, אני מתפלאה שלא נושר לה השיער. תמיד קר לה.
אז איך מתחילים בכלל להתמודד עם הפרעת האכילה?
אם היא אוכלת משהו, זה חצי במבה ביום, וחצי יוגורט, וכאמור, היא לא מנסה לרזות.
היום היא היתה אצל דיאטנית, אבל היא לא תעשה מה שהיא תגיד לה. היא לא לוקחת שום אחריות על החיים שלה. עושים בשבילה הכל, והיא לא נותנת את החלק שלה כדי לעזור לעצמה.
היא בחורה חכמה, יפה ונורא מתוקה, מלאה בפחדים, כל הזמן עם היד על הפה (מחרדה ומבוכה), עטופה בסוודרים גם בקיץ.
אולי רק רציתי להוציא את זה. אני אוהבת אותה, ודואגת לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל - לא אנורקסיה ולא בולמיה - תגובה
קרן אור12/01/2011שלום נועה,
ראשית רוצה להודות לך בשם חברתך שיש לה חברה כ"כ דואגת ואיכפתית כמוך.
לשאלתך,על פניו לא נראה לי לפי מה שתיארת שאכן מדובר בהפרעת אכילה אלא דוקא כתוצר לואי של כל מכלול הבעיות הפסיכיאטריות שחברתך סובלת מהם(המאופיינים בהזנחה עצמית הנוגעת גם במישור האוכל),ובהתאם לכך צריך להיות הטיפול.
כתבת שהיא נמצאת בהוסטל ואני מניחה שהיא מוקפת צוות רפואי-טיפולי שמכיר אותה ויודע לזהות מצבי משבר המחיייבים צורך בהחלפת טיפול תרופתי או התערבות תזונתית.בשל מורכבות המקרה,כל שאני יכולה להמליץ לך לעשות הוא לשתף את הצוות הרפואי בהרגשתך שמצבה הידרדר,וכן בדפוסי האכילה והמשקל שלה שהשתנו, ולשמוע מה הם מציעים.
שיהיה בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
נועה13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
קרן אור13/01/2011בשמחה!
את מוזמנת לכאן לעדכן.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חופרתים10/01/2011
לפני שנתיים בכיתה ט התחילו אצלי לאט ובהדרגה הפרעות באכילה.
אכלתי באופן אובססיבי דברים מסויימים בלבד,
תפריט שלא הייתי מוכנה לחשוב בכלל על לאכול ביס אחד יותר- או משהו שלא כלול בתפריט. לא נגעתי בשוקולדים, שמנים, מתוקים... כלום כלום כבר מתחילת הדיאטה.
כל כיתה ט-י לא נראיתי רזה מדי והמשקל גוף שלי היה תקין, אך גם עסקתי בפעילות ספורטיבית אובססיבית-כפייתית, שלש פעמים בשבוע קרעתי את עצמי מכל הכיוונים
(עד למצב של 30 קמ בשבוע. ואין כזה דברררר פשוט אין כזה דבר לא להגיע לאימון. 3 פעמים קבוע).
לפני שנה וחצי פסק לי המחזור. הגוף כנראה לא קיבל את כל הרכיבים המתבקשים עקב תפריט. והתפריט לא היה כל כך דל קלוריות, אבל פשוט דברים ספציפיים בלבד... כ1000 קל ביום .
הייתי מתעסקת אך ורק בלשמור על המשקל. בספורט...
עד שלפני 3 חודשים נהיה לי דלקת בברך והפסקתי כל פעילות ספורטיבית שעסקתי בה בבת אחת . שקעתי בדכאונות והורדתי המון מהתפריט שלי כך שזה הגיע למנת קלוריות דלה (כ600-700) ובכלל חסרת גיוון.
בלי בשר, בלי תחליפי בשר, וכמובן שלא חרגתי אפילו לשנייה. עמדתי בתפריט כל יום במשך חודשיים והמצב שלי החמיר... ירדתי כ4 קילו מהמשקל שלי. חשבתי שככה אוכל לשמור על המשקל הקיים... לא רציתי לרזות אלא לשמור.
בכל אופן הלכתי לפזיוטרפיסט והברך לא החלימה ולאחר חודשיים כשאימא החלה לדאוג בחריפות לגבי האוכל הדל שלי , הם שלחו אותי לבית חולים עם אישפוז יום להפרעות אכילה, והם אמרו שאם לא אעלה אצטרך להתאשפז שם, והיא אפילו אמרה שעדיף כי רוב הבנות לא עושות את זה באמת בבית.
הסכמתי, ב3 שבועות הראשונים עליתי רק 200 גרם אך עכשיו אני כבר עליתי 4 קילוגרם.
הבעיה היא שאני מאד נמוכה- 1.46, וכל כך קשה לי עם המשקל הקיים.
אני מרגישה את השומן בכל תזוזה שלי , כשאני מחייכת אני מרגישה את הלחיים שלי יוצאות החוצה כמו בלון שמן ומנופח ואני שונאת את הבטן והרגליים שלי.
אני לא יכולה להסתכל על עצמי במראה, ואני מחזיקה את עצמי אך ורק כי כל כך בא לי לחזור לכושר כבר ולקבל מחזור ... אמרו לי שאם אמשיך להתקדם יתנו לי קצת לחזור לכושר, וזה הדבר היחיד שבשבילו אני קמה בבוקר הוא הספורט.
אני בוכה המון, מתעבת את המראה שלי...
לא נראה לי הגיוני בכלל להיות בגובה שלי ולשקול 42! זה המוןןןן זה פשוט המון!
זה פשוט מתסכל ואני שונאת את עצמי על זה
היה לי את הגוף המושלם במשקל 37 ואני עכשיו לא יכולה להסתכל על עצמי
התחלתי טיפשה להוריד באוכל, למרות שאני עדיין אוכלת לפי התפריט השמן שלהם
ואני כל הזמן חושבת על להוריד עוד... אני שונאת את עצמי
וכל פעם שאני נכנסת לדכאונות ובוכה אני מתחילה להרביץ לעצמי
זה מטורף
אני לא ידועת מה לעשות, ומשגע אותי שעדיין לא קבעו לי פסיכולוג!רק כשאני אחזור למשקל הזה ייתנו לי את היחס שמגיע לי??!??? אני צריכה עזרה! אני צריכה שיחות! אנ צריכה לפרוק!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חופרת - תגובה
קרן אור12/01/2011ים יקרה,
תודה על השיתוף ואת מוזמנת לכאן תמיד כדי לעשות זאת.
תראי,הBMI שלך נמוך ואת נמצאת עדיין בתת משקל.אך גם ברור לי שבהפרעת אכילה דימוי הגוף מעוות ואין לי יכולת אמיתית לשכנע אותך שמה שאת רואה הוא לא כפי שאת באמת.
אני יכולה לומר לך שהדבר הכי חשוב שאת יכולה לעשות למען עצמך הוא לסמוך על הצוות המטפל שלוקח החלטות ממקום שהוא אך ורק כדי למענך ועבור בריאותך(ואת מתארת כיצד היא כבר ניזוקה),הרי ברור לך שהצוות לא רוצה שתהיה שמנה אלא בריאה במשקל גוף מינימלי שנכון לך ע"מ לקיים את כל התיפקודים הפיזיולוגיים.
אל תאבקי בזה,נראה לי שחשוב שתדברי על הדברים האלו בטיפול ואולי התשובות שתקבלי ירגיעו אותך.
אני כאן,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ים12/01/2011משקל 41 זה כבר לא תת משקל (אמרתי שעליתי כבר 4 קילו מתחילת התהליך) לגובה שלי לפי הBMI
אבל אפילו זה לא נראה לי הגיוני כי אני מאד נמוכה...
תודה על ההקשבה שלך ואני שמחה שיש לי מקום קצת לפרוק... ים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
קרן אור13/01/2011משקל 41 מציב אותך בBMI של 19 שזה משקל מינימלי רזה אך בתחילת הגבולות התקינים.אבל לכל אחת יש את המשקל המתאים למבנה גופה,למצב הבסיסי שלה וזה כולל גם משתנים כמו משקל קבלת מחזור(אי אפשר להגדיר החלמה לפני שהמחזור מושג חזרה)ועוד סימנים חיוניים שעומדים ודאי לנגד עיניהם של הצוות הרפואי שמכיר אותך.
כך שאני מציעה לסמוך עליהם,ועיקביות היא מילת המפתח.
אשמח לשמוע מה את חושבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
ים14/01/2011ואם במשקל היעד , 42 , אני לא אקבל את המחזור ? ייתכן שזה לא חוזר בגלל דברים אחרים נכון ? אני בלחץ כי אני יודעת שלמשקל 43 אני בחיים לא ארשה לעצמי להגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףאנונימית10/01/2011
אני סובלת מבולימיה ואני לא יודעת איך לעצור את זה.
אני לא רוצה להתאשפז בבית חולים פסיכאטרי מחלקה סגורה, בעבר כבר הייתי 3 חודשיים במחלקה סגרה ומאז אני במעקבים פסיכאטרים וטיפולים פסיכולוגיים אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות עם עצמי , בגלל זה אני גם רוצה להתאבד, הפסקתי טיפול של כדורים נגד דיכאון.
אמא שלי עוד מקשה עליי שהיא מאשימה אותי בכל זה וחושבת שאני עושה את זה בכוונה בשביל תשומת לב, אז אנחנו כל הזמן רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
קרן אור12/01/2011אנונימית יקרה,
אתחיל מהסוף ואענה על שאלתך-איך לעצור את זה?? חד וחלק לפנות לטיפול.אם תגיעי לטיפול הפעם לא ממקום כפוי אלא מרצון ותהיי נכונה לעבוד על הקונפליקטים שנמצאים בבסיס ה"א שלך,אפשר שתוכלי אפילו להמנע מאשפוז ולהיות מטופלת במרכז אמבולטורי(רשימת מקומות בשימושון למעלה).
אל תחכי שמצבך ידרדר ,זה הזמן לקום ולעשות.ואני יכולה להבטיח לך שאפשר להחלים מה"א.אף פעם זה לא מאוחר מידי,ובגילך הצעיר,כל החיים עוד לפנייך ואפשר שתחיי אותם מאושרת.
ממליצה לך לפנות לאינטייק בתה"ש שם יעריכו את מצבך הפיזי והנפשי ובהתאם לכך ימליצו לך על טיפול שיכול להתאים לך.אשפוז הוא תמיד אופציה אחרונה שממליצים עליה,ולהפסיד לא נראה שיש לך.
עשי זאת עוד היום.
ואני כאן אם את צריכה עזרה נוספת.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשהאפרת לוי09/01/2011
החל מה- 09/01-15/01 אהיה בחופשה. קרו אור תענה לשאלותיכם.
להתראות
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה - תגובה
קרן אור13/01/2011חופשה נעימה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת משלשליםאני07/01/2011
ירדתי במשקל בעזרת דיאטה ולפני שנה הוספתי בשימוש יומיומי משלשלים בגלל יציאות של אולי פעמיים בשבוע.
שנה אני בבדיקות ובביקורים אצל רופאים מדוע בטני מתנפחת למימדי ענק ולאף אחד לא היו תשובות...
לבד חשבתי כבר לפני שבועיים להפסיק משלשלים וסוסוף ראיתי שיפור בבטן...אבל-
מה אני עושה בכל זאת עם העצירויות שחזרו? זו בעיה שנותרה אותה הבעיה=עצירות.
הדבר היחיד שאני מרשה לעצי זה פעם בשבוע נר גליצרין אחד וזהו
מה בכל זאת הפתרון לעצירות? מבלי שימוש במשלשלים..
בת 35 גובה 1.60 שוקלת 58 קילו
פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע,שותה 2 ליטר מים ביום ואוכלת ה מ ו ן ירקות,פירות,זרעים
בנוסף לתפריט היומ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת משלשלים - תגובה
אפרת לוי08/01/2011שלום,
אני לא רופאה, אך נראה שהעצירויות הן תגובה להפסקת המשלשלים. המשלשלים ממכרים, המעי נהיה עצל ומתקשה לייצר באופן טבעי את היציאה.
ממליצה לך לפנות לגסטרו בשילוב עם דיאטנית על מנת ללות אותך בתהליך הגמילה.( גם אם הפסקת לקחת משלשלים זה עדיין תהליך גמילה) .
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת מה לעשות-אני אבודה.a.w05/01/2011
אני לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו...:( אני עוד מעט בת 21....הייתי ילדה מלאה,לא שמנה...מלאה אפשר לומר..וגם הכי גבוהה בכיתה..כל הזמן הציקו לי..גם אבא שלי ירד עלי...שנאתי את עצמי ואת הגוף שלי כל כך........הייתי בערך בת 15..הכרתי נערה בגילי אז...היא הייתה יפה..יפהייפייה..גבוהה...(גם לא מעט כסף..) אבל עם דימוי גוף מופרע לחלוטין...איכשהו התחברנו...אני בכלל לא שמתי לב כל כך לרזון שלה..אבל בלי קשר אליה תמיד תמיד תמיד הרגשתי מאוד שמנה..התבוננתי בה ונכנס לי משהו לראש.....שלא יוצא לי מהראש...היינו יושבות ומדברות ומודדות ורק חושבות איך להיות רזות יותר..אבל אני לא הצלחתי אף פעם להגיע למצב שלה (אני לא רוצה לכתוב פה משקלים...) ההתעסקות הייתה יום יומית גם אחרי שכבר עבר זמן וניתקנו קשר בגלל כל מיני סיבות...אני זוכרת כל הזמן מדידות בחנויות בגדים,רק להתפלל שהפעם המידה הזאת תעלה עלי וכשנכנסתי לחדר מדידה וראיתי שהיא לא פשוט רציתי למות.
יש תקופות שזה נרגע כזה.בערך..ואני מנסה להתעלם מהמחשבות הטורדניות האלה בראש "אני שמנה,אני שמנה" אבל הענין הוא שאני באמת שמנה. באמת,אני נשבעת! אני פשוט לא רוצה לכתוב את המשקל שלי מחשש ש.....לא משנה.
בכל אופן,יש איזו זמרת,שאני חולה עלייה מכל הבחינות אבל הכי הורג אותי זה שהיא רזה להחריד...ולפעמים לפני השינה רצות לי בראש תמונות של הזרועות הדקות שלה...והרגליים..והכל..וזה עושה לי רע. מאוד.
אני לא יודעת מה לעשות? ואיך יוצאים מזה לכל הרוחות?!
אני נואשת. ואני שונאת את עצמי ובעיקר את הגוף השמן שלי.
מה יהיה איתי? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
a.w05/01/2011מכיתה ג' אני עושה דיאטות...בעצם כל החיים!
היו תקופות של פעילות גופנית מאוצת בהגזמה ואז פתאום כמעט בכלל לא עשיתי ספורט...הייתי גם בזמנו מצטיינת בהתעמלות אומנותית ואקרובטיקה! הייתי גמישה ואנרגטית מאוד! (זה היה מזמן אבל..)
עד היום יש לי בולמוסים שאני עוצרת נניח,ברחוב,באיזו מאפיה,ממלאת המון מאפים..אוכלת אחד אחרי השני ואז מרגישה רע...
נשקלת כל יום ויותר מפעם אחת. היו תקופות (היום קצת פחות) שהייתי זוכרת רגעים בחיים שלי,ואירועים,ודברים חשובים אך ורק לפי המשקל ששקלתי באותו הזמן!!
כל פעם שאני נתקלת באיזה זוג רגליים דקות וארוכות אני מתמוגגת מקנאה. משווה לעצמי ומרגישה זוועה! פשוט שנאה עצמית....רק לפני ממש כמה ימים עלה לי הרעיון של לעשות שאיבת שומן מהרגליים,אבל אמא שלי מיד הסבירה לי שזה רעיון הזוי....
הייתי נכנסת לסניף מקדונלד'ס ורואה איזו מקלה קונה גלידה פיצוץ ואחר כך חודש חושבת עם עצמי איך היא כזאת רזה והיא אוכלת את הדברים האלה? ושוב עצב. דיכאון. פנטזיות שיש מין פחד כזה,שלעולם גם לא יתגשמו. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אפרת לוי06/01/2011
שלום,
ממה שכתבת עולה שאת מאוד סובלת. את עסוקה באופן כפייתי במשקל, ברזון של אחרות, נראה שהרבה דברים נמדדים אצלך דרך המשקל.
אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להקל על עצמך ולשחרר אותך מהעיסוק הכפייתי והמחשבות הטורדניות.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהזהבית04/01/2011
יש לי חברה שהרבה פעמים לא אוכלת. היא תמיד אומרת שהיא אכלה, או תאכל בבית, אבל דיברתי עם אמא שלה והיא אומרת שכמעט אף פעם היא לא אוכלת. אני חוששת שיש הפרעות אכילה. היא די רזה, אמנם לא ברמה של אנורקסיה, אבל אני פוחדת שזה יגיע לזה. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אפרת לוי04/01/2011
שלום זהבית,
ניכר מפנייתך שאת דואגת לחברתך. העובדה שאינה רזה מידי עדיין אינה מבטיחה שאינה סובלת מהפרעת אכילה. ניתן להיות במשקל תקין ועדיין לסבול מהפרעת אכילה קשה.
התחלת בכך שפנית לאמא שלה ( האם היא מתחת לגיל 18?).
האם אמה אינה דואגת ?
אם אתן לומדות יחד ניתן לפנות ליועצת בית הספר על מנת שתשוחח עמה.
את יכולה להביע באופן ישיר את הדאגה שלך מולה.יתכן וקיימת הסתרה שלמה ועיסוק שלם סביב האוכל/אי אכילה. את יכולה להפנות אותה לפורום הנוכחי ( זאת בהנחה שהיא מכירה בכך שיש לה בעיה).על מנת שתתיעץ.
את מוזמנת לשתף,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמירית27/12/2010
האם ההורים של מישהי עם הפרעות אכילה (אושפזה בעבר עקב אנורקסיה) יכולים להוציא צו מבית משפט על מנת לאשפז אותה בכפייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
קרן אור28/12/2010שמרית,
אני מבינה משאלתך שאחותך מעל גיל 18 ולכן הבעייתיות.
לשאלתך,נושא אשפוז בכפייה הוא מורכב בנוגע להפרעות אכילה.
כדי שפסיכיאטר מחוזי יוציא צו כזה צריך להתקיים אחד מהשניים: שהבחורה בסכנת אובדנות מידית(והרעבה לא מוגדרת ככזאת),קרי מסוכנת לעצמה(התאבדות מידית) או לסביבה ושבוחן המציאות שלה לקוי(כלומר,מתקיימת פסיכוזה).
עד היום לא הוצא צו כזה,למיטב ידיעתי.לכן עם כל העצב לא הייתי ממליצה לך ללכת איתה בכוח.שהרי גם אם תכנס לאשפוז,תשהה שם 3 חודשים,לא תהיה מוכנה להעזר באמת ולא יהיה רצון להחלים,אזי ברגע שתשתחרר תחזור לאותם התנהגויות.אבל אתם תאבדו את האמון שלה,היא תלחם בכם,ובטווח הרחוק הדבר יגרום לעוד יותר ריחוק.
כן הייתי ממליצה לנסות לגייס מישהו שיש לו השפעה עליה,שיוכל לגשת אליה ולהסביר לה את מצבה.לא הייתי מאיימת,מענישה,צועקת,עם כל התסכול שאתם ודאי חשים.
היא מספיק מענישה את עצמה ותאמיני לי שהיא מתייסרת לא פחות מבני משפחתה על הסבל שהיא גורמת להם.אל תתייאשו,תמשיכו לתמוך,לחבק לומר לה כמה היא חשובה לכם וכמה אתם אוהבים אותה,התמדה יכולה לגרום להבנה הזאת לחלחל ולהזין אותה במקום שהיא הכי זקוקה לו.
אשמח לשמוע יותר פרטים,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)