מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קטנהים23/02/2011
עם 1500 קלוריות ביום אמורים להיות במשקל רגיל? בעיקרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה - תגובה
קרן אור26/02/2011שלום ים,
לא הבנתי את שאלתך ומאיזה מקום היא נשאלת...
כעקרון אין כאן כללים,לכל אדם נקבע תפריט המותאם לצרכים שלו,לאורך חייו ולקצב הBMR הבסיסי שלו ,לכן חשוב לא לאמץ תפריט דיאטה כזה או אחר,אלא לפנות לייעוץ תזונתי פנים מול פנים.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה ועזרה ..מישהי20/02/2011
אני בת 14 ובסך הכל ניסיתי לעשות דיאטה, מה שלא ידעתי זה שאני הולכת לשנות לעצמי את החיים-לרעה
ירדתי 8 קילו,אבל לא בדרך כלכך בריאה,הייתי אוכלת 700 קלוריות ביום,ובאיזהשהו שלב נמאס לי מזה....
אני נמצאת בהפרעת אכילה "אכילה כפייתית" לפי מה שקראתי לפחות
אני עונה "כן " לכל הסמפטומים...
זה כזה נורא?
אני בוכה כבר ימים על זה.. אני אבודה ואני לא יודעת מה לעשות..
אני מרגישה כמו משוגעת,אף פעם לא חשבתי שאגיע למצב כזה
אודה לך אם תעזרי לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה ועזרה .. - תגובה
קרן אור26/02/2011מישהי יקרה,
ההגדרה ממש לא משנה מה שחשוב זה שאת סובלת.
את מתארת מהלך כ"כ מוכר של דיאטה שהתחילה מתוך רצון לרדת כמה קילוגרמים ותפסה תאוצה מלווה באיבוד שליטה.אם תשאלי כל מי שיש לו הפרעת אכילה תגלי שכולם לא חשבו שיגיעו למצב זה.אבל הדבר החשוב ביותר הוא שניתן לטפל בזה,וככול שזה יעשה מוקדם יותר,כך ניתן יהיה למגר את זה מהר יותר.
אל תתמהמהי ואל תתפסי לצמצום כדי "לכפר" על הבולמוסים האלו,כי משם זה רק עניין של זמן עד לבולמוס הבא.
עקב גילך הצעיר תצטרכי לשתף את ההורים כדי להגיע לטיפול,אבל אל תהססי,אלו חייך וההמשך שלהם תלוי באיך שתגיבי היום.
נראה לי ששווה להתחיל מפניה לדיאטנית ובהמשך אם יהיה צורך להוסיף גם מענה נפשי.
אשמח לשמוע מה את חושבת על ההצעה שלי,
תחזרי לעדכן,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן אור
מישהי01/03/2011קודם כל,תודה רבה על התשובה :)
האמת שפניתי לדיאטנית והיא עוד יותר דרדרה אותי...
אני אבקש מההורים שלי ללכת למישהו שמומחה בהפרעת אכילה...
שוב תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן אור - תגובה
קרן אור05/03/2011לא הבנתי את שהתכוונת במשפט :"..היא עוד יותר דירדרה אותי..".אם כי מסכימה איתך,יש צורך בפנייה לדיאטנית עם התמחות בהפרעות אכילה,כי הדגש כאן הוא לא רק מה לאכול\לא לאכול,אלא גם דיבור והכלה של הקשיים הנילווים לאכילה,עבודה קוגנטיבית-התנהגותית מאוד יעילה במצבים אלו.
אל תתייאשי,פני להורייך שוב ויחד מיצאו מישהי מתאימה.
המשיכי לעדכן,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור ונטע היקרות:תקווה11/02/2011
מה שלומכן? נטע כתבתי לך מייל קצר לפני כמה זמן,קיבלת אותו?בכל אופן הייתי מופתעת לראות מה עובר עליך בזמן האחרון ואם תרצי לשתף יותר מאשמח לקבל ממך מייל-אני חושבת עליך הרבה ויודעת בכל ליבי שאת מסוגלת אז החזיקי חזק וקבלי ממני חיבוק ענק..
קרן אור- מה שלומך?חשוב לי לעדכן אותך במה שקורה בזמן האחרון ולשמוע מה את חושבת...אנסה להיות יותר ברורה מפעם שעברה אולי ע"י זה שאמלא לך כמה חורים בידע הכללי על המצב שלי..המשקל שלי הוא עדין נמוך-לא מתקרב למשקל היעד שלי אבל עם כל הקושי שיש לי אני באמת מרגישה עכשיו שאני מגיעה למקום שממנו אני יכולה להתחיל להתקדם.הקצינה החדשה נכנסה רשמית בתחילת השבוע היא עשתה לי שיחת פתיחה לפני איזה שבוע וחצי אמרתי לה שיש לי ה"א אבל לא נכנסתי לזה יותר מדי כי היא בדיוק פגשה אותי אז לא הרגשתי שזה כזה מתאים כי זה נושא כ"כ סתיגמטי.
זה שהקצינה הקודמת עדין נמצאת באזור נותן לי תחושה של בטחון אבל היא משתחררת רשמית בסוף השבוע הבא-אני מקווה שזה לא יגרום ליותר מדי נזק..היא פשוט היתה שם בשבילי,נכון הרבה פעמים יצאתי מתוסכלת ממנה אבל רוב הזמן עצם העובשה שידעתי שהיא בסביבה ומסוגלת באיזשהו מקום להקשיב לי עזר לי המון ונתן לי תחושה של בטחון שאפשר לי לנסות לטפל בעצמי אני פשוט מפחדת שעם זה שהיא תעזוב ככה גם תחושת הבטחון שלי שגם ככה די שביר וכל העבושה הקשה..
אני אמורה להשתחרר עוד חצי שנה אז נכון השחרור מתקרב אבל עוד יש לי זמן עד אז..
הקושי שלי הוא שאני חיילת יחידה על המון קבוצות וחניכים שזה הרבה עשיה .. בד"כ אני נהנת מזה וחבל לי שאני לא יכולה לעשות יותר כי אני יודעת שה"א שלי מונעת ממני לתת את כל הפוטנציאל שבי,אבל אני מרגישה שעד כמה שזה אנוכי אני צריכה להוריד לחץ ולנסות להתמקד בעצמי כדי לתת לעצמי סיכוי להלחם ובאמת לצאת מזה,אני עכשיו הגעתי למקום שאני יודעת שאם אמשיך לעבוד קשה יש לי סיכוי לנסות לצאת מזה-אני ממשיכה בטיפולים שלי אצל הקבן ומתמידה בהם זה תהליך ממש ארוך אבל זה עוזר אחרי הכל היתי חולה כ"כ הרבה זמן שהגיוני שיקח זמן לאחות את השברים לא?
מצד שני אני מרגישה שאני חילת בצהל ואני החלטתי על זה אז אני עכשיו צריכה לקחת על זה אחריות מלאה..
אני מקווה שהקצינה הקודמת תפרד מאתנו כמו שצריך ותעשה לנו שיחות סיכום נראה לי שזה מה שהכי מציק לי עכשיו..
בכל אופן אשמח לשמוע מה את חושבת,תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן אור ונטע היקרות: - תגובה
קרן אור18/02/2011הי תקווה,
אני חושבת שהאחריות הבוערת והחשובה ביותר שאת צריכה לקחת כרגע היא על חייך.את בעצמך מתארת איך הפרעת האכילה שלך מונעת ממך להתקדם בחיים,ואני חושבת שהדבר הטוב ביותר הוא לא לנסות "להתעלות" על זה,אלא דווקא להמשיך להתמסר לתהליך הטיפולי ,כדי שלא תצטרכי יותר לעשות את הויתורים האלו.וכפי שאת שמה לב,הפרעת אכילה משתלטת על כל עולמנו ולא משאירה שום מקום לפרוץ ולהתקדם בתחומי חיים אחרים,מתגמלים יותר.אני דווקא חושבת שאת צריכה לקחת את החצי שנה הזאת ולהשקיע אותה רק בך ובטיפול כדי שתצאי לאזרחות מחוזקת יותר.
ונכון,זה תהליך והוא לוקח זמן רב.אל תאיצי בעצמך.קחי את הזמן שנדרש עבורך.
עדכני אותי מה קורה,
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך קרן
דוד21/02/2011תודה לך, ותודה על ההצעה למעקב שלך, אפנה אליהם.
אוכל להגיד שבעקבות טיפול רגשי בדברים אחרים, הרגשתי מוכן לפתוח את זה לפחות בפורום הזה.
תודה מאד וגם אהיה מעוניין במעקב.
לילה טוב
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך קרן - תגובה
קרן אור26/02/2011שלום דוד,
אני מאוד שמחה לקרוא.
מצפה לעדכון.
רק בריאות,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן ואפרת תודה, עדכון, ושאלה.
דוד02/03/2011שלום לכם
תודה רבה,
הייתי אצל ד"ר אורלי ברק, התייחסה בצורה מאד נעימה ומכובדת.
הפנתה קודם לבדיקות רפואיות אם משהו נפגע מההקאות ו...
וכשייגעו תוצאות לקבוע איתה תור.
הפנתה למרפאת בריאות נפש שם.
אמרה שעובדים בחלוקה משולשת, בריאותי, נפשי, ותזונה.
בנתיים לא הרחיבה, אבל בהחלט רואה כמותכם, שהכל קשור ומגע מאותו מקום.
מחכה לאישור התחיייבות מהקופה, גם היא וגם הרופא משפחה אמרו שלא תמיד מאשרים, אתן יודעות איך גורמים להם לאשר, היא כתבה מכתב?
היא המליצה בנתיים לא לשתף את המשפחה, אלא לומר בעייה מטאבולית ולטשטש עובדות, עדיף לי שלא ידעו, מה אתן מציעות אם ישאלו מה קרה? ו...?
אם אני יוצא עם בחורה, קצת זמן או הרבה זמן לדבר על זה או לא...?
תודה מאד! רק עכשיו אני מבין שמרחתי הרבה זמן בצורה חפפנית, על דבר מאד רציני, לא בוכים על חלב שנשפך... וצריך להסתכל קדימה, אודה לכם אם תעקבו אם אני מתקדם נכון.
תודה רבה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן ואפרת תודה, עדכון, ושאלה. - תגובה
אפרת לוי03/03/2011שלום דוד,
אני שמחה לשמוע שפנית לקבלת טיפול מקצועי.
סביר להניח שד"ר ברק כתבה מכתב לקופת החולים על מנת שזו תאשר קבלת טיפול.
בנוגע לשאלתך האם לשתף את המשפחה ו/או בת זוג : זו שאלה שנוגעת באופן רחב יותר בהסתרה שלך ובסוד איתו אתה מסתובב. אומנם דרך הפניה שלך לפורום ולאחריו לד"ר ברק אתה פחות מסתיר, אך עדיין מתעוררת השאלה האם מסוכן לספר לבת זוג/ למשפחה?
יכול להיות שזה נוגע בשאלה איך יקבלו אותך אם ידעו. הייתי ממליצה לך להכנס קודם למסגרת טיפולית ושם לברר את השאלות הללו .(אלו שאלות חשובות מאוד: למי לספר ומתי)
בהצלחה,
אשמח אם תעדכן בהמשך
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה לגרורות של בולמיהדוד09/02/2011
שלום
הייתי בבולמיה 10+ שנים
יצאתי בכוחות עצמי ללא עזרה מבחוץ
כיום, אם הפרעות אכילה, אבל לא מקיא כמה שנים כלל.
אחרי ההפסקה להקיא, היום אני מנקה בתוך הגוף במקום היציאות על ידי בידן או צינור מים.
1. האם זה בעיה?
2. האם יש לזה שם לחפש חומר על זה?
3. האם זה קשור לבולמיה? בלי הניקוי הטיהור העצמי, ]כך ראיתי שמכנים את ההקאה בפרומים על בולמיה] ההרגשה דומה לבולמיה כשהייתי צריך להקיא ולא היה איפה.
קראתי שבולמיה מגיעה מצורך נפשי להוציא דברים החוצה, האם יכול להיות שהחלפתי את הבולמיה בדבר הזה??
תודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה לגרורות של בולמיה - תגובה
אפרת לוי11/02/2011
שלום דוד,
אתה שואל שאלות נכונות, אתה למעשה שואל אם החלפת את ההקאות בניקוי/טיהור הגוף.
הצורך להקיא/ לנקות/ לטהר את עצמך נובע מאותו מקור של קושי רגשי ( לא ברור כמובן מהו) ולמעשה אתה מחליף משהו אחד במשהו אחר, היות ובבסיס ובגורם הבעיה לא טיפלת.
עד כמה אתה מתעסק בזה במהלך היום? האם אתה סובל מהעיסוק בזה? האם תפקודים אחרים שלך נפגעים? האם אתה מסתיר את זה מהסובבים אותך? יש עולם שלם מסביב להתנהגות שלך שרצוי שתבדוק אותו.
אני יכולה להגיד לך בקווים כלליים שהרצון לטהר/לנקות/ להקיא מתוך הגוף מספר את הצורך הרגשי להיפטר ממה שנחווה כקשה/מלוכלך/ בלתי נסבל .
לעיתים לאנשים הסובלים מהפרעות אכילה קשה להבין שמדובר במשהו רגשי כי העיסוק הוא רק בגוף ודרך הגוף. המטרה בטיפול היא להרחיב את ההסתכלות שלהם ולחבר אותם למקומות הרגשיים שההפרעה מבטאת (נשמע קל, בפועל זה מאוד קשה).
מזמינה אותך לשתף במחשבות /תחושות
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך מאד אפרת, תשובות...
דוד13/02/2011שלום אפרת
תודה רבה
עד כמה אתה מתעסק בזה במהלך היום?
האם אתה סובל מהעיסוק בזה?
זה לא עיסוק כמו אכילה והקאות, שהוא כמעט תמידי וכל הזמן חושבים ועסוקים בזה.
וגם כל הקשיים הפיזיים של ההקאות אין.
זה מעסיק במשך היום כמה פעמים, אך לזמן קצר ובבוקר ובערב.
אבל כשאין אפשרות, יוצאים לטיול, חופשה במלון, יוצאים לקניות לשעות ארוכות או פגישות עבודה במקומות שאין, זה מלחיץ.
הרגשה לא נוחה מאד, שדי דומה לצורך לטהר את הגוף על ידי הקאה.
אולי להבהיר את התחושות, בתקופת ההקאות היו הרבה חלומות שאני צריך להקיא ואין
היכן, בתקופה הזאת חלמתי פעם אחת, זה בהחלט מעיק, אפילו מאד אבל לא כמו אז.
מעיק.
*הרגשת התמכרות,
* סיוט אם נמצאים במקום רחוק כשאין היכן או גם כשחושבים שלא יהיה.
* תחושה לא נעימה במהלך היום.
*אינני בטוח אבל אני חושב שזה חוסם אותי להתקשר לבחורות לפתח אהבה חזקה, פחות מתקופת ההקאות אבל זה גם עדיין קיים, אולי את תוכלי לומר על העניין, פעם חשבתי שזה משאיר מבחינה רגשית עמוקה קצת ילד קטן, שרוצה לאכול ולא מעניין אותו אהבה???
האם אתה מסתיר את זה מהסובבים אותך?
בהחלט מסתיר...
בבסיס ובגורם הבעיה לא טיפלת.
יש עולם שלם מסביב להתנהגות שלך שרצוי שתבדוק אותו.
מעניין שהייתי בטיפוליים רגשיים, פתחתי את נושא הבולמיה, והתביישתי לדבר על העניין הזה.
לא מצליח למצוא את המקום הרגשי שממנו זה מגיע, לא הייתי אצל פסיכולוג שמומחה להפרעות אכילה, הייתי אצל אנשי מקצוע שלא מכירים את התחום הזה.
היו לי הפרעות רגשיות מסויימות, כעס על ההורים, תלות נפשית עם חבר.
למרות שלובלמיה נכנסתי בעקבות דיאטות רצח בגיל צעיר.
תודה לך מאד אפרת
אני לא מתבטא מספיק חופשי... (מפחד שהמורה מכיתה א. יציץ לתוך הפורום ויתפוס אותי...)
אבל השתדלתי לפחות את המידע הרלוונטי...
יש כתובת מייל שאני לא נכנס אליה.
[email protected]
אם תשלחי לשם ולא לפורום, תעדכני אותי.
ושוב תודה מאד
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוד,
קרן אור18/02/2011מהתיאורים שלך ברור לי שהחלפת בעיה אחת באחרת,אבל הבעיה הבסיסית נשארה בעיניה.אין לי ספק שהדבר הכי נכון כרגע עבורך הוא להכנס למסגרת טיפולית כדי לעמוד על הצורך האמיתי שנמצא בבסיס הצורך בהתרוקנות\היטהרות עבורך(למשל,תחושה לא ראויה להזנה אמיתית-פיזית ונפשית..),כדי שניתן יהיה למגר את הפרעת האכילה שלך לחלוטין.
הבנתי שאתה גר באיזור ירושלים.מציעה לך לפנות למרפאה לה"א בבי"ח הדסה עין כרם,לד"ר אורלי ברק(טלפון בשימושון למעלה).
ניכר כי בניגוד למה שאתה מתאר,אתה עסוק מעבר לרגיל בכל נושא השטיפות(ואגב,גם הוא מאוד לא בריא שהרי שטיפות אינטנסיביות כאלו גורמות לחוסר איזון אלקטרוליטרי ולשיבוש הפלורה הטיבעית של המעי,דבר שיכול לגרום הפרעות עיכול כשלעצמו) ועצם פנייתך לפורום כאן מעידה שאתה יודע שהדבר לא תקין,גם אם ברמה הפיזית זה לא דורש ממך יותר מידי התעסקות...(והרי הפרעת אכילה היא הרבה יותר מהתעסקות פיזית,אלא ובעיקר מחשבתית).
אל תהסס,פנה עוד היום לקביעת אינטייק ואשמח לשמוע איך זה מתקדם.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אוררראביביתוששש08/02/2011
היי קרןן מה שלומךך ?!
זהוו קרןן אורר קשהההה לי מאאאד שוב פעם שחשבתי שהצליח לעזוב את המחלה הארורה אני חוזרת אליה שוב .. החלטתי לאכול ארוחה ביוםם למה ?! כי אנייי שמנהה ורעע לי אני אוספת תמונות של נשים רזות כדי לתת לעצמי מוטיבציההה .. למה אי אפשר לאכול ולא להשמיןןןןן למה החיים ארורים כאלה ?!למה הם נותנים לאדם לסולללל נמאס לי לסבול ניראלי שאני לא הצא מיזה בחיייייים מה שעוזר לי בדיאטה הזו זה הבצפר אני יודעת שאני לוומדת עד שעות מאוחרות ולא יוכאל זה מחזק אוותייי !!
אני יודעת שאני עושה טעות חמורה ואני יצטער עלייה אבל את יודעת מה זה לא מזיז לי העיקר אני יהיה רזה !! ומקללת את היום שהמחלה נפלה בחלקייי !!
היה לי חשוב להוציא את מה שיש לי בלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביביתושש
נטע09/02/2011ואו!!!
כואב לי מאד שאת ככה מרגישה .
ואיייי מה עם הטיפים שנתתי לך? הם לא טובים בשבילך? את מצליחה לעמוד בהם?
תשמרי על עצמך מתוקה!
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע,
קרן אור18/02/2011קיבלתי את המייל שלך,רק שיש לי תקופה קצת עמוסה ולצערי עוד לא התפנתי להשיב עליו.מקווה להצליח לעשות זאת בהקדם.
רוצה רק שתדעי שאת במחשבותיי...
שבת שלום,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביביתוש,
קרן אור18/02/2011את מוזמנת לכאן תמיד כדי לשתף ולהוציא את מה שבלב..אבל חשוב לי לומר לך שאם את באמת רוצה שינוי ואת את רוצה ללמוד לקבל את עצמך בלי קשר למשקל שלך,את חייבת לפנות לטיפול פרטני,רק הוא יכול למגר את הפרעת האכילה שלך.
היכולת הוירטואלית לעזור(לצערי) היא מזערית ובמצב שלך היום את צריכה הרבה יותר.
כתבתי זאת הרבה אומנם-אבל מה עם טיפול?????????
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אנונימית06/02/2011
היי, יש לי בעיה קטנה.... טוב, גדולה.
אני בת 16, יש לי איזה 4,5 קילוגרמים עודפים, ואני בטוחה שזה רק הולך וגודל.
אני מנסה לשמור על האוכל והולך לי מעולה, ואני די מצליחה עד סביבות הערב, אחר הצהריים כזה..
אחר כך אני באה לאכול משהו קטן ויוצא שאכלתי חצי מהמקרר ובעצם כל מה שאני רואה אני אוכלת ואני מרגישה שלא אכלתי כלום..
כמובן שאחר כך מתחיל לי כאב בטן אבל אחרי 10 דקות זה עובר.. ואז בדרך כלל התהליך מתחיל שוב..
הבעיה הזאת התחילה אצלי בערך לפני כשנה..
נמאס לי, זה הורס לי את כל היום
בבקשה תעזרו לי, מה אמורים לעשות, אני מתחרפנת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
קרן אור07/02/2011אנונימית יקרה,
הכרה בבעיה היא שלב מאוד חשוב בדרך לפתרון.
את מתארת מעגל של צמצום בשעות היום שגורם לפיצוי בשעות הערב,באופן טיבעי(הגוף שואף לאזן את עצמו).כדי למנוע את הבולמוסים האלו צריך לאכול 3 ארוחות עיקריות במשך היום ועוד 2 ארוחות ביניים.איזון הוא מילת המפתח כדי להתחיל לבקע את מעגל הרשע הזה.
אם את מרגישה שאין בך את המסוגלות הזאת כרגע,עצתי היא לפנות לדיאטנית שתוכל להתאים לך תפריט מאוזן שימנע בדיוק את המצבים האלו ,ובהמשך לשקול יחד איתה הוספה של טיפול נפשי.
עדכני מה חשבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היינטלי06/02/2011
את מוזמנת להוסיף אותי לדוא''ל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
קרן אור07/02/2011היי נטלי,
לא הבנתי לגמריי למי ההודעה הזאת מיועדת...אשמח אם תבהירי.
תודה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור נטע ולכל בנות הפורום היקרותflower120905/02/2011
מה שלומכן??
הרבה זמן שלא יצא לי להגיב כאן..יש כאן כאלה ודאי שלא מכירות אותי..אני די ותיקה בפורום, במהלך הרבה זמן כשהפרעת האכילה שלי הייתה בשיאה הייתי כותבת כאן המון..כל שבוע...מתארת את החוויות מהטיפול, כל התקדמות כל נסיגה וכל קושי בתהליך.
קרן אור ושאר הבנות (הותיקות בפורום) עזרו לי מאד..אין לי אפילו מילים לתאר כמה..וכל כל העזרה הזאת אני מודה להן מאד..
קרן אור- אני לא שוכחת ולא שכחתי כמה עזרת לי אז בתהליך. כמה ליווית ותמכת...היית עבורי באמת קרן אור- כשם הכינוי שלך- כך את!!! בייחוד לא אשכח את אותה תקופה קשה של עלייה במשקל וחוסר איזון של הגוף בה ליווית אותי ותמיד אמרת לי שבסוף זה יתאזן ויהיה בסדר.. ואכן זה קרה..
את מלאך!
ונטע היקרה, שהכרתי אותה כאן-..הרגשתי תמיד הזדהות איתך, עברנו כמעט את אותם הדברים..תמיד הזכרת לי את עצמי..וגם את היית עבורי מקור לכוח ולחוזק כשהיה לי קשה ולא פשוט בכל התהליך..
בנות יקרות, לקחתי חלק חשוב במקום הזה.. במפלט הזה...הסיבה שהפסקתי להגיב ולכתוב כאן היא כי אני מרגישה שלשמחתי אין לי הפרעת אכילה יותר..
התגברתי..
אני מרגישה שהרגתי אותה...ושהיא איננה מפריעה לי יותר לנהל את חיי. שהגעתי לשלב בו אני מתאימה את האוכל לחיים שלי ולא את החיים לאוכל..שהאוכל והפחד מפני עלייה במשקל לא מנהל אותי יותר בצורה כזו שאני חיה את זה כמו בעבר וחושבת על זה כל הזמן.
כמובן שהפחד עדיין שם..אך הוא חלוש..הרבה מבעבר.. אני בקושי שומעת אותו לפעמים... והפרעת האכילה? אני מרגישה כאילו מעולם לא הייתה לי...אני כמובן לא שוכחת מה עברתי וכמה קשה היה לעבור בדרך ההחלמה אך זה מרגיש לי כאילו חזרתי לעצמי..תמיד ידעתי שאני אגיע לשלב הזה בו אני אחזור לעצמי..שהיא לא חלק ממני ושאני אנצח אותה..
הגוף שלי התפייס איתי.. סלח לי..חזרתי לשירן של פעם..שירני שאני מכירה..שירני הרבה יותר יפה ומחוזקת מפעם.. הפנים שלי כרגע מסתכלות קדימה וכך גם מחשבותיי..
אני עובדת, מתפקדת, מתחילה ללמוד בקרוב..החזרתי עטרה ליושנה..
והפרעת האכילה? היא כבר לא שלי יותר..ואני לא שלה...
למדתי לצמצם אותה, לגרום לה לגסוס שלא תפריע לי יותר..ונכון שלעיתים רחוקות היא עדיין עולה במחשבותיי.. אבל אני יודעת שזו רק היא..ואין משהו אמיתי מאחוריה..
למדתי לסלק אותה מחיי...
בנות יקרות, אני נכנסת לכאן כל יום..אומנם איני כותבת כאן יותר, אבל אני נכנסת כל יום וקוראת מדי פעם מה שבנות רושמות כאן..
אני לא מרגישה שאני במקום הזה יותר וקשה לי מאד לחזור ולהתעסק בכך.. אפילו ברמה של לעזור לאחרות במצבי ולספר על איך שהייתי.. זה קשה לי כרגע.. אולי בהמשך יהיה לי קל יותר..
אני מקווה שאתן מבינות אותי... אני הייתי יותר משמחה להמשיך ולכתוב כאן את "תלאותיי" אבל הן לא יהיו קשורות לנושא של הפרעת האכילה ולכן אני מרגישה שאין לי כאן מקום יותר.
אני אוהבת אתכן מאד ולא שוכחת כמה עזרתן לי ותמכתן בי.. אני עדיין אמשיך להיכנס לכאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
flower120905/02/2011ולקרוא מה שאתן רושמות..
אשמח לשמוע מה איתכן ומה מתרחש בחיים האישיים שלכן כרגע...
קרן אור-מה שלומך את? מהשלום המחלה? כבר יש שיפור? מה את עושה כרגע בחייך?
נטע- איך את מרגישה? סיימת כבר עם הפסיכומטרי? את בשירות לאומי?
איך את מתקדמת בתהליך?
שלכן,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
קרן אור07/02/2011שירני יקרה,
אין לך מושג כמה ריגשת אותי! לקרוא את מילותייך,לקרוא על הדרך המופלאה שעשית,זה ראוי כ"כ להערכה!
תודה על השיתוף,אני בטוחה שהוא יעורר השראה בקרב גולשי הפורום.ההבנה שיש חיים מעבר להפרעת האכילה,שהם טובים,מספקים,ראויים,היא מאוד מאוד מעודדת.
ואני שמחה שיכולתי ללוות אותך בדרך המדהימה הזאת!
קחי לך את הזמן,תתחזקי עוד קצת,תהני מהגילויים החדשים,מהשמחה,מהצחוק והאושר.
ודעי שהכול בידיים שלך ומכאן השמים הם הגבול.
מחבקת אותך מאוד,דמעות של אושר מציפות את עיני.
כמובן שאשמח להמשיך לשמוע ממך,אפילו למייל הפרטי אם תרצי.
תודה שוב על השיתוף מעורר ההערכה הזה.
שלך ואיתך כמו תמיד,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקירתי!!!
flower120917/02/2011גם את ריגשת אותי מאד בתגובתך..
ואכן הרבה תודה אני חייבת לך.. שליווית אותי בכל התהליך הזה והכי חשוב שהייתי לצידי בכל אותם רגעים קשים שלי בהם רציתי לשתף והייתי חסרת אונים, תמיד הבאת מילת עידוד שהצליחה להקל ולהרגיע.
אין כמוך!!!
ידעתי שיום אחד זה עוד יהיה מאחוריי..ואני שמחה להצטרף עכשיו לקבוצה שלך- קבוצת אלה שהחלימו :]
אני מודה שלפעמים המחלה עדיין מנסה לחבל במחשבותיי.. בייחוד שנורא קשה לה עם ניצחוני וחירותי.. פעמים רבות אני לא נותנת לה פשוט..אני מניחה שיהיו גם פעמים בהם "אכשל" ואמעד..אבל זה טבעי לא?
האם גם אצלך היא לפעמים מתעוררת? במחשבה? מנסה לחבל? זה טבעי שיהיו לי מעידות למרות שהחלמתי?
אני כרגע מאד בלחץ ומאד עירנית...אני מרגישה ממש כמו איזה מאבטח של הנפש והמוח שלי.. מאבטח שעומד על המשמר ומוכן לכל הרעלה שלה..אחרי הכל אני לא רוצה לעשות דבר שיהרוס ולא במעט את הדרך והניצחון שהשגתי..
אני אשמח לשמוע מעבר לזה מה איתך ואיך את מרגישה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקירתי!!! - תגובה
קרן אור18/02/2011יקרה,
היה לי הכבוד ללוות אותך בכול התהליך שעברת ויש לי את הזכות להיות חלק מהמקום הבריא בו את נמצאת ואני מאוד מודה לך על השיתוף.
לשאלתך לגביי החלמה-תיראי,אולי אני צריכה להגיד שיש החלמה מלאה וברגע שמיגרת את הפרעת האכילה שלך יותר לא תצטרכי להתמודד איתה שוב.אבל את מכירה אותי כבר,ואין לי כוונה להתיפייף,דווקא בתור אחת שחיה,מכירה ונשמה אנורקסיה מגיל צעיר.
אני חושבת שה"א מעבר לפן הסימפטומטי הפיזי היא יותר התנהלות ריגשית-מחשבתית שנמצאת בבסיס הנטייה הגנטית+הנרכשת שלנו.כל אחד במצבי משבר כאלו ואחרים מתמודד אחרת.אצלנו הביטוי הוא בהפסקת אכילה\אכילת יתר עם פיצוי.
אני חושבת גם שיש הבדל ומשמעות כמה שנים היית חולה ומאוד משמעותי בעיני כמה טופלת סמוך יותר למועד התפרצות הביטוי הפיזי.אני,בתור אחת שהפרעת אכילה ליוותה אותה שנים באופן כזה שהכרתי את עצמי יותר שנים חולה מאשר בריאה,החלמה מלאה תהיה לחיות בצד ה"א ולא איתה(כמובן שיש תמיד לשאוף להחלמה מלאה!),שזה אומר שתמיד אצטרך להיות עם היד על הדופק,לעצור שניה לפני המחשבות האוטומטיות וההתנהלות ברמה המעשית שהן גוררות ולהבין מה בעצם אני מנסה להגיד דרך הגוף.קשב פיזי שלא היה לי ושסיגלתי עם השנים.
אז לשאלתך,אני חושבת שתמיד צריך לשים לב שלא נגררים וזה טיבעי ומובן שיהיו משברים כאלו ואחרים(הרי החיים הם דינמיים וכמה שקשה לנו לקבל את זה-לא הכול בשליטתנו),אבל אופן התגובה ומה שנעשה איתה זה בידיים שלנו ותלוי אך ורק בנו.
אני קוראת לזה להתחשל.וזה מובן לחלוטין שאחרי שעמלנו כ"כ קשה כדי להחלים ,אנחנו נזהרות יותר.
מקווה שתשובתי לא מסורבלת מידי עבורך,ואם יש משהו לא ברור,אשמח להבהיר.
שבת שלום יקרה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשתטל01/02/2011
אני פשוט לא יכולה יותרר !
אני פשוט עושה הכל כדי לדפוק לי את החיים,
אני מרגישה כאילו מגיע לי יותר טוב מזה, שנולדתי להיות משהו אחר, ואני הורסת לעצמי הכל. נמאס לי מהסיוט הזה, באלי להתעורר לפני שנה להיות רזה כמו שהייתי פעם.
נמאס לי לאכול, נמאס לי להראות כמו בטטה, ונמאס לי לא לרצות לזוז לאף מקום כי אכלתי מלא ואני נפוחה כמו בלון.
אני חייבת לצאת מזה, ניסיתי אבל אני לא יכולה לבד.
אני פשוט רוצה להפסיק לאכול. כל יום כל הזמן, זה הדבר היחיד שיש לי בראש.
אני רוצה לצאת מזההההה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נואשת - תגובה
קרן אור03/02/2011שלום לך מורן,
את מתארת חיים בצל הפרעת אכילה והם אכן חיים שקשה מאוד לחיות אותם,ולכן לא מפתיע שאת רוצה לצאת מזה.השאלה שאני שואלת את עצמי היא מה את עושה כדי לצאת מזה??האם את נמצאת במסגרת כלשהי??
מורן,אני לא מכירה אותך,אבל אני יודעת איך זה לחיות עם הפרעת אכילה ואני בטוחה שמגיע לך הרבה יותר מזה!
אל תעצרי את עצמך מלהמריא.מגיע לך להיות בריאה,לשמוח,להיות מאושרת,בלי קשר למה אכלת, או כמה את שוקלת.
אלו אכן לא חיים.ואשמח לחשוב איתך על הדרך לצאת מזה.אך תחילה אני צריכה לדעת קצת יותר.
מחכה לתשובתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה?חסרת אונים31/01/2011
כולם אומרים/מעירים/ שמים לב שרזיתי ממש בזמן האחרון. כולם חוץ ממני, מוזר קצת לא..? אני בטוחה שכולם משקרים! לא מסוגלת להאמין לאף אחד. אני רואה את עצמי, אני יודעת מי אני ואיך אני נראת!
אף אחד לא יודע ומבין כמה שאני שמנה! אבל אני בהחלט לא חושבת שזה מספיק במשקל שאני נמצאת בו עכשיו, רוצה לרדת עוד ועוד ועוד ועוד עד שאוהב את הגוף שלי. כרגע, זה אבוד... אף אחד לא נותן לי לרדת עוד קצת אפילו! לא המחנכת, לא היועצת, לא המטפלת,לא הדיאטנית, אף אחד!
אני מסתכלת על הגוף שלי, במראה, במציאות ורזה, אני לא!
זה כ"כ מתסכל...
24 שעות ביממה אני עסוקה בלחשב כמה קלוריות אכלתי, כמה קלוריות שרפתי ומחזיקה חזק חזק לא לדחוף אצבע ולהוציא את הכל. כל הזמן אני מדמיינת את עצמי עושה זאת ומצטערת שזה לא קורה.
אני שונאת לאכול!!!!!
נמאס לי להתעסק בזה, אין לי כח יותר.... אני רק רוצה לרדת במשקל! לא איכפת לי להגיע אפילו לתת משקל , להפך, אני אהיה כ"כ מאושרת!!
הצילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה!!!- תגובה
קרן אור03/02/2011חסרת אונים יקרה,
מאוד עצוב לקרוא את מה שאת כותבת.ואני יודעת שבה"א דימוי הגוף מעוות כך שגם אם אומר לך שאת לא רואה את עצמך רזה כפי שהינך,זה לא ממש יעזור וידי תהיה כאן על התחתונה..אז אני לא מנסה.אבל רוצה שתחשבי על זה שאם כל הסביבה שלך מעירים לך שאת רזה מידי,שזה מספיק,שאת חולה,יכול להיות שאולי את טועה בתפיסה שלך את עצמך?יכול להיות שאת כ"כ שקועה בהפרעת האכילה שלך שהפסקת לראות,את עצמך???
ואני רוצה לספר לך שאולי בתחילת הדרך יש אשליה של שליטה,הרגשה כאילו אם רק נרד עוד כמה ק"ג החיים יהיו טובים יותר,מאושרים יותר..אבל מהר מאוד את מקום האופוריה תופסת המציאות והדבר האחרון שאת יכולה לומר על החיים שלך זה שאת שולטת בהם.ואת יורדת במשקל,אבל מגיע הרגע שאת אפילו לא נהנית מזה,כי את לא מרגישה טוב,כי את חלשה,מסוגרת(ה"א הרחיקה אותך מכל אלו שרוצים לעזור,שכחת??) ובדיכאון עד שנראה שאין מוצא.זה קורה לכולם באיזשהו שלב.וההכרה הזאת היא הדבר הכי כואב שיש!
יקרה,הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות כרגע למען עצמך הוא להושיט יד ולהיאחז בידיים האוהבות והמטפלות שמושטות לעברך,אלו שרוצות אך ורק בטובתך.אל תתני לעצמך להפוך רק להפרעת אכילה מהלכת.יש חיים אחרים בחוץ,טובים אפילו,אפשר שתחיי אותם אחרת,כמו כל בת בגילך.אל תחכי להתעורר מאוחר מידי(וכן,יש דבר כזה),כי עם הזמן זה הופך להיות הרבה יותר קשה.
אני כאן בשבילך כדי להשמיע לך את אותו קול בריא,אם תבחרי בכך.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי לך באימיל - בבקשה תראי
חסרת אונים05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי לך באימיל - בבקשה תראי - תגובה
קרן אור07/02/2011עניתי לך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורא עצובאני31/01/2011
עשיתי דיאטה בה ירדתי הרבה במשקל..
מהחרדה של לא לעלות אכלתי מעט מאוד מה שהפכיע לי לתפקוד.
פניתי לייעוץ ובו הוסיפו לי מן הסתם אוכל מסודר כדי שאחיה נורמאלי.
לא אכלתי את כל מה שאומלץ לי כי היה נראה שזו כמות ענקים[1650] קלוריות.
כאמור אכלתי רק חצי מהתפריט של התזונאית,המשכתי בספורט ו.....למה כתבתי נורא עצוב?כי עליתי 3-4 קילו.
זו לא הייתה המטרה שלי,לעלות במשקל! ממש לא!
אני לא נערה או ילדה קטנה אלא אשה בת 30....אבל זה נורא מבאס לראות ולהרגיש שאת עולה במשקל למרות שאמרו שלא אעלה בכלל,וזאת לאחר שלא יישמתי את כל התפריט.
מה היה קורה אם הייתי אוכלת את כל התפריט?הייתי מאוד שמנה היום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורא עצוב - תגובה
קרן אור03/02/2011שלום לך אני,
אחרי צמצום כפי שאת מתארת זה רק טבעי שהגוף מתנהג בחשדנות כלפיי כל קלוריה שנכנסת אליו,מתוך התגוננות והתארגנות של הרגל לתקופת הצמצום הבאה.לכן בהתחלה יש עלייה קטנה במשקל עד שהגוף מתרגל לווסת את עצמו.הדרך להמנע מזה היא התמדה בדיוק בתפריט שניתן לך.הימנעות וצמצום יורידו שוב את חילוף החומרים,יכניסו את הגוף למצב של אגירה,כך שתדרש בהתאמה כמות קלורית קטנה הולכת וקטנה כדי לא לעלות במשקל,והרי אי אפשר לחיות לנצח על תפריט מצומצם(מעבר לזה שזה גם לא בריא,ואת כבר התחלת להרגיש את החוסרים ) ובאיזשהו שלב הגוף שואף לפצות את עצמו ואז יכולים להתחיל בולמוסים.
יותר מטרידה אותי החרדה מה3-4 ק"ג האלו,שהרי באופן אובייקטיבי ברור לך שזה לא מה שיעשה אותך שמנה.אני מבינה שאת נמצאת במעקב דיאטני(חסרים פרטים לגביי ה"א,משקל וגובה כדי בכלל להבין אם את צריכה בכלל לרדת במשקל או שמא לעלות דווקא),אבל נשמע שאת יכולה להתרם גם מפנייה לטיפול נפשי.
אשמח לשמוע מה את חושבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
אני03/02/2011בת 35,גובה 1.60 שוקלת 58
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים - תגובה
קרן אור07/02/2011שלום אני,
המשקל העכשוי פחות משמעותי כי על פניו הוא תקין,אבל הכול תלוי מה היה משקל ההתחלה שלך ומה נדרש ממך לעשות כדי להיות במשקל הנוכחי שלך.
האופן בו את מצמצמת הוא זה שלא בריא ושצריך להתחיל להשתנות.
מטרידה אותי יותר הידיעה מה המשקל הזה מייצג בעיניך ולמה למרות שהוא תקין הוא מצליח לשבש את התפקוד שלך ברמת היום יום.
רק טיפול יכול להתחקות אחרי הסימבוליות הזאת ולגלות באמת מה היא מייצגת עבורך.חשוב שתמשיכי אף בטיפול התזונתי תוך שאיפה כן לדבוק בתפריט ולתת לו צ'אנס .
אשמח לשמוע מה חשבת,
קרן אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייישיז31/01/2011
לדנה הדיאטנית
טוב שאלה שלא ממש קשורה ...
האם טיפלת פעם במרפאת סוכרת \מחלקה
בביהח הדסה הר הצופים \עין כרם בירושלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
דנה-דיאטנית01/02/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה...שמנה29/01/2011
לפני כשנה התחלתי דיאטה מאוזנת מאוד, ורזיתי במהלכה 7 קילו.
בחופש הגדול השמנתי קצת ובתחילת שנת הלימודים עשיתי דיאטה קצרה, למשך שבוע שירדתי 2 קילו (דיאטת חלבונים).
אחרי שבועיים בערך כבר התחלתי להשמין שוב וניסיתי לחזור לדיאטה הראשונית שלי וכל מיני דיאטות אחרות ולא הצלחתי.
מאז אני משמינה בקצב מטורף. כבר העליתי את כל מה שרזיתי ואני לא מצליחה להפסיק לאכול. כל יום יש לי את הקטע שבו אני פשוט אוכלת בלי מעצורים, עד שאני כבר לא מסוגלת לזוז וכמובן שאני גם משמינה מזה. את כל האכילה המטורפת הזאת אני גם עושה בסתר בלי שאמא שלי תראה כדי שלא תתאכזב...
אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני יודעת שהשתגעתי אבל איך עוצרים את זה?? אני לא מסוגלת לומר לאמא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה... - תגובה
אפרת לוי31/01/2011
הי ,
עניתי לך במייל . אך אני מקווה שגולשות נוספות וקרן אור גם תגבנה אלייך.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אכילה... - תגובה
קרן אור03/02/2011שלום לך,
אני מפנה אותך להסתכל גם במענה שכתבתי למעלה לאני תחת הכותרת "נורא עצוב"
אני לא יודעת מה ניסית כבר, אבל אכתוב כיצד אני רואה את הדברים ותוכלי להגיב ונחשוב יחד.
הבעיה שלך מורכבת:
מאלמנט רגשי (כפי שכתבת: סלידה עצמית, אכזבה, שנאה, חוסר אונים)
מאלמנט התנהגותי (דפוסי אכילה קיצוניים ולא יציבים)
ומשיתוף פעולה הדוק בין שני הנ"ל (השפעה של הרגשות על האכילה ושל האכילה על הרגשות).
הדרך היחידה לצאת ממצב זה היא לקיים תהליך טיפולי שמתייחס לשני האלמנטים האלה גם בנפרד וגם ביחד. כלומר: חייב להיות בתמונה מטפל, שמסייע לך להבין את רגשותייך ומלמד אותך לווסת אותם בדרכים חלופיות פרט לאכילה.
וחייבת להיות בתמונה תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה, שתסייע לך לארגן את האכילה בצורה שלוקחת בחשבון את הנטיה שלך לקיצוניות, ותסייע לך לרכוש מחדש הרגלים תזונתיים מתונים ויציבים.
ושני אלה חייבים להיות בקשר מקצועי בינהם.
ולמה זה כל כך חשוב? כי כרגע הנפש שלך מתרגמת סערות רגשיות להתנהגות הרסנית באכילה. ולכן טיפול רגשי ללא ליווי של תזונאית עשוי לגרור החמרה בסמפטומים, ואילו טיפול של תזונאית בלבד יגרור שינויים רגשיים שיחבלו בתהליך.
השאלה היא רק באיזו מסגרת תעשי את השילוב בין השניים. זו דעתי. אשמח לשמוע מה חשבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה כפיייתיתשמנה29/01/2011
לפני כשנה התחלתי דיאטה מאוזנת מאוד, ורזיתי במהלכה 7 קילו.
בחופש הגדול השמנתי קצת ובתחילת שנת הלימודים עשיתי דיאטה קצרה, למשך שבוע שירדתי 2 קילו (דיאטת חלבונים).
אחרי שבועיים בערך כבר התחלתי להשמין שוב וניסיתי לחזור לדיאטה הראשונית שלי וכל מיני דיאטות אחרות ולא הצלחתי.
מאז אני משמינה בקצב מטורף. כבר העליתי את כל מה שרזיתי ואני לא מצליחה להפסיק לאכול. כל יום יש לי את הקטע שבו אני פשוט אוכלת בלי מעצורים, עד שאני כבר לא מסוגלת לזוז וכמובן שאני גם משמינה מזה. את כל האכילה המטורפת הזאת אני גם עושה בסתר בלי שאמא שלי תראה כדי שלא תתאכזב...
אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני יודעת שהשתגעתי אבל איך עוצרים את זה?? אני לא מסוגלת לומר לאמא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה כפיייתית - תגובה
קרן אור03/02/2011עניתי לך למעלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחבואים עם עצמימירי24/01/2011
רוצה לספר מה אני אני עושה כול השבוע אני שומרת על דיאטה וסופ שבוע אני פשוט אוכלת והרבה חלק יורקת , חלק בולעת , ולוקחת משלשלים,בקיצור בושה ואני כול כך מתביישת במה שאני עושה ... וזה פעם ראשונה שאני פשוט צועקת את זה לפורום,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
דנה-דיאטנית25/01/2011כל הכבוד לך על האומץ, שהתגברת על הבושה וצעקת את מצוקתך כאן.
להכיר בבעיה ולהצהיר עליה זה צעד הכרחי ליציאה ממנה.
אפשר לשמוע את הסבל שלך עולה מהמילים.
מגיע לך לטפל בזה :)
האם פנית לקבלת עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מירי25/01/2011לא! את מכירה את התחושה שאת יכולה לשלוט על עצמך ואת פשוט נשאבת לשם , עברתי תקופה לא קלה גירושין ( הכול תירוצים) אני מפחדת מחוסר שליטה, הערך עצמי שלי כול כך למטה ,
איפה אני יכולה לקבל עזרה? לא רוצה איזה פסיכאטר שיפתור לי על ידי כדורים,
יש איזה גופים , ,אני גם מפחדת להשמין, היתי בחורה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
קרן אור26/01/2011מירי יקרה,
אני יודעת כמה קשה לחיות עם סוד שכזה וכמה כוחות ודאי נדרשו ממך כדי לשתף,וע"כ הערכתי הרבה.
מוכנות והכרה בבעיה היא מרכיב משמעותי מאוד בתהליך ההחלמה.
הפרעת אכילה רק נותנת לנו תחושה אשלייתית של שליטה,כאילו שברגע שנרצה מספיק,נוכל להפסיק ולהעמיד פנים כאילו דבר לא קרה.אבל שתינו יודעות שה"א היא ביטוי למצוקות קשות בנפשנו פנימה(את מציינת כדוגמה את הגירושים שעברת,שללא ספק משאירים צלקת,בייחוד אם הם הסתיימו עקב פרידה או משבר אמון)
אני רוצה לומר לך שתהליך ההחלמה הוא אומנם לא תהליך קל,אבל בהחלט אפשרי ומתגמל.
לא כל מטופלת מקבלת כדורים פסיכיאטריים,וגם אם מתקבלת החלטה משותפת כזאת(הרי פסיכיאטר יכול להמליץ,אבל לא להכריח אותך אם את לא רוצה),כדורים אלו לבדם לא יפתרו את הבעיה.אני מדמה אותם ללימוד רכיבה על אופניים,בהתחלה נעזרים בגלגלי עזר,עד שמרגישים שאנו מספיק יציבים כדי לעבור לאופניים רגילות..
אל תשאירי עצמך לבד,בייחוד לא בתקופה זו.
יש למעלה שימושון שמפורטים בו כל המסגרות לטיפול בה"א שקיימות בארץ,מוסדיים ופרטיים,לפי איזור המגורים שלך.
אם את צריכה עזרה ספציפית יותר במציאת מסגרת כזאת,אל תהססי לפנות שוב.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מירי30/01/2011כן אני צריכה עזרה...איך מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
קרן אור03/02/2011יש למעלה בשימושון רשימת מרפאות,הן בשירות הציבורי והן פרטיות,לפי איזור מגורים.
האם את רואה משהו שיכול להתאים??
האם את מחפשת מסגרת פרטית או ציבורית??
אשמח אם תוכלי לכוון אותי כדי שנמשיך מכאן.
ממתינה לתשובתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)