פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבוע טוב קרן. עזרה בקשר

דוד
    15/05/2011

שבוע טוב קרן
    תודה לך מאד
    ביום חמישי יש לי תור להשלמת ראיון בהדסה, אשוחח איתה על העדיפות של מטפל או מטפלת.
    אני מרגיש שאת צודקת שעדיף יותר מטפלת, אבל שפת הגוף של המטפל והמטופל מאד חשובים לשניהם, ובהופעה קייצית גם עדינה לא תמיד נעים לבחור דתי להישיר מבט, וזה יכניס אולי קשיים מיותרים ולא יתנו לטיפול לזרום נעים.

היחסים מאד מתקדמים, בנתיים אני משתף אותה לאט לאט במידע רגיש על האישיות שלי.
    האבחון זה המקצוע שלה כך שאצטרך לשתף אותה.
    בנתיים זה הולך מאד טוב, דברים שמאד חששתי מהם, מתקבלים בהבנה טובה.
    נראה לי יותר קרוב מה שאמרת שאם היא תחליט ללכת על הקשר, אז היא פשוט תרצה אותי עם כל האישיות שלי.

נראה, שעל קווי אופי בסיסים שמפריעים לשני, אנשים לא מוותרים.
    אבל ברגע שהאופי מתאים, ונוצרת אהבה מוכנים לסחוב ולקבל גם תיקים מורכבים.
    את מסכימה עם הדברים?

אומנם נראה שיש סיכוי גדול שזה יעבור, איני יודע עם בקלות.
    אבל, היא אמרה שההיגיינה מאד חשובה לה בחיים, היא מגיעה לכל פגישה בתיק עם מוצרי היגיינה צמודים, מעבר לממוצע. וגם אמרה [בצורה מכובדת] שתשמח אם זה יהיה חשוב גם לי לשמור יותר על הופעה מסודרת ומהוקצעת.
    כך שמהמקום ההיגייני שלה, אני חושש שזה ידחה אותה.
    האם זה קשור??? או שלא??

מאד מעודד שהיית במקום הזה, ועברת בשלום...
    הייתי מעוניין לשוחח איתך לפני שאני משתף אותה בזה.
    לקבל הדרכה בטלפון מעט מפורטת, מה לומר מה לא, מה נשמע קליל ומה יותר צורם.
    אם יש לך כללים אישיים שענייני הפורום נשארים רק שם, אבין אותך.
    בכל מקרה זה המייל
    [email protected]

יש לך יכולת תמרון מאד גבוהה במילותייך, שמאפשרות לך, לתת הרגשה של שומעת וגם לייעץ מייד.
    אני מאד שמח שהצלחתי להביע מעט מרגשות התודה שלי.
    יש קרוב משפחה שאני משתף אותו בזה בצורה כללית, והא לא תפס בהתחלה את מי אני מצטט...
    זה מצחיק קצת להודות כששנינו אנונימיים.
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב קרן. עזרה בקשר - תגובה

קרן אור
    19/05/2011

הי דוד,
    ראשית,בהצלחה היום בתור בהדסה.אשמח לשמוע עידכון.
    לגביי החברה שלך-אני שומעת כמה הקשר איתה משמעותי עבורך וכמה אתה עסוק בו ובמקביל אני תוהה מה קורה עם הפרעת האכילה שלך,האם אני שומעת עליה פחות כי אתה עסוק יותר בקשר והוא מזין אותך באמת עד כי אתה יכול להניח אותה מעט בצד?אשמח לשמוע יותר.אני גם שמחה לקרוא על הפתיחות של שניכם.עצם הכנות שלה מראה שהקשר חשוב גם לה והיא בונה על תשתית להמשך ובמקביל מרגישה מספיק פתוחה איתך ובטוחה בקשר כדי להעלות דברים שמפריעים לה.אני לא חושבת שהפרעת האכילה שלך תגעיל אותה,לא נראה לי ששם הדגש(משיחות עם בני זוג זה לא מה ששמעתי שמפריע להם).נראה לי שהרגש העיקרי שיעלה הוא דאגה.והיא מובנת.
    לגביי בקשתך לשוחח איתי-תראה,אני לא בטוחה שאני הדמות הנכונה להגיד לך מה לומר או לא,מהסיבה שאני לא חלק בקשר ואינני מכירה אותך או אותה ומה שנכון ועבד עבורי לא בהכרח יהיה הנכון עבורך (אומנם הפרעת אכילה היא אותה הפרעה ברמה הסימפטומטית אבל יש לה קשת של גוונים וכל אחד מגיע אליה ממקום אחר ,מהעולם הפנימי שלו),אני לא יכולה ולא רוצה לקחת אחריות על הקשר הזה,ואני רוצה שתקח זאת בחשבון.אבל אם לאחר כל זאת תרגיש שאתה בכל זאת רוצה,אני מזמינה אותך לכתוב לי מייל(הכתובת מופיעה למעלה) ומשם נמשיך.

כך או כך,שמחה תמיד לעזור.ומחזיקה לך אצבעות על היום.
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קרן ימים יגידו

דוד
    19/05/2011

שלום קרן

הראיון הסתיים ועכשיו בהתייעצות היא מנהל המחלקה הם אמורים להחליט מי יהיה המטפל ואיך להמשיך, הם יצרו איתי קשר, היחס שם מאד עדין ונחמד, יצא שאמשיך בכל מקרה את הטיפול עם מטפלת, מטפל לא מצוי כל כך שם.
    מחכה מאד להמשך.
    בקשר להפרעה, עברתי לאחרונה מקום, ואיני נמצא במקום הקבוע שהייתי במשך שנים, המקום פחות מסודר, וודאי שלא מתקרב למצב של בית, ההגנות הקבועות לא נמצאות, גם ההרגשה שיש מטבח מסודר בכל מצב וזמן כמו בכל בית לא נמצא, כך שמצד אחד אין לי את הפריוולגיה לדלג על ארוחות, ומצד שני אני מרגיש לחוץ לאכול, ולאכול עוד גם כשאיני בדיוק רעב, הבולמוסים מנצנצים כל הזמן ללא הפסק.
    ואני כל הזמן חייב להמודד איתם.
    אומנם הקאתי בנתיים רק פעם אחת, והצלחתי בהרבה מאד הזדמנויות, בסך הכל מצליח לשמור, אני יצטרך ללמוד דבר שרחוק מאד ממושגי, וזה סדר קבוע באכילה,
    לגבי הנושא השני, גם המקום הזה של המעבר בנתיים מאד מכביד, וללא פיתרון טוב.
    אין ספק שאני חייב את הטיפול בהדסה.
    למרות שאני אומר מידי פעם לעצמי, מה אתה עושה מזה עסק, הפרעת האכילה אתה כבר חי איתה הרבה שנים וזה לא נורא.
    וגם הבעיה השניה אפשר למרוח ולהמשיך לחיות איתה.
    א. אני יודע היטב כמה זה לא נורמלי, וכמה צריך להשקיע לעבור את זה.
    ב. לקשר זוגי זה וודאי יותר מחשוב מאד לשנות את זה.
    ג. אמרתי להם היום בהדסה, שאני לא מצליח להניח את האצבע אבל אני מרגיש שהמקום הזה פוגע לי בעוד מעגלים בתפקוד, איני יודע עם זה ההפרעה עצמה, או המקום שגרם להפרעה.
    ומצפה שמהטיפול יהיה פיתרון גם לבעיות הספציפיות שהגעתי אליהם, וגם למעגלים אחרים.
    נראה ששמעת לאחרונה פחות על ההפרעה ויותר על הקשר, בהחלט כי הוא יותר דוממינטי, ולא בגלל איזה הקלה מסויימת.
    ההרגשה שלי שזה מתקרב למצב שאוכל לספר על זה, ויהיה ביכולתה לשמוע את זה ולהמשיך, בסך הכל לשנינו יש עוד דברים טעונים ששיתפנו בהם אחד את השני.
    בקשר לעצה שרציתי ממך, זה היה יותר באיזה שפה להשתמש, איזה מילים יותר צורמות לה לשמוע ואיזה פחות,
    כבר אמרתי לה שיש עוד מה לעדכן אותה, וכשאראה את הזמן המתאים יאמר לה.
    תודה מאד לך
    וימים יגידו
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קרן ימים יגידו - תגובה

קרן אור
    28/05/2011

היי דוד,

בסה"כ אני שומעת יותר ויותר את החלק הבריא אצלך,זה שמבין שההגנות האלו לא ממש משרתות אותך ושאי אפשר לחיות חיים מספקים וטובים לצד הפרעת אכילה פעילה כי היא אכן נוגסת בכל רובד אחר של החיים.מבחינתי היא הסימפטום לתהליך שהחל עוד לפני ומכאן שרק טיפול שיוכל להאיר את הנקודות האלו יהיה הכי נכון ואפקטיבי כדי למגר אותה מחייך.הגיע הזמן לטפל בשורש הפגוע ולא רק לעשות סתימה.
    תמיד יהיו טריגרים כאלו ואחרים להתפרצות מחודשת של מנגנון הזלילה-הקאה וחשוב להכיר את הטריגרים האלו ומה מפעיל אותם אצלך כדי ללמוד איך להתמודד איתם רגע לפני.
    אני שמחה גם לקרוא על הקשר שבנית,על היכולת שלך להפתח ובמקביל לא להרגיש חשוף מידי..ואני מקווה שזה מצליח להזין אותך מבפנים כדי שתוכל לעשות זאת גם מבחוץ.
    תמשיך לעדכן לגביי ההתפתויות עם הטיפול ובכלל.
    כאן בשבילך.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן תהפתחויות יפות

דוד
    30/05/2011

שלום קרן

תודה רבה לך
    אני מצטער שרק עכשיו אני מעדכן

כבר עדכנתי בתשובה ארוכה
    אבל כששלחתי זה נמחק ולא הגיע ולא היה לי כח נפשי לכתוב שוב

אז קודם סיפרתי לה... אומנם בעדינות ולא מאד מפורט, אבל היא הבינה.
    והיא קיבלה את זה נעים...
    היא כבר בנתה על משהו יותר נורא, וכשאמרתי לה את זה, נרגעה.
    היא גילתה השתתפות מאד חמימה ומבינה.
    הטיפול בהדסה כמו שאמרת מאד תרם להרגעתה ולהבנתה.

בנתיים גם אני יצטרך להתאתגר בכוחות שאלוקים נתן לי דרך נסיון החיים.
    כדי להכיל את את אישיותה והתמודדוויותיה...
    מקווה בשבילה שאהיה מספיק סבלני עדין מבין ותומך.

מצד אחד כל הזמן אני אומר, בשביל מה טיפול וכל הבלגן,
    זרמת עד עכשיו בחיפוף של הסדר תמשיך הלאה ויהיה בסדר.
    ומצד שי עד כל כך צודקת שזו לא צורת חיים נכונה.
    וגם יש לי תפקיד חשוב לדאוג להיות נורמלי.
    להיות יציב!

אז בהחלט אחכה בסבלנות לתחילת הטיפול בהדסה ואשתדל לתת שם את כל מה שאצטרך, ולעמוד במשימה.

בנתיים למרות כל המעברי מקומות והשינויים בחיי, בסך הכל לא התפרקתי, ואני מצליח לשמור על יציבות מסויימת.
    בשבוע וחצי האחרונים אומנם נשתנו לחלוטין סדרי האכילה
    אבל שלטתי על עצמי, ברוך השם, לא הקאתי בכלל!! וגם הצלחתי לרסן במידה מסויימת
    את התפרצויות האכילה.

בנתיים רק הודעתי לה על העניין פעם אחת, מאד תמכה, אבל לא המשכתי לשתף אותה, אולי גם היא מעדיפה לא לראות ולא לדעת.

להתראות
    תודה רבה מאד....
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן תהפתחויות יפות - תגובה

קרן אור
    11/06/2011

הי דוד,
    כמה אני שמחה לקרוא על ההתמודדות שלך וזה רק מוכיח שאין ממש סיבה לחיות בסוד ולהותיר את עצמך לבד מול ההתמודדות עם הפרעת האכילה שלך.
    אני שמחה שהיא יכלה ויכולה להיות לצידך,ואני מקוה שהקשר ביניכם תמיד יהא מושתת על אמון,כנות ופתיחות גם במקומות הפשוטים פחות עבורכם.
    אני גם שמחה מאוד לקרוא על ההתמודדות שלך מול הפרעת האכילה שלך והשינויים המתחוללים בחייך ועל כך שאתה לא נותן לעצמך ללכת שבי אחרי השקרים שהמחלה מנסה למכור לך(אפשר לחיות ככה.."זרמת עד עכשיו בחיפוף תמשיך הלא ויהיה בסדר") ושאתה קשוב גם לקול הבריא שקיים בתוכך,שמבין שאי אפשר ממש להמשיך ולהתקדם בצל חיים עם הפרעת אכילה,כי היא נוגסת בכל חלקה טובה.
    בהצלחה בטיפול החדש,אני מלאת תקווה עבורך.
    אשמח אם תמשיך לשתף ולעדכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוד
    קרן אור
    30/04/2011

שלום דוד,
    פתחתי שרשור חדש כי השרשור הקודם היה כבר מלא.
    אני חושבת שחלק מהטיפול בהפרעות אכילה זה ללמוד להרפות תוך כדי שאנחנו קשובים לעצמנו ולצרכים שלנו.לא אחת קורה שאנחנו עסוקים רק במטרה לא נותנים דעתנו לדרך עצמה,שהיא מבחינתי הכי חשובה.
    ואני תמיד אומרת שהצלחה אמיתית היא לא לאן הגעת אלא מה היית צריך לעבור בדרך כדי להגיע לאותו מקום.ואם להיות קונקרטיים לרגע מבחינתי ניסיון הכניסה שלך למערכת הזוגית (על כל המשתמע מכך-שיתוף,קבלה,אהבה ותחושה שאתה ראוי גם להיות נאהב) הרבה יותר חשובה ממה שקרה בסוף,ואני מקוה שאתה יודע זאת.
    לגביי האמונה-אני חושבת שאמונה היא דבר שמחזיק את רוב האנשים בעולם ברגעים קשים וזאת הסיבה שרוב היקום אוחז באמונה דתית כזאת או אחרת,יהיה שמה אשר יהיה ואני שמחה לשמוע שגם אותך היא מחזיקה כי לא אחת ברגעים קשים קל מאוד לשקוע לתוך תחושת ייאוש של "למה זה מגיע לי" במקום להתעסק באיך.
    אני בונה על הטיפול שאתה עתיד לעבור ולא רק ברמה הפרקטית שתענה על השאלות של למה,אלא דוקא ממקום של לקבל את החלקים בתוכך,ללמוד להיות אתה(ותמיד יהיו כאלו שיאהבו יותר או ]פחות וגם זה בסדר).הקטע הקשה בטיפול הוא לאו דווקא הידיעה וההבנה אלא מה עושים עם זה.שלמות היא לדעת להכיר ביתרונות ובחסרונות שלנו ולהבין שאין מושלם,ואז אנחנו הופכים לשלמים.
    אל תפחד להיות אתה ונשמע שכאן אתה מצליח להוריד מעט את המסיכות.הנח להם,הן אינן משרתות אותך.
    מחזקת אותך,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה
    לדוד

הוספת תגובה

• תור השבוע סוף סוף

דוד
    03/05/2011

שלום קרן

תודה לך מאד

השבוע יש לי תור בהדסה. איזה יופי, סוף סוף.

וכרגע גם האהבה חזרה, הרבה טעויות שהצטרפו וגרמו להבנה שאנינו מתאימים התבדו, נראה מה יהיה בהמשך.
    נגעת במשהו כל כך מדוייק. "תחושה שאתה ראוי גם להיות נאהב"
    אני שואל את עצמי כל הזמן האם באמת היא נקשרה רגשית,
    כנראה שזה מה שקורה, אבל אני מרגיש ונותן לה תחושה שאני לא מאמין לזה.
    או שאני מחכה מתי היא תעזוב.

לא כל כך הבנתי, תוכלי בבקשה להסביר יותר בפירוט.
    "אל תפחד להיות אתה ונשמע שכאן אתה מצליח להוריד מעט את המסיכות.הנח להם,הן אינן משרתות אותך".

תודה רבה מאד לך

דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפים ותמיכה בזמן ובצורה הנכונה

דוד
    04/05/2011

תודה לך קרן

את נותנת תמיכה ועצות בדיוק בזמן ובמינון הנכון.
    לפעמים אדם לא מחפש באמת עצה, הוא רק רוצה שמישהו יקשיב לו, ויגיד אתה כל כך צודק, זה באמת קשה
    ולפעמים הוא מחפש שמישהו ינענע אותו בעדינות ויגיד לו אי, תתחיל לזוז.
    נראה שאת מצליחה להבחין הרבה מאד בין השניים ולשלב אותם נכון.
    תודה לך מאד
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן

דוד
    05/05/2011

שלום

הייתי בהדסה, בנתיים היה ראיון, לא גמרתי אותו ויהיה עוד תור להשלמת ראיון ואחרי זה יחליטו על צורת הטיפול.
    מדובר בסיפור ארוך של שנה - שנתיים, אבל הוא יסודי.
    חצי שנה ראשונה חינם ממשרד הבריאות, ואחרי זה תשלום פרטי.
    היחס מאד נחמד.

מה דעתך? האם יש הבדל בין רופא לרופאה כמטפלים- פסיכולוגים.
    אומנם כאדם דתי לא הכי נח עם אשה, אבל יש לי תחושה אולי לא נכונה, שמול גבר ארגיש פחות לא נח לדבר, אולי זה סתם חשש איך יקבל אותי.
    בכל מקרה היא אמרה שיש שם יותר נשים מטפלות, ויתכן שלגבר התורים יותר ארוכים.

הדברים קצת מתערבבים בקשר עם הבחורה, הקשר מתהדק, אבל גם ככה יש לנו הרים גדולים לצעוד עליהם, אם הסיפור הזה נראה לי שנקרוס מהר, ומאד חשוב לי הקשר איתה, נחכה?

הראיון הבא בהדסה עוד שבועיים

הכל נראה לבנתיים מסע ארוך ומעניין...

תודה לך, ואני בהחלט צריך תמיכה ועצה.
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן

דוד
    09/05/2011

שלום קרן

יש הודעה קודמת שאשמח ואודה על תגובתך
    בנתיים אני ממשיך בקשר עם הבחורה, זה מתקדם מאד טוב.
    מעניין זה מתקדם למקום מאד רציני, והיא מאד רוצה.
    מה שאמרת שאני צריך להרגיש נכון אם התחושה להיות נאהב,
    מאד תפס אותי,
    אני בחור דתי, כך שהפגישות יחסית הם ענייניות, והקשר בנינו אומנם נמצא כל הזמן ,
    אבל בצורה מעט מוסתרת. שומרים על גבולות מסויימים גם בבטויים של הקשר.
    כך שנושא הבירור של אחד על השני ברמה טאורטית מאד חזק, ובאיזה שהוא שלב, אצטרך לספר לה. היא מאד מוכשרת ולומדת מקצועות בתחום.
    מה דעתך?
    ובסך הכל מאד עזרת לי בהודאות האחרונות להיות יותר רגוע מהעניין הזה.
    תודה לך
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוד,

קרן אור
    12/05/2011

ראשית,צר לי שלא עניתי קודם עברו עליי כמה ימים עמוסים ולא הצלחתי להכנס לפורום.
    אני שמחה לשמוע שהיית בהדסה ושהדברים מתקדמים בכיוון הנכון.לגביי שאלתך על מטפל או מטפלת אני חושבת שזה מאוד אישי ורק אתה יכול להחליט מה מתאים עבורך.כיוון שלא היית בטיפול קודם ובהנחה שהתורים למטפלות קצרים יותר הייתי ממליצה לך כן להכנס למסגרת הטיפולית ולברר בתוכה איך אתה מרגיש .אני מכירה לא מעט גברים שמטופלים אצל נשים ודווקא מוצאים שזה קל יותר לדבר על הפרעת אכילה ובכלל על רגשות מול אישה.אז תנסה,מה יש להפסיד?

לגביי הקשר שלך-אני שמחה לשמוע שהיחסים הולכים ומתהדקים ואני יכולה להבין את הרצון מול החשש לספר על הפרעת האכילה שלך.קשה לי להגיד לך מה נכון ומה לא,אבל אם אתה שואל מה אני הייתי עושה אז אני הייתי מחכה עד שהייתי נכנסת למסגרת טיפולית ואז משתפת.גם כי יהיה יותר קל לבחורה שמולך להבין שאתה נמצא בטיפול ושאתה לוקח אחריות על הפרעת האכילה שלך ושהיא לא במקום שצריך לקחת אחריות או לדאוג אלא רק להיות חברה,וגם בגלל שכשתכנס לטיפול מן הסתם תצטרך את התמיכה שלה.ואם היא עוסקת במקצועות הטיפוליים,אז נראה לי שזה נשמע מבטיח.
    בכול אופן לא הייתי מחכה מעבר לזה.יכול להיות שהיא דווקא תפתיע אותך וכשתספר היא תאמר לך שידעה ושמה לב,כי לעיתים אנו כה שקועים בהפרעת האכילה שלנו ולא שמים לב עד כמה היא באה לידי ביטוי חיצוני שהאנשים הקרובים לנו שמים לב אליהם.

דוד-רוצה להודות לך על המילים המרגשות שכתבת לי ולהודות לך על הזכות שאתה נותן לי לעזור לך.(וטוב שאתה לא רואה כמה אני מסמיקה עכשיו,כי באמת חיממת לי את הלב :-)
    אשמח לשמוע מה החלטת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תור השבוע סוף סוף - תגובה

קרן אור
    04/05/2011

הי דוד,
    אני שמחה לשמוע שהתור השבוע ומאחלת לך הרבה בהצלחה! טיפ ממני-אל תנסה לגמד את המצב,ספר אותו לאשורו כדי שההמלצות הטיפוליות יתאימו למצבך.
    אני שמחה גם לקרוא שהחלטתם לתת צ'אנס לאהבה ומאחלת לך בהצלחה בהמשך הקשר.זה לא משנה מה יקרה בהמשך מה שחשוב הוא שאתם עושים את מה שניתן כדי לכונן מערכת יחסים קרובה ואמיתית.
    לגביי המשפט שכתבתי ולא כ"כ הבנת-אתה בעצמך מעיד שרוב הזמן אתה עוטה על עצמך מסכות ושאין באמת שום מקום ממשי בו אתה יכול להיות מי שאתה,לשתף ולא לפחד ממה שיחשבו או יגידו.סיפרת שגם כאן על אף שאתה משתף יותר מהרגיל עדיין אתה מטשטש את זהותך מפחד שיזהו אותך.מה שניסיתי לומר לך בעצם הוא שאל תפחד להיות אתה.אנחנו מבזבזים ככ הרבה אנרגיות על להסתיר ,אנרגיות שאנחנו יכולים(וצריכים) להשקיע דוקא בלהיות עצמנו וללמוד לחיות כשלמים(בניגוד למושלמים).
    אז אם יזהו אותך כאן,מה יכול לקרות?לפעמים כשחושבים על התסריט הכי גרוע ומדמיינים שהוא מתרחש זה מוריד את העוקץ מהחרדה כיוון שאנחנו מגלים שגם המקרה הכי גרוע שחשבנו ,בסופו של דבר הוא לא כזה.
    ובשורה התחתונה-מי שישאר הוא מי שראוי להיות חבר שלנו ומי שילך בגלל דבר כזה מלכתחילה עדיף שלא יהיה.לא נראה לי שמי מאיתנו היה רוצה בחבר כזה.
    האם עכשיו הייתי ברורה יותר?

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי גובה
    מרים
    29/04/2011

אני סובלת מהפרעות אכילה מגיל 11. עברתי 3 אישפוזים וכרגע אני בתהליך החלמה...
    יש לי שאלה שקשורה לגובה...בגיל 16 הייתי 1.53 ובסיום אשפוז גבהתי ל1.56.
    ואז הייתה לי תקופה שלא נמדדתי כמה שנים ולפני שנה (אני בת 22) התאשפזתי שוב והתפלאתי שהייתי 1.58...בכמה מקומות נמדדתי והייתי 1.58...שאלתי היא האם זה הגיוני שגבהתי בגיל 20?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי גובה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי גובה - תגובה

אפרת לוי
    29/04/2011

הי ורוניקה,

אני לא רופאה, אך סביר להניח שבגלל הפרעת האכילה חלה אצלך עצירה התפתחותית ( הגוף לא קיבל את החומרים החיוניים להם הוא זקוק ) . ברגע שהגוף חזר לתפקוד נורמלי גבהת על מנת למצות את פוטנציאל הגובה שלך. (למשל ילדות ספורטאיות המתמאמנות מס' פעמים בשבוע חלה אצלם עצירה התפתחותית , לאחר מכן הגוף משלים את תהליך הגדילה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רע לי כל כך
    27GIRL
    25/04/2011

אין ממש מילים עכשיו
    יש הרבה דמעות
    וכואב
    ולבד.

לקביעת תור
    סגירה
    רע לי כל כך

הוספת תגובה

• רע לי כל כך - תגובה

קרן אור
    30/04/2011

יקרה,

כאבך נשמע בצורה ברורה וחדה מאוד...
    רוצה לספר קצת יותר??

חיבוק,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה:
    תקווה
    25/04/2011

מה שלומך? איך את מרגישה?אני לא כזה יודעת איך להסביר את מה שאני מרגישה אז אני פשוט אתחיל..
    אני לפעמים פשוט מרגישה שעד עכשיו החיים די עברו עלי ופשוט חלפו בלי שהייתי שותפה להם יותר מדי..באמת שזה כאילו שלמרות שהייתי בטוחה שאני רואה ומרגישה דברים כמו שהם באמת היום אני רואה שהרבה מזה היה מאחורי העיוות של ה.א שלי.נכון אני די מרגישה במקום אחר עכשיו אבל ההתקדמות היא איטית ומסורבלת ולפעמים אני בכלל לא מרגישה אותה..באמת שהיה לי טוב להיות בבית בשבוע האחרון (נכון פחדי מתקלות כאלה ואחרות עם אמא שלי אבל באמת שהיה בסדר-ב"ה!)הלחץ של השירות האינטנסיבי שלי לא בדיוק עוזר לסיכויים שלי יותר מדי ולמרות שקיבלתי אישור שיורידו ממני את העומס זה פשוט לא מתאפשר בשטח..במיוחד שאחת הבנות שאיתי בדירה מחרפנת אותי בואו נגיד שאני והיא לא בדיוק רואות עין בעין (היא גם לא יודעת כלום על זה..)היא ממש יוצאת ביקורתית כלפי ומתלוננת על זה שבאוכל אני נורא ספציפית ומכינה דברים מסוג נורא מסיום בלי לשאול יותר מדי שאלות-נכון אני לא מכינה פנקקים ובגלל שרק אני מבשלת אני מבשלת את מה שאני יודעת שאני אוכל אח"כ (או לפחות אנסה)..באמת שלמרות שאני יודעת שעושה לי טוב להתמיד חשבתי אולי להפסיק את הטיפול שלי גן ככה אני עוד מעט משתחררת(עוד 3 חודשים)ואז אהיה בלי מסגרת טיפולית בכלל וגם אני מרגישה במין כזה באמצע פשוט עם עוד כמה דברים בלתי פתורים שבאיזשו מקום אני חושבת שאני יודעת מהם אבל לא לגמרי בטוחה..
    בכל אופן אני פשוט חייבת להתארגן לשינה אני צריכה לחזור מחר מה שאומר לקום יחסית מוקדם כדי להגיע בזמן אבל חשוב לי לשמוע מה את חושבת..
    אוהבת-תקווה

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור היקרה:

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה: - תגובה

קרן אור
    30/04/2011

תקוה יקרה,

כתבתי תגובה ארוכה אך היא נמחקה ,אנסה לשחזר:
    אני שומעת ממך כמה שינויים חיוביים את עוברת ואיך הטשטוש והמסיכה שיצרה סביבך הפרעת האכילה שלך מתחילים להתפורר ואיך מתוך החורים שנוצרו את מצליחה לראות כמה קורבנות וצמצום גובים חיים עם הפרעת אכילה.יחד עם זאת,כפי שאת עצמך מעידה,נותרו עוד רבדים בלתי פתורים(אולי החשובים ביותר,לטעמי) שעדיין חשוב לעבוד עליהם בטיפול.אבל באותה נשימה אני שומעת ממך שאת מנסה לברוח מנגיעה בהם בתירוצים שונים-"חשבתי אולי להפסיק את הטיפול שלי גם ככה אני עוד מעט משתחררת".יקרה,שלושה חודשים הם זמן לא קצר בטיפול אמיתי ואם את שואלת אותי אני לא הייתי מוותרת עליהם מכמה בחינות.אחד (שהוא ברור)-יש דברים שצריך להמשיך לעבוד עליהם,שנית-נראה לי שאת מנסה לחסוך מעצמך את הפרידה ומעדיפה לחתוך כבר עכשיו כדי להמנע מתחושת הנזקקות,הכאב ואולי גם האכזבה שכרוכים בפרידה.וחשוב לעבוד על זה.שלישית-כיוון שאת עדיין צריכה טיפול חשוב לחשוב כבר עכשיו עם המטפל על מסגרת אזרחית שתשתלבי בה ברגע שתשתחררי מהמסגרת הצבאית כך שלא תמצאי את עצמך עוד שלושה חודשים ללא טיפול .
    זה מה שאני חושבת.אשמח לשמוע מה את חושבת על מה שכתבתי.
    שלך,קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מיוווווווו
    קוקו
    25/04/2011

הי אני קוקו אני חוזרת אחרי תקופה ארוכה אבל ללא שינוי
    אני עדיין עם אותה בעייה אני מיואשת אין פתרון
    כואב לי על עצמי

לקביעת תור
    סגירה
    אני מיוווווווו

הוספת תגובה

• אני מיוווווווו - תגובה

אפרת לוי
    25/04/2011

שלום קוקו,

אני מאמינה שקרן אור וודאי זוכרת אותך. אני הצטרפתי לניהול הפורומים לפני שנה כך שאיני מכירה את ה'סיפור' שלך. אם את רוצה לשתף ולספר אשמח לנסות לעזור.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מיוווווווו - תגובה

קרן אור
    30/04/2011

היי קוקו,
    ודאי שאני זוכרת...אני זוכרת שעוד אז מאוד נגעת בי.
    את אמא לשני ילדים וגננת,האם אני זוכרת נכון??
    צר לי לשמוע על שאין שינוי במצבך ,כתבת כאן לפני כשנה,ואני תוהה האם בסוף עברת טיפול(אז התנגדת בתוקף ללכת לטיפול)??מה עבר עלייך בשנה זו?
    יקרה,אמרתי את זה אז ואומר זאת גם היום(על אף שאני יודעת שזה לא מה שהיית רוצה לשמוע)-אם את רוצה שיהיה שינוי את צריכה ליזום אותו ולהעזר בכל מה שאפשר,בהתאם למצבך,כדי להחלים.אין דבר כזה שאי אפשר,אנשים מצליחים לקום מהמקומות הכי נמוכים,ואין סיבה שגם את לא תצליחי. בואי נמצא יחד את הדרך.
    כיתבי לי יותר ואשמח לנסות לעזור.
    שבת מנוחה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8
    נטע
    21/04/2011

שלום רב,ומועדים לשמחה!
    אני אמא לילד בן 8 ולילדה בת 4,ואני מאוד מאוד מתוסכלת לגבי בני בן ה8 ששוקל 20 ק"ג,גובה 1.20 ,ולא עולה במשקל כבר שנתיים.
    הבעיה היא שהאוכל לא מעניין אותו בכלל,כשכל המשפחה יושבת לאכול,הוא ימצא סיבות למה לא לשבת עם כולם,ואם הוא באמת באמת כבר רעב אז הוא יחכה שכולם יקומו מהשולחן ואז הוא ישב ויאכל משהו קטן כדי להרגיע את הרעב,ואני מניחה גם בלי להנות ממה שהוא אוכל-הוא לא תופס את האוכל כחוויה אלא כעונש !!!
    הילד לא אוכל ירקות ולא פרות,הוא כן אוכל אורז אדום,פסטה לבנה,מידי פעם שניצל,מידי פעם מס' קטן של קציצות בשר בקר. פה ושם חטיפים ,מעדנים ...
    אין לו רצון להתנסות בדברים חדשים גם כשהוא רואה את כולם נהנים מאותו מזון.
    אני מקשרת את כל העניין הזה לקטנותו שהסבתא האכילה אותו ע"י הרבה "תנאים" ,
    כמו למשל: " תסיים לאכול ונלך "ל... או "תסיים לאכול ואני אתן לך "....
    איך ניתן לעזור לו (ולי כמובן) לגרום לשינוי בתפיסה וברצון כן להתנסות בדברים חדשים.
    תודה על תשומת הלב האמא שלא מתיאשת !!!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8

הוספת תגובה

• ילד בן 8 - תגובה

אפרת לוי
    21/04/2011

שלום נטע,

אחד המצבים שיכולים להטריף אמהות (ובצדק) הוא ילד 'שלא אוכל' . מדברייך עולה שבנך אוכל מס' מצומצם של מאכלים ובכמויות קטנות. ראשית יש לבדוק במישור הפיזיולוגי האם יש חוסר בויטמינים ובחומרים נוספים שהוא זקוק להם על מנת לגדול.
    שנית, חשוב לבדוק איזו דינמיקה של יחסים יש סביב האוכל ובכלל. עד כמה יש לילדך אוטונומיה להחליט ביחס לדברים בחייו ( כמובן, יש לזכור שהוא ילד בן 8 והוא לא יכול להחליט ביחס לכל דבר). חשוב להבין שהאוכל הוא אחד התחומים בין היחידים בהם יש לאדם אוטונומיה ( שליטה, בעלות) . אפילו תינוקות בני מס' ימים אי אפשר להכריח לאכול. האכילה חייבת להיות רצונית. לפיכך, אם יש מאבקים סביב האוכל, וויכוחים או תנאים , להפסיק זאת ( לחרוק שיניים ולא להעיר) המטרה היא לא להפוך את האוכל למוקד של מאבק שליטה, במקביל יש לחשוב על תחומים בהם הוא יכול לקבל בעלות ושליטה בחייו ( ולהיות מתוגמל על כך רגשית וכך להשתחרר מהמאבק סביב האוכל) . לדוגמא, יחליט מה הוא לובש, ( אם הוא ממילא כבר עושה זאת, חשבי האם יש דברים אותם הוא מבקש לעשות בעצמו ואינכם מאפשרים לו) .
    אם זה לא עובד, והמצב מחמיר, ממליצה לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג.
    אשמח לשמוע מה את חושבת , עדכני אותי ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה לטווח ארוך
    מיכל גורי
    19/04/2011

היי.. אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול בו אבל אנסה בכ"ז
    עם השחרור מהצבא (כשבמהלך השירות עליתי כ-10 ק"ג) ירדתי במשקל בצורה די חדה
    (5 קילו תוך 3 שבועות, פשוט בגלל השינוי בתזונה בלי כל דיאטה או משהו כזה)
    עם הזמן אבד לי התאבון והגעתי למצב שגם כשרציתי לאכול לא הצלחתי בלי שהדופק יעלה וארגיש עייפות וכבדות ו"בטן מתפוצצת".
    אחרי משהו כמו חצי שנה הגעתי למשקל של 51 ק"ג (אני 1.7) כשאכלתי בערך משו כמו פיתה עם חומוס ביום-יום וחצי
    נהייתי אנמית, והיה לי מחסור חמור בברזל. התחלתי לקחת כדורים והכרחתי את עצמי לאכול יותר ויותר עד שחזרתי למשקל תקין ואף מעבר לכך. עכשיו כשאני מנסה לרדת במשקל אני לא מצליחה. יכול להיות שהגוף שלי התרגל להוציא אנרגיה מינימלית? עושה רושם שאם אני צורכת מעל 800 קלוריות ביום אני משמינה וזה מתסכל מאוד.
    מה יכולה להיות הסיבה? זה הפיך?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה לטווח ארוך

הוספת תגובה

• השפעה לטווח ארוך - תגובה

אפרת לוי
    21/04/2011

שלום מיכל,

את כותבת שאינך בטוחה אם הגעת למקום הנכון, ובכל זאת הגעת לפה. יתכן ואת עסוקה במשקל ובמה שאת אוכלת באופן בלתי רגיל?
    לא ציינת מתי התהליך של הירידה במשקל היה , זה משמעותי. האם מדובר בתהליך של התקופה האחרונה? ואז כדאי גם להתייעץ עם תזונאית. יתכן והגוף 'עבר טראומה' של ירידה דרסטית במשקל והוא 'נאבק' על כל גרם. אם מדובר בתהליך של יותר משנה, ואם את עסוקה בכך הרבה (מחשבת על מה אוכל, כמה אוכל, שקילה יומיומית , צומות מול בולמוסים וכו') כדאי לשקול טיפול בהפרעת אכילה. ומה מעבר למשקל? אני שואלת זאת על מנת לבדוק מה קורה איתך באיזורים אחרים בחייך. משפחה? זוגיות? חברות? לימודים? הרבה פעמים המצוקה סביב האוכל מבטאת בעיה רחבה יותר.

שמח לשמוע מה חשבת , ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה לטווח ארוך - תגובהRE:

מיכל גורי
    21/04/2011

שלום, ותודה על התגובה
    תהליך הירידה במשקל החל לפני שנה וחצי והסתיים לפני בערך שנה (סה"כ כ12-13 ק"ג). זה לא משהו שעשיתי בכוונה, בהתחלה לא היה לי תאבון ולאחר מכן היה לי קשה לאכול הרבה כי הגוף התרגל. לפני כ9 חודשים הכרחתי את עצמי לאכול ולהתרגל לכמויות גדולות יותר של אוכל (מטעמי בריאות) אבל העלתי הרבה יותר ממה שתכננתי.
    בקשר לשאר תחומי החיים, הכל בסדר.. וגם אני מהאנשים שאוכלים יותר כשקשה להם.
    העניין הוא שאני מנסה להוריד כמה ק"ג ואני מרגישה כאילו הדבר היחיד שיכול לעזור הוא להפחית את האוכל בצורה דרסטית. אני מנסה בדרכים אחרות אבל זה לא עובד (פעילות גופנית - והרבה, שינוי התפריט למרכיבים בריאים יותר, שתיה מרובה של מים, וכו')
    אם הגוף אכן עבר "טראומה" כמו שאמרת, מה אפשר לעשות עם זה? איך אפשר להחזיר אותו למוטב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה לטווח ארוך - תגובהRE: - תגובה

אפרת לוי
    23/04/2011

שלום מיכל,

לדעתי הדרך הרצויה היא לפנות לדיאטנית ( אפשר דרך קופת חולים) , על מנת שתבנה לך תפריט מאוזן לצורך ירידה במשקל .
    במקביל הייתי ממליצה לך לפנות לרופא משפחה ולהתייעץ איתו בנוגע לבדיקות דם שרצוי שתעברי ( האם יש לך חסכים בחומרים חיוניים לגוף בגלל הירידה הדרסטית במשקל) .
    נקודה שלישית היא העיסוק שלך באוכל ובמשקל. שימי לב אם זה ממשיך ומחמיר (ההתעסקות באוכל, צמצום האוכל, פעילות גופנית מוגזמת) כדאי לפנות ליעוץ פסיכולוגי.

את מוזמנת לעדכן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח!
    קרן אור
    18/04/2011

לאפרת ולכל גולשי\ות הפורום:

בין הניקיונות של פסח חשבתי
    על היציאה של בני ישראל מעבדות לחרות,
    על כך שעם ישראל מאות שנים היה תחת מרות.
    ולפתע חלפה מחשבה בראשי -
    למה דווקא בפסח מנקים?
    את מה מנסים להוציא וזורקים?
    ואז הבנתי שהניקיון החיצוני הוא רק התירוץ
    והניקיון הפנימי הוא הנחוץ.
    זה בדיוק הזמן באמצע השנה,
    לנקות את החמץ ולבדוק: מה נשתנה?
    מה עשיתי ומעכשיו עליו לא אחזור?
    מה היה טוב? איפה היה מתאים לעצור?
    אז המשכתי לנקות, עם חיוך על הפנים,
    כי הבנתי שפסח זו הזדמנות טובה לנקות גם מבפנים.

שיהיה לכולנו חג שמח עם התחלות חדשות!
    שלכם,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה
    חג שמח!

הוספת תגובה

• חג שמח! - תגובה

אפרת לוי
    20/04/2011

קרן אור יקרה,

תודה על הברכה הנפלאה, מצטרפת ומאחלת חג שמח.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב ברגרסיה
    אפרת
    15/04/2011

שלום ,קרן אור, זאת שוב אני...
    מרגישה חרא....העלתי כמה ק"ג בתקופה מאוד קצרה שוב....קורה הרבה בחיים שלי וצורת ההתמודדות שלי בחלץ ובתחושה של חוסר שליטה /חוסר אונים היא מתבטאת הפורקן עול דרך האוכל..
    שוב אותו מסלול....ההשמנה, השנאה העצמית והאכילה החוזרת ונשנית במעגל בלתי נגמר ואכזרי מאין כמוהו...
    אין לי כוח להצליח ואז שוב להיכשל (עם האוכל) אז אני מראש נכשלת כדי לא לכאוב את הנפילה ...
    יש מחשבות שליליות...ובעיקר חוסר תקווה ..
    אני שוב מתבודדת ומסתגרת בגלל ההשמנה ....יש הרבה אכזבות מאנשים בחיי..ומישהי שהייתה חשובה לי עזבה...
    למה אני חייבת לחכות שיהיה ממש רע כדי לעשות שינוי ?!
    לא רואה את האור, הלב שלי כבד כ"כ...בסבל...
    מעדיפה שהייתי נרקומנית ולא עם הפרעת אכילה ....זה כ"כ מגעיל ולא נשי ולא מושך ודוחה ....נגעלת מעצמי,מהשומן שלי, מהפצעים בפניי, מזה שהבגדים לא עולים עליי...
    כמעט ולא מזהה את עצמי....
    הורגת את עצמי כל יום לאט לאט ,עם אוכל.
    אין לי דרך....

לקביעת תור
    סגירה
    שוב ברגרסיה

הוספת תגובה

• מדוכאת

אפרת
    16/04/2011

אין לי כוח לכלום .שוב אכלתי 8 עוגיות אחרי ארוחת צהרים מלאה...לא מצליחה להשתלט על הדחף לאכול והרבה....
    לא מליחה לא להרגיש אשמה עם זה ולאכול שוב רק בגלל זה...
    לא בא לי כלום ....
    אני עייפה מהילחם בדחף לאכול, עייפה מ "להחזיק " את עצמי...אז אני לא נלחמת ופשוט אוכלת אבל אז סובלת ואוכלת את עצמי על כך...
    מתי הסיוט הזה יגמר ?!
    אני מתביישת בכך שהגוף שלי משתנה כ"כ מהר , משמין ומתקרבת ל70 ק"ג וזה מפחיד אותי כ"כ ......
    אין לי כוח "לתקן" דברים בחיים שלי אם כי יכול להיות שזה יעזור לי לא להצטרך את הבולמוסים....
    מיואשת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוכאת - תגובה

קרן אור
    18/04/2011

שלום אפרת,
    כתבתי לך בהודעה הקודמת דברים שאשמח לקבל מענה עליהם כדי שאוכל לענות לך בצורה ספציפית יותר.
    אני שומעת כמה התמקדות שלך היא בנושא אוכל\בולמוסים\משקל,אבל אני לא שומעת ממך דבר ולו חצי דבר מה קורה איתך מבחינה ריגשית.
    את מכניסה את עצמך למעגל הרס עצמי,שמזין את עצמו שוב ושוב.ואת מסרבת להבין שאת היחידה שאוחזת במפתחות ומסרבת לשחרר.הפתרון יבוא רק מפתירת העניין ברמה הריגשית,בהתמקדות בסיבות לבולמוסים ואיזה חלל את מנסה למלא באוכל,עד כדי כך שהוא בילתי נשלט.
    את צריכה להבין את זה כדי להתקדם.זה לא אשמתך ואני יודעת כמה זה מעייף וקשה,אבל אולי בפתחו של פסח,חג החירות הנפשית ,תשאפי לשם.
    את מבזבזת הרבה אנרגיות על כלי המשחק הסימפטומטים ,שעה שאת יכולה להבין שהמלחמה בהם היא היחידה שיכולה לספק לך באמת מנוחה ושקט.
    קבלי את ההחלטה.הוציאי עצמך ממעגל ההרס העצמי,שעד כה לא הוכיח את המדיניות שלו..

חג שמח,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן

אפרת
    20/04/2011

נרגשת מזה שאני מתחברת מאוד לדברים שלך...
    יש אכן חלל מאוד גדול בחיי ונראה לי שזה קשור לזוגיות....הרבה שנים הקפאתי את עצמי ונמנעתי מקשר זוגי, מגע ואפילו מבט וזאת במודע ולא במודע ....פעם לשנתיים, פעם ל3 שנים, פעם לעוד שנתיים.....טוב....הבנת את הרעיון....
    עם ההחלמה והשיקום חזרתי שוב לפעילות מינית/אינטימית /רגשית בחודשים האחרונים ...מס' קשרים שדי היו ארעיים ומיניים -דבר שהיה לי מאוד לקשה לקבל את התנהגותי ולהפגין חמלה כלפי עצמי..שעורר רגשות קשים כלפי עצמי מהעבר...של השפלה, ניצול וקושי לסמוך על עצמי להבא ורצון שוב לכלוא את עצמי ולהיכנס להקפאה מחודשת...
    והדרך כנראה לעשות זאת דרך הבולימיה הזאת כי אז כל מה שמעניין אותי זה האכילה וההשמנה ואיך להוריד והגועל העצמי ....ובטח שלא גברים.....
    שלך,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן - תגובה

קרן אור
    21/04/2011

עניתי לך למטה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפה...
    מרים
    15/04/2011

אני כבר כמה חודשים שומרת על תפריט מינימלי אחרי צומות והקאות...ראיתי שאיני יורדת במשקל בכלל ורק עושה נזק לעצמי אז חזרתי לאכול מסודר...
    אבל כבר שבועיים ברצף שאני עולה במשקל...שבוע שעבר 200 גרם והשבוע עוד 300.מאותו תפריט שבהתחלה אפילו קצת ירדתי ממנו...

אני רוצה לשמור על התפריט ולא לחזור אחורה אבל אני גם לא רוצה להמשיך לעלות כל הזמן....

מנסה לומר לעצמי שצומות לא יעזרו...הרי כבר הייתי בסרט שצמתי ולא ירדתי...

אבל הדחף לזה עכשיו הוא כל כך חזק....מה לעשות? אני מיואשת....

לקביעת תור
    סגירה
    עייפה...

הוספת תגובה

• עייפה... - תגובה

אפרת לוי
    17/04/2011

שלום ורוניקה,

כתבת לפני מס' שבועות הודעה דומה. אני קוראת את הודעותייך ומוצאת בהן עיסוק בלתי פוסק באוכל ובמשקל, כאילו כל חייך מצטמצמים לשאלה האם עליתי או ירדתי.
    העיסוק הזה לא קורה סתם, גם איני, חלילה מאשימה אותך, אני חושבת שכדאי מאוד שתפני למסגרת של טיפול בהפרעת אכילה. את נמצאת בטיפול ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר מדי שוקולד
    אור
    14/04/2011

אני בת 25, סטודנטית בהנדסה (מה שאומר שאין הרבה זמן לספורט) אוכלת מדי יום תפריט יחסית מאוזן. אני לא שמנה בטירוף או משהו כזה, משקל 60 והגובה שלי 1.62 מ'.
    אני מודעת לכך שאני במקסימום של טווח המשקל עבור הגובה שלי.
    אני תמיד הייתי רזה עד שהגעתי לאוניברסיטה, הייתי שוקלת 52-55 בערך...
    ה5 קילו הנוספים הם יותר מדי לטעמי ומיותרים. הבעיה שקשה לי להיפטר מהם כשאני בזמן האוניברסיטה. בחופש בין שנה לשנה יש תקופה של 4 חודשים בה אני מרזה המון כי יש לי זמן לכושר ומאמני כושר ואני יותר קשובה לגוף שלי. אני מבינה שאם אכלתי עוגה אז אני אמנע מלאכול עוגיות יותר מאוחר באותו יום, אני מקפידה יותר.
    כשאני בלימודים הכל מתבלבל, וגם אין סופר נורמלי קרוב (זה ב"ש, הכל רחוק) ויוצא מצב שאני צריכה לאכול מה שיש וזה לא תמיד הדבר הכי נכון לעשות וזה גם גורם לי לרצות לאכול יותר ממה שצריך.
    אבל חוץ מהבעיה הזו, הבעיה הכי גדולה שלי היא שאני יכולה לסיים ממרח שוקולד בשבוע (אני אוכלת את זה עם כפית, כמו שאוכלים יוגורט, רק קצת יותר לאט). פשוט נורא, איך ניפטרים מהרגל כזה נוראי?? ניסיתי לאכול תותים, כי יש בהם הרבה סוכר והאמת שזה די עוזר אבל כשאין תותים אני חוזרת לשוקולד. אני כבר מתחילה לחשוש שיש לי סכרת, אבל לפני כן אני פשוט מעדיפה לברר איך ניפטרים מההרגל הזה ולקוות לטוב.
    דרך אגב יש סכרת במשפחה שלי ואני כן צריכה להישמר מפני זה. לאמא וסבתא שלי הייתה סכרת אך ברגע שנימנעו מאכילת מתוקים, זה נעלם והתוצאות השתפרו אוטומטית.
    חוץ מזה, שאלתי אנשים וכולם אמרו לי שאם הם היו אוכלים כל כך הרבה שוקולד כמוני אז היה להם כאב בטן מזה.....אולי באמת יש לי סכרת?? אם יש לי סכרת, זה רק בגלל ההרגל הדפוק הזה.
    אני אציין שגם קרם ברולה מתחסל אצלי די מהר ובכלל כל מה שמתוק. המזל שלי הוא שעוגות עם שוקולד בפנים למשל או לחם עם שוקולד אני פחות מחבבת. אני מעדיפה לקבל את הסוכר שלי כמו שהוא, בלי פחמימות. משהו אצלי לא בסדר.
    מי יכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    יותר מדי שוקולד

הוספת תגובה

• יותר מדי שוקולד - תגובה

אפרת לוי
    17/04/2011

שלום אור,

אתייחס לשאלתך ב 2 רמות. ברמת התזונה הייתי מתייעצת עם תזונאית על מנת שזו תבנה עבורך תפריט מזון שכולל גם מתוקים , אך בצורה מאוזנת, היא גם יכולה לתת לך מענה בנוגע לחששותיך ביחס לסכרת.
    ברמה הרגשית אני שומעת שאת נמצאת בתקופה מאוד לחוצה, את מדברת זאת דרך הלימודים שמגבילים ולוקחים ממך. שאלתי את עצמי מדוע את צריכה כל כך הרבה מתוק? האם זו דרך להתנחם ולהמתיק את המר, את מה שקשה?
    מציעה לך לפנות למרכז היעוץ לסטודנט אוניברסיטה על מנת לבדוק זאת מול איש מקצוע.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי יש בעיה הפוכה
    עוד אחד כמו
    06/04/2011

אני 1.83 ושוקל 55-62 ק"ג (זה הכי גבוהה שעליתי בשנים האחרונות), אי אפשר להגיד שיש לי הפרעות אכילה (אולי אני בכלל לא בפורום הנכון) אבל זה די מפריע לי כי כול הזמן מעירים עד כמה שאני רזה , וזה גם לא כזה סטנדרטי לגבר להיות רזה כל כך, העיניין הוא שאני אוכל די המון.., כמעט תמיד אני ילעס משהו ואפילו בזמן האחרון התחלתי לאכול גבינה לבנה וקוטג' (שכל החיים שלי די לא סבלתי. .פשוט חשבתי שאולי זאת הסיבה לזה שאני לא מצליח להשמין..) אני אוכל בעיקר דברים שיתפסו חברתית ורפואית כמשמינים ביותר אבל עדיין לא עולה גרם אחד, עשו לי כבר כמה פעמים בדירות לראות אם יש לי תולעים או בעיה בבלוטת התריס - הכל יצא תקין+ , לפי כל הגדרה אני נמצא בתת משקל, והאמת -הבעיה הכי גדולה חוץ מהערות המעצבנות שאני מקבל כל הזמן (כי זה ממש פוליטיקלי קורקט להגיד למישהו עד כמה הוא רזה, אבל שמן לא...)
    והביטחון העצמי שלי שנמצא איפשהוא בין הרצפה למה שיש מתחתיה, זאת העובדה שאני נהיה רעב ממש כבר שעה לאחר לאחר שאני אוכל ארוחה רצינית ואז נהיה עצבני מבואס וחלש...
    מה שדי פוגם בחיים שלי בכל מובן כי יש עוד הרבה מעבר..
    יש למישהו פיתרון, זה ממש יעזור לי כי אני די מיואש מהמצב הזה ואובד עצות

לקביעת תור
    סגירה
    לי יש בעיה הפוכה

הוספת תגובה

• לי יש בעיה הפוכה - תגובה

קרן אור
    09/04/2011

שלום בוב,
    על פניו לפי מה שאתה מתאר אתה זקוק יותר לייעוץ והכוונה תזונתיים(האם היית בטיפול דיאטני?),ואני מבינה גם שפיזיולוגית נבדקת והכול אכן תקין אצלך,ואם כך הדבר לעיתים צריך לקבל את העובדה שיש כאלו שהם רזים ושזאת הנטייה הגנטית שלהם(האם תמיד היית רזה כ"כ?האם שאר משפחתך רזים??),אך יחד עם זאת אני חושבת ביני לבין עצמי מה בכ"ז הביא אותך לכתוב את הודעתך בפורום הפרעות אכילה?האם זה באמת בטעות??ומה פשרו של המשפט:"אני אוכל בעיקר דברים שיתפסו חברתית ורפואית כמשמינים ביותר"-למה חברתית??האם יש סיבה בגינה עכשיו מעירים לך יותר מתמיד שאתה רזה מאוד,בהנחה שתמיד היית רזה??

אשמח לשמוע את תשובתייך ומשם נחליט איך להתקדם.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוב

עוד אחד כמו
    09/04/2011

אני אומר חברתית כי ככל הנראה הסטנדרט לגבי כמות האוכל (הקלוריות, השומן) שאמורה לגרום לך להראות "בריא" לא קרוב בכלל לכמות שאני מגיע אליה בדרך כלל, אני לא אוכל את זה כי זה נתפס ככה חברתית, פשוט כי הדברים הרזים לא טעימים..
    מאז ומתמיד העירו לי שאני ממש רזה... בשנים האחרונות זה די מציק לי כי נמאס לי מזה כבר.. אני בטוח שאפשר להבין אותי.., בשורה התחתונה, כן זה עניין פיזי לחלוטין, הלכתי לדיאטנית והיא אמרה שסביר להניח שאי אפשר לשנות את זה כי זה המבנ ההפיזי לי .., אבל נראה לי שאצלי זה פשוט מוגזם
    זה עונה לך לשאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוב - תגובה

קרן אור
    12/04/2011

כן,זה עונה.נשמע שלא מדובר בהפרעת אכילה וטוב שכך.אני יכולה להבין את עניין התסכול שבלהיות רזה מידי אבל אם זה אכן גנטי אז כל שנותר הוא פשוט לקבל ולהשלים עם זה(ותתפלא כמה ודאי מקנאים בך!) או לנסות שוב לפנות לייעוץ תזונתי ולהעשיר את התפריט במוצרים קטנים אבל עם ערך קלורי גבוה(שקדים,חלבה,אגוזים וגם שייק אנשור פלוס).

כך או כך,שיהיה בהצלחה.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקריסה
    אפרת
    04/04/2011

הי .קרובה לגיל 30 ועוד נלחמת עם ה.האכילה (סובלת מbed) .מגיל מאוד צעיר..
    נמאס לי .אני בטיפול ..הייתי בעבר גם ברמבם ובקבוצת תמיכה...
    בעקבות משבר אישי לפני פחות מ3 שנים העלתי בערך 12 קג. מאז לא הצלחתי להשיל אותם מעלי.
    במשך 3 השנים האחרונות עליתי וירדתי בטווח הזה. כרגע אני במשקל המקסימלי בו אי פעם הייתי.
    בא לי למות. זה כ"כ מתסכל-העליות והירידות. כשאת מצליחה את מקווה שזהו...אולי יותר לא אבלמס ואז בום נפילה ,קריסת מערכות, אכילה מטורפות מבוקר ועד ליל עד כדי פגיעה בתפקוד היומיומי....
    אין לי כבר כוח להילחם ואפילו לא רוצה להתחיל בטוב כי משם הנפילה יותר כואבת. בא לי לקלל/להרוג את עצמי..אינני נשואה /ואין ילדים/גרה לבד..
    וזה חלק מהכאב שאם אמשיך לחוג סביב עצמי וסביב הבולמוסים לא אגיע לזוגיות/משפחה ואם זה כך,אולי באמת עדיף לי למות..
    אני מגיל 17 בכל מיני טיפולים כאלה ואחרים (כולל היום בטיפול עו"ס) וזה גורם ליותר ייאוש כי זה לא שאני לא מנסה...
    אני לא רואה את האור.

לקביעת תור
    סגירה
    בקריסה

הוספת תגובה

• בקריסה - תגובה

קרן אור
    12/04/2011

אפרת יקרה,
    המצוקה והכאב שלך נשמעים,ובעוצמה.
    את כותבת על טיפולים שעברת(האם את מטופלת אצל צוות שמתמחה בהפרעות אכילה?) ועל כך שאין ממש שיפור במצבך.
    אני מבינה את העייפות,זה אכן קשה מאוד לחיות עם הפרעת אכילה כה עוצמתית ובועטת.אבל אל תתייאשי,לפעמים צריך לעבור כמה טיפולים,כמה מטפלים ואפילו מספר אישפוזים כדי להגיע אל האחד שכן יהיה אפקטיבי ואולי הכי חשוב הוא שאת תגיעי לטיפול מגויסת ונכונה באמת לוותר על הפרעת האכילה שלך,על כל המשתמע מכך.
    אם אחרי כל אלו ובהנחה שהטיפול הנוכחי שלך הוא כזה,לא הייתי שוללת אשפוז לכמה חודשים,במהלכו תוכלי להרפות ולדעת שיש שם צוות שידאג לך עד שתוכלי לעשות זאת עבור עצמך.העייפות שלך מורגשת וקשה במצב כזה להתגייס למחלמה ולכן לא הייתי שוללת את האפשרות הזאת .
    אשמח לשמוע מה את חושבת.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן אור

אפרת
    20/04/2011

חג שמח קרן אור! קודם כל תודה לך על ההתייחסות...זה לא מובן מאליו..
    אז אני כן רוצה להתייחס לשאלות שלך...כדי שתוכלי לעזור לי כמובן עד כמה שאשפר במסגרת הפורום הזה...
    מגיל 17 הייתי מטופלת אצל עו"ס, פסיכולוגיית, רמבם-הפרעות אכילה ,הייתי ב0A כמה שנים טובות....(זה כבר לא מתאים לי)
    כיום בת 29 בטיפול אצל עו"ס בריאות הנפש ..נכון שהיא לא מומחית להפרעות אכילה אבל היא מאוד עוזרת לי וכמו שאמרת האוכל זה רק סימפטום ...הטיפול האמיתי שיביא למרפא אמיתי ויציב הוא בנפש שלי..
    אשמח לענות לך על כל מה שחשוב כדי שתביני אותי
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן אור - תגובה

קרן אור
    21/04/2011

היי אפרת,
    תודה על הכנות והשיתוף.
    את כותבת שהעו"ס עוזרת לך אבל באותה נשימה את מתארת מצב של הפרעת אכילה שהולכת והופכת לכרונית יותר ויותר,עד כדי שיבוש סדר היום הטיבעי והמנעות משגרת חיים שהם חלק מחייה של מישהי בת 29,אני גם מבינה שבבסיס ההתנהלות הזאת עומדים מצוקות וקשיים לא פתורים מהעבר.
    יחד עם זאת,לא ניתן להחלים מהפרעת אכילה ע"י טיפול ריגשי בלבד.את חייבת לגעת בנושא האוכל ולהתחיל טיפול תזונתי שמטרתו מעבר לאיזון האכילה ומניעת הבולמוסים,לראות מה קורה לך בזמן אמת כשאת מתירה ומוותרת על השליטה בסימפטומים הפיזיים(בדרכ זה מעלה את המצוקות הנפשיות האמיתיות וחשוב שיהיה מענה לעניין כי לפעמים הבולמוסים מחמירים בהתחלה).אני לא יודעת עד כמה את כנה עם העו"ס ועד כמה את משתפת אותה בהפרעת האכילה שלך,אבל נכון להיום זה נשמע כלא מספק.אני מציעה לפתוח איתה את הנושא ואולי לשלב טיפולים נוספים עם אורנטייציה של הפרעות אכילה,כדוג' CBT (נמצא יעיל מאוד בטיפול בבולימיה),טיפול תזונתי וכן מעקב רפואי.
    מה את חושבת??

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן

אפרת
    21/04/2011

הי קרן, תודה על התגובה .
    אני כנה איתה עם העו"ס לחלוטין על בעית האכילה. היא זאת שהפנתה אותי לרמבם אך הם אילצו אותי לבחור בינה ובינם(שלא יהיה כפל ) ובחרתי בה ...
    אני אפילו לא יודעת איך כ"כ לענות לך....לחפש עוד טיפול?! לא יודעת מאיפה להתחיל....
    אני חושבת שגם כאן מולך די אני מראה רק את הקשיים והמצוקות ואת לא רואה את המקומות היותר מנורמלים בחיי. סה"כ -אני עצמאית, שוכרת דירה, עובדת ,אקדמאית.....
    באמת בתחום האינטימי יש בעיות ....
    אני כבר עייפה....הראש שלי לא חושב כ"כ מסודר...
    אני גם עם משלשלים כפתרון לאי הנוחות שנובע מהבולמוסים/האכילה הלא נכונה..אז הייתי מרותקת היום לבית/ לשירותים.
    בנוסף לכל המתרחש בחיי שכבר ציינתי בפניך נפרדתי לפני כחודש ממאמנת שליוותה אותי 3 שנים והיתה לי תלות קשה בה.+ עוד כחודשיים אסיים לעבוד ועלי למצוא עבודה חדשה שגם אין לי כוח...
    חשבתי להיכנס לאתר היכרויות אך אני כ"כ לא רוצה להיות אני ולשים את התמונה שלי עדכנית.אני מרגישה כלואה בגוף השמן הזה....בשיפולי הבטן הדוחים....איך אני אשים תמונה כזאת ואיזה בגדים אלבש לדייטים כשאני כ"כ נבוכה מעצמי?!
    מרגישה חרא.....מייחלת לעיתים לסוף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן - תגובה

קרן אור
    30/04/2011

אפרת,
    את מתארת מצב שהפרעת האכילה השתלטה בו על כל דפוסי החיים ובאותה נשימה כשאני מציבה לך מראה מול העיניים את מנסה לברוח מהתמודדות עם הידיעה הזאת ב"התיפייפות" שהמצב לא נורא כ"כ,שיש לך גם חיים "נורמליים"..ואני תוהה מה זה משרת?ולמה את כ"כ מפחדת לראות ולהכיר באמת והאם גם מול העו"ס את מתארת את המצב ככזה?הרי עצם העובדה שאת כותבת כאן מראה שאת יודעת שחייך יצאו מכלל שליטה ושהטיפול הנוכחי (עד כמה שאת מרגישה מוכלת ומובנת בתוכו )אינו מספק כרגע וככל שתכירי בכך מהר יותר,כך תוכלי מוקדם יותר לעזור לעצמך באמת.אני בטוחה שאת יודעת שמצב שמישהי מייחלת לסוף בגלל המראה שלה,יהיה התפקוד היומיומי שלה אשר יהיה(שגם לגביו אני לא בטוחה כי ריתוק לבית ולשירותים בגלל לקיחת משלשלים לא מאפשר ופוגע בתפקוד הרגיל),הוא מצב מאוד לא תקין וטבעי.
    זוגיות לא תפתור לך את הבעיה,את צריכה קודם ללמוד לחיות עם עצמך כדי שתוכלי להתפנות אח"כ ריגשית,נפשית ופיזית לזוגיות אמיתית.
    אני חושבת שהגיעה העת לקבל החלטה אמיתית,כי רק את יכולה לצייר את התמונה של חייך.ואני אהיה כאן אם תרצי עזרה בכך.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, רציתי לדעת..
    עדן
    03/04/2011

אני בת 19 ומאז ומתמיד נחשבתי כרזה. (גובה 1.62 משקל 51)
    העניין הוא שמכיון שתמיד אומרים לי כמה אני רזה אני מפחדת שיום אחד אני יתחיל להשמין (כמו שקרה לכמה בנות שאני מכירה...) ואז לא אדע כיצד להתמודד עם זה..
    חוץ מזה, בזמן האחרון שמתי לב לכך שיש לי קצת שומנים (בלי קשר לצורת הגוף הרגילה שלי) האם זה מעיד על השמנה בעתיד??
    מה התפריט שכדאי לי לאכול על מנת לשמור על גוף בריא שנראה טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    היי, רציתי לדעת..

הוספת תגובה

• היי, רציתי לדעת.. - תגובה

אפרת לוי
    05/04/2011

שלום עדינה,

בתחילה חשבתי שטעית ופנית לפורום הלא הנכון ( על מנת לדעת מה לאכול כדאי לפנות לפורום תזונה).אבל אז קראתי שוב את הודעתך והבנתי שיש בה מעבר למה צריך לאכול או לא.
    מדוע לא תדעי להתמודד, אם תשמיני? ישנה חרדה סביב הגוף והמשקל, איני יודעת באיזו עוצמה, עד כמה את עסוקה בכך? האם את עסוקה בעד כמה את שולטת במה קורה בחייך?

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא.. אני לא מתעסקת בזה יותר מידי..

עדן
    05/04/2011

רק אוהבת את איך שאני נראית כיום (אולי הייתי מורידה רק איזה 2 קילו, לא יותר)
    פשוט חשוב לי מאד המראה שלי ואני לא רוצה למצוא את עצמי בעתיד עם גוף שונה משל היום.
    לא ידעתי שיש גם פורום של תזונה, בכל אופן- תודה על העזרה! שמחתי לראות את התגובה :)
    אגב.. התחלתי לעשות הרבה ספורט.. זה בסדר נכון??
    תודה רבה ולילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא.. אני לא מתעסקת בזה יותר מידי.. - תגובה

קרן אור
    09/04/2011

עדינה שלום,

את כותבת שאת לא מתעסקת בנושא המשקל והאוכל יותר מידי,אבל הדחיפות בה את מצפה למענה מראה דווקא על לחץ ודאגה מוגברים סביב הנושא.ואני מצטרפת למה שכתבה לך אפרת ותוהה -למה?למה את מטרידה את עצמך במה יקרה אם?הרי אם את אוכלת מאוזן,פעילה גופנית,למה שתעלי במשקל?
    מבנה הגוף כן יכול להשתנות.לאישה בגיל 40 לא יכול להיות גוף כשל בת 20,ולבת 20 לא יכול להיות גוף כשל בת 12.זה נקרא להתבגר.
    לי נראה שאת יודעת שמשהו בהתנהגות שלך בנושא השתנה ואת מחפשת מישהו שירגיע אותך תוך שאת מציינת בסוף דברייך (כאילו כדרך אגב.. )"התחלתי לעשות הרבה ספורט.. זה בסדר נכון??"-מה זה נקרא הרבה?ואני רוצה להחזיר אלייך את השאלה ולשאול אותך,אם את חושבת שזה בסדר,למה זה משנה לך מה אנחנו חושבות??

אשמח לשמוע תשובותייך.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב אז האמת שאני באמת קצת מבולבלת..

עדינה
    17/05/2011

עבר קצת זמן מאז שכתבתי את זה ... קראתי את מה שכתבת לי קרן ואני חייבת להודות שזה הפעים אותי.. כי ראיתי איך את מבינה דברים מבין השורות.. דברים שאפילו אני לא ידעתי שקורים..
    בכל אופן.. זהו.. אני לא יודעת.. יכוליות שגיל ההתבגרות קפץ אלי לביקור פתאום אחרי שכבר סיימתי איתו.. אבל באמת.. קשה לי לחשוב על מציאות כזו שאהיה יותר ממה שאני היום..
    אני שוקלת כרגע 48 ואת הגובה המדוייק שלי אני לא יודעת.. הוא משהו בסביבות ה-62 אבל אני יודעת שאני לא מוגדרת כתת משקל כי תמיד הייתי רזה וקטנטונת כזאת..
    מקווה שהכל בסדר איתי..
    תודה קרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן עבר הרבה זמן..

קרן אור
    19/05/2011

שלום לך,
    אני שמחה שחזרת ואני שמחה על שדבריי חילחלו והשאלה שאני שואלת את עצמי היא מה את מתכוונת לעשות עם התובנות האלו?
    מה שאני הייתי מציעה הוא לקבוע פגישת אבחון במרכז להפרעות אכילה(או עם כל אחד מהגורמים המוסמכים בתחום-זה יכול להיות פסיכולוג\פסיכיאטר\דיאטנית) ולדעת קודם כל האם את סובלת מהפרעת אכילה ואם כן מה הטיפול שהם מציעים לך.
    ברצוני להסב את תשומת לך שעבר חודש וחצי מאז שכתבת כאן לאחרונה ,במהלכו משקלך ירד לעומת הפעם הראשונה ואת מוגדרת כרגע כתת משקל-BMI 18.2 מה שאומר שהמצב מחמיר....התעלמות והתחבטות לא תגרום לו להעלם ומוטב לטפל מוקדם ככל האפשר כדי לשפר את סיכויי ההחלמה.

עצם העובדה שאת כותבת כאן מראה שבתוך תוכך את יודעת שקיימת בעיה וזה כבר חמישים אחוז מהדרך.החמישים הנותרים הם למנף את התובנה הזאת לכלל מעשה ולפנות לטיפול.
    אל תהססי!
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונניח ש..

עדן
    19/05/2011

נניח שהגובה שלי 160 - אני במצב טוב. אני לא יודעת מה הגובה המדוייק שלי אבל אני לא חושבת שאני נמצאת בתת משקל. תמיד הייתי כזו רזה וגיל העצמות שלי היה גם הרבה מתחת לממוצע ז"א שזה הגוף שלי,לא?
    אגב, אני אוכלת ממש רגיל ומרשה לעצמי לאכול גם שטויות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונניח ש.. - תגובה

קרן אור
    28/05/2011

עדן,

את מנסה לשכנע אותי או את עצמך?כי אותי לא שיכנעת..(ודי בלקרוא את תגובותייך בשרשור הזה כדי להבין שהמצב רחוק מלהיות אופטימילי)
    סליחה על הבוטות אבל לא מאמינה בלתת לטיפה היכן שצריך ניעור..
    מעבר למה שכתבתי,צר לי,אך אין לי מה להוסיף יותר.
    אל תתני לפחד לשתק אותך.
    הבחירה בידייך,מקווה שתדעי לבחור נכון.

חיזקי ואימצי,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה:
    תקווה
    02/04/2011

מה שלומך? איך את מרגישה בזמן האחרון?...כבר מלא זמן שלא כתבתי בפורום מדי פעם היתי נכנסת ורואה שכרגיל הפורום מלא בהודעות ואנשים שזקוקים לתמיכה ולעידוד שהמקום הזה יודע להעניק-עד כמה שאולי קשה להגיד מבחינתי זה נראה נורא רחוק אולי זה דבר טוב שזה ככה אבל זה לא גורם לזה להרגיש פחות מוזר..
    אפשר להגיד שההתמדה הכמעט כואבת שלי בללכת לקב"ן פעם בשבועים מתחילה להשתלם אני סוף סוף מרגישה שאני באמת מחלימה זה קצת מפחיד,לפעמים אני מרגישה שאני פשוט לא יודעת איך לחיות בלי להתנהל סביב ה.א. אבל מעצמו אני פשוט מתחילה להתקדם מעבר לזה-זה מאבק תמידי ואני לא תמיד מצליחה אבל אני באמת מתקדמת לא מהר מדי ולא בדיוק רחוק מדי אבל זה לא כמו שזה היה פעם-נכון אני עדין לא מסוגלת לאכול כמו כולם -3 ארוחות ביום זה בד"כ המקסימום בשבילי והכי מתסכל זה שאני ממש מרגישה את המאבק מתנהל בתוכי.. בטיפול באמת שהצלחתי להודות בהרבה דברים קשים ונושאים כואבים אבל הבנתי שאם אני רוצה לחיות כמו כולם אני אהיה חייבת לדבר על זה או שאין לי סיכוי.עליתי קצת במשקל וזה לא מרגיש סוף העולם כמו פעם,לא הכי נוח ומעדיפה אולי להיות במשקל קצת פחות אבל אני מקווה שכמו כל שאר הדברים גם זה יעבור..נראה לי שעזה שהבנתי שיש לי גב שנהיה נורא קשה במקום שרות שלי בבי"ס והמנחת קליטה אמרה לי שחד משמעית אין לאפאחד זכות להתיחס אלי בצרה כזו-זה כאילו אישר את ההרגשה שלי אני לא לא מציאותית לצפות לחיות בעולם שלא צועקים עליך כל יום הוא ריאלי ובסדר גמור..
    בכל אופן אשמח ממש לשמוע מה את חושבת,מתגעגעת ואוהבת תקווה

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור היקרה:

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה: - תגובה

קרן אור
    09/04/2011

תקווה יקרה,
    אני שמחה מאוד לשמוע ממך ויותר מזה-שמחה לקרוא שאת מבריאה.
    משמח לשמוע שאת מרשה לעצמך להרגיש ראויה לטיפול,ראויה ליחס מכבד ואחר,את אכן ראויה לכך! אני מקווה שהידיעה שאת ראויה תהיה לך יותר ויותר נגישה,זמינה,ושמתוכה תוכלי גם לאהוב את עצמך ביתר קלות.
    אני מבינה שעדיין המאבק קשה ביותר ואני מלאת הערכה על יכולתך לעמוד בו.
    מאוד מחמם את הלב שאת משתפת אותי עכשיו,כשטוב לך יותר.

תמשיכי לעדכן,
    נשיקות,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה