פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול קוגניטיבי-
    הילה
    02/04/2011

שלום,

אחרי חריש ללא תוצאות הגעתי לפה.
    רוצה להשיב לעצמי את השליטה בכל מה שקשור לאכילה שלי.
    מחפשת בנרות קבוצות תמיכה הפועלות בשיטת הCBT ולא מוצאת.
    מעדיפה קבוצה אבל אם אין כקבוצה אז מטפל בהפרעות אכילה העובד בשיטת הCBT.
    בינתיים לא מוצאת.
    יכולים להפנות אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול קוגניטיבי-

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי- - תגובה

אפרת לוי
    04/04/2011

הי הילה,

מאיזה איזור מגורים את?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפה

הילה
    04/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפה - תגובה

אפרת לוי
    05/04/2011

הי הילה,

במרפאה להפרעות אכילה בבית החולים רמב"ם מציעים טיפול קבוצתי בהפרעות אכילה ב CBT. אך הבנתי שלעיתים ההמתנה ארוכה.
    דיברתי עם פסיכולוגית קלינית מחיפה שמטפלת באופן פרטני בהפרעות אכילה ב CBT, את יכולה לפנות אליה ( תאמרי לה שהגעת דרך הפורום להפרעות אכילה). שמה נגה אנגלשטיין
    מס' נייד 052-6371764

שיהיה בהצלחה,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודה
    27GIRL
    28/03/2011

לאחרונה, ימי ראשון הפכו סיוט עבורי.
    זה יום בו אני לא עובדת, ונמצאת בשעות הבוקר לבד בבית.
    באופן קבוע הבקרים של יום ראשון הפכו לזמן שלי "לחגוג" עם האוכל.
    לבד, בלי שאף אחד יראה – אני יכולה לאכול ולאכול ולאכול, להקיא ושוב לאכול ולאכול ולאכול – ולהקיא.. ושוב... ושוב.
    בצהריים בימי ראשון יש לי טיפול. לאחרונה, ובעיקר מאז שנושא האוכל מקבל יותר ויותר מקום בטיפול (אחרי 4 שנים של טיפול, בחודשים האחרונים, זה עולה יותר ויותר, מה שלא התאפשר, או מה שלא איפשרתי עד עכשיו) – אחרי כל שעת טיפול אני יוצאת מדוכאת, עצובה, כעוסה, בוכיה, ובעיקר – אבודה.
    א ב ו ד ה .

אני לא יודעת אם אי פעם אוכל להפסיק עם הפרעות האכילה האלה. זה נראה לי בלתי אפשרי.
    מרבית חיי אני נסחפת במערבולת הזאת, אין לה התחלה, אין לה סוף.
    לא חושבת שאפשר להגיע לשורש העניין. כל השאלות האלה שעולות בטיפול – למה אני אוכלת כמו שאני אוכלת? מה הדבר הזה שאני מרגישה או צריכה ובמקום להגיד אותו אוכלת ומקיאה? איך אפשר לעשות אחרת? כל השאלות הנוראיות האלה משאירות אותי סחוטה, ריקה. נצבת מולן ריקה, בלי שום תשובות. רק "לא יודעת" כל הזמן. מתוסכלת כל כך לשמוע שוב ושוב את המטפלת שלי שאומרת שאני כן יודעת, לפחות חלקית. אין לי תשובות. יש רק עובדות. והעובדה היא שהאוכל ממלא בי משהו, משהו שאין לו שם ואני לא מסוגלת לתת לו שם.

ואיזה יחסים חולניים יש לי איתו, אלוהים. אהבה עזה ושנאת מוות בעת ובעונה אחת.
    משהו מזה הגיוני בכלל?....
    אני מודעת לעובדה שהאכילה הזו וההקאות פוגעים בי. אני מרגישה כל קילוגרם שמתווסף, נדהמת מהקצב המסחרר בו הקילוגרמים מתווספים. מתביישת. כל כך מתביישת. כואבת, סובלת.
    אבל לא מפסיקה.
    גם לא יכולה וכנראה לא רוצה לוותר עליו. הוא שלי. הוא אני. ואין לי כלום אחר. אני לא יודעת כלום אחר.
    האכילה מרגיעה, ומנחמת. ואפילו אם רק לשבריר שניה, זה מה שהיא עושה.
    ואפילו שאני יודעת שאחרי הרגע המטושטש הזה, ההאי הזה שהאוכל נותן לי, יש את הדאון. והוא כואב, אני לא עוצרת.
    ואני כבר כל כך רגילה, פשוט לאכול. ואולי אני פשוט נורא עצלנית ומוותרת לעצמי כל כך בקלות, ולא נלחמת חזק מספיק.

אני עייפה מהמלחמות. מהקולות. מהמחשבות. מהרגשות.
    וחוסר הודאות הזה משתק.

ניתוח לקיצור קיבה – אנשי המקצוע דוחים על הסף בטענה שזה לא יכול להיות פיתרון. לנסות לא לאכול – מבחינתם גם זו לא אופציה כי לא אחזיק מעמד. אז מה נשאר? מה לעשות?? מה לעשות???

א ב ו ד ה.
    עצוב לי. לבד לי.

לקביעת תור
    סגירה
    אבודה

הוספת תגובה

• אבודה - תגובה

קרן אור
    30/03/2011

קראתי שוב ושוב את הודעתך.את כותבת שאין בך כלום פרט לריקנות,אבל זה לא מה שאני שומעת.אני שומעת עד כמה קשה לך,עד כמה את לא מוצאת אף מקום או אדם שיכיל אותך עד כמה הצורך וההזדקקות לטיפול כה קשה עבורך,שאת ממירה את הצורך במגע אנושי בחומר,כי זה ידוע,מוכר, פחות כואב ואולי גם פחות חשוף לאכזבה..(יו ניים איט..).
    וכפי שאת מתארת,גם האכילה כבר לא מרגיעה ממש,גם היא כבר לא מספקת את ההקלה והאשליה.וכפי שקורה שהפרעות אכילה אנחנו ממשיכות למרות זאת כי זה הפך לחלק מאיתנו לזהות שניה שלנו,אבל זה לא צריך להיות כך.
    טיבעי שטיפול מעורר את הצורך באכילה-התרוקנות.הוא מעלה תכנים שאת מנסה ללא הרף למלא בתוכך ומצד שני-מעוררים כ"כ הרבה חרדה,שבאותה נשימה את מנסה להקיא .אני מכירה את זה מעצמי.אנשים חושבים שללכת לטיפול זאת פריבילגיה,שיש משהו מאוד נוח בלדבר שעה עם מישהו,אבל בטיפול אמיתי,כשיש שיתוף,הכלה והדדיות הוא הרבה פעמים מרוקן ומתיש ,זאת עבודה קשה לתת מילים לכאב,לנסות ליצוק משמעות לחיים,ובתוך כל זה להשאר נאמן לעצמך ולבריאותך,הנפשית והפיזית.
    אני מכירה את זה מעצמי.אני עדיין בטיפול ואני יודעת שלפעמים יש שיחות שהן כ"כ עמוקות ונוגעות והן הכי טובות בעולם אבל פתאום את יוצאת מהחדר ואת לבד עם כל התכנים שעלו והדרך משם להרס עצמי(כדי להמנע,הרי יותר קל לברוח מאשר להתמודד) היא קצרה.
    זה לא חייב להיות כך.
    יודעת מה הייתי עושה בימים כאלו??לא מוותרת לעצמי.לא משאירה את הפתח הזה.אני קובעת עם חברה או לחוג או לכל דבר אחר שלא קשור באוכל,עושה משהו בשביל עצמי,אמיתי שישאר שם ויתן לי נחמה מבפנים.תופתעי לגלות כמה כשתופסים מעט מרחק מן הדברים ,הם לא נראים אח"כ אותו הדבר.בהתחלה זה קשה לעצור,רוצים רק להגיע הביתה להתרוקן,אבל אח"כ זה הופך ונהיה הרגל.הכי חשוב לא לתת לעצמך לשקוע.להזכיר לעצמך איך תרגישי שניה אחרי(תיעוב עצמי גדול יותר) ושחבל להוסיף הרס על הרס שלא משרת יותר כלום.
    אני מסכימה עם המטפלת שלך-ניתוחים בריאטריים סופם להכשל אם לא מלווים אותו בשינוי התנהגותי-מחשבתי.ואני מכירה הרבה נשים שגם כשהשיגו את התוצאות המיוחלות זה לא גרם להן להתחיל לקבל ולאהוב את עצמן והן תמיד חושבות "שמן".
    מה עם טיפול תרופתי שאולי יתן לך קביים,עד שתוכלי ללכת לבד?מה לגביי טיפול קוגנטיבי- התנהגותי וליווי דיאטני??אני חושבת שהכי טוב בשבילך במיוחד בתקופה זאת להקיף את עצמך בכול עזרה שתוכלי לקבל.ואם גם זה לא יעזור,הייתי שוקלת אשפוז.
    אשמח לשמוע מה את חושבת על מה שכתבתי.
    תחזיקי מעמד,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

27GIRL
    31/03/2011

קרן אור -
    קודם כל, תודה רבה על התגובה
    קראתי כמה פעמים את מה שכתבת, ואני רוצה להגיב, אבל אני מוצאת את עצמי בבלבול. הרבה מחשבות שלא ממש יוצרות משפטים הגיוניים....
    אני אנסה בכל זאת.

אחרי כל כך הרבה שנים של התנהגות כזו עם האוכל, אני לא מאמינה שיש סיכוי כבר להבין ולשנות. לא באמת. (התחלה לא ממש אופטימית ...אבל אני באמת לא אופטימית...)
    גם כשהיו תקופות בחיים שלי שכאילו היו בריאות יותר, וירדתי עשרות קילוגרמים, ולמראית עין נדמה היה שהכל חלף ואני במצב נהדר, זה היה רק למראית עין. כי במקום לאכול כל היום, נשקלתי כל היום, והתעסקתי במחשבות על אוכל כל היום, ופחדתי לאכול כל מיני מאכלים, וזה היה חולני לא פחות. אומנם ירדתי במשקל (וזה היה נפלא דווקא), אבל לא הייתי בריאה.
    בלי שום ספק, המצב ההוא היה עדיף על המצב הנוכחי - הר אדם, מפלצת, בקושי זזה, לא נוח לי, לא פיזית, בטח שלא נפשית, לא רוצה שיסתכלו עליי, לא רוצה שיראו אותי, אם הייתי יכולה - לא הייתי יוצאת מהבית....

אני גם חושבת שזה נכון לא לוותר לעצמי וכן לנסות למצוא פעילויות במקום להיות בבית ולאכול את עצמי (ואת כל המקרר), ואני עושה את זה באופן חלקי. אני פשוט גם חושבת שאי אפשר להעסיק את עצמך בלי סוף. ובכל מקרה, לכל מקום שאני הולכת - איתי הולכים, צמוד צמוד, בלי להרפות ולו לרגע - כל הכאבים, השנאה העצמית, החרדות. לפעמים אני מצליחה להדוף אותם לאיזו פינה קטנה בראש, ולשמור אותם על אש קטנה. אבל הרבה פעמים זה בלתי אפשרי. ואני נשאבת נורא מהר אל מערבולות של ייאוש ואכילה והקאות.

אני מטופלת תרופתית (ציפראלקס).
    לגבי ליווי דיאטני - המחשבה על זה עושה לי רע. ניסיתי כמה פעמים וזה לא הלך. מצד אחד אני כמהה לעזרה, ומצד שני כל כך קשה לי כשמתערבים לי באוכל. גם כי אני רוצה להיות מסוגלת לבד, גם כי יש בזה משהו משפיל, וגם.. גם כי אני מפחדת לוותר עליו.

אני חושבת שאשפוז לא נועד למצבים כאלה. הוא נועד למצבים קשים קשים, מסכני חיים.
    בכל מקרה, אשפוז לא בא בחשבון. הייתי בעבר מאושפזת, כשהייתי נערה. לא במחלקה להפרעות אכילה אבל במחלקה סגורה אחרת, בגלל הפרעות האכילה ובגלל דיכאון כבד, פציעה עצמית וכו'.... כשיצאתי משם נשבעתי לעצמי שלעולם לא אגיע לאשפוז שוב.

ולגבי ניתוח? זה רעיון שאני תקועה עליו עכשיו. לאחרונה כמעט בכל מפגש טיפולי יש "ויכוח" על הנושא. אני אומרת שאני רוצה, היא אומרת שזה לא יעבוד, ויותר מכך, שאם יבקשו את חוות דעתה היא תביע התנגדות. אני מתעצבנת, למרות שאני יודעת שיש צדק בדבריה. פשוט... אין שום דרך אחרת. אין שום דרך. אז אם לפחות ארזה קצת, אפילו רק לקצת זמן, אז אולי זה כדאי. וחוצמיזה, מי שואל בכלל? ומה אכפת לאחרים? זה הגוף שלי, ואם אחליט באמת שאני הולכת על ניתוח, אני אלחם על זה.
    ניתוח תמיד נשמע לי כמו הסיכוי האחרון, כמו פתח המילוט היחיד שעוד נשאר. ואם זה נלקח ממני, אז מה יהיה?.....

אני מרגישה חנוקה...
    אני באמת אבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

קרן אור
    09/04/2011

שלום לך,
    צר לי על כך שרק עכשיו אני מגיבה ,אני מוצאת את עצמי חושבת עלייך מאז שקראתי את התגובה שלך לפני כשבוע אני רוצה לשתף אותך במחשבותיי עלייך:
    לפי מה שהבנתי את מגייסת כיום את עיקר מאמצייך בלמצוא פתרון(זמני,לטעמי) לבעיית המשקל שלך בדרך שהיא מאוד מאפיינת את רוב האנשים-שיטת הזבנג וגמרנו(ניתוח הצרת קיבה),אבל מה שאנשים לא מבינים הוא שהתהליך וההתמודדות האמיתיים מגיעים ממש אחרי.ואני חושבת שאת יודעת וגם מתארת זאת (רק אני שמתי לב לכך?):"כשהיו תקופות בחיים שלי שכאילו היו בריאות יותר, וירדתי עשרות קילוגרמים, ולמראית עין נדמה היה שהכל חלף ואני במצב נהדר, זה היה רק למראית עין.כי במקום לאכול כל היום, נשקלתי כל היום, והתעסקתי במחשבות על אוכל כל היום, ופחדתי לאכול כל מיני מאכלים, וזה היה חולני לא פחות" או "לכל מקום שאני הולכת - איתי הולכים, צמוד צמוד, בלי להרפות ולו לרגע - כל הכאבים, השנאה העצמית, החרדות ".
    לכן שהפתרון לא יכול להגיע משינוי קוסמטי\חיצוני ולי נראה שאת מנסה להיאחז בו כאיזה גורם מושיע ,כשעמוק בתוכך את יודעת שהיית שם,ועדיין,לא הרגשת כפי שחשבת שתרגישי.אני גם יודעת שקשה מאוד לוותר על כלי המשחק המנחמים שלנו,אני תמיד אומרת שה"א היא סימפטום לשחק איתו כדי להמנע מלחוש את תחושות המחסור והיעדר שבחיינו ולכן זה לא פשוט לוותר עליה אבל זאת הדרך הנכונה והיחידה כדי להציל את עצמך ולהחזיר את השליטה האמיתית בחייך.רק כשתחליטי שאת מוכנה באמת לוותר על הסימפטום מתוך הבנה שזה לא הולך להיות קל ,אז תרגישי קצת פחות אבודה.הרי גם האוכל לא מנחם כבר,מעבר לכמה דקות בודדות.
    יקרה,אין דרך אחרת רק לפתוח בטיפול את הרגשות המכאיבים האלו שהגוף שלך מנסה להזכיר לך את קיומם.להחליף את ההזדקקות לחומר בהזדקקות לצרכים אנושים,בתקשורת אמיתית ומכילה.נשמע שמערכת היחסים שלך עם המטפלת שלך היא חיובית ושהדברים נאמרים בטיפול,ואני שמחה על כך.זה תהליך שלוקח זמן,כמו כל תהליך הטעמה של משהו חדש ,אני יודעת שזה קשה לשבור הרגלים ושהתגובות האוטומטיות הן כ"כ מהירות שקשה לעצור לפני,אבל אני גם יודעת שעל אף הקושי,זה אפשרי.
    אל תוותרי לעצמך !
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי?
    ניצן
    16/03/2011

כותבת ובוכה...
    אני בכלל לא יודעת אם שייכת לנושא הפורום או לא. בת 24, המשקל התחיל להעסיק אותי באובססיביות לפני כשלוש שנים. מאז ומתמיד הייתי מלאה מעט, תמיד אהבתי ספורט ויחד עם זאת גם מתוק. מאד. בשנה האחרונה ירדתי 16 ק"ג (עליתי הכל שוב) אחרי שעברתי טיפול גמילה מגלוטן וסוכר. אין לי שליטה על מה שאני אוכלת. אני יודעת שזה לא טוב, אני יודעת שזה לא בריא לי, שזה לא הגיוני הכמויות האלה!!! ובכ"ז, לא מצליחה לעצור את עצמי. אני עצובה ומדוכאת, יושבת בבית במקום ללכת לשיעור אירובי (שכ"כ אוהבת), שונאת את עצמי, לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה... עצבנית כל הזמן ולא מצליחה לשבור את המעגל הנוראי הזה. אני ממוטטת, הולכת לישון בוכה כל ערב, אין לי אנרגיות לזה וה"פתרון" הוא לסתום הכל. אני מתביישת בעצמי, אחרי תק' שבה רזיתי, לא מבינה למה הצורך הנוראי הזה לפגוע בעצמי......
    אני חשה שצריכה טיפול, אבל אני לא יודעת לאן לפנות והאם בכלל הבעיה היא הפרעת אכילה? אינני מקיאה/משתמשת בשום כדורים ... ובכ"ז - בלופ וצוללת למטה.....

:(

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי?

הוספת תגובה

• מה קורה לי? - תגובה

אפרת לוי
    20/03/2011

שלום ניצן,

ראשית, אני מתנצלת על כך שאני מגיבה באיחור.
    את צודקת שאת שואלת מה קורה לך.לפי תיאורך עולה שאת מתעסקת באופן מוגזם באוכל ובמשקל ושמצב הרוח שלך תלוי באופן שבו את מתנהלת עם האוכל.
    את מתארת שאת מאבדת שליטה על מה שאת אוכלת. העיסוק באוכל, אובדן השליטה מספרים / מבטאים סיפור מהעולם הרגשי שלך. זה לא קורה סתם יש לכך משמעות וסיבה (רק כרגע זה לא ברור מה הסיבה). אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ובמקביל מעקב אצל דיאטנית.
    את מוזמנת לעדכן,
    אם תרצי בעזרה בקבלת הפניה לאיש מקצוע פני אלי.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!!!!
    ניסן
    15/03/2011

שלום רב מומחי הכללית

אני בחור בן 22 עם הפרעות אכילה. כל התהליך החל מירידה במשקל של 80 קילו ל50 קילו בלי שום דיאטה מיוחדת או איזה תפריט מיוחד פשוט צמצום באכילה ותוך כדי אמא שלי הציבה לי גבולות ברורים בנושא של כמה לאכול כי לי כמובן שלא הייתה שליטה.

מגיל 18 הפכתי לבחור עצמאי ונכנסתי לחדר כושר על מנת לחטב את עצמי בשביל להתחיל עם בחורה ופה הייתה הטעות כי אז הבנתי מהי קלוריה והתחלתי לחשוב על מה אני מכניס לגוף שלי במקום להקשיב לתחושת הרעב ואז כמובן שהתחלתי לבנות תפריטים ע"פ קלוריות במקום להקשיב למנגנונים של הגוף שלי.

עליתי במשקל למשקל של 58 עם שרירים ואז בצבא למשקל של 64 אבל לא אהבתי את המצב כי עליתי למשקל הזה היות שלאחר שבניתי לי את התפריטים הצבתי לעצמי הרבה גבולות של שחור ולבן שלא היו נכונים ובצבא הם נפרצו.

היום המצב רע הרבה יותר היות שאני כבר מודע עוד יותר לכל כמות הקלוריות בכל דבר והיות שהתחלתי להשתמש במשקל דיגיטלי במטבח בהתחלה בשביל אפייה ואז ממש בשביל האוכל שלי האישי אני יודע כמה כל דבר שוקל ופוחד מכל דבר שאני מכניס לפה.

המצב הוא שבקיץ האחרון הגעתי למשקל של 36 קילו שזה משקל לא תקין לבחור בגובה 1.6 מטר עם הפרעות קצב של SSS. שבוע לאחר חזרה מחופשה בחול חטפתי דום לב ואושפזתי עקב כך. כמובן שעברתי השתלה של קוצב לב.

ניסיתי להבין את המצב של תחושות הרעב שלי והבנתי שאני יכול להתאים לתוכנית של "דיאטת המכורים לפחמימות" והבעיה היא שאני מקצין את הדיאטה הזו כי אני לא אוכל במהלך היום פרט לאיזו מנה קטנה של FIBER ONE ובערב אני אוכל ממש מעט מה שמוביל לירידה במשקל.

הסיבה היחידה בסוף שאני כן מתחיל לאכול היא חולשה מטורפת והרגשה של פעילות מסיבית של הקוצב שאותה אני רוצה להפסיק כי אני מבין שהלב לא יכול לפעול בלי אוכל אז הקוצב פועל במקומו. ברגע הזה מתחיל בולמוס אכילה כפייתית שאני ממש לא אוהב ורוצה להפסיק אבל לא יכול כי אני חושב שממחר דיאטה.

מצב הרוח שלי רעוע ותמיד אני מנסה לאכול ביחס למה שאנשים אוכלים כלומר פחות מהם. אני רוצה לדעת איפה יש מרפאה של הפרעות אכילה אבל שלא ייבנו לי תפריט אכילה מסודר כי אז אני מרגיש כלוא ולא עובר יום ואני שובר את התפריט הזה אני צריך הכוונה איך להתמודד עם המצבים בחיי היום יום כי ככה כבר נורא קשה לי ואני תמיד חושב האם כדאי לאכול שתי כפות קוטג' של 100 קלוריות או כפית חמאת בוטנים למרות שהקוטג' ישביע אותי יותר אני אבחר בחמאת בוטנים כי זה יותר טעים לי ואני צריך הכוונה כלשהי שתתן לי הדרכה שעדיף בריאות על מימוש סיפוקים והבעיה היא שאמא שלי היא לא אכלנית גדולה אז אני מרגיש חזיר לידה כי כל מה שאני אוכל אני חושב שאכלתי יותר מדי ואז נפרצים כל הסכרים ואח שלי אוכל מה שבא לו כי יש לו גנטיקה טובה והוא לא משמין.

נמאס לי מהסבב הזה של דיאטה קיצונית ואז בולמוס וחוזר חלילה תעזרו לי כי מצב הרוח שלי ירוד מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!!!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!!!! - תגובה

קרן אור
    15/03/2011

ניסן יקר,

קראתי את הודעתך שוב ושוב ומצוקתך נשמעת באופן ברור.אני תוהה מה העזרה שאתה בעצם מבקש ומה אני יכולה לעשות במסגרת היכולות המאוד מצומצמות שלי בפורום כדי לעזור.
    נשמע לי שהמצב הפיזי שלך מחייב טיפול והתייחסות הרבה יותר אינטנסיביים,שלא לומר חירומיים.המענה הנפשי יוכל להנתן רק אחרי שתצא מסכנת חיים(הBMI שלך הוא מאוד מאוד נמוך כזה שמאשפזים בגינו מיד,ונוסף על כך יש תחלואה נילוות של הפרעות קצב).
    אני לא יודעת איך טופלת בעבר(אם בכלל),אבל למען האמת זה לא משנה כרגע.מה שחשוב עכשיו הוא שנשקפת סכנה מידית לחייך ואני חושבת שכדאי שתפנה למיון בהקדם לפחות כדי לוודא שאתה לא בסכנה פיזית ממשית.אחרי זה נחשוב ביחד איך וכיצד ניתן לעזור ברמה הריגשית,כי יש הרבה מה לעשות.אבל כדי שיהיה ניתן צריך שיהיה עם מי לעשות זאת,אתה צריך להיות בגוף כדי שנוכל לדבר על הדברים הקשים ולהקל.
    אם אתה צריך עזרה או אם אתה חושב שאני יכולה לעזור במשהו,אל תהסס לפנות אליי אפשר אפילו במייל(כתובתו מופיעה בראש הדף).
    בכול מקרה,אני דואגת ואשמח אם תעדכן.
    אני יודעת שקשה לך וכשמרגישים לא טוב פיזית אז הקושי מתעצם,אבל יחד עם זאת אני מבקשת ממך לעשות את הבחירה הנכונה,הצל את עצמך!

בדאגה רבה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה
    מאי
    13/03/2011

היי,אני בת 14 וחצי וכבר מלא זמן שיש לי בולמוסים..בהתחלה לא הבנתי מהזה עד שחיפשתי על זה קצת והבנתי שזה באמת מה שקורה לי-הרצון להדחיק את הבעיות שלי..
    לא ידעתי איך להתמודד אם זה ובהתחלה פשוט הייתי צמה ואז זה שוב היה חוזר ואז הייתי חוזרת למשקל שלי..אבל אז זה החמיר והצום שעשיתי לא ככ עזר,ואז התחלתי להשתמש במשלשלים כי לא יכלתי לסבול את איך שהשמנתי,אני יודעת שזה יפגע בי אם אני ימשיך להתשמש עו הרבה אבל אני פשוט לא יכולה לסבול את מה שנהפכתי,באמת שזה עבר כל גבול ואין דקה ביום שאני לא מתעסקת בזה,אני פשוט מתייסרת כל היום על הבולמוסים ועל כמה שאני שונאת את עצמי ואני כבר לא יודעת איך להתמודד אם זה.
    אשמח לעזרה :)

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה - תגובה

אפרת לוי
    14/03/2011

שלום מאי,

אכן נשמע שאת במצוקה רבה סביב בולמוסי האכילה והעיסוק הבלתי פוסק באוכל.
    אני ממליצה לך לשתף את הורייך , על מנת שיפנו איתך לקבלת טיפול פסיכולוגי.
    קשה להתמודד עם הפרעה כזאת לבד, גם כדאי להתחיל ולטפל מהר ככל שניתן על מנת לא להחמיר את המצב.

אשמח אם תעדכני אותי,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזר מאוד בבקשה מענה!
    מרים
    11/03/2011

שלום, לאחרונה חזרתי לאכול מסודר לאחר תקופה של דיאטות כאסח קיצוניות.
    בשבועות הראשונים לא עליתי במשקל והופתעתי כי אכלתי הרבה יותר ממה שהייתי רגילה...
    השבוע הוספתי לתפריט בערך כ100 קלוריות ליום ,התפריט הכולל כרגע הוא בערך 1300 ועליתי בערך חצי קילו...יש לציין שחזרתי לרקוד פעם בשבוע ואני עושה ספורט.
    האם עליי להמשיך לאכול את התוספת או לצמצם את התפריט??
    העלייה קשורה אולי למסת שריר? טונוס השריר?
    יש לציין שמשקלי תקין: 45-46 ק"ג גובה :1.57...
    אשמח לעצה...

לקביעת תור
    סגירה
    מוזר מאוד בבקשה מענה!

הוספת תגובה

• מוזר מאוד בבקשה מענה! - תגובה

אפרת לוי
    14/03/2011

שלום ורוניקה,

אינני יודעת מדוע עלית במשקל, יתכן והגוף משלים חסכים לאחר שהרעבת אותו על ידי דיאטות כאסח. יתכן וכדאי שתתיעצי עם דיאטנית.
    על אף שמשקלך תקין את נשמעת עסוקה מאוד באוכל ובמשקל. האם באופן חריג?

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

אנה
    15/03/2011

אני אכן מתעסקת יתר על המידה במשקל שלי...אני נורא רוצה לרדת שני קילו ופשוט לא מצליחה...כשאני לא אוכלת אני לא יורדת כשאני אוכלת או שאני שומרת או שאני עולה...
    ואני פשוט לא מבינה מה קורה לי בגוף....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה טעות בשם

אנה
    15/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן - תגובה

קרן אור
    30/03/2011

שלום לך,

משקלך אכן מתחת לנורמה ואת נמצאת בתת משקל.למרות זאת ישנה התעסקות מרובה באוכל,במשקל ואף רצון לרדת עוד במשקל,מה שמעיד על תפיסת גוף מעוותת.
    אני מבינה מדברייך שאת בטיפול אצל דיאטנית ואני מציעה לך לסמוך עליה ועל התפריט שהיא קובעת לך,כי מניסיון אני יכולה לומר לך שהגוף "מתביית" על המשקל שנכון עבורו ולא עולה מעבר לכך.צמצום והגבלות מחושות רק יגרמו לנזק לטווח הארוך ויאריכו את משך\השגת האיזון הזה.
    אני כאן אם יש שאלות נוספות,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן - תגובה - תגובה

קרן אור
    30/03/2011

דבר נוסף,
    עלייה של חצי קילוגרם לא נחשבת עליה בכלל.תחשבי על שתיית שתי כוסות מים שיכולים לגרום לעלייה הזמנית הזאת,כך שלא מקובל להתייחס אליה כאל עליה ממש.אותי יותר מטריד החרדה שזה מעורר בך.
    אני לא יודעת אם את נמצאת בטיפו או לא,אבל כדאי לגבות את התהליך לטיפול נפשי כדי לברר מה המילים "הלא מדוברות" מאחוריי הסימפטומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקין??????

אושירה
    24/03/2011

BMI 18.6 - זה תת משקל!!!!!!!!!!!!!! מי אמר משקל תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יוצאים מבולמיה ואנורקסיה?
    אנונימית
    07/03/2011

איך מתרפאים מזה? ומה לעשות כדאי לצאת מהמעגל הזה ומהאובססיה לאוכל?

הוספת תגובה

• איך יוצאים מבולמיה ואנורקסיה? - תגובה

אפרת לוי
    08/03/2011

דרך פניה לטיפול על ידי פסיכולוג ועל ידי תזונאית, לעיתים יש צורך גם בהערכה פסיכאטרית

(לא תמיד). יש מרפאות להפרעות אכילה בבתי חולים או בקופות החולים.
    אם את מתחת לגיל 18 הדבר החשוב הוא לשתף את הוריך ולפנות לקבלת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    יעלי
    07/03/2011

היי אני בת 26 עוד מעט 1.67 ושוקלת 45 קילו. אני סובלת מהפרעות אכילה שילוב של אנורקסיה ובולימיה כבר למעלה מעשור, מה שכמובן הורס לי את כל החיים יום אחר יום. אין לי מחזור כלל אני חלשה ועייפה רוב היום ולאחר שימוש בלקסעדין אני בקושי הולכת לעבודה. ניסיתי טיפולים רבים גם פרטיים וגם באשפוזים אך ללא הועיל. אני נמצאת היום בשלב שהחלטתי שדי שאני לא רוצה את זה יותר שאני רוצה גם שמש בחיים שאני חייבת לעצמי חיים טובים יותרשאני אוהבת את העבודה שלי ואת היכולת להתפרנס ולבזבז ובכלל שמגיע לי חיים רגועים אחרי כל הסערות ותהומות הנפש שהגיעו אינספור פעמים גם לנסיונות אובדניים ולאשפוזים באברבאנל. חשוב לציין כי אני נמצאת במעקב פסיכיאטרי ומקבלת טיפול תרופתי. המכשול הכי גדול שלי בדרך להחלמה הוא חוסר ההשלמה עם כל גרם שעולה ועם מחשבה של לאבד אפילו בקצת את המראה הסקיני שזה מראה שאני מאוד מאוד אוהבת. קשה לי לחשוב שהבגדים שלי לא יעלו עלי שכבר לא אהיה נורא נורא רזה מאוד קשה לי עם זה וקשה לי להשתחרר מזה מה שבעצם מביא אותי תמיד לאותה נקודה. מה אפשר לעשות? דבר נוסף זה אולי נשמע דפוק אבל מחרידה אותי המחשבה על כך שכולם יראו ששמנתי לפתע ויעירו לי כל מיני הערות. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להחלים

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• דומה לי

נופר
    06/07/2011

אולי לא תראי את ההודעה שלי עכשיו כי כתבת לפני כמה חודשים את ההודעה שלך אבל אני מדפדפת כדי לראות שאני לא לבד.. וגם אני כמוך אותו דבר ירדתי 14 קילו. ואחת הסיבות שלא רציתי לעלות במשקל זה בגלל אנשים.שלא יראו שאני עולה הגעתי למשקל 43. בגלל שסתם נגיד מישהי זרקה לי בכוונה שעליתי קילו או 2 קילו. למרות ששקלתי את עצמי באותו יום ודווקא הייתי קילו פחות מאותו זמן שהיא ראתה אותי. אבל בכל זאת דבר שנכנס לראש. או אבא שאומר לי שבחיים אני לא אצליח להיות יותר רזה ממה שאני בגלל שאין לי מבנה רזה לדעתו , והראתי לו אחרת וככה הורדתי עוד 5 קילו. שהוא אמר את זה הייתי 47 אם אני לא טועה. כבר הייתי רזה אבל בגלל המשפט הדפוק הזה שהוא אמר לי רציתי לרדת עוד. או בנות אחרות שאומרות "איך את לא משמינה" סתם קנאיות שרצו לרדת במשקל גם. אז אמרתי אין מצב עכשיו אני משמינה איך אני אשמין מה יחשבו עליי. אבל רק שתדעי עליתי עכשיו למשקל 49/50. קצת קשה לי עם ה50 אבל מה לעשות אני מרגישה בריאה המחזור שלי חזר הכל חזר. בלי טיפול טיפלתי בעצמי. כל קילו שעליתי הרגשתי שמנה .. אבל גם הבנתי שזה חלק מהתהליך. אני הולכת ללמוד תזונה קלינית ולעזור לבנות אחרות כמו שאני יצאתי מזה. אני בטוחה שתקומי יום אחד ותגידי שלא אכפת לך מה חושבים העיקר הבריאות. גם אני אהבתי את זה שהייתי סקיני . אבל הגוף שלי לא היה בריא. כבר קיבלתי איתותים שהדברים אצלי לא בסדר. כי אני רוצה ללמוד ואני רוצה להצליח ואני לא יכולה שאני במחשבות על אוכל. ושתביני בעבר לא הייתי ככה. משהו נדפק בדרך בחיים שלי שהתחלתי להתעסק באוכל ובמשקל. וכן אני צריכה עכשיו להחליף את הארון. לא את הכל. רק את המכנסיים. כי השמלות והחולצות עולות יפה. למרות שהייתי 45 קילו יותר אהבתי. אבל נתרגל ל50. הכי חשוב הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

אפרת לוי
    08/03/2011

שלום יעלי,

את למודת נסיון, סבל וטיפולים עם קילומטרא'ז ארוך שנים של ההפרעה.
    העצה היחידה אותה אני יכולה לתת לך היא לנסות שוב טיפול, כנראה לא התייאשת, את רוצה להרגיש יותר טוב. העיסוק במשקל, הפחד להשמין הם ביטוי לדברים עמוקים, כאבים, חרדות, שרק כאשר תגעי בהם בטיפול תוכלי להשתחרר מהפחד להשמין.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה אנורקסית?
    אורלי
    05/03/2011

שלום רב,
    יש לי חברה טובה בת 40 רווקה, משכילה, אך מאד אומללה מכיוון שלא מצאה עדיין את בחיר ליבה ולא הקימה משפחה. בשנים האחרונות היא ירדה המון במשקל. לא בבת אחת אלא באופן הדרגתי. זה התחיל בספורט אובססיבי (היום כבר לא) ודיאטה, באיזה שהוא שלב למרות שהיא הפסיקה עם הספורט צורת האכילה שלה (הרבה ארוחות בכמויות מזעריות) הפכה לאורח חיים עד שכיום היא שוקלת 47 ק"ג כשגובהה 1.71. רוב הזמן היא בלי מצב רוח. כשניסיתי להעלות את האפשרות שאולי היא צריכה עזרה, היא טענה שהיא אוכלת המון אבל לא מצליחה לעלות במשקל. לטענתה כשהיא בעבודה או בכל מקום אחר (שאני לא נמצאת) היא אוכלת כל הזמן כמויות ופשוט לא מצליחה לעלות במשקל (אנו לא מתראות הרבה אבל במעט שאנו נפגשות- היא אוכלת כמו ציפור). היא אומרת כל הזמן שהיא כבר יודעת שהיא נראית לא טוב ושהיא רוצה לעלות במשקל אבל לא מצליחה.
    מה דעתכן? האם היא עונה לקריטריונים של אנורקטית? איך אפשר לסייע לה כשהיא לא רוצה?
    תודה על מתן העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    חברה אנורקסית?

הוספת תגובה

• חברה אנורקסית? - תגובה

אפרת לוי
    07/03/2011

שלום אורלי,

אי אפשר להסיק ממה שאת מתארת אם חברתך אנורקסית. הנקודה החשובה היא הדאגה שלך אליה. את יכולה להמשיך לבטא באופן ישיר את הדאגה שלך כלפיה , בתקווה שהדאגה שלך תגע בה והיא תוכל להתחיל לבחון מה קורה לה.
    לא בטוח שהיא מסתירה, יתכן והיא אכן חושבת שהיא לא מסתירה כלום ושכביכול 'הכל בסדר' . קשה לעזור למישהו שלא רוצה לקבל עזרה או שלא חושב שהוא זקוק לעזרה.
    התקווה היחידה היא הדאגה שלך כלפיה שגם הביאה אותך לפה .

בהצלחה,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה?
    איילת
    05/03/2011

היי,
    קוראים לי איילת בת 21 גובה 1.69 משקל 57.3 נכון להיום. זה לא תת משקל נכון?
    לאחרונה נכנסתי לדיאטת כאסח בה ירדתי 14 ק"ג בשלושה חודשים בערך.
    אני אוכלת כל יום בערך 400,500 קלוריות, נשקלת לפחות 6 פעמים ביום משמע לפני ואחרי כל דבר שיוצא ונכנס לגוף שלי.
    לאחרונה התחלתי לקחת משלשלים כדי להאיץ את קצב הירידה, רוצה להוריד לפחות עוד 6 קילו.כבר שלושה ימים שלא ירדתי או עליתי במשקל פשוט נשארת אותו דבר.
    אני לא יודעת אם זה נורמלי אבל אני לא מפסיקה לחשוב על משקל,קלוריות,שומן וכו'...
    ההורים שלי התחילו לדאוג וכל הזמן אומרים לי להפסיק עם הדיאטה ופשוט לאכול! אני לא מסוגלת פשוט לאכול,אני כל הזמן חושבת שאני אשמין מזה...
    הנושא לחלוטין השתלט לי על החיים.
    האם זאת הפרעת אכילה? או סתם דיאטה שיצאה משליטה?
    אני מרגישה כל כך אבודה...

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה?

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה? - תגובה

אפרת לוי
    06/03/2011

איילת שלום,

מהתאור שלך עולה תמונה של הפרעת אכילה: העסוק הבלתי פוסק שלך במחשבות על משקל, שומן ואוכל, וגם ברמת ההתנהגות( 6 פעמים ביום את נשקלת), מעוט הקלוריות שאת אוכלת והירידה החדה במשקל. כדאי מאוד שתפני לקבל עזרה מקצועית. רצוי מעקב על ידי תזונאית במקביל לטיפול פסיכולוגי. את יכולה לפנות לאחת המסגרות ברשימה המופיעה בפורום.
    חשוב שתפני כיוון שאת מתארת תהליך של התדרדרות הן ברמה הפיזית והן ברמה הרגשית (לא סתם את מרגישה אבודה) .
    את מוזמנת לשוב ולעדכן, אם את צריכה עזרה סביב מציאת מסגרת טיפולית פני שוב.

בהצלחה,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

איילת
    07/03/2011

לא צריך להיות בתת משקל כדי לסבול מהפרעת אכילה?
    אני יודעת שיש לי אישזהי בעיה ואני לא לחלוטין תלושה מהמציאות,אני יודעת שיש אנשים נורמלים שיכולים להנות מאוכל ולא לפחד ממנו...
    אבל אני מרגישה ונראית כל כך שמנה שנראה לי מטופש לקבל עזרה ל"בעיית אכילה" אם אני כל כך שמנה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

אפרת לוי
    08/03/2011

שלום איילת,

אפשר להיות במשקל נורמלי ועדיין לסבול מהפרעת אכילה.
    העיסוק באוכל ובמשקל, התחושה שלך שאת שמנה הם יכולים להיות ביטוי לקיומם של בעיות רגשיות ( אין לי מושג, כמובן, מה הן , את זה מבררים במסגרת של טיפול).
    זה לא מטופש לקבל עזרה היות וב'שורה התחתונה' את סובלת, את לא נהנית מעצמך, מאוכל ויתכן שגם מהנאות נוספות. את לא הולכת לטיפול בגלל שאת שמנה את הולכת כי את כל כך עסוקה במשקל, ובאוכל שאת מאבדת את האחיזה בהתנהלות 'נורמלית של החיים'.
    ממליצה לך לפנות לטיפול, אם עדיין מקננים בך ספקות לכי למס' פגישות על מנת לקבל חוות דעת מאיש מקצוע על מצבך.

בהצלחה,אשמח אם תעדכני,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולימיה
    טלי
    04/03/2011

שאלה בנוגע לבולימיה-
    האם ניתן לטפל בנפיחות של בלוטות רוק עקב בולימיה? כרגע מטופלת ולא מקיאה מיזה כחודשיים. האם תופעה זו חולפת או קבועה?

לקביעת תור
    סגירה
    בולימיה

הוספת תגובה

• בולימיה - תגובה

קרן אור
    05/03/2011

שלום לך,
    אני שמחה לשמוע שההקאות הופסקו כחודשיים,כל הכבוד לך!
    לשאלתך,נפיחות בלוטות הרוק היא תופעה אופיינית למי שהקיאה הרבה,אך היא גם תופעה הפיכה.לא יודעת להגיד לך מתי זה יקרה,אך לאט לאט זה יסתדר(בתנאי שלא יתחדשו ההקאות),בנתיים כל שנותר לך הוא להתמיד בדרך אותה התחלת .
    בהצלחה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עדכון, ואם אפשר עצה

דוד
    05/04/2011

שלום
    ותודה על המעקב שלך

כללית לא נתנו התחייבות בעקבות המכתב של ד"ר אורלי ברק.

התשובה שלהם היתה
    "מהבעיה מטאבולית שחייבת מעקב בהע"כ? על איזה סוג הפרעות אכילה מדובר? מה תוצאות בירור ראשוני"
    הד"ר הסבירה לי שהיא רופאה ולא רופאת נפש, ולא יכולה לתת אבחון.
    ולכן אני צריך להזמים תור קודם במרפאה הנפשית של עין כרם, שהם יכולים לתת אבחון.
    הזמנתי יהיה בעוד חודש...
    [חודש נמרח הזמן, שלא באשמתי עד שהטפסים הגיעו למוקד קופת חולים בצורה מושלמת]

הם אמרו שלא צריך התחייבות, אלא הם עובדים ישירות דדרך משרד הבריאות, עד חצי שנה יש מימון ואחרי זה צריך לשלם מעצמי.
    אני חושב שצריך התחייבות לביקור אצל ד"ר ברק, ואולי גם אצל התוזנאית, מקווה שיאשרו אחרי הפנייה מהמרפאה שם.
    זה מה שיש זה לוקח הרבה זמן, חיכתי הרבה שנים נחכה עוד קצת.
    אומנם בזמן האחרון קצת התגבר ההפרעות.. אם יש לך רעיון , אשמח לקבל, גם ישירות למייל[email protected]

בקשר להפרעות אכילה, קצת התגברו בזמן האחרון, בכלליות זה מראה על תוצאה, שאני מתנהג כלפי עצמי בצורה יותר נעימה ופחות נוקשה,
    אבל זה גורם להפרעות?
    אני מרגיש שבהחלט יש קשר חזק בין שני התופעות. אם היה לך רעיון לבנתיים איך להתקדם בפטרונן, או להפנות אותי לחומר קריעה בעניין, איך נקראת ההפרעה השניה ?

תודה לך מאד
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עדכון, ואם אפשר עצה - תגובה

קרן אור
    12/04/2011

היי דוד,
    ההודעה שלך קצת התפספסה לי,סליחה.
    למיטב ידיעתי,מספיק רופא פנימי-מטבולי שיכתוב מכתב לקופ"ח בשביל שיתנו לך אישור,וד"ר אורלי ברק היא רופאה כזאת.אין צורך בחו"ד פסיכיאטרית(לפחות לא בקופה שאליה אני שייכת,אבל כנראה שכל אחד עובד אחרת).
    הגיוני שהם מבקשים לברר מה האבחנה ולמה יש צורך בטיפול שם(במקום אצלם בקופ"ח)ואני חושבת שאתה צריך לדבר עם הרופאה ולהסביר לה את דחיפות העניין.
    לגביי המצב הנוכחי-אני חושבת שלפעמים כשנוגעים בתכנים שנמצאים בבסיס הפרעת האכילה שלנו,מנגנון ההגנה שלנו מתעורר וישנו צורך גובר של שימוש בחומר(סימפטומים של ה"א שהתגברה)עמ"נ להכהות ולטשטש מעט את הרגשות,שנגיעה בהם כואבת לנו.זה רק מראה כמה יש צורך בטיפול נפשי-תזונתי-מטבולי עמ"נ שיהיה אפשר לטפל ולמגר את הסימפטומים שהמחלה מייצגת.
    אבל נשמע גם שאתה בדרך הנכונה ואל תאפשר לכל הבירוקרטיה לרפות ידייך!
    אני כאן אם תרצה להמשיך לשתף.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן

דוד
    14/04/2011

שלום קרן ותודה
    אחכה כבר לתור בהדסה, לא הבנתי כל כך את הפרצדורה, אבל הם אומרים שיש התחייבות לאדרך הקופה, וד"ר ברק אמרה שאחזור אליה אחרי האבחון הראשוני שלהם.
    ואקח מהם אחרי זה הפנייה להתחייבות.
    הזמן חולף וחבל, אבל זה מיש.

בנתיים אולי מתפתח איזה סיפור אהבה חדש לראשונה בחיי. ואני לא צעיר.
    טוב, היא לא תדע מזה, בוודאי לא בתקופה הראשונה.
    מה דעתך על התנהלות כזאת ?

נראה לי שאם אצליח למצוא אהבה בחיי, אפטור הרבה פלונטרים חסומים.
    נכון?

תודה מאד
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן - תגובה

קרן אור
    18/04/2011

היי דוד,

ממה שאני יודעת הבירוקרטיה היא רק בהתחלה.אח"כ רק מעבירים כרטיס והבי"ח דואג להתחייבויות מול קופ"ח.

לגביי האהבה החדשה-בדר"כ נהוג לחשוב שבן אדם צריך קודם לאהוב את עצמו לפני שתהיה לו יכולת לאהוב מישהו אחר.אז אני לא יודעת עד כמה זה נכון,כי לפחות אצלי האהבה הצילה אותי.העובדה שמישהו ראה אותי באמת ועוד נשאר אח"כ היתה בהתחלה שוק עבורי.האהבה הזינה אותי ואיפסה אצלי את הפרופורציות.הבנתי שאני ראויה להיות אהובה,ושאני גם יכולה לאהוב מבלי לפחד ועד כמה שניהם כרוכים אחד בשני.זה נכון שאת הדרך להחלמה אני עשיתי,האהבה לא יכולה לרפא את זה.אבל לא עשיתי את הדרך הזאת לבד וזאת היתה הקלה עצומה.פתאום מתוך בדידות נפתח מול עיני עולם של ביחד,ככ הרבה דברים חדשים לראות ולחוות.הבנתי כמה הפרעת האכילה שלי סימאה את עיניי.כמה חייתי בצמצום,מעבר לקלוריות ולמשקל.
    השיא היה כשנכנסתי להריון ואחרי זה כשילדתי.הבנתי שהגיע הזמן להתבגר ולקחת אחריות על דברים אמיתיים,שיש לי מחויבויות ושאני לא לבד יותר..זה תהליך כשקרה בהדרגה,אבל הוא קרה וזה מה שחשוב.
    לשאלתך,לא הייתי מספרת בתחילת הקשר אלא נותנת לקשר להתפתח מעט,להיקשר,לראות שיש בסיס איתן.כשזה יגיע אתה תרגיש את זה לבד.זה לא משהו שיצא לי לתכנן.

כך או כך,מאוד משמח לשמוע.
    מאחלת לך פסח שמח,עם הרבה אהבה וקבלה עצמית.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח

דוד
    21/04/2011

תודה רבה קרן

הדברים שלך מאד מעודדים

חג שמח
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח - תגובה

קרן אור
    21/04/2011

שמחה לשמוע!
    חג שמח גם לך ותמשיך לעדכן!
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי החג ואחרי האהבה

דוד
    26/04/2011

שלום קרן

תודה לך שאת עוקבת ברציפות.
    טוב כמו עוד הרבה דברים טובים בחיי, אז גם ניצני האהבה הרציניים הללו, פרחו באויר.
    בגלל סיבות אחרות, אבל!!
    אני מאד מחכה לתור בהדסה, מסוקרן אם הם יעלו על איזה שהוא גורם שאני לא מכיר, ולהשפיע עלי בעקבות הטיפול במעגל יותר רחב של חיי.
    יתכן מאד שכל העניין הזה משפיע עלי הרבה מעבר למה שאני חושב.
    בהדסה אמרו שתוך חודש יתקשרו להגיד מתי התור, הם צריכים להתקשר השבוע, אם לא אצור איתם קשר.
    אני קצת מטשטש את הזהות שלי כל הזמן, וגם את הנתונים, אני לחוץ כאילו מישהו יזהה אותי מתוך החומר הכתוב.
    אני אדם מאמין ושומר מצוות, זה עזר לי להגיע לשליטה ראשונית בעניין.
    האמונה עוזרת לסליחה עצמית, קבלה, ולתקווה.
    אך גם גורמת להרבה יסורי מצפון, תמיד הרגשתי שההקאות כל כך נוגדים את הערכים, בל תשחית!!!!!!
    גניבה!!!!!!!!
    והאמונה גם מחייבת לא לטייח, ולעשות מאמצים להגיע למקום יותר טוב.
    עוד יבוא יום.
    תודה מאד קרן
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה, קרן ואפרת , עידכון.
    דוד
    02/03/2011

שלום לכם
    הייתי אצל ד"ר אורלי ברק
    מקווה שאקבל התחייבות מהקופה, גם הרופא משפחה וגם היא אמרו שהקופה לפעמים לא מאשרת...
    מה אתם מציעות כדי שיאשרו, אני חושב לשלוח מחר דרך הרופא שיאשרו את ההתחייבות .
    היא המליצה קודם על סידרת בדיקות לבדוק עם יש נזקים הבולמיה ו... ואחרי זה לחזור אליה.
    ובמקביל לקבוע תור בבריאות הנפש שם.
    הם צוות משולש ומשולב לפי דבריה, נפשי, תזונאי, ובריאותי.
    מאד נחמדה ומכבדת את הפציינט...
    כעת אחרי הדיבורים על זה, אני קולט שאפשר להתגבר על זה בעזרת אלוקים, אבל זה באמת רציני...
    תודה מאד לכם
    דוד

הוספת תגובה

• שלום ותודה, קרן ואפרת , עידכון. - תגובה

קרן אור
    05/03/2011

מצטרפת לדבריה של אפרת ושמחה מאוד לשמוע שאתה מתחיל טיפול.
    באיזה קופת חולים אתה??אני יודעת שבהדסה אין צורך בטופס 17 לחברי הכללית.ולחברי מכבי זהב הם דואגים במרפאה עצמה לטופס מול קופ"ח וכל שאתה צריך זה רק להגיע לשם ולהעביר כרטיס.
    אבל גם בשאר הקופות לא נראה לי שיערימו עלייך קשיים,עד כמה וכמה אם תפקסס אליהם את מכתבה של הרופאה.
    זה רק הליך בירוקרטי ראשוני ,אל תתן לזה להרפות את ידייך.
    המשך לעדכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן ואפרת. תודה, עזרה לבנתיים?

דוד
    10/03/2011

שלום קרן
    הייתי אצל הרופא משפחה - כללית!
    שיתן התחייבות לבדיקות שד"ר אורלי ברק הפנתה אליהם.
    הוא אמר שזה יקח כמה ימים. ויחזור אלי, מחכה בסבלנות.
    אני לא בקיא בהתחייבוות.
    הבנתי שיש ועדה של הכללית והם לא אוהבים לאשר.
    הרופא משפחה אמר לי לחכות ולא לקבוע תור, גם לא במרפאה הנפשית של עין כרם
    עד שיקבל אישור להתחייבות.
    זה המידע שיש לי, אשמח אם אני טועה.
    תודה על העידוד.
    אני מרגיש שמצד אחד זה שפתחתי את הנושא כאן ולד"ר מקדם אותי וזה הדבר הנכון ביותר.
    מצד שני, בנתיים זה גורם לי לקבל את כל המקום הזה אצלי , כשלעצמו זה טוב, אך זה גורם לפרק כל מיני הגנות שהיה לי לאורך תקופה ארוכה לשמור על הפרעות האכילה.
    מה אתן מציעות לעשות בנתיים כדי לשמור על הישן...
    תודה מאד
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן ואפרת. תודה, עזרה לבנתיים? - תגובה

אפרת לוי
    13/03/2011

שלום דוד,

לא ברור לי למה אתה מתכוון שאתה אומר פרוק הגנות'? האם אתה חושש לחזור ולהקיא?
    אני מציעה לך להשתמש בפורום בתקופה הזאת כאמצעי תמיכה עד שיתקבל האישור המיוחל.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, ואשמח להשתמש בהצעתך

דוד
    14/03/2011

תודה
    היה לי הגנות של שליטה על האכילה.
    והם כעת מאד חלשות.
    הייתי בשלב של כמעט להקיא, אבל אמרתי לעצמי, זה לא בשום מצב, אתה לא חוזר.
    השאלה כמה זמן זה יחזיק.
    תודה לך
    לילה טוב
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, ואשמח להשתמש בהצעתך - תגובה

קרן אור
    30/03/2011

שלום דוד,

צר לי על שאני עונה רק עכשיו.מאוד אשמח לשמוע אם משהו התקדם עם הדסה ובכלל איך אתה מסתדר.

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שני
    28/02/2011

אני בת 16 וחצי וסובלת מאנורקסיה ובולמיה כבר שנתיים וחצי וגם הייתה לי בעיית אלכוהול קשה ודיכאונות והתקפות חרדה.
    בגיל 14 הייתי שמנמנה ונרשמתי לחדר כושר והתחלתי להתאמן וירדתי ב-4 חודשים 9 ק"ג(שקךתי אז 60 ק"ג).
    עם הזמן ראיתי שהספורט לא ממש עוזר כבר ולמרות שכולם אומרים לי שאני רזה מדי ולא עוזבים אותי בשקט לגבי זה אני לא חושבת ככה ולפני שנתיים התחילה הבולמיה.
    בהתחלה זה לא היה משהו ששלט בי אלא אני בו,הייתי מקיאה פעם בכמה זמן כשהרגשתי שאכלתי יותר מדי וכאלה עד שזה נהפך למצב שבו הגעתי ל- 15-20 הקאות ביום.
    היום אני 1.70 ושוקלת 45 ק"ג.
    לפני חודשיים ניסיתי להתאבד 4 פעמים ונכנסתי לדיכאונות קשים ואף אחד כמובן לא ידע מכל זה עד שלא יכולתי לשמור את זה יותר וסיפרתי לכמה חברים קרובים והם הלכו מאחורי גבי וסיפרו להורים שלי ובעקבות זה כמעט אושפזתי בשלוותה אבל ההורים שלי לא רצו להשאיר אותי שם בניגוד להמלצת הפסיכיאטרית ואחר כך החל הטיפול במרפאה להפרעות אכילה ואני מטופלת אצל תזונאית ופסיכיאטר אבל האמת היא שאני שונאת את הטיפולים האלה ולא משתפת פעולה וזה רק מעיק עליי יותר וגורם לי ליותר דיכאון כי אני אדם סגור גם ככה אבל אין לי ברירה כי זה או טיפול במרפאה או אישפוז ואני באמת לא רוצה להגיע לזה.
    אני בנוסף גם תלמידה מצטיינת וקשה לי עם זה שאני מפסידה שיעורים בבית הספר ופשוט נמאס לי.
    יש אולי אלטרנטיבה אחרת לכל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

אפרת לוי
    03/03/2011

שלום שני,

מתוך התיאור שלך נשמע שאת מאוד צריכה עזרה. לא ברור האם אתמקבלת טיפול פסיכיאטרי תרופתי? האם בנוסף גם טיפול פסיכולוגי? טיפול תרופתי לא יכול להחליף טיפול פסיכולוגי ,הוא מאוד טוב כאשר זה נעשה במקביל.
    יתכן ואת אומרת שזה לא מספיק לך ואת צריכה מסגרת הדוקה יותר ( מסגרת אישפוזית, כמה שזה נשמע מפחיד יכולה לעזור כאשר צריך טיפול יותר אינטנסיבי)
    היות ואת מתחת לגיל 18 כדאי שהורייך ואת תתיעצו עם המטפלים הקיימים לבחון האם יש אלטרנטיבות טיפוליות אחרות.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    מרי
    27/02/2011

שלום!
    לא יודעת אם זה יעזור אבל הרגע גיליתי את הפורום המדהים הזה ואני ממש זקוקה לעזרה.
    אני סובלת מהפרעת אכילה כבר שנתיים ותהחלתי טיפול במחלקה להפרעות אכילה לפני כחמישה חודשים.
    היום החלטתי להפסיק את הטיפול - גם אצל הפסיכולוגית וגם אצל הדיאטנית.
    אני ממילא לא מקשיבה למה שאומרים לי בטיפול ואני עושה מה שאני רוצה.
    אני מרגישה שלא מביניםפ אותי ושאין טעם להיות בסיוט הזה ולשתף ובכל זאת להיות לבד - כבר עדיף לי להיות לבד עם זה.
    האם זה נכון שעזבתי את הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• דילמה - תגובה

אפרת לוי
    28/02/2011

את שואלת אם עשית נכון שעזבת את הטיפול, כנראה שזו שאלה שמנקרת בך.
    5 חודשים , מנסיוני, הם זמן מועט מידי על מנת להעריך האם מתרחש שינוי, במיוחד בהפרעת אכילה שיש התנגדות רבה ל'וותר' על ההפרעה.
    את מתארת שאינך מקשיבה לפסיכולוגית ולדיאטנית , את לא נמצאת במסגרת של בית ספר את לא חייבת להקשיב ולציית, מדובר בתהליך נפשי עמוק אותו תעברי על מנת שתוכלי להשתחרר מהפרעת האכילה . אם את מרגישה שלא מבינים אותך דברי על זה , על כך שאינך מרגישה מובנת. יתכן והעמדת פנים שאת מצייתת ועשית את עצמך מקשיבה בעוד שבפנים את מרגישה לבד ולא מובנת.
    אני כן ממליצה לך לחזור ולנסות לדבר על כך שאת לא מקשיבה ואינך מרגישה מובנת ועל כן אינך רואה טעם בטיפול.

מאחלת לך הצלחה,

את מוזמנת לעדכן,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת אכילת לילה
    נגה
    25/02/2011

שלום,

אני סובלת מנדודי שינה ולכן לדעתי מפתחת "תסמונת אכילה בלילה"
    האם תסמונת זו נחשבת הפרעת אכילה...?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת אכילת לילה

הוספת תגובה

• תסמונת אכילת לילה - תגובה

קרן אור
    26/02/2011

שלום נגה,
    אני חושבת שהאכילה בלילה היא הסימפטום.הבעיה העיקרית היא לנסות להבין למה יש לך נדודי שינה.
    האם את סובלת מנדודי שינה כבר תקופה ארוכה??האם בוצעו בדיקות או שיש לך הבנה למה הם נגרמים??
    אשמח אם תספרי יותר,משם נוכל להמשיך.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה

נגה
    26/02/2011

היי קרן,
    שנתי לא טובה ולא רציפה משום שאני מוטרדת מדברים שונים
    ונתונה במצבי לחץ ומתח.
    הפרעות בשינה נמשכות כמעט 4 חודשים..
    היות ואני ערה בשעות הלילה אני אוכלת על מנת להרגיע את עצמי ולהעביר את הזמן.
    לאחרונה שמתי לב שהתנהגות האכילה הלילית התחילה להתקבע אצלי.
    עכשיו אני לא יודעת אם אני מתעוררת כדי לאכול או אוכלת משום שאני מתעוררת.
    האם נדודי השינה גרמו לי להפרעת אכילה? אשמח באם תעני לי על שאלה זו.
    תודה,נגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה - תגובה

קרן אור
    05/03/2011

נגה שלום,
    סביר להניח שנדודי השינה לא גרמו לך להפרעת האכילה,אולי רק החמירו אותה.
    את מתארת סביב האוכל והשינה(שני צרכים קיומיים וטבעיים שלנו) תחושות של דאגות,טרדות,פחדים אותם את מנסה להרגיע ע"י האכילה,והם אלו שרודפים אותך ולא מניחים לך להרפות בשינה ..
    לי נשמע שהצעד המתבקש יהיה לטפל בתחושות האלו,להבין מה משמעותם ומה עומד מאחוריהם,כדי שניתן יהיה להרפות ולשפר הן את השינה והן את האכילה.
    אלו דברים שניתן לעשות רק בטיפול פנים מול פנים.מה עם פניה לטיפול ריגשי??

אשמח לשמוע מה את חושבת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה