מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארגוני סיוע לנפגעות אלימות במשפחהאני09/06/2013
אני בשנות ה-20 לחיי ויש המון שנים כבר אלימות מצד האב, בעיקר מילולית ופסיכולוגית. אף אחר מבני המשפחה לא סיפר על זה, זה תמיד נשאר במסגרת המשפחה.
אני פתחתי את זה רק לפני יותר משנה וסיפרתי על זה לפסיכולוג והייתה לי סדרת מפגשים עם עובד סוציאלי, אבל אני עדיין מרגישה שהפגיעה בנפשי היא כל כך גדולה ושאני חייבת לדבר עם מישהו ולהיות בטיפול כלשהו.
לכן, חשבתי על האפשרות לפנות לאחד מארגוני הסיוע, להתקשר אליהם.. אבל אני ממש מתביישת, מה להגיד להם בכלל בכלל? ועוד שאלה חשובה: איך ארגון הסיוע יכול לעזור לי, באיזה מישורים? גם חשוב לי להישאר אנונימית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגוני סיוע לנפגעות אלימות במשפחה - תגובה
פנינה דובו09/06/2013שלום לך,
קודם כל הרי כבר פתחת את הסיפור שלך, כבר שיש לך נסיון מה ואיך לומר. השתמשי בנסיון הזה.
אם את בכל זאת שואלת מה להגיד, אני מציעה להגיד שאת חווה אלימות כלפיך במשפחה ומעוניינת לברר אם תוכלי לקבל עזרה.
המרכזים לטיפול באלימות במשפחה עוזרים בדרכים שונות. הן בשיחות טיפוליות והן במיצוי זכויות ובקשר עם הקהילה, כמו למשל שילוב במסגרות/קבוצות לעזרה עצמית, קבלת סיוע בדיור, סיוע משפטי - באמצעות תיווך והפנייה לגורמים השונים.
מרכזים אלה שייכים לשרותי הרווחה ואת יכולה לפנות ללשכת הרווחה באזור מגוריך ולברר את הפרטים.
בכל מקום זכותך לשמור על חסיון הפרטים שלך מחוץ למסגרת הטיפול. זו זכות בסיסית ואת זכאית לדרוש אותה בכל טיפול אליו את פונה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מצד הבעלדנה29/05/2013
שלום,
מאז שהכרתי את בעלי הוא סובל מהתקפי זעם קשים. זה מלווה בצרחות אימה מפחידות מאוד, שבירת חפצים שלאחרונה פחתו אבל עדיין המצב מאוד מאוד קשה. לפעמים גם תוך כדי הצרחות הוא שם את ידיו מאחרי הגב, כנראה כדי שלא להרביץ לי ומקרב את פניו לפניי וצורח.
הוא היה בסדנה לשליטה בכעסים לפני כשנה ומאז היה מעט שיפור אך המצב שוב מתדרדר. הבעיה היא שתמיד הוא מאשים אותי במה שקורה וטוען שבסדנה לימדו אותו שבן הזוג צריך לעזור במצבים כאלה. למרות הפחד שאני נמצאת באותו הרגע, אני לא נאלמת אלא עונה על הכל ובכך בעצם מלבה את הסיטואציה עוד יותר. הוא אומר לי לסתום אבל אני ממש לא חושבת שאני צריכה לסתום בשביל שיירגע, כי אני רוצה לעמוד על שלי ועל צדקתי. אחרי מצבים כאלה הוא נעלם ולא מוכן לדבר ובטח שלא להתנצל ואף יותר מזה- כועס עלי כי הוא חושב שאני אשמה.וגם זו אלימות לדעתי.
מה שהיה בלילה למשל, שהילד שלנו בן השנתיים הגיע למיטתינו (ובעלי לא מוכן שיישן איתנו כדי לא להרגיל אותו) וכנראה מתוך שינה הרמתי אותו למיטה, אני אפילו לא זוכרת, הילד התעורר כעבור כמה זמן בבכי כי יש לו בעיות שינה וניסיתי להרגיעו ואז בעלי לקח אותו לחדרו כאילו היה חפץ, בלי להסביר לו כלום וכעס עליו שיפסיק לבכות וניסה להשכיבו במיטתו. אני טענתי שהילד לא אשם בזה שהוא הגיע למיטתנו ואם כבר הוא פה אז למה לקחת אותו והוא כמובן צעק עלי שהוא לא מוכן שהוא יהיה במיטה. הילד הגביר את הבכי ואני באתי לחבק אותו הוא המשיך לבכות ואז הרמתי אותו ואמרתי לבעלי שבגללו עכשיו הלכה לנו השינה והוא טען שאני סתם מוציאה עליו את התסכול שלי שהילד התעורר אבל זה ממש לא נכון כי פשוט הייתי מתוסכלת מזה שהוא עשה רע לילד לדעתי והרס לנו את השינה ואז הוא התחיל לצרוח עוד יותר והילד כמובן הגביר את בכיו וגם לקח לי אותו מהיידיים והתחיל לצרוח עליו צרחות אימה שיפסיק לבכות וגם ניגש אלי בצרחות אימה מפחידות מאוד וגם דחף אותי קלות. בסוף הוא נתן לי את הילד וטרק לנו את הדלת של החדר ונכנס לישון בחדר של הילד. תוך כדי כל זה עמדתי על שלי שאני צודקת, אמרתי לו שהוא רע לב ושהוא מטומטם. הוא מצידו אמר לי כל הזמן לסתום כנראה כי הוא הרגיש שהוא משתגע. כמובן שהדברים האלה הופכים אותי לאישה דכאונית ומשפיעים עלי נפשית בצורה קשה. כמובן שברורים לי הנזקים הנפשיים שזה גורם לילד. התקפי הזעם שלו בזמן האחרון קורים לעיתים תכופות מאוד ואני מרגישה שאני לא יכולה לחיות ככה יותר. דיברנו לאחרונה על טיפול זוגי אבל האמת היא שאני לא רואה איך טיפול זוגי יכול לעזור כי באמת ובתמים חושבת שיש לו בעיה נפשית מאוד קשה והבעיה אך ורק אצלו. גם אם המטפלת תסביר לי איך להתנהג במצבים האלה, זה נראה לי הזוי ומשפיל. חד וחלק הוא צריך לטפל בעצמו. לא שאני מבינה בזה יותר מידי, אבל אני סבורה שהוא צריך להתחיל לקחת כדורים לאיזון. מה אתם חושבים? מה לעשות? זה מצב שיכול להשתנות בכלל? האם האשמה אכן גם בי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מצד הבעל - תגובה
ד``ר מני מלכה29/05/2013דנה שלום,
נתחיל מהסוף,
האשמה ביחס להתנהגות האלימה לעולם אינה שלך ולא יכולה להיות. מי שהאחראי להתנהגות האלימה, "בעל הבית" שלה, הוא רק מי שמתנהג בדרך אלימה, במקרה הזה בעלך.
עם זאת, יש לך חלק ביחס למערכת היחסים הזוגית, מכיוון שאת חלק מהמערכת הזאת. ונראה שהיחסים בינך ובין בעלך אינם מוצלחים במיוחד ושכולם סובלים בדרך כזו או אחרת.
אם בעלך עבר סדנא, כל הכבוד לו. זה נכון שאפשר לבקש עזרה מבת הזוג, אבל כמובן שלא בדרך של האשמה, השפלה או איום.
מתוך התיאור שלך נראה שאכן ישנם קשיים בתקשורת בניכם- למשל ביחס להתנהלות מול הילד הקטן. כלומר יש נושאים "רגישים" שבהם יש רגישויות רבות ומחלוקות יש להם ביטויים אלימים.
השאלות שאת מעלה הם שאלות גדולות (האם בעלך יכול להשתנות) ועדיף דווקא להתחיל בדברים קטנים יותר.
למשל, אין לך אחריות אם הוא ישתנה או לא אבל כן תוכלי לקחת אחריות ביחס לשאלה מה את רוצה לעצמך...
כלומר, תוכלי לגשת למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך ולבקש עזרה.
שם תוכלי לברר האם את רוצה להישאר בקשר, באילו תנאים, מה מקשה עלייך, מה תוכלי לעשות להגנתך, מהן הזכויות שלך כאישה מוכה וכו'.
זהו תהליך נפרד מזה שבעלך מצופה לעבור ורצוי שיעבור. כנראה שהסדנא לא הספיקה והיא רק מונעת אלימות פיזית (אבל ישנן אלימויות נוספות, קשות לא פחות).
טיפול זוגי, על פי רוב, מומלץ רק לאחר שנעשים טיפולים פרטניים.
לגבי הדיכאון- אכן נשים מוכות סובלות לעיתים מדיכאון, אין פלא.
לכן מהרי לטפל בעצמך- זה לא אומר שאת אשמה, בכלל לא, אלא רק שאת מקבלת את זה שמגיע לך לטפל בעצמך לאור מה שאת עוברת.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתליאת28/05/2013
אני חווה אלימות מילולית מבן זוגי, הוא משפיל אותי לעיני חבריםומשפחה ואינו מאפשר לי להגיב. הוא לא הרים עלי יד. האם זו עילה לתלונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית - תגובה
פנינה דובו28/05/2013אלימות מילולית, כדי שתהיה עילה להגשת תלונה צריכה לכלול איומים, אמירות פוגעות ומסכנות - פיסית ונפשית, הגבלות, איסורים, השפלות, העלבות, כינויים וקללות... - פעולות (באמצעות שימוש במלים) החוזרות על עצמם.
יש לשים לב: כשאת אומרת "אינו מאפשר לך להגיב" - למה את מתכוונת? איך הוא עושה את זה?
האם בצעקות? במבטים שלו? בהבעות הפנים? בנפנוף ידיים? בקרבה מאיימת?
חשוב שתדעי לתאר פרטים אלה אם את הולכת להגיש תלונה: לא מספיק שאת לא מצליחה להגיב בנוכחותו. חשוב מה הוא עושה שגורם לך להגיב ולהרגיש כך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה לי בן זוג שממש שיחק בריגשותיי
חניתה20/07/2013למרות שהייתי מאד מודעת למה שקורה וניסיתי שוב ושוב להחזיר לידי את השליטה בחיי, הוא הצליח לשכנע אותי שהפעם אוטוטו הדברים משתנים לטובה. הוצאתי המון אנרגיה בנסיונות הנואשים שלי להתנתק מריגשותי העזים כלפיו ולהתרחק מהקשר הזה. לא היה לי קל. עכשיו אנחנו לא בקשר, אבל היו כבר תקופות של התרחקות. איכשהו הוא הצליח להחזיר אותי אליו. הפעם אני איתנה בדעתי לא ליפול שוב לידיו. אני מקווה שהוא לא יעמיד אותי במבחן, כי אאלץ להיות מאד תוקפנית ואפילו להזהיר אותו שאפנה למשטרה, ואני ממש לא רוצה שזה יקרה. מעדיפה שיבין לבד ויתנתק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי המומה
חניתה20/07/2013למרות שהיו לי גם בעבר קשרים לא משהו, הוא עלה על כולם. הוא ממש הימם אותי עם ההערות הניבזיות הבלתי פוסקות שלו. והוא קרא לזה "ביקורת בונה"(ממש!!!)
עשיתי פעם רשימה של כל ההערות שלו וזה כלל ביקורות "בונות"בכל תחומי החיים, מכף רגל ועד ראש. זה נגע להערות על שערי שהיה לדעתו פגום, עור פניי עייף ומוזנח, קיפול מכוער באף, ריח רע מהפה, הליכה כפופה עד גיבנת, צליעה,חושים פגומים:את ממש עיוורת, את ממש חירשת, יש לך מבנה גוף מוזר... הערות שנוגעות להתנהלותי הכלכלית: "בזבזנית, חסרת אחריות, מנוצלת, מרומה, מפסידה כרונית..." לרמתי האינטלקטואלית: כל הלימודים שלך שווים לתחת, הספרים שאת קוראת מלאים שטויות, הפרופסורים האלה שלך לא מבינים כלום...
הערות "בונות" הקשורות לחברותיי:" כולן מטומטמות, טיפשות, תת-רמה, פרימיטיביות, נצלניות."
כל הגברים שהייתי איתם בקשר ניצלו אותי והפכו אותי לזונה,כולם לדעתו, עבדו עלי ורימו אותי. אני חסרת אחריות, חסרת רגשות, אטומה ולא אמינה.
הבית לדעתו לא היה מספיק נקי, הוא לא נגע בכיבוד שהגשתי לו בטענה שהכלים מלוכלכים, והסכו"ם לדעתו היה מלא חלודה (?!) הוא טען שהאוכל שאני מכינה לא טעים ודוחה, ובכלל אני מבשלת בצורה לא הגיינית.
בקיצור, לא היה בי לטעמו שום דבר אחד טוב.
אם זה היה המצב, מדוע התחנן כל פעם שנחזור, קנה מתנות ומימן בילויים?
פתאום היה חמוד כזה, מתוק, מלא קסם אישי...
בסיכומו של דבר - זהו !!!! התקררתי ממנו סופית. לא מבינה איך נתתי לאדם כזה להתקרב אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מצד הבן זוגסנדרה14/05/2013
שלום,
שמי סנדרה עזבתי את החבר שלי לאחר 7 שנות זוגיות כשמתוכן שנתיים וחצי סבלתי מאלימות פיזית ו5 שנים מאלימות מילולית והתעללות פסיכולוגית.
הוא היה מכה, חונק, גורר אותי בשיער ברחבי הבית.
אני לא מסוגלת להשתחרר ממנו, הוא כל הזמן היה אומר לי תעזבי אותי אני לא סובל אותך את מגעילה אותי ואני הייתי מתחננת שישאר איתי.
אפילו הדבר הכי קטן היה גורם לו להתפרץ עליי אם האוכל היה לא טעים או משהו.
איבדתי הכל משפחה חברים אין לי קשרים עם אף אחד בגללו.
ההורים שלו גם היו מתנהגים אליי לא יפה והוא לא היה מעיר להם בכלל.
עכשיו חזרתי לעיר שלי מצאתי דירה ועבודה אבל הוא לא מרפה ממני אני מתגעגעת אליו וקשה לי בלעדיו למרות הכל.
אנשים לא יודעים מה קרה לי ואני לרגישה קושי נוראי לדבר עם גברים או להיות איתם ביחידות.
אני לא מסוגלת ליצור קשר עם אנשים בעבודה כולם חושבים שאני איזה פריקית מתבודדת או איזה חולת נפש. אני מפחדת שיפטרו אותי בסוף...
עכשיו חג ואני לבד בלי משפחה ובלי אף אחד בזמן שהוא יושב עם החברים שלנו באיזה מקום ומבלה איתם אני פשוט לא יודעת איך להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מצד הבן זוג - תגובה
פנינה דובו15/05/2013שלום סנדרה,
קודם כל את מספיק חזקה אם הצלחת כבר לעזוב. וזה באמת לא אומר שאת כבר מחוסנת.
את חווה סוג של התמכרות. כנראה שהוא שייך לאיזה חסך ששייך לעברך. אותו עליך לברר וללמוד להכיר, וכן להצטייד בכלים מתאימים, כדי שלא לחזור ולהשתעבד לדפוסים שאימצת, שלא ברצונך ולאבאשמתך.
ועוד דבר. את מכירה בודאי את כלל הנבואה שמתגשמת. נסי לחשוב חיובי ולא שלילי. את יכולה למצוא או להמציא את התסריט שאת רוצה שיקרה (למשל כמה ברת מזל את שמצאת עבודה או כמה את מצליחה בעבודה וכד') ולחזור עליו בדמיונך, במקום המחשבות השליליות. נסי לחשוב על דברים נעימים לך ולגרש את המחשבות עליו.
זה לא קל ובעיקר קשה לעשות את זה כשאת מרגישה לבד. אני ממליצה לך לפנות לשרותי הרווחה באזור מגוריך, למרכז טיפול באלימות במשפחה ולבקש את עזרתם. יש להם הרבה מה להציע לך.
נסי ובהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפט פלילימיכל09/05/2013
שלום זאת מיכל מההודעה הקודמת. תודה רבה על תשובתך.
אני בדיוק כתבתי הודעה שנעלמה לי אז אני צריכה לכתוב את זה עוד פעם.
מאז שהייתי בפרקליטות ואמרתי שאני מעוניינת במשפט אני בלחץ וחרדות נוראיות.
אולי טעיתי? אני אצטרך להיחקר גם וכיוון שמדובר בהתעללות מינית ופסיכולוגית אני
אצטרך להראות כמה טיפשה הייתי שהאמנתי לכל מה שהוא אמר עלי, כולל שאני
נמשכת לכל גבר שאני רואה ועוד כדומה אמרות כאלו. בנוסף יחקרו אותי על העבר שלי, אולי. זה נשמע ממש נורא לשבת כמה שעות ולהיחקר ככה.
היה לי קשר בעייתי נוסף לפני הקשר האחרון עם בן זוגי שנמשך 5 שנים והיו מעורבות בו אלימות מינית, פסיכולוגית ולבסוף גם פיסית. הקשר היה עם מורה שהיה כמו גורו בשבילי ושוב, אני הייתי מספיק חלשה וטיפשה (או לא) להאמין לכל מה שהוא אומר.
רק אני יכולה להיות טיפשה כל כך. ברור שאלו דפוסים של ביטול עצמי שאני סוחבת
איתי מהילדות ופשוט החמירו והחמירו, עד עכשיו שפעם ראשונה עלה על דעתי ללכת לטיפול. מיותר לציין שבן זוגי זרק אותי מהבית ולא אני עזבתי מרצוני, אבל כשהוא רצה
שאחזור, לא הסכמתי. אפילו שהוא אנס אותי באכזריות ולאורך זמן לא חשבתי לעזוב
אותו, רציתי למות אבל לא חשבתי לעזוב אותו.
זה פשוט מעצבן לחשוב על היום על התהליך הפלילי המייגע הזה ולהתייסר בהאם זה
נכון לעשות אותו. אולי אני צריכה לשבת בכלא על טיפשות? הוא אמר עלי כל כך הרבה דברים ואני פחות או יותר האמנתי לו, כולל זה שאני חסרת שליטה מינית, לא שפויה ועוד. ובכלל, יש לו נכות מביטוח לאומי על מחלה מסויימת וגם יש לו סעיף נפשי, מיותר
לציין שאני לא הבנתי את חומרת העניין. רק עכשיו אני מבינה שפשוט הייתי 5 שנים
עם חולה נפש ואפילו לא תפסתי את זה.
טוב, תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפט פלילי - תגובה
פנינה דובו12/05/2013שלום מיכל,
מנסיוני אני יודעת שבבאר שבע קיים גוף (מסל"ן) ובו ניתן ליווי והדרכה לנשים לקראת ובמהלך דיונים בבית המשפט.
כדאי לך לברר באזור מגוריך האם יש גם שם משהו כזה. בלשכות הרווחה בהן קיימים מרכזי טיפול באלימות במשפחה ידעו מן הסתם לכוון אותך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אשמהמיכל06/05/2013
שלום שמי מיכל ואני כבר עזבתי את בעלי המתעלל לאחר 5 שנים איתו.
אני בטיפול ומנסה להשתקם אך נראה שהפוסט טראומה רק מחמירה. קשה לי לאכול
ואני מרגישה שאני אשמה בכל התגלגלות האלימות בינינו. הרי אם הייתי חזקה יותר או חכמה יותר הייתי עוזבת אותו אחרי מספר חודשים. מדובר באלימות פסיכולוגית קשה מאוד בה לבסוף השתכנעתי שאני לא שפויה, אלימות מינית וגם פיסית. בקיצור, אובדן עצמי טוטאלי. את מי אני יכולה להאשים חוץ מעצמי? אני כרגע גם מתחילה תהליך משפטי פלילי נגדו וזה מאוד קשה אני סובלת מחרדות רבות מאוד. אני חשה שאין לי
זכות ללכת נגדו לבית המשפט ואני מרגישה שאני אהיה בכלא ולא הוא. אני מבולבלת מאוד. אני גם מפחדת שמרוב שהפנמתי את הדפוסים שלו אני אהיה כמוהו.
רצוי לציין שאני מתקדמת בתפקוד היומיומי מאז שעזבתי(8 חודשים לערך) לומדת , דואגת לסידורים ועוד. אני הולכת לטיפול כרגע פעמיים בשבוע עד לא מזמן רק פעם אחת. אבל זה לא מספיק. אין לי עם מי לדבר ואני מרגישה חנוקה וכל כך בעומס מלהתחיל לחיות רק בגיל 33 שאני לא עומדת בזה.
תודה רבה, פשוט קשה להתמודד עם הכל לבד, אם רק היה לי עם מי לדבר. אשמח לעצתכם.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמה - תגובה
פנינה דובו08/05/2013שלום מיכל,
באמת עוזר מאד לדבר עם מי שיכול להבין אותך.
במרכזים למניעת אלימות ישנן גם קבוצות נשים שאם תוכלי להשתלב בקבוצה כזו אני מניחה שתקבלי תמיכה גדולה מנשים אחרות, המבינות על מה את מדברת.
בסך הכל את ממש צעירה ועזבת את בעלך אחרי 5 שנים, שביחס לנשים שסובלות מאלימות עשית את זה תוך זמן קצר. זה מעיד על כוחות שיש לך.
הסימנים שאת מדברת עליהם מעידים באמת על פגיעה קשה. לא בטוח שהכל שייך דוקא לנישואים שלך עם גבר אלים. את זה בודאי תוכלי לעבד במהלך הטיפול.
את אומרת שאת מאשימה את עצמך. לקיחת אשמה לעתים יכולה לתת תחושה של שליטה, של אחריות למה שקרה לך, ובמובן זה היא יכולה לחזק. אבל בגדול, רגשי אשמה מגבילים אותנו וטוב לצמצם אותם כמה שאפשר. עצם זה שפנית לבית המשפט היא גם סוג של שליטה שאת לוקחת, ולמרות שזה בטוח לא קל, כדאי לך להיות חזקה בשביל זה ולעבור את זה. עם תמיכה כמובן.
לגבי הפחד להיות כמוהו - בכל אחד מאיתנו יש גם תוקפנות. חשוב שאת מודעת לכך. חשוב שתלמדי להכיר את התוקפנות הזו אצלך כי כך תוכלי למצוא נתיבים (לגיטימיים) כדי לשחררה.
הרבה כח, סבלנות ובהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזבו - יש לכן את הכוחמיכל30/04/2013
נשים יקרות,
גם אני הייתי אשה מוכה, חייתי 5 שנים עם בן זוג אלים ביותר שהיה מתעלל בי
פסיכולוגית, נפשית , עוקב אחרי , חושד בי , מזלזל בי , מקלל אותי, לא נותן לי רגע
לעצמי אף פעם, כופה עלי יחסי מין, אנס אותי פעמים רבות והכה אותי ואני יכולה לכתוב עוד. כל הזמן היה מאיים לעזוב אותי ואני אמרתי לא לא אל תעזוב .
פעם אחת עזב אותי לשבועיים ושם אותי אצל הורי עם התינוקת שלי . לאחר שבועיים
אמר שאחזור וכמובן שחזרתי. אני הייתי תמימה והאמנתי לכל מה שאמר לי.
הוא ממש עשה לי שטיפת מוח ואמר לי שאני חושבת רק על מין, שאין בי שום דבר
חוץ ממין, אני כמובן גם לא יודעת אפילו לנקות ולבשל, רק מין. בשבילו הייתי חפץ.
בכל אופן יום אחד אחרי שהכה אותי אמר יותר ברצינות מאי פעם "תעזבי" בטון ממש
מפחיד, פתאום הרגשתי "אני כבר לא צריכה אותו, אני אעזוב באמת". הוא תמיד אמר
תעזבי כדי להגביר את השליטה שלו ואני הייתי מתחננת בפניו שלא יעזוב, כי כבר
הייתי משוכנעת שאני חסרת ערך בלעדיו. אבל באותו ערב החלטתי לעזוב ולאחר 3
ימים עזבתי. הייתי אצל הורי ואצל דודה שלי. פניתי לעובדת סוציאלית ולמרכז למניעת
אלימות. הציעו לי מקלט אך לבסוף הורי עזרו לי כלכלית בשכר דירה עד שאסתדר.
אני עברתי עיר כי הורי גרים בעיר אחרת. אני נרשמתי ללימודים בתחומי, אני אמנית, אני מוציאה ספר שירה ראשון שכתבתי ואני מקימה עסק, כל זאת תוך כדי התמודדות
עם הפוסט טראומה, התקפי זעם , הליך משפטי פלילי קשה, קושי לתפקד ועוד. עמותת רוח נשית לקידום מקצועי לנשים נפגעות אלימות עוזרת לי והטיפול הנפשי הוא גם בחינם במרכז למניעת אלימות. גם למי שאין הורים אם תמיכה כלכלית במרכז למניעת אלימות יציעו לכן פתרונות.
לכלנו יש כוחות רבים ולכל אחד ואחת מגיע לפרוח, גם לך . אז תפנו לרווחה או
למרכז למניעת אלימות, כי לא משנה בנות כמה אתן, חייכן עדיין לא הסתיימו ותתפלאו לדעת כמה כוח יש לכן וגם כמה חלומות אתן עוד יכולות להגשים.
אם תאמינו בעצמכן שיש לכן הכוח לחיות מהקול הפנימי שלכן , כל העולם יתמוך בכן.
יש לכן את הכוח, תעזבו!!!
באהבה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ספיר11/12/2013היי מיכל, קראתי את מה שרשמת וזה ממש חימם לי את הלב והנשמה... מסתבר שגם אחרי תקופה כ״כ קשה של אלימות, גירושים, משפט פלילי, ובכלל להתחיל את הכל מחדש יש חיים גם אחרי... כרגע אני בתחילת דרכי את מה שאת כבר עברת והאמת... אני רואה שחור בינתיים... חוץ מהילד שלי שום דבר לא יכול לגרום לי לחייך. אבל טוב לדעת שיגיעו גם ימים יותר שמחים!!!
תודה על מה שרשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזבו - יש לכן את הכוח - תגובה
פנינה דובו12/12/2013שלום למיכל ולכל הקוראות והכותבות,
משמח ומעודד לקרוא את דבריך.
אני חושבת שהשילוב של הכוחות שלך, ביחד עם היכולת לדעת לקבל עזרה ולהיעזר -
הם מפתח להצלחה הזו.
הרבה הצלחה בהמשך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתאיריס28/04/2013
שלום וברכה, לפני כארבע חודשים בעלי אמר לי שיש חשד לבקע במפסעה ואח"כ לא. התברר לי שהוא מטופל במכון המטואונקולוגיה, אך אינני יודעת מדוע?. לאחרונה הוא מוציא עלי יציאות של:"שאלו אותי בביה"ח אם לאשתי יש מחלת מין?". אני מודאגת כיוון שיש לי חמישה ילדים שאני מגדלת די לגמרי לחלוטין לבד. שלחתי מייל לביה"ח והם התנצלו שלא יוכלו לתת לי מידע. בעלי מאוד אלים כלפיי מילולית ופסיכולוגית ומתיש אותי נפשית. הוא יכול להיות סדיסט איתי, אך מנגד אני מודאגת מדבר זה במיוחד שבעבר ניהל בגידה בת 4 שנים ותקופות שהיה מונע ממני יחסים בצורה פסיכולוגית כאילו משתמע שזה בגללי... לא אפרט. אני יכולה לכתוב מגילה על החיים הקשים איתו. בכל אופן יש לכך עצה מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
ד``ר מני מלכה28/04/2013א שלום לך
אם את מכירה בכך שאת סובלת מאלימות מתמשכת בקשר הזוגי,
מומלץ בהחלט שתפני לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשחה במקום מגורייך.
הדאגות שאת חשה והניסיון שלך לבדוק אם בעלך אכן צודק בטענותיו יכולים להיות תוצר של האלימות שאת מתארת, שהיא עשויה להיות אלימות מתוחכמת, מהסוג שגורם לאדם להתיש את עצמו.
כדי לברר זאת מומלץ אם כן לפנות לייעוץ.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בביתאלמונית23/04/2013
שלום, אני אמא לילדה בת 25 וילד בן 23 וחייבת להתייעץ בנוגע לילד שלי. אני ובעלי סובלים במשך שנים מאלימות מילולית ולפעמים גם פיזית(זריקת חפצים בבית וכו..) מהבן שלי כשהיה בתיכון העבירו אותו לפנימייה טיפולית בשל בעיות התנהגות בלימודים והפגנת אלימות בבית ספר וכיוון שלא הצליחו להשתלט עליו לא העובדות הסוצמיאליות ולא המורים העבירו אותו לפנימייה. הוא היה בפנימייה שנתיים ואחרי כן חזר הביתה , לא התגייס לצבא בשל בעיות רפואיות , היה מקבל טיפול בריספרדל שרשם לו פסיכיאטר , הוא היה במעקב עד גיל 18 ומאז שהוא חזר הביתה לא מקבל שום טיפול ולא מודע לכך שיש לו בעיה שצריך לטפל בה בדחיפות. אנחנו לא מצליחים לשכנע אותו לבוא לטיפול אצל פסיכולוג לא ניתן להשתלט עליו, רצינו לרשום אותו ללימודים אקדמאיים לא רצה וגם לא רוצה לעבוד. יושב בבית על חשבוננו ולא עושה שום דבר כל עבודה שהוא מתחיל הוא עוזב אחרי שבוע , לא מתמיד ובלי סוף מבקש דמי כיס,צועק וצורח כאשר לא מביאים לו כסף, הוא אף גונב לפעמים כסף מאיתנו ומאחותו הגדולה (שהיא סטודנטית באוניברסיטה וכרגע לא גרה בבית , גרה ליד האוניברסיטה). אנחנו לא יכולים לנהל שגרת חיים רגילה,
אנחנו לא מצליחים להשתלט עליו , כל הדיבורים שלי ושל בעלי לא עוזרים ואנחנו לא מצליחים למצוא פתרון . אשמח לקבל עצה כיצד עלינו לפעול. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בבית - תגובה
ד``ר מני מלכה23/04/2013אלמונית שלום,
הייתי רוצה להפנות את תשומת ליבך לשימוש שלך במושג "ילד" - נראה כי הילד שלך כבר איננו ילד ולפחות מבחינת גילו הביולוגי הוא מבוגר לכל דבר.
כפי שעולה מהתיאור שלך הילד אובחן ולכן כדאי להתייעץ עם הפסיכולוג\פסיכיאטר שאיבחן ומכיר אותו (האם מדובר בהפרעה מרדנית?).
כך או כך נראה שאכן כדאי שתיפנו לייעוץ זוגי\משפחתי. במקרים מהסוג הזה נדרש מאמץ משותף של שני הזוג כדי לבנות גבולות ברורים יותר וחוקים וכלילים של המסגרת המשפחתית. ייתכן ואף תגלו שישנה רגישות יתר ביחס לבן (אשמה, חרדה... אולי פחדים) שמקשה לבנות סמכות מולו.
יש להתייחס למה שכתבתי כהשערות בלבד וכדי להתקדם יהיה עליכם לפנות לייעוץ, מומלץ זוגי או משפחתי.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה והכאהתאיר21/04/2013
שלום,
בעלי בגד ביץ תפסתי אותו על חם אתמול עם מישהי שאנחנו מכירים מהגן של הילדה. ברגע שהיא יצאה מהבית נתתי לו סטירה ממש חזקה. אני לא יודעת מה להרגיש יותר - אשמה, אליהמ, מפוחדת, נבגדת, נגעלת. לא הייתי צריכה להכות אותו, אבל זה היה חזק ממני.... מה אני אמור הלעשות עם זה עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה והכאה - תגובה
ד``ר מני מלכה21/04/2013הי תאיר,
הרגשות שחשת באותו הרגע הם רגשות קשים מאוד, ונראה היה שלא היה באפשרותך באותו רגע (בחוויה שלך, משום שבפועל תמיד יש אפשרות בחירה) להביע את הזעם שהצטבר אלא באמצעות הסטירה.
אינני מצדיק את הסטירה כמו שאינני מצדיק מעשה אלים.
אם מדובר במעשה חד פעמי ושאיננו מתמשך אז לדעתי תוכלי להיות גם סלחנית כלפי עצמך, (אך לא כלפי הסטירה) מצופים לך אתגרים רבים להתמודד איתם כעת וכדאי שתצברי כוחות.
אם את מרגישה\סבורה שהסטירה איננה מעשה חד פעמי, אפיזודיאלי, אז תפני לייעוץ בעניין.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס פוגע מצד הבעלמיכל30/03/2013
שלום,
שמי מיכל,בת 48נשואה 20 שנים ואם ל4 ילדים.לאורך שנות נישואינו בעלי מרשה לעצמו לעשות כרצונו ללא מחוייבות וגבולות.הוא חוזר מבילויים לקראת הבוקר למרות תחנוניי להפסיק,לא מעריך,לא תומך,לא כנה,לא מגן מפני ההצקות של המשפחה שלו,לא מציע יחסי אישות(אני היוזמת ליחסי אישות) .לאחרונה גיליתי שבוגד בי.
אני חשה מוזנחת,נטושה,נבגדת,מרומה ופגועה מאוד.אני סובלת מפרצי בכי,קשיי שינה,פחדים,
חוסר אמון וחוסר ביטחון.אני שרויה בתחושת שבר גדול.כל השנים התביישתי במה שאני עוברת ולא ידעתי איך להתמודד עם המצב.הייתי חלשה,נלחמתי לצמצם את הפערים ביננו ונותרתי תקועה .אני חווה את בעלי כמתעלל.מה דעתכם האם זו התעללות רגשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס פוגע מצד הבעל - תגובה
פנינה דובו30/03/2013כן, מיכל, יש כאן התעללות רגשית, במובן זה שבעלך פשוט איננו מתייחס לרגשותיך ומתעלם מהם. זוהי כמובן פגיעה קשה מצד בן זוג, בתוך מערכת יחסים מחייבת, משותפת והדדית.
ההערכה שלי היא כי במשך שנים נמנעת מלתת ביטוי לרגשותיך מול בעלך, ויתרת בעצמך על רגשותיך "למענו", והוא פירש את הדברים בדרכו הוא, מסיבותיו הוא, והרשה לעצמו לנהוג על פי הגבולות שלו, ולהתעלם מגבולות שבעצם את לא הצבת בפניו.
דרך ארוכה ולא פשוטה בפניך, אם את באמת רוצה לשנות את המצב, לאחר 20 שנים ואולי יותר.... אבל היא אפשרית. הדרך הזו מתחילה בך והיא שלך: עליך ללמוד להכיר את עצמך ובעצמך, לחבור לרגשותיך, לרצונותיך, לחולשותיך ולכוחותיך - ולאפשר לעצמך דרך לבטאם. כדי שבעלך יכיר ויוקיר אותך - ולא רק הוא - עליך להכיר ולהעריך את עצמך.
להתחיל לטפל בעצמך זוהי התחלה של הערכה או מתנה שאת יכולה לתת לעצמך. קחי את זה בתור התחלה.
מאחלת לך בהצלחה וחג שמח,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
שרה03/05/2013אני מזדהה עם מה שכתבת. אני באותו מצב.
זה כואב מאד, קשה מאד.
גם אני בוכה הרבה, בקושי מחזיקה מעמד.
כתבתי גם הודעה כאן, לפני זמן מה.
גם אני בשנות ה - 40, אם ל - 4.
הוא טוען כל הזמן שאני זו שלא בסדר, שאני משוגעת ופסיכית.
תעדכני בבקשה מה את עושה?
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עיצהורדית29/03/2013
שלום רב אני ובעלי נשואים כבר 3.5 שנים ברוך השם פלוס ילד בן שנה ושבעה. לכל אורך הקשר כבר מההתחלה בעלי הינה נוטה להרים עלי יד ולזרוק עלי חפצים ולשפוך עלי קפה בפנים פעם אחת. ההתפרצות הזאת הייתה קורת כל 3 חודשים ועכשיו הוא לא מרים יד אלא סוקר חפצים בתדירות נמוכה.הרוסים שלנו מתבססים על הניקיון בבית והארוחות.הוא טוען שבבית אף פעם לא מסודר אני רוצה לציין שהוא המפרנס בבית.אני לא עובדת בבית מגדלת את בני.וקורה שיעשה קצת בגדים מפוזרים .או בלאגן.היום למשל טיילנו בבוקר עם בילד ושחזרנו הביתה אז באוטובוס התפרץ בינינו ויכוח בגלל שהילד לא החיה רגוע בנסיעה ובעבר קצת כי החיה עייף.בעלי אמר לי להשתיק אותו כי הוא מפריע לו בנסיעה .כמובן שניסיתי אבל אין מה לעשות זהו ילד וכל ילד נורמלי מרעיש מידי פעם.מה שבעלי עשה הוא הגביר את הווליום של המוסיקה באוטו וזה נורא הבהיל את הילד יש לציין שירי טראנס.הוא אמר לי שאם אני לא מצליחה להרגיע י חאותו אז את הוא ימשיך עם המוסיקה.ממש התעלל בנו.רוצה לציין שזו לא הפעם הראשונה שהילד " מפריע" לו. אמרתי לו שאני מגיע הביתה אני לא מגישה לו ארוחת צהרים שיחמם לעצמו לאור התנהגותו. הגענו לחנייה וכמו בכל ריב בנסיעה אמר לי להעלות את העגלה והילדים לבד בלי לעזור לי ועלה הביתה .הגענו הביתה אכן את הארוחה לבד ואמר שעד שאני לא מסדרת את הבית לא הולכים לארוחת ערב אצל הורי.ובינתיים הוא ישב בחדר וראה סרט להנאתו.אמרתי שיעסוק לי עם הילד אך לא להזיז לו ממש מחווה עלי לנקות.התעצבנתי ואמרתי לו שהוא לא מלך פה שיעזור לי עם הילד אם רוצה שאסיים את מטלות הבית והוא זרק עלי את השלט של הטלוויזיה ומזל שלא פגע בי ורדף אחרי והכריח אותי להתנצל אך לא התנצלתי. על היחס המזלזל שלו.נורא התאכזבתי שלא הלכנו להורי אימי טרחה בבישולים אך הוא אמר לי מעמידים את ואימך תלכו לעזאזל.הוא נוטה לקלל אותי ולהקים עלי את הקול.ניסיתי לתת לו צ'אנסים רבים אמרתי לו ללכת לטיפול ביחד אך מסרב.היינו אפילו על סף גירושים.אפילו היינו בחופשה ראשונה לאחר 3.5 שנות נישואים במטרה להסדיר את היחסים.אני אובדת עימות איני יודעת מה לעשות למי לפנות.האם קיים איזשהו סיכויי קלוש לאור המצב להציל את הקשר?? תודה וסליחה על באורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עיצה - תגובה
פנינה דובו30/03/2013שלום לך ורדית,
אמנם בעלך מתנהג "כמו מלך" ומצווה עליך מה לעשות בבית, אבל אני מתרשמת שיש ביניכם מאבקי כח, שביסודם כל אחד מכם רוצה להבטיח את מקומו בבית ואולי גם שניכם, את וגם בעלך, חוששים שהאחד ידחוק את רגלי השני. נשמע כי אינכם יודעים לאפשר האחד לשני להרגיש בטוח ולהיות כמות שהוא ומי שהוא, מבלי לרצות את השני, או מבלי לאבד את הזהות העצמית. זוהי בעיה די אופיינית לזוג צעיר שטרם ביסס את הזוגיות המשותפת שלו ומבחינה זו אינכם שונים מעוד זווגות רבים אחרים וכמה שיחות הדרכה יכולות לעזור לכם בעניין זה.
יחד עם זאת לבעלך ישנם דפוסי התנהגות אלימים והייתי מציעה לו למען עצמו לטפל בכך.
בקשר אליך, אני לא יודעת אם עצם השארותך בבית היא חלק מנוהגים המקובלים עליך והאם יש לך בחירה בעניין זה. חלוקה כזו בין בעל לאשתו מכתיבה לא פעם גם את התפקידים של כל אחד מכם: בעלך מן הסתם נמצא מחוץ לבית ואת אחראית למשק הבית, לטפל בילד וכו'. יתכן כי אם היית יוצאת גם את, היית מרגישה יותר בנוח לשנות את אותם תפקידים המוטלים היום כולם עליך.
אני הייתי ממליצה לכם לפנות לטיפול זוגי כדי לשפר ואף להציל את המשך קיום המשפחה שהקמתם. אם בעלך לא משתף פעולה, פני בעצמך ליעוץ מקצועי שבו תוכלי להבין יותר טוב מה הקושי שלך, מה עומד בפניך ואיזו דרך פעולה מתאימה לך.
בשרותי הרווחה קיימת אפשרות של טיפול משפחתי או טיפול יחודי במצבי אלימות במשפחה. הזהרי לא להפיל את כל האחריות והאשמה על בעלך - לאחר שתקחי אחריות לעצמך, מן הסתם יהיה לו יותר עניין להצטרף גם הוא.
חג שמח!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנישרה09/03/2013
שלום, אני בת למעלה מ- 40. אמא ל - 4, 2 גדולים, 2 קטנים (תינוק). אמו הכתה אותי בתחילת הנישואים, ועודדה אותו להכות אותי כדי לחנך אותי. הוא המשיך אחר כך. היו שנים של התעללות, בעיקר נפשית. איימתי בגירושין, פניתי לעו"ד. פניתי לטיפול במרכז למניעת אלימות ברווחה. הוא לא שיתף פעולה. התנגד מאד לטיפול. הפסקנו. היועצת אמרה שזה לא יעיל, אם הוא מסרב. שתק כל הזמן. לא רצה לדבר. מאז הפסיק להכות. אומר כל הזמן שאני פסיכית. שאני מביאה את זה על עצמי. כשאני מנסה להתווכח על דברים שחשובים לי, הוא רב איתי מאד. אומר שאני משוגעת. רק הדרך שלו נכונה. הדרך שלי ראויה לבוז. עכשיו לא מוכן לקבל ממני כלום (אוכל ועוד דברים) בגלל שכעסתי על נושא מסוים בגלל אמו. אומר שאסור לי לכעוס ואני רבה איתו. אומר שאני משוגעת ופסיכית, והוא סובל כל הזמן בגללי. אומר שהוא מסכן בגללי.
אני כבר לא יודעת. אני רוצה למות. כנראה שאני באמת נוראה. אני צריכה ללכת מכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני - תגובה
ד``ר מני מלכה09/03/2013שרה שלום
אם את מרגישה לא טוב- אנא ממך פני בדחיפות לקו סיוע.
תוכלי לפנות לער"ן (עזרה נפשית ראשונה) במספר 1201- הקו זמין 24 שעות ביממה.
נראה שאכן חייך אינם פשוטים- אך אני משוכנע שזהו סבל שאפשר לצמצמו בעזרת ייעוץ והכוונה.
בעיקר מפגש עם נשים אחרות ש"היו שם" יוכל לתרום לך רבות.
אך לעת עתה, נראה לי שהכי חשוב שתפני לער"ן. בהמשך תוכלי לקבל מאיתנו המלצות נוספות, כיצד להיעזר בשירותי הטיפול הקיימים.
כך למשל, תוכלי לזכות בתמיכה של המרכז למניעת אלימות במקום מגורייך ללא שום קשר לשאלה האם בעלך מגיע לטיפול או לא. כלומר, לא חייב להיות קשר בין הדברים ותוכלי להיעזר גם כשאת מגיעה לבד ואולי מוטב כך.
אשמח אם תעדכני אותנו באתר
מני
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה09/03/2013תודה רבה מני.
אני מיואשת, אבל כנראה שלא אעשה שום דבר. הבן שלי בן ה - 6 בא וחיבק אותי ואמר לי שהוא אוהב אותי, איך אני יכולה לנטוש אותו...
מאד רע לי. הוא כל הזמן טוען שאני רעה ונוראה, שאני רבה איתו סתם, ואין לי סיבה. שהוא מלאך שהציל אותי. הוא שונא את הוריי ואת בני משפחתי וגורם לכך שאני לא אתראה איתם הרבה. בחגים בכלל לא. כבר אין לי כח, אני מאמינה שאני מביאה את זה על עצמי. למה אני לא הולכת? אני לא יכולה ללכת. נדונתי לחיות כך, לפעמים אפילו טוב לי. אבל הרבה לא...
אני מאד מודה לך.
אף אחד אחר לא יודע עלי. אין לי סימנים כחולים. לצערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר מני מלכה09/03/2013הי שרה,
לאורך השנים פגשתי נשים רבות במצבך,
היו רבות שהופתעו לגלות שהן יכולות לחיות גם ללא הסבל הזה...
בין אם הן נשארו עם הבעל ובין אם לא...
זה דורש תהליך- מאמץ מצידך- אין ספק.
אבל מה יש לך להפסיד?
אני חושב שכדאי שתתנסי בהשתתפות בקבוצת נשים. תפני למרכז למניעת אלימות ותבקשי שם ליווי והפנייה לקבוצה אם יש כזאת.
את חייבת את זה לעצמך- לפחות לנסות.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב
שרה10/03/2013מקרב הלב.
באמת המון תודות למני ולמתנדבת. עזרתם לי הרבה.
אני מצחיקה, אני קוראת מה שכתבתי ונראה לי שזו מישהי אחרת. אף פעם לא כתבתי או הגדתי את הדברים האלה. לא יודעת אם זה אמיתי בכלל. לא יודעת מה קרה לי, אתמול שברתי צלחת מרוב כעס ותסכול. אף פעם לא קרה... אולי זה גם מצב אחרי לידה. יש לי תינוק בן 5 חודשים. בעלי אומר שאני משוגעת והכל מגיע לי. הוא לקח מטאטא וניקה את צלחת שבורה.
אולי אני אבוא למקום הזה שדיברת עליו. סהר. זה מקום למשוגעים?
תודה רבה על תשובות. אין לי עם מי לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף
שרה10/03/2013שאני שמחה שמצאתי את המקום הזה. לא יודעת למה חיפשתי "אלימות במשפחה". לא יודעת אם זו אלימות. אני הרבה פעמים רואה שהוא מאד מתאפק לא להכות אותי, והוא באמת לא מכה אותי. אין אלימות. אבל אני לא יודעת מה כן יש. כשאני מרגישה משהו, למשל רע או תסכול או חוסר תאבון או לא יכולה לישון או לא יכולה לצחוק או לא בא לי לחייך, הוא אומר שזה בגלל שאני מפגרת ומתוסבכת. אבל לי באמת לא בא לצחוק או לחייך.. זה לא סתם.. ואני מטפלת טוב בילד וגם בגדולים אני משתדלת מאד. ומאד משתדלת שהבית יהיה נקי, ואני מבשלת הרבה. וגם בעבודה שלי מרוצים ממני. אני לא מרגישה שאני מפגרת או משוגעת. לא באמת. רק לפעמים, כשהוא אומר ואני באמת מתבלבלת. אני מבולבלת. אני באמת משתגעת? אולי אני באמת אישה מפגרת, ואף אחד לא רואה את זה רק הוא? לפעמים באמת אומרים לי, אנשים אחרים, שאני אישה קשה ולא מחייכת הרבה. אולי הוא באמת צודק? אני לא יודעת..
תודה תודה רבה רבה. זה עוזר לי מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
שרה17/03/2013אני חוזרת לכתוב. סליחה אם זה מעמיס, זה המקום שלי כמו יומן. לא חייבים להגיב.
אני עצובה מאד. הוא מתנהג אלי גרוע. וגם לילדים. הוא צועק ומקלל אותם. "חמור", "מטומטם", "דפוק בשכל". אתמול צעק והלך לחדר של הגדולה והוציא לה בכח את הדלת של החדר שלה מהמקום. היא צעקה ובכתה שהיא רוצה להתאבד... נבהלתי נורא ובכיתי גם. הוא אמר שהוא לא יכול לסבול כשאני בוכה, ולמה אני כל הזמן בוכה?
הוא אומר שלא מגיע לי גבר טוב כמוהו.
היום הוא הלך שוב למילואים. כל הזמן עושה מילואים. ואמר שאני אנקה לבד לפסח. שאם לא הוא, אני לא עושה כלום. זה לא נכון... אני כל הזמן מנקה.
רע לי מאד. אבל אני לא יודעת מה לעשות. זה כנראה מן גורל כזה. גם כשרציתי ללכת הוא אמר והבטיח שהכל יהיה בסדר, ואמר שבחרתי להישאר איתו. בחרתי בגורל שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת מתעללת מילוליתמאוהבת06/03/2013
שלום,
אני פנסיונרית בת 68, כל החיים ביתי הבכורה התייחסה אלי בצורה מכוערת. היא קוראת לי טיפשה ומעצבנת, מתייחסת בזלזול ומדברת אלי בטון מתנשא ובקוצר רוח. אני מרגישה מדוכאת מהמצב בינינו, קיוויתי שזה ישתפר כשהיא תגדל אבל הכל נותר בעינו ואיני יודעת מה עלשות. כל מה שאמרתי לה לא עזר לה לשנות את התנהגותה.
מה אתם מציעים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת מתעללת מילולית - תגובה
פנינה דובו06/03/2013שלום מאוהבת,
אתחיל מהסוף,
אם את מצפה שביתך תשנה את התנהגותה, את כבר בבעיה. כי זה לגמרי לא בידים שלך, זה קודם כל תלוי בה. רק היא יכולה לשנות את ההתנהגות של עצמה, בטח בגילה (אני מניחה שעברה כבר את גיל 18).
יחד עם זאת, אם את תעשי את, את השינויים המתאימים, יכול מאד להיות שזה ישפיע גם על התנהגותה.
כמובן שקשה לייעץ בלי להכיר את הנתונים: ארועים בעבר ביניכן ובמשפחה, היחסים, הרכב המשפחה, המעברים משלב לשלב לאורך חיי המשפחה, ארועים טראומטיים וכו'. כמו כן חשוב לראות מה המצב היום: האם הבת הקימה משפחה, האם חלה פרידה נכונה בשלב בו הקימה משפחה משלה, האם היא עצמאית, כמה תלות יש ביניכן וכו'.
את מציינת שזה קורה דוקא עם הבת הבכורה. גם זו עובדה מעניינת. במה היא שונה או מה היה שונה אצלה ואצלך בהשוואה לילדיך האחרים?
בגדול, היית מסתכנת ואומרת שיחס מתנשא ומזלזל יכול קשור בערך עצמי ואולי זה נותן כיוון היכן יש לחפש תשובות. אבל שוב, חפשי קודם אצלך.
אפשר להבין שאת לא מאושרת מהמצב. אבל את צריכה לשאול את עצמך עד כמה את יכולה לשנות כאן משהו או אולי לא. אולי כמה שיחות יעוץ יעזרו לך בכך. ואם הדבר לא בידיך - כדאי שתנסי ליצור לעצמך מוקדי עניין ושמחה נוספים ולא להתמקד דוקא באותו דבר שמדכא אותך. לפעמים זה יכול לעזור לפתור גם את הבעיה עצמה.
בברכה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת ספר איכותי על התעללות רגשיתשולה23/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מחפשת ספר איכותי על התעללות רגשית - תגובה
פנינה דובו27/02/2013היכנסי לאתר של עמותת ל.א. לא לאלימות נגד נשים.
תמצאי שם גם רשימות ספרים.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)