מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בעלי השתגע?דנה08/09/2011
אחרי 37! שנות נישואין, 3 ילדים ו-3 נכדים, בגיל 62 בעלי החליט שלא טוב לו איתי ועזב את הבית. זאת כבר הפעם הרביעית שהוא עושה את זה. בפעמים הקודמות הוא חזר והשלמנו עכשיו נראה לי שזה הסוף. הוא טוען שפגעתי בו בדבורים שלא מצאו חן בעיניו וכי אין ביננו נושאים משותפים. נכון, עברנו תקופות קשות מאוד ואני מאשימה אותו כי הוא עשה את המהלכים המכשילים וגם כועסת על עצמי שנתתי לו לעשות זאת. אין לנו נושאים משותפים כי הוא עובד 18 שעות ביממה, לא מבלה איתי, נרדם בטלויזיה וכשהוא בבית הוא רואה כל הזמן טלויזיה ואפילו לא מדבר איתי. אז איזה נושאים משותפים יכולים להיות לנו? ברור שכעסתי ולא שתקתי על זה. דברתי הסברתי בכיתי, לא עזר כלום. הוא החליט שהוא הולך והלך. עכשיו הוא רוצה שנהיה בידידות, שנפגש לכוס קפה לארוחה במסעדה וכו'. לי הנושא מאוד כואב. כואב לי שהוא העדיף את העבודה על פני והוא שמח וטוב לב בעוד אני בוכה יום ולילה. מה גורם לבן אדם בן 62 לעשות זאת? האם אני צריכה להענות לו ולהיות "בידידות" איתו? בא לי להרוג אותו. הוא הרס לי את החיים. במקום להזדקן ביחד בכיף, אני צריכה עכשיו לבנות אל חיי מחדש? אנא, עזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי הצעה...
שימי10/09/2011כמה שקשה לך את צריכה להיות חזקה. אל תבכי לידו, תראי לו שחוץ ממנו יש לך עוד תחומי עיניין ואת לא באמת צריכה אותו. תקיפי עצמך בחברים תומכים ומשפחה. צאי לבלות גם אם אין לך חשק. תצאי לטיול מאורגן ותכירי אנשים. תהיי יותר קלילה ולא נוטרת טינה. ואולי יסתדרו העיניינים. מחזקת את ידייך!!! :))))))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמש
דנה10/09/2011אני כ"כ מודה לך על העידוד והמילים החמות. אני כ"כ זקוקה לזה בימים אלו . את צודקת בהחלט וזה מה שאני רוצה לעשות אבל כ"כ קשה לי. כנראה שזה לוקח את הזמן שלו.....בסוף אני מקוה שאצא מהנאחס ולא אכנע לרגשותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בעלי השתגע? - תגובה
דליה שוורץ11/09/2011דנה שלום,
צר לי לקרוא על כאבך הגדול ועוד יותר על הכעס הרב שיש בך. אבל את מתארת ערכת יחסים ארוכת שנים שבה התנהלתם בזוגיות שמרמזת על בעיות, ההתמכרות לעבודה, הבחירה בטלויזיה כאופציה ראשונה העזיבות של הבית במהלך התקופה, כל אלה מראים שלאורך זמן היתה כנראה בעיה שלא התייחסתם אליה ולא טיפלתם בה. ועכשיו, כשהילדים גדולים ויש נכדים החליט בעלך שזהו שהוא עוזב.
את מאוד כועסת ומסתכלת על חייך שנתת מהם לא מעט למשפחה ועכשיו את צריכה לבנות מחדש. אני חושבת שאת לא צריכה לבנות מחדש אלא להמשיך מהנקודה שאת נמצאת בה קדימה.. את לא צריכה להתחיל מהתחלה, אלא להמשיך בדרך שהיא שונה ממה שתכננת לך אבל בהחלט יכולה להיות טובה.
בהתייחסל שאלתך האם את צריכה להיות איתו בקשרי ידידות כמו שהוא רוצה.. השאלה היא מה את רוצה? האם את רוצה להיות איתו בקשרי ידידות? את רוצה לצאת איתו לקפה או מסעדה? אם כן אז קדימה צאי אם את חושבת שזה לא יעשה לך טוב אז לא. מה שקובע עבורך זה מה את רוצה ולא מה הוא רוצה.
תני לעצמך את המקום שמגיע לך ותבדקי איתך מה את רוצה שיקרה ומה את רוצה לעשות ולאחר שתגדירי את חייך בפני עצמך ללא קשר לרצונות שלו יהיה לך קל יותר להקבל החלטות ולהמשיך הלאה.
ממליצה בחום על ייעוץ אישי שיתן להכוונה בבחירת הדרך.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התמיכה והחיזוק.
דנה11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
mosha11/09/2011ואני חושב שיש לו רומן בעבודה והעדיף אחרת אממה כל רומן אינטימי ולא רגשי ..מסתיים בסופו של יום . מאמין ומקווה בשבילך שהוא הירגע ויחזור אלייך ...מתנצל ומתרפס .ואת תהיי חזקה תבלי צאי למסעדה טובה עם חברה קרובה שתפי חברות תהני בכל דרך שתמצאי לנכון ...מחזק אותך מכל הלב בהצלחה........עדכני שהכל יסתדר .אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך08/09/2011
היי אני גרושה שנה והחלטנו שאני וגרושי נגור בבית אביו עד שאסתדר מבחינה כספית ...לאב נמאס מההסדר וזה מובן לי .. ורוצה שאני והילד כבן שש נצא...לאן עליי לפנות ? האם הרווחה תוכל לעזור ?(אין לי כסף לשכר דירה ולא יכולה לחזור לבית הוריי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מיכל פאטל08/09/2011שלום לך לילך,
אני מבינה שמצבך ממש לא קל.יחד עם זאת,הפורום הזה אינו עוסק בסוגיות כמו אילו שאת מעלה,אך אנסה לכוון אתך:ראשית הרעיון לגשת לרווחה הוא אפשרי, תוכלי גם לנסות לגשת לסניפי ויצ"ו הפזורים בעירים השונות ו/או לנעמ"ת -זאת בהנחה שאת איה עובדת.בכל מקרה ,במצבך חשוב שתמצאי מקור תעסוקה שיאפשר לך עצמאות.
נסי גם את העמותות למשפחות חד-הוריות (ככזו תוכלי לקבל עד כמה שידוע לי גם הנחה בתשלומי המיסים).
בהצלחה!
מיכל פאטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהליאורה שטיינר05/09/2011
אני נשואה 17 שנים יש לי 2 ילדים בנות 12 ו9. אני החלטתי להיפרד מבעלי. אני צריכה לספר לילדים. אני מאד פוחדת כי הם קשורים מאד לאבא שלהם. הם גדלות בבית שאין מריבות וגבולות טובות. איך לספר להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
סיגלית גלאי05/09/2011שלום ליאורה,
אם הפרידה היא החלטה סופית מבחינתכם, מומלץ לספר לבנות בפשטות עם דגש שאין להן קשר להחלטה, שתמיד תמשיכו להיות אבא ואמא שלהן ותמיד תאהבו אותן.. אם בעלך שותף להחלטה, מומלץ שתספרו להן יחד, אם לא עשי זאת בעצמך.
סביר להניח שהבנות ישאלו שאלות, צריך לענות בתשובות שייתנו להן מאכסימום ביטחון לגבי עתידן. הן יחושו בשינוי ובהתחלה יהיה להן קשה וכואב, אך לא תוכי לחסוך להן את הרגשות האלה, אלא לאפשר להן להביע את עצמן, לתמוך ולהיות סבלנית עד שהן ואתם תתרגלו למצב החדש.
בהצלחה,
גלאי סיגלית-יועצת זוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בדחיפות=מסיבת רווקיםשני05/09/2011
שלום רב,
אני בת 23 ויש לי חבר מזה 4 שנים,הקשר שלנו מצוין, בחור אמין ,מתחשב ותומך.
לפי מה ששמעתי מחברות הוא מתכוון להציע לי נישואין בזמן הקרוב,פתאום עולות בי
מחשבות על מסיבת רווקים שהחברים שלו בטח יארגנו ועולות בי חששות מהעניין .
כידוע ברוב המסיבות רווקים של גברים מזמינים חשפנית וברוב הפעמים גם גוררים את
החתן לשכב איתה... אני לא יודעת מה לעשות ,אני סומכת על חבר שלי אבל מפחדת שעם
כל השתיה וחברים והאוירה משהו יקרה,אפילו חשבתי על השכרת חוקר פרטי לערב הזה
ספציפית כי אין סיכוי שהייתי מתחתנת אחרי דבר כזה...מה עושים?? אני חייבת עצה?
תודה ,שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ע05/09/2011תראי,מסיבת רווקים עושים רק צעירים ולא מביני כלום מהחיים...אנשים בוגרים יותר-אין סיכוי לדבר כזה.תגידי שאת לא מסכימה למסיבה כזו וזהו.הרי לפני 30 שנה לא היה דברים כאלה וכולם שרדו יופי....
בהצלחה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
mosha05/09/2011שני מסיבת רוקים זה עדיין רוקים משתוללים וכו" תני לו להנות ויהיה בעל לתפארת
החברה משגעת את האנשים וכולם זורמים תזרמי גם את...(הרחקת לכת ע חוקר פרטי ) יללה מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בדחיפות=מסיבת רווקים - תגובה
סיגלית גלאי05/09/2011שלום שני,
למה לך להקדים את המאוחר? ועוד להילחץ ממשהו שעוד לא מדובר.. לא חבל!
אם הקשר שלכם מצויין והבחור אמין, אז תסמכי עליו שהוא ידע את הגבולות. אני לא הייתי משביתה שמחות ומבטלת את המסיבה, מגיע לו שהחברים יפרגנו לו. תדאגי גם את לבלות במסיבת רווקות נחמדה ותפרגני לעצמך בשמחה. אך, את בהחלט יכולה לדבר איתו באופן גלוי, להביע את החששות שלך ואת הגבולות האדומים מבחינתך, אפשר גם לדבר עם החבר הטוב שמארגן הכול ולדאוג שלא יחצו הגבולות. וחוץ מזה, יש בוודאי רעיונות נוספים כיצד לחגוג גם בלי חשפנית, לא!?
שתצליחו
גלאי סיגלית-ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה דומה- את בהריון תקין לחלוטיןמקרה דומה05/09/2011
מאחר וכל הבדיקות תקינות ואין המלצה לבציוע מי שפיר, את שוקלת לא לעשות. משתפת אותו בלבטייך.
בקור מקפיא הוא אומר: אין בעיה, רק שתדעי שאם לא תבצעי בדיקת מי שפיר (שכידוע מסוכנת לעובר ועם סיכוי מסויים להפלה) ויצא ילד לא בסדר, הוא לא בעסק. עוזב אותך, לא מכיר באבהותו, לא משתתף בגידול.
מה תעשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ע05/09/2011אם אין המלצה-אל תעשי.רק אם את מעל גיל 35.בדיקות היום מאוד אמינות כדי למנוע סתם בדיקות מסובכות נוספות.נראה שחור זה ילדותי ולא מבין כלום מהחיים שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדרך לחתונה הוא נזכר שהוא לא מוכןמקרה דומה05/09/2011
בדרך לחתונה , עם ההינומה באוטו. אני והוא נוסעים בדרך לאולם
פתאום הוא נזכר ומכריז שהוא לא כותב סכום גבוה בכתובה.
מה הייתן עושות? הייתן ממשיכות לחתונה או עושות יו טרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ע05/09/2011תראי,סכום גבוה ממילא לא משנה-כי אם אין לו-אז אין לו....אם יכתוב 10 מיליון, יהיה לו?ברור שלא.את תדאגי לעצמך-בצד-איזה חסכון קטן...אל תסמכי 100%עליו בעיניין הכסף(אצלי זה הסכם ממון...בעלי אמר שאם לא אחתום,אין חתונה...אז חותמים,אין ברירה).
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתונה
mosha05/09/2011תבקשי הסכם ממון זה יעזור לבנות זוגיות רגשית ולא כלכלית בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך לחתונה הוא נזכר שהוא לא מוכן - תגובה
סיגלית גלאי05/09/2011אכן חתן מפתיע... מעניין מה עבר לו בראש באותו רגע? אולי זה מה שהיה מכריע את ההחלטה לגבי מה לעשות.
למען האמת, אין לי תשובה ברורה לשאלתך, נראה לי שזה יהיה נמהר לשפוט אותו.
וגם אם כן, אני בעד מידת הרחמים ולא מידת הדין.
מאחלת לכם הצלחה וכל-טוב
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתגרשים. הסכם.יוגב05/09/2011
אנחנו נשואים 10 חודשים והחלטנו להתגרש. האם מומלץ לחתום על הסכם הגירושין בינינו טרם שנגיע אל ביה"ד הרבני. הכנו הסכם. קיימים חילוקי דעות על סעיפים מסויימים ולכן החלטנו לדחות את החתימה עד הגעתנו אל ביה"ד הרבני. האם מומלץ שנחתום על הסכם הגירושין טרם הגעתנו אל ביה"ד הרבני? האם יש חשיבות לחתימה לפני או שביה"ד הרבני עלול להחליט לדחות את מתן פסק הדין משום שלא הגענו להסכמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתגרשים. הסכם. - תגובה
סיגלית גלאי05/09/2011שלום יוגב,
אם תגיעו עם הסכם ברור ומוסכם על שניכם התהליך יהיה פשוט וקצר. אם יש ביניכם חילוקי דעות אחרונים, העזרו בתהליך גישור קצר שעשוי לסייע לכם או במישהו אחר שאתם מעריכים וסומכים עליו ויודעים ששניכם תקבלו ותכבדו את דעתו.
בהצלחה,
גלאי סיגלית-ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לידנה03/09/2011
אנחנו נשואים 37 שנים. הילדים כבר פרחו מהקן רק הצעירה עדיין בצבא ומגיעה הביתה. לפני כ-10 שנים החל המצב ביני לבין בעלי להתדרדר וזאת עקב משבר כלכלי עמוק ביותר.רציתי לעזוב אותו אבל הוא הסכים ללכת לטיפול זוגי ולשתף אותי בהחלטות הכלכליות. משכנו את הזמן, תוך כדי מריבות והתפייסויות חוזרות ונשנות. עלי לציין שבשנים קדמו לכל זה אהבנו מאוד ולרגע לא חשבנו להפרד. לפני כ-4 שנים היה פיצוץ גדול אמרתי לבעלי כל מה שחשבתי ולא העזתי להוציא מפי ובעקבות זאת הוא עזב את הבית. אני חשבתי שאמות. התענתי קשות, לבסוף בקשתי שיחזור והבטחתי "להתנהג יפה". כלומר לא לפגוע בו במילים קשות ולא לבוא אליו בטענות על כל מיני ענייני בית. עד היום הוא עזב את הית עוד כ-4 פעמים וחזר בגלל שאני בקשתי שיחזור. אני לא יכולה בלעדיו למרות שהוא מעצבן אותי. עכשיו שוב החלטנו להפרד - סופית. הוא כבר מצא דירה אחרת ועומד לעבור אליה בימים הקרובים. הוא גם הבהיר לי שגם אם אבקש ואתחנן לא יעזור הוא אלי לא חוזר. הוא מוכן שנשאר בידידות, בקשר של כוס קפה, מסעדה וכו' אבל לא לחזור לחיות כזוג. לי המחשבה הזאת מאוד קשה. הא אהבת חיי, איני יכולה לתאר את עצמי חיה בלעדיו. אני מתלבטת האם להתרפס ולהשפיל את עצמי ולבקש ממנו לחזור? האם כדאי ללכת לטיפול על מנת ללמוד לא לפגוע בו? מה לעשות? בא לי לקחת כדורים ולגמור עם החיים שלי. עזרתכם חשובה לי מאוד. תדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי - תגובה
דליה שוורץ03/09/2011דנה שלום,
את מתארת מערכת יחסים שבה את מאוד אמביוולנטית. מצד אחד קשה לך מאוד איתו ולכן את פוגעת ומוציאה את מה שאת מרגישה ומצד שני קשה לך המחשבה שהוא לא יהיה חלק מהחיים שלך, וכך את עוברת מצד לצד, הוא מעצבן את מעליבה הוא עוזב את נשברת. אין ספק שהמעגל הזה חייב להפסק.
אני מציעה לך לבדוק עם עצמך מה את אוהבת במערכת היחסים הזאת. האם את באמת מאוד אוהבת אותו או שאת אוהבת את ההרגשה להיות חלק מזוג? אולי הפחד שלך להיות לבד גורם לך תחושה של אהבה אליו?
הבחירה שלך במילים להתרפס ולהתחנן מעידה על מערכת יחסים בעייתית. זוגיות צריכה להתבסס על רצון להיות יחד של שני הצדדים ולא על התחננות של צד אחד ורחמים של צד שני.בדקי טוב טוב עם עצמך על מה בנוי הרצון שלך להשאר יחד ואולי יהיו לך תשובות לעצמך. אני ממליצה לך בחום לפנות לאימון אישי כדי שתוכלי להיות יותר ממקודת ולהגיע למסקנות מהר יותר.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי
דנה03/09/2011תודה על תשובתך. אחשוב על הצעתך ואולי אני באמת צריכה אימון אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרודים,בדרך לגירושים.עזרה דחוף!!!!!ש01/09/2011
שלום לכולם,
אני בת 29 ובעלי בן 30, אנחנו זוג מגיל 20 וקצת ונשואים 3 שנים.
אני באה מבית עם שאיפות,מטרות(לימודים ,קרייה) ואני בחורה אינטיליגנטית עם ידע כללי רב(זה לא מתוך התנשאות רק בשביל להציג את הדברים). בעלי הוא בחור עם 9 שנות לימוד, חסר שאיפות ומטרות וחסרת ידע כללי בכלל,גם הידע הבסיסי ביותר, אך אני לא מאשימה אותו כי כזה הוא וכך גם כל משפחתו המורחבת ששם המטרות והשאיפות זה בית ילדים,בית עבודה.אני אומר לזכותו שלא פגשתי אדם טוב מזה ,הוא מנסה לעשות אותי הכי מאושרת,להחסיר מעצמו בשביל להעניק לי את הכל מהכל.
לפני שבועיים קמתי יום בהיר אחד והודעתי לו שאני עוזבת את הבית ושאני לא במקום שרציתי להיות בו(אותו דבר קרה לי גם לפני שנתיים אבל חזרתי יום למחרת מרוב געגוע).
הרגשתי שבאמת אין על מה לעבוד כי זה לא משהו שקשור על ההתנהגות שלו אלא זה מה שהוא,לדוגמא אפילו כשהוא בא להורים שלי אין על מה לדבר איתו חוץ מהעבודה שלו.
אני מרגשיה שבגלל שאני בסביבה כזאת אני נטולת מוטיבציה ופשוט נכנסתי למעגל החיים הזה.בנוסף לפני שנתיים וחצי הוא בגד בי ,רומן רגשי ולא פיזי ,אבל הוא נדר נדר אצל שני רבנים מאוד גדולים והצטער על כך מאוד.
הוא לקח את זה מאוד קשה,הוא לא מעקל את הדברים.הוא טוען שאני 3/4 שלו,שנטוס לחופשה ,שנלף לטיפול,שהוא ינסה לשנות ולשנות ולשנות. והקשה הוא שגם היינו בטיפולי פוריות בשנתיים האחרונים.
אני מרגישה שבאמת ניסיתי לחשוב איך דברים ישתנו ,אבל זה משהו שאי אפשר לשנות ואני מפחדת שחיי הרווקות מלהיבים אותו פתאום כי אני רוצה לטוס לתקופה לניוזילנד,להשלים את הלימודים ,לפתח קריירה.והדבר שהכי מלחיץ אותי הוא שאם אני אמשיך איתו בזוגיות ואני אעבוד במקום עבודה מסודר ואפתח את עצמי אני אמצא את עצמי מנהלת רומן עם מישהו שדומה לי יותר.
יש גם את המשפחה שלי, הכל מסובך אני כבר לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרודים,בדרך לגירושים.עזרה דחוף!!!!! - תגובה
סיגלית גלאי01/09/2011שלום לך,
התחתנת עם אדם שידעת מלכתחילה שהוא לא אקדמאי, אבל יש בו תכונות אחרות טובות, הוא דואג לך ולאושרך, הוא חרוץ ועובד וכו'.. את צריכה לחשוב ולהחליט האם את יכולה להעריך אותו על מה שהוא, ולא על מה שהוא לא?! לשים דגש על הייתרונות ולא על החסרונות, ובמקביל אפשר גם להעמיק את הקשר באמצעות חיפוש תחומי עניין משותפים, את יכולה להציע לו קורסים קצרים בשביל העניין שלו אך לא עבורך, כשלא מכבדים ומעריכים את בן הזוג הדרך לחיפוש הריגושים בחוץ מהירה. חשבי האם הפרידה זה באמת משהו שאת רוצה או שאת פועלת מתוך רצון לרצות את הורייך?
אם תעני על השאלות ועדין תחושי שאין לך חשק ורצון להמשיך ולחיות איתו, אז כדאי לקחת פסק זמן כדי לבחון מה קורה לכם, אם תרגישי שאת נחושה עדיף שזה יקרה עכשיו כששניכם צעירים, בלי ילדים ושניכם יכולים לפתוח דף חדש בחייכם הזוגיים.
בהצלחה,
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים
ש01/09/2011תודה קודם כל על התגובה המהירה. אני אוהבת את הטוב לב שלו והדאגה שלו אבל קשה לי עם זה שאין תחביבים,תחומי עניין.
וקשה לי עם זה שאין לנו שיחות מענייינות מעבר לחיי היומיום,אני יכולה לומר לך שגם כשהוא נמצא עם המשפחה הקרובה שלי או המורחבת אין פשוט על מה לדבר איתו כי חוץ ממכוניות אין לו ידע בסיסי בשום דבר.והבעייה הגדולה פה שאת זה אי אפשר לשנות בטיפול זוגי.אני מרגישה שאני לא יכולה שכל החיים שלי יהיו סביב הנאות:לחפש לטייל בחו"ל או נופשים בארץ וגם אז אם אני אסע איתו לבד אין על מה לדבר.
השאלה היא האם זה איזושהי אשליה שלבני זוג צריך להיות רוב הזמן על מה לדבר ושיחות מעניינות כי הרי האהבה הופכת אחר כך לדברים אחרים ואני מפחדת שבגלל שאת זה אין אני אהיה משועממת בזוגיות הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים - תגובה
סיגלית גלאי01/09/2011ש' היקרה,
את איתו כבר 9 שנים, האם זאת הייתה הרגשתך לאורך כל הזמן הזה?
בהחלט חשוב שיהיה לך מעניין עם בן זוגך, אך זה דבר שנבנה דרך הרצון לשתף את בן הזוג, רצון לשמוע את דעתו, לפעמים לקבל עצה וגם להקשיב ולהתעניין בו. מעבר לכך אפשר לחשוב יחד על תחום שעשוי לעניין את שניכם, ואז יוצרים שילוב של לימוד והנאה.
את בוודאי יודעת יש אנשים שיש להם חוכמת חיים ויש שרכשו את השכלתם באקדמיה, עדיין זה לא אומר כלום על האדם עצמו. עשי לעצמך רשימה מה את אוהבת בו ומה פחות וראי איפה הרשימה ארוכה יותר, תשאלי את עצמך מה את מצפה ממערכת זוגית, אני משערת שיש לך ציפיות נוספות גם בתחומים אחרים וחשבי מה מכל זה את בכל זאת מקבלת בקשר. חשבי מה הם הצדדים הפחות טובים בך שהוא מוכן לקבל ולאהוב אותך למרות ש.. דרך אגב, ייעוץ זוגי לא נועד לשנות את בן הזוג אלא להתמודד עם השאלות ולבחון את דרכי ההתמודדות של כל אחד מכם, בין היתר כדי להגיע לתשובה שאת מחפשת.
בהצלחה,
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים
ש01/09/2011ומה לגבי הנושא שבגלל שאני מגיל 20 איתו,פתאום חסרים לי כל הדברים שלא עשיתי , כמו:כמה חודשים בניוזילנד. גם לא ידעתי שום גבר מלבדו והיו גברים שעושים לי את זה,אני לא אמורה להרגיש ככה אולי זה בגלל כל הדברים שמפריעים לי בקשר הזה.
אני מרגישה שכל אחד אמור לבנות את עצמו שיהיו לו מטרות ותחביבים וביחד כזוג אתם מעניינים יותר אחד את השני. אני לא חושבת שאני צריכה להרים אותו ואותי ביחד אני מרגישה שצריכים להיות לו תחביבים משלו.
שוב חשוב לי לדעת אם אכן בסיס טוב לקשר הוא שיש תמיד על מה לדבר ויש דברים משותפים שאוהבים לעשות?
אני מאוד מפחדת להתחיל את החיים עכשיו בגיל 29 כי מעולם לא הייתי עצמאית ,מעולם לא גרתי לבד חוץ מאיתו ואני מפחדת שאני פשוט רגילה ואוהבת את הבטוח, את זה שיש לי גב.אני באמת רוצה לדעת מה הם הדברים החשובים בזוגיות ושיהיו חשובים גם עוד 15 שנה כשהאהבה תהיה שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים
דני04/09/2011היי,דעתי הלא מקצועית אם זה מעניין אותך היא שאת עושה את הדבר הנכון מבחינתך.רמה מנטלית פחות או יותא שווה חשובה מאוד לקשר ארוך שנים.אין מדובר בשנה שנתיים אלא בעשרות רבות של שנים.כאחת שלומדת ומעשירה את הידע שלה ואין לה שפה משותפת ועל מה לדבר עם בן זוגה אז למה להישאר במקום בו אין הפריה הדדית? רוצה להישאר כי הוא טוב לב ודואג לך? נראה שעל פניו את גם מתביישת בחוסר ההשכלה של בן זוגך ולעולם לא תיסתדרי עם זה בטח לא בנוכחות חברים לעבודה ובכלל.יש לך על מה לחשוב ועכשיו כי זה הזמן לכאן או לכאן לפני שיהיו ילדים באמצע ואז הכל נהיה הרבה יותר מסובך.בהצלחה בכל החלטה שתקבלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהב31/08/2011
שמוליק רחל ציצו כולם מה שלומכם?
זו אני ב אני צריכה את תמיכתכם אני כל כך כועסת על עצמי כמה אני טיפשה וכמה אני פוגעת בעצמי כל פעם מחדשאני פשוט לא לומדת זו אני הנשואה שסיפרתי לכם שכמה שנים הייתי בקשר ריגשי עם גבר שעבד איתי וזה תפוצץ מאות פעמים כי לעולם אני לא אקבל מינו משהו אמיתי. אז הייתי בחפש שבועיים והרגשתי בסדר וזה נגמר קצת לפני שיצאתי לחופש ונישבעתי שאני לא חוזרת לקשר הזה שלא הולך מצידו לשום מקום והרגשתי טוב בבית ואז חזרתי לעבודה והופתעתי מהיחס הוא היה ממש חבר שלי ונחמד אם כי לא דיברנו על מה שהיה וגם אני הייתי בסדר וכל שנייה הזכרת לעתצמי שאסור לי לפתוח איתו כי ין איתו שום עתיד וגם אני לא יכלה והים בשיא טיפשותי רציתי ללבן את מה שהיה בנינו ולנקות את מישקעים וכל כך כאב לי היחס שלו הוא התייחס הוא מצידו לא אהב שאני פותחת את הושא ואנחנו מאחורי זה ואני מקווה שלא תדברי על זה יותר ולי מאוד כאב כי סה"כ חשבתי שאנחנו ביחיסים טובים והבנו איפה אנו עומדים אז אפשר לדב ר על זה והשד לא כזה נורא הוא התנהג כמישהו שרוצה לטאטא ואני התעצבנתי עליו ואמרתי לו שההוא חיפש משהו ריגעי ובגלל זה הוא מתנהג כך והוא אמר לי שהוא לא ידבר איתי יותר ורק על דברים שקשורים בעבודה כולה באתי לנסות לייצר טוב וקיבלתי מינו תחושה של אחת שמפריעה לו כל כך כאב לי פתחתי את הפצע הז וקשה לי להשלים אם זה אני מרגישה שהוא פשוט סתם שקרן ושהוא לא אהב אותי ורק חיפש מימני זה כואב לי עכשיו יותר כי השפלתי את עצמי ויצאתי קטנה שדיברתי איתו ואפילו כתבתי לו הודעה שיפסיק להתייחס אלי כאל מישהי שרוצה מימנו משהו הוא כמובן לא ענה מה אני עושה איך אני מיתמודדת איך אני מנתנהגת אני חשה בושה והשפלה אניך אני מיתנהגת איתו בעבודה ? אומרת שלום לא אומרת יצאתי כזו קטנה סתם מישהיא שמטרידה אחרי כל כך פענים שהוא אמר שהוא אוהב אותי אלוהים איפה כל זה????????לפחות יחס של כבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
מיכל פאטל31/08/2011שלום לך ב'
נישמע שאת ניסית להתנהג בבגרות ואחריות בעוד אותו בחור הפגין התנהגות ילדותית.
בשורה האחרונה , מה שחשוב הוא ששניכם מבינים שהאפיזודה מאחריכם.אינכם בקשר רומנטי עוד, אלא קשר מיקצועי בלבד - וזה מה שצריך להנחות את דרך ההתקשרות שלך עימו: אך ורק תיקשורת עניינית הקשורה לעבודתכם.
ב' - נסי לברר לעצמך מה גרם לך לפתח קשר עימו מלכתחילה? מה חסר בקשר שלך עם בעלך? מה ניתן לעשות כדי לשפר אותו? וכו' -זאת על מנת למנוע 'מעידה' עתידית.
אם איך מצליחה לבד, אני ממליצה לך על פניה לעזרה מיקצועית.
בהצלחה!
מיכל פאטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב
mosha01/09/2011זהוא ניראה לי שהיגברת על הכאב והבנת שמצידו אין אהבה ויש סקס רגעי (להבנתי)
מכאן תיתקדמי בלעדיו ועם הזמן הוא יצא לך מהראש ..ותצאי לדרך חזרה. כדאי לישכוח אותו ..תיזכרי תמיד בבעלך וילדייך....זה בודאי יעזור .בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ב01/09/2011ציצו,
כרגיל תודה על תגובתך אתה לא מבין באתי בבוקר אמרתי בוקר טוב הוא אמר גם וזהו מאז לא מדברים חוץ מדברים שקשורים לעבודה הוא מתנהג כאילו מישהו עשה לא משהו אני ממש לא מבינה אותו ?
אתמול הוא אמר לי שהוא כועס שאני אומרת לו שכל מה שהוא רצה זה משהו של ניצול ואני לעולם לא אחשוב עליו אחרת כל כך נימאס לי מההתנהגות שלו וכמה שלא שיכנעתי אותו בעבר תמיד שזה הסתיים הוא בחר להתנהג אלי בקרירות ואני מודה זה מכביד עלי.
מה הבלוף הזה הרי אין לו על מה לכעוס למה הוא בוחר להתנהג אלי ככה?
קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב
mosha01/09/2011הזמן מרפא תתגבריותירגעי יהיה טוב מלמעלה אמן ...... אני ממש יוצא הביתה יום א נהיה יצירתיים שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב-
בני03/09/2011ממליץ לך בחום לקרוא את המאמר הזה
בגידות: הגבר הנשוי - מלכודת דבש עם עוקץ מוסרי בקצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ב04/09/2011בני יקירי אני קראתי כבר את המאמר הזה.
אני בסדר התעשתטי למדתי את הלקח שלי אני לא אפתח איתו את הנושא הזה יותר- טעיתי הייתי מטומטמת החשבתי אותו יותר מידי הוא היה דלור עליי עד כלות אבל לא עניתי לו על הציפיות שלו להיות הבובה מהצד רציתי יותר והוא עלה על הגל כרגע של אני לא זקוק לך.
אני יודעת בתוך תוכי שאני מאוד משפיעה עליו ריגשית ומינית כי מה לעשות הוא לא זכה לממש אותי ולא יזכה.
אני לא כועסת עליו שהוא לא התגרש למעני גם אני לא הייתי מיתגרשת למענו אני כועסת על זה שהוא לא כיבד אותי ואת הרגשות שלי.
אני מיתכוונת לטפח את החיים שלי יש לי את מהיש לי בעל שאוהב אותי ודלוק עלי ואני סתם חיפשתי תשומת לב וניכוותי אין לי כוונהלהתבייש בעצמי אני כן יתנקם בו על כל יום שהוא לידי הוא יראה בעניים איך הוא לא קיבל כלום- ניצחתי לא סופרת אותו ושיהיה לכולם יום ניפלא
זה בהחלט כואב לראות מהצד אישה יפה וחכמה שלא קיבלת מימנה כלום בסוף.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ב04/09/2011הסוף שכתבתי קצת לא מובן אין לי כוונה להתנקם בו שאנחנו לא יחד אלא להתנקם בו על זה שהוא פגע בי.
ואני לא מתכוונת לעשות לו כלום שלא תבינו לא נכון רק להיות יפה וצאושרת מול הפרצוף שלו וזה לבד יעשה את העבודה.
הוא משחק אותה חזק וקורקטי ואני כבר למדתי שמי שבא בעוצמה כל כך גדולה נופל נפילה גדולה ונחלש ואז התור שלי יגיע אני בסר לאט לאט באיטיות שלי לא יקום המנוול שיפגע בי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב-
בני04/09/2011מאמר יפה נכון?
-
אני שמח בשבילך שהתעשת ברגע האחרון והינך מסוגלת לראות את הבעיה כאילו מהצד ולהתמודד איתה,
אני מבין ממה שכתבת שלכל אורך הדרך לא חיפשת קשר אמיתי עם גבר חבר, כי יש לך בעל נאמן ואוהב בבית ושיש לכם מן הסתם זוגיות נהדרת,
אני מניח שהיום את כבר מבינה שמאותו רגע שמשהו נדלק בניכם (ממך או ממנו לא משנה...) אז החל מאותו רגע כבר קשה לנהל יחסים של כבוד ולשמור על כל כללי הנימוסים,
אם את באמת רוצה לצאת מזה לגמרי! ולא להיגרר ל"סבב נוסף" של נקמות שלך וחיזורים שלו, וחוזר חלילה, תהיו חייבים להפסיק לשחק את המשחק המסוכן הזה,
אז למרות הכעסים שלך כלפיו שהוא לא כיבד את הרגשות וכו', תניחי לזה להתמוסס והזמן יעשה את שלו,
מצד שני את חייבת להשקיע את כל כולך בקשר הזוגי הנהדר שיש לך עם בעלך, כי רק זה בסופו של דבר יכול להחזיק אותך שפויה וחזקה אל מול כל הפיתויים שיש כיום בחוץ,
-
אם את לא מסוגלת לבצע את הניתוק הזה לבד, ואת כן מוצאת את עצמך מחפשת להתנקם בו, יוצא שאת ממשיכה לחשוב עליו, ולא משנה באיזה הקשר, זה לא בריא לקשר שלך עם עצמך וכ"ש לקשר שלך עם בעלך, אז תעשי לעצמך טובה גדולה, תלכי לייעוץ/אימון אישי, ותרוויחי בחזרה את הנישואין שלך ואת השקט הנפשי שהיה לך,
בקיצור תעזבי אותו לנפשו, הוא לא שווה את הבריאות שלך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ב04/09/2011בני שלום,
אתה כותב מאוד יפה איך אתה קשור לפורום הזה בכל אופן אני ממש בסדר עברתי את היום בעבודה בסדר.
הוא קורקטי עבודה וגם אני אבל היו לי קטעים שדיברתי ברומו של עולם אני ככה סלחנית ולא כי אני רוצה משהו והוא כמובן לא הגיב והקטעים הללו פוגעים בי לא מבינה מה הוא מנסה לעשות זה ככה מנסיוני בעבר ה וא תמיד רוצה להראות לי שאני פגעתי בו החתיכת חרא הוא אוהב להפוך את הכל עליי ולגרום לי להרגיש חרא הרי אני תמיד אומרת אם אתה לא מעוניין אז תתנהג יפה ובכבוד למה לפגוע- אז כמובן עיצבן אותי היחס שלו והתעצבנתי עלויוו אבל שמתי פס עליו והתנהגתי רגיל פשוט מגיע לו כל השטיפות אני מקווה שבימים הקרובים אני אשלוט בכעס שלי יותר ואני לא אתייחס ליחס המגעיל שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני
ב04/09/2011גם לא הבנתי למה התכוונת שכתבת שלא התכוונתי לחפש קשר אמיתי ? אז בכלל לא התכוונתי שזה יקרה התאהבתי בו והבנתי כל כך הרבה פעמים שהוא לא יקח את זה לשום מקום רציני כי לטענתו הוא לא מסוגל.
וגם אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ב06/09/2011אני מבקשת עזרה לא מצליחה לעשות זטת לבד למרות שהאמת ברורה לי וידועה לי מוצאת את עצמי חוזרת פעם אחר על עצמי משדלת אותו אלי ומקרבת אותו אלי וניפגעת שוב ושוב הוא מתקרב אלי בסזוף ומעוניין אבל לעולם אני לא יהיה הקשר האמיתי שלו למדתי עם הזמן ועם השיחות המרובות עימו שאני יכולה להיות רק מישהי מהצד ואני לא מוכנה אני נילחמת וניפגעת אבל לא מצליחה לצאת מיזה נא תפנו אותי לקבלת עזרה ומשהו שלא כרוך בעלות כי אין לי אמצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב-
בני06/09/2011הפתרון הזול והמשתלם ביותר הוא להשקיע בזוגיות שלך, יש כיום המון אופציות כמו סדנאות.קורסים.אימון אישי/זוגי. הסתבכות הכי קטנה תעלה לך ביוקר, גירושין זה דבר מאוד יקר, וגם מטפלים זוגיים לאחר מעשה עולים הון רב, כך שכדאי לך לתפוס את עצמך כעת ולעשות משהו בנידון שגם ישפר את הקשר הזוגי שיש לך עם בעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשות, דחוף!!!רוני31/08/2011
אני חייב עזרה דחוף, אשתי ואני נשואים כבר שלוש שנים, לצערי מיום הנישואין אנחנו לא מצליחים להסתדר בלשון המעטה. כל מה שאני מנסה לעשות כבר לא עוזר, ניסיתי לשכנע את אשתי להגיע איתי לייעוץ אך היא מתנגדת בתוקף. לאחר שראיתי שאין דבר שהיא לא רבה איתי עליו החלטתי לעזוב את הבית לכמה ימים אך זה לא הועיל. ניסיתי לדבר עם אבא שלה ע"מ שישכנע אותה לגשת יחד איתי לטיפול אך הוא סרב ואמר שאם זה המצב אז שנתגרש. הלכתי בעצמי לייעוץ אצל מישהי שהמומחיות שלה בתחום לא עומדת בספק, אך גם זה לא עזר, הבית המשיך להדרדר ברמות מפחידות, קללות, אלימות וכו', כשראיתי שזה מה שקורה החלטתי להתרחק, להיות ולא להיות, זה אומר שחוץ מזה שהייתי מגיע לבית בסוף יום עבודה לא הייתי מדבר על כלום, היא הייתה מנסה ליצור קשר ונתקלה בהתעלמות טוטאלית מצידי. יש לציין שבמקום עבודתי שמתי עין על בחורה מסויימת שעזרה לי כביכול לשכוח את אשתי, למרות העובדה שהשתדלתי אפילו לא לדבר עם אותה בחורה כדי שלא יהיה מצב שזה יגרר וכך דיכאתי לאט לאט את הרגש אליה. במקביל, כשאשתי שמה לב שאני כבר לא סופר אותה היא הייתה מתחננת אליי שנדבר, נדהמתי איך שהאגו שלה התרסק והיא כ"כ מתחננת אליי. היא אפילו בכתה אליי שנלך לייעוץ כאשר אני מקפיד לא להסכים ע"מ לוודא שזה מה שבאמת היא רוצה. לבסוף הסכמתי לשוב ולדבר למרות שהיה נורא קשה, אנחנו לא נושאים איתנו זכרונות טובים מכל הקשר בינינו והייתי נורא פגוע, כששבנו לדבר היא התהפכה ולא הייתה מוכנה לבוא לייעוץ.
אני אב לשתיים, כואב לי לראות איך אנחנו מתרסקים, ולא אתגרש עד שבאמת אבין שעשיתי הכל למען ילדיי ולא נתתי להם לסבול כילדים לגרושים לפני שבאמת וידאתי שאין מה לעשות יותר, מצד שני, אני סובל כאבי לב עזים, אני נורא אוהב את אשתי ולדעתי אני חוטא באופטימיות יתר כאשר אני מאמין ללא כל ביסוס שמשהו ישתנה. מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
mosha01/09/2011ידידי תנסה לשקם את השברים..תבדוק מה לא בסדר עם אישתך....אולי תרודה במשהוא שאת לא יודע עליו תרגיע צאו לחופשה עם הילדים תדברו על הכל בחופשי בלי להסתיר ולטטא ......אני מבטיח לך שהיא תבין שטעיתם ...ועליתם על עץ גבוה...כאן אין איגו יש משפחה מורחבת ...זה יהיה כואב אם תתגרש כלכלית ורגשית............מקוה שעזרתי ציצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיי נישואים
מישהו01/09/2011לכל הזוגות יש זמנים רעים יותר וזמנים טובים יותר.
השאלה איך מתמודדים עם הזמנים הרעים, אם הזוגיות טובה, תדעו להחזיק את מה שיקר לכם בשתי ידיים ולהתקדם, לאט, לאט.
אתה יכול לשאול את עצמך כל מיני שאלות כמו-
האם אלה חיי המשפחה שרציתי לעצמי?
האם האישה שאיתי זוהי האישה של חיי?
האם הילדים חווים מערכת זוגית טובה ממני ומאשתי או שהם סובלים?
לעיתים מגיע הזמן לעבור לפרק חדש בחיים, יצא לי להכיר אישית ומקרוב זוגות שמערכת היחסים ביניהם עלתה על שרטון , דבר שהלך ונבנה בשל אי התאמה ראשונית, מלבד התאהבות שקסמה נעלם ברבות השנים.
חלקם מצאו את בן/בת הזוג המיוחל/ת וחלקם נהנים מהחיים כגרושים.
להישאר עבור הילדים זו לא סיבה, גם לא מסיבות כספיות.
אלה תירוצים להישארות במערכת יחסים שאינה בריאה לאף אחד מן השותפים בה.
אם אתה חש כי היחסים כבר כלו ועשית כל מה שיכלת להצלת חיי הנישואים אולי הגיע השלב להתייעץ עם בעלי מקצוע, ולנסות גישור.
זה בהחלט לא פתרון ישר לרוץ אל גירושין ועורכי דין גירושין כאשר צצים מכשולים אבל צריך גם לדעת מתי לומר די.
בכל צעד שתפנה שיהיה רק בריאות, אושר והצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה לעשות, דחוף!!! - תגובה
סיגלית גלאי01/09/2011רוני שלום,
נראה שהגיע הזמן ש"תפסיקו לשחק" אחד עם השני, עליך לדבר עם אשתך בכבוד ולהיות ישיר וכנה, לומר שאתה אוהב אותה, שחבל לפרק את המשפחה, שהבנות עשויות להיפגע מכך. כדאי שתלכו לייעוץ זוגי, כדי להבין את הדינאמיקה התקשורתית ביניכם וכיצד ניתן לשנות אותה. כי אם תמשיכו לריב ולפגוע אחד בשניה הסוף של הנישואים בוודאי יגיע, למרות שזה לא הכרחי וחבל!
בהצלחה,
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני עושה איתה עכשיו???משה30/08/2011
שלום לכל מי שיש לו כל סוג של עצה בשבילי אני יודה לו מאוד.
אני וחברה שלי יצאנו במשך שנה וחצי כשהיינו בני 18 ואז נפרדנו כי פשוט רבנו המון וכבר לא היה כיף שנינו היינו הראשונים זה של זו ובאמת שאהבנו אחד את השני אבל לא הסתדר.
היינו פרודים לזמן מה ועכשיו חזרנו לפני חודשיים ואנחנו במצב מדהים שאני אוהב אותה פי כמה ממה שאי פעם אהבתי אותה. התחלנו לדבר על אקסים ושנינו היינו עם אנשים אחרים אבל זה צביטה מטורפת בלב והדבר הכי כואב בעולם גם לי וגם לה. למרות שזה כאב מאוד עברנו את זה ואני במצב שאני חושב על להציע לה נישואים.
בעוד כחודשיים אני טס לארהב למשך שנתיים לצורכי עבודה והיא נאלצת להישאר בארץ למשך שנתיים דיברנו על זה והחלטנו להיפרד ואחרי שנתיים שאני יחזור נראה איפה נהיה.
מה אני עושה אני מת להתחתן איתה אבל אני מפחד מההרגשה הזאת שלא משנה עם כמה בחורות אני יהיה איתם למרות שאף אחת אחרת לא מעניינת אותי ברגע שאני ישמע שיהיה לה מישהו אחר זה יהרוג אותי! איך אני שומר על הבחורה היחידה שחשובה לי בעולם הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני עושה איתה עכשיו??? - תגובה
סיגלית גלאי30/08/2011משה שלום
אם היא הבחורה החשובה לך בעולם, האם זה לא הזמן המתאים לומר לה את זה? מה מונע ממך להציע לה נישואים ואז תבדקו כיצד אפשר לממש את זה. שנתיים זאת תקופה ארוכה שבה כל אחד מכם יתפתח, יחווה יקשור קשרים וכו' ובהחלט יש רמה מסויימת של סיכון שאולי תאבדו זה את זו.
אני מציעה לך לדבר איתה פתוח כדי לבדוק אלו אפשרויות קיימות מבחינתכם, וכדאי שתהיו יצירתיים...
בהצלחה,
גלאי סיגלית - ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותאושרת29/08/2011
שלום לך שמי אושרת מנתניה אני בת 29 אני נשואה שנה אני מקבלת קצבת נכות 2210 ואני לא עובדת הרבה אני רשומה אצל כוח אדם והם לא רציניים איתי בגלל שהיתי ילדה היתי ביישנית לא היה לי בטחון קבלתי קצבת נכות בזכות בעלי הוא לימד אותי להיות עצמאית בזכותו אני עצמאית לא ביישנית אז הינו בחשבון ביחד בעלי ראה שזה הרבה בשבילו שהיתי מבזבזת לו את הכסף עכשיו כול אחד חשבון לבד בעלי עובד ב2 עבודות 1 בבוקר הוא מחלק מכתבים עבודה בקבלנות ובערב הוא נוסע עם אופניים מחלק עיתונים לבתים והוא נמצא במינוס בבנק 8 אלף יש לו חובות הרבה הוא אומר לי שהוא לא יכול לפנק אותי ואני חוצפנית הוא משלם את החשמל ואת הטלפון והאיטרנט הוא קונה נייר טואלט מגבות נייר מרכך כביסה סבון נוזלי אבקת כביסה הוא הבטיח לי מתי שלא יהיה לו חובות הוא יכול לפנק אותי עכשיו הוא אומר לי שלא יתן לי כסף ויברח מהבית עם אני יזכיר לו מה אני עושה במצב הזה תסבירו לי זה חשוב לי מאוד תודה לכם ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת-
בני30/08/2011את מתארת את בעלך כאדם מאוד טוב שעזר לך להתקדם בחיים, לימד אותך להיות עצמאית, לא להיות ביישנית,
כמו כן את מציינת שהוא עובד כדי לפרנס אתכם מאוד מאוד קשה, שעל זה לבד מגיע לו לו פרס ישראל לאור כל מחאות האוהלים והבטלה שרואים שם,
אז מצד אחד את יכולה להסתכל עד כמה שפר עלייך מזלך, וזכית בבעל אוהב שמוכן להשקיע את כל כוחו כדי להרים אותך ולעזור לך להיות אדם יותר עצמאי ופחות ביישן מכפי שהיית,
ומן הצד השני מובן גם שקשה לך עם זה שהוא מעיר לך ואפי' מאיים עלייך כשאת מבזבזת כלשונך... את הכסף שהוא טורח להביא הביתה,
-
אני חושב שאתם צריכים לגשת לשירותי הרווחה ולבקש שיעשו בניכם סוג של גישור והתאמת ציפיות, שם גם תקבלו כלים להתמודד עם מצבכם הכספי כדי שלא תחיו במינוס והעיקר שתצליחו לקנות כל מה שאתם אוהבים מבלי להרגיש שאת או הוא מבזבזים על חשבון החובות שיש לכם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות - תגובה
סיגלית גלאי30/08/2011שלום אושרת,
בעלך הוא המפרנס היחידי מצב לא פשוט בימנו, את מתארת שהוא עובד קשה כדי לפרנס אתכם בכבוד, אני משערת שאם הייתה לו אפשרות גם הוא היה שמח לפנק אותך וגם את עצמו. נראה שהוא מצפה ממך להבנה ולשיתוף פעולה לגבי כלכלת הבית, גם כשאישה אינה עובדת היא יכולה לעזור באמצעות תכנון ההוצאות בצורה נבונה, סקר שוק איפה כדאי לקנות ומה ועוד, אם תעשי זאת אני משוכנעת שהוא יעריך את נכונותך לעזור ב"מאבק נגד המינוס". בנוסף לכך נסי לבדוק עם כל החברים ובני המשפחה אם הם יכולים לעזור לך למצוא עבודה, גם אם היא תהיה חלקית, זה בוודאי יעזור לכם.
בהצלחה,
גלאי סיגלית-יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרחל שמיצתהשמוליק29/08/2011
בקר טוב עזבת את הפורום והשארת אותנו עם שאלות פתוחות ואת מניסיונך יודעת לייעץ
רק חבל הניפגעת "מהניתפל"
יש לי שאלה מה לעשות?
אהובתי שהבטיחה לי המון הבטחות ולא יצרה קשר שזו אחת מההבטחות שלה מה דעתך אולי אני אנסה ליצור קשר ??? מאד אשמח עם תעני לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל שמיצתה
שמוליק29/08/2011אני שואל אותך מפני שאני מאד מתגעגע {מקווה שגם היא} ומפחד לעשות שטויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחל
שמוליק30/08/2011מה??? פוחדת "שהיועץ" יפתח את הפה שלו ? חבל שאת לא עונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על שכנתי?פלונית28/08/2011
אמרתי לשכנתי (שהיא כבר סבתא) שיש לי הרגשת בטן שיוולדו לה נכדים תאומים. לאחר שבוע פגשה אותי ואמרה לי (אולי בצחוק) :"את קיללת אותי. נולדו לי נכדים תאומים". ואחר הוסיפה וגילתה בפני שביתה ובעלה לא יודעים לגדל ילדים, ועכשיו נחתה עליהם מכה. מה דעתכם על תגובתה של שכנתי מדוע אמרה זאת הרי ילדים זה ברכה??? ואיך הייתי אמורה להגיב שביטאה כך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
mosha29/08/2011כניראה שהסבתא לא אוהבת את כלתה ..שגם כל מנחיתה עליה את הנחדים...ועכשיו נוספו עוד 2 זה לא קל...וכנראה גם בצחוק מתושתש......אבל את לא בבעיה תדלגי......יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתכם על שכנתי? - תגובה
סיגלית גלאי31/08/2011כל אדם בוחר את ה"משקפיים" דרכם הוא רואה את העולם, אין ספק שבחירה זו משפיעה על הרגשות, המחשבות והאושר הפנימי של האדם.
כל מה שאת יכולה לעשות במקרים אלה, הוא לחייך ולהאיר לה פנים, לברך אותה במילים טובות וכנות, אני משוכנעת שדברים אלה עשויים לעודד אותה ואף להעלות חיוך על פניה, ואולי אפילו תתגנב מחשבה חיובית לליבה.
כל-טוב
סיגלית גלאי
ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)