פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    אני
    11/11/2011

דילמה רגשית קשה. אני וחבר שלי ביחד חודשיים ואני נורא רוצה להגיע איתו לאינטימיות ולסקס אבל אני מפחדת. אני מפחדת כי אני מכירה אותי מהעבר והיחסים שלנו היום מן הסתם לא כמו שהיו פעם. אני מרגישה סוג של בושה... מתביישת לחשוף בפניו את הגוף שלי ומרגישה שקשה לי לחשוף פשוט קשה לי. וזה נורא מדכא. כי אני כן רוצה ובטח שהוא רוצה אבל כאילו קשה לי לקפוץ ישר לסקס בא לי שזה י קרה בהדרגה למרות שחוויתי יחסים בעבר. והיה לי הרבה יותר קל להיפתח. איתו זה פשוט משום מה קצת קשה לי.... אני לא יודעת מה לעשות. שנינו צעירים בני 22

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• שלום מישהי יקרה

עדה מורג
    14/11/2011

אני שומעת מתוך דברייך ערבובייה של רגשות שונים: פחד,בושה, פחד לחשוף את הגוף, זה נורא מדכא, קשה לי......אך לא שמעתי בכלל את המילה אהבה.

האם יש ביניכם אהבה? האם את באמת רוצה אותו כבן זוג?
    מה את מוכנה לתרום מעצמך עבורו? ומה הוא מוכן לתרום עבורך?

אם אכן יש אהבה ורצון עמוק לקשר .....כל מה שצריך זו תקשורת נכונה, פתוחה, זורמת , אוהבת...
    עד כמה אתם מתקשרים בנושא האינטימיות?
    האם שיתפת אותו בחששותיך? או שמא את מתביישת?

אם את עדיין לא מצליחה להיפתח פיזית, אני מזמינה אותך קודם כל לפתוח את הלב.
    תאמרי לו מה את מרגישה, מה את רוצה, תאמרי לו שאת זקוקה לקצב איטי, וכן...אל תשכחי גם לומר לו שאת אוהבת אותו.

אם יש אהבה והתקשורת בהירה אני משוכנעת שאתם תמצאו את הדרך להגיע לאינטימיות.

בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן אובד
    mosha
    06/11/2011

הבן שלי יוצא עם בחורה בת 21 והיא גרושה עם ילד ובעל לשעבר אלים מה גם היא אינה עובדת וגם אמה שלה חד הורית. מתנגדים נחרצות למע יחסים מסובכת זו...והילד טוען שהוא אוהב אותה ולא יכול להיפרד מה עושים (שיחות נפש כבר לא עוזרים בנדון) אשמח לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בן אובד

הוספת תגובה

• בן אובד - תגובה

עדה מורג
    06/11/2011

הבן לא אובד.....הבן מתנסה, חווה אהבה ובוחר את דרכו..

האם תוכל לשחרר את הצורך ההורי לדאוג לשלומו ולהשפיע על חייו?
    אפשר לו להתנסות .....וכאשר יזדקק תהיה שם בשבילו, הקשב לו, תמוך בו, קבל אותו כפי שהוא.

אם קשה לך לקבל את הצעתי, סע אחורה בזמן ונסה להיזכר איך היית אתה בגילו.
    אולי זה יעזור לך להיכנס לנעליו......

בגיל מסוים אין לנו שליטה על הבחירות של הילדים שלנו.
    נותר רק לקבל אותן ולאהוב אותם....

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוותר או להשקיע?
    הגר
    28/10/2011

כבר כתבתי פה בעבר ואני מאוד נעזרת מבחינה נפשית בפורום זה, אז קודם כל תודה.
    אני יוצאת עם בחור כבר חודשיים. אני בתחילת שנות השלושים והוא בסוף שנות העשרים. עכשיו הייתה לנו שיחה אחרי שיומיים הוא לא התקשר. אני מאוד עובדת על עצמי לא להעיק ולא כל פעם שקורה משהו לא לרוחי להעלות את זה. לרוב( בדרכים של הליכה לטיול או מחיקת הטלפון שלו )אני מצליחה ועל פניו נראה שאני לא מעיקה. אבל עכשיו אחרי יומיים ניתוק הרגשתי שהאצבעות בוערות ביידי ואני חייבת וונטילציה. אז התקשרתי ואמרתי לו הכל: שאני לא מסוגלת לניתוק כזה. גם ככה שנינו לא אינטנסביים בפגישות אבל זה מרגיש לי מנותק מידי. ואז הוא אמר שבאמת מפריע לו שכשהוא מסתכל על התיד זה לא נראה ככ טוב. שבמקרים שקורים לו בחיים אני לא שם במחשבותיו. בכאז, שאלתי, מה תירצה? לשפר או לוותר? ואז הוא אמר שירצה לשפר כי אני"אחלה בחורה". ויעשה קצת יותר מאמצים להתקשר ולהזמין.
    מיצד אחד, הדבר מלאכותי ולא הייתי רוצה שיסתכל עליי באופן שכלתני ככ אלה שירגיש שהוא צריך לדבר איתי לשמוע את קולי. מיצד שני אנחנו ממש בהתחלה, אולי האהבה כן תיתגבש ותתממש ?
    כן חשוב לראות גם שהוא התקשר ברגע שחזר מהטיול(וגם בטיול עצמו), כן רוצה לראות אותי, נפגשתיעם הוריו והוא עם הורי
    ואם באמת אני מפנה את השאלה אלי, המצב לא יותר שונה ממנו בהרבה, גם אני לא ממש שם.
    מה עושים?אודה לכמה שיותר תשובות

לקביעת תור
    סגירה
    לוותר או להשקיע?

הוספת תגובה

• הגר יקרה

יעל צ'רניאק
    09/11/2011

קודם כל התנצלות על העיכוב בתשובה
    פנייתך נפלה בין הפניות לא בכוונה
    לשאלתך, כיוון שהמצב שאת מתארת הוא לא עקרוני ולא רגעי
    כלומר לא מטפל רק בסיטואציה הספציפית של "יתקשר לא יתקשר"
    אלא האם אתם רוצים להיות ביחד
    לכן בהחלט זה נכון להחזיר קודם כל את השאלה אלייך
    עד שתהיה לך תשובה ברורה
    האם את רוצה שהקשר הזה יצליח?
    האם את רוצה להיות עם הבחור הזה?
    האם זה הבחור שאת יכולה לראות אותך איתו בעתיד בזוגיות טובה כמו שאת רוצה?

וכדי לענות על השאלות הללו, התבונני עם עצמך :
    איזה זוגיות את רוצה
    מה חשוב לך בקשר
    איזה בן זוג נכון לך
    מה את רוצה לתת בזוגיות
    איך את רוצה להרגיש
    איזה אדם בן הזוג צריך להיות כדי שכל אלו יתקיימו

עני על השאלות הללו בעצמך, צרי לך בהירות לגבי הכוונות שלך
    את זה אף אחד לא יוכל להחליט עבורך

כשתהיה לך בהירות לגבי הרצון שלך והמהות של הקשר הרצוי לך
    תדעי כבר מה לעשות בצעד הבא: לוותר או להשקיע

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

הגר
    10/11/2011

אני מודה לך על תשובתך , אך איני יודעת כמה שאלות אלו ישימות. אני לא בטוחה שמישהו יכול לענות ככ מוקדם על שאלות ככ הרות גורל- ולכן גם ציינתי, במכתבי הקודם, שאני גם לא ממש בטוחה שאני לגמרי שם. אך השאלה היא האם נראה שכדאי להשקיע, באם כן זה יתקים. כי:1. לא ניתן להתכחש לאינטואיציה הנשית שלי, שהוכיחה במשך חיי, שהיא טובה וחזקה- שהוא כ רוצה אותי. לעיתים אפילו נפלטות לו מילים של : ככה אני אוהב אותך, וכאלה.
    ו2 . הוא באמת באמת מתנהג אחרת, והרי דבר אחד או שניים שלמדתי ממערכות יחסים הם שמעשים מהדהדים הרבה יותר ממילים.
    ועבר זמן מה מאז שכתבתי : ומאז הוא מתקשר, רוצה להפגש, פגישות טובות ומהנות...
    והרי אנחנו רק חודשיים, אולי האהבה כ תתגבש ותתממש?28

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרויות דרך משרדי שידוכין
    מממ
    28/10/2011

שלום רב
    אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אך בכל זאת אני אשאל
    האם במשרדי שידוכים טובים לוקחים גם מנשים כסף על היכרות או רק לגברים? ואם לוקחים אז הסכום אולי הוא פחות יותר בהשוואה למה שלוקחים מגברים ?
    ראיתי שיש משרדים שלוקחים 2500 ,6000 ש"ח לשנה ואפילו 10000 ויש כאלה שלוקחים 500 עד החופה ושלנשים זה חינם

האם זה אומר שאלה שלוקחים פחות אז הם לא טובים וסתם מבטיחים הבטחות?

אשמח לחוות דעת ולמידע בנושא
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• הכרויות דרך משרדי שידוכין - תגובה

עדה מורג
    29/10/2011

צר לנו אך אין לנו מידע על כך....כנראה זה לא הפורום המתאים.

ההמלצה שלנו היא לעשות עבודה פנימית עם עצמך על מנת להרגיש ראויה לזוגיות המתאימה לך. כאשר את תהיי מוכנה, הזוגיות אכן תגיע.....

בהצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מממ

mosha
    30/10/2011

למה משרד שידוכים? יש אתרי אינטרנט גם לדתיים ולכל הסוגים תעלי תמונה יפה שלך יהיה לך ים מחזרים ותבחרי את הטוב מכולם לטעמך....בהצלחה אישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוצאת את האחד ובסוף לבד
    A
    22/10/2011

כ"כ מקנאה בזוגות אוהבים..אני בודדה ומיואשת..:(

הוספת תגובה

• A

mosha
    24/10/2011

מה נהיה איתך ילדה טובה .........כחי אויר תצאי לדייטים יש ים אתרי הכרות בצפון הפורח
    כחי לעצמך חוג שאוהבת ...תימצאי בחברת אנשים צערים מאמין שתמצאי את שאהבה נפשך.......בהצלחה אל תישברי החיים יפים מאמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי A

יעל צ'רניאק
    25/10/2011

אם את לא מוצאת את האחד, כדאי לך לבדוק מה תוכלי עוד לעשות כדי למצוא את האחד עבורך ולהיות בזוגיות שאת רוצה,
    אם דברים לא מסתדרים לנו כמו שאנו רוצים, סימן שיש עוד דרך לעשות, לא להתייאש, להמשיך לצאת, להפגש, לבדוק בהתבוננות עם עצמך ואולי עם אנשים שאת סומכת עליהם, מה יכול להוות מכשול לאהבה שאת כמהה לה
    האם יש פחדים כלשהם שאת מחזיקה בתוכך, אמונות כלשהן שמונעות מהזוגיות שאת רוצה להגיע אלייך, יש מה לעשות, לא להתייאש, לעשות, לצמוח תוך כדי, להיות נחושה להצליח
    יאוש וחוסר אמונה גם הם מחסומים לאהבה
    עלייך לעבוד על עצמך, כך שתרגישי טוב גם עם הלבד שלך
    זו הדרך ליצור את הזוגיות שאת רוצה, להיות שמחה וחיונית כמו שאת
    שלמה עם חייך , ועדיין רוצה מישהו לחוק איתו את כל זה
    זוהי הדרך יקרה,
    עשי דברים שאת אוהבת, שמחי את עצמך
    אולי את יכולה ללכת לאימון, כל דבר שלדעתך יעזור לך לקדם את עצמך לעבר הזוגיות המיוחלת, האמיני שהיא קיימת, ושבן הזוג שאת רוצה אפשרי וקיים ואולי אפילו מחפש אותך, ומרגיש בודד כרגע...
    מי יודע... צריך לעשות צעדים קדימה...
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יעל

A
    25/10/2011

קודם כל,תודה לך!
    נחמד שיש אנשים שאכפת להם.. :)
    ממ..אני פשוט אוהבת כ"כ מישהו מסויים..הלוואי ואת צודקת ואולי גם הוא מחפש אותי ומרגיש בודד כרגע?
    אולי בכל זאת אני צריכה להמשיך להאמין..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    אוליה
    22/10/2011

אם אני ובעלי אנחנו בלי ריב ו ויכוחים לא מסוגלים לדבר אחד עם השני ו אני רוצה טיפול זוגי ו הוא אומר ש אצלו הכל בסדר זה רק אני שאי אפשר לדבר ו הוא לא מוכן ללכת לטיפול, אני הלכתי ו יועצת אמרה ששנינו צריכים לבוא בגלל זה הפסקתי יעוץ כי אין תאם ללכת לבד, מה אפשר לעשות, יש ילדים, משפחה, ואין לי כוח לוויכוחים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• אליה

mosha
    24/10/2011

אתם לא צרכים לריב .....אים יש לך חברה טובה צאי לכוס קפה טטילי בפארקים לבד טיול רגלי... תקחי חוג מסוים שאוהבת ...תצאי מהביית לא חשוב לאן תתרענני שתפי חברה בשיחות מעניינות יש מלעשות .....ואז הו היתגעגע ויתקרצץ סביבך......לדעתי אין טעם לריבים החיים יפים....יש לי עוד רעיונות לא ציינת אים ישלכם ילדים ? נדבר ציו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אוליה
    21/11/2011

זה מה שאני אומרת כל הזמן חיים יפים, יש לנו ילדים מקסימית מתוקים, מה עוד צריך?ולדעתי בית זה שלווה, כיף להיות בו אחרי יום ארוך, נחון ילדים מרעישים נו אז מה זה ילדים שלנו והם רוצים את אמא ו אבא, נחון עבודה לא קלה, אבל זאת משפחה זה תענוג להיות ביחד, כל זה אני מסבירה לבעלי ביחד אפשר הכל, אבל להגיד שבית שלי כסף שלי, כללים שלי לא כלכך חשובים לי ומי זה ויכוח. ובאצת התחלתי לצאת עם חברות שלי שטוב לי לדבר אתן. ותודה לכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוליה

mosha
    22/11/2011

מהיכן את ? מהדרום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוליה יקרה

עדה מורג
    25/10/2011

אני מוקירה אותך מאד על רצונך ללכת עם בעלך לטיפול זוגי.
    יחד עם זאת ולאור ההתנגדות שלו לשתף פעולה, ובניגוד למה שהיועצת אמרה לך......
    אני מאמינה שאימון בתקשורת שלך יכול מאד לתרום לשיפור המצב.

ויכוח זה בדרך כלל שיחה ללא הקשבה ותגובה גוררת תגובה...אחד נוגע בכפתורים הכי רגישים של השניה - או להפך.
    אימון בתקשורת יכול לעזור לך להבין מהם "הכפתורים" שגורמים לך להגיב אליו ואולי תביני מהם הכפתורים שלו שגורמים לו להיכנס לויכוח.

יש גם כללים בתקשורת כגון: הקשבה, שיקוף, דיבור בשפת "אני", עיסוק רק בעניין העכשווי וכו'.
    אין לי ספק שאם את תלמדי יסודות של תקשורת מקרבת הוא יגיב אליך אחרת והשינוי יתרחש.(חפשי בגוגל "תקשורת מקרבת"....יש סדנאות כאלה ונדמה לי שהם גם עושים טיפול זוגי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוונות זדוניות??
    פלונית
    21/10/2011

כשאני במקרה פוגשת ברחוב גבר מסויים המוכר לנו, תמיד מחמיא לי. הפעם אמר שונה: את נראית צעירה מאד וטוב, האם את מוכנה שאכיר לך מישהו?? (אני נשואה מעט שנים והגבר נשוי לא מעט שנים) האם ניסה לבחון אם אבגוד איתו? ואם זה בצחוק, האם כך מדברים לאישה נשואה? הגבתי שאני לא מחליפה את בעלי באף אחד.. מה דעתכם על התנהגותו??

לקביעת תור
    סגירה
    כוונות זדוניות??

הוספת תגובה

• פלונית

mosha
    24/10/2011

הגבת נכון לדעתי....אבל יש לי הרגשה שאת באמת מעונינת במאהב חמוד שישקיע בך יותר מבן זוגך...אני טועה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלונית יקרה

עדה מורג
    25/10/2011

את צודקת בכך שאולי לא מדברים כך לאישה נשואה....אך אמירתו לא ממש מעניינת.
    אולי הוא רצה להחמיא לך, אולי הוא רצה לבחון אותך.....מה זה משנה?

מה שבאמת חשוב זה :
    א. מה הפירוש של האמירה שלו עושה לך? מחמיא,מלהיב אותך, מעליב, פוגע,
    ב. האם זה משפיע על היחסים שלך עם בעלך?
    ג. כמה אנרגיה את משקיעה במה שנאמר ובפירוש הכוונה שמאחורי?

מזמינה אותך להתבוננות קטנה בינך לבין עצמך...תביני מה את מרגישה ולכי הלאה.
    אם יש אהבה בינך לבין בן זוגך, טפחי אותה ושמרי עליה.....

בהצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדות קטנות ומיניות
    מיטל
    19/10/2011

שלום רב,
    אני אמא ל-2 בנות בגילאים 3 ו-5 ועשרה חודשים (נמצאת עדיין בגן חובה).
    אני מתייחסת לבנות באופן חופשי בכל מה שקשור לאיברים אנטימיים ז"א שהן רואות אותי ערומה לפני שאני מתלבשת או שנכנסות אליי למקלחת..הקטנה בת ה-3 לעיתים מתקלחת איתי. הן יודעות שאלו איברים אינטימיים ושאסור לאף אחד לראות אותן ערומות מלבד אמא ואבא.
    אתמול בעלי נסער מאוד ששמע כי הבנות ראו את אמא שלי (סבתא שלהן ערומה) ושנגעו לה באיברים (חיצונית כמובן) הוא בא אליי בטענות קשות ושזה אסור ושהן יהפכו להיות סוטות.עכשיו בעלי מעביר לאימי מסרים דרך הבנות שהיא הראתה להן את הפות שלה ושזה אסור ואימי מאוד פגועה מכך, אימי נמצאת איתן כל יום 3 שעות אחרי הגן עד שאני חוזרת מהעבודה. שאלתי היא מה באמת הגבולות בעניין הזה מבחינת פתיחות מינית כלפיי הבנות? והאם באמת אסור להן לראות אותה ערומה או להתקלח איתן או לגעת בה חיצונית ?
    אשמח לתגובה מעמיקה בנושא
    בברכת חג שמח ותודה מקרב לב :)

לקביעת תור
    סגירה
    ילדות קטנות ומיניות

הוספת תגובה

• מיטל יקרה

יעל צ'רניאק
    19/10/2011

על מנת לקבל תגובה מעמיקה בנושא
    אשמח להפנות אותך לפורום המתאים:
    פורום פסיכולוגיה ילדים, המטפל בשאלות כאלו

חג שמח
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרפים
    אני
    12/10/2011

אני צעירה בשנות ה20 ,
    יוצאת חודש עם בחור נהדר בשנות ה30 ,אני מודעת לזה שהוא מציאה מבחינת הבן-אדם שהוא ,אבל אני לא שם ,הוא אומר לי שהוא חושב עליי ומתגעגע ורוצה לראות אותי הרבה, ואני לא... אני רואה אותו כי הוא רוצה ..אין לי חשק לזה
    הסקס מעולה מרגיש לי קצת שזה מה שמושך אותי ...למרות שהוא לא מושך אותי כמו שאני רוצה הוא לא חתיך כמו שאני רוצה...
    אתמול ניסיתי להפסיק את הקשר כי אין לי רגש ואני לא מחוברת ..הוא אמר כל מיני דברים שאני מודעת עליהם על זה שהוא באמת בחור שונה וטוב ואנחנו נפגשים היום
    כשבמקביל אני כל הזמן חושבת ומתגעגעת לאקס שהיינו שנתיים וחצי מתוכן שנה נוראית וקשה מאוד מאוד וגם לפני היו בעיות ובקיצר היו תקופות שממש היינו צריכים לעזוב כבר אבל נלחמנו על האהבה,ועתיד איתו יהיה גיהנום ואני מודעת לזה,אבל עדין 8 חודשים אחרי הלב איתו ...
    חושבת עליו כל הזמן ויודעת שנגמר אבל לא משלימה עם זה ...
    והבחור החדש גורם לי להרגשה טובה והוא נהדר אבל לא נותן לי ללכת ואני פשוט לא שם... הוא אומר טוב לך לי טוב למה להפסיק... ואני רק חושבת על האקס... למרות המודע שלא נחזור יותר... ויותר טוב כך...

לקביעת תור
    סגירה
    לא מרפים

הוספת תגובה

• לא מרפים - תגובה

עדה מורג
    15/10/2011

אני מתנצלת תחילה על שלא ראינו את פנייתך, אז גם באיחור אנסה ליצור יחד איתך בהירות.

יש פה כמה עובדות בסיסיות:
    א. הקשר הקודם הסתיים ואת יודעת שהוא לא יתחדש.
    ב. בקשר הנוכחי הבחור מאד איכותי ומאד אוהב אותך אך את לא שם ואין לך רגש אליו.
    האם הבנתי אותך נכון?
    אז מה השאלה?

אם את משוכנעת שהקשר הקודם לא יתחדש (יהיה גהינום....כדבריך), מה תוכלי לעשות כדי להיפרד מהמחשבות עליו?
    במה את עסוקה בחייך? מה נותן לך סיפוק והנאה? איך תוכלי למלא את עצמך, כדי ללכת הלאה ולהשאיר את מה שנגמר מאחור לתמיד?

אני מאמינה שרצוי לסגור היטב את המעגל הקודם על מנת להתפנות לקשר החדש.

לגבי הקשר החדש, אני מזמינה אותך לשאול את עצמך שאלות מאד בסיסיות:
    איזה בן זוג אני רוצה? האם הבחור הנוכחי הוא המתאים לי ביותר?
    מה אני מרגישה כלפיו?
    האם אוכל להרגיש כלפיו אחרת בעתיד? או שמא אני נשארת שם רק כדי לקבל אהבה ממנו?

אני רוצה להזכיר לך שהכח בידיך ויש לך את זכות הבחירה. בדקי עם עצמך מה את באמת רוצה ותבחרי את מה שהכי נכון עבורך.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    הודיה
    11/10/2011

אני בשנות השלושים המוקדמות לחיי. אחרי עשור ממש של חשבון נפש ובחינה עצמית ניכנסתי לזוגיות שונה לטובה, בעיקר כי למדתי מטעיות רבות שעשיתי וכרגע בזוגיות הזאת אני עובדת על עצמי טוב טוב. חשוב לומר שהחבר החדש(חודשיים) מדהים ונוסח בי תחושת ביטחון (עד כמה שאפשר). ועכשיו הוא נסע לשלושה שבועות לטיול וכל מה שאני מרגישה במקום להתגעגע געגוע בריא , כל הזמן אני רק חושבת על כך ששם יכיר מישהיא ב"טראק " ויעזוב אותי. חשוב לומר שתמיד הייתי ממש חסרת ביטחון בתחום הזוגי ולמרות שלכאורה אני בחורה מאוד מצודדת וחכמה ואינטיליגנטית אני לא מרגישה שיש לי הרבה להציע ושיש רבות וטובות ממני.
    שמתי לב שתחושות כאלה של חרדות ופחדים הם אך ורק בתחום הזוגי , ואין לי את אותם חששות בתחומים אחרים בחיי שגם להם נישקפת מידת מה של סכנת חידלון הכוונה לחשש לעבודתי שאותה אני מאוד אוהבת ומתענגת על כל רגע בה, או חשש לשלומה של משפחתי האהובה.
    הדבר היחיד איתו אני מתנחמת הן העלאת מחשבות לתוכנית ב כמו : אם זה קורה את פותחת פייבוק ומכיר הבנים, אם זה קורה את ירדת עוד שלושה קילו ונהיית עוד יותר שווה .
    הייתכן מצב שירגיע אותי אחרת? אילו דיבורים אני צריכה לומר לעצמי כדי באמת ובתמים להירגע באופן בריא?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• הודיה יקרה

יעל צ'רניאק
    13/10/2011

נשמע שעשית דרך יפה ומצמיחה.
    המשיכי בדרך...
    אל תתני משקל לפחדים שלך,
    חזקי את עצמך בכך שתחזירי את הפוקוס לעצמך, לזמן שיש לך פנוי להשקיע כעת בעצמך, כל זמן שחבר שלך מטייל,: תבלי יותר זמן עם חברות, חברים, משפחה, עבודה, לימודים, חוגים, או כל דבר נוסף שמעניין אותך... קדמי את עצמך... כך גם תשארי בצמיחה ולא בפחדים, כי הרי את כבר עושה דרך יפה של מודעות שמחזקת אותך, המשיכי בה.
    ובנוסף:
    תסמכי על כך שאם הקשר שלכם אמיתי ונכון , כלומר טוב כמו שאת מאמינה, אז זה יחזיק, גם אם את לא איתו פיזית... ואם זה לא, אז הוא לא בשבילך ואת לא תרצי להיות איתו ואז תוכנית ב' תוכל להגיע. לשחרר את השליטה שלנו ולסמוך , זו עבודה חשובה...

להתמקד בעצמך ובמהות הקשר שאת רוצה, זה מה יקדם אותך ןיעצים אותך, כל התמקדות בפחד מחלישה אותך ואת הקשר...

בהצלחה, את מוזמנת להגיב ולשתף
    חג שמח
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי להימשך לבעלי תענו לי בבקשה
    מודאגת ביותר
    10/10/2011

שלום אני ממש במצוקה נפשית, אני נשואה שנתיים יש לנו שני ילדים קטנים מאוד אהבתי את בעלי ונמשכתי אליו עד שהייתה לנו מריבה מאוד גדולה לפני ראש השנה שאף עלתה לנו כמעט בגרושים, הוא חזר בו וכעט באמת מנסה להכות על חטא עוזר עם הילדים מדבר אליי בהערצה ואילו אני לא מסוגלת בכלל לראות אותו כמו שראיתי אותו בעבר זה כאילו לא אותו גבר זה כאילו לא בעלי בעלי בעניי היה חתיך מהמם והגבר שעומד בפניי לא מעורר שום ריגוש , הוא מאוד רוצה אותי ואף שכבנו אבל אני ממש מנותקת ממנו ואפילו הפסקתי סקס באמצע כי לא יכולתי יותר והלכתי לבכות בשירותים אנא עיזרו לי מה קורה לי????????

הוספת תגובה

• שלום לך מודאגת יקרה

עדה מורג
    11/10/2011

אני מבינה בהחלט את תחושתך...קורה לעיתים שעם הזמן אנחנו מגלים צדדים חדשים שלא היכרנו בבן הזוג.
    למרות שלא פירטת על מהות המריבה שהיתה ביניכם, אני מעריכה שאת מאד נפגעת ממנה - האם זה נכון?. אם כן, מובנת גם התגובה שלך ....סגרת את הלב וחסמת את המשיכה אליו.

יחד עם זאת, ומאחר ובעלך הביע חרטה ומשתדל לפצות אותך....אני מזמינה אותך להתבוננות פנימית על עצמך:
    מה הדבר שכל כך פגע בך?
    האם הכאב שאת חשה הוא תוצאה של המריבה או שמא זהו כאב קדום שצף ועלה?

יש תאוריה שאומרת שאנחנו בוחרים את בני הזוג שלנו כדי לרפא את פצעי הילדות שלנו.
    באיזה פצע מהילדות הוא נוגע?
    איך תוכלי לצמוח הלאה מהמקום הכואב הזה?
    האם תוכלי לסלוח לבעלך סליחה אמיתית?
    אולי את אמורה גם לסלוח למישהו מן העבר?

ולגבי העתיד....איך תרצי שנישואיך יראו?
    האם תצליחי לשוב ולהתיידד עם בעלך?
    האם המשיכה יכולה להתעורר מחדש?
    איזה שינוי פנימי תוכלי לעשות כדי שכל זה יקרה?
    האם תרצי להישאר פגועה, כאובה, כועסת, סגורה או שמא תוכלי לסלוח, לפתוח דף חדש, להיות מפוייסת, רכה, אוהבת?

אם תתבונני בכנות בשאלות את בודאי תמצאי את הדרך חזרה אליו....
    אך אם זה לא יקרה...אני מזמינה אותך לפנות לאיש מקצוע בתחום ולא לתת לזמן לחלוף. הזמן יכול רק להעמיק את הפערים אם הם לא מטופלים.
    בהצלחה וחג שמח!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיזרו לי

mosha
    24/10/2011

נשמה צריך לעשות ריסטרט לאהבה בכל דרך שתיבחרי.....אחרי x שנות נשואים יש שחיקה בזוגיות....ולכן מגיעים לבגידות ולפלירטוטים בין איש ואישה....מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבזבזת המון
    ליאת
    09/10/2011

יעל שלום,
    אני ובעלי נשואים 10 שנים עם 4 ילדים מתוקים!!!
    מאז ומתמיד הייתי בזבזנית חולנית ובעלי מאוד מחושב וחסכן.
    בעלי הוא איש קבע המגיע פעמיים לכל היותר בשבוע הביתה ולא מעורב במה שקורה בבנק ולא ממש מודע על מה ביבזתי היום.
    עד שמגיע חיוב כרטיס האשראי ואז מתחילות הבעיות בבית.
    לפני שבוע קיבלנו את החיוב והוא התעצבן נורא, כי רק לפני 3 חודשים כיסינו מינוס והנה שוב אנחנו חזרנו לאותו מצב.
    כרגע אני לא עובדת ,כך שאין ממש הכנסה נוספת(רק אבטלה), ומשעמום כך הוא טוען של כל היום אני יוצאת למסעי קניות.
    כבר שבוע שאנחנו לא מדברים ואין בינינו החלפות מילים לחלוטין, ממש כמו שני זרים.
    אני מודעת למצב שאני אשמה אבל מנגד אני גם יודעת שהוא בעייתי ולדעתי הוא "נכה ריגשית" כי הוא לא אחד שמפרגן ומפנק ואוהב.. הוא כל כולו בצבא ובתפקיד, ואני מרגישה איזשהו חסך ביחסים שלנו ואולי דרך הקניות אני מנסה לפצות את עצמי..
    הוא מאוד כועס כרגע והוא ממש בנתק ממני, אנחנו אפילו לא ישנים ביחד במיטה ובמשך כל היום אין גם שיחות טלפון בינינו. רע לי עם זה ואני יודעת שאני לא בסדר אבל אני טוענת שגם הוא לא בסדר...
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    מבזבזת המון

הוספת תגובה

• ליאת יקרה

יעל צ'רניאק
    09/10/2011

מה את באמת רוצה?
    אני קוראת על האשמה שלך, על הפיצוי שלך בקניות ובזבוזים, על הרצון להוכיח לו שגם הוא לא בסדר ולא מפרגן ומפנק, והתחושה שהוא נכה רגשית וכל היום בעבודה. ושיש לך 4 ילדים מתוקים, שנראה שאת מאוד אוהבת.

ואני רוצה לשאול אותך מה את באמת רוצה?
    האם יש לך סיפוק בחייך?
    מה מעניין אותך? את עם עצמך?
    האם כל המצב הכלכלי יכול להיות צמיחה עבורך לשאול את עצמך לגבי חיפוש משמעות ועניין עמוק יותר בחייך? מה השאיפות שלך? אילו תחומים מעניינים אותך?

יתכן שכשתמצאי מה מעניין אותך, לא יהיה לך כלכך צורך בקניות ואפילו לא בפינוק של בעלך, כי יהיה לך עניין משלך, עניין אמיתי במשהו שמסקרן אותך, מלהיב אותך...

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת

mosha
    24/10/2011

אני מכיר את זה מהביית ...אני לא רואה צורך בלקנות דברי ערך יקרים סתם לסיפוק עצמי
    אם תשבי לקפה עים מחשב בבית קפה קטן זה לא יספק את רגשותייך ? לדעתי כן ב 12 ש"ח מילאת מצברים ליום יפה.........אז תתנצלי ותהיי מחושבת יותר וכסף זה הבסיס לביית מלא בכל הטוב שאפשר.. וגם ביטחון לעתיד.....ולמה שלא תמצאי עבודה לכמה שעות אפילו מהביית זה יעסיק אותך....לדעתי.... בהצלחה לזוגיות טוב אמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל שלום ......
    wa
    08/10/2011

היי יעל
    אני בת 25 גרושה , התגרשתי בגיל 22 עברתי תקופה מאד קשה בחיי ,לפני שנה רק היקרתי מישהו ואנחנו בקשר רציני אבל אני לא מצליחה להשתחרר מהתחושות שהיו לי בעבר אני מאד דואגת ומפחדת מלהכנס במערכת זוגית חדשה אני מרגישה סגורה על עצמי ואפילו כשאני יושבת איתו מתקשה לדבר ולשתף אותו במחשבות שלי המילים לא יוצאות לי מהפה אני רק שותקת וממשיכה לשתוק אני לא רוצה לאבד אותו כי הוא בן אדם די טוב , מה אני יכולה לעשות ???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליעל שלום ......

הוספת תגובה

• שלום לך יקרה

יעל צ'רניאק
    09/10/2011

שנה טובה!
    השנה החדשה יכולה להיות נקודת מפנה בצמיחה שלך
    בשיחרור העבר, ובהתמקדות במה בהתפתחות שלך
    חיזוק הפתיחות שלך, יכולת השיתוף שלך, המוכנות להיות חשופה
    לפתוח את הלב, לשתף.
    זוהי עבודה של התפתחות, את מוזמנת להתחיל אותה בכתיבה...
    שבי עם עצמך וכתבי את כל מה שעולה לך בקשר לעבר שלך
    שחררי על הכתב, את כל הכעס, התסכול, או הרגשות הקשים שנותרו בתוכך
    כתבי עד אשר תתרוקני ולא יהיה לך יותר מה לכתוב
    גם עם זה יהיה קשה, לחזור ולחוות שוב את הרגשות הללו
    עצם ההוצאה שלהם החוצה, תשחרר אותך
    יתכן ותהיי זקוקה להדרכה וליווי נוסף מאיש מקצוע, אך התחילי בכתיבה
    הכתיבה יכולה להיות כלי ריפוי מעולה!
    אין ספק שאת צריכה לשחרר את הישן כדי לפנות מקום לחדש, לזוגיות החדשה שלך, להיות שם בחיות, בשמחה, בפתיחות, באומץ
    כתבי לעצמך מי היית רוצה להיות בזוגיות החדשה שלך ואיך זה היה נראה אם היית כזו, דמייני את זה מרגיש, הרגישי את זה קורה...

שחררי את העבר ולאחר מכן צרי לעצמך תמונה של הזוגיות שאת רוצה, שלך בתוך הזוגיות, והפנימי את התמונה הזו, חזרי עליה במחשבה שלך, הרגישי אותה, וצרי אותה במציאות שלך,
    שתהיה לך שנה של צמיחה ופתיחות לאהבה החדשה שלך
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל....

wa
    09/10/2011

גם הצעד הזה לשבת ולכתוב את הכול אני לא מצליחה לעשות רני מתחילה לרשום ובאיזה שלב אני מפסיקה וקשה לי להמשיך והדבר הכי חשוב אני לא רושמת אותו כי מאד קשה לי , הייתי בטיפול פסיכולוגי ולא עזר לי אני לא מרגישה שיפור.
    אני כן זקוקה לעזרה ואשמח מאד אם תמליצי לי על מישהו שיכול לעזור לי באזור באר שבע, אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על עצמי ועל הקשר שביננו הוא רק הולך ומדרדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל.... - תגובה

יעל צ'רניאק
    13/10/2011

חמודה , זה מצויין שתעזרי באיש מקצוע,
    אני לא מכירה אנשי מקצוע בבאר שבע,
    אך אני בטוחה שכשתתחילי לחפש, ולהפגש עם אנשי מקצוע, מאמנים או מטפלים ,
    את תדעי למי את מתחברת יותר וזה האדם שאיתו/ה כדאי לך לעבוד,
    מישהו שתרגישי שאת יכולה לסמוך עליו, להפתח לידו בחופשיות ולהרגיש שהוא יכול לעזור למצוא את הדרך הנכונה לטפל בזה, לשחרר ולהמשיך הלאה.
    אל תדחי את זה
    טפלי בעצמך, דאגי לעצמך!
    בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• wa

mosha
    30/10/2011

הייי אשמח לנסות לעזור יש משרד בבאר שבע מטעם משרד הרווחה ואני מהדרום צרי קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשכנע את הבעל
    הגר
    06/10/2011

שלום רב,
    אני ובעלי נשואים בסך הכל 5 שנים וכבר במשבר די רציני.
    אני מנסה לשכנע אותו ללכת לקאוצ'ר זוגי, בהתחלה הוא הסכים ולאחר מכן
    אמר שהוא לא מסכים, שזה כמו ללכת לפסיכולוג וזה מביך אותו. איך ניתן
    לשכנע אותו להבין שזה לא כמו פגישה אצל פסיכולוג, ובכלל, מה עשוי לשכנע
    בן אדם שמתנגד לכזה טיפול להסכים?
    הקשר מאוד חשוב לי, ואני מאמינה שכן אפשר לפתור את המחלוקות בנינו
    ולגשר על כל הקשיים.
    תודה רבה וגמר חתימה טובה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    לשכנע את הבעל

הוספת תגובה

• שרון יקרה

יעל צ'רניאק
    09/10/2011

שנה טובה וגמר חתימה טובה,
    את שואלת שאלה טובה,
    מה גרם לו בהתחלה להסכים? זה קצה החוט שלך שממנו תבוא התשובה
    כי אדם שמתנגד למשהו, אנו לא יכולים לשכנע אותו לעשות משהו שהוא לא בוחר או מסכים לו בעצמו. אך אם בעלך הסכים בהתחלה הייתי מתבוננת איתך...
    איך הצגת את זה? מי היית שם מולו כשהוא הסכים בהתחלה?
    במה זה שונה ממי שאת עכשיו מולו כשאת מנסה לשכנע אותו?

1. באיזו הוויה את רוצה להיות ביחסים מולו, בהקשר הזה? אוהבת, תומכת, חיובית, משכנעת, מתלוננת, קשה, רכה.... בדקי עם עצמך.
    2. מה את יכולה לעשות בעצמך כצעד ראשון לשיפור הקשר, אולי אם תתחילי בעצמך אימון לעבוד על הזוגיות שלך , משהו ישתנה, כיוון שאת תעשי שינוי בעצמך...

כיוון אחד באופן ישיר מולו, כיוון שני באופן עקיף שלך עם עצמך למען הזוגיות שלכם.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

mosha
    24/10/2011

דברי איתו בגלוי מה מציק לך באמת ניראה שיש מישקעים מהעבר....את בטח קנאית מאוד נכון ? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמא של החבר
    אנונימית
    26/09/2011

שלום אני בת 31 וחייה עם בן זוג זו תקופה של שנה וחצי אנחנו לפני חתונה אבל.....האמא של החבר שלי לא מרפה מלנסות להפריד בנינו וזה מלווה במילוי המוח של בן זוגי ופגיעה עיקשת לגבי חוסר גבריותו ושאין לו מילה אחרונה וכדומה . רצוי לצין שמלכתחילה לא הייתי
    זו "שחשקה נפשה" לבן שלה
    השאלה שלי היא האם בריאה מערכת יחסים בכלל עם בן זוג כזה והאם העיקשות שלה בסופו של דבר תניב פרי?

לקביעת תור
    סגירה
    האמא של החבר

הוספת תגובה

• אנונימית יקרה

עדה מורג
    27/09/2011

מאחר ואת הפונה והמציגה את מערכת היחסים, אינני יכולה לומר לך אם מאמציה של אימו יניבו פרי או לא.....
    יחד עם זאת, אני חווה שאת לא ממש שלמה עם הזוגיות שלך. האם אני טועה?
    מה זאת אומרת שאת "לא היית זו שחשקה נפשה בבנה"?
    האם היום נפשך כן חושקת בו?

יקרה, אני מזמינה אותך לשבת עם עצמך, לשים יד על הלב ולהרגיש מה נכון עבורך.
    החיים שלך הם לא בידי בן זוגך ובטח ובטח לא בידי אימו המסכסכת.
    תשאלי את עצמך:
    האם זה בחור חלומותיי?
    איזה מין בן זוג אני רוצה / צריכה?
    האם אני אוהבת אותו? והוא אותי?
    האם יש ביננו חברות, כבוד הדדי, תשוקה, תקשורת טובה?
    האם יש ביננו אהבה?
    האם אני רואה את עצמי חיה איתו לאורך זמן?

רק כאשר התשובות האלה יהיו כנות ואמיצות, תוכלי לדעת אם זאת מערכת היחסים שאת רוצה....

שנה טובה, מלאת אהבה....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה