מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשת פתרוןלין23/07/2011
שלום לך
אני ובעלי נשואים מזה 7 שנים,עוד אין ילדים. (אני בת 29)
בתקופה האחרונה לא מתחשק לי לקיים יחסי מין איתו ולא חושבת על זה. אפילו אם הדבר נמשך שבועיים שלוש בלי לקיים יחסים לא מזיז לי בכלל.מצד אחר אני יודעת שיחסי מין משפיעים על היחסים המשפחתיים בין בני הזוג.לכן מבקשת עזרה בנושא!האם אני צריכה טיפול? איך אפשר לפתור את הבעיה?
תודה על העזרה
ליל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לין יקרה
עדה מורג24/07/2011אין ספק שיחסי מין משפיעים על היחסים הזוגיים ומשפחתיים שלך...
קצת קשה לעזור לך בפורום כאשר אין לנו מידע על טיב היחסים ביניכם.
נראה לי שאת לוקחת את כל האחריות על עצמך. האם זה נכון?
כפי שאת מבינה, יש עליות וירידות במשיכה המינית במשך השנים..הרבה פעמים זה תלוי בטיב היחסים ביניכם, ברמת המתח ביניכם, בשגרת החיים העמוסה וכו'
בהחלט ואפשר לפתור את הבעיה ואולי לא רק את צריכה טיפול אלא שניכם ביחד...
מציעה לך לפנות לפורום סקסולוגיה או לאיש/אשת מקצוע בתחום.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נמשכת לבן זוגיענבל23/07/2011
שלום! אני ענבל בת 21 ויש לי חבר מזה שנה ושלושה חודשים.
תמיד אמרו לי שהיופי זה לא הכול אז אחרי הרבה יחסים כושלים החלטתי לתת הזדמנות לאופי. ואז פגשתי את החבר שלי. הוא בחור ממש מקסים ונמשך אלי ברמות מטורפות ואני לא בהתחלה עוד היחסי מין היו בסדר עכשיו הגעתי לשלב שאני לא חושקת בו מינית אלא אם אני שותה אלכוהול.וכשאנחנו כן שוכבים שזה לא הרבה אני לא מרטיבה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל יקרה
עדה מורג24/07/2011נדמה לי שכדאי שתתבונני על הבעיה בשני מישורים:
א. היחסים הזוגיים שלכם
ב. חוסר המשיכה המינית
חוסר משיכה הוא לפעמים תוצאה של מצב היחסים.
האם את אוהבת אותו? האם אתם חברים טובים? האם אתם נהנים מזמן איכות ביחד?
ואיך התקשורת ביניכם?
אם נראה לך שהכול טוב ביניכם ורק המשיכה פחתה הייתי מציעה לך לפנות לפורום על סקסולוגיה....ואולי להתיעץ עם איש/אשת מקצוע.
במידה ויש גם צורך לשפר את סעיף א., את מוזמנת לחזור ולפרט על טיב היחסים ביניכם.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ענבל25/07/2011הוא בן אדם מקסים ואוהב אותי מאוד וכיף לי איתו אבל שנינו באים מערים שונות ולכן שנינו מעולמות שונים והתקשורת בנינו לא ממש טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל יקרה
עדה מורג25/07/2011למיטב הבנתי בכל זוגיות כל אחד בא מעולם אחר, עם מטענים שונים, עם ציפיות שונות,
עם יכולות שונות, - גם אם נולדו וגדלו כשכנים בית ליד בית.
מהות הזוגיות היא לגשר על הפערים ועל השוני ....ואם קיימת אהבה הכול אפשרי
אני שומעת ממך שהוא מקסים , שהוא אוהב אותך ונמשך אליך.
אני לא שומעת כל כך את הצד שלך....האם את אוהבת אותו? האם את מוכנה למצא דרך לטפל בקשיים בתקשורת ובמיניות?
עם איזה מטען רגשי או חינוכי את הגעת לזוגיות? עם איזה ציפיות הוא הגיע לזוגיות?
אם הזוגיות הזו חשובה לך ממליצה לך להתיעץ עם איש/ אשת מקצוע בתחום.
תבדקי גם את האפשרות של לשתף אותו בטיפול.
בהצלחה
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ענבל25/07/2011אני מאוד אוהבת אותו וזה מאוד חשוב לי כל הסיפור הזה לכן פניתי לפורום הזה אם את יכולה להפנות אותי לאנשי קשר אני אשמח תודה רבה ענבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
עדה מורג26/07/2011היי ענבל,
את יכולה לפנות לפורום סקס ויחסים. מצורף קישור.
http://www.beok.co.il/Forums/פורום_סקס_ויחסים
או פורום מין וסקסולוגיה:
http://www.beok.co.il/Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה
הם בודאי יפנו אותך לאנשי או מקצוע או אולי יוכלו לעזור בעצמם.
בהצלחה.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל עצה ..יניב21/07/2011
אז ככה אני בת 18 וחצי .. בחורה ממוצעת נראת טוב מבינה ענין סבבה לגמרי ..
הענין הוא שקורה שאני יוצאת לכל מיני מקומות ויוצא לי לדבר ולהיכר כל מיני גברים שלא תמיד אני מבינה אם הם רוצים להכיר אותי[בקטע רומנטי] און סתם בקטע ידידותי ... הדילמה מתחילה כאשר אני שמה לב שאותו בחור רוצה אותי בקטע רומנטי הכוונה מזמין אותי לצאת וכו וכו ...
אם אני מוצאת בו ענין הכל טבו ויפה [כצפוי] אך אם אינני מעונינת בו כלל ולא נמשכת אליו לא לאופיו ולא ליופיו ... יחסית לאחת שאוהבת להיות אמיתית וישירה אך נזהרת מאוד לא לפגוע באנשים במיוחד אם הם מקסימים כייצד אני מבהירה לאותו בחור שאינני מעונינת וכמה שפחות ליפגוע ??
האם יש לך עצה עבורי באיזה מילים להשתמש או באיזו גישה לבוא כייצד מסבירים לגבר שאני לא מעונינת בגישה עדינה ??
תודה מראש [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאלה יקרה
עדה מורג24/07/2011אני רוצה קודם כל להוקיר אותך על הרגישות והאמפטיות שלך... אני גם אוהבת את
הגישה האמיתית והאוטנטית שלך...
לא בטוח שאפשר לתת לך מתכונת מסודרת של מה ואיך להגיד למישהו שאת לא רוצה...
כעיקרון כל מערכת יחסים מבוססת על משיכה ועניין בסיסיים....גם קשרים חבריים עם בנות אחרות או בנים אחרים מתקיימים כל עוד יש ענין משותף.
אני מאמינה שאין כמו להגיד את האמת, בצורה מכבדת ורגישה - ואת יודעת לעשות זאת!
לפעמים צריך למצא את העיתוי המתאים, את הטון המתאים...אבל אם את אומרת...אתה מקסים אך אני לא מעוניינת בקשר...אין סיכוי שתפגעי בו.
תזכרי שקודם כל הרצון שלך הוא הקובע ולעולם אל תשארי במערכת זוגית כי "לא נעים לך"
אוטנטיות וכיבוד הרצון שלך הם הקובעים. רגישות ואמפתיה הן הדרך...
בהצלחה!!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוףנטלי20/07/2011
החבר שלי ממש ממש אובססיבי כלפי ... הוא לא נותן לי לצאת מהבית בלי הרשות שלו הוא כול יום שואל אותי אם מישהו דיבר איתי או היסתכל עליי וגם אם אני היסתכלתי על בנים ... ובדבר שהכי מעצבן אותי הוא יודע ששכבתי עם 4 גברים והוא תמיד מתעצבן מזה והוא תמיד מזכיר לי את זה וזה הדבר שאני הכי רוצה לשכוח ... והיו הרבה מאוד פעמים שניפרדנו בגלל זה ואני ממש רוצה שהוא ישכח מזה ויפסיק כול הזמן להטריד אותי בזה מה אני עושה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי ..כידאי לך ליקרוא
יניב21/07/2011מאמי אני אל יודעת בת כמה את מה שבטוח שמגיע לך יותר מזה את לפי מה שכתבת אני מתרשמת שאת בחורה אנטיליגנטית שמבינה ענין ..
ולפי מה שתיארת תעיפי אותו כיבינימעטטטט
יש לי ניסיון בזה שמעתי המון סיפורים ואני דמברת מתוך חוויה אישית מגיע לך להנות ולא להיתענות אני אומר לך את האמת הוא נשמע פרמיטיבי אידיוט דוחהה מגעיל מאוס קרציה מי הוא בכלל שיקבע לך ששכבת עם ארבע זה לא טוב את נהנת וזה העיקר את מי זה מענין ראבקקקק
בבקשה ממך לטובתךך אם יש בך שמץ של הבנה ושל הערכה עצמית תעיפי אותווו לכל הרוחות ותמצאי לך מישהו קצת יותר אנטיליגנט שיש לו חיים משלו מגיע לך מישו מענין מישהו שמתחשב בך שמעריך אותך ומחשיב אותך כבחורה שיודעת מה היא רוצה ומה היא עושה אני יודעת שיש השפעה רעה מהחברה אבל אני אומרת לך שמה שאת עושה ועם מי שאת שוכבת זה ענינך האישי בלבד וזאת זכותך המלאה שלא תעיזי לאפשר לאחרים להגדיר אותך או להגדיר לך מה טוב בישבילך ומה נכון
הדרך היחידה לדעת מה נכון עבורך הוא ליראות מה גורם לך רוגע ואושר ומה שתיראת זאת הרגשה נוראית את לא כלבה שלו ואין לו שוםם זכות לישלוט עליך בבקשה תעשי את הדבר הנכון למענך
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי יקרה
עדה מורג24/07/2011ברור שהמצב בו את נמצאת הוא בלתי סביר לחלוטין.
אנחנו מגיעים לכל מערכת יחסים עם עבר כלשהו.....אני מניחה שגם חברך הגיע עם ניסיון מסוים.
התנהגות אובססיבית אינה מעידה על אהבה והופכת את היחסים לבלתי אפשריים.
יחד עם זאת אני מזמינה אותך להסתכל על עצמך פנימה:
מה מחזיק אותך שם בקשר הזה?
האם יש משהו שאת צריכה ללמוד במערכת היחסים הזו?
מה מידת הערך העצמי שאת חשה כלפי עצמך?
האם את אוהבת את עצמך? האם את מבינה שאת שווה?
אני מאמינה שלעיתים אנחנו נקלעים למערכות יחסים מסובכות כדי ללמוד משהו ולצמוח מהן. מה את לומדת על עצמך? האם את צומחת מכך?
אני רק רוצה שתזכרי שיש בידיך כח בחירה, רק את יכולה להחליט כמה זמן להיות בקשר או מתי לעזוב. אני רק מציעה לך לעשות זאת בחוכמה ובעיתוי נכון לך.
מאחלת לך בהצלחה
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום! צריכה עצה...רותם15/07/2011
היי,
אני אובדת עצות וכל היום במשך כמה שבועיים חושבת מה אני אמורה לעשות.. אשמח באם מישהו יתן לי עצה אובייקטיבית ואמיתית להתלבטות שיש לי והיא:
אני נמצאת בזוגיות כבר שנה וקצת עם בחור שקטן ממני ב-5 שנים ואני עוד מעט בת 30 התחלנו לצאת שהייתי קצת לפני 29 והאמת שבהרגשה האישית שלי אני לא לחוצה על חתונה או ילדים כי אני עדיין לא מספיק מבוססת ולא סיימתי את לימודיי אבל אני כן רוצה זוגיות יציבה.
לאחר כמה חודשים (3 בערך) שיצאנו העלתי את הנושא של לעבור לגור ביחד כי החוזה של הדירה של חבר שלי נגמר וזה היה נראה מושלם שהוא פשוט יעבור לדירה שלי לפחות עד סיום החוזה. את רוב הזמן הפנוי שלנו בדכ אנחנו מבלים ביחד ולי זה נראה מיותר להחזיק שתי דירות- שכל אחד מאיתנו גר לבד. הוא אמר לי שזה מוקדם לו מידי ואחרי כמה שעות של מחשבה הבנתי שזה באמת מוקדם ואפשר לחכות עוד קצת.
בהמשך עברנו סוג של משבר שבסופו נפרדנו לתקופה של חודש אבל חזרנו יותר חזקים והרבה יותר מאושרים ומכוונים לקשר והכי חשוב יותר מאוהבים מההתחלה.
טוב, בינתיים נגמר לי החוזה בדירה ועברתי לדירה אחרת- זה קרה פחות או יותר בזמן הפרידה הקצרה אז לא היה נראה לי הגיוני שאציע את זה ואם הוא היה מציע זאת לא הייתי מוכנה עדיין כי רציתי להרגיש שזה באמת הדבר הנכון.
לפני כחודשיים הוא הציע לי לעבור לגור ביחד (ובאמת אני הרגשתי שהוא חד שאני קצת לחוצה ובגלל זה הוא עושה את זה) אמר לי שהוא רוצה שזה הדבר הנכון ועדיף שנעשה את זה כבר כי הוא ממש לא רוצה לבזבז לי את הזמן ושחשוב שנדע אם זה זה או לא. קצת נעלבתי ממה שאמר כי תאכלס מה אתה בא ישר בשלילי.. אבל העברתי את זה כי לפעמים יש לו דרכים משונות להגיד דברים ולא הצקתי על זה.
לפני שבועיים בערך הרגשתי שרק אני מדברת על הדירה החדשה שתיהיה לנו ורק אני מתלהבת והעלתי את הנושא בפניו ואחרי כמה שיחות- כי מאוד קשה לו להפתח הוא אמר לי שהוא צריך עוד זמן ושהוא מרגיש שזה קצת מוקדם לו והוא יחפש דירה חדשה יעבור אליה ומשם נמשיך.
קשה לי מאוד לקבל את זה ולהבין את זה. הוא כבר שבועיים מציין בפניי שהוא לא רוצה להפרד ושטוב לו איתי ושאני עושה אותו מאושר וכיף לו איתי אבל שוב אני לא מבינה את זה הרי אם יש לך את כל אלה אז למה אתה לא רוצה לעבור לגור איתי? למה אתה עובר לדירה אחרת ? מתי זה בדיוק יקרה?
אני אישית חושבת שאם אנחנו מאוהבים כמו שאני מרגישה זה כבר אמור לקרות. אני מרגישה שהוא לא מעריך את מה שיש ביננו מספיק ועושה לו חיים די קשים בשבועיים האחרונים מדברת איתו על זה די הרבה ואתמול הוא כבר איבד את הסבלנות וקצת צעק עלי מה שלא קורה אף פעם.
השאלה שלי היא מה אני אמורה לעשות?
אני אוהבת אותו והוא החבר הכי טוב שלי אני יודעת שאם אני אפרד ממנו יהיה לי רע וזה לא יהיה ממקום טוב אבל קשה לי מאוד לא להגיד כלום ולא לדבר על זה.לשאלותי מה יהיה אז מתי נעבור לגור ביחד הוא לא נותן לי תשובה ומתחמק באלגנטיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם יקרה,
עדה מורג17/07/2011אני לא בטוחה שאני רוצה לתת לך עצה, אבל אני כן רוצה לעזור לך להתבונן בסיטואציה שאליה נקלעתם.
האם את רואה דמיון באופן הוא מגיב ובאופן בו את מגיבה כאשר אתם נדרשים להחליט החלטה?
האם עיתוי זה משהו שחשוב לך?
האם קצב זה משהו שחשוב לך?
האם את באמת לא לחוצה על חתונה וילדים?
מה לדעתך המניע שמאחורי הסירוב שלו לגור יחד? האם יתכן שיש בו קושי להחליט? פחד? האם יתכן שהעתוי לא מתאים לו? או אולי יש לו קצב שונה משלך.....?
אם תרשי לי, אני רואה השתקפות מאד ברורה ביניכם. פעם לך לא מתאים לגור יחד, פעם לו לא מתאים....
יחד עם זאת אני שומעת שיש הרבה אהבה ביניכם.....ואני רוצה להזמין אותך להנות ממה שיש ביניכם....אם כל הזמן חושבים על מה שלא קורה, אז הכיף נעלם ובמקומו מכניסים מתח, תסכול, אכזבה....
כל קשר מתפתח אחרת....בקצב שונה, בעתוים שונים....לעתים החלטות זקוקות לזמן הבשלה ואז הכל קורה יותר בקלות...
מקווה שעזרתי....בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עדה, תודה על התגובה-
רותם17/07/2011אשמח אם תעני לי
את באמת חושבת שזמן זה הפתרון? או שהוא מנסה סתם למשוך אותי עד שלא יתאים לו? אני חוששת שאחכ ארגיש מנוצלת או אתחרט על שלא עשית זאת קודם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותם יקרה
עדה מורג19/07/2011אני מאמינה שהרגשות שלנו נובעים מהפירוש שאנו נותנים לכל מצב ומצב.
לכל מצב יש זוויות שונות שדרכן אנו מפרשים.
איזו זווית הסתכלות את בוחרת כאשר נראה לך שתרגישי מנוצלת?
איזה פירוש אחר תוכלי לתת לאותו מצב?
אינני אומרת להיות שם עד אינסוף....אם את אוהבת את הבחור היי שם כל עוד זה מתאים לך. ואז תהני ממה שיש ביניכם....תחי את הרגע ללא ציפיות.
אם זה לא יתאים לך יותר.....זכרי תמיד שיכולת הבחירה בידייך...
תהיי קשובה ללב ולאינטואיציה שלך כי רק את יכולה לדעת מה נכון לך.
מאחלת לך בחירות נכונות בעיתוי הנכון...
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להרגיש שאני טובה מספיק?אפרת14/07/2011
בימים האחרונים הגעתי למסקנה שאני לא מרגישה טובה מספיק, או שווה מספיק, או שאני לא יכולה לתת מספיק בשביל שבאמת ירצו להיות איתי - ושבגלל זה אני נשארת ונאחזת בקשרים שלא טובים לי.
אני כנראה מרגישה כל הזמן בתוך תוכי שאני חסרת ערך ולכן לא מאמינה שבאמת מגיע לי שיצייחסו אליי כמו שאני חושבת שצריך.
רציתי לדעת אם יש לכן אולי עצה שתוכל לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת יקרה
יעל צ'רניאק17/07/2011את שואלת את שאלת השאלות
והעצה שלי אלייך, התחילי להתייחס אל עצמך כמו שהיית רוצה שיתייחסו אלייך
אם את רוצה שבאמת ירצו להיות איתך ולא בגלל שאת צריכה לתת משהו
אמצי את הגישה הזו בינך לבינך - התחילי להתעניין בעצמך, לגלות את עצמך... כך שתרצי להיות עם עצמך קודם כל.
גם אם את לא מרגישה עכשיו בעלת ערך ולא מאמינה שמגיע לך, קבלי החלטה להתחיל להתעניין בעצמך, לתת לעצמך אישור שאת מספיק טובה, התחילי לחפש סיבות לכך, התענייני בטובתך!
את מוזמנת גם לקרוא עוד חומר באתר שלי על ביטחון עצמי, אבל בכל מקרה השינוי חייב להתחיל בגישה שלך לעצמך, גישה שהיא מקבלת, מכילה , אוהבת,
כי את באמת צודקת, כל עוד את לא מעריכה את עצמך , איך אחרים יעריכו אותך? ואז את נאחזת בקשרים שלא טובים לך...
זה דורש ממך עבודה עצמית פנימית, לעצור את המחשבות המקטינות והשליליות שלך על עצמך, ולהתחיל להתעניין בדברים הטובים בך, ואני בטוחה שיש הרבה כאלו, דבר אחד שאני כבר רואה הוא שאת מודעת לעצמך, העריכי זאת! זה דבר נפלא, תעריכי את המודעות שלך וחפשי בעצמך דברים נוספים שאת מעריכה, כל דבר קטן הוא מצויין, כל צעד לבניית ההערכה העצמית שלך חשוב מעין כמוהו,
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אפרת17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ביחדשירה06/07/2011
שלום, אני בת 26 נשואה כחצי שנה. בן זוגי חורק שיניים בלילה, הדבר גורם לכך שאני מתעוררת מספר פעמים באמצע הלילה ובכלליות מאוד סובלת מכך. הרבה פעמים קורה שאני עוברת מיטה כדי להרדם שוב. אבל אני מרגישה שזה פוגע בזוגיות שלנו, מצד שני- אני לא מתפקדת כשאני עייפה
מה אפשר לעשות? אני ישנה לפחות 3-4 פעמים בשבוע בחדר אחר- כלומר עוברת באמצע הלילה מיטה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה יקרה
עדה מורג06/07/2011אני מאד מעריכה את ערנותך לזוגיות שלכם אבל אני מבקשת ממך לא לקחת את כל רגשי האשם על עצמך....
אני לא איש מקצוע בנושא חריקת שיניים אבל אני מניחה שאפשר למצא פתרונות
עבורו או עבורך (אולי פקקי אזניים כדי שלא תשמעי?).
האם התיעצתם עם אנשי מקצוע בתחום?
בכל מקרה אני מזמינה אותך לשתף את בן זוגך בנוגע להרגשתך ונסו ביחד למצא את הפתרון המתאים לשניכם.
יש לשניכם זכות טבעית לשינה טובה שמבטיחה תפקוד נכון.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחכות או לאמור04/07/2011
לפני שנה הייתי מעורבת במערכת יחסים שבה למדתי הרבה כי ניסיתי לחרב אותה בכל דרך אפשרית למרות שהיא הייתה טובה ובריאה לי. ברגע שהבחור סיים אותה לקחתי חודש של "סול סרצ'ינג" ומצאתי והפנמתי ושיניתי.
אפשר לומר שהפרידה הזאת שינתה אותי כמעט מקצה לקצה, הבנתי למה אני מתנהגת כפי שאני מתנהגת ואני מאמינה שנעשה שינוי של 180 מעלות .ואכן ,מערכות יחסים אחרות לאט לאט הוכיחו שהשינוי התרחש.
ולפתע אחרי נסיעה להודו שלקח, הפציע לחיי שוב, והקשר נעשה שוב חזק ומשמעותי. אך הוא לא מעוניין לחזור כי לדעתו חזרה פירושה חתונה ונישואים והוא לא רוצה שזה יהיה איתי. הוא טוען שהוא אדם שכלתני ומבחינת שכל הוא יודע שזה לא טוב שנחזור לעומת זאת כל המעשים שלו מצביעים שיש רגש חזק מאד, ואני שמגדירה עצמי בעלת יכולת מפותחת להבחין ברגשות אצל אחרים יודעת כי הדבר נכון. בפגישה האחרונה שהייתה לנו כתבתי לו מכתב שבו אני והוא ניקח הפסקה ושיצא עם בנות, כי רק אז הוא יבין כמה אני והוא מתאימים עד שיחליט . "כי אני לא רוצה שירצו אותי שמונים אחוז אלה מאה אחוז."
האם עשיתי את הבחירה הנכונה או שהייתי צריכה להמשיך להפגש איתו "לעשות חיים "ואולי בהמשך הזמן הדברים היו מקבלים החלטה?
קשה לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגר יקרה
עדה מורג06/07/2011אני קודם כל מברכת אותך על הצמיחה העצומה שצמחת. לפעמים אנחנו צומחים דווקא דרך פרידה או כאב. העיקר שהיום את נמצאת במקום אחר לגמרי.
נכון את אומרת "לא רוצה שירצו אותי שמונים אחוז אלא מאה אחוז!"
אם אכן הקשר חזק ומשמעותי וברור לך שיש לו רגש חזק כלפיך אזי יתכן שהוא צריך זמן לעצמו לפני ההחלטה החשובה בחייו.
מה שאני לא שומעת זה מה מידת הרגש שלך כלפיו....ובסופו של דבר זה לא פחות חשוב.
אני מזמינה אותך לא להתעסק בשאלה "האם עשיתי נכון או לא" - כי מה שעשית כבר עשית. אם באמת אוהב ויצליח להתגבר על חששותיו הוא כנראה יחזור.
חשוב גם שתגדירי לעצמך גבולות...לחכות? כן! כמה זמן? עד אינסוף?
תעמדי מאחורי מה שכתבת במכתב....תני לו את הזמן מבלי להפעיל לחץ נוסף.
אך כשתרגישי שדי לך לחכות, היפתחי לאהבה חדשה, אהבה של 100%!
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה כואבת..יניב04/07/2011
אני בת 16 וחצי ויש לי חבר בן 17 וחצי אנחנו כבר יוצאים שנה אני מאוד מאוד אוהבת אותו ונמשכת אליו וגם הוא אוהב אותי ... ליפני חודשיים התחלנו לישכב הוא כיבד אותי ואמר לי שהוא אוהב אותי וזה היה נפלא .. צפינו ביחד בפורנו והתחרמנו מזה .. יום אחד הוא אמר לי שזה נורא יחרמן אותו אם אני יעשה אורגיה איתו ועם חבר טוב שלו ... מאוד התנגדתי וחשבתי שהוא לא אוהב אותי מדוע הוא רוצה לחלוק אותי עם עוד אנשים ... אבל אנחנו כול כך אוהבים אחד את השני והוא אמר לי שזה ביגלל שהוא נורא אוהב אותי ובגלל שיש לי ראש פתוח ... בסוף הסכמתי . הינו אצלו בבית ריק היתי בחדר חבר שלי בא והרגיע אותי ואמר לי שהוא אוהב אותי מצצתי לו ואחרי זה התחרמנו אבל ממש לא היה בא לי סקס לא היה לי כח לימצוץ לו והוא ממש ממש ניסה לשכנע אותי בסוף ירדתי לו והוא גמר לי בפה זה היה דוחה אבל לא היה אכפת לי ... אחרי זה החבר שלו נכנס והיתי איתו לבד הוא חיבק אותי חזק והפיל אותי על המזרון וזה היה מלחיץ הרגשתי מאוד מלוכלכת ואמרתי לו שאני חייבת הפסקה ואני לא יכולה אחד אחרי השני הוא אמר לי שאני לא זזה והתחיל לגעת בי ולנשק אותי הוא החדיר לי אצבעות לכוס וזה עצבן אותי אמרתי לו שיוציא אבל הוא החדיר עוד יותר חזק את האצבעות שלו וזה כאב לי אחרי זה נתן לי ללכת שטפתי את עצמי ולא הרגשתי טוב אבל היתי לחוצה .. חזרתי לחדר ואז אמרתי לו שאולי הוא ירד לי הוא אמר שהוא לא אוהב והוציא את הזין שלו כדי שאני אמצוץ לו מצצתי גם לו ואז הוא אמר לי להיסתובב שכבתי על הבטן והוא הכניס לי את הזין לתחת זה היה ממש ממש רעעעע שנאתי את אותו רגע .. שרטטי אותו צעקתי ואז הוא הפסיק והתחיל לעשות לי רגשי אשמה "אם את לא רוצה לא צריך ." אחרי זה החבר שלי נכנס ושוב רצה לישכב איתי כל כך הרגשתי רע ומלוכלך לא היתי מסוגלת עמדתי ליבכות והסברתי לו שאני לא מסוגלת ככה במכה אחד אחרי השני ושאני חיבת הפסקה הוא אמר לי "יאו איזו קרציה בישביל מה הבאתי אותך כדי שתבלבלי לי את השכל " נורא נפגעתי ואמרתי לו שהוא מדבר אלי כמו בובה הוא כל כך לחץ עלייי הרגשתי שאני שונאת אותו שכבתי על המזרון כמו איזו נערת ליווי מסריחה ... אבל אחרי זה הוא הקפיץ אותי הביתה ולא דיבר איתי כל הדרך הוא אמר לי שהוא נעלב ממני אני כל כך אוהבת אותו ולא רוצה לאבד אותו יכל להיות שהעלבתי אותו ?? אני לא יודעת קשה לי לכעוס עליו ... ואני מפחדת שהוא יפרד ממני בגלל זה.. הוא מאוד אוהב אותייי ואנחנו מאוד פתוחים אחד עם השני מה עלי לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל יקרה
יעל צ'רניאק06/07/2011אני קוראת את מה שאת כותבת ואני מרגישה את ההרגשה הנוראית שהרגשת
חבר שלך פגע בך, היה לך יותר מדי
גם אם הסכמת מראש, בכל רגע מותר לך להתחרט!!!
את לא צריכה להגיע למצבים הללו, שאת מרגישה נורא ובא לך לבכות
אם את רוצה להפסיק - תפסיקי!
אם חבר שלך לא מקבל את זה, אז הוא לא אוהב אותך!
אדם שאוהב באמת לא רוצה שבת הזוג שלא תרגיש נורא רק בגלל שהוא רוצה לממש את הפנטזיה שלו!
את לא צריכה בשום אופן להרגיש שאת שוכבת עם מישהו כדי לרצות אותו!
אם את הרגשת כמו נערת ליווי מסריחה, זה צריך לעורר בך נורה מאוד רצינית בקשר לאהבה של בן זוגך, ובקשר למידה בה את מכבדת את עצמך!!
אם את מכבדת את עצמך, ברגע שלא בא לך סקס ולמצוץ - שם זה צריך להגמר!
את לא צריכה לעשות שום דבר שאת לא מרגישה איתו שלמה!
אביטל יקרה, בבקשה תכבדי את עצמך, שימי לב לגבולות שלך, אל תעשי דברים כאלו רק כדי לרצות את החבר שלך,
חזקי את עצמך, את הביטחון שלך בעצמך, את לא רק בובת מין, אם החבר שלך אוהב אותך באמת הוא אמור לאהוב אותך גם אם לא תעשי זאת.
את עוד מרגישה רגשי אשמה שהוא נעלב ממך!
מה עם ההרגשה שלך?
איפה הרגשות שלך נעלמו בכל הסיפור? איפה ההתייחסות שלו לרגשות שלך?
מהי אהבה אם לא אכפתיות לרגשות השני!
האם את בטוחה שאת רוצה להיות עם אדם שלא מקשיב לך, לרצונות שלך? לרגשות שלך? ומשתמש בך כדי לספק את צרכיו... בטח שנפגעת מדבריו, את צודקת שנפגעת, הקשיבי לתחושות שלך, ואל תתני לאף אחד לדרוך עלייך! לא במילים ולא במעשים!
מקווה מאוד שאת מבינה שמה שהוא עשה , זה לא בסדר
ומקווה שתקשיבי לתחושות שלך, ושלא תתני לאף אחד להקטין, להעליב או להתייחס אלייך כאל בובת מין!
את לא כזו! את לא נערת ליווי, את לא צריכה לרצות את החבר שלך או את החברים שלו אם את לא רוצה!
את עוד חושבת שהעלבת אותו???
שימי את עצמך במרכז! הוא לא ראה אותך ואת תחושתייך שם!
תחשבי על הדברים הללו, את מוזמנת להגיב שוב אם תרצי
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאריאלה!
נועה01/09/2011היי אריאלה!
שמי ענת, אני בת 27 מת"א. ישבתי וקראתי את מה שכתבת. אני לא רואה שמישהו הגיב לך, אולי פנו אליך באופן אישי. רציתי להגיד שהזדעזעתי ממה שקראתי. זה פשוט התנהגות טיפוסית של גברים שמנצלים מינית ואחר כך גורמים לך להרגיש שאת אשמה. קודם כל את ממש לא אשמה. אני מבינה שאת אוהבת את החבר שלך אבל כדי שפשוט תשכחי ממנו ואפילו הייתי מציעה לדבר עם מומחה, ואפילו להגיש תלונה במשטרה! אני לא אשת מקצוע, ממה לא, אבל אני מבינה מה את עברת! החבר שלך והחבר שלו ניצלו אותך מינית ואת עברת חוויה לא קלה שאני מקווה שלא תשאיר צלקות בעתיד.
אני מבינה שהיית בסיטואציה כזו שהרגשת שאני רוצה לרצות את חבר שלך כי את אוהבת אותו וכי הוא "אוהב" אותך.
זאת לא אהבה!!!
בחור שאוהב אותך, יכבד אותך, את רצונך ואת הגופך!! ובמיוחד לא יחלוק אותך עם חבר שלו בניגוד לרצונך. אל תעשי משהו שאת לא שלמה איתו רק כי הוא אומר לך שזה מה שצריך לעשות כשאוהבים!!
כשגבר אוהב אותך הוא אמור לשמור עליך מכל משמר, בדיוק כפי שהורים דואגים לילדיהם.
בבקשה נתקי איתו קשר, כדי שדבר כזה או גרוע יותר לא יקרה בעתיד. לא חסרים סיפורים על חבר שהביא את כל החברים שלו שישכבו אחד אחרי השני עם החברה.
ושוב אני מציעה ללכת לדבר עם איש מקצוע כמו פסיכולוג.
מאחלת לך כל טוב,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותמירית04/07/2011
שלום!
שמי מירית סטודנטית בת 26 ומעולם לא הייתה לי זוגיות רצינית.בעבר היו לי מערכות יחסים קצרות מאוד(מעולם לא היו לי גם סטוצ'ים),הארוכה מבינהן ארכה 3 חודשים וזאת לאחר שגיליתי כי בן זוגי מתעסק עם בנות אחרות מאחורי גבי.אני יכולה להעיד על כך שאני מנסה בכל דרך אפשרית להכיר, בין אם זה דרך אתרי הכרויות,בכך שאני יוצאת לפאבים או הכרות דרך חברות ,בכל דרך.ברוב הפעמים גברים שכן חשבתי שנוצרה כימיה בינינו לא היו מוכנים להתחייב לקשר רציני והציעו לי רק משהו מזדמן.האמת היא שאני מאוד מתוסכלת מכל העניין,עצם העובדה שאני לא בזוגיות או שלא הייתה לי מעולם את התחושה הזו של דאגה,כבוד הדדי ,אכפתיות,אהבה כלפי האחר אוכלת אותי מבפנים עד כדי כך שאינני מצליחה להתרכז בלימודים ולאחרונה גם נכשלת במבחנים בצורה כזו שזה יצא מכלל פרופורציה ואני על סף גירושי.רוב חברי בני גילי כבר נמצאים בזוגיות ארוכת טווח,חלקם נשואים או שכבר בדרך להביא ילדים לעולם,אני לא אומרת שאני רוצה להתחתן מיד אבל עצם העובדה שאין לי זוגיות,מערערת מאוד את מקומי,ורוב הפעמים הכל מרגיש לי מיותר וחסר טעם ושאין לי למה לקום בבוקר ללא זוגיות.הרבה פעמים אני מנסה לשנות את החשיבה שאני קודם כל פועלת למעני ואין לי כל סיבה להיכשל בגלל חוסר זוגיות,אך זה לא יעיל ואני לא מספיק משכנעת את עצמי.אני אדם כבוי וכולם מבחינים בזאת(שזה ההפך הגמור ממי שאני באמת),באמת רוצה להצליח ולצאת מכל התקופה הנוראית הזו שאופפת אותי ולא יודעת איך.בנות אני אשמח לעצתכן בבקשה עזרו לי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית יקרה
עדה מורג04/07/2011אני רוצה קודם כל להוקיר אותך על התאור המפורט של מצבך...נראה לי שאת מבינה שזו מציאות שאת יצרת לעצמך. האם זה נכון?
השאלה הנשאלת היא - האם התאור הזה נכון או הוא פרי הדיון האינסופי שאת מנהלת בראשך?
אני יכולה להבין את הקושי שלך ויחד עם זאת רק את יכולה לשנות את המצב.
מה דעתך להחזיר את הפוקוס אל עצמך?
מה את לומדת? מה את רוצה לעשות בהמשך ללימודים?
איזו מירית את יכולה להיות , במקום להיות כבויה או מודאגת?
כמה את אוהבת את עצמך? עד כמה את יודעת לפנק את עצמך?
אני מאד מאמינה שהזוגיות הראשונה שאנחנו יוצרים היא קודם כל עם עצמנו.
כאשר תאהבי את עצמך בתור בת זוג אין לי ספק שתוכלי למצא את איש חלומותיך..
ואם כבר מזכירים את איש חלומותיך......האם ברור לך מי הוא בן הזוג האידיאלי עבורך?
איך הוא נראה? איך הוא מתנהג? איזה ערכים הוא מביא לזוגיות?
חשוב גם שתחשבי מה תהיה תרומתך לזוגיות? מה את מביאה לשם? כמה את מוכנה להקדיש לקשר?
אני מקווה שהשאלות האלה יוכלו ליצור עבורך תמונה יותר בהירה של מה שאת רוצה.
אני מזמינה אותך להתמקד תמיד במה שיש בך, לאהוב את עצמך, לצמוח, לפרוח ואז להתמקד בתמונת החלום שלך על זוגיות.
ועוד נקודה קטנה....מאחר וטרם התנסית בזוגיות ממש אני מזמינה אותך לשקול כן התנסויות קצרות....זו תהיה הדרך שלך ללמוד כיצד להתנהל במערכת זוגיות..
לא כולם מתחתנים ומקימים משפחה עם בן הזוג הראשון שלהם.
אז מי יודע? אולי התנסות קצרה כזו יכולה גם להפוך עם הזמן למשהו רציני יותר.
תני לעצמך את ההזדמנות לשחק את החיים בכיף....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה והמשך...אפרת30/06/2011
אני מתחברת למה שכתבת. אני בהחלט רוצה לעשות שינוי. הייתי פעם שמחה ומצחיקה וקופצנית ולאחר גירושיי קניתי דירה לבד וממש הצלחתי לבנות את עצמי מחדש והיה לי ביטחון מלא בעצמי ובמי שאני. הכרתי אחרי שנה בחור, היינו שנה ביחד, חשבתי שאהיה איתו לנצח ואז הוא בגד בי. זה בא לי בהפתעה גמורה. איתו הייתי אחרת. הייתי אני לגמרי.
מאז, פתאום לא ידעתי מי אני. לא ידעתי מה אני אוהבת, מי אני, מה החלומות שלי, לאן החלום שלי להתחתן מוביל אותי בעצם? הכל נעלם לי. לא האמנתי כבר בכלום.
וכן, אני חייבת לעשות שינוי עכשיו. קודם כל למען עצמי. אבל זה ממש קשה לעשות זאת, בעיקר שכל הזמן שאני לא ממש שמחה אני מלקה את עצמי ומתאכזבת מעצמי ומרגישה שאין לי תקנה.
רציתי מענה לגבי הקשר עם בן הזוג הנוכחי. איך אני יכולה להפסיק עם החששות. הגעתי להחלטה להישאר איתו, מתוך ידיעה ברורה שהוא אוהב אותי ולא רוצה לאבד אותי. אני גם לא רוצה לאבד אותו. הוא אולי לא יציב או מפחד, אבל הוא בחור איכותי ומיוחד ולא הייתי רוצה לאבד אותו. איך אני נפטרת מהפחד שהוא אולי עדיין לא שלם? איך אני שוכחת את מה שאמר? איך אני נפטרת מהקנאה? כל חברה חדשה שהוא מוסיף בפייסבוק מפחידה אותי. וככה אני יושבת ומדמיינת דמיונות. אם הוא לא עונה (ואני יודעת שהוא עובד כרגע) אני מדמיינת שהנה הוא פגש במקרה את האקסית שלו או איזו מישהי (הוא פוגש אנשים חדשים במסגרת העבודה כל יום והוא חתיך) ועכשיו הוא בטח לא יודע איך להגיד לי ועוד ועוד. הדמיון שלי פורה. ואז הוא מתקשר רק לומר לי שהוא אוהב אותי ולא יכול כבר להתאפק לראות אותי. מה הדרך להפסיק עם המחשבות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת יקרה
יעל צ'רניאק06/07/2011פיספתי את התגובה שלך,
את כותבת בעצמך שאת רוצה לעשות שינוי קודם כל למען עצמך!! זה נפלא, עשי זאת!
שינוי זה אומר לקחת אחריות מלאה על עצמך, על החזרת החיות והשמחה שלך, לקחת אחריות על הרגשות שלך, על המעשים שלך, על ההלקאה העצמית שלך, על היחס השלילי שלך לעצמך
להפסיק עם כל השליליות ולהתרכז במה שאפשרי!!!!
כל כך הרבה אנרגיה הולכת לך לכיוון השלילי במקום להשקיע את האנרגיה שלך ביצירה של עצמך, כפי שהיית רוצה להיות ולהרגיש ויצירה של היחסים שאת רוצה עם בן זוגך.
קבלי החלטה אמיצה לשנות זאת, ואם את לא מצליחה לבדך, תעזרי באיש מקצוע
במציאות הוא אוהב אותך, ואת פשוט צריכה להחזיר את החיות השמחה והביטחון שלך בעצמך!
התחילי בזה, והרפי מכל השאר (האשמה, פחדים שלך...)
בהצלחה!
זו דרך של צמיחה וחיוביות, עשי זאת, את יכולה ! עשית כבר דרך בעבר... המשיכי בצמיחה שלך!
בהצלחה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחוןאפרת29/06/2011
היי
יש לי בן זוג מזה שמונה חודשים. שנינו גרושים + 2. אנחנו באים מעולמות שונים - הוא תל אביבי, בעל מקצוע אטרקטיבי, פוגש המון אנשים, מחוזר, המון חברים, איש שמח ואופטימי עם גישה מיוחדת ומודעת לחיים. אנשים תמיד מחפשים את קרבתו. אני סגורה יותר, גרה בעיר אחרת, עבודה (שאני לא אוהבת), בית, ילדים. אני אמנם מתפקדת יפה מאוד, אך לידו אני מרגישה שהחיים שלי ממש משעממים. הקשר בינינו התחיל במקרה, ולא היה סוחף בהתחלה, אבל לאט לאט נבנתה לה שם אהבה גדולה. הוא אחד האנשים הכי רגישים שפגשתי, מביע את אהבתו, מאוד כנה, עוזר, יוזם, מגיע ודואג לי ולילדים. אני יודעת שהוא אוהב אותי. יחד עם זאת, אני גם יודעת איזה סוג נשים הוא אוהב - עליזות, שמחות, חייכניות, קופצניות, בעלות ביטחון. ואני - לא כזאת. אני יכולה לומר שאני יפה, הסקס בינינו מעולה וחופשי, אני משפחתית, חמה, אימהית, עצמאית, יציבה, טובת לב, חכמה, אבל לא עליזה ולא חייכנית.פסימית. מאז שאני איתו אני לומדת להסתכל על דברים אחרת, אך החוסר ביטחון שלי לא רק איתו, בכל מקום, מאוד מפריע לי. זו פשוט הרגשה פנימית שלי שאני לא שווה ולא משנה מה הסביבה שלי תגיד. הרבה פעמים אני שואלת את עצמי מה לעזאזל הוא עושה איתי. ההערכה העצמית שלי שואפת לאפס.
כשהגענו לנקודה שהרגשתי ביטחון בקשר והאהבה הייתה בשיא, פתאום הוא אמר שהוא רוצה הפסקה, שאולי זה לא זה. הוא לא לקח הפסקה, רק בכה ואמר שהוא טיפש ולאחר שלושה ימים של טלפונים פשוט הופיע ואמר שלא רוצה לאבד אותי. שוב התחלנו מחדש ולפני חודש, עד שכבר הצלחתי להרגיש כל כך טוב איתו, כל כך בטוח, כל כך חופשיה, אוהבת, נאהבת, שמחה, פשוט הצלחנו ליצור משהו מדהים ואמיתי, ואז שוב הוא אמר "זה לא זה" ויש לו מחשבות כאלה ואני לא סוחפת אותו. כאילו בפנטזיה שלו בת זוג רצינית היא אחרת ממני.אחר כך אמר שלא התכוון, שהרגיש חרא עם עצמו שפגע בי והתחיל להשליך עליי. גם הפעם לא וויתר. אני נדירה הוא אומר. הוא אוהב אותי. אני מצדי אמרתי שלא יצור איתי קשר אם הוא לא מסוגל להתחייב לקשר הזה לגמרי. (הכל התחיל מזה שבנות מתחילות איתו בפייסבוק ואמרתי שאחרי שמונה חודשים אפשר לרשום שאנחנו במערכת יחסים, כי מפריע לי שמתחילות איתו בנות). במיוחד כשאני מכירה את הילדים והחברים והמשפחה. ואז הוא שוב אמר זה לא זה.בעקבות הזה לא זה נוצר שוב משבר. בסופו הוא לא הבין איך אני מוותרת עליו, הוא כל כך אוהב אותי, כל כך רוצה אותי. אז עם כל הקושי ואולי גם הפחד לאבד אותו, אנחנו ביחד. מתמודדים עם עוד משבר, מיותר לגמרי מבחינתי ומזיק לי. כן הוא אוהב, כן הוא מראה את זה.אבל הוא בטוח בעצמו ואני לא. אני חושבת כל הזמן מה הוא חושב בראש שלו. אולי הוא לא שלם. אולי הוא רואה מישהי שאטרקטיבית בעיניו יותר ממני ומצטער שהוא איתי. כל טון דיבור שונה מכניס אותי לפחד. ומה אם זה יקרה שוב? ואיך לעזאזל אני מתחילה להעריך את עצמי? כי אני לא גרועה כמו שאני מתארת. אז למה לידו אני מרגישה קטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת יקרה
יעל צ'רניאק30/06/2011את שואלת את השאלות הנכונות,
ואני רוצה לשקף לך שמה שאת רואה בבן הזוג שלך, זה משהו שקיים בך - בפוטנציאל,
את מבחינה שהוא שמח, אופטימי עם גישה מיוחדת לחיים...
ואת מבקשת במילים שלך את הביטחון בעצמך ולהיות שמחה ואופטימית...
אז אני רוצה להציע לך להתמקד בעצמך, ברצון שלך במקום בהשוואה אליו
ההשוואה מקטינה, היא מיד קובעת שהאחד הוא עליון והשני הוא נחות
זה לא משרת אותך
זה מקסים שאת יודעת להעריך את האיכויות שבו...
איזה איכויות בעצמך את יכולה להעריך, ברגע זה? התמקדי בעצמך!
במקום לחפש מה את לא חשבי מה את כן!
מה זה אומר עבורך (!!!) להיות בטוחה בעצמך, עליזה ושמחה... איך זה יראה?
האם היו תקופות בחייך בהן הרגשת כך? אם כן, מה היה אז? אם לא התחילי לחשוב כיצד היו נראים חייך אם היית בטוחה בעצמך עליזה ושמחה.
האם את מוכנה לקחת אחריות וליצור אפרת אופטימית ושמחה יותר?? כי זה אפשרי
אני מזמינה אותך לאתר שלי לקבל כלים לחיזוק הביטחון העצמי שלך...
האם את יכולה לראות את החיובי בסיטואציה הזו? האם את יכולה לראות שאולי בגלל המצב הזה, תתחילי לקחת אחריות מלאה על עצמך כדי לחיות חיים שאת אוהבת , כדי להיות שמחה ומאושרת, כדי להיות בטוחה בעצמך...
לעיתים אנו מחליטים באמת להשתנות ולהתפתח דווקא מתוך הכאב, ומתוך התחושה שenough is enough ונחוץ שינוי !! אמיתי ועכשיו!
מקווה שהדברים הללו נוגעים לך
בהצלחה יקרה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לא מובןהילה28/06/2011
שלום,
שמי הילה, אני כמעט בת 20, חיילת. די מודאגת מהמצב.
אז ככה:
מצד אחד אני מאוד בוגרת אבל בכל מה שקשור ליחסים\קשרים עם בנים יש לי בעיה. אני מודעת לזה שאני חסרת ביטחון עם בנים לא יודעת למה,אבל אני מאוד ביישנית וכתוצאה מכך לא מצליחה להציג את עצמי(בכל מני סיטואציות שונות) כפי שאני באמת.
מצד שני באופן כללי בחברה רגילה אני עם ביטחון עצמי בסדר גמור, אפילו בולטת לחיוב מצחיקה, רוב האנשים אוהבים להיות בחברתי. אבל כשזה מגיע לבנים אני לא מצליחה להיות מי שאני (עם ביטחון!)אני אתן דוגמא-נאמר שאנחנו יושבות רק בנות צוחקות נהנות סיטואציה עם אווירה טובה אני מצחיקה את כולם מלאת ביטחון, פתאום מצטרף גבר אני באותה שניה מאבדת את כל הביטחון שלי והופכת להיות שקטה.. מופנמת.. לא זורמת כל כך.
משהו נוסף-לפעמים אני נתקלת במצבים שאני רואה בחור בגיל שלי אפילו ואני כאילו "נרתעת" מהדמות הזו.. הוא יכול להיות הכי מושך שיש. אבל אני כאילו נרתעת מעצם זה שהוא ממש גבר, איש. קשה לי להסביר את זה. מה הסיבה לכך שזה קורה לי? בגלל על המצב הזה בעצם אני בגיל כזה ולא היה לי חבר אף פעם.אני לא ממהרת לשום מקום אני יודעת שכל החיים עוד לפניי ויהיה בסדר. אבל הייתי רוצה מאוד להכיר מישהו . איך אני יכולה לעשות את זה, איך אני יכולה להתחיל לפתח קשר עם מישהו שנראה מוצא חן בעיני?
מאוד הייתי רוצה לדעת מה הסיבה למצב הזה. חשוב לי להוסיף(אולי יש לזה השלכות) שהיחסים שלי עם אבא שלי לא "משהו" מאז שאני בת 14 בערך.
אם לא ניסחתי משהו בצורה מובנת אשמח לחדד את שאלותיי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה יקרה
עדה מורג28/06/2011לא הייתי רוצה לתת לך תשובות לא מבוססות רק על בסיס דבריך בפניה....
קשה לומר מה גורם להתנהלותך מול בחורים....יתכן שזה קשור ליחסיך עם אביך -וגם הפוך. כלומר יתכן שיחסיך עם אביך נובעים מיחסך לגברים.
אינני פסיכולוגית ולא רוצה להטעותך....
יחד עם זאת , אני רוצה להזמין אותך לשנות את הפוקוס שלך.
השאלה היא לא מדוע את מתנהגת כך או אחרת בנוכחות גברים.
השאלה היא לא מי את בנוכחות גברים..
השאלה היא מי את בכלל? חברותית, מצחיקה, חכמה, בטוחה בעצמך,חיובית, אהובה
(זה מה שאת אמרת על עצמך בפניה..)
אם כל התכונות האלה הן אוטנטיות ובאות לך בטבעיות...אין שום סיבה שהן תעלמנה בנוכות גברית.
אני מזמינה אותך לשים את הפוקוס על מה שאת באמת: אוטנטית, שמחה, מצחיקה, בוטחת.....וכל היתר יסתדר מעצמו.
את צעירה ולומדת את דרכך, את אופן ההתנהלות בין המינים...זה בסדר.
רק תהיי את, תאהבי את עצמך ואל תתני לפירושים שונים להפחיד אותך או להעמיד בפניך מיכשולים.
לפעמים זה נורא מענין לדעת למה אנחנו מתנהגים כך או אחרת. מה שבאמת חשוב זה לדעת שהכול תלוי בך. שיש בך כוח לשנות וליצור לעצמך מציאות רצויה.
מאחלת לך חיים מלאי אהבה ושמחה.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה29/06/2011עדה, התגובה שלך כ''כ עזרה לי!
אני באמת איישם את זה וכנראה זה סתם משהו שאין סיבה לפחד ממנו באמת.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץליאורה23/06/2011
כשאני בחברת אנשים חדשים אני הופכת להיות קפואה ולחוצה מאוד ולא מצליחה לצאת מזה. הפחד שאני נראית לחוצה גורם לי להיות עוד יותר לחוצה, למרות כל המשפטים שאני אומרת לעצמי ושאני מנסה לקבל את עצמי ולהבין שאין סיבה להיות לחוצה.
זה אולי ישמע מוזר, אני מרגישה שאני נהיית אוטיסטית ליד אנשים חדשים. מרוב לחץ הכישורים החברתיים שלי נפגעים.
אני לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה יקרה
יעל צ'רניאק23/06/2011מה שאת מתארת לא נשמע מוזר, זו אכן תופעה לא רציונאלית, לכן ההסברים שאת נותנת לעצמך והנסיונות להבין שאין סיבה ללחץ - לא מספקים. הפחד משתלט עליך ומשתק אותך.
הרגש והרציונאל הם שני מנגנונים שונים, שקשורים זה לזה, אך הרגש הוא בסיסי וקדום יותר ולכן גם כשרציונאל מבין שזה לא הגיוני, לעיתים אנחנו לגמריי מזוהים עם הרגש ומתנהלים מתוך הפחד, כמו ילד פגוע ומפוחד, ששבוי בצורך באהבה והערכה מצד הסביבה, ומונע מתוך הפחד שלא יאהבו ויקבלו אותו.
הדרך להתמודד עם הלחץ, היא על ידי טיפוח שקט פנימי וחיזוק הביטחון שלך בעצמך וביכולתך לעשות זאת.
אני מאוד ממליצה על תרגול של מדיטציה, הן ככלי להפגת מתחים, והן כככלי לחופש מהרגשות שלנו, מהפחדים הלא רציונאליים.
קיימות הרבה מאוד טכניקות של מדיטציה, דמיון מודרך ועוד שעובדות על טיפוח מרחב של שקט ושלווה פנימי בתוכנו, מרחב החופשי מהמחשבות והרגשות שלנו.
וישנם כלים רבים לחיזוק הביטחון העצמי, כך שכשתהיי בסיטואציה המפחידה, את תלמדי לא לתת משקל רב מדי לפחד שיעלה (תתרגלי חופש פנימי מהרגש והפחד) ותתמקדי ביכולות שלך, בביטחון שיש לך מנסיונות העבר וחיזוק הבטחון שתרגלת מבעוד מועד, לראות את עצמך מתפקדת בסיטואציה כזו באופן שהיית רוצה, ולהפנים לתת המודע שלך את הביטחון שלך עם אנשים חדשים.
אין מנוס מלקחת אחריות על הרגשות שלנו, כדי לנהל אותם באופן נכון שמשרת אותנו ולא לתת להם לנהל אותנו מתוך הפחד והלחץ שמשתק אותנו.
מקווה שקיבלת כמה כיוונים למחשבה,
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתיעל12/06/2011
שלום,אני בזוגיות כבר 3 וחצי שנים ,בת 23,אנחנו כבר מדברים פה ושם על נישואים,מלחיצים אותי ואומרים לי לא לתת לו יותר מדי למרוח אותי ושהוא כבר צריך להציע נישואים ,אני נורא מתוסכלת מזה ,מפחדת שאולי באמת כולם צודקים ובאמת הוא מורח אותי ,חשוב לו לסיים עם הלימודים ולצבור הון מסויים על מנת להתחיל למסד את היחסים ביננו ואני לא יודעת עד כמה אני צריכה לשים גבול ,דבר נוסף שמפריע לי -הוא אומר שהוא מאוד בטוח בי וברור לו שנתחתן אבל הוא ממש מתעקש על הסכם ממון ועל חשבונות נפרדים (חשוב לי לציין שלי יש 220 אלף ש"ח בעוד לו יש 90 אלף ש"ח ) אולי כי בטווח הארוך הוא בטח יכפיל את הסכום כיוון שהוא יכול להגיע למשכורות היסטריות ,זה מאוד מלחיץ אותי ולא נותן לי מנוח,תמיד חלמית על זוגיות בשותפות בלי לעשות חשבון וזה ממש מנפץ לי את החלום,השאלה היא האם זה בסדר ולגיטימי או שזה משהו שאמור לאותת לי ?
דבר נוסף שאני רוצה לציין שבמשפחה שלו היו הרבה מקרים של גירושין שהסתיימו בצורה מאוד מכוערת בהם האישה עשקה את בעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל יקרה
עדה מורג12/06/2011אני הייתי רוצה לחלק את פנייתך לשני חלקים:
א. ההחלטה להינשא.
ב. הסכם הממון.
לגבי א. אני מזמינה אותך לעשות חשבון נפש עם עצמך בלבד.
אל תתני לאיש להלחיץ אותך בהחלטותיך וביחסך לבן זוגך.
מה הדבר החשוב בעיניך כאשר את עומדת מול החלטת נישואין:
האם גילך הוא הקובע? את רק בת 23.....
האם אורך תקופת ההיכרות ביניכם?
או שמא חשוב לך איכות היחסים ביניכם, הרגשות ההדדיים, החברות, התקשורת,
המשיכה ההדדית?
האם בן זוגך הוא האיש שחלמת עליו? האם את היא האישה שהוא חלם עליה?
חשוב שתבחיני ותפרידי בין סיבות של לחץ חיצוני ובין מה שלבך אומר לך.
לגבי ב., אני בהחלט חושבת ש"בריא" לעשות הסכם ממון. זה שומר על יחסים פיננסים ברורים ובמידת הצורך בעתיד זה מונע מלחמות מיותרות.
הסכם ממון לא אמור לנפץ לך את "חלום" הזוגיות בשותפות מלאה.
אפשר גם להגיע להסכם שכל אחד שומר על ממונו הקודם ומרגע הנישואין הממון משותף ומתחלק חצי חצי במקרה הצורך.
חשוב - מאד חשוב - לעשות הסכם עם עו"ד המתמצא בתחום.
שותפות מלאה יכולה לבוא לידי ביטוי באחריות משותפת על הבית, על הילדים, על הפרנסה או על כל החלטה שתאלצו להחליט בדרך.
מאחלת לך החלטות נבונות והרבה אהבה ושמחה בזוגיות שלכם.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה רבה
יעל12/06/2011עשית לי הרבה סדר בראש
תודה תודה תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)