מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הולכת לאיבודא01/02/2011
שלום אני יושבת וקוראת כלכך הרבה עצב ויכולה להבין מדוע אני נשואה עם ארבעה ילדים קטנים שמעריצים את אביהם אך לא יודעים שאמא על סף התמוטטות בעלי בגד בי מספר פעמים. אני כלכך רוצה להעלם מהעולם אך לא השאיר את ילדיי לבד אני אוהבת אותם ללא גבולות אני מרגישה שכלום לא יכול לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א יקרה
עדה מורג01/02/2011אני חשה יחד איתך את הכאב ואת העצב , את הלבטים, את חוסר האונים....
אך אני רוצה להחזיר אליך את הכח, את יכולת ההתבוננות במצב, את יכולת ההחלטה.
אני רואה פה שני אפיקים: מחד תחושת הנבגדות.....בעלך בגד בך כמה פעמים..
האם זה נכון שהוא בגד בך?
האם אפשרת לזה לקרות פעם אחר פעם?
איך את חיה עם זה?
האם את עסוקה בזה יומם וליל? האם זה קרה בעבר או זה קורה גם היום שהוא בוגד?
מה זה אומר עליך שהגבר שלך בוגד בך?
מי היית רוצה להיות כדי שזה לא יקרה שוב?
האם יש סיכוי קל שתסלחי לו? שתפתחי דף חדש?
ואם לא - האם האופציה היחידה היא להעלם מן העולם? אני מעריכה שקיימות עוד אופציות.
האם חשבת עליהן?
מי יכול לעזור לך לממש אופציות אחרות?
האם את יודעת לבקש עזרה?
האפיק השני שאת מדברת עליו...זה הכאב על הערצת הילדים את אביהם ועל כך שהם לא מכירים את מצבך.(בני כמה הם?)
האם בעלך הוא אבא טוב? אולי ראוי להערצה?
איך תוכלי לקרב את הילדים גם אליך?
מה תוכלי לעשות כדי לשנות את המאזן הזה?
מי תרצי להיות כדי שהם יעריצו גם אותך?
אני מאמינה שאת מאד אוהבת את הילדים והם חשובים לך מאד.
איזו אימא הילדים שלך רוצים לראות? עצובה, אובדת עצות, מסוגרת או אולי אימא איתנה, עם עמוד שדרה,יודעת לשים גבולות, יודעת לעשות שינויים כשהם נדרשים, אוהבת את עצמה ואת ילדיה.?
אני מעריכה שאת צריכה להחזיר את המיקוד אליך, לאהוב את עצמך, לטפח את הנשיות שלך, להחליט כל יום שהשמש זורחת ושאת חשובה לעצמך לא פחות משאת חשובה לילדיך.כך תפגשי שוב את העוצמה הפנימית שלך.....
בנוסף....כאשר לא מתגברים לבד על מצב משברי ניתן לפנות לגורמים מקצועיים (מאמן אישי, מטפל, פסיכולוג, עובדת סוציאלית וכו). את יכולה לפנות באופן אישי ואולי בשלב שני גם לחשוב על סוג של טיפול משותף עם בעלך.
א. יקרה....פתחתי עבורך אפיקי חשיבה חדשים....מאחלת לך שתמצאי את הכח ואת התבונה לבחור את הבחירות הכי נכונות לך. חזקי ואמצי!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדה ,תודה.
א02/02/2011רציתי לומר שהילדים אוהבים אותי מאד אני תמיד לרשותם 4 שנים גידלתי אותם לבד כשהוא היה בחו"ל .הילדים מרגישים שקורה משהוא הם מעריצים אותו כי רוב הזמן הוא איננו .תמיד הייתי חזקה ונכון הוא לא היה בראש מעייני .רק כשהבין שאני לא סולחת ולא מקבלת החליט להשקיע בילדים ובי כי הוא לא רוצה לאבד אותנו.הוא משתדל יום יום ואני מרוחקת תשובתך מעודדת כי אני לא רוצה לפגע בילדים הם מדהימים.אך הוא יודע כי אם אגלה שקר נוסף הוא עוזב.ויש בידי את כל האמצעים. הוא מודה שהתפכח.והמקרה לא יחזור .תודה על כל החיזוקים והנקודות שהעלת אני מודעת אך בגלל שסיפור האהבתנו היה כלכך מדהים עד הלידה השלישית קשה לי לקבל את מה שקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא. יקרה
עדה מורג02/02/2011אני שמחה שאת נשמעת אחרת..... שמחה שעודדתי אותך.....
יש בך את הכח להחזיר את האהבה והאמון למערכת...
אל תוותרי!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי נמאס?בעייתית30/01/2011
היי אני חשה כעס ועצבים על החבר שלי, אנחנו כמה שנים יחד
אנחנו לא נפגשים הרבה ,אבל מרגיש לי שהזמן שאנחנו כן נפגשים בא על חשבון דברים אחריפ
והוא מרגיז אותי שהוא כזה מרגיש את עצמו עמוס כל הזמן ואז זה יוצר הרגשה אוי תודה באמת שאתה נפגש איתי
מבחנתי שיסדר את החיים שלו בזמן שלו ,סדר עדיפויות ששום דבר לא צריך לבוא על חשבוני
אם אתה מעדיף לצאת עם חברים בערב ואז אין לך זמן לראות חבר אחד על אחד כמה שבועות זו בעיה שלך ואם יש לך זמן ואתה עושה דברים אחרים ולא רואה חברים בעיה שלך
אני ממש עצבנית עליו ורבה איתו הרבה
גם הצעתי לו משהו ואני רואה כבר את התשובה שלו של דיברית עם חבר להפגש ואני ואה את עצמי כועסת עליו אבל עכשיו היה לך סופ"A הוא פשוט מעצבן אותי כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי נמאס? - תגובה
יעל צ'רניאק30/01/2011
היי
אני רוצה לענות לך על כל הפניות שלך, אני שומעת הרבה כעס, תלונה, תסכול,
הרבה חוסר סיפוק..גורם לך להגיש רע...
אני רוצה לשאול איתך, מה בכל זאת מחזיק אותך בזוגית הזו?
כי את כותבת פה על כל הדברים שאינם טובים בקשר בינכם, שאת רוצה לעשות דברים אחרים...
האם את רוצה להיות איתו בכלל?
האם את אוהבת אותו? האם את רואה את הדברים הטובים בקשר?
מה כן יש בינכם?
מה כן טוב?
כי את יודעת, לא חייבים להיות בקשר אם לא רוצים זאת!
אך אם את כן רוצה להיות שם, התחילי לראות מה כן יש בינכם, בקשר,
קחי אחריות על החלק שלך בסיטואציה,
מצאי את הדרך לתקשר איתו על הדברים שאת מרגישה, לא ממקום של תלונה והאשמה אלא מקום של שיתוף אותנטי במה שאת מרגישה ורוצה שיהיה בינכם.
האם כל הבעיה היא איתו, האם את מרוצה מהתנהלות חייך במישורים האחרים?
כפי שאת כותבת , נשמע שיש שני מחנות שלך ושלו,
אם את רוצה להיות ביחד בזוגיות טובה, התחילי לשאול את עצמך:
היכן אתם נפגשים?
מה את יכולה לשנות בעצמך, מתוך בחירה שלך, כדי שהקשר יצליח?
אם יש נכונת, ותקחי אחריות מהצד שלך, תוכלי לבנות משהו חדש בינכם...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימרבעייתית29/01/2011
היי
אני רוצה שהחבר שלי יפנק אותי ,אני רוצה ללכת לצימר ביחד
אין מה לומר זו אווירה אחרת, אבל מה לשנינו אין המון כסף,אז מנסים דילים
אז כן בכיף להשקיע כמה מאות שקלים בשביל זה, אבל מה התאריכים שראיתי יוצאים מאוד קרוב ליום ההולדת שלי,הייתי רוצה שהוא פשוט יזמין אותי בתאריך בתור המתנה,אבל לדבר איתו אני לא אדבר ואם כן ניסע בתאריך שלי זה הזוי שאני אשלם למה הוא לא מפנק אותי מיוזמתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צימר - תגובה
יעל צ'רניאק30/01/2011
היי
כי את כותבת פה על כל הדברים שאינם טובים בקשר בינכם, שאת רוצה לעשות דברים אחרים...
מה כן יש בינכם?
מה כן טוב?
מצאי את הדרך לתקשר איתו על הדברים שאת מרגישה, לא ממקום של תלונה והאשמה אלא מקום של שיתוף אותנטי במה שאת מרגישה ורוצה שיהיה בינכם.
היכן אתם נפגשים?
אם יש נכונות, ותקחי אחריות מהצד שלך, תוכלי לבנות משהו חדש בינכם...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא טבאני26/01/2011
היי
עוד שעתיים וחצי אני אמורה ללכת לעבודה שלא ביטלתי כי אם אני כבר מתפדלאת
ואיןלי באמת מה לעשות בערב אז עדיף לעשותכסף ולצחוק.
אני בתקופת מבחנים וצריכה להשקע בזה ,אך מרגישה הרבה לחץ,לבקר משפחה
אם חברים לא יכולים להפגש עדיף לעבוד,מרגישה שמקדמת קצת קשרים חברתיים דבר שנותן הרגשה נפלאה, עוסקת בעסוקיי ,אבל הרגשה שחברי לוקח ממני כוחות,נפגשנו אתמול מה שגרם לכך שישנתי היום עד מאוחר ולא מרגישה טוב,ולא לומדת
הוא גם אומר שאני עובדת יותר מדי ויכולה לנצל את הזמןן שלי על דברים אנימשתפת אותו שחסרים לי. אמרתי לושפשוט התפיסה שלנו שונה. הוא אומר שאין לו זמן לדבריפ ואני אומרת לו שזה סדרעדיפויות וכמובן שזה לא יהיה על חשבוננו. פשוט מרגיש עמוס מצד שנינו ולמרות שבוחרים להית יחד זה גורם להרגשה לא נעימה ולחוצה בכל השאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא טב - תגובה
יעל צ'רניאק26/01/2011היי לך,
האם זה שיתוף או שאלה? אשמח לשמוע מה בדיוק את שואלת?
אני שומעת שחברך לוקח ממך כוחות? האם מישהו יכול לקחת מאיתנו משהו ללא הסכמתנו?
האם את מרגישה טוב עם עצמך ועם חייך, ללא קשר אליו?
האם את חיה בסיפוק, בשמחה, כמו שאת ראויה לחיות?
את מוזמנת לענות וחדד את שאלתך,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
בעייתית28/01/2011היי
הזמן איתו בא על חשבון דברים אחרים
והזמןי איתו מעייף אותי וגורם לי להרגשה לפעמים רעה
ואם הייתי עושה דברים אחרים הייתי מרגישה יותר טוב
אני מוותרת על דברים שהייתי שמחה לעשות כדי לפגוש אותו
איך פותרים מצב זה? איך אני אגיע למפגשים איתו ממקום של בחירה ושלמות.
ולא הרגיש שאני מאשימה אותו שבגללו ויתרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - תגובה
יעל צ'רניאק30/01/2011היי
מה כן יש בינכם?
מה כן טוב?
היכן אתם נפגשים?
אם יש נכונות, ותקחי אחריות על הצד שלך, תוכלי לבנות משהו חדש בינכם...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיות איתו או לא להיות?לבנת17/01/2011
שלום שמי לבנת אני צעירה בשנות ה20 לחיי קרוב ל30 , אני יוצאת כבר כמה חודשים עם מישהו מדהים מפנק גבר שמכבד , רציני, מקשיב , בקיצור גבר מבחינת אופי חלום של כל בחורה .
כשהתחלנו לצאת היה לי פרפרים בבטן כאילו התאהבתי ואחרי שבועים זה נעלם המשכתי לצאת איתו רק בגלל שהוא בנאדם מדהים וגם אולי אני קצת אבל ממש קצת מרגישה משהו אליו אבל אני כל כך מבולבלת כי אני רואה בו מישהו לעתיד מישהו שאני יכולה לסמוך עליו אבל אני לא מרגישה את האהבה את התשוקה מה אני אמורה לעשות ללכת לפי הלב או לפי השכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנת יקרה
עדה מורג17/01/2011קודם כל את לא "אמורה" להחליט כך או כך....יש לך את הזכות לבחור מה את באמת רוצה.
אז השאלה מה את באמת רוצה?
מצד אחד הוא גבר "חלום של כל אישה".....
האם הוא גם הגבר שאת חלמת עליו?
נסי לבחון מהן התכונות שאת רוצה שיהיו לגבר שלך....ואז תבדקי כמה מהתכונות האלה מתקימות בגבר שאת יוצאת איתו?
אני גם מזמינה אותך לבדוק מהם הערכים שיתקיימו בזוגיות שלך (אהבה, חברות, שותפות, הדדיות, תמיכה וכו וכו) . האם הם קיימים במערכת הנוכחית?
אהבה ותשוקה הן שני רגשות שמשתנים עם הזמן.....לפעמים הם מתגברים, לפעמים הם נחלשים....פרפרים בבטן זו תופעה ידועה בתחילת כל קשר.....אבל עוצמתם יורדת עם הזמן.
אחרי שתתני לעצמך תשובות לשאלות שהצגתי בפניך למעלה (השכל), עצמי את עינייך ושימי את היד על הלב ותרגישי בתוך תוכך ובצורה הכנה ביותר....מה את מרגישה.
זו תהיה התשובה האמיתית.....אל תאמיני לבלבול שלך....תאמיני ללב.
בהצלחה,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני10/01/2011
חבר שלי לא אוהב לרדת לי אבל אני ממש אוהבת את זה
בהתחלה הוא אמר שזה בגלל שיש לי שם ריח לא נעים ואח"כ הוסיף שהוא לא אוהב שזה לא מגולח
אז גילחתי והתחלתי להשתמש בסבון פמינה
זה שיפר את הרצון שלו לרדת לי אבל הוא עדיין לא מת על זה.. לעומת זאת אני מידי פעם מוצאת את עצמי יורדת לו בלי שהוא אפילו יבקש. ואני בטוחה שהוא לא מעריך את זה כמו שאני מעריכה כשהוא יורד לי.
זה הדבר הכי אהוב עליי ואני ממש רוצה שזה יבוא ממנו אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות כדי שהוא יזום את זה..
אשמח אם תייעצו לי..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני יקרה
יעל צ'רניאק13/01/2011אני שומעת את הכאב והתסכול שלך, את כותבת שזה מה שאת הכי אוהבת .
איך היחסים בינכם? האם יש בינכם אינטימיות?
תקשורת אוהבת, תומכת, מבינה?
אני לא סקסולוגית, לכן הזוית שאני בודקת איתך היא היחסים בינכם, האם יש מתח בינכם? האם יש בינכם תקשורת בונה או תקשורת של תלונה והאשמה? האם את יכולה להבין גם את הצד שלו?
אני מאמינה שכשיש יחסים טובים ואוהבים, בני הזוג רוצים לפנק אחד את השני, אך יש גם הרבה דברים שיכולים לעמוד בדרך כמו מתח, לחץ, הן בחיים האישיים, והן בחיים הזוגיות, או שבאמת זה משהו שקשה לו איתו.
האם את מוכנה לקבל את העובדה שהוא לא אוהב את זה ולחיות עם זה ? או שהעובדה הזו היא משהו קריטי עבורך ועל כך תהיי מוכנה לפרק את הקשר?
האם תוכלי לראות בזה אתגר משותף, ולא תלונה נגדו? אתגר עבור שניכם, דרך של צמיחה לעבר קירבה ואינטימיות גדולה יותר, ואם יש צורך להעזר באיש מקצוע לשם כך...
מקווה שקיבלת חומר למחשבה והתבוננות
בהצלחה
יעל
עד כמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית30/12/2010
שלום, אני בן 24 ויש לי חברה שנה. הבעיה שלנו היא שאנחנו לא מצליחים להגיע לעמק השווה, תמיד יש וויכוחים וכמעט אף פעם לא מתפשרים. כיצד ניתן לגשר על דבר כזה, אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עדה מורג30/12/2010שלום לך החבר של שמרית...
יפה שאתה שואל ...ויכוחים, ויכוחים,ויכוחים הם אבן נגף בבנית זוגיות טובה.
העובדה שזה מפריע לך ושאתה פונה לפורום זוגיות מעיד עליך שאתה בן אדם אכפתי ומודע. ונראה גם שהזוגיות חשובה לך....לא כן?
אז כך....
האם חשבת פעם מה באמת חשוב לך בזוגיות? איזה ערכים ואיזה תכנים אתה רוצה למלא בה?
האם חשבת פעם מי אתה רוצה להיות בתור בן זוג? בן זוג יודע, בן זוג קובע, שולט, מחליט או שמא בן זוג מקשיב, מציע, עומד על צרכיו, מכבד את צרכיה? או אולי אתה רוצה להיות משהו בין זה לזה?
אחרי שתבדוק ותבהיר לעצמך את השאלות האלה, אני מזמינה אותך לנסות ולשים את עצמך רגע מחוץ לויכוח ולבחון איך הענין שעליו אתם מתווכחים מסתדר או לא מסתדר עם ערכי הזוגיות שבחרת ועם האדם שאתה רוצה להיות בתוך הזוגיות.
אני מניחה שלא פעם תגלה שזהו ויכוח סרק ולא עקרוני ואולי תוכל להתפשר...
אם זה לא כך - והנושא חשוב באמת, אני מציעה לך להזמין את חברתך לשיחה פתוחה, הוגנת, רגועה ועם הרבה כבוד הדדי.
כאשר אנחנו מצליחים לשים את האגו בצד, לומדים להקשיב, לומדים לכבד את האחר,
אפשר לפתור כל בעיה שמזדמנת לנו בדרך.
שם המשחק - תקשורת מקרבת! הקשבה והבנת הצורך של האחר...
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעדיף את ילדיו?לי21/12/2010
אני גרושה מזה כשנתיים וכך גם בן זוגי. אנו ביחד כשנה וחצי. איננו גרים יחד. לי שני ילדים בני 7 ו-3. לו שני ילדים בני 5 ו-2. ילדיי אצלי, רואים את אביהם פעמיים בשבוע. ילדיו אצל גרושתו רואים אותו גם פעמיים בשבוע. לבן שלי יומולדת בשבוע הבא. ביקשתי מבן זוגי שיקח אותו בשעה 19:00 באותו ערב מוצ"ש למשחק כדורגל כמתנת יומולדת, גם כדי לקרב ביניהם וגם כי אביו לא חובב כדורגל. מוצ"ש זהו היום היחידי בו קבוצה זו משחקת. בן זוגי סירב בטענה כי אינו מוכן להפסיד שעתיים מזמנו עם ילדיו (חרף העובדה כי הוא יהיה איתם כבר מיום שישי בצהריים). אמרתי לו שיביא את ילדיו אליי בזמן זה והוא ענה כי אינו מסוגל להביט לילדיו בעיניים ולומר להם כי הוא הולך עם ילד אחר. לדבריו הוא רואה את ילדיו רק פעמיים בשבוע ואילו אני רואה את ילדיי 5 פעמים בשבוע. אודה לכם מאוד על דעתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה יקרה
עדה מורג21/12/2010אין לי ספק שלא קל להתמודד עם סיטואציה כמו שלכם.
שתי משפחות פרודות וניסיון ליצור משהו חדש....מחויבות שלך לילדיך ומחויבות שלו לילדיו.
הצורך שלך להעניק חוויה מיוחדת לבנך ביום הולדתו היא ברורה....יחד עם זאת
אני מזמינה אותך להיכנס אפילו לרגע ללבו של בן זוגך.
איך היית את מרגישה אם הוא היה מבקש ממך לקחת את בנו לפעילות כאשר ילדיך נשארים בבית?
הסידורים הטכניים הם פחות חשובים..מה שחשוב זו ההרגשה שלו שהוא כביכול "בוגד"בילדיו.
גם אם הוא מאד אוהב אותך, גם אם הוא מאד רוצה לבנות משפחה חדשה, אין לי ספק שילדיו קודמים...דרושה מידה מאד גדולה של פתיחות והכלה מצדך כדי לא להפוך את האירוע הזה למשבר.
האם תוכלי לחשוב על רעיונות אחרים לבילוי עם בנך ביום ההולדת?
אולי תוכלו לבלות ביחד כולכם, כלומר עם ארבעת הילדים?
או לחילופין אולי אפשר לעשות כיף לבנך עם חבריו לכיתה או לשכונה?
אלה יקרה....בניית משפחה שניה זו משימה שדורשת המון סבלנות, פתיחות, קבלה,
שיתוף ושותפות...עם הזמן דברים מסתדרים לטובה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני21/12/2010
שלום רציתי להתייעץ אני נשואה 9 שנים יש לי ילדה בת 8 הזוגיות שלנו על הפנים לא סקס, ואי אפשר לנהל שיחה מבלי שיווצר ויכוח או ריב . המצב הכלכלי שלנו לא טוב אני עובדת חצי משרה בעלי גם עובד אבל אנו לא בעלי מקצוע והמשכורות בהתאם אני לא צריכה לספר לכם.
אימי נפטרה מאז שהייתי בת 19 ואבי נפטר לפני מס' שנים אין לי אחים ואחיות וגם המשפחה של בעלי בעייתיתצ(אני לא אכנס לזה עכשיו).
אני א. מרגישה שאין לי עם מי לדבר כי גם חברות אין לי אמון בהם פגעו בי מספיק אנ י לא יכולה לסמוך על חברה שאני יספר לה משהו והיא תשמור זאת רק בנינו. אני לרוב מדברת עם עצמי ,מתייעצת עם עצמי ומנסה לעודד את עצמי. וגם בגלל כל הלבד הזה עשיתי הרבה טויות בחיים כמו למשל שלא למדתי מקצוע היום אני בת 36 אני מרגישה שכלכלית אני לא יכולה ללמוד זה הרבה כסף וגם אני מרגישה שמאוחר כבר בשביל ללמוד איזה משהו רציני עם תואר משהו שיכניס לי הרבה כסף ויתן לי סיפוק. (כי אין לי בכלל סיפוק מהעבודה אני שם רק בגלל השעות כדי להיות בבבית עם ביתי בצהריים). אני מרגישה הרבה פעמים עצב ,קשה לי לחייך אני הרבה עם פנים קשוחות ועצובות אני מנסה להיות חזקה כמה שיותר בשביל ביתי וגם לא קל לי אני צריכה להעסיק אותה כל היום כי היא בת יחידה ולה משעמם רוב היום ואין לי עזרה של סבא סבתא או משהו כזה לא קל לי ואני רוצה לשמוח לחייך לקום בבוקר לעבודה מספקת שאני ירוויח משכורת טובה שתתן לי בטחון שגם אם חלילה אני ובעלי ניפרד אני יוכל להחזיק את עצמי בכבוד ולהסתדר בחיים.
הייתי רוצה שתנסו לעזור לי כאן ולא לשלוח אותי לפסיכולוג או משהו דומה כיוון שקשה לי להיפתח אני טיפוס סגור .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני יקרה
יעל צ'רניאק22/12/2010אני שומעת מדברייך הן את הלבד, הקושי וחוסר התמיכה והן את הרצון שלך בשינוי, לשמוח לחייך ולעבוד בעבודה מספקת עם משכורת טובה.
את מעלה פה מספר נושאים:
הזוגיות עם בעלך
המצב הכלכלי
הלבד שלך
התחום המקצועי בחייך
ובתך בת ה-8 שעבורה את מנסה להיות חזקה.
את מתמודדת עם הרבה דברים, יקרה.
היכן את מוצאת את האנרגיות והכוחות? את התמיכה? אני שמחה שאת משתפת אותנו כדי לשחרר קצת את העול הכבד, ולהקל מעליך את המשא שאת סוחבת לבדך.
את כותבת שאת סגורה, ואני רוצה להוקיר אותך על הפתיחות והאומץ שלך לשתף אותנו בחייך.
מה יאפשר לך לעבור מהשרדות להגשמה וסיפוק?
מה יחזק אותך?
מה כן טוב בחייך? על מה את מודה בחייך?
מה את מעריכה בעצמך?
השינוי החיצוני תמיד מגיע מתוך שינוי פנימי.
התחילי לענות על השאלות הללו, התחילי ליצור כוונה של החיים אותם היית רוצה, את צעירה, בת 36, כל החיים עוד לפנייך...
התבונני על ניסיון חייך, ונסי לראות מה למדת על עצמך?
כתבי לפחות 6 סיומות למשפט הבא:
(מי את רוצה להיות? איזה אדם היית רוצה להיות? )
אני רוצה להיות.... (לדוגמא: פתוחה, אוהבת, חברותית, מסופקת, אופטימית...)
איך זה יראה במציאות אם תהיי אדם כזה? איך יראה היום שלך אם תהיי כזו?
מה יאפשר לך להיות אדם כזה?
מקווה שזה נותן לך חומר למחשבה ולהתחלה של שינוי
בהצלחה לך!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנצלת מראש על האורך.....נעמונת12/12/2010
לפני קצת יותר מחצי שנה נפרדנו האקס שלי ואני אחרי
מערכת יחסים אינטנסיבית ומלאת עליות וירידות של שנה.שנינו בתחילת שנות ה20 שלנו. בתור שני אנשים שהגיעו לקשר
כל אחד עם "המטענים" שלו וגם מאד בררנים, היה זה הקשר
הרציני הראשון של שנינו ומההתחלה היה קליק מטורף שלדעתי האישית לא הרגשתי אף פעם כלפי אף אחד אחר.
כמובן ששנינו אהבנו לפני כן אבל הפעם זה היה אחרת.
האקס שלי סיפר בפתיחות על זה שאף אחת אף פעם לא מספיק נראתה
לו או שהוא לא מספיק רצה וחתך כל קשר אחרי ממש מעט זמן
וניסה להבהיר לי כמה אני מיוחדת ושונה בשבילו ושאף אחת
לא גרמה לו להרגיש כמו שאני גורמת לו.... לפי תחושתי, כל פעם שהקשר הגיע למקום ממש טוב ובריא ומאושר
האקס שלי תפס מרחק וסינן אותי או נעלם לי או החליט לעשות שיחה של יחסינו לאן.כמובן שברוב המקרים הוא
התחרט אחרי רגע אבל אני נשארתי מצולקת.בסופו של דבר היה לנו משבר שהפעם הגיע מכיווני
והתגברנו עליו,הייתי ממש גאה באקס שלי וסופסוף בטוחה בקשר ובאהבה שלו כלפי.
חודש אחרי שזה היה מאחורינו הוא לא הסתיר את האושר שלו ולא הפסיק לומר כמה הוא
שמח עם הקשר שיש לנו ושזה מה שהוא תמיד רצה, ואז רגע אחרי הוא נפרד ממני. אני לא חושבת שהוא
בעצמו הבין למה, הוא בכה אז וגם אחרי הפרידה ואמר שהוא יתחרט על זה, שהוא לא
רוצה אף אחת אחרת ושהוא לא יכול להסתכל על אף אחת שהיא לא אני ושאף אחת לא שווה את ההשקעה
והמאמץ.....הוא רצה שנישאר בדיוק אותו דבר רק שנינו על כל המשתמע מכך אבל לא בצורה
רישמית ולי זה מאד הפריע כי או הכל או כלום מבחינתי במיוחד אחרי שכבר שנה אנחנו זוג
ובמיוחד בגלל כל המשפטים הכנים והכאב האמיתי שלו כשהוא לא איתי.
אני ראיתי בזה "נכות ריגשית" או משהו כזה, כאילו
הוא פחד להודות בפני עצמו כמה אני יקרה ואהובה לו וכמה השפעה יש לי עליו.... בהתחלה
הוא ניסה להיות בסביבה שלי ולא הצליח להפסיק להתקשר ולסמס ולבוא אלי ולאט לאט
עם הרבה יחס קר וצעקות וסינונים מצידי הקשר דעך אבל עדיין המשיך. נפגשנו אחרי הרבה
זמן כי קיויתי שכשהוא יראה אותי הוא יבין שירד לו ממני ושכשאני אראה את התגובה שלו אלי עם כל הכאב, אני אבין
שעבר לו ממני ושנינו נצליח להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נעמונת12/12/2010לצערי אפילו ששמעתי
שהוא שכב מאז עם אחרות היה ברור שהנוכחות שלי אחרי כל הזמן שלא התראינו מטריפה אותו.הוא כעס
עלי והאשים אותי שהוא כבר שכח ממני לגמרי ושעכשיו הזכרתי לו איך זה להיות איתי ושרק איתי טוב
לו באמת. אבל הוא לא הציע לעבוד על זה ולחזור, הוא רק כעס עלי ועשה לי "ברוגז" והיה רע. חשוב לציין שהוא
היה אומר לי שהוא אוהב אותי רק כשהוא לא היה לגמרי "בפוקוס" נגיד כשהוא שתה וה"מחסומים" שלו נפלו או
כשהוא היה מאד עייף ועל סף הירדמות. מאז שנפרדנו הוא אמר לחברים משותפים שלנו שהוא אף פעם לא באמת
אהב אותי אבל אני לא חושבת שהוא היה נשאר איתי שנה רק בגלל העיניים היפות שלי.....ואני גם לא חושבת שהרגשתי לא נכון.....
בכל אופן אני מרגישה שאני יכולה לשכוח ממנו קצת אבל אחרי כמה זמן כל דבר קטן יציף את הזכרונות.אני עדיין
מאד אוהבת אותו וכמובן שהיו לנו לא מעט שיחות של אולי ננסה שוב אבל
אני חושבת שהוא מפחד מקשר או מאהבה וכאילו לאבד את עצמו או להיות במקום פגיע, ואפילו שהוא יודע
שהכי טוב לו איתי הוא לא מספיק נלחם על זה. הוא נלחץ כשהוא לידי
או כשאנחנו מדברים בטלפון ונשמע ונראה חסר אונים כאילו הוא שכנע את עצמו במשהו
אפילו בתת מודע, ואז זה נהרס לו. לא התראינו כמה חודשים עד שנפגשנו לאחרונה והפחד שלי הוא שזה יקרה שוב - שניפגש ושוב נרגיש שזה לא עבר וששנינו רוצים אבל
משהו ימנע מזה להצליח....אהבה זה דבר שכולם רוצים ולצערינו לא לכולם יש ואנימאמינה שאם יש לך אהבה כמו שאני מרגישה אז צריך להילחם עלי הולא לתת לפחדים שאפילו לא יודעים מאיפה הם באים לנצח....
אבל אני כבר ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות עוד.
סליחה על האורך ותודה על כל עזרה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמונת יקרה
עדה מורג13/12/2010אני בהחלט סולחת על האורך, זה רק משקף עד כמה את מוצפת בהתרחשויות.
קראתי יותר מפעם אחת את דבריך.....ואני מוצאת שאני הכלל לא שומעת את נעמונת...
אני יודעת איך הוא מתנהג, איך הוא מרגיש, ממה הוא מפחד וכו כו' וכו'...
אבל אני בכלל לא שומעת מה את רוצה? איך את מרגישה?
איזו מין זוגיות את רוצה? איזה בן זוג יתאים לך?
נראה שאת יותר מרוכזת בו מאשר בעצמך....נותנת לו מקום מאד גדול בחייך למרות שהוא בעצם כבר לא איתך.. מנתחת חזור ונתח את הרגשות שלו, את ההתנהלות שלו, את הפחדים שלו...
מה כל זה אומר עליך? עד כמה את יודעת להתבונן על עצמך? על הרגשות שלך? על מה שחשוב לך באמת?
איפה את שמה את הגבולות שלך? מהו הקו האדום שממנו אין דרך חזרה?
אני מזמינה אותך לקרוא מאמר של שותפתי לפורום יעל צ'רניאק:
"כך תשתחררי ממערכת יחסים לא בריאה" (תעשי חיפוש באתר BEOK)
אני גם רוצה שתזכרי שהכול בידייך....שימי את עצמך במרכז, תתבונני בעצמך, תגדירי מה חשוב לך והאהבה הנכונה לך תגיע.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!תודה רבה!
נעמונת15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעומר05/12/2010
לאחר תקופה ארוכה של רמיזות...קיבלתי אולטימטום מהחברה לפני כ-חודשיים, זוג בתחילת שנות ה-30 לחיינו יש לנו קשר של 3 וחצי שנים קשר זוגי טוב עם עליות ומורדות, עם אהבה והבנה אחד את השניה.
לאחר שאמרתי לה שאני לוקח אותה לאישה, יום למחרת הרגשתי לחצים בחזה, קיבלתי רגליים קרות וביטלתי, היא נפגעה ולא מוכנה לדבר וכמובן נפרדה ממני.
אני לא שלם עם ההחלטה שלי, יש לי הרגשה שאני מפספס אישה מיוחדת, בוגרת,אינטילגנטית עם אהבה גדולה אליי, מצד שני אני מפחד לעשות צעד קדימה כי אני יודע שגם אם אני ירגיש פתאום פחד אני בחיים לא אבטל שוב.(כי נראה לי שהיא מספיק סבלה)
יום אחד אני אומר שאני יחזור ויום אחר אני אומר לעצמי אולי אני אנסה את מזלי עם מישהי אחרת,אני מפחד לאבד אותה אבל אני לא מצליח להיות סגור על עצמי שזו האחת.
אני בדילמה עם ללכת על כל הקופה ולהציע לה נישואים בתקווה שהיא תסכים ולנסות ולהתמודד עם הפחדים והחששות...או פשוט לוותר ולעבור הלאה.
החשש הגדול שלי שאולי זאת לא האחת, וקצת פחד מכל הנושא של החתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומר יקר
יעל צ'רניאק05/12/2010אני שומעת את הבלבול שלך ואת הפחד מצעד משמעותי וגדול שאתה עומד לעשות בחייך.
ואתה מעלה פה דילמה אמיתית:
האם הפחדים הם שלך ממחויבות וחתונה או שהפחד מוצדק והיא באמת לא האחת עבורך.
הייתי מציעה לך לשבת רגע עם עצמך ולהתבונן בכמה שאלות:
מה חשוב לך בזוגיות (באופן כללי)?
מה חשוב לך בבת הזוג?
אילו ערכים חשובים לך בזוגיות?
מהם הקווים האדומים שלך? על מה היית יכול להתפשר ועל מה לא?
איזה אדם אתה רוצה להיות? שמח, אוהב...
עכשיו תסתכל על הקשר שלך ותשאל את עצמך:
האם קיימים בזוגיות שלך הדברים שחשובים לך?
האם קיימים בבת הזוג שלך הדברים שחשובים לך?
האם הערכים שחשובים לך קיימים?
האם אתה מרגיש שאתה מתפשר על הדברים שחשובים לך או לא.
האם איתה אתה יכול להיות האדם שאתה רוצה להיות? מה אתה יכול לשנות בעצמך על מנת להיות האדם הזה? מה יאפשר זאת? האם זה אפשרי איתה?
חשוב שתבין עם עצמך מה אתה רוצה לפני שתעשה צעד משמעותי כזה.
התבונן על השאלות הללו ואולי תשקול גם ללכת לאימון שיתן לך יותר בהירות לגבי הצעד המשמעותי והדילמה בפניה אתה עומד
המון בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
עומר05/12/2010תודה על התשובה
לאחר מחשבות לגבי השאלות שהצגת ולגבי הזוגיות, נוכחתי לדעת יש הרבה דברים שאני אוהב אצלה וחשובים לי אך יש כמה דברים שהייתי רוצה שיהיה בהם שינוי, שהם מפריעים לי להמשך הזוגיות.
האם זה חכם לדבר איתה על זה, לראות עם מקובל עליה השינוי, לנסות ולהגיע לאמצע, או שפשוט אם אני רוצה אותה עליי לקבל אותה כמו שהיא ללא תנאים והשאלה אם אני יוכל לחיות עם זה.
חשוב לי לציין שכרגע אין בינינו קשר, אלא ניתוק מוחלט. ואני לא בטוח שהיא תהיה מעוניינת לשמוע ביקורת בונה.
אלא רק מהלך של חתונה עם שלמות מלאה מצדדי.
האפשרות השנייה והפחות האהובה עליי כיוון שהיא לא "המשולמת" בעייני אז פשוט לרדת מהעניין.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומר יקר
יעל צ'רניאק06/12/2010לדבר איתה יכול להיות צעד מעולה, אך לא כדי לשנות אותה כתנאי להמשך הקשר.
בוא ננסה להבהיר כמה דברים:
1. אנחנו לא יכולים לשנות את האחר.
2. לא קיים "האדם המושלם"
מה שכן אפשרי הוא לשתף אותה במה שמפריע/כואב לך, ולהקשיב למה שיש לה להגיד, לבוא מתוך פתיחות אהבה הקשבה ואכפתיות, ורצון לפתור את הבעיות בינכם.
להנעל כל אחד בעמדתו - אף פעם לא מקדם את הזוגיות. גם עמדה של חתונה עם שלמות מלאה. מהי שלמות מלאה? קבלה גם של הדברים שאיננו אוהבים היא שלמות?
יש פה הרבה שאלות.
לכן אם היא חשובה לך ואתה רוצה לנסות להציל את הקשר בינכם ולשפרו, מאוד מאוד חשובה התקשורת בינכם, הדרך בה אתם מעלים ומדברים על הדברים, איך אתה בא לשיחה .
איזה עומר יהיה בשיחה? לדוגמא: מתלונן, מציב אולטימטום, מבקר, מאשים או אמיתי, פתוח, קשוב, אוהב, אכפתי, חיובי, מבין, תומך...
תחשוב עם עצמך מי אתה רוצה להיות שם, בשיחה ואיך זה יראה אם תהיה כזה? (לדוגמא להיות פתוח יכול להתבטא בלשאול שאלות במקום לאמר את התשובות, האם את חושבת ש...?, איך לדעתך אני...?, להקשיב ולהשאיר הרבה מרחב בשיחה למשהו חדש לעלות . אמיתי יכול להתבטא בזה שתגיד לה מה א ת ה מרגיש, מה א ת ה חושב במקום ביקורת בונה: מה היא לא עושה/רואה, במקום מה היא תאמר לה מה אתה...)
מקווה שזה עוזר,
בהצלחה לך ולכם
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיותרחלי02/12/2010
שלום אני אישה בת25 שקשה לה למצוא אהבה בגלל בעיות רפואיות מה עליי לעשות ?
זה כל כך מייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות - תגובה
עדה מורג02/12/2010כבקשתך, נשלח אליך מייל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל?ריקי02/12/2010
בין יעוץ זוגי לקואצינג זוגי?
איך אני יודדעת מה אני צריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי יקרה
יעל צ'רניאק05/12/2010ישנם כל מני סוגים של יעוצים זוגיים ומאמנים זוגיים, באופן כללי מה שחשוב הוא החיבור שלך עם איש המקצוע,
ישנם טיפולים ואימונים לאחד מבני הזוג או לשניהם. לעיתים עבודה של אחד מבני הזוג עושה שינוי משמעותי בקשר.
אימון בד"כ אפקטיבי משום הסיבה הפשוטה שהוא יוצא מנקודת הנחה שהתשובות אצל האדם עצמו והמאמן עוזר לאדם לראות מהי התשובה הנכונה עבורו, ע"י שאילת השאלות הנכונות שאותה סיטואציה.
יעוץ הרבה פעמים נותן עצות שיכולות לעזור בהרבה מקרים, נותן ידע וכלים.
גם אימון וגם יעוץ בהרבה מתקרבים זה לזה כיוון שיש מאמנים שגם מייעצים לפעמים וביעוץ גם כן שואלים שאלות לראות מה רלוונטי עבור הזוג, כך שהעצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא ללכת להפגש עם שני אנשי מקצוע שונים ולראות אל מי את יותר מתחברת, זה הדבר הכי חשוב בסופו של דבר, אדם שתוכלי לסמוך עליו, יוכל לעזור לך בצורה הטובה ביותר.
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצוב לי מאודגילי02/12/2010
אני בת 27, הרבה מאוד זמן ללא זוגיות. פגשתי בחור מקסים אבל כמובן שהוא מטפח זוגיות מזה שלושה חודשים (למרות שמתוחם חודש הוא לא היה בארץ).
עצוב לי כי הבחור הזה עובד באותו מקום כמוני ואני רואה אותו כל יום ואני מרגישה כל כך נוח איתו ושיש לנו כל כך הרבה נושאי שיחה ותחומי עניין משותפים ואני יודעת שהוא הייתה יכולה להיות זוגיות טובה בינינו. אבל יש לו חברה. אני לא מדברת איתו על הזוגיות שלו איתה ואני לא יודעת מה טיב היחסים ביניהם. אני יודעת שזוגות נפרדים ושקורה שנפרדים אפילו בשלבים הרבה יותר מתקדמים בזוגיות אפילו בשביל מישהי אחרת. אבל דברים כאלו אף פעם לא קורים לי. אני מנסה לא לקוות שהוא יפרד ממנה אבל אני רואה אותו כל יום ומרגישה שאני מתאהבת בו ושאני מוצאת חן בעיניו והמצב הזה פשוט מתסכל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצובה
גילי04/12/2010תגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך יקירה
יעל צ'רניאק05/12/2010לפי הניסוח של דברייך נשמע שהוא לא האדם הראשון שאת מכירה ומוצא חן בעינייך שהוא תפוס, האם זה נכון?
אני לא מכירה אותך אישית ולכן אולי זה לא המצב אבל...
אם כן , כפי הנראה שקיים אצלך איזשהו דפוס, כמאמנת אני רואה את הדפוס הזה שוב ושוב כשאנשים מתאהבים באחרים שאינם פנויים, הם מרגישים איתם בנוח, ומרגישים שאיתם זה היה יכול ללכת...
על מנת לגלות מה הגורם לדפוס הזה צריך לבדוק האם קיים אצלך איזשהו פחד מזוגיות, אולי את מחזיקה באיזו אמונה לגבי עצמך או לגבי מה שאפשרי עבורך, אמונה כזו שמגבילה אותך ליצור את הזוגיות שאת רוצה.
הדבר הנוסף שאת מעלה , שזה מתסכל אותך, וזה בטוח כואב.
חשוב שתתבונני עם עצמך , מי את כשאת במצב הזה? איזה אדם את? עצובה, מתוסכלת, חלשה... (עני לעצמך)
עכשיו תשאלי את עצמך , מי היית רוצה להיות? איזה אדם היית רוצה להיות? שמחה, רגועה... (עני לעצמך)
תחשבי איך היית מתנהגת אם היית אותו אדם שאת רוצה להיות? מה היית עושה? איך היית מתנהלת?
השקיעי את זמנך בזה, מקדי את תשומת לבך בזה ולא בתסכול ובעצב. כי מה שתתמקדי בו יגדל עוד יותר, לכן תבני את עצמך בכיוון שאת רוצה, במה שיקדם אותך,
התבונני עם עצמך בדפוס (אם קיים) של התאהבות בגבר לא פנוי, נסי להבין מה עומד שם מעבר, אולי תעזרי באיש מקצוע כדי לזהות את הדפוס ולשנותו על מנת ליצור מערכת יחסים טובה עם גבר אהוב ופנוי!
בהצלחה יקירה!
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר טיפה פחות עצובה
יותר אופטימית09/12/2010האמת שזה ממש לא דפוס ולא קרה לי אף פעם. פשוט אותו אני מאוד רוצה ואני יודעת שאנשים נפרדים מבני הזוג שלהם אפילו לפעמים כי הם רוצים להיות עם מישהו אחר. אני אומרת שזה לא יקרה במקרה הספציפי שלי כי אף פעם אף אחד לא מספיק רוצה אותי. זה תמיד שאני רוצה אותו. במקרה הפעם זה מישהו עם חברה. אני נראית טוב ואני חכמה ונמדה ותמיד חייכנית. מציאה. ובכל זאת אני מתקשה.
לגבי אותו בחור מהעבודה - אני לא מדברת איתו על הזוגיות שלו או על החברה שלו אבל לי תחושה שמשהו שם משובש. זה מתבטא בדברים קטנים שהוא אומר (אם אני וחברה שלי עוד נהיה ביחד...), דברים שאני רואה (הם לא מבלים ביחד כבר שני סופי שבוע רצופים, הוא מתחבר לפייסבוק כשהו אצלה בערב) ומסנן אותה כשהוא יושב איתי על כוס קפה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר טיפה פחות עצובה - תגובה
יעל צ'רניאק13/12/2010אני שמחה לשמוע שאת יותר אופטימית ופחות עצובה, שמרי על האופטימיות שלך, היא חשובה ויקרה!
שני דברים:
1. הייתי ממליצה לך להתבונן לעומק במה שאת כותבת כאן: "אף פעם אף אחד לא מספיק רוצה אותי".
זה משפט מאוד חזק וסוגר. האם את מאמינה שמישהו ירצה אותך? שאת ראויה לאהבה ולזוגיות טובה ואמיתית? מעבר לכך שאת נראית טוב וחכמה ומחייכת, האם את מרגישה אהובה? ראויה?
הייתי מתבוננת על המשפט הזה, כי יש מאחוריו איזו אמונה שלך לגבי עצמך, שאת צריכה לזהות אותה על מנת לשחרר אותה.
2. לגבי הבחור, הכל יכול לקרות, יתכן והוא יהיה איתה, יתכן ויפרדו , אך נשמע שהעבודה שאת צריכה לעשות היא על להתבונן על הסעיף ה-1 , על התחושות שלך , לזהות את האמונה שחוסמת אותך מלמצוא אהבה טובה, להסיר את המכשולים שלך לאהבה כדי שלא ישובו שוב ושוב עם הגברים שאיתם את נפגשת ובהם את מעוניינת.
בהצלחה ושמרי על האופטימיות :)
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות ומיואשת..דיקלה29/11/2010
שלום,
אני בת 27 וחצי, נשואה ואם לתינוקת בת 3 חודשים.
אני לא יודעת מאיפה להתחיל.. אבל הזוגיות שלי הולכת לאבדון.
מאז נולדת הילדה המקסימה שלי שאני מטורפת עליה לחלוטין, בעלי השתנה מאוד, אני לא מכירה אותו. קשה לו העובדה שהוא בעל משפחה ואב לתינוקת. כמובן שהוא טוען שזה לא כך אבל כל המצבים בחיי היומיום מעידים על כך: הוא לא מתייחס לילדה, לא מוכן להישאר איתה לבד, דורש שאני קודם ירדים אותה ורק אז אלך להתקלח או לישון, הוא מעולם לא הרדים אותה, החליף לה טיטול או הלביש אותה, קונה את מזון התינוקות הזול ביותר ואת הטיטולים הזולים, מתעצבן שאני קונה לה בגדים והכי גרוע: יש לו אבא שיושב לו על הראש ואומר לו מה לעשות. הריב הגדול ביננו התחיל בזה שבעלי אמר לי שאבא שלו מזמין אותו לטיול לארה"ב לשלושה שבועות כמובן בלעדי ובלעדי הילדה - מן טיול אב ובן, ולוחץ עליו ללכת ולשיר במועדונים ואירועים למינהם (אציין שבעלי חולה שירה וזה חלום שלא התגשם לו והוא מנסה עד היום להגשים, להתפרסם ולהיות זמר). מכל מקום - בעלי החליט שהוא כן נוסע לטיול וכן מתחיל לחפש אירועים לשיר בהם. מבחינתי זה לא מקובל ואני ממש לא מסכימה לזה. אני עדיין בחופשת לידה עד אמצע חודש הבא ואין בכוונתי לחזור לעבוד, אני רוצה להיות עם הילדה שלי. אני קשורה אליה מאוד (עברתי 2 הפלות טבעיות לפניה) ובעלי לא מבין את זה.
הוא דורש שאני אמצא עבודה ולא מוכן שאחתום בלישכה הוא איים שאם אני אחתום בלשכה הוא יתפטר מהעבודה, הוא טוען שחופשת הלידה לא עושה לי טוב וגורמת לי לריב איתו ואני טוענת להיפך. כל יום אמא שלי באה ולוקחת אותי ואת הילדה אליה ואנחנו מעבירות הזמן בכיף ואני מאושרת אצלה מאוד וכך גם הילדה. ובעלי - זה מטריד אותו והוא טוען שאמא שלי גרמה ליחסים שלנו להתפורר. בעלי קבע ללכת לייעוץ זוגי והסכמתי אבל הוא ביטל ואמר שאין טעם ושהוא רוצה להתגרש.. הריב הזה נמשך כבר 3 חודשים כאמור ולא פעם הוזכרה המילה גירושין. כניראה שזה מה שיקרה. הכל רשום כאן בתימצות עם דמעות בעיניים וכאב לב גדול מאוד. אני פונה אליכם בשאלה שמטרידה אותי: האם אני לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה היקרה,
עדה מורג30/11/2010השאלה המרכזית כאן היא לא "האם אני לא בסדר"?
וכמובן היא גם לא "האם בעלך לא בסדר?
אתם עוברים תקופה מאד מיוחדת בחייכם ואכן היא משנה את כל מה שידעתם קודם...
יש כרגע ילדה קטנה שדורשת את כל תשומת הלב וההשקעה וזה משנה את האיזון שהיה במערכת הזוגית.
השאלה המרכזית היא מה אתם מוכנים לעשות כדי לתת לילדונת בית יציב, בטוח ואוהב?
האם אתם מוכנים להיפרד מהשפעות ההורים? אתם כבר שני אנשים בוגרים שרציתם לבנות משהו ביחד והשפעת ההורים מכל צד מוסיפה למתח ביניכם.
אני לא אומרת להתנתק מהורים....אך אני כן אומרת להקטין תלות בהורים וליצור שותפות אמיתית במסגרת שלכם.
האם אתם מוכנים לתקשר כדי לפתור את נושאי הקונפליקט? נראה על פי דבריך שכל אחד מתבצר בעמדותיו (הוא בטיול ובשירה, את ב"אני לא רוצה לעבוד").
מרכיב מאד חשוב בתקשורת זוגית זו ההקשבה ההדדית.....האם אתם מקשיבים אחד לשני? האם אתם מבינים את הצרכים של השני?
ועוד נקודה קטנה וחשובה...על מנת שיהיה שינוי במערכת הזוגית מספיק שאחד משני הצדדים יעשה את הצעד הראשון...את פנית לעזרה לפורום וזה מעיד שאכפת לך...
מה היית את מוכנה לשנות בהתנהלות שלך כדי לצעוד את הצעד הראשון לקראת?
איפה היית מוכנה לוותר? מה היית מוכנה לתרום לשיפור האווירה?
אין לי ספק שבעלך ירגיש בשינוי....וזה ישפיע עליו לטובה.
יחד עם זאת, צדק בעלך כאשר רצה ללכת לטיפול זוגי.....אני מזמינה אתכם לשקול זאת מחדש.. זו אכן תקופה מורכבת שדורשת התיחסות.
הדבר הכי קל זה לוותר לעצמכם ולפרק את החבילה....אז מה יהיה בזוגיות הבאה שלכם? מה כבר ישתנה?
רצוי להתמודד עכשיו עם הקושי, לצמוח ולהתבגר ולתת לילדונת שלכם בית חם ואוהב.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)