מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה למצוא אהבהבתי01/05/2011
אתרי הכרויות משעממים אותי. במפגשים מהחיים לא קורה הרבה ובדרך כלל אני מרגישה קפואה... אני מרגישה חסומה. אשמח להצעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי יקרה
יעל צ'רניאק03/05/2011אני שמחה על פנייתך, בוודאי אנשים רבים מרגישים כמוך
אני מאמינה שכדי למצוא אהבה אמיתית וטובה נדרשת עבודה פנימית
אם דברים לא נוצרים מעצמם ולא קורים
עלינו לקחת אחריות כדי לייצר אותם
את כותבת שאת מרגישה חסומה וקפואה
הייתי מתבוננת איתך על המחסומים שלך, מדוע את מרגישה ככה
כשאת חסומה וקפואה באמת קשה לייצר קשר אמיתי ואוהב
מי היית רוצה להיות (במקום חסומה וקפואה)? פתוחה וזורמת... מתעניינת, אוהבת, שמחה ומצחיקה?
איך זה היה נראה במציאות אם היית כזו?
נסי לדמיין אותך מתנהלת אחרת...
כשאת מבטאת משהו אחר בחיים, אפשרויות חדשות יכולות להפתח בפנייך
אנשים אחרים יכולים להמשך אלייך...
כדאי להקדיש מחשבה לאיכויות שאת מבטאת במפגש עם אנשים...
וכמובן לעיתים ישנם חסמים ופחדים שעומדים בדרך שצריך להתגבר עליהם, אך זה כבר דורש התבוננות מעמיקה יותר , שאפשר לעשות באימון לזוגיות
מי שאת ואיך שאת מתנהלת בעולם קובע האם תמצאי אהבה או לא,
יש בזה אופטימיות בכך שזה בשליטה שלך!
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהאנונימי22/04/2011
שלום,
יש לי חברה כבר כמעט שנה..ואני לא מצליח להפסיק לקנא..בכל דבר אפילו הקטן ביותר, מישהו שמסתכל עליה..שמדבר איתה..ואפילו סתם מגיב על תמונה בפייסבוק.
אני יודע שזה מפריע לה אפילו דיברנו על זה פעם והיא אמרה והבטחתי לנסות להשתפר..אך אני לא מצליח אני תמיד מפחד לאבד אותה או שמישהו אחר יחשוב בכלל שהוא מסוגל לקחת לי אותה..
מה אפשר לעשות כדי לנסות להשתפר בעיניין זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור יקר
עדה מורג23/04/2011אכן תחושה קשה! קנאה זהו רגש הרסני לא רק למערכת היחסים שלכם אלא גם לך באופן אישי.
חשוב שתבין שבאהבה אמיתית אין רכושנות...בת זוגך לא שייכת לך.
היא כנראה נמצאת איתך כי היא רוצה , כי כיף לה איתך, כי היא אוהבת אותך.
האם אתה מתאר לעצמך מה הקנאה הזו גורמת לה?
מה היא גורמת ליחסים ביניכם?
זוגיות זו מערכת יחסים הדדית בזמן נתון. כדי שהיא תימשך לאורך זמן יש להשקות ולטפח כמו שמטפחים גינה...רק אז היא פורחת!
אך קנאה היא סוג של יבלית, עשב רע שמתפשט ופוגע בכל חלקה טובה.
מאחר ואתה מודע לקנאתך, בכל פעם שאתה מרגיש שהיא מציפה אותך...אני מזמינה אותך לחשוב או לעשות משהו שמראה לחברתך כמה אתה אוהב אותה.
אהבה מביאה אהבה.....קנאה מביאה מחנק, התרחקות, פרידה...
איש לא יקח אותה ממך אם היא תרגיש שאתה אוהב אותה באמת בצורה זורמת וחופשית , בלי צורך לאחוז בה כרכוש....
וזכור תמיד שיש לכולנו בחירה חופשית.....אנחנו באופן טבעי בוחרים להיות עם מי שטוב לנו.
בהצלחה בהמשך!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אנונימי23/04/2011תודה על העצה אכן דברים נכונים ומעוררי מחשבה..
אך יש לי שאלה לגבי איך עלי אמור להגיב..
למשל כאשר היא הולכת למסיבה לבד עם חברות..אני משתגע מזה..מעצם המחשבה שיש מישהו שמנסה להתחיל איתה ונוגע בה, אני לא מפחד שהיא תזרום איתו אבל עצם המחשבה שהוא נוגע בה מוציא אותי מדעתי וגורם לי לשלוח אינספור הודעות דואגות אשר ברור לי שמציקות לה..
או למשל כשהיא מציעה לטוס לבורגאס עם חברות..
איך להגיב במצבים כאלה כדי לא לפגוע ביחסים ביניינו? כי זה באמת חשוב לי ואני לא רוצה להרוס עם זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור יקר
עדה מורג23/04/2011מה באמת משגע אותך?
האם הגוף שלה שייך לך? האם כאשר מישהו נוגע בה זה אומר שאתה מאבד אותה?
האם כשר היא מבלה עם חברות זה אומר שהיא עוזבת אותך?
לעיתים הרגשות שלנו נובעים מפירושים מוטעים של המציאות...
כל פעם שרגש הקנאה והפחד עולים שאל את עצמך:
האם זה נכון ש....? האם זה באמת נכון שבמציאות.......?
ואז תיווכח שברוב המקרים הדמיון הפורה שלך מביא אותך לקנא.....
כאשר אתה מונע מפחד ומקנאה, אתה לא מונע מאהבה......
יחד עם זאת, ברגע נינוח ואינטימי אתה יכול לספר לה מה זה עושה לך, איך אתה מרגיש כאשר דברים כאלה קורים. דבר תמיד בלשון "אני" : אני מרגיש ש... ללא שמץ של האשמה או טרוניה. אני בטוחה שהיא תקשיב ותבין.
ואל תשכח לומר לה כמה אתה אוהב אותה......
בהצלחה!
עדה
כפי שאמרתי אהבה מביאה אהבה - פחד וקנאה מביאים ניכור, התרחקות, פרידה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימי23/04/2011וואו תודה רבה על התגובה המושקעת והמהירה!
אנסה זאת מיד בפגישה הבאה :) תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לעצהמרי20/04/2011
לפני חצי שנה הכרתי גבר שהתאהבתי בו במהירות והוא בי. הכל היה רציני והתקדם די מהר. דברנו על עתיד המשותף. אחרי חודשיים בערך הוא התחיל לדבר על זה שלא נחיה ביחד ונפגש רק פעם בשבוע על כך שהוא לא מעוניין בילדים, שיחות הוקטנו. למרות הכל הוא טען שאוהב אותי מאוד . הוא רצה להמשיך קשר לא מחייב אך אני סירבתי. ויתרתי על אהבה כי אני רוצה זוגיות משפחה ילדים. האם עשיתי נכון? אולי הייתי צריכה ליזום ולא לוותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרי יקרה
יעל צ'רניאק21/04/2011את כותבת בעצמך שאת רוצה זוגיות ומשפחה.
איזו זוגיות היית רוצה לעצמך?
איך היית רוצה להרגיש בזוגיות?
מהם הערכם החשובים לך בזוגיות?
מה חשוב לך בבן הזוג?
איזה תחושה תרצי לחוות עם בן הזוג הנכון עבורך?
כשאת כותבת שויתרת על אהבה, על מה בעצם ויתרת?
מהי אהבה עבורך?
אני מבינה מדברייך שאת מכבדת את עצמך!
שאת רוצה יותר! שאת רוצה קשר מחייב, זוגיות ומשפחה ולא פחות מזה.
שאת רוצה מגורים משותפים ושותפות אמיתית...
האם זה אכן כך?
אם כן, אז תבדקי עם עצמך מדוע נמשכך ומשכת לחייך גבר שלא רוצה מחוייבות?
האם יש תחום בחייך שאת לא מתחייבת שם? אולי את לא מחוייבת לעצמך?
כדאי להתבונן ולראות האם זה דפוס, ואם את מזהה דפוס, יש להתבונן וזהות אותו כדי לא לשחזר אותו שוב.
האמיני בעצמך שאת ראויה לגבר מחוייב ואוהב שרוצה גם שותפות מלאה בחיים ומשפחה וילדים, המשיכי לכבד ולהקשיב לעצמך!
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לוותר על אהבהליאם19/04/2011
אני גרושה עם ילדים,בשנות ה-40
יוצאת לאחרונה עם בחור רציני ,שקט ונחמד ללא פוזות ומשחקים.
אני לא נמשכת אליו פיזית ולכן אני מתלבטת האם להמשיך איתו?
חשוב לציין שאני וילדי בודדים אין לנו משפחה ואיש.
הגברים שהכרתי מאז גירושי אינם רציניים ואינם מעוניינים במחוייבות.
לא יודעת מה לעשות,אנא תציעו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאם יקרה
עדה מורג20/04/2011יופי לך שיש בחור רציני בחייך! אני יכולה להבין את ההתלבטות אך דווקא בגלל זה , זו הזדמנות מצויינת להתבונן לתוכך פנימה ולשאול את עצמך את השאלות הבאות:
מהם הערכים שחשובים לך בזוגיות?
איך את רוצה שהזוגיות הבאה שלך תראה?
מיהו עבורך בן זוג אידיאלי?
האם לבן זוגך הנוכחי יש תכונות שחשובות לך?
באיזה מקומות את מוכנה להתפשר ובאיזה לא?
האם יש ביניכם חברות טובה?
האם יש ביניכם אהבה?
ומה איכות התקשורת ביניכם?
האם הוא מוכן להתחייב לקשר?
ומה איתך? האם את מוכנה להתחייב לקשר?
אם תעני על כל השאלות האלה עם יד על הלב, בהרבה כנות ויושרה.....אין לי ספק
שלא תרצי לוותר על אהבה.
אהבה היא מהות החיים....אל תוותרי על אהבה!
אני סומכת עליך שתדעי להחליט נכון...
בהצלחה וחג שמח!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילחם?גילי10/04/2011
הייתי עכשיו במשך כמעט חודש בקשר עם בחור מקסים. חכם, טוב, נראה טוב לטעמי. לאורך כל התקופה הוא היה זה שהוביל ושנראה שהיה יותר בטוח בקשר. על ההתחלה הוא היה זה שרצה להיפגש הרבה, שהפגיש אותי עם החברים, שאמר לי שהוא מת עלי. ויום אחד הוא פשוט התהפך. כנראה נלחץ ממשהו שהוא הרגיש או שחברים שלו אמרו לו. לא ברור. לא קיבלתי הסבר וגם לא כך כך לחצתי לקבל הסבר. הוא רק אמר שהוא כנראה יתחרט על זה כי הוא מודע לכך שאני בחורה איכותית שמתאימה לו.
מאז עברו כמה ימים ואני עדיין חושבת שהוא שווה מלחמה. אני מרגישה שאני מוותרת על משהו שיכול להיות מאוד טוב. אני מרגישה שיש התאמה בינינו כמו שלא הייתה לי עם אף אחד ורואה פוטנציאל ענק בקשר הזה. מה אני יכולה לעשות? אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי יקרה
יעל צ'רניאק10/04/2011מעניין שאת משתמשת במילה מלחמה.
יכולות להיות כל מני פרשנויות להתנהגות שלו: יתכן ונבהל, יתכן ונהיה לו יותר מדי, יתכן שהושפע, יתכן והוא ניסה לסיים יפה... בהחלט אפשרי כל אלו, אך אנחנו עדיין בתחום הספקולציות .
את רואה פוטנציאל ענק בקשר, האם תרצי לבדוק איתו, לדבר איתו, לכתוב לו?
אך חשוב שתחזרי לעצמך, תראי מי ואיך את רוצה להיות בקשר?
מלחמתית או מכבדת? מקבלת או מתלוננת? פתוחה וכנה או משחקת משחק?
את בהחלט יכולה לנסות ליצור קשר איתו, יש לך משהו להפסיד מזה? אם תחושת הבטן שלך נכונה , יש לך רק מה להרוויח...
אך אם הוא לא מעוניין ולא משנה מה הסיבה, האם את רוצה להיות עם מישהו שלא מעוניין?
נסי לקחת הרבה מרחב , להשאיר מקום לכל מה שיעלה מצידו, ולכבד את עצמך.
הרי את לא רוצה להיות עם מישהו שלא רוצה או לא בשל או מפחד להיות איתך בקשר רציני, נכון?
;)
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלחם?
גילי11/04/2011סליחה, אבל זו תשובה של אימון בשקל. את זה אני יודעת בעצמי. חשבתי על עצה קצת יותר מנומקת..
כנראה שאי אפשר לצפות מפורום קואוצ'ינג למשהו יותר מעמיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי יקרה
יעל צ'רניאק12/04/2011מעניינת התגובה שלך, וגם הסגנון המלחמתי והיהיר,
אני במקומך הייתי מקדישה ליהירות ולמלחמתיות תשומת לב כדי להיות בזוגיות בריאה נינוחה וטובה
בהצלחה לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעצה דחופהאלי06/04/2011
שלום, אנחנו נשואים כ 14 שנה עם שתי ילדים, בכמה שנים האחרונות הזנחנו את הזוגיות שלנו עד כדי שכיום אישתי מעוניינת להתגרש בטוענה שכבר אין לה שום רגש כלפי, למרות הפצרותי לנסות ולשקם את הזוגיות היא איננה מאמינה שהדבר ניתן ואפילו לא מוכנה לנסות, אני כן חושב שבעזרת טיפול נכון ויסודי כן ניתן להחזיר עטרה ליושנה. האם מנסיונכם זה אכן אבוד ואין מה לעשות ? האם קאוצ'ינג בהנחה שהיא תהיה מוכנה לשתף פעולה או כל טיפול אחר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך אלי יקר
עדה מורג08/04/2011אני מאד מאד מוקירה אותך על הרצון הטוב והמחויבות שלך לשקם את הזוגיות...
אין לי שום ספק שתהליך של קואצ'ינג זוגי או טיפול זוגי יכול לעזור ואל לך להרים ידיים לפני שניסיתם.
ברור שכאשר יש שיתוף פעולה משני הצדדים זה יכול להיות יתר קל אך אני מזמינה אותך לחשוב איך אתה יכול להתחיל בשינויי.
איך אתה יכול להראות לה את אהבתך?
מהם הדברים שחשובים לה?
למה אתה חושב היא זקוקה ממך?
אם תבוא ממקום של אהבה, אכפתיות, התחשבות וכמובן גם הרבה הקשבה, היא תגיב בהתאם.....
אני בטוחה שאם אתה תשבור את מעגל "הזנחת הזוגיות" היא תתרצה להגיע לתהליך טיפולי.
למען הילדים, אין ספק שכדאי לעשות כל מאמץ....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עדה
אלי11/04/2011תודה לך על תשובתך, אני מנסה לעשות כפי המלצתך כבר כמה חודשים ואף עשיתי שינוי בהתנהלות שלי בדברים שאני ייודע שהפריעו לה, למרות זאת היא מאוד נעולה ונראה שהיא ויתרה או אין לה שום רצון, הכל מאוד חד צדדי, מקצת קריאה אני מזהה אצלה הרבה סממנים של משבר אמצע החיים היא קצת מבינה את זה אך עדיין לא מעוניינת לעשות עם זה משהו בטוענה שזה לא יעזור, היא פשוט נכנסה לפינה והתקבעה בו. אני מנסה להרוויח זמן בתקווה שזה יחלוף מעצמו אך ברור לי שזה נאיבי ושצריך לטפל בזה בצורה יותר עמוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי יקר
עדה מורג11/04/2011אם אכן אתה צודק והיא עוברת משבר אמצע החיים....אזי נחוץ לה בהחלט תהליך של אימון אישי או תהליך טיפולי אחר שבו תוכל להתגבר ולחזור לחיים.
לעתים משברים זוגיים נובעים דווקא ממשברים אישיים....כל מה שאתה יכול לעשות זה להיות שם אוהב, מקשיב, תומך אך זכור שזה התהליך שלה ויתכן והיא זקוקה לזמן....
עד שתבין שלא רק היא משלמת מחיר אלא כל הסביבה הקרובה.
יחד עם זאת, אל תהסס לפנות לעזרה מקצועית במידה ואתה מזהה מצבים קיצוניים (דכאון, מחשבות אובדניות וכו).
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכל או לב??מאיה04/04/2011
לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל אנסה בכל זאת..
אני יוצאת עם מישהו חודשיים והכל ממש רציני.. די מתקרב לחתונה.
אני בספק לגבי הבחור..
אני אוהבת אותו, את האופי והבן אדם שהוא אך אם להקשיב לשכל.. הוא לא בחירה טובה מאחר ולא עובד ולומד ממש בקטנה.. עושה סימנים של עצלן ואני מרגישה שהוא לא ריאלי לחיים.
אני יודעת שאם אקים איתו משפחה אני אהיה המפרנסת העיקרית והוא יתמך בי ולא להיפך.. זה מאוד מציק לי כי אני מגיעה מבית כזה והחיים לא הכי פשוטים..
לא יודעת מה לעשות, אני בת 26 וההחלטות שאני אקח מאוד ישפיעו על עתידי.
בבקשה את עזרתכם..
המון תודה:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה יקרה
יעל צ'רניאק05/04/2011הרבה פעמים אנו מאמצים את המודל שראינו בבית ומשכפלים אותו, גם אם אנו לא עושים זאת באופן מודע...
את אוהבת את בן זוגך... אתם חודשיים יחד וזה מתקרב לחתונה ואת בדילמה לגבי אורח החיים המשותף לכם.
בהחלט חשוב לחשוב על העתיד המשותף לכם, על ההתאמה, ההתחשבות, היכולת שלכם לעזור ולתמוך זה בזו.
הייתי מתבוננת איתך עלייך:
נסי לבדוק עם עצמך, מי את כשאת לוקחת על עצמך את תפקיד המפרנסת העיקרית? לדוגמא: שולטת, אחראית, או קורבנית (כי אין ברירה), אוהבת, תומכת או כעוסה ומנוצלת, חזקה או חלשה... כתבי לעצמך לפחות 5 איכויות שמאפיינות אותך כשאת עושה זאת.
עכשיו בדקי עם עצמך, מי היית רוצה להיות בזוגיות, מול בן זוגך - כתבי 5 איכויות.
כיצד איכויות אלו היו נראות במציאות? במה ההתנהלות מתוך איכויות אלו תהיה שונה מהתנהלותך כיום?
לעיתים כשאנו עושים שינוי במי שאנחנו ובדפוסי ההתנהלות שלנו, מערכות היחסים שלנו משתנות ולעיתים גם בני הזוג משתנים, מבלי שננסה לשנות אותם!
החלטות משמעותיות בחיים כדאי לקבל ממקום שלם, הבהירי את הדברים הללו לעצמך , כדי לקבל את הבחירה הנכונה עבורך.
מקווה שקיבלת חומר למחשבה והתבוננות
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..
מאיה12/04/2011אני אחשוב על הדברים..:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יעל צ'רניאק12/04/2011את מוזמנת לשתף אם בא לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמירי03/04/2011
חבר שלי כל הזמן מתכתב עם האקסית שלו. הוא טוען שאין ביניהם כלום והם רק חברים טובים. אני יודעת שזה נשמע קצת תלוש - אבל אני מרגישה שזה כמו בגידה, אני לא יודעת למה. הוא מבטל את השיחות כל פעם שאני מדברת איתו ולא מוכן לשמוע או להקשיב כשאני מדברת על זה. עליי לחשוש או שזה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי יקרה
עדה מורג03/04/2011אין ספק שמצב כזה מעורר בך רגש לא חיובי שמקורו בפחד.
אני מזמינה אותך להתבונן בזוגיות שלכם:
מה הדברים הטובים שקורים ביניכם?
האם טוב לכם ביחד?
האם זה האיש שאת רוצה לחייך?
האם מתקיימים בזוגיות שלכם ערכים שחשובים לך (אהבה, חברות, שיתוף, הדדיות ועוד)?
מה תרומתך לזוגיות? מה תרומתו לזוגיות?
מירי יקרה, איש אינו שייך לנו ואנחנו לא יכולים להגביל את חרותו של אף אחד.
אם תתמקדי בחיובי שביניכם ותעצימי את החיובי שבבן זוגך ...אולי לא יהיה לו יותר צורך להתכתב עם האקסית - ואת במקום לפעול ממקום של נבגדות ופחד תוכלי להיות במקום של אהבה וחופש.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה-תפקוד מיני לקויענת23/03/2011
שלום רב,
אני בחורה בת 26.
אני יוצאת עם בחור מדהים כחצי שנה,
הקשר טוב יש אהבה חברות תקשורת ובטחון
ובעיקר דיבור וחשיבה על העתיד יחד.
מאז תחילת הקשר שיתף אותי בן זוגי שקיימת אצלו בעיה בתפקוד המיני
הוא נוטל לעיתים כדור לשיפור הזקפה.
הוא שיתף אותי בעבר, שהבעיה החלה לאחר פרידה שהייתה טראומטית בשבילו עם בת זוג שהיה איתה כ5 שנים, ועזבה אותו.
אני מדגישה שהם נפרגו לפני שנים רבות, אך עדיין קיים בי החשש שבעיית התפקוד המיני שלו טרם נפתרה עקב בעיות רגשיות בנושא.
ניסיתי לשוחח עימו אך הוא טוען שאין שום מטען רגשי ממנה, ושעברו שנים רבות וזה לא רלוונטי.
האם יש צדק בחששותיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת יקרה
יעל צ'רניאק27/03/2011החשש שלך לגבי בעיות רגשיות בנושא יכול להיות אמיתיויכול להיות גם שלא, יתכן שאין לו שום מטען רגשי כלפיה, יתכן והיא באמת כבר לא רלוונטית ולא הרגש שלא כלפיה.
השאלה אחת היא מה המטען הרגשי שיש לו מתוך החוויה שהוא חווה, ללא קשר אליה. ויחד עם זאת ייתכן והבעיה קשורה למשהו אחר,
אם הוא ירצה בכך, הוא יוכל ללכת לאיש מקצוע ולברר את שורש הבעיה.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזוגיותהדר20/03/2011
שלום,
הזוגיות שלי עלתה על שרטון מפני שבעלי טוען כבר זמן רב ש"בגדתי" בו עם אמא שלי. אני מספרת דברים רבים לאמי אך הוא ממש החליט שזהו המצב בביתנו קשה ביותר כרגע הוא גם לא עובד והמצב הכלכלי לא טוב בכלל. יש לנו ילד מקסים שנראה לי שמושפע מאוד מהמצב וזה הכי מפריע לי. בן זוגי השתנה מאוד. הוא מתנהג אליי כמו אדם זר ועושה מה שהוא רוצה בבית. לפעמים הוא מזלזל ואף מקלל. ראוי לציין שגם אני לפעמים כעסתי וצעקתי אך זאת "בגלל שהגיעו מים עד נפש". דברנו על גירושין אך זה לא מתאפשר כרגע בגלל המצב הכלכלי ושנינו לא רוצים (לפחות אני) שהילד יפגע מכך. אין לי מושג איך הדרדנו במדרון כה חלקלק. אני הצעתי כבר מזמן ללכת ליעוץ זוג אך הוא סרב וגם היום מסרב וטוען שהכל באשמתי ואני לקחתי את הקשר לאן שלקחתי למרות שהייתה לי אפשרות אחרת... אני מאוד מיואשת מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדר יקרה
עדה מורג22/03/2011אםפשר ואפשר!
לעולם לא מאוחר כדי לעשות שינוי ביחסים......
אני מבינה שהמצב לא קל בעיקר כי הוא לא עובד....אז בואי נראה מה את יכולה לעשות כדי לשפר את המצב...
האם יש משהו שתוכלי לשנות באופן הדיבור שלך אליו?
האם תוכלי לתמוך בו בשעתו הקשה?
האם תוכלי להשאיר את התקשורת עם אמך "על אש קטנה" בשלב זה?
אני שמחה לשמוע שלשניכם חשוב שהילד לא יפגע.
לכן חשוב מאד לצאת ממעגל הקסמים של כעס, אגרסיביות ותסכול....
אני מאמינה שאם את תעשי צעדים קטנטנים לשבירת הקרח , בעלך יגיב בהתאם....
נסי לדמיין איך את היית רוצה לראות את הזוגיות שלכם....ותתחילי לפעול לקראתה.
כאשר אנחנו לוקחים אחריות על חיינו, על יחסינו, על התקשורת שלנו....הסביבה מגיבה בהתאם...
וזכרי אחריות היא 100% אחריות , כל אחד על עצמו..
המון הצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עזרהיסמין16/03/2011
שלום אני בת 25 נשואה שנה וחצי ויש לי תינוק מקסים בן 4 חודשים,לי ולבעלי הייתה זוגיות מדהימה שכולם קינו בנו ואני אוהבת אותו מאוד,לאחר הלידה הרבה דברים בעצם השתנו ודי תיארתי לעצמי שזה מה שיקרה (הכל קרה כאילו ביחד) חודש ראשון היה לי מאוד קשה ובעלי עזר ותמך כמעט בהכל ומאוד שמחתי כי הוא היה בעצם העזרה היחידה של, עם הזמן כשלאט לאט התחילו להסתדר הדברים והתאפסתי על עצמי יותר הרגשתי שבעלי מאוד מתרחק ממני הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית כשזה בהעדר עזרה עם הילד או חוסר התייחסות אליי, הרבה פעמים ניסיתי לרמוז לו שינסה לעזור וליזום יותר( אפילו סתם להאכיל את הילד) או פשוט סתם לומר איזו מילה טובה כי לא שמעתי אחת כזאת מאז שילדתי,
כלפי חוץ הכל נראה טוב ויפה ואני הולכת לחברים ויוצאת אבל כלפי פנים הכל שונה, אציין גם שזמן קצר לפני הלידה בעלי עבר לעבוד במקום חדש עקב כל מיני סיבות שאני לא אהבתי בעבודה הקודמת וכרגע אני מרגישה אשמה למרות שהוא עשה זאת מרצונו בסופו של דבר, אך אני מרגישה בתוך תוכו שהוא מאשים אותי, נכון לעכשיו אני זאת שמטפלת בתינוק ועושה ממש הכל. בקרוב אני אמורה לחזור לעבוד כך שאני לא רואה שזה הולך להשתנות לטובה, קשה לי מאוד כרגע כי אני מרגישה שאנחנו מתרחקים יותר ויותר אחד מהשני וגם הילד שלי לא מבלה עם אבא שלו, כל פעם שאני מנסה לדבר זה מוביל לבכי מצידי או לכעס מצידו. כל כך חסר לי הלבד שלנו ביחד או סתם לצאת איזה ערב לבד ואני בעצם מחכה שזה יבוא ממנו? מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין היקרה
יעל צ'רניאק16/03/2011אני שומעת בדברייך את הכאב שלך, את הלבד...
את האשמה...
את ההמתנה שלך ליוזמה ולמילה טובה שלו...
שני דברים :
1. חשוב ליצור ערוץ תקשורת ולא לשמור בבטן את כל עניין האשמה והכעס, זה כמו כדור שלג שמתגלגל ואח"כ קשה יותר לעצרו.
את אומרת שאת מנסה לדבר וזה מוביל לבכי מצידך וכעס מצידו... הייתי מתבוננת איתך על הנסיונות שלך לדבר, כיצד את מעלה את השיחה, מי את שם , מולו כשאת מדברת? מה את מביאה לשיחה? האם את מתלוננת? כועסת? נעלבת? פגיעה וחלשה? מי את שם בשיחה?
מי היית רוצה להיות? לדוגמא: אוהבת, אכפתית, לוקחת אחריות על הצד שלך...
איך היתה נראית השיחה אם היית כזו? (אוהבת אכפתית לוקחת אחריו וכו') איך זה היה שונה ממה שהיה עד כה? תנסי ליצור תסריט חדש בדמיונך...
2. את ממתינה ליוזמה שלו, למילה טובה מצידו... מדוע את ממתינה? מדוע את מחכה שזה יבוא ממנו? (זה ברור שאת רוצה שזה יבוא ממנו, אבל אם זה לא מגיע ממנו את סובלת. בשביל מה לך? ) את כותבת בעצמך שחסר לך הלבד שלכם יחד, או לצאת יחד... מה דעתך לגרום לזה לקרות? מדוע את שמה את עצמך על hold, קחי אחריות ויוזמה הראי לו את הדרך, הכניסי שמחה והנאה לקשר, אם את זוהי שיכולה לעשות זאת - עשי זאת, למענך!!! למענו, למען שניכם, למען ילדכם.
היי מחוייבת ליצירה של שמחה בזוגיות, זה ללא ספק יעשה רק טוב!
מקווה שקיבלת חומר למחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן עזרת לי הרבה תודה רבה!
יסמין16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאולגה15/03/2011
שלום,
אני בת 24 יש לי חבר שקטן ממני בשנתיים ,אני החברה הראשונה שלו והוא החבר השני שלי (שנינו לא ממש מנוסים מבחינה מינית, לא שכבתי עם החבר הראשון)
אנחנו חברים שנה וחצי, הוא באמת מקסים משתדל ומנסה לעשות המון דברים בשבילי.
אבל אני מרגישה שיש משהו בדרך שהוא עושה זאת, אינה גורמת לי לאושר, לאחרונה גם הוא העלה את הנושא הזה ואמר שכל הדברים שהוא עושה או ( אנחנו עושים ביחד) הוא עדין לא מצליח לראות אותי מאושרת, כמו שאני מגיבה לדברים שעושים ידידים שלי עבורי.
לאחרונה הייתה סיטואציה עם אחד הידידים שלי (הינו יחד במיטה) אבל באמת שלא קרה כלום בינינו, התחיל להיות אקט של של נשיקה שעצרתי מיידית (והוא כיבד את בקשתי עד הסוף).
אבל הבעיה היא שהמצב הזה הטריף לי את הראש, אני כל הזמן חושבת וחוזרת לסיטואציה הזאת. אפילו בחלומות שלי הוא הופיע כמה פעמים.
מה שחשוב לציין, זה שידיד שלי הוא באמת מחוזר, ואני יודעת שהוא היה עם המון בנות והוא בעל ניסיון מיני רב (הוא לא יודע שאני לא) - ולא בא לי להיות עוד אחת שנתפסת ברשת, למרות שהאינטואיציה שלי אומרת שהפעם זה שונה.
הבעיה שלי, זה שאני לא יודעת מה לעשות - אני לא יודעת מה ידיד שלי מרגיש כלפי, וכל פעם אני מתלבטת האם להיפרד מהחבר (עולות לי המחשבות שאני בהחלט מוותרת על משהו טוב שיכול להיות רק שלי).
השיקול הנוסף הוא שאנחנו לומדים ביחד, אמורים לסיים בעוד כחצי שנה את הלימודים של התואר, הרגשה שלי זה שהקשר שלנו יימשך עד סוף התואר ואז כל אחד מאיתנו יפנה לדרכו ובעצם אם נפרדים עכשיו - זה לא יהיה נתק מוחלט (אנחנו עושים מעבדות וש"ב ביחד).
מה שעוד מפריע לי זה שאני רגילה שהכל צריך לזרום בחיים (מה שידיד שלי מייצג) וחבר שלי מייצג ציבות.שני עולמות שונים לחלוטין.
כל הנושא משגע אותי עד כדי כך שאני לא מצליחה להתרכז בשום דבר אחר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה יקרה
יעל צ'רניאק16/03/2011עולה הרבה בלבול בדברייך.
מה את רוצה תלוי במה חשוב לך?
אני שומעת דילמה בין " 2 עולמות" או 2 ערכים שונים:
1. חבר שלך אדם מקסים, עושה ומשתדל עבורך, מייצג יציבות
2. הידיד שמנוסה ומנסה מייצג זרימה וריגושים
השאלה מה חשוב לך בקשר?
איזה ערכים היית רוצה שיהיו בזוגיות העתידית שלך? האם את רוצה כרגע קשר מחייב וזוגיות או שאת מחפשת ריגושים בלבד? איזה איכויות חשובות לך בבן זוג?
אלו שאלות מאוד חשובות שכדאי שתבהירי לעצמך.
כתבי לעצמך רשימה של ערכים שחשובים לך בזוגיות ובבן זוג. לדוגמא: אמון, פתיחות... נסי לראות עם איזה אדם תרצי לחלוק את חייך (אם את מחפשת בן זוג לחלוק איתו את חייך), מה נכון עבורך...
לאחר שתעשי רשימה מדוייקת , שאלי את עצמך:
האם האדם שאיתו אני נמצאת עונה על הדברים שחשובים לי בזוגיות ובבן זוג?
יתכן גם שיש נושאים שעלייך לעבוד עם עצמך כדי להרגיש טוב בזוגיות שנכונה עבורך... וכדי להיות מאושרת עם מי שאת, ללא קשר לבן זוג...
מקווה שזה יעזור לך ליצור בהירות
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת השאלות חייב עזרה דחוףרונן15/03/2011
שלום אני רונן בן 24.5 מאזור הצפון, לפני כחצי שנה נפרדה ממני בת זוגתי לשעבר, בחורה שבאמת הייתה משהו כ"כ משמעותי עבורי!!!אהבת חיי!! אני בחור בוגר מלומד ומחוזר, בעל עבר זוגי רב, קשרים של 3.5 שנים, ועוד..אני אדם מאוד זוגי. היינו יוחד כ9 חודשים שהן באמת השתנו חיי.הקשר התחיל בזה שהיא הייתה מעוניינת הרבה יותר ממני, הראתה זאת מאוד ועם הזמן התאהבתי בה עד מעל הראש. היחסים איתה ואם משפחתה היו מצויינים וגם היו דיבורים רבים (סתם בצחוק כזה) על חתונה שהיא עצמה יזמה ובאמת שהיתי איתה הכי מאושר שיש..עד שלקראת סוף הקשר התחילו ריבים שנפתרו בדר"כ באותו היום, בדר"כ על ידי. אם הזמן היא ראתה אותי כמובן מעליו ואפילו אמרה לי זאת, ולא פעם אחת. פתאום החליטה שהיא רוצה הפסקה, לקחתי את זה מאוד קשה ולאחר שבוע פחות או יותר חזרנו יחד.היתה בתקופת גישושים כזאת..לאחר שלא יכלתי כבר להיות באוויר ודרשתי שהיא או איתי או מספיק כי אני רוצה אהבה אמיתית היא החליטה שכדאי להפרד, אמרה כמה שהיא אוהבת אותי וכמה שאני מקסים וכאלה...מאז עברה חצי שנה והיא פשוט לא יוצאת לי מהראש בכלל!! לא משנה מה ניסיתי..בתקופה הזאת לאחר חודש של פרידה החלטתי לצאת עם אחרות כדי להוציא אותה מהראש זה קצת עזר אבל היא הייתה עדיין חזק מאוד שם. גם הייתי בקשר של שלושה חודשים עם בחורה מקסימה שבאמת הראתה המון רגש ואכפתיות אבל זה כאילו בא לי קל מידי וכל הזמן האקסית הייתה בראש, ממש כל הזמן וזה הקשה עליי מאוד. לפני כחודש ניפרדנו ומאז האקסית בכלל קפצה לראש ולא יוצאת משם. מאז הפרידה לא החלפנו אף מילה. אני מתעדכן במצבה ע"י הפייסבוק בו ישנן עדין תמונות שלנו יחד.היא באופן קבוע מורידה תמונות ומסננת אבל אותנו היא משאירה ככה שכולם יכולים לראות. לפני כחדש וחצי לאחותה היתה בת מצווה ושלחתי לה המון מזל טוב ודברים נחמדים וד"ש לכל המשפחה כזה..והיא החזירה לי גם כן ושכל המשפחה מתגעגעת אליי ושאני אמסור ד"ש מכולם..ברור לי שהאקסית הייתה בתמונה גם, ועוד כל מיני איתותים קטנים כאלה שאני בכל פעם מעצים ופשוט מחכה כבר שהיא תעשה איזה צעד .לאחרונה חזרה האקסית מעיסוקייה ומתחילה את חייה האזרחיים היציבים ..לא ידוע האם כדאי לנסות ולהתחיל איתה אפילו בקטנה מה עינינים מה נשמע כזה ואולי אם הזמן לתת לזה לזרום אולי לשבת לקפה/ להיות ישיר בואי נשב אני רוצה לדבר איתך כזה ולדבר על זה שאני רוצה לנסות או משהו..אני חושב שאם אעשה את זה לחיוב או אף לשלילה כאשר אקבל את הלא הזה אוכל להשתחרר ממנה סופית כי כרגע כל סטטוס או תמונה מעלה לי מחשבות בראש ומשגע אותי..או שאולי בכלל אליי לא לדבר איתה כלל ואולי יום מין הימים היא תיצור קשר..אני מרגיש שבאמת אני ממש רוצה אותה בכל ליבי ולא מוכן לוותר עלייה למרות שבעבר היא ויתרה עליי לטובת זה שהיא רוצה את הלבד שלה..כמו שאמרתי בעיני בתקופה זו היא תרצה להתייצב ולכן אולי כדאי לפעול..מה לעשות מה לעשות..אני ממש חייב כבר שלווה זה מוציא אותי מדעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן יקר
עדה מורג16/03/2011אני שומעת מדבריך מערבולת של רגשות והרבה בלבלול.
באמת מאד קשה לחיות עם אובססיה בראש, בציפיה מתמדת מה היא תעשה או לא תעשה, בחוסר ודאות ובמועקה.
אני מזמינה אותך לברר לעצמך , עמוק בפנים, מה אתה מרגיש כלפיה. האם היית רוצה לבסס את היחסים איתה? האם אתה חושב שזו אשת חייך?
אתה קורה לה "אהבת חיי".... האם זה אכן כך?
אם התשובה אכן חיובית אני לא רואה מאיזה סיבה אתה מוותר על רגשותיך.
למען הבריאות הנפשית שלך ,אני מציעה לך לברר את הדברים בצורה ישירה וחד משמעית.
לך, ספר לה כמה אתה אוהב אותה, ספר לה כמה אתה רוצה אותה ....
תקשיב לתגובה שלה....היא יכולה להיות לא מוחלט, היא היא יכולה להיות דו משמעית - אולי כן, אולי לא .... תילחם על אהבתה כל עוד אתה יכול אך מבלי לפגוע בה.
יתכן שהיא היתה זקוקה לזמן הזה כדי לברר עם עצמה את רגשותיה. אך גם לך מגיע שקט נפשי ובהירות לגבי מה הלאה...
אם התשובה תהיה חיובית.....כדאי שמבעוד מועד תבדוק עם עצמך איך תרצה שהקשר איתה יתנהל, מה יהיו היחסים, איך תהיה התקשורת ביניכם, מה אתה תורם לזוגיות, מה תרצה לקבל ממנה ועוד.... אני מציעה לכם לערוך הסכמים - גם אם לא כתובים - על איך
אתם מקיימים זוגיות אוהבת, חברית, בטוחה, מכבדת.
גם אם התשובה תהיה לא מוחלט - אתה תקבל את השקט הנפשי שמגיע לך ותוכל ללכת הלאה לקשר הבא שלך מבלי להביט אחורנית.
לעיתים רונן, אהבה דורשת אומץ ...לך היה אמיץ וקבל את אהבתך בחזרה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותטלי14/03/2011
אוף
אני מבולבלת
בת 27 , לאחר 5 שנים עם בן זוג, אני יזמתי את הפרידה כשכבר היינו מאורסים. בזמן האחרון לא היה לי טוב ולא חשבתי שאני אוהבת אותו בכלל.....
כשנפרדנו הייתי הכי שלמה בעולם עם ההחלטה והייתי על גג העולם! אנחנו פרודים כבר 4 חודשים אך בקשר, בזמן הזה לא יצאתי עם גברים רק עם אחד, ופתאום נמאס לי, אני רואה המון חוסר כנות אצל גברים , המון דברים לא טובים לעומת הארוס שהיה הבן אדם הכי טהור בעולם. השאלה שלי היא.. האם זה הגיוני להרגיש 4 חודשים על גג העולם הכי מאושרת בעולם כולו ופתאום בחודש האחרון לקבל שוב לבטים ולנסות לחזור ? (הוא רוצה)
מפחדת לטעות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי יקרה
יעל צ'רניאק14/03/2011את שואלת האם זה הגיוני?
האם זה חייב להיות הגיוני?
אנחנו לא בהכרח מחפשים הגיון, לפעמים אנו מבינים דברים בדרכים לא הגיוניות
לפעמים רק כשאנו משחררים, אנו מבינים איפה הלב שלנו באמת, מה אנו באמת רוצים ומחפשים...
האם כך זה אצלך?
כדאי להתבונן לעומק, מה באמת באמת חשוב לך?
כתבי לעצמך... דרך הכתיבה יוכלו לעלות דברים אינטואיטיבית:
מה באמת חשוב לך? איזה ערכים חשובים לך בזוגיות? בבן זוג?
מהי אהבה עבורך? ריגושים? עומק חברות? טוב ואכפתיות?
מה הפריע לך בקשר? האם זה משהו מהותי?
האם את רוצה לחזור מתוך פשרה או מתוך בחירה?
מתוך פחד להפסיד או מתוך הבנה שהדברים שבאמת חשובים לך בקשר, נוכחים בקשר עם בן זוגך.
גם אם הפחד לטעות עולה, התבונני בשאלות הבסיסיות העמוקות הללו כדי לזהות את הרצון האמיתי שלך!!! וכשאת מזהה אותו תפעלי, אל תחכי!
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בטחון? מול אדישות?רועי ל09/03/2011
אהלן ארצה את עצתכם,
אני ובת זוגי יוצאים כשנתיים ומידי חודש חודשיים אנחנו רבים, לרוב זה בגלל שזוגתי טוענת כי אני לא מתייחס אליה מספיק ורוצה להיות איתי מבחינתה 24 שעות ביממה.
אנחנו גם עובדים ביחד ואני המנהל שלה בעבודה. לדוגמא: אני כותב לה בצאט בפייסבוק ולא עונה 5 דקות כי עשיתי עוד משהו במקביל וישר מתחיל ריב של40 דקות שאני לא מתייחס ויחס גורר יחס וכו' וכו'...
גם אני אינני טלית שכולה תכלת ובהרבה דברים אנחנו קצת שונים, היא חמה יותר ממני ואני קצת יותר אדיש ופחות מראה אבל אני אוהב אותה והיא החיים שלי :)
אודה לכם לעצה, מאמר או כל דבר שיעזור לנו להגיע לעמק השווה. כי באמת שאנחנו מסתדרים ובימים שאנחנו פרודים ועובדים ביחד בלבד היחסים בנינו מעולים משום שאין עליי את הלחץ התמידי ממנה ולה אין את הלחץ של "איפה הוא" ושיהיה איתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי יקר
יעל צ'רניאק10/03/2011פנייתך מעידה על כך שבאמת אכפת לך
לכל אחד מכם נראה שיש "שיעור" משלו בסיטואציה שאתה מתאר, השיעור שעליה לעבור כפי הנראה קשור לאישור עצמי, וחופש , השתחררות מתלות, לתת מרחב, אמון וכו'. אבל זה שלה והיא צריכה לבחור בכך!
באשר אלייך, כיוון שאתה מכיר אותה ואוהב אותה וקשוב לצרכים שלה ויודע מה היא צריכה ממך, זה דורש ממך גם לצמוח, להשתנות, אולי להביע יותר חום, להראות יותר, לבטא יותר, שהיא תדע ותרגיש שאתה שם , גם אם אתה עסוק כרגע ולא יכול לענות לה או לדבר איתה, אתה תמיד אוהב. נשים יותר מגברים (במקרים רבים) צריכות את הביטחון הזה.
הפתרון תמיד בדרך האמצע, כשכל צד צועד לקראת השני, יש מפגש והקשר מתחזק, התלות נחלשת ויש יותר מרחב אישי לכל אחד.
זוגיות טובה ובריאה מושתתת על חופש ומרחב אישי , הבסיס לכך הוא אמון מלא ויציב בקשר ובמיניעים של בן או בת הזוג.
האם אתה אומר לה שהיא חשובה לך גם אם באותו הרגע אתה לא יכול לענות לה כי אתה עסוק? האם אתה משתף אותה במה שאתה מרגיש?
תקשורת טובה ופתוחה חוסכת מריבות והאשמות. במקום תקשורת של תלונות, האשמות, תקשורת אפקטיבית היא שכל צד יאמר מה הוא מרגיש ולא מה השני לא עושה טוב, במקום לאמר מה לא בסדר, לראות מה אתה יכול לעשות למען הקשר, ומה אתה מרגיש לגבי הסיטואציה, ולהקשיב, אפילו בלי להגיב פשוט קודם כל להקשיב,
כשאתה תתחיל לעשות שינוי, צעדים קטנים ל"אמצע", הקשר בינכם ישתנה...
מקווה שזה עונה על שאלתך
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)