מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרבה זמן ללא זוגיותה.מ28/11/2010
היי אני בת 44 ולא מצליחה למצוא בן זוג אני לא יודעת למה אני ניראת טוב עובדת בעבודה מסודרת אין לי מושג מה הבעיה.
אודה לכם אם תיעצו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק28/11/2010אני שומעת את רצונך לזוגיות,
השגיאה שהרבה מאיתנו עושים שוב ושוב ושוב היא שאנו מפנים את תשומת לבנו החוצה ולא פנימה.
חיצונית את נראית טוב, עובדת בעבודה מסודרת, ואני בטוחה שיש לך עוד הרבה כשרונות ואיכויות...
אך כפי הנראה את מחזיקה באמונות (יתכן לא מודעות) שמונעות ממך להפתח לאהבה ולמצוא בן זוג.
לכן העבודה היא פנימה, לזהות את אותן אמונות שיושבות שם.
את מוזמנת לקרוא עוד במאמר שכתבתי על הנושא הזה בדיוק: (העתיקי את שורת הכתובת והדביקי אותה)
http://www.beok.co.il/Category/Article/10881/מה+מונע+מאיתנו+למצוא+זוגיות
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהאלינור24/11/2010
בן זוגי ואני חווינו פרידה לאחרונה (אחרי שנתיים) אך משום שהאהבה גברה על שנינו החלטנו יחד לתת סיכוי נוסף לקשר ואף לקחת אותו צעד אחד קדימה ואנו בשלבי חיפוש דירה על מנת לעבור לגור יחד.
השאלה שלי בעצם היא, לאחרונה חלקנו שיחה מאוד אינטימית במיטה בנוגע לפנטזיות מיניות והפנטזיה שלו (קרוב לוודאי כמו של גברים רבים) היא שתי נשים.
בהתחלה שקלתי להעניק לו את זה מכיוון שאני מאוד אוהבת אותו אך ככל שאני חושבת על זה קשה לי המחשבה לחלוק אותו עם מישהי אחרת אף על פי שאני יודעת שזה חד פעמי.
חבר מאוד קרוב שלי אמר לי בתור גבר שאם אעשה את זה אאבד אותו לגמרי ושאני לא צריכה להוריד מעצמי ולדבר איתו על זה שזה עושה לי לא טוב
מה דעתך?
צתד אחד אני מפחדת לאבד אותו אם לא אעשה זאת אחרי שהוא דיבר איתי בכזו פתיחות על הנושא ומצד שני, אני מפחדת לאבד אותו במידה וכן אסכים לעשות את זה?
אני אציין ואדגיש שמעולם לא עשיתי משהו כזה ואני לא הייתי מדמיינת אפילו לחשוב על זה
לתשובה מהירה אודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינור יקרה
עדה מורג24/11/2010אני מבינה את ההתלבטות שלך ויחד עם זאת אני מזמינה אותך לשים יד על הלב
ולהתבונן בשאלות האלה:
האם אני אוהבת את בן זוגי יותר מאשר את עצמי?
מי אני כאשר אני עושה משהו נגד רצוני על מנת לרצות את האחר?
האם אני נמצאת בזוגיות הזו ממקום של אהבה אמיתית הדדית?
או שמא אני נמצאת שם מתוך פחד לאבד?
כמה אני באמת פתוחה בתקשורת עם בן זוגי?
האם אני רוצה לשתף אותו בכך שזה עושה לי רע?
האם ארצה להיות עם מישהו שרוצה לממש פנטזיה גם במחיר של פגיעה בי?
אלינור יקרה, גם את אוהבת את חברך מאד מאד אני מזמינה אותך לשאול את עצמך
מהם הקווים האדומים שלך? איפה את קובעת את הגבולות שלך?
האם את מבקשת בתוקף שיכבדו את הגבול שלך? או שמא את מסכימה שיפרצו אותו?
קחי גם בחשבון, שהתנהלות שאת נותנת לה מקום בתחילת הדרך הופכת עם הזמן לדפוס. היום פריצת הגבול יכולה להיות בנושא אחד ומחר בנושא אחר....
מקווה שנתתי לך כיווני מחשבה. בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעונינת לקבל יעוץאמיל21/11/2010
ידיד שלי יצא עם מישהי כשנה וכמה חודשים הוא בן 19 היא בת 18 הם גרים קרוב הוא התאב בה ממש .אחר שהם נפרדו הם חזרו ושוב נפרדו וכן הלאה חשוב לציין שאני הכרתי אותה היא נורא נרקסיסטית וגם הוא אומר . היופי שלה מסנוור אותו [אני חושבת שהעובדה הזאת ממש מקשה עליו להרפות ממנה ] יופי זה דבר שמאוד חשוב לו . אבל היא נפרדה ממנו ובגדה בו ופגעה בו לא פעם אחת היא מאוד קרה אליו. פעם כשדיברתי איתה היא הודתה בפני שהיא לא יכולה ליסבול את זה שבנים יסתכלו על מישהי אחרת ולא עליה .! והינה אחרי שהיא פגעה בו כל כך ובגדה בו [לא פעם .פעמיים ומעלה ] הכרתי לו את חברה שלי היא מקסימהההה מצד חד הוא אומר שחסר לו המון אהבה והוא צריך מישהי חמה והיא גם נראת ממש טוב והיא בגילה של האקסית שלו הם יוצאים עכשיו . אבל האקסית לא מרפה היא ממש אובססיבית ומתקשרת אליו לא פעם הוא עזב את חברתי המקסימה לטובתה אך עכשיו הוא יוצא עם המקסימה אבל הוא נורא אוהב את האקסית והיא אמרה לו שלא ידבר איתה יותר בחיים אז הוא נעלב ולקח את זה ממש קשה
אני לא אתערב זה ברור אבל כשאני מסתכלת מהצד ... וחושבת לעצמי לי ניראה שהוא טיפוס שאוהב אקשן אוהב את "הרעה היפה" שאלתייי היא דרכים במצב הזה שיגרמו לכך בהדרגתיות שאהבתו העוצמתית כלפיה תדעך הוא אומר שזה מה שהוא רוצה והוא לא יודע איך להנמיך את אש אהבתו אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיל יקרה
יעל צ'רניאק22/11/2010אני מבינה את רצונך לעזור לידיד שלך, וזה מקסים ואכפתי מצדך
אך האמת היא שהוא צריך לרצות באמת להנמיך את האש,
יכולים להראות לו את הדרך אך מבלי שהוא ירצה שום דבר לא ישתנה
והדרך מתחילה ברצון ובכוונה שלו - קודם כל לרצות את זה!
הרבה אנשים שנתקלתי בהם בחיי ומתאמנים רבים אומרים שהם רוצים להיות בזוגיות בריאה וטובה, רוצים לצאת מקשר לא נכון להם.
אך רצון אמיתי וחזק מניע אותנו לפעולה. כל עוד הוא נשאר במערכת היחסים הזו, סביר להניח שהוא רוצה זאת יותר מאשר לעזוב זאת, למה? כי זה מה שקורה בפועל!
ולכן כשיש רצון אמיתי ורציני וכנה , מתחילים לאט לאט לזהות את המכשולים, ואת הדפוסים השליליים שמביאים אותנו לקשרים לא בריאים בחיינו, ואז מתוך "פתיחת הקלפים" הבנה ובהירות - מתחילה בחירה חופשית, במה שטוב ונכון ובריא.
אך כמו שכתבתי קודם לכן, צריך רצון אמיתי וכנה, ומחוייבות לרצון הזה.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה דחופהחן18/11/2010
שלום
הכרתי בחור יצאנו לדייט לפני יומיים היה סבבה.. הוא נורא מוצא חן בעיני =) אתמול הוא שלח לי הודעה וסתם התכתבנו..
מה היום? אני צריכה להתקשר? או שסתם לשלוח הודעת יום טוב.. או כלום לחכות שהוא יצור איתי קשר? עדיין לא יזמתי שומדבר מעצמי.. ההתלבטות היא שמצד אחד לא ירגיש ויחשוב שאני עפה עליו מצד שני שהוא יחזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן יקרה
יעל צ'רניאק18/11/2010שמחה לשמוע שהיה לך דייט סבבה.
אם את מחכה למתכון הסודי - אז הוא לא קיים
אך מה שבוודאי עובד הוא שתמשיכי בחייך, בעיסוקייך ולא תשני את תוכניותייך כדי להיות זמינה.
הקשיבי פנימה ללבך וסמכי על עצמך - התשובה אצלך...
האם לשלוח ומה לשלוח ומתי, זה חשוב אבל זה לא הדבר הכי חשוב, חשוב יותר שתהיי בקשר אותנטי עם עצמך, שתהיי קשובה אלייך, לקצב שלך, לרצונותייך, לאינטואיציות שלך.
לא להיות לגמרי זמינה ולא לשחק אותה קשה להשגה...
שבי עם עצמך בשקט, נשמי כמה נשימות ושאלי את עצמך מהמקום הכי עמוק שבך, מהחוכמה הפנימית שלך: מה תהיי הפעולה הנכונה עבורי, ראי מה יעלה וסמכי על עצמך...
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותמיכלי17/11/2010
שלום,
יש לי חבר מספר חודשים, שנינו כבר סגורים אחד על השניה, זה הורגש מהרגע הראשון.
ואנחנו לפעמים מדברים על עתיד ביחד. אני יודעת שאם נהיה לא הרבה זמן יחד, כבר נתקדם שלב. אני אוהבת אותו, ואני רואה את עצמי מתחתנת איתו. יש לי בעיה קטנה.
לפני כמה זמן הוא סיפר לי שבעבר היתה לו בעית התמכרות להימורים, אם זה קזינו, לוטו, פוקר וכו'. הוא לקח הלוואות והפסיד המון כסף. רק עכשיו הוא מסיים לשלם את כל ההלוואות. זה היה לפני כמה שנים, והוא הסתיר את זה בזמנו מהחברה הקודמת שלו. הוא הבהיר לי שזה ממש מאחוריו, ושהוא היה טיפש, ולא יחזור לזה לעולם. שיתפתי אותו בפחדים שלי, כי אני יודעת שדבר כזה לא עובר בעצמו, ותמיד אפשר להתפתות ולחזור אחורה, גם אם הבן אדם מודע שמדובר במשהו הרסני. הוא אמר לי שאין סיכוי שהוא יחזור לזה. אני לא רוצה לזרוק מחיי בחור בגלל משהו שהיה בעבר, אבל קשה לי לסמוך עליו בעניין, הרי אי אפשר לדעת מה יהיה. אני יודעת שזה נכון לגבי הרבה דברים, כלומר אי אפשר לסמוך על שום דבר, והכל זה סיכון, ואי אפשר להמנע מלסמוך על בן זוג כי תמיד משהו יכול לקרות, בלי קשר למה שעשה או לא עשה בעברו. אבל זה מאוד מציק לי.
אני לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלי יקרה
עדה מורג18/11/2010קודם כל אני רוצה להוקיר אותך על הכנות והפתיחות שבדבריך...אפשר להבין את החששות על רקע ההיסטוריה של בן זוגך...
יחד עם זאת אני רוצה לשאול אותך על מה את שמה את הפוקוס ביחסים ביניכם....
מחד, את מתארת ביטחון מאד גדול אחד בשניה, אהבה מאד גדולה והתכוונות אמיתית לחיים משותפים.
מצד שני את מתמקדת בעבר שלו, חוששת מן העתיד, לא סומכת על האמירות שלו...
את גם מדברת בהכללות "אי אפשר לסמוך על שום דבר" "הכל סיכון" "תמיד יכול לקרות משהו"...
אני רוצה לשאול אותך..מאיפה את יודעת את כל הדברים האלה?
האם הם אמת? האם את בטוחה שהם אמת?
איך את מרגישה כאשר את מאמינה במחשבות האלה שלך?
כולנו מתנהלים על פי אמונות שרכשנו במשך החיים....לעתים אמונות אלו יוצרות עבורנו
מציאות בלתי נסבלת..
אני רוצה להזמין אותך להפוך את המחשבות האלה:
למשל - אני סומכת על עצמי, אני סומכת על החיים, יש בכל דבר סיכוי , תמיד יכול לקרות משהו טוב....
איך את מרגישה עכשיו כאשר את חושבת את המחשבות החדשות?
מיכלי יקרה, עתיד הקשר תלוי במה שאת ובן זוגך תשימו בתוכו.
האם תשימי פחד, חשש, חוסר אמון?
או שמא תחליטי שכדאי יותר לצקת לתוכו אהבה, חברות, עזרה הדדית, אמון,
תקווה לעתיד משותף נהדר?
סמכי על עצמך שבכל רגע נתון תוכלי להתמודד בהצלחה בכל נסיבות החיים..
כאשר אנחנו מתמקדים בעבר אנחנו יוצרים עתיד דומה......
יש בידייך ובידיו ליצור מציאות אחרת.....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
מיכלי21/11/2010נשמע הגיוני, נראה לי שאני אאמץ את המחשבות החיוביות, מה שיקרה אחר כך, יקרה.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות פרק ב'ה17/11/2010
שלום רב,
אני אלמנה+2 בקשר מזה 3 וחצי שנים (כולל מגורים משותפים) עם גרוש+2. יש בינינו המון אהבה ונושאים משותפים, ויש כימיה טובה גם עם הילדים של בן/בת הזוג.
הקשר בינינו ידע עליות ומורדות, נפרדנו וחזרנו הרבה פעמים על רקע של חילוקי דעות שונים, כאשר כל פעם שחשבנו שליבנו את הדברים בינינו, צץ לו כל פעם נושא חדש.
לאחרונה החליט בן זוגי לשכור דירה לעצמו, ופעמיים עד 3 פעמים בשבוע לבוא לגור איתי.
אני מרגישה שיש נסיגה לאחור בקשר, ופוחדת שזה יביא לפירוד המוחלט והסופי.
הוא טוען שאולי כך נלמד להסתדר יותר טוב, ושבסופו של דבר נחליט לחזור ולגור שוב יחד כמו קודם.
אשמח לשמוע עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק18/11/2010אני שומעת שחשוב לך הקשר ויש בינכם אהבה וכימיה טובה.
חילוקי הדעות והפרדות שוב ושוב מאותתות למשהו שיש להתבונן בו, זה שכל פעם צץ משהו חדש פעמים רבות מראה שזה רק הסימפטום ולא הבעיה עצמה, לכן שווה להתבונן לעומק, אפילו רק את עם עצמך, על כך. אולי אפילו כדאי לך בעצמך לפנות לאיש מקצוע כדי להגיע לשורש העניין מעבר לדברים שצצים על פני השטח.
לגבי מעבר הדירה שלו,
את מפרשת זאת כנסיגה בקשר, איך את יודעת שזו האמת?
איך את יודעת שזה לא יביא לשיפור בקשר?
יתכן וזה יתן לשניכם מרחב רב יותר ומפגשים נעימים יותר?
האם את יכולה לראות תסריט כזה אפשרי?
היות וזו המציאות, שהוא שכר דירה.
תראי מה הדבר שיקדם אותך ואת הקשר הכי טוב?
האם זה התמקדות בנסיגה בקשר או ניסיון לראות את החיובי בכך. את מה שזה מאפשר לכם. אולי תגלי שזה נפלא עבורך...
הרבה פעמים יש לנו מחשבות איך דברים צריכים להיות, והאמת היא שהרבה פעמים הדברים קורים אחרת. זו המציאות.
עכשיו השאלה איך אנו מגיבים לדברים?
ככל שתתמקדי בבעיה ובנסיגה - זה ילך בכיוון והבעיה תתגבר.. והסבל שלך יגבר.
ככל שתתמקדי ותפעלי לבניית הקשר, תתמקדי באהבה שבינכם, התמקדי במה שעובד, במה שטוב וחיובי בינכם - כך זה יגבר...
נסי לראות בדמיונך איך הדברים מסתדרים, הרגישי זאת, האמיני בכך! שחררי את התסכול ואת הכעס או הכאב שיש לך, התמקדי במה שטוב וחיובי, במה זה מאפשר לך, במה שאפשרי עבורך ועבור שניכם,,, זה הכיוון הבונה, הכיוון שיביא לשינוי לטובה.
מקווה שנתתי לך נקודות למחשבה...
בהצלחה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות פרק ב'
ה21/11/2010תודה יעל על תשובתך.
אני קודם כל רוצה להאמין שהקשר יחזיק מעמד בצורה כזאת, ולא ידעך.
מאז שהתאלמנתי, אני מאד רוצה זוגיות טובה ויציבה, ולא קשר לסופי שבוע.
אין לי בעיה למלא לי את השבוע בחוגים או מפגשים עם חברות, אך האם זה יביא לזוגיות
טובה וחזקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות פרק ב' - תגובה
יעל צ'רניאק22/11/2010מה לדעתך יביא לזוגיות טובה וחזקה?
איזו איכות יש לקשר בינכם כשאתם נפגשים כל יום? 3-4 פעמים בשבוע?
כשיש לך חיים מלאים משלך (מפגשים ודברים שמעניינים וממלאים אותך), הזוגיות הופכת למשהו נוסף ומיוחד בחייך.
בכל מקרה יש לך בחירה - אם להיות בקשר הזה או לא.
ואם את בוחרת שאת רוצה, תבואי פתוחה, תשחררי את השליטה איך הדברים צריכים להיות, זוגיות היא מורכבת מזוג, כשיש כבוד לצרכים אחד של השני, פרגון, תמיכה ואהבה, דברים נפלאים וחדשים יכולים להתקיים. לעיתים אנו נדרשים להתחיל ולכבד את השני ולסמוך שיכבדו אותנו חזרה.
ובקשר לרוצה להאמין.... פשוט תאמיני, שחררי את הספק!
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לנישואיםר16/11/2010
שלום,
אני ובעלי נשואים כשנה ללא ילדים. כמובן שהקשר התחיל בצורה מדהימה ואפילו השנה הראשונה לנישואים עברה יחסית בשלום והמשבר דווקא הגיע לאחריה.
אנחנו מוצאים עצמינו מתווכחים על שטויות (אל תעשן לידי, מי יוריד את הזבל וכדומה) אבל לא מצליחים לסיים את הויכוח בצורה נעימה.
זה כבר כמה חודשים שהויכוחים הם יומיומיים ואני אישית כבר לא סובלת את זה וחושבת על כיוונים שונים.
מאוד מתסכל אותי שאותם ויכוחים שקיימים היום היו בעבר אבל אחרי דקה הסתיימו והיום זה לא ככה.
אשמח לעזרתכם הדחופה איך מבחינתי אני יכולה למנוע את הויכוח הבא או לפחות להצליח לגדוע אותו כי באמת שאין בו מטרה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לנישואים - תגובה
עדה מורג17/11/2010שלום לך יקרה,
אני רוצה להוקיר אותך על ההתבוננות שלך על המצב שנקלעתם אליו ועל הרצון שלך למצא פתרונות לפני שאת חושבת על "כיוונים שונים".
את אומרת שאת רוצה למנע את הויכוחים או לגדע אותם כי אין להם שום מטרה.
את צודקת! אכן כך.....
אז בואי נתבונן עוד קצת בתאור שלך ונשאל כמה שאלות:
מי יוזם את הויכוחים בדרך כלל? את? בעלך?
על איזה רקע הם פורצים? שיחה בעיתוי לא נכון? בקשות חוזרות ומטרידות?
חלוקת תפקידים לא הוגנת?פגיעה בגבולות? פגיעה בכבוד?
כאשר תצליחי להגדיר מה המניע לויכוח....שאלי את עצמך:
מה אני יכולה לשנות בתחום הזה כדי שנימנע מהויכוח?
אני רוצה להבהיר שאני לא מטילה עליך אחריות על המצב, אבל אני כן אומרת שאת,
בהיותך זו שפנתה ואכפת לה, יש בך את הכח לעשות שינוי בהתנהלות שלך.
השינוי שלך יגרום לבעלך להגיב אחרת......
כאשר השקט וההרמוניה יחזרו לזוגיות שלכם, אני מזמינה אתכם לחשוב , כל אחד לחוד ושניכם ביחד, איך אתם רוצים לראות את הזוגיות שלכם? איזה ערכים אתם רוצים לקיים? לאיזה הסכמים אתם מתחייבים בשותפות שלכם? מהם הגבולות שלך? מהם הגבולות שלו?
כאשר יוצרים בהירות ביחסים הכל נראה אחרת והיומיום הרבה יותר זורם, נעים וכיפי.
מקווה שפתחתי עבורך כיוון חדש ומועיל.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליעל..אמיל15/11/2010
כפי שקיווית ...באמת נתת לי חומר למחשבה וחידשת לי כמה דברים ...
בנוסף אני רוצה לפרגן לך אני רואה את התשובות שאת נותנת לאנשים באתר וגם לי יש לך גישה יפה ורואים בך ניסיון וידע נרחב בתחום
תודה[=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשמחה ותודה על הפרגון :)
יעל צ'רניאק18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני מעונינת לקבל כמה טיפיםאמיל14/11/2010
הי למומחים באתר אני בת 18 ויש כמה דברים שמסקרנים אותי אותם אני רוצה לחלום עימכם ..
אני ניראת טוב אך אני מתענינת בפסיכולוגיה. ולאחרונה אני מתעסקת בדבר מענין מאוד פסיכולוגיה בין נשים לגברים בתחום זוגיות ... ואני מעונית בתור אישה לדעת ....
1.אני יודעת שזה יחסי אך לרוב מנסיונכם ..מה הופך אישה למושכת [מבחינת אופי ] בעיני גבר מה גורמים עיקריים באישה שגורמים לגבר להיתאב בה
2. אין לי ניסיון רב בזוגיות אך אני מאוד חופשיה ונמנעת מסוג היחסים של ההתחיבויות אני יודעת שזה נורמאלי וכל אחד ודרך החיים שלו ואני גם צעירה עדין .. [אני לא רצה לשום מקום ] אבל מענין מה הם אבני היסוד שמצליחות לשמר זוגיות לטווח ארוך ?
אשמחלפירוט בנושא [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיל יקרה
יעל צ'רניאק15/11/2010אני מוקירה אותך על הסקרנות שלך, זה נפלא שבגילך את מתעניינת ומעוניינת בהבנה לעומק על היחסים בין גברים לנשים.
יחד עם זאת אין כללי אצבע התופסים לכולם, אנשים הם מגוונים מאוד ושונים זה מזה - לכן כל מקרה לגופו.
ישנם גברים שנמשכים להיות האישה חברותית ותקשורתית, אחרים דווקא נמשכים לביישנות ולשקט של האישה, נוספים נמשכים להיותה אמיתית ובטוחה בעצמה ואחרים אוהבים דווקא נשים שמשחקות איתן וקשות להשגה... המגוון הוא באמת עצום, לכן אני לא דוגלת בהכללות אלא בדיקה אישית של מי את , מה יש בך, מה מיוחד בך, מה את מעריכה בעצמך, מה לדעתך יש לך לתת בזוגיות/ בקשר,
לכל אחד ואחת יש מתנות בהן הם התברכו - מתנות ייחודיות
בנוסף יש עקרונות בסיסיים כמו אמון, חברות נפש, מישהו שאפשר לשתף ולהפתח בפניו, הקשבה מאוד חשובה! אדם בעל תפיסת עולם קרובה או דומה לשלך, תחומי עניין משותפים, משיכה פיזית, רצון לביחד, רמת מודעות דומה, מישהו שתוכלי להרגיש "הכי את" לידו, ולא תצטרכי לשחק אותה מישהי אחרת, מוכנות לעבודה על עצמך "על האגו", לקיחת אחריות, ישנם מרכיבים רבים שעוזרים לשמר זוגיות שתהייה טובה לאורך זמן.
מקווה שזה נותן קצת כיוון למחשבה.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להצליח עם בן הזוגמיכלי08/11/2010
שלום,
אני יוצאת עם מישהו מספר חודשים, ובאמת שנינו הרגשנו מהתחלה שזה יותר מסתם עוד קשר. אני אוהבת אותו ואני מעריכה בו הרבה דברים, אך לאחרונה אני שמה לב לכמה דברים שמפריעים לי. כיוון שעדיין לא גרתי לבד, מעולם לא נאלצתי לדאוג לעצמי לסידורי הבית, לבישול ואפילו לא יותר מדי לנקיון. כל פעם שאני אצלו, הוא מנסה לבחון אותי, ואומר לי לעשות ככה וככה, למשל לשטוף את הכלים, לסדר את המצעים או סתם להכין לו קפה. כבר הבהרתי לו כמה פעמים שאני לא הטיפוס שאשב בבית ואחכה לו עם ארוחה חמה. ואולי כן אם יבוא, מי יודע. אבל קשה לי שהוא מצפה ממני לכל הדברים האלה. הבהרתי לו שאם זה כזה חשוב, שילך לחפש מישהי אחרת. ואז הוא מסביר את עצמו ואומר שזה לא שהוא חושב שאישה צריך לעשות הכל בבית, אבל הוא כן רוצה מישהי שלא תהיה "בהמה" כמו האקסית שלו, כי לפי הבנתי כשהם גרו ביחד היא לא עשתה כמעט כלום בבית, ולא הפריע לה לחיות בדיר חזירים. בכל מקרה, ה"מבחנים" שלו עולים לי על העצבים, לפעמים אני פשוט נענית למה שהוא מבקש, אבל בדרך כלל אני מתעלמת או מתעצבנת עליו. כי הרי כבר הסברתי לו ודיברתי איתו על זה. מצד אחד אני יכולה להבין אותו שאם הוא היה במצב כזה בעבר ומפחד שזה לא יקרה שוב, מצד שני לפעמים נראה לי שזה כל כך פרימטיבי מצידו, ומפחיד אותי שהוא תמיד ירגיש שבתור הבעל, הבן זוג, מותר לו לצפות לדברים כאלה.
דבר נוסף, הוא מפנק אותי ונותן חום ובטח לא מתקמצן עלי, אבל לאחרונה הוא התחיל להעיר לי על הגוף שלי ששמנתי קצת בבטן, ואני מאוד אוהבת את הגוף שלי נכון שהוא לא הכי מושלם, אבל אני לא רוצה שבן הזוג שלי ירשה לעצמו למצוא בי פגמים ועוד להמשיך להעיר לי למרות שהבהרתי לו שאני סבבה עם הגוף שלי ושזה סתם מעצבן אותי ההערות שלו. שבוע שעבר בכלל ביקשתי ממנו כמה ימים הפסקה אחרי שהוא שוב העיר לי והפעם בנוכחות חברים שלו. ואז כשניסיתי להסביר לו למה אני עצבנית ולא בסדר הוא שוב אמר משהו בחצי צחוק הפעם "כדי לעצבן אותי" לטענתו.
אני אוהבת אותו ולא בא לי לוותר עליו. מצד שני אני מרגישה שזה זלזול בי, ואני ממש לא מוכנה להיות בקשר עם מישהו שנותן לי יחס כזה. כרגע עדיין לא החלטתי מה אני רוצה לעשות.
אשמח להצעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי יקרה
עדה מורג08/11/2010אני שומעת בדבריך שני קולות:
מחד, הקול האוהב ומעריך את בן הזוג ומאידך המון ביקורת וכעס על הציפיות שלו, על ההתנהגות שלו, על ההערות שלו....
השאלה הקריטית היא לאיזה משני הקולות את נותנת יותר משקל?
איך את מרגישה לגבי הקשר כאשר את בקול הראשון?
ואיך כאשר את בקול השני?
כשאת אוהבת ומעריכה, יש לך גם את היכולת להבין שהוא מתנהל על פי הניסיון הקשה שחווה בעבר. מצוין! במקום הזה את לא לוקחת את הדברים אישית...את פשוט אוהבת ומבינה.
כשאת נמצאת בקול השני, האגו מתגבר, הפגיעות גדלה, הכעס גובר...
אז בואי נראה....אם את לא רוצה לוותר עליו...מה ניתן לעשות?
האם תוכלי לומר לו שאת אוהבת אותו ואת רוצה להיות איתו?
האם תוכלי לבקש ממנו לנסח הסכם על חלוקת התפקידים שלכם בבית?
האם תוכלי גם להבהיר לו מה את לא רוצה שהוא יעיר לך לפני חברים או בכלל?
האם תוכלו להבהיר אחד לשני מה מותר ומה אסור בתוך הקשר?
מה דעתך שתזמיני אותו לראות יחד איתך מהם הדברים הטובים והנחמדים שיש ביניכם?
האם תוכלו לברר כל אחד לחוד ושניכם יחד , מהם הדברים החשובים לכם בזוגיות?
איזה ערכים אתם רוצים לקיים בה? אהבה? שותפות? חברות? אחריות אישית? נאמנות?
עזרה הדדית?
אם תביאי את הקול האוהב שלך ותגדירי מהו החלום שלך בתוך הזוגיות, אני מבטיחה לך שתצליחי לייצר מערכת יחסים נעימה, טובה, מצליחה...
יחד עם זאת , אני מזמינה אותך לשים לב לקווים האדומים שלך:
מהו הגבול שאותו לא תתני לפרוץ? מהו הקו האדום שמעבר לו תגידי מספיק?
מקווה שפתחתי עבורך כיווני מחשבה....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהצליח עם בן הזוג
מיכלי09/11/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה והמפורטת!
רציתי להבין, את בעצם אומרת שאין חוקים ואין משהו לא בסדר או בסדר במה שהוא עושה?
ממה שאני שואלת את הסביבה (חברות קרובות) אומרות לי שבמקרים כאלה אין יותר מדי פירושים לעניין וגבר שמעיר לך על הגוף, בעיקר בפני אנשים, זה אומר שהוא נורא ביקורתי ומזלזל בך. זה הרי משהו שהוא יותר מסתם לעבור גבול ולא סתם עניין של הרגשה אישית ומה אני מרגישה בקשר לזה, את לא חושבת כך?
אבל כן, אני יכולה להבין מה את אומרת, וניסיתי לדבר איתו על זה אחרי שראיתי את תגובתך, וזה באמת הרגיע את הכעסים של שני הצדדים. הוא טוען שאם משהו מפריע לו והוא היה רוצה שאני אעבוד על זה אז הוא כן יעיר לי ולא חושב שצריך להתנצל בגלל זה. והוא היה מצפה ממני לנסות לשנות את זה אצלי ונניח לעבוד על הבטן שלי. אני אולי חיה באגדה, אבל הייתי רוצה להרגיש תמיד טוב עם בן הזוג שלי ושיהיה שלם עם הגוף שלי ויתן לי להרגיש מדהימה גם אם אני לא נראית כמו דוגמנית. וכל מקרה אחר שהוא כל פעם יעיר לי על הגוף שלי נראה לי כזלזול, ואם אני אתחיל באמת לעבוד על כל מה שמפריע לו מי יודע איך זה יגמר.
אני אמורה לקבל את מה שהוא אומר כ"ביקורת בונה" גם אם הוא טוען שזה לא במטרה לפגוע בי, אבל זה כן מפריע לו?
שוב תודה מראש,
הבנתי המון דברים לאחר ששאלתי את עצמי את השאלות שהצגת בפני.
אני אשמח שוב לתשובה לפני שאני מחליטה איך להגיב ולהתייחס לדברים שאמר לי בשיחה שלנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי יקרה
עדה מורג09/11/2010אני לא שופטת את הדברים כ"בסדר" או "לא בסדר". אני מתבוננת במציאות כפי שהיא.
אני מזמינה אותך קודם כל להסתכל על המציאות,לבחון אותה, להבין אותה, להבין מה חלקך במערכת ולעשות את השינוי מבפנים. עצות של חברות לא ממש יתרמו לך לשנות את הזוגיות שלך. הן רק מוסיפות שמן למדורה.....
כשאני אומרת לקחת אחריות על המציאות שלך - זו בעצם הזמנה עבורך להבין שהכול בידייך...הגדרת הגבולות והחוקים בתוך הקשר הזוגי או מחוצה לו היא באחריותך.
לחברך יש ציפיות ממך ? את זו שקובעת איזה מהן את מממשת ואיזה לא.
לחברך יש הערות פוגעות? את זו קובעת על איזה הערות את מוכנה להבליג ועל איזה לא.
את זו שקובעת את גבולות חייך....
יחד עם זאת - צודק חברך בכך שיש לו זכות להביע בפניך (ורק בפניך!!) את מה שמפריע לו. תקשורת פתוחה שבה כל אחד אומר את הכל בכנות אך מתוך כבוד היא דווקא אבן בסיס לזוגיות טובה.
הכל ענין של מידה ופרופורציות, הכל ענין של גבולות וכיבוד גבולות .כפי שאמרתי הגבולות שלך הם באחריותך הבלעדית.
מקווה שהבהרתי קצת יותר....
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- seretbeny07/11/2010
lifny shana nifradeti mi havera sheli she meod meod ahvti nifgati be zora kazo kashe she ani lo yahol lehifatah le af bahora she ani yoze eita ve od bimyohad she hi hyita kmo hitgashmot shel halom mibhinat maree ve hitnhagot ani afilo kvar ohel seret she ani homo o mashu kaze kmovan she ani lo mefantez al kesher eim gvarim aval kibalti hargsha me hapryida she eim hyiti oly kzat yoter yafe ve kzat yoter haham lo hyiti meabed ota she zee yazar mazav she bo kol gever she nirea yoter tov mimeni gorem li le harada mebalbelt she ani kvar hoshev she ze meshiha lo yodea ?????????ani nimza be hol ze lama katvti kah
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני היקר
יעל צ'רניאק08/11/2010אני מקווה שאתה יכול לקרוא עברית מהמקום בו אתה נמצא,
אני מבינה ממה שאתה כותב שהפרידה היתה מאוד קשה עבורך ושאתה בחרדה מכל גבר שנראה יותר ממך בגלל זה.
הייתי רוצה שתבונן בשאלות הבאות עם עצמך:
מה למדת מהקשר ההוא?
כיצד איפשרת לבחורה לקחת ממך את הכוח ואת הבטחון העצמי שלך?
איזה שיעור רציני קיבלת כאן?
מה יאפשר לך להחזיר את הכח אלייך חזרה, להחזיר את הביטחון שלך בעצמך?
מה מיוחד בך?
מה אתה מעריך בעצמך?
מה נשים מעריכות בך?
מדוע זימנת לחייך את הבחורה הזו? מה כן הפקת מהקשר?
מה אתה יודע עכשיו לאמר על בת הזוג שאיתה תרצה להיות ולחיות בביטחון ובאמון?
מה חשוב לך בזוגיות?
מה חשוב לך בבת הזוג?
העבר את המיקוד לצמיחה שלך וללמידה שלך, לטובת יצירת העתיד אותו אתה רוצה.
שנה עברה מאז, קבל החלטה לשחרר את הבחורה,
אם יש לך עדיין כעס ומשקעים - אולי תרצה לעשות משהו כדי לשחרר את הרגשות הלא פתורים הללו כדי לפנות מקום לקשר חדש ובריא.
התחל ליצור בדימיונך את הקשר שהיית רוצה לאור כל מה שלמדת מהקשר הזה, צור קודם בדמיון ואחר כך במציאות קשר בו הבחורה אוהבת בדיוק את מי ומה שהיא רואה, מישהי שאוהבת אותך כמו שאתה ולא עסוקה רק במראה החיצוני, ראה בדימיונך שזה אפשרי עבורך, שהיא קיימת, מישהי שבאמת מעריכה את האופי שלך, את מי שאתה ואוהבת אותך בדיוק כפי שאתה,
כל דבר אנחנו יוצרים פעמיים, קודם כל בדמיון שלנו ואחר כך במציאות - התחל עכשיו ליצור את הזוגיות שאתה רוצה
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני דפוקה?מורן07/11/2010
היי יש לי חבר כבר שנתיים וחצי , היינו פרודים חצי שנה
בזמן החצי שנה הזאת שלא היינו ביחד הוא הוסיף ילדה בפייסבוק ושאני אומרת ילדה אני מתכוונת בת 16 והוא בן 21
כששאלתי אותו מי היא הוא אמר שלא היה לו כלום איתה הוא גם לא רצה הוא הוסיף אותה כי היא הייתה באיזו משלחת מהבית ספר לבסיס שלו... משום מה זה ממש מפריע לי שהוא הוסיף אותה...
אני דפוקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן יקרה
יעל צ'רניאק08/11/2010את לא דפוקה!
את מאמינה לדאגות שלך ולפחדים שלך יותר מאשר לחבר שלך, זה הכל!
למי את בוחרת להאמין?
איזה מבינהם יקדם אותך יותר לעבר זוגיות טובה ומאושרת?
הבחירה היא שלך!
אם היה לו משהו איתה ואם הוא סתם צירף אותה לפייסבוק שלו, אז...???
התמקדי במה שחשוב לך - הזוגיות שלך.
התמקדי במה שיש ובמה שאפשרי עבורכם יחד, בהנאה שלכם בשמחה בפתיחות ובאמון בינכם!
כשאת מתמקדת בפחדים שלך את מגדילה אותם - וזה לא מה שיביא אותך לזוגיות טובה, להיפך, ככל שתתני יותר מקום והתייחסות למאורע הזה או אחר בסגנון, זה יפריע לך יותר ויעמוד בינך לבין חברך ביחסים, האם זה מה שאת רוצה?
הרפי מהדברים הפחות חשובים, כמו להבין בדיוק מה היה כשהייתם פרודים, והתמקדי בדברים היותר חשובים כמו מה יש עכשיו!! כשאתם ביחד ואיך להעמיק את היחסים בצורה טובה ואמיתית...
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות שרוצה בשיקוםא03/11/2010
עדה שלום ותודה על עזרתך, מייד כשקראתי הבחנתי שאת מקצועית ועניינית.
ברצוני להכנס יותר לפרטים. הערת את תשומת ליבי על התחשבנות ותחרותיות.
איך אני יכולה למנוע אותם ולחיות בהרמוניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות שרוצה בשיקום - תגובה
עדה מורג04/11/2010א יקרה
תודה על הפרגון, מחמם את הלב...
אני מוקירה אותך על כך שאת מוכנה להשקיע כדי למנע את שני הגורמים ההרסניים האלה.....כל הכבוד!
אז כך....צר לי לאכזב אותך אבל אין לי נוסחת פלא...
אני מאמינה שאנחנו לא יכולים לשנות את בן הזוג אלא רק את עצמנו.
כך שהדרך היחידה לעשות שינוי זה להתבונן על עצמנו , על התנהלותנו, על צורת התקשורת שלנו.
זה לא קורה בהרף עין, בהתחלה כאשר תתבונני על משהו שעשית או אמרת תגידי לעצמך :אופס, פספסתי! - לא נורא....בפעם הבאה תהי יותר זהירה, ולאט לאט זה לא יקרה יותר....או זה יקרה אחרת,
הנה כמה דברים הנוספים שאני מזמינה אותך לשים לב אליהם:
א. כל שיחה רצוי שתהיה על אירוע עכשוי נוכחי - לא מה שהיה לפני שבוע,חודש, שנה.
מה שעבר-עבר...כעת כדאי להתמקד בהווה.
ב. לא מומלץ להשתמש בהכללות - אתה תמיד, אתה אף פעם לא
ג. לא לשאול שאלות למה - למה אתה לא.....?
הפטנט הוא לשוחח ממקום של אחריות אישית -שפת האני - ולא ממקום של הטלת אשמה. "אני מרגישה ש...." "אני זקוקה ל...."
לגבי תחרותיות....אני רוצה להזמין אותך להסתכל על הזוגיות כיחידה שבה אתם שווים בחובות ובזכויות. המטרה היא להצליח לקיים מסגרת בריאה,נעימה, אוהבת ומצליחה ב י ח ד!!!!
אז נכון, לפעמים זה דורש פשרות, ויתור על אגו ומאמץ, אך התוצאה הסופית היא זוגיות
טובה, הרמונית ובטוחה.
בהצלחה!!!
עדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות הולכת ונהרסתא01/11/2010
לי ולבעלי היתה התחלה מאוד טובה בזוגיות, בנינו זוגיות ויצאנו כחברים במשך שנתיים וחצי בילינו המון והיינו בחו"ל פעמיים לנופש קצר וטיילנו המון. רוב הזמן היינו מבלים. אני הייתי עמצאית וכשהכרתי אותו הוא היה מובטל ועבד אחר כך בכל מני עבודות עד שהוא התחיל ללמוד. היום המצב שונה לחלוטין והזוגיות מתפוררת. יש לנו שני בנים מקסימים. שניהם נולדו פגים. שנה וחודשיים אחרי לידת הבכור סגרתי את המכון קוסמטיקה. מנקודה זאת ואילך התחיל להיות לי מאוד קשה מבחינה כלכלית. עבדתי בהרבה עבודות ולא היה לי טוב בכלום. גם יצאתי ללמוד וסיימתי בהצלחה אך כשכירה נכשלתי. במשך חמש שנים הייתי כך והבטחון העצמי שלי הלך וירד. בינתיים דחפתי את בעלי חזק להיות עצמאי והוא בסוף פתח עסק והולך לו נהדר. אני חזרתי גם לפני שבועיים להיות עצמאית כבעבר אבל עדיין אין לי כמעט עבודה. הרבה אנחנו מתווכחים בייחוד בשבתות (הוא שומר שבת מאז שאבא שלו נפטר) והוא אומר לי שכל הכסף בבית זה שלו, ואני לא עושה כלום ולא מרוויחה כלום ובתגובה אני אומרת לו שאני לא אקנה כלום לעצמי מהכסף הזה " שלו" רק ממה שאני ארויח. ובסופו של דבר אני מאוד נעלבת מכל זה, זה פוגע בי. כי הכרנו שנינו בלי כלום ובנינו את עצמנו ביחד ועכשיו כשמתחיל ללכת לו הוא מתחייס אלי בצורה מגעילה. מה לעשות?
בבקשה תענו לי מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א יקרה
עדה מורג01/11/2010אני שומעת נימה של דחיפות ומצוקה בדבריך....מתנצלת על העיכוב בתשובה...
באופן כללי אני קולטת מדבריך שני אלמנטים בולטים בזוגיות שלכם...
א. התחשבנות
ב. תחרותיות
את יודעת לספר בפרטים את כל מה שעשית בשבילו בעבר ומן הצד השני את מספרת על ויכוחים "של מי הכסף". הדיבורים שלו מעליבים אותך ופוגעים בך...
התחשבנות ותחרותיות הם שני גורמים הרסנים בזוגיות....
אני רוצה להזמין אותך להתבוננות על היחסים שלכם:
האם ניתן לשנות משהו בתקשורת שלכם?
מה ניתן לעשות כדי לחסוך את הויכוח ולתקשר בצורה מכובדת ולא פוגעת?
האם יש משהו שאת יכולה לשנות בהתנהלות שלך כדי שבעלך ישנה את עמדתו?
האם את יכולה לתקשר את רגשותיך (הפגיעות, העלבון)?
מה יגרום לו להקשיב לך ממקום אחר?
ובפועל , מעבר לשינוי התקשורת, איך תוכלו להחזיר את הזוגיות למקום שבו הייתם בהתחלה?
בעיות כלכליות הן תמיד אבן נגף בהרמוניה הזוגיות.....מצד שני רק אם תחזירו את ההרמוניה הזוגית תוכלו להתגבר גם על הבעיה הכלכלית.
האם את זקוקה לתמיכה שלו כדי להצליח בעיסוק שלך?
האם את יודעת לבקש תמיכה?
האם את יודעת לבקש תמיכה מבלי להזכיר לו " את מה שאת עשית בשבילו"?
ככל שהתקשורת שלנו נקיה, בהירה, מדברת על מצב עכשוי, ללא התחשבנות, ללא הכללות - כך יוטב למצב היחסים שלכם....
ועוד משהו....אם תחליטי שאת לא רוצה שהזוגיות תתפורר - את תצליחי לשקם אותה.
מספיק אחד מבני הזוג שיעשה שינוי כדי להביא את הצד השני לשיתוף פעולה.
איזה שינוי את יכולה לעשות? האם את רוצה באמת להציל את הזוגיות?
מקווה שהצלחתי לפתוח עבורך כיווני מחשבה....
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותאישי31/10/2010
שלום. אני פגועה מסיטואציה מביכה מאוד שחוויתי אתמול. בעלי אמר לי בנוכחות אימו שלא אתערב בשיחה שלהם....כאשר פניתי לדעת מדוע היא כועסת...יש לציין שהשיחה שהתקיימה שאליה נכנסתי באמצע היתה קשורה גם אליי. אשמח לשמוע את עצתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך יקרה
עדה מורג01/11/2010את ממעטת בפרטים בתאורך....אך באופן כללי אני מזמינה אותך לבדוק בינך לבין עצמך מה מקור הפגיעות שבך.
האם נפגעת כי הם דברו עליך?
האם נפגעת כי בעלך ביקש ממך לא להתערב?
האם זה קורה לך בעוד סיטואציות בחיים?
מאיפה נבע הצורך שלך להתערב בשיחה?
הרגשות שלנו הם תמיד תוצאה לפירוש שאנחנו מעניקים לאירוע.
מה האירוע הזה אומר עליך?
מה האירוע הזה אומר על היחסים שלך עם חמותך? עם בעלך?
האם היית יכולה לפרש את האירוע אחרת?
כפי שאת מבינה התשובות כולן אצלך....התבוננות מזוית חדשה תעזור לך אולי לפרש
אחרת אירועים עתידיים ותחסוך לך את הפגיעות...
ערב נפלא לך!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)