פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יעל
    שרון
    20/09/2011

אשמח לקבל הצעות על מנת להתגבר על נושא שמאוד מפריע לי בתקופה האחרונה. יש לי בן זוג מדהים, שנינו גרושים עם ילדים, אנחנו ביחד כבר כמעט שנה. בתחילה היו בעיות בקשר, הוא לא היה שלם לגבי הקשר, אך עברנו הכל וכיום אני יכולה לומר שאני מרגישה מאוד נאהבת, יש בינינו שותפות מדהימה ואהבה גדולה. לפני כחצי שנה (בערך בתקופה בה הרגיש לא שלם לטענתו) הכיר מישהי. חברי אדם מאוד פתוח וחם ויש לו המון חברים וחברות. אני יודעת שיש לו גם ערכים שאחד מהם הוא נאמנות. יחד עם זאת, משהו בבחורה הזאת לא נותן לי מנוח מהרגע הראשון שראיתי אותה בפייסבוק שלו. זה התחיל בהערות שכתבה לו על הקיר, שאינן משתמעות לשני פנים ומודיעות לו כמה היא רוצה אותו, שיחות טלפון ואפילו פגישה לכוס קפה פעם אחת. כששאלתי אם הוא נמשך אליה אמר שהיא מאוד יפה בעניו, אבל לא יקרה ביניהם כלום, ללא קשר אליי. כשהרגשתי שזה כבר מוגזם ואני לא מוכנה לראות את ההודעות האלה בפייסבוק הוא הסביר לי שאין ביניהם כלום, שכן, הוא מודע לכך שהיא מעוניינת בו. אמר שהיא אובססיבית. ביקשתי ממנו שינתק את הקשר איתה.הוא עשה זאת לטענתו, אך היא לא הרפתה, וכך למעשה הקשר לא נותק. הם החלו לנהל שיחות טלפון, במהלכן סיפרה לו שהיא חולה בסרטן. הוא דיבר איתי על זה ואמר שהוא רוצה להיות שם לצדה, לפחות בשיחות, מרגיש שהוא יכול לעשות הבדל ולתמוך בה. נכנסתי לפלונטר, לא יכולתי לסרב. לפני כשבועיים הוא הלך למסיבת יומולדת שערכה. מאז אני בסרטים. פחד ענק משתלט עליי. אני מרגישה מאוימת. (אציין כי הקשר הקודם שלי שהיה אהבה ענקית נגמר בבגידה מצידו, דבר שלא העלתי על דעתי).

בן זוגי כיום הבין את פחדיי, ניסה להרגיע אותי, אמר שהוא עצמו לא יודע מה לעשות ושהיא מפתחת בו תלות והקשר איתה מתחיל להעיק עליו. חוץ מהוריה וממנו אף אחד לא יודע על מחלתה. היא מתקשרת אליו כמה פעמים ביום, גם באחת בלילה כשהוא איתי. הוא לא עונה, אך כל דבר כזה מוציא אותי משלוותי ואני ממש נכנסת לחרדות. אני במתח, אין לי תאבון והאמת שלמרות מחלתה והרצון שלי בהתחלה לעזור לה, זה התחיל להיות לא מקובל עליי. הרגשתי שזה פוגע בי. כששאלתי אותו אם ברור לו שהיא רוצה אותו הוא ענה שכן. גם אמר שהוא יודע שהיא מנצלת את המחלה שלה כדי להתקרב אליו. אמר שהוא מצטער על מה שזה גורם לי. שאם זה היה הפוך לא היה מסכים לכך. יש לי גם חוסר ביטחון ואני מודעת לכך. אך עדיין, אני לא רוצה שהקשר יתנהל. הגעתי למצב שהצבתי אולטימטום. או אני או היא. מצב שאני מרגישה איתו מאוד לא בנוח. הוא אמר שינתק את הקשר. הוא עצמו אמר כששאלתי מה יקרה אם היא תתקשר (שזה ברור שיקרה) אמר שיאמר לה שוב. ברור לי שהיא כבר יצרה קשר שוב. מצד אחד אני מרגישה רע לשאול כל הזמן כי זה כאילו אני לא סומכת עליו. מצד שני אני שואלת את עצמי כל הזמן מה קורה ומרגישה מאוימת. האינטימיות שנוצרה ביניהם מאיימת עליי. לא יודעת איך להניח לזה ולהוציא את זה ממחשבותיי. מפחדת שזה יגרום לו לשקר לי. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום יעל

הוספת תגובה

• שרון יקרה

יעל צ'רניאק
    21/09/2011

אני רואה שאת מסתכלת על הסיטואציה ממקום בוגר וגם רואה את האחריות שלך בסיפור.
    ואת שואלת איך להניח לזה ולהוציא את זה ממחשבותייך...
    אני מאוד מעריכה את המודעות ואת הרצון שלך לקחת אחריות על מה מה שאת יכולה לעשות, ואני חושבת שזו הדרך הנכונה להתמודד עם הסיטואציה המורכבת הזו.

אני מציעה לך לקחת עוד צעד מתוך התבוננות שלך על:
    1. ההשלכות של הבעיות בתחילת הקשר, שהוא הכיר את הבחורה.
    2. מה שיש בינכם: את מרגישה מאוד נאהבת, יש ביניכם שותפות מדהימה ואהבה גדולה. נאמנות. הוא פתוח, מבין את פחדייך, מנסה להרגיע אותך, מוכן לסיים את הקשר איתה.
    3. הפחד שמשתלט עלייך, שאולי קשור לבגידה בקשר הקודם שלך.

כיוון ראשון של התבוננות הוא על ההויה שלך בקשר:
    מי את כשאת איתו?
    מי את בזמן שאתם לא יחד? (פיזית באותו מקום)
    באיזו הוויה את נמצאת מולו? אוהבת, פוחדת, מרוחקת, מאויימת, מוטרדת...

אנו לוקחים את המצב הנתון כפי שהוא ולא מתווכחים עם המציאות כי אין בזה טעם, השאלה החשובה היא ברגע זה ממש, מה את בוחרת להמשיך וליצור... מי את בוחרת להיות מרגע זה ואילך ומהן ההשלכות של זה על הקשר בינכם.

לדוגמא: אם את מאויימת ומרוחקת... איך את מתנהלת מולו? סגורה... מתלוננת... מתוסכלת...
    אם את אוהבת, איך את מתנהלת מולו? פתוחה, משתפת, נותנת חופש ומרחב...
    תבדקי באיזו הוויה את נמצאת מולו בהתנהלות בינכם.

בדקי באיזו הוויה היית רוצה להיות ואיך זה היה נראה אם היית מתנהלת מתוך ההויה הזו?

נקודה נוספת שאני רוצה להציע לך היא להתבונן מבחוץ על הסיטואציה ולראות האם ומתי במהלך הקשר את נעלמת לעצמך ונתת ל"מצב" לנהל אותך? האם את מזהה את הרגע בו אפשרת לבחורה להשתלט לך על חייך? ואני מדגישה את העובדה שאת אפשרת לה או למצב לקחת ממך את הכוחות שלך! כי זה בידיים שלך!
    כי ברגע שאת רואה את זה, את בשליטה שוב ואת יכולה לחזור להיות בשליטה על עצמך! כי זה בחירה שלך!
    מה תוכלי לעשות כרגע כדי להחזיר את עצמך לעצמך?
    לחזור למרכז שלך? לביטחון שלך, להערכה שלך לעצמך, למיוחדות שבך...
    מהי הצמיחה שלך כאן? עם עצמך!

יש לך מה לגלות על עצמך ולצמוח דרך הסיטואציה הזו, ככל שתעמיקי להתבונן ולצמוח מתוך הסיטואציה, כך תהייה חזקה יותר ובטוחה יותר ותחזירי לעצמך את השקט הפנימי

שיהיה לך בהצלחה, ואת מוזמנת לשוב ולשתף
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרון
    21/09/2011

את מדהימה.
    הייתי רוצה לשוחח איתך
    כדי להבין דברים קצת יותר לעומק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

יעל צ'רניאק
    25/09/2011

את מוזמנת ליצור קשר
    שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שמפריעה לזוגיות בריאה
    רונה
    18/09/2011

שלום

אני ובן זוגי בשנות העשרים לחיינו, נמאים בקשר אוהב מאוד כבר 3 וחצי שנים. יש לנו בעייה שטומנת בתוכה כנראה בעיות אחרות שמפריעות מאוד לקשר בינינו והבעיה הזו הולכת ונגררת. אני ובן זוגי סטודנטים שגרים בערים יחסית רחוקות ואנו נפגשים בעיקר בסופי שבוע, מה שגורם להמון געגוע בין מפגש למפגש. הבעיה היא שלעיתים קרובות בן זוגי מרגיש שהוא אינו מסוגל לנשק אותי נשיקה אמיתית צרפתית על השפתיים...לעיתים קרובות קורה שאנו נפגשים ולא מתנשקים אפילו פעם אחת נשיקה רצינית, אפילו לא בזמן קיום יחסי מין. מבחינתי מאוד קשה לי עם המצב, אני מאוד אוהבת להתנשק עם בן זוגי ובמיוחד בזמן שאנו במצב אינטימי. בשנה הראשונה של הקשר שלנו לא היתה לנו בכלל את הבעיה הזו- בן זוגי היה מנשק אותי המון נשיקות סוערות ומלאות באהבה בתשוקה. האהבה היום חזקה וגדולה, ולעיתים בן זוגי מנשק אותי בתשוקה וגורם לי לעוף לעננים מרב אושר גם היום. אך במצבים בהם אנו נפגשים והוא אומר שהוא לא יכול לנשק זה מתסכל אותי ופוגע בי מאד. הסיבות היו רבות: קרו מספר פעמים שבהם לא היה לו רצון לנשק בטענה שיש לי ריח פה, העניין טופל אצל רופאת שיניים ואני מקפידה לשמור על ריח נעים. לעיתים הסיבה היא שקשה לו לנשום, תחושה פיזית של לחץ בחזה שמופיע מלחץ נפשי של החיים, או קשיי נשימה ממקור של אף סתום וכדומה...לאחרונה בעיקר הוא טוען שקשה לו לנשום ובגלל זה הוא לא מנשק, אבל כשדיברנו על האם זה באמת רק בעיה פיזית הוא אמר שלא, וקורה המון שהוא לא מנשק אותי בימים שבהם פגעתי בו באיזשהי צורה, או העלבתי אותו. קורה לנו שאנו רבים או מתווכחים ולעיתים אני חסרת סבלנות כלפיו ופוגעת בו, אך הדבר לרב נובע מהמרמור והתסכול בתקופות שבהן אנחנו לא מתנשקים בכלל ואז זה העצב על כך מהדהד לי בראש, מה שיוצר גלגל שחוזר על עצמו וקשה לפתור- כשהוא לא מנשק בכלל אני נעשית לא נעימה כלפיו ולהפך...בתקופות שבהן הוא נפגע ממני לא משנה ממה- הוא לא מנשק...אני מוכרחה לציין שמעבר לכך הקשר בינינו טוב ואנחנו חברים טובים ותומכים אחד בשני, וחוץ מעניין הנשיקות יחסי המין שלנו מדהימים,ואנחנו מחבקים ואוהבים אחד את השני בלי סוף. הייתי רוצה לבקש עצה שתעזור לנו לצאת מהמעגל הכואב הזה שגרם לנו כמה פעמים להגיע לסף פרידה. אני חושבת שעד עכשיו לא הייתי נחושה ולא הבהרתי עד כמה זה חשוב לי שנתנשק בזמן יחסים אינטימיים ובכלל עד כמה זה צובט לי בלב כשאנחנו נמצאים ימים שלמים ביחד בלי להתנשק אפילו פעם אחת, ותמיד רבנו על זה והשלמנו, אבל שנינו הגענו למסקנה שצריך לקבל עזרה בנושא.

הוספת תגובה

• רונה יקרה

יעל צ'רניאק
    18/09/2011

טוב שאת לוקחת אחריות ועושה צעד לשינוי המצב
    אני שומעת שיש לכם בסיס טוב לזוגיות, אהבה, חברות, זה מצויין

ביררת ביחד איתו מה הסיבה לכך שהוא לא מנשק, וזה כשהוא פגוע ממך
    אז זה קצה החוט ממנו יש להתחיל לעבוד ולשנות

הבעיה המרכזית שהוא נפגע ממך
    ואז מתחיל כדור השלג שהולך וגדל, שאת פגועה ממנו שלא מנשק ואז מתנהגת אליו אחרת וזה פוגע בו וכו'.

אם כן, מה את יכולה לעשות כדי להתגבר על התחושות שלך הרגעיות, ולהתחיל מומנטום חיובי חדש, שיגרום לשניכם טוב?

מי את צריכה להיות כדי לעשות זאת? לדוגמא: חופשיה, לא פועלת מתוך ההרגשה הרגעית שלך, סובלנית, אוהבת (ולא פוגעת גם אם את כועסת ומתוסכלת), לוקחת אחריות על שיפור היחסים עבור שניכם.
    מה זה מצריך ממך? מה יתמוך בך בכך?
    מי עלייך להיות כדי להצליח בכך? חזקה, נחושה, מודעת יותר,

את מעלה פה משהו מאוד חשוב, שדורש ממך לקחת את הצעד הראשון בשינוי עבור שניכם, נדרשת ממך בחירה חד משמעית לא לפעול מתוך הרגשות התסכול שלך, ולבטא בגרות, אחריות, אהבה ללא תנאי,
    זה תהליך מאתגר , אך הוא יכול להביא לצמיחה בקשר שלכם, זהו צעד חיובי ומשמעותי עבורך שיביא לשיפור הזוגיות שלכם, האם את מוכנה לקבל החלטה ולעשות את כל מה שיידרש , גם אם זה לא יהיה תמיד נעים וקל?

אני מעריכה אותך על הרצון לשנות את היחסים בעלי הפוטנציאל החיובי הזה, ולקחת אחריות על ההתנהגות ועל התגובות שלך, שיביאו לשינוי גם בהתנגות שלו ובתגובות שלו,

שיהיה בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופי קשה
    רינת
    17/09/2011

היי

אני בחורה בת 24 , היו לי שתי מערכות רציניות בחיים ..
    השנייה כנראה עומדת להסתיים , מאותה הסיבה .
    אני לא יודעת לשמור את הרגשות שלי בפנים מתי שצריך , אני לא יודעת לשתוק או להעביר את זה בקלילות .
    בהתחלה תמיד מתחיל הכל יפה , אני מאוד מבינה ופתוחה עם בן זוג .
    בשלב מסויים אני הוכפת להיות פרנואית ואישה שמקטרת וכועסת .
    יש לי אופי מאוד חזק , שבוא נגיד שהיו לי המון ידים בחיים שטענו שאני בחורה נאה , חכמה ונעימה אבל הם לא היו יוצאים איתי בגלל הקשיחות שלי ובגלל האופי שלי .
    לקח לי זמן להבין למה הם התכוונו . איך שהוא תמיד ראו בי כאישה שרשום אלייה זהירות לא להתקרב .
    אני לא יודעת לוותר לגבר , אני יוצאת איתו למלחמה , ואפשר להגיד שמתנהגת כמו גבר , בכל ניסיוני מנסה להראות עד כמה אני חזקה וקשה לשבור אותי .
    אני יודעת שזה לא נכון , אני מודעת שעם גבר אני צריכה להיות רכה , ולהתנהג כמו אישה ולהיות נשית , לתת לגבר שלי הרגשה של גבריות .
    למרות שאני מודעת זה לא יוצא לי , כל פעם אני עושה את אותה טעות .
    אחרי קשר אחרון אני נשבעתי שעם גבר הבא שלי אני לא יתנהג ככה , שלמדתי את הלקח , אבל לצערי זה לא קרה .
    בן זוגי כרגע נשבר לגמרי (אני מעריכה שביידים שלי)אני יסביר
    כשפגשתי אותו אני נמשכתי אליו בגלל הגבריות שבו , כלומר הוא באמת גבר חזק ,והמעשיים שלו גבריים , גם כל מי שמכיר אותו מכבד אותו מאוד ואומר שהוא גבר .
    עכשיו שהתחילו כל הבעיות בינינו ,שיש לנו המון חילוקי דעות , אני רואה אותו נהיה כמו סמרטוט , ואפילו אני מעירה לו תפסיק להתנהג ככה תהיה גבר !
    אני שומעת ממנו הרבה קיטורים , והוא מתנהג כמו אישה יש לו רצון להתקשר וכל שנייה לפרוק ,ויש לו את השאלות אחרי ריב את רוצה לראות אותי ? בא לך שאני יבוא ?
    אני מרוב עצבים אומרת לו , שפעם הוא לא היה מדבר הרבה היה פשוט בא ולא מנדנד לי רוצה לא רוצה .הערתי לו על כך אמרתי לו שיפסיק עם הנדנודים ובמקום זה יעשה במעשים. מגיע שלב ביחסים שאני בכלל , אבל בכלל לא שולטת בכעסים שלי
    שזה נורא , זה הגיע לשלב שהרשתי לעצמי לקלל אותו כמה פעמים (אני מדגישה שהוא גדול ממני ב 10 שנים.)ושפגשתי אותו אמרתי זה הגבר שאני יכבד כל החיים . פתאום אני מוצאת את עצמי מקללת אותו ?העם אני אשמה שהורדתי את הכבוד שלו ומרשה לעצמי דברים כאלה ?
    אני מרגישה שאני רוקדת לו על הראש , אני אשמה שהגענו למצב הזה?
    מצד אחד אני מרגישה מגעיל עם זה , מצד שני פשוט לא יכולה לעצור מלהיות אכזרית כלפיו .חשוב לי לציין שאני אחת שיש לה פתיל קצר אבל אני נרגעת מאוד מהר , וסולחת מהר ולא שומרת טינה , פשוט ברגע של פריקה אני יכולה להיות הכי מגיעלה בעולם .
    עוד משהו שרציתי לשאול לא יודעת עם זה קשור לפורום הזה אבל אני ישמח עם תגידו לי למי לפנות - ישנם מצבים שאני שותה אלכוהול והניית מאוד אגרסיבית ,מאוד אבל
    אני יכולה להוציא כעסים על כלום ופתאום להיזכר בהכל , העם זה קשור למצב נפשי ?

לקביעת תור
    סגירה
    אופי קשה

הוספת תגובה

• רינת יקרה

עדה מורג
    18/09/2011

ראשית אני רוצה להוקיר אותך על זיהוי ההתנהגות שלך, על המודעות שלך ועל לקיחת האחריות. זה צעד מאד גדול קדימה!

אני מבינה מדבריך שאת בחורה עם הרבה מאד רגשות עוצמתיים (נהדר!) אך את מתקשה לבטא אותם נכון, במינון המתאים מול האדם המתאים. האם הבנתי אותך נכון?
    האם ביטוי עוצמתי של רגשות הוא תמיד בתחום הפחות נעים? כעס, קיטורים, ביקורת?
    או שמא את מבטאת בעוצמה גם שמחה, רוח שטות ואהבה?

לצניעות דעתי זה מצויין שאת מבטאת את רגשותייך ולא מדחיקה, אך כמובן מומלץ לעשות זאת מתוך התחשבות וכבוד באחר. קשה? אולי....אך הבשורה הטובה היא שאפשר ללמוד זאת ולהתאמן על זה, עד שאנו לומדים לתקשר אחרת...

נקודה נוספת שרציתי להתיחס אליה הן ההגדרות שדרכן את מגדירה את בן זוגך (גבר? סמרטוט?). אני מאמינה שאנחנו פוגשים בני זוג על מנת לרפא את פצעי הילדות שלנו ועל מנת לצמוח למקום טוב יותר.
    האם את מצליחה לראות איזה פצעי ילדות בן זוג בא לרפא?
    מה מקור המלחמה שאת נלחמת מול גברים?
    האם את מרגישה שבהתמודדות מולו את צומחת?
    אם כן....המשיכי להיות שם כל עוד את רוצה ויכולה. התמודדות כזו תתרום לך להעשות יותר ויותר מודעות לרגשותיך ולאופן הבעתם ותעזור לך לצמוח.

תזכרי גם רינת שאנחנו לא יכולים לשנות את האחר אלא רק את עצמנו. המפגש איתו נועד כדי שאת תלמדי משהו על עצמך. הוא ישתנה (או לא......) בדרכו ובזמן שיתאים לו.

לגבי האלכוהול אינני מוסמכת לענות לך....אין לי ספק שתמצאי את הפורום המתאים כדי להתיעץ. ברור לי שזה ניתן לטיפול.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש שלו עם ההורים
    מור
    12/09/2011

היי. הייתי רוצה את העזרה של בנים בעיקר כדי לדעת מה באמת הם חושבים( ובעיקר כי אין לי חברים ממין זכר להתיעץ איתם!:(
    אני יוצאת עם מישהו כבר חודש וקצת , העניינים זורמים בנעימות וברוגע יחסי(אין חיזור מטורף אבל יש חיבה צחוקים ומשיכה משני הצדדים.)
    אנחנו אחרי תואר ושנניו גרים זמנית אצל ההורים.היות שכך הגעתי אליו מספר פעמים לביתו הע-צ-ום והתוודעתי בדרך להוריו דרך שיחות עם אמא ועם אבא לחוד ונפרד ובהצלחה(הורים תמיד אוהבים אותי).
    והנה באופן מפתיע ולא ברור הוא רוצה להגיע גם אלי. אי מניחה כדי לראות מאיפה באתי ובאיזה בית גדלתי. א-ממה? הבית שלי חוץ מיזה שהוא לא עצום גם אני לא מדברת עם אמא , ואני ככ לא יודעת מה לעשות - הכי לא בא לי בעולם שהוא יבוא. וכבר קרה שאמרתי לו שזה מלחיץ אותי מאוד אבל איך שהוא באמצע המשפט נסוגתי לאחורו והודתי שזה טיפשי. כך שהדבר נותר בעינו ופגישה הבאה הוא אמר שהוא יגיע.
    א. למה הוא ככ מתעקש, הרי ברור שאם הייתי גרה לבד לא הייתי מביאה אותו להורי, אז מה הדחיפות?
    ב. מה אעשה עם אימי? פשוט לומר לה שהוא יגיע?אנחנו ממש משפחה שלא מקדמת עניינים מעין אלה.
    אני סוג של מתביישת מאוד מאוד מאוד. זו המילה

לקביעת תור
    סגירה
    מפגש שלו עם ההורים

הוספת תגובה

• מור יקרה

יעל צ'רניאק
    14/09/2011

את מדברת על הבושה שלך,
    אתם בקשר חדש יחסית ונשמע כי הוא הולך לכיוון רציני של הכרות עם המשפחה, שקיפות יחסים, משהו אמיתי.
    ואז עולה החשש שיראה אותך באמת, מאיפה את באה, את חוסר התקשורת עם אמא שלך
    כשעולה החשש הוא מבלבל ומוציא אותנו מאיזון, מעצמנו, ממה שחשוב.

הייתי מציעה לך לשאול שאלות אחרות:
    מה באמת חשוב בקשר?
    מי אני בקשר איתו? רגועה, בטוחה, סומכת או מתביישת, לחוצה, חוששת
    מי היית רוצה להיות? איך זה היה נראה בסיטואציה הזו לבוא מתוך האיכויות הללו?

מהי המהות של הקשר? של היחסים?
    האם זה באמת כל כך משנה אם יראה את הבית וידבר עם אמי?
    האם אני יכולה ללמוד מהמפגש הזה על הבחור?
    האם יש בסיס מספיק יציב ביני לבינו?
    האם את מוכנה להיות גלויה איתו ולהתמודד בעצמך עם הבושה, לקחת אחריות עליה, לטפל בזה בעצמך ולא לעשות מזה בעיה מולו?

זה גם מעלה אצלך שיחה מול אמא שלך?
    מי היית רוצה להיות מולה? האם את מוכנה לעשות תהליך של שחרור כדי לשחרר את עצמך מהעול שאת נושאת כשאת לא מדברת עם אמא שלך, כשאתן גרות בבית משותף.

הקשר הזה ללא ספק מאיר לך הרבה דברים בחייך, האם תרצי לעשות פה צמיחה משמעותית?

ויחד עם זאת תזכרי שתמיד יש לך בחירה וחשוב גם להקשיב לקצב הנכון לך...

הרבה חומר למחשבה, בהצלחה בבחירה הנכונה

ערב נעים
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשים לתקשר
    נמרוד
    11/09/2011

אני וזוגתי, שנמצאים ביחד כבר מספר חודשים, סובלים מבעיה של קצר בתקשורת שגטרמת לנו שוב ושוב לתמקרים של אי הבנות וכתוצאה מזה לריבים. ניסינו לדבר על כך אך מכיוון שלשנינו צורות תקשורת שונות, היא מאד שתקנית ומעורפלת באופן שהיא מסבירה את בעיותיה ואני דווקא דברן ונוטה להתפלסף, נראה שזה לא תורם ואף מפריע לזוגיות. עם זאת אנחנו מאד אוהבים אחד את השני ובטוחים שניתן להתגבר על הבעיה. אך איננו יודעים איך. מה אתם ממליצים?

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשים לתקשר

הוספת תגובה

• נמרוד יקר

עדה מורג
    12/09/2011

אני רוצה להוקיר אותך על האכפתיות לטיב היחסים ביניכם. כל הכבוד שאתה מודע ורוצה לשנות לטובה.

מאחר ואתה הוא זה שפנית אני רוצה לשאול אותך מספר שאלות:
    מה לדעתך היה עוזר לבת זוגתך להיפתח?
    מה היה עוזר לה להיות יותר בהירה בתקשורת שלה?
    איזה שינוי אתה יכול לעשות בדפוסי התקשורת שלך שיתרמו לתקשורת אחרת?
    איך אתה היית יכול לתקשר באופן ברור יותר?

יש שני כללים חשובים בתקשורת:
    א. הקשבה לבן הזוג .
    כשאני אומרת הקשבה זה אומר הקשבה עמוקה מן הלב, להקשיב עד הסוף מבלי
    לנסות לנסח כבר את התשובה הבאה בראש שלך...

ב. שפת ה"אני" - אני מרגיש ש..., אני חושב ש.... בצורת תקשורת זו אנחנו לוקחים אחריות על רגשותינו ועל אמירתנו. אין בתקשורת זו שיפוטים על האחר, התנשאות, האשמה וכו. יש אמירה ברורה של מה אני מרגיש או חושב.

אני מאמינה שאם תנקוט בהקשבה עמוקה מן הלב חברתך אט אט תפתח אליך ותלמד לתקשר אחרת.
    במקביל אתה יכול לתרום בהירות לשיחה אם תהיה קצר, ענייני ותקח אחריות מלאה על דבריך.

כדאי גם לודא הבנה אצל הצד השני. " האם הבנתי אותך נכון כאשר אמרת ש...?

כל אלה על קצה המזלג....מקווה שתרמתי לך.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת לריב
    נועה
    01/09/2011

היי. אני בת 28. יש לי חבר כבר 3 שנים וכל החיים הייתי במערכות זוגיות רציניות. הבעיה שלי היא בריבים. אני פשוט לא יודעת לריב. לא משנה כמה אני אוהבת את בן זוגי, ברגע הריב אני מרגישה שאני שונאת אותו, שלא בא לי להיות איתו יותר. אני הופכת להיות מגעילה ואפילו מעליבה ופוגעת. אומרת דברים שאולי אח"כ אתחרט עליהם, אך באותו הרגע הם נראים לי רלוונטים ביותר.
    יש לי נטייה גם לקום ולברוח באמצע ריב (או לנתק אם זה בטלפון), לרמה כזו שגורמת לבן זוגי לדאגה ולעצבנות.
    אני מבינה שהבעיה היא בי, אך ברגע של כעס אני לא מרגישה כלום, שום רגש. זה הדבר היחידי שהורס לי את הזוגיות, הריבים על הדברים השטותיים ביותר יכולים לגרום לי להגיד "די! לא בא לי להיות איתך יותר" ופשוט לסיים את היחסים. מזלי שהתברכתי בחבר רגוע וסובלני, אך הסבלנות שלו אוזלת ואני מפחדת שזה יהרוס הכל.
    איך אני עובדת על עצמי? האם כדי ללכת לפגישה עם מומחה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת לריב

הוספת תגובה

• נועה יקרה

יעל צ'רניאק
    01/09/2011

את מתארת השתלטות של הכעס, שמעוור אותך לגמרי, וכל מה שיוצא ומתבטא באותם רגעים של מריבה הוא רגשות קשים של שנאה, עלבון, פגיעה...

אז קודם כל אני רוצה להעריך את העובדה שאת מודעת לזה שזה קשור אך ורק אלייך ושאת מוכנה לקחת אחריות על הכעס שבך, עבור עצמך ועבור הזוגיות שלך.

אכן כעס זו אנרגיה עוצמתית וקשה וכל עוד אנו לא יודעים לשלוט באנרגיה הזו היא תפעל לרעתנו, אך ברגע שאת מתחילה לעבוד על הכעס, תוכלי להפוך את הכעס לכלי לצמיחה עבורך!

כעס שאנו מבטאים כלפיי האחר הוא כעס שקיים במערכת שלנו!
    ולכן עלינו לעבוד על עצמנו:
    א. לשחרר כעסים שקיימים בנו, כי הם לא מועילים ואף פוגעים בנו, בבריאות שלנו, וביחסים שלנו עם אחרים
    ב. ללמוד ברגע הכעס, להשאיר מרחק של מודעות למעשים שלנו וללמוד לשלוט על עצמנו בכח הבחירה שלנו. זה מצריך תרגול כמובן.

הכעס שקיים בך כנראה מהעבר שלך אולי מהילדות שלך, יוצא כפי הנראה בצורה שאינה פרופורציונלית למה שקרה במציאות. לכן לעיתים נדרש תהליך מעמיק של שחרור כעסים מהעבר , מהילדות, הבנות חדשות לגבי העבר ויתכן גם לימוד כיצד לתעל את הכעס שלך לנתיבים יצירתיים.

בהחלט הייתי מציעה לך להעזר באיש מקצוע. בין אם זה מטפל פסיכולוגי או מאמן שמתמחה בכך, ישנן גם סדנאות לשחרור כעסים או כל דבר שירגיש לך נכון עבורך, כי לאגור כעסים במערכת שלנו ( בגוף שלנו) זה מתכון להרס מערכות יחסים ולבעיות.

וגם אם הכעס לא יעלם לגמרי בטיפול, הרי שתהיה לך כבר מידה של שליטה עליו, ומידה של מרחק ממנו, כך שהוא לא יוכל להשתלט על חייך.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל זאת רוצה...
    ג???ג
    26/08/2011

כל פעם שאני מעלה את נושא הויברטור בעלי נפגע איך לשכנע אותו
    ללא פגיעה....

לקביעת תור
    סגירה
    בכל זאת רוצה...

הוספת תגובה

• תוספת

גוליבר
    28/08/2011

כמובן ברצוני רק בנוס ולא במקום ....לרעינון וגיוון.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ג'

עדה מורג
    28/08/2011

ממליצה לך לפנות לפורום סקסולוגיה....

בהצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החוששת
    דנה
    23/08/2011

הי אני בת 21. באתי מבית חרדי והתחתנתי מוקדם בגיל 18 (מבחירה שלי) הנישואים לא עלו יפה והתגרשתי. הגרוש שלי היה מאד בעייתי מבחינת אמון. הוא לא הסתפק בי ובנוסף אהב קטינות (הוא התחיל איתי שהייתי בת 14 והוא בן 23) אז הייתי עיוורת ותמימה ולא ראיתי את הבעיות שלו. כשהיינו נשואים גיליתי שהוא נכנס לאתרי היכרויות ולאתרי פורנו עם סטיות קשות וכן גליתי שהוא היה בקשר עם חברה שלי עוד לפני הנישואי וגם בעת הנישואים. אני מספרת את כל זה כדי להסביר שהאמון שלי נפגע קשה. אחרי הגירושין לא התאבלתי עליו והתחלתי חיים חשים כיום אני בקשר עם בחור לא דתי, הוא אדם מקסים והקשר מדהים.
    הבעיה שלי היא שתמיד יש לי חששות שהוא לא נאמן לי או שפתאום אני אגלה עליו משהו, נשארתי בטראומה מהעבר. וכן אני עוד מפחדת שאחרי החתונה הוא ישתנה לי. זה מאד מלחיץ אותי ולפעמים זה משפיע על הקשר. אני והחבר שלי מדברים הרבה על זה והוא באמת מקסים איתי ומתחשב אבל זה לא מגיע לו אני רבה איתו על קטנות.
    חייבת עצה כיצד להתגבר על החששות האלה הם הורסים אותי.
    אשמח לתשבה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    החוששת

הוספת תגובה

• דנה יקרה

עדה מורג
    25/08/2011

קל מאד להבין את תחושתך ואת תגובותייך לאחר מה שחווית....
    יחד עם זאת אני רוצה להזמין אותך להתמקד בעצמך ובזוגיות החדשה שלך ולא בעבר.
    כאשר אנחנו מתמקדים בעבר אנחנו מביאים עוד מאותו דבר לעתיד שלנו.

איך היית רוצה שהזוגיות החדשה תהיה?
    לפי דבריך יש לך בן זוג מקסים, אוהב ומבין......
    מה את יכולה לעשות אחרת כדי לבנות שוב מערכת מבוססת אמון ואהבה?
    מה יכול לעזור לך לרפא את פצעי העבר?
    יש תאוריה שאומרת שאנחנו בוחרים את בני הזוג שלנו כדי לרפא את פצעי הילדות.
    או את פצעי העבר.....
    האם גם בילדותך מישהו הפר את אמונך?
    איך בן זוגך תורם לריפוי שלך?

אני מזמינה אותך להתמקד בעצמך פנימה, לבנות את האמון בעצמך, ביכולות שלך, ביופי שלך, במי שאת במיטבך. האם נדמה לך שחברך היה בוחר בך לולא כל אותן תכונות נפלאות?
    כאשר תחושי אמון בעצמך איש לא יפגע בך שנית.....
    אני מאמינה שמה שאנחנו משקפות לעולם, חוזר אלינו בדרך זו או אחרת.

שדרי ביטחון בעצמך ובבן זוג, שדרי פתיחות, אהבה, שמחה....וכל אלה יהיו מנת חלקך בזוגיות

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אובססיבי לנקיון וחוסר בתקשורת
    גמ
    20/08/2011

שלום לכולם.
    אני ובעלי נמצאים יחד כ 8 שנים, נשואים חודשיים וגרים יחד כ 5 שנים.
    מאז ומתמיד בעלי היה אובססיבי לסדר וניקיון דבר שהיה גורם לנו להמון ריבים ובעיות. במהלך השנים תמיד ניסיתי לחיות לפי השריטה שלו ולנסות להתאים את עצמי אליו. לא תמיד זה הצליח, תמיד היה לו על מה להתלונן. אם הייתי שוטפת את הבית אז פספסתי פינה, אם הייתי עושה כלים אז לא שמתי משהו במקום הנכון, אם הייתי מבשלת לו ארוחה אז לפני התודה היו מגיעים הכעסים על הכיריים שהתלכלכו.
    אני הפוכה לגמרי במקרה הזה, הכלים יכולים לחכות לי שבוע בכיור וזה לא יפריע לי. אבל בשבילו באמת שאני משתדלת (לא כמו שהוא היה רוצה אבל הוא אף פעם לא יהיה מרוצה).
    הוא מצידו מוכן להודות שיש לו בעיה אבל חושב שהבעיה היא נוגעת רק כלפיו וזו לא הבעיה של מערכת היחסים. לדעתו מה שמפריע לנו במערכת יחסים זאת העובדה שאני לא חיה לפי הכללים שלו.
    אתמול הייתה לנו שיחה שבה עזרתי אומץ ואמרתי לו שאני לא מוכנה להמשיך לחיות ככה אם הוא לא יטפל בבעיה הזאת. הוא זרק לאוויר דברים כמו "ככה אני ואין מה לעשות". אחרי שכנועים הצלחתי להוציא ממנו הבטחה שאם אמצא טיפול כלשהו הוא ינסה.
    באתי לפה בעצם כדי לשמוע מה בעצם אנחנו צריכים? טיפול שלי? של שנינו? פסיכולוג? קואצ'ינג?
    בטח תשאלו אותי למה דווקא חודשיים אחרי החתונה אני נזכרת להודות שמשהו מפריע לי, אז זה תמיד הפריע לי אבל משהו בזמן האחרון הופך את החיים בבית איתו לבלתי נסבלים. יכול להיות שהשנה האחרונה שהיו דיבורים על חתונה וכל התכנונים שמו את כל הבעיות בצד ועכשיו זה מתפוצץ לי בפנים.
    אשמח לעזרה.. שבוע טוב

הוספת תגובה

• מורן יקרה

עדה מורג
    21/08/2011

אני מבינה כמה המצב מתסכל אותך ולמרות שאת כל כך משתדלת הוא אף פעם לא מרוצה.
    אין ספק שהבעיה היא לא ברמת הניקיון הנדרשת אלא בפער בין הציפיות שלו לשלך.
    כאשר בונים זוגיות יש צורך לתאם ציפיות....ולהגיע להסכמות שמספקות את שני הצדדים.
    השאלה מה טיב התקשורת ביניכם.... עד כמה אתם יכולים לשוחח על הפערים ממקום רגוע ופתוח להקשבה, עד כמה אתם יכולים להבין את הצרכים של האחר ועד כמה אתם מוכנים ללכת לקראת, אחד כלפי השני.

חשוב שתתאמו את ציפיותיכם עכשיו, כדי לא למסד דפוסים מוטעים כבר בתחילת הדרך.
    לכן, אם אינכם מסוגלים לתקשר בצורה טובה על מנת להגיע לתוצאות, הייתי בהחלט ממליצה לך להעזר באנשי מקצוע (אימון זוגי או טיפול זוגי).
    אינני יכולה להמליץ לך כאן על מישהו ספציפי אך בודאי לא תהיה לך בעיה למצא את האדם המתאים דרך פרסומים ברשת.

מאחלת לך הצלחה..
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לאקס..גרוש
    ש
    19/08/2011

שלום אשמח לקבל הכוונה.
    הייתי עם בן זוג לפני כ- 8-7 שנים ונפרדנו.
    כל אחד המשיך לדרכו אני עדיין רווקה (בת 31)
    הוא מתגרש עם 2 בנות.
    נפגשנו לאחרונה ודיברנו, אמר שחשב עליי בשנים האחרונות ורצה לדעת אם אני מוכנה לתת לו צאנס נוסף.
    מצד אחד אהבתי אותו מאוד בזמן שיצאנו וכאב לי מאוד שנפרדנו ולקח לי זמן רב להתגבר עליו.
    היום אני כועסת שהוא רוצה לחזור אליי אחרי שהוא מתגרש ועם עוד 2 בנות...
    כאילו למה לתת צאנס למישהו שלא לקח אותי איתו עוד אז?
    אבל מצד שני אני אומרת אולי זה הגורל? אולי כן היינו צריכים לעבור מה שעברנו ועכשיו זה הזמן לתת הזדמנות?
    מה הייתן מציעות לעשות?
    תודה, ש

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לאקס..גרוש

הוספת תגובה

• ש יקרה...

עדה מורג
    21/08/2011

אכן כך....לעיתים החיים מפתיעים אותנו בפיתולים שונים ומשונים.

נראה לי שהתשובה הנכונה נמצאת עמוק בתוך לבך.....
    האם תוכלי להשאיר את העבר מאחור?
    האם תוכלי לסלוח?
    האם תוכלי לשים את היד על הלב ולהגיד לעצמך: אני לא מפחדת! אני רוצה לתת צ'אנס?

שבי עם עצמך, שאלי את כל השאלות בכנות ומצאי את התשובות האמיתיות, מעומק הלב.
    גייסי את כל האומץ הנדרש ופתחי את הלב שלך באהבה.

אם תניחי לעבר, העתיד ביניכם יבנה רק ממה שתחליטו בהווה.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת למה..
    מאיה
    13/08/2011

היי אני בת 26 וזהו סיפור חיי:
    איך זה שתמיד אני יוצאת עם מישהו וממש מרגישה מאוהבת ואז כעבור מספר חודשים יורד לי ממנו לחלוטין ברמות שממש ממש לא בא לי להיות בקרבתו, ותמיד אני אומרת לעצמי שאולי זה יעבור ואלי זה רק הורמונים, אך התחושה נשארת יותר מ 3 חודשים עד שאני מחליטה לחתוך את הקשר.. ואז כעבור חצי שנה ויותר אני נזכרת שאני מאוהבת בבן אדם ורוצה לחזור.. רק שזה מאוחר מידי
    זה כל הזמן קורה לי.. למה??????????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת למה..

הוספת תגובה

• נינט יקרה

עדה מורג
    13/08/2011

מהתאור שלך הקצרצר אני מסיקה - ותגידי את אם זה אכן כך - שאינך בהירה עם עצמך
    מה זה עבורך זוגיות ומי זה עבורך בן הזוג האידיאלי.

אני רוצה להזמין אותך להתבוננות פנימית בעזרת מספר שאלות:
    מה זה עבורך זוגיות?
    על איזו מין זוגיות את חולמת?
    איזה ערכים יהיו בזוגיות שלך? (חברות, שותפות, אהבה, חברות, תקשורת וכו)
    האם יש מקום בחייך לבן זוג?
    האם את רוצה להכניס מישהו לחייך באופן קבוע?
    איך יראו חייך כאשר תהי בזוגיות יציבה?

ולגבי בן זוג אידיאלי....
    מיהו הבחור שאת משתוקקת לבנות איתו זוגיות?
    איך הוא נראה? איך הוא מתנהג? מה את רוצה לקבל ממנו?
    מה את גם מוכנה לתת בזוגיות?
    את כמובן יכולה להוסיף שאלות ותשובות כאוות נפשך...

ככל שתיצרי בהירות יותר חדה ומדויקת לגבי מה את באמת רוצה, האיש הנכון יופיע ואז תדעי מייד שאותו את לא מפספסת.....

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוס וזוגיות
    יעל
    09/08/2011

שלום
    אני בת 18 ומתגייסת בקרוב, יש לי חבר כבר שנתיים ואני מאוד אוהבת אותו, רוצה להמשיך את הקשר, הוא כבר שנה בצבא הוא קרוב לבית, אני לא יודעת מה יהיה איתי בצבא, התחלנו לברר ביחד את הדברים בשבילי אפילו גלולות פמינט מצאנו איך לוקחים והבנו שאפילו יש מבצע שעולה 23 שח בסופר פארם עם קופון והדברים מתחילים להתבהר קצת למרות שאני עדיין לא יודעת אפילו לאן אני מתגייסת ואם אהיה בבסיס סגור ומה יהיה איתנו,מפחיד אותי שאולי הקשר יפגע בגלל צבא ואני יודעת שזה קורה הרבה
    איך אפשר להרגיע את הפחד? כי אנחנו גם רבים בגלל זה

לקביעת תור
    סגירה
    גיוס וזוגיות

הוספת תגובה

• גיוס וזוגיות - תגובה

עדה מורג
    09/08/2011

החששות שלך הן כל כך מובנות.....אין אדם שנמצא בפני שינוי משמעותי בחייו שלא חושש ברמה זו או אחרת...
    אכן זהו מצב של אי ודאות זמנית שיסתיים ברגע שתתגייסי ותדעי איפה את עומדת.

יחד עם זאת, מה שיקרה בקשר ביניכם לא תלוי בשום דבר חיצוני....אפילו לא בקופון של הסופרפארם שאיתו תוכלי לקנות פמינט :-)
    מה שיקרה בקשר שלכם תלוי אך ורק בכם!! לא משנה מה המרחק ביניכם, לא משנה כל כמה זמן אתם מתראים או כמה זמן אתם מצליחים לבלות יחד.
    מה שבאמת משנה היא עוצמת הרגשות ביניכם, טיב החברות, איכות התקשורת...
    ועד כמה תרצו להמשיך להשקיע בקשר למרות שינוי המציאות...
    הכול תלוי בכם!

וכן....יש זוגות שמשתנים, יש זוגות שנפרדים....אך זה קורה כי כך הם בחרו לעשות.
    לעומת זאת אני יכולה לספר לך על זוגות רבים ששרדו נסיבות שונות וקשות ונשארו ביחד.

אז כמו שאמרתי זה רק תלוי בכם, ברצון האמיתי להמשיך לקיים את הקשר.
    תבואו לקשר ממקום של אהבה, לא ממקום של פחד....
    בהצלחה!

עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לספר לה או לא ?
    דן ר
    01/08/2011

אני לא באמת בטוח שזה הכי קשור לפורום, אבל אני מנסה לקבל איזה עצה או כיוון.
    אני בן 23, עברתי בחיים אולי קשר רציני אחד, אני לא ביישן ויש לי כל מיני אינטרקציות עם בחורות אבל לא משהו שהופך לקשר רציני.
    לפני כמה ימים נפגשנו כמה חברים שטיילנו ביחד בחול (השנה) ובין היתר גם הבחורה שחזרה בדיוק לפני כמה זמן, שאיתה בחול במהלך הטיול (טיול של אחרי צבא) היו לנו רגעים אינטמיים קצרים, אבל לא משהו שדיברנו עליו בבוקר או ביום אחרי. (בעיקר במצבים שבהם היינו קצת שתויים).
    בסיום אותו מפגש רוב החבר'ה החליטו שהם חוזרים הבייתה אני החלטתי להישאר אצל הבחורה, לא מתוך הצהרות כוונות אלא סתם מתוך זה שהיה נחמד וזה הסתדר לי מבחינת העבודה להישאר (מרחק של שעה וחצי נסיעה מהבית). היינו בסוג של יומיים וחצי יחסית רצופים ביחד, בין היתר יצאנו גם בלילה אחרון לאיזה מסיבה עם כל החברים שלה, שתינו קצת, ואיכשהו כמו שכבר למדנו על עצמנו - כאילו זה מה שנתן לנו את האישור כן להתנשק וכן לכל מי שהסתכל מהצד זה היה נראה שאנחנו איזה זוג.
    המבחן היה שוב למחרת בבוקר שבו בעצם אנחנו מתעוררים לנו ורציתי לראות אם אנחנו כן הפעם נדבר על הדברים שהיו אתמול, או שכמו שכבר יצא לנו בטיול (מה שאי אפשר ממש להשוות, כי הפעם זה הרגיש רציני יותר) או ששוב לא נדבר על זה.
    בסופו של יום חזרתי הבייתה, היה מאוד כיף לפגוש שוב את החבר'ה מהטיול וכמובן שאותה, אני מוצא את עצמי בבית חושב על הימים האלה עכשיו שהיינו ביחד, גם בגיל 23 אני לא מצליח להבין עם עצמי אם אני מאוהב או לא? אני חושב שפשוט הפעם כן יתפתחו לי קצת רגשות אליה. מנסה לחשוב אם זה יהיה נכון לספר על זה, גם בגלל שפיזית אנחנו גרים רחוק ויהיה קשה להרים תקשר, גם הפחד קצת לשרוף כזה את קשרי הידידות+ שיש לנו כרגע.... ובעיקר גם בגלל שאני בעצמי לא בטוח, אני רק יודע שכן נהייתי סקרן לגבינו, וכן אם כאילו שואלים אותי מה אני רוצה עכשיו? זה לנסוע אליה.
    עלי באופן אישי, חשבתי שפיתחתי איזה חוסן נפשי קצת מהדברים האלה, ובימים האחרונים האלה שחזרתי הבייתה ממנה, אני כמעט כל הזמן חושב על זה, מצבי רוח כאלה.... דברים אחרים לא מעניינים..

לקביעת תור
    סגירה
    לספר לה או לא ?

הוספת תגובה

• לספר לה או לא ? - תגובה

יעל צ'רניאק
    04/08/2011

אני שומעת ממך שאתה רוצה לראות אותה, נשמע שאתה מעוניין בה, מסתקרן מכם.
    נשמע שנוצר בינכם משהו יפה.

מה הסיכון בלנסות? להגיד לה? לקחת צ'אנס?

לשרוף את קשרי הידידות בינכם?!
    האם אתה רוצה להשאיר את זה רק כידידות? לשכוח מהרגשות שיש בך? האם תוכל להתנהג כאילו כלום לא קרה שוב?

כן זו בחירה שלך.

האם אתה מוכן לנסות לראות מה יתפתח בינכם, גם אם זה עשוי להוביל לקשר רציני יותר... האם אתה בשל לכך?

לפעמים גם כשאנו לא מצפים פתאום אנו מכירים אדם מיוחד שמושך אותנו ואז להיות עם אותו אדם חשוב לנו יותר מאשר להתנסות בעוד אי אלו חוויות עם אחרות. האם אתה שם כרגע?

אם אתה רוצה לאמר לה, עליך להתמודד עם הפחדים שאולי היא לא תרצה, שאולי זה לא יצליח ואתה תפגע,.
    בסיכון יש סיכוי גדול! אך כן , יש גם סיכון, אך אם יש רצון אמיתי, והרגשה שיש פה משהו טוב, חברות, וגם קשר עמוק יותר ואינטימי, אז לא כדאי לתת לפחדים שלנו לנהל אותנו.

מי יודע, רק אם תנסה תדע, אז אם אתה מרגיש בשל לקשר יותר רציני ומוכן להתנסות, לך עם הלב שלך, ובסופו של דבר הבחירה היא בידך :)

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילבול
    אמיל
    30/07/2011

שלום אני בן 20 ויש לי חברה כבר שנה וקצת.
    אני מאוד אוהב את חברה שלי ואנחנו מדברים על קשר רציני חתונה ילדים וזה לא שאני נגד אני יכול מאוד לדמיין את עצמי איתה.
    אבל יש לי איתה בעיות היא מגיעה מבית מאוד הרוס יש לה שני הורים נכים ובקושי סוגרים את החודש והיא עוזרת להם מה שגורם לי לעזור גם לה בעיקר מבחינה כלכלית.

אני ניסיתי בתקופה האחרונה להיות סוג של קאוצ'ינג שלה בקטע של להיות מסודרת כלכלית לחשב את עצמה ולא להתנהל בצורה כלכך פזורה. והיא לא עושה את זה.
    היא כן בחורה אחראית אני מאמין שכל ההתנהגות שלה זה רק בגלל המצב שהיא נמצאת בו שהיא בת 21 יש עליה אחראיות כלכך גדולה זה לפרנס בית וההורים.

הדילמה שלי מצד אחד אני אוהב אותה המון ואכפת לי מאוד שיהיה לה טוב ולפעמים אני לא יודע אם אני איתה בגלל שאני אוהב אותה או בגלל האובססיה שלי לעזור לה שתצא מהנטל שיש עליה.
    בנתיים אני נפגע כללית כי נמצאת במצבים שאני חייב לעזור לה וזה מציק לי כי לא חסר לי למה לחסוך אני רוצה ללמוד ועוד....
    קיצר דילמה תעזרו לי תייעצו לי מה לעשות?
    להתמודד איתה או שפשוט להגיד לה תשמעי אני לא הבחור בשבילך?

בכל מקרה מצד שני יש לנו זוגיות מאוד אוהבת אנחנו חברים מאוד טובים היא גם שם בשבילי כשאני קורא לה. היא בחורה מדהימה בחכומה שלה וביופי שלה ובאמת שאין כמוה היא בחורה מאוד חזקה יש לה יכולות מדהימות היא לא עצלנית שרוצה שאני אפרנס אותה היא קורעת את התחת בשתי עבודות ולמרות זאת המשכורת שלה לא מספיקה לכלום זה גם לעזור להם בשכירות בקניות לבית בלשלם חשבונות וכל מיני הוצאות
    אז קשה לי גם לוותר על בחורה כזאת. :(

לקביעת תור
    סגירה
    בילבול

הוספת תגובה

• אמיל יקר

עדה מורג
    31/07/2011

אם תקרא את פנייתך שוב ושוב....אני מניחה שתוכל למצא את התשובות שאתה מחפש.
    כל התשובות חבויות שם.....

אני מאמינה שכאשר יש אהבה כל כך גדולה לא מוותרים עליה בגלל מצב כלכלי.
    אתה מלא שבחים ואהבה אליה....אז מה חשוב יותר? הכסף שאתה לא מצליח לחסוך?
    או הרגשות החזקים שיש לך אליה?

אתם מאד צעירים שניכם ולאט לאט תבנו את עצמכם כלכלית...(עד כמה שהמציאות בארץ מאפשרת)...כאשר יש אהבה ושותפות אמיתית הכול אפשרי.

האם זה עוזר לך לראות תמונה יותר ברורה?
    מאחלת לכם בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצאת עם בחורים ...
    יניב
    26/07/2011

הי .. אני בת 18 וחצי ... וידוע לי כמו שידוע לכולם שלכל גבר בפרט לכל בן אדם יש טעם שונה ומשהו אחר שגורם לו להיתאב אבל כמו שרוב האנשים אוהבים יחס ראוי ורוב האנשים אוהבים לקבל מחמאות [סתם לדוגמא ] ....

אז בתור מאמנות ... רציתי לקבל מכן טיפים על סמך נסיונכן

אני בתור אישה שיוצאת עם בחורים כייצד אני יכולה להפוך את הדייט למענין ולכייף וכייצד אני יכולה ליגרום לגבר להיתאב בי ??

אני מניחה שעלי לאהוב את עצמי ולשדר זאת אבל אני אוהבת את עצמי בכל זאת מענין אותי לדעת מי זאת האישה שלרוב הגברים מתאבים בה אילו תכונות כידאי לי להפגין באיזו גישה לבוא לדייט

על מנת שיראה בי בחורה מיוחדת במינה ועל מנת להשאיר טעם של עוד ??

תודה מראש [=

לקביעת תור
    סגירה
    לצאת עם בחורים ...

הוספת תגובה

• אריאלה יקרה

יעל צ'רניאק
    30/07/2011

כמו שאת כותבת, לכל גבר ולכל אדם הטעם שלו, זה כל היופי
    אם כן כדאי לך לשאול את עצמך:
    מה את מחפשת בבחור?
    האם היית רוצה להיות עם מישהו שהוא מיוחד ומעניין? מה זה אומר לך? מה זה עבורך מעניין - איך זה מבטא במציאות, איפה את מוצאת את זה בך...

את שואלת לגבי גישה לדייט:
    בחרי לך 3 הוויות שאותן היית רוצה להיות בדייט, לדוגמא:
    פתוחה - לאפשרויות, למה שלא ידוע, להזדמנויות, להתנסויות
    בטוחה - יודעת מה את רוצה, יודעת איפה הגבולות שלך, ברורה לגבי הכוונה שלך בדייט
    חיובית - אופטימית, שמחה, כייפית, רואה את הטוב אצל האחר ובכל סיטואציה...

או כל הוויה אחרת נוספת (חופשיה, בעלת עומק, קשובה, יוזמת...) שנראית לך ותראי כיצד זה יראה אם תהיי כזו בדייט
    חשבי עם עצמך, במה זה שונה מההתנהלות שלך כיום, והאם את אוהבת את עצמך כשאת כזו, אם התשובה היא כן נסי את זה במציאות ולמדי מכך...

מקווה שזה נותן לך כיוון, כי אין מפתח קסמים שעובד תמיד, וגם לא צריך להיות, כדי שאנשים יתחברו לאנשים הנכונים עבורם!

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה