פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות

אני בחורה בת 24 גרה עם חבר שלי כחצי שנה ואחנו יוצאים שנה. כרגע אני מרגישה שהזוגיות שלנו במשבר. כמעט ולא עובר יום מבלי שהיה איזה ויכוח או ריב, לא מדובר על ויכוחים על עקרונות או דברים קונקרטים אלא דרים נסיבתיים וזה דווקא מה שמתסכל אותי כלכ כך. אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני אך נראה לי שאחנו לא משדרים על אותו גל מבחינה תקשורתית. בן זוגי מאוד רגיש, הוא לא יודע לקבל ביקורת גם כשהיא בונה וגם שהיא לגטימית, יש נושאים שהוא ממש רגיש לגביהם שאותם אסור בכלל להזכיר. הוא לא קנאי או אובססיבי אך יש לו מין קטע עם ערך "הכבוד" שאני לא מצליחה להבין. ברור לי שכבוד זה דבר חשוב בכל מעכת יחסים אבל ההגדרה שלו למושג נרחבת בעיני עד כדי כך שלא ניתן להבין מה עובר את גבול הכבוד ומה לא. אני מוצאת את עצמי נזהרת במילים כי אני לא יודעת מתי הוא ייעצב,ייעלב, מתי הוא ירגיש שמזלזלים בו או בכבודו, מתי אני חופרת או מתי אני לא שואלת מספיק. לי זה מרגיש שלא משנה מה אני עושה זה אף פעם לא מספיק. ניסיתי לדבר איתו בהנחה "שאני טועה,/הוא טועה/ אנחנו טועים" ומה עושים עם זה. אבל הוא מסתגר וטוען שזאת חפירה ושנמאס לו להתווכח. אני לא חושבת שזה ויכוח בכלל, כי איך אפשר לסיים ויכוח בלי להבין מה היה לא בסדר? לדעתי צריך להפיק לקחים כדי לשפר את התקשורת. אני מרגישה שהוא מציב רף גבוה של ערכים ומצפה שאעמוד בהם. בנוסף הוא מפרש כל פעולה שלי שבאה על חשבון רצונותיו בתור אגואיסטיות. עייפתי מלנסות לחפש שלום כי הוא לא משתף פעולה, יש לו רקע לא קל שחלק מהתנהגותו נובעת מכך (התייתם מאם וגדל ללא אב) ואני מנסה להיות עדינה ומבינה אבל אני לא יודעת איפה בא הגבול של ההבנה והאמת כי הוא מרגיש מותקף וחסר בטחון ולכן תוקף בכל פעם שאני מנסה ללבן את הבעיות שלנו. הוא מבחינתו יסיים ויכוח בחיבוק לאחר שירגע אבל לי זה לא מספיק אני לא יודעת איך להעביר לו שכל הקטע עם הכבוד מאוד הרסני כי לדעתי כבוד זה משהו תלו מקום/זמן/מצב/וכו ולכן שונה מאדם לאדם ובעיקר ולהבין מה אני צריכה לשנות....אני לא רוצה להגיע לנקודת האל חזור אבל מתעוררים בי קולות שאומרים לי שאני אלך על ביצים כל החיים שלי ואני לא רוצה להרגיש ככה, אני אמורה להרגיש הכי חופשית וטבעית לידו ולא רק בתנאים שלו....מה עושים במצב כזה??????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• גיל יקרה

עדה מורג
    06/03/2011

אני חווה אותך נסערת, מבולבלת, אובדת עצות....נראה שהאמוציות משתלטות ובמצב הזה קשה להביא את הזוגיות לרגיעה...
    לכן אני מזמינה אותך קודם כל לנשום עמוק בין משפט למשפט, בין מילה למילה ולהירגע.

במצב של שקט פנימי אני רוצה להזמין אותך להתבונן בהשתקפויות, במראה, שהזוגיות הזו מזמנת לך.
    מהם הדברים שכל כך מפריעים לך אצל חברך? ומה זה אומר עליך?
    האם את חושבת שיש לך מה ללמוד על עצמך בזוגיות הזו?
    האם יש לך לאן לצמוח? האם יש לכם לאן לצמוח בחד?

נראה שאת בחורה מאד רציונלית, דעתנית, רוצה להבין הכול....
    אך האם תוכלי גם לשים את עצמך בנעליו של בן זוגך...להרגיש את שהוא מרגיש,
    לחמול ולאהוב בלי לשפוט?
    שימי לב....אני לא אומרת לוותר על עצמך במערכת הזוגית.....אני רק אומרת לעשות משהו שונה, לשנות קלטת, להראות אהבה, סבלנות, חמלה...
    איך את חושבת הוא יגיב לשינוי כזה מצדך? אני מאמינה שכאשר צד אחד משתנה, הצד השני מגיב בהתאם.

בשלב השני....כאשר היחסים ירגעו אולי תוכלו להגיע להסכמים או להבנות שמקובלות על שניכם.
    מהם הערכים שאתם רוצים לקיים בזוגיות? מה זה כבוד הדדי? מה מידת החופש שאתם מאפשרים אחד לשני? מהי חלוקת האחריות ביניכם? איך מבלים זמן איכות?
    איך אנחנו מנהלים את התקשורת בינינו?

ממקום מאד אמיתי של כבוד, קבלה, אהבה אפשר להגיע לשותפות יפה ונינוחה.
    אפשר להתגבר על כל הבעיות....

בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שבורה ולא מצליחה להתגבר
    יעל
    02/03/2011

שלום שמי יעל ואני בת 29 גרושה +2
    התרגשתי לפני 3 חודשים
    התחילו בעיות כבר לפני 4.5 שנים ולא היה לי עם מי לדבר ועשיתי טעות וקיבלתי אוזן קשבת אצל גבר אחר הגרוש שלי ניסה לסלוח לי
    אבל לא עשה כלום כדי לשמור על הזוגיות לבסוף החלטנו שהכי נכון להתגרש
    היום אני מתחרטת ורוצה אותו בחזרה כי אני לא מצליחה לשכוח 13 שנה שהיינו ביחד
    יש אהבה מאוד חזקה אבל יש בעיה של חוסר אמון
    אני שבורה ולא מצליחה להתגבר :-(
    אשמח לקבל עצה

תודה

הוספת תגובה

• עצה

אני
    04/03/2011

שלום יקירה,
    ואיך תוכלי לשכוח?
    זה המון זמן ,וגפם עצם ההחלטה של להתחתן איתו והוא אבי ילדיך.
    תמיד תהיו חלק בחיים אחד של השני,
    אבל אם הגעתי למצב שכבר שנים לא טוב -רע ,אני לא אומרת בעיות
    כי קשר בלי בעיות או לא קשר,אלא הניין איך מתמודדים איתן,ויקירה,עם כל הכבוד ,
    משתמע מדבריך שבגדת...
    יש לכם את כל מיליון הדברים שהיו לכם בשנים בהן הייתם חברים אוהבים וזוג
    כעת אם אתם יכולים להיות בקשר טוב זה נהדר,
    אבל נשמע שלהיות ביחד בתור זוג כבר לא טוב...
    לא בשבילך ולא בשבילו...

תחיי את חייך תהיי עם ילדייך תיצרו קשר חדש ביניכם של הוקרה וקשר הורי
    אבל קשר זוגי נשמע לא טוב וגם איך שאני רואה את זה, אתם התגרשתם!
    אתם הגעתם להחלטה ההפכוה אחרי שהתחתנתם...
    שברתם את כל הכלים,
    לדעתי הצנועה ,תמשיכי מחדש עפ חייך.

אני בהשראת סרט נהדר כרגע- הוא פשוט לא בקטע שלך
    אומרים שם, שלפעמים דברים נגמרים והם פתח לכל הדברים הטובים שיגיעו בהמשך.

אני אומנם צעירה ממך, אך אני אחרי פרידה מבחור שחשבתי שנהיה ביחד תמיד,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

עדה מורג
    06/03/2011

מדבריך אני חווה שהכי קל היה להחליט להתגרש.....הוא לא עשה שום דבר כדי לשמור על הזוגיות והתגרשתם.
    ואני רוצה לשאול מה את עשית כדי לשמור על הזוגיות? מצאת "אוזן קשבת". אצל בחור אחר...

אז מה הפלא שנוצר חוסר אמון?
    האם יש באמת אהבה חזקה? כי אני מאמינה שאהבה מנצחת נגד כל הסיכויים...

אך על מנת שהיא תנצח צריך שני שותפים....האם בעלך מעונין לחדש את הקשר?
    האם נראה לך שהוא מסוגל לסלוח ולשקם את האמון?
    אם תשובתך/ תשובתו חיובית אני מזמינה אתכם לשקול תהליך של שיקום היחסים
    בעזרת מטפלת זוגית.....רק כאשר צד שלישי מקצועי יהיה מעורב תוכלו לשים בצד את האמוציות ולהתחיל מחדש.
    ואולי למען הילדים כדאי לעשות את הניסיון הזה....

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים

יעל
    06/03/2011

תודה רבה על התגובה
    אבל אני חייבת לציין שאני עשיתי המון למען הקשר הזה
    אבל נשברתי ברגע שראיתי שאין יחס מהצד השני
    אתמול גיליתי שיש לו חברה חדשה למרות שהוא טוען שהוא עיידן אוהב אותי
    היתי שמחה אפילו מאושרת לקבל עזרה
    אבל הוא נגד ואפילו שעכשיו הילדה שלנו צריכה עזרה הוא לא מוכן לשמוע
    איך אפשר לשכנע אותו ?
    כי בפעם הקודם שהצלחתי לשכנע הוא ממש עשה לי טובה והטיפול לא הצליח

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

עדה מורג
    10/03/2011

אם אתם כבר לא ביחד.....נראה שהוא מנסה להתחיל מחדש.
    ומה איתך? אני לא מאמינה בלשכנע....כדי שטיפול יצליח יש צורך במחויבות משני הצדדים.

האם תוכלי לשמור איתו על קשר הוגן למען הילדה? האם יש הסכמי ביקורים, תמיכה כלכלית עבור הילדה, שיתוף פעולה הורי?
    אם לא ניתן להחזיר את הזוגיות, חשוב לשמור על יחסים טובים עם אבי בתך.

וכעת....אני מזמינה אותך להחזיר את המיקוד אל עצמך.
    איך את רוצה לראות את חייך? האם תוכלי ללכת הלאה, לזוגיות חדשה?
    האם תוכלי ללמוד משגיאות שנעשו בזוגיות הזו כדי לצמוח לזוגיות בוגרת יותר?
    איך תרצי שהזוגיות הבאה שלך תראה?
    מי תרצי להיות שם? איזה ערכים יהיו בה?( חברות, אהבה, שותפות, יושר, נאמנות....ועוד)

אין לי ספק שהזמן ירפא את הכאב....ואהבה אמיתית בוא תבוא.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    יעלי
    01/03/2011

שלום,
    אבקש את עצתכן מה לעשות...
    אני בתולה בת 30. היה לי חבר אחד שהיינו יחד כמה שנים אבל אף פעם לא שכבנו. היה שלב שאחרי שנפרדנו ניסינו לשכב, רציתי כבר "להיפטר מזה" אבל זה לא הצליח (לא עמד לו).

אני מאוד רוצה זוגיות אבל אין לי ממש חשק מיני, אף פעם לא הגעתי לאורגזמה גם לא כשאוננתי.

מה לעשות? ללכת סתם עם מישהו או לחכות שיגיע מישהו משמעותי? וגם אז, איך אני אספר לו את המצב שלי? מה להגיד? אני מאוד מבולבלת

תודה,
    יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• יעלי יקרה

עדה מורג
    01/03/2011

אני מבינה את המבוכה שלך אך להיות בתולה בגיל שלושים זה לא פגם.
    זה אומר אולי שאת עושה דברים לאט יותר מהמקובל, זה אומר שאולי את לא רוצה להתמסר לבן אדם הלא נכון עבורך......אך בשום אופן זה לא משהו שאת אמורה להתבייש בגללו.

בעיה של חוסר חשק מיני אצל נשים היא תופעה מוכרת......אך אני חושבת שהיא ניתנת לטיפול.
    אני מאמינה שאת צריכה להתקדם בשני כיוונים:
    א. יעוץ עם סקסולוגית על הנושא המיני.
    ב. עבודת מודעות בנושא זוגיות.....האם את רוצה זוגיות? איזו זוגיות? איזה בן זוג היית רוצה? וכו וכו. תהליך זה מומלץ לעשות עם מאמנת למציאת זוגיות.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני מחזיר את חברה שלי אלי
    בן 24
    25/02/2011

אני בחור בן 24 והייתה לי חברה במשך שלושה חודשים התחלה היה הכל טוב והיה חיבור מעולה, אחרי כחודשיים וקצת התחילו מריבות והרוב היה באשמתי ונפרדנו והבנתי שעשיתי טעות והתחלתי לעבוד על הטעויות שלי וכל הזמן ניסתי לחזור והיא לא רצתה היא אמרה שטוב לה כרגע ככה, אחרי כמה ימים היא התקשרה ואמרה שהיא מתגעגעת ורוצה להיפגש ונפגשנו, אמרתי לה שאני מצטער על ההתנהגות שלי ושאני מעכשיו יעבוד על עצמי להייות בן זוג יותר טוב וחזרנו. ובאמת התחיל להייות יותר טוב עד יום חמישי לפני שבוע, היא הייתה אצלי בלילה והיה כבר מאוחר והיא רצתה ללכת ואני בצחות תפסתי אותה מאחורה והיא התעצבנה וצעקה עליי שחרר אותי ואז היא קמה והלכה, ניסתי להתקשר אלייה והיא סיננה אותי כל הזמן, במוצאי שבת נסעתי אלייה לדבר איתה ואז היא אמרה שזה לא הולך ונפרדה ממני שוב, ניסתי לדבר איתה ולהסביר שזה היה בקטע של צחוק אבל זה לא עניין אותה והיא הלכה, ניסתי לדבר איתה ועד היא לא הצלחתי היא לא עונה לי, היא דיברה עם אחותי ואמרה לה שזה לא עובד כי אנחנו כל הזמן רבים ושזהו אין כבר על מה לדבר
    היא מאוד אוהבת אותי ואפילו ביקשה שאני יציע לה נשואין
    אני מאוד רוצה אותה ולא רוצה לאבד אותה מה אני אמור לעשות כדי להחזיר אותה אליי?

הוספת תגובה

• שלום לך בן 24

עדה מורג
    02/03/2011

אני רוצה להוקיר אותך על התהליך שאתה עובר....אני רוצה להציע לך שתסתכל על מה שעובר עליך כעל התנסות, כעל למידה....
    פגשת בחורה, היה קשר טוב, הקשר התדרדר ונפרדתם....
    אתה לוקח אחריות על הטעויות שעשית ואתה מנסה לחזור אליה וזה לא כל כך מצליח.
    היא אומרת שאין על מה לדבר יותר ואתה עדין חושב שהיא מאד אוהבת אותך.

עד כאן העובדות...ומה הלאה?
    מבחינתך נראה שלקחת אחריות על הטעויות והתנצלת. מה שאני לא שומעת זה האם אמרת לה כמה אתה אוהב אותה?
    לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות מלבד לשתף אותה ברגשותיך ....אם אכן היא אוהבת אותך אולי היא תחזור. אך בשום אופן לא ניתן להחזיר אהבה בכוח....

אם זה יקרה יהיה נהדר עבורך....אם לא, נסה להתבונן על הדברים כהזדמנות לצמוח ., כך שבקשר הבא שלך האהבה תזרום, תפרח ותתגבר.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כדאי לעשות??

אני ובן זוגי בני 23 נמצאים בזוגיות שנה בה כעבור חצי שנה עברנו לגור יחדיו. יש לנו בעיה חוזרת ונשנת בזוגיות בה בן זוגי מרגיש מתוסכל מעניין המין. הרגשתי הפנימית היא שהבעיה נמצאת אצלו אבל רציתי לשמוע דעה מקצועית בעניין. בן זוגי מאוד אוהב סקס, הוא כמעט מוכן כל הזמן לעשות זאת ומבחינתו יום בלי סקס הוא יום מבוזבז וסקס הוא 80% ממערכת יחסים. אני בגדול נהנת מהמין שלנו הבעיה היא שכשאר הוא לא מקבל סקס מצב הרוח שלו משתנה פלאים, הוא הופך להיות עצבני,מדופרס, לא נעים לשהות במחיצתו וכמובן שהכעס מופנה כלפיי. חשוב לי לציין שבתחילת מערכת היחסים סבלתי מפטרייה ואגינלית שמנעה מאיתנו לעשות סקס ולמרות שמערכת היחסים הייתה בחיתוליה הוא היה מתחשב ולא הראה קושי גדול שלא שכבנו חודש. כיום הבעייה ישנה אך חוזרת פעם בכהמ זמן ליומיים לכל היותר כך שזה לא בעיה. הבעיה אצלי שההרגשה בעקבות ההתעסקות בזה שכרוכה במין כואב לעיתים והימנעות מאקט ממושךגרמה לכך שהמחשבה שלי על סקס נהייתה פחות קוסמת אך אני עדיין נהנת איתו. אני חושבת שתמיד גברים רוצים סקס יותר מנשים לפחות בתוך מערכות יחסים והוא שולל זאת על הסף בטענה שבנות רוצות יותר ורק אני כך.הוא משייך את חוסר הרצון שלי כחוסר משיכה אליו למרות שאמרתי לו שזה לא העניין. חשוב לי לציין שאני רוצה פחות סקס ממנו כי היום שלי עמוס בלימודים, עבודה, וכאשר יש לי זמן פנוי לפעמים אני מעדיפה לנוח בנוסף מבחינתי סקס מהיר הוא מיותר כי אני לא נהנת פיזי,אני מעדיפה איכות על כמות לעומתו. אנחנו מקיימים 3-6 פעמים סקס בשבוע למרות מגבלות הזמן חוץ ממין אוראלי שאני דואגת לספק על הדרך. הוא בנוסף לכך מאונן לפחות פעם ביום למיטב ידיעתי ןאין לי בעיה עם ה כל עוד זה לא במחיצתי. הוא מגורה כמעט מכל דבר שאני עושה גם אם זה לא קשור בכלל לסקס, זה מחמיא אך מעיק לעיתים. רוב הויכוחים שלנו הם על נושא זה וזה מעיק מאוד על מערכת היחסים שלנו כי הוא רוצה כל הזמן ונעלב שמקבל לא לפעמים, שאני רוצה אז הוא טוען שאני שוטלת בזה וזה לא פייר, ושאני יוזמת אז הוא כועס אם זה לא מספיק יזום לטעמו לכן לא משנה מה עושים זה מוצא דרך להרגיז אותו ואני יוצאת לא בסדר. אנחנו אוהבים מאוד וזה גורם לריחוק כי אני מרגישה שכופים עליי להתנהג בצורה מסויימת ושאני לא עומדת בציפיות שלו. סקס אמור להיות חלק נכבד ממערכת יחסים לא כל כולה. הוא יכול לבטל תוכניות, לאחר לעבודה, להבריז לחברים בשביל סקס ולדעתי זה לא צריך להיות ככה אבל אני לא יודעת אם הבעיה אצלי או אצלו. האם גישתו מוצדקת ואני לא נותנת מספיק או שמא הוא מצפה ליותר מדי ומכור לסקס??? אני לא רוצה שזה מה שיהרוס את הקשר בינינו כי חוץ מזה יש אהבה גדולה .האם זה משהו שאנחנו צריכים לדון עליו עם מטפלת זוגית?

לקביעת תור
    סגירה
    מה כדאי לעשות??

הוספת תגובה

• מה כדאי לעשות?? - תגובה

עדה מורג
    23/02/2011

שירה יקרה....

מאחר ואני לא מכירה את בן זוגך ומה מניע אותו לסקס באופן מוגבר כל כך, אינני יכולה ממש להציע לך פתרון דרך הפורום.
    ברור לי שהמצב לא מאוזן ואת לא מרגישה טוב עם זה....
    את בהחלט צודקת בכך שמערכת יחסים היא לא רק יחסי מין גם אם זה חלק מאד חשוב בה.

מאחר ואני שומעת שיש אהבה גדולה ביניכם....האם אני יכולה להניח שבן זוגך יסכים ללכת איתך לייעוץ? תציעי לו זאת ממקום אוהב , בהרבה אכפתיות ולא ממקום מאשים או דורש.
    נראה לי שיעוץ עם סקסולוג/ית יוכל להעויל....או/ו מטפלת זוגית.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת יחסים תקועה
    דנית
    19/02/2011

הי. קודם כל אני חייבת לציין שהתרשמתי מאוד מהתגובות האמיתיות . הרצון שלכן לעזור מורגש מאוד ולכן החלטתי לפנות אליכן.
    אני ובן זוגי יחד כבר 5 שנים. אני בת 28 והוא בן 37. היינו ידידים מאוד טובים שנה וחצי וכך התפתחה זוגיות מדהימה. ההתחלה היתה פשוט קסומה וטיילנו בחו"ל יחד כמה חודשים. כבר בהתחלה הוא אמר לי שהוא רוצה להתחתן איתי (קצת נלחצתי כי הייתי כולה בת 23+ אבל מהר מאוד הרגשתי אותו דבר). מהרגע שחזרנו לארץ, כל התוכניות שרקמנו השתבשו בגלל מצב כלכלי קשה מאד של משפחתו (הוא גר בבית ומימן אותו). הקשיים הכלכליים גרמו להמון מתח נפשי, המשפחה שלו לא רצתה להכיר בי, לא הייתי נכנסת אליהם הביתה. תקופה מאוד קשה (וזה ממש בתמציתיות!). בקצרה, בן זוגי התחיל לחשוב איך נוכל לעשות כסף כדי לצאת מהמצב ולעבור לגור יחד ולהתחתן. החלטנו להקים יחד עסק.(כהכנסה צדדית, עד שנוכל להתפטר מהעבודות שלנו כשכירים). אחרי שכמה שנים לא הצלחנו להניב רווחים ממשיים, אמרתי לו שמספיק, אנחנו עוברים לגור יחד כי נמאס לעכב את החיים שלנו. כמובן שככל שהזמן עבר גם התחילו ביננו חיכוכים וכל הזמן האשמות כלפי המצב של המשפחה שלו וכל הזמן עלו בי מחשבות מה היה קורה אם... לבסוף עברנו דירה לפני 4 חודשים. אמרנו שזו תהיה התחלה טובה לעסק שלנו, משנה מקום משנה מזל... אבל בינתיים המתח ביננו הולך וגובר. העסק לא מתקדם. אני כל הזמן בדיכאון ולא מצליחה לצאת ממנו. אני חייבת לומר שהוא הרבה יותר חזק ממני, ולא מרשה לעצמו להיות בדכאון, אבל הוא בפירוש אומר שעד שלא נעשה כסף לא נוכל להתחתן כי אין לנו כסף לגדל ילדים. כל פעם שאני שומעת על זוג מתחתן אני נכנסת לעוד יותר דיכאון ואני מתחילה לכעוס עליו ולהאשים אותו בתוכי. אני לא יודעת כבר מה לעשות. ניסיתי ללכת לפסיכולוגית אבל זה לא עזר. אני אפילו מתחילה לתהות אם אני רוצה כבר להתחתן איתו. גם המצב המשפחתי הסבוך שלו לא עוזר יותר מדי. הורים מבוגרים, אחותו הגדולה לא עובדת בגלל בעיות רפואיות ועדיין גרה בבית, הוא עובד בעבודה כשכיר שהוא שונא ומרוויח לא כל כך טוב אבל הוא לא מוכן לחפש עבודה אחרת כי הוא מוכן להתפטר רק בשביל להפוך את העסק שלנו לעסק העיקרי (כרגע זה עסק צדדי). אני אציין שיש לנו אותן שאיפות וחלומות, הוא אדם מדהים, חכם, אינטיליגנט ועוד המון דברים שאני מחפשת בבן זוג, אבל אני לא יודעת איך למצוא את הכוחות להמשיך ככה. אני אובדת עצות. מצד אחד הבעיה שלי שאני מתרכזת תמיד בשלילי ורואה שחורות ואולי זה מה שתוקע אותנו, מצד שני אני מפחדת שאני מפסידה את השנים הטובות שלי. אני כבר בת 28! והוא אמר בפירוש שבמצב הזה אנחנו לא יכולים להתחתן. בבקשה אשמח להכוונה. מתנצלת על האורך. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת יחסים תקועה

הוספת תגובה

• הי מיטל יקרה

יעל צ'רניאק
    23/02/2011

מצטערת על הדילוג, לא בכוונה מודעת.
    תודה על הפידבק,
    נשמע כאילו חלק בך מתעקש על הבעיה, את מודעת למצב, מודעות להתרכזות שלך בשלילי, ומונעת מתוך הפחד להפסיד את שנותייך הטובות...

האם את מוכנה לקבל החלטה אמיצה, לכאן או לכאן?
    האם את מוכנה לבחור באחת משתי האופציות:
    א. להיות בדיוק במקום שאת נמצאת ולהתחיל לראות מה כן יש ואיך אפשר לעבוד ולפתח את מה שכן יש?
    ב. לעזוב את הקשר, את בן הזוג ולהמשיך הלאה בחייך?

הכוחות שלך נמצאים בתוכך, אם תתעלי את הכוחות שלך מהמאבק בין שתי האופציות הללו, לבחירה באחת מהן, תתפנה לך אנרגיה שתוכלי לעול ולהתקדם.
    המאבק הזה תוקע אותך בין לבין ולא נותן לך להתקדם הלאה, את לא פנויה כל כולך להתקדמות.

יש לך פה שיעור רציני, להתבונן עם עצמך:
    1. מה בך משך אלייך מצב כזה?
    2. מי את בתוך הסיטואציה? איזה מיטל נמצאת שם? מדוכאת, מתוסכלת, מפוספסת, תקועה...
    3. מי את רוצה להיות? שמחה, חיונית, תומכת, אוהבת, תודעת שפע.
    קבלי החלטה אמיצה לצאת מהדילמה, התחילי כבר עכשיו להתנהל כמו שהיית רוצה להיות , התחילי את השינוי בתוכך בעצמך,

מקווה שקיבלת חומר למחשבה
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שקט
    אני
    15/02/2011

שוב אני פה, אחרי ששוב היה לי קשה לקום בבוקר
    אני ננהת להאשים כל מיני דברים אחרים במצב
    ,אבל זה גם המצב עצמו ,היינו על סף פרידה סופית שבגלל חוסר התקשורת ממנו בימים האחרונים אני לא יודעת אם היא קרתה או לא,כמובן שאם גם היום הוןא לא יצור קשר אתקשר אליו
    כולם בצדק אומרים לי שהקשר לא טוב ןגם שנינו יודעים שיש המון בעיות
    וגם ההעלמות שלו מקשה. אז למה נראה לי כ"כ קשה לשחרר
    יש הרגשה טובה בחיי בכמה נושאים ודברים אחרים מנסה להתמודד
    אבל מרגישה חוסר כוחות ואנרגיה בהרבה מצבים וזה הרבה גם מההשפעה הפסיכולוגית שלו עליי.
    אוף איך יודעים מתי צריך לחתוך לתמיד ולמה כן נשארים
    למה אנחנו לא שונאים אחד את השני פשוט

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שקט

הוספת תגובה

• אני יקרה

עדה מורג
    17/02/2011

משום מה הדברים שלך לא כל כך בהירים.....וכאשר אין בהירות...לא פלא שהכל כל כך קשה ואין כח לקום בבוקר....

את אומרת שאת נוהגת להאשים כל מיני דברים במצבך או את סתם מאשימה את המצב עצמו....ההעלמות שלו....הפרידה הלא ברורה...מה שאחרים אומרים על הקשר שלכם...

מתוך כל ערבובית המילים אני לא שומעת מה את רוצה?
    האם את רוצה את הקשר הזה? האם יש עוד מה להציל?
    האם את מסוגלת להגיד ברור לעצמך תחילה - ואחר כך גם לו - מה את רוצה בחייך?
    איזו זוגיות את רוצה? איזה בן זוג את רוצה?
    אולי את בכלל לא רוצה בן זוג ברגע זה?

אם יש דברים טובים בחייך ואת מתמודדת שם יפה, אני מזמינה אותך להעביר לשם את הפוקוס שלך. מה מעצים אותך? מה עושה אותך שמחה? ממה את נהנית?
    איש לא יוכל להשפיע עליך "פסיכולוגית" עד כדי אובדן הכוחות שלך....
    הכל תלוי בך, בבהירות שאת יוצרת עם עצמך, בתמונה החדה של הרצון הפנימי שלך.

אם את לא שמחה בקשר, אם את מאבדת כח שם, אם את כבר לא צומחת שם..
    אז אולי זה לא הקשר המתאים...ואני סבורה שאת יודעת, עמוק בתוכך, מתי לחתוך באופן סופי.

דרך אגב, אין צורך לשנוא כדי להיפרד....אפשר להיפרד גם כידידים כי זה פשוט לא מתאים לך יותר....

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות...
    ז.
    15/02/2011

היי
    קודם כל אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה.
    אני בת 21 ויש לי חבר כבר כמעט 4 שנים.
    בתקופה האחרונה אנחנו רבים המון מכל מני סיבות. מה שהכי מפריע לי זה שאני מרגישה בזמן האחרון שהוא מעדיף את חברים שלו עליי. וזה ממש מציק לי כי זה לא אמור להיות ככה. הוא כמובן טוען שאני בעדיפו ת ראשונה אצלו..
    אנחנו בעוד שבוע טסים לתאילנד למשך חודש, וכבר אחד מהחברים שלו משגע אותו לטוס איתו בקיץ והוא ממש ממש רוצה.. אני לא מבינה למה הוא צריך לטוס לשם עוד 4 חודשים אם אנחנו ניהיה שם? מה יש לו להסתיר ממני שהוא לא יכול לעשות את זה שאני איתו? אני רוצה לציין שכשהוא שותה לפני מסיבה הוא לרוב לא יודע לעצור את עצמו ואפילו למחרת לא זוכר דברים שהוא עשה.
    אני ממש מפחדת מכל זה כי אני לא סומכת עליו כשהוא עם החבר הזה..
    אני לא יודעת אולי אני לא בסדר?
    אני רוצה לציין שכבר קרו מקרים כאלה שהוא היה מסטול ועשה כל מני דברים שלא זכר אחר כך.. ואנ י לא צריכה לספר על כל הפיתויים שיש בתאילנד..
    אני חייבת עצה בקשר לזה.. אני מאוד אוהבת אותו ולא יכולה לחשוב על להיפרד ממנו אבל אני יודעת שלא אוכל לסלוח לו אם יבגוד בי..
    אני כבר לגמרי מרגישה שאני משתגעת עם כל הסיפור הזה.. !

תודה , ושוב סליחה על האורך..

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות...

הוספת תגובה

• ז' יקרה

יעל צ'רניאק
    17/02/2011

האם את רוצה להיות בתחרות עם חבריו?
    חברה וחברים הם שני דברים שונים.

הרבה פעמים כשאנו נותנים חופש לבני הזוג שלנו , הם מאוד מכבדים אותנו ואת המרחב האישי שאיפשרנו להם ולעצמנו.

מתי זה בעיה? כשאין אמון. כשבני הזוג מפרים את האמון או לא סומכים אחד על השני.

אם זה אכן המצב אצלך, ואני שומעת בדברייך את המילים "מה יש לו להסתיר", "אני לא סומכת עליו כשהוא עם החבר הזה"..., אז יש צורך לעבוד על ביסוס האמון בקשר שלכם.

האם את רוצה להיות כל הזמן בתפקיד השוטר, החוקר, להיות נוכחת כדי לראות מה הוא עושה?

זוהי התנהלות שאינה בונה אמון, היא מבוססת על חוסר אמון ויוצרת עוד חוסר אמון או פחד להתפס או חנק (חוסר חופש ומרחב).

וזה בהחלט יכול לשגע אותך לדאוג כל הזמן שאולי הוא בוגד... וחבל!

בניית אמון מתחילה בלסמוך, להיות ראוי לאמון.
    את קובעת פה את הגבול שלך, וזה צריך להיות ברור לשניכם: את אוהבת אותו אבל לא תהיי איתו אם יבגוד בך, זוהי אמירה מאוד ברורה ! וזה טוב.

האם הוא יודע זאת?
    האם את מוכנה לסמוך עליו שיעשה את השיקולים שלו? בסופו של דבר את לא תוכלי כל הזמן לראות כל מה שהוא עושה, נדרש אמון כדי לקיים מערכת יחסים יציבה ובריאה.

האם את מוכנה לשחרר אותו להיות עם חבריו כשהוא יודע בבהירות את הגבולות שלך לגבי הטיול הזה?

אי אפשר לשנות בן אדם אם הוא לא בוחר בכך, לכן עלינו לשנות את חוסר האמון בתוכנו ולתת אמון, לסמוך שיעשה הדבר הנכון. ואם האמון מופר, אז נשאל את עצמנו האם אנו בוחרים להיות במערכת יחסים כזו?

ודבר אחרון, תסתכלי על מה שכן יש בינכם, חזקי את הכיף ביחד, זו הדרך הטובה ביותר להיות יותר ביחד, ככל שיהיה לכם נעים יותר יחד ולא מתוח ומלא מריבות, כך הזמן שלכם יהיה איכותי יותר ומוערך יותר, השקיעי בזמן ביחד במקום בדאגות ובחוסר האמון, בני את הקשר שהיית רוצה שיהיה , התחילי ממה שיש וחזקי והעריכי את מה שיש בינכם.

מקווה שקיבלת קצת חומר למחשבה
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יעל..

ז.
    17/02/2011

אני ממש ממש רוצה להודות לך.. וכן נתת לי המון המון חומר למחשבה.

הבעיה איתי שאני חייבת להפסיק ולהיות קנאית וחשדנית כל כך לגביו.. הוא אכן אכזב אותי ופגע נורא באמון שלי כלפיו... לא בגד בי חלילה, אחרת לא הייתי נשארת איתו..
    אני אמרתי לו שאני מוכנה לסלוח על הכל מלבד על בגידה והוא מודע לכך.. פשוט כואבת לי המחשבה על לאבד אותו.. ואת ממש צודקת.. זה לא כייף להרגיש השוטר או הגננת...
    אני אמרתי לו שאין לי בעיה שהוא יטוס למקום אחר רק לא לתאילנד.. זה בסדר ?
    האם פעלתי נכון?

ושוב תודה ענקית.. לגמריי הארת את עייני..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ז'

יעל צ'רניאק
    23/02/2011

כל הכבוד על ההתקדמות,
    הכוונה שלך לתת לו מרחב, ולא להיות השוטרת
    לתת לו חופש לבלות עם חבריו ולא להיות קנאית וחשדנית היא חשובה ביותר
    המשיכי לטפח את הכוונה לתת חופש ולסמוך עליו
    זו בהחלט הדרך הנכונה....

בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מיחסים עקב טראומה
    בחור בן 24
    14/02/2011

שלום אני בן 24, סטודנט מאיזור הדרום והחלטתי לפתוח בפני כולם את הנושא המעיק עליי מזה המון זמן:

לפני כשנה נפרדתי מחברה שמאוד אהבתי (קשר של שנה וחצי) ועד היום יש לי קושי להפסיק לחשוב עליה ולהיזכר בה.
    הקשר הסתיים עקב בעיה בתקשורת שלא הייתי מודע אליה בזמנו. הייתי אדם מאוד מופנם ולעיתים גם אלים מילולית עד כדי רמה של שפל המדרגה.
    לא הבנתי מדוע לאט-לאט היא נעלמת ומחפשת נחמה אצל החברות ובמסיבות וזה גרם לי להיות יותר חרדתי ותובעני כלפיה עד כדי מצב שהיא ברחה ונעלמה ללא כל רצון לראות ולשמוע אותי.
    היא הכירה מישהו תוך כדי שהיינו חברים והיום הם עדיין יחד, לדעתי היא עשתה זאת רק כדי לשכוח אותי ולברוח ממני אבל מי אני שיקבע...

בשורה התחתונה אני לא יודע איך להתמודד עם הבדידות כי אני נכנס לפאניקה ולחרדה בכל פעם שאני מכיר מישהי חדשה וקשה לי להסתיר את הלחץ והחרדה עד כדי מצב שאני מכיר בחורות רק באינטרנט ואומר להן מראש שלא יצא מזה משהו רציני.

המצב הפך להיות מעיק כיוון שאני סובל מחרדה שמתמשכת וקשה לי להכיר נשים חדשות כיוון שאני מרגיש כישלון אחד גדול, תחושה של חוסר אונים עוטפת אותי ואיתה גם החרדות והמחשבות שמתפתחות כבר לכיוון של ריחוק מקשר רציני וחיפוש אחר יחסים מזדמנים.
    אינני מוצא דרך להתגבר על הכעס שלי על עצמי ועל הפחדים הרבים ואני מחפש עזרה מקצועית בעלות סבירה שתוכל להעזור לצאת מהמצב הזה.

אודה לכל מי שיקח חלק בעזרה ואפילו למי שיש כבר ניסיון ויוכל לעזור לי בהתמודדות...

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מיחסים עקב טראומה

הוספת תגובה

• בן 24 יקר

עדה מורג
    14/02/2011

אכן אתה מתאר סיטואציה קשה להתמודדות....אני יכולה לחוש את הכאב, את חוסר האונים, את החרדה שלך, את הבדידות....
    יחד עם זאת אני רוצה להוקיר אותך על כך שאתה פותח צוהר לחייך וזועק לעזרה.

נדמה לי מתוך דבריך שהקשר שהסתיים גרם לך להתבגר....אתה יודע לומר מי היית שם מולה ומבין מדוע היא בחרה להיתנתק..זהו צעד גדול: קיבלת אחריות על החלק שלך בקשר.
    אחריות זה מרכיב מאד חשוב במערכת זוגית ובכלל בחיים..

במקביל אתה מספר על תחושותיך היום ואני רוצה לנסות להחזיר אותך אל עצמך:
    איפה אתה שם את הפוקוס בחייך?
    האם אתה עסוק רק בקשר הזה שהסתיים כבר מזמן?
    האם סיום קשר זוגי הוא בהכרח כישלון?
    האם זה רק הכישלון שלך?
    על מה אתה באמת כועס על עצמך?

ובתחומים אחרים....בעבודה או לימודים או חברים....האם גם שם אתה חווה כישלון?
    האם תוכל למצא 5 דברים שאתה אוהב בעצמך?
    האם תוכל למצא דבר אחד שאתה אוהב בעצמך?
    האם תוכל להיזכר בתחושת הצלחה כלשהי בחייך? באיזה תחום זה היה?

החיים הם רצף של התנסויות, בחלקם אנו מצליחים יותר , בחלקם אנו מצליחים פחות.
    אך הדבר החשוב זה לדעת שזה לא אומר עליך שום דבר - אתה אותו בן אדם נפלא שחווה התנסויות, שלומד, שמתבגר.אני מניחה שיש לך דברים נפלאים להציע לעולם.

חשוב להשאיר את העבר בעבר, להתמקד במה שיש כרגע, להעצים את היכולות שלך
    ולהחזיר את הביטחון בעצמך.
    אני מאמינה שיש 2 רגשות עיקריים : פחד ואהבה.
    אם אתה נתון כל הזמן בפחד, הכיצד תמצא אהבה?

בחור יקר...תשובה בפורום יכולה לתת לך עידוד ולפתוח לך כיווני מחשבה אך היא לא יכולה להעמיק בנבכי נשמתך. אם אתה מרגיש שאתה זקוק לעזרה מקצועית של מטפל או מאמן אישי...אל תהסס.
    אני מציעה לך לא לקחת מאמן בתחילת דרכו כי העלות נמוכה יותר אצלו.
    אם אינך יכול לבקש עזרה במימון ממשפחתך...אולי תנסה לקבל עזרה בקופת חולים.

יש בך את הכח להתגבר, יש בך את הכח לעשות שינוי.!!
    בהצלחה!!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ??? למה??? איפה הייתי???
    taltalim
    13/02/2011

אני נשואה כבר 6.5 שנים לבחור שעד לא מזמן היה מקסים, אמין, כנה, אוהב ומפרגן.
    משהו קרה - ואני לא יכולה לעצור את כדור השלג הענק הזה.
    הוא בחודשים האחרונים עובר משבר,
    הוא עומד לאבד את מקום העבודה שלו, העסק שהיה לנו נפל, אביו נפטר, הוא חזר לעשן ושיקר לי בנושא עד שתפסתי ואז הודה שיש לו בעיה ויעשה כל מה שאבקש,
    ואתמול אחרי שהחושים שלי שידרו לי שקיימת בעיה, הוא הודה שבגד חד פעמי בנסיעה האחרונה שלו לחול מהעבודה, הוא נסע הרבה בחודשים האחרונים, ובדרך הביתה עצר במועדון שנותנים בו מסג' + סקס, הוא טוען שלא ידע מה עבר לו בראש, זו היתה טעות והלוואי שלא היתה מתקיימת.
    יותר מזה לא אמר, ביקשתי שיצא מהבית עד שנדבר, לכמה ימים, הוא פשוט לקח את המחשב שלו ויצא.

אני לא מצליחה להבין איך הגעתי למצב הזה? היינו בסדר גמור עד המשבר שעבר לאחרונה, אמרתי והזכרתי כמה פעמים שידבר איתי, שיתייעץ איתי, שאני יודעת שקשה לו ואני רוצה לתמוך, והוא הבטיח שינסה לחזור לעצמו, אבל לא באמת הצליח בגלל השקר שאכל אותו מבפנים.

אני אפילו לא יודעת מה לשאול אותך, אני פשוט המומה ומבולבלת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך ??? למה??? איפה הייתי???

הוספת תגובה

• שלום יקרה

יעל צ'רניאק
    13/02/2011

אני שומעת את הכאב, את הפליאה, את הבלבול שלך, את השאלות העצמיות איך לא ראית זאת, אני מבינה את השוק שקיבלת.

דברים רבים קורים בחיי בעלך, משפיעים עליך ועל הקשר בינכם
    השאלה היא מה את בוחרת לעשות עם המצב הנתון, יש לך בחירה.

כיוון של האשמה עצמית "איפה הייתי?" אף פעם לא עוזר ומקדם אותנו .
    נסי לראות מהן האלטרנטיבות שנכונות עבורך, שיובילו אותך לצמוח מכל הסיטואציה הזו.

האם את רוצה לתמוך בבעלך ולהיות שם עבורו, גם אם הוא בגד חד פעמית, האם את מוכנה להכיל את מה שעובר עליו ולהיות שם לצידו, עם הקשיים שלו והפגיעה בך? האם את יכולה לסמוך עליו שוב? האם הוא זקוק לך עכשיו יותר מכל, ואת מוכנה להיות שם?

האם את יכולה לסלוח? להמשיך הלאה? או שאת צריכה מרחק? נתק? זמן לעצמך? האם יש לכם ילדים? אם כן מה ההשלכות עליהם?

האם את יכולה לראות מה חלקך במצב? במה את שיתפת פעולה עם המצב? לא מתוך האשמה אלא מתוך אחריות ובגרות, כדי ליצור שינוי וצמיחה.

לעיתים דברים מגיעים לידי "נקודת רתיחה" על מנת שיהיה שינוי.
    הדרך הטובה ביותר להבין מה נכון עבורך, היא להקשיב לעצמך, להקשיב ללב שלך בשיתוף עם הרציונאל.

אף אחד חיצוני לך לא יוכל לתת לך את התשובה מה לעשות, לא חברים, לא משפחה, הם יכולים להביא אך ורק את דעתם ולא את מה שבאמת נכון עבורך,

יש דברים שאיננו מבינים בזמן ההווה אלא רק בדיאבד, שם חלקי הפאזל מסתדרים.

עזרי את הכוחות לראות דברים בפרספקטיבה, הרשי לעצמך להיות בפגיעה אך לא להשאב לשם, אלא לקחת מרחק ולבדוק מה נכון לעשות? מה הדבר שהכי נכון לעשות במצב הקיים?

אולי תרצי לפנות לאימון או לטיפול כדי לעבד ולהבין יותר מה קרה ומה את מרגישה.

תזכרי שלכל משבר יש משמעות ברובד יותר עמוק, שגם אם איננו מודעים לה נראה אותה עם הזמן. כרגע הרגיעי את עצמך התבונני פנימה לתוכך לראות מה את מרגישה

שיהיה בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה דחוף
    יעל23
    07/02/2011

אני נימצאת במערכת יחסים זה כימעט שנתיים. כל הסיפור מסובך עד מאוד.
    בגדול אני בת 23 אני חיה עם בן זוגי בחול קרוב להורים שלו.
    היתאהבתי בו מיזמן ואחרי שהוא עשה טעות והרים עלי יד חזרתי לארץ, הוא היתחנן המון וביקש סליחה האמנתי לו וחזרתי אליו לחול. אני אוהבת אותו עד עמקי נישמתי ולא רוצה לוותר עליו אבל אני משה לב שהוא לא השתנה. אני לא מסרת לאף אחד כי כולם אמרו לי לא לינסוע. הוא מנסה אבל הוא לא יודע לישלוט על הכעסים שלו ואני לא יודעת מה לעשות. כרגע אני במצב שאני מיתביישת במצב שלי ורוצה לצאת מימנו או לפחות ליגרום לא להשתנות. הוא מקלל אותי ללא סוף, עושה כל מה שבא לו, נועל אותי בחדר ולוקח לי את הטלפון או המחשב כרצונו, יורק עלי וליפעמים לא מהסס להרים יד,
    אני כרגע לא עובדת כך שהוא מפרנס אותי ודואג להזכיר לי את זה כל יום.
    בעבר גם הוא לא עבד ואני עבדתי ולא הזכרתי את זה.
    התפרצויות זעם כאלה יש כל יומיים ואני בוכה כל הלילה עד שאני נירדמת.
    אמא שלי בן אדם חולה ומבוגר ואני לא רוצה להדאיג אותה בארץ, אין לי דולר וטיפול לא בא בחשבון כי הוא לא דובר את השפה המקומית ולא מסכים ואומר שאני מעצבנת. כרגע אני ישנה רב היום, היתרחקתי ממעט החברים שלי פה ואני לא יודעת איך לצאת מזה... אל תפנו אותי למקום אחר בבקשה תנו לי עצה מה לעשות. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה דחוף

הוספת תגובה

• יעל יקרה

עדה מורג
    07/02/2011

אכן מערכת יחסים מסובכת וכואבת...אך התעלמות מהמצב והסתגרות בשינה לא תפתור את הבעיה.

השאלה הבסיסית שאני רוצה לשאול אותך היא: מדוע את שם?
    האם את עדיין אוהבת אותו למרות יחסו אליך?
    איך מערכת היחסים הזו תורמת לצמיחתך? מה את לומדת ממנה?
    איך את מתנהלת עם גבולות? האם את יודעת להציב גבולות מול אנשים שפוגעים בך?

יעל יקרה, המציאות שבה את חייה רוצה לשקף לך משהו....מה היא משקפת לך?
    האם יש משהו שאת יכולה לשנות כדי שהתנהגות שלו לא תחזור על עצמה?
    אני מאמינה שאנחנו לא יכולים לשנות את האחר, אלא רק את עצמנו...

יחד עם זאת אני מזמינה אותך להגדיר לעצמך גבולות...
    מה צריך לקרות כדי שאת תעזבי את הקשר?
    כמה זמן את נותנת למצב הזה להתקיים?
    האם את מרגישה בסכנה קיומית? אם כן, תעזבי עכשיו!

שאלה אחרונה....האם את יודעת לבקש עזרה? אם יש צורך בקשי עזרה מהחברים שיש לך שם.....אל תתרחקי מהם.

ועוד מילה...אין לך מה להתבייש! את חווה חווית חיים לא פשוטה אבל אני בטוחה שתצאי ממנה מחוזקת...
    בהצלחה!!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מזוגיות
    גל
    06/02/2011

שלום,
    אני בת 28 הכרתי לפני חמישה חודשים בחור בן 33 יצאנו והכל היה טוב עד שלאחר חודש הוא החליט פתאום שמשהו לא מסתדר לו בראש בקשר "משהו לא הגיוני" אבל יש רגשות . הפסקנו להיפגש ולדבר בערך לתקופה של שלושה שבועות ואז שוב דיברנו ונפגשנו והחלטנו שננסה שוב בקצב איטי יותר .
    הכל היה טוב מאוד ואפילו הקשר התחזק .. ואז שוב לפני חודש שוב הוא אמר לי שהוא צריך לחשוב על הדברים והוא "דפוק" ולא בנוי לקשר . אז שוב נפרדנו אני חושבת שמדובר ב"רגליים קרות" . מאז הוא לא מפסיק להתקשר אלי סתם לדבר לפני שבוע נפגשנו והיתה שיחה טובה , הוא דיבר איתי על חתונה באופן כללי ועל מעלות טובות שלי כסיבות לחתונה. היום נפגשנו ודיברנו - והוא סיפר לי שיש לו פחד מזוגיות , פחד מזוגיות טובה שמתקדמת לכיוון של משהו רציני ומחייב .
    יש לנו רגשות אחד כלפי השני . ואני כבר לא יודעת מה לעשות . איך מתמודדים עם פחד מזוגיות .. והאם אני צריכה לחכות? להמשיך? או לעזור לו להתמודד ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזוגיות

הוספת תגובה

• גל יקרה

יעל צ'רניאק
    06/02/2011

השאלות שלך מאוד נכונות.
    פחד מזוגיות קיים אצל רבים כל כך, והשאלה הגדולה בקשר לכך היא האם הם רוצים ומוכנים לעבוד על עצמם כדי להתמודד עם הפחדים שלהם.
    זה מאוד יפה מצדך שאת רוצה לעזור לו להתמודד
    ואת בהחלט יכולה לתמוך בו
    אך השאלה האם הוא (!!!) מוכן להתמודד ולהתעמת עם הפחדים שלו.
    אם הוא מוכן ורוצה לעבוד על עצמו - מצויין! יש תקווה! יש לך עם מי לעבוד בשותפות, לעזור לו, לתמוך בו (כל זמן שזה מתאים לך). אם הוא לא בשל ולא רוצה לעבוד על הפחדים שלו, כמה שזה עצוב וקשה, אין לך מה לעשות בנידון.

כדי שהקשר יהיה יציב ולא מתנדנד כמו שאת מתארת עד כה, עליו יהיה לבחור להתמודד, ואת זה אף אחד לא יכול לעשות במקומו!

פחד מזוגיות טובה, פחד ממחויבות, פחד ממשהו רציני - אלו הם פחדים שעולים פעמים רבות ביחס לקשר רציני, פחדים אלו הם שלו, הם לא קשורים אלייך.

2 שאלות להתבוננות:
    1. האם הוא מוכן להתמודד עם הפחד שלו ? אולי ללכת לאימון או טיפול או לעשות עבודה כלשהי כדי להתגבר על הפחד ולהיות בזוגיות למרות הפחד?
    2. מהם הגבולות שלך: כמה את מוכנה לחכות/ לעזור/ לתמוך/ להכיל? ומה הגבול שלך? כמה זמן את מוכנה להיות במקום הזה (התנדנדות בין הביחד והלחוד)? שבוע, חודש, חודשיים, שנה... איפה עובר הגבול שלך שאת כבר לא מוכנה להיות שם? נסי להקשיב לאינטואיציה שלך ביחס לזה.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

גל
    07/02/2011

תודה רבה .. על תשובתך
    אלו באמת שאלות ששאלתי את עצמי ואני חושבת על כך המון
    ועדיין אין לי את כל התשובות .
    אני מקווה שהוא יתגבר על הפחד שלו ואני מקווה שאני איהיה לצידו
    במידה והוא כן מעוניין לגשת לייעוץ .. למי , לאן ואיך הוא יכול לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

יעל צ'רניאק
    07/02/2011

אני שמחה שאת שואלת את עצמך את השאלות האלו
    ערה למצב ועירנית לגביו.

במידה והוא כן מעוניין לגשת לייעוץ, הוא מוזמן לפנות אליי או למאמן אחר שיבחר
    עדיף למאמן שמתמחה בנושאים של זוגיות

להרים טלפון לקבוע פגישה ולהתחיל תהליך של שינוי!

שינוי שיכול להיות כל כך חיובי ועוצמתי עבורו! ועבורכם!

בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך פותרים
    בעייתית
    04/02/2011

יש פעמים שאני לא מבינה מה אי עושה במערכת הזוגית הזו
    מצד אחד מה שאני אוהבת זה הביטחון והאכפתיות שלפעמים נדמה שאני לא ממש מוצאת במקום אחר
    מצד שני לפעמים כמו עכשיו לא היה אכפת לי גם לא לראות אותו
    ומאידך אם הוא יראה כוונות של הוא מעדיף לא לראות אותי אני אפגע מאוד

יש ירידה מאוד גדולה בחשק המיני שלי אליו ובעוצמת ההתרגשות שלי ממנו
    וזה מאוד מטריד אותי אנחנו 3 שנים יחד

מה אפשר לעשות
    לא מןצאת את ההתלבות והחשק בקשר אבל גם קשה לי לוותר
    כי אני כן יודעת שיש דברים טובים

לקביעת תור
    סגירה
    איך פותרים

הוספת תגובה

• שלום לך יקרה..

עדה מורג
    06/02/2011

אני מוחה בתוקף על הכינוי שנתת לעצמך....בעייתית? למה?

אני חושבת שבדבריך את משקפת סיטואציה שהרבה מאד אנשים חווים במהלך הזמן.
    מערכת יחסים איננה דבר סטטי...יש תקופות טובות יותר ויש תקופות טובות פחות...

אך את יודעת לומר שיש דברים טובים בקשר ושאת לא רוצה לוותר עליהם.
    אז יופי! מה תוכלי אם כך לשנות כדי שלא תרגישי לעיתים "מבולבלת"?

אני מזמינה אותך להחזיר את הפוקוס לעצמך.......
    מה חשוב לי בזוגיות? איזה ערכים מתקיימים בה? איזה לא?
    מה חשוב לי בבן הזוג? איזה תכונות אני מעריכה בו?
    מה הוא תורם לזוגיות? מה אני תורמת לזוגיות?
    מה עוד אני יכולה לתרום לזוגיות?
    האם יש משהו שאני רוצה לבקש ממנו כדי שארגיש טוב יותר?

ובמקביל הייתי מזמינה אותך לבחון את חייך ללא קשר לזוגיות..
    האם את מסופקת במה שאת עושה?
    האם את מרגישה שאת בתהליך של התפתחות?
    מה גורם לך שמחה?
    האם יש לך חברים? חברות?
    האם את יצירתית?

החיים נפלאים בזוגיות אך הם לא רק זוגיות....אם תצליחי למצא איזון בין שניהם אז יהיה ממש נפלא!

מברכת אותך בימים נפלאים של זוגיות טובה ונעימה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות קשה
    א
    03/02/2011

שלום

אני נמצאת בזוגיות כבר שנה וחצי ובזמן האחרון יש ביננו המון המון מריבות

בן זוגי נורא קשה יוצאים לו שקרים מהפה כבר בצורה טבעית בלי שהוא שם לה לזה, הוא מפנים הרבה מאוד דברים ולא משתף אותי בכלום
    הוא דואג לי מפנק קונה אבל הסברתי לו מלא פעמים שאין בזה שום טעם אם הוא לא פתוח איתי אם הוא משקר לי בקצב גם שקרים הכי קטנים

הוא מתלונן כל היום שהוא לא מסופק מינית ומכאן נובעות הבעיות ואני חושבת עם כל הכבוד שלקבל סקס יותר מפעמיים ביום זה בהחלט סיפוק

הוא לא ממש מפגין רגשות, אין לו מגע בסיסי כמו חיבוק או נשיקה אלא אם כן אני מתחננת לזה

אני מאוד אוהבת אותו ויהיה לי נורא קשה לקום וללכת אני ממש לא יודעת מה לעשות וכיצד לפעול אי אפםשר לדבר איתו על זה כי הוא ישר תוקף ומנסה להפיל את הכל עליי ולמצוא פי פגמים כדי לברוח מהשיחה,
    ההורים שלו גם מיואשים הוא קרוב לגיל 30 ועוד חיי בבית בלי עבודה קבועה ובלי לימודים אין לו חברים אבל הוא מרגיש מרכז העולם ושכולם חייבים לו הכל, הוא משקר לכולם להורים לאחים לי,
    כולם התייאשו ואני מנסה להלחם ולמצוא פתרון לבעייה

יש אפשרות לעזור לי?
    ממש תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות קשה

הוספת תגובה

• א. יקרה

עדה מורג
    03/02/2011

אני שומעת את התסכול שלך ואת הכאב....

את מתארת את חברך כאדם לא כל כך חיובי, כולם התיאשו ממנו ואת מנסה למצא פתרון. את אומרת שאת אוהבת אותו ושיהיה לך קשה לעזוב.
    כל הפנייה שלך מדברת עליו ואני לא כל כך שומעת את הקול שלך.

מי את א. יקרה?
    על איזה זוגיות את חולמת?
    מיהו בן הזוג שמתאים לך? איזה תכונות יש לו?
    מה את צריכה מבן זוג כדי להיות מסופקת במערכת יחסים?
    מי את במערכת היחסים? אוהבת, מפנקת, פתוחה, חמה או שמא מקטרת, דורשת, מאשימה.?
    מה את תורמת במערכת היחסים?

אני רוצה רק שתדעי שאנחנו לא זכאים וגם לא מסוגלים לשנות את האחר.
    כל מה שאנחנו יכולים לעשות, זה לשנות את עצמנו כך שהצד השני יגיב אחרת.
    מה היית יכולה לשנות בהתנהלותך כדי שמשהו ישתנה לטובה?
    המטרה היא לא לשנות אותו אלא להביא לאיזון במערכת היחסים שלכם כדי שתהיה נעימה ואוהבת.

חשוב גם שתחשבי , בינך לביו עצמך, מהם הקווים האדומים שלך לגבי התנהגות בן זוגך. מה יכול לקרות שיגרום לך לא לרצות להיות יותר בקשר הזה?
    עד כמה ועד מתי את מוכנה לשלם מחיר?

אני מנסה רק לפתוח לך כיווני חשיבה.....מאחלת שתבחרי את הבחירות הנכונות לחייך.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדה תודה

א
    03/02/2011

עדה תודה על התשובה המהירה

אני לא חושבת שאני דורשת ומתלוננת אלא להפך אני כן משתדלת להיות פתוחה ולענות לדרישותיו אבל הוא תמיד ימצא משהו עקום

אני מחפשת יציבות תמיכה מגע ואהבה בזוגיות שלי ולצערי אני כמעט ולא מקבלת אף אחד מהדברים שהזכרתי אבל עדיין משהו מונע ממני לעזוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א. יקרה

עדה מורג
    03/02/2011

את יודעת שהתשובות בתוכך...
    את בודאי יודעת למה את נמצאת שם, מה את צריכה לחוות/ללמוד בקשר הזה?

אם את מרגישה שהקשר הזה מצמיח אותך ומחזק אותך תהי שם ותשקיעי בו כל עוד תרצי.
    יחד עם זאת, תנסי להפנים ששום קשר בעולם לא אמור ליטול ממך את כוחך .
    להיפך...! קשר טוב הוא קשר שמספק את שני הצדדים באותה מידה או לפחות במידה שכל אחד זקוק.

היי קשובה לעצמך....ואת תדעי תמיד מה לעשות...

מברכת אותך לימים יפים של זוגיות אוהבת.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני חתונה
    ל
    03/02/2011

שלום,
    אני בת 24, נמצאת במערכת יחסים של שנתיים וחצי, עוד חמישה חודשים מתחתנת.
    אני בעיצומו של ריב עם הבן זוג.
    בתחילת הקשר קורה שאת מבליגה על הרבה דברים ומעלימה עין ובסוף הכל מתפוצץ.
    אני בחורה שעובדת משרה מלאה וגם סטודנטית.
    הבן זוג שלי פתח עסק לא מזמן..
    אני מבינה שהוא עסוק כל היום אבל הדבר לא אמור למנוע ממנו מלעזור לי בדירה.
    אנחנו גרים אצל ההורים שלו ביחידה נפרדת.
    ההורים שלו מקסימים, אבא שלו אדם מדהים, תמיד עוזר לאמא שלו בהכול. היית מצפה שגם הבן זוג שלי יהיה כזה אבל לא.. הוא קצת עתיק... רוצה שהבת זוג תבשל, תהיה בשבילו, תנקה, הכל... אני כן כל הדברים עד שאני מתפוצצת... אני מאוד אוהבת לבשל אז אין לי בעיה..
    הבעיה העיקרית שלנו בכל מהלך מערכת היחסים זה שכשאנחנו רבים, הוא לעולם לא יעשה את הצעד לקראתי... אני מוצאת את עצמי בוכה בלי סוף ולבסוף עושה את הצעד... לרוב הוא מוציא את עצמו זכאי. כשאנחנו רבים הוא מסתובב בדירה כאילו שאני אוויר.. אני לא מסוגלת ככה לחיות..אני אדם מאוד רגיש (סרטנית טיפוסית וקצת מעבר) וקשה לי שמתעלמים ממני.. לכן תמיד אני זו שעושה את הצעד.
    השבוע נמאס לי, הכנתי לו משהו לאכול וביקשתי ממנו שירים אחריו, אחרי 3 פעמים הוא הבטיח שירים בבוקר, אחרי תזכורת בבוקר הוא הרים, כאילו שהוא עושה לי טובה...
    אנחנו אוטוטו מתחתנים ולא רוצה לרדוף אחריו כל החיים כאילו הוא ילד קטן...
    לוחצים עליי מהאולם ושאר הספקים ,אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לפני חתונה

הוספת תגובה

• ל יקרה

יעל צ'רניאק
    03/02/2011

לפני חתונה זה זמן שהרבה פעמים מלחיץ, מתוח,
    בעיקר כששניכם עסוקים, משרה מלאה, לימודים פתיחת עסק - דברים גדולים!!

אני מבינה את הרצון שלך שיעזור, שיבוא לקראתך
    את מתארת יחסים שיש בהם נפרדות, אגו, משחקי כוחות, ואת רוצה שינוי.

שינוי אפשרי כשאנחנו לוקחים אחריות על חלקנו, באים מתוך תחושה של יחד, משתפים ברגשות שלנו בלי האשמה, בלי תלונה, ומפרגנים זה לזו.

בלקיחת אחריות על חלקינו, הכוונה שאנו מתבוננים מי אנחנו בקשר, שגורם לבן הזוג שלנו להתנהל באופן כזה כלפינו.

תשאלי את עצמך: איך את מתנהל מולו? איזה אדם את מולו? לדוגמא: אוהבת, מבינה, מפרגנת, כועסת, לחוצה, מתוסכלת, מקבלת, מצפה....

מי היית רוצה להיות ביחסים זוגיים? איזה אדם היית רוצה להיות? פתוחה, רגועה, מכילה, תקשורתית....

איך היית מתנהלת באותן הסיטואציות אם היית כזו?
    לדוגמא: אם היית פתוחה אוהבת היית אומרת לו שאת אוהבת אותו ומבינה שהוא עסוק מאוד בפתיחת העסק החדש ושזה לוקח את מירב זמנו, ואת רוצה להיות שם בשבילו ולפרגן לו אך את מאוד לחוצה מכל ההכנות לחתונה ומרגישה שאת עושה את רוב העבודה בבית והיית שמחה שהיה שותף יותר, כי את אוהבת ונהנית לבשל לשניכם אך היית שמחה אם הוא היה חושב יותר על הדברים האלו, מעריך יותר, מפנה אחריו וכו', במיוחד בתקופה הלחוצה הזו, היית שמחה להרגיש יותר ביחד...

משחקי אגו וכוח - מי יעשה את הצעד ראשון - הם לא הצעד לקירוב, ואני שומעת שאת רוצה שזה יהיה אחרת, מה את יכולה לעשות כדי שזה יהיה אחרת?

הוא מתעלם ממך, מאיזה אדם אנשים מתעלמים? לדוגמא: אדם חלש, כועס... חזק... מאשים...דורש...תלותי...

מאיזה אדם לא מתעלמים? אדם... מבין, מתחשב..מעצים... , חופשי, נותן מרחב,

איך זה יראה אם תהיי אדם כזה? מה תגידי? מה תעשי?

שחקי עם השאלות הללו, נסי לענות עליהן בכנות. טמון בהן פתח לשינוי עבורך

וכשאת תעשי שינוי בעצמך, השינוי ללא ספק יורגש גם בקשר בינכם.
    כשאחד מבני הזוג משתנים, הקשר משתנה - לטובה.

בהצלחה ובמזל טוב!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה