מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להכיר אותם במקרהענבר09/06/2011
ממש בא לי זוגיות עכשיו. אבל אני לא נמצאת כל כך במסגרות להכיר.
אני מכורה להכרויות מקריות. אני שני האקסים שלי פגשתי במקריות מוחלטת... כמה שזה ישמע אולי מוזר.
והאינטרנט מוציא לי את החשק...
הייתי רוצה להכיר מישהו בסופרמרקט למשל, בשיחת חולין ברחוב... אבל אין לי אומץ להתחיל שיחה בכלל, וגם תמיד עוברת לי המחשבה שאם אני מוצאת חן בעיניהם, הם אלה שאמורים לעשות משהו.
עוד בעיה היא, שה"מתחילים" למיניהם, בים למשל, הם לא ממש הטיפוס שלי...
איך גורמים לזה לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבר יקרה
יעל צ'רניאק12/06/2011אני מבינה ללבך, שאת רוצה להכיר אותם במקרה, רצון לגיטימי.
זה מאוד נחמד שדברים מגיעים אלינו, והרבה פעמים זה קורה, אך אני לא בטוחה שזה קורה בגלל מזל, אלא בגלל עבודה פנימית שאנו עושים, של רצון המלווה בכוונה מדוייקת ובמוכנות רגשית ונפשית לקשר הנכון.
אם זה לא קורה מעצמו, כפי הנראה נדרשת עבודה על עצמנו: עבודת דיוק הרצון שלנו (כדי שלא ימשכו אלינו אנשים שאינם נכונים לנו), לדמיין את הקשר שאת רוצה , לעיתים נדרשת עבודה על שחרור דפוסים ופחדים לגבי קשר, (פחד ממחוייבות, פחד מכישלון, פחד מדחייה, תחושה שאני לא ראויה וכו') כלומר, הסרת המכשולים הנפשיים שיכולים להפריע לקשר הנכון או לאדם המתאים להגיע אלינו, שחרור אמונות מגבילות של איך זה צריך לקרות כמו : "הם אלו שאמורים לעשות משהו" ...
ולעיתים צריך גם לצאת מאזור הנוחות שלנו, ללמוד לעשות משהו שאנו לא רגילים, ללמוד לעשות זאת בדרך המתאימה עבורנו, אך לעיתים זה דורש אומץ, ומאמץ כדי לפתוח דלתות נוספות,
בסך הכל, בדרך הזו, את לומדת ומתפתחת ורק מקדמת את עצמך, אז המאמץ שווה :)
מקווה שקיבלת קצת כיוונים למחשבה
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה וירטואליתאליעזר02/06/2011
שלום ,
בגלל מריבות אינסופויות שלי עם אשתי,היא נסעה לסופשבוע עם בת דודתה
באותו הסופ"ש נרשמתי ל3 אתרי היכרויות ,חלקן הכרויות סקס וחלקן סתם רגילות
אשתי תפסה את אחד המיילים ששלחתי למשהי שרשומה שם
ומרגישה שבגדתי בה בגידה מוחלטת
אני מעונין לשקם את היחסים בינינו,אך היא לא חושבת שתוכל לסמוך עלי לעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליעזר יקר
עדה מורג02/06/2011במעט השורות שכתבת הכנסת כמה נושאים שונים: המריבות האינסופיות, הבגידה הוירטואלית והרצון לשקם...
אני מזמינה אותך לבדוק עם עצמך כל נושא בנפרד......
נתחיל דווקא מהסוף?
א. האם אתה באמת רוצה לשקם את יחסיך עם אשתך?
ב. מה תהיה תרומתך לשיקום האמון ביניכם?
ג. האם תהיה מוכן לחקור את המניעים שלך ל"בגידה" באתרי ההיכרויות?
ד. האם אתה מוכן לקחת אחריות על ה"בגידה הוירטואלית"?
ה. האם אתה מסוגל לבקש סליחה ולהתחייב לעתיד היחסים?
ו. מה חלקך במריבות עם אשתך?
ז. מה תהיה מוכן לעשות שונה כדי לשפר ולשקם את היחסים?
כפי שאתה בודאי מבין משאלותיי, אני מאמינה שאנשים בוגרים אמורים לקחת אחריות על מעשיהם ועל התוצאות. כדי שהתוצאות יהיו אחרות אתה אמור לפעול בדרך אחרת...
באיזו דרך תבחר? איזה תוצאות אתה רוצה?
מאחלת לך הצלחה מכל הלב
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע קשה לי לחוש התאהבותדורון28/05/2011
שלום,
יש תקופות שבהן אני יוצא לדייטים, לא הרבה ולא בתקתקנות. לעיתים יוצא עם אותה בחורה מספר פעמים, וזהו. אני לא מצליח ל"התרגש" או לחוש רגשות כלפיהן. למעשה אני חש דחייה מסויימת.
הפעמים היחידות שאני כן חש משהו כלפי מישהי זה כאשר אני חש שיש מצב שהיא "תלקח" על ידי מישהו אחר... כלומר, מרגשי קנאה... שמתי לב שאולי בכל הפעמים שכן חשתי, זו כנראה הייתה הסיבה ל"התאהבות" או "קראש", וזה לא נראה לי תקין, כי לא נראה לי שקשר כלשהו יכול להצליח מנסיבות כאלו.
אני בן 32 ומעולם לא הייתי בתוך מערכת יחסים, אני מניח שגם מפני שהיו לי עדיפויות אחרות וגם מפני שקשה לי להיפתח ולהכיר אנשים באופן כללי ויומיומי. נולדתי עם מומים וחשתי כל הילדות שלי שונה מאחרים, מה גם שעברתי עשרות ניתוחים ועדיין מחכה לי עוד ניתוח אחד לפחות. אולי יש למומים קשר לקשיים החברתיים שלי, קשה לי לדעת בבירור. אני חי בבדידות מסוימת, פרט לעבודה וחדר כושר.. אין לי כמעט חיים חברתיים.
זה לא כל כך נחמד לגור לבד, אבל קשה לי להיות במחיצת אנשים, לא מרגיש בנוח ליד אנשים. מרגיש כאילו לא משנה באיזה שדה או מקשה אני אהיה, תמיד אהיה נטע זר. ופחות קשה לי להיות לבד מאשר להיות אם אנשים, אבל בגיל שלי אני כבר מתחיל להרגיש כל מיני לחצים סביבתיים לגבי המצב שאני נמצא בו היום. זה מאוד מעיק.
בעבר הייתי בטיפולים שונים אצל פסיכותרפיסט ופסיכיאטר, אבל קצת התאכזבתי מהם. חשבתי שהם לא מחזירים תמורה נאותה לסכומים ששילמתי להם.
ואני חי היום בתוך עולם של חוסר זמן, שאין זמן לכלום. צריך להספיק המון ואין זמן. פשוט אין זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון היקר
יעל צ'רניאק30/05/2011אני מוקירה אותך על הכנות.
אני קוראת את דברייך ואתה מעלה מספר נושאים שונים וקשורים זה לזה.
לצורך העניין כדאי שנפריד בין הדברים:
1. לא מצליח להתרגש
2. חש משהו כלפי אלו שיכולות "להלקח" על ידי אחר
3. מומים שנולדת איתם, והתחושות שלך בעקבות כך
4. הרגשת השונה, בדידות, נטע זר
5. לחצים סביבתיים - צריך להספיק ואין זמן
קורה לעיתים קרובות שכשיש חשש כלשהו מזוגיות, פחד להחשף או להפגע, אנשים בוחרים באופן לא מודע בבני זוג " בלתי אפשריים " עבורם, כמו שאתה מתאר.
אתה מעלה גם את הסיבות שיכולות להיות לחשש הזה: תחושת השונות, הרגשת זרות, קושי להיות במחיצת אנשים... אלו דברים שבוודאי מונעים ממך ליצור קשר אמיתי וטוב, ויש להשתחרר מהתחושות הללו וללמוד לאמץ תחושת שייכות, שותפות, שמאוד חשובים בקשר זוגי מוצלח.
לכן, אם ברצונך באמת לפגוש בבנות זוג שתוכל להתאהב בהן וגם לייצר איתן מערכת יחסים של שותפות אמיתית, כדאי מאוד שתפתח את האיכויות הללו, יש להתגבר על החששות ועל המכשולים, לצאת מאזור הנוחות של להיות לבד, ולהתמודד עם מה שיעלה בדרך ופשוט להיות בדרך אל הזוגיות הרצויה שלך.
לפני כן כדאי לך לדעתי להתבונן על המניע שלך להיות בזוגיות, האם זה רק מתוך לחץ סביבתי, האם יש לך באמת רצון אותנטי להיות בזוגיות? זו שאלה מצויינת לשאול את עצמך, האם זה באמת מה שאתה רוצה?
מקווה שהשאלות הללו יעזרו לך להתבונן לעומק ותוכל לקבל תובנות מעצמך
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותדנה24/05/2011
אני נשואה מזה כמעט 34 שנה ובשנים האחרונות אנחנו הולכים ומתרחקים עד שכיום אנחנו
כמו זרים בבית.כלפי חוץ כאילו כלום הילדים באים בשישי לארוחה. יוצאים עם חברים.
ובמהלך השבוע חוזרים מהעבודה(עובדים יחד) וכל אחד יושב בחדר אחר.התקשורת בנינו
תמיד היתהבעיתית אך כיום אנחנו ממעטים לשתף אחד את השני .הבעיה שאני מרגישה
תקועה.אנחנו צריכים למשל לעבור דירה אבל הדרישות שלו שונות משלי אז אף אחד לא מחפש.אני יודעת שצריך לעשות משהו בתקוה שאנו לא במצב אל חזור.אני מבולבלת ולא יודעת איפוא להתחיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה יקרה
עדה מורג25/05/2011אני בהחלט מבינה את הקושי שאת חווה ויחד עם זאת אני רוצה להזמין אותך לעשות הפרדה בין הדברים.
א. בעית התקשורת ביניכם.
ב. תחושת התקיעות והבלבלול שלך.
ונשאלת השאלה אם א' נובע מ-ב' או ההיפך הוא הנכון.
העובדה שהתקשורת לא היתה טובה בעבר אינה אומרת דבר. תמיד אפשר ללמוד כיצד לתקשר בצורה בהירה, אסרטיבית, מכבדת.
מאידך, אם את מרגישה תקועה ומבולבלת - איך ניראית התקשורת כלפי בעלך?
האם את כועסת, מאשימה, מקטינה אותו? ואיך הוא מתקשר איתך? מה זה עושה לך?
וכעת נשאלת השאלה העיקרית: מה פשר תחושת התקיעות והבלבול? האם היא קשורה בזוגיות או שמא זו תחושה אישית שלך?
מה היית מוכנה לשנות בחייך כדי לא להרגיש כך? באיזה מידה היית מוכנה לקחת אחריות על חייך? על מה שקורה ביניכם?
אני מאמינה שכאשר צד אחד משתנה לטובה, הצד השני מגיב בהתאם.....
ועוד נקודה אחת - העובדה שאתם עובדים יחד הופכת את הזוגיות למאד סגורה... אין פלא שבאים הביתה וכל אחד מחפש את הפינה שלו. זה בסדר גמור לכבד את המרחב האישי של כל אחד...
עובדה זו כמובן לא מונעת תקשורת ואינטימיות ברגעים אחרים או שיתוף פעולה כאשר נדרשת החלטה (למשל מעבר דירה) או כאשר נדרשת עזרה הדדית.
לכן, בהחה שהזוגיות מאד חשובה לך, הייתי מזמינה אותך לשבור את מעגל השתיקה וההתרחקות. תזמי יציאה לבית קפה, תתקרבי, שתפי אותו ברגשותיך שלך מבלי להאשים או לכעוס, דברי איתו כמו אל החבר הכי טוב שלך....וצפי להפתעות.
קרוב לודאי שהשינוי יבוא....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעל יא תותחיתתתתיניב21/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יעל יא תותחיתתתת - תגובה
יעל צ'רניאק22/05/2011;)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בעייתי? קצת ארוך...שושו20/05/2011
קודם כל שלום!
אני אספר קצת על עצמי, אני בן 22, השתחררתי לפני כחודש מהצבא שירתתי כלוחם.
הבעיה שלי היא כזאת, עד כה לא היה לי שום קשר רציני, בין השאר קשר מיני עם אף בחורה, אני בחור די ביישן. חברים, ידידות אומרים לי תמיד שהם לא מבינים אותי, שאני בחור טוב, נראה טוב, מתאמן קבוע, בן אדם שאוהבים אותו, אז איך אני לא יוצא/מתחיל עם אף אחת.
החברים הקרובים שלי, כמעט תמיד עם חברה/בקשר עם מישהי והם הרבה יותר מנוסים ממני.
לפני הצבא לא היה לי קשר רציני עם אף אחת, המקרה היחיד בחורה שיצאתי איתה, והכל הלך חלק באמת הכל זרם, חיכתה בסוף הדייט שאני אעשה משהו (משהו כמו שעה מחוץ לבית שלה) וכשלבסוף לא עשיתי כלום היא עשתה תצעד. משום מה לא חזרתי לדבר איתה יותר אחרי, כאילו ירד לי ממנה לגמרי.
חוץ מזה בצבא היה לי עוד קשר עם מישהי שנמשך כחודש, בו אחרי שהיא אמרה לי שהיא "אוהבת אותי" גם חתכתי כי הרגשתי שאני סתם מושך אותה...
פרט לכך היו לי עוד מספר מקרים עם בחורות שפשוט התחילו איתי ופשוט הדפתי אותן...
השאלה שלי היא האם אני כזה חריג? מה לא בסדר איתי? ברור לי שיש לי איזשהו פחד ממערכת יחסים, ובעיה עם הבטחון העצמי, אבל אני באמת לא מבין מה נסגר...
תודה מראש על כל תגובה, חוץ מזה יצא לי לקרוא פה חלק מהתגובות ואתן פשוט אדירות, באמת, לא יודע אם מפרגנים לכן מספיק, אבל בהחלט מגיע לכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אני21/05/2011אולי לא הרגשת עדין רגש עם הבחורה בחודש הראשון וזה טוב שלא הולכת אותה שולל
ואמרת לה דברים לא נכונים
אבל אולי לוקח לדברים זמן להתפתח ,להכרות הבאה אם זה לא לגמרי לא וכן יש עניין
אולי צריך לתת לדברין יותר זמן
אתה רוצה מערכת יחסים? בכלל תשאל את עצמך ,זה משהו שאתה רוצה
שחשוב לך ,כי אולי אתה רוצה להיות לבד שזה גם בסדר
ומירים רואים מן הסתם אתה לא תתחבר לכל בחורה ...
פשוט תחיה ,גם זה יהיה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,
שושו22/05/2011את צודקת, וכן אני כן רוצה מערכת יחסים, אבל כמו שאמרת עם מישהי שאני ארגיש כלפיה אותה דבר,
תודה על המילים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושו היקר
יעל צ'רניאק22/05/2011תודה על הפרגון!
אין משהו לא בסדר איתך, עליך פשוט לחקור ולהבין:
א. מה אתה רוצה?
ב. איזה קשר אתה מחפש?
ג. איזו בת זוג נכונה עבורך?
ד. כשאתה חושב על חברה או בת זוג - אילו אסוציאציות עולות לך?
האם עולים פחדים? חששות? בעיות? מחנק? מה עולה אצלך?
ה. מי היית בקשרים הללו שהיו לך? לדוגמא: ביישן...
ו. מי היית רוצה להיות במערכת יחסים? לדוגמא: אמיתי, אוהב ...
ז. איך מתנהל אדם כזה? לדוגמא: איך מתנהל אדם שהוא אמיתי ואוהב?
התבונן בכל השאלות הללו לעומק ואולי יתבהרו לך כמה דברים על עצמך
העבודה היא עבודת מודעות, לשפוך אור על הדפוסים ומנגנונים הלא מודעים שלנו וליצור דפוסים חדשים של התנהלות כפי שהיינו רוצים להיות...
התבונן בשאלות אלו לעומק...
שיהיה לך בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שושו22/05/2011אני אתעמק בשאלות האלה, תודה על העזרה... אני חושב שבאמת יש לי צורך להכיר יותר את הדפוסים והמנגנונים הפחות מודעים שלי ולהבין לאן אני הולך מכאן.
ושוב תודה רבה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם?תמרה19/05/2011
היי, אני בת 29 ויש לי חבר מזה חודש. הוא מקסים ורוב הזמן כיף איתו אבל יש לו קטעים שבהם אני מרגישה שהוא קצת מתעלל. פתאום הוא נהיה קר אליי או נהיה מאוד ביקורתי כלפיי, ולפעמים הוא פשוט רוצה לחתוך ואז משנה את דעתו במהירות.
אתמול בלילה הוא בא לישון אצלי, היה מתוק אליי אחרי יומיים שלא התראנו אבל הייתי גמורה מעייפות אז הלכתי לישון די מהר (הוא לא היה עייף אז הוא קרא ספר). התעוררתי אחרי כמה זמן והוא פשוט לא היה. הוא הלך ולא העיר אותי ולא אמר אף מילה. התקשרתי אליו והוא אמר ואחרי שנרדמתי הוא הלך כי "פתאום הוא לא הבין מה הוא עושה במיטה שלי". הוא לא התנצל, הוא אמר את זה בקול קר, הוא לא התנהג כאילו זה לא יפה מצידו או שזה מעליב לומר דבר כזה, ועוד כעס על זה שנפגשנו בשעה מאוחרת.
חברות שלי אומרות שהוא סאדיסט, ואני מרגישה שאני צריכה לעשות משהו ולא יודעת מה.
האם זה הזמן לסיים את הקשר? מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תמרה
יניב19/05/2011אני חושבת שבתור אישה בת 29 את צריכה להעריך את עצמך יותר מכל ולהיות יקרה בעיני עצמך ... בטוח שיש בך דברים רבים שניתן להעריך כגון מראה שכל תכונות אופי וכולי ..... גברים הם טיפוסים שזקוקים לאתגרים ואם את תראי לו שהעולם שלך סובב סביבו הוא יקח אותך כמובן מאליו .. היחס שאת נותנת לעצמך זה היחס שהוא נותן לך גם אני חושבת שאת צריכה לעבוד על הערכה העצמית שלךך כי אם היתה לך הערכה עצמית גבוהה לא היית נשארת איתו אפילו רגע אחד זאת לא שאלה בכלל ...
לפי דעתי לפיכל מה שתיארת הוא חוצפן וזה ברור שהוא לוקח אותך כמובן מאליו את צריכה להבהיר בינך לבין עצמך שלא מגיע לך יחס כזה ברגע שמישהוא מזלזל בך הוא עבר את הגבול או קי חברות שלך אומרות שהוא סדיסט למה להגיע למצב כזה ??? מה יש לך לעשות עם בחור סאדיסט ? לא חסר דגים בים אני בטוחה שמגיע לך יותר מזה בהצלחהההה[=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמרה יקרה
יעל צ'רניאק20/05/2011את מתארת חבר שנע בין להיות מקסים ומתוק לבין התעללות, ביקורתיות, קור, ניתוקים, העלמות, העלבה.
האם את רוצה שחייך יתנהלו באופן כזה?
האם את רוצה לחיות את חייך לפי מצבי הרוח של חברך? כשמתאים לו תהני מהזמן איתו וכשבא לו להתעלל ולהעלם, את נשארת עם תסכול וכעס.
האם את מוכנה להיות קורבן של מצבי הרוח של חברך?
אני מאמינה שאנחנו מושכים לחיינו אנשים התואמים להוויה שאנחנו משדרים לעולם.
באיזו הוויה את מתנהלת כיום? סופגת? מכילה? סולחת? קורבנית? לא ראויה?
תשאלי את עצמך, האם את מרגישה ראויה למישהו יציב ואמיתי שיהיה שם לצידך תמיד באהבה, בהערכה , בכבוד?
מה עלייך לשנות בעצמך על מנת להתנהל כך? כיצד תוכלי יותר לכבד את עצמך? מה עלייך לחזק ולפתח בעצמך על מנת לא להתפשר על גבר שמתעלל בך? כיצד תוכלי לאהוב את עצמך? לדעת לשים גבולות למה שנכון לך ומה שלא? לדאוג לעצמך ולעתידך?
ראוי שתתבונני עם עצמך לעומק בשאלות אלו, תראי אילו אמונות עומדות שם ברקע, לדוגמא: אני לא אמצא מישהו טוב יותר, אני לא ראויה, לא שווה, תראי עם עצמך האם אמונות אלו ואחרות מהדהדות לך, האם הן יושבות שם איפשהו בעומק תודעתך?
אם כן, תדעי שהן לא האמת , ואת יכולה לשנות אותן, הן אמונות שסיגלת במהלך חייך, אך את יכולה להתפתח ולחזק את עצמך!
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאושששיניב18/05/2011
שלוםם אשמח לספר את אשר יושב על ליבי הבעיה שליי נסתרת ממני [הכוונה לא מספיק ברורה כדי שאוכל להבין אותה בעצמי ולבטא אותה במדויק] אבל אני אנסה להסביר בערך מקווה שתבינו ..שנים על גבי שנים שזה איתי כמו קרציה בראש לא מרפה ממני כיום אני בת 18 מאז ומתמיד אהבתי גברים ונמשכתי אך ... הקשרים שלי איתם לא הולכים כשהיתי בכיתה ו' ילד מהכיתה שלי ניצל אותי ונישק אותי בכח זה נורא פגע בי ומאז אני לא אוהבת נשיקות יש לי קשר טוב אם אחים שלי ואבא שלי והכל בסדר אפילו טופלתי אצל פסיכולוג קליני במשך 4 שנים ..ושוחחנו על זה הבעיה שלי עם גברים היא שהקשרים שלי איתםם מדהימים בהתחלה ואחרי זה הם גיהנום בגדול אני בחורה רגילה נראת טוב עם חברות מבינה עניין אשת שיחה אבל הבעיה היא שכל דבר שאני יוצאת איתו לא משנה באיזה גיל ..בהתחלה הוא ממש ממש מתלהב ממני ואומר שאני מיוחדת ומסתורית והשיחה מענינת והכל מדליק ואז הוא מתאב בי וכשאנחנו הופכים לחברים בהמשךך הם נורא מתעצבנים עלי פיתאום מתחילים לישנוא אותי
מכיוון שאני מתרחקת מהםם ומתחילה להיות קרה ומזלזלת בהם לא אכפת לי ליפגוע בהם פיתאום .. וזה מתסכלל אותיייי שבהתחלה הם מעריצים ואחרי זה הם שונאיםם אשמח שתעזרו לי כי נורא אבל נוראא קשה לייייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליענה יקרה
יעל צ'רניאק20/05/2011אני שומעת את התסכול שלך,
אך גם אני רואה שאת כותבת על האחריות שלך בכך
ואת כותבת בעצמך:
"שאני מתרחקת מהם ומתחילה להיות קרה ומזלזלת בהם לא אכפת לי ליפגוע בהם פיתאום ... "
את נעה על הציר בין הערצה לשנאה, ציר מאוד קיצוני,
זה בוודאי משרת לך משהו
מה זה משרת לך? מה את מרוויחה מההערצה ואח"כ מהזלזול? מה זה נותן לך?
האם זו תחושת שליטה? כוחניות? האם זו תחושה אחרת?
זה מאוד חשוב שתראי את הדפוס שלך שם ואת הרווח שלך שם.
אחרי שזיהית את הרווח שאת מקבלת מהזלזול והפגיעה בהם, נסי לבדוק עם עצמך האם את מוכנה לוותר על הרווח הזה כדי להיות ביחסים בריאים וטובים ומתונים יותר לאורך זמן.
האם יש לך אמונה או מחשבה שיחסים ללא דרמות שליטה הם משעממים?
נסי להתבונן עם עצמך על שאלות אלו , ולבדוק עם עצמך האם את באמת מעוניינת ביחסים טובים ובריאים לטווח ארוך, או שאת מחפשת כרגע דרמות שליטה והערצה וכשהם כבר שלך כביכול, אין לך כבר צורך בהם ואת מתנגת אליהם בזלזול? אם זה המצב , האם את רואה שאת רוצה לכבוש אותם בלבד? ולא לייצר איתם קשר אמיתי בגובה העיניים?
התבונני בכל הדברים הללו עם עצמך
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהריון ובן זוגי ואני לא ביחדאנונימית**15/05/2011
שלום .. הכרנו בן זוג לשעבר ואני לפני מס חודשים, היתה אהבה גדולה ,סקס מדהים! כשעבר לגור איתי התחלנו לגלות שאנחנו לא מסכימים על הרבה דברים, בתחושותיי הוא ניסה לחבל בקשר ממקום של דווקא פחד לאבד את הקשר והוא לחץ לי על כל הכפתורים שהוציאוני מאיזון.. נפרדנו, גיליתי שאני בהריון.. הוא לא רצה שאשמור את ההריון אך אני הולכת איתו עד הסוף.. הוא החל להשלים עם העובדה ואנחנו לא בזוגיות כבר כחודש... ליבי מתגעגע אליו מאוד.. אינני יודעת מה לעשות כדי שישוב אליי בחזרה.. אני מאוד עצובה ואובדת עצות.. עזרתכם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך יקרה
יעל צ'רניאק17/05/2011במצב מורכב זה עולות הרבה שאלות:
האם הוא יקח את האחריות ויתפקד כאבא של הילד שיוולד?
האם את תגדלי את הילד לבדך? ותנתקו כל קשר?
בין כה וכה, את יכולה ללמוד מנסיון העבר בינכם על ההתנהלות שלך בקשר
לראות מה עלייך לפתח בעצמך כדי שתוכלי להתנהל אחרת בקשר
מהם הכפתורים שמוציאים אותך מאיזון? כיצד תוכלי לעבוד על הכפתורים הללו שלך, כדי ש:
א. זה לא יוציא אותך שוב מאיזון
ב. כדי שתפגשי שוב את הבחור הזה או בחור אחר שכן מוכן ובשל לקשר רציני אמיתי ואוהב ולא מפחד מקשר כזה.
אני מאמינה שעבודה פנימית שלנו על עצמנו, משנה את הנסיבות החיצוניות,
במיוחד אם הוא מתכוון להיות שם בשביל הילד , חשוב שתעשי את העבודה עם עצמך, כדי לפגוש את הבחור ממקום שלם ורגוע יותר.
בכל מקרה, את קיבלת על עצמך החלטה גדולה,בחרת להמשיך עם ההריון ולהביא לעולם את הילד הזה, קחי אחריות גם על ילדך וגם על עצמך לטפל בעצמך, בצרכייך, במצב רוחך, להתמקד בעתיד שאת רוצה לעצמך ולילדך, לשמוח על המתנה שקיבלת והחלטת להביא לעולם, התמקדי במה שיש לך, בטוב!
אין מתכון קסמים להשיב את הבחור, השיבי את עצמך לעצמך , זו תהייה הבחירה הבוגרת והנכונה עבורך לעשות.
וזו יכולה להיות גם הדרך ליצור קשר אמיתי, איתו או עם אדם שנכון עבורך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם תעזרו לי להבין מה הולך פהיניב14/05/2011
הסיפור שלי הוא כזה אני בחורה בת 18 הכרתי בחור בן 20 דרך חברה ... כשהינו עם עוד אנשים הוא לא הרעיד את הרגל הכוונה הקפיץ אותה כשהוא יושב[תנועה מוכרת להיפראקטיבים] אבל כשניפגשנו לבד הכוונה יצאנו למרות שהיתה שיחה מענינת ומצחיקה ואוירה רגועה הוא התקרב אלי אבל הרעיד את הרגל תוך כדיי זה נראה כמו חוסר סבלנותת יכל להיות שהוא השתעמם ? מדוע הוא הרעיד את הרגלל הוא דיבר בביטחון וברוגע ולא היה הכי ביישן שבעולם אז מדוע בכל זאת .. הוא התקרב אלי והרעיד את הרגל הוא גם נגע בי בעדינות תוך כדי שדיברנו וניצל הזדמנויות כדי לחבק אותי האם זה מעיד על משיכה ?? יתכן שהוא נמשך אלי ? יתכן שהוא מרגיש איתי בנוח לפי התיאור ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל' יקרה
יעל צ'רניאק15/05/2011אין צורך לנתח כל תזוזה ותנוחה שלו,
סמכי על עצמך , על תחושותייך
האם את הרגשת בנוח איתו?
האם הרגשת שיש בינכם קירבה?
אם הוא התקרב וחבק אותך זה בהחלט מעיד על משיכה...!
זה מפתיע אותך שהוא מרגיש בנוח איתך? שווה להבין מדוע זה מפתיע אותך...
חזקי את האמונה בעצמך ותסמכי על כך שהוא (או גבר אחר) יוכל להרגיש בנוח איתך...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להחזיר את האנטימיותבת 4014/05/2011
בת ארבעים ואחת והוא ארבעים ושתיים . אנחנו נשואים 17 שנה.
מכירים מהצבא. לשנינו היו מערכות יחסים קודמות.
יש לנו שני ילדים, אוהבים ומכבדים אחד את השני ,תומכים, מפרגנים, מאפשרים את המרחב אחד לשני וגם מקפידים לצאת לבלות יחד (כולל נסיעה אחת לחול בכל שנה ללא הילדים) . לכל אחד קרייירה מצליחה וסיפוק מהעבודה ויחד עם זאת זמן חופשי להתעמל, להיפגש עם חברים וכו'..
בשנה שנתיים האחרונות כמעט ולא מקיימים יחסי מין. (תדירת של אחת לארבע חודשים וגם זה ביוזמתי). אני מרגישה שהוא מתחמק, מעדיף להיכנס למיטה מאוחר אחרי שאני כבר ישנה. גם כשאני יוזמת טוען שהוא עייף. כשזה כבר קורה, אני מרגישה שהוא ממלא את חובתו ולא משקיע. בהרבה מקרים אני יוזמת מין אורלי - הוא גומר, הולך להתקלח ולא חושב לגרום גם לי הנאה.
לעומת זאת יש ביננו הרבה מגע , חיבוקים, ליטופים וחיבה אך אין סקס. !
שאלתי אותו בשיחה גלוייה האם הוא אוהב, האם הוא מרגיש סיפוק מהזוגיות, מהמשפחה, מהעבודה.. הוא השיב שכן ולא רצה להרחיב בשיחה. שאלתי אותה אם הסקס לא חסר לו או שאולי יש איזו בעייה פיסית הוא שלל אפשרות כזו והשיב תשובה סתמית "פשוט לא יוצא" (אף פעם לא היה דברן במיוחד). לא חושבת שהוא בוגד.
מה קרה לו? איך אפשר להחזיר את היחסים האנטימים ?
לי זה חסר, לא רוצה להשלים עם זה ולראות את המשך חיי ללא יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק15/05/2011היות ואנחנו לא סקסולוגיות, אני יכולה להציע כיוון חשיבה:
1.עונג
2. פתיחות ותקשורת פתוחה וגלויה מצדך על רצונותייך ותשוקותייך, מבלי לחפש בעיה אצלו.
האם אתם משקיעים בערבים רומטיים, לעורר את התשוקה את הזוגיות, כי אני מבינה שיש בינכם חברות, והרבה מגע,
האם ניסית ליצור אוירה רומנטית?
האם שיתפת אותו ברצונך? להחזיר את האינטימיות ? בלי לחפש בעיה או אשמים, פשוט שאת מאוד רוצה את זה.
זה אך טבעי שהאינטימיות תדעך עם הזמן , אם לא דואגים לשמר אותה, יש כלכך הרבה עיסוקים, מחשבות, עבודה, ילדים ו"לא נשאר זמן" לכך, אך כמו שאת מבינה זו בדרך כלל לא הסיבה האמיתית.
האם הוא יודע כמה זה חשוב עבורך? האם אמרת לו?
לעיתים אנחנו צריכים לשמוע במפורש את הדברים ולא ברמיזות כדי להפנים אותם.
בחרי דרך נעימה ומענגת להחזיר את האינטימיות, צרי הרפתקאה בתוך הזוגיות שלכם, משהו לא שגרתי כך שהוא יהיה שותף להרפתקאה ולא ירגיש שהוא לא בסדר ואשמה על כך שהוא צריך לענג אותך ולא עושה זאת,
וכמובן את יכולה להעזר בפורומים של סקסולוגים והערת התשוקה המינית
לסיכום: פתיחות לגבי רצונותייך ולקיחת יוזמה על יצירת אוירה מזמינה ורומנטית לבילוי אינטימי,
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?אני12/05/2011
היי נראה לי כתבתי פה בשנה האחרונה אין ספור פעמים
והגבתן לי גם בהאם את בכלל רוצה להישאר בקשר הזה
ותראי מה את רוצה
וכעת אני 3 חודשים אחרי הפרידה האחרונה ,מקשר של שנתיים וחצי
שהיה אהבה או התאהבות אדירה ושנה של האבקות וכאב
בדיעבד היינו צריכים להפרד מקסימום לפני שנה,אבל נשארנו
ובהמשך הזמן היו עוד דברים שגרמו לי לטינה וכעס אליו ,ולא רוצה שום קשר אליו
וגם ברור שאין סיבה לחזור,גם כשדיברתי איתו, אבל למרות זאת
אני עדין מרגישה תקועה.
אני חושבת עליו על הקשר איתו הרבה מאוד, על זה שכן היו דברים נהדרים
והאם אני אמצא אותם עם בחור אחר,ואיך לא לפחד מהכרות ומהפגיעה ההרסנית שיכולה להיות .. אני מתגעגעת לדברים שיש בזוגיות ,אבל בסופו של דבר לא הצלחתי שיהיה לנו טוב בקשר והיה המון רע .
אני אמורה לשמוח שנגמר, אבל יש הרבה חוסר ביטחון ואובססביות במחשבות על מה קרה שם לא טוב ...
איך משחררים? איך אני באמת אפנים את מה שאני אמורה להבין לגמרי שאם בפעם השניה היו בעיות מהותיות אז לשמוח שנגמר ואני לא צריכה לסבול את ההתנהגות שלו יותר ,לצד הפחד שאצל כל בחור יכולים להיות דברים שאני לא אוהב, ושאם בחור אחר יוכל להבין אותי כמו שהוא הבין...
אני עסוקה בזה רוב הזמן ומתוסכלת וחוששת....
מה עושים?
יצאתי לכמה דייטים שחתכתי מהר ,אני מתכתבת עם בחור שנעים לדבר
אבל גפ זה מראה לי מהעבר שלו עד כמה הכל יכול להשחק עם הזמן ...
ולצאת עם חברה ושבחורים יתחילו איתי ...אני לא יודעת אם יש לי את הראש
אני פוסלת אותם במחשבותיי על ימין ועל שמאל, ממש עושה לעצמי רשימה של מה טוב לי ומה לא...
גם יש הרבה פעמים שהמחשבות עליו מפריעות לי להתרכז ואני עסוקה בהן
ומרגישה שהיום-יום שלי תקוע לעיתים ,ולא מוצאת איך להשתחרר.. ומה קורה איתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני12/05/2011אני מרגישה אובססיבית, עברו 3 חודשים משהו כמו שנה היה גרוע
ועדין כל היום ,גם כי אני לא עושה הרבה היום, אני במחשבות וכעסים
ועצבים ,מצד אחד טוב שנגמר מצד שני שנאה אליו ובכלל הייתי רוצה לא להכיר אותו
כי אני מאשימה אותו שהוא התקשר וגרם לנו לחזור וזה גרם לי לעוד יותר קושי
ואני אפופה במחשבות האלו ...והא זבל כשדיברנו אמר לי כל מיני דברים ףלמה בכלל התקשרת ? הייתי רוצה לקבל מכה בראש ולשכוח שהוא אי פעם היה קיים
מאוד עצוב שזה מה שיש לי על מי שחשבתי שהוא אהבת חיי ...
איך מתמודדים עם כל הכעס הזה ? שלחתי לו מכתב שנאה ,ולא מתביישת בזה,אחרי שהוא התקשר ואמר את הדברים שלו ...חתיכת דפוק ,על כל הדברים הרעים שהוא עשה
ועל כמה שאני שונאת אותו רציתי שיכאב לו ושיקלוט שחבל לי שבכלל חזרנו ....
איך אני מפסיקה לשנוא אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
אני15/05/2011היי יעל תודה על ההתיחסות
בימים האחרונים כן כתבתי בלי סוף על כל הכעס הכאב מה היה טוב מה היה גרוע
העצבים הטינה
וכן כתבתי גם על התמקדות בעצמי על מה חשוב לי איך אני מתעלת את עצמי בדברים חיוביים איך אני מעסיקה את עצמי כדי שיהיה לי פחות ופחות זמן לחשוב
להתמקד בחיי שלי..
אבל בלילה כשנשכבתי לישון עדין הייתי עמוסה ומלאת כעס
ועל אף שהוא אמר שאם אני עוד פעם אכתוב דברים כאלה הוא לא ידבר איית
יותר ולא יענה לי ...מי רוצה שתענה בכלל ? ממקום של חולשה פניתי אליך
מי אתה בכלל? כל הדברים והמחשבות בדיעבד שהתגלו בגלל החזרה
ויש מיליון דברים בלי סוף פשוט... אז שלחתי לו הודעה כואבת במיוחד ואולי גם שתרגיז אותו שהוא שוב לא יבין מאיפה צצתי לו ... אני יודעת שלא כדי ליצור קשר ולהתנתק
ואני לא רוצה שום קשר איתו...אבל כן להוציא עליו את הכעס שידע איזה בחור גרוע הוא
ושאני לא מאמינה שפעם אהבתי אותו ..אני רוצה שיכאב לו כמו שכאב לי!
בגלל זה שחזרנו ,אולי הייתי זוכרת אותו באהבה אם לא היינו חוזרים
הוא גרם לי לזה שהזיכרון שלי מהאהבה הראשונה הוא קיצוני ורע
ומשפיע מאוד על כל הסתכלות על בחור אחר ....
אני מלאה בכעס עליו ...והכעס לא עובר ככל שאני כותבת אני מבינה כמה דםוק הוא
ואיך לעזכעזל הסכמתי לחיים המפגרים שלו שממש לא בנויים למערכת זוגית
ומכעיס אותי מאוד שעכשיו הוא כן ישפר וכן ישנה ,איתי הוא התחיל קצת לשנות ..אבל כבר הייתי עם כל הטינה ,ועוד הדברים שאם הייתי יודעת שהוא עשה אותם לא הייתי חוזרת...
אני שונאת אותו על זה שחזרנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך יקרה
יעל צ'רניאק15/05/2011אני שומעת מדברייך את הקושי, את ההתמודדות, את הכעס והשנאה והכאב
קודם כל אני רוצה לחזק את ידייך על הבחירה לעזוב קשר שאינו בריא עבורך
לעשות צעד משמעותי כזה לחיים טובים יותר
ולא להיות עם בחור שעושה לך רע
עכשיו זה הזמן שלך לצמוח, לשחרר אותו, לשחרר את הקשר
עלייך לגייס את כל הכוחות שלך כדי לשים את זה מאחרוייך, ולהמשיך הלאה
להתרכז בעתיד
בקשר הטוב שאת רוצה, להתחיל לחשוב איך יראה קשר טוב ובריא
איך תרגישי בקשר כזה
בקשר משמעותי שנגמר, זה טבעי שתהייה תקופה של כאב, אובדן על משהו שאיננו כבר
וזה בסדר להיות בתחושה הזו של האובדן
יחד עם זאת, את צריכה לקחת אחריות להרים את עצמך לעבר מה שאפשרי עבורך
אולי את זקוקה לזמן עם עצמך, חופשה, התנקות, אולי להעזר בחברות או באיש מקצוע
סביבה תומכת שתחזק אותך
אך יותר מכל את זקוקה לעצמך, לחזור אל עצמך , אל רצונותייך,
אל הבחורה שאת אוהבת בך
אלו שתי קיצוניות: אהבה או שנאה - את יכולה לבחור במה את רוצה להתמקד
לשנוא אותו או לאהוב את עצמך ואת העתיד שאפשרי עבורך, במה את בוחרת?
כדי לשחרר אותו, את יכולה לכתוב לעצמך!
שוב ושוב ושוב ... אפילו למלא מחברת שלמה... העיקר להוציא ממך את הכעס ...
למצוא את המקומות הנכונים לתעל אלייהם את האנרגיה העצומה של הכעס, לעשות פעילות גופנית, משהו יצירתי.. כל דבר שיכול להקל עלייך ולעזור לשחרר את האנרגיה העצומה הזו.
ואז..
להתחיל להפנות את הפנים קדימה ליצירת עתיד חדש וטוב יותר
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למרות שענה אחרי שנתיים לא ברורa09/05/2011
התקשרתי אל מישהו שאהבתי עד מוות אחרי שנתיים של נתק והוא ענה...הוא ידע שזאת אני לפי הצורה שענה ולפי זה שימים ספורים אחרי עוד המשיך ליצור סוג של אינטרקציה אז לפחות הייתי בטוחה שהוא אוהב אותי מאוד השאלה אם האהבה יכולה להשאר קיימת גם לאחר נתק של פרק זמן כמו שנתיים? זאת הייתה שיחה מוזרה מאוד אבל למה הוא ענה בכלל? יש איזו סיבה בטוח..אבל הוא לא חושף אותה..אני חשבתי עליו כל הזמן הזה..יש מצב שאולי גם הוא חשב עלי? כי אחרי חודש וחצי שלא הגבתי וגם הוא לא בדיוק "צייץ" אחרי השיחה ופתאום שלחתי שוב סמס הוא ציין "אכן,ניסיתי להשיג אותך 4 פעמים" חשבתי לעצמי שינסה להשיג אותי בפעם החמישית אבל זה- כבר לא קרה... מע עלי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
A10/05/2011מה*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
יעל צ'רניאק11/05/2011כן, הוא ענה, הוא חפש אותך בעבר, אולי אהב אותך
ללא ספק נתק של שנתיים ו4 שיחות שלא ענית - פוגמים באמון
לא תוכלי לדעת מה עובר במוחו, אולי חשב עלייך, אולי נפגע ממך
מה שחשוב עבורך הוא ללמוד את השיעור כאן...
מה למדת על עצמך מההתנהלות שלך? מה הפנמת?
מה ההשלכות של התנהגותך?
מי היית אז ?
מי את היום? במה התקדמת? מה הבנת על עצמך? מה שינית/ שיפרת בעצמך?
מניסיוני, ככל שאנו עובדים על עצמנו יותר, כך הדברים מסתדרים לטובתנו, לא תמיד כפי שאנחנו תכננו או רצינו, אבל בדרך שהיא נכונה יותר ומדוייקת יותר עבורנו,
לכן הייתי מציעה לך לשאול את עצמך את השאלות הללו, ולהתבונן עם עצמך:
על האחריות שלך בקשר שהיה בינכם,
על מה באמת חשוב לך בקשר זוגי
מי את רוצה להיות בקשר זוגי שהוא ברייא ונמשך לאורך זמן
האם יש משהו שעלייך לשנות בעצמך לשם כך?
כשהדברים הללו יהיו יותר ברורים עבורך, החליטי מתוך בהירות מה הצעד הבא הנכון עבורך במקרה זה,
התשובות הן אצלך, האם להיות כנה ופתוחה איתו, לאמר לו מה את מרגישה כלפיו ואם יש משהו שאת מצטערת עליו - לאמר לו את זה, לאמר לו מה היית רוצה שיהיה ומה את מוכנה לעשות בשל כך... ?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי..
a11/05/2011וואיי תודה על היחס..<3 את צודקת אחרי מה שקרה אז השתנתי כמעט 360 מעלות עברתי כ"כ הרבה מאז ובעוצמות ענקיות...ואין ספק שהייתי צריכה לעבוד על עצמי וללמוד איפה טעיתי...ואכן טעיתי...זה מורכב אני לא אספר את כל זה עכשיו..פשוט הייתי חסרת אמונה בנוגע לתגובה שלו ואם יענה לי בכלל...הייתי בהלם והרגשתי שגם הוא היה ממש משותק במהלך השיחה אבל שוב נראה לי שקצת אכזבתי את עצמי אבל הוא ענה לי יום בהיר אחד ב 11 בלילה ככה פתאום הפלאפון ממש קפץ כאילו נלחמנו מי יענה למי רק שההזדמנות לא תעלם...איך זה שאנשים אוהבים אבל לא מסוגלים לפתוח את הלב בגלל משחקי כבוד אגו ושמירת טינה? :’(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי.. - תגובה
יעל צ'רניאק12/05/2011שאלה מצויינת, אין בזה שום הגיון!
למה שאנשים שאוהבים זה את זה לא יהיו מסוגלים לפתוח את הלב?... בגלל משחקי כבוד...
אבל החיובי בזה הוא שאנחנו יכולים להתחיל לעשות את השינוי, לשנות את עצמנו, ולא לפעול מתוך אגו, משחקי כבוד וטינה.
להתחיל לפתוח את הלב ולצאת מהמשחק חסר ההגיון הזה...
סוף שבוע נעים לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש פחד עצום להיפגע
A12/05/2011ומה אם אפתח את הלב ושוב פעם זה רק יכאיב לי? לפעמים נראה לי שעדיף להישאר בעמדת ה"נינוחות" שלי...ולחכות..שאולי יום אחד "יפול לו האסימון"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוהי הבחירה שלך
יעל צ'רניאק12/05/2011שתי האופציות מונחות לפנייך,
האם תקחי את הסיכון להפגע כדי לגלות מה אפשרי או שתבחרי להשאר באיזור הנוחות.. ולחכות... או שיפול לו האסימון או שלא...
זוהי בחירה ששווה להתבונן עליה ביתר העמקה
אלו החיים שלך, והבחירות שאת בוחרת לעשות קובעות את חייך
בהצלחה לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאורטל09/05/2011
כולי שבורה מבפנים ומרוסקת.
הכרתי בחור לפני כחודש, יצאנו לא הרבה פעמים, היה מגע אינטימי.
היה לי כיף שוב להרגיש בעננים אך השתדלתי למקד את עצמי ולהחזיר למציאות בכל עת, עקב פחד להפגע.
הוא ידע שאני לא רוצה להפגע ואני ידעתי שהוא יצא לא מזמן מקשר ארוך.
בסופו של דבר הוא החליט להפסיק להפגש, כיוון שנראה לו שאני רוצה משהו רציני והוא לא מחפש את זה ורוצה את החופש שלו. משהו בסגנון ה"זה לא את, זה אני" רק שבמקרה הזה זה בא לו מהלב, וידעתי את זה. ניסיתי לדבר ולומר לו שניתן לזה עוד צ'אנס אבל הוא אמר שאני רק אפגע יותר. וכיוון שאני בחורה כ"כ מדהימה וטובה מגיע לי מישהו שיהיה שם בשבילי ויעניק לי את כל האהבה שמגיע לי, והוא לא יכול.
אני רוצה אותו בחזרה. אני יודעת שזה דבילי ומפגר, אבל אני התאהבתי בבנאדם ואני יודעת שהוא לא היה אטום אליי ריגשית לחלוטין.
מנסה לשחרר, בחיי!!!
אבל עדיין יש לי תקווה מפגרת שהנה הוא עוד מעט יתקשר ויגיד שהוא מתחרט ורוצה לנסות.
על סמך נסיונכם... יש דרך? יש אפשרות להשיב אותו?... או שהכל כבר הרוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק10/05/2011יש מקרים שאנו נסחפים אחר הרגש שלנו ואחרי התשוקות שלנו,
ולמפנטזים שהכל יסתדר
אני בעד אופטימיות,
אך חייבים להשאר ערניים - לשים לב לסימנים, להקשיב לתחושות בטן שלנו, להביט במציאות, ולא להתעלם מדבר...
הבחור הזה לא מעוניין בקשר רציני, האם את רוצה להיות עם אדם כזה? שפעם יהיה שם ופעם אחרת לא? יכול להיות שהוא באמת הרגיש משהו כלפייך, והוא לא פנוי כעת רגשית, כל הקלפים פתוחים, האם באמת זה נכון עבורך להכנס ליחסים כלשהם עם אותו בחור?
את שואלת אם יש דרך להשיב אותו , אך מה שאת באמת רוצה כפי שאני מבינה מדברייך הוא שהוא ישנה את דעתו, שיתחרט, שיחליט שהוא רוצה להיות בקשר.
האם את רוצה לשלוט בדעתו? האם את רוצה לשלוט ברגשותיו?
האם את יכולה לשלוט במה שהוא רוצה ומרגיש?
מנסיוני, אנחנו לא יכולים לשלוט על השני, אלא רק לעבוד על עצמנו, ולסמוך שהדבר הנכון יקרה, לכן חשבי עם עצמך כיצד את יכולה לאסוף את עצמך חזרה ולהיות האדם (הבחורה) שאת תאהבי לאהוב?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעל את צודקת
אורטל11/05/2011ב100%!!
אני ממשיכה הלאה בדרכי ומקווה לטוב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה!
יעל צ'רניאק12/05/2011That's the spirit!
אני כל כך שמחה לעזור לאנשים כמוך שמוכנים לקחת אחריות על חייהם להתקדם ולצמוח!
סוף שבוע נעים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך עזרהאנונימי06/05/2011
שלום,
שאלתי כאן שאלה לפני כמה שבועות לגבי קינאה שיש לי לחברה שלי..
וכעת הגעתי למצב שאני ממש לא יודע איך להגיב..
האקס שלה והיא נשארו מאז חברים טובים (זה היה לפני שלוש שנים).
ולא באמת אכפת לי שהיא תדבר איתו או אפילו תיפגש איתו אין לי בעיה אני גם מכיר אותו דרך חברים משותפים.
לאחרונה הם התכתבו בפייסבוק.. וראיתי את ההתכתבות והיא כתבה לו שהם חייבים להיפגש (שוב באמת שאין לי בעיה אני אפילו מעודד את זה) אבל בסוף היא הוסיפה "חולה עלייך"
אז לא התייחסתי לזה..הוא ענה לה שבכיףף הם ייפגשו
היום אחרי שלושה ימים היא הגיבה לו " 3> "
ככה סתם בלי שום כלום ובלי קשר..וכבר לפני חצי שנה הערתי לה על זה שזה מאוד מפריע לי כשהיא כותבת לאנשים ככה..אולי זה ילדותי אבל קשה לי ליראות שחברה שלי מביעה רגשות חיבה לבנים אחרים בטח כשזה מופנה לאקס שלה.. איך עלי להגיב? האם לכעוס שוב? זה סתם ייצור שוב פעם את התחושת חנק..אבל ממש קשה לי להתעלם מזה כי זה באמת מפריע לי זה עושה לי צביטה בלב כשאני רואה את זה..וזה לא שאני חושש אני יודע שאני אהיה איתה תמיד ואני בטוח שהיא לא תעשה שום דבר..
אבל עדיין ממש קשה לי לראות את זה..אבל אני ממש לא רוצה לחנוק אותה בקשר והיא תרגיש שאני קנאי בטירוף..
לסיכום,
איך עלי להגיב במצב הזה?
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור יקר
יעל צ'רניאק10/05/2011עדה ענתה לך כל כך יפה, לפני כמה שבועות
אתה צריך לבחור בין הקנאה לאהבה - ולהתמסר לבחירה שלך
יתכן וזה לא קל, וללא ספק קנאה היא רגש מאוד חזק ושלילי
האם אתה יכול לסמוך עליה?
להסיט את תשומת לבך לאהבה שלכם ולהעצים אותה
גם אם הרגש של הקנאה עולה, אתה לא חייב להתנהל מתוכו
אתה בעל הבית ואתה קובע, האם אתה נותן לרגש הזה לנהל את חייך או שאתה מחליט על אף הרגש לעשות את הבחירות הנכונות, ולהתנהל מתוך חשיבה מאוזנת שתחזק ותעצים את הקשר שלכם.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)