מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מחדשים אהבה שהתפוגגה הוא מרגיזשלי15/01/2012
לאחרונה אני מתעצבנת מכל דבר שהוא עושה ובולט לי מידי השינויים בינינו אני רגישה והוא רגיש רק כלפי אני פחות רומנטית והוא מידי אני משתדלת להיות נחמדה לסביבה והוא לא דופק חשבון לאף אחד, התגובות שלו מתחכמות אף פעם לא ישירות כן לא שחור ולבן אלא תמיד בעקיפין זה ממש מעצבן הוא לא קיבל הרבה אהבה בחייו ואולי הייתי צריכה לאהוב אותו יותר אבל זה לא הולך לי הוא רק גורם לי להתעצבן וחבל לי אנחנו נשואים והיה לנו טוב אבל לאחרונה אין לי כח ומוטיבציה להתמודד אין לי תמיכה מהורי כי הם לא מחבבים אותו ואני לבד במערכה הזאת מבולבלת מאד ועצובה הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי יקרה
יעל צ'רניאק22/01/2012התנצלות על העיכוב בתגובה,
את רוצה לחדש אהבה שהתפוגגה.
האם הכל התפוגג? מה כן נשאר? מדוע את רוצה לחדש את האהבה?
כן יש בינכם שוני, וההבדלים מתבהרים ובולטים יותר... אך זוהי לא חייבת להיות בעיה, אם את תוכלי לראות את מה שכן קיים בינכם.
מדוע את נשארת בקשר? האם זה רק בגלל שנישאת לו? מהם הדברים שאהבת בו? מהם הדברים שאת עדיין אוהבת?
את כותבת שהוא מרגיז, שאת מתעצבנת מכל דבר שהוא עושה...
אולי יש משהו עמוק יותר שמפריע לך? חוסר סיפוק פנימי? לעיתים זה אפילו לא קשור לבן הזוג ואנשים נוטים להשליך זאת על בני הזוג, לעיתים אכן משהו מהותי חסר בקשר: קירבה, אינטימיות, חברות... ואת זה אפשר לנסות לשקם אם שני הצדדים רוצים בכך.
יש להבין מה עומד מאחורי הכעס והעצבים... ואת התובנות האלו תוכלי לקבל רק ברגע שתרצי באמת לראות מה מפריע בקשר, ולקחת אחריות על החלק שלך בזה.
אם אכן את רוצה לחדש את האהבה, הייתי מציעה לך למצוא שוב את ה- "למה"= מהות הקשר בינכם, ורק אז לחפש את האיך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי
mosha16/02/2012זוגיות זה לא להיות 24 ש יחד ולהחמיא אחד לשני..יש מיגבלות ומטלות ויש רגעי פינוק...תפנקי את עצמך בכל דבר שעושה לך טוב... קפה ע חברה... סרט טוב לבד ...לשבת ליקרוא ספר בפארק נחמד...ותהיי יצירתית תהני יותר (לא אפרט לך כאן) בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה קרה?לילך09/01/2012
הכרתי מישהו בסילבסטר, היה ממש כיף והרגשתי חיבור נפלא. באמת, אדם יוצא דופן שהרגיש לי מאד מיוחד. יצאנו ארבע פעמים ובדייט האחרון פתאום הכל נעלם. היו לי אמנם ספקות לגביו מההתחלה, כי המראה שלו לא בדיוק תואם את הטיפוס שלי, אבל באמת שנתתי צ'אנס מכל הלב והרגשתי שזה הולך לעבוד! איך פתאום הכל התפוגג? חבל לי. האם החששות שלי כרסמו את ההתלהבות הראשונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך יקרה
יעל צ'רניאק11/01/2012האם את שואלת מדוע את כבר לא מרגישה את מה שהרגשת כלפי הבחור?
על מנת לענות שאלה כזו צריך להתבונן לעומק מה היה בדייט האחרון , איך את היית שונה, מי את היית בפגישה, מי הוא היה בפגישה , במה זה שונה מהפעמים האחרות?
את לא מציינת כאן בפירוט מה קרה, רק שהרגשת ההתלהבות התפוגגה...
יתכן וזה קשור לחששות שלך, שגרמו לך להתנהל אחרת במפגש וליצור משהו אחר, יתכן שבגלל החשש משהו נחסם אצלך ואת הפסקת להרגיש את מה שהרגשת
יתכן והוא היה שונה במפגש, יתכן שקלטת משהו בו , אולי אפילו בצורה לא מודעת, שגרם לשינוי... הרבה אפשרויות יכולות להיות...
תבדקי עם עצמך מה מרגיש לך נכון...
והכי חשוב מה את לומדת מכך, מה את לוקחת מהסיטואציה הזו וממה שהבנת...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהמעיין26/12/2011
שלום לכולם
אני אשמח לקבל את עצתכם...
אני בקשר מהמם כבר קצת יותר משנה
אנחנו מנהלים את הקשר מרחוק (מרכז וצפון)ולצערי הבעיה היחידה היא שאני פשוט לא מצליחה לסמוך עליו לא כי הוא בגד בי או משהו כזה אלא כי מאוד קשה לי לסמוך על אנשים וגם כי הוא בן אדם מאוד סגור וקנאי לפרטיות שלו
אני כבר לא יודעת מה לעשות,אני יודעת שאני פשוט הורסת משהו טוב עם כל החקירות והציניות כל פעם מחדש...אני מפחדת שבסוף זה יהיה מאוחר מדי והוא כבר לא יוכל להמשיך עם האנרגיות האלה של כל הקנאה...
אשמח לעצתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין יקרה
עדה מורג26/12/2011אכן אנרגית הקנאה היא אנרגיה הרסנית.....
אין ספק שלנהל קשר במרחק אינו דבר קל, יחד עם זאת אני מזמינה אותך להתמקד במה שיש לך בקשר.
את אומרת שיש לכם קשר מהמם...
מה עושה אותו שכזה?
כמה את אוהבת אותו? כמה הוא אוהב אותך?
איך התקשורת ביניכם?
כל כמה זמן אתם מתראים?
איך האינטימיות ביניכם? האם יש משיכה חזקה? האםאתם נהנים מאינטימיות?
אני גם חווה מדבריך סוג של השתקפות ביניכם: הוא קנאי לפרטיות שלו ואת קנאית בקשר.
האם יתכן שכאשר את תעשי שינוי ותוותרי על הקנאה, על הציניות ועל החקירות - אז גם הוא יצליח להיפתח קצת יותר ויוותר על הקנאה שלו לפרטיות?
אני מזמינה אותך לשים דגש על מה שאת רוצה שיהיה בקשר , במקום להתמקד כל הזמן במה שאת לא רוצה. נסי ותיווכחי שזה עובד....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה
מעיין27/12/2011קודם כל תודה על התשובה :)
יש לנו קשר מהמם כי אנחנו באמת מחוברים ומשדרים על אותו דבר אנחנו באמת אוהבים ואני באמת חושבת שאנחנו יכולים לבנות משהו אמיתי
התקשורת בינינו מעולה אני מרגישה שאני יכולה לדבר איתו על הכל אני חושבת שהוא אינטילגנט ומאוד כיף לי להתייעץ איתו ואני מרגישה שגם הוא מרגיש אותו הדבר כלפיי
אנחנו מתראים בסופ"ש וממש משתדלים להגניב איזה יום גם באמצע שבוע זה קצת בעייתי כי הוא סטודנט ועובד כל סופ"ש ואני לומדת ועובדת אז די קשה לנו מהבחינה הזאת
לגבי האינטימיות אנחנו מאוד נמשכים אחד לשנייה ומאוד נהנים ופתוחים אחד עם השנייה
לגבי העניין של הקנאה אני מאמינה שברגע שנתראה יותר והקשר שלנו יהיה קצת יותר נורמלי אני ארגיש יותר בטחון בקשר ופחות קנאה
אני מניחה שזה שהוא קנאי לפרטיות שלו מתחזק עם זה שאני מקנאה לו
אני באמת מנסה להרפות קצת פשוט החוסר הבטחון שיש לי לא ממש נותן לי-ואני חייבת לציין שבדר"כ יש לי בטחון גבוה אף פעם לא באמת איבדתי את עצמי בצורה כזאת
אולי יש איזה טיפ קסם כדי שאני אוכל להתחיל להינות יותר מהמערכת יחסים שלי???
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה - תגובה
עדה מורג27/12/2011נפלא! נהדר!
ראי כמה דברים טובים ויפים יש ביניכם, פשוט מתנה.
הטיפ החשוב ביותר זה מה שכבר הזכרתי בתשובתי הקודמת:
נסי לראות את היש ולא את האין. חזקי את האמונה שלך בעצמך ובקשר, האמיני שאם יש אהבה היא אכן תנצח. תהני מהרגעים הקטנים ביחד ובטלי לחלוטין את השאלה "מה יהיה?"
תתמקדי בעצמך, בו, בקשר, בהווה... ונסי לוותר על הקנאה . כאשר הוא ירגיש שאת סומכת עליו במאה אחוז, הקשר יתחזק עוד והוא יוכל לסמוך עליך ויפתח אליך יותר.
טפחי את פרחי גינתך כי הם מקסימים.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת זוג אובססיביתמיקי25/12/2011
שלום למומחים
יוצא עם בחורה במשך כשנה. ושוקל להפסיק את היחסים. הסיבה היא נטייתה לאובססביות כלפיי.
יש לציין שאבא שלה סבל מהתמכרויות.
אפשר להגיד בערך מה הן הנקודות מהן אפשר להסיק שהיא סובלת מאובססיות?
זה הגיע למצב שהיא רדפה אחריי עם רכב, חיפשה אותי רגלית בכל מני מקומות בעיר והביכה אותי ליד חברים - כ- 4 פעמים במספר.
העריצה אותי עד כלות...כל מה שעשיתי אפילו הדברים הפשוטים זכו להערצה קצת לא נורמלית והיא בטלה עצמה לחלוטין בשבילי. הרבה מעבר לרגיל.
מה דעתכם? זו אובססביות? אילו עוד מאפיינים נמנים עם אופי שכזה?
מה נחשב ללא נורמלי?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל היקר
יעל צ'רניאק25/12/2011לא הייתי רצה לקטלג אותה , מה נורמלי ומה לא...
בכל זאת אתה מתאר בעיה של אובסיסיביות, הערצה וביטול עצמי
אלו דפוסי התנהגות בהחלט לא בריאים במערכת יחסים.
אובססיביות כזו נשמעת כדפוס התנהגות, השאלה היא עד כמה היא מודעת לו ורוצה לשנותו.
האם היא מודעת לכך, האם היא מטפלת בעצמה, עובדת על עצמה?
האם אתה אוהב אותה? רוצה להיות שם בשבילה ולתמוך בה לעזור לעצמה?
ללא ספק כדאי לבחורה לעשות איזושהי עבודה על עצמה, טיפול , אימון , כדי להעריך את עצמה, לכבד את עצמה ולראות את מי שהיא ולא לבטל את עצמה. אבל זה שלה.
לך יש בחירה, האם אתה רוצה לסיים את הקשר איתה בשל התנהגותה? או להיות שם עבורה ולתמוך בה?
אם נניח שאנחנו אחראים למרחב שלנו ולאנשים שנמשכים אלינו, הייתי מתבוננת איתך גם על הרעיון שאתה באיזו שהיא רמה, מודעת או לא, בחרת למשוך אלייך ולהיות עם מישהי שמעריצה אותך עד כלות עד כדי אובססיה לדבריך... במילים אחרות משהו בך נמשך ומשך קשר כזה לחייך. שווה להתבונן בזה כדי שזה לא ישוב .
שאלה להתבוננות עבורך בהקשר זה יכולה להיות:
איזה אדם הוא זה שבמרחב שלו יש בת זוג אובססיבית? אדם שהוא...
אנחנו תמיד מסתכלים גם על הצד שלנו בכל סיטואציה, מהו אם כן השיעור או המסר שלך מהיחסים הללו, מה אתה למד מהם? מה תוכל לשנות בעצמך?
שיהיה לך בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב מינייניב14/12/2011
שלום . אני הכרתי מישהי ולאחר שבוע יצא לי להיות איתה ובפגישה בשנייה שלנו היה אקט מיני אמנם לא מלא ,אבל די מתקדם . עושה רושם שבחורה נקשרה אליי , האם זה לא אמור להיות לא תקין שבחורה שהיא רצינית מסכימה לאקט מיני בפגישה השנייה.? האם זה מעיד על אופייה של סטוציונרית?
ועוד שאלה שאני מתחכך איתה קלות תוך כדי החירמונים,היא לפתע נהפכת למישהי אחרת , היא גונחת בקולי קולות ,ולפתע היא נהיית כמו סוג של חיית סקס ,היא עושה סוג של תנוחות כמו כוכבת פורנו ( אני יודע שהרבה גברים היו מתחלפים איתי) אבל אותי זה מרתיע .
מה עליי לעשות ? תנט לי עצה בבקשה. האם זה לא מוזר שהיא מתנהגת כך לאחר שני פגישות? האם היא ניפומנית?
סליחה על האורך. ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב יקר
עדה מורג15/12/2011מציעה לך לפנות לפורום העוסק בהתנהגות מינית (סקסולוגיה).
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם לב שבור?!A13/12/2011
איך?? איך מתמודדים עם אהבה נכזבת? עם הידיעה שמי שאת מאוהבת בו כבר שנים התחתן עם אחרת והוא נשוי לה? ואת עדיין אוהבת אותו... :(
למישהו יש עצות?? הכאב כל כך חזק..הלב פצוע..הנשמה נשרפת,משהו חונק מבפנים והיאוש הולך וגובר...
קשה להרים את הראש,קשה לחייך,קשה לתפקד..הדמעות מציפות..מה עושים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A יקרה
יעל צ'רניאק15/12/2011לב שבור זה כאב עצום ללא ספק, אך זו גם ברכה גדולה
שאולי לא תוכלי לראות כרגע אלא רק כשיעבור הכאב ותמשיכי הלאה קדימה בחייך
לעבר זוגיות שנכונה עבורך, עם בן זוג שירצה אותך וירצה להיות איתך ויאהב אותך כמו שאת תאהבי אותו
כדי לשוב ולנוע קדימה עלייך לקבל החלטה,
אך טרם ההחלטה תהיי בחמלה לעצמך על הכאב שאת חשה,
זה בסדר לחוש כאב, ולתת לו להיות,
לבכות, לשחרר, להוציא אנרגיה
ללכת לטיפול, לסדנא שתחזיר לך את כוחותייך, ללכת לאימון,
לנסוע לטיול, חופשה, התנתקות, מרחב,
פוס מהחיים (לכמה רגעים)
אך זה חשוב לא להשאב ליאוש ולכאב,
טפלי בעצמך
הקיפי את עצמך בסביבה תומכת ואוהבת,
בטאי את התסכול שלך, את הכאב , כתבי במחברת, תבכי, תצעקי
כל מה שיכול לעזור לך לשחרר, להוציא החוצה מתוכך, בתנאי שזה לא פוגע באדם אחר
ואחרי כן...
לקבל החלטה נחושה ואמיצה , להמשיך הלאה
לא לבזבז עוד זמן יקר מזמנך על הבחור
לחזור לעצמך, למצוא את חייך ואת השמחה שלך שוב
את החיות, את מה שאת אוהבת,
לחזור ל ע צ מ ך !
מצאי את הכוחות בתוכך שיאפשרו לך למצוא את הדרך הנכונה עבורך להמשיך
אולי תזדקקי לעזרת איש מקצוע ואולי תוכלי להוציא את עצמך בעצמך
כל דרך מבורכת,,, האחריות על חייך היא בידך
יש לך את הכוחות , את רק צריכה להאמין ולדעת את זה
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואיי יעל..את לא מאמינה!
A18/12/2011היי,
קודם כל,המון המון תודה לך על התמיכה! באמת..אבל גיליתי שזאת הייתה בדיחה עצובה והגבר שאני אוהבת בכלל לא נשוי ויש לי תחושה שאין לו אפילו מישהי רצינית בכלל..
אני אסביר לך הכל,אני יודעת שזה נשמע הזויי ביותר וזה אכן כך,אבל ראיתי בסטטוס בפייסבוק שלו "נשוי" וישר נכנסתי ללחץ בכיתי התחרפנתי...ורק אחרי זה עם כל הכאב נכנסתי לראות שוב מה הוא כתב..ומה ראיתי?? שהוא כתב את זה בצחוק,הוא בעצם התלוצץ על עצמו,אפילו נשמע מיואש...הוא כתב משהו כזה: "בהתחלה אמרתי לעצמי שאני אכתוב שאני במערכת יחסים אח"כ חשבתי "זה מורכב" בסוף אמרתי שאני ארשום נשויי..מאוד הצחיק אותי התגובות..שבוע טוב" ואז ענו לו בהתבדחות שהוא היה "דיי צפויי"..והוא הסכים איתם..למה לעזאזל יש לי תחושה שהוא פאקינג- עדיין אוהב אותי?!
ולמה לא שמעתי לקול הפנימי שלי ונכנסתי ישר להיסטריה למרות שלא התקבל על הדעת שהוא באמת נשויי..אני לא יודעת על מי אני כועסת יותר! עליו או על עצמי??
ושוב,
רב תודות לך,יעל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה לשמוע שאת רגועה :)
יעל צ'רניאק18/12/2011ומכל דבר בחיים אנחנו יכולים ללמוד ולהתפתח!
אז תקשיבי לקולך הפנימי ולשיקול דעתך... :)
בהצלחה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות או בדיות?רובי12/12/2011
שלום אני יוצא עם משהי כמעט שבוע , יצא מצב שבתחילת הקשר היא יצאה לטיול לתקופה קצרה (חודש) טיול שתוכנן לפני שהכרתי אותה , לאחר שני פגישות עמה, אני חש שהיא נקשרה קצת יותר חזק ממה שאני נקשרתי, אני חייב לציין שהיא בחורה מתוקה , חכמה , אינטלגנטית, יפה , אבל לאחר שני ימי פגישה , היא רושמת לי הודעות של געגוע וכל מיני כינויים שמתאימים לזוג שכבר יוצא שנה, ומהטיול היא רושמת לי שהיא מתגעגעת אליי ולמראה שלי ,וקשה לה להיות בלעדיי .. האם זה לא מוגזם .
השאלה שלי היא, האם זה מעיד על משהו פגום או לא תקין ? אולי אובססיביות ?קנאה?
אני אשמח לשמוע עצה חכמה . תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובי יקר
עדה מורג13/12/2011לפי התאור הקצר שלך אני מעריכה כי אינך מכיר מספיק את הבחורה איתה אתה יוצא,
יחד עם זאת אתה יודע לומר הרבה דברים טובים עליה: חכמה, יפה, מתוקה....
נשים הן בדרך כלל יותר מוחצנות ומביעות את רגשותיהן מהר יותר ובאופן עוצמתי יותר.
אך בשלב זה....ולפני שתיפול לשיפוט ותיוג של התנהגותה - אני מזמינה אותך להחזיר את הפוקוס אליך, פנימה ולברר עם עצמך כמה שאלות:
מה אני מרגיש כלפיה?
מה המרחק בינינו עושה לי?
האם אני רוצה זוגיות ארוכת טווח עם הבחורה הזו? או שמא היא בשבילי עוד בחורה?
כמה זמן אני מוכן להשקיע כדי להכירה לעומק?
האם אני מוכן לעשות לה מקום בחיי?
למה אני זקוק במערכת יחסים?
מדוע הרעפת מחמאות וגעגועים מצדה נראים לי אובססיביים?
ממה אני פוחד?
עד כמה אני מוכן לחשוף את עצמי? את רגשותיי?
איך תראה הזוגיות עם הבחורה הזאת?
אם תתעמק בשאלות אלה ואף תנסח לעצמך שאלות התבוננות נוספות, אני בטוחה שעד סוף הטיול שלה, אתה כבר תדע את התשובות שנחוצות לך....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי קואצ'ינג לזוגיותדפנה11/12/2011
שלום לכן
רציתי לשאול היכן ניתן ללמוד את מקצוע הקואצ'ינג, ואם כבר, התמחות בזוגיות?
יש מוסדות רציניים בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי קואצ'ינג לזוגיות - תגובה
עדה מורג12/12/2011שלום דפנה,
אני הייתי ממליצה לך על מסלול רציני במכון אדלר בהרצליה.
יש שם בית ספר לאימון וכן גם מסלולים להנחיית זוגות או לטיפול זוגי.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מדי טוב וזה אמיתידניאלה04/12/2011
אני בת 24, אחרי קשר של 6 שנים שהפך מטרד.חתכתי. ויצאתי ישר עם מישהו מהעבר. ואני מאוהבת , מצאתי את הבנזוג שאיתו אני באמת רוצה לבנות עתיד..זוגיות, בית וילדים..
אז למה תמיד עולות לי מחשבות רעות כמו של מוות. שהוא ימות לי, מסרטן (אבא שלו נפטר מסרטן ואחיו גם חלה והחלים) שהוא יצא למלחה וימות. אני מרגישה שאני מסוגלת לוותר על החיים שלי ושלו לא יקרה משהו. כי אם יקרה לו משהו אני יודעת שלא אשרוד. עכשיו, זה קצת נשמע ילדותי. אבל לא יודעת מה זה החרדות האלה. לא מפחדת שיעזוב אותי בשביל מישהי אחרת, פשוט מפחדת שימות. זה פשוט מרגיש מושלם מדי בשביל שיהיה אמיתי וזה אמיתי! אני בעננים וטוב לי !!1 אפשר כמה מילות עידוד ממנוסות =))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה יקרה
יעל צ'רניאק04/12/2011זה נפלא לשמוע שאת באהבה , מצאת את בן הזוג שאיתו את רוצה לחיות ולבנות עתיד ומשפחה.
אני רואה את המקום שאת מתארת כמקום לגדילה עבורך
להכיל בתוכך את הקבלה לטוב,
לאפשר לטוב הזה להיות
להרגיש ראויה לטוב הזה
להרחיב את יכולת ההכלה שלך לטוב,
וזה לימוד מאוד חשוב!
הפחדים שם, החרדה שהוא יעלם, שהוא ימות...
הדרך להתמודד עם הפחדים הללו, הוא להרחיב את יכולת ההכלה שלך לטוב
ליצור שליטה במיינד שלך, במחשבות שלך
להחליט שאת מנהלת אותם ולא הם אותך
לא לתת להם להשתלט, אלא לתת לפחדים להיות - פשוט כי הם שם,
לתת להם להיות מבלי להתמקד בהם ולחשוב עליהם
כמו שאת נותנת לזבוב מעיק להיות, מבלי לגעת בו עד שהוא עף
ויחד עם זאת כל הזמן למקד את תשומת הלב והמחשבות שלך בבניית החיובי וחיזוקו
בהרחבת יכולת ההכלה שלך, ובהנאה מהטוב הזה שאת חווה
מותר לך להינות, לחגוג את השמחה הזו
עשית דרך יפה, היית נאמנה לעצמך, חתכת קשר שלא התאים לך, דייקת לגבי בן הזוג הנכון עבורך, עכשיו תהני מהפירות!
בהנאה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המילים החמות והמעודדת!
דניאלה04/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להחזיק קשריםא.01/12/2011
היי,
אני בת 26 עוד מעט, ולצערי עדיין לא היה לי קשר ארוך ומשמעותי. מבחינת הנתונים היבשים לכאורה יש לי הכל- מראה מצוין, אינטליגנציה, לימודים, קריירה.. מתחילים איתי המון. אנשים לא מבינים איך זה שאני לבד... מה שקורה זה, שבשלב של תחילת הקשר הבחור תמיד מתלהב ממני, מתרשם, נדלק, הסקס מעולה. אבל אחרי שעובר חודש-חודשיים, הוא כבר מאבד עניין בי. כל מה שנשאר מהקשר זה רק הסקס, וזה כשלעצמו לא יכול להחזיק קשר ליותר מידי זמן.
עכשיו אני שוב מתחילה קשר, ושוב יש התלהבות וכיף ופרפרים וכו'.... אבל אני מרגישה ששוב הקשר הולך לאותו מקום, של דעיכה. השיחות מתחילות להיות משעממות (תחקור: מה עשית היום, איך היה, מה נעשה מחר וכו'....), ושאני הופכת להיות בשבילו לעוד מחויבות (במובן השלילי, מעמסה) והרבה יותר כיף לו למשל לצאת עם חברים מאשר "להיתקע" איתי ערב שלם...
אני בטוחה שיש איזושהי טעות שאני עושה שוב ושוב, או יותר גרוע- אולי בעיה באופי...
איך אני יכולה לגרום לקשר הנוכחי לעבוד?
אני רוצה שיהיה לנו מעניין וכיף ביחד, ואני לא רוצה שוב להגיע למצב שכל מה שנשאר בינינו- הדבר היחיד שמחבר בינינו- זה סקס.
אשמח מאוד להארה כלשהי!!
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א. יקרה,
עדה מורג01/12/2011יופי שאת מזהה את הדפוס ושאת מודעת כבר שאת לא רוצה עוד מאותו הדבר.
היזהוי והרצון לשנות הם כבר חלק נכבד מהפתרון...
מה לדעתך יעזור לך לשנות את הדפוס?
אני משום מה חווה שאת משאירה את הובלת הקשר לצד השני: הוא מאבד עניין, הוא מתחקר אותי, הוא משעמם אותי.....
איך את מחזירה את עצמך לעצמך?
האם הגדרת לעצמך פעם איזה מין בחור את רוצה?
ואיך תהיה הזוגיות שלכם? איך תבלו? איך תחלקו את החיים שלכם? איזו מין שותפות תהיה? האם תרצי להקים משפחה איתו בעתיד?
ככל שגדירי ותפרטי יותר את הרצונות שלך, כך תחזירי לעצמך את יכולת הבחירה שלך בבן הזוג. את בוחרת את מי את רוצה, את מחליטה אם אפשר לבנות על זה או לא.
התחושה שהם מאבדים עניין ונוטשים אותך לא מועילה לך. האם בעצם זו לא את שמאבדת עניין?
חזרי לעצמך יקרה, לכוחות שלך, לפוטנציאל האדיר שלך, ותחליטי בינך לבין עצמך האם יש לך רצון כן ואמיתי לעשות מקום לעוד מישהו לצידך....
אם כן.....הכול פתוח ואת תמצאי בן זוג כלבבך.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכת מין זוגיתאילן27/11/2011
אני ואשתי מתעניינים בקבלת יעוץ והדרכה מינית, אשר תשפר את חיי המין שלנו.
אנו בזוגיות ארוכת שנים ומאוד אוהבים ומאושרים, אולם חיי המין שלנו די משעממים ואף מוגבלים. ברצננו "לשפר" את ביצועינו במיטה, אולם איננו יודעיםם למי מומלץ לפנות, אילו תעודות הסמכה וכו' יש לבקש מאת המטפל, ובאיזה אופן מקובל לתת הדרכה/יעוץ (האם רק תיאורטי או גם תרגול בנוכחות מטפל?)
נשמח לקבל תגובות המלצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת מין זוגית - תגובה
עדה מורג01/12/2011אני ממליצה לך לפנות [a href='http://www.beok.co.il/Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id='link']לפורום סקסולוגיה[/a] על מנת לקבל המלצות שם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהאני26/11/2011
אני במשהו מטורף ,אני לא רוצה להרחיב כדי לא להסגיר
אבל אני במערכת יחסים לא ממומשת והיא חזקה ברמות נפשיות מאוד מאוד
מעבר לכל המילים
בזמן הזה יצאתי עם בחור סתם איזה חודשיים ,וכל הזמן האהוב ואני מדברים על הכל ובלי סוף, ואומרים מילות אהבה ברמות מטורפות
הוא כמו שהתבהרה לי התמונה סופית היום עמד להציע נישואין לזוגתו ב5 השנים האחרונות כשהתחלנו את הקשר,והיא עזבה אותו לפני.
אנחנו מדברים תקופה ארוכה ואמד מאוד נקשרנו ,והוא אומר שהוצא ריך להיות לבד
ולא יודע מתי הוא יוכל להכיר אותי,ברור לשנינו שכשנכיר זה יכול להיות מדהים.
אבל אני מתאהבת בו יותר ויותר ואני אומנם יוצאת ומכירה ומחוזרת
אבל מה אני עושה עם הסיפור הזה?
אני לא יודעת מה יהיה מצד שני הוא כ"כ מבלבל אותי
מרעיף עליי כ"כ הרבה אהבה אבל אנחנו לא יודעים מתי נהיה ביחד
ומה אני עושה ביינתים?..הוא בלב שלי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטורפת יקרה
יעל צ'רניאק27/11/2011אני שומעת את ההתלהבות שלך, את הטירוף שאת נמצאת בו
השאלה שהייתי מפנה אלייך :
האם את רוצה קשר זוגי אמיתי, ממומש ויציב?
איזה זוגיות היית רוצה בחייך?
האם את רוצה לחוות התאהבות מטורפת שלא בהכרח מובילה לקשר אמיתי?
יש הבדל גדול בין התאהבות לאהבה.
הריגוש ההתחלתי, מילות האהבה, הפרפרים בבטן, הם נעימים ומהנים ביותר, אך האם זה כל מה שאת רוצה. אם כן אז אין בעיה נשמע שיש לך הרפתקאה מרגשת ומלהיבה.
אך אם את מעוניינת ביותר מההתלהבות והמילים היפות , אם את מעוניינת באהבה, בקשר שמתפתח לאנשהו, בקירבה, במחויבות, אז תבדקי עם עצמך בכנות האם זה הקשר הנכון לך...
האם הקשר הזה מספק או יכול לספק את מה שחשוב לך בזוגיות רצינית?
מאחלת לך בהצלחה בהתבוננות מעמיקה וכנה עם עצמך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הץתועלת שבשאלות האלה??
נועה27/11/2011יעל היקרה
אני מודעת לכך שזה פורום קואוצינג ולכן תמיד השאלה מופנית אלינו. אך אני חוזרת ואומרת :אלה שאלות ככ הרות גורל שאני מבטיחה לך שבלתי אפשרי בעליל לענות עליהן!אהאם את חושבת שאם היינו יודעות לענות על שאלות כאלה היינו מתייצות?
לכן , ייתכן ופורום זה ועצותיו אינו יכול באמת לשרת את הגולשים.
תודה על הניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית שלום
יעל צ'רניאק27/11/2011פורום קואצ'ינג זוגיות אינו נותן תשובות מוחלטות, וכי איך ניתן לתת תשובות מבלי להכיר לעומק את האדם והסיטואציה, הרי זה לא יהיה מקצועי לעשות זאת.
לפיכך הדרך הנכונה לטעמי היא לפתוח כיווני חשיבה וליצור התבוננות מעמיקה וממוקדת בשאלות ספציפיות שיכולות ליצור בהירות בנושא הרצוי.
אני מאמינה שהתשובות נמצאות אצל כל אחד ואחד בפנימיות שלו, השאלה היא האם יש בשלות ומוכנות להתבונן פנימה.
אולי עבורך זה לא תורם, ולכן כדאי לך לחפש פתרונות במקומות אחרים.
ישנם אחרים שכן מקבלים ערך ותרומה מתשובותינו ואנחנו מקבלות הרבה תגובות כאלו.
לכל אחד יש בחירה באם להיעזר בפורום זה או לא
בברכה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגיית הפורנודינה25/11/2011
שלום רב,
אני בת 23.
רציתי לשאול שאלה לגבי זוגיות ופורנו.
אני נמצאת בזוגיות עם חבר שלי(שהוא בגילי) במשך שנתיים וחצי, עד לפני חצי שנה בערך הוא היה צופה בפורנו כאשר הוא לא נמצא איתי. הוא היה מספיק כנה כדי להגיד את זה, זה לא משהו שהוא הסתיר ואף טען שזה נובע מתוך הרגל שהוא אימץ כבר מנערות.
בהתחלה זה היה נראה לי לגיטימי. בהמשך זה התחיל להפריע לי, אפילו שהבנתי ממנו שזה ממש לא תחליף לי. ואכן אני לא הרגשתי שזה מפריע לתפקוד המיני בשום אופן.
בכל זאת החלטתי לדבר איתו על הנושא שוב והוא הסביר שזה ממש לא תחליף, זה פשוט יצר שלעיתים צריך לספק כשלא נמצאים ביחד. אך כשהוא הבין שזה באמת פוגע בי הוא אמר לי שהוא מחליט להפסיק עם ההרגל כי זה משהו ילדותי ואם זה פוגע בי אז אין בזה טעם.
האם זה לגיטימי שפורנו יהיה קיים אצל אחד הצדדים? ובעצם עשיתי טעות שביקשתי ממנו להפסיק עם זה?
עכשיו אני נמצאת במצב שאני מפחדת שעשיתי טעות כי אם הוא מרגיש צורך לספק את עצמו כשהוא לבד אז עדיף ככה מאשר בדרכים אחרות לא?
ואני לא יודעת אם זה יגרום לו לפחות כנות איתי..כי אני מעדיפה שהוא יפסיק כי הוא רוצה ולא כי ביקשתי..
בקיצור אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה נכון וכדאי..
מקוה שתוכלו לעזור לי ושלא בילבתי לכם את המוח יותר מידי:)
תודה רבה!!!
או שזה בסדר שביקשתי את זה ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה יקרה
עדה מורג27/11/2011אני קודם כל רוצה להוקיר אותך על הפתיחות שלך כאן וכמובן גם על הפתיחות שלך עם בן זוגך.
ברור שלא עשית שום טעות......בבסיס כל זוגיות טובה קיימת תקשורת פתוחה, אוטנטית מכבדת - וזה מה שעשית.
את לא דרשת ממנו להפסיק עם ההרגל שלו תיכף ומיד!! את פשוט שיתפת אותו ברגשותיך והוא מתוך התחשבות בך החליט להפסיק.
אל לך לחשוש ממה שיקרה עם זה בעתיד. את נתת לו דוגמא של כנות ופתיחות והוא החזיר לך התחשבות ואהבה.
אם אלה יסודות המערכת הזוגית שלכם היי בטוחה שצפיה בפורנו לא תהרוס אותה.
תמיד אפשר לדבר על זה בפתיחות ומתוך מקום מכבד.
בהצלחה בהמשך!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדה
דינה27/11/2011המון תודה לך עדה!
שמחתי לקרוא את מה שאת חושבת על הזוגיות שלנו, זה באמת כיף לשמוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסתדריםצ'כר14/11/2011
אני ובעלי התחתנו לפני 10 שנים ולנו שני ילדים בני 6 ו 4 הזוגיות בנינו תמיד לא הייתה מוצלחת במיוחד רבנו הרבה, חודשים ספורים לאחר תחילת הקשר ואפילו לפני הנישואין התחלתי להרגיש שהוא לא ממש אוהב אותי אלא שהוא רוצה בת זוג ולכן ממשיך איתי , התחתנו ורבנו הרבה אני מאוד רציתי אותו איתי ולכן מאוד איים עלי כל קשר מבחוץ הכוונה המשפחה שלו, הידידות מעבודה והתמסרות יתר לקריקרה. גם המציאות הקשתה עלינו שכן הקשר שלו עם משפחתו מאוד חשוב לו וגם הם היו יותר מדי מרוכזים בנו ומובטלים שמצאו להם תעסוקה בנו. בנוסף הוא אדם שמעדיף קשרים עם נשים מאשר עם גברים וכך גם רוב הסביבה שלו נשים וזה הקשה עליי, הוא אדם סקרן להכיר אנשים, ללמוד עוד, להיחשף לדברים חדשים ובמקביל אני אישה שכל זמנה והשקעתה במשפחתה (אני עובדת ומוצלחת בעבודתי אך איני מוכנה לבזבז שניה מזמני בבית על עבודה וקרירה ) ואפילו הצפיה שלי לקבל כל החום, התמיכה וההערכה ממנו ומהילדים.
בנוסף אני מאוד פרפקציונסטית כלומר רוצה הכל איך שאני רוצה ויותר מזה אני מאוד ישרה אני אומרת דברים ישר בלי שקרים בלי הקדמות ואומרת כל מה שחושבת והוא במקביל אדם שקשה לו לראות עצמו טועה ואם הוא מרגיש שאני צודקת הוא כועס עלי בתוכו כאילו שאני האחראית בגלל שהפגשתי אותו עם מציאות קשה או תכונה אצלו שהוא לא אוהב. לאחר שנים של נסיון להסתדר הגיעה הבגידה (מצידו) ובכל זאת החלטנו לתת עוד הזדמנות לקשר כנראה מתוך פחד מלהפרד וגם בשביל הילדים אך בכל זאת אנו שנינו רוצים להמשיך ומשתדלים ובאמת השתנינו בהרבה תחומים אך לא מספיק ובנוסף כנראה גם שיש משקעים שלא מצליחים לטפל בהם . יחסי מין כמו הקשר כל הזמן בעליות וירידות והפער בין הצורך שלו לשלי מאוד גדול ובתקופה האחרונה עוברות תקופות של שבועות ואף חודש ללא מין כי קשה לי עם מין.
הצילו אם יש עוד סיכוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך יקרה
יעל צ'רניאק14/11/2011הדבר החיובי שכתבת הוא שהשתנתם בהרבה תחומים
כמו כן, את רואה שזה לא מספיק
אכן, את מתארת מורכבות עם מטענים,
אני רוצה לבדוק איתך , מה כן יש בינכם
מלבד היסטוריה משותפת וילדים?
מה נשאר בינכם? מה את מרגישה כלפיו (והוא כלפייך)?
מה את מעריכה בו? מה את אוהבת בו? מה את יכולה ללמוד ממנו על עצמך?
האם אתם באמת מוכנים לעבוד על עצמכם ולמצוא את דרך האמצע שתעבוד עבורכם?
כמה את רוצה לשנות את המצב? לעשות מאמץ ולעבוד על עצמך?
אם יש רצון לשינוי
אם יש "למה" מספיק חזק, תמצאו את ה"איך"...
תעזרו באנשי מקצוע, בסביבה תומכת
אך השאלה כמה אתם רוצים ומוכנים להשקיע, כמה שניכם ביחד בתהליך?
והאם אתם מוכנים לגלות אחד את השני מחדש, בעיניים חדשות, האם עוד נותר משהו מעבר למחוייבות המשותפת שלכם כלפי הילדים,
האם יש בינכם חברות, שותפות, נכונות לבנות שוב אמון מחודש אמיתי, לעשות תהליך של ריפוי על הפגיעה... ?
אם התשובה היא כן, ויש נכונות משותפת לעשות עבודה אמיתית ויסודית... העזרו באנשי מקצוע מתאימים, קבלו החלטה להתחיל פרק חדש ביחסים שלכם ולעבוד ביחד בהקשבה אמיתית אחד לשני ולהצליח לבנות משהו חדש יציב וטוב בינכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבר הנכון..תות12/11/2011
היי,
כבר כתבתי פה בעבר ואתן ממש מדהימות אז תודה רבה!!
אני אספר את הסיפור בקצרה ואשמח לשמוע מה דעתכם: אני בת 30 ובן זוגי קטן ממני ב-4 שנים . היה לנו קשר מדהים שנמשך כמה חודשים ואז נפרדנו (הוא ממני) כי לא היה בטוח ברגשותיו אלי . תקופה של חודש וחצי לא דיברנו בכלל ואז יום אחד בהיר הוא התקשר אמר שמתגעגע ורוצה שנחזור- חשוב לציין שבמשך החודש וחצי האלו הייתי שבורה לא תפקדתי בכלל -אני אוהבת אותו ומאוד קשורה אליו הרבה מעבר לכל בן זוג שהיה לי הוא החבר הכי טוב שלי ואני שלו -ככה הרגשתי. אז די בקלות חזרנו ואחרי כמה חודשים כמובן עם רצון גדול שלי הוא הציע שנעבור לגור ביחד ואחרי חודש חזר בו מההצעה-הוא הסביר את זה בזה שהוא לא יודע והוא מרגיש שהוא צריך עוד זמן בשביל להחליט היה לי מאוד קשה ואחרי שבועיים מאוד קשים החלטתי שבסדר אתן לו עוד זמן ( בזכות הייעוץ שקיבלתי ממכן שכל אחד צריך זמן ויכול להיות שזה מה שהוא צריך) במשך התקופה הזאת העלתי את הנושא די הרבה בעיקר רציתי לרדת לשורש הבעיה (אנחנו זוג שמדבר על הכל ללא חוסמים כל מה שמפריע אומרים לא שומרים בבטן) הוא זרם איתי וזה לא הפריע לו לדבר על זה אבל אף פעם לא באמת נתן לי תשובה- אולי כי הוא באמת לא יודע להסביר עד שלפני חודש בערך הוא אמר לי שהוא חושש שלא נסתדר -אבל איך נדע אם לא ננסה??? מפה לשם אמרתי את כל והסברתי שלפעמים עושים צעד בחיים שחוששים ממנו אבל צריך לעשות את זה בשביל להתקדם . הוא לא הבין את זה ולא עשה עם זה כלום - נשאר בשלו- לא רוצה כרגע לעבור לגור איתך אני חושש ממה שיהיה וזה המצב. אחרי שבועיים של התלבטויות העלתי שוב את הנושא והבנתי שאין וזה לא מגיע לשום מקום-העמדתי אולטימטום שאו שעוברים לגור ביחד או שנפרדים כי ככה אי אפשר להמשיך- הרגשתי שזה כל כך מפריע לי שככה בזוגיות ועם כל המאמץ שאעשה אני לא יכולה להמשיך . חשוב לי להגיד את זה שכל פעם שממש דיברנו על הנושא בצורה רצינית שאלתי אותו אם הוא רוצה להפרד הסברתי את הרציונל - שאני לא לחוצת חתונה אבל אני כן רוצה לדעת בגילי שאני בזוגיות בריאה ולא סתם מבזבזת את הזמן שאני אוהבת אותו ומוכנה לחכות אבל רוצה לדעת תאריך יעד. אז לא הייתה לו תשובה בשבילי ונפרדנו. מאז עבר שבוע וחצי לא דיברנו בכלל- אני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות ושאם הוא באמת יאהב אותי הוא יחזור- אבל ההרגשה שלא אהיה איתו יותר ממש קשה לי- האם יש משהו לעשות או שפשוט לחכות ואז יש 2 אופציות או שנחזור והכל יהיה מושלם או שאמצא מישהו אחר שאהיה מאוהבת בו- ובזה אני בספק יש בי משהו שחוסם אותי מאפילו לדבר עם גברים אחרים (כאילו יש לי כעס לכל הגברים בעולם! ) אולי אני צריכה ליצור איתו קשר שידע מה עובר עלי ? אני יודעת שלו קשה שהוא לא ממש מדבר על זה עם חברים או משפחה, אני חושבת עליו כל היום לא משנה איפה אני . כל תשובה תעזור בדכ אני מקשיבה לייעוץ שאתן נותנות פה- גם מסיפורים אחרים .
תודה רבה,
תות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תות יקרה
עדה מורג14/11/2011קודם כל תודה על ההוקרה שלך, אנחנו מנסות תמיד לתת מעצמנו את המיטב בכיף!
ולגבי עניינך......
אני מאד מבינה את הצורך שלך להיות בטוחה בזוגיות וליצור לעצמך סוג של ודאות.
נראה שניסית להיות סובלנית לקצב שלו בתחילה אך זה לא קידם את הקשר לשום מקום חדש.
אני בכל זאת חווה מדבריך סוג של לחץ:
את לא לחוצה על חתונה אך את כן לחוצה על מגורים משותפים
את לא לחוצה על חתונה אך בכל זאת מזכירה שאת כבר בת 30 והוא צעיר ממך...
את ממש לא לחוצה אך מעמידה אולטימטום שגורם לפרידה.
ובפרידה את סובלת...קשה לך בלעדיו.
עד עכשיו רק שיקפתי את תאורך...ואולי מתוכו תביני יותר מה את באמת רוצה..
מה את רוצה מהקשר הזה?
האם הוא אכן נסיך חלומותיך?
האם הוא אכן החבר הכי טוב שלך?
האם החבר הכי טוב שלך יהיה גם בן הזוג האידיאלי עבורך?
איזו מין זוגיות את רוצה לעצמך?
האם תיתכן בשבילך זוגיות ללא מגורים משותפים? (לפחות כל עוד אין ילדים.....)
איזו מן תקשורת קיימת ביניכם?
האם נהניתם מהקשר או שכל הזמן הייתם מוטרדים ב"מתי השלב הבא"?
תות יקרה, יחסים משתנים ומתפתחים כל הזמן.....לפעמים הם משתנים ונפסקים.
השאלה החשובה שאת צריכה לשאול את עצמך זה עד כמה את אוהבת אותו? עד כמה תהיי מוכנה להיות סובלנית לתהליכים שהוא עובר? ובעיקר תשאלי את עצמך האם את עדיין צומחת בתוך הקשר הזה או שמא את רק עסוקה ב"להבטיח את העתיד"?
האם זה יאכזב אותך אם אומר לך שאין תעודת ביטוח או אחריות בשום קשר? קשרים קמים או נופלים בהתאם לתהליכי ההתפתחות של כל צד ובהתאם להשקעה המודעת שלנו בקשר. (מזמינה אותך גם לבדוק לעומק את "הכעס שלך על כל הגברים בעולם" )
אם נראה לך שאת עוד רוצה להתנסות ולצמוח איתו, כן! שתפי אותו במה שעובר עליך ותתעניני בשלומו....אך תבואי נקייה נטו- ללא ציפיות, דרישות או תאריכי יעד.
תנסי לזרום ממקום פתוח, ממקום מקשיב ואוהב.
מערכת יחסים היא לא פרויקט מתוזמן עם תאריכי יעד...זו ישות זורמת, מתפתחת, משתנה וזהו מגרש משחקים נפלא להתפתחות אישית.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)