פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות הרסנית ופוגעת....
    מעיין
    21/04/2012

שלום,
    אני ובעלי נשואים 3 שנים ויש לנו 2 ילדים קטנים ובזמן האחרון אנחנו רבים המון ותמיד זה נובע מאותו הדבר. אני מרגישה שהוא מסתכל רק על עצמו ולא שם את עצמו במקומי וברגע שדבר קטן מעצבן אותו הוא מתחיל לקלל, לדבר לא יפה ופשוט לפגוע בי , דיברנו על זה המון פעמים הוא אומר שהוא ישתנה וזה אף פעם לא קורה כי שוב אנחנו רבים . אני יודעת שכל מה שהוא אומר לי זה נובע מעצבים והוא לא באמת מתכוון לזה. כך הוא אומר כל פעם. אבל זה מאוד מתסכל אותו ומעציב אותי ועושה לי לא טוב כי אני תמיד מנסה שיהיה טוב ורגוע בבית וכמה שאני אשתדל ואתאמץ לכך הוא אף פעם לא ישים לב לכך ויעריך את זה. אני מרגישה המון חוסר הערכה וכבוד ממנו וגם אמרתי לו את זה. הוא תמיד טוען שהוא לא טוב במילים אז אני מבינה אותו ולא מצפה שיאמר לי שום מילת פירגון והערכה למרות שזה מאוד חסר לי. אבל לפחות שישתדל גם לא לפגוע וזה אף פעם לא קורה. אני ממש מתוסכלת מהמצב הזה. אשמח לקבל כל ייעוץ מה אפשר לעשות כדי שהמצב הזה יישתנה ויהיה טוב יותר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות הרסנית ופוגעת....

הוספת תגובה

• מאי יקרה

יעל צ'רניאק
    24/04/2012

זה חשוב שאת מזהה את ההתנהגות ההרסנית והפוגעת מצידו, זה אכן נשמע פוגע, מעליב ומזלזל. גם אם זה לא אישי.. את לא אמורה לסבול ולהכיל את זה.

השאלה שלי מי את מול זה? מי את מול בעלך?
    אני קוראת מדברייך שאת מצמצמת את עצמך: מבינה אותו שהוא לא טוב במילים... מסתפקת בכך שלא יפגע בך...
    הדרך לשנות את המצב היא קודם כל לשנות את מי שאת כלפיי הסיטואציה הזו.
    להבין שיש לך בחירה. תמיד.
    את בוחרת להיות שם! במודע או שלא. בין אם זה תחושת אילוץ או רצון שהכל ישתנה.
    ואם את בוחרת להיות שם... איזה אדם את בוחרת להיות מולו? אדם שסופג, מכיל, מתוסכל, מצומצם? או אדם בעל כבוד עצמי ששם גבול ... אדם שלא מוכן שיעליבו אותו, ולא מקבל התנהגות לא מכבדת כזו... אדם שמעריך אחרים ומעריך את עצמו. איך זה יראה במציאות?

האם את יכולה לראות את גדולתו? ולראות כיצד הוא פועל מתוך החלק החיובי שבו?
    אם כתוצאה מתקשורת כזו שהיא שונה במהותה מזו שאתם מנהלים היום, תיווצר נכונות גם מצידו לעבוד על עצמו ועל הקשר תוכנו לפנות לאיש מקצוע, אך בשלב הראשון הייתי ממליצה לך לראות קודם כל בדמיונך את התקשורת החדשה בינכם - כשאת מכבדת את עצמך ושומרת על כבודך ויחד עם זאת רואה את גדולתו ורואה בדמיונך איך הוא מצליח להתעלות מעל הכעסים שלו ולכבד אותך...

רק הוא יכול לשנות את עצמו אם הוא יחליט שזה כל כך חשוב לו וימצא את הכוחות לעשות זאת... אבל אנחנו לא רוצים לחכות שהאחר ישתנה , אלא לפעול ולשנות את המציאות בעצמנו.

הצעד הראשון הוא שלך...
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    לילך
    09/04/2012

בוקר טוב,

אני נשואה 4 שנים עם ילד בין שנתיים ו 3 חודשים,
    יש לי בעיה עם בעלי האמת שזה קצת ארוך אבל אני חייבת.
    לפני כשלוש שנים הוא התחיל לעבוד בחברה שמהעומס בה הוא החל לפתח התקפי חרדה סירב לקום מהמיטה בקיצור הגענו לפסיכיאטר שנתן לו כדורי רסיטל
    כל הזמן הזה גרנו אצל ההורים שלו.
    לפני שכשנה עברנו לגור בבית שלנו אבל לפני זה התחילה תקופה של כל דבר שאני אומרת או שואלת הוא התחיל לצעוק ולצרוח ולי זה מאד הפריע אז התחלנו לצעוק ולצרוח אחד על השני
    כשעברנו לבית שלנו זה נהיה קשה יותר
    בשנה שעברה עוד רבתי איתו ליד ההורים שלו ואמרתי לו שלא יחזור הביתה לטענתו עברנו את זה כי הסברתי לו מאיפה זה נובע אבל עכשיו התחיל משחק חדש.

שכלתי להוסיף שהוא עשה קואצינג.

כל דבר שאני עושה בבית ולא מוצא חן בעיניו כמו לא שמתי שקית בפח של השירותים ויש ניירות בפנים הוא יכול פשוט לא לדבר איתי וללכת לישון ורק אחרי שהוא נרגע הוא יסביר.
    הוא טוען שהוא מרים אחרי את הכל.
    היה איזה יום שלא החלפתי לילד חיתול ולא שטפתי לו את הבקבוק אז הוא טען שאני מזניחה אותו לא עברו יומיים והוא עשה את אותו הדבר (זאת גם הזנחה לא?).

אנחנו דוגלים שהילד צריך לאכול ארוחת ערב ואח"כ הוא יכול לאכול מה שהוא רוצה ויום חמישי בעלי מזג לו לאכול והוא לא רצה (אפילו שהילד ביקש) ואני הייתי בטלפון וכשאני בשיחת טלפון הוא קורא לי שאני אביא לו דני אז הבאתי לא חשבתי על זה שהוא לא רצה לאכול ארוחת ערב זה בכלל לא עבר לי בראש אז בעלי כעס שאני מבלבלת את הילד שאנחנו צריכים להגיד תמיד את אותו הדבר שעכשיו כל פעם שהוא לא יסכים אז הילד יבוא אליי כי הוא יודע שאני אתן לו(מאז יום חמישי אנחנו עדיין אומרים את אותו הדבר)
    אבל הוא מאז לא מדבר איתי הוא עושה לי דווקא משאיר הכל בבלאגן כדי שאני אאסוף מדבר בזלזול
    העניין הוא שאני שלב אחד לפני פירוק חבילה כבר אין לי כח שכל דבר פתאום ירגיז אותו פתאום יעצבן אותו, גם אני בן אטדם בדיוק כמוהו אני לא יכולה להיות ב 100% פוקוס איתו כדי שאני לא אגרום לויכוח בינינו.

מה עושים?? אני מרגישה שהוא רק מחפש לריב ואני לא רוצה לפתח עימותים אין לי כבר כח לזה.

אני יודעת שזה ארוך ואני עוד קיצרתי
    אגב אני גם בתהליך קואצ'ינג ,

תודה רבה
    וחג שמח,
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• לילך יקרה

עדה מורג
    09/04/2012

אני מברכת ומוקירה אותך על כך שאכפת לך ממה שקורה בזוגיות שלך.
    אני גם מוקירה אותך על כך שאת ובעלך עברתם/עוברים תהליך קואצ'ינג.
    אני בטוחה שזה יכול לשנות את התמונה.

לילך יקרה, בכל מערכת זוגית יש חילוקי דעות וקונפליקטים. כאשר ילד ראשון מתווסף למשפחה הקונפליקטים לעיתים מתגברים.
    השאלה העיקרית היא איך אנחנו מתמודדים במערכה, איך אנחנו מתקשרים את המצוקה שלנו, איך אנחנו מקשיבים לבן הזוג שלנו.

אני חווה מדבריך שמעבר לחילוקי הדעות ולקשיים האובייקטיבים חסרה ביניכם תקשורת אמיתית, גלויה, בוגרת, אמפתית.
    אם כל אחד מכם היה לרגע עוצר, מקשיב, מנסה להבין מה השני אומר....אני בטוחה שהויכוחים היו הופכים לשיחות והקונפליקטים היו פתירים.

מאחר ואת נמצאת כרגע בתהליך קואצ'ינג, אני מזמינה אותך להעלות את נושא התקשורת עם המאמנת שלך. אין לי ספק שאם את תשני אפילו משהו קטן בתקשורת שלך, השינוי מצדו לא יאחר לבוא.
    זכרי שאנחנו יוצרים את המציאות שלנו כדי לצמוח בתוכה.
    איך היית רוצה לצמוח בתוך הזוגיות שלך?
    זכרי שתמיד החיים הם בידיים שלנו ואנחנו יכולים לשנות לטובה אם רק נרצה.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    נואשת ..
    29/03/2012

שלום ובוקר טוב ..
    אני וחבר שלי יוצאים מספר שנים ביחד.. תמיד נהנתי איתו מאוד מהסקס אך לא גמרתי אף פעם רק פעמים ספורות ממגע עצמי .. לאורך כל השנים הסקס שלנו היה יחסית מהיר אבל סביר בדיוק כמו שרציתי .. לאחרונה שמתי לב שבן זוגי איננו מצליח להחזיק זמן בלי להגיע לשפיכה ושאני מתכוונת לכמה דקות אני מתכוונת ל2 דקות פלוס מינוס ..
    הבעיה במצב הזה היא שאני לא מגיעה אפילו לתחילת הגירוי ונוצרה אצלי בעיה שכל פעם שאנחנו שוכבים אני ישר מורידה לעצמי את החשק כדי שלא להתבאס.. הוא מתרץ זאת על ידי:" לא נפגשנו הרה זמן, לא יכלתי לשלוט בעצמי סליחה". ושזה קורה אני פשוט מסתגרת בעצמי ומתנהגת בצורה מגעילה. הוא ממציא תירוצים כמו עכשיו יהיה עוד סיבוב ודברים כאלה אבל אני יודעת שזה בלתי אפשרי ופשוט מסתגרת ונעלמת.אני באמת סובלת. לא יודעת מה להגיד ואיך להגיב.. הוא מתחיל את הסקס גם כאילו לא אכפת לו ממני הוא רוצה לענג אותי אבל אני לא רוצה כי אני יודעת לאן זה יוביל. וישר " מזרז הכל ישר כי הוא חייב לגמור ...
    בבקשה תעזרו לי אני לא יכולה יותר : (

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• נואשת יקרה

עדה מורג
    29/03/2012

אז קודם כל אין צורך להתיאש....יש אנשים מקצועיים שיכולים לעזור לכם.
    אנחנו אומנם לא פורום לסקסולוגיה ולכן לא אכנס לתשובה מפורטת...אך מה שחשוב לי לומר לך זה שהסתגרות לא תורמת ליחסים שלכם...
    נסי להסתכל על זה כעל משבר חולף ודברי איתו על מה שאת מרגישה.
    מצאי את הזמן הנכון ואת המילים המתאימות ושתפי אותו מבלי להאשים או להטיל אחריות רק עליו.
    חשוב לתקשר בזמן היחסים וכמובן גם מחוץ ליחסים. זה רק יכול לתרום.

ליעוץ נוסף אני מזמינה אותך לפנות לפורום סקסולוגיה.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי כח
    תקועה
    28/03/2012

לפני שנה + נגמרה מערכת יחסים שחשבנו שתהייה לכל החיים, אנחנו בתחילת ה20 שלנו , כתבתי פה לא מעט וכנראה שטוב שסיימנו עם זה, אבל אני בהרגשה שבשנתיים האחרונות כולל הזמן שלא היה לנו טוב ביחד, הביטחון שלי ירוד
    ואני מבולבלת בקשר לעצמי , ולא מבינה מדוע כ"כ רוצה זוגיות בעיקר כדי לעבור את האקס, למרות שלא באמת עברתי אותו עוד, אני לא באמת יודעת גם עם האקס מה אני רוצה מזוגיות ולמרות שמנסה להכיר יכולה לפסול אותם על כל דבר קטן, למרות שהכרתי כמה בחורים נחמדים לתקופות קצרות. אני חיה חיים די מלאים ועמוסים אך בזמן האחרון אין לי אנרגיה וכח להשקיע בחיי כי אני "מקובעת" על כך שאני צריכה זוגיות חדשה שתלהיב ותסחוף אותי ותעביר אותי את האקס כבר...

אציין שאני סטודנטית ועובדת עם ילדים גם בהתנדבות ויש לי תחביבים שאני אוהבת ואומנם מעט חברים אך קרובים וטובים שאני מנסה להשקיע בקשרים עמם ולהרגיש בטחון מקשרים אלו....אך עדיין למרות שהזמן שלי דחוק מעט אין לי מוטיבציה לדברים אלו כי הרגשה שחסרה לי זוגיות...

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי כח

הוספת תגובה

• שלום יקרה

יעל צ'רניאק
    29/03/2012

את מעלה משהו מאוד חשוב, עד כמה אנחנו כנשים חשות שאנו חייבות זוגיות
    כמו שאת כותבת גם אם את לא מבינה מדוע את רוצה כ"כ זוגיות, עדיין החוויה הרגשית מאוד חזקה
    שימי לב יש כאן שני מנגנונים אחד רגשי ואחד שכלי-מנטלי
    הרגש הוא מנגנון מאוד קדום, ומאז ומתמיד נשים חשו שהביטחון שלהם תלוי בנוכחות של גבר לידן שיאהב אותן. גם אם בימנו איננו חושבות שזה עדיין קיים, ברמה הרגשית אנו עדיין חשות שהזוגיות תביא לנו את הביטחון ואת תחושת השלמות.
    כמו שאת כותבת גם כשיש לך תחביבים ועבודה שאת אוהבת , עדיין ההרגשה היא שמשהו חסר.
    ככל שאנו מבינים איך המנגנונים הללו עובדים ואנו מודעים להם, יש לנו את הכלים להיות בשליטה עליהם ושהם לא ישלטו בנו, אך זו עבודה של מודעות, להזכיר לעצמנו כל הזמן שאיננו באמת תלויות בגבר בשביל להרגיש שלמות , גם אם זה מרגיש כך! ואיננו רוצות להיות עם גברים שאינן מתאימים לנו , רק כדי להיות עם גבר, אלא עלינו לבחור באדם הספציפי איתו אנו רוצות להיות ולחיות, כי אנחנו חולקים ערכים משותפים: אמון, חברות, משיכה וכו'.
    גם אם כרגע את לא מרגישה מוטיבציה לדברים הללו , חזרי לעצמך, חדשי את ההתלהבות שלך מהחיים, מצאי את הדברים המשמעותיים לך ביותר. ככל שתעשי זאת גם הזוגיות בה תהיי בעתיד אם תבחרי בכך, תהיה טובה ושלמה יותר. זו תהיה בחירה של שותפות בחיים ולא צורך בזוגיות שתמלא את חייך ...
    בהצלחה יקרה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ זוגי
    יהלי
    18/03/2012

היי לכולם. שמי יהלי רווקה בת 40 וברצוני להתייעץ עמכם . אני רווקה ללא בן זוג כבר שנתיים לאחר מערכת יחסים ארוכה .לאחר הפרידה החלטתי להביא ילד בתרומת זרע ואני בטיפולים כמעל שנה.
    אני בקשר חברי לייט עם החבר לשעבר ומבחינתי וגם מבחינתו הכל נגמר ואין שום קטע של רגשות בינינו .ואני מאוד שלמה עם זה ומוכנה להכיר בן זוג חדש. עקב הטיפולי פוריות החלטתי כי זה יהיה קשה להכיר בחור וגם להיות בטיפולים ולכן תקופה ארוכה התנזרתי מהיכרויות אך מאחר ועדיין לא נכנסתי להריון ואני מאוד מאוד רוצה זוגיות החלטתי לשלב בין השניים עד שמשהו מהדברים יסתדר. לפני כשנה החבר הראשון שלי מגיל 20 אשר שמרנו על קשר של פעם בכמה שנים טלפון, התאלמן. כמובן שהתקשרתי לנחם אותו ומאז נפגשנו מספר פעמים לקפה, כמובן ללא שום מגע בינינו.המפגש האחרון בינינו היה לפני כ4 חודשים שבהם התחלתי להרגיש כלפיו רגשות אך כמובן שלא עשיתי ולא אמרתי כלום.השבוע נפגשנו שוב אחרי שרוב הפעמים אני זו שיזמה טלפונים וניסתה לקבוע עימו קבענו השבוע.בפגישה התחלנו לדבר קצת יותר פתוח והבנתי שמלפני 4 חודשים הוא החל לצאת לבלות עם חברים ולהכיר בחורות ולצאת עימם והוא שאל לגבי איך יתכן שעד עכשיו אין לי אף אחד ואם אני בקשר עם האקס. אגב בזמן שיצאנו הוא הסתמס מס' פעמים וכשבאתי ללכת הוא קיבל טלפון , מדובר בשעה מאוחרת בלילה והוא ניתק ולא ענה, כמובן ברור שזו בחורה שהוא יוצא עימה או שהוא מנהל קשר מסויים איתה.הבהרתי לו שהסיפור שלי עם האקס נגמר מבחינתי מזמן וחוסר מזל הוא גם חלק מזה שלא הכרתי עדיין מישהו. לבסוף אמרתי לו שבסוף אני יבקש ממנו להתחתן עימי בהומור וביקשתי ממנו שיזמין אותי לראות את ילדיו. אגב אמרתי לו שהכרתי בחור אלמן עם ילדים ושלי אין בעיה להכיר אדם אלמן או גרוש פלוס ילדים. בקיצור ניסיתי לרמוז לו בעקיפין שהמצב שלו כאלמן פלוס לא מהווה בעיה מבחינתי.נפרדנו לשלום בכך שאמרתי לו שיזמין אותי לראות את ילדיו ושיהיה בקשר יותר קרוב ולא פעם ב4 חודשים(אציין שוב שרוב הזמן אני מתקשרת לשאול לשלומ וילדיוו- כפעם בחודש).
    לאחר המפגש ישבתי עם עצמי והבנתי שהרגשות שלי כלפיו הם אמיתיים והיתי רוצה לנסות לקרב אותו ופשוט לנסות זוגיות עימו.וכאן הבעיה אני קצת נבוכה מלהגיד לו את הדברים למרות שאני בעלת ביטחון עצמי אך אני חושבת שחלק מההתנזרות שלי להעמיק היכרויות לאחרונה היא הפחד להפגע שוב.
    מה דעתכם? מה המלצתכם עבורי? מה לעשות בנדון?

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ זוגי

הוספת תגובה

• יהלי יקרה

עדה מורג
    18/03/2012

כל הכבוד לך שאת לא מוותרת, לא על זוגיות ולא על ילד משלך. זה באמת ראוי להערכה רבה..
    לגבי החבר הראשון שלך....אם נדמה לך שאכן יש בך רגשות כלפיו , הדרך היחידה לבדוק זאת הוא להעיז ולשים את הקלפים על השולחן.
    אני מבינה שכל צד, לאור ההתנסויות שלו בעבר, חושש לעשות צעד כדי לא להיפגע.
    אך מה יש לך להפסיד?
    אני מאמינה שהסיכוי נמצא בסיכון. אם לא "תסתכני" לא תדעי....
    מה לדעתך התרחיש הגרוע ביותר שיכול לקרות?
    האם את חושבת שתוכלי לעמוד בקושי שבו?

לכי על זה בהתכווננות מוחלטת של מה את רוצה שיקרה....נסי להרגיש כאילו הוא כבר אמר לך "כן, אני רוצה אותך...", גייסי את כל האומץ והשמחה שיש בך ותתנסי.
    כי באמת אין מה להפסיד!

בהצלחה רבה! אשמח אם תשתפי בהמשך....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

יהלי
    18/03/2012

תודה על תגובתך המהירה.
    אני מבינה את כוונתך אך איני יודעת אם הוא חש כמוני מאחר ואני היוזמת היחידה בנושא.אשמח לטיפים מצדך במידה ואחליט לומר לו- האם ליצור עימו קשר לקבוע פגישה או אולי לחכות שהוא יצור עימי קשר ואז לדבר.(אני מתקשרת פעם בחודש לשאול לשלומו ושלום ילדיו).
    מה לגבי כל הרמזים שרמזתי לו- האם גברים לא מבינים עד שאומרים להם דברים במפורש. בקיצור מה את מציעה? ליזום שוב פגישה ולומר לו כי הייתי רוצה לנסות לקרב את הקשר בינינו או מה?אם אפשר שהתשובה תהייה יותר מפורטת, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהלי יקרה

עדה מורג
    18/03/2012

אני מתרשמת מתוך דבריך בהודעה הראשונה שאת בחורה חזקה שיודעת מה היא רוצה.
    אם לא טעיתי....אני שואלת את עצמי מה הטעם להמשיך במשחק הרמזים או לערוך חשבונות מי התקשר אחרון והאם מתאים שאתקשר שוב או לא.

האם את רוצה לומר לו מה את מרגישה?
    האם את מוכנה לומר לו איך היית רוצה לראות את הקשר איתו?
    האם את מוכנה לעמוד בתוצאות היוזמה שלך?
    מצד אחד אולי תקבלי סירוב - וזה יכאב - אך מצד אחר את נותנת סיכוי לקשר עם בחור + ילדים. האם את באמת מוכנה לקחת קשר כזה על עצמך?

אם תשובתך חיובית אני מזמינה אותך ליזום טלפונים לעתים יותר קרובות, לנסות להיפגש שוב ושוב וכשתרגישי מספיק מוכנה תאמרי לי לו את שעל ליבך...
    אולי בינתיים הוא יבין את הרמזים....

בכל מקרה יהלי, איזו תועלת את מפיקה מלהישאר בחוסר ודאות ולחכות לכך שיבין רמזים? אתם כבר לא בגיל כדי לשחק משחקים....אני במפורש חושבת שלטובתך רצוי שתקחי יוזמה ולו רק בכדי לצאת מהמצב של חוסר ידיעה. בהירות היא לדעתי מרכיב מאד חשוב בבניית יחסי אנוש בכלל ויחסי זוגיות בפרט.

חזקי ואמצי! ושיהיה בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא סגרתי עניין עם החבר הקודם
    אמי
    12/03/2012

לא סגרתי עניין עם החבר הקודם. הייתי מאוהבת והוא נעלם מחיי. עכשיו שיש לי חבר חדש הוא פתאום הופיע ואני מבולבלת, לא סגורה, מוחמאת משני כיוונים ולא יודעת לאן לפנות.

הוספת תגובה

• אמי יקרה

יעל צ'רניאק
    13/03/2012

הבחירה כעת בידייך,
    טבעי שאת מוחמאת משני הכיוונים, תהני מזה, מגיע לך:)

יחד עם זאת חשבי עם עצמך בכנות מה חשוב לך בקשר...
    את היית עם החבר הקודם ובעוד את מאוהבת בו הוא נעלם מחייך זה אומר משהו...
    אנחנו לא רוצים להתעלם מהמציאות! ריגוש והתאהבות זה כיף אבל לא מספק.
    האם אמון ויציבות חשובים לך בקשר? האם תוכלי לבסס קשר אמיתי אוהב ויציב עם החבר הקודם, או אולי דווקא עם החבר החדש... ?
    על מנת לקבל החלטה נכונה התבונני עם עצמך מה חשוב לך בקשר? את מוזמנת גם לכתוב לעצמך.
    לדוגמא: כבוד ,אהבה, שותפות מלאה, מישהו שתוכלי לסמוך עליו שלא יעלם, שיעריך אותך ויכבד אותך...
    לאחר שתכתבי תוכלי לבחון האם ערכים אלו קיימים ואפשריים בקשר הנוכחי שלך או בקודם.
    את כותבת שלא סגרת עניין עם החבר הקודם - עכשיו את במקום של בחירה, שמרי על הכוח שלך קבלי החלטה מאוזנת בין לב וראש.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות
    רונית
    07/03/2012

שלום
    אני נשואה חצי שנה. לפני הנישואין היינו ביחד 6 שנים.
    ידעתי שהאופי שלו לא קל וחשבתי שאני יודעת לקראת מה אני הולכת...
    אחרי החתונה אני מרגישה שהוא השתנה לרעה, אם משהו מפריע לי אני אומרת לו אבל אני נתקלת בקיר,או שהוא מתעלם ממה שאני אומרת, או מתחיל לתקוף, או טוען שאני מנסה לעצבן אותו/ לגרום לריב.
    הוא פוגע בי הרבה (מילולי) ומעולם לא מראה חרטה או מבקש סליחה..
    יש לנו רכב (שבעצם שייך לו) אחד והיום הוא בבית ואני עובדת ולומדת הוא לא מסכים לי לקחת את הרכב הוא כל הזמן שולח אותי להורים שלי שיביאו לי את הרכב שלהם למרו שגם להם יש רכב אחד ושניהם עובדים והרכב תמיד בשימוש.
    אני חוזרת מאוחר לבית ועייפה כי אני ערה משעה 6 בבוקר,כל מטלות הבית נופלות עלי, הוא לא מוכן לעזור לי בכלום בבית, הוא כל היום בבית ולא מכין לו אפילו לאכול הוא יחכה עד שאני אגיע לבית (ולא משנה באיזה שעה) ואכין לו לאכול.
    הוא מתלונן אם אני לא שוטפת את הבית שבוע אחד ולא עושה כלים כל יום...
    הוא פונה אלי בגישה מגעילה כאילו אני חייבת להכין לו לאכול,לנקות, להכין לו לשתות בבית וכו'.
    במהלך כל הזמן שאנו נשואים פעם אחת הלכתי עם אמא שלי לטייל ואחרי 5 שעות הוא התקשר ודיבר בעצבים "למה עדין לא הגעתי לבית".
    הוא מתנהל בגישה של "הדברים שלי הם שלי ורק שלי והדברים שלך שהם כלום לעומת שלי הם שלך"
    אני מרגישה שהוא 'מפחד' להוציא עלי כסף
    הוא תמיד ממעיט מערכי ומנסה להוריד לי את הבטחון העצמי.
    הוא לא טורח בשבילי, פעם אחת הוא אפילו לא הכין לי כוס קפה, למרות שהסברתי לו שזה מעשה סימלי שיגרום לי להרגיש טוב ,כי בעלי מוכן לעשות 'למעני' משהו..
    ניסיתי לדבר איתו על הדברים אך הכל נפל על אוזניים ערלות, אמרתי לו שאני רוצה שנלך לטיפול זוגי הוא מסרב ולא מוכן לשמוע על כך.
    אני ממש אובדת עצות מצד אחד אני אוהבת אותו ומצד שני אני עצובה כי אני מצפה שיתייחס אלי אחרת, בכבוד,יעזור לי בבית. ואני לא יודעת אם הפתרון הוא להתגרש
    בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזוגיות

הוספת תגובה

• רונית יקרה

עדה מורג
    11/03/2012

קודם כל אני מתנצלת על העיכוב בתשובה.
    שנית אני רוצה לומר לך שאני מוקירה אותך על כך שאת מזהה את הבעייתיות ופונה לעזרה.
    התקופה הראשונה אחרי הנישואין - ולא משנה כמה זמן הייתם יחד לפני כן - מתאפיינת לעיתים בהתנהגויות וקונפליקטים שלא הכרנו עד עתה.
    זוהי תקופה של עיצוב הדפוסים המאפיינים של השותפות שלכם.
    לכן אני מאמינה שחשוב לשבת בשקט , ברגע שמתאים לשניכם, ולערוך הסכמים עקרוניים והסכמים מפורטים על איך אתם רוצים לראות את הזוגיות מעתה ואילך.
    בהסכמים עקרוניים הייתי מגדירה מהם הערכים שאתם מביאים לזוגיות: חברות, כבוד הדדי, אהבה, שותפות, פתיחות, עזרה הדדית, כיבוד הסכמים וכו'
    בהסכמים המפורטים הייתי מגדירה למשל חלוקת תפקידים ואפילו הסכמי ממון.

הסכמים אלה באים ליצור בהירות ביחסים שלכם ומביאים שקט למערכת.

אני מבינה שיש לך קושי להביא אותו לטיפול זוגי, אך אולי אם יסרב לשבת ולנסח הסכמים בעצמכם, כדאי לפנות למגשר או מאמן זוגיות.
    רונית, להתגרש זה הפתרון הקל למרות כל הקושי. אם אתם רוצים להציל את הזוגיות יש צורך לעשות עבודה פנימית ועבודה משותפת.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת נקודת מבט אחרת
    לירי
    22/02/2012

שלום רב!

אני אלמנה מזה שלוש שנים, לאחר 38 שנות נישואין טובים לחבר הראשון שלי.

לאחרונה הכרתי גבר, בערך בגילי ( אנו בשנות ה60 המוקדמות). אפשר לומר שטוב לנו יחד גם בחלק הזוגי וגם כיף לשבת לדבר ולצחוק.
    בתחילת הקשר הוא מאד רצה לעבור לגור איתי ואני הבהרתי לו חד וחלק שזה לא יקרה כי אני לא רוצה לגור עם אף אחד.
    אני במצב כלכלי טוב והוא טוען שמצבו הכלכלי רע מאד. לפעמים שיחת טלפון בבוקר נפתחת בהודעה שהיום הוא הולך לקחת הלוואה מהבנק,או שהוא מבקש שנפסיק את שיחת הטלפון בגלל "עלויות", או שהוא מציע לנסוע לטייל היום כי בשבוע הבא הדלק מתייקר.זה ממש לא כיף לפתוח ככה את הבוקר.
    בכל התקופה הזאת לא בילינו אף פעם במסעדה או בבית קפה (פרט לשתי הפגישות הראשונות בהן שתינו תה ואני שילמתי את חלקי, אמרתי לו שבכל הוצאה שתהיה אני מתעקשת לשלם את חלקי) הוא טוען שהאוכל במסעדות ובבתי הקפה לא בריא ושהוא ממש לא אוהב מסעדות ובתי קפה, לכן אנחנו מבלים בחיק הטבע ואני תמיד דואגת להביא כיבוד.

נראה לי קצת מוזר שאדם ממש לא אוהב מסעדות והחלטתי לבדוק את הדבר, הצעתי להיות זאת שתזמין ותשלם במסעדה הוא מיד הסכים ושאל כמה פעמים מתי הולכים למסעדה אז אמרתי לו שאני לא רעבה. זה ממש דחה אותי ורציתי לסיים את הקשר כי קשה לי לקבל שגבר רוצה שאישה תשלם עבורו וזאת כשהוא יודע שאני אשלם את חלקי.
    לא הפסקתי את הקשר כי יש בו גם דברים טובים.
    מה שהכי מפריע לי זה שהוא כל הזמן טוען שאני מיליונרית ( ואני רחוקה מכך מאד) ואילו הוא אדם עני.( אני בספק גדול שכך המצב כי יש לו רכב ורכוש ששווים כסף ולא יכול להיות אדם עני ומסכן שמחזיק רכב, הוא גם מתלבש יפה) ועוד הוא אומר שאם זה היה הפוך, כלומר אם היה לו כסף הוא היה נותן ועוזר. אני ממש לא אוהבת שהוא מתחיל לספר לי על הבעיות הכלכליות והחובות שלו והצעתי לו שלא נדבר על כך . הוא טוען שאני חברה שלו ולמי הוא יספר אם לא לי? (אבל הוא לא בעלי אנחנו מכירם 3 חודשים )
    החלטתי לפתוח את הנושא ולהתעמת איתו, אמרתי לו שהדיבורים על כך שאם היה לו הוא היה נותן ומי שיש לו צריך לתת מאד מפריעים לי כי אני מבינה מכך שהוא רוצה שאני אתן לו.ואני לעולם לא אתן כסף לאף אחד, גם כי אין לי עודף כסף וגם כי אתן רק לבני משפחתי, כמו שצריך להיות.הוא טען שהוא ממש נעלב ושאני מפרשת לא נכון את הדברים.הצעתי לו שנפסיק לדבר על נושאים כספיים. .על הרקע הזה יש בינינו נתק.

מבקשת לקבל פרספקטיבה נוספת מאנשי הפורום.

בתודה מראש
    לירי

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת נקודת מבט אחרת

הוספת תגובה

• לירי יקרה

עדה מורג
    22/02/2012

אני מאמינה שלכל מפגש אנושי יש משמעות עמוקה יותר מעבר למה שנראה על פני השטח.
    השאלה הבסיסית שאת צריכה לשאול את עצמך היא:
    מה אני לומדת מההתמודדות הזו מול הגבר הזה?
    מה הקשר בין כסף ומערכות יחסים? האם אני צריכה לצמוח בהקשר הזה?

ומעבר לזה:
    איזו מין זוגיות אני רוצה?
    מי הוא עבורי גבר אידיאלי? איזה תכונות יש לו?
    האם הגבר הנוכחי עונה על הצרכים שלי? על הרצונות?
    מה אני מוכנה לתרום בזוגיות החדשה שאבנה?

כאשר יהיו לך תשובות בהירות.....את תביני לבד מה עליך לעשות.

ההמלצה שלי עבורך היא להיות בזוגיות שניה רק אם היא יש בה חברות, אהבה, כיף והנאה או/ו את נמצאת במצב של צמיחה ולמידה.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירי יקרתי

mosha
    23/02/2012

את לא סיפרת איך הקשר הרגשי בניכם.....יש לי הרגשה שהבחור פשוט נצלן וחסר כבוד
    אני לאבנתי ממך שיש אהבה באויר..פשוט משעמם לך ורוצה בין זוגץץץלדעתי את ראויה ליותר ממנו תנסי יש אתרי הכרויות איכותיים בהצלחה אישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות

לירי
    24/02/2012

שלום לך ייחודי

בהקשר לתגובה שלך, יש בינינו פירגון וגם כיף לנו יחד הן בחלק האינטימי והן בכלל. הוא לא אדם רע ואני מחבבת אותו ++ אולי אפילו אוהבת,אבל הדיבורים הבלתי פוסקים על כך שלי יש ולא אין ומי שיש לו צריך לתת לאחרים וכל הזמן לדבר על עלויות והוצאות והלוואות, וגם לחטט ולתחקר מה , כמה ואיפה יש לי, סליחה, אבל אני לא לשכת הסעד ולא ביטוח לאומי. אם אדם שצועד בעשור השביעי לחייו לא דאג לעתידו אז יש לו בעיה.ואם אני ובעלי המנוח חסכנו ודאגנו לעתידינו אז דאגנו לעתיד שלנו ולא של אחרים.
    את מבינה?
    כנראה שהוא חושב שאני מאוהבת בו נואשות מכיוון שאין לי ניסיון ואני נאיבית ותמימה והוא הגבר השני שלי, אבל זה לא אומר שאני גם טיפשה וכאן הטעות שלו.הוא מחכה שאני אצור קשר וארצה לחזור ואז הוא יכתיב את התנאים שלו. אבל לא רק שאני לא אצור קשר, אני גם לא הולכת יותר למקומות שאני עלולה לפגוש אותו שם.
    יש גבול לכל תעלול.
    ועוד דבר
    בדרך כלל אנשים שבאמת אבל באמת אין להם לא מכריזים על כך השכם והערב, הם די מסתירים ואפילו מתביישים בכך. ולפי מה שראיתי הוא לא ממש מת מרעב.

פשוט חבל לי כי יכל להיות לנו קשר מאד יפה אבל אם זה המחיר אז חבל"ז.

שבת שלום
    לירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקירה אותך על...

עדה מורג
    26/02/2012

לירי אני בהחלט מוקירה אותך על הבהירות שאת משדרת.
    את יודעת בדיוק מה את לא רוצה ואת יודעת שאת ראויה ליותר.

מזמינה אותך שוב להגדיר בדיוק מה את רוצה לקראת זוגיות שניה ולהתכוונן אליה מכל הלב. אני בטוחה שאת יכולה לזכות בזוגיות שאת רוצה.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עדה

לירי
    28/02/2012

לעניין הזוגיות, אני היום בשלב כזה שאני מחפשת בעיקר חבר טוב להמשך הדרך.מישהו שאני אוכל לסמוך עליו, לבלות איתו ולאהוב אותו.
    .אני באמת לא צריכה איזה קמצן שייבב לי על ה"מסכנות" שלו....ושינסה לנצל אותי. הגבר הזה כנראה באמת מאמין שאני מאוהבת בו והוא בטוח שאני אצור איתו קשר אחרת הוא לא היה "נעלב" כשהתעמתתי איתו. אם אני מסכמת את התקופה שהיינו חברים אז זאת היתה תקופה נהדרת גם עבורי וגם עבורו, תרמנו ולימדנו אחד את השני המון דברים., לא הפריע לי שהוא כל כך קמצן כי אינני מצפה לכלום, אבל גם לא להיפך.
    הבעיה היא שבאמת אין לי ניסיון הכרתי את בעלי המנוח בצבא ונישאנו צעירים ורק עכשיו לאחר שלוש שנות אלמנות אני מרגישה שלא כל כך כיף להיות לבד למרות שאני אישה שלא משתעממת אף פעם.
    הבעיה היא שאינני רגילה להיות אישה פנויה ולכן ה"קודים" של הפו"פ אינם מוכרים לי.
    אשמח לקבל רעיונות.

לירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירי

mosha
    27/02/2012

יקירתי (אני גבר) לעניננו יש די גברים נחמדים לחוות זוגיות טובה יותר ....מתקדמים ולא ניתקעים........בהצלחה שתפי אותי איך מסתדר לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ייחודי

לירי
    28/02/2012

סליחה שלא השגחתי בכך שאתה גבר. אני בינתיים לוקחת פסק זמן להתאוששות מהאינטנסיביות של הזוגיות הקודמת ( נהגנו להפגש בין 3 ל 4 פעמים בשבוע ולשוחח שעות בטלפון) ובקרוב ארצה להכיר מישהו נחמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירי

mosha
    29/02/2012

מהיכן את אולי נמצא זוגיות טובה......ציצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי

לירי
    29/02/2012

אני מהמרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולחשוב שבגיל הזה יש קצת יותר שכל...

היי
    28/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במיוחד

לירי
    29/02/2012

אחרי שאדם עובר כמה גירושים.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכן
    ע.
    20/02/2012

יש לי שאלה אליכן:
    אם אישה מותקפת, כדאי לה לבעוט בביצים של התוקף?.
    אם תצטרכו, תבעטו בביצים?.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכן

הוספת תגובה

• שלום לך ענת

עדה מורג
    20/02/2012

אינני מומחית בהגנה עצמית.....ואולי כדאי לך לשאול מומחה בתחום..
    אך להערכתי הצנועה הייתי עושה כל דבר כדי להימלט מתקיפה.
    במקרה זה, חייך וגם כבודך הם הדבר החשוב ביותר.

אם את מותקפת לא באופן חד פעמי, הייתי גם פונה לעזרה לרשויות.

שמרי על עצמך
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בקשר זוגי
    רות
    15/02/2012

שלום,
    אני בת 24 (בתולה) ועד היום היו לי קשרים מאד קצרים כחודש וחצי גג, כל פעם שמתחיל קשר אז יש את הפגישות הראשונות ואז כזה צריך להתקדם "למשהו מחוייב", אני נרתעת כאילו ישנה הרגשה שלא בא לי ואני מתרצת את זה בכך שאני אומרת לעצמי את החסרונות של הבחור ואז זה מאשר לי את ההרגשה לחזור להיות במקום שאני רגילה ובטוחה, הכוונה לחזור להיות לבד, עד היום אמרתי לעצמי בסדר אפשר להיות בררנית וללמוד מכל פעם אבל היום אני מרגישה שאני מאד רוצה קשר אמיתי וגם יותר מוכנה ובשלה, אבל עדיין זה קורה לי למשל עכשיו התחלתי לצאת עם בחור ממש מקסים, בחור טוב, רגיש, ואני לא מצליחה "לזרום" ולהיפגש איתו כאילו אני צריכה לתכנן הכל מראש שאתכונן נפשית, ממש נחמד לי איתו אבל כאילו מציק לי ההרגשה שכל היום אני צריכה לחכות שאם הוא יתקשר ומתי הפעם הבאה שניפגש ואיך זה יהיה, אוף זה ממש מציק, אני כל כך לא החלטית ואני צריכה מישהו שיכוון אותי, אני יודעת שהכי קל זה למצוא סיבות למה לא ולעזוב את זה, כי זה מה שנוח לי אבל מצד שני אני מאד רוצה קשר ולראות שאני מסוגלת, אני יודעת שאני יכולה אבל קשה לי באמת, זה מוציא ממני אנרגיות כל המחשבות האלו, למה ככה קשה לי לזרום? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי? אשמח לשמוע מכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בקשר זוגי

הוספת תגובה

• רות יקרה

יעל צ'רניאק
    17/02/2012

מה מפחיד אותך בקשר?

ככל שתוכלי לזהות את הפחדים שלך,
    תוכלי להתמודד איתם ולהיות חופשיה מהם... ולזרום יותר.

זוהי השאלה שאת צריכה לברר עם עצמך: מה מפחיד אותך בקשר?
    אפילו קחי לך זמן שבי עם עצמך בשקט לבד בבית
    קחי לך מחברת כתבי את השאלה הזו בראש הדף
    והתחילי לכתוב כל מה שיעלה בלי לצנזר, פשוט להוציא החוצה הכל
    בלי לחשוב יותר מדי, פשוט לכתוב....

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 11 שנים
    מרין
    15/02/2012

שלום, אשמח לשמוע חוות דעת נטראלית מהצד על המצב שלי.
    הכרתי את בן זוגי בגיל 16 והוא מיד התאהב בי, יצאנו/נפרדנו/חזרנו ומאז גיל 18 אנחנו ביחד (היום אני בת 29)... כשרק התחלנו הייתי ממש ילדה והוא היה הבחור "המתוסבך והאפל שצריך שיצילו אותו מעצמו" -שאנחנו הבנות כל כך אוהבות:)
    ובאמת אפשר לומר ש"הצלתי" אותו בהרבה מובנים הוריו זרקו אותו מהבית ואני נתתי לו אחד, היה לו עבר פלילי ואני גרמתי לו להבין שאפשר אחרת, לא היה לו שום עניין בעבודה או לימודים ובעזרת התמיכה שלי ושל הורי הוא קיבל תואר ומאוד מצליח בתחומו...
    לפני כשנה וחצי נולדה לנו בת מדהימה שאנחנו אוהבים אותה יותר מכל דבר בעולם (מעולם לא התחתנו).
    היום לאחר 11 שנים שבהן היו לנו עליות ומורדות אני נמצאת במצב שמאוד מעציב אותי, אני אדם אחר היום ואני רוצה מבן הזוג שלי דברים אחרים. כבר לא מתאים לי הטיפוס שצריך כל הזמן הנחיות ועזרה על מנת לא "לאבד" את עצמו, אני במצב שנגמרו לי הכוחות לטפל במישהו (חוץ מהבת שלי) והיתי רוצה שיטפלו בי קצת.
    אני אוהבת אותו על כך הוא אבא טוב, על כך שהצליח להוציא את עצמו מהבוץ שהיה בו, על כך שנתן לי את הבת שלי שהיא כל עולמי אבל אין לי מה לומר על הדרך שהוא גורם לי להרגיש:(... אני מרגישה שהוא חבר טוב ואדם שקרוב אליי (בכל זאת עברנו הרבה שנים ביחד), אני מרגישה שאנחנו רגילים אחד לשני - וחוץ מזה כלום... אפילו הקשר הפיזי שלנו נפסק כבר לפני הרבה זמן... שנינו מודעים למצב בינינו ואני רואה שמפריע לו שאני שונה ולי מפריע שהוא נשאר אותו הדבר...
    עצוב לי עלינו אבל אני לא רוצה להיות בקשר שפשוט "מתקיים לו מעצמו", אני יודעת שהתאהבות היא דבר חולף אבל האם אחריה זה כל מה שנשאר?
    כל אחד משנינו מבין איפה כל אחד טעה בקשר שלנו ואנחנו עדיין טועים בכל יום מחדש.
    הרבה פעמים אפילו הודינו אחד בפני השני שאם היינו בקשר אם אדם אחר אולי היינו משתנים בשבילו ומנסים לא לטעות יותר - אבל בקשר שלנו אין לנו כוח לתיקונים....
    עצוב לי נורא על מה שהיה יכול להיות ועל מה שנהיה מאתנו.

לקביעת תור
    סגירה
    11 שנים

הוספת תגובה

• מרין יקרה

יעל צ'רניאק
    17/02/2012

אני מוקירה את הכנות שלך, השקיפות בינכם ואת הנכונות שלך לראות את הדברים כמו שהם:
    את מה שהיה, השינוי שעשית ואת הצרכים והרצונות הנוכחיים שלך.
    את רוצה שיטפלו בך, שיפנקו אותך... להרגיש טוב בקשר... זה אך טבעי.
    לשאלתך, התאהבות חולפת ללא ספק, אך הזוגיות יכולה לצמוח ולהתפתח, הקשר, העומק, החיבור, השמחה ביחד.
    איזו זוגיות את היית רוצה?
    מה היית רוצה שיהיה? איך היית רוצה להרגיש בקשר לאחר שנים יחד? מה היית רוצה שיהיה בינכם? מה חשוב לך ביחסים?
    את כותבת שהודיתם שבקשר שלכם - אין לכם כוח לתיקונים... וזה עצוב לך
    וזה מובן...
    ויחד עם זאת את צעירה, כל החיים עוד לפניך ועלייך לבחור כיצד תרצי לחיות אותם.
    גם הצהרות שאין כוח לתיקונים , יכולות לעיתים להשתנות עם נסיבות החיים, או שאת מחליטה לשמור על הקשר החברי בינכם ועל ההורות הטובה לביתכם ולהמשיך הלאה בחייך. יש לך בחירה!
    לעיתים כשנכנסים למצב סטטי, נראה כאילו הדברים מתגלגלים מעצמן וסוחבים אותנו איתם, זה הזמן להחזיר את ההגה לידיים ולבחור לאן את רוצה לנווט את חייך, בזוגיות הנוכחית שלך או לא...
    ואולי תבחרי להעזר באיש מקצוע...
    מאחלת לך בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים
    ארתור
    14/02/2012

אני ובת זוגתי חודש וחצי ויש בינינו הרבה ריבים קטנים , שגורמים לי ולה להרגיש מעורערים ביחסים . נפרדנו לכמה ימים .. והיא ממשיכה להתקשר אלי ולבסוף נפגשנו רבנו עוד פעם והיום חזרנו לדבר .
    האמת לא הייתי מבואס אלא קצת מאוכזב מהפרידה כי אמרתי שזה לא מסתדר וזה מה שצריך להיות.
    יש לי רגש אליה וגם לה אליי.,אני לא מאוהב בה עד הגג, אני בונה על התאהבות עם הזמן .
    שאלתי היא מה אתם חושבים האם זה אמור להיות תקין ? האם אנו צריכים להיפרד? אני לא יודע מה לעשות.. אנא סייעו לי .
    האם אנחנו לא משקרים לעצמנו??

לקביעת תור
    סגירה
    ריבים

הוספת תגובה

• שלום לך סאני

עדה מורג
    16/02/2012

חודש וחצי זה מעט מאד זמן ויחד עם זאת אתם כבר יודעים להגיד שיש לכם רגש אחד כלפי השניה.
    אין שאלה של תקין או לא....אתה מוזמן לשים את היד על הלב ולהרגיש:
    האם אני אוהב אותה?
    האם אני מוכן להשקיע מזמני כדי לפתח את הקשר הזה?
    על מה אני מוכן לוותר כדי להכניס אותה לחיי?
    למה אני זקוק בקשר?
    כמה זמן אהיה מוכן להיות בקשר כדי להחליט אם זה "זה" או לא?

ריבים קטנים הם חלק אינטגרלי מכל זוגיות....זה קורה לכולם. השאלה היא מה סיבת הריבים, כמה הם עקרוניים ומשמעותיים או שמא אפשר לגמור כל ריב בחיבוק?
    מציעה לך לתת לעצמכם את הזמן אך מתוך כוונה כנה ואמיצה להביא את הקשר למקום טוב, נעים ואוהב.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרושה עזרה!
    דנה
    12/02/2012

אני לא בטוחה שזה המקום ושכאן אמצא את ישועתי אבל חשוב לי לשתף ולהאמין שאולי יקום איזה צדיק וייעץ לי.

"בחיי שלא הבנתי כמה הנושא של קניית דירה הופך להיות רגיש ברגע שמתחתנים. מסתבר שלא קראתי את הספר "דברים שעושים אחרי שמתחתנים" ולכן, אחרי שהתחתנתי בגיל 30 בערך, לא הבנתי מה הלחץ להתחיל לחפש דירה לקניה. לבנות את העסק שלי נראה לי דבר הרבה יותר חשוב"

הציטוט הזה נלקח מתוך פוסט שקראתי והרגשתי כאילו בעלי כותב את מילים אלו.
    אני מאוד רוצה לקחת משכנתא ולקנות דירה שתהיה סוף סוף בבעלותי אך בעלי (בניגוד לסוף הטוב של הפוסט) לא מוכן לשמוע על כך. מבחינתו העסק שלו הוא מקום ראשון כרגע (אפילו לפני הילדים). המצב כל כך קשה שהוא אפילו לא מוכן להגיע איתי ליועץ בבנק. אני נתקלת באטימות מוחלטת מצידו ובאמת שאני אובדת עצות. אפילו ההורים שלו דיברו איתו, חברים ומי לא, אך הבן אדם בטוח בצדקתו.
    מה עליי לעשות? אנחנו כבר בני 35, לא צעירים כמו שהתחתנו, נשואים כבר 8 שנים. אם לא עכשיו משכנתא אז מתי??

לקביעת תור
    סגירה
    דרושה עזרה!

הוספת תגובה

• דרושה עזרה! - תגובה

עדה מורג
    12/02/2012

דנה יקרה,
    אינני יודעת אם אוכל לעזור לך בעניין המשכנתא...זו לא בדיוק המומחיות שלנו פה.
    אך אנסה - אם תרשי לי - להאיר את דרכך בענייני תקשורת זוגית.

מתוך התאור שלך אני מבינה שבעלך נמצא תחת לחץ צולב מכמה כיוונים:
    הרצון שלו להצליח בעסק, הרצון שלך לקחת משכנתא והלחץ של ההורים שמוסיפים על שלך.
    מבלי להיכנס לשיקולים של מי צודק , אני מזמינה אותך להיכנס לנעליו ולנסות לחוות איך היית מרגישה את תחת לחץ צולב שכזה.

בנוסף הייתי מזמינה אותך לייצר סיטואציה של שיחה נינוחה , רק את והוא, בשעה ובמקום נוחים ונעימים ולנסות לשוחח כפי שהיית משוחחת עם חברה קרובה: בלי לחץ, בלי האשמה, בלי דרישות, בלי כעס. לכי לשיחה בכוונה להקשיב לו מעומק הלב מדוע הוא כל כך מתנגד למהלך של קניית משכנתא, מה הנימוקים שלו, מה הפחדים שלו.
    ואת מצדך, תבקשי ממנו להקשיב לך באותה צורה ונסי לשתף את הצורך שלך, את הרצון שלך, את ההרגשה שלך.

דנה יקרה, זוגיות לא נבנית רק מרכוש משותף אלא בעיקר ממה שאנחנו שמים במרחב הזוגי: חמלה, אהבה, הקשבה, שיחה פתוחה, שיתוף ושותפות, חברות וכן, לפעמים גם ויתור למען החלום של האחר.

מאחלת לך זוגיות נהדרת, עם או בלי משכנתא. בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מקסימה- עדה

עדי
    13/02/2012

מסכימה עם כל מילה של עדה ומאמצת לי, באופן כללי חושבת שדברים שנעשים מתוך לחץ הם לא מניבים תוצאות חיוביות במיוחד...אבל זה תלוי ב1001 גורמים, אני מציעה לך לשבת לדבר עם בעלך על העניין, יכול להיות שבאמת כדאי לכם לדחות את העניין כלכלית ומנטלית ואולי לא, זה תלוי בכם ובמצכם הכספי בעיקר. ואם את רוצה לפרק את זה לגורמים ולבדוק את העניין לעומק יש מדריכים מעולים שאני אישית נעזרתי בו, אולי זה ייתן לך קצת קנה מידה אם יש באפשרותכם לקחת משכנתא ולרכוש דירה או שאולי כדאי לחכות עם זה קצת...
    בכל מקרה, בהצלחה בזוגיות, כמו שעדה אמרה עם או בלי משכנתא...:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מקסימה- עדה - תגובה

עדה מורג
    13/02/2012

תודה עדי על הפירגון.....
    היות ואנחנו לא מאפשרים פירסום בפורום אני מבקשת ממך להוריד את הלינק לטפחות נדל"ן , אחרת נאלץ להורחד את תגובתך וחבל.....תודה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיביות באהבה
    קרן
    01/02/2012

מישהו יכול להגיד אם מישהי שהיא אובססיבית יש לזה קשר חד משמעי לתא המשפחתי בו היא גדלה?

איזה סוג של בית מייצר מישהי עם נטייה לאוססיביות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות באהבה

הוספת תגובה

• רינת יקרה

יעל צ'רניאק
    02/02/2012

את שואלת האם יש לאובססיה קשר חד משמעי לתא המשפחתי,
    גם אם יש לתא המשפחתי בו אנו גדלים השפעה רבה, לא הייתי קובעת חד משמעית שזה מייצר נטייה לאובססיביות!
    יש גורמים ונטיות נוספות שמשפיעות אצל האדם: בין אם הן מודעות או לא מודעות, כמו לדוגמא: חוסן נפשי, מטען גנטי, עקבות קרמתיות מהעבר שלנו, יכולת התמודדות, שליטה רגשית, יכולת לקחת מרחק רגשי מהתנהלות לא בריאה (חופש בחירה), ועוד.
    יכולים להיות שני ילדים שגדלו באותו בית, אשר אחד אימץ את המודל שראה בבית ואחר התפתח לכיוונים אחרים.
    הכללות וקביעות מוחלטות הן בעייתיות, כפי שאת בטח יודעת צריך לבחון כל מקרה לגופו
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהההה
    מישהי
    25/01/2012

אני יוצא עם מישהי כבר חצי שנה, שהכרנו היא סיפרה לי שהיא יצאה עם שני בחורים וששתיהם הציעו לה נישואין אחד אחרי השני ,היא אמרה כן לשני הבחורים אבל בסופו של דבר בשני המקרים הדבר לא הביא לחתונה ויצא שבשני המקרים משהו התפקשש בסוף הקשר והם נפרדו...בהתחלה זה לא הזיז לי במיוחד כל העניין הזה אבל בכמה חודשים האחרונים זה ממש מפריע לי אני בקושי מסוגל לתפקד , אני כל הזמן מנסה לדמיין אותה עם אותם הבחורים ואיך שהם מציעים לה נישואין ואיך שהיא אומרת להם שהיא מסכימה להתחתן איתם..וזה פשוט מוציא אותי מדעתי לדמיין שהיא הייתה עם גבר אחר ,חשוב לי לציין שאני לא בן אדם קנאי זה פשוט חזק ממני...לפני שבועיים זה הגיע למצב שאמרתי לה שאני לא מסוגל יותר להכיל את העבר שלה עם שני הבחורים האלה ואמרתי לה שאני שוקל לעזוב אותה ,ואז ושנינו התחלנו לבכות והיא אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אעזוב אותה ואמרתי לה שגם אני לא רוצה לעזוב אבל זה חזק ממני ...מפה לשם החלטתי לנסות ולהתמודד עם זה ,ההתמודדות הזאת כנראה קשה לי מדי אני במשך שבועיים , פעם בסדר לי עם זה ופעם אני לא מצליח להתמודד עם זה ורע לי מאוד מאוד , גם שאני איתה אני חושב על העבר שלה וזה מרחיק אותי ממנה וזה לאט לאט הורס לנו את הקשר ..אנחנו אוהבים מאוד אחד את השני ואני לא רוצה לוותר על המלאכית הזאת היא בחורה מקסימה אני אוהב אותה מאוד ...מה לעשות ??תעזרו לי אני כבר משתגע מזה...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרהההה

הוספת תגובה

• אלי יקר

עדה מורג
    25/01/2012

נשמע מהתאור שלך שאתה מנהל מלחמה בין הראש ללב....
    מצד אחד אתה טוען שאתה מאד אוהב אותה ושאתה לא מוכן לוותר עליה, אך מצד שני אתה מתעסק בראש באירועים מן העבר שקשורים אליה ואתה ממש לא שייך להם.

האם לך היו בעבר מערכות יחסים או שמא זו החברה הראשונה שלך?
    אם אתה אכן לא קנאי, מה מביא אותך למצב אובססיבי שכזה?

לבחורה יש עבר והוא חלף ללא שוב...
    עכשיו יש לה אותך ולך יש אותה ואתם אוהבים ורוצים להיות ביחד.
    האם זה לא מה שבאמת חשוב?

בכל פעם כאשר העבר שלה מטריד אותך,אני מזמינה אותך לשבת עם עצמך ולמצא 3 דברים טובים שיש ביניכם היום ולרשום אותם על דף. כל פעם שזה יקרה, הרשימה הזאת תלך ותגדל ואז אתה תוכל להיכנס לפרופורציות הנכונות.
    העבר כבר היה ואין טעם להתעסק איתו. החיים הם עכשיו ורצוי לחיות אותם בהנאה ובהוקרת תודה על מה שיש.

שמור על המלאכית שלך.....
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה