מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקשורתתמר17/10/2009
יש לי בעייה נורא משונה. אני יוצאת עם בחור כחודש וחצי. אנחנו מדברים המון בטלפון ובצ'אטים מאחר ושנינו עובדים מול המחשב כל היום. הצ'אטים מאוד זורמים, מצחיקים ומהנים. גם בטלפון אנחנו מסוגלים לדבר המון זמן והשיחה זורמת. אך משום מה, כאשר אנחנו נפגשים, יש לי תחושה שאין לנו על מה לדבר. הוא משתתק, בעיקר רוצה להתפקנק (גם אם אנחנו מסעדה או עם חברים שלו). הרבה פעמים הוא עייף או במצב רוח לא טוב. זה נורא מוזר, לא?
חוץ מזה הוא מאוד משקיע בי. מתקשר, מסמס, רוצה להפגש והכל.
מה קורה שם בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל יקרה
יעל צ'רניאק18/10/2009המדיות החדשות מאוד מהנות , מאפשרות תקשורת קלה וזורמת - זה נכון
יחד עם זאת הן גם מאפשרות לאנשים להסתתר מאחוריהן, מכיוון שאין שם מפגש פיזי פנים אל פנים.
יש קשרים שעובדים מצויין ווירטואלית, ובמפגש יכולים לעלות פחדים, חוסר ביטחון, רצון בפינוקים, באינטימיות אולי גם ללא מילים, רצון במגע ובחום.
התשובות להתנהגות זו נמצאות ללא ספק אצלו, וכל פרשנות שלך או שלי ישארו בגדר פרשנות.
האם אתם פתוחים זה עם זה? משתפים זה את זה במה שעובר עליכם?
האם אתם תומכים זה בזה? מרגישים ביטחון זה עם זה?
האם את פתוחה איתו ומשתפת אותו במה שאת מרגישה? בכך שההתנהגות שלו מוזרה ואת לא מבינה אותה, בכך שהיית רוצה להבין את הפער בין המפגש לשיחות בטלפון ובצ'טים.
האם את רוצה לעשות זאת?
אם כן עשי זאת בקלילות בנעימות מתוך סקרנות והתעניינות אמיתית ולא בשיחה כבדה.
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תקשורת
תמר18/10/2009היי ותודה על התשובה.
השאלות ששאלת מאוד קשות לקשר של חודש וחצי. בנוסף, אני לא רואה את הרצון בפינוק ומגע פיסי כדבר רע. נראה לי דווקא מאוד טבעי, שאם אנחנו מדברים הרבה במשך היום, המגע יהיה הדגש כאשר אנחנו נפגשים. לא?
העניין הוא גם ששלושה שבועות מתוך החודש וחצי האלה אני הייתי בחו"ל (אני חוזרת לארץ מחר). כל התקופה הזאת הוא היה איתי בקשר - צ'אטים, סמסים ונראה לי שאם הוא לא היה מעוניין להמשיך בקשר, זו הייתה הזדמנות מצויינת להפטר ממני, לא לענות לי, לא לשמור על קשר. אבל הוא כן.
מחר אני חוזרת ואני מאוד חוששת, זה כמו להתחיל קשר מחדש. אני חושבת שגם הוא מפחד מזה מאחר והוא ביומיים האחרונים יותר מהוסס.
אם לשפוט עפ"י ההיכרות הקצרה שלי איתו, הוא בחור מאוד רגיש. הוא לא יודע להחביא את הרגשות שלו. הן כלפי והן כלפי כל דבר אחר. אם הוא עצוב, הוא עצוב, אם הוא מדוכא, הוא מדוכא, אם הוא שמח, הוא שמח.
ביטחון ופתיחות אלה דברים שמתפתחים. אנחנו לא מדברים על הקשר שלנו, זה נראה לי מוקדם. אבל אני כן מרגישה שעל כל דבר אחר, אני כן יכולה לדבר איתו. אנחנו תומכים אחד בשני ומאוד נותנים אחד לשני את החופש שחשוב לשנינו.
אני מאוד רוצה להמשיך את הקשר הזה ונראה לי שהוא מישהו שהייתי רואה את עצמי איתו לטווח הארוך.
כיצד אוכל לשפר את התקשורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תקשורת
תמר18/10/2009היי ותודה על התשובה.
השאלות ששאלת מאוד קשות לקשר של חודש וחצי. בנוסף, אני לא רואה את הרצון בפינוק ומגע פיסי כדבר רע. נראה לי דווקא מאוד טבעי, שאם אנחנו מדברים הרבה במשך היום, המגע יהיה הדגש כאשר אנחנו נפגשים. לא?
העניין הוא גם ששלושה שבועות מתוך החודש וחצי האלה אני הייתי בחו"ל (אני חוזרת לארץ מחר). כל התקופה הזאת הוא היה איתי בקשר - צ'אטים, סמסים ונראה לי שאם הוא לא היה מעוניין להמשיך בקשר, זו הייתה הזדמנות מצויינת להפטר ממני, לא לענות לי, לא לשמור על קשר. אבל הוא כן.
מחר אני חוזרת ואני מאוד חוששת, זה כמו להתחיל קשר מחדש. אני חושבת שגם הוא מפחד מזה מאחר והוא ביומיים האחרונים יותר מהוסס.
אם לשפוט עפ"י ההיכרות הקצרה שלי איתו, הוא בחור מאוד רגיש. הוא לא יודע להחביא את הרגשות שלו. הן כלפי והן כלפי כל דבר אחר. אם הוא עצוב, הוא עצוב, אם הוא מדוכא, הוא מדוכא, אם הוא שמח, הוא שמח.
ביטחון ופתיחות אלה דברים שמתפתחים. אנחנו לא מדברים על הקשר שלנו, זה נראה לי מוקדם. אבל אני כן מרגישה שעל כל דבר אחר, אני כן יכולה לדבר איתו. אנחנו תומכים אחד בשני ומאוד נותנים אחד לשני את החופש שחשוב לשנינו.
אני מאוד רוצה להמשיך את הקשר הזה ונראה לי שהוא מישהו שהייתי רואה את עצמי איתו לטווח הארוך.
כיצד אוכל לשפר את התקשורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת? מישהו?
תמר19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל יקרה
יעל צ'רניאק19/10/2009לפי מה שאת מתארת יש לכם קשר תומך ומאפשר.
אם השתמע מדבריי שחום ומגע הם לא דבר טוב - אין זו כוונתי , להיפך!!!
נשמע שיש לכם רצון הדדי להיות בקשר, שזה הכי חשוב.
ואני בכל זאת שומעת מדברייך חשש ודאגה, שהם טבעיים למצב של תחילת היכרות.
מה תוכלי לעשות כדי לחזק את עצמך, את הביטחון שלך שהדברים ילכו כפי שצריך?
שימי לב כמה מקום את נותנת לחשש שלך.
התמקדי במה שכבר בניתם בינכם, בתמיכה, בנתינה, ברגישות, בחופש.
אולי תוכלו לחזק זה את זה.
מקווה שזה עוזר,
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת
תמר19/10/2009אני באמת מקדישה יותר מדי זמן לחששות ול"מה אם לא".
אני חייבת ללמוד להתמקד בדברים הטובים ע"מ שהקשר יצמח.
כיצד אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל יקרה
יעל צ'רניאק20/10/2009בדיוק כמו שאת כותבת: התמקדי בדברים הטובים על מנת שהקשר יצמח.
איך?
כל פעם שעולה חשש או דאגה החזירי את תשומת הלב שלך לדברים שכבר יש בקשר.
יש לך בחירה במה למקד את תשומת ליבך - בחרי כל פעם מחדש בחיובי ובמה שמקדם.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליעל ולכולםמישהי17/10/2009
רוצה לספר לך שמצאתי... סוף סוף אחרי חיפושים מייגעים וקשים והמון בדידות וכאב- מצאתי מישהו שאוהב אותי ואני אותו...
תודה לאל.
תודה גם לך יעל שהיית פה, שהאמנת, שהקשבת ותמכת.
אם זה יצליח זה יהיה אחד ההשגים הגדולים של חיי, כי עברתי סיפור חיים קשה שבו זוגיות היתה נראית לעיתים בלתי אפשרית, ועדין יש לי שדים שמאיימים ומעיבים.
אבל שנינו בהחלטה לשמור על מה שיש לנו, בעדינות...
ולכולם- תמשיכו לחפש. אל תתיאשו, ובמקביל לעשות עבודה פנימית כנה ואמיתית.
יש אהבה והיא תנצח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה
יעל צ'רניאק18/10/2009זה פשוט נפלא לשמוע!
תודה שאת משתפת אותנו, ומחזקת את כולם!
בהחלט זה אפשרי, עבור כל אחד שרוצה ומוכן לעבוד על השדים שלו.
עבודה פנימית כנה ואמיתית, סבלנות, וכוונה ברורה לגבי המהות של הזוגיות הרצויה!
תודה לך והמון בהצלחה!
תמשיכו לעבוד ביחד, בעדינות, בפתיחות ובאהבה!
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה
מיכל03/01/2010היי לך...כיף לשמוע...מזל טוב קודם כל...
רציתי לשאול בת כמה את?איפה מצאת אהבה?
והכי חשוב...איך בתוך כל המסע הזה הצלחת להאחז במשהו?מאיפה יש כוחות ואיך מאמינים שבסוף לא נהיה לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחורהתמיר15/10/2009
הכרתי בחורה ודיברנו בטלפון קרוב לשבועיים שלמים.היו שני מקרים בהם היינו צריכים להפגש ואני לא יכולתי.דחינו את זה להמשך.עבוד 3 שבועות .רציתי לפגוש אותה והיא התעקשה שאגיע לאסוף אותה בעצמי .ראיתי זאת כעקשנות קשה לדעתי .
נוסף על כל זה היא אמרה לי שהיא תתן לי תשובה אם נפגש אתמול והיא לא חזרה.
אני לא חזרתי אליה.
למה זה נגרר ככה? למה היא לא חזרה ? איפה הלכו כל ה3 שבועות האלה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיר יקר
יעל צ'רניאק18/10/2009נשמע לי מדבריך שהכל החל יפה ואז נכנסתם לענייני כבוד ואגו, יכול להיות?
אתה לא יכול , היא לא יכולה, היא רוצה שתתאמץ ותראה נכונות , היא תתן תשובה, אתה לא חזרת אליה...
האם אתה רוצה לתת לאגו לנהל את הקשרים שלך? לבדוק מי צודק, ומי אשם...
אנחנו הרבה פעמים עובדים כך: כשאחד דוחה את הפגישה שוב ושוב, השני מרגיש שעכשיו צריכים לפצות אותו - זה יכול לנבוע מרצון שיכבדו אותנו או מחוסר ביטחון..
השאלה היא מה אתה לומד מכל זה?
איך תתנהל בהמשך - איתה או עם מישהי אחרת?
איזה ערכים חשובים לך בזוגיות?
יישם אותם כבר מהפגישה הראשונה...!
ואם זה בכל זאת לא עובד לכם... אולי זה לטובה, על מנת שתמצאו את האדם הנכון יותר עבורכם.
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקואצ'ינג זה בולשיט
רון23/12/2009קואצ'ינג זה בולשיט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך רון על תגובתך הבונה המעשירה
יעל צ'רניאק24/12/2009ואם זה כך לדעתך מדוע אתה טורח להכנס לפורום??
לכל אדם יש בחירה.
בברכה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מתמידהילה09/10/2009
שלום רב.
האמת שאני שמחה שנתקלתי בפורום הזה,אני רואה שההתייחסות כאן רצינית ויש מענה טוב.
לכן רציתי לשתף במשהו ולקבל ייעוץ...
קיים אצלי פחד גדול וחשש מפני בגידה---כלומר שבן הזוג שלי יבגוד בי.
החששות והמחשבות על כך קיימים אצלי כמעט בכל קשר שיש לי.
יש לי חבר כבר שנה וחצי, אנחנו מחפשים דירה לעבור לגור ביחד ואנחנו מאוד אוהבים.
אין לי שום סיבה לחששות האלו, חברות שלי שמכירות אותו גם לפני אומרות לי שאני סתם מפחדת וכדומה. הדבר הבעיתי הוא שהחששות האלו מתחזקים כאשר אנחנו לא נפגשים לכמה ימים.
מדובר על בחור מתוק, עדין וחברותי. אבל כאשר אנחנו לא נפגשים לכמה ימים אני מרגישה שאני לא מקבלת ממנו את כל המידע שהייתי רוצה לשמוע. כמו הפרטים הקטנים -מה קרה לו ביום, מה עובר עליו,עם מי הוא היה ואפילו מה הוא אכל...
הוא אדם עם המון חברים ולפעמים אני מרגישה שהוא של כולם ולא רק שלי...
קורה הרבה פעמים שהוא שוכח לטענתו לספר לי דברים כמו- שהוא ישב לשתות משהוא עם חבר, או שיש לחבר שלו יום הולדת ויש מסיבה בערב. וכאשר המידע הזה מגיע אלי מאוחר יותר או במקרה אז אני מרגישה מוזנחת מצידו ושהוא שכח אותי או לא רואה אותי בחיים שלו.
אחרי שאנחנו מדברים על הסוגיות האלו זה באמת נראה שפשוט מבחינתו זה לא כל כך חשוב לדעת את הפרטים האלו, הוא אומר שאלו דברים שוליים.
אבל בשבילי זה מעלה חשש שיש בעיה בתקשורת...
אני לא באמת מאמינה שהוא מסוג האנשים שבוגדים אבל הראש שלי לא נותן לי מנוח וכל הזמן שולח מחשבות בסגנון של- אל תאמיני עד הסוף ושאני לא יכולה לדעת מה הוא באמת עושה כשאנחנו לא נפגשים...
אני אשמח לחוות דעת או לעצה כלשהיא.
תודה מראש,
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה יקרה
עדה מורג10/10/2009קודם כל תודה על דעתך החיובית עלינו.
אנסה לעזור באמצעות שאלות אימוניות שמטרתן ליצור אצלך בהירות.
האם את יודעת מה מקורו של הפחד מבגידה שאת חווה?
האם ניסית להתבונן בו? לשוחח איתו? להסתכל לו בעיניים?
מה הפחד הזה מנסה ללמד אותך?
איך את יכולה לצמוח ממנו?
אני יודעת שפחד זה רגש שלעיתים מתגבר עלינו עד כדי שיתוק בתגובתנו, אך אם תנסי להתיידד איתו ולהבין אותו....אני בטוחה שתוכלי גם לצמוח ממנו.
את יכולה להעזר בתהליכים לניקוי והתמרת הפחד (דברי איתי על זה)
בנוסף אני שומעת שיש פערים בתקשורת ביניכם או אולי פער בין הציפיות שלך מההתנהלות שלו ובין מה שקורה בפועל.
אני רוצה לשאול אותך איזה מודל של זוגיות את רואה בעיני רוחך?
האם את צריכה זוגיות צמודה ב-100%? או שמא את יכולה לחיות עם מודל זוגיות אחר
בו כל צד מנהל בחופשיות מסוימת את חייו אך מחוייב 100% לקשר?
מה היה מתאים לך? מה מתאים לבן זוגך?
האם דיברתם על זה?
עד כמה את מתקשרת מולו את הצורך שלך?
עד כמה הוא מתקשר מולך את המוכנות שלו או את הצורך שלו?
על מנת שהזוגיות תתנהל ממקום של אהבה,כבוד הדדי, שמחה וביטחון מומלץ ליצור בהירות בתקשורת.
אני מזמינה אותך לבדוק בינך לבין עצמך האם מודל הזוגיות שאת מעדיפה קשור או מושפע מהפחד מבגידה שאת חווה.
מקווה שתרמתי לך....בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמוןאנונימי06/10/2009
שלום,
קוראים לי אבי ואני יוצא עם בחורה כבר כשנה
לאחרונה אנחנו רבים המון ואפילו שקלתי פרידה
לפני כמה ימים הבחנתי במחשב שהיא נכנסה לפורום של הכרויות
ההיתי בשוק, גם ככה היחסים לא תקינים ועוד דבר כזה מערער את האמון
שלי עוד יותר,
לא דיברתי איתה על הנושא מכיוון שלא רציתי שיצא כאילו אני בודק אותה
אבל זה אוכל אותי ולא נותן לי מנוח
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי יקר
עדה מורג07/10/2009העובדה שזה לא נותן לך מנוח מעידה על כך שאכפת לך מהיחסים עם זוגתך.
מהסיפור שלך אני מבינה שבעצם שניכם פעלתם ממקום של הסתרה:
היא נכנסת לאתר היכרויות ולא מספרת לך על כך.
אתה בודק אותה ולא מספר לה על כך.
אם כן - שוויון.
אתה אומר ששקלת פרידה....האם היא יודעת מזה?
אולי היא מבינה ומחפשת אפשרויות חדשות?
שוב שוויון......
האם היית יכול להביא את השוויון הזה למקום אחר?
למקום פתוח? למקום מתקשר?
מה נדרש ממך כדי לשים את הדברים על השולחן בצורה אוטנתית?
האם יש עדיין מקום להפוך את היחסים הלא תקינים למשהו אחר?
האם שקלתם עזרה של אנשי מקצוע?(מאמן, מטפל)
בעצם ההתנהלות של שניכם משאירה אתכם במקום ה"לא תקין" הזה.
ורק אתם יכולים לבחור לאן להוביל את הקשר:
האם להבראה? או שמא לפרידה?
בכל מקרה תקשורת פתוחה והוגנת היא הדרך היחידה להגיע להחלטה כזו או להחלטה אחרת.
מאחלת לכם את הבחירה הנכונה עבורכם...
חג שמח!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמסר ברור
קרו26/10/2009לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לסייםתמיר05/10/2009
התחלתי קשר עם בחורה ואני מגלה שהיא לא מה שחיפשתי.
אני מעונין לסיים את הקשר.
איך כדאי לסיים ,אשמח לשמוע מבלי לפגוע בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיר יקר
יעל צ'רניאק07/10/2009שאלה מצויינת: איך מסיימים קשר מבלי לפגוע.
איזה דברים טובים כן ראית בה?
מה כן משך אותך אליה?
איזה דברים אתה מעריך בה?
חשוב שתאמר לה את כל הדברים הללו שאתה מעריך בה, מושכים בה, כל אותם דברים טובים שאתה כן רואה בה.
יחד עם זאת אתה יכול להגיד לה שלדעתך אתם לא מתאימים , אתה יכול גם לאחל לה בהצלחה.
או שאתה יכול לאמר לה משהו בהומור (לא בציניות) אם הייתי X זה בטח היה עובד ביננו, אבל את צריכה מישהו אחר ממני.
מעבר למילים אותם תבחר לאמר חשוב באיזו הוויה אתה בא לשיחה.
האם אתה בא בחמלה, באהבה, רואה אותה כאדם טוב ומעריך אותה על מי שהיא, מכבד אותה, מביא אכפתיות לשיחה?
באמת רוצה את טובת שניכם ורואה בצורה אובייקטיבית שאין התאמה.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליינד דיטתמיר01/10/2009
הי
הייתי בבלינד דייט אתמול פשוט נורא מכל.חשכו עיני כשראיתי את בת הזוג.
היא הבינה שאני לא מעונין.היא רצתה שבכל זאת אשב איתה..
אני אישית לא הייתי מסוגל ולא יכולתי לשבת איתה בזמן שאני יודע שזה לא זה ואני לא מעונין
ובה.אמרתי לה כי אני לא מאמין שזה יסתדר ואני מעדיף שלא נשב ואני אחסוך את הזמן שלי ושלה.
מה דעתכם על התנהגות מעין זו?
פעם קרה למישהו משהו דומה ,קרוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמיר יקר
עדה מורג01/10/2009צר לי שהתאכזבת בבליינד דייט שלך אתמול, אך הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות להתבוננות עצמית.
איך אתה חושב היית מרגיש במצב הפוך? הבחורה יודעת מראש שלא רוצה אותך, מסתכלת עליך ולא מוכנה אפילו להקדיש לך חצי שעה על כוס קפה.
אם תדמיין את המצב הזה תוכל להרגיש אולי מעט ממה שאותה בחורה הרגישה אתמול מולך....
מה למדת אתה מהאירוע הזה?
מה למדת על עצמך?
מה תעשה או לא תעשה בפעם הבאה?
בנוסף אני רוצה לשאול אותך עד כמה אתה בהיר עם מה שאתה מחפש בבחורה?.
האם אתה מונחה רק לפי המראה החיצוני?
מה עוד אתה מצפה מבת זוג?
איזה איכויות חשוב לך שיהיו לה?
האם ברור לך איזו זוגיות אתה רוצה לבנות?
מה אתה מוכן לתרום לקשר הבא שלך?
אינני יודעת בן כמה אתה אך בכל מצב ובכל גיל כדאי שקודם תברר עם עצמך שאלות אלה,
לפני הצעד הבא שלך.
מאחלת לך הצלחה בהמשך....
חג שמח!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמיר01/10/2009אני מודה לך עדה.אני יודע היטב איזו בחורה אני מחפש ולכן הייתי נחרץ והכל היה כל כך ברור.
קצת בעיה לדעתי למצוא את מה שמחפשים כשמדובר בבליינד דייט.
אני בכל אופן מודה לך .ואם יש תגובות נוספות אני אשמח לשמוע כל דבר הן חיובי והן שלילי.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמיר
מאיה07/10/2009היי
הייתי מציעה לך לראות תמונות של אותה אחת שאתה הולך לפגוש.. יש היום פייסבוק או במייל.
מנסיון, אני לעולם לא אפגוש מישהו אם לא ראיתי תמונה עדכנית שלו וזה לא שאני שטחית, פשוט יש רף מסוים..
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
תמיר07/10/2009זה לא שטחיות בכלל.זה הרף והצעד המתבקש.
כנראה שנסחפתי אחרי משהי כמו עיוור.אבל מהר מאוד זה נעלם.
מה שבטוח.למדתי מהטעות.תודה על התגובה נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים קשיםריי29/09/2009
שלום רב,
חברי ואני יחד כבר חצי שנה, גרים יחד ואני בתחילת הריון.
אני אלמנה שנים רבות ואמא לנער בן 17 בקירוב וחברי גרוש כשנתיים ואבא לילדים בני 5 ושלוש.
מאחר ולשנינו הסטוריה של יחסים קשים, התחלנו בטיפול זוגי כחודש להכרותנו, אותו הפסקנו לפני כחודש מאחר והרגשנו שאנחנו יכולים להמשיך הלאה לבד. אגב, הטיפול הועיל מאד.
המשבר הקשה ביננו התחיל כשבן זוגי נוכח לדעת שאכן נקלטתי ויש הריון. אגב, הריון שהוא היה שותף לו פעיל, מודע ונלהב. בעצם הוא אמר שהוא לא רוצה בהריון ומבקש שאעשה הפלה. הוא נימק את בקשתו בכך שמפחד שאבקש ממנו להיות שותף בכל המובנים לגידול הילד ושהוא בטוח שלא יעמוד בכך. שגם היום הוא לא מסתדר עצמאית עם תשלומי המזונות לילדיו ונזקק לעזרה מקרובת משפחה והוא לא רוצה שאבוא עם דרישות כלכליות עבור העובר. הוא מתנה את הסכמתו לילד בכך שאכניס אותו כשותף לחשבון הבנק שלי ואז, כך הוא חושב, לא "אתחשבן" איתו...
אני חוששת מהחשבון המשותף. אני עובדת קשה מאד לפרנסתי, וגם הוא, למרות שאני יותר מבוססת מבחינה מקצועית, ואני פוחדת שבן זוגי פשוט ינצל את העובדה לא להתאמץ יתר על המידה ויחיה חלקית על חשבוני.
אני מאד רוצה בילד. זוהי הזדמנות אולי אחרונה שלי לילד (עוד מעט בת 40) ואינני מעוניינת לעשות הפלה. אני יודעת שבן זוגי מאד מפחד, אך כך גם אני. יחד עם זאת אני מבינה שזוהי הזדמנות לקשור ביננו עוד, גם מבחינת הילדים, ושילד מביא המון סיפוק אושר ומשמעות ולא רק קושי.
אני מנסה לחזור לטיפול הזוגי אך בן זוגי איננו מסכים. אני מבקשת שילך לסדנת קואוצ'ינג (הוא גם נתן את מילתו לכך) אך הוא לא רוצה...
אני אובדת עצות ואשמח לעצה מאירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריי יקרה
יעל צ'רניאק30/09/2009את מעלה פה כמה שיחות:
הריון - ורצונך בילד
שיחה על כסף - דאגה שלו שלא יעמוד במימון וגידול ילד נוסף.
שיחה על כסף - חשבון משותף - תנאי שלו ודאגה שלך.
היחסים בינכם.
הייתי מפרידה בין השיחות השונות ומנסה ליצור איתך בהירות לגבי כל אחת מהן. כשלך תהייה יותר בהירות, אולי תרצי לשוחח איתו מתוך הבהירות שנוצרה לך, להפריד בין שיחה על כסף, יחסים, וגידול ילד משותף.
התבונני מי את בכל אחת מהשיחות/ סיטואציות אלו?
אילו הוויות/איכות את מבטאת? מי את בשיחה? (אוהבת, חזקה, חלשה, פוחדת, אחראית, מפשרת, מקשיבה, דורשת...) האם את רואה איכת שחוזרת על עצמה?
מי היית רוצה להיות במצב אידאלי? איזו איכויות/הוויות היית רוצה לבטא? (אהבה, הקשבה...)
איך זה יראה במציאות?
האם תהיי מוכנה לשוחח איתו מתוך הוויה זו ולשים בצד את הפחדים והחששות הרגשות והמחשבות של מה יהיה מה הוא יעשה ואיך הוא יגיב?
האם את מוכנה באמת לאפשר למשהו חדש לעלות בשיחה? לבוא מבלי לדעת מה תהיה התוצאה ולאן זה ילך ורק לשמור על שיחה מתוך ההוויות שבחרת?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל תודה לך על תשובתך מעוררת המחשבה
ריי08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות חוזרתשלומית28/09/2009
שלום רב וגמר חתימה טובה.
אני בת 29 וחוויתי 3 מערכות יחסים רציניות בחיי, שנמשכו גג שנה.
כל אחת מהמערכות יחסים חוויתי את אותו הדבר- הרגשתי שויתרתי המון על עצמי ועקרונותי ונתתי לעצמי להיסחף אחרי בן הזוג.
כמו כן חשתי שאני חייבת לשמור על הקשר בצורה הטובה ביותר והשתדלתי שלא לריב או להתווכח רק כדי שהקשר לא יסתיים, מה שבסוף קרה ולא היה לי קל עם כל פרידה שכזו.
בנוסף כל אחד מהגברים הסתיר ממני מידע על עצמו וחייו ואילו אני הייתי כנה וישרה מאוד.
לפני 3 מערכות אלו שהתסיימו ואין לי קשר עם אף אחד מהם, וזה בסדר גמור, היה לי מישהו שנקרא אהבה ראשונה בגיל 17, איתו בהתחלה חשתי שזו האהבה שאני רוצה, ראיתי בו רק טוב אבל הכול היה לא טוב- הוא הסתיר את הרגשות שלו ממני, לא סיפר לי דברים על עצמו וחייו, רצה רק מין (ולא קיבל), וזה היה הקשר הראשון שלא דיברתי בכלל על הרגשות, הרצונות שלי...הייתי תמיד מנסה להיות אופטימית וכנה, נאמנה וכד'...אבל בדיעבד ובהסתכלות לאחור לא הייתה מערכת יחסים בינינו.
המוזר הוא ככול שאני כותבת אני רואה שיש דפוס חוזר בין כל הגברים, למרות שהתבגרתי יותר עם כל אחד ואחד מהם אבל כל פעם היה אותו סיפור, הבעיה היא ששמרנו עם השנים על קשר- אני והבחור מגיל 17, וכל פעם הבנתי שזה לא זה, אבל מבחינתי הרבה פעמים אני חושבת עליו ויודעת שיש צורך בסגירת מעגל ואני מנסה לעשות את זה מכל הכיוונים- האם יש פיתרון שניתן לשמוע עליו באמצעות קואיצינג?
ודבר נוסף איך אני שוברת את המעגל הזה ומוצאת גבר חדש וטוב יותר עבורי, כאשר לא אחזור לאותם הטעויות? (כבר 3 שנים ללא קשר משמעותי)
תודה, שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית יקרה
עדה מורג29/09/2009אני אכן מוקירה אותך על שאת מתחילה לזהות את הדפוס שלך במערכות היחסים.
כמו כן אני קולטת שאת רוצה לסגור מעגל עם אהבתך הראשונה וללכת הלאה....
אין לי ספק שתהליך של אימון לזוגיות יכול לתמוך בך בשני דברים:
א. לסגור מעגל, לסלוח לו , לסלוח לעצמך ולפתוח דף חדש ונקי.
ב. בתהליך האימון, נתבונן בדפוסים שהכשילו את המערכות הקודמות אך בעיקר ניצור בהירות לגבי מה את רוצה לזוגיות הבאה שלך? מי את תהיי שם?מה תהיה ההתנהלות שלך? מה תהי מוכנה לתרום לקשר? מה יהיו הגבולות שלך בקשר? על מי תהיי מוכנה לוותר? עלמ מה לא?
ועוד ועוד.....
מוזמנת ליצור קשר לפרטים נוספים.
שנה טובה וחג שמח
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד נגמלים מאהבה לגבר נשוישירי27/09/2009
התגרשתי לפני כמה חודשים.במהלך הנישואים היה לי קשר עם גבר נשוי
הקשר הזה נמשך גם היום.אנחנו נפגשים על בסיס יום יומי(הוא בא אלי בערבים)
ניסיתי להפרד ממנו כמה פעמים וזה לא הלך היה לי קשה וגם לו. אנחנו מאוהבים בטרוף כבר שלוש שנים. אני יודעת בוודאות שהוא לא הטיפוס שיעזוב את אישתו אעפי שהוא לא אוהב אותה.אני גם לא בטוחה שהייתי רוצה שיעזוב את אישתו למעני(אחריות גדולה ) הייתי רוצה לשכוח אותו להמשיך הלאה למצוא זוגיות אחרת ,כי יש לי המון מה להציע מבלי לפרק בית אחר.
איך עושים את זה?
עם הזמן אני מרגישה שאנחנו מתקרבים יותר.הוא נמצא איתי כל ערב ,כיף לי !אך אין לי אפשרות להכיר אף אחד.יחד עם זאת אני בודדה כי זו לא זוגיות באמת.
האם אפשר בתהליך של אימון אישי לעזור לי להגמל מהקשר הלא בריא הזה?
אני מנסה להבין מה מחזיק אותי שם? האם רק אהבה? הייתכן שהכאב להיות איתו קטן מכאב הפרידה? אני מפחדת מהפרידה ואגב הניסיונות שלי להפרד ממנו רק חיזקו אצלי את הפחד.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה יקרה
יעל צ'רניאק30/09/2009אין ספק שהקשר הזה משרת אותך, את אומרת בעצמך שהכאב להיות איתו קטן מהפחד להפרד.
אימון יכול לעזור לך לעמוד בפני הפחד ולעשות את הצעד הנכון עבורך.
אני רוצה גם להפנות אותך למאמר שכתבתי בנושא:
כך תשתחררי ממערכת יחסים לא בריאה -
[a href='http://www.life-coach.co.il/מהלב/איך-תשתחררי-ממערכת-יחסים-לא-בריאה.aspx' id='link']לחצי כאן[/a]
מקווה שתוכלי להעזר בזה
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטאנונימי25/09/2009
שלום,
אני יוצא עם מישהי מזה שלושה חודשים,
בהתחלה הכל היה בסדר,
לאחר חודש היא השתנתה ולא רצתה שאני אגע בה כמעט
היא טוענת שכאשר אני נוגע בה (גם באופן לא מיני) זה גורם לה רתיעה ולכן אנחנו מקיימים יחסי מין בתדירות של כפעם בשבוע,
לי זה מאד מפריע לא ההיתי רוצה להיות עם בת זוג שמגע שלה גורם לי רתיעה או ההיפך
ואני מרגיש שהקשר מתפרק לי מבפנים ואני פחות ופחות מעוניין בה
מבחינות אחרות הבחורה בסדר
ואני מתלבט האם לסיים את הקשר כיוון שלא נראה לי שניתן לגשר על הפער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך משה המתלבט
עדה מורג25/09/2009נראה לפי דבריך שאתה לא כל כך מתלבט....אתה יודע מה אתה רוצה, אתה יודע מה אתה לא רוצה
ואתה מבין שאתה פחות ופחות מתעניין בה.
אז מה השאלה?
אם יד על הלב....חוש מה אתה מרגיש כלפי הבחורה. אם יש לך רגש כלפיה, אם אתה רוצה לבנות איתה קשר רציני, אני מזמינה אותך קודם כול לדבר איתה בפתיחות על מה שאתה חש, לדבר בכנות על מה היית רוצה שיהיה וכמובן גם להקשיב לה, להבין מעומק הלב מה מפריע לה במגע שלך, מה היא צריכה ממך.....
יתכן שהיא זקוקה לזמן יותר ארוך, לקצב אחר כדי ליצור אינטימיות ולהנות ממנה.
אם אתה אוהב אותה אני בטוחה שתדע לאזור סבלנות, אפשר כמובן גם להתיעץ עם איש מקצוע
ולקבל הדרכה..
מצד שני, אם אתה מגלה שבאמת אין לך שום רגש או ענין בה...אז מה הסיבה שאתה מתלבט?
חומר למחשבה......בהצלחה
גמר חתימה טובה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב
קרו26/10/2009טוב שהיא קשובה לגוף שלה... הייתה רוצה שהיא תעשה את זה שהיא לא שלמה אם זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתמישהי 224/09/2009
שלום,
היה לי חבר במשך שנה אנחנו נפרדנו בגלל שהוא רצה להיות עם אחרות זה היה לפני שנתיים.
במהלך הקשר שלנו לא היו בעיות כמעט ולא היו ריבים הכל היה טוב גרנו ביחד.
אחרי שנפרדנו עדיין גרנו ביחד לתקופה קצרה מאוד ואז עברתי לגור רחוק ממנו. למרות שנפרדנו המשכנו להתראות והוא היה מספר לי על הכל גם הבנות שהיו לו וגם אם היו לו בנות באותו רגע שנפגשנו גם היה מספר לי.
לפני בערך שלושה חודשים חזרתי לגור איתו למרות שאנחנו לא ביחד והוא עם אחרות. הוא היה מספר לי שכל הבנות האלה סתם אבל בכל זאת הוא לא רוצה עכשיו קשר רציני כי הוא רוצה לטייל עוד. אני שואלת אותו עם הרגשות אליי השתנו והוא אומר שלא שהוא עדיין אוהב אותי כמו פעם. שאלתי אותו אם יש לו רגשות לבנות האלה הוא אמר לא זה הכל סתם בשביל הרגע.
מצד אחד אני מאמינה לו שהכל זה סתם אבל אני בחורה וזה קצת קשה לי. אני מאוד אוהבת אותו הוא בשבילי הכל, קשה לי לוותר עליו. לא היית לי בעיה לחכות לו עד שהכל ימאס עליו אבל אני פוחדת שבסוף אני והוא לא נחזור להיות יחד.
ניסיתי להיות עם אחרים אבל לא יכולתי להמשיך איתם כי יש לי רגשות אליו אני לא מסוגלת לפנות את הלב שלי למישהי אחר.
אני לא יודעת מה לעשות באמת שלא. אני לא רוצה לוותר אליו ולא רוצה לאבד אותו.
תעזרי לי בבקשה עם המצב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך מתוסכלת יקרה,
עדה מורג25/09/2009לא פלא שאת מרגישה מתוסכלת במצב הזה.....אך ממבט ראשוני נראה לי שמה שחסר כאן זה בהירות לעצמך כמו גם תקשורת בהירה, פתוחה וכנה מול בן זוגך (אם הוא אכן בן זוגך.....)
מצאי לך רגע של שקט ותנסי להתמודד עם השאלות הבאות - אולי מתוך התשובות תמצאי בהירות למצבך.
* על איזו זוגיות את חולמת בחייך?
* מי הוא עבורך בן זוג אידיאלי? חשבי על כל האספקטים: מראה חיצוני, עניין , רגש, מחויבות לקשר,
הדדיות, אחריות....תגדירי בדיוק איזה בן זוג את רוצה.
* מי את רוצה להיות מול בן הזוג? (כנועה, וותרנית, קורבן, סגורה, סובלת או לחילופין שמחה, שותפה
שווה, מתקשרת בפתיחות, אוהבת ונאהבת....חשבי על עוד אפשרויות)
לאחר שתגדירי את הרצונות שלך, אני מזמינה אותך לבדוק עם עצמך האם הקשר עם הבחור הזה עונה על הרצונות שלך ועל הצרכים שלך.
אם כן - יופי! אם לא - בדקי מה מחזיק אותך שם? האם תוכלי לוותר על זה בכל זאת? מהם הקווים האדומים שלך? מה אם יקרה ביניכם, את לא תסכימי להיות שם יותר?
את אומרת " אני לא רוצה לאבד אותו"......אני מאמינה שאנחנו לא "מאבדים" בני זוג, אנחנו בוחרים בני זוג ועל מנת שזוגיות תתקיים ותצמח שני הצדדים אמורים לבחור.
אם צד אחד בוחר ומתחייב והשני לא - הזוגיות פשוט לא מתקיימת.
מאחלת לך התבוננות אמיצה ....
גמר חתימה טובה,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוההמישהי23/09/2009
אני יוצאת עם מישהו חדש. בסך הכל שתי פגישות.
נראה שהוא מאוד מעוניין, מתקשר הרבה, שולח הרבה הודעות, רוצה להפגש כל יום כמעט, רוצה אינטימיות.
במידה מסוימת זה מעיק עלי. זה קצת יותר מדי חונק.
אני גם לא בטוחה שאני נמשכת אליו. תוהה אם להמשיך את הקשר, לתת עוד צ'אנס או שאם זה לא יושב טוב עדיף לחתוך.
מצד אחד יכול להיות שחבל לחתוך מהר מדי ואולי להפסיד אפשרות לקשר.
מצד שני אם אני לא בטוחה שזה מתאים או שאני רוצה אז אולי לא כדאי להשלות אותו ואת עצמי...
כמה ועל מה להתפשר, מה גם שאני לא מספיק מכירה אותו.
למשל, מאוד חשוב לי שהאדם יהיה חכם עד מבריק... והוא לא ממש אבל הוא מאוד מוכשר ומצליח ובעל ידע רחב.
מצד נוסף- לא מבינה מה הוא כל כך לחוץ עלי ולמה הכל צריך לקרות כל כך מהר.
.
אולי זו מחמאה אבל אותי זה מלחיץ וקשה לי להגיד את זה.
גברים היום פשוט לא רוצים את הכל כל כך מהר. למה כבר אי אפשר להפגש, לדבר, לטייל יותר משתי פגישות??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה
יעל צ'רניאק23/09/2009כיצד נוכל לדעת - האם לתת עוד צאנס או שעדיף לחתוך.
מצד אחד את צריכה לסמוך על עצמך.
מצד שני את צריכה להיות ברורה עם עצמך - מה הכרחי מבחינתך בבן הזוג הרצוי לך ועל מה תוכלי להתגמש. איפה הקוים האדומים שלך?
מה חשוב לך בזוגיות? איזה ערכים חשובים לך בקשר?
מה תוכלי להביא את לקשר?
בקשר לקצב, זה מאוד אישי, תבדקי עם עצמך האם תוכלי לקבל את תשומת הלב שלו וההתעניינות שלו.
השאלה היא עד כמה תוכלי לקבל אותו כפי שהוא?
כמובן שדברים יכולים להשתנות... אבל כעת האם את מוכנה לבוא פתוחה לפגישה הבאה ובאמת לראות אותו מעבר להגנות ולהתנהגות הראשונית של ההיכרות ,לראות האם יש חיבור בינכם, האם יש התאמה או לא.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל, תודה ושנה טובה
מישהי23/09/2009את מקסימה!
תודה על ההקשבה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה של זוגיות ושמחה!
יעל צ'רניאק24/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהיואב22/09/2009
אשתי בוגדת בי בשנה האחרונה .לי יש בעיה בזיקפה כ -10 שנים .היא לא מודה בבגידה
המעשים שלה מובילים לגירושים היות ומצטרפים שקרים נוספים על כספים.וכתוצאה מכך
אבדתי בה את האמון .ואני ניסיתי לפנות ליטיפול זוגי.אך לשאלת המטפל למה היא באה
אמרה שבגלל שאני רוצה .אני מרגיש שאין דרך לחזור היות והרבה דברים התקלקלו
בינינו וניש כעסים .יש צורך בהשקעה ופתיחות של שנינו על מנת לטפל בפצעים הפתוחים
שלנ . אני מרגיש שאין דרך ומוביל כל הזמן לגירושין .מצד שני בודק האם אני הולך בדרך
הנכונה לשנינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב יקר
יעל צ'רניאק23/09/2009אני שומעת את הכאב שלך, הרצון שלך להתמודד ולדעת שאתה עושה את הדבר הנכון.
החלטה על גירושין היא בהחלט עניין מהותי ולכן הייתי מציעה לך להתבונן עוד בהחלטה ולראות האם זו הדרך הנכונה לשניכם.
מתוך המטענים שנוצרו, לפעמים נאמרים דברים מתוך הכעס ולא מתוך המקום האמיתי.
אתה יכול לפנות בעצמך לאיש מקצוע ולבדוק ביחד איתו מה תהייה הדרך הנכונה ביותר לשניכם.
אתה כותב שאיבדת את האמון באישתך, האם תוכל להמשיך בקשר כשאין לך אמון באשתך?
אין פה תשובה נכונה או לא נכונה, ראה מה נכון עבורך.
האם יש נכונות מבחינתה לעבוד על החזרת האמון ועל שימור הקשר?
האם אתה אוהב את אשתך?
אולי תרצה לקבוע פגישה עם אשתך, על מנת לנסות לדבר על הדברים בצורה פתוחה, בלי כעסים, מתוך האהבה והרבה חמלה לכל מה שעברתם, לשתף אותה בצורה האמיתית ביותר ברגשותייך ובמחשבותיך ולהקשיב לה.
הקשב לה, הקשב מעבר לכעס ולתסכול.
האם נראה לך שתוכלו לתקשר בינכם ולחשוב בצורה אמיתית ובוגרת כיצד יהיה נכון להמשיך?
היות והנושא וודאי מורכב, אולי תעזר באיש מקצוע: מאמן מטפל לזוגיות, ותבדוק את הדברים לעומק עם אדם אובייקטיבי ומיומן.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשמור על הזוגיות שלי?מישהי 220/09/2009
אני וחבר שלי כבר שלוש שנים ביחד אני בת 22 וגם הוא, ובזמן האחרון אנחנו רק רבים אנחנו לא יכולים לשבת רגע אחד בלי לריב. אנחנו גרים ביחד. הוא יוצא עם חברים שלו ואני עם שלי. אבל כשחוזרים הביתה ואני שואלת איך היה אנחנו רבים. אני לפעמים קרציה אליו אבל זה לא הפריע לו. מה לעשות שהריבים יפסיקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך נינה
יעל צ'רניאק21/09/2009מה לעשות שהריבים יפסיקו? שאלת השאלות.. :)
התשובה היא פשוטה צריך לשנות את ההתנהלות בינכם.
התנהלות כמו היום מביאה לריבים. התנהלות שונה תביא ליחסים שונים.
אני רואה שאת לוקחת אחריות על כך שאת לפעמים "קרציה" לדברייך.
מי תהיי אם לא תהיי קרציה? איזה נינה תהייה אז?
מה את צריכה לפתח בעצמך על מנת שיהיה יותר רוגע , שקט, קבלה וחופש בינכם?
האם את מכירה זוגות שנמצאים יחד בלי לריב? מה בהם מאפשר זאת?
האם אתם מפרגנים זה לזו? האם אתם תומכים זה בזה? מקשיבים זה לזו?
מה הבסיס של הריבים? ביקורת, חוסר חופש?
איך יראו יחסים אחרים של חופש, קבלה רוגע, פרגון, תמיכה, הערכה הדדית? נסי לדמיין את היחסים הללו. ראי מי את צריכה להיות כדי שזה יתממש במציאות.
דברי איתו על זה מהמקום הבוגר שלך שלוקח אחריות, ממקום של שינוי , שינוי עצמך= שינוי היחסים.
אל תנסי לשנות אותו - זה לא יעבוד. נסי לשנות את עצמך... וראי מה קורה...
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מישהי 223/09/2009תודה רבה לך על העצות אנסה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יעל צ'רניאק23/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)