מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חמותיאתי26/11/2009
שלום,
אני נשואה 8 שנים ויש לנו 2 ילדים מדהימים הבכור בן 4 והקטנה בת 5 חודשים.
במהלך כל השנים המריבות העיקריות שלי היא עם בעלי זה רק על אמא שלו,
לגבי ההתנהגות שלה אני עוד סובלת בשקט, אין מה לעשות...
אבל יש לה התנהגות מוזרה:
לחמתי יש 2 בנים ובת כולם נשואים עם ילדים, הבעיה היא שחמתי מתייחסת רק לילדים של הבת שלה כמו להרים, להאכיל, לשמור, לבקר וגם מתנות.
לבן הבכור שלי היא מתייחסת ואוהבת (נראה לי בגלל שהבן שלי כ"כ דומה לאבא שלו)
שמתי לב לזה עוד שהייתי בהיריון שהיא לא מתייחסת לילדים של גיסתי ופתאום קורה לי אותו
דבר, הערתי לבעלי על התנהגות זו ואנו כל יום רבים, צורחים אחד על השני, ממש מריבה גדולה.
על זה שהבת שלי כזאת מתוקה והיא לא מתייחת אליה. זה כ"כ כואב לי כמו סכינים בתוך הלב.
איך עליי להתנהג עם בעלי?להמשיך להעיר, או לעזוב את זה?ללכת אליהם לבית עם הילדה?
אני ממש אובדת עצות....
תודה על ההקשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי יקרה
עדה מורג29/11/2009אני יכולה להבין את הרגשתך ואת תסכולך.....יחד עם זאת נראה לי שהקצנת היחסים עם בעלך
היא לא במקום.
האם נדמה לך שבעלך יוכל לשנות את אימו להתנהג אחרת? האם זה תפקידו?
אני מאמינה שהיחסים שלנו עם הסביבה ועם המשפחה המורחבת הם באחריותנו הבלעדית.
מה את יכולה לעשות כדי לשפר את היחסים עם חמותך?
האם במקום לבקר אותה על האפלייה בין הנכדים, היית יכולה להוקיר אותה ולשבח אותה על משהו אחר? למשל על איך היא נראית היום או על הבישול שלה....
אם את רוצה יחסים טובים איתה קחי את זה על עצמך ואל תפילי זאת עליו.
וכן!, כמובן לבוא אליה עם הילדה כדי לאפשר ליצור יחסים איתה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותג'ני26/11/2009
שלום, יש לי חבר קרוב לשנתיים.
אני אוהבת אותו כ"כ והוא אותי אבל לפעמים נדמה לי שהוא לא אוהב אותי כמו שאני אוהבת אותו.
למשל בתקופה האחרונה נודע לי שסבתא שלי חולה בסרטן החבר שלי לא תמיד עמד לצידי והתעצבן עלי ולא כ"כ הבין אותי שאני עצובה ובהיסטריה מזה.
ובאותו היום שסבתא שלי עברה ניתוח אני עברתי על הבוקר תאונת דרכים ושבוע ישבתי בבית והוא לא בא לבקר אותי אבל כל הזמן שמר איתי על הקשר.
ונורא כעסתי עליו והוא מבטיח לפצות על זה.. אבל אני נורא מפחדת שזה יחזור על עצמו..
איך אני אמורה לחשוב עכשיו? ומה לעשות אם זה חוזר על עצמו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ני יקרה
עדה מורג29/11/2009קודם כול צר לי על מצבה של סבתך ועל התאונה שחווית.
מקווה שהכול בסדר עבורך עכשיו.
לגבי התגובות שלך מול החבר, הייתי רוצה לשאול אותך האם את דרכים אפשריות אחרות כדי לומר דברים בסיטואציות דומות?
מי היית בתגובות שלך כלפיו? עצבנית? כועסת? היסטרית?
האם היית יכולה להיות אחרת?
האם יתכן שבן זוגך לא יכול היה להבין את צרכיך? האם יתכן שהוא לא מיומן בלתת תמיכה
ברגעים קשים? אולי הוא פשוט לא יודע איך עושים זאת.....
מה היית יכולה לעשות אחרת? האם נראה לך שהיית יכולה לתקשר את המצוקה שלך מבלי לכעוס?
האם היית יכולה פשוט לבקש.....? רע לי עכשיו, כואב לי עכשיו, אני מפחדת...בוא תהיה איתי, בוא חבק אותי...
איך את חושבת הוא היה מגיב לבקשה כזו?
ג'ני יקרה, לפעמים נדמה לנו שהצד השני מבין אותנו ומכיר את צרכינו מבלי שנתקשר אותם מולם.
אך זה לא תמיד כך.....הכי פשוט תבקשי תמיכה כאשר את זקוקה לה.
ולמה שזה יחזור על עצמו? אם תנהגי אחרת אין סיבה שזה יקרה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתגלית22/11/2009
יש נושא שנורא מטריד אותי. אני נשואה 3 שנים עם 2 בנות .
אני מאד מאד קשורה לבעלי ולכן קשה לי מאד בלעדיו.. בזמן האחרון אני שמה לב שהוא מאד רוצה לטוס לחו"ל לצורך עזרה לחבר שלו (ובין היתר.. טיולים ) . אני לא מצליחה להבין אותו.. אני יודעת שהוא שונה ממני , אבל שבועיים להיות בלעדיו .. זה נורא קשה..אפילו בלתי אפשרי מבחינתי. זה מעציב אותי כשאני חושבת על זה איך לא מפריע לו ללכת ..? אמרתי לו שכרגע אין על מה לדבר ואני לא יכולה .. כמובן שהוא מבין אבל עכשיו הבנתי שיש עוד נסיעה על הפרק ושוב הפחד הזה שהוא ילך.. ובכלל שיבווא לשאול ולומר לו שקשה לי.. מצד שני אני יודעת שלהגביל - זה מזיק לקשר. אבל זה דבר מאד חשוב אצלי. אני באה ממשפחה פשוטה תמיד ההורים שלי היו יחד אף אחד לא נסע לבד לאיזה שהוא מקום ואני לא מצילחה להתרגל לזה שבעלי הוא שונה..מה עלי לעשות ?
אשמח אם מי שיכולה לכתוב דעתה בענין .
תודה .. וסליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית יקרה
עדה מורג24/11/2009אני מאד מבינה את תחושתך.....אני מניחה שהבנות עדיין קטנות וזה לא פשוט לך להישאר לבד לתקופה של שבועיים.
יחד עם זאת, אני מאד מוקירה אותך על ההבנות שלך לגבי עצמך ולגבי ההשפעות של תגובתך על הקשר עם בעלך.
מה יאפשר לך להסתכל על ההתמודדות כאתגר?
אולי דווקא בעקבות ההתנסות הזאת תוכלי ללמוד להיות פחות תלויה בבעלך?
בנוסף....מה דעתך לנסות למצא פתרונות יצירתיים לתקופת העדרותו?
אולי אפילו נסי לשתף אותו בקושי שלך ונסו למצא פתרונות לעזרה ביחד.
חוץ מזה , אם תסתכלי על הצד החיובי של העניין, ההסכמה שלך לנסיעה שלו, נותנת לך נקודות זכות:)). ביום מן הימים, כאשר תרצי לעשות לעצמך יום כיף לבד, הוא בוודאי יאפשר לך זאת ....
גלית יקרה, נכון שאנחנו לומדים ממודל ההורים, אך החיים היום משתנים במהירות ודפוסים שהיו נכונים לדור הקודם כבר לא מתאימים לדור הזה.
נסי להתגמש ולהנות מהאפשרויות שהסיטואציה הזו מזמנת לך..
מקווה שסיפקתי לך חומר למחשבה....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותמישהי21/11/2009
הי
בשבוע האחרון אני מבולבלת מאוד.
סיפרתי לכן על הקשר החדש עם מישהו שהתגרש לפני שנתיים.
אני מפחדת שהקשר הזה לא בריא בשבילי, מאחר ויש לי נטייה להיכנס לקשרים לא בריאים.
הסיבה לפחד היא שהוא העיד על עצמו שיש לו נטייה לתלות והשבוע הוא אמר שהוא חושש שהוא הופך להיות תלוי בי רגשית.
אמנם הוא מודע לדברים ומטפל בעצמו אבל אני יודעת מניסיון שהדברים האלה לוקחים זמן.
בתחילת הקשר הוא העמיס עלי ולא הפסיק לדבר על הגירושים שלו. אחרי ששמתי גבולות הוא קצת הפסיק.
הוא רוצה להיפגש יותר ממה שאני רוצה וחסר לי מרחב.
אני תוהה אם הקשר מבוסס על תמיכה רגשית ועל הנזקקות שלנו יותר מאשר על אהבה.
אני תוהה אם אני באמת אוהבת אותו. אולי זה לא ממש אפשרי לאהוב מישהו שתלוי בי.
אולי אני מתעלמת מהתחושות שלי שמשהו לא בסדר.
זה ממש מבלבל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה
יעל צ'רניאק22/11/2009אני שומעת את הרצון שלך לעשות את הדבר הנכון וגם את הבלבול המתלווה.
יחד עם זאת קיימת אצלך גם בהירות לגבי כך שאת זקוקה למרחב אישי.
התבונני עם עצמך - מה את אוהבת בו?
מה מושך אותך בו? איזה תכונות שלו את אוהבת?
עכשיו שאלי את עצמך - האם את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא כרגע?
הרבה פעמים כשעולים ספקות ובילבול אצל אחד מבני הזוג, בן הזוג השני נאחז יותר
וכשיש ביטחון בקשר, יש תחושה שניתן להרפות ולתת חופש.
האם את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא עם חוסר הביטחון שלו ? האם את מוכנה להקשיב לצרכים שלך ולשים את הגבולות הנכונים עבורך וכל מה שלא חוצה את הגבולות אלו להבין ולקבל?
האם את יכולה בכנות לקבל אותו כפי שהוא? לאהוב אותו על התכונות הטובות שלו ולקבל את הדברים שהוא צריך להתפתח בהם?
במה את ממוקדת ? בהצלחת הקשר או בבלבול בפחד ובתלות?
- זכרי שהדבר בו את מתמקדת - גדל!
תשומת הלב שלך, והמיקוד שלך, יכולים לקבוע לאן יתפתח הקשר.
התבונני בשאלות האלו וצרי לעצמך בהירות
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעל
מישהי23/11/2009יש בו כל כך הרבה דברים טובים וגם דברים שמתאימים או קשורים לעולם שלי. הוא יודע לאהוב, הוא אינטילגנטי ויוצר. הוא איש משפחה. הוא מבין אותי ויש ביננו דמיון רב בהמון מובנים.
הבעיה היא ששנינו באים עם מטענים קשים.
הוא עם הגירושים שלו ואני עם טראומות משלי. האם זה ישרוד? מפחדת שהכל יתנפץ ושאני אאבד את הרצון בקשר, שזה יהיה קשה מדי.
אחרי התלהבות גדולה בהתחלה עכשיו אני קצת איבדתי את הרגשות שהיו.
אולי גם כי הוא ממהר מדי לדבר על חיים משותפים וזה מפחיד את שנינו.
מנסה לשמור על עצמי ולשמור על הקשר...
תודה על השאלות שלך שמכוונות להסתכלות חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בזוגיותנועה18/11/2009
אני וחבר שלי שלוש וחצי שנים ביחד. יש לנו מערכת זוגית מדהימה וכימיה מעולה, ואנחנו מאוד מתאימים.
הביעה היא שלי קשה מאוד להישאר מונוגמית.... אני מאבדת עניין מהר מאוד
אני כבר לא רואה אותו כמיני, כשאני אתו אני לא חושבת על סקס וכשאני רוצה סקס אני לא חושבת על סקס אתו. אני מתגעגעת לתשוקה שהייתה לנו ולמשיכה שלי אליו. אני חושבת על גברים אחרים והייתי רוצה להתנסות אבל אני לא רוצה לאבד אותו. אני בדילמה קשה מאוד כי אני אוהבת אותו מאוד.
אני כבר שנה און ואוף מרגישה ככה וניסיתי לעשות כל מיני דברים כדי לשפר את התחושות האלו אבל הן לא עוזבות אותי. מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה יקרה
יעל צ'רניאק20/11/2009את כותבת שיש לכם מערכת יחסים מדהימה וכימיה מעולה והתאמה!!! ואת אוהבת אותו מאוד!!
שזה המון!
ואת מעלה את הבעיה שקשה לך להיות מונוגמית והיית רוצה להתנסות עם גברים אחרים אך את לא רוצה לאבד אותו.
לפי מה שאת כותבת חשוב לך יותר כרגע לשמור על מערכת היחסים שלך איתו ולא להתנסות.
מה החשיבות של הסקס בחיים שלך?
מה החשיבות של האהבה והזוגיות בחיים שלך?
האם שיתפת אותו במה שעובר עלייך? בכך שאת מתגעגעת לתשוקה ולמשיכה שלך אליו?
האם חשבתם יחד מה תוכלו לעשות כדי להחזיר זאת?
האם התייעצת באופן אישי עם איש מקצוע?
עד כמה חשוב לך להחזיר את המיניות לקשר איתו?
יש לך מחשבות ורצון להתנסות, האם את מוכנה להרפות מהם?
מה יותר חשוב לך בחייך - לנסות לשפר את המיניות והתשוקה עם בן זוגך האהוב או לפעול מתוך תשוקות רגעיות שיתכן ויש להן מחיר?
את כותבת שניסית כל מני דברים כדי לשפר את התחושות הללו. אין ספק שרגשות של תשוקה ודחף מיני הם בעלי עוצמה. האם את רוצה להתגבר עליהם? האם את באמת רוצה לא להתייחס אליהם?
אם כן , זה אפשרי. אך את צריכה לרצות להתגבר עליהם יותר מאשר את רוצה אותם.
התבונני בכנות עם עצמך וראי מה יותר חשוב עבורך.
מקווה שקיבלת חומר למחשבה
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה חדשהרויטל17/11/2009
שלום רב.
אשמח לייעוץ , חבר שלי ואני יוצאים כמעט 8 חודשים , הוא עבר לגור איתי לאחר חודשיים של היכרות , אשר במהלכן הקשר שלנו לא היה מחייב , מאז ועד היום הרגשות שלי אליו גדלים, ואני מרגישה שאני אוהבת אותו יותר מיום ליום , הבעיות שלי הן שמאיזושהיא סיבה איני בוטחת בו לגמריי, יש לי חשש קבוע מבגידה , פעם בכמה ימים אני בודקת בחפצים האישיים שלו מחפשת רמז... לדבריו אוהב אותי ולא יוותר על הקשר , אנו מדברים על למסד את הקשר וכמובן על ילדים , הקושי הכי גדול זה להשתיק את הקול שמלווה אותי בשבועות האחרונים......"הנה זה ייגמר... על פניו הכל בסדר ...למה זה קורה?
חשוב לי לציין מס נקודות:
1. הוא יצא לפני 10 חודשים מזוגיות של 10 שנים , היה בקשר עם אישה ושלושה ילדים (לא שלו)
2. סיפר לי שלקראת סוף הקשר שלו איתה היה בקשר עם נשים אחרות.
אני רוצה להצליח בזוגיות הזו !!!
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל יקרה
עדה מורג17/11/2009אני מנסה לתאר לעצמי כמה קשה זה לחיות עם הקול המאיים הזה בראשך.....
זה בודאי מרוקן אותך מאנרגיות וגורם לך לחיות באי ודאות תמידית. לא כך?
מצד שני את אומרת שרגשותייך לבן זוגך הולכים וגוברים והוא מצדו מבטיח לא לוותר על הקשר וחושב על מיסוד.
אני רוצה לשאול אותך על מה את שמה את הפוקוס?
אם את שמה את הפוקוס על הקול המטריד הזה בראשך, הפחד גובר, אי הודאות גוברת
ואת נכנסת למעגל דאגה לעתיד שהוא בעצם דמיוני.
איך תוכלי להצליח בזוגיות כאשר את שמה את המיקוד שלך על הפחד מכישלון?
אני מזמינה אותך להיפרד מדמיונות השווא ולנסות להתרכז במה שיש:
רגשות אהבה גוברים, רצון למסד את הקשר ולהביא אותו לשלב הבא.
אם את דווקא רוצה לדמיין....אז דמייני עתיד ורוד ליד האיש שאת אוהבת.
אין לי ספק שאם תתמקדי בחיובי ותטפחי את הזוגיות - הזוגיות תצליח.
היי ברוכה ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריאל16/11/2009
בעלי אמר לי שלעיתים הוא נמשך מינית לנשים אחרות, ידידות או מכרות, או סתם כאלו שיוצא לו לפגוש.
הוא לא עושה עם זה שום דבר, אך עדיין נמשך מינית. מוזר לו שנאי לא נמשכת מינית לגברים אחרים. האם זה באמת מוזר? האם זה כל כך ברור שגברים ימשכו מינית לנשים אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאל יקרה
עדה מורג17/11/2009נראה שכן.....זה די טבעי שגברים נמשכים מינית יותר לנשים אחרות מאשר נשים נמשכות לגברים
מחוץ למעגל הזוגיות.
מה שחשוב בעיני הוא שאתם מדברים על זה פתוח ושהענין לא גורם למשבר ביניכם.
יחד עם זאת, אני מזמינה אותך להתבונן על עצמך....
מה זה עושה לך כאשר בעלך מספר לך על משיכה מינית לאחרות?
האם את עדיין חשה נחשקת על ידו?
האם את ממשיכה לבטוח בזוגיות כמו קודם?
כדאי ורצוי שתשמרו על פתיחות ביניכם, שתפי את בן זוגך ברגשותיך ואם יש צורך...
חישבו על פתרונות יצירתיים לחידוש וחיזוק הרומנטיות ביניכם.
בהצלחה
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם זה המקום.. אבל בכל זאתמאיה07/11/2009
עשיתי משהו שאני מרגישה איתו ממש לא טוב..
זה לא כזה נורא.. אני חושבת אבל אני מרגישה שאני חייבת לשתף רק כדי לשמוע חוות דעת אם זה באמת נורא
אז ככה.. אני יוצאת עם מישהו שבועיים (אציין שאני מכירה אותו המון שנים.. מחברה משותפים) וביום שישי בבוקר סבא שלו נפטר.
כמובן שבערב באתי לנחמו.. ואז הוא ביקש שאני אשאר לישון אצלו.
ואני למרות שידעתי לאן זה יוביל (סקס) הסכמתי..
אני מרגישה חרא לא בגלל ששכבנו אחרי שבועיים (שזה יחסית מהר), אלא בגלל זה שסבא שלו נפטר רק בבוקר ובערב כבר... אני מרגישה זוועה ואני מפחדת שיחשוב שאני לא מוסרית.
מה אתם חושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה יקרה
עדה מורג07/11/2009אני רוצה להוקיר אותך דווקא על הרגישות שאת מגלה..
את נשארת איתו על פי בקשתו ומתוך רצון לתמוך בו ולהיות איתו ביום קשה שכזה.
אז נשארת לישון ועשיתם סקס.
למה את חושבת שהאחריות כולה שלך? הוא בחר להיות שם איתך, הוא ביקש שתשארי ...
האם תוכלי להפריד בין הרצון שלך לרצון שלו?
הוא בחר להגיע לסיטואציה הזו ביום מותו של הסבא.
הכול בסדר! את יכולה להרגיש עם זה בסדר גמור....
המשיכי לטפח את הקשר מהמקום שלך הכנה, הרגיש, התומך....וסמכי על האינטואיציה שלך.
ימים נפלאים!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
בהמשך08/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות חדשהמישהי05/11/2009
כמו שכבר סיפרתי פה מצאתי אהבה...
וזה כבר שווה הכל, אבל ממש לא קל לי, בלשון המעטה...
החרדות שלי מעיבות וחוץ מזה גם המצב האובייקטיבי מורכב כי האיש שלי גרוש עם שני ילדים.
גרושתו היא אישה מניפולטיבית ונצלנית שלא מפסיקה לסחוט ממנו כספים ועזרה..
היא קצת מטורפת.
אני פוחדת ממנה וממה שהיא עלולה לעשות כדי לחבל בקשר שלנו. יכול להיות שהחרדות שלי לא לגמרי מוצדקות אבל אני בכל זאת מפחדת.
אנחנו מדברים על עתיד משותף וגם זה לא קל. פתאום לגדל שני ילדים שלא שלי, אמנם רק כמה ימים בשבוע...
זה כמובן יהיה בהדרגה ובחוכמה ובעדינות ועם עזרה ויעוץ אבל זה לגמרי חדש לי ומשהו שלא דמיינתי שאצטרך להתמודד איתו...
האישה הטרוריסטית זה מה שמלחיץ אותיבעיקר ולשמוע את הסיפורים על איך שהיא מתייחסת אליו. אני מכירה אנשים כאלה לצערי. מנסה להגיד לעצמי שהיא לא יכולה לעשות כלום ושאין לה שום זכות בכלל וששנינו לא נאפשר לה...
מנסה ללמוד לקבל את המצב הזה כמו שהוא אבל לא פשוט לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה
יעל צ'רניאק06/11/2009המשיכי להתרכז בבניית הקשר וטיפוח האהבה שלכם.
היי יחד עם בן זוגך, היכן שנכון עבורכם,
גם אם הקשר אובייקטיבית מורכב, מידת הקושי תלויה תלויה בגישה שלך - תמיד!
תמיד יש לך בחירה בין התנהגות מתוך פחד להתנהגות מתוך בחירה בוגרת לגבי מה שנכון.
זה לגמרי חדש לך והריי אנחנו תמיד יודעים לאן אנו מכוונים אך לא תמיד אנו יכולים לדעת לאן נגיע... :)
אבל יחד עם זאת יש לנו תמיד בחירה כיצד להתייחס לדברים.
אנו בוחרים את גישתנו לחיים! ואת זה צריך תמיד לזכור.
בהצלחה וסוף שבוע מקסים!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופי שבוע עם החבראיילת03/11/2009
שלום,
אני בת 27 וחבר שלי בן 29 וגרים יחסית רחוק אחד מהשני. אנחנו ביחד5 חודשים ושנינו טיפוסים מאוד אינטסיביים מבחינת תפיסת הזוגיות וזה לרוב מאוד מתאים...בימי השבוע אנחנו מתראים בערב בין פעם לפעמיים ובסופי שבוע אני נמצאת אצלו לרוב משישי אחה"צ ועד שבת...העניין הוא שאני לרוב מרגישה בשבתות שכבר נמאס לי מלהיות "תקועה בבית" איתו ואז דברים מתחילים לתפוס כיוון שלילי-
הצד השחצן והשתלטן שבו בא יותר לידי ביטוי או שאני פשוט חסרת סבלנות בנקודה הזו ואני מצידי הופכת לסופר-רגישה..מפה לשם אנחנו לא רבים אבל יוצא שיש איזה תקל ואני בוכה המון...
איך אני יכולה לאזן חיים נורמליים- שיהיה טוב גם בשבילי וגם לזוגיות...מבלי שימאס לי ומבלי שאהיה נורא רגישה...?
כל פעם שניסיתי ללכת הביתה בשבתות בצהריים למשל, הייתי נגררת אחרי הבקשות שלו להישאר ובסופו של דבר הרגשתי כמו פראיירית כי איפשהו אני מרגישה שאני "קישוט" ברקע וזה משגע אותי...
תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת יקרה
עדה מורג04/11/2009מתוך דבריך אני שומעת שדווקא הזוגיות זורמת יפה ואתם מתראים הרבה. שניכם תופסים את הזוגיות כזוגיות קרובה ואינטנסיבית. יחד עם זאת את מביעה סוג של חוסר שקט כאשר זמן הפגישה ארוך יותר בסופי שבוע...
אני רוצה להזמין אותך להתבונן מעט על עצמך....
מה זה עבורך זוגיות אינטנסיבית?
עד כמה אינטנסיבית את רוצה שהזוגיות שלכם תהיה?
האם להרגיש "תקועה בבית איתו" אומר "תקועה בבית" או "תקועה איתו"?
אם תקועה בבית זו התשובה - אז מה האפשרויות שעומדות בפניכם כדי לא להרגיש כך?
האם את יוזמת פעילויות משותפות מחוץ לבית?
אם תקוע איתו היא התשובה - נראה שרצוי שאת תהתבונני על ההרגשה הזו שלך...
לאן את רוצה להוביל את הזוגיות הזו?
מה את רוצה שיהיה שם? למה את זקוקה בזוגיות? מה את מוכנה לתת? על מה את מוכנה לוותר?
האם יש ביניכם שיחה משותפת? איך התקשורת?
האם את משתפת את בן זוגך ברגשותיך?
האם תוכלו למצא ביחד קצב שיתאים לשניכם?
הרגשת ה"פרייריות" או "קישוט ברקע", איילת יקרה, היא שלך בלבד ואני מזמינה אותך
להתבונן בפירושים שאת נותנת לשהות הממושכת ביחד ללא עשייה אינטנסיבית.
אני דווקא שומעת מדבריך שבן זוגך מאד רוצה אותך לצידו....ומשום מה את מרגישה "פריירית".
אני מאמינה שכאשר תדברו פתוח ובכנות על מה את מרגישה, על מה הוא מרגיש לגבי המשך הקשר
וכאשר תמצאו את המינון הנכון המשותף - הרגישות שלך תחזור למקומה הטבעי ללא פירושים מזיקים.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתמוטטתאלינה ב30/10/2009
שלום...
אני בת 24 ואמא לילד בן 11 חודשים. אני נשואה כ שנתיים. בעלי בן27 בעל ואבא נפלא!!!! לא היה בקשרים רציניים למדיי לפניי.
בתחילת קשירנו הכל היה נפלא... חיינו ביחד כ שנה והתחתנו.
בעלי הוא בן אדם נורא פרפקציוניסט והכל צריך להיות במקום ומסודר להפליא. הוא אומר אם עושה משהו תעשי עד הסוף.
אבל אני בדיוק ההפך ממנו.. לי לא איכפת כלכך מדף שיהיה על השולחן בלי סיבה או מחולצה שתשכב ליד הארון ולא בתוכו.... :)
מה שמפריע לי הוא שבעלי מתפוצץ על כל שטות אם הוא אומר לי משהו (מעיר) אני לא צריכה לענות אחרת זה יתפתח לריב מטורף...
הוא אוהב להעיר והרבה ולי קשה לשתוק-וכך זה מילה ועוד מילה ומתפתח לצעקות ואפילו לפעמים מגיע לכדי -מפגרת סתומה לא מבינה שום דבר... וכו'..
ת' אמת אני מנסה להתעלם מהערות שלו... הוא אומר לי כשהוא נרגע-אז אמרתי .פשוט אל תעני .אם תעני זה יגרור מילה ועוד מילה... תני לי לדבר-אני אפסיק באיזה שהוא שלב..
אני חולת אפילפסיה וכל העצבים האלו משפיעים עליי לא לטובה...
אבל גם לשבת ךשמוע את כל זה שלפעמים אני יודעת שהוא לא צודק ולשתוק גם לא הכי כיף בעולם.
הוא צריך שהכול ילך לפי איך שהוא אומר.
הוא אומר לי -הנה אמרו לך איך לעשות-תעשי לא צריך לחשוב יותר מדי-לעסו את זה בישבילך רק תיבלעי...
הגעתי למצב שאני לפעמים מפחדת לעשות משהו כי אני לא יודעת איך הוא יגיב..
לפעמים אני מרגישה שהביטחון שלי ירד ל-0!
זה רק חלקיק מחיי היוםיומיים.. אולי לציין שבעלי ואני שנינו מזלי עקרב וקריזיונרים ברמות....
משהו שלא ציינתי הוא שבעלי היה נרקומן בעברו ואני מבינה שאני צריכה להיות שם ולתמוך.....
אבל כך גם הוא... אני פשוט מתמוטטת......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינה יקרה
עדה מורג31/10/2009אני מבינה מדבריך את הקושי שלך להתמודד עם דרישות בעלך ....יחד עם זאת אני רוצה להזמין אותך לחקור עם עצמך כמה דברים:
מי את כאשר הוא מעיר לך? האם את נעלבת, כועסת, מתפרצת או שמא את שותקת, מתכנסת בתוך עצמך, מרגישה מסכנה?
את יודעת....אנחנו אומרים שמה שקורה לנו במציאות הוא סוג של השתקפות לעולמנו הפנימי....
מה ההתנהלות של בעלך אומרת לך על עולמך הפנימי?
מה את רוצה לחזק שם? ממה היית רוצה להיפרד? מאיזה מחשבות, מאיזה רגשות?
אני חווה גם מדבריך קושי בתקשורת.
איך תוכלי להפוך את התקשורת שלכם לרגועה יותר , מכבדת יותר?
האם תוכלי פעם למצא את המקום ואת הזמן המתאים כדי לשתף את בעלך ברגשותייך?
האם תוכלי לומר " אנ ימרגישה ש..... - מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשנות?"
האם תוכלו לנסח ביניכם הסכם לגבי מה הוא רוצה שתעשי או מה את רוצה שהוא יעשה?
מי תהיי בשיחה כזו? מקטרת, מאשימה, רוטנת,? או שמא נינוחה, מדברת רק בלשון "אני", מביעה הערכה על מה שכן טוב אצלו?
כאשר אנחנו מחזקים את הצדדים החיובים של בן הזוג, הצד הפחות נעים לא מתבטא.
כאשר הוא מרגיש מוערך, אין לו צורך להוכיח דבר. לפעמים פרפקציוניזם הוא רצון להראות כמה אני טוב.
מקווה שנתתי לך קצה חוט להתחלת השינוי...וזכרי שאמרת שבעלך הוא אבא ובעל נפלא!
בהצלחה,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת ומפחדת ....stav27/10/2009
שלום...לפני כשבוע עברתי לגור יחד עם החבר..אנחנו ביחד כ 10 חודשים..
הוא בן 36 ואני בת 31, חשוב לציין שהוא גר עם משהי רק לפני 10 שנים במשך שנה ומאז הוא גר לבד.
מאז שעברנו הוא מרוחק מאוד ממני, לא יוזם כמעט קרבה וגם אם הוא יוזם זה לא כמו שהיה לפני המעבר, הנשיקות שלו מאופקות ובלילה הוא מסתובב עם הגב אליי...
שאני אומרת לו שאני אוהבת אותו הוא אומר שגם הוא אוהב, שאלתי אותו למה הוא מרוחק, מה עובר עליו והוא עונה שהוא לא יודע,
שמתי לב שאם אנשים אחרים באים לבקר אותנו אז הוא נהיה רך יותר וגם אחרי שהם הולכים אז האפקט נשאר והוא מתקרב אלי שוב, וגם שההורים שלו באים זה אותו סיפור.
שאני שואלת אותו למה הוא רחוק הוא עודיותר מתרחק ממני ... אני מחבקת אותו והוא נרתע..
אני חסרת אונים מכיוון שהוא בחור מאוד חם ואוהב קרבה..אין לי מושג מה לעשות ...
אני מפחדת שאולי הוא לא רוצה לגור איתי והוא לא אומר...אני לא יודעת איך להתנהג כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתיו יקרה
יעל צ'רניאק29/10/2009מתנצלת על האיחור בתגובה.
התגובה שלך מובנת ויחד עם זאת, את מודעת לעובדה שזה מצב חדש עבורו ב-10 שנים האחרונות.
יתכן שיש לו קושי שהוא מודע או לא מודע אליו.
אבל עם זה הוא יצטרך להתמודד בעצמו.
מה שאת יכולה להתבונן עם עצמך זה על מי שאת בסיטואציה הזו.
מי את מולו? אוהבת, תומכת, נותנת חופש, מאפשרת...
איך זה מתבטא במציאות? איך את מגיבה כשהוא מתרחק? האם את מאפשרת לו להיות קצת מרוחק או שאת נלחצת ומנסה לשלוט במצב?
מי היית רוצה להיות? איך זה יראה?
אתם שבוע ביחד. זה מצב חדש.
זה יכול לקחת זמן להסתגל זה לזה במרחב משותף.
במיוחד עבור אנשים שזקוקים לחופש ולמרחב אישי.
גם אם הוא יותר מאופק ומרוחק, ועדיין אוהב ורוצה - זה מצויין.
הקשיבי לקול שלו שרוצה להיות ביחד - התמקדי במה שכבר יש לכם על מנת להעצים את זה.
יתכן ובזמן הקרוב הוא יזדקק ליותר חופש - האם תהיי מוכנה לאפשר לו את המרחב להסתגלות למצב החדש.
גם אם עולים הפחדים, נסי להתנהג לפי הדברים הללו ולא מתוך הפחד.
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה את מדהימה
stav01/11/2009זה באמת המצב שנוצר... אני עם חרדת הנטישה שלי במקום לתת לו חופש הלחצתי אותו מאוד וזה יצר ריחוק נוסף, עכשיו המצב יותר טוב ונקווה שרק ישתפר .. אני פשוט צריכה לחזור לעיסוקים שלי נהייתי קצת תלותית בזמן האחרון...
אני לא רגילה למצבים כאלו כי אני בעצמי עוד לא גרתי עם מישהו.. אני יודעת שהוא אוהב אותי זה מה שחשוב..אני מרגישה את זה חזק :)
המון המון תודה על המילים שלך :) עזרת לי להבין את המצב כצופה מהצד
סתיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר אוניםחסר אונים26/10/2009
אני רוצה כבר תקופה להיפרד מחברה שלי שאני איתה 3 שנים.אמרתי לה פעמיים כבר בהפרש של חודשיים שאני רוצה לגמור את זה.אמרתי לה את זה פנים מול פנים והיא ישר התחלילה לבכות בכי לא נורמלי ואומרת לי שאין לה טעם לחיות בלעדיי ושהיא לא רוצה שאני יעזוב אותה...וזה היה ממש היסטרי....אני לא יכול לתאר את הסצנה הקשה שעברתי פעמיים כשרציתי להיפרד.ומה שקרה לבסוף הוא שלא ניפרדנו כי כאב לי ואפשר להגיד שריחמתי עלייה..אני יודע שאני לא צריך להישאר מתוך רחמים אבל אני פשוט לא מסוגל לראות אותה מתפרקת לי ככה מול הפנים ואני לא רוצה לראות אותה נפגעת בעוצמה כזאת...אני לא יודע אם היא באמת אוהבת אותי ככה או שהיא פוחדת להתחיל חיים חדשים בלעדיי...או פוחדת להיות לבד.בכל מקרה אני מרגיש שאני לא מצליח לסיים את הקשר הזה.אני מרגיש שאני רוצה לנסות דברים אחרים,בחורות אחרות,לצאת,להתפתח,להרגיש קצת לבד ואני לא רואה באופק את זה כי כל פעם שאני בא להיפרד אני עובר סרט אייימים .אמרתי לה שהאהבה היא לא כמו פעם,ואמרתי להשאני חושב שמתישהו זה יסתיים אז עדיף עכשיו ולמרות כל זה היא רוצה להיות איתי ובוכה וצועקת שאני לא יעזוב אותה
איך אני עושה את זה בלי לעבור את כל הייסורים והבכי האלה מצידה?
איך אני גומר תקשר הזה מבלי "לרסק" את חברה שלי שהייתה איתי 3 שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק27/10/2009הרגישות שלך ראויה להערכה.
יחד עם זאת אם ברור לך שאתה רוצה לסיים את הקשר ואתה שלם עם הבחירה הזו - השארות בקשר לא עושה טוב לאף אחד מכם בטווח הארוך.
האם אתה נשאר איתה רק מתוך רחמים, או שיש משהו נוסף שמשאיר אותך בקשר?
איך אתה עם סיום של דברים באופן כללי? האם בחיים שלך סיום מלווה בקושי?
אני מבינה שאתה לא רוצה לפגוע בה, וכפי הנראה היא תפגע.
לא ניתן לשלוט ברגשות שלה.
אולם מה שכן תוכל לעשות הוא התבונן עם עצמך מי אתה רוצה להיות בשיחה... (רגוע, רגיש, אוהב, מפרגן, אסטיבי, טוטאלי, ברור...?)
איך מבחינתך היית רוצה לסיים את הקשר, מה להגיד, מה לעשות לאחר השיחה, האם שיחה אחת ודי או מפגש חוזר... ראה את הסרט שהיית רוצה לראות מבחינת הדברים שאתה עושה.
היא אחראית לרגשותיה, לחייה, סמוך עליה, חזק אותה, פרגן לה על הדברים הטובים שהיו בינכם ועל התכונות והטובות שלה.
מה זה אומר מבחינתך להיות אסריטיבי, להיות ברור וחותך? איך זה נתפס עבורך? האם אפשר להיות רגיש, מבין ועם זאת גם אסרטיבי ברור וחותך? איך זה היה נראה?
אם אתה חושש שהיא עלולה לפגוע בעצמה, אולי תרצה לשתף בכך מישהי קרובה לה שתתמוך בה...
ראה מה הדרך הטובה ביותר מבחינתך לעשות זאת (תן לה להגיב כפי שהיא תגיב, זה שלה).
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר אונים
אורן27/10/2009היי תודה על העזרה
אני יכול להביע הערכה כלפייה אבל זה לא יעזור היא את ההתפרקות של תעשה ולא תבין....האם אני צריך לנסות דרך אחרת להיפרד ולא פנים מול פנים?
האם זה יכול לפגוע בה יותר או רק לעזור לשנינו להתנתק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן יקר
יעל צ'רניאק28/10/2009התשובות בסופו של דבר אצלך
אם אתה שואל לדעתי, אחרי תקופה של 3 שנים הייתי נפרדת פנים מול פנים,
עשה זאת עם כל הרגישות שבך, הערכה והפרגון,
האם תרצה לעשות זאת בשיחה קצרה או ארוכה?
תהיה החלטי וברור ועם זאת רגיש ומעריך
תן את המקסימום מבחינתך והשלם עם כך שהיא לא תהיה מרוצה מהפרידה ושהיא לא תגיב כפי שהיית רוצה שתגיב - אין לך שליטה בזה, השליטה שלך היא על הצד שלך בלבד.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתגל25/10/2009
שלום, אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתחבטות מסויימת.
אני בת 36 לפני כחודשיים הכרתי בחור בן 39 שמאד מצא חן בעיני.
התקשורת בינינו מצויינת, יש בינינו התאמה מינית מצויינת, כיף לי מאד איתו. הוא מעשיר אותי מאד
ובכלל בחור מאד אינטיליגנט אדיב חם ומכבד.
עליי לציין שהרבה זמן לא הכרתי בחור כזה כלבבי.הבעיה הינה שהבחור מנסה להתקבל ללימודים בחול. על כך ציין כבר בתחילת הכרותנו
הוא רואה את החיים שלו לכמה שנים טובות בחול ושאם הוא יתקבל הוא לא נשאר בארץ.כלומר הקרירה שלו בסדר עדיפות. ציינתי בפניו שאני בעלת עסק ושאני לא רואה את החיים שלי בחול.
שאלתי הינה :האם להמשיך לצאת עימו "בתקווה" שאולי לא יקבלו אותו.הבנתי שהסיכויים למסלול שהוא רוצה להתקבל באוניברסיטאות המפורסמות ביותר-קטן ביותר.
או לסיים את הקשר!
הפחד הגדול שלי הינו שלבסוף לא יקבלו אותו והוא ישאר בארץ ואז באמת שאיבדתי בחור נפלא!
עליי לציין עוד כי הבחור ציין בפניי שהוא מחפש קשר רציני ושחשוב לו משפחה וילדים.אך הוא מחפש משהי שתבוא איתו לחו"ל.
עוד עליי להוסיף כי הבחור בונה על כך שיתנו לו מלגת לימודים לממון הלימודים מאחר ויש לו כסף לממון שנת לימודים אחת. כלומר הוא יודע שאם יקבלו אותו ללימודים זו תהא תקופה מאד קשה מבחינתו. כך שסביר להניח שבת זוגו שתטוס עימו היא זו שתצטרך בהתחלה לפרנס. שלו לדבר על כך שאני רוצה להביא ילדים בזמן הקרוב כך שנראה לי שתהא זו הרפתקה מאד קשה בשבילי לעזוב הכל. להגיע לארץ ללא מכרים וכו..ניסתי להפרד ממנו אך חשבתי עליו הרבה וחזרנו. בקיצור די מבולבלת אם לסיים את הקשר ולהמשיך הלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל יקרה
עדה מורג25/10/2009ככל שאני מעיינת בתאורך אני יכולה לחוש את ההתלבטות שלך בצד יכולת ניתוח מצוינת שלך.
את מסתכלת על המצב שנקלעת אליו מכל צדדיו, את יודעת מה יקרה באפשרות א' ומה יקרה באפשרות ב'.
אני רוצה לשאול אותך מספר שאלות שאולי יביאו לבהירות שנדרשת.....
כאשר את שמה את היד על ליבך, מה הדבר שאת הכי רוצה?
מה את באמת מרגישה כלפי הבחור? האם את אוהבת אותו?
אם זה הבחור שציפית לו כל חייך, מה את מוכנה לעשות בשבילו?
מהם הקווים האדומים שלך? מה מעבר לזה לא תהי מוכנה להקריב?
מצד שני, האם בדקת עם בן זוגך על מה הוא מוכן לוותר למען הקשר?
עד איפה הוא מוכן להתפשר בתוכניותיו?
בכל מקרה זוגיות היא סוג של הסכם לחיים משותפים, בו שני הצדדים תורמים את מה שביכולתם
ומתפשרים במה שנדרש על מנת לקיים את הקשר בשוויון ובהדדיות.
אני מזמינה אותך לשבת עם עצמך, לבדוק את רגשותיך כלפיו, לבדוק מה את מוכנה ומה את לא מוכנה לעשות על מנת להביא את הקשר לידי מימוש.
מאחלת הצלחה בכל דרך שתבחרי,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מפרידה!אך המצב לא טוב כלללמיואשת..18/10/2009
אני בת 21. ויוצאת עם חבר שלי כבר שנתיים ו4 חודשים.
היינו רבים הרבה בתקופה האחרונה עד שאמרתי לו שזה מספיק לי ושאני רוצה הפסקה. הוא אמר שהוא לא מוכן אבל אם זה ממש יעזור לי אז שאני אקח. לא לקחתי כי פחדתי מדחייה לאחר מכן. הוא הבטיח לי דף חדש, נקי ובלי ריבים יותר אבל אחרי שבועיים רגועים חזר היחס המזלזל.
אני מרגישה שהוא לא אוהב אותי כמו פעם, מעדיף את חבריו על פניי ולא ממהר להיפגש איתי גם כשלא התראינו הרבה זמן.
בזמן האחרון שאנחנו נפגשים(וזה לא הרבה...) הוא לא מתייחס אליי כמו פעם, פחות אוהב ואכפתי,פחות מתחשב בי ואפילו גם אנוכי, מתנהג בתוקפנות שאני נוגעת לו בחפצים שלו, רכושני בצורה מפתיעה. כל פעם שאני אומרת מה מפריע לי הוא מבטל את זה בכך שאומר שאני מגזימה, מעירה על כל דבר, מנסה לחנך אותו ואוהבת לריב איתו. ואז הוא פשוט אומר שהוא ישתדל. ביום למחרת הוא אפילו לא זוכר על מה הוא אמר שישתדל...
בעצם כל שבוע אנחנו רבים ומאיימים בפרידה והוא אומר שהכל יהיה בסדר אם אני לא אעיר לו על כל דבר.. גם כשהפסקתי להעיר על דברים ורק על משו אחד שממש חשוב לי ופוגע בי.. הוא עדיין אמר את אותו הדבר.
לפני שלושה ימים עבדתי וקבענו להיפגש, הוא התקשר ושאל אם הוא יכול ללכת לחברים שלו כבר אחרי שאסף אותם והיה בדרך לשם.. לאחר השיחה שלחתי הודעה שהתאכזבתי ומאז הוא לא חזר אליי ולא דיברנו בכלל!הוא לוקח הכל כמובן מאליו, כאילו אני בטוח יגיד כן..ואם אני יחשוב להגיד שלא אז אילו ברירות נותרו לי?? הוא תמיד רואה בזה עניין קטן שהוא בסך הכל רוצה לראות את החברים אבל מה איתנו?!שאנחנו ניראה אחד את השני? שנטפח את הקשר הזה?אני מרגישה בעדיפות שנייה ומאוד מתוסכלתת. מחכה שיצור איתי קשר אבל כלום! לא אכפת לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת יקרה
יעל צ'רניאק19/10/2009את כותבת שהמצב לא טוב כלל, ללא התחשבות, תוקפנות, זלזול.
יש לך בחירה.
כיצד היית רוצה לחיות? באיזו זוגיות היית רוצה להיות?
האם את מוכנה לקבל את בן זוגך כמו שהוא , גם אם לא ישתנה?
האם את רוצה לפנות לאיש מקצוע? לטיפול או אימון אישי לזוגיות?
האם את רוצה להפרד? להשתחרר ממערכת יחסים לא בריאה? את יכולה לקרוא כתבה שכתבתי בנושא: [a href='http://www.life-coach.co.il/מהלב/איך-תשתחררי-ממערכת-יחסים-לא-בריאה.aspx' id='link']לחצי כאן[/a]
מה את בוחרת לעשות?
הדבר החשוב ביותר שתדעי שיש לך אפשרויות ואת זו שבוחרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
מיואשת..20/10/2009הכתבה שלך מאוד עזרה לי לחשוב.. ובעצם פה אני מפחדת לחשוב ,לדעת את האמת.
אני מפחדת מהאמת הקשה כי בעצם אנחנו לא מדברים כבר כמה ימים .. (לא רבנו או משו מסוים) וזה מביא לי את האמת בפנים שבעצם לא כ"כ אכפת לו ממני..
אני מחכה לסימן שבו אני אדע שהוא כן רוצה אותי ,להבין אותי, לאהוב אותי ולתת לי את כל מה שהוא מקבל ממני. הפחד הוא לא לקבל סימן כזה ואז לדעת שזהו, הגיע הסוף.
המערכת יחסים מאוד ארוכה ומשמעותית איתו.. בעצם עושים כל דבר ביחד. ובהתאם לכתבה שלך אני רוצה לשאול אותך שאלה..(מכיוון שאת באמת עוזרת לי !)-
איך אדע שהוא באמת מתכוון להשתנות? איך אדע שמה שהוא אומר לי זה באמת מה שהוא יעשה? אני לא רוצה "ליפול בפח" שוב ולהיפגע שוב..איך אדע אם לתת עוד הזדמנות לקשר או פשוט להבין שהוא לא ישתנה יותר?
אני רוצה לחיות בזוגיות מפרגנת והדדית.
ואני לא רוצה לקבל אותו כמו שהוא עכשיו.
תודה רבה על ההכוונה והעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מצויינת
יעל צ'רניאק20/10/2009מה יאפשר לך לדעת שהוא ישתנה ? האם יש משהו שאם יעשה , תדעי שהוא השתנה?
האם הוא מוכן לזה?
האם הוא באמת מוכן להשתנות?
העניין הוא שרק הוא יכול לבחור להשתנות.
רק בחירה אמיצה שלו, תביא לתוצאה הרצויה ולשינוי אמיתי.
שאלי את עצמך , איפה את שמה את הגבול? כמה צ'אנסים את מוכנה לתת ? מה הגבולות האדומים שלך?
התבונני עם עצמך, התשובות הן אצלך.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך...
מיואשת..21/10/2009אני חוששת שהוא עבר כבר את הגבולות האדומים שלי,לצערי
כמו שאמרת- אני אחשוב עם עצמי איך להשתחרר מזה כי אני לא רוצה להיפגע שוב ממנו...
תודה רבה על התמיכה ועל כך שאת דוחפת אותי לראות את האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)