מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה1:/לילך27/06/2010
אז ככה..... אני וחבר שלי ביחד כבר 9 חודשים... ומהתחלה הבהרתי לו שאם הוא יצפה בפורנו זה נורא יפריע לי ואני יודעת שהוא כן עושה את זה ועושה את זה הרבה...
הייתתקופה ששמתי לב שהוא לא צופה ובתקופה הזאת תמיד יש לנו שיחות ליליות והוא כול הזמן עצבני ורוצה לנתק ומממהר...
פעם שעברה שאאלתי אותו הוא אמר לי שהוא לא צופה והתחיל להתעצבן עליי ועשה לי"גם אם אני צופה אז מה.? אפשר לחשוב" למרות שהוא יודע שזה מפריע לי נורא....
אז הוא אמר לי"אני לא רואה אמרתי לך כבר תפסיקי לשאול ולהעלות את הנושא הזה" הוא מאוד התעצבן... ובזמם האחרון אני שמה לב ומרגישה שיש מצב שהוא צופה בלילה.... ובגלל זה הוא נורא מתעצבן אם אני לא מסיימת את השיחה והוא תמיד אין לו בעיה לסיים כשלפני זה הוא בכלל היה מתעקש על שיחות ליליות ארוכות....
אני ממש רוצה לדעת אם הוא צופה או לא.. אבל אם אני מעלה את הנושא הזה ושואלת שוב הוא מתחיל להגיד לי שהוא אמר לי כבר וששאני לא סומכת עליו מספיק ונהיה ריב ומרחק ביננו.....
אני רוצה לדעת אם הוא צופה או לא.... איך אני אמורה לגלותאת זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך יקרה
יעל צ'רניאק27/06/2010אני שומעת שזה מאוד מפריע לך שהוא צופה בפורנו.
עד כמה שאני יודעת אנחנו לא יכולים לשנות את האחר.
הבהרת לו שזה מפריע לך - ואת אומרת שאת יודעת שהוא כן צופה.
עד כמה את באמת סומכת עליו?
עד כמה עזרה לך ההתנהלות הזו שלך? כפי הנראה הדרך הזו לא הביאה לתוצאה הרצויה.
נסי לראות מי את שם בדרך הנוכחית? דורשת, מבהירה, חושדת, כועסת?
כשאנו מתנהלים בדרך מסויימת ואין תוצאה רצויה, עלינו לבדוק דרך התנהלות שונה שתביא לתוצאה הרצויה.
מי את רוצה להיות בזוגיות, איזה לילך את רוצה להיות מול בן הזוג?
אוהבת, מקשיבה, סומכת, שמחה, פתוחה, נותנת חופש....(בדקי מה נכון עבורך)?
איך זה היה נראה אם היית מדברת איתו מתוך האיכויות הללו שבך?
מה יאפשר לך להתנהל כך?
על מה את צריכה לוותר בשל כך?
מקווה שזה יכול לעזור
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי אמון ושקריםו24/06/2010
אני בת 24 וחברי בן 25, אנחנו יחד כבר יותר מחמש שנים. הכרנו בתיכון, והתחלנו לצאת בתקופת הצבא, הוא שירת בבסיס מרוחק ואני קרוב לבית. תמיד סמכתי עליו למרות שהיה רחוק, ותמיד הייתי בטוחה שהוא נאמן ולעולם לא ישקר לי. לפני כשנתיים אחרי שסיים את השירות הצבאי ופתח עסק משלו- חנות בגדים לבחורות בגילאי 16-30, אט אט צצו שקרים קטנים ולבנים, החשדות שלי בערו בי במיוחד כשהייתי מגיעה לחנות ורואה את סוג האינטרקציה שיש לו עם בחורה מסויימת. הוא מצידו אמר שאני פרנואדית, ומנסה להרוס את הקשר. לא היה לי שקט, גילתי את הסיסמא שלו למקושרים- אני יודעת שזאת חדירה לפרטיות, אבל משהו הסריח לי. וראיתי שהוא שלח לאותה בחורה: " אחחח איזה סקסית מה הייתי עושה לך.." ואותה בחורה ענתה לו: "תודה חתיך שלי". מאוד נפגעתי, במיוחד שתמיד תמיד היה נוהג להגיד לי שהוא לא כזה שבוחן כוסיות והוא לא פלרטטן, ומי שמדבר ב הערות מנייות לבחורות בסוף גם בוגד..וזה בדיוק מה שהוא עשה. דיברנו על הנושא והוא הצטער ואמר שזה לא יחזור, ושה חד פעמי ושהוא ממש לא כזה. מאוד מאוד אהבתי אותו אז "סלחתי". לאחר כמה חודשים שוב היה מקרה, אבל עם מישהי אחרת.גם לקוחה מהחנות.הוא התחיל לשלוח לה הודעות כמו מה שלומך ילדונת, או סחתיין על הגופה.. ( הבחורה היתה מלאה + ולא כל כך נאה ), מתי את באה לבקר אותי בחנות...יום אחד הם דיברו בצ'אט בפייס והוא כתב לה שוב: נו מתי את באה לבקר, והיא ענתה לו בתגובה- רק ראית אותי אתמול, וחשבתי שיש לך חברה..אז הוא אמר מה הקשר לא במובן הזה..ואז הוא שוב שאל- נו מתי את באה..אז היא אמרה שוב- אז יש לך חברה? אז הוא אמר לה בתגובה- מה יש לך ראש כחול?? אז היא לא ענתה- ואז שוב הוא אמר: זה לא בושה אם יש לך ראש כחול, רק תגידי..היא לא ענתה. וכאן השיחה נגמרה. אחרי שתפסתי אותו על השקר הזה..הוא רצה להיפרד ממני, הייתי נואשת ותלויה בו והתחננתי שלא יעזוב. ונשארנו יחד. הוא יודע שקשה לי עם העניינים האלו והבטיח שלא יעשה את זה שוב ולעולם לא ישקר לי. אחרי כמה חודשים הוא הלך לעשות על האש עם חברים, מין מסיבת רווקים, הוא הבטיח לי של ילך למועדון חשפונות..וכרגיל הוא שיקר. אחרי שתפסתי אותו על השקר הזה שוב רבנו והשלמנו. אני כבר כמעט שנה אחרי. ויותר מפוקחת עכשיו, מאז לא קרו מקרים..יש לי את הסיסמא לפייסבוק שלו ולאיימיל-הוא נתן לי מרצונו. אבל עדיין אני לא יכולה לסמוך עליו. בגלל שבעבר הצקתי לו המון על הנושא, הוא אמר שהוא לא יכול יותר ואו שאני סולחת ושוכחת וממשיכים קדימה או שניפרד כי הוא לא יכול שכל יומיים אני אומרת לו כמה זה מפריע לי. אז החלטתי לנסות לשכוח..אבל אני ל אמצליחה. אנחנו מדברים על להקים בית ועומדים לעבור לגור יחד..ואני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני רוצה לסמוך עליו, אני יודעת שמאז הוא לא עשה כלום, אבל כל פעם שהוא רחוק ממני אני פשוט לא שקטה, מפחדת שהוא יעשה משהו.הוא לא מודע לזה. אני לא יודעת אם שקרן תמיד שקרן,או שיש סיכוי שהשקרים נגמרו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך, יקרה
עדה מורג24/06/2010אני מאד מבינה את הקושי שלך במערכת היחסים שנוצרה בינך לבין חברך, יחד עם זאת אני רוצה להחזיר אליך את הפוקוס. זה לא אומר שהוא פטור מאחריות על מה שקורה.....אך מכיוון שזו את שפנית, אני מזמינה אותך להתבונן ביחד במצב.
מתוך דבריך אני מסיקה שאמת ונאמנות הם שני ערכים שמאד חשובים לך בזוגיות. האם זה נכון?
איך את חושבת ניתן לטפח את שני הערכים האלה בקשר ביניכם?
איך את מתקשרת את המצוקה שלך לחברך? את מציקה, כועסת, נעלבת, מרגלת אחריו......
את מתעסקת (וגם משחזרת זאת פה.....) בכל פרטי הפרטים של האירועים, כאילו מנסה למצא הוכחות לאשמתו....
מה את יכולה לשנות בהתנהלות מולו?
אם את רוצה אמת ונאמנות, האם תוכלי ללמוד לסמוך עליו? האם תוכלי לתת צ'אנס אמיתי?
כי עד עכשיו חזרת אליו כל פעם שהוא התנצל....למרות השקרים החוזרים.
אם את רוצה לשנות משהו במה שמתרחש ביניכם, קחי את היוזמה ועשי קודם כל את שינוי.
אם את תעשי שינוי בהתנהלות כלפיו, קרוב לודאי הוא ישתנה.
יחד עם זאת בדקי עם עצמך מהם הקווים האדומים שלך,
מה אם יקרה שוב לא תשארי שם יותר?
יקרה, את נשארת בקשר הזה עוד ועוד כי יש משהו שעליך ללמוד....מה הדבר?
מה אם תלמדי, תצמחי למקום גבוה יותר ותוכלי לבנות זוגיות טובה ואמינה?
קחי לעצמך רגע של שקט ועני על השאלות שהועלו. התשובות בתוכך.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייאוש !!!!!
נטלי24/03/2011אז ככה.. אני בת 18 והיה לי חבר במשך שנה וחצי .. הוא האהבה הראשונה שלי והראשון בכול דבר... לעולם לא הייתי בקשר רציני ככה שלא תמיד ידעתי איך להתנהג
הוא גבר קנאי מאוד מה שאומר שאסור לי לדבר עם בנים,ידידים,להתלבש חשוף וכו'..
תמיד הייתי מדברת מאחוריי הגב שלו אבל רק מדברת בחיים לא מעבר וגם לא היה משמעות לזה בגלל שלרוב זה היה מתוך שיעמום ושבירת השיגרה .....
היה לנו ריב כמו תמיד אבל הפעם הוא היה נראה קצת מעבר לריבים הרגילים..הוא התחיל לדבר עם בנות בפסבוק בכוונה שאני אראה וכך גם אני..לא דיברנו כמעט שבועיים לי היה מאוד ברור שזה נגמר ולו קצת פחות..
נפגשתי עם גבר ויצא מצב שהתנשקנו וראו את זה... האמת היא למה עשיתי את זה? אין לי מושג לאחר יום התחרטתי על כך והלכתי לחבר שלי והחלטנו שנחזור .. הוא גילה את זה כמה שעות לאחר מכןן וראה את זה כבגידה
היה לו קשה מאוד לקבל את זה אבל הוא סלח והמשכנו הלאה...
לאחר שבועיים הוא התחיל לזלזל בקשר , לזלזל בי ובכול מובן אפשרי......
הוא בא אליי ופשוט אמר לי שהוא רוצה להיפרד הוא מרגיש שהוא לא אוהב אותי כמו פעם שירד לו ממני לאחר "הבגידה" ואני? נשברתי
כמובן זה עבר מסע התחננויות מצידי והוא ? לא היה מוכן להקשיב.....
הרפיתי.. הוא התקשר לאחר חודש אמר שהוא רוצה לחזור שהוא מתגעגע וכמה שהוא אוהב אותי ואני? רצתייייייייייייי לזרעותיו בשיא תמימותי.... ואחרי יום הוא חזר בעצמו וככה זה קרה פעם אחרי פעם עד שהכרתי מישהו והוא קינא ברמות מטורפות ורצה לחזור שוב , כמובן...... עזבתי את הנוכחי וחזרתי לאהבתי הראשונה.. ואז עוד הפעם הוא פגע ופגע בי היה מקלל אותי משפיל אותי מבזה אותי.. וכשרצה להשלים טען שאמר את כול זה מתוך הכאב שלו שנפגע ממני אז מאותה "בגידה"
לפני כשבועיים הוא התקשר במטרה לחזור ומה שהיה שונה שזה היה נראה ממש רציני!
וכמובן..טעיתיייייי.... שוב פעם...
היום 4 חודשים כמעט מאז הפרידה הכואבת אני מרגישה שאני נמצאת באותו המקום,לא מתקדמת , עדיין אוהבת ברמה מטורפת ומבחינתו זה נגמר לנצח.....
ניסיתי הכול,ניסיתי לגרום לו לקנא וכך בעצם להשיב אותו אליי....מה לא עשיתי?
החלטתי ללכת על הדרך האחרונה להחזיר אותו אליי ולנצח... החלטתי פשוט לרדת למחתרת,לא לדבר עם בנים,להפסיק לצאת כי הוא מטבעו מאוד פרמיטבי ואני יודעת שזה מעלה לו
בעצם כול התסכול שלי נובע מזה שאני לא יודעת אם יש טעם בכלל לחכות?! אם הוא יחזור ?? אם זה יעזור? מה נותר עוד לעשות ???????????
הימים בשבילי הם לא ימים,הגעוגעים שורפים בלב,נראה כאילו אני לא אצליח להתאהב באף גבר אחר ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביצירת זוגיותמושיקו23/06/2010
שלום שמי מושיקו ואני בן 31,
מאז שאני מכיר את עצמי יש לי חוסר ביטחון עצום בכל מה שקשור לזוגיות,אני בחור חברותי ואנשים בטוחים שאני בחור שכל היום מחליף בחורות ואני לא טיפוס ביישן,ובכן ההפך הם הדברים.
אני לא מסוגל לגשת לבחורה ולפתח שיחה שתוביל לזוגיות.
אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושיקו יקר
יעל צ'רניאק23/06/2010בעיה ביצירת זוגיות נשענת במקרים רבים על חוסר בטחון , כפי שאתה מתאר.
אולם חוסר הביטחון הוא משהו נבנה ושאפשר לעבוד עליו ולחזק אותו.
במה שונה לדעתך שיחה שתוביל לזוגיות משיחה רגילה שאתה מנהל עם חברים/ אחרים?
מה עליך לחזק בעצמך על מנת להיות מסוגל לגשת לבחורה ולפתח שיחה?
אילו מחשבות עוברות בראשך כשאתה חושב על לגשת לבחורה ולפתח שיחה?
במה אתה בוחר? האם אתה מקשיב למחשבותייך וחששותיך או שאתה נאמן לרצונך לגשת לבחורה ולדבר איתה?
איך היה נראה מושיקו שהוא בעל ביטחון עצמי? מה הוא היה אומר? עושה?
יש בנו שני חלקים: האחד פחד והשני דחף קדימה . הפחד משתק והדחף מניע אותנו לפעולה - אתה יכול לבחור עם מי מהם אתה רוצה להזדהות?
עבודה של מודעות אישית עוזרת לחזק את הביטחון העצמי ולהעז יותר, לקחת סיכונים, לסמוך על עצמך שמה שלא יקרה ... זה בסדר ואתה בדרך הנכונה.
אתה גם יכול להעזר במאמן אישי על מנת לקבל תמיכה, ליווי והכוונה לתהליך הזה.
מה יקרה אם תעז לגשת לבחורה ולפתח שיחה? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות?
מקווה שההתבוננות הזו עוזרת לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתיעל16/06/2010
אני בת 22 וחברי בן 24
אנחנו ביחד כמעט 3 שנים והוא האהבה הראשונה שלי
בעבר היינו עוסקים סקס יום כן יום לא ואפילו כמעט כל יום
העניין שבגלל חוסר הידע שלי פשוט היינו עושים סקס הוא היה גומר ופה היה נגמר הסיפור
באיזשהו שלב הבנתי שמדובר פה בשמשהו שהוא לא בסדר
הערתי לו על כך ואמרתי לו שעד שאני לא גומרת שלא יגמור
כמובן שבתור בחורה לוקח לי הרבה זמן
ןהוא ממש מתעייף מכך
מאז תדירות הסקס שלנו ירדה לפעם בשבועיים ואני בטוחה שזו הסיבה
הוא פשוט מתעצל
יש לציין שנוספו לימודים בדרך ככה שיש לו לא מעט דברים על הראש
הנושא ממש מעיק לי
כאילו עד היום הוא חיפש את ההנאה שלו וברגע שאני אזרתי אומץ וביקשתי את המגיע לי
הוא נסוג כביכול
מה עליי לעשות במקרה הנ"ל
אשמח לדעת גם אם זה יהיה לכיוון הפרידה
(בסך הכל אני חושבת שזה מעיד על אופיו של בן אדם)
יש לציין שבשאר התחומים הכל פורח ומשגשג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל יקרה
יעל צ'רניאק18/06/2010אני שומעת את תסכולך.
אנא קראי את תשובתה של עדה למישהי - הנושא יכול לדבר גם אלייך.
בנוסף נסי להתבונן מי את שם בקשר, בתחום המיניות? דורשת, מבקשת, נותנת, כועסת, מתוסכלת..
האם זה משרת את מטרתך? האם זה עוזר לך לקבל את מה שאת רוצה?
מי את רוצה להיות בקשר מולו? אוהבת, פתוחה, לוקחת אחריות.
לפעמים נוצר בין בני הזוג דפוס התנהגות שהופך להרגל - כמו שאת מספרת.
על מנת לשנות הרגל, צריך רצון, מוטיבציה, התמדה, טיפוח ומחוייבות.
האם את מוכנה להיות סבלנית, פתוחה, מכילה ומקבלת - לשתף אותו ללא דרישות וללא תלונות או הערות במה שאת מרגישה ורוצה, להראות לו את אהבתך ולבטא גם את רצונך, לקחת אחריות על ההתנהלות שלך עד כה כששיתפת פעולה עם הדפוס הקודם, לראות את חלקך ביצירת הדפוס ואז לאט לאט לשנותו ביחד?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמיואשת!15/06/2010
נשואה כמעט 4 שנים + ילד
אפשר לומר שמהרגע של החתונה הסקס דעך ונעלם עד שרצינו לעשות ילד,
והסיבה היא עבודה קשה מצד שנינו ("קריירה") הרבה שעות עבודה,
וגם הלחץ של לפני החתונה היה מטורף, עברנו סמוך לחתונה לגור ביחד, היה קשה להתרוצץ בין חיפוש כלה ולחיפוש רהיטים וכו' וכך יצא שהיינו רבים המון ולא מגיעים לסקס.
מן הסתם אחרי הלידה, יש קושי בגידול, ועדיין בעלי ממשיך לעבוד קשה (אני החלפתי מקצוע אז יש לי פנאי ויותר "שלווה" ממקודם).
לפעמים בפעם במלא זמן, שואלת אותו, רומזת לו.. והוא תמיד עונה מחר.
הוא באמת עובד מסביב לשעון, ואחרי שמגיע הביתה יש מלא טלפונים, תמיד בלחץ.
אני מודעת לעצמי, מטופחת ומהממת ותמיד שומעת ממנו "מה אני עושה איתו", האמת עוד מלפני הנישואים היה אומר לי זאת מאחר וטוען שאני יפה מידיי בשבילו..
מה עושים במקרה כזה, לא חלמתי שכך יראו נישואיי.
רק שנרצה ילדים ניתקרב מינית?
בנוסף הוא מזלזל בחיצוניות שלו ובאסטטיות שלו ואני מעירה לו וזה לא עוזר
רוצה עזרה איך לשקם את היחסים העיפים שלי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יקרה
עדה מורג17/06/2010אני חשה את תסכולך מהמצב שנוצר אך אל יאוש....
אם את אכן מחויבת לזוגיות שלך יש דרכים לשפרה.
קודם כל בואי נתבונן מי את בזוגיות...האם את מתוסכלת, מקטרת, מקניטה, לוחצת או שמא את יכולה להיות שמחה, אוהבת, תומכת, מעודדת, מפרגנת?
אני מאמינה שמי שאנחנו במערכת היחסים קובע את איכות האוויר שאנחנו נושמים.
יחסי מין הם רק פן אחד בקשר....
נכון שיש תקופות עמוסות יותר ואתם עייפים ומתוסכלים. יחד עם זאת בידכם לשנות את המציאות שלכם.
איך היית מאזנת בין עבודה ובית?
איך היית משפרת את התקשורת בינך לבין בעלך?
מה היה ממגנט אותו הביתה יותר מוקדם?
האם סופ"ש ביחד יכול לעורר מחדש את התשוקה?
יקירה, אין מי שיוכל לתת לך עצות חכמות יותר מאשר את עצמך. אם תקשיבי פנימה בתוך לבך
את תדעי מה עליך לשנות כדי לשפר את המצב.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי
מיואשת!17/06/2010תודה על תשובתך,
ולשאלותייך:
הייתי ונשארתי כפי שאני,
מבחינת תקשורת אנחנו מדברים, מסמפטים אחד את השניה, יש אהבה רק ללא סקס,
זה הגיוני? אני לשניה לא חושדת בו, אני יודעת מיהו והוא לא בכיוון, הוא נראה מותש בגלל העבודה התובענית שלו, שהוא מאוד אוהב אותה, מסופק ממנה וחי כשהוא שם, אגב כשניסה לפני מס' שנים להחליף מקודם עבודה - הוא היה ממורמר והתגעגע וחזר תוך מס חודשים חזרה.
אי אפשר למגנט אותו הבייתה כי הוא באמת עובד קשה להביא פרנסה.
אני מתפקדת 95-99% לבד עם הילד, לוקחת מחזירה מהגן, מחוגים,בילוי אחרהצ,מקלחת והבעל לרוב מגיע לקראת שינה של הילד ואני מבקשת שישכיב אותו לישון, בינתיים אני אוכלת משהו וגם הולכת לישון ובעלי גם. ובבוקר ההוא ולך מוקדם מאוד לעבודה(גרים רחוק מעבודתו).
בסופי שבוע אנחנו מבלים, אבל אין לנו את הלבד, כי יש ילד (פעוט) שזקוק לנו ואף מוציא מאיתנו המון כוחות,
מה שגם גורם לנו לחיכוכים..
אני "סובלת" את האי מיניות, כי אני דואגת שאקבל ממנו דברים אחרים, לפעמים מבט, לפעמים מילה טובה, אבל תהיתי עם עצמי אולי יש צורך בקואצינג זוגי?לחץ מביא איתו הרבה פנים שלא היו בינננו קודם וזה גורם למשקעים.
על מה בדיוק "עובדים" בקואצינג? מה התוצאות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי יקרה
עדה מורג17/06/2010קואצ'ינג זוגי הוא תהליך שבו מנסים להגדיר את חזון הזוגיות שלנו ואת הדרך להגשמתה....
מי את? מי את בתוך הזוגיות? איזה ערכים את רוצה לקיים בתוך הזוגיות? איזה ערכים חסרים בתוך הזוגיות?
כמובן גם הצד השני מגדיר את ערכיו ואת רצונותיו בזוגיות וביחד מנסים להגיע להתנהלות שעובדת ומכבדת את שני הצדדים.
אני מאד מוקירה אותך על הרצון לשפר את הזוגיות ולנקות את המשקעים שנוצרו, יחד עם זאת אני חייבת להדגיש שתהליך של קואצ'ינג דורש מחויבות.
לא תמיד חייבים להתאמן בזוג....לעיתים מספיק שצד אחד בזוג ישנה את הוויתו והתנהלותו כדי להשפיע גם על הצד השני. כמובן שתהליך זוגי הוא בהחלט יותר עוצמתי.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת פרידה מבחורה מקסימהדן13/06/2010
שלום,
אני בן 24 סטודנט וחברתי בת 22. אנחנו ביחד כשנה כאשר זו הזוגיות הראשונה שלה, לי יש קצת יותר נסיון. יש לנו תקשורת יוצאת מן הכלל והחלטנו יחדיו כי למרות אהבתנו עלינו להיפרד. הסיבה נעוצה בחוסר הביטחון שלה בגלל משקעי העבר, והקשר מקבל כיוון תלותי כך שהיא נותנת לי להוביל ואף להיות שתלטן. אנחנו כמעט ולא רבים אלא קיימים יותר תהיות וספקות מהצד שלה לגבי הקשר אשר נובעות כנראה מחוסר הביטחון. חשוב לי לציין שהיא בחורה מאוד מיוחדת, ישרה אמינה ופתוחה בצורה יוצאת מן הכלל. מפריע לי שהיא לא יציבה ובוגרת מספיק.
אציין כי גם הקשר התנהל ברובו ממרחק כך שמעולם לא ניתן צ'אנס אמיתי.
לפנ י ממש כמה ימים שקלנו לעבור דירה יחדיו אך יש הרבה ספקות..
האם יש סיכוי שמתוך הקשר הזוגי הביטחון העצמי שלה ישתפר וגם הבגרות או שתחילה יש לעבוד על כך בנפרד ורק אז להכנס למערכת יחסים?
מאוד אודה לעצה,
בברכה דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן יקר
יעל צ'רניאק13/06/2010הדאגה שלך לחברתך מאוד נוגעת ללב.
חוסר הביטחון זה בהחלט משהו שניתן לעבוד עליו ולחזקו - הן בתוך מערכת יחסים והן בנפרד.
אולם היוזמה , הרצון והנחישות לעבוד על עצמה ולחזק את בטחונה העצמי, חייבות לבוא ממנה.
זוהי החלטה שלה לקחת אחריות על עצמה ולחזק את בטחונה ולהתבגר.
בזוגיות בריאה על כל אחד מבני הזוג לעשות את הדרך האישית והצמיחה האישית שלו, וזה בהחלט אפשרי גם בתוך הקשר אם יש תמיכה ופרגון של הצד השני .
בכל אופן עליה להחליט האם היא בוחרת לעשות תהליך עם עצמה בתוך הקשר או שהיא מרגישה שעליה קודם כל לעבוד על עצמה ורק אחר כך לחבור בזוגיות ממקום בריא ומשוחרר יותר. היא צריכה לבחור מה נכון עבורה.
היא גם יכולה להעזר באיש מקצוע - מאמן או מטפל לשם כך, זה תהליך מאוד חשוב שהיא תייצר ביטחון בעצמה ולא תהיה תלותית או תרגיש פחותה/ נחותה/ חסרת בטחון.
בנוסף אציע לך להתבונן מי אתה מולה? האם אה משתף איתה פעולה ולוקח את עמדת השתלטן? (אפילו אם היא זו שנותנת לך להוביל). האם אתה מעודד אותה לעשות תהליך של צמיחה אישית?
מקווה שקיבלת מענה
יום נעים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התגובה עזרת לי מאוד
דן13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה?!ליאת01/06/2010
אני נשואה +2 חרדית מאד ליברלית.נשואה 6 שנים יש לנו עסק מצליח מאד.ב"ה לא חסר כלום.לפני שבועיים גיליתי
שבעלי בקשר עם בחורה שפעם נפגש איתה ומאד רצה אותה אבל היא עזבה אותו והתחתנה ותמיד היתה לי הרגשה שהוא חושב עליה.בקיצור השגתי איכשהו את המספר שלה והוצאתי פרוט שיחות גיליתי שהם בקשר כבר 11 חודש בחודשיים הראשונים הם דיברו ימים כלילות וסימסו בלי סוף ואח"כ זה נהפך לפעם בשבוע שבועיים עד לפני שבועיים. ו בפייסבוק אחרי 10 חודשים שהם בקשר הוא רשם לה הודעה"אני בניו יורק.מתגעגע לדבר איתך.אתקשר אליך ואל תכתבי דברים אישיים בפייסבוק כי יש מישהו שיכול לשים עין."
הוא אמר לי שהוא נשבע שלא נפגש איתה.אבל התקשרתי אליה והיא אמרה שהם נפגשו פעם אחת לכמה דקות{היא מוכרת תכשיטים אז הוא רצה לראות טבעת בשבילי..חחחההה}אני מרחיבה כי באמת רציתי לדעת האם זה נחשב לבגידה?אני לא יודעת איפה לשים את עצמי ואין לי למי לספר.לא אכפת לי כבר לעזוב אותו ולוותר עליו אבל יש לי ילדים קטנים ופרנסה בשפע וחיים ברמה מאד גבוהה.אין לי לאן ללכת.אם הוא באמת אוהב אותה{היא אגב מתגרשת}לא רוצה לחיות איתו.הוא אמר שהוא מתחרט והשתנה אלי בהתנהגות לטובה,עוזר לי,יוצא איתי,וכו.אבל אני לא מאמינה לו כבר.מה עלי לעשות???תודה מראש.אביטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לעזור לי??
ליאת02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל יקרה
עדה מורג02/06/2010אני בהחלט חווה מתוך דבריך את הקושי ואת חוסר האונים.
יחד עם זאת אני רוצה להזמין אותך להחזיר את הפוקוס לעצמך, ליכולת שלך להחליט מה טוב בשבילך, ליכולת שלך להתגבר על מצבים, ליכולת שלך לבחור ולהחליט.
מה את מרגישה לגבי כל הסיפור?
מי את בהוויתך מול בעלך? האם את חשדנית, מאשימה, חוקרת, לא סומכת, לא מאמינה?
האם תוכלי לשנות את הווייתך מולו?
האם יש משהו שיכול לשקם את האמון ההדדי?
האם יש בלבך עדיין אהבה כלפיו?
ומה מצב התקשורת ביניכם? האם תוכלי לשתף אותו במה שעובר עליך לאור מעשיו?
האם תוכלו לשוחח בפתיחות ולהגיע להסכמים?
האם תוכלי להגדיר מולו מהם הגבולות שלך? מהו הקו האדום שלך?
את מזכירה את רמת החיים הגבוהה שקשה לוותר עליה ואת מזכירה את ילדיך הקטנים.....
בכל הסיטואציה הזו חשבי גם מה הכי טוב עבור ילדיך? מה הם יקחו לחיים שלהם מתוך בית שאין בו אמון?
אני מזמינה אותך להתעמק בשאלות, לתת לעצמך תשובות כנות ולהגיע להחלטות רק כאשר תדעי שעשית כל מאמץ ואת שלמה עם החלטתך.
מחזקת את ידיך.....
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדנה תודה...
ליאת03/06/2010אכן יש ביננו תקשורת לאור זה שאנחנו מנהלים את העסק ביחד.ואנחנו כל היום בפגישות,בדיבורים על העסק ובעבודה...
אכן שיתפתי אותו במה שעובר עלי.הוא הבין והתנצל.
אבל אני לא מסוגלת לסלוח לו.
רק הרעיון של איך הוא היה מסוגל לעשות לי את זה מאחרי הגב ולא לשתף אותי.
כנראה שיש דברים בגו.ואם הוא חושב או יחשוב עליה בעתיד-זה הפחד שלי.לא רוצה לחיות כברירת מחדל שלו.
יש מה לעשות לשפר אמון??לא יודעת...שמאבדים אמון זה לנצח.
אני רק צריכה להשלים עם זה.וזה בלתי אפשרי .
אני כל הים יורדת עליו על הקשר איתה...נראה לי שהוא בעצמו עוד מעט יתעייף ממני.
ואם הוא מתעייף....אז...
כבר לא יודעתתת...אין לי כח יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה:עדה{לא עדנה}
ליאת03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל יקרה
עדה מורג03/06/2010אני מבינה את הקושי שלך....אך כמו שאמרנו בתשובה הקודמת השליטה בידיך......גם כדי לסלוח.
אני מתרשמת שלמרות שהוא התנצל את עדיין שמה את הפוקוס שלך על ה"בגידה" ולא על ההתנצלות.
את אומרת שאת יורדת עליו על הנושא והוא עוד יתעייף ממך. האם זה מה שאת רוצה?
האם את רוצה להביא אותו לפרידה?
אביטל יקרה, מה שאת שמה את הפוקוס עליו זה מה שיתממש במציאות חייך.
על מה תשימי את הפוקוס אם את רוצה לסלוח?
על מה תשימי את הפוקוס אם את רוצה להיפרד?
אני מאמינה שניתן לשקם את האמון, אך עליך להתנקות קודם מהתחושות הקשות של"מה שהוא עשה לי".
אם תחליטי שאת רוצה לסלוח אני יכולה לעזור לך בתהליך אישי של ניקוי והתמרת הרגשות
. תרימי טלפון.....
מאחלת לך שבת שקטה ומלאת אור
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
ליאת07/06/2010הסכמנו ללכת לייעוץ.הלכנו למישהו וסיכמנו כ"עזרה ראשונה"שכל יום חובה שנדבר שעה לבד.בלי טלפונים וכו וכו .עבר כמעט שבוע.ובעלי מתחמק כל יום יש לו סיבה למה לא דיברנו.פעם עייף.פעם סרט וכו וכו..אני מרגישה שהוא הבין:טוב הנה היא נשארת איתי וזהו.ואני לא יכולה כבר להתמודד כי אם מצידו אין נכונות אז למה נלך??
אמרתי לו אני רוצה לשמוע שאתה מדבר איתה ואומר לה שיותר לא תתקשר כי זה נורא מפריע לאשתי ואני אשמע את השיחה.הוא לא מוכן בשום אופן.הוא יודע שהאהבה בינהם לא תתממש כי היום היא חילוניה ובעצמו אמר לי שהיא רצתה אבל הוא הסביר לה שהעולמות שלהם שונים והוא לא יכול.אני בטוחה שהוא אוהב אותי.אבל בטוחה שגם אוהב אותה.
מה אעשה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת או אביטל (?) יקרה
עדה מורג07/06/2010כל הכבוד שהלכתם ליעוץ!!
קיבלתם על עצמכם משימה שבועית - לדבר כל יום שעה - וזה לא ממש קורה.
במקביל אני שומעת שכבר הסקת מסקנה שהוא לא משתף פעולה. האמנם?
האם זה לא מהר מדי? האם זה לא פירוש שאת נותנת מתוך המצוקה שלך?
הוא סיפר לך שהסביר לבחורה השניה שאין סיכוי כי העולמות שונים....
את מסיקה מזה שהוא אוהב אותך אך גם אוהב אותה.....
שוב, האם זה לא פירוש שאת נותנת מתוך המצוקה שלך?
בנוסף את דורשת ממנו להודיע לה בנוכחותך על הפסקת השיחות.
האם זה סימן לאמון שאת רוצה לבנות? אם את רוצה לקבל אמון את צריכה קודם לתת אמון.
את לא נותנת אמון בשיחות היעוץ, את לא נותנת אמון באהבה שלו אליך (הוא בכל זאת נשאר איתך),
את לא נותנת אמון באמירות שלו..... את רוצה להיות נוכחת,!!
יקירתי, אין שליטה באהבה.....אם את רוצה לקבל אהבה אמיתית, תני אהבה, תני אמון...
תני לו צ'אנס. גם אם הוא החליק ובגד - אם את רוצה אותו בבית , תני אהבה, אמון, פרגון
והוא יהיה שלך.
בהצלחה
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה. ברצוני להגיב על דבריךאהובית26/05/2010
יותר מכל דבר אחר הייתי רוצה שבעלי יהיה חבר שלי. שאוכל לדבר על כל נושא בעולם בלי לפחד שהוא לא יבין כפי שהייתי רוצה ולא כפי שהוא מבין בדרך כלל, ואז הוא מרגיש שאני פוגעת בו וזה מוביל לויכוחים וריבים, כך שאני מצטערת שהתחלתי לדבר בכלל. זה גורם לי לשתוק ולא לספר כלום גם לא דברים קטנים שקורים לי בעבודה למשל. זה גורם לכך שבעצם אין תקשורת בינינו אלא רק דברים שטחיים. אני אדם שמח בדרך כלל והרבה חברים/משפחה שלי באים אלי להתיעץ או לפרוק את הלב. תמיד אתן עיצה לכולם ואעזור לכולם ורק לעצמי אני לא עוזרת......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהובית יקרה
יעל צ'רניאק27/05/2010את רוצה שבעלך יהיה חבר שלך.
האם את מוכנה לשחרר את הרצון שהוא יבין כפי שאת רוצה ולא כפי שהוא מבין?
את כותבת שיש לך חברים ומשפחה רבים שאת מקשיבה ומייעצת להם לפי הבנתך.
האם את מאפשרת לחברייך להבין בדרך שלהם? או שאת צריכה שיבינו בדרך שאת מבינה?
מהי חברות בשבילך?
אילו ערכים היית רוצה שיהיו בחברות שלך עם בעלך? קבלה, הכלה, הקשבה, פתיחות, תמיכה?
האם את מקבלת את בעלך כפי שהוא?
האם את מקשיבה לו שהוא אומר לך שאת פוגעת בו?
האם את מכילה אותו?
האם את תומכת בו?
כל מה שאת רוצה ליצור בינכם, התחילי לייצר בעצמך!! (ביחס שלך אליו).
התחילי יחסים חדשים כלפיו - בדיוק כפי שהיית רוצה שיהיו בחברות שלך עם בעלך.
קחי את אחריות על הקשר, ליצור את זה מולו. אפילו אם זה כרגע חד -צדדי.
שחררי את הציפיה שהוא יתנהג/ יבין/ ידבר בדרך מסויימת.
אם תתחילי לעשות צעדים בעצמך ותשחררי את הציפיה ממנו - מערכת היחסים בינכם תשתנה!
מה נדרש ממך כדי לעשות זאת?
מה יאפשר לך את זה?
מה יעזור לך?
מה יתמוך בך בדרך?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עיצהאהובית25/05/2010
שלום רב,
אני נשואה המוןןןןן שנים - 35 שנה. הילדים כולם נשואים עם ילדים ואנחנו נותרנו לבד בבית. כשהילדים היו בבית עוד היה לנו על מה לדבר, כיום אין לנו תקשורת טובה, ואם כן יש אז זה בצורה של העלבות או נסיון להשפיל אותי. לכן אני מעדיפה לא להכנס לשיחות ומעסיקה את עצמי במילוי תשבצים או באינטרנט. בעצם אף פעם לא יכולתי לספר לו דברים אישיים ומתוך הלב כי תמיד היה משתמש בזה אחר כך כנגדי. המצב כיום הוא שאנחנו מדברים רק דברים שטחיים, ללא מין כבר 4 חודשים (מצידי). עם כל זה, אני פוחדת להתגרש אחרי כ"כ הרבה שנים ומעדיפה לחיות ככה. האם לדעתכם ניתן לעשות משהו, או לוותר ולהמשיך כך עד הסוף?
תודה מראש, אהובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהובית יקרה
יעל צ'רניאק26/05/2010אני שומעת את הרצון שלך לשינוי במערכת היחסים שלך
יחד עם זאת את מתארת דפוסי התנהגות שמושרשים מזה שנים בתקשורת בינכם
תמיד יש מה לעשות, תמיד ניתן לנסות בעיקר כשאת בוחרת במודע להשאר בקשר.
התבונני עם עצמך אילו תפקידים אתם ממלאים בקשר?
איזה אדם את בקשר מולו? מי את בקשר? איזו אהובית נמצאת שם? אילו איכויות את מבטאת מול בעלך? אוהבת, מתפשרת, מתלוננת, אופטימית, פאסימית, פתוחה, ישירה, נעימה, כועסת, מתוסכלת?
מערכת יחסים היא כמו משוואה פשוטה: X+Y=Z כשאחד המשתנים משתנה בעצמו המשוואה כולה משתנה.
הנתון שהוא בשליטתך הוא את!!
לכן ברגע שאת רואה איזה אדם את מבטאת מול בעלך, את יכולה לבחור בצורה מודעת לבטא איכויות אחרות שלך שוודאי קיימות בך.
כשאת עושה שינוי בעצמך!!! ולא אומרת לאחר מה לעשות וכיצד הוא צריך להשתנות - יכולים לקרות דברים נפלאים.
מי היית רוצה להיות? איזו אהובית היית רוצה לבטא בקשר?
אם היית חושבת עכשיו על המצב האידאלי איזה איכויות היית מבטאת אז?
איך זה היה נראה במציאות אם היית מתנהלת מתוך אותן איכויות ? ממש תדמייני את התסריט האפשרי.
מה יאפשר לך לבטא את האיכויות הללו מולו?
מה נדרש ממך על מנת לעשות זאת?
על מה את צריכה לוותר על מנת לעשות זאת?
מקווה שההתבוננות הזו תעזור לך למצוא את הדרך שלך לשינוי מערכת היחסים בינכם
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשהאלה21/05/2010
שלום,
אני גרושה ואם לשני ילדים בני 6 ו-3, יוצאת מזה כשנה עם גבר גרוש אב לשני ילדים בני 5 ו-2. היינו מאוד רוצים לעבור לגור יחד בדירה שתושכר במשותף אבל לדבריו (ובצדק) ילדיי נמצאים איתי רוב הזמן ואילו ילדיו נמצאים איתו רק פעמיים בשבוע, מה שיגרור מצב שילדיו ירגישו כמו אורחים בדירה שבמרבית הזמן שייכת לילדים אחרים ולא רק לאבא שלהם. מעבר לכך, קשה לו לקבל מצב בו הוא ישהה במחיצת ילדים שאינם שלו יותר מאשר במחיצת ילדיו. הבעיה מתסכלת מאוד ואיננו יודעים כיצד לפתור אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה יקרה
עדה מורג23/05/2010אכן בעיה מורכבת.....אך זה לא אומר שאין לה פתרון.
החלטה של חיבור שתי משפחות אמורה להעשות בהסכמה מלאה של שני הצדדים.
האם את שלמה עם החלטה כזו? האם בן זוגך שלם ? נראה שלא....
קורה שדברים מתבשלים בקצב שונה בכל צד.
האם תוכלו לחשוב על שלבי ביניים? חשוב שהילדים יכירו ביניהם ויווצרו קשרים כיפיים.
בסך הכול הם בגילאים מאד דומים.
איך הייתם יכולים להתחיל ביצירת החיבור ללא מגורים משותפים?
פעילויות משותפות? ביקורים הדדיים? שינה משותפת מדי פעם? חשבי על עוד רעיונות.
אפשר גם לחשוב על מגורים בסמיכות ....כדי לאפשר לבן זוגך את רגעי הפרטיות עם ילדיו ומצד שני תהיו מספיק קרובים ביניכם. יש לזה כמובן גם השלכות כלכליות.
בטוחה אני שאם תצליחו להתגבר על השלב הזה, בן זוגך יבשיל לשלב הבא.
בכל מקרה, אני מזמינה אתכם לעשות צעדים קטנים ובלב שלם, לא רק למענכם אלא גם למען הילדים.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אשתיבעל20/05/2010
אשתי נוהגת לפלרטט עם ידידי. כשהם נפגשים במקרה ברחוב הוא נוהג לכנותה קבוע "יפיופה", מדברים מעט ובזה נגמר. לפני מספר ימים הודיע לי הידיד שהוא טס עם אשתו לחו"ל לתקופה קצרה ושכחתי לאחל לו טיסה נעימה וכו'. אשתי "טפסה טרמפ" על זה, שלחה לו אס.אמ.אס שמאחלת להם טיסה נעימה וכו' ומזל טוב ליום הולדתו שיחל בשבוע הבא וכו'. האם היתה "חייבת" לסמס לו? מה הוא יבין מכך? האם זה יעורר גיחוך מצידו? הערכה? או יחשוד שהיא נמשכת אליו.?? היא אפילו לא ציינה את שמי באיחולים. מה יוצא לה מיזה שעשתה??, גם שמתי לב שבאירועים של ידידי היא יותר משקיעה במראה החיצוני בניגוד לאירועים אחרים. האם זה מקובל עליכם שהיא סימסה לו?? האם עבורי זוהי נורה אדומה???? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך בעל מודאג
עדה מורג24/05/2010קודם כל אני מתנצלת על העיכוב, כנראה לא ראינו את שאלתך....
אני מבינה את דאגתך....זה כנראה מרוב אהבה, נכון?
יחד עם זאת אני מזמינה אותך להתבונן על מה שכתבת ולגלות שם בין השורות, מה מכל זה הן עובדות ומה פירושים שלך.
ידידך קורא לאשתך "יפיופה" - העובדה: אשתך יפה , הפירוש: אשתי מפלרטטת
ידידך נוסע לחול - העובדה: שכחת לאחל נסיעה טובה, אשתך עשתה זאת במקומך בס.מ.ס.
הפירוש: אשתי תפסה טרמפ, מה הוא יבין? מה יוצא לה מזה? האם הוא יחשוב שהיא נמשכת אליו? וכו' וכו' וכו'
וכעת אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות נוספות:
האם אתה משתף את אשתך במה שאתה מרגיש לגבי התנהגותה?
איך היא מגיבה?
האם יתכן שהיא מנסה לומר לך משהו בדרך זו?
האם אתה נותן לה מספיק תשומת לב? האם היא יודעת שאתה אוהב אותה?
כטיפ לחיים ולא רק לגבי השאלה שלך.....כל אירוע חיצוני שקורה לך בא לומר משהו על עצמך ועל התנהלותך. שאל את עצמך מה אתה יכול ללמוד מכך? איפה אני צריך לצמוח? מה אני יכול לשנות?
אני בטוחה שאשתך תגיב אליך שונה.....ואולי תוכל להסיר דאגה מלבך.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותיעל20/05/2010
אני בזוגיות מזה שנתיים וחצי ומאוד מרוצה מהקשר
ממש מרגישה אהבה גדולה
אמא שלי מאוד מעורה בזוגיות שלי
אני משתפת אותה בהרבה נושאים והיא מביעה את דעתה
יש לציין שאני בת 22 וחבר שלי בן 24
בזמן האחרון היא משגעת אותי שהוא צריך להציע לי נישואין
והוא סתם מבזבז איתי את הזמן
חבר שלי חושב על טווח של שנתיים להצעת נישואין
והנושא הנ"ל לא מוצא חן בעיני אמא שלי
היא טוענת ש"אהבה לא קשורה בכסף והוא צריך להציע לי נישואין
נוח לו כרגע עם המצב שיש ליד ובחורה יפה ואינטלגנטית ,כביכול סקס זמין ולמה לו לשנות את הסטאטוב שלו ?"(אילו דבריה של אימי)
היא מכניסה אותי לין מצב שאני נורא מתוסכלת
כי מצד אחד אני חושבת זו אימא אולי היא צודקת במה שהיא אומרת ואני צריכה להקשיב לה
ומצד שני אני אומרת אני עוד צעירה ויש לי כ"כ הרבה דברים על הראש
בקיצור מה דעתך בנושא ?
דבר נוסף שרציתי לשתף הוא עניין הסקס
שתינו עובדים ,לומדים ,ויש לנו את העיסוקים הפרטיים שלנו (אנחנו גרים ביחד כבר שנתיים)
ויוצא לפעמים שאנחנו במשך חודש לפעמים לא עושים סקס
האם זה נורמלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל יקרה
עדה מורג23/05/2010נדמה שהתשובות להתלבטות שלך מונחות בתוך שאלתך....
ההחלטה על להינשא או לא, עם מי ומתי.... מזמן עברה מרשות ההורים והפכה להיות אחריותנו אנו.
את אומרת שטוב לך בקשר, את אומרת שיש בו אהבה גדולה, את חושבת שאת עדיין צעירה ויש לך הרבה דברים על הראש.....(כדאי לבדוק אמירה זו :))
כלומר נראה שהכול טוב, נראה שגם את היית רוצה לחכות עוד זמן.
הקשר שלך עם אמך מעורר הרבה הערכה בעיני, יחד עם זאת נשואין זו החלטת חיים ואנחנו לא עושים אותה בשביל ההורים אלא בשבילנו.
האם את אוהבת את הבחור? האם אתם מתאימים? האם אתם נהנים יחד? האם אתם מסכימים על
אקט הנישואין? האם המועד חשוב בעיניך? אלה השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך לפני החלטה.
במידה ויחסיך עם אמך כל כך טובים הסבירי לה את עמדתך ובקשי ממנה לא ללחוץ עליך.
אני בטוחה שהיא תבין, כי היא רוצה רק את טובתך.
ולגבי הסקס....כן, זה נורמאלי. זה יכול לקרות אך קחו את זה לתשומת לבכם ונסו למצא זמן גם לאהבה.
מאחלת לך החלטות נכונות לך. בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים אם זה עדין זהנתי18/05/2010
שלום,
אני בת 22 ויש לי חבר כבר 5 שנים.. הבחור הכי מקסים שיש תומך , אוהב, מכבד ועוד הרבה)
בשנתיים האחרונות החשק המיני מאד ירד..לפחות אצלי.. כרגע הפסקתי עם הגלולות ומחכה ל"נס"
כל הזמן רצות לי המחשבות.. שבא לי מישהו אחר, משהו אחר...בא לי לבד, בא לי להרגיש בלי ואין לזה בכלל סיבה כי בעצם יש לי הכל בבנאדם אחד..נכון ואולי אני עוד ילדה ואני עדין לא מבינה כ"כ ומעריכה.. אבל זה מרגיש לי ככה וזה קורע אותי מבפנים..כי אני אוהבת אותו מאד..יש לי בעיה עם החיצוניות שלו, בעיני הוא לא יפה ואני יודעת שזה לא מה שחשוב..כי כשיש מישהו נאה ויפה עם אופי מגעיל את אומרת לעצמך עדיף אופי מיופי.. וכשיש לך אופי את פתאום מחפשת את היופי את המשיכה שזה דבר כ"כ חשוב.. אני לא יודעת להגיד עם הירידה בחשק המיני קשורה למצב הזה ולאיך שאני מרגישה ואולי אני בכלל רוצה להדחיק..
כ"כ עצוב לי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתי יקרה
יעל צ'רניאק19/05/2010את מעלה דילמה פנימית וניצבת בפני בחירה
להיות עם בן זוג תומך, אוהב ומכבד ועוד הרבה - שזה חלום של הרבה נשים!!
או
להיות עם אחר, להתנסות, להיות לבד.
זוהי צומת בה את צריכה לבחור האם ללכת אחר התשוקות שלך או אחר הלב שלך.
אתם חברים כבר 5 שנים, ובשנתיים האחרונות החשק המיני ירד, האם זה רק בגלל החיצוניות שלו?? , כי כפי הנראה ב3 שנים הראשונות זה לא היווה בעיה במיניות.
מה חסר לך בקשר? האם בחייך (מלבד הזוגיות) את מסופקת או שאת זקוקה להתנסויות וריגושים.
לעיתים אנשים נוטים להחליף בין ריגושים במיניות לריגושים בחיים - סיפוק מעשייה, עבודה, מקצוע.
האם יש לכם תקשורת פתוחה וחופשייה בזוגיות? האם אתם "גדלים" בתוך הקשר? האם את מרגישה שאת יכולה לצמוח בקשר?
החשק המיני קשור לטיב היחסים שלכם , לאינטימיות בינכם, לפתיחות, וליכולת שלכם להתחדש בתוך הקשר, כמובן זה גם קשור למצבו האישי של כל אחד מכם. אם כבתה החיות שלכם, תכבה גם האש במיניות.
היופי והמשיכה חשובים אך הם יכולים לבוא גם מהיכרות עמוקה כמו שאת מתארת - יופי פנימי ומשיכה לאותו יופי פנימי.
האם תוכלי להתגבר על המחשבות הללו ולבחור לעבוד על הקשר שלך ולשפר את האינטימיות בתוך הקשר? ? בדקי טוב טוב עם עצמך..
עליך להחליט מה חשוב לך יותר - אהבתך הגדולה או רצונך להתנסות ולהיות עם אחרים?
התבונני עם עצמך וקבלי החלטה ברורה, כי להיות "על הגדר", לא לכאן ולא לכאן זה לא מועיל לאף אחד מכם.
בהצלחה לך
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנירה17/05/2010
שלום,
מאז שנולדה ביתנו מזה שנה וחצי החשק המיני שלי ירד מאוד. אני עסוקה כל היום עם הילדה כך שאין לי כח וסבלנות לכלום בערב וכל מה שאני רוצה זה לישון. מה עושים איך מחזירים את התשוקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירה יקרה
עדה מורג17/05/2010דבריך מתארים מצב מוכר וידוע.
זו אכן תקופה קשה של הסתגלות לשגרה חדשה שדורשת הרבה יותר אנרגיה.
יחד עם זאת, אני מאמינה שנושא התשוקה המינית ניתן לטיפול ורצוי לא להזניח אותו.
אני מזמינה אותך לפנות לפורום המתאים כדי לקבל עצות מעשיות אחרות, אך יחד עם זאת
את מוזמנת להתבונן גם באיכות התקשורת עם עצמך ועם בעלך.
עד כמה את אוהבת את עצמך?
מה נדרש כדי להעניק לעצמך קצת זמן פינוק?
עד כמה אתם משוחחים בפתיחות על הנושא שמטריד אותך?
האם תוכלו לעשות ביחד משהו יוצא מן הכלל כדי להצית מחדש את הלהבה?
האם תוכלי להגדיר למה את זקוקה כדי שהתשוקה תתחדש? האם תוכלי לבקש זאת מבן זוגך?
מקווה שנתתי לך כמה אפיקים למחשבה...
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהאלה12/05/2010
יש לי חבר מזה כשנה, הוא מתארח אצלי מספר פעמים בשבוע, אוכל, מתקלח, ישן. אתמול לראשונה שאלתי האם בא לו לעשות כלים (שנינו אכלנו) כי רציתי לבשל והוא אמר שבתור אורח אין לי זכות לדרוש זאת ממנו.מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה יקרה
יעל צ'רניאק14/05/2010את מעלה שאלה נכונה.
האם זו שאלת ההדדיות בקשר?
האם את מרגישה הדדיות בקשר? כלומר שאת נותנת וגם מקבלת, והוא נותן וגם מקבל.
זה יכול להיות דברים שונים, שאתם נותנים ומקבלים, אך מה שחשוב שיהיה איזון ותחושת הדדיות.
האם הוא אורח או שותף לחיים?
כיצד את מתייחסת אליו? את כותבת שהוא חבר מזה כשנה. ושהוא מתארח אצלך..
כיצד הוא רואה את הקשר בינכם? אורח?
מהו מהות הקשר בינכם? האם היית רוצה שירגיש בן בית ולא אורח?
אם את מרגישה שבסיטואציה אחרת הוא "מארח" או נותן מעצמו בדרך כלשהי, אולי יש לתאם ציפיות, לתקשר לגבי מה שאת חושבת ומרגישה ולהקשיב למה שהוא חושב ומרגיש.
הסתכלי על הכל בהקשר רחב ולא נקודתי לארוע הזה.
האם הוא אדם מכבד ומתחשב ועוזר?
אם כן, אולי הנושא הספציפי של שטיפת כלים לא צריך להוות בעיה, שכן הוא עוזר ומתחשב בדברים אחרים.
מקווה שקיבלת כמה נקודות למחשבה, בהצלחה.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)