פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת מיואשת מעצמי.
    לב
    26/09/2010

שלום,
    אני נמצאת במערכת יחסים רצינית מזה שנה (אנחנו מאורסים ואמורים להתחתן עוד מספר חודשים). הוא בעל חשק מיני גדול מאוד ואילו אני ללא חשק בכלל עד כדי התחמקות או קיום יחסים על כסוג של וי. בחודש הראשון ליחסים עד כמה שאני זוכרת היה סקס טוב, אבל אז חטפתי הרפס וקונדילומה, רק בחודשיים האחרונים התחלתי להשתחרר מהטראומה אשר פקדה אותי, אבל החשק נעלם...לפני שהכרתי את הבחור, הייתי שנה רווקה וכשקיימתי יחסים היה לי חשק רב למרות שידעתי שהקשרים הללו לא יובילו לשום מקום. אני מרגשיה שאני אוהבת את הבן זוג שלי אבל לא מאוהבת בו. לעיתים בעת מחזור החשק המיני שלי עולה אבל החודש גם זה לא קרה...אני די מיואשת מעצמי. הוא תומך ומבין ומנסה לא להלחיץ, אבל אין לי בכלל תשוקה אליו. אני יודעת שאיתו אני רוצה להיות אבל זה מאוד חסר לי הרצון לקיים יחסי מין, אני גם תוהה מה יהיה בהמשך, אנחנו בסך הכל רק שנה ביחד. יש לציין שלפניו היו לי שתי מערכות רציניות אחת 4 שנים והארחת שלוש שנים ובהן היה לי הרבה יותר חשק מעכשיו...האם יש אילו תרופות מומלצות? טיפות חשק? ג'ל טסטוסטרון? אני מוכנה לנסות כל דבר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת מיואשת מעצמי.

הוספת תגובה

• לב יקרה

יעל צ'רניאק
    27/09/2010

את מעלה את נושא התשוקה, ואת מציינת שהיתה לך טראומה עם המחלות ואת רק לא מזמן התחלת להשתחרר מהטראומה, לגופך ולתשוקתך לוקח זמן להתאושש מהטראומה, זה נשמע סביר ומובן לחלוטין.
    קיימים גם רבדים עמוקים יותר לא מודעים לעיתים שחוסמים את התשוקה והדחף המיני.
    יתכן וזה קשור אלייך בלבד, לחייך, למיניות שלך, לייצריות שלך, יתכן ואת משקיעה חלק נכבד מהאנגיה המינית שלך בדברים אחרים שמעסיקים אותך,יתכן שזה קשור לתקופה זו בחייך, לנשיות שלך, לעבר שלך וכו' יכולות להיות חסימות מיניות מכל מיני סיבות, ויתכן גם שזה קשור לקשר בינכם.
    כדי להבין לעומק את המחסומים והסיבות לחוסר החשק , כדאי לעשות זאת באופן מסודר עם איש מקצוע מומחה בתחום.

את שואלת לגבי תרופות/ טיפות/ ג'ל - לגבי כל אלו כדאי להתייעץ עם סקסולוג/ית .

לא להתייאש, אם את רוצה למצוא את התשוקה המינית שלך ונחושה - זה יקרה!
    יש אהבה, יש רצון, תגיע גם התשוקה!

בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    מעין
    23/09/2010

היי
    הרקע הו שאני לנמצאת בזוגיות 6 שנים מתוכם 4 נשואה, עד כה כל הבחירות נעשו בשבילי ואני לא הייתי צריכה לעשות החלטות, אני נמצאת עכשיו בפרשת דרכים ואני נוטה מאוד לרצות להתגרש ולהתחיל חיים חדשים
    אני מאוד רוצה חיים מרגשים והיום אני מרגישה חוסר ריגוש בזוגיות ובכלל לא מעוניינת להביא ילדים, מרגישה שאני עדיין מעוניינת ל"התפרפר" ולכבוש, להתרגש ולמצוא זוגיות שיותר מתאימה לי
    אני ממש חשה כי זה מאוד לא בוגר ואפילו גברי אבל זה מה שבא לי.
    האם זה בסדר או מצריך טיפול?
    והאם זה טיפול שצריך להתחיל זוגי או אישי?
    האם פרידה מהסיבות הללו הגיונית?
    חשוב לציין כי ההתלבטות קיימת כבר כמעט שנה וקשה לי לעשות את הצעד, בזמן הזה אני מרגישה שאני לא אוהבת את בעלי ולא כ"כ נמשכת אליו.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• שרית יקרה

עדה מורג
    26/09/2010

אכן...התלבטות קשה, נכון?

בדבריך לא ציינת בת כמה את....מה שהיה עוזר להסתכל על התמונה ביותר בהירות.

בכל מקרה....אי אפשר להתווכח עם התחושות שלך: חוסר משיכה, חוסר אהבה, חוסר ריגוש ועוד

את כותבת שבעבר לא ידעת לעשות בחירות ועשו אותן עבורך- האם היום את יודעת?
    האם את יודעת איזה חיים חדשים את רוצה?
    האם את בכלל רוצה זוגיות? האם את יודעת איזו מין זוגיות את רוצה?

האם יתכן שאת יכולה למצוא ריגושים בתחומים אחרים בחיים ובמקביל לטפח את הזגיות שיש לך?

כאשר עומדים בפני החלטה כזו השאלות הן רבות ואני מזמינה אותך קודם כל ליצור בהירות בינך לבין עצמך.
    לגבי סוג טיפול....זה מאד תלוי במה את רוצה לטפל.
    אם את רוצה למצא תשובות לעצמך,ליצור בהירות בחייך ו לחזק את יכולת ההחלטה שלך - אז ברור שרצוי טיפול או אימון אישי.
    אם את רוצה בכל זאת להציל את הזוגיות הקיימת - מומלץ כמובן טיפול זוגי...

חג שמח ובהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורכבות מערכת יחסים
    דנה
    21/09/2010

עדה שלום
    קודם כל רציתי לציין שאני קוראת את התגובות שלך ומאוד מתרשמת, אשמח אם תוכלי לענות גם לי.
    קצת מורכב אבל אנסה להעביר את מה שביכולתי
    אני במערכת יחסים של חמש שנים, יש לי בן זוג מדהים לכאורה אך יש לנו חוסר תשוקה ואתגר, תקשורת יש אבל קצת פערי אינטיליגנציה.
    אני מרגישה שהוא אינו מאתגר אותי או מבין ומשלים אותי.
    יתכן שהתנהגות זו חוזרת על עצמה אצלי בג"כ אני בוחרת לפרק דברים ולעבור הלאה אבל משהו בי פוחד להפסיד אותו, אני פוחדת לפרק מערכת יחסים כ"כ טובה לכאורה.
    שימי לב שהכל אצלי לכאורה :)
    כי מה שמלחיץ אותי זה שאני נורא פוחדת לשים את כולי במערכת יחסים, אני כל הזמן מתעניינת "בחוץ" לא חלילה בגידות אבל בודקת את כישורי הנוכחיים כאישה ואני עוד חודשיים בת שלושים ולמען האמת מוכנה לילדים אך מישום מה לא איתו
    אני מאוד רוצה לצאת מה"תקיעות הזו" אבל על פרשת דרכים שלגירושים או ילדים
    קצת מלחיץ, מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מורכבות מערכת יחסים

הוספת תגובה

• דנה יקרה

עדה מורג
    21/09/2010

תודה לך על משפט הפתיחה, אני תמיד שמחה לעזור...

אנסה לעבור על דבריך ולשאול אותך שאלות הבהרה. לפעמים כאשר מישהו שם לנו מראה מול העיניים יותר קל לראות

יש לי בן זוג מדהים - מה דעתך לפרט....? במה הוא מדהים? כאשר פורטים את המציאות לפרטים היא נעשית לנו יותר ברורה...

יש לנו חוסר תשוקה ואתגר - מה זה עבורך אתגר בקשר זוגי? איך אפשר להחזיר את התשוקה?

תקשורת יש - חשוב מאד, אבן יסוד במערכת זוגיות. יופי!
    פערי אינטליגנציה - מי יותר , מי פחות? האם את כל הזמן משווה?. מה זה אומר עליך? את חכמה? הוא פחות? או להיפך?

את כל הזמן משתמשת במילה "לכאורה" - מה זה אומר עבורך "לכאורה"?

אני פוחדת לשים את כל כולי במערכת יחסים - אמירה חשובה אמרת! את נוגעת ממש בלב הענין.
    מהו באמת הפחד הזה? מה הוא בא ללמד אותך בחיים?
    ומה יקרה עם הבחור הבא? האם הוא יהיה יותר מדהים? יותר אינטליגנטי? האם תהיה יותר תשוקה? האם יהיה יותר אתגר?
    אולי כן ואולי לא, אבל מה שבטוח יהיה עדיין שם, זה הפחד שלך לשים את כל כולך במערכת יחסים.

אני יודעת שלא קל להיפרד מפחד במיוחד כאשר את עומדת לפני החלטה: ילד או פרידה...
    לכן חשוב שתעשי קודם כל עבודה על עצמך כדי להבין את הפחד , להסתכל לו בעיניים, להבין מה מקורו, במה הוא מגונן עליך ובסופו של דבר גם להיפרד ממנו...

נסי לתאר לעצמך איך ייראו חייך ללא הפחד הזה להתמסר למערכת יחסים באופן שלם...
    תארי את חייך בפרטים, איך תחזור התשוקה, הקירבה, הענין, האתגר (לגדל ילד זה אתגר!)

מה שאני מציעה לך לסיכום זה:
    א. התבוננות עמוקה בעצמך והכרת הפחד הזה שחוסם אותך.
    ב. בניית עתיד ללא פחד - כי החיים תמיד בידייך....אז למה לא לחיות אותם במלואם?

מקווה שנתתי לך כווני מחשבה...
    חג שמח ובהצלחה!!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורכבות יחסים המשך

מעין
    22/09/2010

היי עדה
    תודה, זה עושה לי סדר בדברים,
    בן זוג מדהים כלומר, תומך, אוהב ללא תנאים, בטוח, מספק בסיס לשינויים (כלכלי ורגשי) ליברלי ונאמן.
    למרות שהשוני ביננו הוא גדול, הוא חיי את המחר ואני את היום, הוא חסכן ואני פזרנית, הוא אוהב שגרה ואני חשה כבויה ללא שינויים, הוא אוהב את הבטוח ואני את הסיכון... אלו דברים שחסרים לי לריגוש.
    אתגר ותשוקה עבורי הם כמיהה בלתי פוסקת, מתח, שינויים, שאהבתו לא תהיה ברורה מאליה ואצטרך להתאמץ, בטחון עצמי, הכלה ויכולת מנהיגות כבונוס...(יכול להיות שזה יותר מדי לבקש אבל אני מרגישה חופשי להתפרע בפורום :)) כי אני גם מניחה שהאתגר והתשוקה שאליה אני מייחלת היא לא בהכרח בריאה לבריות.

פערי אינטיליגנציה כוונתי היא: אני לא חושבת שהוא פחות טוב ממני, למעשה ההפך הוא הנכון, אבל אני מרגישה שכשמדובר במורכבות של סיטואציה או אדם אני צריכה להסביר קצת כמו לילד.
    בכלל באופן כללי הוא מעורר בי אינטואיציה אימהית ולא נשית.

אני פוחדת לשים את כולי במערכת מכיוון שאיני רוצה להביא ילדים לעולם בעוד איני שלמה או נינוחה בחיי, כאשר אני בהתלבטות בלתי פוסקת.
    אני חושבת שהפחד הוא גם פספוס או תחושת החמצה של משהו שיכול להיות יותר טוב, לפעמים אני פשוט מרגישה שאיני במשבצת של החיים שבה הייתי אמורה להיות ואני משייכת את זה לאינטואיציה או גורל יכול להיות...
    גם שגרה והרגל גורמים לי לחששות כבדות, אני מרגישה שלא מיציתי את תחושות הכיבוש והלהט, אולי עוד לא התבגרתי?

ללא הפחד, אני משערת שאם אני חוצה את גבולות הפנטזיה, הייתי מתארת עצמי במערכת יחסים עם גבר בוגר ועונה לרוב תשוקותיי, שאוכל להעריכו גם במעלה הדרך, אוכל להירגע ולחלק את האחריות על המורכבות ביננו ולא אשא בה לבדי.
    האם זה נראה לך הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה יקרה

עדה מורג
    26/09/2010

מצטערת על העיכוב בתשובה ...את יודעת ...חגים עלינו ישראל...

כאשר אני קוראת את דבריך....אני שואלת את עצמי מה באמת חסר לך?
    האם זה חסר רק בתחום הזוגי או שמא את מרגישה כך בתחומים אחרים?

את אומרת " אני חשה כבויה ללא שינויים" ובמשפט קודם את אומרת שהוא "מספק לך בסיס לשינויים".מושלם, לא?

המון פעמים קורה שאנחנו מזמנים לעצמנו בני זוג שהם ההיפך הגמור שלנו על מנת להשלים את החסר. האם את חושבת שזה המקרה אצלך?
    אני מזמינה אותך לעשות רשימה באיזה מובנים הוא משלים אותך...

"לא מיציתי את תחושות הכיבוש והלהט...." האם את מתכוונת בתחום הזוגי או שמא בכל תחום בחייך?
    אם התשובה היא בתחום הזוגי....אזי מיצוי הצורך הזה שלך עלול לפגע בבן זוג נאמן ואוהב ללא תנאי כמו שלך.
    אם התשובה היא "בכלל בחיים" - אז מה רע שיש לך בן זוג תומך ונאמן שמספק בסיס לשינויים?

"מרגישה שאיני במשבצת של החיים שאני אמורה להיות" - האם את יודעת איפה את רוצה להיות?
    מה את עושה כדי להיות שם? האם התלבטות בלתי פוסקת מובילה אותך למשבצת שאת רוצה להיות בה?

הפנטזיה שלך לגבי איזו מערכת יחסים את רוצה.....היא אכן פנטזיה.
    חלוקת אחריות זה משהו שאפשר להסכים עליו.
    גבר שעונה על רוב תשוקותיי....האם את מסוגלת לענות על רוב תשוקותיו של גבר החלומות שלך?
    כי זוגיות זה סוג של הסכם הדדי בו אנחנו נותנים ומקבלים על פי צרכינו ועל פי יכולותינו....

האם זה נראה לי הגיוני? זה ההגיון שלך במצב הנתון. באימון אנחנו מנסים לפתוח אפיקי חשיבה חדשים, מאירים זוויות ראיה אחרות ואז ההיגיון נהיה גמיש יותר....

דנה יקרה, ניסיתי לעורר שאלות על אמירות שונות בתשובתך....מקווה שהם יעודדו אותך להעמיק בהתבוננות.
    אני מאמינה שכל קשר זוגי מאפשר לנו צמיחה , הוא מאפשר לנו לצעוד קצת מעבר לאגו.
    האם את מרגישה שאת יכולה עדיין לצמוח בקשר הזה? אם כן....היי שם עד שתמצי אותה...
    ברור לי שלא סתם אתם ביחד....

מאחלת לך התבוננות מעמיקה ומרתקת...
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דנה...

לב
    26/09/2010

מאוד הזדהתי עם התיאורים על המערכת זוגית שלך, אנחנו בנות אותה שכבת גיל ותהיתי אם היית רוצה שנדבר מחוץ לכותלי האתר...אני מאוד אשמח. אם כן, אני אשאיר לך אימייל שתוכלי לשלוח אליו טלפון.

[email protected]

שיהיה יום נעים,
    לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ריגוש
    אני
    21/09/2010

אני בחורה יחסית צעירה נראית טוב,נשואה לא מעט שנים.
    מערכת היחסים שלי עם בעלי לאחרונה לא ממש טובה,ובעלי נורא מתלונן על כך.
    לאוו דווקא הוא מתלונן על הסקס אלא על הקירבה שהיתה עד ממש לא מזמן,חיבוק,נשיקה,מילה טובה ממני אליו.
    הוא כן בסדר וכן מיישם זאת אבל אני מרוחקת ואף מרגישה זאת.
    כאילו הדברים עוברים לידי ולא איתי.
    זה מתסכל אותי ולא יודעת מה לעשות כי באופן כללי אנחנו מבלים טו יחד,חברים טובים,יוצאים לפחות פעם בשבוע...
    מדוע זה קורה לי?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ריגוש

הוספת תגובה

• מדוע אין תשובה?

אני
    22/09/2010

זה הפורום המתאים?או שאולי טעיתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

יעל צ'רניאק
    23/09/2010

שאלתך בהחלט בפורום הנכון, מתנצלת על העיכוב בתשובה
    את כותבת שבעלך מתלונן על הקירבה, שהוא בסדר ומיישם, ואת מרוחקת, הדברים עוברים לידך
    נשמע לי כמו איזו קריאה עבורך להתעוררות, להסכלות פנימית.

איך את מרגישה עם עצמך?
    עם חייך?
    האם בעוד תחומים בחייך דברים עוברים לידך?
    האם יש משהו שמטריד אותך?

מתי השתנה בינכם המצב? את כותבת לאחרונה... מתי זה קרה בדיוק?
    מה היה בחייך באותה תקופה? מה היה לפני ומה אחרי? האם היית טרודה בעניין אחר? האם התרגלת?
    נסי להבין עם עצמך מה השתנה אז,

האם את מביאה את עצמך לידי ביטוי מלא בחייך? האם את מביאה נוכחות?
    את מתארת את הדברים החיצוניים שאתם עושים ביחד - מבלים, יוצאים... נסי להתבונן עם עצמך מה את מרגישה כלפי בעלך, האם קיימת בך אהבה כלפיו? האם היית רוצה להחיות את הקירבה?

בעצם כך שאת פונה בשאלה זו , אני מבינה שאת רוצה להחיות את הקירבה בינכם, זה חשוב לך
    וזה בהחלט הצעד הראשון - להתבונן , להבין מדוע, מה השתנה אצלך, מה השתנה בקשר בינכם, מה השתנה ברגש שלך, האם זה קשור אליו או שזה בכלל קשור אליך (אולי חוסר סיפוק בעבודה שלך או בתחום אחר בחייך, שלפעמים מושלך על בן הזוג, על האדם הקרוב אלינו ביותר),

לקחת אחריות על כך זה הצעד השני - הבחירה לשנות , לפעול, ליצור את מה שאת רוצה, לגרום לזה לקרות, בין אם זה בינך לבין עצמך ובין אם זה עם בעלך - אולי לפתח שיחה פתוחה ומלאת הקשבה, רצון לפתור את הדברים, רצון לחשוב יחד , כיחידה אחת איך תוכלו לשנות את הדברים, אולי יש לך צרכים מסויימים שאת צריכה ממנו, אולי יש לו משהו לאמר לך שלא נאמר כדי לשפר את היחסים,

הסתכלי על זה כעל הזדמנות לצמיחה ! !

תוכלי ללמוד ולהתפתח ולחזק את הקשר בינכם ע"י הפתיחות והמודעות שתגדל אצלך.
    את מוזמנת לשתף לגבי השאלות הללו, וכך להתמקד יותר על מנת לקבל תשובה לשאלתך

בהצלחה וחג שמח
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים שפחד גובר על אהבה ?
    א
    18/09/2010

שלום רב,
    הסיפור שלי ארוך ומסובך ולכן אתמקד בעיקרי העלילה ...
    היה לי חבר כמעט 4 שנים, נפרדנו, לי היה חבר ולו היתה חברה כחצי שנה , החלטתי שאני רוצה לחזור אליו, חזרנו לפני כחצי שנה, עברנו לגור יחד כ4 חודשים, ולאחרונה שוב לקחנו פסק זמן ...
    שורש הבעיה העיקרי הוא שחברי פגוע, כועס ולא מצליח לסלוח לי על שהחלטתי להיפרד ממנו, הוא עבר תקופה מאדדדדד קשה בגללי, היה בדיכאון כמה חודשים לאחריה, הותירה לו טראומה רצינית שהשפיעה גם על המערכת יחסים הבאה וגם עלינו .....
    עלי לציין כי הוא לא הפסיק לאהוב אותי מעולם, אוהב אותי מאדדדדדדדדד ....דיברנו על חתונה ועתיד משותף ...אך לפני חודש ימים הוא החליט שהוא לא מסוגל להיות איתי, שהוא מפחד להתחתן איתי, מפחד ששוב אעזוב אותו ,מפחד שאתגרש ממנו, מפחד מהעתיד איתי ..טוען להיות איתי זה לקחת סיכון גדול כי הרי כבר עזבתי אותו ...
    חשוב לי לציין כי דיברנו רבות על חתונה, והוא כמעט הציע לי להתחתן, הלך לקנות טבעת אך קיבל פיק ברכיים. בנוסף, האקסית שלו משגעת אותו לחזור אליה ....
    ניסיתי לשכנע, לעודד, לתמוך עשיתי הכללללל ,הייתי בטוחה שברגע שעברנו לגור יחד פתחנו דף חדש אך מסתבר שלא ...הוא אומר לי שזה פחד שהוא צריך לפתור עם עצמו ..שהוא לא מצליח ומחכה שהוא יעבור לו לבד ...
    הוא טוען שהוא אוהב אותי מאד, מצד אחד לא רוצה להיפרד וכן רוצה עתיד משותף מצד שני הפחד משתק אותו ...הוא לא מסוגל להיות איתי שהוא מפחד מהעתיד הלא נודע איתי..מפחד להישאר גרוש עם ילדים .....ברור לשנינו שאו שאנחנו מתחתנים או שנפרדים ..אין טעם למשוך יותר ...

אני ממש אובדת עצות ......לא יודעת האם להמשיך הלאה ..האם לחכות עוד ....אנחנו כבר חצי שנה- שנה במערבולת הזאת ..הפחד הזה לא עובר ..האהבה שלו אליי זה הדבר היחיד שמחזיק אותי .. כמה זמן עוד לחכות ???????????
    הכי כואב לי שהפחד גובר על האהבה שלנו .....
    בנוסף, בינתיים אנחנו שוכרים דירה יחד, כרגע הדירה ריקה כבר חודש וחצי ואנחנו משלמים עליה כשהיא עומדת ריקה ...האם לפרק אותה ??? מפחדת שאם אזום את פירוק הדירה זה יתפרש כפרידה ...

האם אפשר להתגבר על פחד כזה ???????? האם זה יעבור לו ????

הוספת תגובה

• א יקרה

יעל צ'רניאק
    21/09/2010

שני הקצוות: פחד ואהבה...
    זה בטוח כואב...
    למעשים שלנו יש השלכות! אמון הוא הבסיס לקשר.
    אין פה תשובות חד משמעיות האם ניתן להתגבר על פחד כזה - יש כאלו שכן ויש גם שלא, זה תלוי מאוד בבן אדם.

אך בואי נתבונן עלייך בסיטואציה:
    מהי הבחירה שלך בסיטואציה זו?
    להשאר בקשר? מהו הקשר שקיים כרגע? דירה משותפת? להמשיך הלאה? מה זה אומר מבחינתך?
    את שואלת כמה זמן עוד לחכות? מה קורה בזמן הזה? מה יכול לקרות? מה זה אומר מבחינתך לחכות?

אין ספק שאת הפחד הזה הוא צריך לפתור עם עצמו (או עם מי שהוא יבחר לעזור לו בכך),
    כתבת שעשית הכל כדי לחזור להיות ביחד.
    האם יש משהו נוסף שתוכלי לעשות?

אם חברה שלך היתה מספרת לך על מצב כזה עם חבר שלה, מה היית מייעצת לה?

אין וודאות במקרים כאלו, וכל אדם מעבד דברים ופחדים בדרך שונה.

האם אין עוד משהו שהיית רוצה לנסות ולעשות או להגיד? או לכתוב לו.

האם תוכלי להרפות ולראות מה יהיה? אולי יהיה נכון להמשיך בחייך ושהוא ימשיך בחייו ואם עדיין תבחרו שניכם (לאחר תקופה) להיות יחד, אז תחזרו להיות ביחד ממקום חדש וטוב יותר. מקום שסומך, שבאמת נותן הזדמנות חדשה, זוכר אך סולח.

התבונני עם עצמך כיצד תוכלי להחזיר לעצמך את האמון שזה לא יקרה שוב.
    כיצד תוכלי להיות ראויה לאמון - איתו או בכל סיטואציה אחרת בחייך.

התבונני עם עצמך כיצד בד"כ את מקבלת החלטות משמעותיות בחייך - מהבטן או מהראש, מה נכון עבורך עכשיו? התבונני עם עצמך והקשיבי לעצמך.

ותדעי שכל דבר שיהיה הוא הדבר הנכון, גם אם זה לא נראה כך כרגע.
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר סיפוק ממערכת יחסים
    ספיר
    16/09/2010

שלום ,

אני נמצאת במערכת יחסים מספר שנים , בשנה האחרונה אני מרגישה חוסר סיפוק
    בחיים וישר משליכה זאת על מערכת היחסים בה אני נמצאת ?..אך ייתכן כי חוסר החיות והנאה הם תופעות לוואי של חוסר שלמות נובע מכל כי אני תמיד מחפשת משהו טוב יותר ואף פעם לא שלמה ולא יודעת להנאות ממה שיש לי וכן להראות אהבה ורגש

כיצד יש לעשות את ההבחנה בין מערכת ביחסים לבעיות בתכונות אופי ?
    אני נמצאת בצומת דרכים מצד אחד בין זוגי מאד בטוח בעצמו ומעונין בחתונה אך אני זו שמעקבת זאת בשל חוסר שלמות

אשמח לדעת איזה סוג של טיפול מומלץ להתחיל

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר סיפוק ממערכת יחסים

הוספת תגובה

• מורן יקרה

עדה מורג
    19/09/2010

נראה מדבריך שיש לך תשובות למצבך....:-)

את מבינה שבעצם זה לא חוסר סיפוק ממערכת היחסים אלא חוסר יכולת להנות ממה שיש.
    והסיבה? את מחפשת שלמות.....הבנתי אותך נכון?

מה זה עבורך שלמות?
    האם את מחפשת להיות מושלמת? את כבר שלמה ומושלמת...!!
    האם את רוצה שבן זוגך יהיה מושלם? גם הוא כבר שלם ומושלם!!

אז יש לנו שני אנשים נהדרים ואין סיפוק ממערכת היחסים...
    מה את צריכה שיהיה שם ביניכם כדי שיהיה מושלם?
    האם הגדרת לעצמך מה חשוב לך בזוגיות?
    האם יש חברות, האם יש תקשורת, האם יש אהבה ואינטימיות, האם יש כיף משותף?????
    למה עוד את זקוקה?

מה דעתך לערוך רשימה של מה יש ומה חסר? אני מאמינה שזה יוריד את הציפיה לשלמות לקרקע....
    פרטי לעצמך בפרטי פרטים מה את רוצה באמת בקשר הזה....

מורן יקרה, אני מאמינה שאיש לא יוכל לתת לך תחושת סיפוק ושלמות אם לא תמצאי זאת בעצמך, בתוכך....

לגבי טיפול....לא בטוח שאני רוצה ליעץ לך פה על גבי הפורום. זה יכול להיות אימון אישי, זה יכול להיות טיפול מתחום הפסיכולוגיה החיובית או אולי טיפול שמפרק טראומות ופחדים שמונעים ממך את שמחת הרגע.....

מקווה שלפחות נתתי לך כיווני מחשבה....בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר שלי לא זוכר
    roni
    14/09/2010

היי אני לא יודעת כמה השאלה מתקשרת לפורום הזה אבל אין לי למי לפנות,
    אני וחבר שלי 3 שנים ביחד... ואנחנו בני 21 ומאז שאני זוכרת שהתחלנו לצאת ושאלתי אותו עם כמה בנות הוא שכב ומי הראשונה שלו, הוא לא ידע להגיד לי בדיוק..
    הוא היה מהבחורים שבגיל 15 היו הולכים עם החברים לבנות או שוכבים עם סתם בנות
    הוא טוען שהוא שכב עם 3 בנות והרשאונה הייתה אחת בשם שיר לא יודע מי הבנות האלה ואלו היו סתם בנות...

עכשיו אנ י בדילמה אם להאמין או שפשוט להמשיך עם זה הלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    חבר שלי לא זוכר

הוספת תגובה

• אפשר עזרה?

roni
    14/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רוני

עדה מורג
    14/09/2010

בהחלט שאלה זו שייכת לפורום הזה.

אני רוצה להזמין אותך להתבונן במה שבאמת חשוב לך:
    האם את אוהבת את החבר שלך?
    האם היום טוב לכם ביחד?
    האם יש ביניכם תקשורת?
    האם יש בקשר עניין, משיכה, חברות, כיף?

אם התשובה לשאלות אלה היא כן (או לפחות בחלקן)
    מה מניע אותך להתעסק בעבר שלו?
    מה זה משנה עם מי הוא היה בטרם הכיר אותך?

אם קיימת שאלה של נאמנות היום - זה כבר ענין אחר.
    לכן בדקי את איכות הקשר היום - העבר כבר חלף.......
    האם תוכלי להסתכל על העבר של בן זוגך כתקופה שבה הוא התנסה בכל מיני קשרים,
    כדי שבסופו של דבר יבחר בך?

נראה לי שסיפקתי לך זוית ראיה אחרת....
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עדה קודם כל המון תודה

roni
    14/09/2010

דבר שני הקשר באמת מאוד מוצלח כשאנחנו ביחד... אבל בכל מה שקשור לדברים שהיו לו שהוא לא היה איתי אני לפעמים רואה אותו מנסה לייפות דברים ולהחסיר פרטים לא משהו שעלול להרוג אותי אבל כן משהו שיציק לי...

עכשיו בעיקרון אני מאוד קנאית. וזה מה שיוצא חוסר אמון בינינו... ובאמת שאני יכולה להגיד בוודאות שהוא לא בוגד בי אבל כל העבר שלו קצת מהסס אותי... האם את נותנת מפגשים אישיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני יקרה

עדה מורג
    14/09/2010

קנאה היא הרסנית לכל זוגיות....
    תרימי טלפון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אני חייבת עזרה!מיואשת
    מיואשת
    13/09/2010

אני בחורה בת 22 יוצאת עם בחור בן 24 מזה כשנתיים.קשר שהתחיל ברגל שמאל. בהתחלה היו בגידות הוא לא היה רציני לגבי ואני למרות הכל התעקשתי להמשיך ולנסות .אפשר להגיד שמהרגע הראשון התאהבתי בו ופשוט לא הסכמתי לוותר הייתה לי תחושת בטן שיצא מזה משהו טוב,ששווה להילחם על הבן אדם. אחרי כמה חודשים הוא נורא פגע בי והחלטתי שאני ממשיכה הלאה והתחלתי להיפגש עם בחור אחר .כשזה נודע לחבר הקודם שלי הרגיש שהוא מאבד אותי הוא קיבל סטירה והתהפך ב 360 מעלות ואמר לי שרק כשהוא איבד אותי הוא הבין מה הייתי בשבילו וכמה הוא אוהב אותי וחזרנו להיות ביחד. זה היה לפני שנה וחצי כבר אם לא יותר, היום אני מטורפת עליו ואני מרגישה שגם הוא. הוא מרגיש שהוא עבר הרבה בחיים והוא רוצה להתחתן בגיל צעיר ואנחנו מדברים על זה מלא .זה פשוט קשר לטווח ארוך ואני באמת רואה את עצמי איתו כל החיים.הבעיה היא שאנחנו רבים הרבה ועל שטויות.. הבעיה היותר גדולה זה כשאנחנו רבים הוא פשוט הופך למפלצת .הוא מקלל אותי וצורח עלי ומנתק לי בפנים ומתנהג אלי כאילו אני חיה ולא בן אדם! הוא "מעניש" אותי בכך שהוא לא מדבר איתי שבוע שבועיים וכשאני מתקשרת הוא אפילו לא עונה. הוא דואג גם להוריד לי את הביטחון ולרדת עלי בכל מיני אמירות מעליבות כמו: את אפס ולמה את חושבת את עצמך.. את בכלל לא יפה את ככה ואת ככה . ואני כמו מטומטמת כל פעם חוזרת אליו. הוא רב איתי ולא מדבר איתי כמה ימים ,ואחרי כמה ימים כשבא לו להשלים הוא מתקשר אלי ואני כמו אפס הולכת אליו. יש פעמים שאני הולכת אליו הביתה כשהוא כועס עלי והוא פשוט דורש שאני יעוף לו מהבית כי הוא לא יכול לסבול אותי ואיכשהו אנחנו מגיעים למצב ,אחרי שאני מתחנפת אליו שאנחנו שוכבים אבל בגלל שהוא "כועס" הוא לא מנשק אותי הוא גומר ופשוט שולח אותי הביתה בלי יותר מדי דיבורים ,במילים אחרות הוא אומר לי עכשיו באמת אין לך מה לעשות פה וממשיך לא לדבר איתי גם כמה ימים אחרי זה .אני לא יודעת מה לעשות אני לא מבינה למה קשה לי לשחרר ממנו אני יודעת שלא מגיע לו בחורה כמוני אני ילדה טובה ויש לי משפחה טובה ואני מלומדת ואני משקיעה בו ונותנת מעצמי כמה שיותר אבל הוא פשוט יורק לי בפנים .כשאנחנו משלימים אני כאילו שוכחת מכל מה שהוא עשה לי ועוד הפעם סומכת עליו וניקשרת אליו ואז שוב הוא משתגע ומוציא הכל עלי ועוד הפעם אני מוצאת את עצמי שבוע שוכבת במיטה לא מפסיקה לבכות יורדת במשקל זונחת את הלימודים אני באמת אובדת עצות אני מקווה שאולי את תוכלי לעזור לי

הוספת תגובה

• למיואשת

דפנה
    14/09/2010

היי.
    אני לא בעלת מקצוע בתחום, אבל לצערי יש לי נסיון בזה. גם אני חוויתי משהו דומה. (אם תרצי אספר לך, אני לא רוצה להבהיל אותך על ההתחלה...)
    אני רוצה להגיד לך מלב אל לב ואולי מה שאומר לך יהיה קצת קשה אך זה לטובתך. תאמיני לי שזה לטובתך! מאישה לאישה: אני ממליצה לך לקרוא את הדברים לבדך וברוגע... אח"כ ההחלטה בידיך, ואני בטוחה שתדעי לעשות את הבחירה הנכונה.
    מה שקורה בניכם אינו בריא ובעיקר מזיק לך. אני סמוכה ובטוחה שבמריבות שלכם את לא היחידה שאשמה- יש עוד צד והוא לא יכול להחליט על דעת עצמו להעניש אותך! בפירוש לא!!! הוא לא אבא שלך שיעניש אותך על דבר כזה או אחר! ממש לא!!! אתם בני זוג, חברים ולא אויבים שמתחרים על כבוד או משהו כזה. וכמובן שגם הוא אשם לא פחות ממך בכל המריבות ואת מנסה לפתור את זה והוא רק עושה לך הצגות ומשפיל אותך. את שמה לב שאת היחידה שלוקחת אחריות על מעשיך, על המריבות בכלל והוא מתחמק מהן?
    חשבי רגע לעצמך: כך אמור להתנהג גבר אוהב? להשתמש בך ולזרוק אותך? לא לענות לך ימים שלמים ולגרום לך רק צער וכאב???
    ואל תצפי שאחרי הנישואים הדברים יסתדרו (זה הבור שכל הבנות נופלות לתוכו...) להיפך- אחרי הנישואים הדברים רק יחמירו יותר משום שאז את כבר ב100% שייכת לו, וכפי שהוא עושה זאת עכשיו הוא יעשה זאת ויותר מכך לאחר הנישואים!
    את צריכה להאמין בעצמך- שאת טובה ומקסימה וראויה להרבה יותר!!! תראי לאן הוא מוביל אותך; בגללו את נכנסת לדיכאונות, לא אוכלת, לא לומדת - אין ספק בכלל שזה לא בריא בשבילך, ואין ספק שאת ראויה ליותר. באהבה אמיתית - יש חשק לקום מהמיטה, לחייך, לאכול, להצליח ולהתקדם בלימודים, בעבודה. גבר שאוהב אותך ירצה שתתקדמי בחיים, שתצליחי, שתהיה מאושרת בכל תחומי החיים. והכי הוא ירצה - שתהיה מאושרת איתו!
    אולי עכשיו זה נראה לך קצת קשה או בלתי אפשרי לעזוב אותו - אבל את עוד צעירה, כל החיים לפניך. ואל תדאגי- עוד יגיע גם יגיע האביר האמיתי על הסוס הלבן. זה לא שבחיים תמיד מלקקים דבש, אבל גם בטח שלא חווים דבר כזה משפיל ומעליב! אם יש מריבות בין בני זוג יש דרכים מכובדות יותר לפתור אותן ותמיד שני בני הזוג (ולא רק צד אחד) ירצו לפתור אותה, כמובן אם יש בינהם אהבה אמיתית.
    זוהי דעתי מתוקונת, ואני בטוחה שבאיזו שהוא מקום היא מתחברת גם לך ובכלל לכל זוג שאוהב.
    זכרי- את מקסימה וטובה וראויה להרבה יותר! ובכל הסיפור הזה מי שמפסיד - הוא בטח לא את!!!
    אם בא לך כתבי לי מה את מרגישה וכמו שאמרתי מקודם- אם תרצי אספר לך את סיפורי האישי.
    בהצלחה, יפה שלי- ולעולם אל תהי נואשת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדפנה מהמיואשת

מיואשת
    15/09/2010

קודם כל תודה רבה לך על ההתייחסות שהייתה מכל הלב אני מאוד מעריכה את זה וזה ממש חיזק אותי לקרוא את הדברים שכתבת.. אני גם מאוד אשמח לשמוע את סיפורך האישי.
    הבעיה הגדולה שלי היא שאני יודעת שאת צודקת !כל מילה שאמרת לי נכונה אני פשוט לא מבינה למה כל כך קשה לי לקום וללכת. יש בי איזהשהו פחד שגורם לי להישאר למרות כל הסבל. וזה עוד יותר מתסכל אותי שאין לי אומץ פשוט לקום וללכת. יש בי גם כל מיני תקוות שאולי הוא ישתנה או מחשבות מתסכלות שמה יקרה אם אני לא אראה אותו יותר? אולי אני ימשיך לאהוב אותו כל החיים והוא ימשיך הלאה? כל מיני מחשבות שרק גורמות לי ליפול ולהישבר ורק לרצות לחזור אליו ולשכוח מהכל. את בטח חושבת שאני בחורה טיפשה. אני מתנהגת כמו ילדה מתבגרת בלי שכל. אני יודעת וזה נורא לא הגיוני כי באמת שלא חסר לי כלום. ואני יודעת שהוא רק גורם לי נזק . הוא כל הזמן דואג להוריד לי את הביטחון אם לרגע הוא מרגיש שהביטחון שלי טיפה עולה או שאני קצת מרגישה טוב עם עצמי הוא ישר דואג להגיד לי שאני לא יפה ואיזה אף יש לך ואיזה ככה ואיזה ככה את מכוערת והגעתי למצב שכשבחורים באים ומתחילים איתי או כשאני רואה שבוחנים אותי אני פשוט מורידה את הראש. לפני כמה ימים חברה שלי סיפרה לי שהיא ישבה עם חבורה של בנים שמכירים אותי והם דיברו עלי ואמרו שאני ממש בחורה יפה ופשוט הייתי בהלם שככה אומרים עלי. הוא פשוט גרם לי להאמין שאני מכוערת וטיפשה ולזלזל בעצמי. אבל עם כל זה יש ימים שהוא מתנהג אלי הכי יפה בעולם וכל הזמן רוצה אותי לידו ומתקשר ומלטף וזה מה שמתעתע בי ומשלה אותי. ובאמת לרגע היו בי מחשבות שאולי אם נתחתן אז הכל יפתר.. תיראי אני לא מטומטת ואיפשהו בתוך תוכי אני יודעת שאם אני יתחתן איתו אני ימצא את עצמי אחרי שנה חוזרת הביתה ועוד עם בטן אבל אני כאילו מכחישה. עוד יותר כואב לי וגורם לי לרצות להוכיח את עצמי זה בגלל שהוא מראה לי שאני לא טובה בשבילו וכל הזמן אומר לי שאין לו בעיה להחליף אותי באחרת ושמצידו שאני ילך אני זאת שמפסידה הוא פשוט עושה עלי פסיכולגיה הפוכה ומשגע לי את השכל אני באמת לא הבחורה שהייתי לפני שהכרתי אותו!!
    מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיואשת היפה

דפנה
    16/09/2010

קודם כל אני מזה שמחה שהתייחסת לההודעה שלי כי זה אומר שאת חכמה, שאת מבינה באיזו תסבוכת את נמצאת. וזה מראה לי שאת קצת מתחילה להיות מקורקעת, למרות כל חששותיך וזאת בהחלט הדרך הנכונה. אני בטוחה שבסופו של דבר את תעשי את הבחירה הנכונה.
    התחלתי מקודם לכתוב לך את ספורי האישי, אבל בטעות לחצתי על משהו וזה מחק את הכל... גיליתי גם שיש לי הרבה מה לספר לך וה- 2500 אותיות שמקציבים לי פה לא ממש מספיקים כדי לתאר לך את מה שעברתי בכל התקופה הנוראה הזו. לכן, אנחנו חייבות למצוא דרך לשוחח אחת עם השניה בלי הגבלה (אפילו במייל). הבעיה היא שלא כדאי להשאיר כאן את המייל, ולא עולה לי כרגע רעיון איך אפשר לעשות זאת. אם יש לך רעיון אשמח שתעדכני אותי, כי ממש בא לי לספר לך מה שעבר עלי ואולי גם לתת לך עצות איך להתמודד עם הבעיה שלך...
    עד אז חייכי חיוך גדול והאמיני בעצמך. צ'או יפיופה ; )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת יקרה

יעל צ'רניאק
    14/09/2010

לא להתייאש :)
    החיים יפים ומלאים הפתעות - גם אם לא תמיד זה נראה כך.
    אך מה שחשוב הוא שלא תתלי את האושר שלך בבחור!
    בשום בחור ובעיקר לא בבחור שגורם לך סבל.
    מציעה לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא מערכות יחסים לא בריאות: "כך תשתחררי ממערכת יחסים לא בריאה".

העתיקי את הלינק הבא והדביקי בשורת הכתובת:
    http://www.beok.co.il/Category/Article/6348/כך+תשתחררי+ממערכת+יחסים+לא+בריאה

בהצלחה ולא לאבד תקווה, להיות חופשיה מהסבל, לבחור ביחסים בריאים!!
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיואשת
    15/09/2010

קראתי את המאמר אכן העלה בי הרבה נקודות למחשבה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגב' יעל
    דפנה
    13/09/2010

שלום. אני נשואה ויש לנו ילד משותף בן שנה וחצי. מאז נולד בני אני חשה שהמריבות התגברו, הזוגיות בנינו התערערה במקצת והמיניות והתשוקה דיי נעלמו להם... הבעיה היא שאנו חייבים להשקיע מזמנינו יותר בבן שלי כי הוא סובל מבעיות שונות - מה שגורם לו לכאבים ולהתעוררויות מרובות במהלך הלילה. כל זאת בנוסף לבעיות היום-יום והשגרה והבעיות שצצות פה ושם בעבודה של כל אחד מאיתנו - וזה גורם לנו רק להתרחק אחד מן השני.
    רציתי לדעת האם יש דרך חכמה, רגועה (כי אני לא הצלחתי לעשות את זה. כל פעם כשרציתי לדבר עם בעלי - זה הפך מהר מאוד למריבה גדולה שרק הלכה והסתבכה..) אז רציתי לדעת האם יש דרך חכמה, רגועה, בונה וטובה שבה נוכל לדבר על היחסים בנינו? שבה נוכל לגשר על הפערים שנוצרו בשנה וחצי האחרונה?
    רציתי לדעת מה מומלץ לעשות / איך אפשר להחזיר את התשוקה ואת הזוגיות הטובה כפי שהיה בעבר?
    תודה ממש על העזרה ועל כל התשובות, שירי9

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגב' יעל

הוספת תגובה

• שלום לך יקרה

יעל צ'רניאק
    14/09/2010

הייתי מציעה לך לפני שתלכו לדבר על זה... להתבונן על זה...
    אני מבינה שיש נסיבות בחייכם שהביאו להתנהלות שונה מזו שהייתם רגילים אליה לפני כן.
    ההתעסקות והטיפול בבן, העבודה והשגרה...

כל אחד מכם עסוק בבעיותיו - וזה גורם לכם להתרחק זה מזה.

נשמע לי שצריך קצת להחזיר את השמחה ואת הכיף של ביחד לקשר, ואולי זה כרגע עדיף על עוד שיחה על ה ב ע י ו ת .

מי את רוצה להיות בקשר עם בעלך? מה את רוצה לחזק בקשר?
    איזה דברים היית רוצה שיהיו?

התבונני מי היית לפני כל הבעיות? מי היית שם בקשר? איזה אדם היית? איזו אישה היית?
    מה השתנה במי שאת?
    לדוגמא אם היית יותר שמחה, מה השתנה?

אני מאמינה שאנו יותר גדולים וחזקים מהנסיבות של חיינו, לכולנו יש זמנים יותר מאתגרים, ואז נחוצה התפתחות וצמיחה אישית כדי להתעלות מעבר לנסיבות, לחזור לעצמנו, לדוגמא: להחזיר את החיוניות שלנו, את התשוקה שלנו לחיים.. ולצאת מ mode ההשרדות.
    במילים אחרות ליצור את החיים שאנחנו רוצים , במקום רק להגיב לסיטואציות, והשינוי תמיד מתחיל מאיתנו, לא מבן הזוג!

כשאנחנו לוקחים אחריות על מי שאנחנו בקשר ומי שאנחנו בחיים, דברים משתנים!

ראי מה השתנה בעצמך, ראי איך תוכלי ליצור זאת בעצמך , ראי מי (איזה אדם) היית רוצה להיות... (לדוג': שמחה, אוהבת, משתפת, יוזמת, אמיתית, לוקחת אחריות, ישירה....)
    והתחילי לראות איך יראו חייך אם תהיי כזו - ממש תראי מה זה אומר בחיי היומיום שלך, יחד עם העיסוקים האחרים שאת צריכה לעשות, כיצד תוכלי להיות אדם כזה, איך זה יראה, איך תתנהגי, מה תגידי, מה תעשי...

התחילי את השינוי בעצמך, השיבי את השמחה לחייך.
    זה יהיה הצעד הראשון לשיפור הזוגיות, שיתוף בשמחה ולא רק שיחה על בעיות...!

מקווה שזה עוזר...
    בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה להתגבר
    ליאן
    06/09/2010

אני בת 24 ואני מנסה כבר שנתיים להתגבר על אהבה... אני כבר נמצאת יותר זמן בלעדין מאשר שהייתי איתו. אבל אני לא מצליחה להוציא אותו מהראש. חשוב להגיד שהוא הקשר הראשון הרציני שהיה לי אבל הוא בהחלט האהבה הראשונה האמיתית שאי פעם הייתה לי.
    ניסיתי לצאת עם בנים אבל אני ההשוואה היא בלתי נמנעת וקשה לי למצוא אדם שיש לו את התכונות שכ"כ אהבתי...
    הרגשתי שלמה עם עצמי איתו ולא אגזים אם אומר שזה מבחינתי הגורל.
    אני באמת רוצה להתגבר כי אני לא חושבת שהוא מרגיש אותו דבר וזה די מתסכל להיות במצב כזה שמונע ממני להתחיל משהו חדש עם אדם חדש.

מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מנסה להתגבר

הוספת תגובה

• ליאן יקרה

עדה מורג
    12/09/2010

אכן מצב מתסכל......

אני רוצה להזמין אותך להחזיר את הפוקוס אליך:
    האם את אוהבת את עצמך?
    במה את משקיעה את זמנך?
    לאן את רוצה לצמוח בחייך?
    מה המצב החברתי שלך?

ככל שתהי עסוקה יותר בחייך , אני מאמינה שתצליחי לשכוח את העבר ולשים בצד את המחשבות הטורדניות על אותה אהבה אבודה.
    כל אדם מגיע לחיינו לתקופה, לפעמים קצרה לפעמים ארוכה....חשוב שתתבונני איך הקשר עם אותו בחור גרם לך לצמוח. אם צמחת - הקשר הסתיים. אם לא צמחת - את עלולה לפגוש את אותה חוויה שוב ושוב.(אןתה חוויה - לא אותו בחור)

לכן, אני מזמינה אותך להתבונן, להבין וללכת הלאה. העשירי את חייך בחוויות חדשות, אהבי את עצמך ואהבי את החיים...בטוחה שתמצאי אז אהבה חדשה ומספקת.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נמשך
    אבי
    05/09/2010

תודה בהחלט פתחת לי עוד מחשבה נוספת בנושא .
    ישנה בחורה שאני מכיר כבר למעלה מ9 שנים יש לה חלק מהערכים שאני מחפש אצל בחורה.
    חשבתי על בניית קשר עם הבחורה אבל דבר אחד לדעתי עלול להיות מכשול משום שאני בכלל לא נמשך אליה אפילו במעט .
    מה דעתך במקרה זה. האם יש טעם בקשר כשאין את המעט שבמשיכה המינית לבת הזוג ?
    אגב אני בן 24
    שבת שלום ותודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    לא נמשך

הוספת תגובה

• תמיר יקר

עדה מורג
    05/09/2010

הפעם אתה זוכה לתשובה מידית....:-)

האם כאשר אתה מדבר על משיכה, אתה מתכוון למשיכה מינית?
    כי משיכה מורכבת מאספקטים שונים - משיכה פיזית, משיכה אינטלקטואלית או אפילו משיכה רוחנית.

אם אין משיכה בשום תחום איך תבנה קשר?
    אך אם יש משיכה חלקית לא הייתי סוגרת את הדלת בקלות.
    מה יקרה אם תתנסה?
    רגשות מתפתחים, רגשות דועכים.......אולי תתן לזה צ'אנס ותחליט מאוחר יותר אם זה הקשר שלך לחיים או שמא זהו קשר לצבירת ניסיון .

תמיר, אתה בחור צעיר למדי ומותר לך להתנסות בקשרים שונים כך כאשר תרצה לבנות קשר רציני לטווח ארוך, תהיה מודע ומנוסה יותר.

בהצלחה ושנה טובה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היזיז
    דביר
    04/09/2010

טוב, אז למרות שאני יודעת שלכולם התשובה ברורה (וגם לי איפהשהו היא ברורה כשמש) אני חייבת להתייעץ.
    נקלעתי, ביודעין, למצב שאחד הבחורים בחבורה, הפך ליזיז שלי. כלומר, עד לפני כארבעה חודשים, לא היה בינינו כלום ואז מאמצע שום מקום הוא עשה את הצעד ונישק אותי. זה היה כמובן חסר טקט לחלוטין מאחר והייתי בדרכי לדייט ותוך כדי הדייט הוא המשיך לשלוח לי הודעות שאסיים ואחזור אליו. לא חזרתי אליו באותו ערב וגם לא במהלך כל החודש שאחריו, למרות שלא המשכתי לצאת עם אותו בחור.
    כעבור חודש יצאנו שוב, כל החברים ובמהלך הערב התקרבנו שוב, התנשקנו והיה כיף.
    למחרת הבחור לא התקשר אלי, וגם לא ביומיים שלאחר מכן. רק לקראת סוף השבוע שלח הודעה ושאל אם אני רוצה להצטרף לחברים ולצאת. נעלבתי ולכן נשארתי בבית. ההתנהגות שלו אישררה לי את התפיסה שהבחור לא רציני, לא מחפש קשר ורוצה רק דבר אחד.
    כעבור כחודש נוסף, נפגשנו כולנו שוב והערב של חודש לפני כן חזר על עצמו. רק שהפעם כבר ידעתי למה אני מכניסה את עצמי ובאתי בכוונה להנות ולא לחשוב על זה יותר מדי. באותו שבוע גם הכרתי מישהו איתו יצאתי כחודש וחצי. במהלך החודש הזה, מאוד התקרבנו כידידים. דיברנו הרבה, בילינו ביחד, אבל באמת כידידים. בזמן הזה הכרתי בו צד שלא הכרתי עד כה. ראיתי שהוא כן בחור רציני, חכם, שמחפש קשר, ובעיקר מישהו שכיף להיות בסביבתו.
    מאז שנפרדתי מהחבר, לפני שלושה שבועות, חזרנו גם לקיים יחסי מין. הוא אמר לי בהתחלה שהוא לא רוצה שנהפוך את זה למשהו רציני מאחר וחסר לו משהו ביחסים בינינו. הסכמתי כי אני נהנת איתו ואין לי אף אחד אחר כרגע. ובכל זאת, אני מתחילה להקשר. אני תוהה למה הוא לא רוצה, חושבת אם אולי הוא כן ירצה, אם אני צריכה להעלות שוב את הנושא או לא. זה גם לא שאני בטוחה שנהיה זוג מוצלח, אבל הייתי רוצה לתת לזה הזדמנות.
    למה גברים לא נותנים הזדמנות? למה הוא לא מוכן לנסות? כיף לנו ביחד, יש משיכה, הוא אמר לי שהוא מת עלי ושאני מגרה אותו הן מבחינה מינית והן מבחינה אינטלקטואלית. מה עוד חסר? מה הוא רוצה? זה מתסכל!!

לקביעת תור
    סגירה
    היזיז

הוספת תגובה

• דרך אגב

דביר
    04/09/2010

אנחנו בני 27

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיאה יקרה

יעל צ'רניאק
    05/09/2010

אני חווה את התסכול שלך...
    בואי תתבונני עם עצמך איזה זוגיות את מחפשת.
    האם את רוצה אותו כבן זוג? או שאת רוצה בן זוג.
    האם את פועלת מתוך בחירה באדם הספציפי הזה ?
    האם את בוחרת בו כי הוא זמין וקרוב או כי באמת הוא האדם שאיתו היית רוצה להיות בזוגיות?
    את שואלת למה הוא לא מוכן לנסות...
    התשובה מן הסתם אצלו - או שתבחרי לברר איתו או שתבחרי לשחרר את הבחור כיוון שאינו בוחר בך כבת זוגו.
    יש לכם הרבה דברים משותפים, משיכה, כיף - אבל בשבילו זה לא מספיק.
    האם היית רוצה להיות עם אדם שמשהו חסר עבורו בקשר? האם סוג כזה של יחסים לא היו מתסכלים אותך שוב ושוב ושוב...

אנו בד"כ רוצים לשנות את האחר, אך זה לא ניתן מבלי שהוא ירצה בזאת.
    אם כל האפשרויות היו פתוחות בפנייך - האם באמת היית רוצה להיות עם אדם שלא רוצה לנסות להיות בקשר רציני איתך?

החזירי את הפוקוס שלך הביתה אלייך, למה שנכון עבורך, למה שעושה לך טוב, כבדי את עצמך, אהבי את עצמך, תסמכי על עצמך שתמצאי את האדם הנכון עבורך שירצה להיות איתך, שירצה להיות שם, שישמח שאת איתו בקשר רציני...!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת

דביר
    05/09/2010

כל מילה בסלע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש השנה
    נעמה
    31/08/2010

סביב ראש השנה תמיד יש ויכוחים. איפה להיות, אצל ההורים שלי או אצל ההורים שלו, איכשהו תמיד לא יוצאים מהנושא הזה. מה אתן ממליצות?

לקביעת תור
    סגירה
    ראש השנה

הוספת תגובה

• נעמה יקרה

עדה מורג
    31/08/2010

אכן נכון....תקופת החגים היא תקופה מורכבת בה "הרגישות המשפחתית" מתגברת.

מה שחשוב בעיני,לגביכם כזוג, הוא שתהיה לכם בהירות והסכמה לדרך הפעולה שלכם.
    בהירות והסכמה משיגים דרך תקשורת פתוחה ומכבדת....מה שכדאי שיהיה לא רק בימי חג :-).

מה נכון לכם השנה?
    האם כל שנה צריך להחליט מחדש או שמא יש חלוקה קבועה: השנה אצל ההורים שלך, בשנה הבאה אצל ההורים שלי?
    אולי ניתן לשלב בין חגים....חג אחד פה וחג אחד שם?
    ואולי גם תוכלו להפתיע את ההורים בהזמנה לביתכם ואז הצורך להחליט איפה.... נעלם מעצמו.

לא משנה מה תחליטו.....חשוב איך תחליטו,.
    שמרו על תקשורת מכבדת ועל אווירת החג.
    שנה טובה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ זוג
    גילה
    22/08/2010

אנא המלציו לי יועץ זוגי באזור רחובות, נס ציונהת או חולון.tאני במשבר. המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יועץ זוג

הוספת תגובה

• גילה יקרה

יעל צ'רניאק
    23/08/2010

הפורום אינו נושא אופי פרסומי ולכן לא נוכל להמליץ לך כאן על יועץ זוגי.

אשמח להפנות אותך להכנס לאינדקסים של מטפלים ומאמנים זוגיים, שם תוכלי למצוא מגוון רחב של מאמנים, יועצים ומטפלים זוגיים, להתרשם בעצמך ולראות למי את מתחברת.
    קיימים גם מכונים לזוגיות שאולי תרצי לבדוק גם כן.

חשוב שיהיה לך חיבור וכימיה עם איש המקצוע, כך שתוכלי לתת בו/בה אמון ולעשות תהליך של שינוי אמיתי ומעמיק.

ותזכרי תמיד שמשברים נועדו לחזק אותנו, ומכל משבר ניתן לצמוח... בסופו של דבר (גם אם זה לא נראה כך כרגע...)

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ

יעל
    30/08/2010

אנא המליצו לי על יועץ זוגי בשילוב קואצ'ינג באזור המרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחורות לא מתאימות
    יהודה אלמנובי
    20/08/2010

אני בחור בן 24. מחפש בחורה לקשר רציני.
    לא פעם קורה שאני יוצא עם בחורות לא מתאימות לי כלל וכלל ומראש אני יודע זאת שהן
    לא בשבילי.הייתי שמח לדעת מה הסיבה שאני יוצא עם בחורות כאלו וכיצד אני יכול למנוע זאת מלצאת עם בחורות שלא מתאימות לי .
    אני נראה טוב מאוד .
    אני מעונין למצוא בחורה שמתאימה לי כמה שיותר כיצד עושים זאת ?

לקביעת תור
    סגירה
    בחורות לא מתאימות

הוספת תגובה

• תמיר יקר

עדה מורג
    23/08/2010

מתנצלת על העיכוב בתשובה, משום מה לא ראינו את שאלתך.

האם כאשר אתה אומר שאתה מחפש בחורה "שמתאימה לי" -
    האם אתה הגדרת לעצמך מה זה ה-"מתאימה" הזה?

האם אתה מתכוון לתכונות פיזיות? לאופי? לתחומי עניין משותפים?
    האם אתה יודע איך תראה הזוגיות הזו שאתה כל כך רוצה לבנות?
    איזה ערכים יהיו בזוגיות? איזו תקשורת אתה רוצה?
    איזה מרחב משותף אתה רוצה ליצור? מה מידת החופש שאתה זקוק לו?

כל אלה ועוד....הן שאלות שרצוי שתיתן עליהם את הדעת לפני שאתה יוצא "לציד".
    קודם תגדיר את ה-"מה" ואח"כ את ה-"איך"
    אני בטוחה שכאשר ה"מה" יהיה ברור לך לחלוטין , הבחורה המתאימה תגיע לחייך.

מקווה שפתחתי עבורך אפיקי מחשבה....
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ,עוד משהו..

יהודה אלמנובי
    04/09/2010

תודה בהחלט פתחת לי עוד מחשבה נוספת בנושא .
    ישנה בחורה שאני מכיר כבר למעלה מ9 שנים יש לה חלק מהערכים שאני מחפש אצל בחורה.
    חשבתי על בניית קשר עם הבחורה אבל דבר אחד לדעתי עלול להיות מכשול משום שאני בכלל לא נמשך אליה אפילו במעט .
    מה דעתך במקרה זה. האם יש טעם בקשר כשאין את המעט שבמשיכה המינית לבת הזוג ?
    שבת שלום ותודה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה