פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג מתבייש
    דנית
    19/08/2010

אני לא כל כך מטופחת. לא אוהבת קרמים ואיפור. היחסים ביני לבן זוגי נפלאים אבל אני מרגישה שהוא מתבייש בי בחברה. אתמול הלכנו לאירוע לקראת ראש השנה בעבודה שלו וראיתי שהוא ממש נבוך. מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג מתבייש

הוספת תגובה

• דנית יקרה

יעל צ'רניאק
    21/08/2010

שאלתי אלייך, איך את מרגישה עם המראה החיצוני שלך? האם את שלמה עם איך שאת נראית, מקבלת את המראה שלך? או שאת מתביישת ולא מקבלת אותו?

במצב של אתגר, יש לנו תמיד שתי אפשרויות פעולה - חיצונית או פנימית. חיצונית אם זה מפריע גם לך, יש לך הזדמנות לטפח יותר את עצמך ולהיות יפה ומטופחת בעיניך עצמך קודם כל.
    פנימית להשלים עם המראה שלך, לקבל אותך כמו שאת.

בכל מקרה - את כותבת שיש לכם יחסים נפלאים, וזה נהדר לשמוע, האם אתם פתוחים זה עם זה ומשתפים אחד את השני במחשבותיו, מדברים בפתיחות גם על הדברים שמאתגרים אתכם? כמו השיחה הזו? האם שיתפת אותו בתחושותייך? יתכן וזה בכלל לא המצב, אולי זה רק בראש שלך ואולי את אכן מרגישה נכון , תוכלי לדעת אם תדברי איתו על זה.

אך קודם כל תבדקי עם עצמך מה יחסך שלך למראה שלך, לטיפוח שלך, אולי את לא תצטרכי קרמים ואיפור , אך אכפתיות למראה שלך: ביגוד, תספורת וכו' יביאו לך תחושת חיות וחיוניות גדולה יותר...
    התבונני עם עצמך מה היחסים שלך עם המראה שלך...

בהצלחה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה קשה
    לילך
    12/08/2010

אני בת 23 וחבר שלי בן 29 אנחנו ביחד כבר 4 שנים
    יש לי בעיה איתו, שהוא לא מוכן לוותר על כלום (חברים שלו, יציאות וכו') אני לא מתכוונת שיוותר על כל העולם שלו בשבילי אבל אני מצפה שיראה לי שהוא מוכן לוותר על החברים שלו בשבילי שאני הכי חשובה לו ושאני נמצאת הרבה מעל כולם בסדר העדיפויות שלו כי אחרי הכל הוא "מתכנן להתחתן איתי"...
    לפני שבוע הוא בא והציב לי עובדה שהוא נוסע לאילת, התנגדתי בכל תוקף אך זה לא בדיוק עזר לי.
    רבנו וסיכמנו בעצבים שזה נגמר בנינו. כשהוא חזר ישבנו לדבר והוא אמר "שאני אובססיבית כלפיו, שהפכתי אותו למרכז החיים שלי ועוד". (שנינו סטודנטים אבל הוא סיים את המבחנים ואני לא) זה לא שאני לא רוצה שהוא יהנה, שאם אני בבית כי יש לי מבחן שהוא ישאר איתי וישמור עלי, פשוט כל כך נפגעתי שהוא הציב לי עובדה שזאת הייתה הסיבה להתנגדות שלי,מעבר לזה שהוא נוסע שוב סוף החודש לשבוע (וגם זה בלעדי וחינם) אני מאוהבת בו והוא חשוב לי אבל לא ברמה שאני יהיה אובססיבית כלפיו, מבחינתו אם הוא עוזר לי במשהו אז אני תלוייה בו, אם אני מתקשרת סתם כדי לדבר אז אני אובססיבית, אם אני רוצה שנעשה משהו ביחד אז אני רוצה אותו רק לעצמי......
    כשדיברנו הוא אמר לי שאם תהיה לו עוד הזדמנות כזו(כמו בשבוע שעבר,כי זה היה מלון טוב ובחינם על חשבון חבר שלו) הוא יקום וילך . עכשיו הוא בא ואמר לי שהוא נוסע למשפחה שלו (סופ"ש).
    אם זה ככה, למה הוא צריך חברה? בשביל שבזמן שהוא נמצא בבית הוא לא יהיה לבד? כבר שבוע שאני אוכלת את הלב ומתעצבנת, אני מעניקה לו מכל הלב, אני נראת טוב, אני בחורה טובה, לא עושה דווקא ושטויות, ועדיין אני לא מבינה אם הוא חושב להתחתן איתי למה הוא מתנהג ככה? מצד אחד הלב שלי אומר לי להישאר ומצד שני ההגיון אומר לי לעזוב הכל ולצפות לעתיד טוב יותר אבל בלי אהבה.קשה לי להתעלם מהרגש והלקשיב להגיון מאחר ואני מאוד רגישה. אני חושבת שאם גבר מצא את האישה שאיתה הוא רוצה להקים בית, הוא צריך לעשות הכל כדי לשמור אותה לידו ולא "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" כמו שחבר שלי עושה, ובסוף אומר שאם הוא לא יתחתן איתי הוא לא יתחתן בכלל.
    אני נמצאת בדילמה, לא יודעת מה לעשות או מה לחשוב...
    אני יודעת שאם זה ימשך כך החיים שלי יהיו גרועים, אני מצפה מהחבר שיעניק וירצה להיות לידי, לא שיחפש כל הזמן עם מי ללכת לבלות. לא נראה לי שהוא בשל להתמסד ואני כן. יש לי חברות אבל בחיים לא גרמתי לו להרגיש שהן יותר חשובות ממנו, שאלתי את עצמי את כל השאלות האפשריות ואני גם יודעת את התשובות, מה אני רוצה, למה אני מצפה, איפה אני בכל התמונה וכו'. אני חושבת שאם הוא ישנה את הגישה שלו יהיה לי חיים טובים,יהיה לנו עתיד טוב יותר
    האם כדאי לי להישאר ולנסות לשנות משהו? האם בכלל אני יכולה לשנות משהו (או את ההתנהגות שלו)? האם זה ישתלם לי בסוף או שאני משקיעה את האנרגיות שלי לשווא?מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את הגישה שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    החלטה קשה

הוספת תגובה

• לילך יקרה

עדה מורג
    12/08/2010

אני שומעת מבין השורות את סערת הרגשות שלך....
    זה בסדר להרגיש נסערת ולתת לרגשות ביטוי, אך אני מזמינה אותך לא לעשות החלטות מרחיקות לכת מתוך עין הסערה.

בואי נצא מנקודות ההנחה הבאות:
    א. העתיד שלך בידיך ובידייך בלבד. - כלומר קודם כל אחריות על עצמך, על רגשותיך, על מילותיך,
    על פעולותיך.
    ב. אין לנו לא יכולת ולא זכות לשנות את האחר.
    ג. ציפיות גורמות לאכזבה ולתסכול.

אם את מקבלת את נקודות ההנחה , מה נותר? תקשורת!
    תקשורת זו מילת המפתח של זוגיות טובה.
    אז מה היית רוצה לומר לבן זוגך?
    איך היית רוצה לומר לו את הדברים?
    לאיזה הסכמות אתם יכולים להגיע?
    מה מידת החופש שאת יכולה להעניק לו, כדי שירגיש טוב?
    מה מידת הוויתור שהוא יהיה מוכן לעשות כדי שאת תרגישי טוב?

יש מודלים שונים של זוגיות: 24/7 דבוקים וצמודים, זוגיות פתוחה ללא גבולות, או שותפות שבה כל אחד נותן ומקבל על פי צרכיו ויכולותיו ובה מוצאים ביחד את המינון המתאים.
    מה היה מתאים לך? מה היה מתאים לו? האם אפשר לגשר על הפערים?

מקווה שנתתי לך כיווני מחשבה....אני מאחלת לך שתמצאי את השקט הפנימי הדרוש כדי לגשר על הפערים ולבנות זוגיות טובה ומספקת.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילך

אני
    02/09/2010

היי
    אני לא מזמן יצאתי מקשר של שנתיים -אני צעירה ממך
    אבל גם לי הההרגשה שאני לא במקום הראשון בחייו של חברי מאוד הפריעה
    למרות שהוא אמר שהוא לא משקיע בשום דבר כפי שהוא משקיע בי...
    אבל עדין במשך שנתיים כל סופ"ש בבית,רק במקרים יוצאיי דופן הוא היה איתי
    ועם חברים לא הייתה לו בעיה להגיע לאזור שלי,לא לצאת איתי אלא להגיע
    וגם לי הייתה ההרגשה שהוא יעשה הרבה מאוד דברים בשביל עצמו כשאני באתי המון לקראתו.
    וגם לטווח הארוך אם עכשיו כשיש אילוצים הוא לא מספיק איתי ,וכל הזמן באופן עקבי עם החברים ובשביל מבחנים הוא כן יוותר על זה.. ובהמשך זה רק יחמיר...
    תשאלי את עצמך האם את מוכנה ליחסים כאלה להרגשה כזו...
    כי חמודה,אחרי כמה שנים אם רואים שיש בעיות שיכולות להפריע לך בהמשך החיים עדיף לעזוב
    ועכשיו אני יוצאת עם בחור אחר,כמה שזה כואב... ואם בגלל ובשביל החבר היו פעמים שפחות ראיתי חברים אז עכשיו לא. ואני דואגת שהבחור ילך לכיווני,כל מיני דברים שהחבר לא עשה אני בכוונה דואגת שהבחור יעשה, לא בקשיחות,אם הבחור צריך לעשות משהו בסופ"ש בחלקו אז בכיף,אבל ללמוד מהטעויות ומצבים רעים בעבר, ואם אי אפשר לשנות באמת עם הבן=זוג הנוכחי לתת את לביך זמנך מרצך למישהו אחר.

וזכרי תמיד את אל תאבדי את עצמך,תעסיקי את עצמך בלימודים,תחביבים תפגשי עם חברים
    כי בחורים באים והולכים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירושה
    טל
    11/08/2010

שלום רב.

אני נשואה מזה כשלוש שנים לאחרונה אמי נפטרה כאשר אבי נפטר מס' שנים לפני כן
    אני בת יחידה כאשר קיבלתי לפני שנה ירושה , מדובר בסכום נכבד אשר ניתן לרכוש בו דירת מגורים .
    יש לציין שאני ובעלי גרים כרגע בדירה שכורה .כאשר לו יש דירה מחולקת על שמו מלפני הנישואים והוא משכיר אותה לשני דיירים.
    יש לציין שהיחסים בינינו לא מי יודע מה .
    השאלה שלי היא כזאת.
    אני מאוד רוצה לקנות בכסף של הירושה דירת מגורים שתהיה אך ורק על שמי למטרת השקעה.
    (אינני יודעת מה יוליד יום וזה המשענת היחידה שיש לי בחיים).
    ומצד שני לא נעים לי ממנו כי לפני שהתחתנו הוא לא ביקש ממני לחתום על הסכם ממון או הסכם אחר כלשהו וזה נראה לי לא יפה בעין.
    אני מאוד מתוסכלת מהמצב ואינני יודעת מה לעשות .
    יש גם אפשרות אחרת שפשוט אבקש ממנו לרשום אותי גם בדירה שלו שהוא משכיר , והכסף של הירושה יהפוך למטרת דירת מגורים לנו ואז זה נראה כבר אחרת .
    אך אינני יודעת איך אומרים דבר כזה אני מאוד מתביישת .
    אבקש את הצעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ירושה

הוספת תגובה

• תבקשי שיחתום

לילך
    12/08/2010

לפי דעתי עדיף לך שיחתום על הסכם ממון שהוא ישאר עם הדירה שלו ואת עם שלך, הסכם ממון זה בסך הכל "רשת ביטחון" ועדיף לך שתהיה לך רשת כזו או אחרת..........
    אף אחד לא יכול להבטיח לך שתישארו נשואים, ואני חושבת שכדאי לך לשריין לעצמך "מקום בטוח"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביבית יקרה

יעל צ'רניאק
    12/08/2010

משתתפת בצערך על מות אמך
    בהירות ביחסים, ובעיקר בכל הנושא הכספי היא מאוד חשובה !
    כשהדברים ברורים - יש יותר חופש, נינוחות, שלווה, פחות מחשבות והתעסקות בכל השאלות הללו

אני מבינה שחשוב לך שהדירה תהיה על שמך
    חשוב לך גם להיות בסדר כלפיו - שזה מאוד חשוב והוגן

התבונני עם עצמך על כל האפשרויות הקיימות עבורך - הסכם ממון, רישום שתי הדירות על שם שניכם וכו'.
    מה מניע אותך בכל אפשרות? ביטחון, שמירה על יחסים תקינים, משענת? מה יאפשר לך לקבל החלטה שתהיי שלמה איתה? כיצד את בדרך כלל מקבלת החלטות?

ככל שתצרי יותר בהירות, ממקום נקי ואחראי (בשונה מאי נעימות, תחושת אשמה וכו') כך תקבלי את הבחירה ואת התגובה הנכונים ביותר בסיטואציה זו.

אולי כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע בנושא הסכמי ממון , ירושה, מישהו שיוכל להוסיף לך מידע רלוונטי לבחירה שלך, לפני שתדברי עם בעלך לגבי זה.

כמובן שיש פה משקע רגשי אישי ונחוצה רגישות - גם בנושא הירושה מהורייך וגם בנושא האמון והיחסים עם בעלך.
    האם את רוצה לשפר את יחסייך עם בעלך?
    לעבוד על התקשורת בינכם?
    לדבר בפתיחות זה עם זה?
    לבנות אמון ופתיחות?
    לשתף אותו בלבטייך כמקור של צמיחה ביחסים? זה דורש כמובן מוכנות ואומץ, בדקי עם עצמך האם את מוכנה ורוצה בכך.

אולי תרצי לפנות לאימון ממוקד של פגישה או שתיים שייצרו עבורך בהירות לגבי הפעולה הנכונה, כך שתהיה שלמה עם החלטתך ותוכלי לפרוש בבהירות את כל הפרמטרים הנחוצים לך כדי לקבל החלטה זו.

מקווה שזה פותח לך ערוצים לפעולה, על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה.
    שבוע טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תייעצו לי
    נתי
    08/08/2010

שלום.

בת 22 עם חבר מדהייים כבר 5 שנים.
    לפני חצי שנה הכרתי מישהו..שלא יצא לי מהראש.. נפרדתי מהחבר ונסיתי לתקשר איתו..נפגשנו כמה פעמים לא היה כלום..אבל משהו מנע ממנו לנסות אפילו את הקשר הזה..
    לפני חודשיים חזרנו לדבר.. היה נחמד. מצד אחד מראה סימנים שכן מעוניין ומצד שני עונה להודעות אחרי הרבה זמן וכותבת שזה לא אני זה הוא (שקוע בעבודה וכו') כאילו כל פעם משהו גורם לו לסיים את הקשר הזה ובפעם אחרונה הוא פשוט אמר "חזרתי לחברה שלי לשעבר, לא מעוניין מצטער". אוקי אני לא טיפשה וכנראה שהוא לא מעוניין.. בנתיים אני והחבר חזרנו, כי באמת אני אוהבת אותו..אבל הבחור השני עדין קצת בראש שלי... וזה הורג אותי מבפנים. זה הבחור הראשון שבאמת מצא חן בעיני בכל התקופה הזו שיש לי חבר..
    ואני כן "רואה" אותנו ביחד וזו תחושה שממש קשה לי איתה..
    אני עם אותו בחור כבר 5 שנים ולא ראיתי אף אחד ממטר, מגיע מישהו שבאמת שגורם לי לרצות לחזור לתחילת קשר שהכל חדש ומרגש.. ולא לא חסר לי ריגושים בגלל זה גם קצת קשה לי לתאר את ההרגשה כי בעצם לא חסר לי כלום עם החבר.. יש לי הכל ...ואני גם יודעת שהוא בחור איכותי ואין הרבה כמוהו. זה מציק וזה יושב על הלב.. ממש כמו "בגידה" שאני בכלל חושבת על האחר.

=(

מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תייעצו לי

הוספת תגובה

• נתי יקרה

עדה מורג
    08/08/2010

אני מבינה את תחושתך הקשה....כאילו את מפספסת משהו....נכון?

אני רוצה להזמין אותך להתבוננות קצרה עם עצמך....
    האם תוכלי לערוך רשימה של הדברים שחשובים לך בזוגיות? בבן זוג שאת רוצה?

עשית? או קיי, עכשיו סמני איזה מהדברים קיימים אצל בן זוגך הנוכחי ואיזה לא.....
    האם הדברים שלא קיימים הם קריטיים עבורך? האם יש מקום לפשרה או לא?

נתי יקרה, כאשר אנחנו בוחרים בבן זוג אנו מראש מוותרים על כל אלפי האפשרויות האחרות שקיימות בחוץ....(אלא אם כן מתאים לך לנהל מערכות כפולות)
    השאלה היא האם את רוצה להפסיד זוגיות יציבה מול מישהו שלא ממש מעוניין בך....בשביל הריגוש?

האם יש דרך לעורר את הזוגית הקיימת שלך? איך תוכלי להביא ריגושים חדשים לתוכה?
    זוגיות דורשת טיפוח והשקעה.....יש תקופות מרגשות ויש תקופות רוטיניות ומעייפות.

מה שחשוב הוא שתשימי את הפוקוס על השאלה: מה אני בוחרת?
    ואם בחרת.....איך אני מטפחת את הקשר הזה בצורה מיטבית?

מקווה שעזרתי לך ליצור בהירות...
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך למשוך גברים
    מרי
    03/08/2010

אני אמנם נראית טוב, ואני אומרת עפי תגובות מהסביבה
    אך מבינה אני שזה ממש לא מספיק על מנת למשוך בחור, במיוחד בחור שיש לו הרבה אפשרויות
    הלוואי וידעתי איזו התנהגות מושכת אותם בפעמים הראשונות. חלק אומרים להיות קשה להשגה, חלק אומרים תתחילי איתו כי אחרת הוא לא יידע שאת בעניין, חלק אומרים שאין חוקים...
    מצד שני גם יש כל מיני ספרים שמייעצים על יחסים, ורוב הספרים אומרים להיות קשה להשגה כי בנים הם ציידים מטבעם, אך אני מכירה נשים שהתחילו עם הבחורים שלהן והיום הן נשואות...

אני מעוניינת מאוד בבחור, שיש לו לא מעט אופציות....
    מתחילים איתי בחורים אחרים אך אני לא נותנת להם צאנס כי אני כרגע רוצה אותו....

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך למשוך גברים

הוספת תגובה

• מרי יקרה

יעל צ'רניאק
    04/08/2010

אין נוסחת קסם אחת למשוך גברים.
    בדרך כלל לא נרצה לחשוף את כל הקלפים בפגישה הראשונה ...

האם להתחיל עם הבחור או לא? זה כבר שאלה אחרת לגמרי.
    מה יותר אותנטי לך?
    איזה יחסים את רוצה ליצור בעתיד? רוצה שיוויון? רוצה ישירות? רוצה משחקים? רוצה אותנטיות?

האם את רוצה לחכות שהגבר יעשה צעד? ואם לא יעשה לשבת ולהמתין? או שאת רוצה לקחת יוזמה ולעשות איזשהו צעד בכיוון? גם חיוך או מבט מזמין זה צעד...

הקשיבי לעצמך... זו התשובה הנכונה.
    התמקדי במה שחשוב לך בזוגיות, בקשר.
    אנו לא רוצות רק להשיג גברים לשם השגתם - אלא לחיות יחד!!
    גברים הם ציידים מטבעם - האומנם כולם כאלו? אבולוציונית כן! אך בעידן הפוסט מודרני? ?
    חלק כן חלק לא, חלק מעוניינים בהדדיות ולא במשחקים!

הקשיבי לעצמך, ראי מה נכון עבורך
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!! רק שאלה נוספת

מרי
    05/08/2010

יש בחור בן 27 שהוא שייך לעולם המועדונים. הוא רואה בחורות כל הזמן..את חושבת שאם אתחיל איתו יש לי סיכוי? הוא לא עובד שם כל יום, אלא 1 לשבוע..אך הוא מבלה הרבה...
    אם כולם מתחילות איתו, אז מי זו עוד אחת שתתחיל...
    מה דעתך??

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרי יקרה

יעל צ'רניאק
    05/08/2010

עוד אחת שתתחיל איתו ....
    היא לא עוד אחת, היא את!

הביאי את עצמך, את מי שאת (הכי טוב שלך), ואם זה לא מספיק טוב ומיוחד עבורו, אז הוא לא הבחור עבורך.

שימי את עצמך במרכז, לא אותו.

האם את לא רוצה להרגיש מיוחדת עבור הבחור שאת איתו??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל את כזאת חמודה!!

מרי
    05/08/2010

תראי מה הוא רשם לי:

"הייתי בצפון עד עכשיו אז לא ראיתי..את האמת שבדיוק התחלתי לצאת עם מישהי ואני צריך לראות לאן זה מתפתח.."

האם זה לדעתך סינון?

כל כך נעלבתי שרשמתי לו: זה בדיוק המשפט שאני משתמשת שאני מסננת, או שאני לא עונה.

אז הוא החזיר לי:" לא מסנן ולא משחק זו הסיטואציה אם הייתי רוצה לסנן לא הייתי עונה פשוט".

האם לדעתך אני צריכה להרפות? ולראות אותו פעם בשבוע במסיבות? או לא לוותר וליזום איתו פגישה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרי חמודה

יעל צ'רניאק
    06/08/2010

הקשיבי תני אמון במה שהוא כותב לך
    תני לו את הקרדיט לכך שהוא דובר אמת והוא באמת כרגע יוצא עם מישהי אחרת, ואם היה רוצה לסנן לא היה עונה כדבריו.
    אם זו היית את שהוא מתחיל לצאת איתה, לא היית רוצה שהוא יסכים להצעה נוספת חדשה , לא?

על מנת ליצור יחסים המושתתים על אמון עלינו לתת אמון בשני ולהיות ראויים לאמון בעצמנו,
    אמון היא אחת מאבני היסוד החשובות ביותר בזוגיות!!!

הראי לו שאת מעוניינת והרפי - הוא כרגע התחיל לצאת עם מישהי ובודק לאן זה מתפתח...

היי כנה איתו , שידע שאת מעוניינת אם זה לא יתפתח...

כנות! דבר נפלא:)

לילה טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

מרי
    06/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    מירי
    01/08/2010

כיום אני נשואה שנתיים ועדיין חיה עם פחד נטישה. אני מפחדת שיקרה משהו שיגרום לבעלי לעזוב אותי ומנסה שהכל יהיה מושלם וזה מכניס אותי ממש למתח. כשהיינו ביחד שנה וחשבתי שהכל נהדר הוא רצה להיפרד אבל בסוף נשאר וזה ממש עשה לי רע ואני לא מסוגלת להשתחרר מזה למרות שזה קרה כבר לפני 7 שנים. מה תוכלו לייעץ לי ? כשאני מדברת איתו על זה הוא לא ממש מבין מה אני רוצה וחושב שאני רוצה להעניש אוצתו על זה שרצה לעזוב אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• מירי יקרה

עדה מורג
    03/08/2010

אני מאד מבינה את הקושי שלך להתמודד עם פחד הנטישה.....יחד עם זאת בואי ננסה להתבונן במציאות שלך היום.
    האירוע קרה לפני 7 שנים, נכון?
    היום את כבר נשואה שנתיים והוא איתך, נכון?
    אז על מה את שמה את הפוקוס?
    איך ההתמקדות בעבר תורמת לך לחיי היומיום?
    איך זה תורם לזוגיות שלכם?

בן זוגך יבחר להישאר או ללכת על פי מה שהוא מרגיש בזוגיות איתך.
    איך את חושבת שהוא מרגיש? את אומרת שנראה לו שאת רוצה להעניש אותו.
    האם זה ישאיר אותו לצדך?

מירי יקרה, הרבה פעמים כשאנחנו חווים טראומה ולא משתחררים ממנה, אנחנו נהיים אובססיביים מתוך הפחד ואנחנו מביאים על עצמנו טראומה נוספת.
    זכרי, המציאות שלך היא פרי המחשבות שלך, הרגשות שלך והמעשים שלך....

אם את חושבת על אירוע העבר, אם את מרגישה פחד ובמציאות את "מענישה" את בעלך....
    מה את חושבת יהיו התוצאות?

יש שיטות לטפל בפחדי העבר, אני מזמינה אותך להתעניין ולטפל בעצמך כדי שתוכלי ליצור לעצמך מציאות מאושרת ורגועה.

בהצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקדמות ביחסים
    נילי
    01/08/2010

איך משכנעים מישהו להתקדם ביחסים? אני בקשר שנמשך מעל לחצי שנה ומרגישה שהכול איטי ועל כל דבר צריך לעשות שיחות. מה עושים? יש התקדמות אך היא איטית.

לקביעת תור
    סגירה
    התקדמות ביחסים

הוספת תגובה

• נילי יקרה

יעל צ'רניאק
    02/08/2010

לא ניתן לשכנע מישהו להתקדם ביחסים.
    לכל אחד יש קצב משלו, זה נכון.
    את צריכה לבדוק עם עצמך :
    עד כמה את גמישה ומקבלת את הקצב של בן זוגך?
    מה זה אומר מבחינתך התקדמות? האם יש שלבים?
    האם יש זמן שאת מקציבה להתקדמות הזו? שמעבר לזמן הזה את לא ממשיכה בקשר?
    יש לפעמים נסיבות של גיל ושל פוריות שנשים רוצות לקדם את הקשר - אינני יודעת אם זו הסיבה עבורך, לא כתבת מה מניע אותך אותך לקדם את הקשר... שווה להתבונן גם על זה...

האם יש לך בטחון בקשר? האם את יודעת ששניכם מעוניינים בקשר רציני יחד?
    כשיש ביטחון כזה ואמון בביחד, יש פחות לחץ להתקדם רשמית: חתונה וכו'.

אם אין לך את הבהירות לגבי כיוון היחסים וביטחון מספק בקשר - כדאי מאוד לחזק את הקשר.
    ככל שהקשר יהיה חיובי יותר, מעצים, תומך ומפרגן לקצב של שניכם - כך הקשר יתחזק ויתקדם באופן טבעי, או לפחות יהיה אמון וודאות בכוונות וברצונו להיות ביחד.

מקווה שזה עוזר, בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'אטים אירוטיים
    רותם
    23/07/2010

שלום
    אני נשואה חצי שנה ובסה"כ נמצאת עם בעלי 3 וחצי שנים. לאחרונה גיליתי כי בשלושת החודשים הראשונים שיצאנו יחד הוא ניהל שיחות סקס עם בחורות באינטרנט, כולל שימוש במצלמה. חשוב לציין כי שלושה שבועות אחרי שיחת הסקס האחרונה שהוא ניהל עברנו לגור ביחד. למרות שעברו מאז 3 שנים שבהם לא מצאתי שום תיעוד לשיחות כאלו ולמרות שלא מדובר ביחסי מין פיזיים נעלבתי והתאכזבתי עד עמקי נשמתי והרגשתי מרומה ונבגדת. משום שעל פי שלושת החודשים הראשונים הגעתי להחלטה שאני רוצה לעבור לגור איתו אני מרגישה שהקשר שלנו כאילו מבוסס על משהו מזויף, על חוסר אמינות (אם הייתי מגלה את זה לפני שלוש שנים לא הייתי נשארת איתו). האם העובדה שהוא היה מסוגל לעשות לי דבר כזה בתחילת הקשר מעידה על כך שהוא יהיה מסוגל לעשות זאת גם בהמשך? חשוב לציין כי מבחינתי שיחות כאלו הם פגיעה חמורה באמון ומבחינה מוסרית דומות לבגידה בעיני. האם אני חיה בשקר? האם הוא אדם שמסוגל לבגוד? אני פוחדת שחוסר האמון שלי בו כתוצאה ממה שגיליתי יוביל לגירושים
    אשמח לעזרתכם
    חשוב לי להוסיף שגם בתחילת הקשר וגם כיום יחסי המין שלנו מצויינים ובתדירות גבוהה ושהזוגיות שלנו מצויינת גם לדעתו ולכן כל כך הופתעתי לרעה

לקביעת תור
    סגירה
    צ'אטים אירוטיים

הוספת תגובה

• ריקי יקרה

עדה מורג
    25/07/2010

אני חווה מדבריך סערת רגשות עצומה למרות שהאירוע היה כבר לפני מ-3 שנים.

אני מזמינה אותך לשאול את עצמך מה מכאיב יותר:
    א. יחסי המין הוירטואלים של בעלך בתחילת הדרך
    או
    ב. העובדה שהוא הסתיר את זה ממך כל כך הרבה זמן.

לגבי א. - איש לא יכול להבטיח שזה לא יקרה שוב, אך את אומרת שיחסי המין שלכם טובים, אז למה לך לחשוש?

לגבי ב. - אני מזמינה אותך לבדוק את מושג האמון ביניכם...
    מה זה אמון עבורך? מה זה אמון עבורו? איך מחזקים אותו? מה מידת התקשורת ביניכם?
    האם זו תקשורת פתוחה וכנה, מפרגנת, מעצימה? או שמא תקשורת "מסתירה", מקניטה, פוגעת?
    להערכתי כדי לבסס אמון צריך לבנות תקשורת בריאה.......

ועוד נקודה אחת....
    אני מזמינה אותך לבדוק עם עצמך את מושג הסליחה.
    האם את יכולה לסלוח על "התחלקות" שלו לפני 3 שנים?
    מה זה אומר לסלוח? אם לסלוח עושה אותך קטנה או הופך אותך לחזקה ובוגרת?

אני מזמינה אותך מכל הלב לשים את הפוקוס על הטוב שביניכם ולהשקות אותו יום-יום,
    במקום להשקיע אנרגיות במשהו שכבר חלף....
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה גברית

רז
    25/07/2010

אהלן ריקי,

אני אחלוק עמך את אשר אני חווה מסיפורך.
    ראשית אני מזמין אותך להיכנס לנעליו של בעלך. מה שעשה הנו דבר טבעי ולגיטימי. לכולנו יש תשוקות, רצונות ודחפים. בעלך היה מספיק אמיץ כדי למלא תשוקות אלו, מה שרבים אחרים אינם עושים, וזאת משום שהם מפחדים מתגובות הסביבה, ומהמוסר והמצפון של עצמם שעלול להציק להם זמן רב.
    זאת המציאות... כפי שאני רואה אותה.

במידה והיה ניתן להבטיח לך שבעלך לא יעשה דבר כזה שוב, האם באמת היית נרגעת וסולחת? כנראה שלא. החשש האמתי אינו לגבי העתיד אלא לגבי העבר - מה שקרה בתקופה בה התחלתם לצאת.
    והשאלה היא - "האם יחסינו מבוססים על אהבת אמת? הרי שאם הייתה קיימת, לא היה לו צורך בשיחות ארוטיות עם בחורות אחרות."

כאשר אנו מנסים לשנות את המציאות של הסובבים אותנו קורים שני דברים:
    א. אנו מגלים שאין באפשרותנו לשנות מציאותם של אחרים לאופן בו אנו רוצים. זאת המציאות שלהם ושלהם בלבד.
    ב. אנו מגלים שרק אנחנו יכולים לשנות את תפיסת המציאות - הרי שאין דבר כזה מציאות אובייקטיבית, וזאת משום שמציאותו של כל אחד מלאה פרשנויות.

החשש שלך בנוגע לנאמנותו של בעלך רוקם עור וגידים, ואכן עלול להוביל לגירושים או לנישואים לא מאושרים. זה בסדר... גירושים הנם לגיטימיים. החשש לרוב הוא מתגובת הסביבה... וכולנו יודעים שזה שטויות ושהכל בסדר.

ובנוגע לפתרון:
    אהבה עצמית. זהו הפתרון.
    ברגע שאדם אוהב עצמו, אין הוא תולה את האושר שלו ביחסם של אחרים.
    ברגע שתתאהבי בעצמך, ותגלי שאת מדהימה ללא שום קשר להישגים הפורמליים שלך: "תארים, מראה, בעל, רכוש, וכו' ", לא תחששי עוד למעשיו של בעליך.

כאן בדיוק מתחיל המסע אל האושר - ביני לבין עצמי.
    יש כאן מאמנים נפלאים. במידה ואת מעוניינת באימון אישי לעבר הצלחה ואושר, המלצתי היא לעקוב אחרי הלב. אם המאמן/ת אליהם פנית מרגישים לך כדבר הנכון, לכי על זה. אם עולה מולם חשש או הסתייגות מדבריהם, יש לעבור למאמן הבא.

אני מאחל לך המון הצלחה.
    חיוך :)

רז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה גברית

רז
    25/07/2010

אהלן ריקי,

אני אחלוק עמך את אשר אני חווה מסיפורך.
    ראשית אני מזמין אותך להיכנס לנעליו של בעלך. מה שעשה הנו דבר טבעי ולגיטימי. לכולנו יש תשוקות, רצונות ודחפים. בעלך היה מספיק אמיץ כדי למלא תשוקות אלו, מה שרבים אחרים אינם עושים, וזאת משום שהם מפחדים מתגובות הסביבה, ומהמוסר והמצפון של עצמם שעלול להציק להם זמן רב.
    זאת המציאות... כפי שאני רואה אותה.

במידה והיה ניתן להבטיח לך שבעלך לא יעשה דבר כזה שוב, האם באמת היית נרגעת וסולחת? כנראה שלא. החשש האמתי אינו לגבי העתיד אלא לגבי העבר - מה שקרה בתקופה בה התחלתם לצאת.
    והשאלה היא - "האם יחסינו מבוססים על אהבת אמת? הרי שאם הייתה קיימת, לא היה לו צורך בשיחות ארוטיות עם בחורות אחרות."

כאשר אנו מנסים לשנות את המציאות של הסובבים אותנו קורים שני דברים:
    א. אנו מגלים שאין באפשרותנו לשנות מציאותם של אחרים לאופן בו אנו רוצים. זאת המציאות שלהם ושלהם בלבד.
    ב. אנו מגלים שרק אנחנו יכולים לשנות את תפיסת המציאות - הרי שאין דבר כזה מציאות אובייקטיבית, וזאת משום שמציאותו של כל אחד מלאה פרשנויות.

החשש שלך בנוגע לנאמנותו של בעלך רוקם עור וגידים, ואכן עלול להוביל לגירושים או לנישואים לא מאושרים. זה בסדר... גירושים הנם לגיטימיים. החשש לרוב הוא מתגובת הסביבה... וכולנו יודעים שזה שטויות ושהכל בסדר.

ובנוגע לפתרון:
    אהבה עצמית. זהו הפתרון.
    ברגע שאדם אוהב עצמו, אין הוא תולה את האושר שלו ביחסם של אחרים.
    ברגע שתתאהבי בעצמך, ותגלי שאת מדהימה ללא שום קשר להישגים הפורמליים שלך: "תארים, מראה, בעל, רכוש, וכו' ", לא תחששי עוד למעשיו של בעליך.

כאן בדיוק מתחיל המסע אל האושר - ביני לבין עצמי.
    יש כאן מאמנים נפלאים. במידה ואת מעוניינת באימון אישי לעבר הצלחה ואושר, המלצתי היא לעקוב אחרי הלב. אם המאמן/ת אליהם פנית מרגישים לך כדבר הנכון, לכי על זה. אם עולה מולם חשש או הסתייגות מדבריהם, יש לעבור למאמן הבא.

אני מאחל לך המון הצלחה.
    חיוך :)

רז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישת הורים
    דפנה
    19/07/2010

אני ובן זוגי מזה שנתיים התארסנו לפני חודש ואמורים להתחתן בעוד חצי שנה. אנחנו ממש מתלבטים מתי כדאי להפגיש את ההורים. הם אף פעם לא נפגשו ומדובר באנשים מאוד מאוד שונים מרקעים מאוד מנוגדים. מה דעתכן? כדאי לעשות את זה עכשיו או ממש לפני החתונה?

לקביעת תור
    סגירה
    פגישת הורים

הוספת תגובה

• דפנה יקרה

יעל צ'רניאק
    20/07/2010

מזל טוב על האירוסין!

לדעתי, מה שחשוב יותר מהתזמון הנכון - הוא עבודת ההכנה שלך ושל בן זוגך.
    התבוננו עם עצמכם - מה הדאגות שלכם.
    צרו בהירות לגבי המטרה שלכם בפגישה בין ההורים - איך תרצו שהפגישה תהיה, נסו לראות אותה בדמיונכם כפי שהייתם רוצים שהיא תתנהל,
    ככל שאתם תוכלו לראות את המפגש בין ההורים כמפגש חיובי, מהנה ומוצלח - כך אתם תשפיעו על המפגש שיהיה כזה.
    כל עוד יש פחדים, חששות, דאגות לא פתורות, ראייה של המצב כבעיה! עדיף לא לעשות עדיין את המפגש!
    הפנימו את העובדה שלצורה בה אתם תבואו למפגש (אם תהיו רגועים , נינוחים, חיוביים, בתחושה אותנטית של "אין שום בעיה" וזה יהיה מפגש מוצלח) יש השפעה גדולה על המפגש בין הוריכם.

אולי אפילו תרצו לקחת אימון חד פעמי כהכנה לקראת המפגש

מקווה שעזרתי, בהצלחה לכם!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכם ממון
    ניבה
    18/07/2010

אנחנו היחד שנה. מתוך זה גרים ביחד חצי שנה. לאחרונה התחלנו לדבר על חתונה ובן זוגי הודיע לי שהוא רוצה הסכם ממון. כי הוא בא עם משהו בבנק ואני לא. אני יודעת שזה הגיוני אבל נורא נפגעתי כי זה כאילו הוא לא חושב שנצליח. מאז אני מרגישה ממש פגועה. מה תוכלו לייעץ לי בנוגע לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הסכם ממון

הוספת תגובה

• ניבה יקרה

עדה מורג
    20/07/2010

אני יכולה להבין את הפגיעות שלך .....את לפני הקמת בית בישראל ואת רוצה להצליח.
    לעומת זאת הוא חושב על מה יקרה אם.....

אני חושבת שאין בכך סתירה. ברור לי ששניכם רוצים להצליח בשותפות שלכם ,אך מצד שני
    שותפות מצליחה כאשר יש בה בהירות על כל פרטיה וביטחון לשני הצדדים.
    אם חברך זקוק להסכם הממון כדי להרגיש בטוח, אז למה לא?

מבחינה כספית את לא מפסידה ולא מרוויחה, ומאידך את מרוויחה את הביטחון שלו, את הבהירות בשותפות.

כדי ששותפות תצליח יש צורך בהשקעה תמידית....
    מעבר להסכם הממון אני מזמינה אותכם לערוך הסכם נוסף (לא חייב להיות משפטי....:-)
    על כל הדברים שחשובים לכם: חלוקת תפקידים, שיתוף ואחריות, חינוך ילדים בעתיד וכו'
    כל מה שבעתיד יכול להוות מכשול....נסו כבר מעכשיו ליצור בהירות והסכמה.

מקווה שעזרתי....ובהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומדת בדרך..
    לילך
    09/07/2010

אני בת 23 וחבר שלי בן 28,אנחנו ביחד 3 וחצי שנים ולצערי הוא עדיין גר עם ההורים שלו!!!
    הקשר שלנו טוב או בכל מקרה היה בעבר טוב. רוב הלילות הייתי ישנה אצלו כי הוא אוהב את הפינה שלו,כמובן שכל אחד אוהב את הפינה שלו וכך גם אני, אבל וויתרתי כי אני אוהבת אותו ורוצה להיות איתו. כל הסדק, הפער שנוצר בנינו קורה בגלל אמא שלו.
    מטבעי אני אוהבת להעניק ועושה דברים מכל הלב ולכן כשהוא רוצה שאני יכין לו אוכל או נשנוש אני עושה מכל הלב, שמתי לב שבכל פעם שהייתי מכינה לו משהו (עוגיות, כבושים,סלטים וכו') הוא היה לוקח לבית שלו והיא יומיים לאחר מכן הייתה מכינה לו את אותו דבר, למרות ששנים היא בכלל לא רצתה להכין לו את המאכלים האלו. בכל פעם שאני נמצאת אצלו בימי חמישי היא "דורשת" ממני לנקות את החדר "שלנו" (למרות שאני רק ישנה שם ולא נראה לי שאפשר לקרוא לזה החדר שלנו!, אני מתקלחת בבית, הבגדים שלי בבית ) בכל פעם שטפתי את החדר כדי לא ליצור חיכוכים ומריבות בנינו, אבל ביום חמישי היא כבר עברה כל גבול אפשרי, הוצאתי את המים מהחדר אל המסדרון וחזרתי לחדר להוציא את שאר המים, והיא התחיל להשתגע ולצעוק כל מיני דברים עלי, היא אמרה לו " אני מאחלת לך שהיא תשטוף לך את הבית פעם בחודש כמו שהיא שוטפת פה" ועוד דברים כאלה . כל כך נפגעתי ולא הצלחתי אפילו לבלוע את הרוק. למרות שאני לא צריכה להצתדק כל יום חמישי שטפתי לו את החדר, ניקיון לפסח אני עשיתי בחדר שלו! היא מצפה ממני שאני יזרוק את הבקבוקי שמפו הריקים למרות שאני אפילו לא מתקלחת שם. למרות שהפכה אותי לסינדרלה שלה אלי היא מתנהגת בצורה מגעילה ולכלתה שלא מנקה אחריה או אחרי הבת שלה היא מתייחסת כאל מלכה! אני חייבת להגיד שזאת לא הפעם הראשונה שהיא מתפרצת עלי ובכל פעם שהיא התפרצה עלי לא עליתי לשם שבועיים בערך במשך כל הזמן הזה היא חיתלה אותו. בפעם האחרונה הוא בא לישון אצלי ודיבר עם אחותו הנשואה, זו דיברה עם האמא ואמרה לו שזה מצב בעייתי אבל בגלל שהיא אישה בת 70 צריך לעזור לה. ביום שישי הוא הלך לבית וחזר שונה, הוא התהפך עלי 180 מעלות, פתאום אני זו שלא בסדר והיא המסכנה.
    מאז אני רואה אותו רק בערבים שהוא בא לישון אצלי, הוא לא נוגע בי, לא מראה טיפת אהבה, הוא בא יושב עם ההורים שלי או עם אחי , כשהוא עייף הוא עולה לישון אנחנו ישנים ביחד אבל כל אחד עם הפנים לכיוון השני, אני ממש מרגישה כמו 2 זרים שחולקים את אותה מיטה, מאז המקרה עברו שבועיים והוא אפילו לא מציע לי לבוא אליו (ובכל פעם הוא היה מזמין אותי בכל יום). אני מרגישה שהיא עושה את זה בכוונה כדי שהוא יתרחק ממני ואז יהיה רק שלה, שכחתי לציין שהוא בן זקונים. זה נראה כאילו הוא ממש סובל כשהוא בא אלי, הוא ואחיותיו מצפים ממני שבכל פעם שאני שם אני ישב איתה וידבר איתה, אבל הבעיה שאין לי על מה לדבר איתה וחוץ מזה אני הולכת לשם בשביל להיות איתו לא איתה!
    אני מרגישה שהקשר בנינו מתפורר לי בידיים..
    אשמח לשמוע עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    עומדת בדרך..

הוספת תגובה

• המשך

לילך
    09/07/2010

נראה לי שהוא לא מזמין אותי בגללה, כי היא אמרה לו משהו
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות יקרה....

עדה מורג
    09/07/2010

אם תרשי לי, נראה לי שאת לא אובדת עצות אלא פשוט אובדת מיקוד.
    ולמה אני מתכוונת?

הדבר הכי חשוב הוא לשמור על המרכז שלך ולא להיות מושפעת מכל כך הרבה גורמים: החבר, האימא, האחות, הגיסה... נשמע כאילו יש פה יותר מדי קולות שמשפיעים עליך.
    חשוב שאת תקשיבי לקול אחד בלבד: קול הלב שלך!

מה את מרגישה כלפי הבחור?
    איך את רוצה שהקשר ביניכם יראה?
    איזה איכויות את רוצה שיהיו בזוגיות שלכם?
    מה את מוכנה לתרום לזוגיות?
    מהם הצרכים שלך בתוך הקשר הזוגי?
    מהם הקווים האדומים שלך במערכת היחסים? כלומר: מה אם יקרה את לא תהי שם יותר.

אם אכן יש ביניכם אהבה אני מזמינה אותך לגייס את בן זוגך לאתגר משותף.
    איך להתמודד ביחד עם המצבים והיחסים שנוצרו בתוך המשפחה.
    אם אתם רוצים לקדם את הזוגיות ולהקים בהמשך משפחה יש צורך למצוא שפה משותפת, הסכמים ברורים כמו : מקום מגורים משותף, קשר כלכלי, שותפות, זמני איכות, תוכניות משותפות ועוד.
    נראה שגם לבן זוגך לא קל במצב הנוכחי, פעם הוא לצדך, פעם הוא לצד אימא שלו...
    כאשר היחסים ביניכם יהיו ברורים והכיוון שלכם יהיה ידוע, תוכלו גם לקבוע גבולות מול יתר בני המשפחה .

מקווה שעזרתי לך. בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הבנה אחרי הצעה וילד בדרך
    עומר
    07/07/2010

מחלוקות ואי-הבנות אחרי הצעת נישואין ותינוק בדרך.
    ארוסתי גרושה בת 33, אני רווק בן 30.
    היא התגרשה לפני 10 חודשים, גירושים מכוערים...
    אנחנו ביחד כ-5 חודשים. הקשר שלנו היה אינטנסיבי מהתחלה והרגשנו שאנחנו רוצים לחיות יחד ולהביא ילד.
    אני עם מחלת כליות כרונית וכרגע עובד במשרד חצי משרה, כמעט שנה.
    ברור שאני מחפש משרה מלאה ולהתקדם וגם בסוף להיות עצמאי.
    הסברתי לה שיש לי גב כלכלי מסבא שלי ואני לא דואג כי אני לא פרזיט.

אמא שלה לא קיבלה אותי מההתחלה ברגע שהיא שמעה שאני חולה כליות, היא אמרה לה למה את מכניסה ראש בריא למיטה חולה.
    עדיין, הבנתי שזה קשה לה לקבל אבל באתי והכרתי את ההורים שלה, הסברתי להם על המחלה ועל זה שיש לי גב כלכלי והייתי(וגם זוגתי) בטוח שהם יותר הבינו ואולי יקח להם זמן לעכל שזה קרה כל-כך מהר ונושא המחלה אפשר לחיות איתה רגיל. והיינו בטוחים שלפחות הם יהיו מאושרים בשביל הבת שלהם.

לקחתי יוזמה והלכתי לדבר איתם לבד, הכי פתוח וכנה שאפשר.
    אמא שלה שאלה מה אתה יכול לתת לבת שלי, איך אתה יכול לפרנס אותה. מה אתה יכול להבטיח לה.
    אמרתי לה שלהבטיח אני יכול רק את המוות... הסברתי לה שלסבא שלי יש גב כלכלי מבוסס ושהוא תמיד יעזור ויהיה איתי. ובקשר למחלה שכרגע אני בריא ולגבי העתיד תמיד יש פתרונות, ניתוח וכדמ'. וחוץ מזה גם בנאדם בריא לא יכול להבטיח כלום לגבי העתיד שאפשר לקום בבוקר לגשת למכולת ולהידרס חס וחלילה.

היא אמרה לי שאם זוגתי הייתה אם חד הורית הם(ההורים שלה) היו מוכרים את הבית וקונים לה בית 3 חדרים.

ובגלל שאין לי עבודה מסודרת ואמרתי שיש לסבא שלי ממון, אז למה שהסבא לא יקנה לנכד שלו בית.

אחרי כל זה עשינו מפגש בין המשפחות, והיה פיצוץ נוראי... ההורים שלה הזמינו את ההורים שלי אליהם, ההורים שלי הביאו עציץ יפה, בקבוק יין...לא הייתה תודה, לא חיבוק לא נשיקות, לא פתחו את היין לשתות לחיים.
    יושבים בשולחן לקפה ועוגה, והם לא יוזמים שיחה לגבי החתונה והילד.
    מהרגע שיושבים מרגישים זלזול וחוסר כבוד מצד אמא שלה, שמעשנת ליד בתה שבהריון, הולכת לענות לטלפון תוך כדי, אומרת שהיא רוצה שנגור קרוב אלייה כי היא יודעת איך לגדל את הילד ומתפארת בזה שהיא הייתה עובדת סוציאלית 33 שנה, ונותנת הרגשה מי זאת אמא שלי לעומתה.
    אחרי איזה חצי שעה אמא שלה פתאום יוצאת במתקפה ואומרת אני מאוד פסימית לגבי הקשר הזה אני לא רואה לזה עתיד, בשלב הזה אמא שלי כבר לא יכלה יותר, אחרי הזלזול הזה ואחרי שאמא שלי תרמה לי כליה והיא ככה יורדת ורואה הכל שחור, התחילה לבכות ויצאה משם בדמעות.

מאז יש נתק מוחלט בין זוגתי להורים שלה, כי תמכה בנו.
    באותו הלילה, ההורים שלי התקשרו ואבא שלי אמר לי וזוגתי שמעה שנראה לו שהיא מסובבת אותי על האצבע ומההתחלה לא אהב אותה, ארוסתי בעלת ביטחון עצמי מאוד גבוה ומאוד אסרטיבית ומדברת הרבה, ומפה נראה לו שהיא לא מקשיבה ותמיד יודעת הכל.

המשך בהודעה למטה

הוספת תגובה

• המשך

עומר
    07/07/2010

גם בויכוחים ביניינו, שהיא מדברת ואני מנסה להשחיל מילה באמצע היא מתעצבנת, אבל שאני מדבר והיא רוצה להשחיל מילה באמצע היא אומרת זה חשוב ואני רוצה להגיד עכשיו ותמשיך אחרי שאני אגיד מה שאני רוצה.

הדבר הבעייתי כרגע ביניינו זה נושא כלכלי, שאני אומר לה שיש לי גב כלכלי והיא אומרת אני מאמינה רק למעשים.
    אני מאמין שסבא שלי יקנה לנו בית, אבל ירצה לרשום אותו עליו או עלי ולא עלינו. היא אומרת שזה לא מקובל ואם נותנים מתנה נותנים לשניינו ולא רק לי, היא סגורה על דירת גן ברחובות, גדרה או נס ציונה, ככה שזה +- 1,500,000 ש"ח.
    היא אומרת ומה יקרה אם חס וחלילה נתגרש עוד שנתיים.
    אז היא אומרת נחכה שתיהיה לך קביעות ואז ניקח משכנתא ונקנה...כי היא אומרת שלא ייתנו לי עכשיו.
    אני אמרתי עזבי אני יביא 750,000 מזומן ואת תקחי משכנתא על כל השאר, 50/50... אז שוב היא נכנסת לזה שלא, שאם יש צריך לתת...
    הסברתי לה שלסבא שלי יש 2 בנות ועוד 6 נכדים, והיא עדיין בשלה וחושבת שבגלל שאני "חולה" מגיע לי יותר.

סבא שלי מאוד אוהב אותי ויקנה לי בית, אבל קשה לי להאמין ובצדק נראה לי שהוא ירשום אותו על שם שניינו, מי יכול להבטיח שהיא לא תתגרש בשנית ואז חצי מהבית שלה, היא אומרת שהסכם ממון עושים שיש נכס מההתחלה למישהו ולא אם עכשיו אנחנו ביחד אז זה לשניינו ישר.

ואמרתי מה עם סבא שלי ייתן לי רק 500,000 אלף ש"ח ונקנה בית במליון ולא במליון וחצי, היא אמרה שלא ונחכה עד שיהיה ובגלל שכרגע אני לא מרוויח הרבה ולא יחתמו לי משכנתא אז אולי כרגע לא כדאי להתחתן בגלל שאני לא מסודר.

מאוד קשה לי עם הגישה שלה שאם יש נותנים והיא לא מעריכה את זה ואומרת תודה על כל שקל שייתנו ואם ייתנו ונרשום את זה רק עלי זה לא מקובל עלייה ואם ייתנו וסבא שלי ירשום את זה עליו כרגע ואולי בעתיד הלא רחוק שנראה שהכל עובד כמו שצריך נעביר את זה על שניינו.

או שתגיד תודה על מה שייתנו ולפי זה נראה איפה נגור, היא הולכת ראש בראש איתי על זה שהיא לא עוברת עכשיו שוב לדירה שכורה רק לקניית בית(לפי מה שהיא רוצה) ואם אין כרגע הכל שיהיה רשום על שניינו אז אולי כדי לא להתחתן והיא מדגישה ואומרת שגם אי מעבר לקניית בית בזמן הקרוב יכול להוביל לבעיות בזוגיות ובקשר.

אשמח לדעת אם דעתי הגיונית ואם יש אפשרות לייעוץ זוגי אולי שיכול לפתור עניין זה.
    בתודה, עומר.

והכי חשוב,אני מאוד מאוד אוהב אותה והיא אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומר יקר

יעל צ'רניאק
    08/07/2010

אני קוראת את דבריך,
    וחווה את רצונך הכנה לפתור את הבעיות שעולות בינכם על רקע אי ההסכמות, הנושא הכלכלי, חוסר הגמישות, התניית הנישואין בקניית בית רשום על שניכם...

אתה שואל האם דעתך הגיונית - דעתך בהחלט הגיונית.
    אך כדי לפתור את הבעיות הללו שללא ספק מעיקות על הקשר בינכם, במיוחד כשאתם בדרך להקמת משפחה, הייתי מציעה לכם לנסות לאמץ חשיבה של יחד ולא של נפרדות.

אם אתם אוהבים אחד את השני כמו שאתה מציין, השקיעו מאמץ בלחשוב על טובת הזוגיות שלכם, טובת העתיד שלכם ביחד.
    ככל שתשקיעו אנרגיה , חשיבה ומיקוד בבעיות ובאי ההסכמה לגבי העניינים הכספיים, כך יעמיקו הבעיות ותחושת הנפרדות.

אתן לך מטאפורה : יד ימין רוצה משהו אחד ויד שמאל רוצה משהו אחר, כשכל יד חושבת על האינטרס האישי שלה, הן יכולות לריב זו עם זו ולעולם לא להגיע להסכמה, כל יד תרגיש שהיא מוותרת או צודקת או יודעת יותר טוב מהשניה מה טוב עבורה, אך כשהן מבינות שהן שייכות לגוף אחד, הן מתחילות לחשוב על טובת הגוף כולו ולא על טובתם האישית, הן חושבות כגוף אחד עם שני מוחות מהי טובתו הגבוהה של הגוף כולו.

אותו הדבר עם הזוגיות, יש צורך בבניית אמון עמוק, מוכנות לראייה משותפת, רצון להגיע להחלטה הטובה ביותר עבור הזוגיות , עבור הקן המשפחתי החדש שאתם בונים יחד.
    יתכן וייעוץ או אימון זוגי יכול לעזור לכם בכך, לכוון את המיקוד לבניית בסיס בריא ויציב לזוגיות, לקבל החלטות משותפות מתוך התבוננות של שניכם במה שנכון ביותר עבור הקשר.

זוהי דרך חדשה להסתכל על הזוגיות , הסתכלות מתוך טובת הזוגיות ולא מתוך נפרדות ואינטרסים אישיים.

מקווה שזה עוזר,
    סוף שבוע רגוע ומאוחד!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 16 שנים ביחד - הסקס על הפנים
    גניה
    05/07/2010

אני ממש לא יודעת מה לעשות. אני כל הזמן מאשימה את בעלי שהוא לא נמשך אלי והוא לא אומר לי שהוא אוהב אותי כשבעצם אני לא נמשכת אליו. אני נראית יחסית טוב (מקבלת מחמאות מסביב אבל חסרת בטחון) והוא לטעמי נראה רע... המצב כבר בלתי נסבל וכל הזמן אנחנו רבים... אתמול שאלתי אותו איך הוא מרגיש עם זה שהמשיכה שלו כלפי ירדה עם השנים כתוצאה מכך שנראתי פעם יותר טוב וכתוצאה משעמום והרגל. בעצם התקלתי אותו בשאלה שהתשובה היחידה שהייתה מרצה אותי הייתה: "אני אוהב אותך כמו פעם ואת עדיין מושכת אותי ואת יפיפיה..." אבל זה לא קרה והוא פשוט התעצבן והתחיל לצעוק עלי מה אני רוצה ממנו ולמה אני חייבת לחפור ולהרוס כל הזמן... אז עוד פעם רבנו בפעם המי יודע מה על זה שאני לא מרגישה שהוא מספיק אוהב אותי ונמשך אלי כשבעצם באותו זמן ברור לי שאני ממש ממש לא נמשכת אליו.. נשמע מטורף לא.? מה עושים ? יש לנו 4 ילדים מקסימים והוא כל הזמן אומר לי שנראה לו שאני עושה הכל כדי להתגרש...

הוספת תגובה

• גניה יקרה

עדה מורג
    05/07/2010

אני שומעת את התסכול שלך ויחד עם זאת לא ברור לי מה את שואלת......
    נדמה לי שהתשובות שאת מחפשת טמונות ממש בדברים שכתבת.

לעתים, כאשר קשה לנו לעמוד מול האמת שלנו , אנחנו מאשימים את האחר .
    את מכריזה שאת לא נמשכת לבעלך ואת מאשימה אותו שהוא לא נמשך אליך.....
    איך יוצאים ממעגל סגור זה?

בואי נתבונן יחד על עצמך ועל יחסיך עם בעלך....
    מלבד המראה החיצוני של בעלך, איזה איכויות חיוביות את מוצאת בו?
    האם את אוהבת אותו?
    מלבד המראה החיצוני שלך (שהיום פחות טוב מאשר בעבר) איזה עוד איכויות חיוביות את מוצאת בעצמך?
    האם את אוהבת את עצמך? האם את מטפחת את עצמך?
    מי את רוצה להיות מול בעלך כדי שישוב להימשך אליך? האם להיות מקטרת ו"חופרת" מקרב אותו אליך?
    איך תוכלי לשנות את אופן התקשורת אתו?
    על מה תוכלי לשבח אותו? על מה תוכלי לעודד אותו?
    כמה זמן איכות אתם מבלים ביחד?
    כמה שיתוף פעולה , תמיכה, חברות יש ביניכם?

גניה יקרה, משיכה מינית היא רק פן אחד ביחסים זוגיים . מזמינה אותך לטפח צדדים אחרים בזוגיות
    כדי שגם המשיכה המינית תשוב ותתעורר.
    מקווה שנתתי לך כיוונים למחשבה....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדה

גניה
    05/07/2010

עדה תודה על התשובה המהירה. אני יודעת שהרבה מהתשובות נמצאות בתוכי באמת נתת לי כיוון מחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל מסנגר על כולם
    יעל
    04/07/2010

אני לא יודעת כבר איך להתמודד. . אני לא יודעת אם זה תופעה נורמלית ואספר בקצרה: קורה לעיתים שיש לי הצורך לשפוך מהלב, לפני מי לא שופכים אם לא לבעל שהוא אמור להיות גם חבר. הוא טיפוס ביקורתי וקודרני מאד. הוא לא נותן לי לומר שום לשון הרע על אף אחד. אבל לא פעם ולא פעמיים הוא כן אמר לי, וזה מאד נורמלי להגיד לפעמים, ואני מקשיבה, משתתפת, לא סוגרת לו את הפה, והוא רק מסנגר על כולם חוץ ממני. גם אם אני צודקת, אסור לי להגיד שום דבר רע על אחרים. זה סיוט שלא מהעולם הזה. תמיד אני צריכה לחשוב פעמיים מה להגיד, אם זה לא נראה לו - הוא מתקיף אותי בדיבור, פוגע בי ומסנגר על כולם. זה כואב עד מאד. לעיתים נראה לי שהוא נשוי לכל העולם חוץ ממני. לי נראה נורמלי, שהבעל יגן ויהיה עם האישה ולא כל הזמן יגן על אחרים. גם אם הוא יודע שאני צודקת, אסור לי בתכלית האיסור להוציא מילה רעה מהפה. אני חושבת שזה חולני. לו אני תמיד מקשיבה יפה, ולעולם לעולם לא הראיתי לו שדבריו לא נראים לי, ולא פוגעת בו. אם הייתי יכולה מבחינה כלכלית לעזוב אותו - הייתי עושה זאת מזמן. אני תמיד עצובה במחיצתו. אין לי שמחת חיים. היתרון היחיד שבו: שהוא אוהב לעזור ואבא נפלא. לייעוץ לא מוכן לשמוע, אומר שכך הוא ועלי להשלים. מה אני עושה???? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעל מסנגר על כולם

הוספת תגובה

• יעל יקרה

יעל צ'רניאק
    04/07/2010

אני שומעת מדברייך הרבה כעס ותסכול.
    אני יכולה להציע לך כמה כיוונים להתבוננות:
    1. היות ואת בעלך את לא יכולה לשנות (לפחות לא מבלי שהוא ירצה בכך), האם את יכולה למצוא לך חברה קרובה אותה תוכלי לשתף במה שעובר עלייך במקום את בעלך, היות והוא לא מגיב בדרך בה את רוצה.
    2. מה תוכלי לעשות על מנת לשנות את יחסך לחיים, ליחס חיובי יותר לחיים שלך? בעלך בסיטואציה הזו (אולי בלי שהוא יודע), משקף לך משהו בעצמך - מה את יכולה ללמוד מכך? כיצד תוכלי לקחת אחריות גדולה יותר על חייך ולשנות את יחסך לחיים, לאנשים אחרים סביבך, לבעלך, לעצמך?
    3. מי את רוצה להיות? איזה אדם את רוצה להיות? איזה איכויות שלך היית רוצה לבטא יותר בחייך? אין לי ספק שיש בך הרבה איכויות חיוביות שתוכלי לבטא יותר בחייך.
    איך זה היה נראה אם היית מבטאת איכויות אלו?

אני מודעת לעובדה שפנית בגלל שבעלך מסנגר על אחרים, אך לא ניתן לשנות אותו מבלי רצונו. ומכיוון שאת פנית אלינו , אני פונה אלייך להתבונן עם עצמך איזה שינוי בעצמך את יכולה לעשות, כך שיעשה שינוי גם בכל מערכות היחסים שלך. אם תעשי שינוי בעצמך ללא ספק - תרגישי טוב יותר בכל סיטואציה בחייך, מול עצמך, מול בעלך ומול הסובבים אותך !

מקווה שזה יעזור לך..

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עיצה
    קמי
    28/06/2010

אני ובעלי כבר סבא וסבתא. אין לנו תקשורת טובה ואנו לא מסוגלים לפתח שיחה על שום נושא בעולם. בקיצור חיים מאוד משעממים. לשנינו יש נושאי שיחה עם אחרים אבל בינינו = אין!!! מה עושים ועל מה מדברים כשרוב הזמן אנו שותקים או רבים? לי יש הרגשה שהוא לא מבין למה אני מתכוונת כשאני אומרת משהו והוא מבין בצורה אחרת לגמרי, זה גורם לי פשוט לא לדבר עדיף לי כך מאשר שיבין בצורה אחרת לגמרי ממה שהתכוונתי. מה עושים? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עיצה

הוספת תגובה

• קמי יקרה

עדה מורג
    28/06/2010

אז קודם כל הרשי לי לברך אותך על כך שאתם כבר סבא וסבתא ועדיין ביחד. זה לא מובן מאליו בימים אלה.
    שנית הרשי לי לברך אותך על שאכפת לך ממה שקורה בתקשורת ביניכם...
    את יודעת? לפעמים אנחנו נכנסים למעגל סגור ונראה שאין לנו יציאה ממנו.
    הרבה יותר קל להסתגר ולא לגרום לעימותים או אי הבנות.

תקשורת זה פן מאד מאד חשוב בזוגיות! אם את רוצה לשנות את המצב שנוצר, יש צורך למצא דרך לתקשורת אחרת. מאחר וזו את שאכפת לך מה קורה, בואי ננסה להתבונן בתקשורת שלך:

מי את כשאת מדברת אליו? (רוטנת, כועסת, מבקרת, משעממת, דורשת או רכה, משתפת, אוהבת, מקשיבה, מתעניינת - בחרי מה שמתאים לך)

מי את כאשר הוא מדבר אליך?איך את מקשיבה? איך את מגיבה?
    באיזה נושאים את יוזמת שיחה איתו?
    כמה את בהירה בדבריך?
    עד כמה את משדרת נכון את מה שאת רוצה?

את טוענת שהוא לא מבין את כוונתך....
    אני טוענת שיש לנו אחריות על מילים שיוצאות לנו מפה, האם את בודקת מה הוא מבין ומה לא?
    האם את יכולה לומר את הדברים אחרת כדי שיבין בדיוק את הכוונה שלך?

יקירה, הסתגרות היא לא הפתרון....זה מביא לריחוק, למתח, לבדידות.
    אם חשוב לך לשנות את התקשורת, תשברי את את המעגל הסגור, תשני את את ההתנהלות, את הטון, את התוכן.....ואני מבטיחה לך שהצד השני יגיב בהתאם.

מקווה שעזרתי.....בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה