פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר
    חלי
    04/05/2010

שלום

אני נשואה 38 שנה בת 56 + 4 ילדים בוגרים בעלי תואר ראשון
    כל החיים עבדתי, נשואה עם אדם מאוד אדיש מטבעו, לא מעניין אותו דבר ,לא זכיתי לפינוקים כמו כל אשה
    ראה אותי תמיד כמובן מאליו. תמיד רצתי ועודדתי ללימודים כדבר החשוב ביתר לילדי
    האבא אף פעם לא היה שם.
    אציין גם שמזה כ 19 שנה הוא התחיל ללכת למועדון בילארד ושם היה מבלה שעות
    אפילו עוזב את העבודה למטרה ומגיע הביתה בערב מאוחר.
    כך עברו השנים ואני עסוקה עם עבודה והילדים
    בשנת 1994 פניתי אליו ושאלתי אותו , שיחליט יש לו משפחה ילדים מה הוא רוצה את הבילארד או המשפחה הופתעתי ...
    ואז עזב את הבית לאמא לו, למחרת שחיפשתי אותו \ ופה הטעות \ האמא אמרה שאני יבוא לקחת אותו אם אני רוצה.
    ומאז התחיל להמר במכונות מזל ומאז החיים השתנו. משקר, חיסל כל פרוטה שהיתה
    והיום מזה 3 חודשים אינו מדבר איתי כי לא נתתי כסף מחשבון של אימי
    וכל הזמן מחפש תירוצים.
    3 חודשים אנו מדבר לא יישן איתי בחדר , אני שואלת אינו עונה .
    אבל אוכל ובגדים נקיים מקבל.
    איני יודעת אם הוא מנסה לשבור אותי שאני יציע הפעם לפרק את הזוגיות ואז יהיה לו כסף.
    חשוב לציין שהוא בא ממשפחה קטנה והרוסה . (ניצולי שואה) כולם גרושים.
    זכה ל בית חם ילדים תודה לאל מוצלחים ורוצה גם את זה להרוס.
    לפני כ-3 שנים בפעם הראשונה אמר ליד הילדים שרוצה להתגרש , אינו אוהב אותי. קיבלתי שוק, היתי פגועה לזה לא האמנתי.
    אני היתי בשבילו כל העולם. העמדתי אותו גם על הרגליים אפילו שהערכה לא קיבלתי אף פעם
    היום אני במשבר די רציני לא ישנה בלילה. מוטרת,
    רק המחשבה שלפרק זוגיות, קשה לי מאוד עם זה , איני ישנה בלילות, לוקחת כדורי הרגעה
    מאז בתוך תוכי היחס אליו גם השתנה, התחלתי לדאוג לעצמי, ולפני שנה אמר שוב לבת
    בטלפון שתגיד שהוא לא רוצה שאני אקבל התקף, שהוא רוצה לפרק את החבילה
    ואז שהגעתי מוכנה אמרתי לו תגיד לי למה דרך הבת שלנו, אם אתה רוצה ללכת תלך חופשי הבית אני לא מוכרת כי למעשה הוא מענויין בכסף של הבית
    מה אני עושה
    אנא תנו לי עצה, אני ישנה רק עם לוריואן איני יודעת מה לעשות ,
    אני לא מבינה למה כל כך קשה לעשות את הצעד הזה בתת מודע שלי אניי ודעת שיותר יהיה לי
    מנסה לדחוק את המחשבה
    אנא עזרו לי מה אני עושה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר

הוספת תגובה

• חלי יקרה

עדה מורג
    04/05/2010

אני חווה מדבריך את הקושי הגדול אך בעיקר אני מתרשמת שאת פועלת מתוך פחד.
    את מתארת את כל מסכת חייך, את הנתינה האינסופית לבעל ולמשפחה ומאידך את מתארת את ההתנהגות של בעלך.

על מנת שתוכלי להגיע להחלטה כלשהי רצוי שתעשי אותה ממקום מפוקח ובהיר ולא ממקום של פחד משתק.
    האם את יכולה לערוך רשימה אובייקטיבית של מה יש לך ומה אין לך בזוגיות הזו?
    מי את שם? מה זה אומר עליך שכל השנים ויתרת למול ההתנהגות שלו?
    כדי שהוא יכבד את הזוגיות שלכם את צריכה קודם לכבד את עצמך......
    גם היום את מספקת "שירותי בית" למרות שהיחסים בעצם לא מתקיימים......

לאחר רשימת המאזן , אני מזמינה אותך לשאול את עצמך שתי שאלות:
    א. מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות אם אפרק את החבילה?
    ב. מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות אם אשאר בזוגיות?

וכאשר תדעי מה נכון לך יותר.....שאלי את עצמך גם
    א. מה ארוויח אם אשאר?
    ב. מה ארוויח אם ניפרד?

אני מציעה לך להסתכל על הדברים לא רק באספקט הכלכלי שלהם. חייך שווים יותר!

רק אם תסתכלי על המציאות באומץ את תדעי בבהירות מה לעשות.
    הפחד הוא אויב האהבה....האם לא מגיע לך לחיות באהבה ובשקט נפשי?

מאחלת לך שתאזרי כח להחלטה הכי נכונה עבורך.
    עדה

אם את זקוקה לתמיכה נוספת אני פה בשבילך.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות שנגמרה

יוסי
    10/05/2010

שלום לך,
    ברור לך שהאיש הזה לא אוהב אותך.
    אני מעריך שאתם לא שוכבים שנים.
    את נאחזת בקרנות המזבח.
    שחררי אותו .
    אם צריך תמכרי את הבית אם יש לך אפשרות תקני ממנו את חלקו.
    ותתחילי לחיות אולי אפילו תמצאי לך בן זוג חדש שיאהב אותך כאשה ולא כמשרתת.
    שחררי אותו ותתחילי לחיות לא נשארו לך יותר מידי שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה
    קארין 30
    02/05/2010

שלום
    אני בת 31 נשואה שנתיים יש לציין שאנחנו חברים טובים מדברים על הכל עברתי בעבר בגידה לא עם הנוכחי ולא יצאתי ממנה. אני נמצאת בסביבת האנשים שמספרים על בגידות רומנים שמתפתחים בעבודה
    אני נורא קנאית וכל הזמן משגעת את בעלי ומפחדת שיהיה משהו דומה,הוא עובד עם נשים יפות
    ולא ממש סומכת עליהן (לצערי)
    וכשיש להם אירוע מהעבודה כולם הולכים ללא בני זוג וזה נורא מכעיס אותי ותמיד אני רבה איתו למה הוא לא לוקח אותי, קשה לי לבטוח ולסמוך עליו ותמיד הוא כועס עלי על זה.
    רציתי לדעת האם זהמקובל שהוא הולך לבד?
    אני חיה חיים לא בריאים וכל הזמן מעסיקים אותי שטויות רציתי להתיעץ מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף עזרה

הוספת תגובה

• קרולין יקרה

עדה מורג
    03/05/2010

אני מאד מוקירה אותך על כך שהבנת שאת חייה חיים לא בריאים ואת רוצה לצאת מזה.

אז כדבר ראשון הייתי מזמינה אותך לנסות לרגע לשים את העבר בצד ולבחון את המציאות, את העובדות. בפועל בעלך נמצא איתך , הוא בחר בך לאישה ואתם חברים טובים ומדברים על כל דבר.
    האם את מסוגלת לראות את הברכה שבעובדה זו?

המציאות שאת יוצרת לעצמך היא תוצאה של חווית העבר בתוספת העיסוק הבלתי פוסק בנושא.
    האם תוכלי להפריד בין חווית העבר ועובדות ההווה?
    את משליכה את חווית העבר על בעלך הנוכחי ויוצרת לעצמך מציאות מדומה.....
    האם תוכלי להפריד בין הפחד שלך לסיפורים של אחרים? אז מה אם כולם מדברים על בגידות? זה לא שייך לך....

הדרך הטובה לעשות זאת זה לקחת אחריות על המחשבות שלך ועל הרגשות שלך.
    העבירי את הפוקוס מהעבר להווה, התמקדי בדברים הטובים שיש בזוגיות שלכם, טפחי את הקרבה שלכם, אהבי את עצמך והעניקי אהבה לבעלך. טפחי את עצמך, מצאי לעצמך תחומי עיסוק מספקים ותרגישי ראויה לאהבתו של בן זוגך. שום "אישה יפה" בחוץ לא תהיה אטרקטיבית יותר ממך.

קנאה הוא רגש הרסני, מזמינה אותך לבחור בהערכה עצמית, באהבה, בנתינה.....כל אלה יביאו לחייך גם שלווה ושמחה.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• **** שאלה נוספת לעדה

קארין 30
    05/05/2010

שלום, אני מודה לך על תגובתך ועזרתך......
    ניסיתי לעבוד על עצמי ואני לא מצליחה. בעלי טוען שאני כל הזמן חונקת אותו ושאני מקנאת ואין סיבה וכל הזמן שאני עם העבודה שלו אני לא נהנת בחברתם (במיוחד שיש מישהי שעובדת צמוד אליו והיא ממש יפה)הוא מוטרד מזה שאני כל הזמן רבה איתו על הנושא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן יקרה

עדה מורג
    09/05/2010

אז מה את שואלת בעצם?

האם לא אמרנו שאת מנתקת את חוויות העבר מעובדות ההווה?
    יש מיליון יפות בחוץ......מה זה חשוב?
    כמה את מרגישה יפה ומושכת? כמה את בוטחת בבחירה של בן זוגך לחיות דווקא איתך?

הוא אומר לך: אין סיבה לקנאה!
    מי את כאשר את לא מאמינה?
    האם זה הופך אותך לבת זוג אטרקטיבית?

יקרה, תבטחי במי שאת, תני ליפות להסתובב להן שם בחוץ והרפי מבעלך.
    הוא אומר לך: את חונקת אותי.....
    איך זה תורם ליחסים שלכם? איך זה מגדיל את הביטחון שלך בקשר שלכם?

"לעבוד על עצמי" - זה לא פתרון של זבנג וגמרנו.....זה כל הזמן להיות ערה לתגובות שלך,
    זה כך הזמן להתבונן ברגשות שלך ולהתגבר על מחשבות שמפילות אותך.
    אם תתמידי - את תהי מודעת יותר לעצמך ובעלך יעריץ אותך על כך.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה...
    לב
    30/04/2010

שלום,
    אני בת 29 ויוצאת עם גבר הצעיר ממני בשנתיים מזה 7 חודשים. מה לא עברנו בשבעת החודשים האחרונים-2 מחלות מין שעד היום לא התגברתי עליהן -האחת מהן היא הרפס והשניה קונדילומה שהופיעו זו אחר השניה, אני כבר לא יודעת מי הדביק את מי ובאיזשהו שלב העדפתי כבר לא לדעת. מה שכן, מאז המחלות האלו ירד לי החשק המיני, הרגש, ההתרגשות...לאחרונה קיבלתי טבעת-לבן זוגי היה ברור כבר בפגישות הראשונות שאני היא האחת ולתקופה קצרה בהתחלה אני הרגשתי גם כך, אבל מהר מאוד הרגש הלך ודעך, זה התחיל מזה שהוא היה כנה מספיק לשתף אותי בעבר שלו כילד עד לגיל יחסית מאוחר כשלאורך כל התקופה הזו הוא היה ילד בעייתי מאוד (על רקע משפחתי לא פשוט- הורים שחזרו בתשובה וובין היתר היו מאוד קמצנים), הוא עשה דברים שבקלות יכלו להגיע לתיק פלילי ואיכשהו זה לא קרה. בכל אופן, לאחר הצבא הוא התאפס והלך ללמוד הנדסת חשמל. היום הוא עושה כבר תואר שני מה שהעיד בעיניי על יכולת התמדה ורצון להתקדם. אבל החותם של העבר הבעייתי שלו אף פעם לא באמת נשכח, היות ואני עכשיו יודעת שהבסיס של התפיסות שלו היה מעוות, בכל אופן מהר מאוד גיליתי שהוא לא מת על בעלי חיים ומעבר לאהבה אין לו אמפטיה כל כך אליהם. מוזיקה היא גם ברשימת הדברים שלא ממש מעניינים אותו..דווקא הדברים שהופכים אותי להרבה יותר מאושרת לו אין נגיעה אליהם. אנימוצאת שהוא ציניקל מאוד, לעיתים הוא לוקח על עצמו את תפקיד ליצן החצר וזה מלווה בהרבה חוסר טקט בכל מיני אמירות לא במקום וכשאני עומדת מהצד אני נבוכה. הוא מטיף המון על כסף, על כך שיש שאיפות קדימה וצריך לנסות ולהתפזר כמה שפחות כדי להתרכז במטרה, אבל לפעמים מתחשק לי לבלות איתו במסעדה טובה מבלי להרגיש את החשבון נושף לי בעורף...מצד שני אם חסר לי כסף בחשבון אין לו בעיה להכניס כסף...העניין הוא שהחשק המיני שלי והרגש מאוד ירדו והמצב שיננו התדרדר מיד לאחר שהחלטנו להתחתן באמת, אז יש לי טבעת ואני לא מרגישה את השמחה אלא רק את הקונפליקט והפחד שאני עושה טעות רק כי אני לא מסוגלת להביט מחוץ למערכת יחסים הזו, מה עוד שהיו לי 2 קשרים אחרים האחד של שלוש שנים והשני של ארבע שהסתיימו, בעיקר בשל חוסר רג מצידי ופעם מצד האחר. איכשהו עושה רושם של כל מערכת יחסים שלי מסתיימת בחוסר רגש- והכל קורה מאוחר מדי..כשאני כבר עמוק בפנים ולא מסוגלת לחלץ את עצמי משם. אני גם כבר לא יודעת אם זו אני וכך יהיה בכל מערכות היחסים- ואם כן, אז מה הטעם לנסות ולהכיר גבר חדש...אני מבולבלת, כבר אמרנו לכולם שאנחנו מתחתנים ועכשיו כך הרגשות שצפים מכתיבים אחרת...אני פוחדת לאבד אותו אבל כבר לא בטוחה שזה מהמניעים הנכונים או מהם מניעים נכונים בכלל....אני רק יודעת שאני מתעצבנת עליו בקלות, שהוא מצחיק אותי הרבה פחות מבעבר ושאני רוב הזמן עצובה, פשוט עצובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה...

הוספת תגובה

• לב יקרה

יעל צ'רניאק
    03/05/2010

אני מוקירה את הפתיחות שלך ואת הנכונות להיות כנה עם עצמך,
    את כותבת שאת עצובה. רב הזמן עצובה.
    האם כך את רוצה לחיות?
    האם את מוכנה להתפשר על השמחה שלך? על החיות שלך?
    האם יש לכם נקודות חיבור משותפות ? אהבה? חברות?
    מחלות מין הרבה פעמים מעבר לבעיה הגופנית קשורות ליחסים ולקשרים עם המין השני.
    את כותבת שעושה רושם שכל מערכת יחסים שלך מסתיימת בחוסר רגש.
    הייתי מציעה לך להתבונן בזה.

מה קורה במערכות היחסים שאת מפסיקה להרגיש ? האם את יכולה להצביע או להזכר בארוע או תקופה שהחלה את התפנית ברגשות שלך? מה היה שם? מה היה לפני כן, ומה אחרי.

על מנת שהדפוס הזה לא יחזור במערכות היחסים שלך, עלייך לזהות אותו ולראות מה מביא לשינוי?
    את מציינת שהיית במערכות יחסים ארוכות, כך שנראה לי שאינך מחפשת רק את הריגוש של ההתאהבות, כי הריגוש הראשוני אינו נמשך לעד, אך במקומו נבנית חברות עמוקה, שיתוף..

נסי לראות בחוויה שלך מה הביא במערכות היחסים שלך לשינוי?
    מי היית שם בקשרים הללו? לפני השינוי ואחריו? שמחה, מתוסכלת, כועסת...
    מה חשוב לך בזוגיות? איך זוגיות אידאלית נראית לדעתך? איזה יחסים יש בין בני הזוג?

כפי שאת כותבת את מתנהלת מתוך אינרציה מתוך הרגל ולא מתוך המניעים הנכונים.
    מה חסר לך בקשר הנוכחי? מה את צריכה מבן זוגך? האם את רואה את הדברים הטובים בו? האם את אוהבת אותו? האם יש בינכם חיבור וחברות?

הטבעת אינה עובדה גמורה. אם זה לא נכון לך, לא מתחילים חיי נישואין ממקום של עצבות ובלי רגש. זוגיות בריאה נותנת אנרגיה ולא לוקחת.

בדקי עם עצמך, מהו הדפוס שמנהל אותך במערכות היחסים שלך?
    ראי עם עצמך האם נשאר עוד רצון , מוכנות לעבוד על הקשר, האם קיימת אהבה?
    האם את רוצה להתחתן עם אדם , שהקשר בינכם עושה אותך עצובה?

היי חזקה ועל תתפשרי על חייך, חייך יקרים, אין סיבה שלא תהיי שמחה בזוגיות. צריך להתבונן, להבין דברים, ליצור בהירות ורק אז לקבל החלטה הנכונה עבורך.

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ????
    אני
    30/04/2010

הי! זה בטחה יהיה ארוך ומשעמם- אז סליחה!
    אנחנו נשואים 6 שנים, שני ילדים, כרגע קונים בית... הכל במטח ,הילדה עוד קטנה פחות משנה ...
    אני מרגישה שהכל על הכתפיים שלי , למרות שבעלי עוזר מאוד, אבל אני מרגישה חנוקה!!!!!
    אנחנו שנינו עובדים במשמרות לרוב אחרי משמרת בוקר ( הקימה ב4 וחצי ריצה לעבודה , אחרכך ריצה להוצא את הילדים, גן משחקים א. ערב, מקלחות ,כלים, סידור הבית, כביסה - לא משהו שונה ממשפחה צעירה אחרת, אז למה אני נופלת מהרגליים- למרות עזרה מבעלי - מרגישה מאוד לבד בכל הניהול של משק בית? כשאני מאירה את תשומת ליבו לפעמים- הוא אומר לי: למה לא אמרת שאת לא מסתדר?- ( זה מטריף אותי - אני מ ס ת ד ר ת - אני יכולה לעשות הכל לבד) וממשיך היית קוראת לעזרתי - למה אני צריכה לקרוא לעזרה? למה לי אף אחד לא קורא? למה תמיד צריך להפעל אותו? למה הוא מרגיש שהוא עוזר לי? אני לא עוזרת לאף אחד! אני עושה - מה זה לעזור?????
    אנחנו מדברים המון על המצב - זה תמיד מגיע בסוף לאני אעשה יותר- ושוב אני צורחת אחרי מספר ימים. לא טיפול זוגי לא בשבילינו אנחנו אוהבים מאוד לדבר, הוא נכנס לעמדת המגונן על עצמו לרוב ופוגע בי אחר כך מבקש סליחה ואומר שפגע בכוונה . לדייק כי העתקתי את מגורי לאזור מגורי בעלי מקצה אחד של הארץ למשנהו כאשר משפחתי המצומצמת נשארה רחוק, כך שאפילו אין לי אפשרות לתרוק את הדלת וללכת להירגע אצל אמא \ חבר האמיתית ולא עמיתה לעבודה - שם תמיד צריך לשמור על פרופיל גבוה ולשחק אותה הכי מאושרת בעולם! טוב נו נשים והצביעות שלהן!
    ניקרע לי אישה מתוסקלת- שהולכת לישון ב9 בערב עם בעלה עובד במשמרת ערב, לא הולכת לחברות גם כשהוא בבית. בקיצור מין רובוט כזה שעובד , אוכל, מטפל בילדים ומנהל משק בית- דאי עלוב ? ללללא??
    לעשות משהו עבורי? קורסים חוגים אין באפשרותי- כי שוב רוב הערבים אני לבד ואין משישמור על הילדים.
    לא יUדעת סתם מרגישה חרא עם עצמי- כי אם הייתי מסתקלת על משפחתי מהצד - הייתי חושבת שזוהי משפחה לדוגמה! אז למה אני כל כך מתוסקלת? את האמת אפילו לא בא לי לקחת את הילדים ולנסוע לאמא שלי - לא בא לי על אף אחד!
    סתם עצוב לי עד כדי בכי

לקביעת תור
    סגירה
    ????

הוספת תגובה

• "אני" יקרה

עדה מורג
    30/04/2010

אני בהחלט שומעת מדבריך כאב והמון המון תסכול.....
    אני רוצה להציע לך זווית ראיה אחרת לדרמה שאת מתארת....אפשר?

האם הכרח המציאות שאת תקחי אחריות על הכול?
    ממה שהבנתי אתם משוחחים על המצב....מה היית מציעה לבעלך כדי שהאחריות על הבית תתחלק שווה בשווה?
    אני מעריכה שנדרשת פה שיחה על חלוקת תפקידים הוגנת ועל אחריות. האם תשכילי לנטרל את הרגשות ולדבר עניינית : אני עושה א , ב,ג - האם אתה מסכים לעשות ד,ה ו,.....?
    זה כמובן לא אומר שבמקרה הצורך אנחנו לא מתחלפים בתפקידנו.

איך זה נראה לך? בחלוקה כזו לא תאלצי "לבקש עזרה" ( דרך אגב זה בסדר גמור לבקש עזרה כשצריכים, זה לא עושה אותנו פחות טובות!!)

יקירה, אם המשפחה והזוגיות חשובים לך נדרשת פה תקשורת פתוחה, הוגנת, מכבדת, אחראית.
    האם את באה לבעלך תמיד בדרישות וקיטורים על מר גורלך? או שמא את יכולה לבוא ממקום רגוע, מקשיב, בוגר , עם רצון עז למצא פתרון משותף?
    כן, שותפות זה המפתח: לא עוד אחריות שלך בלעדית, אלא שותפות במציאת פתרונות מתאימים
    ובחלוקת הנטל. האם אז תרגישי יותר טוב?
    אולי בשותפות אמיתית תצליחי גם למצא זמן לעצמך, להתפתחות האישית שלך....לכל מה שאת רוצה לעשות בחייך.

מאחלת לך שתמצאו ביחד פתרונות הולמים לחיים יותר שקטים ונעימים.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף פעם לא אהב אותי!
    vivi
    29/04/2010

היי
    אני לא מאמינה שזה קרה לי!!!
    הוא היה אומר לי אוהב אותך כל הזמן, אחר כך שינה את היחס שלו כלפי!
    ביום ההולדת שלי בא בלי פרחים בכלל!
    הביא לי מתנה שלא שווה בכלל בושם שהוא פג תוקף!!!!
    והחלתתי לעזוב אותו...
    עבר כמעט שבוע ואתמול , לא הצלחתי להחזיק את עצמי בידיים , התקשרתי אליו!
    שאלתי אותו האם בכלל אהב אותי הוא אמר לי שכן היה משו' כזה בקול הכי מגעיל שיש!!!!!!!!!!
    ושאלתי אותי האם הוא עדיין אוהב אותי?
    הוא אמר לי לא!
    הבנתי שהוא אף פעם לא אהב אותי!!!!!!!!!!!!! כמה שזה כואב=(
    מאוד!!!!!
    ואז התחלתי להגיד לו כל מיני שטויות, שגם אני לא אהבתי אותו ולא היה אכפת לי בכלל!
    להמציא כל מיני דברים שבגדתי בו וכו,.
    כל פעם הוא היה מנתק והייתי חוזרתי אליו כמו איזה משוגעת!
    ככה אלף פעם!
    למה עשיתי את זה אני לא יודעת!!!!!
    ובסוף הוא אמר לי משו' כ"כ מגעיל : הוא אמר לי יהודיה מזדיינת!!!!
    אני בשוק ממנו!!!!=(

ואז כבר אני ניתקתי .
    הוא קילל אותי גם בכל מיני קללות ואמר שנמעסתע עליו!
    אחרי שניתקתי רציתי להתקשר שוב כדי להגיד לו ביום שאני רואה אותו בעיר אני שוברת לו את הראש!
    אבל הוא כבר לא ענה לי.
    כל כך כואב ...שהוא שיקר לי ואני האמנתי לו!
    למה הוא עשה לי את זה כ"כ מגעיל!
    כואב לי!

לקביעת תור
    סגירה
    אף פעם לא אהב אותי!

הוספת תגובה

• ויוי יקרה

יעל צ'רניאק
    29/04/2010

אני חשה את כאבך
    הייתי מציעה לך לאמץ את הגישה שכל דבר קורה לטובה
    גם אם יש כאב, וזה קשה - אולי זה לטובה.

קחי לך את הזמן לחזור לעצמך
    להחזיר לך את הכוחות, את האנרגיה, להתבונן עם עצמך על הזוגיות שאת רוצה בה.
    עשי דברים שעושים לך טוב: משפחה, חברות, עיסוקים, חוגים, סדנאות, הקיפי את עצמך באהבה, תמיכה , תהיי בסביבה שעושה לך טוב, בסביבה תומכת ומעצימה.

התמקדי בעצמך! קחי שקט מהדרמות. תהיי עם עצמך בשקט.

לאחר זמן מסויים תוכלי להתבונן עם עצמך ממרחק בדברים הבאים:
    מה את יכולה ללמוד מהקשר הזה להבא,
    איזה יחסים זוגיים את רוצה ליצור ? ( כבוד, אמון, פרגון)
    מי את צריכה להיות בקשר על מנת לא להתנהל מתוך קנאה ונקמה,
    מה תוכלי לפתח בעצמך,

החזירי את הפוקוס אלייך, להתפתחות שלך, לצמיחה שלך, לקשר הבריא יותר שאת רוצה ליצור בחייך.

הקיפי עצמך באהבה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    לירון
    24/04/2010

שלום

אני בחורה בת 27 איכותית מאוד , נראית טוב , אקדמאית (תואר שני ) , מאוד מצליחה בעבודה ממשפחה מקסימה ותומכת מוקפת בחברים טובים וברוך השם בורכתי במעלות רבות המזל שנפל בחלקי עומד לי לרועץ בכל אשר למציאת בן הזוג , אני מוצאת את עצמי יוצאת לדייט לפחות פעם בשבוע והבחורים אינם מתקרבים לגבר שאני מייחלת לו, מאוד חשוב לי אינטליגנציה , כריזמה , רקע זהה וכל פעם אני פוסלת בגלל סיבה אחרת אני מבינה שעלי להיות פחות ביקורתית אחרת אשאר לבד אבל אני לא מצליחה לנסות ולהבליג על תכונות שמפריעות לי... השאלה שלי אלייך על מה מהדברים אסור לי להתפשר

האם אוכל לנהל זוגיות תקינה כאשר יש פער בהשכלה

פער בתחומי הבילוי

האם רקע משפחתי ועדתי זהה הוא חשוב בזוגיות תקינה

ברור לי שאני שוגה בביקורתיות שלי אבל אני באמת מאמינה שאמצא את האדם שאני ראוייה לו?

בתודה מראש ובברכת חג שמח ,

חנית

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לירון יקרה

יעל צ'רניאק
    25/04/2010

אני חווה את המחוייבות והרצון שלך לקחת אחריות על הצד שלך ביצירת הזוגיות הרצויה לך
    יתכן ואת שוגה בביקורתיות שלך, כמו שאת כותבת פה. אך יתכן גם שיש משהו פנימי יותר שלא מאפשר לך לפגוש בבן הזוג הנכון עבורך, וזה מצריך כבר התבוננות אישית מעמיקה יותר.

בהקשר לביקורתיות:
    ההבחנה החשובה ביותר היא בין המהות לצורה.
    מהי המהות של הזוגיות שאת רוצה, מהי המהות של בן הזוג הרצוי לך.
    פער בהשכלה - איזו מהות עומדת מאחורי ההשכלה, הרקע המשפחתי והעדתי?
    האם זה חיבור במנטליות, שפה משותפת, עניין משותף, אכפתיות, אהבה, התפתחות ?
    מהי המהות מאחורי הצורות הללו - ההשכלה, הרקע המשפחתי והעדתי.
    האם את יכולה לדמיין מצב בו המהות קיימת (לדוגמא: עניין משותף ושפה משותפת) אבל זה לא בצורה שחשבת שהיא תהיה (לא מישהו משכיל בדרך בה את דימיינת (לדוג': תארים ותעודות) אלא חכם בדרכו שלו)? או לא מהרקע המשפחתי שאת חשבת שהוא צריך להיות, אך עדיין יש בו את כל הדברים המהותיים שאת רוצה בבן זוג...
    מהי המהות מאחורי תחומי הבילוי? האם יש רק צורה אחת לבילוי משותף שאת מחפשת או שהמהות היא הרגשה טובה יחד, להיות ביחד באהבה, בשמחה, בהפריה משותפת והשאר הופך לרקע, לתפאורה?

מקווה שקיבלת חומר להתבונן עם עצמך
    שבוע טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• gעזרה ביעוץ
    שי
    23/04/2010

אני נשוי כבר שנתיים+ילד בן שנה יש לי בעיה במערכת יחסים עים בת זוגי אני נוטה שלא במיתכוון להשפיל אותה כך היא טוענת במילים לא יפות אני ממש לא מעוניין לעשות את זה ורוצה שתהיה לי זוגיות פוריה וטובה הדברים לא בשליטתי המילים יוצאות לי כאשר אני מיתעצבן לא יודע מה לעשות מבקש עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    gעזרה ביעוץ

הוספת תגובה

• שי יקר

עדה מורג
    25/04/2010

אני מאד מוקירה אותך על כך שאתה מזהה דפוס התנהגות שפוגע ביחסים שלכם ואתה לוקח עליו אחריות. אני מאמינה שצעד זה הוא כבר 80% של הפתרון.

תגובות בלתי נשלטות קורות כאשר משהו מאד מרגיז או פוגע ואנחנו לא יודעים להגיב אחרת.
    פשוט התרגלת להגיב כך.....
    על מנת לשנות את ההרגל הזה אני מזמינה אותך.:
    א. רגע לפני שתתעצבן....קח נשימה עמוקה, ספור עד 10 והירגע.
    ב. תתקשר את הרגש שלך מול אשתך, ספר לה מה אתה מרגיש כאשר " היא עושה כך וכך...."
    למשל : " אני מרגיש שכאשר את .......אני נפגע, אני פוחד, אני מתעצבן, זה מרגיז אותי וכו וכו
    כאשר אתה מדבר בלשון "אני" אתה לוקח אחריות על הרגשות שלך.
    זה בסדר להרגיש כמו שאתה מרגיש אך זה לא אומר שאתה מאבד שליטה על המילים שלך.
    ג. מאוחר יותר בעיתוי מתאים תוכלו לשוחח על מה שהיה, תוכלו לחשוב ביחד על מה אפשר לעשות
    אחרת כדי שאירוע כזה לא יחזור על עצמו.
    ד. בינך לבין עצמך אני מזמינה אותך גם לבחון מאיפה נובע הצורך שלך להשפיל אותה, האם זה רק
    חוסר שליטה? האם אתה זקוק להוכיח שאתה טוב, שאתה חזק?
    מעצם הרצון שלך לשפר את מערכת היחסים אני קולטת שאתה אדם טוב ואכפתי, אתה לא צריך להוכיח שום דבר. אם תכבד את הרגשות שלך ותיתן להם מקום, אישתך תכבד אותך באותה מידה שאתה מכבד אותה וההרמוניה תחזור לביתכם.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    לירון
    22/04/2010

היי
    אני בחורה בת 29 , אני יוצאת עם בחור בן גילי במשך שנה וחודשיים הבחור מקסים , אנחנו מסתדרים מצויין והיחסים מעולים ... לאחר שנה של חברות הרגשתי כי הגיע הזמן לעלות שלב ולעבור לגור ביחד כאשר שוחחתי עם בן זוגי הוא מאוד לא התלהב מהנושא אמר שמרגיש שעדיין לא הגענו לשלב הזה בקשר... מאוד הופתעתי מתגובתו ולא כעסתי והמשכתי את הקשר כרגיל... השבוע (לאחר חודשיים מאז שדיברנו שוב הנושא ) העלתי שוב את הנושא והוא ממש התחמק אמר שהקשר מעולה והוא מעדיף ככה ... אני גרה בבית הוריי ומתכוונת לעבור דירה , הוא אמר שאני אשכור דירה לבד כרגע וגם ככה אנחנו רוב הזמן ביחד , מאחר ואני כן מרגישה שהגיע הזמן למגורים משותפים אני מפרשת את התנהגותו שהוא לא אוהב אותי מספיק , האם באמת יש דבר כזה פחד ממחויבות ( אני לא קונה את זה ) כי אם הוא אוהב אותי ורואה איתי את עתידו הרי זה הצעד הבא לגור ביחד, מה עלי לעשות ?
    כל המצב מאוד מתסכל גם יורד לי ממנו מאחר והוא מסרב להתקדם איתי ואני בת 29 ולא מתכוונת לבזבז את זמני , מצד שני הקשר ממש מעולה והכל טוב ... כשאני מנסה לדבר איתו הוא מסביר בצורה הגיונית כי הקשר מעולה ונקח את הזמן לאט... מה עלי לעשות?
    תודה מראש ,

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• אפרת יקרה

עדה מורג
    22/04/2010

איזה יופי שהקשר שלכם כל כך יפה.....
    .האם את מוקירה תודה על כך? האם את מודעת שזו מתנה משמיים?

אני מאד מבינה את רצונך להתקדם לשלב הבא, אך את יודעת שבשביל טנגו צריך שניים...
    ברור מהתאור שלך שבן זוגך מתנהל בקצב שונה משלך....אך מכאן ועד למסקנה שהוא לא אוהב אותך מספיק - נראה לי שיש מרחק רב. כפי שאת אומרת בעצמך - את מפרשת את התנהגותו בדרך זו. אך פירוש זה רק פירוש......

ממבט מהצד אני יכולה להבחין בחוסר בהירות בתקשורת שלכם על הנושא:
    א. האם את ברורה בכך שתוך פרק זמן מסוים את רוצה מגורים משותפים? נראה שכן.
    ב. האם את ברורה מהו פרק הזמן הזה? כמה זמן תהי מוכנה לחכות?
    ג. האם ברור לו שאם לא יגיע להחלטה תוך פרק הזמן הזה - את לא תחכי יותר?

נראה שבפעם הראשונה הוא אמר לא ואת נשארת בקשר - כי באמת חבל להפסיד כזה קשר טוב.
    בפעם השנייה הוא שוב אמר לא - ואת עדיין שם בתסכולך.....
    האם יש מקום לשיחה גלויה על העתיד? הדגש הוא על ג ל ו י ה.....
    מצד שני אני רוצה לשאול אותך אם הכול כל כך טוב , מה מניע אותך לקבוע לעצמך אולטימטום?
    האם תוכלי להתמקד ביופי, בכיף, בהנאה שיש ביניכם?
    מה יאפשר לך לפתח סבלנות וסובלנות לקצב שלו?
    האם נראה לך נכון שהוא יחליט מתוך לחץ? לא עדיף שהחלטתו תהיה שלמה?

אני מזמינה אותך להתבוננות פנימית על מי את בתהליך הזה, בפירושים שלך, בתקשורת שלך,
    בציפיות שלך....ותערכי לעצמך מאזן קטן: מה יש לך ומה אין לך בקשר הזה.
    האם את צומחת בקשר הזה? או כל מה שאת רוצה זה להתמסד בו?

אני בטוחה שאחרי התבוננות אמיצה, תמצאי בתוכך את התשובות המתאימות.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלחם בקנעה..
    vivi
    21/04/2010

היי
    סוף סוך אני והחבר שלי השלמנו!
    אני שמחה...
    התגעגענו אחד לשנו , אבל עדיין לא נפגשנו (כמו שאמרתי הוא בעיר אחרת בלימודים עתה).
    הוא בא יום שישי!
    אמרתי לו שאני רוצה את הסרגיי שהכרתי ולא את הסרגיי שעושה דווקא וכו'!!!
    הוא אמר ננסה...
    אמרתי לו שהוא צריך לנסות! כי זה הוא כזה !
    הוא^ ננסה....
    טוב יש עוד משו' שאני דואגת לו:
    אני כ"כ קנעית שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי לפעמים ואני ממש דואגת שזה יהרוס את היחסים בנינו ושבגלל זה אנו ניפרד!!!!
    מה לעשות עם הקינע ??????
    אני מקנע כי אני אוהבת אותו ולא אבל לפעמים אני יכולה לקנעות בגלל מה זה שטויות!!!
    שזה מצחיק!!!!!
    מה לעשות עם הסיפור???
    ומה לעשות קודם כל עם עצמי????????
    תודה מראש ויוי.

לקביעת תור
    סגירה
    להלחם בקנעה..

הוספת תגובה

• ויוי יקרה

יעל צ'רניאק
    22/04/2010

אני שמחה על הנכונות שלך להלחם בקנאה.
    ללא ספק הקנאה היא אחד הרגשות הקשים והחזקים שלא מאפשרים לנו לנוע קדימה.

על מנת להלחם בקנאה
    עלייך לקבל מחוייבות אמיצה לקחת אחריות על הקנאה ולא להתנהל מתוכה.
    כלומר, גם אם את מרגישה שעולה קנאה ואת יודעת שזה בגלל שטויות, ברגע הזה שהיא עולה, עלייך לבחור לא לפעול מתוכה, לא להגיב מתוכה , לא לבטא אותה.

יש בך שני קולות,
    האחד בוגר ושקול
    והשני ילדי ורגשי.
    הקנאה שייכת לקול הרגשי.
    על מנת לקחת אחריות על הקנאה, עלייך להעביר את כל תשומת הלב שלך, לחלק בך שיודע מה טוב ונכון לעשות למען היחסים בינכם.

את העבודה הזו את צריכה ללמוד לעשות בעצמך,
    כל פעם שעולה הקול של הקנאה, תזהי אותו, התייחסי אליו כמו אל ילד קטן שרוצה יחס, קחי עליו אחריות והעבירי את תשומת לבך לקול הבוגר שיודע מה נכון עבורך ושאינו פועל מתוך פחדים ותשוקות .

גם אם זה לא יהיה קל, זה ישתלם לטווח הארוך.
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד קטע על התמודדות עם קנאה

יעל צ'רניאק
    22/04/2010

קטע של אושו שעונה לבחורה על איך להתמודד עם הקנאה:
    "אין זו שאלה של מציאת הדרך החוצה. השאלה היא לראות כיצד נכנסת פנימה.
    לצאת החוצה אינה השאלה כלל. הנך כבר בחוץ. הדבר היחיד הוא להתבונן איך נכנסים פנימה.
    ברגע שתראי את התהליך של הכניסה פנימה,לא תכנסי יותר. מודעות זו תהיה ההיעלמות של הקנאה.
    בפעם הבאה שזה קורה, רק התבונני בזה. הפכי למאוד אובייקטיבית, רק בדקי מה זה בדיוק,
    איך זה עולה כזרע קטן, ואז כיצד הוא גדל והופך לעץ גדול, וכיצד את אבודה בתוכו.
    רק ראי את תהליך גדילה זה בשלמותו ולאופן שבו את תורמת לכך.

אל תמהרי להשתחרר מזה ולצאת החוצה. כאן אנשים עושים את הטעות.
    אנשים כה ממהרים לצאת החוצה, שהם אינם רואים כיצד הם נכנסו, וזה הסוד. רק ראי כיצד את נכנסת.
    כאשר את מחליטה שמשהו מכוער ושלילי אז את מתחילה להתבונן לצדדים. אינך פוגשת בזה.
    אם זה שלילי, מי ירצה לראות זאת? את תרצי לברוח בצורה כלשהי – ואינך יכולה להשתחרר ממשהו
    במידה ולא נפגשת איתו.
    כשאנו מתבוננים מתוך מודעות, כל הטוב שבנו נשאר ונהיה אף יותר ברור ובולט – את יכולה לראות
    את הטוב ברור יותר, ליהנות ממנו יותר ולחיות אותו יותר - וכל השלילי מתחיל להעלם כמו חשכה. זה יקרה."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אני אשמה בהכל .
    vivi
    18/04/2010

אתמול יצאתי לטייל עם החברים של החבר שלי ולאחד מהם בטעות נפלט להגיד לי שחבר שלי בא ביום חמישי...
    והחבר שלי אמר לי שהוא מגיע בשישי מהלימודים...שיקר לי. שיום שישי זה היום ההולדת שלי.
    היום דיברתי איתו בפלא ואמרתי לו שהוא משקר לי , הוא שאל במה אני אמרתי שאני רוצה שהוא יגיד לי בעצמו, הוא אמר לי שכן הוא רצה להגיע לבית ביום חמידי כדי לצאת עם החברים שלו (בלעדי זאת אומרת)...
    אולי נמאס לו ממני?
    אבל הוא לא אמר את זה...
    המשכנו בשיחה.
    לאחר מכן הוא אמר לי שעכשיו הוא עולך לעשות הפרדה בין החברים שלו אלי....זאת אומרת:
    איתי הוא הולך להיות בצהריים ואיתם בערב .
    אמרתי לו שאיתי ככה זה לא יהיה, אולי עם מישהי אחרת אבל לא איתי!
    הוא עושה לי "מי הראש במשפחה" בצחוק אמרתי אני!
    הוא אמר: "איתי זה לא יהיה ככה".
    הוא מעצבן אותי, אני כל פעם ממציעה משו' נגדו .
    לדוגמא: אמרתי לו היום למה בהתחלה הוא היה כזה מושלם והיחס והכל , ועכשיו הוא בכלל שונה ביחסיו כלפי!!!

אמרתי לו שלשום דבר טוב זה לא יוביל אותנו!
    ושמעכשיו אני הולכת להתייחס אלי בדיוק באותה הצורה שהוא מתייחס אלי ושהוא הולך לראות כמה שזה לא נעים!
    ושוב הוא התחיל לשאול "איך אני מתייחס אלייך"?
    אמרתי שאין כוח לפרט...מה הוא לא שם לב ליחס שלו...
    הוא עושה את זה בכוונה!!!!
    בסוף, הוא התחיל לספר לי לי משו', אמרתי לו(מצטערת על הביטוי) שעל הזין שלי !
    ושאני שמה זין ההה---כככ---ללל...
    הוא אמר לי אז שימי זין על הכל שיהיה לך בהצלחה ....
    ובזה סיימנו את השיחה...
    מה זה מה קורה?
    אני בהלם הכל היה מצויין בהתחלה , אני רוצה לחזור להתחלה אבל אני יודעת שזה בלתי אפשרי...
    תעעעזזזרווו לי אני מתה!

לקביעת תור
    סגירה
    אולי אני אשמה בהכל .

הוספת תגובה

• ויוי יקרה

יעל צ'רניאק
    18/04/2010

זה לא לגבי אשמה, אלא, לקיחת אחריות.

אנחנו לא מחפשים אשמים, לא הענשה עצמית ולא ביקורת עצמית
    אלא
    לקחת אחריות ולעשות שינוי - בעצמנו!

האם האושר שלך תלוי בבן הזוג שלך?
    איפה הסנטר שלך? החזירי לעצמך את הכוח שלך, את הפוקוס אלייך - ללא קשר אליו. עשי מה שאת אוהבת לעשות: חברות, ספורט, חוגים, יצירה - כל מה שעושה לך טוב ללא קשר לבן זוגך. חזקי את עצמך,

בנוסף, קחי אחריות על מי שאת מולו.

האם את רוצה להיות במלחמה של שליטה מול בן זוגך - מי צודק, מי ראש המשפחה?
    או שאת רוצה ביחסים של אמון כבוד וחופש?

התחילי ליצור בעצמך את היחסים שאת רוצה שיהיו בקשר.
    אם את רוצה שיכבד אותך, התחילי לכבד אותו וגם את עצמך.
    אם את רוצה לשפר את היחסים - התמקדי בחיובי שבינכם ולא במה שמפריד. משפטים כמו: אולי עם מישהי אחרת אבל לא איתי! יוצרים ריחוק והפרדה ולא מקרבים אתכם.

מה באמת עומד מאחורי כל השיחה הזו?
    האם זה רצון להיות ביחד, לאהוב ולהיות נאהבת? מדוע שלא תבטאי את הרצון הזה, לא כתלונה על מה שהשתנה, אלא את מה שאת מרגישה ורוצה.

לעשות דווקא, לא יביא לשינוי. רק לקיחת אחריות, תקשורת בונה, חשיבה של ביחד, מה אפשר לעשות איך להתקדם, חשבי והתמקדי בחיובי במה שאת רוצה לראות בזוגיות ולא במה שחסר ומה שנגמר.
    זכרי : הדבר שתתמקדי בו יגדל!
    אם תתמקדי בנקמה ולהחזיר - יהיה לך עוד יותר לא נעים.
    אם תקחי אחריות ותראי כיצד את יכולה להיות יותר בוגרת, יותר אוהבת, יותר לתת חופש - גם הקשר בינכם ישתפר כתוצאה מכך.

זה אולי לא קל לקחת אחריות על עצמך כשאת כועסת עליו, אבל זו הדרך היחידה שיכולה להוביל לשיפור הזוגיות, האם את מוכנה לקחת את האתגר ולנסות זאת?

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מבלבל אותי!
    vivi
    15/04/2010

היי...
    סוף סוף אני מצאתי את האהבה שלי!
    היה לי חבר שנתיים וחצי , נפרדנו לאחר מכן שנה וחתי הייתי לבד!
    לפני חצי שנה הכרתי מישהו ממש מתוק , אבל לא יצא בנינו שום דבר...
    לפני חודש שוב יצא ככה שנפגשנו ומאז אנחנו יחד, אוהבים אחד את השני!

כל הזמן הוא היה אומר לי "אני אוהב אותך"
    ועכשיו , התחלנו לעשות אחד לשני דווקא? לעצבן אחד את השני וכו'...

אני לא יודעת איך להיות איתו&
    לא רוצה לעצבן אותו ולעשות לו דווקא!
    אבל הוא עושה אז מה אני יכולה לעשות&
    אני מחזירה לו !!!

תעזרו לי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    הוא מבלבל אותי!

הוספת תגובה

• ויוי יקרה

יעל צ'רניאק
    15/04/2010

מצאת את האהבה שלך, איזה יופי!
    אתם אוהבים, אז שווה לברר מדוע אתם עושים דווקא?
    מה זה משרת עבורכם?
    את אומרת שהוא מבלבל אותך ואת לא יודעת איך להיות איתו.

מי את רוצה להיות איתו?
    מי את רוצה להיות בזוגיות טובה? אוהבת? פתוחה? נקמנית? מחזירה?

האם את מרגישה בכנות שאת בסדר ואת ראויה לזוגיות שלווה וטובה. התבונני בתחושה הפנימית שלך... האם זו החוויה שלך?

אם כן, מצויין. אם לא - צריך לעבוד על כך.

כשמשהו בתוכנו לא שלם, שום דבר חיצוני לא יוכל למלא את זה ולתת לנו תחושה של שלמות.

תמיד בכל מצב - יש לך ב ח י ר ה כיצד לפעול.
    האם את מכירה בך את המקום הקורבני או חסר האונים "מה אני יכולה לעשות" הוא עשה לי ואני מחזירה. זוהי התנהגות אוטומטית ללא מודעות ולקיחת אחריות.

ממקום של אחריות אנו לוקחים עמדה, שלא משנה מה השני עושה, אני ממשיכה להתנהג לפי הערכים שלי. אני בוחרת את התגובה שלי.
    כמובן שיש לך בחירה גם אם להיות בקשר או לא. ואם את בוחרת שכן, ואת אומרת שאתם אוהבים אח את השני, האם את מוכנה לאהוב אותו בכל רגע ורגע.

כשאנו לוקחים אחריות מלאה על עצמנו, אנו שוברים את המומנטום שנוצר, ויש פתח לשינוי המצב, שינוי ביחסים בינכם.
    זה תמיד ביידים שלנו לשנות את המצב, אם רק נבחר וניקח אחריות על עצמנו...

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילחם או לוותר?
    א.א
    13/04/2010

היי,
    היה לי חבר 4 שנים, נפרדנו ביוזמתי, ולאחרונה החלטתי לחזור אליו, היתה לו חברה והוא נפרד ממנה וכביכול חזרנו להיות יחד ( כ4 חודשים) אבל ......
    חברי נותר פגוע וכועס מאד מהפרידה, הוא לא מצליח לסלוח לי על הפרידה ולא מצליח להתקדם ולשכוח את העבר, דבר שמשפיע מאד עכשיו על היחסים שלנו. בשל הפרידה, הוא אטום רגשית, לטענתו "הוא אוהב אותי מאד אבל לא מסוגל להעניק ולפנק אותי כמו מלכה כפי שהיה פעם" מדי שבועיים -חודש הוא נתקף בבהלה, פחד, כעס, עלבון, האשמות והטחות כעס ומתרחק לשבוע....
    הסברתי לו שפגעתי בו אבל הוא יהיה חייב לסלוח לי, שדבריו סותרים אחד את השני "אוהב אותך אבל ...."שעלינו לשקם את מערכת היחסים שלנו וזה דבר שלוקח זמן ועבודה קשה.
    חשוב לי להבהיר כי המצב הנוכחי נמשך חצי שנה, נעשו מס' נסיונות ובכל פעם לאחר חודש וחצי בערך הוא נתקף בהלה או בלבול, מחשבות רעות והרהורים והולך 2 צעדים אחורה, אך בכל פעם הוא לא מסיים רשמית את הקשר ,הוא מתרחק, מתנתק. לטענתו הוא אוהב אותי מאד רוצה לסלוח ושיהיה לנו טוב אבל לא מסוגל. לדעתי הוא מדחיק את הכעס ולא מתמודד איתו, כי כל פעם הכל צף מחדש.
    אני מאמינה לו שהוא אוהב אותי מאד, הרי לא היה מנסה לחזור אליי אחרי שככ פגעתי בו ולא היה נפרד מהחברה שלו בשבילי אבל הוא חסום כמו אגוז קשה פיצוח, בנה מסביבו חומה ....
    יש לציין כי חברי רצה להתחתן מאד בעברנו אך אני זאת שקיבלתי רגליים קרות מהעניין...
    אנחנו מדברים על מגורים יחד, אבל בכל פעם שזה הופך לקונקרטי ומוחשי הוא פתאום בורח, ומנסה למשוך את הזמן, עוד חודש חודשיים....הסברתי לו שזה הפתרון היחיד בשבילנו, כי ככה נוכל להיות לשקם, ניקח את הקשר צעד קדימה, ירגיש ככה תחושת בטחון, יציבות, שקט נפשי, האמון שלו בי יחזור....לטענתו, הצעד מוקדם מדיי. החלטתי להפסיק לדחוף ולשכנע אותו כי זה לא יעזור.
    אני חיה בחרדה מתמדת שמא הוא שוב יתבלבל, יפחד, יקבל רגליים קרות להיות איתי ושוב יברח ויעלם למס' שבועות שוב כיע הפעם החלטתי שזהו הנסיון הסופי האחרון.
    חשוב לי לי לציין, כי שאנחנו יחד הכימיה טובה, הבעיה העיקרית היא שאנחנו לא יחד אז מתעוריים בו כל הפחדים,הכעסים,הרגשות המעורבים,ההתלבטויות. לאחר ששוחחתי עם חבריו, אחיותיו, הם אינם מבינים אותו, הרי הוא החליט לחזור, את הצעד המשמעותי הוא עשה אז מדוע הוא לא הולך על כל הקופה ועדיין מתנהג מוזר,מרוחק, מתגונן, כועס,..?
    לדעתך,האם הוא יסלח לי אי פעם על שנפרדתי ממנו ??? האם אני אצליח לשבור את החומה לליבו?
    האם עליי להמשיך להילחם ???
    בתודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    להילחם או לוותר?

הוספת תגובה

• א.א. יקרה

עדה מורג
    14/04/2010

כפי שכתבתי למישהו אחר בהודעה קודמת....אני מזמינה אותך להחליף את הכותרת.
    למה להילחם? למה לוותר?

כמי שמאמינה באחריות שלנו ליצירת מציאות חיינו, אני רוצה להזמין אותך להתבוננות על עצמך. מסכימה?

א. ברוב התאור שלך את ממוקדת לרוב בבן הזוג שלך.
    האם את בודקת באותה מידה את אחריותך למצב שנוצר?
    ב. אחרי 4 שנות חברות החלטת להיפרד גם במחיר הפגיעה בחברך.
    מה היה אז שונה מהיום? מה שם לא רצית והיום את כל כך רוצה לקבל חזרה?
    ג. מי היית לפני הפרידה? מפונקת? מלכה? נאהבת?
    ד. מי היית בזמן החלטה על הפרידה? רכה? מתחשבת? ידידותית? חומלת? פוחדת מהתחייבות?
    רגליים קרות?
    ה. מי מדבר על מגורים משותפים עכשיו? אתם ביחד? הוא? את?
    ו. מי את היום במצב שנוצר? מפוחדת? חרדה? מכתיבה? לוחצת? נותנת אולטימטום ("ניסיון אחרון
    ודי")?

א. יקרה, אינני יכולה לומר לך אם הוא יסלח, אינני יכולה לומר לך אם תשברי את חומות ליבו....
    אני רק יכולה לומר לך שהמציאות שאת חווה היא השתקפות של מה שבלבך.
    זוגיות לא נבנית על מלחמות ושבירת חומות, זוגיות נבנית על הקשבה, על קבלה, על תמיכה,
    על תקשורת טובה, על חברות נאמנה, על אהבה. מה מכל אלה יש ביניכם?
    מה מכל אלה את מוכנה להביא מעצמך אל תוך הקשר על מנת לשקם אותו?

ואל תביני אותי לא נכון....מותר להתלבט, מותר להתרחק, מותר לעשות הפסקות בקשר - כל זה כדי לעשות בחירה מפוקחת ושלמה. אך גם במקרים אלו צריך לקחת האחריות על הדרך שאנחנו נוקטים בה. חמלה ואהבה הן המפתח!!

מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי.....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול זוגי
    סיגי
    08/04/2010

שלום
    אני ובעלי רוצים להתחיל תהליך של יעוץ זוגי אנחנו זוג צעיר בתחילת דרכו
    האם מישהו יכול להמליץ לי על סוגי טיפול ו יועצים/מטפלים בתחום?
    בעייתי לבחור ללא המלצה .. אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול זוגי

הוספת תגובה

• סיגי שלום לך

יעל צ'רניאק
    09/04/2010

אני מוקירה את המחוייבות שלך ושלכם לעבוד על הזוגיות כזוג צעיר בתחילת דרכו.

לצערי איננו יכולות להמליץ לך בפורום על מטפלים לזוגיות, מכיוון שהפורום אינו פרסומי.
    מה שכן אוכל להנחות אותך, הוא שאחד הדברים הכי חשובים ביחסים בין מאמן או מטפל או יועץ לזוגיות לבין המטופלים הוא שתהיה בינהם כימיה, שתרגישי שהמטפל מבין אותך, הולך איתך מהמקום שאת נמצאת בו , קשוב אלייך , לצרכים ולרצונות שלכם .
    הצלחת הטיפול או האימון או היעוץ תלויה במידה רבה בקשר שנוצר בין המטופל למטפל, מעבר לכך כמובן יש את המקצועיות היושרה והנסיון של המטפל שהם לא פחות חשובים.

לכן אני מייעצת לך ללכת להפגש עם מאמן זוגי או מטפל זוגי או יועץ זוגי , אחד או יותר, ולראות האם יש לך כימיה איתו בשביל להמשיך תהליך.

בהצלחה לכם
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילחם או לברוח?
    יוגב
    02/04/2010

שנינו בני 24, אחרי קשר של חצי שנה.

הבעיה שלנו היא כזאת:
    היא יודעת מה היא רוצה מעצמה – למצוא את האחד (שמבחינתה אני כרגע בתפקיד הזה), לעבור לגור איתו, להתחתן איתו בטווח של 5 שנים, להקים בית ולעשות ילדים.

לי לעומת זאת - אין מושג מה אני רוצה מעצמי! הניסיון המיני והזוגי שלי לא בשמיים ועד לפני שהכרתי אותה תמיד רציתי להיות בעוד מערכות יחסים ותמיד הרגשתי שיש לי עוד זמן להתנסות ולהבין מה אני מחפש. פשוט לא עברה לי אף פעם המחשבה - "איזה תכונות אני מחפש מאשתי לעתיד". אפילו לא החלטתי עם עצמי מה העמדה שלי לגבי יחסים פתוחים!

כרגע אנחנו פרודים ושוקלים לחזור. העניין הוא שקשה לי מאוד לתפקד כשאני יודע שיש ממני איזשהו מערך ציפיות שלם, שאני לא מסוגל לממש כרגע ואלוהים רק יודע אם מתישהו בעתיד זה ישתנה. אני מאוד מפחד לפגוע בה ולקראת סוף הקשר בינינו זה הגיע למצב של איזשהו לחץ תמידי – הדבר הראשון שהייתי חושב עליו כשהייתי קם בבוקר. אני ממש, אבל ממש לא רוצה להגיע למצב שאנחנו חוזרים ועוד שנה אני צריך להודיע לה – "תקשיבי, אני לא מוכן להתחייבות כרגע, אני הולך לחפש את עצמי בחיי הרווקות".

ניסיתי לדבר איתה על יחסים פתוחים או על חילופי זוגות אבל היא לא מוכנה לשקול את זה אפילו.

אני יודע שאני ממש אוהב אותה ולא רוצה לוותר עליה בכזאת קלות.. כל יום שעובר אני מפחד שעד שאני אבין מה לעזאזל אני רוצה היא כבר תמשיך הלאה..

השאלה שלי היא מה הייתן ממליצות לעשות במצב כזה? האם יש טעם להילחם על מערכת יחסים כזאת ולקוות שעם הזמן אני אבין שאני גם רוצה להתמסד? או שאולי היא תחליט (מה שלא נראה לי הולך לקרות) שאין לאן למהר וכדאי להתנסות כמה שאפשר לפני שבוחרים את האדם שאתה הולך לבלות איתו את כל החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    להילחם או לברוח?

הוספת תגובה

• יוגב יקר

עדה מורג
    04/04/2010

בשלב ראשון אני מזמינה אותך להיפרד משתי המילים בכותרת.....לא מלחמה ולא בריחה.....
    במקום בריחה הייתי מזמינה אותך להפוך אותיות ולקרא לזה בחירה.
    כאשר אתה בוחר, הכח נמצא בידיים שלך ואין צורך להילחם.......רק לבחור!

אני מבינה שאתה פונה לעזרה ממקום שכרגע אתה לא בהיר עם עצמך וכאשר יש חוסר בהירות קשה מאד לבחור.
    אז בוא ננסה ליצור בהירות:
    א. האם היית בוחר להישאר בקשר מהמקום האוהב. ? אתה אומר שאתה אוהב אותה.
    ב. האם תשאר בקשר ממקום של פחד? כי אולי היא תלך הלאה אם תעשו הפסקה....?

אני מזמינה אותך לעשות שתי רשימות:
    א.. רשימה של תכונות / הוויות/ התנהגויות/מראה שאתה אוהב בבת הזוג שלך.
    ב.. רשימה נוספת : מה אתה אוהב בבחורה שעליה אתה מפנטז, מה היא תתן לך בקשר?
    אם תשווה בין רשימה של הקיים בחברתך לרשימה של מה אתה רוצה בבת זוג דמיונית, תוכל לעמוד על הפערים ואז לבחון: האם בסדר לי להמשיך או אני מחפש הלאה.....

בנוסף הייתי מזמינה לבחון אם עצמך האם התשוקה "להתנסות" קשורה רק בזוגיות או בתחומים אחרים בחייך.
    אם כל העניין זה פחד מבחירה כרגע, אזי אני מקווה שתרגיל הרשימות יעזור. אך אם הענין זה פחד
    מלוותר על התנסויות אחרות (טיולים, לימודים, חברים וכו) אזי יש מקום לדבר גלויות עם חברתך,
    לבחון את הרצונות שלך, את הרצונות שלה ולראות כיצד מגשרים על הפערים.

משום מה אני חווה שנקלעתם לסיטואציה הזו כי שניכם באים ממקום של פחד לאבד.
    היא רוצה " למסד" את הקשר, אתה פוחד שהיא תלך הלאה...
    .מה דעתכם לבחון את מה שיש עכשיו, ברגע זה ממש ואז להחליט?

מומלץ גם לעשות תאום ציפיות: מהם הערכים שאתה רוצה בזוגיות? מהם הערכים שהיא רוצה בזוגיות? למשל: שותפות,חברות, אחריות, מחויבות, אהבה, חופש, מרחב אישי, נאמנות...
    גם כאן מומלץ לבדוק את היש ואת האין ותמיד לשאול האם אנחנו יכולים לגשר על הפער?

יוגב יקר, אם אתה אוהב את בחורה רצוי שתשקיע קצת מחשבה ובדיקה עצמית. זה יתן לך בהירות ואז תוכל לבחור ממקום שלם יותר.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו אני בדיוק בצד השני..

יעל
    18/04/2010

אני גם כן בקשר עם מישהו ונקלענו לאותו מצב בדיוק שאני הייתי רוצה למסד והוא לא מתלהב מהרעיון.. (הוא אוהב אותי ואני אותו ואנחנו מכירים המון שנים..)

בכל אופן רק שתדע שזה בכלל לא פשוט להיות בצד השני! המחשבות של מה אני לא טובה מספיק בשבילו.. למה הוא לא סגור על עצמו לגביי ואני כן יכולה להיות סגורה עליו.. זה די מאכזב

הלוואי שדברים באמת יסתדרו לטובה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה
    מירי
    01/04/2010

אני ובעלי בני 34, נשואים שנתיים, יש לנו תינוקת מקסימה בת שנה. בעלי הוא בחור פלרטטן וברווקותו הוא היה עם המון נשים ובילה הרבה. האמת היא שכבר לפני החתונה חשדתי בבעלי מספר פעמים שהוא מתעסק עם אחרות,לרוב העלמתי עין ולעיתים התעמתתי איתו והוא כמובן תמיד הכחיש. מאז החתונה וההריון תדירות הסקס ירדה למינימום, בהתחלה הוא טען שזה בגלל שמוזר לו כי אני בהריון. אחרי הלידה היה לו מוזר כי יצאה משם תינוקת...לפני חצי שנה מצאתי במייל שלו מכתב שכתבה לו מישהי שבו היא כותבת לו שהיא במצוקה קצה ושרע לי ואף אחד לא מבין אותה ושהוא היחיד שיכול להציל אותה ושהפעמים היחידיות שטוב שלה שזה הם ישנים ביחד ועושים סקס!!!! שהראיתי לו את המכתב הוא טען שמדובר בבחורה מטורפת שממציאה דברים. אני כמובן לא מאמינה לזה...יש עוד המון רמזים עבים לכך שהוא בוגד בי, כמו הודעות סמס מבחורות, ככמו היעלמויות שלו בטענה שהוא תורן וכל מיני זה פשוט לא האישו כי אני כבר בטוחה שהוא בוגד. לאחרונה ראיתי סמס והתעמתי איתו עליו. הוא כמובן הכחיש שוב וכעס עליי שאני מחטטת ונכנסת לו לפרטיות.מ ביקשתי ממנו לעזוב את הבית עד שאחליט מה אני רוצה לעשות והוא לא מוכן, אמר שאין לו ללכת ושהוא ייתן לי את כל הספייס שאני צריכה. ואכן כבר כמה ימים הוא בבית ואני בבית. מתעלמים לגמרי אחד מהשנייה. נראה שהוא נהנה מזה נורא כי הוא יישן בשלווה, יוצא לחברים חוזר בזמניו שלו.. מצד אחד הפיתרון לכארוה פשוט, צריך להיפרד, אך מצד שני כשהצעתי לו את זה הוא אמר שזה לא מה שהוא רוצה, להפך הוא רוצה שהכל הסתדר ביננו. בקיצור אני לא מצליחה אפילו למקד אליך שאלה, אני לא יודעת מה לעשות, איך לפתור, האם יש בכלל מה לפתור?

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה

הוספת תגובה

• מירי יקרה

יעל צ'רניאק
    03/04/2010

אני חשה את המצוקה ובלבול שלך.
    בעלך הפר את האמון בינכם, וזה כואב ללא ספק.

השאלה מה את רוצה לעשות בנידון?
    כיצד את יכולה לקחת אחריות על הסיטואציה?

מדבריך עולה כי הוא חי את חייו ואת מנסה לסדר את העניינים, את מאפשרת לו לקחת ממך את הכוח שלך. את מציעה לו להפרד והוא לא רוצה, את מבקשת שילך והוא לא מוכן, את מראה לו את האמת והוא כועס עלייך. איפה את בקשר, מי את בקשר? איזה תפקיד את לוקחת על עצמך? האם את מוכנה להיות הקורבן לסיטואציה הזו? מה זה אומר מבחינתך לקחת אחריות על הסיטואציה?

התבונני עם עצמך בשקט אולי קחי לך מרחק ובדקי עם עצמך מה א ת !!! רוצה מעתיד הקשר?
    האם את רוצה לנסות ולעבוד על הקשר?
    האם את רוצה שתתיעצו עם איש מקצוע?
    האם את רוצה לפרק את הזוגיות?
    מה מחזיק אותך בקשר?
    האם את אוהבת אותו ותוכלי לסמוך עליו שוב?
    האם תוכלי לחיות איתו גם אם הוא ימשיך לבגוד בך??
    האם את נשארת רק בשביל הילדה?

כיצד המשבר הזה בזוגיות שלכם יכול לחזק את הזוגיות שלכם?
    מה בקשר בינכם צריך להשתנות? מי את צריכה להיות מולו?

תקשורת:
    בכל אופן נשמע שאתם חייבים ליצור תקשורת ולדבר בפתיחות על כל מה שקורה, על הרגשות שלכם, על ההשלכות של הבגידות שלו, על איך שאת מרגישה לגביו ולגבי כל מה שקרה.
    התעלמות אחד מהשני לא תביא לפתרון הנכון.
    יש צורך לדבר להבהיר דברים , לדעת איפה שניכם עומדים, לבטא את הרגשות, לראות מה כן קיים בינכם והאם יש רצון משותף לעבוד על היחסים גם אם זה אומר לוותר על דברים אחרים, מה אבד בקשר שלכם, מה חסר לך ולו, והאם זה ניתן לגישור.

בדקי האם את באה לשיחה מתוך האשמה וחולשה או באה כדי לבדוק מה המצב באופן האובייקטיבי ביותר שאפשרי עבורך. אפשר לדבר על הרגשות מבלי להאשים (אתה פגעת בי...) אלא מתוך מה שאת מרגישה: נפגעתי ממך...

אולי תרצי לעשות את השיחה ואח"כ לקחת קצת זמן לעצמך להבין מה את רוצה מהמשך היחסים.
    ותזכרי שמה שלא יהיה את יכולה לצמוח מכך לבנות לך חיים טובים יותר , ביחד או לחוד.
    לעיתים אנו עוצמים עין ואח"כ מתעוררים בשלב יותר מאוחר, כל התעוררות היא לטובה! גם אם זה לא נראה כך ברגע זה.

בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה