פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשתי לא רוצה
    מתן
    17/08/2009

אני ואשתי נשואים כבר 7 שנים +2 כשהאחרונה נולדה ממש לפני שנה
    מאז אשתי אובחנה עם דיכאון לאחר הלידה והתחילה טיפול תרופתי .
    אולי זה עזר לה קצת אבל הבעיה היא שהיא פשוט לא רוצה לשכב איתי, אנחנו בקושי מגיעים למצבים אינטימיים ומאוד קשה לי עם זה
    אשמח לעצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשתי לא רוצה

הוספת תגובה

• שלום מתן

עדה מורג
    17/08/2009

אני מבינה מדבריך את הקושי שאתה חווה, אך מכיוון שאתה הוא השואל ולא אשתך...הייתי רוצה לשאול אותך מספר שאלות:
    האם הטיפול התרופתי שלך אשתך עזר?
    האם היא נמצאת במעקב כלשהו או שזה רק טיפול תרופתי?
    איך היא מתנהלת מול הילדות? איך מול התינוקת החדשה?

ובמה שקשור אליך.....
    איך אתה מרגיש במערך המשפחתי המתרחב? (מלבד נושא היחסים....)
    האם אתה שותף לגידול הילדות?
    האם אתה שותף בענייני הבית?
    עד כמה אתה קשוב לקושי שלה?
    עד כמה אתם מתקשרים בכל ענייני הבית והמשפחה?
    איך התקשורת בנושא המין? האם אתם מדברים על הבעיה או שמסתירים אותה?

מאחר ואני מאמנת לזוגיות אך לא סקסולוגית , פסיכולוגית או פסיכיאטרית,
    אני מזמינה אותך לפנות ליעוץ אישי/זוגי מול גורם מקצועי.

בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב זה נורא

לילך
    23/08/2009

קל להבין אותה מצד אחד, ומצד שני נורא מתסכל נכון?...
    תתחיל בזה שאל תנטור לה על ההתנזרות הזאת מסקס זאת פשוט תופעת לוואי של הכדורים שהיא כנראה לוקחת.
    שווה להתייעץ עם הרופא שמטפל בה לגבי החלפת הכדורים למשהו אחר עם פחות תופעות לוואי לפחות בקטע הזה של הירידה בחשק המיני.
    אתה יודע מה היא לוקחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא לוקחת

מתן
    23/08/2009

תרופה מקבוצת SSRI לפי מיטב הבנתי זה קבוצה שנחשבת לישנה לא?
    אני מנסה להתיעץ עם אנשים שיכולים לעזור לי ולא מעט אנשים ציינו שאולי כדאי לעבור לתרופות מקבוצה חדשה SNRI
    זה יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמליץ לאשתך לשאול על ויפאקס XR

דני מור
    25/08/2009

זו תרופה מצויינת נגד דיכאון ויש לה תופעות לוואי מופחתות עד לא מורגשות בנושא החשק....
    בהצלחה לכם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך מתן, וגם לך אוסי

עדה מורג
    25/08/2009

לא מקובל עלינו כמנהלות פורום שאת ממליצה פה על תרופה אנטי דיכאונית.
    איננו יודעים מהי השכלתך ובאיזו יושרה מקצועית את מעיזה להמליץ על תרופה כאשר את לא מכירה את האישה הזו.

לך מתן, אני ממליצה לא להאחז בהודעות מן הסוג הזה. זה פשוט מסוכן.
    לא משחקים עם תרופות פסיכיאטריות בשום אופן.

כדי שתתרשם ממה קורה בתחום הזה, קרא את הכתבה בכלכליסט, בחיפוש תכתוב: "השראה: כולנו מופרעים".

זו כתבה על תרופות פסיכיאטריות.

אני שוב מזמינה אותך לפנות לגורמים מקצועיים (סקסולוג, פסיכולוג,מטפלת זוגית).
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מתן
    25/08/2009

תראי מן הסתם לא ניתן לקחת תרופה רק ע"י המלצה באינטרנט -צריך שרופא ירשום אותה
    העניין הוא שחשבנו ביחד אולי יש פתרון כלשהו אולי החלפת תרופה תעזור
    אני לא מוצא את מה שהתכוונת אליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתי

מתן
    23/08/2009

זה עוזר קצת אבל אני לא ממש רואה התקדמות כלשהי, היא מטפלת עכשיו אבל זה נראה כאילו היא על מצב טייס אוטומטי, עושה כי צריך
    אני משתדל לעזור לה כמה שאני יכול, המצב המשפחתי המתפתח בהתחלה הפתיע אותי והייתי בסוג של שוק אבל אני מרגיש שזה משהו שמסתגלים אליו ואני מרגיש יותר ויותר פתוח לזה ומשתף פעולה

בנושא המיניות, בהתחלה דברנו על זה אך ככל שהבעיה התחילה להעמיק ככה אנחנו מדברים פחות על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאשתי תגמור ואני לא
    אנונימי
    15/08/2009

שלום רב! לאחר מספר ניסויים שעשיתי עם אשתי ועם עצמי, גיליתי שאני מאוד רוצה להפסיק לגמור. לאחר שבוע שאני לא גומר אני מרגיש מאוד אנרגטי, לאחר שבועיים שאני לא גומר, אני מחפש כל פינה מאובקת לנקות אותה על מנת לשחרר את האנרגיה שיש בי, אני הופך להיות עוזרת בית מרוב שאני אנרגטי. לאחר יותר משבועיים אני מלא באנרגיות ומרגיש מאוד בריא.
    אני מרגיש שאני נמשך המון לאשתי ושאני אוהב אותה יותר.
    יש לי קושי להגיע לזה בעצמי, אני צריך עידוד קבוע מאשתי (כמו אימון) כי משם אני שואב כוחות להפסיק לגמור. אשתי אוהבת מאוד לגמור ואני מעודד אותה לגמור. הייתי מת שהיא תרצה שאני לא אגמור יותר (נמשיך לעשות סקס רק שאני לא אגמור), היא לא משתפת איתי פעולה והיא טוענת שזה רק החלטה שלי, אבל לי זה מוציא את כל העוקץ מהעניין, אני חייב עצה דחופה איך אני יכול להציג לה את הדברים באופן הטוב ביותר ועד כמה העניין ריאלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאשתי תגמור ואני לא

הוספת תגובה

• אלמוני יקר

עדה מורג
    16/08/2009

להערכתי רצוי יהיה שתפנה לפורום המתאים (סקסולוגיה).
    יחד עם זאת,אני רוצה לשאול אותך עד כמה התקשורת שלכם בעניין פתוחה וזורמת.

לפי התיאור שלך, נשמע כאילו אשתך לא מרוצה כי אתה החלטת על זה לבד.
    האם תוכל להשיג את מה שאתה רוצה מתוך שיחה פתוחה והסכמה איתה?
    האם תוכל להציע לה דרך ביניים? או תקופת ניסיון?
    האם יתכן שהיא חווה סוג של "נטישה" מצדך?

מזמינה אותך לחשוב על השאלות האלה וכמובן לפנות לפורום שמתמחה במיניות.
    בהצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה דחוף
    אורן
    13/08/2009

היי אני אורן אני בן 23 ויש לי חברה כמעט 3 שנים...במהלך התקופה שאני איתה אנחנו רבים בתדירות גבוהה מאוד, עובדה שהקשתה עליי מבחינה רגשית וגרמה לכך שבזמן האחרון אני לא מסוגל להיות אני לידה...כלומר אני לא מתנהג באותה דרך שהייתי רגיל.אפשר להגיד שעד לפני חודשים אחדים ראיתי איתה עתיד אבל כרגע אני לא חושב שיש לנו סיכוי לעתיד ביחד,היא מאוד רוצה להיות איתי ולבנות איתי משהו רציני אבל לאור ההתנהגות שלה אני לא חושב שהיא האחת בשבילי.
    אני אוהב אותה מאוד אבל אני מרגיש שאני עדיין צעיר ושאני מפספס חלק מההנאה של הגיל,ושאני לא יכול להגשים את כל הפנטזיות שלי כשאני איתה....כמו למשל טיול ארוך עם חבר לחו"ל,בחורות,בילוי עם חברים,ועוד דברים שתכננתי לעשות כבר הרבה זמן שכל בחור צעיר חולם עליהם.
    בחודשיים האחרונים אנחנו לא מפסיקים לריב וזה גרם לי לפקפק באהבה שלי אלייה והאם אני צריך להיות איתה,כמו כן אני לא מתבייש לספר כי בזמן שאני מקיים איתה יחסי מין אני מפנטז על בחורות אחרות,ואני לא נמשך אלייה כבעבר.יצא לנו להיפרד פעם פעמיים אבל קשה לנו להתנתק אחד מהשניה לחלוטין ועולה לי השאלה האם זה בגלל הרגל או אהבה?
    אני מבולבל ולא יודע מה לעשות והאם אני צריך לסיים את הקשר הזה או לא?
    כי אני אוהב את הבחורה הזאת מאוד אבל אני מרגיש שאני לא מגשים את עצמי בכלל וזה יושב לי על הלב.

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה דחוף

הוספת תגובה

• אורן יקר

עדה מורג
    16/08/2009

מצטערת על העיכוב בתשובה, שאלתך הגיעה אלי משום מה רק היום.

אני מבינה מדבריך שקיימת בך התלבטות בין הרגש שאתה מרגיש כלפי בת הזוג שלך ולבין רצון לחוות, להתפתח, להכיר, להנות, להגשים את עצמך..

השאלה הבסיסית שלי היא האם אתם מדברים על זה ביניכם?
    האם היא מודעת לרצונות שלך?
    מה עמדתה בענין?

ואותך אני רוצה לשאול:
    האם אתה באמת אוהב אותה? האם זה רק הרגל משנים?
    איך תוכל לדעת מה נכון? איזה צעד מעשי ניתן לעשות כדי לבדוק את הענין לעומק?

כאשר אתה אומר "לא יודע אם היא האחת בשבילי". אני רוצה לשאול אותך:
    איך תדע מי האחת בשבילך?
    האם הגדרת לעצמך בבירור מי היא הבחורה האידיאלית עבורך?
    האם בת זוגך עונה על הקריטריונים?
    אם כן, מה אתה מוכן להשקיע כדי ליצור בהירות ביחסים ביניכם?
    אם לא - האם תרצה להשאר רק מתוך "הרגל" או מתוך פשרה?

בנוסף,אורן, אני רוצה לומר לך שזוגיות לא אמורה להגביל אותך אלא להיפך. מערכת יחסים טובה היא מערכת שבה אתם שניכם מרגישים צמיחה והתפתחות.
    איך אתה מרגיש לגבי המשפט הזה?
    אין לי ספק שכול התשובות נמצאות בתוכך.....

מאחלת לך החלטות נבונות מתוך שלמות פנימית.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת וחייבת ייעוץ
    ליאל
    13/08/2009

אני בחורה בת 21 וחצי ,כתבתי פה מס' פעמים והאמת שדי הרבה זמן הרגשתי אני יודעת מה אני רוצה והכל בסדר ,אבל משום מה כבר מאתמול פתאום עלו לי כל מיני מחשבות ותהיות לגבי הקשר שלי עם בן זוגי ,אני מרגישה מבולבלת ולא יודעת מה אני רוצה ומה הוא חש כלפי
    יש לי חבר שנה ושמונה חודשים ,תחילה לא אהבתי אותו כל כך (יש לציין שהוא החבר הראשון שלי)
    עם הזמן הרגשתי שאני ממש מתאהבת ,אני אוהבת אותו ומחכה שכבר יחזור הביתה כדי לראות אותו
    ולחבק ולנשק אותו,הוא בחור חם ,אין יום שהוא לא אומר לי אני אוהב אותך את חיים שלי במשך כל התקופה שאנחנו ביחד ,כרגע אנחנו גרים ביחד אצל הוריו ,הוא לא דורש ממני להשתתף בכלום ,(אני סטודנטית אך עובדת)חבר שלי בן 23 עובד ולומד ,טוען שהוא רוצה לחסוך כסף כדי לעשות אותי מאושרת ושיהיה לנו הכל ,אנחנו מבלים (מסעדות ספא אטרקציות)אך הוא לא בעד להוציא כרגע על בתי מלון חו"ל וכדו",הבעיה שלי היא שאני מרגישה שעם הזמן הוא מנסה להרגיל אותי לקבל פחות ופחות,אם פעם הוא היה לוקח אותי(ברכב)לכל מקום שאני צריכה ,היום הוא לא תמיד מוכן ,יש לי פחד מטורף שאם נתחתן פתאום הוא לא יעשה בשבילי כלום יותר ,הוא ירגיל אותי לקבל מה שיש ,לא יתאמץ כי אני כבר שלו ואין לו צורך להרשים אותי ,הפחד הזה שהוא ישתנה כמו הרבה גברים שמשתנים לאחר הנישואין,למרות שאנחנו גרים ביחד ואני כבר מכירה את כל הטבעיים שלו עדין יש בי פחד שהוא ישתנה בעתיד ,מלבד זאת אני שומעת שהרבה גברים נהנים מכך שבת זוגם נהנת מסקס ,אני די מרגישה שהנושא הזה לא מעניין אותו ,אומנם הוא שואל אותי באמצע אם אני נהנת אך אני לא מרגישה שזה ממש חשוב לו לראות אותי נהנת ,אני מרגישה שאני צריכה עזרה ,יעוץ ,לדעת עד כמה באמת הוא אוהב אותי ,אני תמיד עושה השואות בין בן זוגי לבין בני זוג אחרים ,חבר שלי הוא לא כזה של לטוס לחו"ל ,בתי מלון ,מתנות ,לקנות לחברה שלו בגדים ותכשיטים זה בכלל אין מה לדבר ,אבל הוא כן מאלה שקונים את הזר הכי יפה ביום האהבה ,ותמיד ינסה לרצות אותי אם אני מבקשת משהו ,גם כשזה נוגד את הרצון שלו ,למרות שאני בעצם יודעת הכל אני עדין מרגישה מבולבלת ולא יודעת האם באמת הוא מסתכל עלי ברצינות והוא אוהב אותי ולא יבגוד בי וכמובן לא יתהפך אחרי החתונה

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת וחייבת ייעוץ

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

עדה מורג
    16/08/2009

מתנצלת על העיכוב בתשובה, כנראה היתה תקלה טכנית וקיבלתי את שאלתך רק היום.
    ולעצם העניין.....חיפשתי את שאלותיך הקודמות בפורום על מנת להכירך קצת יותר.
    את אומרת שבזמנו היית מבולבלת אך זמן רב הבנת שזה בן הזוג שלך ושאת אוהבת אותו מאד.
    את מספרת לנו שהוא גם מאד אוהב אותך, מפנק אותך במידת היכולת שלו, מפרגן ומחמיא.
    במקביל את בונה תרחישים עתידיים של "מה יהיה אם".....
    מה את רוצה שיהיה?
    באחת התשובות הקודמות שלך אמרת שאת רוצה בית יציב וחם. האם זה עדיין נכון?
    אם כן, מה תהיה תרומתך ליציבות ולאווירה החמה והאוהבת בבית?

אני גם שומעת שאת משווה את בן זוגך לבני זוג אחרים..
    מה הרווח שלך בהשוואה הזו? האם זה תורם ליציבות בקשר?
    האם זה תורם ליציבות הרגשית שלך כלפי בן הזוג שלך?
    חשבי איזה מחיר את משלמת כאשר את משווה אותו לאחרים.
    האם הוא פחות טוב? האם הוא יותר טוב?
    האם אפשר למדוד את זה לפי כמות המתנות, התכשיטים,בתי המלון והנסיעות שהם מספקים?

ליאל יקרה, אני מזמינה אותך להגדיר מה את רוצה מבן זוג אידיאלי...
    האם מה שאת רוצה קיים בבן זוגך? כמה מתוך ההגדרות שלך מתממשות אצלו?
    האם היום, בהווה, בן זוגך מתאים לך?
    אם כן, את מוזמנת להחליט שאת שם כל כולך .
    האם את מוכנה להשקיע בקשר הזה כדי שתהיה יציבות ואהבה בביתך?
    אם כן - מה מביא אותך לחשוב שדברים ישתנו לרעה בעתיד?

אני מזמינה אותך להסתכל על הקשר שלכם בלבד! בבקשה על תסתמכי על ניסיונם של אחרים,
    לא הורים, לא אחים, לא חברים. הקשר שלך הוא הקשר שלך.....והוא יראה היום, מחר ותמיד
    ביחס ישיר למה ששניכם תשקיעו בו.

מאחלת לך בהירות ברגשותיך והמון הצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי
    ליאת
    11/08/2009

שלום,
    אני הייתי בקשר עם גבר אלמן קרוב לשנתיים הגבר בן 50.
    אני בת 24, כל הזמן הזה שאנחנו ביחד אני בטוחה שהוא הלך עם נשים אחרות כי זה מה שהוא עשה שהוא היה גם נשוי . אני אוהבת את הבן אדם יותר מאשר את עצמי ,הוא לא נתן לי כלום כל השנתיים האלה,הוא לא הבטיח לי כלום חתונה או ילדים ולא קנה לי מתנות.
    לא היינו יוצאים לבלות ,כל הזמן היינו נשארים בבית, ואני התרגלתי למערכת הזאת.
    אני ניתקתי איתו קשר בשבוע האחרון כי נמאס לי אני רוצה קשר רציני אני רוצה בן אדם שיאהב אותי שיקנה לי שיקשיב לי שנבלה ביחד
    אבל קשה לי כל כך,אני פוחדת להתנתק ממנו,אני פוחדת שהוא ישכח אותי ,הוא הבן אדם היחיד שאני יכולה לדבר איתו ולהתייעץ איתו ,אני כל הזמן חושבת עלי.ו
    אני לא רוצה לקום בבוקר ,אין לי טעם לחיים האלה בלעדיו אני הסתפקתי במועט ולא היה לי כל כך רע.
    בזמן הזה שהיינו ביחד סיפרתי להורים שלי הם לא לקחו את זה כל כך טוב אז עזבתי את הבית ושכרתי דירה לבד..חשבתי שהקשר יהיה יותר הדוק אבל זה ממש לא קרה
    הוא היה נפגש איתי יום כן יום לא, בקושי מתקשר אליי,לא היה איכפת לו שאני לבד בבית ושאני עזבתי בגללו את הבית של ההורים שלי
    היום אחרי 9 חודשים שגרתי לבד חזרתי לבית של ההורים כי היה לי קשה מבחינה כספית וגם לא היה לי טוב לבד בבית.
    ההורים שלי חושבים שעזבתי אותו לפני המון זמן אז גם היה תקופה ארוכה ששיקרתי עליהם
    התחלתי טיפול קאוצ'ינג אני לא יודעת עד כמה זה יכול לעזור אבל פשוט אף אחד לא יודע על הקשר הזה אז אני צריכה לדבר עם מישהו להוציא קצת מלב, לבכות.
    בבקשה תעזרו לי ותענו לי איך לשכוח? אני רוצה פשוט שיפסיק לכאוב לי בלב
    אני בקושי מוציאה את עצמי בכוח מהמיטה לעבודה ,אני לא יוצאת ואין לי חדש לכלום
    אני אמרתי לו שאני לא רוצה יותר שנהיה בקשר ואני מצטערת על זה!!!
    הוא לא התקשר והוא לא ישלח הודעות.אבל אני לא עומדת בזה אני מתה להתקשר אליו מתה לשמוע את הקול שלו לראות שהכול בסדר,לבדוק מה הוא עשה היום..אני משתגעת מקנאה
    אני פשוט מתמוטטת .
    הוא לא חושב עליי ככה,לו זה בכלל לא מזיז,אני בטוחה כבר שהוא שוכב עם נשים אחרות..למה זה להם כל כך קל??? ואני צריכה לנסות להתגבר עליו ורק אחר כך להתחיל קשר חדש?
    למה?
    .

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• ליאת יקרה

עדה מורג
    12/08/2009

אני חווה עמוקות את הכאב שלך ואת הקושי שלך.
    יש מאחורי הדברים שלך אמירות רבות שמעידות על כך שהקשר הזה לא היה מתאים עבורך.
    מבחינת הגיל הוא היה יכול להיות אבא שלך.....אבל זה לא הענין.
    האם לא קצת ויתרת על עצמך בקשר הזה?
    האם הוא בכלל סיפק את הצורך שלך לבן זוג אמיתי?
    האם את סיפקת את הצרכים שלו בלבד?

אז עזבת וחזרת הביתה. כל הכבוד! נראה שהיית אמיצה בהחלטתך.
    ממה בעצם את פוחדת עכשיו? ממשהו שכבר קרה?
    לעיתים אנחנו מכנים "אהבה" לרגש שנובע מפחד,מתלות, מפנטזיה.
    את רוצה קשר רציני, בן זוג אמיתי....
    האם עשית פעם רשימה של תכונות אידיאליות בבן הזוג שאת רוצה? אם תעשי רשימה כזו
    ותשווי את הבן אדם הזה לרשימה אני מבטיחה לך שתתגברי על הפרידה.

האם יתכן שהיית זקוקה לקשר הזה כדי להבין מה את באמת רוצה בזוגיות?
    אם למדת וצמחת מזה, אז את יכולה ללכת בשקט לזוגיות הבאה שלך והיא תיראה לגמרי אחרת.
    מי את רוצה להיות בזוגיות הבאה שלך?
    האם שוב תוותרי שם על עצמך?
    איזה בן זוג את רוצה?
    האם תהיה זו זוגיות שוויונית והדדית?או שמא זוגיות מבוססת על תלות וחד צדדית?

ועוד מילה, אם את בתהליך של קואצ'ינג - שתפי את המאמנת שלך במה שעובר עליך, אחרת האימון לא יתקדם לשום מקום.
    בנוסף אני מזמינה אותך לעשות תהליך של סליחה כלפיו וכלפי עצמך כדי לפתוח דף חדש ונקי בחייך.
    דברי איתי טלפונית ואסביר לך למה אני מתכוונת.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת

ליאת
    12/08/2009

אני אתקשר.
    אני ממש מודה לך על התגובה המהירה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ליאת

ליאת
    12/08/2009

אני פוחדת עכשיו להיות לבד.. היינו מבלים (בבית) כמעט כל סופ"ש.. ואני פוחדת מהלבד.
    אני רוצה בן זוג שאני שיאהב אותי, שאני אהיה החיים שלו. ואני אהיה במקום הראשון אצלו
    ולא במקום השני או השלישי..
    תראי, אני מדברת על הבחור כל כך הרבה אני רואה את זה שהוא לא בשבילי בגלל זה ניתקתי את הקשר אבל אני כל כך אוהבת אותו, הוא הקשיב לי ,הוא ייעץ לי. אין לי את זה מההורים שלי.
    הרגשתי כל כך בטוחה איתו.
    הוא לא סיפק את הרצון שלי לבן זוג אמיתי, הוא סיפק לי את הצרכיים המיניים ואני את שלו..
    אבל לי זה לא מספיק, וכנראה שלו זה כן.
    לפעמים אני חושבת שאני רק מוכנה לראות אותו ,לדבר איתו הלוואי שהוא היה אחד מבני הממשפחה שלי .
    בחיים שלי לא היה לי לי אהבה שוויונית והדדית.
    תמיד היה לי אהבה חד צדדית, או שאוהבים אותי או שאני אוהבת אותם, נמאס לי מזה כל כך.
    אני יודעת רק דבר אחד וזה שאני מתגעגעת אליו כל כך.
    אני מקווה שיהיה טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יום הולדת
    סנדי
    11/08/2009

שלום רב,
    אני ובן זוגי מכירים כשנתיים שמתוכם אנחנו חברים כשנה וקצת.

ביום ראשון חל יום הולדתי וכולם ברכו וגם אמא שלי וסבתא שלי (המשפחה המצומצמת שלי) ברכה וכמובן שבן הזוג ברך ובערב הלכנו למסעדה ואכלנו.

יש לציין שחשבתי שהוא יקנה לי מתנה מאחר וללכת למסעדות זה די דבר שבשיגרה, אבל הוא טען שהמסעדה זו המתנה שלו אלי.
    הרגשתי מאוד מאוכזבת מאחר ואני בכל מועד וחג קונה לו מתנה כזו או אחרת והוא כמעט אף פעם לא הביא לי משהו, כנראה שציפיתי שיעשה משהו או שיפתיע אותי אבל זה לא קרה.
    הרגשתי מאוד מושפלת בתור חברה שנותנת המון מעצמה וזה הגיע אתמול למריבות , צעקות ואף דיבור לא יפה... עם אולטימטום לסיום היחסים מצידו.
    האמת שכבר לא כל כך איכפת לי כי אני מרגישה שאני נותנת נותנת ולא מקבלת חזרה. וזה לא שרציתי איזה מתנה מנכרת עיניים או משהו בסגנון רציתי משהו שיראה שהוא חושב עלי. הוא מצידו חושב שזה שהוא זכר את יום הולדתי וברך והלכנו לאכול ביחד זה מספיק.
    מעניין שלאבא ולאמא שלו הוא לא שוכח לקנות מתנה ואף קנה לאבא שלו מתנה בשווי של 1000 ש"ח (אבל לא זה מה שחשוב )
    בקיצור הוא עושה טובה שמדבר איתי מתנהג לא לעניין גם חברים שלו חושבים שאני צודקת וגם בצד שלי.
    מה עלי לעשות האם לעזוב וזהו?

לקביעת תור
    סגירה
    יום הולדת

הוספת תגובה

• מזל טוב ליום ההולדת

עדה מורג
    12/08/2009

סנדי יקרה,
    קודם כול מזל טוב ליום ההולדת, כל הברכות שבעולם!
    שנית בואי נתבונן על האירוע ונשאל כמה שאלות:

א. הוא הזמין אותך למסעדה לכבוד יום ההולדת. אז הוא זכר או לא זכר שיש לך יום הולדת?
    ב.ציפית למתנה והיית מאוכזבת שהוא לא קנה.האם זו סיבה להרגיש מושפלת?
    ג. את בת זוג שנותנת ונותנת ולא מקבלת חזרה.האם הנתינה שלך תלויה בקבלה בחזרה?
    אני יודעת שנעים לנו לקבל, אך לא הרבה יותר נעים לתת?
    ד. האם הנתינה שלך היא נתינה מתוך ציפיה? האם יש התחשבנות לאחר מכן?

לגבי " הוא עושה טובה שהוא מדבר איתי, מתנהג לא לענין." אני רוצה לשאול אותך:
    א. האם זה אכן כך במציאות? או שמא זה פירוש שלך מתוך האכזבה?
    ב. אם אכן נכון - מה הסיבה שאת נמצאת בקשר הזה? מה את צריכה ללמוד שם?
    ג. האם יתכן שהוא נותן לך הזדמנות ללמוד משהו על הערכה עצמית? או על נתינה בלי ציפיות?

יקרה, לעולם לא אומר לך אם לעזוב או לא.
    נסי בכנות לענות על השאלות ואת תמצאי את התשובות בתוך לבך.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזוגיות
    אלעד
    10/08/2009

היי אני בן 23 ויש לי חברה שנתיים וחצי....רוב הקשר שלנו מתנהל בריבים על שטויות...הגענו להרבה מצבים של פרידה אבל בסופו של דבר לא ניפרדנו.....אני מרגיש שזה לא זה ושאין טעם להמשיך אבל למרות זאת אני לא מסוגל להיפרד ממנה....חשוב לציין שכאשר אני מדבר על פרידה היא דואגת להוציא אותי לא בסדר ושאני ישאר עם מצפון ורגשות אשם ואולי קשה לי לשאת אותם.אני יודע שאין לזה עתיד כי גם המשפחה שלי לא אוהבת אותה במיחד וחושבת שהיא לא בשבילי...התשוקה המנית ירדה ואפשר להגיד שגם האהבה במעט למרות שאני עדיין אוהב אותה מאוד ועברנו הרבה ביחד.
    אני לא יודע מה לעשות ואיך להתמודד עם המצב...?...אני צריך עזרה..זה משפיע לי על חיי היום יום וכל היום אני חושב על הזוגיות שלי ומה אני אמור לעשות איתה וזה גורם לי להרגיש רע .
    בבקשה תנו לי עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזוגיות

הוספת תגובה

• אלעד יקר

עדה מורג
    12/08/2009

אני מוקירה אותך על ההתבוננות הכנה בזוגיות שלך ועל השיתוף שלך במה שמעיק.
    בעצם אם תקרא שוב את מה שכתבת, קרוב לודאי שהתשובות כבר טמונות שם.

אני רוצה לשאול אותך עוד כמה שאלות בכוונה ליצור אצלך בהירות:
    מה הסיבה לדעתך שאתה נמצא בקשר כזה?
    האם אתה צמחת ו/או עדיין צומח בקשר?
    מה אתה לומד ממנה?
    מה אתה לומד מול האתגרים שהקשר מציב לך?
    מה נדרש כדי "להבריא" את הקשר?
    מה נדרש כדי להחליט על פרידה?
    ואם תחליט על פרידה - מה יהיו הסיבות האמיתיות? ההורים לא אוהבים אותה?
    היא תגיד שאני לא בסדר? אני מפחד להיות לבד?
    או אולי משהו אחר......

בכל מצב בזוגיות יש תמיד שתי אפשרויות:
    א. להישאר , לפתור את הקונפליקט ולצוח מזה
    ב. ללכת לקשר הבא
    אני רק רוצה לומר לך שעניינים לא פתורים בקשר הזה, יופיעו מולך בקשר הבא.

מאחלת לך הצלחה בכל מה שתחליט
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר
    מישהי
    02/08/2009

אני בת 32.
    התאהבתי במישהו שיצאתי איתו. אני מאמינה שזה מה שקרה לי כי הוא לא יוצא לי מהראש.

היתה ביננו משיכה חזקה והוא גרם לי להתחבר לעצמי כאשה כמו שלא הרגשתי אף פעם או שאני לא זוכרת מתי...

מרוב שההרגשה היתה חזקה, פחדתי. והוא גם קצת לחץ והיה להוט מאוד אז קצת העמדתי פנים שאני לא מרגישה כל כך חזק וכנראה ששידרתי קרירות.

כנראה שהרחקתי אותו והוא החליט לחתוך. זה כבר היה לפני כחודשיים. מאז יזמתי קשר ונפגשנו ושוב היתה משיכה חזקה אבל הוא חזר והצהיר שהוא לא מעוניין בקשר רציני, למרות שהוא מרגיש משהו.

אני מצדי אמרתי שאני לא מעוניינת בסתם קשר מזדמן, וככה יצא שהחלטנו להשאר ידידים לעת מצוא.

אני מנסה להמשיך הלאה, לצאת לדייטים אבל משהו בלב שלי נשאר שם.

לא חושבת שיש טעם לדבר איתו, וגם אין לי אומץ...
    אשמח לשמוע דעה מהצד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשר

הוספת תגובה

• שלום לך יקרה

עדה מורג
    03/08/2009

אני מאמינה שיש שני רגשות ששולטים על העולם (ועלינו....): אהבה ופחד.
    מחד את אומרת שהתאהבת בבחור, מאידך את אומרת שפחדת מעוצמת המשיכה והרגש.

הוא מצדו הגיב לפחד שלך בהתרחקות ובחשש מקשר מחייב.

אז מה האלטרנטיבות העומדות בפניך?
    אם חברה שלך היתה שואלת אותך מה לעשות במקרה כזה, מה היית מציעה לה?
    האם את חושבת שאת יכולה לוותר וללכת הלאה , למרות שלבך עדיין שם?
    איך ייראה הקשר הבא כאשר את משאירה את הלב במקום אחר?

איך את יודעת שאין טעם לדבר איתו?
    אם היית מדברת איתו.....מה היית אומרת לו?
    האם את בהירה מה את רוצה מהקשר איתו?
    מי תרצי להיות מולו בשיחה הזו? (מתנצלת, מסכנה, מהססת, חוששת או אמיצה, כנה, אוהבת, נחושה?)

יש תמיד אפשרות אחרת.....
    מה אם תתיחסי לבחור הזה כמי שלימד אותך שעור על משיכה ופחד?
    אם למדת, את יכולה ללכת הלאה ולהתנסות בקשר חדש - כל זאת בתנאי שאת לוקחת את הלב
    איתך ולא משאירה אותו מאחור.

אז בהצלחה יקירה וזכרי שבאנו לעולם כדי לאהוב....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם

מישהי
    03/08/2009

היה לי אומץ היתי אומרת לו שאני עדין חושבת עליו ושאם הוא ישנה את דעתו- אני אשמח לשמוע ממנו.
    בגלל ש הוא כבר אמר לי שהוא לא מעוניין בקשר רציני איתי אני חושבת שאין טעם לדבר, וכמו שאני מכירה את עצמי גם אם היתי רוצה להיות אמיצה, נחושה ואוהבת הפחד ברגעים האלה גדול ממני.

וכמו שאני מכירה אותו, מעט, הוא מאוד עקשן ואם הוא החליט משהו אז הוא ידבוק בו.

בינתים אני מתעניינת בשלומו מדי פעם, מראה לו חיבה ומזכירה לו את קיומי.
    אני יודעת שגם לו אכפת אבל הוא רוצה סקס ולא יותר מזה. ואני לא מסתפקת בזה.

יכול להיות שאצליח לוותר עליו, וללמוד את השיעור. משהו כבר למדתי.

עדה, תודה על התגובה האכפתית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה

עדה מורג
    03/08/2009

שלמדת משהו מכל הסיפור.
    חשוב שתהי בהירה עם עצמך מה את רוצה ומה את לא רוצה , מבלי לעשות ספקולציות של איך הוא יגיב או לא יגיב.
    אם תצליחי לוותר וללכת הלאה, אני בטוחה שבפעם הבאה ההתנהלות שלך תהיה אחרת.

מברכת אותך באור ואהבה,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדלג מפה לשם -ליעל
    אנונימי
    02/08/2009

אני בן 23 מעולם לא היה לי קשר רציני.
    אני מכיר לא מעט בחורות ויוצא איתן.אני כרגע במטרה לצאת עם מישהי לקשר
    רציני משום שמן הראוי לי להתקדם עם מישהי שאני ארצה.
    רק אתמול נפגשתי שוב עם בחורה שאני כמעט ובטוח שאני לא מעונין לאצת איתה לקשר
    רציני. למה אני חוזר ועושה ומתנהג כפי שהתנהגתי אתמול ? רוצה לעצור את זה מיד אבל עכשיו.
    מה עושים ? זקוק לעזרה ?
    אשמח לסיוע שלך יעל כי עזרת לי פה בפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    מדלג מפה לשם -ליעל

הוספת תגובה

• אנונימי יקר

יעל צ'רניאק
    03/08/2009

אתה כותב שאתה שוב ושוב יוצא עם בחורות שאינך מעוניין בהן.
    אני רוצה להפנות אותך למאמר שכתבתי בנושא יציאה ממערכת יחסים לא בריאה: "כך תשתחררי ממערכת יחסים לא בריאה". המאמר כתוב בלשון נקבה אבל מדבר לשני המינים.
    גם אם אתה לא נמצא במערכת יחסים ורוצה לצאת ממנה, בכך שאתה נפגש עם נשים שלא מתאימות לך אתה חוזר על דפוס לא בריא עבורך.
    אולי תוכל למצוא שם כמה דברים שידברו אליך ואולי אף יעזרו לך.

[a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6348' id='link']למאמר לחץ כאן[/a]

שיהיה לך בהצלחה!

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה
    יעלי
    01/08/2009

שלום, יש לי חבר שנה - אנחנו חברים טובים ויש התאמה ומשיכה ולכאורה הכל אמור להיות טוב. למרות זאת תקופה קצרה אחרי תחילת הקשר התחילו כל מיני ריבים מוזרים מהצד שלו.. בדיעבד הסתבר שלבחור יש OCD. הבעיה היא שהמחלה לא מתבטאת בלסגור ברזים או דלתות- אלא הוא בוהה בצורה אובססיבית.כמובן שיש למחלה גם ביטויים נוספים, אך הם מטרידים אותי פחות. הוא טוען שהוא לא נהנה מהמצב ורוצה שזה יעבור ,אך הוא נמצא כבר מספר חודשים בטיפול ונראה כי זה לא מתקדם יותר מדי. זה מצב ממש מביך ומכאיב שחבר שלי אומר שהוא אוהב אותי נמשך אלי וכביכול הכל נהדר, אך הוא לא יכול לתת לבחורה לעבור לידו בלי להסתכל. השבוע זה הגיע למצב ממש מביך , כשישבנו עם זוג חברים והוא סיפר לי בדיעבד שהוא בהה לה בחזה, והיא קלטה וסידרה את החולצה, כנראה מתוך מבוכה.
    מצד אחד אני אוהבת אותו ואסור לשפוט אדם חולה ואני באמת רוצה לעזור
    מצד שני - זה הגיע לרמות משפילות שאני לא יודעת איך מתמודדים איתן.
    חשוב לציין שהמחלה מתבטאת גם בהיבטים אחרים שקשורים לזוגיות - למשל הוא כל הזמן חרד שיקרה איזה אסון או שהוא יאבד אותי..
    אשמח לעצה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה

הוספת תגובה

• יעלי יקרה

עדה מורג
    02/08/2009

קודם כול אני רוצה להוקיר אותך על הפתיחות שבה את מדברת על הבעיה בזוגיות שלך.
    אני חווה שיש בך הרבה אהבה לבחור ויחד עם זאת קשה לך להתמודד עם התופעות של המחלה.

אני לא מומחית ב-OCD ולכן לא אוכל ליעץ לך בתחום.
    את אומרת שהטיפול שבן זוגך מקבל אינו מקדם אותו, אז אני מזמינה אותך לפנות לפורומים אחרים שיוכלו לתת לך תשובות טובות יותר בנושא OCD ובדרכים חדשות לטיפול.
    ( פורום פסיכולוגיה הוליסטית, פורום פסיכיאטריה, פורום רפואה סינית)
    את יכולה גם לכתוב OCD בגוגל ולקרא את כל המידע הזמין שם.

לגבי עצמך.. אני מזמינה אותך לבדוק בליבך פנימה:
    - האם יש בך מספיק אהבה כדי למסד זוגיות עם אדם שחולה ב-OCD?
    - אם כן, מאיפה נובעת תחושת ההשפלה שלך? האם תוכלי להיפרד ממנה?
    - בדקי אם זו מחלה שיכולה לעבור בתורשה. כדאי להיות מודעת לכך לפני שאת ממסדת את הזוגיות

אני מאד מעריכה אותך על מה שאת עושה למענו ולמען הזוגיות שלכם.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות אחרי לידה
    שנשונה
    26/07/2009

שלום,
    אני נשואה 3 שנים ונמצאת עם בעלי כבר 4 שנים. לפני חודשיים וחצי ילדתי את ילדתנו הראשונה.
    מאז הלידה משהו במערכת היחסים שלנו השתנה לרעה.
    אני מרגישה שבעלי מתנהג אלי בצורה שונה ומביט בי בצורה שונה. זאת אומרת- אם היינו חברים טובים לפני הלידה, היו לנו הרבה נושאח שיחה משותפים הרבה צחוקים וכמובן כבוד והבנה היום זה כאילו נעלם. הוא מזלזל בי, כאילו חסר אכפתיות כזה, לא מפנק, נורא שלילי (דברים שהיו קיימיים גם לפני אך החמירו מאוד). הוא מתנהג כאילו השיג את מטרתו וחלומו- הבאת ילד לעולם ואני היום צריכה רק לגדל אותה וזהו. אני מרגישה שככל שהזמן עובר אני לא אוהבת אותו כבר כי הוא פוגע בי מאוד, אציין כי כבר ניהלתי עימו אינספור שיחות "מוטיבציה" שבסופן תמיד הוא ביקש שנישאר ביחד וניתן צ'אנס נוסף אך המצב חוזר לקדמותו מס' ימים לאחר מכן. אני כבר אובדת עיצות לחלוטין.
    אציין דבר נוסף ששכחתי, גרנו עד לפני שבועיים עם אימי ואחיי מאחר והייתי זקוקה להם לאחר הלידה, דבר נוסף שלא צינתי הוא שהייתי במשבר לאחר לידה מאוד חמור שחלקו הלא מבוטל היה בגלל ההתנהגות הבלתי נסבלת של בעלי. הצלחתי להתגבר על העניין בזכות אימי שהייתה לידי כל התקופה, העניין הוא שבגלל שלא גרנו לבד הדבר השפיע לרעה על הזוגיות שלנו.
    בכל מקרה, אני יודעת שקצת בילבלתי בצורת הכתיבה אך אני מקווה שתצילחו לעזור לי.
    אני ממש על סף פירוק החבילה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    משבר בזוגיות אחרי לידה

הוספת תגובה

• שנשונה יקרה

עדה מורג
    27/07/2009

אני חווה מתוך דבריך את הקושי הגדול, את הבלבול, את הפגיעות....לא קל להתנהל במציאות החדשה הזו כאשר נולדת ילדה קטנה שדורשת 24/7 תשומת לב ובנוסף לכך המציאות גם דורשת לשמור על איזון בזוגיות ובמשפחה המורחבת.

במרחב האימוני אנחנו אומרים שהאחריות על המציאות שאנו חיים היא תמיד שלנו.
    אז אני רוצה לשאול אותך מספר שאלות על מנת שתתבונני על המציאות שלך.

האם שאלת את עצמך איך בעלך מרגיש עם בואה של הילדה הקטנה?
    האם לדעתך הוא מרגיש שותף? או שמא הוא מרגיש דחוי?
    מה היה מצבו כאשר גרתם אצל הוריך? איך הוא הרגיש איתם?
    האם היה לו תפקיד או היה רק צופה?

קיימת תופעה מוכרת של "קנאת אב" ברגע לידת הילד הראשון בעיקר. אם עד עכשיו הייתם חברים ושותפים לכל דבר, עכשיו יש שחקן נוסף על הבמה.
    מי את מולו כאבא של הילדה? האם את סומכת עליו ? האם את מבקשת ממנו עזרה (ולא רק מאמא)?
    האם את מסוגלת לחוות את התחושה שלו של אובדן "המקום הראשון" אצלך?

כאשר את מדברת על שיחות "מוטיבציה" למה את מתכוונת?
    האם יש שם טענות, דרישות, כעס, איומים? או שמא יש שיתוף רגשות, בקשה לעזרה, הערכה הדדית,
    אמונה ביכולת שלו, עידוד?

בני אדם מגיבים תמיד ליחס שהם מקבלים. אם תרצי לשנות את האווירה בזוגיות כדי להתגבר על המשבר,יש צורך כנראה להעלות את התקשורת לרמה הבאה שלה.
    האם את מקשיבה לו? האם את מבינה מה הוא אומר לך בין השורות?
    האם את מתעניינת בו?
    אם תזמיני אותו להיות שותף לגידול הילדה ולא תראי אותו כ"אויב" אני מאמינה שתוכלו להתגבר על המשבר.

אני גם מזמינה אותך לשאול את עצמך: האם עשיתי כל מה שאפשר ? לפני שאת מחליטה על פירוק החבילה. פירוק היא הדרך הקלה.....פתרון המשבר היא אפשרות של צמיחה עבור שניכם.
    אל תוותרי על הצמיחה שלך!

בהצלחה לכם מכל הלב....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת איך להגיב
    אני
    23/07/2009

שלום,
    אני בת 29 ויש לי חבר בן 32. אנחנו ביחד קצת יותר מ 4 חודשים וכבר גרים ביחד חודשיים. כבר מהתחלה הוא הביע המון רגש כלפיי וכוונות רציניות. הוא היה הרבה יותר מהיר ממני בהצהרת כוונות, רצון לעבור לגור ביחד, לוקח אותי על בסיס שבועי לארוחות עם משפחתו וחבריו, ביקש להכיר ולפגוש את הוריי, מדבר על עתידנו בצורה חופשית וכו' וכו'... הכל נראה ונשמע כוויכול מעולה....
    אלא שכבר בערך פעם שלישית (בערך) הוא פולט דברים די מדאיגים ואני מתחילה לפקפק בהכל.
    כאשר הוא שומע סיפורי חבריו, אשר כולם כבר נשואים והורים לילדים וקצת לחץ מתון מכיוון המשפחה, הוא נכנס ללחץ לגבי משמעות ותוצאות של מחוייבות הנישואים והולדת תינוק.
    הוא משתף אותי בחששות שלו, אומר לי שהוא מצד אחד חושב על חתונה והולדת תינוק, מצד שני כשהוא חושב על זה, זה נורא מלחיץ אותו. הוא מנסה להרגיע אותי ואומר לי שטוב לו איתי ושהוא אוהב אותי מאוד, שיש לו כוונות רציניות, מצד שני הוא נלחץ ופוחד מזה.

הוא חזר ואמר את הדברים כבר כמה פעמים במספר הזדמנויות ולא כ"כ ידעתי איך להגיב.
    מצד אחד כבר היה לי נסיון עם מישהו כזה בעבר, שבסוף נפרד ממני, כי לא הצליח להתגבר על הפחד שלו, לכן לא בא לי להפוך שוב למטפלת ומרגיעה של מישהו מהסוג הזה. מצד שני, אני מרגישה שזה באמת מוקדם מדי לקפוץ לאיזשהן מסקנות או לנהל שיחות רציניות בנושא, כי זה רק יכול להפחיד אותו יותר.
    אני לא יודעת מה לעשות. לא יודעת איך להגיב. עכשיו אני מאוד מודאגת, כי אני פוחדת להיפגע.
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת איך להגיב

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    26/07/2009

קודם כל אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.

אני שומעת מדברייך את המחוייבות שלך לקשר וזה יפה.
    יחד עם זאת את אומרת שאת מזהה איזה דפוס שחוזר מהיחסים הקודמים שלך.
    לכן בואי נסתכל על הדפוס הזה: " כבר היה לי נסיון עם מישהו כזה בעבר, שבסוף נפרד ממני, כי לא הצליח להתגבר על הפחד שלו, לכן לא בא לי להפוך שוב למטפלת ומרגיעה של מישהו מהסוג הזה".

למדת מהעבר שהיית שם על תקן מטפלת ומרגיעה ואת לא רוצה להיות בקשר הנוכחי כזו.

מי את כן רוצה להיות מולו ? איזה אדם את רוצה להיות מולו? (לא מטפלת, אלא...)

איך זה יראה אם תהיי אדם כזה? איך תתנהגי? מה תרגישי? איך זה יתבטא במציאות?

אם היית צריכה לתת עיצה לחברה שלך שמספרת לך על בן זוגה שפוחד מהמחשבות על חתונה וילדים. מה היית מייעצת לה לעשות?

מה היחס שלך לחתונה וילדים? האם את שלמה עם המחשבה על נישואין והולדת תינוק? האם את שלמה עם הזוגיות שלך להקמת משפחה?

האם הקשבת למה מפחיד אותו בנושא? לא מתוך מקום של מטפלת אלא מתוך הקשבה נקיה ומתוך סקרנות? מהו אותו פחד שהוא חווה? פחד ממחויבות? פחד מהורות? פחד מאחריות? פחד שהיחסים יפגעו? מהו אותו פחד?

כמו שאת רואה אני מחלקת את זה בגדול לשתי שיחות:
    1. עלייך - מי את רוצה להיות מולו, מה היחס שלך לחתונה וילדים ולזוגיו. מה היית מייעצת לחברה.
    2. ההקשבה לפחד שלו מתוך סקרנות, התעניינות ולא כדי לטפל ולפתור את הבעיה, רק להקשיב.

התבונני בשאלות האלו ואני מקווה שזה יעזור להחליט כיצד להגיב.
    בהצלחה ושבוע מצויין

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אני
    27/07/2009

שלום,

אני יודעת שאני אוהבת אותו מאוד ואני מניחה שלא יקח לי עוד הרבה זמן כדי כן לרצות ולצפות ממנו להצעת נישואין. אני מניחה שתקופה של שבעה - שמונה חודשים, בגילינו, כבר מספיקים כדי להגיע להחלטה כזאת. במיוחד גם לאור העובדה שאנחנו כבר גרים ביחד מספר חודשים והכל הולך בסדר גמור.

הוא שיתף אותי בכך שהוא באמת חושב שאני האחת בשבילו, שלמרות שהיה במערכות יחסים רבות וחשב שאהב בעבר, הוא מבין שכמו שהוא אוהב אותי וכמו שטוב לו איתי, אף פעם לא הרגיש כך בעבר. הוא שיתף אותי שהוא חושב על נישאוים ורוצה ילדים, אבל המחשבה על איבוד החופש והמחוייבות הגדולה שכרוכה בזה, די מפחידה אותו. מצד אחד הוא חושב ורוצה את זה, מצד שני הוא מבין עד כמה חייו ישתנו בעקבות זה ולא בטוח שהוא עדיין מוכן לזה.

מבחינתי, אני כבר כן מוכנה למחוייבות מהסוג הזה ואין לי שום חששות או ספקות לגביו או לגבי הקמת משפחה איתו.

הקשבתי לו ולתחושות שלו ואמרתי לו שמה שהוא מרגיש נראה לי טבעי לגמרי. זה רק אומר שהוא מתייחס לנושא הזה ברצינות ובאחריות רבה ושגם לי במידה יש תחושות דומות וזה נשמע לי טבעי.
    בנוסף, כדי להוריד ממנו את הלחץ, אמרתי לו גם שאני לא מצפה ולא מחכה ממנו להחלטות שהוא לא בשל אליהן, אבל מצד שני השליטה על חיי היא בידיים שלי, כלומר שאני לא אגיע למצב שבו שאני מעבירה אותה למישהו אחר בציפיה שיקרה משהו.

אני לא יודעת אם שנושא מיצה את עצמו, כי לשנינו לא כ"כ נוח לדבר על זה. מה אני יכולה לעשות או לומר עוד כדי מצד אחד לא להרחיק את מיסוד הקשר ומצד שני לא להיתקע בציפיה ארוכה שהוא יבשיל למשהו שאני כבר די בשלה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    27/07/2009

אני שומעת מתוך דברייך את הבגרות שלך, המודעות שלך וההבנה שלך.
    אני שומעת את החשיבות של הקשר והחיוביות שבו.
    וכן אני חשה שאת בודקת את הגבולות שלך.

הגבול הדק בין התחשבות וקבלה של רצונותיו של האחר, המתנה והתגמשות על מנת ששניכם תהיו באותו המקום ותהיו בשלים לבין לשמור על הגבולות שלך ולא לוותר על עצמך ועל רצונותיך.

אם השאלה הזו עולה אצלך, כפי הנראה את לא מיצית את הנושא.
    גם אם זה לא נוח לדבר על זה, אם אתם הולכים לקראת עתיד משותף, נישואין והקמת משפחה, האם באמת תוכלו להמנע משיחות שיש בהן התמודדות משותפת ?

את מקילה עליו את הלחץ ואומרת לו שאת לא מצפה ומחכה להחלטות שהוא לא בשל אליהן ויחד עם זאת, את לא רוצה לחכות ולהיות בציפיה ארוכה עד שיבשיל.

מה הגבול שלך? כמה זמן את מוכנה לתת לו להבשיל ? קבעי תאריך עם עצמך.
    מה הזמן שכבר לא תוכלי לחכות? תוכלי לקבוע זמן או טווח ברור לבדיקה מחודשת, להתבוננות.
    כשקובעים זמן לבחינה מחודשת, זה משחרר את הלחץ והשאלות, ואולי דברים יתבהרו מאליהם וגם אם לא, אז יש את הגבול שלך, שאת ערנית אליו.

האם זה נכון עבורך לאמר לו שיקח את כל הזמן שירצה עד שיהיה בשל?
    האם זה נכון עבורך לאמר לו מה שאת רוצה?
    האם שיתפת אותו שאת רוצה ובשלה בנישואין ובהקמת משפחה?

לעיתים צריך טריגר שיזרז תהליכים.
    האם תוכלי בצורה נעימה ונינוחה לשתף אותו במה שאת מרגישה ורוצה. בכך שאת לא רוצה ללחוץ עליו אבל שאת כבר בשלה לנישואין ורוצה זאת ולשחרר את השאלה והשיחה על כך למשך תקופת זמן מסוימת.

אולי תוכלי לשאול אותו מה הוא היה עושה בסיטואציה הפוכה? ותראי איך הוא חושב...

שיהיה בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעורבות יתר
    אבי
    19/07/2009

שלום,

אנו זוג נשוי באושר+ ילד מקסים בן שנתיים
    יש ביננו תקשורת פתןחה וזורמת ,יחסים המבוססים על כבוד והערכה.

אך ישנה דילמה מעיקה עד בלי די:
    ההורים שלי מתערבים לנו בחיי הנישואין באופן חונק ומנסים להפריד.

למשל: לאחרונה החליטו הורי שהם מעוניינים לבצע שיחה ביני לבינם והדגש הוא על כך שאישתי לא תופיע בשיחה ,הם אמרו זאת גם לאישתי בצורה חד משמעית.

ברור לכולם ובל נהיה תמימים שהיא וכל מה שמפריע להם יעלה בשיחה ואיני מוכן לשיחה מאחורי גבה בשום אופן.הם מתעקשים. אין עם מי לדבר!!!

מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    מעורבות יתר

הוספת תגובה

• אבי יקר

יעל צ'רניאק
    20/07/2009

אני שמחה לשמוע שהזוגיות שלכם טובה ויש בינכם תקשורת זורמת ופתוחה
    זה מקסים!
    וזה חשוב ביותר!

השאלה שעולה לי היא מי אתה מול הוריך?
    איזה אדם ניצב מולם? איך הם רואים אותך?

האם הם רואים אותך כאדם בוגר עצמאי וחופשי? האם אתה רואה את עצמך ככזה?

גם איתם יש לך מערכת יחסים.
    האם במערכת יחסים זו יש כבוד והערכה?

מה אישתך אומרת על הפגישה?
    האם אתה רואה את עצמך עומד מול הוריך מכבד אותם וגם את אישתך ואותך?
    מה יאפשר זאת?

גם אם הוריך לא מרוצים מאשתך, האם תוכל להשלים עם העובדה הזו? האם תוכל לקבל שהם חושבים אחרת ממך? ולהמשיך לחיות כפי שאתה יודע שטוב ביותר עבורך?

כמה אתה מאפשר לדעתם לחנוק אותך?
    כמה אתה מאפשר לדעתם להכנס לחייך?

בסופו של דבר גם אם זה לא נראה כך, החופש הוא פנימי,ויש בידיך לקבוע מה אתה עושה עם דבריהם, כמה אתה בוחר לקבל או לדחות אותם.
    או שאולי תחליט פשוט לתת להם להאמר ולשחרר אותם, ולהיות חופשי מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לא טובה
    שאול
    16/07/2009

אני בחור בשנות ה20 .היו לי בנות זוג בחיים אבל קשרים ארוכי טווח לא היו .
    שמתי לב לאחרונה כי אני יוצר קשרים ומה שקורה הוא כי בנות הזוג איתי בקשר ובהמשך מתגלה
    להם כי זה לא זה ויש משהו שמפריע להם .לא יודע מה מפריע אבל הן לא אומרות זאת .
    אני מבין שאני לא מתאים להם.אולם היא כן הייתה בקשר איתי ואני איתה .
    איך אפשר למנוע מצבים כאלה בעתיד ? למשל דוגמא אחרונה שהייתה היא שדיברתי עם חברה לעבודה בטלפון קרוב לשבועים ואחרי שבועים נפגשנו והיא אמרה לי שלא מתאים.
    מה עושים ואיך לא מגיעים למצבים כאלו ? זה מאוד חדש לי מצבים מוזרים ולא ברורים כאלה.
    אשמח לשמוע ולהשכיל מכם מנהלות הפורום.
    שבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות לא טובה

הוספת תגובה

• שאול היקר

עדה מורג
    16/07/2009

אני מאד מוקירה אותך על הפתיחות ועל הרצון שלך לצמוח דרך התבוננות במצבך.
    אני שומעת שאתה אומר: הן אומרות לי שאני לא מתאים להן....
    התחושה שאני מקבלת היא שאתה תלוי בתשובתן.....האם זה נכון?

אם כן, אני מזמינה אותך להחזיר לעצמך את יכולת הבחירה שלך.
    שאל את עצמך כמה שאלות:
    איזו מן זוגיות אני רוצה?
    איזה ערכים יהיו קיימים בה?(חברות, שותפות,שוויון, הקשבה, כבוד הדדדי וכו'..)
    מי היא בת הזוג האידיאלית עבורי? (תכונות פיזיות, רגשיות, רוחניות....)
    מי אני רוצה להיות בזוגיות? מה אני מוכן לתת? מה אני רוצה לקבל?

ואז כל פעם שתפגוש בחורה, תשאל אתה את השאלה האם היא מתאימה לי? האם אותה אני רוצה?
    האם היא עונה על ההגדרות שהגדרתי?
    ככל שתהיה ברור יותר עם עצמך, מה אתה רוצה - כך ההזדמנויות הנכונות תגענה לחייך...

מאחלת לך בחירות נכונות וימים יפים ומלאי אהבה,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר פרטים

שאול
    17/07/2009

אני מעונין בבחורה אינטילגנטית ומקשיבה ואכפתית וכנה.
    אני אחד כזה וזה בדיוק מה שאני מחפש.משום מה אני מגיע למצבים שאנחנו מתחילים את הקשר ורק אז פתאום היא מבינה ,כלומר בנות הזוג משום שזה קרה יותר מפעם אחת,שזה לא זה.
    למה זה קורה לי ? זה מה שאני שואל ? אני כן בודק וחוקר אם היא טובה לי ולכן אני ממשיך איתה הלאה.אני לא מאמין שאפשר עי בדיקה עצמית אם היא מתאימה לי או לא משום שאדם יכול לשנות את מצבו והתנהגותו או בעצם אנו מגלים תכונות נוראות ביום בהיר אחד ?

לכן,אני כן יודע מה אני רוצה ברובם של המקרים חשוב לציין.

נוסף על זה לא הבנתי מה רצית לורמ אשמח להסבר "על התחושה שאני מקבלת היא שאתה תלוי בתשובתן.....האם זה נכון? "

אשמח לשמוע תשובה .
    שאול
    "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאול יקר

עדה מורג
    19/07/2009

לגבי - התחושה שאני מקבלת היא שאתה תלוי בתשובתן.....האם זה נכון? "
    התכוונתי לומר שאתה מרגיש שתמיד הן מודיעות לך שאתה לא מתאים להן.

כאשר מחפשים זוגיות שאול, יש כמה אפשרויות:
    א. יש התאמה הדדית, שני הצדדים מעוניינים (מצב אידיאלי)
    ב. אתה רוצה - היא לא רוצה (אלה הם המקרים שאתה מספר עליהם)
    ג. אתה לא רוצה - היא רוצה ( האם התנסית במצב כזה?)

עד שמגיעים למצב א. אנחנו חווים לא פעם את מצבי ב ו-ג.
    ואתה צודק....גם כשמגיעים למצב א- קורה שדברים משתנים ואנו מגלים תכונות חדשות, טובות יותר או טובות פחות.
    אנשים משתנים כל הזמן, כם בת הזוג , גם אתה ומה שחשוב לבדוק הוא האם בקשר הזה אני צומח?

האם אתה יכול להסתכל על המקרים שקרו לך כתקופה של התנסות, לימוד, הכרת הרצונות שלך,
    הכרת התגובות שלך כאשר אומרים לך "כ"ן? או כאשר אומרים לך "לא"?
    אני מאמינה שזוגיות הוא מקום נהדר לצמוח וללמוד על עצמך. הרבה פעמים אנחנו רואים תחילה את התכונות שאנחנו אוהבים ועם הזמן מגלים את התכונות ה"נוראות" כפי שאתה קורא להן.
    מה התכונות ה"נוראות" האלה אומרות על עצמך? מה אתה יכול ללמוד מזה?
    בני זוג משקפים לנו לא פעם מי אנחנו, איך אנחנו מגיבים, איך אנחנו פועלים.
    הבדיקה העצמית שאני מדברת עליה היא לא רק לשאול אם היא מתאימה לי אלא גם
    איזה רגשות יש לי כלפיה?
    מה היא מעוררת אצלי?
    איך אני מגיב בנוכחותה?
    מהי משקפת לי?
    באיזה מקומות אני רוצה לצמוח?
    מה אני מוכן לתרום לזוגיות?
    מה אני רוצה לקבל בזוגיות?
    איך אנחנו מתפתחים ביחד? לחוד?

מקווה שהבהרתי....
    שבוע נפלא!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בקשר עקב חוסר ביטחון
    מישל
    12/07/2009

אני בחורה צעירה, יכולה להעיד על עצמי שאני חכמה, נראית טוב, מצחיקה ובעלת תכונות טובות רבות. יש לי דפוס שחוזר על עצמו והוא שאני בעלת המון ביטחון עצמי עם גבר שלא ממש מעניין אותי וברגע שאני מתחילה לפתח רגשות ולהיכנס לקשר עם בחור אני נהיית חסרת ביטחון לחלוטין ופרנואידית (לא התקשר עד הערב- כבר לא מעוניין בי, מפרשת הודעות ושיחות בדרכים מוזרות ועוד). אני מודעת לכך שזו בעייה ואני מרחיקה מעצמי אנשים כך וגורמת להם באמת לא להיות מעוניינים בי, אני עושה דברים שבמבט לאחור נראים לי אידיוטיים וילדותיים כדי לבחון את הבחורים, מה שבסופו של דבר מרחיק אותם ממני. גם כשהייתי בקשר ארוך בעבר, לקח תקופה של מעל לשנה עד שחשתי ביטחון בקשר. לפני כן- בכל ריב הייתי בטוחה שהקשר נגמר ולא מצליחה לישון בלילות, בכל שיחה הייתי בטוחה שהבחור עומד להיפרד ממני וכו... כמו שאת רואה, המצב אינו מזהיר.
    לאחרונה הכרתי בחור מקסים שאני מאוד מעוניינת בו. כבר התחלתי להרוס ולעשות נזקים. מה עושים?! איך מונעים את זה?? איך אני גורמת לעצמי להיות עם יותר ביטחון בעצמי שהבחור אכן רוצה אותי גם??
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• מישל יקרה

יעל צ'רניאק
    12/07/2009

אני מוקירה אותך על המודעות שלך ועל הרצון לעשות שינוי ולשנות דפוסי התנהגות שלא משרתים אותך.
    אם יש רצון אמיתי ועיקבי, השינוי גם יגיע!
    נושא הביטחון העצמי הוא נושא מרכזי בחיינו ובזוגיות בפרט.
    אני יכולה להפנות אותך לכתבה שכתבתי בנושא כאן בפורטל : חוסר ביטחון עצמי - מכשול זוגיות

, [a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8873' id='link']לחצי כאן[/a]

מקווה שזה יעזור,
    בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה