פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועם אפשר עוד משהו
    נופר
    07/01/2009

ויש לי אליך עוד שאלה , אני כבר שבוע לוקחת גלולות והרופא אמר שבחודש הראשון יש סיכוי לתופעות לוואי ואחד מהם זה דימומים , אין לי מחזור ויש לי דימומים לא אדומים כמו דם , זה כמו חום כזה . רציתי לדעת עם למרות הדימומים אפשר לקיים יחסי מין ? כי אני לא כ"כ יודעת מה לעשות ולא יודעת עם קיום יחסי מין יכול לעשות יותר גרועה . ועוד שאלה רתיתי לשאול , איך אפשר לפנות לסקסיולוג ? תודה רבה , נופר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ועם אפשר עוד משהו

הוספת תגובה

• הכוונה *

נופר
    07/01/2009

כיאלו התחלתי לקחת את הגלולות בתחילת מחזור והוא נגמר והתחילו דימומים זו הכוונה ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נופר יקרה

יעל צ'רניאק
    08/01/2009

הייתי מציעה לך להפנות את השאלה בנוגע לדימום לפורום גניקולוגיה - רפואת נשים:
    http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=81

או

לפורום מין וסקסולוגיה:
    http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=19

או לפנות ישירות לרופא/ה הגניקולוגי שלך או כל רופא גניקולוג אחר מקופת החולים אליה את שייכת.

הם יוכלו לעזור לך בדרך המקצועית ביותר

בברכה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    זיוה
    07/01/2009

שלום רב, אני סובלת מחרדה חברתית עזה. בכל פעם שאני יוצאת מפתח הבית אני מפוחדת, לחוצה, כל גופי נוקשה ועוד. בגלל מה שעובר עלי במהלך היום, בערב אני תשושה מאוד. כבר ב-8 בערב אני בקושי מסוגלת לפתוח את העיניים. ניסיתי טיפול תרופתי ופסיכולוגי והוא עזר רק במעט. האם יש לכם טיפים בשבילי? לא משנה מה. גם לחרדה וגם לתשישות. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך זיוה יקרה

עדה מורג
    07/01/2009

אני מניחה שזה באמת מתיש מאד להיות בחרדה תמידית.

אני רוצה להזמין אותך להתבוננות על החרדה, מה שנקרא "להסתכל לפחד בעיניים". מוכנה?
    ממתי קיימת החרדה הזו?
    האם היה אירוע טראומטי שחווית ואשר בגללו את סובלת מחרדה?
    מה הדבר שהכי מאיים עליך במפגש עם אנשים?
    האם את חוששת מביקורת? מפגיעה מילולית? פגיעה פיזית?
    מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות כאשר את פוגשת בן אדם מחוץ לביתך?
    איזה כוחות את צריכה לגייס כדי להתמודד עם החרדה הזו?
    האם היה פעם אחרת? מה השתנה מאז?

האם את יכולה להתבונן בעצמך ולומר על מה את מוקירה את עצמך? מה את אוהבת אצל זיוה?
    מה יאפשר לך לחזק את הדימוי הפנימי שלך על מנת שתצליחי להוריד את החרדה מפני החוץ?

מלבד תחושת החרדה לא סיפרת הרבה על עצמך ....
    אני מזמינה אותך לבדוק שיטות הרגעה (כמו מדיטציה, דמיון מודרך, NLP) או לחילופין
    שיטה כמו אימון אישי שתאפשר לך להתחזק מבפנים ולהתגבר על החרדה.
    אם תתמקדי באיכויות הטובות שבך - ואני בטוחה שהן קיימות אצלך - תוכלי להקטין במידה ניכרת
    את החשש לצאת החוצה.
    מקווה שעזרתי......
    מאחלת לך ימים של שלווה ושקט פנימי,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת למי לפנות,=\
    נופר
    06/01/2009

שלום , שמי נופר , כמה פעמים שאלתי אותך כאן כמה דברים אבל הפעם זה בנוגע לקיום יחסי מין שלנו . אני וחבר שלי שנתיים ו3 חודשים ביחד , בזמן האחרון הכל בסדר חוץ מבעיה אחת שגורת לי לכאב לבכי ועצב , ופעם אחרונה אפילו השפלה . הקיום יסי מין שלנו , היום יסחי מין שלנו כנראה ממש לא בסדר ובגגל זה לרוב אנחנו רבים . אז ככה : חבר שלי חייל ג'ובניק ושישהימים הוא ישן בבסיס בגגל מה שקורה , הוא חזר ונפגשנו יום ראשון וכמו כל גבר שלא עושה את זה שישה ימים הוא רוצה ובאמת הכל היה בסדר רק שהבעיה היא ככה 1. אין לנו משחק מקדים ארוך כי הוא גומר מהר 2. אני רוצה שהוא ירד לי הבעיה שאני חושבת שזה מגעיל אותם כי אני יודעת שזה לא טעים ולא נעים וכ'ו , ואפילו עם זה מגעיל אותו אני בטוחה שהוא לא יגיד לי . וגם הוא לא כ"כ יודע איך .. 3. הוא גומר מהר מידי אלו הבעיות העיקריות . ביום ראשון ששכבנו הוא גמר מהר ולא היה משחק מקדים הרבה והוא לא ירד לי . אחר כך שניסנו שוב ירדתי לו 5 דקות למרות שאני לא אוהבת ואז כשבאתי להכניס את האיבר מין שלו לשני ירד לו . אני פשוט זזתי לצד והתחלתי לבכות , את לא מבינה איזו השפלה הרגשתי :( אני לא יודעת מה לעשות , שנינו בטוחים שיש בעיה , ואני לא חושבת שזו ממני הוא יכול לשכב פעם אחת ביום והוא גומר מהר ועם כבר פעמים ביום זה הפרשים עצומים כמו נגיד בוקר וצוהורים או צהורים וערב . ובאמת שזה מסתכל והורס ולא כייף וביום ראשון זה היהה שיא . היחסי מין שלנו על הפנים זה לא כייף שהוא גומר כ"כ מהר ואני לא נהנת בככל . זה לא כייף שהוא לא יודע איך לרדת , זה לא כייף בככל שזה ככה וזה גורם להרבה ריבים . מה אנחנו נעשה ? מה הוא יעשה ? מה אפשר בככל לעשות . מצטערת שאני פונה ככה פשוט אין לי למי לפנות . תודה , נופר .

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא יודעת למי לפנות,=\

הוספת תגובה

• ...

נופר
    06/01/2009

ועוד משהו - אחרי שאנחנו מקיימים יחסי מין פעם אחת פעם שניה כבר לא עומד לו מה קורה פה ? :( ג"א הוא בן 20 וחצי ואני 17 וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נופר יקרה

יעל צ'רניאק
    07/01/2009

אני שומעת את כאבך ותסכולך.
    מילת המפתח ביחסים וכן ביחסי מין היא:
    תקשורת, תקשורת ושוב תקשורת.

תקשורת בסיסית טובה ויכולת לשתף, לפני במהלך ואחרי הסקס,דברי איתו.
    הקשיבי למה שעובר עליו, היי איתו, את אומרת שהכל טוב בינכם מלבד המין, האם הוא נמצא במתחים כלשהם, כשאת עוברת לצד שלו (מקשיבה, מבינה, ללא תלונות , ללא ציפיות, אלא רק רצון להבין אותו ולהיות ביחד) אתם שניכם ביחד מול המצב - וזו הדרך האידאלית לפתור כל בעיה שיש לכם.
    אולי גם תוכלי להעזר בפורום מין וסקסולוגיה בנידון.

בכל אופן הייתי מתבוננת איתך על כמה דברים:
    האם את אוהבת אותו ומוכנה לקבל אותו כמו שהוא?
    לקבל אותו מבלי להציב לו תנאים ולצפות שהוא יעשה דברים מסויימים?

תשאלי אותו מה הוא צריך ממך, תהיי שם בשבילו,
    כשאחד בא לקראת השני, דברים משתפרים

יש לך בחירה, אם את רוצה להיות איתו, ואת אוהבת אותו והוא חשוב לך - קבלי אותו כמו שהוא.
    זה לא אומר שדברים לא ישתנו, אפשר לדבר, אפשר לבקש, אך ללא מתחים ולחצים שגורמים עוד יותר לחוסר תפקוד מיני, ברגע שתקבלי אותו כלומר: תרגישי שזה בסדר שכרגע זה המצב, שהוא בסדר, שלא תקחי את זה באופן אישי ותרגישי מושפלת, שתוכלי להבין שכנראה עובר עליו משהו,
    אז..
    תוכלו לייצר משהו חדש ביחד, אולי זה פשוט יגיע או שתחליטו לפנות למישהו מקצועי, אך אז תהיו בדרך הזו יחד - ולא אחד נגד השני - וזה שינוי מהותי!!!

מקווה שעזרתי,
    בברכה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

נופר
    07/01/2009

ברור שאני אוהבת אותו ותמיד אני פה להקשיב לו ולהיות אותו ולהבין והכל אבל הפעם אין אני לא יכולה להבין אותו , אנחנו חודשים שוכבים וכל הזמן זה היה ככה שהוא יכול לגמור פעם אחת ומהר . פעם שניה כבר לא היה עומד לו ותאכלס זה היה מעצבן כי אני קשה לי לגמור מהר אז אני נשארת ככה וזה לא כייף זה מבאס רצח . ואחרי הפעם ההיא שאפילו ניסיתי עמד וכשניסנו ירד את יודעת איזו הפשלה זו ? אני לא לוחצת עליו אבל עובדה שעם אני יראה שלא אכפת לי הוא לא יעשה עם זה משהו הוא יגיד טוב היא בטח הבליגה וזה לא ככה הוא צריך להבין שרע לי עם זה אני יודעת שרע לו והוא בככל מתבייש מזה אבל הבעיה שהוא לא עושה עם זה כלום ואני אני לא אלחץ עליו ללכת לרופא בבסיס הוא לא ילך , אין לי יותר מידי צפיות לגביו אני אוהבת אותו איך שהוא אני אוהבת אותו המון אבל יש דברים מסויימים שעם אפשר לעבוד על זה ולשבר את זה אז זה רק ישבר את המערכת היחסים שלנו וזה לא ניראה לי בככל נורמלי כמה שתקתי כמה הסברתי לפי דעתי זה לא הגיוני ואני לא יודעת מה לעשות כבר =\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת מאוד
    חסוי
    04/01/2009

שלום התחלתי קשר עם בחור, אני מאוד מרוצה. שנינו רוצים להתחיל יחסים אינטימיים אבל יש לי שתי בעיות. האחת שאני מפחדת מכניסה להריון, אני לא סומכת על קונדומים במאה אחוז ולא יכולה ליטול גלולות מבחינה רפואית, ובעבר חוויתי את הפחד ואי הוודאות הזה עם החבר הקודם וזה פשוט גורם לי לשיתוק בשגרת היומיום. והשניה, הצגתי בפניו את העובדה שאני רוצה שנלך ביחד שנינו לבדיקת איידס, דבר שאני חושבת שכולם צריכים לעשות, ובעיקרון אין לו בעיה הוא טוען שאין לזה כל כך קשר כאשר שוכבים עם קונדום וזה מאוד מפליא אותי מכיוון שזה לא נכון , לא סגרנו את הנושא של הבדיקה ואני לא יודעת איך לפתוח שוב את העיניין ולגרום לו להבין שזה לא קשור לאמון שלי בו או לעובדה ששוכבים עם קונדום. אם תוכלו לעזור לי מעט אודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת מאוד

הוספת תגובה

• שלום לך חסויה

עדה מורג
    04/01/2009

למען האמת השאלה שלך נוגעת יותר לתחום הסקסולוגיה והבריאות.
    את גם לא ציינת את גילך וכמה זמן אתם בקשר...
    הייתי מזמינה אותך לפנות ליעוץ רפואי כדי לנסות להתאים לך אמצעי מניעה אחר (לא כדורים,לא קונדום).

מלבד זאת הייתי מזמינה אותך להתבונן בפחד שלך מהריון. כאשר מתנהלים נכון הסיכוי להיכנס להריון הוא מאד נמוך.אך את מדברת על פחד שמשתק אותך ברמה היומית בקשר.
    מאיפה הפחד הזה נובע?
    מה זה אומר עליך אם חס וחלילה תיכנסי להריון?
    מה מהות היחסים שלך עם הוריך? האם הפחד נובע מיחסיך איתם?

ועוד....
    מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם פחד?
    האם הפחד הזה ישאר בעינו גם אחרי שרופא נשים יתאים לך אמצעי מניעה הולמים לך?
    האם הפחד הוא באמת מכניסה להריון או שמא יש פחד להתמסר לקשר במלואך?

לגבי בדיקת האידס, השימוש בקונדום מצמצם את אפשרות ההדבקה.אם את מאד רוצה לשכנע את חברך לעשות בדיקה והוא מתנגד בתוקף....אזי אני מזמינה אותך להיות יצירתית בתקשורת איתו.

מי את כאשר את מציעה לו את הבדיקה?
    האם את מבוהלת, פוחדת, ביקורתית, לא סומכת?
    איך את יכולה לשנות את הוויתך מולו כדי לשכנע אותו לערוך בדיקה?

מקווה שעזרתי לך במעט, מציעה לך גם לפנות לפורום המתאים.וליעוץ רפואי.
    בהצלחה....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    01/01/2009

שלום רב, לאחרונה שלוש בנות שונות שאני מכירה החלו ללכת לקואצינג זוגיות. הן לא מוצאות בני זוג הרבה זמן. עכשיו, יש פה צירוף מקרים ששולש הבנות לא נראות טוב בכלל. לי עלה בראש שפשוט הרבה גברים לא רצו אותם בגלל מראן. שאלתי היא, מה קואצינג זוגיות ילמד אותן? להתפשר על הגבר שיסכים להיות איתן? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חני יקרה

יעל צ'רניאק
    02/01/2009

מטרת האימון לעולם לא להתפשר, להיפך , מטרת האימון היא בחירה ויצירת המציאות הרצויה לך.

לבחור בדיוק את מה שאת רוצה, להתחיל להאמין שזה אפשרי, לראות אילו אמונות שלך לא משרתות אותך או מונעות ממך להשיג את מה שאת רוצה, יתכן וזה האמונה שהמראה החיצוני הוא זה קובע. או שאני לא מספיק טובה, או שאף פעם לא חוויתי קשר וזוגיות יציבה ואולי אני לא מסוגלת לזה, ואני מפחדת שאשאר לבד, מפחדת להתפשר ועוד ועוד, לכל אחד מאיתנו יש אמונות המגבילות אותנו מהדברים שאנו רוצים בחיינו: זוגיות, עבודה, אהבה עצמית וכו.

האימון מאפשר במרחב פתוח ותומך להתחיל להתבונן על האמונות, המחשבות והרגשות שמונעים מאיתנו להשיג את מה שאנחנו רוצות. לסיט אותם מדרכנו ולפנות מקום ליצירת אפשרויות חדשות.

נקודת המוצא באימון היא שאנחנו יוצרים את גישתנו למציאות בה אנו חיים, זוהי עמדה של בחירה ולא של התפשרות. זוהי עמדה של חופש מהפחדים, מתחושות שליליות ויציאה מהדפוסים והמחשבות שמגבילות אותנו (אני לא יכולה להיות בזוגיות, לא מספיק טובה/יפה/חכמה... אסור לי להיות מאושרת) , קבלה של מי שאנחנו ויצירת החיים אותם אנו רוצים, ללא פשרות אלא מתוך בחירה!

מקווה שעזרתי...

שנה נפלאה שתהיה לכולנו, שנה של זוגיות בריאה ומאושרת, שנה של שקט ושלום!
    בברכה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    ליאל
    29/12/2008

שלום שמי ליאל ,בחורה בת 21 ,יש לי חבר מזה כשנה והוא החבר הראשון שלי וכמובן הסקס הראשון שלי ,אני אוהבת אותו ואפילו אנחנו חושבים על חתונה בעוד שנתיים שלוש תמיד היה לי פחד מגברים שמדברים יותר מאשר מרגישים ,הכוונה שהוא אומר הרבה אני אוהב אותך וכו" ובכך הכל הרגש שלו מאוד סביר חשובה לי ההתיעצות הזו כיוון שלא הייתי בעוד מערכת יחסים ואין לי נסיון! אז ככה בזמן האחרון מנכר בי הרצון להתנסות עם גברים אחרים ולא שהסקס לא טוב או שאני לא מרוצה מהיחסים שלנו אלא ממש מפריע לי שחבר שלי היה עם כל כך הרבה נשים ואני הייתי רק איתו אני חייבת לציין שהוא ממש קנאי כלפיי ,אני מאוד גלויה איתו ומספרת לו הכל (אפילו את הרצון הזה) הוא אומר לי שלעולם הוא לא ייתן לי לעזוב אותו ,לפני חצי שנה שרציתי להפרד ממנו ,אמרתי לו את זה בטלפון והוא התחיל לבכות ממש כמו ילד קטן ,הוא עושה למעני המון מעל ומעבר ,העיקר שאני אהיה מרוצה ,אנחנו כבר שנה פלוס ביחד ולעולם לא עבר יום שהוא לא אמר לי שהוא מאוהב בי קשות ואני הכל בשבילו בחיים האלה ,כל הזמן אני שואלת אותו למה הוא כל כך אוהב אותי והוא אומר לי שהוא אוהב את האישיות שלי ואת היופי שלי והגוף שלי אני עדיין לוקחת את דבריו בערבון מוגבל וקשה לי להסכים איתם ב- 100% בעניין הקנאה אני קצת מתוסכלת ,היו לי הרבה הצעות לגבי דוגמנות והוא לא מוכן לשמוע על כך ,מבחינתו זה יגמור את הקשר שלנו (למרות שלא נראה לי שהוא מסוגל להפרד ממני) מציק לו שאני מחבקת גבר אחר או מנשקת בלחי ,הוא אומר לי שהוא לא מוכן שגבר אחר יגע בי אך מבחינת לבוש הוא לא מגביל אותי אני מפוחדת כי שמעתי הרבה שהגברים המכים הם אלה הקנאיים כשאני סתם מעלה את נושא היחסים שאולי יובילו לפרידה הוא כאילו המום "מה את רוצה להפרד ממני.? מה פתאום אני לא אתן לך אני שוב אציין שאני מאוד אוהבת אותו וכיף לי איתו אנחנו גרים ביחד כבר שבעה חודשים וזה רק חיזק את הזוגיות שלנו אך עצם זה שלא הייתי עם גבר אחר מאוד מציק לי (מצחיק כי לפני שנה רציתי שהראשון שלי יהיה גם האחרון) היחסים מפחידים אותי שאולי הוא לא באמת אוהב אותי ,למרות שכשאני אומרת את זה לאמא שלי היא אומרת לי שאני מגזימה אם הוא לא היה אוהב אותי הוא לא היה נותן לי לגור איתו ועוד על חשבונו (אני חיילת משוחררת) יש לי גם תחושה שמבחינת גבר מגיע לי יותר טוב ואנשים לא מפסיקים לומר לי את זה אני מאוד יפה (מציינת את זה רק לצורך ההתיעצות )רזה וגבוה ,מאוד חכמה ,לומדת כבר משפטים ,רוקדת ומשחקת בהצגות ,בקיצור לא חסר לי כשרון ויש לי תחושה שאני מפסידה אולי משהו יותר טוב אני לא יודעת כמה חברות יכולות להרוס מתוך קנאה ,אך היו מס' חברות שאמרו לי "עם איך שאת נראית את לא יודעת מה את מפסידה ,איזה גברים יש ,שמפנקים וקונים ועושים ומה לא? לי אין מקום להשוואה מעולם לא היה לי חבר אחר לא היה לי זמן בשביל זה לכן אני לא יכולה לדעת מה טוב ומה לא ! אני מבולבלת לגמרי

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

יעל צ'רניאק
    29/12/2008

אני שומעת את בלבולך, ויחד עם זאת את הפתיחות שבך והרצון לקבל החלטה נכונה.

מצד אחד טוב לך. החבר שלך אוהב אותך מאד ואת אוהבת אותו, ואתם חושבים על עתיד משותף.
    מצד שני השאלה מה את מפסידה, הרצון להתנסות עם גברים אחרים, הספקות עולות, קולות הסביבה שרומזים לך שאת מפסידה משהו.

את ניצבת בפני צומת דרכים, צומת בה עליך לקבל החלטה, כיוון שכמו שאת מרגישה, המצב הזה לא מאפשר לך להיות כולך בזוגיות הטובה שיש לך, ומצד שני לא קיבלת החלטה להיפרד.

מה חשוב לך בחיים?
    מה יותר חשוב לך התנסויות, חוויות , ריגושים או אהבה, יציבות, ביטחון?
    מי את שאת רוצה התנסויות וריגושים?
    מי את כשאת רוצה אהבה ויציבות?

האם יש תחום אחר בחייך בו תוכלי להתנסות, לחוות, להתרגש?

אני שומעת את הפחד להפסיד. מצד אחד להפסיד התנסויות, מצד שני להתנסויות יש מחיר של פרידה מהחבר, ואולי מאהבה אמיתית.

אלו שני קולות שונים בתוכך, עליך לראות למי את מקשיבה.

נסי לדמיין את עצמך בעוד 30 שנה, בשני המצבים, ראי את עצמך בקשר הזוגי עם החבר הנוכחי, ראי את התמונה, את המשפחה שבניתם את סוג היחסים בינכם בעוד 30 שנה, הרגישי את התחושות שעולות בך.
    עכשיו נסי לדמיין את עצמך בעוד 30 שנה אחרי שורה של התנסויות בגיל 21 עם גברים שונים, נסי לדמיין את עצמך שם, איך נראים חייך,איך את מרגישה, איזה יחסים יש לך בחייך, עם מי,
    נסי לראות את ההבדל בתחושות, הקשיבי ללב שלך, היכן את מרגישה מאושרת יותר?

ועוד משהו אחרון, לכל דבר בחיים יש מחיר מסויים, אנחנו בוחרים כל שניה בדרך מסוימת ובכך אנו מוותרים על אין סוף אפשרויות נוספות, זוהי המציאות, O הנרי כתב על זה שיר נפלא, "the road not taken". לכן עצה קטנה, כשאנחנו בוחרים בדרך מסוימת, עדיף לא להביט לאחור בחרטה ובתחושת הפסד, אלא להביט קדימה בתקווה ליצור את כל מה שאת רוצה.

מקווה שעזרתי
    בברכה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאל
    29/12/2008

אז זהו ,אני רוצה משפחה יציבה ,אני אל גדלתי בצורה נורמלית ,הורי התגרשו שהייתי בת שנתיים וגדלתי בפנימיה מגיל 7 תמיד רציתי משפחה הורים וילדים ,בית חם ואוהב ,זוגיות פורחת אומנם הרצון הזה להתנסות ולחוות מכוננת בי ואני לא יודעת אם אי פעם אוכל להתנתק מהתחושה הזו אך לדעת שתהיה לי משפחה ,דבר שלעולם לא היה לי זה יעשה אותי הכי מאושרת בעולם אני חושבת שעניתי לעצמי על השאלה כשסיפרתי את זה לאמא שלי שהיא אחת שהייתה עם המון גברים (טוענת לכל הפחות 100) היא אומרת לי דווקא תמיד הייתי רוצה להיות כמוך שהאהבה הראשונה שלי תהיה האחרונה שלי ,ושתהיה לי זוגיות אחת ויחידה שאני אוהב אותו והוא יאהב אותי תודה רבה לך עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

יעל צ'רניאק
    29/12/2008

אני שמחה לשמוע שהתבהר לך מה את רוצה באמת:
    משפחה יציבה, בית חם ואוהב, זוגיות פורחת.

אלו הערכים הגבוהים שלך.
    ככל שאנו חיים על פי הערכים הגבוהים שלנו אנו מאושרים ומסופקים יותר.

לעיתים הריגושים וההתנסויות בטווח הקצר, יכולים להסיט אותנו מהרצון האמיתי שלנו.
    אבל תמיד הבחירה בידנו.
    ומרגע שבחרת, השקיעי את כל האנרגיה שלך בקשר שבחרת להיות בו, הפכי אותו לאהבה הגדולה והזוגיות היציבה אותה את רוצה, צרי בית חם ואוהב .

אציע לך להתבונן על שאלה נוספת:
    היכן בחייך, באילו תחומים (מלבד התחום הזוגי בחייך) תוכלי להתנסות ולחוות דברים ? בעבודה, בלימודים, בהתפתחות האישית שלך...

המשך יום נעים

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק בי או לא?
    המבולבלת
    25/12/2008

שלום, אני בת 25 ואף פעם לא הייתה לי זוגיות. לפני כשנתיים פתחתי כרטיס באתר היכרויות ולפני כשבועיים קיבלתי פנייה מבחור שבדר"כ לא הייתי עונה לו אך החלטתי לתת צ'אנס (כי אף פעם לא יודעים מאיפה זה יכול לבוא....)החלטנו להיפגש ושהוא יבוא לאסוף אותי אך באותו היום הוא לא הגיע. למחרת החלטתי שכדאי (ולו רק בשביל לספק את יצר הסקרנות) לברר מה קרה. הוא ענה שהוא חייב לי התנצלות ענקית ושהוא לא הגיע כי הוא נרדם(אבל אני לא בטוחה אם הוא היה מתקשר לבד כדי להתנצל), מאז הוא לא יכול להיפגש בתואנה שעוברת עליו תקופה קשה נורא(הוא בשנת אבל) וכששאלתי אותו בצורה ישירה אם הוא מהבחורים שמשחקים הוא הבטיח לי שלא. אני נורא רוצה להאמין לו אבל אני קצת (הרבה) חוששת שהוא באמת משחק בי... תמיד אומרים שאתה צריך להיות עבור אנשים מה שאתה רוצה שהם יהיו בשבילך (כמו במקרה הזה - לתמוך על מנת להיתמך...) ואני מתלבטת אם שווה לשמור על קשר או שבאמת אני מולכת שולל (יש לציין שכשאני שולחת SMS הוא תמיד מגיב ובמיידית)... אני לא כ"כ מנוסה בתחום הזה ואני אשמח לעצה אמיתית...

לקביעת תור
    סגירה
    משחק בי או לא?

הוספת תגובה

• שלום לך מבולבלת יקרה

עדה מורג
    25/12/2008

אני שומעת מדבריך שאת מרגישה מבולבלת לגבי הקשר החדש שלך. יש לך חשש שהבחור משחק בך ואת לא יודעת אם להמשיך להשקיע בו. לא ברור מהתאור שלך האם נפגשת איתו או בכלל לא.

בכל מקרה אני מזמינה לבדוק את המציאות לאשורה:
    האם הקשר הוא רק החלפת SMS?
    האם היו כבר שיחות טלפוניות?
    האם נפגשתם?

בהסתמך על התשובה שתבחרי, תשאלי את עצמך האם זה סוג התקשורת שאת רוצה עם בן זוג?
    לכמה זמן? חודש, חודשיים, עד סוף שנת האבל שלו?

אם אכן נפגשתם, הסיפור הוא שונה. יש לך אז הזדמנות לבחון את הקשר מקרוב על פי הפרמטרים
    שנראים לך נכונים ושאת בוחרת.
    מה את רוצה בזוגיות? על איזה בן זוג את חולמת? איך הוא בתקשורת? איך הוא מתנהג כלפיך?
    איך הוא במחויבות? האם מילה זו מילה אצלו?
    את אמורה להחליט מה מתאים לך ואיך מתאים לך, לכן השאלה אם הוא משחק בך היא לא רלוונטית
    ברגע שאת בוחנת את הקשר על פי אמות המידה שלך.

מקווה שנוצרה עבורך בהירות......
    חג חנוכה שמח,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני הכל תודה של התגובה המהירה...

המבולבלת
    31/12/2008

עדיין לא נפגשתי איתו וכשהיינו אמורים להיפגש הוא לא הגיע ולמחרת התנצל ואמר שעבד עד מאוחר ונרדם ומשם בעצם הכל התחיל להשתבש כי עד אז הוא זה שהיה מתקשר. בשיחות הטלפון שהיו לנו (שהיו על בסיס יומי במשך שבוע) הוא לא הפסיק לומר עד כמה הוא נהנה לדבר איתי ובשיחה הראשונה כשקבענו להיפגש הוא רצה שבסופ"ש שלאחריו כבר אבוא אליו (הוא הקפיד להדגיש שלא למטרות מיניות אלא רק לבילוי משותף שכן במהלך השבוע הוא עמוס בעבודה...). אני לא יודעת כבר איזה בן זוג אני רוצה ואני חושבת שאף פעם לא הייתה לי רשימת must בגברים. אני רואה מסביב המון בחורות משכילות ויפיפיות שבודדות ואני מפחדת שגם אני אמצא את עצמי בעוד 5 שנים רווקה בודדה ומתוסכלת... מצד שני, לא צריך לכפות קשר, אבל מה אם הוא באמת צודק וזו סתם תקופה מוזרה אצלו? איך אדע מבלי לצאת תלותית שכן אפילו לא נפגשנו אבל בכל פעם(!) שאני שולחת לו SMS הוא עונה בשיא המתיקות אבל כשאני מתקשרת הוא אומר שיחזור אלי ולא חוזר- האם הגיוני להסיק מזה שהוא רומז לי על חוסר התענינות למרות שבSMS הוא מבטיח לי שהוא לא משחק בי?? תודה תודה תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת יקרה

עדה מורג
    31/12/2008

נראה שיש לך הרבה מאד סבלנות....

מה יש בבחור הזה שמושך אותך להישאר בקשר טלפוני בלבד?
    האם גם את נהנית מהשיחות איתו? או שמא רק מהמחמאות?
    כמה זמן תהי מוכנה להיות שם? האם יש לך גבולות של זמן?

את אומרת שאין לך רשימת must לבן זוג. ואני שואלת, איך תוכלי לבחור באדם המתאים ללא הגדרה של מה את רוצה?האם את משאירה את הכול ליד הגורל?
    האם בגלל פחד שלא להישאר לבד תשארי בקשר עם מישהו שאפילו לא ראית?

אני מזמינה אותך ליצור לעצמך מציאות אחרת שבה את קודם כל מגדירה מה מתאים לך ומה את רוצה, מי את מוכנה להיות בזוגיות (לדוגמא: תלותית, עצמאית, כנועה, מביעה דעה, בעלת יכות החלטה, נגררת, בוחרת ועוד ועוד)
    כאשר תדעי מי את רוצה להיות בזוגיות, איזה זוגיות את רוצה, איזה מין בן זוג את רוצה - אזי תוכלי לצאת לפעולה ולמצא את הגבר המתאים ביותר.

בהצלחה ושנה טובה,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך
    רחלי
    19/12/2008

אני בת 25 התגרשתי פעם שניה לפני חדשיים הסיבה היתה שהוא רצה חופש והיה לו קשה עם ילדיי הינו נשןאים 7 חדשים עכשיו הוא מחיג אלי בוכה אנהי רוצה לחזור אלייך בבקשה קבלי אותי לחיקך אין חיים בלעדך וכו וכו אני לא יודעת מה לעשות הוא אומר שהשתנה מהקצה לקצה אך אני מפחדת ליפול שוב וחוץ מזה שאחים שלי ממש ל א רוצים אותו יותר יש לצין שיצאנו ממש קצץ לפני רק 4 חדשים אבל זה לא נראה לי הסיבה אני ממש בהתלבטויות כי אני לא יודעת אך הוא יתנהג באמת יכול ליהיות שרק רע לו והוא מחפש עןד פעם מקלט אצלי בבקשב עיצה תודה רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לך

הוספת תגובה

• רחלי יקרה

יעל צ'רניאק
    20/12/2008

בואי תבררי מה את רוצה.
    את כותבת על הרצון שלו לחזור אלייך, על הרצון הקודם שלו לחופש, על הקושי שלו עם ילדייך ועל כך שיתכן כי רע לו כרגע, ולכן הוא מחפש מקלט אצלך.

אני רוצה לשמוע את קולך!
    מה את רוצה? מה נכון עבורך?

איזו זוגיות את רוצה בחייך? מה חשוב לך בזוגיות? איזה ערכים חשובים לך?
    איזה סוג של יחסים את רוצה עם בן זוגך?
    איזה איכויות את רוצה שיהיו בבן זוגך?
    נסי לדמיין את הזוגיות האחרת אותה היית רוצה, צרי תמונה מוחשית של הקשר אותו היית רוצה.
    מה הם הקווים האדומים שלך, אותם את לא מוכנה לעבור?

נסי לראות מה עבד ומה לא עבד ביחסים הקודמים שהיו לך?
    מה למדת מכל אחת משתי מערכות היחסים שהיו לך?
    מה את יודעת מתוך כך שאת צריכה בזוגיות? בבן זוג?

לאחר שתתבונני בשאלות הללו, בכנות עם עצמך.
    רק אז תשאלי את עצמך מה את בוחרת לעשות בסיטואציה זו מתוך כל מה שראית והבנת.

שיהיה בהצלחה

בברכה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההממ
    נופר
    15/12/2008

זאת אני מההודעה למטה , עשיתי בדיקת הריון היום אבל יש לי שאלה , עם שכבנו ביום שבת , והיום יום שני יעני עבר יומיים ועשיתי היום בדיקה ויצא שלילי אז בדוק זה שלילי ? או שצריך לעשות שוב ? זה דחוף , ותודה על העזרה (:

לקביעת תור
    סגירה
    ההממ

הוספת תגובה

• נופר יקרה

עדה מורג
    15/12/2008

אני עדיין שומעת דאגה בקולך.......
    מאחר ואנחנו לא רופאים אלא מאמנות אישיות לזוגיות, אני מזמינה אותך
    להתיעץ עם מישהו מוסמך או לפנות לפורום מתאים.

בהצלחה ושבוע טוב!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

נופר
    15/12/2008

ברור שיש עדיין דאגה אבל נכנסתי לפורום נוער וסקס משהו כזה והיא לא עונה לי , לאן אני יכולה לפנות ? ותודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נופר

עדה מורג
    15/12/2008

אם יש עדיין דאגה אני מזמינה אותך לפנות לגורם מוסמך, למשל רופאת המשפחה שלך בקופת חולים.
    אני מניחה שאת יכולה לסמוך גם על הדיסקרטיות שלה.
    בהצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי ?
    נופר
    14/12/2008

שלום,שמי נופר . אני וחבר שלי שנתיים וחודשיים ביחד והכל מושלם (: התחלנו לשכב לפני חודש אני הראשונה שלו והוא שלי , אבל זה לא חשוב . רציתי לשאול ככה , אתמול ממש חד פעמי אני וחבר שלי שכבנו בלי קונדום והוא לא גמר בתוכי שכבנו וכמה פעמים הוא הוציא כדי לנגב את ההשפכה המוקדמת וכשהוא גמר כמה ד'ק לפני הוא הוציא ולא גמר בתוכי או עלי . זה ממש היה חד פעמי סתם רציתי לנסות ואני לא בלחץ או משהו אבל רציתי לדעת עם אני יכולה להיכנס להריון ? והאם כדי לקנות בדיקת הריון או שהסיכוי כלוש ? תודה רבה , נופר.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיכוי ?

הוספת תגובה

• שלום נופר

עדה מורג
    14/12/2008

האם אני שומעת דאגה בשאלתך?

אם אכן יש דאגה בלבך, אז תעשי בדיקה בשביל השקט הנפשי שלך.
    אם פועלים בזריזות יש גם כדור נגד הריון שניתן לקחת אחרי שקיימת יחסים.

לא ציינת בת כמה את ואם הריון לא רצוי הוא משהו גורלי או שאפשר לחיות איתו ולהביא ילד לעולם.
    בכל אופן מזמינה אותך להתיעץ עם רופא נשים על הדרך המתאימה לך ביותר למניעת הריון.

מקווה שעזרתי
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני..

נופר
    14/12/2008

אי בת 17 וחצי וחבר שלי בן 20 וחצי וברור שכרנאה ילד זה לא מה שאנחנו רוצים . אבל עם חס וחלילה כרגע אני יכנס להריון אני בחיים לא אעשה הפלה . וכן יש קצת דאגה למרות שאני חושבת שאין מצב כי אני יודת שעם נכנסים להריון זה רק כשאר האיבר מין הגברי בתוך האיבר הנשי והוא צריך לגמור בפנים ובזרימה חזקה כדי שאחד מאלפי זרעים יכנס וככה אישה נכנסת להריון . אבל כשאנחנו שכבנו הוא לא גמר בתוכי ולכן השאלה הייתה , האם יש מצב שאני יוכל להיכנס להריון ? ועם כדי לקנות ערכת הריון או שזה מיותר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

נופר
    14/12/2008

ואת מדברת על הגלולה-פוסטינור ? אני יודעת שעד 3 ימים אחרי קיום היחסי מין אפשר לקחתא בל שזה לא בריא ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נופר

עדה מורג
    14/12/2008

אכן, כך לא נראה שבגיל שלכם אתם רוצים להביא ילד לעולם, לכן צריך לנקוט במשנה זהירות.
    לפי התאור שלך, הסיכויים כנראה קטנים, אך אם את בכל זאת מודאגת אולי כדאי שכן תעשי בדיקה.

לגבי פוסטינור, לא התכוונתי שתקחי זאת כהמלצה, בודאי לא לשימוש קבוע.
    התיעצי בבית מרקחת או עם רופא, כל כמה זמן אפשר להשתמש בגלולה זו בלי לגרום לעצמך נזק.

אם תגנו על עצמכם כל הזמן, לא יהיה צורך להשתמש בפוסטינור או להיכנס לדאגה מיותרת
    על הריון.
    אני מאד ממליצה לך שתתיעצי עם רופאת נשים לגבי אמצעי מניעה שמתאימים לך.

בהצלחה
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו זוגיות בריאה
    ליאל
    10/12/2008

יש לי חבר כבר שנה ,בשבילי זו זוגיות ראשונה ,סקס ראשון ,בהתחלה לא אהבתי אותו ,הייתי איתו כי היה לי נוח הוא פשוט הרעיף עלי אהבה ,פנוקים וכו",לאחר כ-7 חודשים יחד עברנו לגור בייחד ומאז שאני גרה איתו אני פשוט מרגישה שאני מאוהבת בו ,אני לא יכולה לא לראות אותו יותר מדי זמן ,או שהוא לא בבית הלב שלי דופק ואני מחכה כבר שיחזור מהעבודה או מכל מקום אחר ,פשוט התאהבתי בו ,המשפחה שלו מאוד אוהבת אותי ודואגת לי ,הם מכבדים אותי לגמרי ,לעומת זאת אמא שלי לא הכי מרוצה היא חושבת שמגיע לי יותר טוב ,משהו יותר מבוגר שיפנק אותי יותר ויהיה יותר מבוסס ,היא אומרת שבגלל שאני מאוד חכמה (לומדת משפטים ,מדגמנת ,לומדת תאטרון ,עובדת במשרה מלאה כסוכנת ביטוח )מאוד יפה וכדו" אז מגיע לי משהו יותר טוב ממנו ,העניין הוא כזה ,כמה שאני אוהבת אותו אני מרגישה שהוא קצת קמצן ,הוא אף פעם לא קנה לי תכשיט או בגד (מלבד היום הולדת -קנה לי בגד) אמא שלי אומרת שהכי גרוע גבר קמצן ,מלבד זאת אני לא הכי יודעת אם הוא אהבת חיי או שאני איתו מתוך אינטרס ,כי נוח לי במצב בו אני נמצאת ,לא משלמת שום דבר כי כך משפחתו רוצה ,ובקיצור ממש נוח לי לחיות אצלו ,אני מפחדת מהמצב הזה ,מפחדת כי יותר מדי טוב לי ואני לא יודעת אם זה מציאותי ,בעיקרון כשדמיינתי לי את אהבת חיי ואת התכונות שיהיו לו לא דמיינתי בחור כזה ,אני חושבת שיש לו עדיין ראש של ילד (בן 23)ואני בת 21 ,אני מפחדת שהחיים שלי לא יובילו לשום מקום ,בבקשה תייעצו לי ,זו הזוגיות הראשונה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו זוגיות בריאה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

יעל צ'רניאק
    10/12/2008

נהדר לשמוע שאת מאוהבת בחבר שלך, שהלב שלך דופק ואת מחכה לו שיחזור מהעבודה - באמת נשמע נפלא.
    אולם קיים בך קול נוסף, האם יתכן שזה הקול של אימך שמהדהד בתוכך?
    הקול הנוסף יוצר אצלך שאלות, תהיות ופחדים.
    אמהות זה "עם נפלא" ויחד עם זאת הן תמיד רוצות את הכי טוב עבור הבנות שלהן, אך מה שחשוב שנזכור זה שמי שבאמת יודע מה נכון עבור הבנות הן הבנות עצמן.
    התשובות תמיד נמצאות בתוכינו!
    לאמא שלך יש את המחשבות שלה ואת צריכה לברר מהן המחשבות והרגשות שלך , מה אמיתי ונכון עבורך.
    מה חשוב לך בזוגיות?
    איזה קשר קיים בינך לבין החבר שלך?
    האם טוב לך בקשר?
    האם את מרגישה שאת יכולה לבטא את עצמך בקשר?

האם באמת הוא קמצן? כתבת שהוא הרעיף עליך אהבה, פינוקים, משפחתו מממנת אתכם, והוא קנה לך חולצה.
    האם במציאות הוא קמצן, או שזו איזו פרדיגמה (אמונה) שיש לך עליו, או לאמך?
    את כותבת שבהתחלה היית איתו בגלל הנוחות ומאז שאת גרה איתו את מרגישה שאת מאוהבת בו,
    אחר כך את כותבת שנוח לך שחיות אצלו ושאת לא יודעת אם את איתו מתוך אינטרס?
    האם את מרגישה שאת חיה אצלו או איתו?

מה את בוחרת לראות אצלו - את הדברים הטובים או את הדברים הרעים?
    האם זה שיש לו עדיין ראש של ילד זה שלילי או חיובי?
    את מפחדת שהחיים לא יובילו לשום מקום. למה את מתכוונת, האם את לוקחת אחריות על חייך? אם כן , במה הוא קשור לעניין?

התבונני בכנות עם עצמך על השאלות הללו, הקשיבי לליאל - את יודעת הכי טוב מה טוב עבורך.
    נסי להפריד בין הקולות של אמך, הקולות של הסביבה לבין הקול שלך,
    הקשיבי לעצמך, למה שבאמת חשוב לך.
    שחררי את הקולות מסביב והתמקדי במה שטוב עבורך

שיהיה בהצלחה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ליאל
    10/12/2008

המצב הוא כזה ,אני באמת מאוהבת בו אבל הראש שלי גם פועל לפי ההגיון הבריא ,כבר שמעתי על מצבים בהם בנות היו בתוך אהבה עיוורת ופשוט גרמה להן להגיע למקומות לא כל כך טובים המשפחה שלו טוענת שהוא קמצן ,יש לו את האופי הזה מעל לכל ספק אך הוא אמר שאני הבחורה הראשונה שהוא קנה לה ועשה לה ,כי הוא ממש ממש אוהב אותי ולכך התכוונתי שאמרתי שהוא מרעיף עליי חום ואהבה המחמאות שהוא נותן האסמסים שהוא שולח עם משפטים שעושים הכי טוב על הלב כמו "את מים בשבילי אני לא יכול לחיות בלעדיך ,את כמו השמש מאירה את חיי" בכל אופן הראש שלו דיי ילדותי ,אני אדם מאוד בוגר שחושב על העתיד ,חוסכת לומדת וכו, חשוב לי שהפרטנר שלי יהיה שותף לכך כי שתיים טובים מן האחד ,וזה יהיה הכי טוב שנעשה הכל ביחד,לא תמיד אני רואה אותו לצידי בקטעים האלה יש קטעים שהוא מתעצבן ושובר את הכלים ,לי זה לא מתאים ,אין דבר כזה פשוט צריך להתמודד ולא להרים ידיים (מה שמאוד אופייני לו) בקיצור יש לי הרבה לבטים ,אין ספק שאמא שלי משפיעה על ההחלטות שלי ,יש לה הרבה נסיון חיים ,היא טוענת שהוא ילד ,ואם אני רוצה גבר רציני לחיים אני צריכה משהו קצת יותר מבוגר ממני שיפנק אותי וכו" מה את חושבת ,שאני צריכה פשוט להתמודד עם הילדותיות שלו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

יעל צ'רניאק
    10/12/2008

עכשיו זה קצת יותר ברור,
    אני שומעת בך את הקול הבוגר, האחראי, שחושב על העתיד,עם עיניים פקוחות,
    את מחפשת שותף שיהיה לצידך, יתמודד עם דברים - וזה מצויין.

מהם הדברים שאת אוהבת בו?
    מה יש בו - שגורם לך להתאהב בו?

האם יש לך הרצון והסבלנות לקבל אותו כמו שהוא כיום ולתת לו להתבגר תוך כדי הקשר?

נסי לבדוק מהם הדברים שאת חייבת שיהיו בבן זוגך,
    ומהם הדברים שאולי התפתחו במהלך הקשר.

האם הבגרות שלו הכרחית עבורך כרגע או שזה בסדר אם הוא יתבגר לאורך הזמן?

אנשים יכולים להשתנות אם הם רוצים בכך.
    כמו שהוא עשה צעד בנושא הקמצנות שלו, כשאת הבחורה הראשונה שהוא קנה לה ועשה לה.

כשהלב פתוח - יש רצון להתרחב ולהתפתח, האם תוכלי לקבל את המקום שהוא היום, להעריך את מה שכבר הוא נותן לך ולתת לו את הזמן לגדול גם בנתינה החומרית שלו?
    או שזה תנאי הכרחי בל יעבור עבורך.
    עד כמה חשוב לך בזוגיות שלך, שבן זוגך יפנק אותך?
    איפה נושא הנתינה והקמצנות פוגש אותך בחייך?

אני שומעת ממך שהוא גורם לך להרגיש טוב.
    לאילו מקומות לא טובים את מפחדת שזה יכול לקחת אותך?

מי את, כשאת איתו?
    באיזו הוויה את כשאת איתו? לדוג': שמחה, אוהבת, יצירתית, ספקנית, דואגת, בוגרת, נדיבה

באיזו הוויה היית רוצה להיות עם שותפך לחיים?
    האם זה תואם?
    מה יתמוך בך להיות בהוויה בה היית רוצה להיות? מה יאפשר זאת?

התשובות הן אצלך, התבונני בשאלות הללו
    וזכרי, השאיפה לשלמות מבורכת, אך במציאות אף אחד לא מושלם.
    האם תוכלי לקבל אותו כפי שהוא? ולגדול ולהתפתח במהלך הזמן ביחד?

שיהיה בהצלחה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתעניינת
    09/12/2008

אני וחבר שלי עוד מעט שנתיים יחד ואף אחד מאיתנו לא התאהב בשני. אולם, שנינו אוהבים אחד את השני, נמשכים אחד לשני וטוב לנו יחד. אני חייבת לציין שהקשר הזה זו הפעם הראשונה שאני נתתי צ'אנס למישהו שלא נדלקתי עליו בהתחלה ופשוט היה לי כיף איתו אז זרמתי והאמת היא שזה הקשר הרציני השלישי שלי בחחי (בת 27) ואני מרגישה הכי טוב בתוך הקשר הזה כמו שמעולם לא הרגשתי בקשרים האחרים שהיו לי ובהם התאהבתי בבן זוג. שאלתיהיא האם שלב ההתאהבות הוא חשוב ולא ניתן להיות עם מישהו ללא התאהבות, כלומר, זה לא היהיה בריא לקשר בהמשך ואסור להתחתן עם מישהו שלא התאהבתי בו או שזה ממש לא משנה?? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לך יקרה

עדה מורג
    09/12/2008

איזה כיף לשמוע ממישהו שטוב לו בקשר, שיש אהבה, שיש משיכה, שיש אמון, שיש כיף וחברות טובה.

כאשר אני קוראת את דבריך אני מגיעה למסקנה שכל התשובות נמצאות במה שכתבת.
    אלא מה? יש ברקע פרדיגמה - תבנית חשיבה או אמונה, שקודם צריך להתאהב וזה לא בריא להתחתן עם משהו שלא התאהבנו בו.

ואני שואלת אותך:
    היום יש אהבה? יש משיכה? יש כיף? יש חברות? יש אמון? יש תקשורת?
    אז מה ההתלבטות?

היו לך בני זוג שהתאהבת בהם. האם הקשר נמשך לעד? לא! כי התאהבות חולפת....
    בזמן ההתאהבות אנחנו קצת מסונוורים ולא רואים את האמת.

לעומת זאת בקשר הנוכחי שלך את בונה את הקשר יומיום, בצורה מפוכחת וטובה.
    העובדה היא שטוב לכם!
    אז למה להתעסק בשאלות תאורטיות ?
    תזרמי עם היופי של הקשר הזה ותבנו אותו הלאה בהרבה אהבה וחברות טובה.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אני לא יודעת כיצד לפתור.
    איילה.
    06/12/2008

אני בת 17, חבר שלי בן 19,אנחנו חודשים ביחד ואני לא יודעת עם זה כבר מספיק, הוא החבר הראשון שלי,האמיתי והרציני שהיה, ובכל אופן כמה פעמים כבר תפסתי אותו משקר על קטנות נניח שאני שואלת אותו" מה אתה עושה " " אני הולך לישון" ואז , אני מגלה שהוא יושב אצל חבר, ודברים קטנים כאלה, אחרי כמה פעמים דיברתי איתו שאלתי אותו למה אתה משקר?, הוא אמר שזה לא בדיוק שקרים, ולפעמים קורה לו כי הוא לא רוצה שאני יכעס, אמרתי לו כמה פעמים אני לא יכעס מהאמת. ולשקר אין רגלים, אתמול גיליתי שוב אחרי שידברנו והוא אמר שהוא לא יוצא, התקשרתי אליו מחסוי, והוא ישב עם חברים במועדון של חבר, עדין אני רותחת ועצבנית על זה, שהוא לא אמר לי, אני מרגישה קצת בלשית אבל עדין זה מציק, מוריד לי ממנו, והוא עוד אומר לי "אני לא רוצה לאבד אותך, זה שטיות העיקר שאני לא בוגד בך אני נאמן לך" אני מאמינה לו שהוא לא אם אחרות, אבל גם הדברים האלה פוגעים באימון לא? לא יודעת, מה לעשות לא היה לי אף פעם מצב כזה, אני מרגישה אליו רגשות עזים, אבל עדין, לא בא לי כבר לראות אותו שוב, בבקשה, תעייצי לי מה לעשות האם להרפות? לחתוך את הקשר,? אני פוחדת שמא השקרים ימשיכו ככה,אני חסרת כוח. תודה, ושבת שלום.

הוספת תגובה

• איילה יקרה

יעל צ'רניאק
    06/12/2008

אמון הוא אחד הערכים הבסיסיים ביחסים.
    אני רואה שמאד חשוב לך שיהיה אמון בקשר, ואני מוקירה את זה.
    את כותבת שדיברת איתו ושאלת אותו למה הוא משקר, והוא אמר שהוא לא רוצה שתכעסי.

האם שיתפת אותו באיך שאת מרגישה, מבלי להאשים אותו בכך שהוא משקר לך.
    שתפי אותו בתחושות האמיתיות שלך, ברגשות העזים שלך כלפיו, ברצון שלך ליצור קשר המבוסס על אמון, במה שזה עושה לך שאת לא יכולה לסמוך עליו...

בחרי לך מי את רוצה להיות בשיחה הזו, באיזו הוויה את רוצה להיות, לדוג': בהוויה של אהבה, קבלה, הקשבה, אמון , פתיחות וכו'.

בואי לשיחה מתוך פתיחות אמיתית ואמונה שמשהו חדש יכול לקרות בשיחה, שיכול להיות שינוי ביחסים.
    הביאי את האהבה שבך, את האכפתיות, במשך השיחה שחררי את עצמך מהכעס, מהעצבים, תני צ'אנס למשהו חדש לעלות, הקשיבי לו, אם הוא אומר שהוא לא רוצה שתכעסי, שאלי אותו מה שמעניין אותך כמו: למה הוא חושב שאת תכעסי עליו, למה הוא מרגיש ככה?

בואי לשיחה פתוחה ומקשיבה...

תראי לאן זה מוביל אתכם.. אח"כ תחליטי.

שאלי גם את עצמך, מי את כשאת בולשת אחריו? לדוג': כועסת, חסרת אמון, מתוסכלת.
    מי את רוצה להיות בזוגיות? לדוג': אוהבת, בעלת אמון....
    מה יתמוך בך להיות מי שאת רוצה להיות? מה את יכולה לעשות כדי להיות כבר עכשיו מי שאת רוצה להיות בזוגיות?

שיהיה בהצלחה!

בברכה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל,אני באמת לא יודעת כבר:(

איילה.
    07/12/2008

קראתי את שכתבת לי, ואמרתי שאני יקח את הרעיון שהוא יבוא ונדבר כמו בני אדם , על הכל כל מה שמפריע לי ומה שמפריע לו, אז הוא הגיע התישב ואמר בהכרזה " אני חושב שאם זה לא מתאים מעכשיו שאנחנו חודשים , ואת חושבת שאני משקר לך כל הזמן ואת מחפשת אותו על קטנות, אז עזבי באמת כל אחד הלך לדרכו שלו" הייתי המוממה בהלם, לא ציפיתי כמובן לדבר הזה, אז הוא שתק, אמרתי לו אם זה מה שאתה רוצה אז סבבה, ובתוכי נשברתי,רציתי לבכות. ואז הוא ק אמר טוב ביי, עצרתי אותו למה? כי הוא חשוב לי, לא יודעת למה בעצם.. לא יודעת, במבט לאחור, אני קצת כועסת כאילו למה עצרתי אותו? ואז הבנתי הוא חשוב לי ואני לא רוצה לאבד אותו, אז דיברנו על הכל, אמר לי קחי כמה ימים לחשוב אמרתי לו כן, וגם אתה, עכשיו כלום לא סגור,או פתוח, בכל זאת, אני מבולבלת, אני לא יודעת עם כדי לי להמשיך את הקשר הזה כי במבט לעתיד אני לא יודעת עם אני כבר סומכת עליו, קבענו שנחכה כמה ימים, לחשוב על הדברים, מה אני מצפה מה הוא, וכאלה... בתוכי אכנשהו גרמתי לעצמי לחשוב שזה נגמר, אבל עכשיו אני מרגישה שוב את הרגשות האלה, שאני רואה אותו בא לי רק לחבק אותי. בבקשה מה לעשות איך לחשוב נכון, לא לעשות טעות?, אני לא רוצה להצטער,ולוותר עליו ולעשות טעות, אני בהחלט מבולבלת, בבקשה,תעזרי לי איך להגיע לתשובה הנכונה. תודה לך , תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איילה יקרה

יעל צ'רניאק
    08/12/2008

אולי הכל לטובה ושניכם צריכים לבחור מחדש בקשר הזה, או לא לבחור בקשר הזה.
    אני מרגישה את הקושי שלך, מצד אחד הראש אומר שבמבט לעתיד את לא יודעת אם את סומכת עליו ומצד שני הלב לא רוצה לאבד אותו.
    האם את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא? לקבל גם את העובדה שלא תמיד תוכלי להיות בטוחה שהוא כן ואמיתי איתך.
    האם את מוכנה לקבל אותו בדיוק כפי שהוא, מבלי לחפש אותו, לבלוש אחריו ולראות אם הוא אמר את האמת או לא?
    איפה עוברים הקוים האדומים שלך?
    האם ואת רוצה ומוכנה להיות עם מישהו שלא יאמר לך את כל האמת?
    יש לך פה בחירה לעשות.
    זאת הבחירה שלך.
    עליך להבין עם עצמך האם תוכלי לשחרר אותו ולתת לו להיות כמו שהוא או שאת חייבת להיות עם משהו שתוכלי לסמוך עליו בלב שלם?

זוהי השאלה שאת צריכה בכנות לענות עם עצמך.

כל תשובה שתתני לעצמך היא התשובה הנכונה עבורך.

קחי לך את הזמן שקבעתם כדי לענות על השאלה הזו.
    עני ממקום של כנות ולא מתוך פחד לאבד ופחד להיות לבד.
    את בחורה נבונה ומחושבת עם לב שאוהב.
    בדקי עם עצמך איפה הגבולות שלך.
    ותעשי בחירה - מה שלא יהיה , זו תהיה הבחירה שלך, שנכונה עבורך.

בהצלחה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוש את ליבה
    לב אוהב
    05/12/2008

אני בן 35 ויצאתי עם בחורה בת 34 פעמיים ומאז אני לא מפסיק לחשוב עליה. אמרתי לה את זה והיא נבהלה ואמרה שהיא מבולבלת. היא נפרדה מחבר לפני שנה אחרי שהיו ביחד שלוש שנים. מה לעשות? אני רוצה אותה מאוד ולא רוצה לצאת יותר עם אף אחת אחרת, למרות שיש הצעות כל הזמן. אף פעם לא התאהבתי ככה. אנא עזרו לי להשיג את הבחורה. הלב שלי כואב. הצילו.

לקביעת תור
    סגירה
    לכבוש את ליבה

הוספת תגובה

• שלום לך לב אוהב

יעל צ'רניאק
    05/12/2008

אני שומעת את התלהבותך מהבחורה.
    הייתי מתבוננת איתך מי אתה כשאתה איתה?
    מה היא מוציאה ממך?
    איזה אדם אתה כשאתה איתה?

מה יש בה שגורם לך להתאהב עד מעל הראש ולא לרצות לצאת עם אף אחת אחרת?
    מה יש בה שאין באחרות?

האם הדבר/התכונה/ ההוויה הזו היא משהו שהיית רוצה עבורך?
    האם זה קיים בך?
    האם תוכל ליצור זאת בעצמך?

מי אתה רוצה להיות ליד הבחורה הזו?
    איזה אדם אתה רוצה להיות בחברתה?

איזה זוגיות אתה רוצה? מה חשוב לך בזוגיות?
    האם אתה מתאהב בקלות? האם הבחורות בהן התאהבת בעבר היו הבחורות הנכונות עבורך?
    מה אתה צריך בזוגיות? מה למדת מהקשרים הקודמים שלך?

האם אתה יודע מה היא רוצה בזוגיות, באיזה בן זוג היא מעוניינת? האם דיברתם על זה?

ענה עם עצמך על כול השאלות הללו, התבונן עם עצמך בכנות.

אם היא נבהלה ומבולבלת - הקשב לה.
    אולי תשאל אותה מה היא רוצה ? אולי תציע לה משהו שלא יבהיל אותה.
    העצה הכי טובה תמיד היא הקשבה - הקשב לה, לרצון שלה, לבקשה שלה

מקווה שעזרתי

בברכה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לב אוהב
    06/12/2008

תודה על שעורי הבית ועל תשומת הלב שהענקת לי. שלך בהערכה, לב אוהב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שכתבתי שאני חייבת את עזרתך
    נופר
    02/12/2008

אני זקוקה לעזרתם , נפשית , פיזית , בכל דרך . הלב שלי מת פשוט מת . זו אני שכתבתי לך למטה שאני חייבת את עזרתך . אז הוא התקשר ואמר שהוא אוהב ורוצה אותי אבלא יך אני יסביר לך , אני כיאלו מרגישה שזה לא באמת , שלא באמת הוא רוצה שזה מילים ללא משמעות או כיון . הוא בא לפה שוב יום שני ואמר שהוא רוצה אבל את יודעת מה ? הוא אפילו לא " רודף " כמו שוקראים לזה , נכון הוא בצבא חוזר כל יום וגם עובד אבל מאז מה שהוא עשה זה שבוע וחצי שהכל על הפנים ונהייה יותר גרוע הוא בקושי מתקשר ולא יוצא בככל לדבר על זה , כיאלו הוא איתי כי הוא מכריח את עצמו הוא אומר שלא ושהוא אוהב אבל אני לא מאמינה במילם שלו מצד אחד אני רוצה אותו ורמגישה שיש משהו בלב מצד שני אני באמת לא יודעת מה לעשות . א יודעת מה הכי כואב ? שזה היה החודש הכי מדהים , שנתתי לו משה אישי שלי משהו שנתתי לו והוא פשוט זרק אותו , נתתי לו את הבתולין שלי ובמקום להיקשר אלי יותר ולאהוב יותר זה מה שהוא עשה שאני עדיין שואלת למה הוא עדיין אומר שהוא לא יודע למה הוא עשה את זה וזההיה רגע דפוק והוא מצטער על זה . אבל הוא לא מצטער שהוא בא ומוכיח הוא פשוט איך שהמילה נשמעת בלי משמעות " מצטער " . קשה לי , כ"כ קשה לי , אין לי למי לפנותא ין לי עם מי לדבר אני בעצמי לא יודעת מה אני רוצה זה הורג אותי איך בדיוק לפני מה שהוא עשה הכ היה טוב ויפה ואז היה ריב קטן ואז מה שהוא עשה ואחר כך הכל התהפך הוא פשוט השתנה , הוא לא היה ככה =( בבקשה,אני על הקשרים כבר , אני עם דמעות בעיניי ולב שבור לרסיסים בכל לשון שלב קשה עזרי לי , אני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי אני רוצה אותו , את מי שהוא היה את זה שבאמת הוכיח את זה שרדף ואמר מילים עם כוונות ומשמעות זה שבאמת רצה את הסליחה שלי זה שבאמת היה מאושר שאמרתי שאני רוצה שנחזור . אבל זה לא קורה , ואני נשברת ומתה פה . תעזרי לי בבקשה קשה לי , קשה לי מאוד !

הוספת תגובה

• נופר יקרה

עדה מורג
    02/12/2008

אני קולטת מדבריך את הקושי שאת עוברת, את הלב הכואב, את חוסר האונים.
    אך יחד עם זאת אני מזמינה אותך לנסות להרגיע את סערת הרגשות שלך על מנת שתוכלי להביט במציאות בעיניים מפוקחות.

האם את רוצה לחזור להיות איתו בקשר?
    אם כן, באיזה תנאים?
    האם אפשר לחזור לתקופת ניסיון לפני שמחליטים מה עושים הלאה?
    האם יש מקום לנסח סוג של הסכם ביניכם?

כמו שאמרתי באחת מתשובותי הקודמות, לך יש ציפיות ממנו. יש לך ציפיה שיהיה כמו שהיה....
    האם אחרי כל מה שעברתם יחד, האם את כפי שהיית בעבר?
    האם הוא יכול להיות כפי שהיה?

אנשים כל הזמן משתנים, צומחים מתפתחים. איש לא נשאר באותו מקום....

אני גם מבינה מדבריך שאבדת את האמון שלך בו, באמינות המילה שלו.
    האם זו הזוגיות שאת כמהה לה? זוגיות שאין בה אימון?
    אז כאשר מסתכלים על האפשרויות מה את רואה?
    אפשרות א. - מהי עבורך?
    אפשרות ב- מהי עבורך?

כדי שא' יתקיים מי את צריכה להיות? ממה את צריכה להיפרד? מה היית רוצה לשנות?
    וכדי שב' יתקיים - מה נדרש? ממך? ממנו?

אני מאמינה שאם אכן יש אהבה ביניכם - ולא רק מילים ולא רק ציפיות - אתם תוכלו להתגבר על המכשול ותוכלו להמשיך הלאה.
    זה דורש מאמץ משני הצדדים.......זה דורש לבנות אמון מחדש, זה דורש לדעת לסלוח אחד לשני,
    זה דורש תקשורת אחרת וזה דורש לפתוח את הלב ולהיות אמיתיים.

בהצלחה לך, נופר!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• =(

נופר
    02/12/2008

תראי אני יגיד לך את האמת , יש לי צפיות ממנו . כי זה לא פעם וזה לא לפני שנה זה קרה בדיוק לפני שבועיים . והינה אתמול הוא שוב שיקר אפילו שזה שקר קטן הוא בא אלי ואמר לי שהפלאפון לא עליו הוא בבסיס ובעצם הוא היה עליו ושהיתקשרתי הוא לא ענה ואחר כך הוא התקשר ממנה וכשהיום שאלתי למה שוב הוא שיקר הוא אומר ככה יצא הוא לא יודע למה , " כני אני דפוק אין לי תשובה למה אני לא יודע ..." תראי אני יכולה להגיד לך בלב שלם שאני אוהבת אותו אבל עם זאת מאוד פגועה מהמעשה שלו , מהשוג של בגידה , מהמילים שהוא אמר ועכשיו נשמעות לי כשקריות . מזה שהוא אומר שהוא רוצה ולא מראה בככל פעם שהייתי לא מתקשרת ולא עונה הוא היה שואל היה אכפת לו עכשיו הוא בקושי מתקשר , אבל בכלז את אומר שהוא אוהב . אני לא מבינה מה נסגר איתו הוא עד עכשיו לא בא אלי בשיחה רצינית מה הוא הולך לשנות על מה הוא הולך לחזור ועל מה לא עם הצעד הראשון יבוא ממנו והוא יגרום לי שוב להאמיןב אהבה שלו ולא כי הוא מכריח את עצמו או משחק אותה אלאה כי זה באמת בא מהלב אני יאמין בו ולאהבתו וגם האמון שלנו יעלה. הבעיה שהוא לא עושה את זה , ואני בן-אדם שאומרת הכל אבל הוא הבעיה שכל דבר הוא לא יודע תביני שזה לא היה , זה פשוט לא היה !!! אני לא יודעת מה לעשות רע לי , כ"כ רע לי . מאז שהוא התגייס הכל השתנה קשה לי להמשיך אלאה כי אני רוצה לתת לו עוד הזדמנות , כי אני באמת אובת ומאמינה באהבה הזו למרו שכולם אומרים לי " היו לכם בגידות מצדך ומצידו שקרים וסליחותז ה לא קשר טוב הוא לא נאמן " בלה בלה בלה בלה בלה .. וכמה שזה נכון אני חושבת שזאת דרך להראות לנו שלמרות כל הקשיים אנחנו עדיין ביחד אבל אחרי מה שהוא עשה ואפילו לא הוכיח לא רדף לא הראה כלום אני לא יודעת מה לעשות אני לא מבינה ... מה אפשר לעשות ? איך ? איך אפשר לגרום לו להוכיח את מה שהוא אוהב ורוצה כמו שהוא אומר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נופר יקרה

עדה מורג
    03/12/2008

יש המון פרטים בכל הודעה שלך, מה שמעיד על סוג של בלבול. כאשר יש בלבול יש צורך ליצור בהירות כדי לצאת מהמצב הנוכחי.
    מאחר ודרך הפורום לא ממש ניתן לבצע תהליך של אימון אני אנסה לעשות זאת בהצבת שאלות נוספות.
    אני מזמינה אותך לשים את כל הסיפורים, את כל פרטי השיחות , את כל הפרושים והספקולציות בצד.
    אני מזמינה אותך לשבת בשקט עם עצמך כמה זמן נדרש ולתת לעתמך תשובות כנות מהלב.

מי את שמוכנה לבנות זוגיות על בסיס של שקרים?
    מי את שמפתחת ציפיות למרות שאכזבו אותך?
    מי את שמחכה ליוזמות מהצד השני?
    מי את שדורשת הוכחות של אהבה?
    איך היית מרגישה אם מישהו אחר היה דורש ממך הוכחות של אהבה?
    מי זו נופר שנותנת לבן זוגה לנהוג בה כך?

כשאני שואלת מי את, הכוונה לאיזו מין נופר: אוהבת, פתוחה, כנה, פוחדת, שטלתנית, קורבנית, אומללה, שמחה, מאושרת ועוד ועוד.

השאלה האחרונה שלי אליך היא: מי את רוצה להיות בזוגיות?
    מה את צריכה לפתח כדי להיות כזו?

המלצתי החמה......שימי את עצמך במרכז , שאלי את עצמך שאלות, תני לעצמך תשובות
    ותעשי בחירה אמיתית וכנה של מה שמתאים לך.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה