פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה לי ! אוף ..
    שני
    17/06/2009

קשה לי בלעדיו , אני לא מפסיקה לחשוב עליו..מה הוא עושה מה הוא מרגיש וכו' ,
    במקום להתעסק בעצמי ובמטרה של הפסק זמן הזה , אני חושבת רק עליו !
    אחותו אמרה לי שהיא דיברה איתו אתמול .. אחרי שהוא לא ענה לה כמה ימים טובים ( מאז שלקחנו הפסקה ) הוא אמר לה שהוא לא רוצה לדבר על זה ושאנחנו בהפסקה ..
    אני מתה לדעת מה איתו , מה הוא חושב .. איך עבר לו השבוע .
    הוא מחר חוזר הבייתה מהצבא .. אני כמובן לא אראה אותו אבל חשבתי אולי לשאול אותו מה שלומו,
    מצד שני אני לא רוצה ליהיות זאת שתיזום
    כי לפני שנפרדנו אמרתי לו שאם הוא מתגעגע מדי פעם הוא יכול להתקשר או לשלוח הודעה .. והוא אמר שבסדר ..
    אז אם הוא לא יעשה את זה מה הוא לא מתגעגע ?
    אוף אני משתגעת ומתגעגעת :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי ! אוף ..

הוספת תגובה

• שני יקרה

עדה מורג
    17/06/2009

אני מבינה שקשה לך ושאת מתגעגעת, אך את יודעת שיש סיבה לפסק הזמן הזה.
    מה השתנה מלפני שבוע?
    האם את כבר מגובשת ויודעת שאת רוצה לחזור לקשר?
    האם הוא כבר יודע שהוא לא יכול בלעדיך?

יש לזמן אפקט מרפא....ממרחק של עוד כמה שבועות אולי תבינו שניכם מה נכון עבורכם.
    אני רק מזמינה אותך לא להיכנס למשחקי אגו "מה פתאום שאני אזום? שהוא יתקשר".
    אם יגיע הרגע - ולא בגלל שקשה לך או את מתגעגעת - שבו תדעי בודאות שאיתו את רוצה לבנות את הזוגיות של חייך , אז אל תתביישי ואל תשחקי משחקים. תהי אוטנטית ותתקשרי.

בינתיים, נראה שלשניכם יש עבודה לעשות.
    החזיקי מעמד!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן את צודקת ..

שני
    17/06/2009

המשחקים האלה סתם מיותרים
    הוא יתקשר ,אני אתקשר .. אם אני ארגיש שאני ממש רוצה לדבר איתו אני אעשה את זה וזהו ..

מה השתנה השבוע ?
    האמת שאני מרגישה שהשתנתי קצת .. בכלל בכל הראיה שלי לגבי הקשר שלנו ..
    אני רוצה לחזור לזוגיות הזו, ואני גם יודעת איך אני רוצה שהיא תראה ( שונה לגמריי ממה שהיה עד היום)
    ובקשר אליו , אין לי מושג אם הוא הבין שהוא לא יכול בלעדיי
    איך אני יכולה לדעת כזה דבר ? רק אם נדבר אני אדע ..
    אני מפחדת שאני אתקשר ואולי הוא לא יענה .. נכנסתי לפרנויות שהוא בכלל לא רוצה אותי למרות שאני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד והוא בעצמו אמר שאני לא אצא לו מהלב ..
    אני לא רגועה בכלל =\\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל
    מיטל
    14/06/2009

היי זאת שוב מיטל..בהקשר של החבר שלי שהולך לצלם עם הבחורה זה עוד קטע נלווה..הזוגיות שלנו בכלל לא בריאה..אין אמון וזאת הסיבה שגם פחדתי כשהוא הלך לצלם עם אותה ידיה כשעפו לי המחשבות..אין המון הדדי אנחנו כבר למעלה משנה ביחד עדיין בודקים את הטלפון אחד לשני..
    המחשב שלו נעול כדי שלא אחטט (מכיוון שכבר חיטטתי כמה פעמים) יש הרבה מתחים כשאני הולכת לחברות סתם לשבת אצלן בבית תמיד יש תחושה מצדו שאני אולי לא באמת עם החברות כנ"ל לגביי גם אני חושדת בו.שיקרתי לו גם לא מעט בקשר הזה מה שגרם לקשר מהבסיס להיות "מסריח" ..הוא תמיד מחטט לי במחשב שלי ושואל את מי אני מאשרת במסנג'ר .אני יודעת שזאת גם אשמתי בגלל ששיקרתי לו לא מעט בקשר ואני דיי שרופה אצלו.אבל גם אני משום מה לא בוטחת בו..היתה לנו פרידה לני חצי שנה שבכדי לחזור אליו הוא הציב לי תנאים: להלחיפ מייל להלחיפ מסנג'ר ולמחוק את הפייסבוק ולא לצאת יותר עם חברות לבד בסופ"שים!! מכיוון שידע על בחור שאיתו יצאתי עוד בתחילת הקשר שלי עם בן זוגי הוא קרא לזה בגידה..אנחנו בהפרש של 9 שנים אחד מהשני והוא בן אדם חכם ופיקח מאוד בלי שום קשר אני מציינת. אני דיי מיואשת בזמן האחרון מרגישה שנלקחה ממני שמחת החיים.אולי זה הזמן לקחת את הדברים ומהבית שלו לחזור לאמא ואבא??

לקביעת תור
    סגירה
    ליעל

הוספת תגובה

• מיטל יקרה

יעל צ'רניאק
    15/06/2009

את כותבת שאין אמון הדדי ,
    אני שומעת שאת גם לוקחת אחריות על חלקך בדבר.

זה מצויין!
    מה שתוכלי לעשות עכשיו הוא לשנות את זה.
    להתחיל ליצור אמון, לשנות את הקארמה,
    כשאנו משקרים או לא ראויים לאמון , זה חוזר אלינו.
    אך מה שיפה הוא שבכל רגע אנו יכולים לשנות זאת בכך שנתחיל להיות ראויים לאמון.
    נתן אמון ונהיה ראויים לאמון.
    התחילי בכך כבר עכשיו ואז במוקדם או במאוחר זה יחזור אליך.

שמחת החיים שלך גם היא נמצאת בך
    גלי אותה בתוכך
    מצאי את הדברים שאת נהנית ואוהבת לעשות.

יחסים שאינם בריאים הם זוללי אנרגיה.
    התבונני בשקט במה שנכון עבורך,
    אולי תרצי לדבר איתו ולפתוח את הכל בפנייו?
    או שתרצי להבין עם עצמך מה נכון עבורך?

יש לך פה הזדמנות לצמוח, ראי את ההזדמנות במצב שנוצר
    האם תוכלי ללמוד משהו מכל זה?

הקשיבי לעצמך, למה שאת זקוקה לו כעת,

שיהיה בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    אולגה
    13/06/2009

יעל תודה רבה.את צודקת שאני אולי לוקחת דברים יותר מידאי קשה.ולא היה ונרא לי שלא כל כך היה לי זמן לחשוב על עצמי כי כל הזמן אני חושבת יותר על ילדים שלי על קרובים שלי ואין לי זמן לעצמי.חשבתי על זה אבל דחיתי כל פעם או כל פעם משהו הפריע לי.תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• אולגה יקרה

יעל צ'רניאק
    15/06/2009

השינוי תמיד מגיע מתוכך.
    קחי את הזמן לעצמך - זה חשוב ביותר.
    אם את לא תרגישי טוב עם עצמך, גם תרומתך לאחרים תפגם.
    שימי את עצמך בעדיפות עליונה, למענך ולמען הסובבים אותך!

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב לי כל כך ..
    שני
    13/06/2009

זה סיפור ארוך
    זה התחיל בגיל 13 בערך .. הוא היה בן 16
    הכרנו באינטרנט ונפגשנו אחרי חודש וחצי
    ומפה התחילה אהבה כל כך גדולה
    אהבה שנמשכה 5 שנים בלי להיפרד אפילו ליום אחד !
    עברנו הכל ביחד אנחנו לא מאותה עיר הוא התגייס לפני שנתיים ו 8 חודשים לקרבי
    עברנו הכל התגברנו על כל המכשולים ,
    היו לנו המון ריבים אבל תמיד ידענו להשלים ולהתגבר על כל הבעיות שלנו ואף פעם הנושא של פרידה לא עלה .
    לפני פחות משנה ובמשך כל השנה הכל כל כמה חודשים בערך היינו רבים ומגיעים לקיצוניות ותמיד היינו "כמעט נפרדים " .
    לפני 3 חודשים זאת הייתה הפעם האחרונה ש"כמעט נפרדנו "
    הוא טען שאני חסרת ביטחון ושאולי הוא מעכב אותי ושאני צריכה לצמוח ולהתפתח בלעדיו ..
    בקיצור אמרתי לו שאולי זה שאנחנו מודעים לבעיה שלי אפשר לפתור אותה ביחד ושניתן צ'אנס לקשר וזה מה שהיה באמת ..
    ביום ראשון האחרון ( ביום הולדת שלו) רבנו ריב רציני לא חשוב עכשיו למה והוא דיבר אלי ממש מגעיל וסילק אותי מהבית מרוב כעס ולא דיברנו עד אתמול ,
    ואתמול התחלנו לדבר שוב על פרידה או על פסק זמן לחשוב..
    הוא אמר שאולי אם ניקח פסק זמן הוא יבין כמה אני דבר טוב וכמה הוא צריך אותי
    אז החלטנו שנפרדים לכמה זמן ואחרי שניתקנו את הטלפון הוא שלח לי SMS " את בחיים לא תצאי לי מהלב "
    וזה שבר אותי כל כך ולא הגבתי על ההודעה..
    ישבתי בוכה כל הלילה וחשבתי והגעתי למסקנות שאולי בגלל שנכנסתי לקשר בגיל כל כך צעיר לא הספקתי לבנות את האישיות שלי ואת התחביבים שלי ובקושי הכרתי את עצמי
    ובגלל זה אין לנו דברים משותפים ששנינו אוהבים כי אני בעצמי לא יודעת מה אני אוהבת
    והתקשורת בנינו על הפנים ומפה באים כל הריבים האלה ..
    וכניראה שעד עכשיו הדחקנו את זה..
    בקיצור היום אמרתי לו שאני חושבת שבגלל שנכנסתי לקשר בגיל כל כך צעיר לא בניתי אישיות משל עצמי ושאני חושבת שאם ניקח פסק זמן אולי אני יבנה את עצמי בלעדיו ואז כשנחזור זה יהיה למקום הרבה יותר טובבדביל שנינו ..
    הוא אמר שיכול ליהיות שאני צודקת ושזאת התקוםה לקשר שלנו..אמרתי לו שאני אוהבת אותו ושאני אחשוב עליו תמיד ואם הוא מתגעגע הוא יכול להתקשר או לשלוח הודעה מדי פעם הוא אמר שהוא אוהב ובזה זה נגמר ..
    ואני שבורה אני לא מצליחה להרים את עצמי אני מרגישה אבודה
    המחשבה של ליהיות בלעדיו הורגת אותי
    למרות שאני יודעת שזה יהיה לטובה אבל זה הורג אותי הדמעות מציפות אותי כואב לי הלב שזה נגמר ככה ואפילו שזאת רק הפסקה אף אחד לא מבטיח לי שנחזור והכל יהיה מושלם
    אני יודעת שהוא אוהב אותי ושהוא לא יכול בלעדי ויהיה לו קשה
    אבל התחלתי לחשוב מה אם אני אחזור והוא פתאום לא ירצה אותי
    המחשבות מציפות אותי ואני לא יודעת איך להתמודד תעזרו לי :(

לקביעת תור
    סגירה
    כואב לי כל כך ..

הוספת תגובה

• שלום לך,שני יקרה

עדה מורג
    14/06/2009

אני יכולה מתוך דבריך לחוש את הכאב העצום שאת חווה.
    יחד עם זאת את נשמעת בחורה נבונה, רגישה, מודעת לדברים הטובים שהיו בזוגיות, מודעת לקשיים שהתעוררו לאחרונה.
    ברור גם שיש אהבה גדולה ביניכם ואתם חווים תהליך של התבגרות. תקופת הצבא זו תקופה משמעותית עבור חברך וכמובן שזו גם תקופת מבחן לקשר.
    את אומרת שתמיד ידעתם להתגבר על המכשולים אך לאחרונה הגעתם להבנה שיש צורך בפסק זמן כדי שאת תגבשי את אישיותך ובכדי שהוא יבין עד כמה הוא זקוק לך.

במבט מהצד החלטה זו נבונה ובוגרת, זו הזדמנות עבור שניכם לצמוח , להתבגר ולהגיע למסקנות לגבי הקשר שלכם. זה הזמן הנכון עבורך לשאול כמה שאלות בסיסיות:
    מי אני? מי אני רוצה להיות? לאיזה כיוונים אני רוצה להתפתח?
    מה אני אוהבת בעצמי? מה אני בעצם אוהבת בו?
    מי יהיה עבורי בן זוג אידיאלי? האם זה הוא? האם אני מקבלת אותו כמו שהוא?
    איך אני רוצה שהזוגיות העתידית שלי תיראה? מה אני מוכנה לתרום לזוגיות?
    מה יהיו היחסים? מה תהיה מידת התלות בינינו?מה תהיה מידת החופש בינינו?
    איך תהיה התקשורת בינינו? מי אני אהיה בתקשורת איתו?(לדוגמא : מקטרת, כועסת, עצובה, מאוכזבת או לחילופין: מקשיבה, סבלנית, תומכת, מפרגנת)
    מה הם הגבולות שלי בתוך הקשר? מה הם הגבולות שלו בתוך הקשר?

בקיצור, פסק זמן נועד להתבוננות עמוקה בעצמך, בקשר, במהות הזוגיות שאת רוצה.
    העובדה שאת לא יכולה לראות את עצמך בלעדיו וזה כל כך כואב, נובעת מזה שלעולם לא היית בלעדיו ולכן את לא יודעת איך זה. מה שלא מוכר, לעתים מפחיד.
    תהי שם בפחד, תהי בכאב - כמה שצריך......ואז תתחילי בהתבוננות ותגיעי למסקנות שנכונות עבורך.

ולגבי העתיד עוד מוקדם לחשוב עליו....את חוששת שתחזרו והוא לא ירצה בך יותר.
    האם יתכן גם מצב הפוך?אולי את תחליטי שאת רוצה להיות לבד עוד זמן? אולי תחליטי שתרצי להתנסות בזוגיות אחרת ואז לחזור?
    תני לזמן ולתבונה שלך לעשות את שלהם ותסמכי על עצמך שתדעי להחליט את ההחלטה הנכונה.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שני
    14/06/2009

זה נורא מוזר לי ליהיות בלעדיו אני מרגישה ריקנות
    הייתי עם בן אדם 5 שנים .. שזה בערך כל החיים שלי כי אני רק בת 18
    ופתאום ליהיות לבד.. זה מפחיד כ'כ ..
    יש בנינו אהבה ענקית ואני בטוחה שהוא לא ישן בלילה כמוני ..

החלטתי שכל יום אני כותבת מה אני מרגישה
    ובעוד כמה זמן ( כמה זמן שיקח ) אני אתן לו לקרוא הכל ..
    רעיון טוב ?!

תודה רבה על הכל .. אני אקופוץ לפה מדי פעם אם אני ארגיש רע ..
    את עושה עבודה מדהימה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שני

עדה מורג
    14/06/2009

רעיון הכתיבה מצוין.....אל תחליטי עכשיו בקשר לשיתוף שלו .
    תני לזמן לעשות את שלו......ומלאי את חייך בדברים טובים: חברים, טבע, מדיטציה, טיולים.
    תתנסי בחיים לבד ועם אחרים ואז תחליטי אם את רוצה לחזור.

סמכי על האינטואיציה שלך ועל הרגשות שלך. הם אומרים תמיד אמת.

ימים נפלאים לך.....
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל
    מיטל
    10/06/2009

שמתי לב שאת לא מנסה לגרום לי לחשוב שיש חשש שמא באמת יכול להיווצר בין שניהם
    משהו שבאמת עלול להטריד אותי ואין לי שום סיבה לנסות לחשוד שאולי קורה שם חיבור
    שהוא קצת מעבר למותר

לקביעת תור
    סגירה
    ליעל

הוספת תגובה

• למיטל

יעל צ'רניאק
    11/06/2009

אני לא בוחרת להכנס איתך לכל החששות והדאגות והחשדות כי זה הצד ההרסני ואנחנו לא רוצות להעצים אותו.

אני רוצה למקד אותך על החיובי על הבונה, על הדרך שלך ליצור את הקשר החזק שאת רוצה עם בן זוגך, על ההזדמנות שלך לצמוח ולהתפתח מתוך הסיפור הזה.
    זה הצד המעצים והמצמיח - שם עליך למקד את הכוחות. במה שכן עובד.
    במה שיש בינכם. במה שחשוב לך שיהיה בזוגיות שלך - צרי את החיובי. השקיעי את מחשבותייך ביצירה של הקשר ולא בהישאבות לתוך רגשות שהם הרסניים לקשר.

החזירי את הפוקוס הביתה - אליך.
    אליכם. אליך ואל ובן זוגך. השקיעי שם.

שיהיה בהצלחה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה,משבר.

אולגה
    11/06/2009

יעל שלום.האם את יכולה לעזור לי. התחתנתי לפני 5 שנים, יש לי ילד מנשואים קודמים ושני ילדים מנישואים נוכחים. בעלי בן אדם טוב, דואג,אוהב ילדים,גם לילד שלי מתיחס טוב ודואג לו,אבל יחסים ביננו ירדו פלאיםכי כל הזמן יש לו הוראות לא הספקתי ללדת הבן הראשון שלנו כי כבר אני לא עושה כלום רק יושבת נחון כי הוא מגיע הביתה בשעות מאוחרות 22:30 ועם יש כתם על הריצפה זה קטסטרופה הוא ידבר על זה כל הערב. וכל הזמן הוא מדבר על כללים שלו בבית. אני כבר שכחתי כמה פעמים הסברתי לו שאנחנו ביחד וזה לא רק בית שלו.אבל נראה לי מכיוון שלא נתתי אגורה אחת לבית הזה אז אין לי זכות לדבר. אני מאוד עצבנית. כי כל הדיבורים שלו על ניקיון בית ויש דברים שאני לא רואה ויש לי הרבה דברים אחרים שהתחלתי קורס לםני שנכנסתי להריון כבר ילדתי ונשארלי מבחן אחרון אבל עד היום הוא מזכיר לי שנרשמתי לקורס(כש שעלתי אותו עם אני יכולה להרשם חודש לפני הרשמה הוא אמר שלא יודעה תני לי לחשוב, ולפני הרשמה אוד כמה פעמים שעלתי וכיבלתי אותה תשובהתאז נרשמתי ואמרתי שאני מתחילה קורס).אז כל הזמן הינו רבים גם בגלל זה.כל ככ אנחנו הרבה רבים שאני כבר לא יודעת על מה לאגיד קודם. אם צריכ לצאת אז אני אומרת לו שאנחנו זוג וכידאי שנצא ביחד, והוא אומר ני לא בכלה. אז אני בכלה, כי אני יצאת רק עם ילדים לקחת מהגן או לנסוע להורים שלי פעם ב.אני מאוד עיפה מיחס הזה.מה עלי לעשות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולגה שלום לך

יעל צ'רניאק
    12/06/2009

אני שומעת מדבריך כמה נושאים:
    בעלך מול הילדים
    היחסים בינך לבין בעלך
    שיחה על הכללים בבית
    שיחה על כסף - כסף=זכות דיבור.
    קורס - העצמאות שלך. בקשת /שאילת רשות או קביעת עובדה.

אני חווה את הכעס על תחושת הכלא שאת חווה.

את שואלת מה עליך לעשות?

כיוון שאת זו שפונה אלי בשאלה אציע לך דברים שתוכלי לעשות בעצמך.
    כי את הבן זוג אנחנו לא יכולים לשנות, בטח שלא בכוח ולא בנסיונות שכנוע.

לכן..
    אולי אם את תשני משהו אצלך, יתכן וזה ישפיע גם על הקשר והיחסים בינכם.

חשוב לי שיהיה ברור - תחושת כלא היא תחושה פנימית.

יתכן והיא מלווה בחוסר יציאה מהבית. אך התחושה היא פנימית.

הייתי מתבוננת איתך בשני כיוונים:
    1. את עם עצמך:
    מה חשוב לך בחיים שלך? מה היית רוצה ליצור בחיים שלך? מי את רוצה להיות? איך תרצי להרגיש?

2. מול בעלך:
    מי את כיום בסיטואציות שאת מתארת כאן? עצבנית, עייפה, כועסת, מסבירה,
    מי היית רוצה להיות בזוגיות ?
    איך היית רוצה שהזוגיות שלך תראה?
    איזה יחסים היית רוצה שיהיו?
    מה חשוב לך בזוגיות?
    איזה ערכים חשובים לך? לדוגמא: אהבה, אמון, הדדיות, שמחה, קבלה, הקשבה, חופש.
    מי את רוצה להיות מולו ?

איך יבואו לידי ביטוי הערכים שאת רוצה בזוגיות, במי שתהיי מולו?
    לדוגמא: אם חשוב לך ערך של אהבה, איך זה יראה במציאות שאת תהיי אוהבת? מה זה אומר? איך תתנהגי? מה תגידי? איך זה שונה ממה שיש היום? אם חשוב לך חופש, איך זה יראה במציאות שאת חופשיה מולו? איך מתנהגת מישהי שהיא חופשיה... ?... כך לגבי כל ערך שחשוב לך בזוגיות שלך.

חשוב לי להזכיר שוב, שאת בן זוגנו לא נוכל לשנות, אך נוכל להשתנות בעצמנו.
    לרוב כשאנחנו עושים שינוי, זה עושה שינוי במערכות היחסים שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל
    אפרת
    10/06/2009

תודה על התמיכה והמילים החיוביות..תאמיני לי שאני הכי מנסה לא להתמקד ברגש הקנאה כי הוא דיי מחרפן אותי ומשגע אותי ואני עושה כל בכדי להשתחרר ומזה ואני כן עוסקת בפעילות גופנית..אבל המחשבות הטורדניות שחוזרות ועולות לי כל מפגש שלהם מטריד אותי..הם מכירים רק חודשיים וכל מפגש שלהם מקרב ומחבר אותם יותר התחביב הוא צילום שניהם אוהבים לצלם..אני כן משתפת את בן זוגי ברגשותייאבל זה לא גורם להם להפסיק לצלם יחד, השבוע הם העלו את הפגשים שלהם לפעמיים עד שלוש בשבוע מכיוון שיש לה איזו תערוכה בלימודים של שאותה היא צריכה להגישאז בן זוגי עוזר לה וגם נהנה מהתחביב..זה מוביל אותי להתנהג אליה לא יפה ולעשות לה פרצופים בכל פעם שיוצא לי לראות אותה כשהיא בא אלינו הביתה. אני ממש מרגישה שקשה לי להתמודד עם זה ולהשתחרר מהמחשבות שרצות לי בראש מזה שאולי יקרה בניהם משהו ..אי אפשר לברוח מהמחשבה...

לקביעת תור
    סגירה
    ליעל

הוספת תגובה

• אגב....

אפרת
    10/06/2009

אני בת 25 בן זוגי בן 35

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל יקרה

יעל צ'רניאק
    10/06/2009

יש לך פה הזדמנות ללמוד משהו...
    מה את יכולה ללמוד על עצמך מן הסיטואציה הזו?

איזו הזדמנות עולה מתוך כך עבור הזוגיות שלך?

מי תהיי אם תמצאי בתוכך את העוצמה לבחור את המחשבות שלך ולא לתת לרצף המחשבות האוטומטיות לתפוס את המקום? מי תהיי אם תהיי חופשיה ממחשבות הקנאה הכעס? זה לא שהם יעלמו אך הם לא ישלטו בך, הם יעברו לרקע, לא ישתלטו על תגובותיך מעשייך ומה שתבחרי להתמקד בו.

זה לא סתם מילים יפות - יש לך באמת אפשרות לבחור !

אזרי את כל הכוחות שבך על מנת לא לתת משקל למחשבות הקנאה, בכל פעם שהן עולות, תחשבי על משהו אחר בונה וחיובי שתוכלי להתמקד בו לגביך, לגבי הקשר שלך, חשבי על מי את כן רוצה להיות.

איזה אתגר עומד בפניך?

איזה שיעור יש לך כאן עבור עצמך? כיצד תוכלי להתפתח ולצמוח מתוך הסיפור הזה?

בהצלחה!!

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    אפרת
    09/06/2009

יש לי בן זוג כבר שנה וחצי שנה האחורנה עברתי לגור איתו..יש לי בעיית קנאה מאוד גדולה
    יש לו תחביב מסוים שבו הוא אוהב לעסוק ואני מבחינתי לא מתעניינת בתחום זה.לאחרונה
    הוא הכיר מישהי דרך חבר טוב שלו שהיא גם אוהבת את התחום המשותף שלו והם נפגשים אחת או פעמיים בשבוע ועוסקים בתיביב זה.הבעיה כאן נוצרת שכאשר הם נפגשים אני אכולת דמיונות
    שמשהו קורה בניהם והקנאה הגדולה שלי היא על החיבור שנוצר בניהם בגלל התחביב המשותף.
    הקנאה גורמת לי למתחים איתו ומריבות קשות בגללה מה גם שאני עצבנית ללא הפסקה מה אפשר לעשות? איך אפשר להתשחחר ממצב כזה..

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• מיטל יקרה

יעל צ'רניאק
    09/06/2009

זה נהדר שאת מודעת לזה.
    זה הדבר הראשון שצריך על מנת להשתחרר מזה, מודעות ורצון.
    רגש הקנאה הוא אחד הרגשות החזקים וההרסניים שקיימים, לקנאה יש נטיה להשתלט ולשלוט במחשבות וברגשות שלנו.

אני מבינה שזה גורם לך להיות קנאית, כועסת, עצבנית.
    מי היית רוצה להיות איתו ובכלל בחייך? לדוגמא: אוהבת, מפרגנת, משתפת, שלווה, רגועה, שמחה...

ככל שתפני את תשומת ליבך לקינאה ולחיבור בינהם - את מעצימה את תחושת קינאה.
    ככל שתפני את תשומת הלב ליצור את הזוגיות והקשר שאת רוצה ליצור, לחזק את הקשר בינכם, להיות יותר נינוחה ורגועה, להיות אוהבת וכו' - כך הקשר בינכם יתחזק.

איזה ערכים חשובים לך בזוגיות שלך? אהבה, פתיחות, מרחב אישי...
    התמקדי במה שחשוב לך ליצור.
    בכל פעם שעולה רגש הקנאה. אמרי לעצמך שאת לא תכנעי לו. יש לך בחירה.
    בחרי להתמקד בחיזוק הקשר בינכם.
    חשבי כיצד תוכלי ליישם את הערכים החשובים לך בזוגיות ובחיים.

יש לך אפשרות להתמקד במה שתבחרי!!!
    צריך לאמן את השריר של הבחירה. לבחור בחיובי ולא בקנאה.
    לבחור במה שבונה את הקשר ולא בקנאה שיכולה להרוס אותו.

אמני את שריר הבחירה שלך.

מצאי לך את המקורות שנותנים לך אנרגיה: פעילות גופנית, עשייה יצירתית, כל דבר שמטעין אותך
    כשאת עסוקה בקנאה זה סוחט לך את האנרגיות.
    מצאי את המקומות שנותנים לך אנרגיה, את החברים או הסביבה שמפרגנת לך ומחזקת אותך.

שיהיה בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה

גולי
    10/06/2009

לבחורה שמקנאת בגלל שהבן זוג שלה מצא מישהי לאותו תחביב, עצה ממני וסביר להניח שאני גדולה ממך בכמה שנים. אני בת 40... אל תתני לתחביב משותף להרוס לך את הזוגיות, התחביב המשותף של שניהם ישאר בגדר תחביב משותף , ברגע שתרפי ממנו ולא תעשי סנקציות מיותרות. אני מבינה אותך מאוד ואני קנאית לא פחות ממך, אבל אאמיני לי שביום שאת תרפי ותקבלי את זה הזוגיות שלך תהיה הרבה יותר טובה ממה שנדמה לך. אני אגלה לך סוד, גבר שרוצה למצוא עניין במישהי ולא בך הוא יכול לעשות את זה גם בשעות העבודה. למדי דבר אחד... ככל שאת מתקרבת למטרה ככה היא מתרחקת ממך.( ככל שתתעקשי יותר ככה תאבדי אותו יותר מהר) דעי לעשות את הדברים נכון כי האימפולסביות שלנו גורמת לנו להרס עצמי ולזוגיות בפרט. בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגולי

אפרת
    10/06/2009

אני באמת לא רוצה לעשות סנקציות חמורות..הגעתי למצב שגם שהאי מגיעה אלינו הביתה אני מגעילה אליה ועושה לה פרצופים וגורמת לה להרגיש לא בנוח בבית שלי ושל בן הזוג שלי..אני משתפת את בן זוגי ברגשותיי והוא מרגיש את הקנאה שלי לעניין זה לא מונע ממנו להפסיק לעשות התחביב המשותף שלהן שהוא צילום.אבל הסרטים שרצים בראש לא עוברים ובכל פעם שהוא מספר לי שהוא הולך לצלם איתה אני מרגישה את הגופ רועד מעצבים.הוא מודה שההוא לא מוצא בה עניין אבל עצם התחביב המשותף יכול לגרום לו להריש אליה משהו ולהתחבר אליה יותר..גם ככה יש בניהם חיבור..הקנאה הזאת מוציאה אותי מדעתי ואני פשוט מרגישה שאני לא מסוגלת לקבל את הידידה הזאת למרות שניסיתי להיות חביבה ולדבר איתה זה לא עוזר כשהם שניההם לבד..יאלהה כבר שתעזוב אותו בשקט מה היא נדבקת כמו קרציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איטיות
    א
    06/06/2009

שלום.רשמתי פה מלפני כמה חודשים ומאוד עזרת לי.
    אני בקשר עם מישהי בגילי,23. אנחנו בקשר כחודש וחצי.היא ביישנית יחסית.נורא קשה לי עם זה.
    היא לא יוצאת איתי קשר במהלך היום ,אנחנו מדברים פעם אחת ביום וזה די מציק לי.
    יותר מציק שהיא לא בקשר.זה שלב שאמור להגיע ישירות ממנה.
    מה עושים במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    איטיות

הוספת תגובה

• שלום לך א יקר

עדה מורג
    06/06/2009

אני מבינה מדבריך שיש לך קשר יחסית חדש ואתה לא כל כך מרוצה מהקצב בו מתפתחים היחסים.
    את גם אומר שהבחורה בישנית וזה מציק לך שהיא לא מתקשרת.

אני דווקא רוצה לכוון את הזרקור אליך ולשאול אותך :
    האם היו לך קשרים קודמים?
    איך היה לך שם?
    מי אתה היית אז ומי אתה היום מול אותה בחורה?

מה אתה אוהב בבחורה? איזה תכונות שלה?
    האם הבישנות שלה מאפילה על יתר התכונות הטובות שלה?

ועוד ארצה לשאול אותך.......
    איך היוזמה שלך בקשרים מול בחורות?
    איך היוזמה שלך מול סתם חברים?
    האם אתה מחכה שיתקשרו אליך או שאתה מתקשר ראשון?

ועוד שאלה אחת....
    האם יש בך מספיק פתיחות כדי לשתף אותה במה שאתה מרגיש?
    האם אתה יכול לההסביר לה שאתה זקוק לקשר קצת יותר אינטנסיבי?
    יתכן שהבחורה לא יוזמת תקשורת בגלל בישנותה או בגלל העדר יוזמה או בביטחון לקוי בקשר.
    דברו על זה.....אין כמו תקשורת פתוחה.

מקווה שנתרמת מהשאלות....
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש שבת זוגי בוגדת בי
    בנימין
    02/06/2009

אני בן 33 ובקשר רציני כבר כארבע שנים.
    הענין הוא שלאחרונה אני חושש שבת זוגי בוגדת בי עם גבר אחר (אןו שמא גברים?). אני לא יוגע מה לעשות מכיוון שאני פוחד שמא זה יתגלה כנכו, ואז כנראה שניפרד ואני לא מעוניין בכך. מצד שני, אם לא אדע את האמת, יש סיכוי לא קטן שאני אשתגע לחלוטין ואהפוף לפרנואיד.
    האם לפתוח את הנושא איתה, או שמא לעזוב את זה בצד? מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    חושש שבת זוגי בוגדת בי

הוספת תגובה

• בנימין היקר

יעל צ'רניאק
    03/06/2009

על מנת לתת לך תשובה אשאל אותך כמה שאלות:

אילו ערכים חשובים לך בחיים? (לדוגמא: אהבה, אמון, כבוד, פתיחות, יושר?)
    איזה זוגיות היית רוצה בחייך?
    זוגיות של אמון כנות ופתיחות או זוגיות של התפשרות ופראנויה?

אם החששות שלך אכן נכונות האם היית רוצה להמשיך להיות בקשר הזה?
    מי אתה כשבת זוגתך בוגדת בך?
    איך אתה מרגיש עם החשש הזה שאולי היא בוגדת בך? האם תוכל לחזיק רגשות אלו לאורך זמן?
    האם תוכל להתנהג כאילו כלום לא קורה והכל כשורה?
    האם זה יהיה נכון לדעתך להשאיר את הדברים כמו שהם?

מה מניע אותך פחד או אמת?
    איך אתה רוצה להתנהל בחיים שלך, מתוך אמון חופש ואמת או מתוך פחד, פראנויה והתפשרות על עצמך?
    איזה סוג של יחסים היית רוצה שיהיו לך?

מקווה שעזרתי לך להגיע לתשובה הנכונה עבורך

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מידידים
    ענת
    26/05/2009

הוזמנו למסיבת אירוסין של הבת של חבר של בעלי. המסיבה היתה צנועה בחצר בית פרטי. האורחים לא היו מוכרים לי כלל, חוץ ממזל טוב שאמרנו לבעלי השמחה הם לא התייחסו אלי ואל בעלי כלל וכלל וראיתי במו עיני שהם אך ורק מתייחסים לשאר האורחים לכל אחד בנפרד, כולם קיבלו יחס ותשומ לב. התעלמו מאיתנו לחלוטין. אני לא מוכנה לכבדם, אני לא אויר ויש גם לי רגשות, אני לא מוכנה להשתתף בחתונת ביתם שתיערך בקרוב. מה דעתך והרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה מידידים

הוספת תגובה

• ענת יקרה

יעל צ'רניאק
    26/05/2009

אני מרגישה שנפגעת מהם,
    אני גם מאמינה שאת היית נוהגת אחרת אם היית מזמינה חברים אלייך

יחד עם זאת הייתי מציעה לך להשאיר אפשרות שהם לא עשו זאת בכוונה לפגוע בך
    האם יכול להיות שבאירועים מעין אלו הורי הכלה לעתיד כל כך מתרגשים ועסוקים
    שהם לא שמים לב האם הם ישבו ודיברו עם כל אחד ואחד מהאורחים וזה לא בגלל שהם לא רצו אלא בגלל שלא שמו לב, לא היו במודעות לעניין.

הנטייה שלנו כבני אדם היא תמיד לקחת את כל הדברים שקורים לנו באופן אישי, אך הרבה פעמים אם נוכל להתייחס לדברים באופן לא אישי נגדנו אלא כתופעה, יהיה לנו יותר קל לקבל התנהגויות שאינן תואמות את הצפיה שלנו.

ועכשיו אליך...
    יש לך בחירה:
    1. להחזיר להם באותה המטבע, ולא להתייחס להזמנתם ולא להגיע לחתונת ביתם, מתוך התחשבנות על מה שעשו לך, ועל זאת שלא כיבדו אותך כמו שהיו אמורים לדעתך או כמו שאת היית מתנהגת בסיטואציה כזו.
    או
    2. לייצג עמדה חופשיה מהתחשבנות ומפגיעה.
    עמדה מבינה שכפי הנראה הם לא היו במודעות רחבה ולא היו בהקשבה מספקת לאורחיהם, ולמרות זאת להמשיך איתם את הקשר, לכבד אותם - כי את אדם מכבד ואת מייצגת דרך נכונה יותר להתנהג.

בסופו של דבר הבחירה היא שלך האם לפעול מתוך הפגיעות או מתוך הבחירה החופשית והמודעת בדרך מכבדת וגבוהה יותר.

בהצלחה

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועץ זוגי מול קאוצ'ר זוגי
    אחד
    25/05/2009

שלום-
    מתי כדאי ללכת ליועץ זוגי ומתי כדאי ללכת לקאוצ'ר במקרים שיש מקום להתערבות חיצונית של גוף שלישי במערכת הזוגית

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יועץ זוגי מול קאוצ'ר זוגי

הוספת תגובה

• שלום לך האחד

עדה מורג
    25/05/2009

קודם כל אני רוצה מאד להוקיר אותך על ההתעניינות ועל השאלה המעניינת.

שנית אני אומר שאני יכולה להציג יותר את הצד של האימון לזוגיות ופחות את הצד של היעוץ הזוגי.
    ברור ששני בעלי המקצוע- גם היועץ וגם המאמן/ת - מטרתם להביא את הזוג למציאות זוגית טובה ככל האפשר.

להערכתי יועץ זוגי עובד יותר לעומק, חוקר את מקורות הקונפליקט, בודק את המודל הזוגי של ההורים ומשם מעצב דרך לשיפור המציאות.
    באימון לזוגיות אנו עובדים יותר על המציאות העכשווית , מי אתם מול בן בן/בת הזוג, מה החזון שלך לחיים בכלל ולזוגיות בפרט, מה החזון של בת הזוג, איך מוצאים נקודות משותפות לחזון משותף,
    כיצד מגיעים להסכמים ביניכם על המשך הדרך המשותפת, כיצד מנקים את המערכת הזוגית ומביאים אהבה, חמלה, אחריות, שותפות, חברות ועוד.

עוד הבדל שאני רואה היא המתכונת. ליעוץ זוגי בדרך כלל באים שני בני הזוג.
    באימון לעיתים קרובות אנו מאמנים רק צד אחד (כי אולי הצד השני לא מוכן לשתף פעולה).
    גם כאשר מאמנים צד אחד והוא מתחיל לעשות שינויים בהוויתו, ביחס שלו לזוגיות - אזי הצד השני מגיב לטובה ודברים נפתרים.

אז אפשר לבד או אפשר בזוג, אפשר מול מאמן בודד או מול זוג מאמנים (שהם גם בני זוג לחיים או לא). אימון מול זוג מאמנים מאפשר איזון ואמון מוחלט בין כל משתתפי האימון ובנוסף הזוג המאמן מהווה מודל זוגי בהתנהלותו מול הזוג המתאמן.

מקווה שנתתי לך מספיק מידע בשלב זה, מאחלת לכם בחירה נכונה עבורכם.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מישהו
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרחקות בחברה
    ענת
    23/05/2009

החלטתי להפסיק להשתתף באירועים שמזמינים אותי ואת בעלי ולשלוח רק את בעלי (במידה וירצה ללכת לבד, הוא אינו מתנגד..) לאירועים של אנשים שמתעלמים ממני, שלא מתייחסים אלי, לא מרבים בשיחה איתי, בניגוד לבעלי. שכולם מכרכרים סביבו. אני מרגישה דחוייה/לא רצוייה וזה פוגע בי עד מאד, למרות שאני משתדלת ליזום שיחה ראשונה- והדבר לא עוזר, כולם נדבקים בבעלי. בדרך זו גם ברצוני להראות לזוגות הללו שאני פגועה, מאוכזבת מהם ובאותו מידה שלא מכבידם אותי- מדוע אכבד אותם??? מעניין תגובתכם ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התרחקות בחברה

הוספת תגובה

• סמדר יקרה

עדה מורג
    24/05/2009

אני קולטת מדבריך את תחושת הפגיעות שלך, את הפחד מדחיה, את האכזבה מהאנשים שאתם מתרועעים איתם.
    אני מזמינה אותך לחקור בינך לבין עצמך, מהן הרגשות האלה שאת חווה?
    מה קורה במציאות? האם הם באמת דוחים אותך? או שמא את שמה את עצמך בצד?
    מה באמת פוגע בך שמה?שהם לא כל כך מדברים איתך? או שמא העובדה שהם "מכרכרים" סביב בעלך?

האם קיימת תחרות בינך לבין בעלך על תשומת לב החברים?
    באיזה עוד תחומים בחייכם אתם מתחרים?
    האם את מרגישה מנצחת בתחרות או מפסידה?
    איזה רווח יש בתחרות ביניכם? לאן זה מוביל?

מאיפה נובע הצורך "להראות להם" שאת פגועה?
    האם נדמה לך שאם לא תכבדי אותם בנוכחותך , הם יכבדו אותך יותר?

סמדר יקרה, אני מעריכה שתחושותיך נובעות קודם כל מפירושים לא נכונים של תמונת המציאות.
    כולנו מפרשים ומפרשים וגורמים לעצמנו עוגמת נפש לעיתים ללא סיבות אמיתיות.
    אני גם מזמינה אותך לבדוק עם עצמך מי את כשאת נמצאת בחברה? סגורה, ביישנית, כועסת, מקטרת, מרכלת, ביקורתית, נוטרת טינה? או אולי שמחה, משתפת, מכבדת, אוהבת, תורמת, קלילה, מפרגנת?

ההוויה הפנימית שלנו קובעת את המציאות בחוץ. מי את רוצה להיות? מה את רוצה להקרין?
    מה יעזור לך לשדרג את ההוויה? מי יכול לתמוך בך בכך?

מבטיחה לך שאם תנסי לכבד את חבריך הם ישנו את יחסם אליך.
    מקווה שעזרתי....בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקרבות התרחקות
    מיכל
    23/05/2009

שלום,
    אני גרושה , נמצאת בקשר זוגי מזה כ-8 שנים עם גבר נהדר ,פרוד . איננו חיים יחד ,אולם נהנים מתחומי עניין משותפים, מחשיבה וממערכת ערכים דומה. עם הזמן יצרנו לעצמנו חוג חברים משותף, וגם הכרות משפחתית טובה, הקשר המיני טוב מאד. אני בהחלט מרגישה שזו אהבה בשלה ובוגרת, והייתי רוצה להמשיך ולטפח את הקשר גם בעתיד.
    מספר פרטים נוספים: לשנינו ילדים מנישואין קודמים, כמובן. בני האחד מסרב לקשר עם בן זוגי, היות ואביו מאיים עליו בניתוק הקשר אם ייפגש עימו, אולם בניי האחרים מקיימים קשר עם בן זוגי בחשאי, ואיכשהו עם השנים הגענו, הילדים, אני ובן זוגי, לאיזשהו איזון בעניין, למרות שיש לא מעט קשיים ביומיום. מבחינת בן זוגי התמונה דומה, היות ואשתו לשעבר מתנהגת באופן דומה (היה לה קשר עם בעלי לשעבר בנושא הזה) ומרחיקה את ילדיו ממני, אך לא את הבן הבכור עימו יש לי קשר.
    הבעיה שמטרידה אותי היא, שמספר פעמים במהלך הקשר היו תקופות של התרחקות והתקרבות לסרוגין מבחינתו. ניסיתי לבחון את הנושא עימו וגם בשאלות שהפנתי לעצמי. אני מעריכה שזה נובע כנראה מהחשש שלו לעבור לגור ביחד, ומהתרחקותם של ילדינו המתנגדים לקשר בינינו. למרות שהייתי רוצה להתגורר יחד ולהנשא לו בעתיד, עם השנים החלטתי שמה שחשוב לי זה לא אם הוא גרוש או פרוד, ולא אם אנו חיים יחד או בבתים נפרדים, אלא טיב הקשר והתקשורת ביננו, ההבנה, הנתינה ההדדית , שזה מבחינתי שווה זהב. והבהרתי את שני צדדים אלו בשיחות בינינו . הוא טען שהיה רוצה כבר להתגרש, להנשא לי, לפעול בכוון של מגורים משותפים, אולם בפועל, בגלל כל מיני קשיים (גם בירוקרטיים, הסכם גרושין שלו..) זה מתעכב. קיבלתי את דבריו,ולא לחצתי עליו בשום כיוון. ובכל זאת, בתקופות בהן הוא מתרחק, עולות בי תחושות של אכזבה ודאגה מהמשך הקשר, בדידות, (למרות שאני מנסה לצקת לחיי משמעות דרך פעילויות אחרות, זה לא מצליח להסיח את דעתי) , כי זוגיות זה מימד חשוב בחיי, ואני מוצאת את עצמי מפנטזת שוב ושוב על תמונת החיים המשותפת ששנינו היינו רוצים בה: בית חם ופתוח, כזה שגם אנחנו וגם הילדים של שנינו מרגישים שהוא עוגן..
    הייתי רוצה לשמוע את דעתכן, ומה כדאי לעשות, קשה לי עם ההתרחקויות האלו.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התקרבות התרחקות

הוספת תגובה

• יעל יקרה

יעל צ'רניאק
    24/05/2009

נשמע לי שאתם משקפים אחד את השני, יש לכם מראה גם בהתייחסות המשפחות אחד לבן זוג השני.

אני גם מבינה שקיבלת החלטה עם השנים שמה שחשוב לך זה לא המגורים המשותפים אלא טיב הקשר והתקשורת בינכם, הערכים שאתם חולקים.

יחד עם זאת אני שומעת שהיית רוצה יותר, חיים משותפים, בית חם ופתוח, עוגן לילדים.. וזה יוצר פער עבורך בתקופות שיש התרחקות.

אני מוקירה אותך על הראיה המודעת והבוגרת שלך

תקופות של התרחקות והתקרבות קיימות בכל קשר,
    אני מבינה שקשה לך עם זה, תחושת בדידות, עולות שאלות, דאגה... וזה בסדר.

הייתי מתבוננת איתך...
    באילו תחומים בחיים את מרגישה את עצמך מלאת חיות?
    האם את מרגישה חופשיה או תלויה בבן זוגך בזוגיות שלך על מנת להיות מאושרת?

היכן יעל במלוא עוצמתה? בסיפוק? בשמחה?
    אולי דווקא בתקופות הריחוק , זה הזמן בשבילך עם עצמך או עם עולמך האישי. כך שבמקום קושי זה הופך למתנה ולאתגר.
    אני רק מעלה אפשרות, כמובן רק את יכולה לדעת אם זה נכון עבורך, התבונני בזה.

מקווה שעזרתי

בהצלחה יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין בנישואים
    אמא
    19/05/2009

שלום,
    אני בת 33 נשואה מזה כשמונה שנים לבעלי בן ה- 35 (עמו התחנתי לאחר כשנתיים וחצי של חברות) ויש לנו שני ילדים- האחד בן כמעט ארבע והשניה בת כשנה וחצי, אותה עודני מניקה.
    יש לי בעל מקסים, אוהב אותי מאד, דואג, נוח, מתחשב, עושה בשבילי הכל ואני מאד אוהבת אותו ונמשכת אליו.
    היחסיים ביננו טובים, התקשורת טובה, אנחנו לא רבים הרבה (למעט בשנה האחרונה שהיו בינינו מריבות בלתי פוסקות סביב נושא ההנקה והרגלי השינה של הקטנה).
    בעלי הוא הראשון והיחידי עמו קיימתי יחסים. יצוין כי היו אחרים לפניו שהמערכת איתם היתה בעלת אופי מיני ונהנתי ממנה מאד. מעולם לא הייתי "חתולת מין" ולא חוויתי אורגזמה. תמיד הייתי טיפוס סגור בכל הקשור לסקס וקיימתי יחסים בעיקר כדי לענג את בעלי. בהתחלה היה לי יותר קל לעשות את זה, הייתי יותר יוזמת וחווה סוג של תשוקה אבל עם השנים יותר קשה לי- אני עייפה, אף פעם אין לי חשק, כמעט אף פעם אני לא יוזמת והמגע בינינו, עם השנים הלך ופחת, והפך להיות מאד ממוקד ומוביל לסקס בסופו של דבר. אני העלתי את הנושא מול בעלי ואמרתי לו שחסר לי המגע, המזמוז בלי החדירה בסוף והוא טוען שאם כבר אנחנו במגע מסוג זה, הוא לא יכול להתאפק ורוצה שזה יוביל לסקס. נראה לו מיותר ל"התמזמז" מבלי שזה יוביל לסקס. לטענתו אנחנו כבר לא "בני 16" (כאילו זה תואם לגיל זה בלבד ) וגם ככה הזמן שלנו מוגבל.
    אני מאד אוהבת את בעלי, נמשכת אליו ורוצה לספק אותו. אני חושבת שמגיע לו שיהיה לו סקס טוב ולא מגיע לו לעבור חיים שלמים עם מישהי שהסקס איתה בינוני ומטה. אני חוששת שהמצב שלנו יוביל לבגידה מצידו. הוא לא מתלונן למעט העובדה שהוא מבקש ממני להשתחרר כי אני מאד לחוצה, סגורה (סוגרת רגלים והוא צריך להלחם), לא מרוכזת באקט, לא מתחברת.
    אני לא אוהבת לגעת בעצמי ולא הצלחתי להתחבר לאוננות למרות שניסיתי.
    גם אין בכוונתי ללכת לייעוץ למרות שאני יודעת שיש מקום
    לדעתי זה הכל "בראש".
    אשמח אם תוכלו לעזור לי במסגרת זו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מין בנישואים

הוספת תגובה

• שלום לך יקרה

עדה מורג
    19/05/2009

האמת היא שלא רציתי לומר :שלום, "מיואשת מעצמי" - כי כמו שאמרת בסוף דבריך "הכול בראש".
    וגם השם שהענקת לעצמך הוא תוצאה של הפירוש שאת נותנת למצבך.

קודם כול אני רוצה להוקיר אותך על הפתיחות שלך ועל הדרך בה את מתארת את הזוגיות שלך.
    את מבורכת בזוגיות טובה, באהבה הדדית, בתמיכה, בתקשורת טובה,בהתחשבות ועוד.
    במקביל את מתארת את מצב העייפות, את חוסר הזמן, את העדר התשוקה - מצבים שמוכרים כאשר את מניקה ומגדלת שני ילדים קטנים.

אני מבינה מדבריך שיש פער בין הרצון שלך למשחק מקדים לבין רצון בעלך לחתור לחדירה מיידית.
    ואת עוד אומרת שאת לא אוהבת לגעת בעצמך, לא מאוננת ולא מתכוונת ללכת ליעוץ.
    אני רוצה לשאול אותך מה לדעתך חוסם אותך מללכת ליעוץ סקסולוגי?
    נשמע שכאילו יש לך זוגיות מדהימה ואת אוהבת את בעלך ורוצה לענג אותך וכו וכו... אני גם מרגישה שיש בך צורך ורצון לפתור את המצוקה ביחסים המיניים.
    אז ....מה או מי יכול לתמוך בך בהחלטה ללכת ליעוץ ?
    יעוץ יכול להיות אישי או זוגי אך רצוי מאד שלא תוותרי עליו.
    הנושא רגיש למדי ולא נראה שיעוץ בפורום מספיק כדי לפתור את הבעיה.
    אנחנו כאן מאמנות לזוגיות, אך לא סקסולוגיות מקצועיות ולכן עדיף שתפני לאיש/ אשת מקצוע
    או דרך קופח או באופן פרטי.

אל תוותרי לעצמך ושמרי על הזוגיות הנהדרת שלך.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עדה

אמא
    19/05/2009

תודה רבה על התשובה.
    שאלת מה מונע ממני מללכת לייעוץ?
    סתם מחשבה מיושנת. קשה לי להודות שמשהו לא בסדר עד כדי כך שצריך ללכת לייעוץ.
    וחוץ מזה- אני לא מאמינה שייעוץ יעזור לי. אני קוראת המון בנושא והדבר הראשון שמייעצים זה להתחיל להתחבר לגוף שלך, לגעת, לאונן, ואני ממש לא בכיוון. זה לא מהנה אותי ואני לא רואה את עצמי עושה את זה. ואם כך- מה הטעם בייעוץ?
    יחד עם זאת, כמו שאמרת, יש לי רצון עז לפתור את הבעיה.
    אני אנסה במקביל להתייעץ בפורום בנושא סקסלוגיה
    כתבתי בפורום זה, למרות שאני יודעת שאתן לא סקסלוגיות מקצועיות כי לדעתי הפתרון שלי הוא "בראש" בשל המפורט לעיל.
    מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי
    שוב, תודה רבה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום לך יקרה,

עדה מורג
    24/05/2009

מצטערת על העיכוב בתשובה...

אכן מחשבה מיושנת......או אולי בואי נקרא לה "מחשבה ישנה".
    אם כל הענין ב"ראש" כפי שאת אומרת ואם אכן את מאד רוצה לפתור את הבעיה,
    אזי אפשרי לראשך לחשוב "מחשבות חדשות".....
    "אם תמשיכי לעשות, את מה שעשית עד עכשיו - אץ תקבלי את אותן תוצאות ממש" (איינשטיין).

איזה אפשרויות נוספות קיימות במרחב שלך?
    האם בדקת סוגים שונים של יעוץ?
    איך תוכלי לפתח אמונה שיעוץ כן יעזור?
    מה יקרה במציאות אם תודי בפני עצמך שאת זקוקה לעזרה מקצועית?
    האם יתכן יעוץ שלא מציע מגע עצמי ואוננות?
    ואם זה לא מהנה אותך, מה כן יכול לעורר אותך? האם חשבת על אפשרויות אחרות?
    האם את משוחחת על כך חופשי עם בעלך?

אלה היו כמה שאלות למחשבה.......מקווה שתמצאי את דרכך. אל תוותרי!
    שבוע טוב,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה מה הסיבה
    ליאל
    08/05/2009

יש לי בן זוג כבר שנה וחצי
    הייתי בתולה תחילה והוא הראשון שלי
    היינו עושים הרבה סקס
    כמעט כל יום
    לאחר כמה חודשים נפתחו עיני והבנתי שבגלל הביישנות שלי אני נותנת לחבר שלי לגמור ולא איכפת לי מעצמי
    בכלל
    הוא שאל אותי כמה פעמים אם אני נהנית וכדו"
    אמרתי לו שלא ממש
    איזה דיברתי איתו ואמרתי לו שהוא ממש מגעיל שהוא חושב רק על ההנאה שלו וניצל את התמימות שלי
    היינו מקיימים יחסי מין אולי דקה הוא היה גומר ופה זה היה נגמר
    הוא החליט לשנות את זה ומאז אנחנו עושים הרבה זמן סקס
    אך דבר ששמתי לב אליו זה שהתדירות של הסקס מאוד מאוד ירדה
    אני בטוחה שבגלל שזה מאוד מעייף אותו שהוא צריך לחכות שאני אגמור
    בקיצור המצב הזה לא נראה לי
    אני רואה אותו הרבה פעמים מאונן וזה פשוט מתסכל אותי שבגלל שהוא מתעצל הוא מעדיף לאונן
    אני מבקשת ממך להיות הכי כנה איתי ולומר לי אם הבן אדם הזה הוא פשוט אגואיסט אחד גדול ולקחת את הרגליים שלי וללכת ,אותי בכל אופן זה מגעיל המצב הזה
    הוא טוען שהוא ממש אוהב אותי ושאני אהבת חייו אבל אני ממש לא רואה שום מאמץ בשבילי
    אל תפחדי אם אני אפגע מלשמוע את האמת העגומה חשוב לי שתהיא כנה איתי
    וחשוב לי לשמוע את דעתם של חרים בפורום

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבינה מה הסיבה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

יעל צ'רניאק
    09/05/2009

מה שאני שומעת מתוך מה שאת כותבת, זה עצב
    זה יופי שהתחלת לחשוב גם על עצמך ושאכפת לך מעצמך
    את מציינת כמה דברים:
    דבר ראשון שדיברת איתו בעבר והוא שינה את התנהגותו - מסקס של דקה להרבה זמן
    כלומר יש התחשבות מצידו
    ברגע שהסבת את ליבו ואמרת לו מה את מרגישה , הוא התייחס ושינה את התנהגותו

דבר שני שהייתי שואלת אותך -
    האם דיברת איתו על תדירות הסקס?
    האם הוא אמר שהוא מתעייף עד שתגמרי ושהוא מתעצל?
    יתכן שכל אלו פרשנויות שלך והוא חושב דברים אחרים?

האם את אוהבת אותו ורוצה להיות איתו ביחד?
    האם מלבד לסקס היחסים שלכם טובים?

אם את רוצה להשאר ביחד ואת אוהבת אותו, נסי לדבר איתו
    ללא תלונות, אלא מתוך שיתוף מה את מרגישה
    בשקט ולא בכעס
    הקשיבי מה הוא אומר - כך תדעי את הסיבה

חשוב שהשיחה לא תהיי מטר של האשמות אלא מתוך אהבה
    מתוך רצון להיות ביחד ולהיות מאושרים
    בקשי ממנו מה היית רוצה שיהיה, איך היית רוצה שיהיו היחסים בינכם מה את מרגישה
    ללא תנאים ודרישות אלא בקשה ושיתוף אישי

מקווה שעזרתי
    שבת שלום

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

ליאל
    12/05/2009

קודם כל ממש תודה רבה לך על הייעוץ
    הוא מודה לזה שאני לא ממש נהנית
    הוא מנסה ומתאמץ אבל ברור שהוא ממש מתעייף מזה
    נראה לי שהוא רגיל לסקס מהיר וזהו
    הוא פשוט היה מקיים תמיד יחסי מין אולי דקה והיה מסיים
    אמרתי לו שיגע בי כשאנחנו עושים סקס כי זה יותר חושני וכדו"
    וכשהוא עשה את זה זה היה כל כך טכני ממש הרגשתי איך הוא מתאמץ ולא מצליח
    אני לא מאשימה אותו במצב הזה
    אני אוהבת אותו מאוד והוא אהבת חיי
    כל מה שאני מבקשת הוא משתדל לעשות ולרצות אותי
    אך מאוד נפגעתי מהעניין שלפעמים הוא מעדיף לאונן ושלא נעשה סקס כי הוא ממש מרגיש שאין לו כוח לכך
    מה את אומרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאל יקרה

יעל צ'רניאק
    22/05/2009

מצטערת על האיחור בתגובתי
    מאוד שמחתי לקרוא את תשובתך
    הידיעה שהוא מנסה ומתאמץ , ההבנה שלך שהוא רגיל אחרת, הבקשה שלך שיגע בך, והתגובה שלו אם כי היתה טכנית, אך היתה בהחלט התייחסות וניסיון.
    רצית לשמוע את דעתי:
    את אוהבת אותו, הוא אהבת חייך.
    איך תרגישי ללא המחשבה שלפעמים הוא מעדיף לאונן ולא לעשות סקס?
    האם תוכלי להרפות ולשחרר את המחשבה הזו.
    הוא משתדל וזה יכול להשתפר כל הזמן
    שחררי את המחשבה שלך על זה שהוא מעדיף לאונן במקום לעשות סקס איתך,
    התמקדי במה שכבר יש לכם, במה שתוכלו לשפר ביחד, נסי לקבל את מה שהוא בוחר לעשות
    את חושבת שתוכלי לקבל אותו כמו שהוא עכשיו?
    לשחרר את המחשבות שפוגעות בך ולהתמקד במה שכן יש לך שזה המון!!!
    אהבת חייך לצידך!
    הוא מתחשב , אכפת לו והוא משתדל - ראי איזה ברת מזל את
    אהבי אותו ואת עצמך על מה שאתם ועל מה שיש לכם

שיהיה לך סוף שבוע נפלא!

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאל

אנונימי
    20/05/2009

כמו רוב הצעירים חברך חרמן ומשפריץ לך מהר .אבל יש סבוב שני וסיבוב שלישי שם מתוקונת יש לך מרווח הנאה לא רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה