מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה לא ברורהעידו30/04/2009
יעל שלום רב,
אני נמצא בזוגיות אוהבת כבר כמעט שנתיים.
זוגיות זו הינה זוגיות ראשונה בשבילי, וראשונה רצינית בשביל בן זוגי , שמבוגר ממני ב8 שנים
שנינו לא טיפוסים מיניים במיוחד, ויחסי המין היו טובים, אך לא רבים(בילינו ביחד תקופה ממושכת בטיול בחו"ל, בממוצע של בערך פעם בשבוע או פחות של יחסי מין שלא כוללים חדירה..חדירות פחות נפוצות)
בתחילת הזוגיות גילה לי בן זוגי כי הוא סובל מבעיית עוררות מינית ומקושי להגיע לזקפה, דבר שוודאי לא תורם לתדירות...
לאחרונה, מאז שחזרנו מחו"ל(לפני 7 חודשים), תדירות הסקס קטנה משמעותית...קיימנו מגע מיני שלא כולל חדירה רק בשביבות ה5 פעמים..חדירה עוד לא ביצענו מאז..
מערכת היחסים שלנו נאמנה לחלוטין ואנחנו מבלים את רוב שעות היממה ביחד, ואף עבדנו ביד עד לא מזמן.
אני מודה כי מקור הבעייה הזו כרגע הוא בעיקר אצלי שכן בן זוי ניסה כמה פעמים לשכב איתי אך נתקל בדחייה... משום מה אין לי רצון לקיים יחסי מין( אני כן מאונן מדי פעם, אבל לאקט מיני פיזי אין לי חשק)..
אני מניח שיש לזה קשר למענים שצברתי כלפי הבעייה שיש לו, ודחיות שלא כלפיי שנתקלתי בהם בעבר..
כבר לא מרגיש לי טבעי לשכב איתו כי התרגלתי לעניין...
רצוי לציין כי פיזית הוא יפה בעיניי ומושך אותי, אבל אני מרגשי , אם להשתמש בהקצנה, "מסורס"..
אני מרגיש כי העניין כבר פוגע בו וחושב כי הוא מפקפק במשיכתי אליו..
גם לי כמובן יש רצון בחיי מין עשירים יותר...
אני רוצה עזרה בפתרון למצב כי אנו אוהבים מאד אחד את השני והמערכת הזוגית שלנו מלאה ומפרה בכל האספקטים האחרים, מה שאומר שהאלטרנטיבות הן או לעבוד על הנושא ולשפר את חיי המין, או להתרגל לזוגיות שלא כוללת יחסי מין...
אודה לך על כל עצה או עזרה
בכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידו היקר
יעל צ'רניאק30/04/2009אני שמחה לשמוע על הזוגיות האוהבת והחזקה שיצרתם בינכם.
בהקשר לבעיה שאתה מעלה, הפתרון הראשון שעולה לי נעוץ בתקשורת בינכם.
האם אמרת לו את מה שכתבת כאן?
האם הוא משתף אותך בכל המטענים שלו ביחס ליחסי מין?
כל עוד הזוגיות חזקה ואיתנה, כמו שנשמע אצלכם, כשברור לשני הצדדים שהם מאוד רוצים את הקשר ואפילו במחיר של להתרגל לזוגיות שלא כוללת יחסי מין כמו שאתה מציין, אזי...
ברגע שתיצרו תקשורת פתוחה ומבינה של אחד לרגשות למחשבות לרצונות ולתגובות של השני, היחסים בינכם יתחזקו.
אם תבחר לתקשר איתו את התחושות שאתה מתאר שכבר לא מרגיש לך טבעי לשכב איתו ועם זאת אתה מרגיש שזה פוגע בו וגם לך יש רצון בחיי מין עשירים יותר...
וככל שששניכם תוכלו להביא את כל הדברים הללו בפתיחות ולחשוב ב י ח ד!!! מה תוכלו לעשות ואיך תוכלו להחזיר את חיי המין וליצור את מה ששניכם חפצים בו, כך המיניות בחייכם תשתפר.
תקשורת זו מילת המפתח!!
כשלא מתקשרים בפתיחות, נוצרים מטענים והאינטימיות נפגמת.
אולם בתקשורת פתוחה, רגישה ומבינה. מתוך אהבה, התחשבות ומוכנות לבוא לקראת השני.
גם אם בהתחלה זה יהיה קצת מביך או לא טבעי, עדיין המטרה של יצירת זוגיות שלמה יותר בינכם היא נעלה. חיזוק האינטימיות וההרגשה שהכל מתקבל וניתן לאמר הכל בידיעה שהשני יקבל ויתחשב. חשיבה יחדיו כזוג מה אפשרי, וזה יכול להתחיל עם משהו קטן ששניכם תרגישו איתו נוח ותוכלו להרגיש טוב עם עצמכם . כל צעד כזה בתקשורת ובתקשורת המינית יכול לשדרג את הזוגיות שלכם.
מי אתה רוצה להיות בשיחה עימו? כן אוהב, מבין, קשוב, רגיש...
מה אתה רוצה לתרום לקשר שלכם בשיחה הזו?
מקווה שעזרתי
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יעל
עידו03/05/2009אנחנו מדברים על הנושא, אבל לפני כמה ימים דיברנו עליו יותר ברצינות
ויש כבר שיפור בתחום המיני מאז..
אני מאמין שהכוון עכשיו הוא לטובה(:
תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בהצעת נישואיםהמחכה19/04/2009
שלום רב,
זה ארוך...
אני בת 29 בן זוגי צעיר ממני בשנה ואנחנו יוצאים בקרוב שנה. מהרגע הראשון זה היה ברור ש"זה זה". תחילה לו, לי זה בא בשלב מאוחר יותר, אבל היום, שנה אחרי, זה ברור שאנחנו כבר סתם מושכים את הזמן.
ויחד עם זאת ההצעה מתאחרת.
מאז שאנחנו יוצאים חודשיים הוא מדבר על כך שאנחנו צריכים להתחתן. זה ברור לי שזב מה שהוא רוצה כי כל הזמן הוא מדבר על זה (אנחנו נעשה כך, אנחנו נעשה אחרת, נגור פה, נגדל כלב...) גם בצורת ההתנהגות שלו זה ברור שזה התכנון שלו - באופן שהוא מתנהג מול הורי, הוא תמיד מדבר עם כולם על זה שאנחנו עומדים להתחתן, בצורת ההתנהלות הכספית שלנו (אפילו שאנחנו לא גרים ביחד) ולכן לא ברורה לי סיבת העיכוב וזה מתסכל אותי.
כל פעם שאני מעלה את זה (אחת לכמה שבועות) הוא אומר ומבהיר ומדגיש שהוא רוצה להתחתן איתי אבל שאני לא אלחיץ אותו ובלה בלה בלה ושעיקר הבעייה היא הכסף - שהוא חושש שלא נסתדר (הוא עומד להתחיל עבודה חדשה) זה מטריף אותי כי זה קשקוש במיץ ונשמע לי כמו סתם תירוצים. אבל אני מריחה את הפחד שבדברים שלו - כאילו הוא מוכן להכל והוא מבין את הכל אבל הטבעת בשבילו היא סוף העולם.
אני גם לא בחורה שמעניין אותה הצעת נישואים ואני לא צריכה טקסיות. חשוב לי לסגור תאריך בשביל הברכה, חשוב לי שלא נעבור לגור יחד (הוא ממש אבל ממש מנדנד) עד שאנחנו מחליטים להנשא (זה ה"נשק" היחיד שיש לי כרגע...) אפילו אמרתי לו לא צריך הצעה ולא כלום בוא נלך לבחור טבעת ונסגור תאריך וזהו. אבל אז הוא ממש נעלב שאני לא מאמינה לו שהוא רוצה והוא נפגע כי אני גורמת לו לעשות את זה בלחץ.
בשורה התחתונה - אני לא מצליחה להבין את העניין. זה כאילו ברור לכולם (גם המשפחות שלנו) שזה משהו שאוטוטו קורה, וכולם מדברים כאילו כבר סגרנו תאריך ומצד שני הכל מתעכב. הוא אמר לי פעם "טבעת זה מה שחסר לך? זה רק טכני". אז עניתי לו שאם זה היה רק טכני - זה לא היה מלחיץ אותו כל כך....
לפני חודשיים וחצי הוא אמר לי "תני לי שלושה חודשים להצעה ומתחתנים אחרי (נתן חודש) ולא מדברים על זה יותר". ועמדתי במילתי לא העליתי את הנושא. לפני יומיים הוא שאל אם אני אציע לך עוד חודש וחצי תסכימי? ולמחרת הוא שוב אמר תעברי לגור איתי אמרתי לו תביא טבעת ושוב הוא אמר שזה לא זמן מתאים.
אז אני לא מבינה את הטירוף של הבן אדם הזה. ברור לי שהוא מטורף עליי ברור לי שזה מה שהוא רוצה אני רק לא מבינה מה מניע את הפחד הזה. אני מגיעה מבית מסורתי ואני לא מתכוונת לחיות איתו בלי להתחתן.
מה לעשות? חשבתי לדבר עם אמא שלו (שגם היא מתחננת שנתחתן כבר) או אחים שלו ולבקש מהם להבהיר לו שאם הוא לא יעשה את זה בקרוב אני פשוט אלך. זמני מתבזבז אני לא בת 22 וזה מלחיץ אותי ומתסכל אותי נורא
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
יעל צ'רניאק20/04/2009קודם כל זה נפלא שזה ברור לכם "שזה זה",
אפילו רק העובדה הזו, יש להוקיר אותה בחייכם.
יחד עם זאת את אומרת שההצעה מתאחרת.
אני מבינה שחשוב לך שלא לעבור לגור יחד לפני שאתם מחליטים להנשא.
את כותבת שלדבריו עיקר הבעייה היא הכסף והוא עומד להתחיל עבודה חדשה.
ולך זה נשמע כמו סתם תירוצים. ואת מריחה את הפחד בדברים שלו.
יכול להיות שאת צודקת, ושהוא באמת מפחד , ויכול להיות שעם זאת הוא באמת רוצה קודם כל להתחיל עבודה חדשה, לדעת שהוא יציב כלכלית ולהתחיל את החיים המשותפים שלכם ממקום של בטחון.
כיוון שאת היא זו שפונה אלי בפורום ואין לי אפשרות לברר איתו, מה באמת עומד בדרכו.
מי את רוצה להיות מולו, מול הדברים שהוא אומר, מול הפחד שלו?
האם את מקבלת את הפחד שלו? פחד זה דבר טבעי לפני החלטת נישואין.
מי את !!! רוצה להיות בקשר לזה?
אוהבת, מקבלת, תומכת, סבלנית, מקשיבה, מבינה ?
או שאת מפרידה את עצמך ממנו, שמציבה לו אולטימטום.
האם תרצי לדבר איתו ברכות, בנעימות , על הפחדים והחששות שלו?
האם תרצי להיות שם בשבילו כשקשה לו?
ויחד עם זאת להסביר לו כמה זה חשוב עבורך?
אני מאמינה שדרך האמצע היא תמיד עובדת, אחד מתגמש לקראת השני, מוותר על העמדות הנוקשות והמפרידות שלו, וזה עושה שינויים גם אצל השני, השני מגיב ורוצה לתרום את תרומתו שלו לראשון ולעשותו מאושר.
זכרי שיש לך אוצר גדול, אם מהרגע הראשון זה היה ברור לכם שזה זה.
שאלי את עצמך מי את רוצה להיות עבורו שם בסיטואציה?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגל רעתמיר16/04/2009
יש לי הרגל רע.אני מכיר בחורות שלא מתאימות לי ולא פעם אני יודע שהיא לא בשבילי ואני
לא בשבילה אבל אני כן יעשה הכל כדי להפגש איתם.אני מדבר על פגישה דרך האינטרנט.
אני חוזר על הטעות הזו של להכיר דרך האינטרנט אבל משון מה אני חוזר על כך כבר לא פעם ולא שלוש פעמים.איך אני עוצר עצמי מלעשות הרגל רע כזה שאני לא מעוניין ?
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך חבר חדש
יעל צ'רניאק17/04/2009אם אני מבינה אותך נכון, ההרגל הרע שלך הוא שאתה מכיר בחורות שלא מתאימות לך ובכל זאת נפגש איתן, הבנתי נכון?
מה זה משרת עבורך?
אם אתה ממשיך לעשות זאת , כמו שאתה מציין, לא פעם ולא פעמיים.., זה משרת עבורך משהו!!
אתה כותב שתעשה הכל כדי להפגש איתן - מה זה נותן לך המפגש איתן? איך זה גורם לך להרגיש? מה נותנת לך התחושה הזו? מה זה מחזק אצלך?
ברגע שתוכל לראות מה שזה משרת עבורך,
תוכל לראות על מה עליך לוותר...
בנוסף הייתי ממליצה לך להיות ברור עם עצמך לגבי האיכויות שחשובות לך בבת הזוג הרצויה לך.
מי כן בשבילך? מה חשוב לך?
מה חשוב לך בכלל בזוגיות? מה חשוב לך בבת זוג?
ברגע שכל אלו יהיו ברורים לך, תוכל לבחור בין :
1. להמשיך להתנהל בדרך בה אתה רגיל (ההרגל הרע),
או
2. לוותר על משהו (מה שכרגע ההרגל שלך משרת עבורך, אך מפריע לך ליצור את הזוגיות הרצויה לך), ולבחור אחרת. לבחור בחירה עקבית לכוונה האמיתית שלך ולא להתפשר.
דרך אגב, בנוגע להיכרויות באינטרנט, זוהי אופציה מצויינת להיכרות, אחת מני רבות.
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
חדש פה17/04/2009יעל ,
נהנתי מאוד לקרוא את תגובתך.
מה זה משרת אותי המפגשים הללו ? את האמת כלום,כוץ מהעובדה שאני פוגש בחורה .
מה אם כן זה נותן לי ? אני לא מצליח להבהיר לעצמי מה זה נותן לי אבל זה נותן לי משהו .
מה לדעתך אני מקבל מכך,אודה לתגובתך גם אם זה רע .
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר יקר
יעל צ'רניאק18/04/2009אתה אומר שזה אכן נותן לך משהו , אך לא ברור לך מה .
את זה צריך לבדוק יחד, בהתבוננות משותפת.
אולי זה נותן לך תחושת שליטה, תחושת הצלחה, טפיחה על השכם, הרגשה טובה לאגו.
אולי זה נותן לך מפגש עם בחורה , סביבה אחרת בה אתה מרגיש משהו אחר.
אולי זה נותן לך תירוץ טוב למה זה לא ילך, כי אתה יוצא עם מישהי שלא מתאימה לך, ולכן זה מרגיע אותך, כי זה לא באמת מבחן אמיתי, זה עדיין משרת מקום נוח ונעים , ללא פחדים והתמודדויות.
אני לא מכירה אותך לכן אני רק מעלה כמה השערות שיכולות להיות
רק ע"י התבוננות מעמיקה יותר שלך תוכל לדעת מה זה באמת נותן לך.
אולי זה נותן לך כיוון.. ואולי יש שם משהו אחר..
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך
חדש פה18/04/2009עשיתי חושבים יעל ותחושבת שליטה זו שכנראה מופיעה אצלי במצבים אלו.
אני אלמד להתגבר עליהם. את פשוט אלופה !
תודה לך
חדש פה.מבטיח שאגיע לבקר .עזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יעל צ'רניאק18/04/2009אני מוקירה את הנכונות שלך להיות מודע יותר לעצמך ולהבין מה מניע אותך .
על כף המאזניים אם כך תחושת השליטה מצד אחד והרצון למצוא את בת הזוג המתאימה והנכונה עבורך מצד שני - מה יותר חשוב לך?
שיהיה לך בהצלחה!
:)
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהתמיר14/04/2009
שלום
אני יוצא עם בחורה ,מוכשרת ומאוד לטעמי אחרי המון בחורות שהכרתי
ויצאתי בעבר.הבחורה היא לטעמי ואני מעונין בה.מה שקורה הוא שהיא
כמעט ולא מתקשרת.למשל אחרי כמה ימים שאנו ייוצאים...אני זה שיוצר קשר
או מסמס והיא כמעט לא יוזמת ולא פועלת.חשוב לומר שזה כבר כמה ימים מאז שאנו
יוצאים...
מה לעשות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מני שלום לך
יעל צ'רניאק15/04/2009אתה אומר שהבחורה שאתה יוצא איתה מאוד לטעמך,
היות ואנחנו לא יודעים מה עובר בראשה של הבחורה
אוכל רק להתבונן מי אתה רוצה להיות בקשר לזה.
יתכן שהיא מעוניינת ואוהבת את סוג התקשורת הזה ,(אולי רק בהתחלה או שזה דפוס אצלה)
יתכן והיא לא יודעת, לא ברור לה מה היא מרגישה ולכן לא יוזמת.
אנחנו לא יודעים
מה שכן ידוע היא העובדה שאתם יוצאים, כלומר יש שיתוף פעולה מצידה.
מי אתה רוצה להיות בסיטואציה הזו של אי ודאות?
האם אתה רוצה להיות יוזם וליצור את הקשר
או שאתה מעדיף להיות בהמתנה, לא ליזום, ולחכות שאולי היא תיזום ואולי לא.
הבחירה היא שלך.
באימון אנו תמיד לוקחים את האחריות על מה שקורה בסביבה שלנו,
אם כן, אם נסתכל על הסיטואציה כנתונה, כרגע היא לא יוזמת ולא פועלת.
מי אתה רוצה שם? לדוגמא: יוזם, קשוב, נותן מרחב, נוכח, מאפשר, מתלהב, אוהב
מי אתה מולה כשאתם נפגשים? אוהב, רגיש, יוזם, מתרגש,
האם אתה אומר לה שהיא מוצאת חן בעינך?
האם אתה אמיתי וכן איתה? האם אתה רוצה להיות?
מקווה שקיבלת כמה נקודות למחשבה
שיהיה בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר שעובר פרידה שנייהרון11/04/2009
אהלן, אני חייל קרבי טרי.
לפני כ4 שנים הכרתי בחורה מדהימה. היינו חברים הכי טובים ואז נכנסו לקשר זוגי.
בהתחלה היה קשה ולא התסדרנו אבל אהבנו רצח, הקשר המשיך והיינו יחד כמעט שנתיים, ואז היא נפרדה ממני כי הייתי קנאי ורבנו מלא.
הייתי שבור, כי היא הייתה הכל בשבילי והרגילה אותי להיות רק איתה וגרמה לי להתאהב בה יותר.
לאחר חצי שנה שלה היה חבר אחרי שבועיים מהפרידה שלנו ולי הייתה חברה אחרי שהייתי שרוי בדכאון כאבי בטן וחוסר רצון חברתי במשך חודשיים.
לאחר חצי שנה מהפרידה היא התחילה לחזר אחריי ( היינו באותה כיתה) היא נפרדה מחבר שלה ואני מחברה שלי, חזרנו להיות יחד והקשר היה בעננים.
אם הזמן התחלתי לאהוב אותה יותר למרות שהבטחתי לעצמי שזה לא יקרה,היא רק בהתחלה הייתה מפנקת וברגע שאני התחלתי זה היה הדדי במשך כמה חודשים ואז אני זה שהתחיל לנסות להשלים בריבים, לאהוב יותר, לפנק לוותר וכו'.
בחיים לא היו לה ידידים מאז שחזרנו, עבדנו יחד, טיילנו בחו''ל בארץ וכו'.
תמיד אמרתי לעצמי שהיא האחת אבל השלתי את עצמי כי חשבתי שאני לא אמצא מישהי יותר טובה, הכוונה במראה שלה, היא מבחינתי מושלמת במראה וזה אמרתי רק שהייתי עם אחרות.
הקשר שלנו זורם..צוחקים וזה, אבל האופי שלה קצת הורס, היא חמודה טילים,אבל באופן שווה לכולם, לי אין יחס שווה (היה לי יחס שונה ומושלם שחזרנו ואז זה ירד עם הזמן),היא תמיד אמרה שבחיים לא נפרד בצבא ונחזיק וכו'.
והנה היא התגייסה ואז אני התגייסתי, וכל פעםן שהיא חזרה לחצתי עליה להיות איתי וישבתי לה על הווריד ורבנו רוב הסופ''ש שהיא חזרה, ובטלפון בשעות ת''ש שלה לא היה כלכך על מה לדבר, מה שמוזר כי תמיד היינו מדברים שעות.
ואז אני התגייסתי והיא נפרדה ממני, בטענה שהיא לא מתגעגתע (הרגשתי את זה כבר),לא אוהבת אותי ורוצה חופש, להיות עם חברות כי הצבא מלחיץ וכו'.
אמנם אני לא בדכאון כמו קודם, אבל אני בבאסה ויחסית שקט ורוצה להתבודד..מחר אני חוזר לבסיס לעוד שבועיים ואני שבור בגללה, היא חסרה לי, היא אמרה לי שהיא יודעת שנחזור כי אם היא תרצה חבר זה יהיה רק אני, אבל אם אני מתחיל קשר חדש עם מישהו פשוט לזרום, מה זה אומר? אני מפחד שהיא תרצה שנחזור והיא תספר לי שהיא שכבה עם מישהו, ואני מאוד רגיש בנושא הזה..שמישהו אחר יגע במושלמת שלי שהיינו ביחד כמעט 3 שנים, איך אני מחדש את הקשר אם נחזור, איך לגרום לה לחזור, כי אמרנו כרגע שלא כדאי שנהיה בקשר כי זה רק פוגע בי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך רן
יעל צ'רניאק11/04/2009אני קוראת את מה שאתה כותב ושומעת שני קולות שמלווים אותך:
1. היא חסרה לי, המושלמת שלי , איך אני מחדש את הקשר אם נחזור, איך לגרום לה לחזור
2. אבל האופי שלה קצת הורס, היא חמודה טילים,אבל באופן שווה לכולם, לי אין יחס שווה , תמיד אמרתי לעצמי שהיא האחת אבל השלתי את עצמי
הייתי מציעה לך להתבונן עם עצמך,
מה חשוב לך בזוגיות?
עד כמה המראה החיצוני חשוב לך?
עד כמה האופי חשוב לך?
איזה סוג קשר היית רוצה שיהיה לך, אילו יחסים היית רוצה בזוגיות?
מה אתה לא רוצה שיהיה בזוגיות שלך? איפה אתה שם את הקווים האדומים כדי לא להפגע ?
דבר נוסף שאני שומעת קשור ללחץ והעדר חופש, אתה כותב: לחצתי עליה להיות איתי וישבתי לה על הווריד ורבנו רוב הסופ''ש שהיא חזרה.
האם הלחץ הועיל?
מי אתה כשאתה לוחץ עליה להיות איתך?
האם אתה רוצה שהיא תהיה איתך בגלל שאתה לוחץ עליה או בגלל שהיא בוחרת להיות איתך?
אתה נשמע לי בחור אוהב, חכם, בוגר, רגיש - אילו תכונות בך מושכות בחורות אליך?
האם אתה צריך ללחוץ על מישהי כדי שתראה זאת?
האם תרצה להיות עם מישהי שלא רואה את התכונות האיכותיות שלך?
מי תהיה אם לא תלחץ עליה?
מה איפשר לכם לשוב ולהיות ביחד בעבר?
האם אתה רוצה שהיחסים בינכם יחזרו על עצמם בפעם השלישית אותו הדבר? מה עליך לשנות כדי שהיחסים בינכם ישתנו?
איך תוכל ליצור יחסים אחרים?
מה לא עבד בקשר?
מי אתה מולה בקשר? אוהב, רכושני, נותן....
מי היא בקשר?
מי אתה רוצה להיות בקשר?
יש לך חומר למחשבה למחר בבסיס...
התבונן עם עצמך ואולי תהיה לך בהירות
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר קשה...מה עושים?שרון07/04/2009
שלום רב...אני כותבת על מקרה של אחותי. היא נשואה פחות משנתיים וכבר עם שני ילדים (שנה וארבעה חודשים ותינוק בן ארבעה חודשים). את בעלה הנוכחי הכירה ותוך חצי שנה התחתנו. לפניו היא יצאה עם המון גברים שחיזרו אחריה והיא פשוט לא מצאה בהם עניין למרות שהם היו בחורים משכמם ומעלה...בכל אופן לי תמיד הייתה התחושה שהיא לחוצה נורא להתחתן וזו הסיבה שהיא נקלעה לחתונה הזאת. בעלה הנוכחי הוא בן אדם טיפש, ההפך הגמור ממנה, פרמטיבי לחלוטין, כל היום נלחם איתה שתבשל ותנקה את הבית. אין ספק שאחותי עשתה את טעות חייה אבל לפני שבועיים הם הגיעו למשבר קשה ביותר והיא גילתה לי אפילו שהוא מספר פעמים הרים עליה ידיים שלא לדבר על הקללות והצעקות וסגנון הדיבור...הוא אגואיסט וחושב רק על עצמו, המקרר כל הזמן ריק (גם זה הוא מצפה שהיא תעשה עם שני ילדים) והוא עצמו כזה קמצן שהוא לא מסוגל לעשות קניות...לא עוזר בכלום עם הילדים וכל הנטל נופל על אחותי שממילא עובדת במשרה מלאה ומטפלת בשניים כאלה קטנים. ליבי יוצא אליה כשאני רואה אותה במצב הזה. היא כרגע נלחמת על החיים שלה והחליטה שאם הוא לא משתנה בצורה קיצונית היא מתגרשת. לעניות דעתי הוא לא ישתנה. התכונות האלה קיימות אצלו והוא לא ישתנה לעולם...איך אני יכולה לעזור לאחותי?? אני בכל זאת לא רוצה לומר לה להתגרש ולקחת על עצמי דבר כזה...אין ספק שהוא לא הבן אדם שמגיע לה לחיות איתו. אמרתי לה שתלך ליעוץ זוגי לבד...אולי בכל זאת היא תוכל לקבל יעוץ...מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית יקרה
יעל צ'רניאק08/04/2009תודה על שאלתך ועל המחוייבות שלך לאחותך.
למיטב הבנתי את שואלת שתי שאלות:
1. מה את יכולה לעשות עבור אחותך, איך את יכולה לעזור לה?
2. מה היא יכולה לעשות? לקבל יעוץ...
לפי הסיטואציה שאת מתארת אני מבינה שכל הנטל נופל על אחותך, בנוסף להתנהגות של בעלה שהיא לפי התיאור בגדר התעללות נפשית ו/או פיזית.
לשאלתך הראשונה - מי את רוצה להיות עבורה? אוהבת , מקשיבה, מקבלת אותה, תומכת.
אני חושבת שבמצב הזה נוכחותך עבורה מאוד חשובה.
היי איתה , הקשיבי לה, הקשיבי למה שהיא רוצה באמת, למה שהיא חושבת שנכון עבורה, קבלי אותה, תמכי בה, שאלי אותה כיצד תוכלי לעזור לה. הקשיבי לתשובתה.
האחריות על הקשר, על חייה ועל הילדים - צריכה להיות שלה.
החלטה משמעותית של גרושין צריכה להתקבל מתוך התבוננות מעמיקה, מתוך השלמה שזו באמת האופציה הנכונה ביותר עבורה.
עליה לעשות את ההתבוננות הזו בעצמה, ולקבל החלטה בעצמה.
זו הדרך שהיא בחרה וזו האחריות שלה גם לשנות את המצב הזה.
אני בהחלט מסכימה איתך שכדאי לה ללכת ליעוץ/ לאימון בעצמה, ללא בעלה בשלב זה.
להבין עם עצמה, מה היא רוצה, על מה היא מוכנה לוותר, איפה היא שמה את הגבולות שלה, מי היא מול בעלה שמאפשר לו להתנהג אליה בצורה כזו.
היא בהחלט יכולה לצמוח מתוך המשבר הזה
מקווה שעזרתי
נ.ב.
חג הפסח הוא בד"כ ארוע משפחתי, ובמיוחד בשעת משבר, חבקי אותה בחג (בעיקר בתחושה), הראי לה את אהבתך, יציאה ואפילו זמנית למרחב אוהב ושמח, יוכל אולי לעזור לה לקחת פרספקטיבה ומרחק מסויים מהמשבר בו היא נמצאת, ולהסתכל על הדברים מתוך מקום נקי יותר, אולי גם לקבל החלטה לקחת אחריות על חייה וללכת ליעוץ או אימון שיעזור לה להבין ולראות דברים שאינה יכולה לראות לבד.
חג שמח
יעל
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לי מאוד! חג שמח!
שרון08/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלכוד 22שיר22/03/2009
בוקר טוב. כל כך שמחה שמצאתי את הפורום הזה, אולי מפה תגיע הישועה, או לפחות איזשהו אור בקצה המנהרה. אני בת 28 ונמצאת במערכת יחסים מזה 7 חודשים עם בחור בן גילי. תופעה מאד מוזרה מתרחשת במערכת היחסים, תופעה שאירעה גם במערכת היחסים הקודמת בה הייתי לפני כשנה. אני מוצאת את עצמי מאבדת עניין. מאבדת התרגשות. מאבדת משיכה. חיה עם בן זוג מדהים שהייתי מאחלת לעצמי רק לפרוח ולהתפתח לצדו, אך מוצאת עצמי מתעצבנת מכל דבר שהוא עושה. לא מצליחה להרגיש. לא מצליחה להתרגש. לפחות לא כמו שאני יודעת. האנשים הקרובים אליי טוענים שלדעתם מדובר בכך שאני רגילה לבני זוג שעמם היתה לי מערכת יחסים לא שגרתית, לא צפויה, לא טובה, לא בריאה, וכי מכאן הגיע אותו ריגוש ורגש שאני מחפשת. אני לא בטוחה שבכך מדבור, אך מוצאת את עצמי כבר בפעם השנייה, הורסת מערכת יחסים מדהימה עם בחור שאוהב ונותן ומפנק ומפרגן עד השמיים ושמום מה מוכן לעבור את כל השטות הזאת איתי. אולי כי אני מספקת לו בעצם את אותו הריגוש שחסר לי - שבן הזוג שלך אינו מובן מאליו. אני לא מצליחה למצוא את השלווה שלי. את מערכת היחסים הקודמת הרסתי והצטערתי על כך זמן רב. לא מעוניינת להרוס את מה שיש לי כיום, אך הזמן החולף נוטע בשנינו מטענים שאינני בטוחה כי ניתן יהיה לגשר עליהם. אני לא יודעת מה בדיוק גורם לי לאבד עניין. ייתכן שזה פשוט לא זה ואין הסבר אחר. אבל בקרוב אהיה בת 29 וקשה לי לחיות עם אי הוודאות שקיים בי - שאינני יודעת מה טוב עבורי, מה אני מחפשת, למה קשרים הרסניים גורמים לי להרגיש בעוצמה כה חריפה ומדוע אני מאבדת את ה"PASION" לבן הזוג?\ אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר יקרה
יעל צ'רניאק23/03/2009אני מוקירה אותך על הפתיחות שלך על המודעות שלך והנכונות שלך לקחת אחריות על מה שלא עובד עבורך במערכות היחסים שלך
הייתי מתבוננת איתך על זה שהמשותף בין שתי מערכות היחסים האחרונות שהיו לך - הוא את.
הנושא שאת מעלה הוא ריגוש ו pasion ,
את מתארת פער בין הבחירה שלך בבני זוג מדהימים, אוהבים, מפנקים, ומפרגנים, לבין איבוד התשוקה והריגוש והעניין בבן הזוג.
מה מרגש אותך בחיים? מהו ריגוש עבורך?
מאיין נובע הצורך שלך בריגוש?
מה את מחפשת בבן זוג?
מה החשיבות של להרגיש בעוצמה למול הההרגשה של להפתח לאהבה, ללמוד לקבל אהבה בריאה, ללמוד להעריך את הבן זוג בזכות מי שהוא, להפתח לאיכויות שבו ולהעריך אותן,
על מה את צריכה לוותר כדי לשמר את מערכת היחסים שלך?
מה לא משרת אותך כעת?
מה היית מייעצת לחברה שלך שהיתה מתארת לך אותה סיטואציה בדיוק?
מה את צריכה לפתח בעצמך?
את נשמעת בחורה בוגרת ומודעת, אין לי ספק שתוכלי לעשות עוד צעד נוסף בהתפתחות שלך בהקשר זה.
בהצלחה והמשך יום נעים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותמיכל בר18/03/2009
שלום, אני בת 24, יוצאת עם בחור בן 27. אינני יודעת מה עליי לעשות, hיצאתי עם בחור במשך כשבועיים וחצי, הכל היה כיף מאוד וטוב. לפני כשבוע עברתי תקופה לא קלה במיוחד וציפיתי ממנו שיתמוך בי, הבחור אכן התקשרלשאול לשלומי אך לא נפגשנו- דבר שמאוד הפריע לי. דיברנו על כך ואמרתי לו שהתאכזבתי- דבר שנראה לי הלחיץ אותו, הוא אמר שכיף לו איתי ושהוא לא רוצה לאכזב אותי וכמו כן לא מעוניין לסיים את הקשר הזה. כעבור יום הוא התקשר ואמר שהוא מבולבל ואינו יודע מה הוא רוצה, אך כששאלתי אם הוא רוצה לסיים את הקשר השיב בשלילה. מאז עבר כשבוע שלא שוחחנו בו, אני לא מפסיקה לחשוב עליו ועל הרצון שלי שהקשר ימשך. אינני יודעת מה לעשות - כיוון שאני לא רוצה להלחיץ אותו יותר מאשר הלחצתי. אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל יקרה
עדה מורג18/03/2009מדבריך אני מבינה שאת מעורבת בקשר חדש עם בחור שלא מחליט בדיוק מה הוא רוצה.
הכול היה נהדר בשבועיים הראשונים אבל מאז הספקת כבר להתאכזב והיום את יושבת ומחכה שהוא יתקשר, כי אחרת נראה לך שאת מלחיצה אותו.
האם נוח לך במצב הזה של חוסר ודאות?
איך היית יוצרת בהירות במצבך?
האם יש הלימה בין הדברים שלו (כיף לי איתך, אני לא רוצה לסיים את הקשר)
ובין אופן התנהגותו?
ואולי בכלל קורה לו משהו בחייו ואת לא יודעת?
מיכל יקרה, אני רוצה להזמין אותך להוביל את חייך בעצמך ולבחור מה מתאים לך.
האם הבחור הזה מתאים לחלומות שלך כבן זוג?
מה את מצפה מבן זוג?
מי את רוצה להיות בקשר הזוגי? שמחה, מאושרת, שותפה, אוהבת או מאוכזבת, תלויה,
נגררת, חיה בחוסר ודאות?
חשוב שתצרי בהירות מולו למרות שאת מאד רוצה את הקשר.
זוגיות יכולה להיות טובה רק כאשר היא הדדית.
האם הקשר עם הבחור הזה הוא הדדי, שוויוני, רצוף?
נראה לי שנתתי לך קצת חומר למחשבה...
מאחלת לך החלטות נבונות.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח לקבל את תגובתיך
מיכל בר18/03/2009תודה רבה לך על תשובתך המהירה, אכן אני יודעת מה אני מצפה מבן זוג בקשר והוא שיתופיות תמיכה ועם זאת כמובן הנאה. במהלך כל התקופה הוא זה שייזם, התקשר ואני שיתפתי עם זה פעולהאך פחות יזמתי. אינני בטוחה בקשר הזה כפי שלא הייתי בטוחה בו בתחילתו, אך המחשבה שייתכן ונלחץ מרצוני שיעמוד לצידי בתקופה אותה עברתי היא כתוצאה כיוון שהקשר בתחילת דרכו, אני יודעת מדבריו שאמר שהקשר בתחיל דרכו ושלכן הוא לא יודע עד כמה הוא צריך לתפוס את חלקו בתקופה. לכן אני מרגישה תחושת פיספוס ואף החמצה, כי ייתכן שלא הייתי צריכה לצפות אחרי תקופה כל כך קצרה שישא במצוקות אשר אותן אני עוברת. לכן אינני יודעת מה לעשות, ואינני יודעת מה אומר הסטטוס בו אנו נמצאים כיוון שהוא לא אמר שהוא מעוניין לסיים את הקשר . אשמח לקבל תגובה, תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל יקרה
עדה מורג18/03/2009תשובתך מחזקת עוד יותר את תשובתי הקודמת....
על מנת לברר מה הסטטוס ביניכם מה נראה לך שכדאי לעשות?
לחכות עד שהוא יתקשר - כדי לא להלחיץ?
להרים טלפון ולשאול מה שלומו? אולי קרה לו משהו.....ואת זו שלא מתעניינת עכשיו....
האם מוכר לך שאת לא יוזמת בקשרים?
אולי הקשר הזה הוא גם הזדמנות בשבילך ללמוד ליזום?
מה שעוד מאד חשוב זה שתבדקי מדוע לא היית בטוחה בקשר מלכתחילה....
מה את אוהבת ומה את לא אוהבת בבחור?
מה את רוצה לקבל מהקשר? מה הוא מסוגל לתת?
מה הוא רוצה לקבל ממך בקשר? מה את מוכנה לתת?
נכון שהקשר מאד צעיר וכנראה שניכם לא כל כך יודעים איך לנהוג...אך כדי לדעת לאן פניכם בקשר
יש צורך לדבר, לתקשר, לבדוק.....
נצלי את ההזדמנות שנקרית בדרכך ותתאמני על יוזמה.
תבדקי קודם כל עם עצמך ואז איתו האם יש לקשר הזה המשכיות....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה טובה מבעל ניסיון
אמנון הראל03/04/2009חברה יקרה .יש להבין את אהבתך לבן זוגך ורצונך לישמור על הקשר.' אבל קשר זוגי הוא ללא תנאים ובכל מצב 'גם ובמיוחד במצבים קשים שם למעשה ניבחנת האהבה והזוגיות גם יחד. זוגיות אמיתית ניבחנת דווקה במצבים קשים ומצבים של לחץ .כשהכול טוב .אז הכול בסדר .ובמצב אחר בורחים .בימקום לעזור וליתמוך ....אז זו למעשה לא זוגיות אמיתית. ואולי גם לא אהבה אמיתי.זו מערכת של אינטרס מתי החבר רוצה לחזור רק כאשר יהיה בסדר ותוכלי שוב להעניק לו. ומסיבה זו בילבד הוא מעונין להמשיך ולישמור על הקשר. לכן תעשי חושבים. ותיפעלי עים השכל הישר ולא הרגש.ותחשבי לטווח ארוך. מקווה מאוד שנתתי לך עצה טובה או לפחות קו מחשבה אחר בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת הגברנעמה09/03/2009
2 שאלות ברשותך: א. אקס לשעבר שמע ממישהו שחליתי. כשפגש אותי שאל אותי איך אני מרגישה? אז במקום לענות לו: בסדר או לא בסדר או לפרט מה לא בסדר העדפתי (מתוך שאיכזב אותי בעבר....) להסתפק באמירה: "יהיה בסדר" ובאמת אז לא הרגשתי טוב ולא בא לי גם לא הגיע לו שאנפק לו אינפורמציה עלי. האם התשובה שנתתי לו "יהיה בסדר" יכול להבין הגבר שאני לא מעוניינת לפרט לו, שאני לא אמיתית כלפיו, יכול להבין שאני קצת כועסת עליו ולא דוברת אמת??? ב. מה זה אומר לאחרונה כשפוגש אותי לא קורא לי בשמי אלא בכינוי "יפיופה, מה שלומך"?????? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורה יקרה
יעל צ'רניאק09/03/2009אני שומעת מדבריך שעשית בחירה מודעת והעדפת להסתפק באמירה זו.
כפי הנראה זו היתה הבחירה הנכונה עבורך באותו הרגע.
לאחר מכן באה הפרשנות שלך.
האם תוכלי להשאר עם העובדות?
אמרת לו "יהיה בסדר", האם זהו שקר?
השבת תגובה לא מפרטת - האם זו בעיה? האם חייבים תמיד בכל סיטואציה לפרט את כל הסיפור?
את אומרת שהאקס לשעבר שלך, איכזב אותך בעבר ולא בא לך לספק לו אינפורמציה עליך, זה לגיטימי.
בכל זאת תגובותיו חשובות לך, מה הוא מבין מהתנהגותך חשוב לך.
נסי לבדוק עם עצמך מדוע נושאים אלו מעסיקים אותך?
האם עשית עם עצמך סגירה של הקשר בינכם?
מי את כשאת פוגשת אותו לאחרונה? איזו אורה פוגשת את האקס שלה?
מי את רוצה להיות כשאת פוגשת אותו ? מה יתמוך בך להיות כזו?
ככל שאנו מחזקים את עצמנו, תגובתם של האחרים כלפנו פחות משפיעות עלינו.
מה תוכלי לחזק בעצמך? מה תוכלי לפתח בעצמך?
בהצלחה ובריאות
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי לקשר?ענת03/03/2009
אני נמצאת בקשר כבר יותר משנתיים בת 33 ובן זוגי בן 35 .עברנו עליות ומורדות לאורך כל הקשר. עברנו לגור ביחד סוף סוף רק לפני 4 חודשים. לא הגענו להסכמה על כל בית וכך ה"סחבת" נמשכה. כל הזמן יש ביננו מתיחות, אין הרמוניה. אני לא מרגישה יציבות ובטחון.כל אחד מתגונן בעמדתו, יש מאבקי כוחות על כל דבר. אני מאד נמשכת אליו והסקס טוב רק שזה קורה פעם ב.. לא נראה לי שהוא רוצה אותימספיק, כאילו יש לו מעצורים. שום מילה טובה, אין פרגון ועידוד. אני זקוקה להרבה חום ואהבה ותשומת לב יומיומית, ומבחינתו זה שאני יורדת לו לחיים כל הזמן ואני צריכה להרפות. אני רוצה שהוא ישתף אותי בדברים שהוא עושה. אני מוצאת את עצמי מתוסכלת, רוצה להתחתן ולא יודעת אם כך צריכים להראות חיי. (נפגעתי בעבר בקשר זוגי בגיל 27 והיה לי מאד קשה להמשיך בחיי) נסינו לדבר, אבל זה חוזר על עצמו שוב. אני מבקשת ממנו משהו בסיסי שאולי הוא לא יכול לתת לי. אני מרגישה שהוא מתעתע בי מתקרב ומתרחק. לפני שנה היתה לי הפלה נכנסתי להריון בטעות וגם אז הרגשתי שהוא לא ממש איתי הוא היה בסיטואציה, אך כעבור יום יומיים הוא לא דיבר איתי על הנושא.הוא לא התקרב וחיזק אותי כמו שציפתי. היום אנחנו באותו בית, אך כל אחד בענייניו שוכבים אולי פעמיים, שלושה בחודש רק בסופ"ש. אני נראית ממש טוב ואני יודעת שכייף לו כשהוא איתי. הייתי לבד פעמיים ביעוץ זוגי, אך הוא לא רצה להגיע איתי. מה עליי לעשות, אני מפחדת להפרד אני לא מתאהבת בקלות,ומצד שני אני מנסה לסדר ביננו את הענינים. ניסיתי להתרחק אז ככה היה המצב, ניסיתי להיות מקסימה לנסות לא להעיר ולבקר. טיילנו וישבנו במסעדה וכשהגענו הביתה במקום להיות ביחד הוא פשוט הלך לישון. נשארתי עם עצמי ממורמרת על זה שאני בקשר ואני מרגישה לבד -ללכת עם ולהרגיש בלי. כל מה שאני רוצה זה אוטומטית "לא" במקום להגיד אני אחשוב על זה, נראה. מעין תשובות חוסמות שסוגרות עניין. הקשר הזה "תקוע" במקום. אני לא צעירה וזה מתחיל להלחיץ אותי. אני במצב לא ברור אומרת שיש לי חבר, אבל אני מרגישה בדידות. נא התייחסותך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת יקרה
עדה מורג03/03/2009אני חווה דרך דבריך את הקושי ואת הבלבול שבו את נתונה ואני בהחלט יכולה להבין אותך.
יחד עם זאת אני רוצה להבהיר בפניך שאני כאן במסגרת הפורום יכולה רק לעזור לך להתבונן על מצבך, כדי שתגיעי לתובנות משלך. כפי שאת מבינה אין בפורום פתרונות קסם.
אז בואי נתבונן ביחד....
האם הגדרת לעצמך פעם מהי זוגיות עבורך?
איזה ערכים חשוב לך לקיים בזוגיות?
מה את מוכנה לתרום לזוגיות?
למה את זקוקה מבן הזוג?
איזה מין בן זוג יהיה עבורך אידיאלי?
מהי תקשורת זוגית עבורך?
מתוך דבריך אני מקבלת רק חלק מהתשובות לשאלות האלה. מה שמאד בולט זו התקשורת או העדר התקשורת שלכם.
התקשורת מתנהלת מתוך מאבקי כח, התבצרות בעמדות, אגו, מתח, חוסר הרמוניה, חוסר פירגון הדדי, חוסר עידוד. האם כך מצטיירת בעינייך זוגיות?
המצב הזה גורם לך תסכול ובלבול לגבי המשך חייך.
את מספרת שניסית לשנות את הוויתך, ניסית לא לבוא ממקום של ביקורת ובכל זאת לא קיבלת את התגובה שציפית לה ואת מרגישה בודדה בקשר.
אני רוצה לשאול אותך, ענת יקרה,.....
האם את נמצאת בזוגיות זו רק כגדי להרגיש עם וללכת בלי (על פי הגדרתך)?
האם את מבינה שאת ראוייה לזוגיות כפי שתמיד חלמת עליה?
האם את מבינה שיש לך זכות מלאה לבחור - כן, לבחור! - איך יראו חייך?
האם את משוכנעת שאת עושה כל מאמץ כדי לשנות את האווירה ביניכם?
אם אכן כן, ואם הדברים לא משתנים, מה זה אומר עליך?
מי את כאשר את נשארת בקשר לא מתאים לאורך זמן?
מה את צריכה לפתח כדי להצליח לבחור אחרת?
איזה כוחות נפש את צריכה לגייס כדי להתגבר על הפחד?
מי יכול לעזור לך בתהליך כזה?
אני מקווה שבשאלותי פתחתי עבורך נתיבי מחשבה חדשים. כנסי לתוכם, התבונני בשאלות, מצאי מתוך עצמך תשובות נכונות עבורך. ואם את זקוקה ליצירת בהירות נוספת, אני פה בשבילך.
בהצלחה
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?נורית29/01/2009
טוב אז ככה....אני בת 27 עוד מעט יש לי חבר מזה 7 שנים גרוש +2 בחודשים הראשונים של מערכת היחסים שלנו הוא עשה מעשה לא יפה וניסה להתחיל עם חברה רחוקה שלי ניפרדתי ממנו ואז הוא בא והתחנן שנחזור ואמר שעשה את זה בגלל שיש לו בעיה בראש ומאז גירושיו הוא לא רציני עם בחורות וחשב ששוב עומדת להיות לו מערכת קצרה כזו ויעבור הלאה אבל הבין שהוא אכן מרגיש אלי המון ורוצה לתקן . אני בטיפשותי הסכמתי...טוב עבר זמן כמובן שתמיד חשדתי בו והייתי עם היד על הדופק ממש מצאתי לי עיסוק בחיים לאן הלך ? למה איחר ? ולמי התקשר ? היינו גרים יחד מהתחלה שלוש שנים אצל אימי וארבע שנים עכשיו בדירה שכורה בקיצור מערכת היחסים הזו ידעה עליות וירידות אבל בעיקר ירידות הרבה פעמים היה מתיחס אלי מגעיל בפירוש אני שמנה דרך אגב אז הוא היה מנגן לי על זה שאף אחד לא ירצה אותי בחוץ ונמאס לו מהמעקבים שלי ושאני קנאית בטירוף אז ניסיתי להסביר לו שזו לא קנאות אלא אי רצון לצאת פריירית וביקשתי שיילך לטיפול ושזה יהיה האישור שלי לגביו שהוא לא יחזור על טעיות הוא טען שהלך למפגשים עם פסיכולוג והאמנתי זה היה אחרי פרידה שבא החלטתי שאם הוא לא עושה שינויי למען הזוגיות אני לא חוזרת וכך היה טוב עברנו את כל המחשולים האפשריים כיום יחסית הכל רגוע החלטתי שאני לא חיה במעקבים יותר כי נימאס לי ובסוף אקבל התקף לב בגיל צעיר והוא מצידו בא אחרי העבודה הביתה מנקה עוזר רואה טלויזיה אבל.......לא יודעת משעמם לי כל הזמן אין לו חברים לי יש חברות שבאות מידי פעם לביקור ועושים ערב כייפי אין לנו תחומי עיניין משותפים לא הולכים לאף מקום חוץ מזה שבשנתיים האחרונות אמא שלו הכירה לנו מכונות הימורים אז הלכנו קצת ביחד כי אם לא הייתי באה איתו הוא היה הולך לבד והחלטתי שלא הולכים יותר אז הוא מקשיב אבל אם לא זה אז לא יוצאים מהבית תמיד אין כסף והוא טוען שזה בגלל שהוצאנו המון בהימורים אז המצב שלנו על הפנים אבל ממה שאני זוכרת תמיד המצב היה כזה לא בא לי לשכב איתו לא יודעת למה שברציונל אני יודעת שאנחנו מבזבזים את הזמן אני לא מסוגלת להפרד ממנו כי יש הרגל שזה דבר כמעט הכי חזק שנית אני יודעת שאין מציאות בחוץ אני רואה חברות שלי שיוצאות לפאבים וחוזרות מיואשות מתות להכיר דבר שלישי הוא לא מתכוון להתחתן עד שאני לא ארזה אז אני בתהליכים לעשות ניתוח לקיצור הקיבה משהו שאני פוחדת בתוך תוכי שנעשה לא בשלמות כי יש לי ספקות שאולי אם לא הייתי איתו כן הייתי מצליחה לעשות דיאטה כי אולי אני אוכלת מתוך מניעים רגשיים בקיצור אני מבולבלת לא החלטית כבר שנים רוצה לעשות צעד ומרגישה שאני מבזבזת את חיי לריק וכך חולפות להן השנים ביעף דרך אגב שרק עולה בי המחשבה להפרד ממנו ישר נהיות לי צביתות בלב ואני מתמלא ברגשות חמלה לגביו כמו איזה חמוד הוא אבל למה הוא נורא משתדל אני אוהבת אותו וכו.... מישהו יכול לאמר לי מה קורה לי האם אני גמורה לגמרי מחוסלת או שיש עוד תקווה ניצוץ אור בקצה המנהרה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית יקרה
יעל צ'רניאק29/01/2009אני חווה את הבלבול שלך, את התנודות להיות בקשר או לצאת ממנו.
את מציינת שאתם יחד כבר 7 שנים.
מה היא זוגיות עבורך?
מה חשוב לך שיהיה בזוגיות?
איזה סוג של יחסים היית רוצה שיהיו לך עם בן זוגך?
מי את כשאת בזוגיות? (שמחה, עצובה, מתוסכלת, מוערכת...?)
מי היית רוצה להיות בזוגיות?
את מעלה פה הרבה דברים - אין תחומי עניין משותפים, השעמום , ההימורים כבילוי, השארות בקשר מתוך הרגל ומתוך הראיה שלך את חברותייך והיאוש שלהן מהיציאות לפאבים בניסיון להכיר, עניין משקלך כתנאי לחתונה, הפחד שלך מניתוח קיבה, הקושי לעשות דיאטה שאולי נובע מתוך מניעים רגשיים בזוגיות.
הייתי מתבוננת על כל אחד מהנושאים הללו ושואלת את עצמי -
1. איך הייתי רוצה לחיות את חיי? מהם הקווים האדומים שלי? מי אני רוצה להיות בקשר זוגי? איך הייתי רוצה להרגיש?
2. האם אני יכולה לראות אפשרות שכל זה יקרה בקשר הנוכחי שלי? האם אני יכולה להאמין שאוכל להרגיש כמו שהייתי רוצה להרגיש בזוגיות?
3. אם תשובתך היא כן, הייתי מתבוננת איתך מי את צריכה להיות כדי להרגיש כך? מה את אוהבת בבן זוגך? איזה תכונות אופי שלו את מוקירה? האם את מתקשרת איתו ואומרת לו את זה?
אם תשובתך היא לא. מה למדת מהקשר הזה? האם את יכולה לראות אפשרות לקשר שונה עם בן זוג אחר, בו תרגישי טוב עם עצמך ואיתו?
דבר נוסף להתבונן עליו:
איך את מרגישה עם עצמך? האם את מקבלת את עצמך כמו שאת? ואוהבת את עצמך?
על מנת להגיע להחלטה שתהיי שלמה איתה, קחי לך את הזמן להסתכל על הדברים הללו
במידה ותהיי מעוניינת תוכלי להיעזר גם באימון לזוגיות בו תוכלי להתבונן בכנות יחד עם מאמן אובייקטיבי, שרוצה רק את טובתך, ויעזור לך להגיע להחלטה הנכונה עבורך
מקווה שעזרתי
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך יעל
נורית01/02/2009בדיוק אני עונה על שאלותייך בתקווה להגיע למקום ממנו אוכל להתחיל לעשות צעדים הגעתי לשלב של אילו תכונות אופי אני מוכירה בבן זוגי ?האם תוכלי לתת לי דוגמאות לתכונות אופי שאפשר להוכיר כי אני לא מכירה אף אחת חוץ מאוהב לנקות ולעזור בביית ומצחיק אותי מידי פעם מה עוד יש ....אמין?לא יודעת אחרי מה שעברנו יחד הוא כבר בגד באמון שלי לא פעם. אוהב ? לא מפגין אהבה במיוחד שהוא לא מקבל סקס ודרך אגב בסקס הוא לא קודם יחבק וינשק או מידי פעם ילטף ללא כל קשר לאקט יאאלה ישר לתקוע הוא רוצה מלבד זאת שבכלל לא בא לי לשכב איתו אני לא יודעת למה הוא מסביר לי שבסוף הוא ילך לחפש בחוץ כי יש לו צרכים משלו אבל לא בא לי שיגע בי ואין לי אפילו הסבר כואב לי עליו כשזה קורה הוא באמת מנסה להיות נחמד ולעשות את זה אבל אני ניסגרת .טוב מה עוד מחמיא ? הוא לא אבל אני דואגת להגיד לו שאחרי הניתוח לקיצור קיבה אולי אעזוב אותו ואז אני שואלת אותו מה הוא יעשה הוא טוען שנגיע לגשר ונחצה אותו גם שהייתי רוצה להפרד כל מה שהיה מעניין אותו זה שאולי אני ארזה ולמה שמשהו אחר יזכה בי אחרי שהוא התענה שבע שנים? טוב מה עוד יכולות להיות תכונות אופי לארג'? אין לו כסף בשביל להיות כזה.יכול לייעץ לי בשעת צרה ?לא יכול לאמר לי משהו שאני לא יודעת ולפתוח לי קו מחשבה שונה אז אילו עוד תכונות אופי לפי דעתך יכולות להיות בבן אדם שאולי לא חשבתי עליהן ואז אוכל לבדוק את העניין תודה לך את עוזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית יקרה
יעל צ'רניאק03/02/2009אני שמחה שאת עושה עבודה של התבוננות, זוהי הדרך ליצור בהירות ולצאת מתוך הבלבול.
מה את לומדת מתוך ההתבוננות שלך?
אם היית צריכה ליעץ לחברה שלך שנמצאת בסיטואציה כזו ושואלת לעזרתך, מה היית מציעה לה?
אני רואה את מאמצייך למצוא תכונות אופי אותן את מעריכה ומוקירה בבן זוגך.
איך את מרגישה מתוך ההתבוננות הזו?
הייתי רוצה להתבונן איתך דווקא עליך.
איזה תכונות את מוקירה בעצמך? מה את אוהבת בך? איזה חוזקות יש לך? מה את מעריכה בעצמך?
אנשים הם מראות שלנו.
כשאת אומרת שהוא מצחיק אותך לפעמים, האם את מצחיקה את עצמך לפעמים? האם את מצחיקה אותו לפעמים?
כשאת כותבת שהוא לא מפגין אהבה - האם זו האמת, האם הוא באמת אף פעם לא מפגין אהבה? האם את מפגינה אהבה כלפי עצמך? האם את מפגינה אהבה כלפיו? האם הוא מפגין אהבה כלפיך?
נסי לשחק עם כל האפשרויות הללו, בדקי בכנות עם עצמך מה נכון עבורך.
המשיכי להתבונן, שאלי את עצמך את השאלות. זוהי עבודה מאד חשובה ..
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל ריק!!!
נורית03/02/2009לגבי אילו תכונות אני מוקירה בעצמי את האמת וזה עצוב לא יצא לי לחשוב על זה אבל אני חברותית אוהבת לעזור מצחיקה כן גם את עצמי לפעמים אבל לא אוהבת את המראה החיצוני שלי בכלל וכמובן שאכילה כפייתית זה שווה לחוסר אהבה עצמית .חבר שלי לא מעניק לי אהבה וגם אני לא מעניקה לו אבל בהתחלה כן הייתי מעניקה בחורה שעוברת את כל הדברים שאני עברתי במערכת יחסים כבר אין לה חשק להעניק לבן זוגה במיוחד שהיא יודעת שהוא לא אוהב את המראה שלה אפילו נגעל ממנו בדר"כ אני יותר נותנת בצורה חומרית מבשלת מפנקת קונה מתנות הוא אפילו את זה לא עושה ולי נמאס תראי אני מאמינה שגם לו חסר ליטוף ונשיקה כמה פעמים הסברתי לו שיתחיל לעשות את זה ולאט לאט נחזיר את הכל לקדמותו אבל כאילו דיברתי לקיר עכשיו תקופה שלא קימנו יחסי מין ביום שישי יצאנו למועדון כשחזרנו הוא רצה אך אני לא הייתי בעניין ואז הוא אמר שבסוף הוא ילך ויחפש בחוץ יום שבת בבוקר קמתי ומיד אמרתי לו שהיום אני אפנק אותו ויהיה כייף אך שהגיע הרגע הוא החליט שהוא לא רוצה והוא רוצה להעניש אותי על כל התקופה שלא נתתי לו אמרתי לו שהוא חייב להוריד את הכובע ושאם נמשיך ככה אף פעם לא נצליח לשקם את המערכת הזו כי כשהוא רוצה לא בא לי ועד שבא לי הוא לא רוצה כנקמה נימאס לי אני מרגישה שאני נמצאת עם ילד בן חמש מיום ראשון הוא בא מהעבודהנכנס לחדר שינה רואה טלויזיה ולא מדברים סתם הכל סתם שאלתי אותו מה יצא לו ממה שהוא עושה הוא טוען ש נקמה זה מה שיצא לו על כל התקופה שהוא התענה נקמה הוא רוצה אם הייתה לי חברה בסיטואציה הזו הייתי אומרת לה קומי לכי לך לדרכך פיתחי דף חדש מספיק עברת איתו כמה שהוא השתנה וניסה באמת למשקעים שלכם אין עתיד אם גבר שאת חיה איתו קורא לך שמנה ונגעל מהבטן שלך וזורק עלייך תפוז לפנים שהוא עצבני אז מה נישאר ??? אחרי כל זה יבוא לך להיות איתו ביחסים אינטימיים??? גם כשאני מדברת על פרידה הוא מתעצבן ואומר למה מה קרה שמשהו אחר יהנה ממך כשאת תיהיה רזה כי הוא יודע שאני עומדת לעבור ניתוח לקיצור קיבה . אין לי כוח אזלו לי הכוחות לכל השטיות האלו אני מרגישה שהתבגרתי והוא מחזיר אותי אחורהועוד לסרט טורקי בלי תוכן.ליפני שהכרתי אותו אהבתי לצאת לבלות אהבתי את החיים הייתי מתופחת פחות 40 קילו מהיום חברים חברות וכו.... אולי בתוך תוכי תמיד פחדתי שלא אמצא את האחד ואז שהוא הגיע נאחזתי בו בשניים אני לא יודעת אבל משאני איתו כל הבטחון העצמי ירד לי אני מתבוננת במראה ורואה את מה שהוא רואה ניגעלת מהגוף שלי ואיבדתי כל צלם נשיות בתוכי כמו גבר אני מרגישה עזרי לי בבקשה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית יקרה
יעל צ'רניאק05/02/2009אני שומעת את החיות שבך שרוצה לפרוץ מבעד לשכבת הכבדות.
את מתארת תהליך שעברת ב7 השנים האחרונות
מצד אחד השגת בטחון והשקטת את הפחד שלא תמצאי את האחד,
מצד שני את מתארת מצב בו אתם כבר לא מעניקים אהבה זה לזה, יש דחיה גועל וחוסר קבלה, רצון לנקום, לא מדברים, הכל סתם, התייחסות לא מכבדת,
את כותבת שליפני שהכרת אותו אהבת לצאת לבלות אהבת את החיים היית מתופחת פחות 40 קילו מהיום חברים חברות וכו....
את מרגישה שהתבגרת.
מה השתנה מאז שהכרת אותו ועד היום?
מה בכל זאת מחזיק אותך שם?
האם את שם רק מתוך הרגל, ופחד שלא תמצאי מישהו אחר?
האם יש משהו שבכל זאת חי בינכם , ניצוץ של רצון הדדי שניתן ללבות אותו?
מהם הגבולות האדומים שלך?
איפה את שמה את הגבול שלך לאיך שהוא יתנהג כלפיך?
מי את, כשהוא זורק עליך תפוז ונגעל מהגוף שלך? (נעלבת, פגועה, כועסת? )
מי את רוצה להיות בזוגיות?
האם אתם רוצים להיות ביחד זה עם זה או רק פוחדים להיות לבד ובאי וודאות?
לחברתך היית מייעצת: קומי לכי לך לדרכך פיתחי דף חדש מספיק עברת איתו כמה שהוא השתנה וניסה באמת למשקעים שלכם אין עתיד אם גבר שאת חיה איתו קורא לך שמנה ונגעל מהבטן שלך וזורק עלייך תפוז לפנים שהוא עצבני אז מה נישאר ??? אחרי כל זה יבוא לך להיות איתו ביחסים אינטימיים???
אם הכל היה אפשרי - האם היית פותחת דף חדש?
מה תוכלי ללמוד על עצמך מתוך הקשר הזה?
איזה שיעור או למידה היחסים האלו מספקים לך בחייך?
את ניצבת בפני בחירה - ובחירה כזו אף פעם אינה קלה.
את צריכה לקחת אחריות מלאה על חייך, בריאותך הנפשית, עליך להיות שלמה עם ההחלטה שתקבלי.
התשובות הן אצלך ורק אצלך
הקשיבי לעצמך
הקשיבי לרצונותיך, ללבך,
התבונני במה שמגיע לך
על מה את לא מוכנה לעבור לסדר היום?
מה צריך להשתנות על מנת שתרגישי טוב בזוגיות?
האם את יכולה להעלות בדעתך ולדמיין שתרגישי טוב בקשר שלך - הכוונה לא לרגעים בודדים, אלא ביומיום.
האם את יכולה לראות סיטואציה בדמיונך בה את שמחה, מאושרת וחיונית בזוגיות?
האם תוכלי לדמיין זוגיות אשר מעצימה אותך, מכבדת אותך ותומכת בך?
זוגיות שמגדילה אותך ולא מקטינה אותך?
האם את מוכנה לקבל את עצמך כמו שאת ולהיות עם מישהו שמקבל אותך כמו שאת?
איזו זוגיות את רוצה ליצור בחייך? עם מי?
מה את רואה מכל זה? מה התבהר לך?
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנורית היקרה
דנה12/02/2009את כותבת וכותבת ואף אחת פה באתר לא עוזרת לך. את לא שמה לב שרק שואלים אותך שאלות כל הזמן. הן עושות זאת כדי שאנשים יתקשרו אליהן וישלמו להן בעד זה כסף. ולעניינך. תעזבי את הבחור שאת חיה איתו. הוא מתייחס אליך כמו לכלב ואת ממש לא כזאת. אני יודעת מזה בדיוק. גם אני חוויתי זאת. תזרקי אותו לעזזל ונראה אם הוא ימצא פריירית כמוך. תעזבי אותו ותתחילי לדאוג לעצמך, תעשי דיאטה את מסוגלת, תתחילי את החיים מחדש, תתיפיפי כשתתחילי לרזות. תגלי את העולם מחדש, מה עדיף להמשיך לחיות בתוך הבור ביוב השחור הזה? תצאי ממנו תשמעי לי, את לא תצטערי על כך. תטפלי בעצמך, תרזי תקני בגדים חדשים תבלי עם חברות ומבטיחה לך שהמזל יבוא. אל תפחדי ואל תתני למישהו אחר לשלוט עליך. יש לך חיים שקיבלת במתנה ותנצלי זאת עד הסוף. מאחלת בהצלחה מכל הלב. באהבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך דנה,
עדה מורג14/02/2009אני מוחה על ההתבטאות שלך לגבי העבודה המסורה שיעל ואני עושות כאן.
הפורום הזה מוגדר כ"קואצ'ינג זוגיות" ולא כיעוץ זוגי (יש פורום אחר כזה).
מעצם הגדרתו אימון אינו מספק עצות מן הסוג שאת סיפקת.
מטרת האימון הוא להרחיב נתיבי חשיבה, להרחיב זוויות ראיה ולאפשר לשואל או לשואלת
להתבונן על עצמו, על דפוסי הפעולה שלו ולבחור בדרך המתאימה לו.
תפקידנו כמאמנות הוא לשאול שאלות מאתגרות ולהביא את האדם לחשיבה יצרתית.
אני רוצה גם להוסיף שאנחנו עושות פה עבודה בהתנדבות ותורמות מזמננו כדי לענות תשובות
מעוררות השראה אצל השואל.
אני גם רוצה להדגיש כי איו לנו כוונה לגרום לאנשים להתקשר אלינו "בשביל הכסף" (כפי שאת מתבטאה).אני יכולה גם לבשר לך שאני תורמת לכל מתאמן שמגיע אלי, 5 שיחות ללא תשלום.
מקווה שהבהרתי לך את כוונותינו ואת תרומתנו האמיתית.
שבוע נפלא!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהדנה27/01/2009
לפני כחצי שנה גיליתי מספר הודעות בטלפון של בעלי שהוא כתב למזכירה בחברה שעבד בה. הנ"ל החליפה את המזכירה שיצאה לחופשת לידה כחודש וחצי. כששאלתי אותו מה זה, הוא ענה שזה סתם ובגלל שהיא איבדה את הטלפון שלה והכל היה קשור לאותו נושא. לאחר כמה ימים קיבלתי פירוט שיחות ולתדהמתי גיליתי שהוא מדבר איתה שעות אפילו בימים שהיה בחופש. התקשרתי למנהל שלו ואמרתי לו שיבקש מהמזכירה לנתק כל קשר עם בעלי והוא עשה זאת ובמקביל הודעתי לבעלי שאני יודעת הכל על הקשר ביניהם ואני לא רוצה להמשיך לחיות איתו. בדיעבד לא ידעתי מה עומק הקשר ואולי גם לא רציתי לדעת. הלכתי לייעוץ אצל פסיכולוג ולא קיבלתי ממנו את הכלים להתמודד עם זה כל כך או שלא ידעתי. המצב היום בבית, בעלי התנצל על מה שקרה ואמר שזה היה רק דיבורים על סתם נושאים על ההורים שלה ושלו ועוד ולא היה קשר רונטי ועושה היום כל מאמץ להיות בסדר, הוא רגוע אין ביננו כמעט ויכוחים והזמין לנו צימר ביום הנישואים ועשה לי הפתעה ביומולדת שלי ועושה הרושם שהוא מצטער מאד על מה שקרה ולא מעוניין כלל לפרק את התא המשפחתי. אני נשארתי חולה למרות שהסכמתי להשאיר את הקשר וגם בגלל הילדים (קטנים) ואולי למרות ש"סלחתי" אני לא מצליחה לשכוח ומתעוררת בלילות ונזכרת בהודעות שכתב וחושבת אולי הוא נשאר איתי סתם אולי אין ביננו אהבה, אולי הוא עדיין משקר? אנא עזרתך מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך דנה יקרה
עדה מורג27/01/2009אני שומעת את הכאב, את תחושת הנבגדות, את הבלבול אם להישאר או ללכת....ואני בהחלט יכולה להבין. יחד עם זאת, על מנת שניצור בהירות במציאות שלך אני מבקשת לשאול אותך מספר שאלות:
מה היה טיב היחסים שלך עם בעלך לפני האירוע?
אני מבינה שאתם מספר שנים ביחד ויש גם ילדים. האם זה נכון?
מה היתה רמת האמון שלך בו?
אני חווה שחיפוש שיחות בטלפון שלו הוא משהו המעיד על חוסר אמון.
האם היו אירועים קודמים שהעלו את חשדך?
איך היית מרגישה אם הוא היה בודק שיחות בטלפון שלך?
מהי רמת התקשורת ביניכם? מה היה לפני האירוע? מה עכשיו?
אם רמת התקשורת היתה טובה מספיק - האם היה צורך לפנות למנהל כדי להרחיק את המזכירה?
איך בעלך הרגיש אם פניה שכזו? האם חשבת מה זה יעשה לו?
את מספרת שבמקביל הודעת לו שאת יודעת על הקשר ושאת לא רוצה לחיות איתו יותר.
האם מוכר לך שאת עושה החלטות חשובות מן הסוג הזה במהירות כל כך גדולה?
האם החלטת על כך מבלי לבדוק האם באמת היה קשר רומנטי או לא?
את אומרת שלא רצית לדעת.....
האם את לא רוצה לחיות איתו בגלל האירוע הזה בלבד? או שמא יש עוד סיבות?
איך היית מרגישה אם בעלך היה מודיע לך שהוא רוצה לעזוב , מבלי לערוך שיחה רצינית על הסיבות?
אני מזמינה אותך דנה , להסתכל על דפוסי הפעולה שלך.
עד כמה את בודקת את המציאות לעומקה? עד כמה התגובות שלך נובעות מפירושים שלך,
מחשדנות? עד כמה את פזיזה בהחלטותיך? עד כמה את זו שקובעת בזוגיות שלכם?
אני שומעת גם שבעלך התנצל ומנסה לשפר את היחסים בבית.
האם יש בך נכונות לסלוח ולהמשיך יחד? האם את אוהבת את בעלך?
האם את יכולה לקבל שגם אם בעלך התכתב עם מזכירתו - וגם אם היה ביניהם קשר אישי כלשהו -
זה עדיין לא אומר שום דבר לגבי הרצון שלו לקיים את התא המשפחתי שלו ולשמור על יחסים אוהבים איתך?
על השאלה "האם יש ביננו אהבה" רק את יכולה לענות....האם היתה ביניכם אהבה קודם?
האם את מוכנה להילחם על האהבה ביניכם?
האם אתם מטפחים את האהבה? מה את עושה כדי לקרב אותו אליך באהבה?
האם החשש שהוא משקר מגדיל את האהבה? או מכבה אותה?
האם הוא באמת משקר?איך את יודעת?
מה תוכלי לעשות כדי להתגבר על החשד ולהגביר את האמון שלך בו?
דנה יקרה, אני מקווה שהצלחתי לעורר בך את השאלות הנכונות כדי שתוכלי להוביל את הקשר ביניכם
למקום הנכון לשניכם ולילדים. אני בטוחה שהתבוננות בעצמך תיצור את הבהירות הדרושה ואת תקבלי את התשובות הנכונות עבורך.
בהצלחה,
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדה בוקר טוב
דנה28/01/2009קראתי את תשובתך אלי ואני מודה לך על כך ולהלן תשובות לחלק משאלותיך, אני ובעלי ביחד למעלה מ16 שנים ויש לנו 3 ילדים. היחסים ביננו היו בגדר בסדר בזמן האחרון לא מעל ומעבר. יחסים, נראה לי כמעט כמו לכל זוג נשוי, פעם עליות ופעם ירידות אבל לאחרונה לפני המקרה הקשר היה מן קשר של "הרגל" אחד לשני. אהבתי את בעלי מאד לפני המקרה והוא האחרון שחשבתי שיעשה מעשה כזה, הוא בחור שקט ומי שמכיר אותו לא היה מתאר לעצמו שהוא יעשה זאת. אפילו החברה הכי טובה שלי לא האמינה לי כסיפרתי לה על כך. הייתי חייבת ל"שפוך" את הלב למישהו. בגלל זה נורא נורא נפגעתי ובאמת התחלתי לחפש מה אצלי לא היה בסדר, בהתנהגות שלי אליו, ביחס שלי אליו, ועוד. אבל אני חושבת שאם משהו לא בסדר בבית או בכלל, צריך לבוא ולדבר על כך לנסות לפתור את הבעיה ולא לחפש פתרון בחוץ. היחס הזה היה הדדי לשני הצדדים. חיפשתי לו בטלפון מכיוון שבזמן האחרון כל פעם שהתקשרתי אליו הייתה שיחה ממתינה שעות ואף פעם לא טרח לענות לי. הוא ידוע בכך ששונא מאד מאד לדבר בטלפון, לא משנה עם מי ואז עלה בי החשד גם בגלל היחס המזלזל שלו אליי, כל דבר שאמרתי היה כועס ומגביר את הטונים. התחלתי לפחד לדבר איתו מכיוון שידעתי מה תהיה התגובה לפעמים העדפתי לשתוק. גם לילדים לא היה לו "עצבים" וסבלנות. בפעם הראשונה שהתקשרתי למנהל שלו אדם מקסים, הוא אישר לי שבאמת הבחורה הזו כך וכך וכך(אני לא רוצה לפרט באינטרנט) אז עשיתי אחד ועוד אחד וגיליתי שזו אכן היא וידעתי בוודאות שהמסר שהיה בהודעות הוא די רומנטי ולא בגלל עבודה. זה בולשיט שגבר מדבר שעות עם בחורה בת 24 בגלל עבודה. אפילו הפסיכולוג אמר: על מי הוא מנסה לעבוד?!. כשהצגתי בפניו את שמה כבר לא היתה לו ברירה והוא הודה. לא ציפי בכלל לתגובה כזו מצידו. הוא ירד על הברכים ומירר בבכי שהוא מצטער שהוא טעה טעות נוראית שבחיים הוא לא יחזור על זה. אבל כשהגיע פירוט הטלפון זה השלים לי את כל הפאזל. נכון שהיחסים שלנו לא היו בשמים אבל זו לא הילה ללכת לבגוד. תאמיני לי שאם הייתי מקבלת ממנו יחס טוב הייתי מחזירה כפליים, זה באופי שלי. נכון להיום, אני משתדלת מאד לגרום לכך שהקשר שלנו לא יהיה רגיל, שיהיה מעניין עם יותר פתיחות יותר תשומת לב יותר אהבה (למרות שכמעט ונגמרה לי אחרי המקרה) תמיד אמרתי לו: "כשאני יפסיק לקנא בך אז תתחיל להתעצבן" אבל מאד קשה לי, למרות שבאמת הוא משתדל והוא רגוע, אין מה להשוות בכלל למה שהיה לפני המקרה, קשה לי אני נזכרת בדברים שרשם לה במיוחד בהודעה האחרונה ואני אומרת לעצמי: למה בכלל מגיע לו שאני יתייחס אליו, זה לא מגיע לו?!!! ולפעמים אני אומרת לעצמי שהרבה נשים חוו זאת גם והמשיכו הלאה, עדיף שתסתמי. אנא עצתך. תודה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדה מדנה
דנה28/01/2009רציתי להוסיף גם שהוא מחק את כל ההודעות ששלח ואת כל השיחות שדיבר איתה ורשם את הטלפון שלה בזכרון על שם של גבר שעובד איתו וולדעתי זה הסימן הגדול שהוא פחד שידעו כי מי שמסתיר סימן שעושה משהו לא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה יקרה
עדה מורג29/01/2009מהמשך הסיפור אני מבינה שאת עדיין מאד עסוקה בעבר ובמה שקרה.
יחד עם זאת אני מוקירה אותך על המאמצים לשפר את הקשר עם בעלך.
השאלה החשובה היא איך את רואה את העתיד שלך יחד עם בעלך?
מה יתמוך בך לשים את העבר בעבר ולא להתעסק בו יותר?
מה ישפר את התקשורת ביניכם?
מה יגדיל את הקרבה ויחזק את האמון?
על מה את יכולה להוקיר את בעלך?
האם את יכולה לסלוח לו מעומק הלב?
האם יש משהו שאת רוצה לסלוח לעצמך?
האם יש משהו שבגללו היית רוצה לקבל את סליחתו?
האם חשבתם על עזרה מקצועית ? טיפול זוגי? אימון זוגי?
אם את זקוקה למידע בנושא זה את מוזמנת להתקשר.
מאחלת לך ימים רגועים של אמון ואהבה
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצהקטנה
אמנון הראל03/04/2009דנה יקרה. במקרה שלך אין הרבה מה לעשות ניראה שאכן בעלך דובר אמת ואת אכן סלחת לו. עכשוו הבעיה היא.את עים עצמך. לכן את צריכה לשתף מישהי או מישהו שאת מאמינה בהם.ובכול פעם לשתף אותם במה שאת מרגישה או חולמת עד שעים הזמן הכול יעבור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה21/01/2009
זה לא הפורום המתאים, אבל בכל זאת. אני בת 53 נשואה פלוס 3 ילדים. לחרדתי גיליתי כי לבעלי ילד מחוץ לנישואין עקב בגידה של 3 שנים.הילד כיום בן 3 .הוא אינו מכחיש את הבגידה טוען שאין לו כיום שום קשר מיני אם האשה. הןא רק רואה אותה כשהוא מגיע לבקר את הילד.הוא מתעקש להישאר בקשר אם הילד (הוא חתם על אבהות) ורוצה לראות אותו פעם בחודש למרות התנגדותי..רוצה לשקם את יחסי הזוגיות שלנו במקביל. לא מוכן לשמוע בכלל על אופציה של פרידה ממני אני מבולבלת האם יש למקרה כזה סיכוי? איך אפשר אם בכלל להתגבר על מכה כזו?אנא עזרתכים הדחופה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה יקרה
יעל צ'רניאק22/01/2009אני מבינה את בלבולך, את כאבך ואת הפגיעה הקשה באמון שלך לאורך 3 שנים של הסתרה ממך.
יש לך בחירה לעשות.
יש פה הרבה דברים שצריך להתבונן בהם:
מה היה טיב היחסים בינכם (לפני שנודע לך העניין)?
מי את בקשר עם בעלך, באיזו הוויה את? (שמחה, חיה, מקשיבה, מבינה, ממורמרת, כואבת)
איזו אדם את רוצה להיות? (אוהבת, רגועה, בוטחת או כל מה שעולה בראשך)
מה את צריכה כדי להיות האדם שאת רוצה להיות? מה יתמוך בך?
באילו יחסים היית רוצה להיות?
האם תוכלי לסלוח לבעלך על שבגד באמונך ובמשפחתו?
את שואלת אם יש למקרה כזה סיכוי.
כרגע הסיכוי היחיד תלוי בך,
האם תוכלי להמשיך לחיות עם בעלך?
האם תוכלי להאמין לו ולסמוך עליו?
האם תוכלי לשים את מה שהיה מאחוריך ולהמשיך לאור מה שהיה, לשקם את היחסים בינכם?
האם את אוהבת את בעלך?
האם היית רוצה להשאר ביחד?
אולי תחליטי שאת רוצה להתייעץ עם איש מקצוע: מטפל זוגי, מאמן, או פסיכולוג, אולי טיפול זוגי.
הרשי לעצמך לפרוק את הרגשות שלך, במקום שלא יפגע בעוד מישהו
המציאות היא שיש לו ילד, זה מאד כואב ולכן ההתיחסות באה מהרגשות הפגועים,
מהו הפתרון הנכון ביותר למצב המורכב הזה, בלי שעוד מישהו יפגע,
האם תוכלי להתעלות מעל הכאב שלך ולראות את טובת הילד השני.
מצאי לך מקום לעבד את כל הדברים הללו (לבדך, בכתיבה , עם חברה טובה, משפחה, או עם איש מקצוע ), הביעי את כאבך, שחררי אותו ממך.
נסי לראות מה את רוצה!!!
מה נכון לך
מה נכון למשפחה שלך.
עכשיו זה הזמן שלך לקבוע את החוקים, אולי את צריכה זמן לחשוב על זה ולעכל זאת, אולי את כבר יודעת מה נכון לך.
הרשי לעצמך ללכת אחרי הלב , אחרי מה שנכון עבורך.
תזכרי שכל קושי בחיים יכול להצמיח אותנו למקום גבוה וטוב יותר, אם נתמקד בשיעור שהקושי בה ללמד אותנו, וברצון שלנו לנוע קדימה.
מקווה שעזרתי
בברכה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץליאל18/01/2009
יש לי חבר מזה כשנה אני אוהבת אותו מאוד והוא אותי הוא הראשון שלי מבחינת סקס היו לו שני מערכות יחסים רציניות(יש לציין שאני בת 21 והוא בן 23 ) והוא לו המון אבל המון יזיזות אני לא יודעת למה אבל ממש מפריעה לי המחשבה שהיו לו המון בחורות ,זה מתסכל אותי וגורם לי לקנא ביחוד שהוא זה שבתל אותי ,לפעמים אני תוהה עם עצמי האם הוא סיפר לי את כל זה כדי לגרום לי לקנא? אני נראית הרבה יותר טוה ממנו ,תמיד שאנחנו יוצאים נועצים בי מבטים ומתחילים איתי לפניו הוא מאוד אבל מאוד קנאי כלפי ,הייתי דוגמנית וכיום הוא לא מוכן בכלל שהעסוק במקצוע הזה ,מפריע לו לדעת שהיו לי 2 חברים שישנתי איתם וכמובן שעושים מעבר לכך עוד כמה דברים (מלבד סקס) הוא לא אוהב את העובדה שאני מחבקת ומנשקת ידידים ,אני לא יודעת אם זו קנאה נורמלית או לא הוא אמר לי פעם שהוא יוצא איתי ומשוויץ בי ,מפחיד אותי לדעת שהוא עוד גבר שיוצא איתי בגלל המראה כל הזמן חששתי מזה לכן לא נתתי לאף גבר לגוע בי יש לי המון שאלות לגבי הזוגיות הזו כי זו הזוגיות הרצינית הראשונה שלי ,הוא הוכיח לי מס' פעמים שהוא רציני מאוד ואפילו חושב על חתונה אבל אני מרגישה לפעמים שאנחנו במין קטע כזה של לגרום אחד לשני לקנא הוא מספר לי כמה הוא "דפק בחורות " מצד שני הייתה לו חברה ממש מכוערת וטיפשה ששאלתי אותו למה בכלל הוא יצא איתה הוא אמר שבהתחלה זה היה רק בשביל הסקס תמוה לא? הרי אם כולן רוצות לשכב איתך מה אתה צריך משהי מכוערת ועוד מחויבות בשביל סקס? דיברנו איזה לילה והוא אמר לי שהוא מטער שהוא בזבז את זמנו על בחורות כאלה ושהוא לא מצא אותי מזמן הכרצתי לבן דוד שלו חברה והבן דוד סיפר לה שאף פעם החבר שלי לא השקיע בבחורה כמו שהוא משקיע בי ואף פעם לא היה מאוהב במשהי כמו שהיה מאוהב בי ,וחברה שלי סיפרה לי את כל זה שמחתי לשמוע זאת אך עדין אני מאוד מפוחדת לחיות עם המחשבה שאולי אני משלה את עצמי לגבי הזוגיות יש לציין שאני חייה אצלו ועל חשבונו ,הוא לא רוצה לקחת ממני שקל ,הוא טוען שאם אני יעזוב אותו אין לו מה לחיות ,אני התרשמתי מגברים שלא קשה להם להרבות במילים , יש לי עוד המון מה לכתוב האם ישנה אפשרות להתייעצות דרך הטל' ? אני מאוד אשמח אשמח לקבל תגובות מאנשים עם נסיון מה הם חושבים על הזוגיות הזו אהבה וסקס יש והמשובח ביותר כל השאר אני מעבירה לשיקולי המקצוענים אנא עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל יקרה
יעל צ'רניאק19/01/2009
אני שומעת את העומס של הדברים, את כותבת על הקינאה בינכם, על שאלת הרצינות בנוגע לקשר, על הקשר בין המראה החיצוני והיחסים בינכם, על המגורים המשותפים על חשבונו,
ויש לך עוד המון מה לכתוב...
דבר אחד למחשבה - האם את מסתכלת קדימה בקשר הזה או אחורה על מה שהיה.
האם את רוצה ליצור משהו חדש וטוב בינכם ומוכנה לשחרר את העבר ואת מה שהיה לפני שהכרתם?
את מוזמנת להתקשר אליי ונשוחח
בברכה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..נופר11/01/2009
היי (: אני וחבר שלי החלטנו ללכת לסקסיולוג ורצינו לדעת איך זה הולך , כמה זה לשעה , כמה טיפולים עם יש בחולון בת ים או ת"א ועם יש טלפון שלהם אני יודה לך עם תעזרי לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר יקרה
יעל צ'רניאק12/01/2009יש מגוון של סקסולוגים אולם הייתי מציעה לך לפנות קודם לייעוץ .
קיים בחולון מקום בשם "תוסס" המטפל בבני נוער, יעוץ והדרכה וטיפול בכל הקשור ללבטים בינו לבינה, תפקוד מיני וכו' תוך שמירה על סודיות מוחלטת וללא תשלום .
שירות זה יכול גם להפנות אותך לגורמי טיפול נוספים.
הטלפון של "תוסס": 03-5045462
הם נמצאים ברחוב יוטבתה 9א' ליד מכללת "טומשין" בחולון.
אני בטוחה שהם יוכלו לעזור לך - תתקשרי אליהם!
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נופר12/01/2009תודה על העזרה , אבל אני מאוד מתביישת מה אני צריכה להיתקשר ולספ להם הכל בטלפון ? זה די מביך אותי שיראו בי בכזה גיל שאני כבר באה להתייעץ אני בת 17 וחצי והוא 20 וחצי אני מתביישת =\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנופר יקרה
יעל צ'רניאק12/01/2009אל תדאגי,
את לא צריכה לספר להם שום דבר בטלפון,
פשוט לקבוע איתם מתי תוכלי להגיע
בעקרון המרכז שם פתוח ביום ב' (היום) בין השעות 15:30 - 18:30
את יכולה גם להגיע ללא תיאום מראש
הפגישה היא דיסקרטית לגמרי עם בעל מקצוע מיומן
הם שם בשביל לעזור לך !
הם עובדים עם בני נוער בגילך, הם בדיוק שם בשביל זה!
אז למרות שאת מתביישת אני באמת חושבת שזה הצעד הנכון ביותר שאת יכולה לעשות
פשוט תגיעי לשם ותדברי איתם.
בהצלחה!
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הכל
נופר12/01/2009אני יכולה להגיע לשם עם חבר שלי נכון ? כי אני ממש מתביישת להסביר לו איך הכיחסי מין שלנו ושחבר שלי גומר די מהר ולא יכול לשכב הרבה פעמים רק פעם אחת ביום וכל אלו זה די מביך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי
יעל צ'רניאק12/01/2009את יכולה להגיע עם חבר שלך, אין שום בעיה
אתם יכולים להגיע עכשיו עד 18:30
בהצלחה!
אני בטוחה שהם יוכלו לעזור לך
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)