פורום יעוץ זוגי ודייטינג - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    נטלי
    06/07/2009

אני בקשר מעל לשנה עם בחור שאנו מכירים כבר למעלה מ3 וחצי שנים, אני אתן את הקע כי אני מוצאת לנכון להזכיר אותו, אולי זה קשור לנושא. הכרנו לפני הזמן האמור לעיל, התחלנו לצאת, ולאחר כמה פגישות זה נפסק כי הוא טס לחו"ל לתקופת זמן ארוכה, בזמן הזה שהתחלנו לצאת,הרגשות נוצרו מיידית והייתה משיכה משני הצדדים. לאחר מכן דרכנו נפרדו, כל אחד מצא בן זוג אך עדיין נשארו בקשר, לא נאמר ידידים, אלא התעדכנות מדי חודש ולפעמים קצת יותר. הבעיה עכשיו, לאחר שנה לא קלה, של ויכוחים וריבים, עצבים, בכי וכל יתר המינוסים שרק יכולים להיות, אנחנו לא מוצאים את עמק השווה, מקום שבו שנינו יכולים להתרפק איש על רעהו, לתמוך ולעזור, וכל זה נאמר למרות שיש אהבה מטורפת בנינו, דאגה,רצון טוב, אכפתיות. ממש מטרידה אותי העובדה שגם לאחר זמן של שנה +, אין אין ההבנה שצריכה להיות בקשר, את המקום בו ניתן לפרוק עול, לחפש מקור תומך שאכן יבין אותי וירגיע. הוא חש בדיוק כמוני, ואנחנו נמצאים במשבר כבר כמה חודשים טובים וזה רק הולך ומחמיר,אף אחד לא רוצה לסיים את המערכת יחסים כי אי שם בתת מודע אנחנו רואים עתיד מבריק אחד עם השני, ואף לפני כמה זמן ראינו את האפשרות לחתונה. (שנינו בגילאי 22 ו25). אני כבר לךא יודעת מה לעשות כדי לשפר את המצב, לכל אחד מאיתנו אופי חזק, ורצון להיות המנהיג או השולט, כל אחד עומד על שלו ועל דעתו , ולעיתים מפספס את נקודת השני. זה כבר הגיע למצב שברגע שאנחנו נפגשים עם אחרים ולא ביחד, כל אחד מאושר יותר לבד, כי אז אין את הפחד שנריב גם יום, שגם היום יהרס, וכשרבים, אחד הדברים שכל כך מפריעים לי שהוא פשוט נאטם וכל כך אדיש ולא אכפתי שאני מפקפקת ברגעים אלו באהבתו, ברצון שלו להמשיך,ולי יש את הרצון הזה. אולי אדם חיצוני יוכל להצביע על בעיה כלשהי, שאני מפספסת, אולי גם ההמלצה תהיה לסיים את הקשר, או לתת כלים להמשיך אותו לדרך אחרת, טובה יותר, של בני זוג ולא מכרים, את היכולת לממש את הפוטנציאל האדיר שיש לנו ביחד, ואנחנו שנינו יודעים שיש, אנחנו פשוט לא יודעים להביא אותו לידי ביטוי, לשים את האגו בצד ולתת לשני להיכנס, תחת מעטפת המגן.

אני מצטערת על האורך, פשוט היה לי חשוב להסביר את הכל, על מנת שאוכל לקבל חוות דעת מדוייקת על סמך העובדות והרגשות.
    אני מאוד מודה מראש, המשך יום נעים,נטלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• נטלי יקרה

עדה מורג
    06/07/2009

החוויה הראשונית מדבריך הוא שטף אינסופי של מילים שמעידות על הבלבול בו אתם נתונים.
    האם אני צודקת?
    לא ברור לי מה מצב הקשר: האם אתם בזוגיות? או שמא עדיין מוגדרים "ידידים"?
    האם לכל אחד יש בן /בת זוג אחר?
    מה שכן נשמע בבירור - ואת אומרת את זה יפה בסוף דבריך:
    יש פוטנציאל אבל "אנחנו פשוט לא יודעים להביא אותו לידי ביטוי, לשים את האגו בצד ולתת לשני להיכנס, תחת מעטפת המגן."

יקירתי, זוגיות זה מגרש המשחקים האולטימטיבי להתגברות על אגו.ואתם כנראה משחקים בו יפה.
    מכיוון שבן זוגך איננו איתנו בשיחה, אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות להתבוננות:

מהן רגשותיך האמיתיים כלפי הבחור?
    מהו הפוטנציאל שאת מזהה?
    איך את מדמיינת איתו זוגיות לאורך זמן?
    איזה ערכים יהיו בזוגיות שלך-שלכם?
    מי את רוצה להיות שם?(דעתנית, יודעת, מתווכחת, מתגוננת או שמא מקשיבה, אוהבת, מקבלת דעה אחרת, מתפשרת כשצריך.......)
    מאיפה הצורך במעטפת מגן? כיצד תוכלי להיפרד ממנה?
    האם תוכלי באמת באמת לעשות מקום לבן זוגך בתוך המעטפת הזו?

נטלי, מהמקום של האימון, אני מאמינה שאיננו יכולים לשנות את האחר. אנחנו יכולים רק להשתנות בעצמנו. שינוי שלך יגרור גם שינוי שלו, בהתיחסות שלו. נסי ותיווכחי.
    תקשורת טובה, פתוחה, רגועה, הוגנת, אוהבת.... היא בסיס הכרחי לזוגיות.
    אינני נוהגת לתת המלצות על סיום קשר או בעיות בקשר.
    אני רק מזמינה אותך להתבוננות, לעבודה כנה ורצינית על מנת שתוכלו להוביל את עצמכם ואת הפוטנציאל לידי מימוש.

מאחלת לך חיים מלאי אהבה,
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נטלי
    06/07/2009

עדה, שלום
    קודם כל אני מודה לך על התשובה

שנית, אנחנו לא בקשר ידידותי אלא במערכת יחסים רומנטית, עם מחוייבות, בני זוג.
    שנית, כן יש בלבול עצום לגבי העניין, שלא נותן מנוח.

אענה עכשיו על השאלות שהצגת בפני:
    1. רגשותיי האמיתיים, אני מאוהבת בו כל כך, ובתוך תוכי אני עדיין חושבת שהוא האחד
    אני יודעת שאני אוהבת אותו.
    2. הפוטנציאל שאני מזהה- ענק. מערכת יחסים מעולה,אהבה גדולה, אני רואה את עצמי
    מתחתנת איתו, ובהחלט יכולה לראות בו את אב ילדי העתידיים מאוד.
    3. זוגיות לאורך זמן, אני מדיימנת שיחות נפש עמוקות, דאגה, כתף תומכת, הזדהות והבנה עמוקה,
    אני מדמיינת שאנחנו נבין אחד את השני דרך מבט אחד בעיניים,
    נלך מחובקים גם אחרי 5 שנים ביחד, בעת צרה נפנה ראשית אחד לשניה בין אם למענה או תמיכה
    4. הערכים שיהיו בזוגיות- הבנה, דאגה, אכפתיות, שלא תהיה אגוצנטריות, פשרה, וכמובן אהבה.
    5. מי אני רוצה להיות? קודם כל אני רוצה להיות נאהבת, אני רוצה להיות זו שתשמח אותו,
    שיבוא אלחיה למשענת, אני רוצה להיות מסוגלת לוותר כשאין ה קריטי מבחינתי,
    לראות גם את הצד שלו, להבין את העמדה שלו, אני רוצה להיות זו שתראה לו אהבה,
    ולא אקח את זה בתור הפגנת חולשה .
    6. הצורך במעטפת מגן? גדול מדי אצלי, יש בי פחד לא מובן שברגע שאני אפתחת ואהיה יותר חמה ואוהבת, ירבו הסיכויים לפגיעה, לעלבון. ברגע שאני לא משתפת אותו והוא אותי, אין אחריות על כלום,
    אין את המצב שבו אנחנו תמיד צריכים להיות שם, וזה קושר פחות.
    אין לי מושג כיצד להיפרד ממנה, ואני יודעת שזה אחד המקורות הכי גדולים לבעיות גם אצלי וגם אצלו,
    אבל אני מדברת רק על עצמי, אין לי כלים להתמודד עם החומה הזו, אני אפילו לא יכולה להגיד בוודאות שיש לי כבר מוכנות רגשית להפיל אותה לחלוטין.
    6. בתוך מעטפת המגן, יש מקום לבן זוג, אך הוא קטן מאוד.
    והשאיפה שלי, היא,
    שהוא ספציפית, יהיה חלק אינטגרלי מהחיים שלי, שבאמת יהיה החצי השני.

אבל איך באמת יודעים שהוא האחד, הקטע הקיטשי והבנאלי הזה,
    איפה אמורה להידלק אותה נורה, שלפיה אדע שזה הוא.
    שאני במקום הנכון?

שוב, אני מודה על תשומת הלב,
    נטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי יקרה

עדה מורג
    12/07/2009

קודם כול אני מתנצלת על העיכוב בתשובה, פשוט לא ראיתי את ההמשך שלך...
    ולעצם העניין.....
    נראה לי שמעצם מתן התשובות שלך נוצרה בהירות לגבי רגשותיך, לגבי מקומך בקשר, לגבי העתיד האפשרי.
    יחד עם זאת בתשובה מס.6 את מודה שעדיין אין מספיק מקום עבורו מתחת למעטפת המגן שלך ואת מעלה שאלות "בנליות וקיטשיות"(על פי הגדרתך) של איך יודעים.
    אני רוצה לשאול אותך....מה יתן לך לדעת היום אם הוא אכן האחד?מה יוכיח לך היום שאת אכן במקום הנכון?
    זוגיות היא מערכת דינאמית שמאפשרת צמיחה אישית ומשותפת.
    האם את מרגישה היום שיש לך לאן לצמוח בתוך הקשר הזה?
    האם בקשר הזה תוכלו להתגבר על משחקי האגו?
    האם תצליחי לשים את הפחד בצד?

אם הקשר נכון לך לעכשיו , היי שם כול כולך .
    מיותר לומר שאין תעודת ביטוח....על מנת לפתח ולשמר זוגיות טובה יש צורך בהשקעה מתמדת.

את מדברת על חומה, על חוסר היכולת להתמודד איתה ועל הידיעה שהיא מכשילה אותך בקשר.
    אני מזמינה אותך לשקול עבודה אישית להמסת החומה בעזרה חיצונית של מטפל או מאמן.
    כפי שאמרתי לך בתשובתי הקודמת.....אם את תעשי שינוי, אם את תמיסי את החומה, אם את תפני מקום מתחת למעטפת - הוא כבר יהיה שם, גם הוא יגיב לשינויים שלך.

מאחלת לך חיים יפים ואוהבים...
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נטלי
    16/07/2009

אני מבינה את הדברים שלך, ומקבלת אותם
    אך בנוסף לכל מה שאמרתי,,
    לא פעם אני חושבת לעצמי, האם איחרנו את הרכבת,
    האם ניתן להחזיר דברים עוד אחורה

כרגע אני נתונה בכעס גדול,אכזבה ועלבון,
    לפעמים אני לא רואה את ההמשך לזוגיות הזו על אף כל הרגשות שלי
    ולכן מאוד קשה לי לרצות להיות כל כולי שם,
    קשה לי לרצות לעבוד על הפחד שלי ועל החומה

וכאן נשאלת השאלה, שאיני יודעת עליה את התשובה,
    איך למרות כל הרגשות השליליים, אני כן יכולה לנסות שנית
    איך להתגבר על הקריסה הזו ולראות אם יש המשך
    האם לבנות את האמון שלי בו ובנו כזוג למרות המפלה הקשה שספגתי,
    למרות שכרגע אין שום יציבות.

שוב, מאוד מאוד מודה לך מראש,
    ואני מקווה שכדבריך,
    כן יהיה בסדר בסוף, כן תהיה אהבה ואושר.
    סופ"ש נעים,
    נטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי יקרה

עדה מורג
    19/07/2009

אני מאד מוקירה אותך על התובנות שלך ועל הפתיחות שלך לדבר על הרגשות הקשים שמציפים אותך. יחד עם זה, אני שומעת אותך אופטימית ובטוחה באהבה ובאושר.

אני רוצה לשאול אותך במי זה תלוי להתגבר על הקריסה?
    מי צריך להתגבר על רגשות שליליים?
    מי צריך לבנות אמון? האם יש בך אמון בעצמך בקשר הזה? האם את מאמינה שהכול בידיך?
    אין ספק כדי לבנות מחדש רצוי לנקות את שרידי הקריסה.....האם את מסוגלת לסלוח?
    האם את רוצה לסלוח?
    סליחה הוא תהליך מרפה. אם תוכלי להיפרד מהכעס, העלבון והאכזבה, אז תוכלי גם לסלוח.
    אלה הם הרגשות שבונים את החומה ויוצרים את הפחד.
    אני מזמינה אותך לצאת למסע של ניקיון וסליחה ומשם הכול יהיה אפשרי.(תרימי טלפון לפרטים).

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק תודה קטנה מהלב

נטלי
    20/07/2009

עדה היקרה,

רציתי להודות לך שבזמן קשה בשבילי,
    היית שם לתת עצה ודעה, ובעצם לשקף גם את דעותי שלי, להעמיד אותי מול מראה כדי לראות את המצב.

שאלת אותי שאלות מכוונות, ובתהליך כאשר עניתי עליהן, הבנתי כמה דברים שהיו חסרים בתחילה.

במידה ואצטרך עזרה בהמשך הדרך, יותר מאשמח לפנות אליך.

באשר לדיאלוג שהיה, אני מאוד מאוד מודה!
    תודה רבה רבה לך מכל הלב,
    חיים מאושרים ומלאי אהבה גם לך!
    נטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבת,לא אוהבת,למה כל הבילבול הזה?
    נטלי
    04/07/2009

אני בקשר עם מישהו כבר שנתיים, הוא יזיז קבוע ,יש ביננו משיכה מטורפת,אני מקיימת יחסים רק איתו והוא רק איתי אך לא בקשר רציני...(לא מתאים בזמן הזה לא לי ולא לו)
    היו תקופות שחשבתי שאני מאוהבת בו ורוצה רק אותו אבל זה כל פעם התהפך והרגשתי שאני לא מאוהבת בו וזה היה סתם והכרתי עוד בנים .
    היחסים ביננו די טובים,אך גם זה לפעמים מתהפך,פעם חוזרת עם חיוך ופעם בבאסה ..
    החיוך בא מיזה שהיו צחוקים בפגישה והמשגל היה מדהים וסיפקנו אחד את השניה והבאסה באה מבנות אחרות שהוא מדבר איתן כשאנחנו בחוץ..
    כל התקופה הזו הוא לא היה עם בנות חוץ ממני, והוא תמיד כנה איתי ולא אחד שמספר סיפורים,זה מה שאני אוהבת בו. אבל בזמן האחרון שאני רואה אותו מדבר עם בנות ואומר להן דברים כמו:וואי מלא זמן לא התראינו,מה קורה איתך,מה המספר, אני ידבר איתך מאמי, נהיה בקשר, זה גורם לי לקנאה גדולה והרגשה של עצב ואני לא מבינה למה, כרגע,נכון להיום אני לא מרגישה אהבה אליו,למרות שמכל הבחינות אנחנו די מתאימים והולך ביננו די טוב היחסים וכל זה גורם לי לבלבול מאוד גדול.אני כ"כ מתעצבנת בפנים כשהוא פוגש ברחוב בנות ומדבר איתך על זה שהן ישמרו על קשר או על שיחה בטלפון עם מישהי ולא יודעת מה יקרה בינהם כשהם יתחילו לשמור על קשר,אני לא רוצה שהוא יכיר אחרות ויקיים יחסים גם איתן. אני כל הזמן אומרת לעצמי "אני לא מאוהבת בו,צאי מיזה" אבל העצב עדיין נשאר...
    אולי גפ כל העניין הזה שאני מאוד רגילה אליו ואף פעם לא היתה לי מערכת יחסים עם מישהו שנתיים וכל מה שקרה ביננו.. אבל בכל זאת, הבילבול לא פוסק ..
    בבקשה תעייצו לי, תודה

הוספת תגובה

• נטלי יקרה

יעל צ'רניאק
    05/07/2009

אני שומעת את הבלבול, הוא עובר דרך דברייך.
    גם אני מבולבלת...
    מה את רוצה? איזה קשר את רוצה?
    אם הכל היה אפשרי היית רוצה להיות בזוגיות מלאה (מעבר ליזיזות)?
    האם את רוצה זוגיות ומפחדת?
    האם את רוצה יזיז בלבד ולהיות חופשיה?
    האם את רוצה אותו?

האם בלבול מוכר לך בחייך?
    איך את מתמודדת בדרך כלל עם בלבול?

את נשמעת לי בחורה בוגרת.
    האם את כנה עם עצמך? אוהבת לא אוהבת אותו. רוצה לא רוצה זוגיות?

התבונני עם עצמך בכנות.
    אולי משהו יתבהר לך

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להגשים חלום
    ניר
    04/07/2009

שלום
    אני חדש פה , במקרה גלשתי והגעתי.. לא נוהג לכתוב בפורום אבל..

אני בן 37,רווק נראה טוב
    לפני 6 שנים בחורה "הוציאה" ממני ילדה ( ממש מקסימה)
    פשוט נכנסה להריון ויש לי ילדה ממנה( אני בקשר טוב מאוד עם הילדה) ועם האמא זה פשוט נגמר מזמן

בקיצר זה לא העניין.
    אני פשוט מרגיש תקוע בחיים
    מחפש בת זוג ולא מצליח למצוא (היתה לי חברה שנה אחת לפני שנתיים שלוש)

אשמח לקבל עצה קטנה
    ניר

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להגשים חלום

הוספת תגובה

• ניר יקר

עדה מורג
    04/07/2009

קודם כל אני רוצה להוקיר אותך על הפתיחות ועל הילדה המקסימה שיש לך. זה מצוין שאתה בקשר טוב עם הילדה למרות שעם האמא הכול נגמר.

כאשר אתה אומר "אני מרגיש תקוע בחיים" למה אתה מתכוון? האם רק בתחום הזוגיות?
    או שמא בתחומים נוספים?.
    אפשר להבין שאחרי החוויה שחווית לפני 6 שנים, קשה לך היום למצא זוגיות.
    האם יש בך אופטימיות מול בחורה חדשה? האם אתה יכול לסמוך עליה? האם אתה יכול להתמסר אליה ולקשר?איזה סוג של זוגית אתה רוצה? מה אתה מוכן לתת בזוגיות? מה אתה רוצה לקבל מבת זוג?
    יש עוד הרבה מאד שאלות שדורשות התבוננות....

אך לי יש עוד שאלה קטנה......האם אתה באמת חושב שעצה קטנה פה בפורום תפתור את "תחושת התקיעות" שלך?
    העצה היחידה שאני יכולה לתת לך זה לעשות תהליך של השלמה וסליחה מול האימא של הילדה,
    ובמקביל להתחיל ליצור בהירות לגבי איך אתה רוצה שחייך ייראו מחר בבוקר.
    לשם כך קיים כלי שנקרא אימון אישי ועל פי התאור שלך, נשמע שהגיע העת לתהליך כזה.

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת זוגתי
    חדש פה
    04/07/2009

שלום.קודם כל אני יאמר שאני מאוד נהנה להשתתף בפורום ואני שמח שכל מה שנאמר לי פה אכן היה נכון ותמיד היה לי לעזר בכל שלב. תודות למנהלות הפורום היקרות !
    ככה.אני בן 23 ויצאתי מלפני שנה עם בחורה למשך דייט אחד.זה לא הלך כל כך,ממש אחרי הפגישה הראשונה ראינו שזה לא זה .אני אישית די חפצתי בה והיא כנראה שלא .
    כעבור כשנה בערך נפגשנו שוב אחרי חודש וחצי של שיחות דרך האינטרנט(תכנת מסרים).
    נפגשנו שוב והיה זה מפגש שבו הבנו כי אנו רוצים אחד את השני.
    שמחתי נורא ויצאנו שוב והכל היה נהדר.
    שכחתי לומר הבחורה בגילי 23 . הבחורה הייתה ביישנית מעט ובקושי רב שיתפה אותי על מערכות היחסים הקצרות שהיו לה .גם לי אגב לא היו ממש ארוכות.לכל היותר חודשיים.
    היא הייתה בחורה ביישנית ומעט סימפטיה כלפי והרגשות והכל לא הובלט החוצה לעברי ואני הרגשתי
    כאחד כזה שרק נותן ואין שום קבלה .סליחה ,אבל הרגשתי כאילו אני מול עצם ולא בחורה.
    הרגשתי זאת מאוד חזק לקראת סיום הקשר . ואז לקחתי עצמי בידיים ופשוט לא יצרתי קשר עם הבחורה.ומאז אנחנו לא מדברים והיא כלל לא יצרה עימי קשר.
    משמע צדקתי (!) למזלי ניצלתי מקשר מיותר וחסר כל יעד.
    מדוע ? ולמה זה קרה לי ? למה הבחורה כלל לא חזרה אליי ושאלה לפשר העלמותי ?
    היא הייתה טוענת שהיא מרגישה געגועים כשאני הייתי מספר לך על הרגשתי אליה אך מעולם זה לא
    בא ממנה (!)
    אני מאוד אשמח לשמוע דעתכם על המקרה הנל שהתרחש בחיי ,מה קרה פה ולקבל "הערכת מצב " ולצערי נוצל מחיי קשר של שנה וחצי שלא הוביל לכלום ו"לא הסתיים" .
    שבת שלום וקסומה.
    שלכם.חדש פה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת זוגתי

הוספת תגובה

• בחור יקר

יעל צ'רניאק
    04/07/2009

תודה על דבריך לגבי הפורום, זוהי כוונתנו - לעזור , אז תודה!
    לגבי שאלתך..
    מדוע? למה זה קרה לך? ולמה היא לא חזרה אליך לגבי העלמותך?
    יכולות להיות הרבה אפשרויות, אין אפשרות לדעת מה עבר לה בראש, אלא אם נדבר איתה. יתכן ויש לה דברים להתמודד איתם, אבל זה היא . ואתה זה שפונה אלינו אז...

מה שאתה כן יכול לעשות הוא התבוננות מהצד שלך:

כתבת שהקשר היה מיותר.
    האם הקשר היה מיותר? או שאתה יכול ללמוד ממנו משהו. מה השיעור שניתן לך בקשר הזה?

אתה אומר שהקשר "לא הסתיים". הייתי ממליצה לך לעשות תהליך של השלמה והתבוננות, על מנת לשחרר את הקשר מהשאלות שלא נותרו פתורות. לכתוב כל מה שעולה לך בקשר לזה, לכתוב לה מכתב, גם אם לא תשלח או תתן לה - בכתיבה יש תהליך של ריפוי ושחרור. או בשיחה איתה או עם מישהו אחר שאתה סומך עליו שהוא אוביקטיבי.

אתה כותב:" הרגשתי כאחד כזה שרק נותן ואין שום קבלה .סליחה ,אבל הרגשתי כאילו אני מול עצם ולא בחורה."
    אם נניח לרגע שאנו אחראים לכל מה שקורה בסביבה שלנו. מי אתה שאפשרת לזה לקרות? אתה יזמת, אתה נתת, אתה סיימת. והיא לא רצתה בהתחלה, רק קיבלה ואפילו לא יצרה עמך קשר בסיום החברות.
    איזה איכויות יש באדם שמאפשר מצב כזה לקרות במרחב שלו? מי היית בקשר מולה?
    מה אתה רואה מכך? מה אתה לומד על התנהלותך בעתיד?
    מי אתה רוצה להיות בקשר הבא שלך? איך תתנהל אם תהיה אדם כזה? איך זה יתבטא במציאות?
    אילו דברים/ערכים חשוב לך שיהיו בזוגיות הבאה שלך?
    מה למדת על עצמך מהקשר?

ההתבוננות הזו יכולה לעזור לך לעשות השלמה וסגירה של הקשר וללמוד מכך הלאה לזוגיות שאתה רוצה ליצור בחייך.

ראה את הברכה בקשר, את מה שהוא איפשר לך ללמוד על עצמך ועל הזוגיות שאתה כן רוצה.

בהצלחה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חדש פה
    04/07/2009

הי יעל
    בהמשך למה שרשמת וקודם כל תודה רבה רבה על התגובה,אני ארשום את התשובות.
    אני הייתי תמיד זה שמעניק ונותן אך מילה חמה אחת לא שמעתי מימי ממנה.אני חשבתי שכל זה הדדי
    אבל אני התבדיתי מיד.אני כמובן שלוקח את השיעור מהמקרה וזה לא רק בזוגיות ככה שאני מבין את
    מה שהמלצת לי ואני מבטיח לך ליישם אותו.

ברור שאנחנו לא יודעים מה עבר לה בראש אבל אנחנו יכולים לראות את המצב כאובייקטיבים מה קרה שם.כי הקשר כמו שתיארתי הוא די לפי הטקסט והשנה וחצי מוצתה לשורות אלו בלבד.

אכויות? אני אדם שמוכן ומבקש ולא מתפשר ,אז למה ההתנהגות הזו ? אשמח לשמוע דעתך
    ואם תרצו שאר הגולשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי חדש פה

יעל צ'רניאק
    05/07/2009

אני שמחה על תגובתך. ראית שזה לא היה הדדי.
    האם אתה מכיר את הנתינה ללא קבלה, בחיים שלך? בעבר? בתחומי חיים אחרים?
    האם מוכר לך בחייך חוסר הדדיות?

אם כן, מה משותף בכל המקרים הללו?
    אתה.

נכון נתינה ופרגון הם דברים חיוביים ביותר.
    אך יתכן כי בחרת במודע או שלא , להיות עם מישהי שלא בנתינה, לא מפרגנת?

מה יאפשר לך לדעת בקשר הבא שלך אם יש שם הדדיות כדי לא לבזבז זמן יקר בזוגיות שאינה נכונה עבורך?

שאלה נוספת לי אליך:
    האם אתה מעניק ונותן לעצמך?

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדה-רק רציתי להודות לך !
    שני
    02/07/2009

מקווה שאת זוכרת אותי :)

אז אני אספר בקצרה ,
    לפני שבועיים כשהתייעצתי איתך איך לפנות אליו עם ההחלטות שלי
    שלחתי לו SMS במוצ"ש שאנחנו צריכים לדבר , וזה לא לטלפון
    הוא שאל מתי אני רוצה לבוא
    אז אמרתי לו שפיטרו אותי מהעבודה ויש לי זמן ,
    אז הוא רשם לי " תבואי מחר הכי מוקדם שאת יכולה "
    זה כבר רמז לי שהוא מתגעגע, אני מכירה אותו ..
    לא ישנתי כל הלילה .. רק חיכיתי שיגיע הבוקר .. למרות שלא הלכתי ממש מוקדם כמו תמיד ..שיחכה קצת מה קרה חח :)
    בקיצור הגעתי אליו .. מסתבר שהוא חיכה לי כל הלילה ולא ישן אפילו לשניה
    אני נכנסת לחדר ומסתכלת עליו
    הוא היה כל כך מוזר =\ הוא הסתכל עלי שונה , היה נראה עצוב
    כתבתי לו הכל במכתב כי אני תמיד שוכחת דברים .. וגם יותר קל לי להתבטא בכתב
    בהתחלה הוא לא רצה לקרוא ( אולי הוא פחד ) אחר כך הוא קרא..
    במכתב הסברתי לו מה אני רוצה שיהיה
    איך הזוגיות שלי תראה
    איך אני רוצה שיתייחסו אלי וכו'
    כתבתי לו שאם הוא מוכן לעשות שינוי אני הולכת איתו עד הסוף
    ואם לא אני אחפש את האושר שלי עם מישהו אחר .. כי הרי אני לא יכולה להתאבל עליו כל החיים נכון ?
    הוא קרא, ראיתי על הפנים שלו שהוא מופתע מכל מה שכתבתי ( שזה בערך גם מה שכתבתי לך ,על הראיה השונה שלי לגבי מערכת יחסים וכו' )
    ואז שאלתי אותו מה הוא חושב, אם הוא חשב עלינו קצת בזמן שלא דיברנו
    אז הוא אמר שכן..אז שאלתי מה ?
    והוא אמר " שאני אוהב אותך ומתגעגע אליך "
    התחלתי לבכות .. ( אפילו שאני כותבת לך עכשיו ונזכרת העיינים מתמלאות בדמעות )
    בסופו של דבר דיברנו קצת .. והחלטנו שפשוט משתנים , ביחד
    כל אחד ינסה לשפר את מה שהשני לא אוהב.
    בקיצור עברו כמעט שבועיים מאז .. הוא בנתיים חזר לבסיס..
    הוא היה כל כך שונה בטלפון כל השבועיים האלה , התקשר יותר , שלח הודעות
    אני מרגישה שהוא מתחיל להעריך מה יש לו בידיים
    ואני כל כך שמחה, ידעתי שיש מה להציל ושאסור לי לוותר :)

טוב עכשיו אחרי שחפרתי
    רק רציתי להגיד לך תודה כי זה המון בזכותך
    גרמת לי להבין דברים שלא הייתי חושבת עליהם בחיים
    במיוחד את השאלות שאני צריכה לשאול את עצמי, זה אדיר הדבר הזה
    זה גורם לכל כך הרבה שינויים !
    אז תודה רבה על הכל ,
    את עושה עבודה נפלאה !

לקביעת תור
    סגירה
    לעדה-רק רציתי להודות לך !

הוספת תגובה

• שני יקרה

עדה מורג
    02/07/2009

תודה לך מעומק הלב על השיתוף שלך...
    אני כל כך שמחה בשבילך.....ותראי כמה צמחתם מאז!

מאחלת לכם חיים נפלאים,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל - עדה
    אפרת
    02/07/2009

האופי שלי הוא לא של בן אדם אסרטיבי.אני מאוד אוהבת רוגע ולא אוהבת שכועסים עליי ולא אוהבת לריב מאפיין את המזל שלי : מאזניים. אני לא יודעת אם משהי אחרת היתה נשארת איתו אחרי דיבור מזעזע כזה מה זה : "אמא שלך זונה" אפילו אם הוא עצבני הוא לא מצליח לשלוט על העצבים שלו ולא רואה מי עומד מולו.מה היה קורה אם היו לנו ילדים ככה הוא היה מקלל אותי לידם? מה שכן זה נראה לי טמון בו הוא כזה בן אדם שהוא עצבני.למה את מתכוונת שאת אומרת אלים? מילולי? או שזה יכול להפוך לפיזי?מה הכוונה לעצור את התופעה אם הוא יקלל אז לצעוק בחזרה? התגובה הראשונית היא בכי אני בוכה כי אני נפגעת סוכרת את הדלת בחדר והולכת לישון ..יום למחרת לא מדברת איתו עד שהוא מתנצל.כנראה שאני יותר מידי פחדנית להתמודד עם ההתנהגות שלו יש לו אופי שולט כזה..

אני יודעת שאם אני אביא אותה והוא יראה את פרצופה הוא יכול לעשות לי פדיחות שאצער עליהם אח"כ חבל זה יהיה סתם מצב לא נעים אני מכירה אותו במצב של עצבים ונראה לי שגם את כבר הספקת להבין את האופי שלו ולא כדי שחברה שלי לא תדבר איתי בגלל דבר כזה.אני לא מסוגלת לומר לה שחבר שלי לא אוהב אותה אני מתפדחת.מעדיפה שלא לומר לה כלום.ולא לגרום להם לראות אחד את השני.השאלה כמה זמן זה יחזיק לפני שיהיה פה פיצוצ גדול

לקביעת תור
    סגירה
    ל - עדה

הוספת תגובה

• אפרת יקרה

עדה מורג
    02/07/2009

זוכרת ששאלתי אותך מה את לומדת מול ההתנהגות שלו?
    האם את צומחת בקשר הזה?
    התכוונתי לומר שיתכן ובן זוגך מספק לך מגרש משחקים נח כדי ללמוד להיות קצת יותר אסרטיבית.

אסרטיביות איננה אלימות. אסרטיביות זה לומר את דבריך ממקום רגוע אך בתוקף מספיק כדי שהאחר יבין שיש גבול.
    אסרטיביות זה לומר בתוקף שגם את גרה בבית הזה וזכויותיך שוות ואת רוצה להזמין את החברה.
    אסרטיביות זה למשל להחליט ללכת עם החברה למופע - גם אם הוא לא רוצה ללכת.
    אסרטיביות זה לחיות בזוגיות ולשמור על החופש שלך

אני מבטיחה לך שגם בת מאזניים (גם אני כזו) יכולה ללמוד להיות אסרטיבית .
    לעצור את התופעה זה לא אומר לצעוק בחזרה.
    איך היית את עוצרת את התופעה?
    האם אסרטיביות תעצור אותה? האם לדבר ברור על כוונותיך לעתיד יכול לעצור את השטף המילולי
    הבוטה שלו?

אני רוצה שתזכרי, אפרת, הבחירה תמיד בידייך:
    את יכולה להישאר כל עוד את "מתרגלת" אסרטיביות....
    את יכולה להישאר ולהמשיך לבכות,להסתגר, לסלוח.....
    את יכולה להסתפק במה שהזוגיות הזו נותנת לך....
    ואת גם יכולה לבחור ללכת ולבנות לעצמך זוגיות שתהיה לך טובה יותר.
    לעולם אל תישארי במקום ש"מישהי אחרת לא היתה נשארת בו".....תבחרי את מה שאת רוצה.

מזמינה אותך לבדוק עם עצמך מה את מצפה מזוגיות, מי יכול להיות עבורך בן זוג אידיאלי, איזה ערכים תרצי לקיים בזוגיות שלך, מי את רוצה להיות בזוגיות ומה את רוצה לתרום שם.
    כשתהיה לך רשימה ברורה תוכלי גם לבדוק מולה האם הדברים האלה מתקיימים בזוגיות הנוכחית שלך.

מאחלת לך ימים טובים.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל - עדה
    אפרת
    02/07/2009

1. אני מקבלת את חבריו ואין לי בעיה איתם!!
    זה מפריע לי ואני מאוד רוצה שיקבל את חברה שלי אך בגלל שהוא נפגע ממנה עקב ההתכתבות שלי ושלה במחשב גרמה לו לשנוא אותה, למרות שמהתחלה הוא לא סימפט אותה עכשיו הוא בכלל לא רוצה שהיא תכנס אלינו הביתה ובנוספ גם לא רוצה להצטרפ להופעה ביום ראשון הקרוב בערב שאילה תכננו להגיע שלושתינו ובגלל זה אנחנו בכלל לא הולכים להופעה.היא לא יודעת שהוא שונא אותה וכל פעם שהיא רוצה לבוא אלינו אני צריכה להתחמק עם תירוצים.ניסיתי לגרום לו להבין שזאת חברה שלי ואני לא אוותר עליה והוא מתעקש בכל תוקפ לא לקבל אותה בכלל. אני מקבלת את ההתנגדות שלו לחברה שלי כי אין לי ברירה.חשבתי אולי להביא אותה אלינו הביתה בלי לשאול אותו ולראות איך יגיב אך אני חוששת שהוא התנהג אליה לא יפה ויעשה לה פרצופים ואז היא תפגע ובסופ גם לא תדבר איתי.איזה פתרון אפשרי לבעיה??
    2. מי אני מולו שנותנת לדבר כזה לקרות?? אני סלחנית מידי ותרנית מידי אני שותקת ובוכה כל פעם שזה קורה אני בחיים לא אקלל אותו אין לי אומץ, אני לא כזאת שאקלל.זה קורה לו שהוא עצבני ואחרי שהוא מקלל אי אפשר לדבר איתו בכלל אז אני עוזבת אותו לנפשו נסגרת בחדר ובוכה..יום אחרי כן הוא מתקשר להתנצל על דבריו אני כרגיל סולחת ומתריעה שזה לא יקרה שוב ואחרי חודש זה שוב קורה!! אפשר לומר שאני דיי פוחדת מהתנהגותו כי אני עדינה יותר אני לעולם לא אקלל, לא רק אותו אפ בן אדם אחר. אבל הוא מסוגל בשעת כעס לקלל אותי שאני בת הזוג שלו ואני שותקת לכן הוא מרשה לזה לחזור על עצמו..איך אפשר לשים כאן גבולות?? ללכת מהבית בפעם הבאה ולישון אצל חברה כמה ימים לסגור את הפלאפון ולתת לו לדאוג???
    הרי בפעם הבאה שהוא יהיה עצבני זה שוב יקרה
    הוא ממש נהייה בן אדם אחר ומגעיל שהוא מקלל ככה זה דוחה

לקביעת תור
    סגירה
    ל - עדה

הוספת תגובה

• אפרת יקרה,

עדה מורג
    02/07/2009

אני מזהה שיש כאן דפוס: עצבים,קללות, בכי וסגירות, בקשת סליחה וחוזר חלילה.
    האם כך תרצי לראות את הזוגיות שלך?

את צודקת שאת צריכה לשים גבולות יותר ברורים .
    מי תוכלי להיות במקום ותרנית או סלחנית?
    מה יכול לקרות אם תגידי דברים ברורים? האם יתכן שהוא יהיה אלים מעבר למילים?
    הדפוס שתארתי למעלה משקף דפוס של בני זוג אלימים.
    על מנת שדבר כזה לא יקרה עליך לבחור בעמדה יותר ברורה ויותר נחושה, לעצור את התופעה מעכשיו. להעלם ולגרום לו לדאוג נראה לי כסוג של משחק......

אם את פוחדת ממנו.......כיצד תוכלי לזכות בזוגיות הדדית ומכבדת?
    מה זה מלמד אותך כאשר את מתמודדת עם ההתנהגות שלו?
    האם את צומחת שם או את מתכווצת?

ולגבי חברתך, מה התסריט הגרוע ביותר שיכול להתרחש אם תביאי אותה הביתה? או שהיא תבוא במקרה......:)? האם במקום להשתמש בתירוצים, את יכולה להסביר לה גלויות מה מצבך?
    " אני מקבלת את עמדתו כי אין לי ברירה" - איך את יודעת שאין לך ברירה? האם ניסית את כל הדרכים? תמיד יש ברירה! זה תלוי בך.......

אני מאמינה שגילוי לב מול חברתך ועמידה ברורה מול בן זוגך יכולה לפתור את הענין....
    מה את צריכה לגייס לשם כך?
    האם יש מישהו שיכול לתמוך בך במצבים שאת חווה?

מקווה שתרמתי לך....בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת
    אפרת
    01/07/2009

אני בת 26 ויש לי חבר בן 35 אנו ביחד שנה וחצי וגרים ביחד כבר שנה..הבעיה שלי היא שיש לי חברה טובה שהוא ממש שונא, מכיוון שבאחת הפעמים הוא חיטט לי במחשב וקרא התכתבות שלי ושל החברה במחשב ..התכתבות שבה כעסתי על בן זוגי על משהו מסוים והיא בתור חברה שרצתה "לנחם" התבטאה נגדו בצורה לא יפה אמרה שהוא מאנייק אליי וכו'..ומאז אותה שיחה הוא החליט שהוא לא רוצה אותה אצלנו בבית, הוא לא רוצה לראות אותה בשום אופן, "מחק" אותה לגמרי ועומד על שלו בתוקפ!!!! בעוד מספר ימים מתקיימת הופעה של זמר מפורסם שקנינו כרטיסים מראש אני הוא וחברה שלי לפני כל השנאה שהיתה לבן זוגי כלפי החברה , הוא החליט שהוא לא רוצה לבוא למרות שזאת הופעה שחיכינו לה המון זמן, אתמול לאחר מריבה קשה שבה ניסיתי להוציא אותו מעקשנותו ולנסות לשכנע אותו כן לבוא ..התחילו לו פרצי כעסים מטורפים עד כדי כך שהוא מקלל אותי כגון:" אמא שלך זונה, חתיכת חרא"..."עופי מפה".זה קורה לא מעט, הקללות האלו, זה מגיע למצב הזה רק לאחר שהוא ממש רותח ועצבני דיברתי לא מעט פעמים על העניין וביקשתי ממנו להפסיק. מסתבר שזה לא עוזר..זה נורא פוגע בי .מה לעשות.האם זה אופי של בן אדם פרצי הכעסים האלו?? אני לא מוכנה לייחס כזה זה לא מגיע לי וזה קורה שוב ושוב..אני חושבת להפרד

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת

הוספת תגובה

• אפרת יקרה

עדה מורג
    02/07/2009

אני שומעת את הכאב ואת התסכול שלך מתוך דבריך, אך יחד עם זאת אני מזמינה אותך להפריד בין שני נושאים:
    1. היחס שלך לבן זוגך לחברה שלך -
    קורה לא פעם שבני זוג לא מסתדרים עם חברים של הצד השני.
    האם את אוהבת ומקבלת את חבריו?
    נשאלת השאלה מי את מול הסיטואציה הזו? האם את לוחצת עליו שיקבל אותה? האם את כועסת עליו? מה היית יכולה לעשות שונה שם?
    האם תוכלי לקבל את התנגדותו מבלי לוותר על החברה שלך?

2. התנהגות בוטה וקללות
    את מתארת את התנהגותו לא כאירוע חד פעמי אלא משהו שחוזר על עצמו.
    אני רוצה לשאול אותך מי את מולו שמאפשרת לדבר כזה לקרות?
    האם את פוחדת מהתנהגותו? האם את נעלבת ונסגרת? האם את מגיבה באותו סגנון?
    אני רק רוצה שתהי ערה לתגובה שלך, כי אם את תצליחי להתנהל..... אחרת הוא יגיב בהתאם.
    אני בהחלט מסכימה שלא מגיע לך יחס כזה, לכן נסי את לשנות את ההתנהלות ביניכם.
    הכול בידיים שלך.

ולגבי..."אני חושבת להיפרד.."
    המחשבה הזו יותר מורכבת:
    האם את אוהבת אותו? האם טוב לך או רע לך איתו? האם יש סיכוי להביא את הקשר למקום אחר?
    האם יש סיכוי ללכת לאימון או לטיפול זוגי?
    האם את בכלל רוצה להשקיע שם?אם כן.... את יכולה לנסות, אך אם האלימות תימשך אני מזמינה אותך לקבל את ההחלטה הנכונה עבורך ובזמן הנכון .
    בהצלחה!
    עדה

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר וודאות
    שירן
    01/07/2009

יש לי חבר כבר חודשיים....שנינו בני 18.
    כל פעם שאנו מדברים הוא מסרב לומר לי על העבר המיני שלו[כמה חברות היו לו ואם הוא קיים יחסי מין בעבר]
    אני תמיד שואלת עם כמה בנות הוא יצא,והאם הוא כבר קים יחסי מין..מכיוון שאני רוצה לדעת מול מי אני נמצאת..והסברתי לו גם את זה..אבל הוא מסרב בטענה שהוא מופנם ואינו רוצה לדבר על כך..
    כמו כן..מוסיף ואומר שהוא לא רוצה לספר על מערכות שהיו לו מכייון שזה "בינו לבינן"...
    מצד אחד אני חוששת שמ הוא אחד שיצא עם הרבה..
    אבל מצד שני הוא נראה לי מהטיפוסים הלא נוסים ואפילו שאני הקשר הראשון שלו...
    איך יודעים מה האמת?התעקשתי,והוא מסרב לספר[ואני ידעתי אותו בכל העבר המיני ובכל המערכות היחסים הקודמות שלי]...
    כמו כן,אני מתגייסת אוטוטו,ואני חוששת שמא הגיוס שלי יפריע למערכת היחסים מכייון שזה בסיס סגור ואני יוצאת רק בסופ"ש,ואנו רגילים לצאת בקביעות[יומיום],ויש מצב שזה יפריע להמשך הקשר...
    תודה!שירן.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר וודאות

הוספת תגובה

• שירן יקרה

יעל צ'רניאק
    02/07/2009

אתם חברים חודשיים יוצאים יום יום ,
    נשמע שאת רוצה את הקשר ולא רוצה שהגיוס שלך יפריע למערכת היחסים

הוא מסרב לספר לך על עברו המיני.
    האם המידע הזה הוא קריטי עבורך להמשך הקשר?
    האם את רוצה לכבד את בקשתו לא לספר.
    האם זה צריך לשנות משהו במהות הקשר בינכם? בין אם הוא "היה עם הרבה" ובין אם את הראשונה.

אם טוב לכם יחד - זה מה שחשוב!!!
    אם את תמיד שואלת ורוצה לשאול גם אותו עם כמה בנות הוא יצא - זה בסדר
    ואם הוא לא רוצה לספר - זה גם בסדר. לא משנה מה הסיבה שלו.

מה יותר חשוב לך - הסקרנות שלך או היחסים בינכם?
    האם תוכלי ותרצי לשחרר את הצורך לדעת?

את רוצה שהקשר ימשיך גם עם גיוסך
    איזה ערכים חשובים לך בקשר?
    כבוד, אמון, אהבה, שמחה...

ככל שתחיי מתוך ערכים אלו, הקשר בינכם יהיה בריא ויציב יותר...

שיהיה המון בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא רוצה להפרד ..
    רון
    27/06/2009

אהלן, אני אנסה כמה שיותר לקצר כי זה לדחוף הרבה מידע להודעה.
    בקיצור אני בן 19 וחצי, משרת ביחידה קרבית.
    היא בת 19 חיילת
    הכרנו לפני 4 וחצי שנים, והיום אנחנו אוטוטו 3 שנים, שבאמצע הייתה פרידה של חצי שנה מצידה, ועוד הפסקה של שלושה שבועות בדיוק ביום שהתגייסתי.
    אני התגייסתי לפני שלושה חודשים והיא חודש וחצי לפני..
    יוצא לנו להתראות במקרה הטוב פעמיים בחודש.
    היא נפרדה ממני בתחילת הגיוס כי היא הכירה חברות חדשות,היה לה טוב איתן,הרגישה שאני כבר לא נחוץ לה ורבנו מלא,הייתי לוחץ עליה שהיא חזרה הבייתה פעם בשבוע שתהיה רק איתי..ובסופו של דבר היא נפרדה ממני.
    תקופה מאוד קשה של שלושה שבועות. חזרנו ביוזמתי אפשר להגיד והיה מושלם, היא הייתה כל מה שהייתי צריך, יש לציין שהיינו רואים זה את זה 24 שעות ביממה כולל בביה''ס ולפני הצבא..עבדנו יחד..למדנו אותה כיתה.היו לנו חברים לא משותפים,היינו אחד לשנייה הכל.
    לפני חודש נפגשנו למשך 4 ימים והיה מאוד כיף..היינו ביחד כל הזמן הזה.
    לאחר שחזרתי לצבא ( יומיים אחרי)רבנו בטלפון וזה נגרר לריבים בלתי פוסקים.היא הפסיקה להתקשר..הפסיקה לשלוח הודעות..ואם דיברנו זה היה מסתיים בכעס.החלטתי להעמיד אותה במקום ולהסביר לה שככה לא מתנהגת חברה וזה והיא אמרה לי שאתן לה זמן אין לי מושג מה קורה לה..זה התבטא בזה שהיא הכירה חברות ממש טובות בצבא ודי שכחה ממני בגללן כי טוב לה איתן והן אפשר להגיד אלו שהיא רואה כל יום ואותי לא.
    החלטתי שאני אומר לה שאני רוצה להפרד (למרות שלא רציתי ולא חשבתי שנפרד ) בשביל לראותצ אם היא נלחמת עליי..וידעתי שאם היא תגיד שהיא רוצה להפרד אני אלחם ואגיד שאני לא רוצה.במשך שבועעים אנחנו בקושי מדברים..ואם מדברים זה מה יש לה וכל מה שאני מטיח בה היא אומרת שאני צודק ושהיא רוצה להפרד כי לא מגיע לה מישהו מושלם כמוני. אני לא רוצה להפרד ממנה, אני יודע שהיא יכולה לחזור לעצמה ואין לי מושג מה לעשות. סופ''ש הבא אננחנו נפגשים ואני די בונה על זה שזה מה שיציל.היא בהתחלה אמרה שנפגש זה יסדר הכל, אבל עכשיו היא כל הזמן אומרת לי להפרד ממנה כי זה מה שהיא הייתה רוצה.
    היא הכל בשבילי ורק לפני חודש היה כזה מושלם וטוב לנו. איך אני מחזיר את המצב הזה, הרי בהתחלה אמרנו שזה רק תקופה.אבל בגלל שהכנסתי לה לראש שצריך להפרד..היא לא יודעת אם היא אוהבת אותי וכו' ורוצה שאפרד ממנה.
    מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    היא רוצה להפרד ..

הוספת תגובה

• שון היקר

עדה מורג
    27/06/2009

מדבריך אני שומעת סוג של יאוש.....אתה עושה הכול כדי שהזוגיות תתקיים והיא זו שרוצה להיפרד.
    האם זה נכון?
    תקופת הצבא היא באמת תקופה מכרעת בגורלו של קשר. מחד נוצר מרחק פיזי ומאידך כל אחד מבני הזוג נהיה מודע לאפשרויות אחרות.
    זו תקופה שבה עולות הרבה שאלות לגבי טיב הקשר, האם זו בת/בן הזוג המתאימ/ה לי ועוד....

אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות שאולי יאפשרו לך לחשוב קצת אחרת:
    האם אתה רוצה זוגיות עם מישהי שלא רוצה אותך? שרוצה להיפרד ממך?
    האם יש לך שליטה על ההחלטות שלה?
    האם אתה באמת יכול "להעמיד אותה במקום"?

האם אתה יכול להסביר למה בסופו של דבר אמרת לה שאתה רוצה להיפרד ?
    מה חשבת? שתילחם עליך....? האם לא שיחקת משחק אבוד מראש?

שון יקר, זוגיות אמורה להיות הדדית לא כפויה....
    אם התקשורת שלכם כרגע לא עובדת (אני מניחה שהיא מבוססת אגו....) , כל מה שאתה יכול אולי לעשות זה להציע פסק זמן למחשבה והתבוננות. בזמן הזה, אני מזמינה אותך לשים את המיקוד על עצמך, לשאול שאלות עמוקות:
    מי אני בזוגיות? מי אני רוצה להיות בזוגיות? האם היא מתאימה לי כבת זוג לחיים?
    האם היא היחידה שיכולה להתאים לי? איך תראה הזוגיות האידיאלית בשבילי? מה אני מוכן לתרום לזוגיות? במה אני צריך להשתנות כדי שזוגיות תצליח?

כאשר תקבל תשובות לגבי השאלות האלה אולי תדע מה לעשות.
    במקביל אולי גם היא תשאל את עצמה אותן שאלות.
    בסיום פסק הזמן תוכלו להחליט : מה הלאה?
    רצוי שתהיה מוכן לכל סוג של תשובה -וגם אם היא תהיה שלילית....אתה תדע שהכול לטובה ושמיציתם את מה שהיה ביניכם.
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנות זוג רעות
    חדש פה
    26/06/2009

לא פעם ולא פעמיים לאחרונה אני יוצא עם בנות זוג רעות ולא אמינות.כאלו שקובעות להפגש בשעה מסוימת ובסוף אנמי פוגש אותם שעה אחרי לאחר תירוצים ואפילו ללא סליחה או מילה אחרת המסבירה את המצב ובאה לקראתי .אני מאוד לא מרוצה מהמצב והסיטואציה שהגעתי אליה.
    אני לא יודע מדוע זה קורה דוקא לי בעיתוי כזה .אשמח לשמוע ולהבין את המצב ושתעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    בנות זוג רעות

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    26/06/2009

אני מאוד שמחה על השאלה שלך. תודה.
    זוהי הזדמנות מצויינת עבורך להתבונן עם עצמך על נושא האמון בחייך.

אתה מתאר פה חוסר אמון, איחורים ותירוצים, ללא הבעת סליחה.

האם משהו מתוך הרשימה הזו מוכר לך מההתנהלות שלך בחייך?
    אולי בעברך איחרת לאנשים, או לא היית אמין? לא הבעת סליחה והתנצלות? או התנהגת בצורה שאינה מכבדת?
    זה יכול להיות מול כל אדם: הורים, חברים, בנות זוג וכו'.
    הרבה פעמים ההתנהגות של הסביבה אלינו משקפת את מי שאנחנו או מי שהיינו.
    על מנת לשנות את הדפוס הזה, עלינו להתחיל לשנות את עצמנו.
    אתה כותב: "אני לא יודע מדוע זה קורה דוקא לי בעיתוי כזה "
    יתכן ועשית כבר שינוי ועדיין אתה פוגש בנות זוג כאלו. ויתכן כי אתה צריך עדיין לשנות משהו בהתנהלות שלך לכיוון מכבד ואמין.
    אני לא מכירה אותך כך שרק אתה תדע האם זה נכון עבורך.

דרך נוספת להסתכל על זה היא:
    איזה אדם מאפשר לסובבים אותו להתנהג אליו בצורה כזו?
    אדם שהוא... (תשלים מה שנכון עבורך)

איזה אדם אינו מאפשר לסובבים אותו להתנהג אליו בצורה כזו?

אדם שהוא...
    מה אתה צריך לפתח בעצמך כדי להיות אדם כזה?

חומר למחשבה...
    בהצלחה!

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות
    אוסנת
    25/06/2009

היה לי קשר שנגמר ודיי כואב לי הייתי אומנם עם הבחור שבועיים אבל זה היה קשר דיי אינטנסיבי והיה לי כל כך טוב כמו חלום שהתגשם עד שפתאום אמר לי שזה לא מתאים כי אין תקשורת, אני לא מפסיקה לחשוב עליו ואני יודעת שהוא לא רוצה אותי ואני חייבת להמשיך הלאה , אך לצערי זהו לא הקשר הראשון שנגמר ביוזמת הצד השני , משום מה יש לי דפוס כזה שאני מתחילה קשר ואז לאחר זמן מה ניפרדים ממני , כאשר כולם טוענים כמה אני טובה , מקסימה ונראת טוב אבל זה לא מסתדר והשאלה שלי היא למה זה לא מסתדר? איך אני מרגישה שזה מסתדר והצד השני לא?
    זה כבר קרה לי כל כך הרבה ואני מאוד רוצה זוגיות מאושרת אבל יש לי את הפחד הזה... אולי אני צריכה לעשות איזו עבודה פסיכולוגית עם עצמי ולראות מה שורשי הבעיה.. אני כל כך לא רוצה להפגע יותר

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• אסנת יקרה

עדה מורג
    26/06/2009

אני יכולה לחוש את האכזבה ואת הכאב מהחוויה החוזרת של פרידות שלא מרצונך.
    במקביל אני קולטת את הפגיעות הגדולה שלך כשזה קורה וכן את הפחד הגדול שזה לא יקרה לי שוב.

עולות לי כמה שאלות להתבוננות:
    מי את בכל זוגיות חדשה כשאת מגיעה מפוחדת מהנטישה הבאה?
    איך את מתנהלת עם הפחד הזה מול בן הזוג החדש?
    האם את סגורה מרוב פחד? או שמא את נאחזת בו בחוזקה כדי שלא יעזוב?

אין ספק שאת צריכה לעשות עבודה עם עצמך(פסיכולוגית? אימונית? לבחירתך....).
    אני מזמינה אותך להחזיר את המיקוד לעצמך:
    מי אני רוצה להיות כבת זוג? מה אני יכולה לתרום לזוגיות?
    איזו זוגיות אני רוצה?
    מי הוא בן הזוג האידיאלי עבורי?
    מי אני כאשר אין לי בן זוג?

כאשר תהי הרבה יותר בהירה לגבי כל השאלות האלה, אין לי ספק שרמת הפגיעות שלך והחרדה מהקשר הבא תפחת. את מוזמנת להתיחס לכל האירועים שחווית כחווית חיפוש והתנסות
    לקראת הבחירה הנכונה עבורך.

את מוזמנת גם לקרא את תשובתה של יעל לכינרת על "עוד ניסיון שנכשל" (ממש מתחת להודעה שלך). כנראה את לא לבד בסוג החוויה שאת חווה.

מאחלת לך הצלחה מכל הלב בעבודה על עצמך.
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

אוסנת
    26/06/2009

לצערי אני חולמת כל לילה כמעט על הבחור האחרון שיצאתי איתו שאומנם זה היה שבועיים רק אבל הוא ממש נכנס לי ללב.. אני ממש הייתי רוצה לחזור אליו גם בהתחלה ניסיתי לשכנע אותו שיתן צ'אנס כי לא באמת ניסינו וזה לא הלך.
    אני יודעת שהדבר הכי טוב זה פשוט לשכוח ממנו ולעבור הלאה אבל הוא לא יוצא לי מהראש
    וסביר להניח שאני אראה אותו עוד הרבה כי יש לנו כמה ח'ברה משותפים
    מה את מציע לי לעשות?
    קרו מקרים שהבחור הבין שעשה טעות .
    אני יודעת שבהתחלה שרק התחלנו לצאת שנינו מאוד נדלקנו אחד על השני רק שלו זה ירד ולי רק עלה
    האם כדאי להמשיך לדבר איתו ולשלוח הודעות או פשוט להתעלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסנת יקרה

עדה מורג
    26/06/2009

זוכרת שדיברנו על מיקוד בעצמך?

גם אם הוא עדיין בלבך אין לך שום שליטה על החלטותיו.
    אם הוא יבין שעשה טעות ויחזור, אזי את רשאית לבחור אם כן או לא. אך כרגע הוא החליט מה שהחליט.
    האם היית רוצה להיות עם מישהו שלא ממש רוצה אותך?
    האם היית רוצה שילחצו עליך להיות עם מישהו שאת לא רוצה?

להערכתי מוטב באמת שתתמקדי בהתבוננות על עצמך ובצמיחה שלך, כדי שבקשר הבא
    לא תרגישי פגועה ומפוחדת אלא תבואי ממקום של בחירה: אני בוחרת האם להיות בקשר הזה או לחפש קשר חדש, אני ראויה לאהבה, אני ראויה לזוגיות טובה והדדית.

בהצלחה,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באותה סירה

כנרת
    27/06/2009

ולומדת לחשוב קודם כל מה נכון בשבילי. להחזיר את הכוח לידים שלי ולא לבטל את הרצון שלי מול שלו.
    אולי באופן לא מודע אנחנו משדרות משהו הפוך ממה שאנחנו רוצות. אצלי זה קורה כי מרגיש לי כל כך מפחיד לאהוב ולרצות מישהו שאני נבהלת ומנסה להראות את ההפך.

מסכימה עם כל מה שעדה כתבה אבל לוקח זמן להפנים את זה ולהיות מסוגלת להעביר את מיקום השליטה פנימה, אלינו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ..
    נופר
    20/06/2009

רציתי לדעת לאיזה פורום אני צריכה לפנות בנוגע לדלקות בדרכי
    השתן חוזרות .
    אשמח לתשובה מהירה ולקישור של הפורום .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ..

הוספת תגובה

• שלום נופר

עדה מורג
    20/06/2009

מצאתי עבורך 3 מקומות הנדברים על הנושא:

http://www.beok.co.il/ForumSearchList.aspx?s=דלקת%20שלפוחית%20שתן

בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

נופר
    20/06/2009

הקישור שהבאת לי זה קישור לכל הפורומים
    יש לך להביא לי קישור שישר מעביר אותי לפורום שישר אפשר לכתוב בו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי תוכלי לעזור לי ולפי זה להפנות

נופר
    20/06/2009

אותי לפורום מתאים .
    שלום,אני סובלת בדלקות שתן חוזרות ,
    אני מקיימת יחסי מין כבר 5 חודשים פעמים שלוש פעמים בשבוע עם חבר קבוע .
    הוא הקראשון שלי כך שלא קיימתי בעבר יחסי מין .
    מאז,ואפילו לפני התחלתי לסבול בלדקות בדרכי השתן וכל הזמן טופלתי באנטיביוטיקה
    אבל לאט לאט הן היו דלקות חוזרות,כמעט כל חודש,ואפילו יותר אני סובלת מכל הדלקות האלו.
    שמתי לב שזה לא מיחסי מין כי קורה שהרבה זמן אנחנו לא שוכבים מסיביות מסויימות וזה שוב בא לי.
    הרופא אמר לי שזה יכול להיות מלחצים והתרגשויות ומעבר ממקום למקום.
    רציתי לדעת האם זה באמת קשור,שבוע הבא אני נוסעת לאילת
    וכן אני די מתרגשת,ואני מרגישה כיאלו הלדקת באה לי,לא יודעת איך להסביר את זה.
    אני נריאה מפחדת ורק לפני שבוע סיימתי אנטיביוטיקה שהלכתי למוקד בגלל שזה החמיר והוא הביא לי איזה שהיא אנטיביוטיקה לחמישה ימים 4 פעמים ביום .
    הייתי לוקחת גם פרוביוטיק+חמוציותא בל הבנתי שזה לא עוזר.
    רציתי לדעת עם מיץ חמוציות ללא המתקה יעזור כאן במשהו והאם אפשר לדעת במה?
    מה אפשר עלשות כדי שהדלקת האלו לא יחזרו כל הזמן ?
    לפני מה שהרופא במקוד בירר מהבדיקת שתן שלי זה שיש לי חיידק שזה בעם כל פעם אותו חיידק בכל דלקת שתן שליא בל הוא חיידק שכל אנטיביוטיקה יכולה להקחיד אותו.
    ז"א שכל אנטיביוטיקה שאני אקח תהרוג אותו,הוא לא חיידק מסוכן שהורג אנטיביוטיקה.
    זה ממה שהבנתי,אז למה אחרי הכל הוא כל פעם חוזר ?
    אני בחורה מאוד הגיינית,ואחרי קיום יחסי מין שותה מיים והולכת לעשות פיפי,
    ממה כל הדלקות החוזרות האלו יכולות להיות ומה את/ה ממליץ/ה לי לעשות ?
    תודה רבה ומחכה לתשובה מהירה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נופר יקרה

עדה מורג
    20/06/2009

צר לי שאין בידי לעזור לך בנידון. את זקוקה לטיפול רפואי ולא עצות למיניהן בפורום זה או אחר.
    תתיעצי עם הרופא שלך לאיזה מומחה את יכולה לפנות ולכי אליו באופן אישי.

מזמינה אותך לא להזניח את הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נופר

עדה מורג
    20/06/2009

כנסי לאחד הקישורים שהבאתי לך ותכתבי שם באותו אופן שכתבת בפורום הזה.
    אין לי קישור ספציפי לפורום.
    אני יודעת שבפורום צמחי מרפא מדברים על דלקת שלפוחית השתן.
    בהצלחה,
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד ניסיון שנכשל
    כנרת
    19/06/2009

שלום לכם
    אני בת 33, רווקה, ונמאס לי מדייטים כושלים.
    יצאתי עם מישהו בסך הכל פעמיים.
    השיחה ביננו לא זרמה כי לא הרגשתי לגמרי נוח במחיצתו. היו כמה דברים שהוא אמר שנתנו לי תחושה כזאת. אחד מהם היה שהיתה לו בת זוג שהיו לו רגשות חזקים כלפיה אבל היא היתה שרוטה. זו היתה אמירה שבעצם הגדירה רמת ציפיות מצדו שקרובה למושלם ושפחות מזה לא מתקבל.

הוא היה מאוד ביקורתי באופן כללי ולא מנע מעצמו להעיר הערות על כל דבר שלא נראה לו.
    באיזשהו מקום זה ערער את הביטחון שלי וההרגשה שלי לידו.
    הכרנו דרך חברים ושנינו היינו מעוניינים להפגש. היתה משיכה הדדית ולפני הדייט הראשון כבר הרגשתי חרדה- דבר שקורה לי לפני דייטים שנראים מבטיחים.

למרות שההערות המעצבנות ואי הנוחות דוקא במגע היה יותר נעים. הרגשתי מאוד נחשקת וגיליתי גם בתוכי תשוקה חזקה אליו.
    הוא הביע את המשיכה שלו והרצון שלו לראות אותי בהקדם. קצת הסתחררתי אבל "שמתי ברקסים" כדי שדברים לא יצאו משליטה וכדי לראות מה באמת יש ביננו. לא קיימנו יחסי מין.

בפגישה השניה גם היתי קצת מרוחקת. לא הרגשתי שאני יכולה להיות מי שאני, ואני לא יכולה להאשים אותו בזה לגמרי.
    יחד עם זה רציתי אותו, אבל משהו נעצר.

יום-יומיים אחר כך דיברנו והוא אמר שהקסם פג ושהוא לא רוצה למשוך או להשלות.
    שוב זה נראה כאילו אם ש אם דברים לא מסתדרים בדיוק כמו שהוא רוצה- אז הוא מוותר. כלומר, נכון, לעיתים יש פגישות פחות מוצלחות אבל זה לא אומר שהקסם נעלם לגמרי...

אני לא יודעת אם אני מובנת. אני כותבת קצת בתוך סערה.
    בקושי התחיל וכבר נגמר.

לא יודעת מה לחשוב על הסיפור הזה.
    התחושה של להיות נאהבת כל כך מלאה אותי וכל כך חסרה לי.

אם יש לכם הארות אשמח לשמוע אותן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עוד ניסיון שנכשל

הוספת תגובה

• חייכי

בנאדם ביקורתי הוא בנאדם שבורח מלהבין את המציאות כמו שהיא
    ביקורת היא עקשנות חשיבתית..אם אתה לא חושב כמוני אל תטרח...
    אנשים ביקורתיים מפחדים לראות עולם שונה ממה שהם מכירים...או מוכנים להכיר
    אדם כזה הוא צר אופקים ולא כיף לחיות במחיצתו...
    מבחינתך את צריכה להישאר בטוחה תמיד...אם משהו חיצוני מערער אותך תנסי להבין מה בתוכך לא סגור..אם היית נשארת בטוחה בעצמך אז היית צריכה להבין שאת זו שעושה פשרה עם בנאדם כזה...ואם זה היה קורה הוא אולי היה יוצא מעצמו קצת...
    את נשמעת אחלה בחורה...הבחור הנכון יופיע שתפסיקי לחפש מה שלא מתאים לך...תחייכי ,תזדקפי וזה יבוא מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנרת יקרה

יעל צ'רניאק
    20/06/2009

התחושה של להיות נאהבת היא תחושה נפלאה וממלאת כמו שכתבת.

האם את רוצה להיות עם מישהו שמוותר כשדברים לא מסתדרים?
    האם את רוצה להיות עם מישהו ביקורתי שמעיר הערות על כל דבר שלא נראה לו?
    האם את רוצה להיות עם מישהו שמערער לך את הביטחון?

החזירי את הפוקוס אלייך!!!!!

מתוך ההכרות שלך עם עצמך, עם איזה אדם היית רוצה לחלוק זוגיות?
    מה חשוב לך בזוגיות ?

החזירי את המיקוד למה שנכון עבורך
    שחררי את הציפייה של בן הזוג ממך,

השיחות הפנימיות שהרבה פעמים אנו מנהלים עם עצמנו כמו:
    האם אני מספיקה טובה עבורו,
    האם הוא ירצה אותי
    האם אני עונה על הציפיות שלו.
    שיחות אלו, מסיטות אותנו מעצמנו ומחלישות את הביטחון שלנו.

ככל שנבחר לחזק את עצמנו כך ייטיב עבורנו. ככל שנקבל שמי שמגיע לפגישה/ לדייט זה החלק הכי טוב שלנו באותו הרגע, זה מי שהיינו שם וזה הכי טוב שכפי הנראה יכולנו להיות שם.

ואם זה מתאים לבן הזוג - מצויין
    ואם זה לא טוב עבורו - גם מצויין, כי זה לא צריך לקרות

בגישה כזו נוכל יותר להיות חופשיים בסיטואציה, בפגישה.
    להיות אמיתיים.

לשחרר את הלחץ, לשחרר את הרצון להרגיש נאהב כשזה לא הבן אדם הנכון עבורנו.
    להאמין ולסמוך ואפילו אעיז ואומר ל ד ע ת שנהיה בזוגיות עם האדם הנכון עבורנו.

האדם הנכון !

לכן הייתי מציעה לך להתבונן עם עצמך מיהו האדם הנכון עבורך.

שיהיה בהצלחה!

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יעל

כנרת
    20/06/2009

את מקסימה!
    אני רוצה להיות חזקה מתוך עצמי ולא להיות תלויה בתגובות וברצונות של הצד השני. לא לנסות לרצות אותו להתעסק בשאלה אם הוא ירצה אותי או לא...
    אבל זה קשה.

את צודקת, חשוב לשאול- מה אני רוצה ומה טוב לי ואיכשהו הכי קל להתחמק מהשאלה הזאת. לא יודעת למה.

כל כך רוצה תשומת לב ואהבה כנראה שאני שוכחת את עצמי.

כואב לקבל את ה"לא" שלו. רציתי אותו למרות שהוא לא גרם לי להרגיש נוח. אין לי הסבר ברור למה.
    היו בו דברים שמשכו אותי, שכן היו נעימים כנראה.

אני עדין תוהה למה לא הולך לי באופן כללי ואם אני עשיתי משהו שגרם לזה.
    הפחד מדחיה גורם לי להמון בלבול וחוסר ביטחון בתחילת קשרים.
    עד כדי כך שאני מפחדת לרצות.

כל כך מייחלת לחופש הזה של להיות שלמה עם עצמי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר מגובשת בהחלטה שלי
    שני
    18/06/2009

ואני יודעת מה אני רוצה ,
    אני פשוט רוצה שתכווני אותי איך לעשות את זה בצורה הטובה ..

חשבתי המון השבוע , באמת על הכל
    חשבתי מה יקרה אם לא נחזור , חשבתי מה אני רוצה שיהיה אם נחזור
    חשבתי איזה בן זוג אני רוצה
    איך הוא יתייחס אלי
    איך אני רוצה שהזוגיות שלי בכלל תראה , וכו' ..

החלטתי שאני רוצה לתת צ'אנס ליחסים שלנו ,
    חבל לי לוותר על אהבה כ'כ גדולה ..
    אני רוצה שנחזור לקשר אחר
    קשר שבו מדברים , מתקשרים כמו אנשים בוגרים
    יודעים לפתור בעיות אם יש , מבלים ביחד, נהנים ביחד , צוחקים ביחד,
    אני רוצה אהבה הדדית , קשר הדדי , יחס וכבוד הדדיים
    אני רוצה שמהצד שלי במיוחד לא תיהיה תלות (מצידו אין) , גיליתי שיש חיים גם חוץ מאהבה
    כן זה קרה לי מהר, אבל הבנתי את זה ..
    אני רוצה אהבה בלי משחקי אגו ..
    אני כל כך רוצה ואני מוכנה לעשות הרבה בשביל השינוי הזה ..

אני לא יודעת איך לפנות אליו עם כל זה ,
    בטלפון, ב SMS ,או פנים אל פנים .. מה שנראה לי הכי בוגר לעשות ( דיברנו על תקשורת טובה , לא ?)

מה את מייעצת לי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני כבר מגובשת בהחלטה שלי

הוספת תגובה

• שני יקרה

עדה מורג
    18/06/2009

אני ממש מופתעת מהזריזות שבה את מגיעה להבנות.
    יחסית לבחורה בת 18, את נשמעת מאד יודעת ומאד בהירה לגבי מה שאת רוצה.

"גיליתי שיש חיים גם מחוץ לאהבה" - רק בשביל הגילוי הזה פסק הזמן היה כדאי
    "אני רוצה אהבה בלי משחקי אגו" - כמה גדולה יש בדבריך! כמה בגרות!
    "אני מוכנה לעשות הרבה בשביל השינוי הזה" - כל הכבוד!
    מה את מוכנה לעשות? האם פרטת את זה לפרוטות?

OK, אם כל מה שנאמר בדבריך בהיר ונכון, אז איזה חשיבות יש לאמצעי התקשורת? SMS? טלפון?
    פנים אל פנים?
    הרבה יותר חשוב בעיני זה מי תהי בשיחה מולו. מי תהי בהוויתך? אוהבת, מקשיבה לדבריו, בוטחת בעתיד, בהירה, מכילה או שמא תלותית, דורשת ומכתיבה תנאים, מתחשבנת, מתחננת?
    שימי לב , לא אמרתי שאת כזו. אמרתי בעצם שאת יכולה לבחור איזו שני להיות בשיחה.
    אז מי תהי? איך זה יראה במציאות שאת כזו? מה יכול למנע ממך להיות מה שבחרת?

מה את רוצה לתרום לו בשיחה הזו? מה את רוצה שהוא יבין?

אני גם רוצה שתתבונני בדאגות לפני השיחה - מה מדאיג אותך? האם תקבלי כל תוצאה שתהיה בהבנה? האם את יכולה לשים את הדאגות בצד?

שני יקרה את נשמעת לי בחורה נבונה, אמיצה ועם לב גדול.
    בהצלחה בכל אשר תלכי.....אה....דרך אגב, אני הייתי עושה את השיחה פנים אל פנים
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלת לי חיוך על הפנים היום :)

שני
    18/06/2009

וכן , גם אני מופתעת מעצמי שהבנתי דיי מהר ..

אני רוצה ליהיות אוהבת , מקשיבה (באמת מקשיבה ולא שומעת יש הבדל) , רוצה להגיע להבנות ..
    הדבר האחרון שאני רוצה ליהיות זה להתחנן אליו או להכתיב לו או להציב לו תנאים,ובטח שלא ליהיות תלותית ! הבנתי שאהבה זה לא מרכז החיים .. יש הרבה דברים שוויתרתי עליהם והיום אני מתחרטת על זה ..
    אני לא רוצה שהקשר שלי יראה ככה .

מה אני מוכנה לעשות ?
    קודם כל לשלוט בעצבים שלי ולנסות להבין גם את הצד שלו גם אם אני חושבת שאני צודקת,
    ליהיות יותר קשובה לצרכים שלו ,
    לעבוד על הביטחון העצמי שלי כי זה גם אחד הדברים שמפריעים לו,וגם לי
    ליזום בקשר , אם זה אומר בילוי או דברים מהסוג הזה ( מה שלא קרה עד עכשיו )
    להפסיק "לפחד" , להתחיל להעיז, בכלל אני רוצה להשתנות .. גם בשביל עצמי , קודם כל בשביל עצמי !

ומה אני רוצה שהוא יבין ?
    אני רוצה שיבין קודם כל שאני יודעת מה הבעיה ורוצה לפתור אותה על הצד הטוב ביותר ,
    אני רוצה שיבין שאני עושה הכל מאהבה ואני מוכנה ללכת עד הסוף !
    אני רוצה שביחד נעשה את השינוי ...

הוא כניראה חזר היום הבייתה מהצבא ,
    ובטח יהיה לו מוזר שאני לא איתו , לא התראינו שבועיים ואני בטוחה שהוא מאוד מתגעגע
    אני אתן לסופ"ש לעבור .. אחר כך אני אתקשר אליו,קודם כל אשאל איך עבר עליו השבוע ובכלל הסופ"ש , ואחר כך אגיד לו שאנחנו צריכים לדבר ויש לי המון מה להגיד לו ..
    מקווה שזה יסתדר על הצד הטוב ביותר ..

תודה על ההקשבה ובכלל על הכל
    את אישה מדהימה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני יקרה,

עדה מורג
    19/06/2009

את ממש יכולה להיות גאה בעצמך ....
    על התבונה,
    על הנכונות,
    על המודעות,
    על הדרך שאת עושה.

אני בטוחה שתהיה לך זוגיות נהדרת!
    בהצלחה!
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה