מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה אחרי האימוןדניאל21/08/2011
האים אכילה מיד אחרי אימון היא קרטית לפיתוח גוף
בניגוד לארוחה שבאה שעתיים אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה אחרי האימון - תגובה
רעות גרוס21/08/2011כן, מיד אחרי האימון אתה יכול לאכול משהו קטן (יש כאלה שמביאים שייק חלבון מיד לאחר האימון או חטיף חלבוני) ותוך שעה עד שעה וחצי ארוחה גדולה יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהעדי17/08/2011
אני מתאמן כול ערב ואני לא יודע אים אני מתאמן נכון אני צריך עזרה בנוגע לכמה ארוחות לאכול כמה לישתות וכו... אני בן 12 ושוקל 48
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לבן 12
סיון דוד18/08/2011הי עדי
לא כתבת מה גובהך , כך שלא ניתן להתייחס למשקל בלי גובה...
לגבי מה לאכול:
1. מומלץ לאכול 3 ארוחות מסודרות -בוקר, צהריים וערב(במהלך החופש הגדול זה קצת יותר קשה כי קשה לאכול ארוחת בוקר כשישנים במיטה :)...אבל חשוב לאכול איך שמתעוררים)
אתה מתאמן כל ערב ולכן כדאי שתקפיד על תפריט מאוזן הכולל חלבונים ופחמימות- כלומר בכל ארוחה השתדל לאכול פחמימה+ חלבון, וכמובן לשלב ירקות בצלחת:
פחמימה לדוגמא: לחם, קורנפלקס, פסטה, אורז, תפו"א וכו....
חלבון לדוגמא: חלב ומוצריו, בשר ומוצריו, דגים וביצים
בין הארוחות כדאי לאכול משהו קל כמו פרי או יוגורט/מעדן
לגבי שתיית מים -הקפד לשתות 6-8 כוסות מים ליום, אם אתה מזיע במהלך האימון הקפד לשתות יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התזונה שלי נכונה?דפנה15/08/2011
שלום רב,
אני בת 21. גובה 1.66, משקל 48.
אני יודעת שמבחינת הBMI אני בתת משקל.. אבל זהו מבנה גופי..
אני עושה פעילות אירובית של שעת ריצה.. משתדלת פעמיים-שלוש בשבוע.. מדיי פעם אני הולכת לחוגי עיצוב= פילאטיס/פיטבול וכאלו..
מבחינת התזונה שלי:
בוקר- 2 פריכיות אורז עם קוטג' וחצי עגבניה.
ביניים- תפוח וכף גבינה.
צהריים- מנה בשרית (חזה עוף/ 2 שוקי עוף/ טונה/ כדורי בשר) ותוספת פחמימה- אורז/פסטה/תפוח אדמה..).
ביניים= פרי כלשהו ויוגורט 1.5%
ערב- 2 פריכיות אורז עם קוטג', עגבניה, מלפפון, ביצה קשה מדיי פעם.
יש לציין שבין לבין אני "מנשנשת" גבינה/קוטג' ישר מהקופסא.. לא יודעת להסביר את התופעה, זה כמו שיש אנשים שמכורים לשוקולד, אני התמכרתי לגבינה לבנה וקוטג'..
מה את אומרת לגבי התפריט? יש לציין שאני לא נשארת רעבה .. אלא להפך, מרגישה שבעה מאוד.. כאילו אני אוכלת אפילו יותר מדיי.. למרות שאני יודעת שזה ממש לא הרבה..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התזונה שלי נכונה? - תגובה
רעות גרוס15/08/2011שלום דפנה, לדעתי את אוכלת טוב,, הייתי מוסיפה יותר ביצה (זה בריא).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה, הרזיה וספורטנמרוד14/08/2011
שלום,
אני בן 27 גובהי 1.73 ומשקלי נע בין 65 ל- 68 ק"ג. רזה (אבל לא שלד מהלך..). לפני כשלוש שנים שקלתי 85-86 ק"ג. אני לא מחשיב את ההפחתה כדיאטה אלא כשינוי אורח חיים (כן, זה כבר קלישאה..). שילבתי ועדיין משלב בין תזונה נכונה ופעילות גופנית. לפני כשנתיים הפסקתי להתאמן באופן סדיר בחד"כ, והיו כמה חודשים שלא התאמנתי. עם התזונה המשכתי, כמובן, אני משתדל לאכול רק דברים בריאים וללא שומם טראנס. אבל אני מרגיש במיוחד בשנה וחצי האחרונות מאוד חלש פיזית ושמסת השריר שלי פחתה מאוד, ומעירים לי שאני יותר מדי רזה.
בתקופת ההרזיה הגעתי לאימון אירובי(הליכה מהירה/סטפר/שחיה) בערך כשעה ורבע 3 פעמים ושבוע, אנאירובי- גם 3 פעמים אך לרוב פעמים בשבוע- חצי שעה- בעצימות נמוכה של מתחילים. לאחר שהפסקתי להתאמן בחד"כ- המשכתי רק עם האירובי: הליכות מהירות של 40- 45 דק'.
עכשיו נרשמתי שוב לחד"כ : אירובי- כ-25 דקות הליכה מהירה מתוכן לסירוגין ריצה קלה של סה"כ 6-7 דקות. ומכשירים- כ40 דקות.
אני אוכל בערך כך:
בבוקר 6:30- שתי פריכיות ופרוסת לחם שיפון/מלא/דגנים עם טחינה גולמית ודבש( בחודש האחרון הורדתי לגמרי מוצרים בחלב פרה- זה לא עושה לי טוב).
בשעה 9:30/ 10:30- תפוח ומלפפון / שני פירות וירק.
צהריים- 13:00 או 14:00: פחמימה (אורז לבן, פסטה) +חלבון (שתי קצצות בשר ברוטב/ חזה עוף/שוק או דג. כל הארוחה הזו ממלאת צלחת גדולה. כלומר, אני שבע ממנה. +ירקות: מלפפון או שניים ועגבנייה.
בשעה 17:00- פרי/ שקדים לא קלויים או אגוזים לא קלויים למיניהם. לרוב אני אוכל ישר ארוחת ערב:
בשעה בין 18:30 ל- 19:30 - שתי פרוסות עם ממרח כלשהו( אבל לא גבינה. זה יכול להיות שוה טחינה גולמית ודבש) או חביתה פעם בשבועיים(אני פשוט לא חושב להכין את זה..). לפעמים אח"כ גם קורנפלקס או גרנולה+ ירקות: גזר ומלפפון/גמבה. ואח"כ בערב, צלחת פירות.
נרשמתי שוב לחד"כ כי אני רוצה להתחזק והכינו לי תוכנית. אני רוצה להיות יותר שרירי, להעלות מסת שריר. אני חושב שאני ממש חלש- לפעמים אני סתם מוריד שקית זבל כבדה לפח ושרירי הזרוע יכולים להיתפס ליום...
מה אצטרך לשנות/להוסיף לתזונה?
תודה רבה רבה וסליחה על המגילה..
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה, הרזיה וספורט - תגובה
רעות גרוס15/08/2011שלום נמרוד, אתה צריך להוסיף חלבונים לתפריט היומי שלך, חוץ מארוחת ערב אתה כמעט לא אוכל חלבונים במשך היום (בבוקר אתה בכלל לא אוכל חלבון ובערב אתה אוכל ביצה פעם בשבועיים!!).
כדי להעלות מסת שריר אתה צריך לצרוךבין 80 ל 100 גר' חלבון ביום!! (חישבתי לפי 1.2 ו 1.5 גרם חלבון לק"ג גוף) שאותם אתה צריך לפרוס למשך כל היום (הגוף שלך סופג כ 25-30גרם חלבון בארוחה) אם תאכל בוקר/ערב: 2 פרוסות לחם + טונה וירקות, צהריים כמו שאתה אוכל, ערב /בוקר: ביצה גבינות עיזים (אני מבינה שאתה לא אוכל מוצרי חלב מפרה) / פסטרמה וירקות. אחה"צ יוגורט מחלב עיזים וכו'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להוסיף חלבון לכל ארוחה?
נמרוד16/08/2011רעות, תודה רבה על התשובה.
לשלב חלבון בכל ארוחה (עד לכ-ז00 גרם בכל יום)? גם בימים שאיני מתאמן?
ובאיזה מקורות חלבון טובים נוספים אוכל להשתמש? הדעה הרווחת היא שביצה לא מומלץ לאכול יותר מפעמיים בשבוע.
יכול להיות שהשרירים שלי נחלשו כי בעצם מסתם ירדה בגלל שלא אכלתי די חלבון?
שוב תודה
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להוסיף חלבון לכל ארוחה? - תגובה
רעות גרוס17/08/2011כדי לבנות מסת שריר אתה צריך לצרוך יותר חלבון גם בימים שאתה לא מתאמן.
לגבי הביצים אם אין לך בעיית כולסטרול אתה יכול לאכול גם 5-6 ימים בשבוע אין כל בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז להוסיף חלבון לכל ארוחה? - תגובה
סיון דוד18/08/2011הי נמרוד
כפי שרעות כתבה, אתה יכול לאכול 5-6 ביצים בשבוע , זאת במידה ורמות כולסטרול תקינות בדם. כמובן שההגבלה היא על חלמון הביצה, את החלבון ניתן להוסיף ללא בעייה, אתה יכול למשל להכין חביתה מ- 2 חלבונים וחלמון אחד.
לגבי מקורות נוספים לחלבון במזון (חוץ מביצה):
חלב ומוצריו
בשר ומוצריו
דגים
קיטניות בשילוב עם דגנים מספקים חלבון מלא (לדוגמא אפונה/עדשים+אורז)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכן
נמרוד19/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלו ירקות לאכול ?רציני03/08/2011
שלום,
לאחרונה אומרים לי שאני "כתום" בכפות הידיים וגם בפנים. ככל הנראה, אני אוכל יותר מידי גזרים. אני לא ממש אוהב ירקות ואוכל רק כי צריך לאכול, למיטב הבנתי, 5-6 ירקות ביום. בד"כ מנות הירק היומיות שלי הן:
2 גזרים (בלי הקליפה)
1-2 עגבניות (שרי או רגילות)
1 מלפפון (עם הקליפה)
1-2 בצלים אבל ממש קטנים (אחד אדום ואחד לבן)
לפעמים גמבה צהובה.
אבוקדו בעונה (אם זה בכלל ירק...)
ככל הנראה שילוב המכיל יתר מיד קרטין.
שאלתי היא אלו ירקות לאכול בשביל שלא להיות כתום. אני בן 29, שוקל כ 75 ק"ג ומשתדל להתאמן 4-5 פעמים בשבוע (כשאני לא פצוע). אין לי בעיה אישית עם שום ירק. אני אשמח לאכול את השילוב הכי מוצלח. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלו ירקות לאכול ? - תגובה
רעות גרוס04/08/2011רצוי לאכול ירקות מכל הצבעים. כל צבע הוא פיגמנט בעל ויטמינים פיטוכימיקלים, אנטיאוקסידנטים שונים שטובים מאוד לבריאותנו.
2 גזרים ביום זה לא יותר מידי גזרים לא יודעת אם הם גורמים לך להיות "כתום" אלא אם כן אתה רגיש. בכל מקרה אם אין לך בעיה עם ירקות, תגוון בכל סוגי הירקות בעלי הצבעים השונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי מגנזיוםחנן03/08/2011
אתמול קניתי כדורי מגנזיום והמוכרת אמרה לי שאחרי אימון כדורגל קשה לקחת 300 מ"ג (כדור אחד ולחתוך עוד אחד לחצי.) ואחר אימון פחות קשה לקחת 200 מ"ג.
יש לי 3 שאלות אלייך בבקשה.
1.האם 200 מ"ג יכולים לעזור לי לשרירים בכלל או שזו כמות קטנה?
2. האם אין בעיה לגוף לקבל את התוסף הזה במשך כל שנת הכדורגל?
3.מה אני אמור להרגיש באימון שלמחרת לאחר לקיחת 300 מ"ג מגנזיום? פחות שרירים תפוסים? יותר קליל?
אלף תודות לך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיון דוד04/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ספורט' id=link]רפואת ספורט[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימות+חלבוןאלעד01/08/2011
האמרה לאכול פחמימה עם חלבון על מנת שהחלבון יספג אחרי אימון.
תקפה גם לגבי כל ארוחה במהלך היום על מנת שהחלבון יספג?או שאפשר לוותר על הפחמימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות+חלבון - תגובה
רעות גרוס02/08/2011תלוי מה המטרה שלך, אם אתה רוצה להעלות מסת שריר אתה צריך בכל ארוחה לאכול פחמימה+חלבון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה, ספורט וגדילה.רציני01/08/2011
שלום רב,
אני אם לנער בן 14 שמסרב לאכול דבר מלבד צ'יפס ונקניקיות עם הרבה מאוד קטשופ ולחם עם מרגרינה (לפעמים אם יש לי מזל הוא מוכן לצרף חביתה). הוא אינו אוכל פירות או ירקות כלל, בקושי שותה חלב (כוס אחת ביום לכל היותר, עם קורנפלס בבוקר) ומעט הבשר שהוא כן מועיל בטובו להכניס לגופו, הינו מהסוג הנחות ביותר.
עד כמה שהצלחתי להבין מחיפוש מידע באינטרנט, כמויות הסידן והחלבון שהוא צורך אינן מספקות לילד בגילו. מדאיגה אותי אף יותר העובדה שהוא ילד מאוד ספורטיבי בחוגים ואף מתכנן להתחיל להרים משקולות בחדר כושר. למיטב הבנתי, אילולא ישנה את הרגלי התזונה שלו, זה רק יגדיל לו את הגרעון בחלבון וסידן שכבר יש לו.
אנא, אם תוכלו להסביר לי האם ישנה סכנה שהילד אכן עושה לעמצו נזק בלתי הפיך, האם הוא עלול לפגוע לעצמו בגדילת ובבריאות העצמות שלו, ומהם הנזקים העתידיים שהוא מסתכן בהם ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה, ספורט וגדילה. - תגובה
רעות גרוס02/08/2011לדעתי כדאי לך ללכת איתו לדיאטנית ספורט שתסביר לו את הצורך לאכול מזונות מסויימים כדי להפיק תועלת בספורט שהוא עושה, בבריאות שלו גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. לפעמים גורם חיצוני יכול לגרום לשינוי במיוחד אם בנך רוצה לראות תוצאות בפעילות הספורטיבית שלו (כפועל יוצא משינוי התזונה לספורט, גם הבריאות שלו תשתפר). אני לא יודעת מה הגובה שלו אבל לא נראה לי שגדילתו תפגע אך עם תזונה חסרה או לא בריאה יכולים להיות לו בעיות בריאותיות בטווח הארוך (רמות כולסטרול גבוהות בדם, שומנים בדם, דלדול עצם וכו').
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמולוס אקסטריםאלעד31/07/2011
רציתי לדעת את דעתך על הצור ואם הוא שווה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגת על השאלה?
אלעד06/08/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיון דוד07/08/2011מצטערת אלעד אך אין לי מספיק מידע על המוצר כדי שאוכל לענות לך.
במידה ולרעות הדיאטנית יש יותר אינפורמציה אני מניחה שהיא תשתף אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונות ותוספות וחלבונים ללא לקטוזGloria29/07/2011
שלום אני
צמחונית ורגישה ללקטוז
מתאמנת 4-5 פעמים בשבוע אימונים בייתים אינטסבים של 30-40 דקות
1)אני אשמחר לדעת מה ממולץ לאכול משהו שעשיר בחלבון והוא לא חלבי (רגישות ללקטוז) ולא בשרי (צמחונות)?
2)האם יש אופציות שונות מדגם/טונה/ביצה?
3) והכי חשובהבנתי יש אבקת חלון לרגישים ללקטוז בשביל אספקת חלבון למתאמנים האם זה ינפח אותי? אני רוצה פשוט לצרוך יותר חלבון לאחר האימון כדי שיהיו יותר תוצאות במראה של השריר.. אבל מצד שני לא רוצה להראות יותר מידי שרירית (גברית)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונות ותוספות וחלבונים ללא לקטוז - תגובה
רעות גרוס31/07/2011אני מאוד ממליצה לך לאכול ביצים במיוחד שאת צימחונית, יש בביצה המון ויטמינים ומינרלים חשובים כמו ברזל, B12 ועוד וכמובן חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. יש בסויה חלבון ויש אבקת חלבון מסויה שאת יכולה לצרוך לאחר האימון. האבקות לא מנפחות שרירים, זה תלוי בגנטיקה (האם המבנה שלך רחב?) וגם באימונים שלך. בצריכה אחת של אבקה את אמורה לצרוך 15-20 ג' חלבון (שימי לב כמה גרם חלבון יש בכף של האבקה).
נוסף על כך, דגנים (לחם, אורז, בורגול וכו') + קיטניות (עדשים, שעועית, אפונה וכו') = חלבון מלא, כך שבתור צימחונית את צריכה לאכול את השילובים הללו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ויש לי עוד שאלה קטנה
Gloria31/07/2011ויש לי מבנה צר אז שוב תודה
וכנראה אני אנסה בהתחלה ללא אבקה ולראות מה השינוים
אגב איזה דרך הכי בריאה לצרוך את הביצה ז"א מבושלת/מטוגנת וכו'...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ויש לי עוד שאלה קטנה - תגובה
רעות גרוס31/07/2011זה לא משנה, גם אם את מטגנת, תשתמשי במחבט טובה שאפשר לשים מעט שמן (קנולה או זית) והביצה לא תדבק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין אימוניםאלעד28/07/2011
גבר עם משקל תקין השוקל 80 ואישה במשקל תקין השוקלת נניח 60,מבצעים אימון כח 40 דקות ולאחריו אירובי 40 דקות..
השאלה מה לאכול ביון אימון לאימון?
האם הגבר יכול לאכול 2 תמרים והאשה תמר אחד?
בהנחה ולא אוכלים בין האימונים אז מה הגוף שורף שריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין אימונים - תגובה
רעות גרוס31/07/2011אתה יכול לאכול 2 תמרים והאישה תמר. בהחלט חשוב לאכול בין האימונים לאספקת אנרגיה לשריר ולשריפה טובה יותר של שומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לאכול נכוןסטודנט26/07/2011
שלום וברכה,
בעקבות הולדת בני השתנו לי זמני החיים ואני מנסה לחזור לכושר ולא יודע איך מומלץ לי לאכול לפני ואחרי.
אני קם בבוקר בשעה 6 והולך להתפלל
בסביבות 7:20 אני יוצא להתעמלות בוקר שכוללת ריצה של 30-40 דקות ואחר כך פעילות אנ-אירובית מתונה (בטן, חזה, מתח ומקבילים).
לאחר מכן אני חוזר הביתה למקלחת ארוחת בוקר ויוצא לעבודה
ורציתי לדעת מה מומלץ לאכול לפני ואחרי סוג כזה של אימון גופני
בתודה מראש,
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לאכול נכון - תגובה
סיון דוד26/07/2011שלום אריאל
ראשית מזל טוב להולדת בנך !
שנית אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה...
אשמח לענות על שאלות במידה ויהיו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרגלות לספורטאריאל21/07/2011
יש לי תופעה מאוד מוזרה שקוראת לי.
אני עושה ספורט מסויים למשל ריצה ומרזה , אך לאחר כחודש אני מפסיק להרזות ומתחיל להשמין שוב.
ואז אני עובר לסורט אחר למשל שחייה ואז מזה אך לאחר פרק זמן שוב ההרזיה נעצרת ואני משמין וכך חוזר חלילה ם סוגי ספורט שונים....
למה התופעה קוראת ומה עושים?זה כאילו שהגוף שלי מתרגל לזה ומפסיק להגיב בהרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגלות לספורט - תגובה
רעות גרוס26/07/2011שלום אריאל שינית את האכילה שלך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא , לא שיניתי את האכילה.
אריאל26/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרגלות לספורט - תגובה - תגובה
רעות גרוס26/07/2011תפנה לדיאטנית שתבנה לך תפריט המותאם לך ולפעילות הגופנית שלך וכך תרד במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אריאל,
ד"ר נסטור27/07/2011ירידה במשקל קשורה כעקרון להכנסה האנרגטית מול ההוצאה האנרגטית. אין לזה קשר להתרגלות לספורט מסוים. כנראה שמה שקורה לך קשור לשינויים בהכנסה הקלורית ולא לסוג הספורט. לעומת זאת אם המטרה הינה לפתח שרירים יש להתקדם במאמץ המתבצע או לעבור לסוגי פעילות אחרים שיאתגרו את השריר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונאי למפתחי גוף בקופת חולים?ד19/07/2011
היי
אני מתאמן בחדר כושר.
יש לי תקופה שבה אני אמור "לגדול", כלומר להגדיל את מסת השריר במינימום של צבירת שומן. ("bulk")
ובתקופה השנייה אני אמור להשיל מעליי כמה שיותר שומן (נמדד באחוזי שומן) עם אובדן קטן ביותר של מסת שריר. ("cut")
אחרי תקופה ה "cut" אני שוב חוזר באופן מחזורי לשלב ה "bulk".
האם יש תזונאית או בעל מקצוע אחר שיכול לתת לי תזונת ספורט\כושר שתתאים לצרכים שלי בכל שלב כזה בקופות החולים כמו: כללית, מאוחדת, לאומי וכ"ו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונאי למפתחי גוף בקופת חולים? - תגובה
רעות גרוס20/07/2011לדעתי לא. הדיאטניות בקופות חולים לרוב מתמחות בתזונה לתחלואים שונים (סכרת, לחץ דם, בעיות בריאותית אחרות) ולהורדה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד18/07/2011
אם אני שופך מים חמים על הדגני אול בראון של קלוגס ורק אחרי זה אני מוסיף את היוגורט,אני הורס את תכולת הדגנים בשפיכת המים החמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סיון דוד18/07/2011אין שום פגיעה בהוספת מים חמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)