מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לפני ואחרי אימוןדפנה10/03/2012
אם אני עושה אימון בוקר=
אוכלת בערך שעה לפני 2 פריכיות אורז עם קוטג ועגבניה, יוצאת לרוץ בערך שעה 10 ק"מ (אימון אינטנסיבי) וכשאני חוזרת אוכלת יוגורט 3% עם בננה וקינמון טחון מעל?
זה בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני ואחרי אימון - תגובה
סיון דוד13/03/2012שלום דפנה
ראשית את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני ואחרי אימון ב"שאלות נפוצות " בפורום זה,
ועכשיו-לגבי הארוחות - לפני אימון את אוכלת נכון , אחרי אימון הייתי מוסיפה פחמימה כמו שיבולת שועל ליוגורט , סה"כ מבחינת הרכב את אוכלת נכון אך לגבי כמויות - לא כתבת נתונים אישיים כמו גובה+משקל ומה את אוכלת בשאר היום כך שקשה להמליץ על כמויות... .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט יומי למתאמן - תגובה
דפנה13/03/2012שלום שי
אכן יש מקום להוסיף חלבון לתפריטך, שמכיל בעיקר פחמימות, אך לא הייתי ממליצה לך להוסיף חלבון ממקור אבקת חלבון , אלא קודם לנסות להוסיף חלבון מהמזון כמו למשל:
*בארוחת צהריים נסה להוסיף מנה של בשר/עוף/דג -עדיף אפוי או מבושל ולא מטוגן ,
או לחילופין נסה להוסיף קיטניות כמו אפונה/גרגרי חומוס/עדשים/פול ווכד'... אשר יחד עם הפחמימות יספקו חלבון מלא לגוף במקום הבשר
*בארוחת ערב ממליצה לך להוסיף ביצה כל יום (במידה ואינך סובל מרמת כולסטרול גבוהה ) אשר מספקת חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה
*ממליצה להפחית את כמות החטיפים /העוגיות ובמקומם לאכול פירות,ירקות, שקדים ואגוזים !!
*הקפד על שתיית מים בכמות מספקת במהלך היום ולאורך האימון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים אישיים - תגובה
סיון דוד14/03/2012משקלך נמוך ביחס לגובה ולכן יש מקום להוסיף כפי שאמרתי שיבולת שועל ליוגורט, לאחר אימון , או קורנפלקס מדגנים מלאים כמו בראנפלקס למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלל אצבע לתזונה לפני ואחרי אימוןאסף משה08/03/2012
שלום,
אני בן 23 ושוקל כ-65 ק"ג.
אני רוכב על אופניים כ-4 פעמים בשבוע למשך שעה בכל פעם, ומבצע תרגילי כוח פשוטים (כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, ומתח).
רציתי לדעת מה כדאי לי לאכול לפני או אחרי אימון.
אני יודע שנכתב בנושא הרבה בהרבה מקומות אבל זה תמיד נראה לי מורכב ומסובך, הידע שלי בתזונה ובאוכל דל מאוד.
רציתי לדעת אם יש 2-3 מוצרי מזון קבועים שאני יכול לאכול לפני ואחרי אימון (אין לי שום צורך לגוון או לשנות).
אני לא מחפש ניצול מקסמיאלי של התזונה מסביב לאימון, אלא שגרת אכילה קבועה ובטוחה שתחזיר לגוף את החומרים שאיבד ותתן לי ראש שקט.
תודה מראש,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלל אצבע לתזונה לפני ואחרי אימון - תגובה
סיון דוד08/03/2012הי אסף
אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני ואחרי אימון בשאלות נפוצות בפורום זה.
לא כתבת מהו גובהך ומה מטרת האימונים על מנת שאוכל לתת המלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון לפני אימוןאלעד06/03/2012
קראתי מאמר האומר שצריכת חלבון 20-30 דקות לפני אימון לא פחות חשובה ואפילו יותר מאחרי האימון בשל סנטוז החלבון תוך כדי האימון.
האם כך הדבר?
ואם כך האם כדאי לקחת גיינר או חלבון לפני האימון?
עד עכשיו לקחתי 2 תמרים או בננה,אז כדאי להמירם בחלבון?
לפי מה שאני מבין אם אקח את החלבון לפני האימון השריר יגדל יותר?מאשר גדל עד עכשיו?
מעבר לאבקת חלבון אפשר לקחת משהו אחר בתור מזון לפני האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון לפני אימון - תגובה
רעות גרוס07/03/2012חלבון לפני האימון עוזר להתאוששות מהירה יותר של השריר ולכן אתה יכול לאכול חצי שעה לפני האימון פרוסת לחם עם גבינה, יוגורט + גרנולה, יוגורט + 2 תמרים.
אל תעמיס בחלבון לפני האימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל וספורטלימור29/02/2012
שלום אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע בעיקר ספינינג (אני מנוייה בחדר כושר)ברצוני לשאול האים כדאי לי לגוון באימוני ספורט?מה מומלץ לאכול לפני אימון?ומה אחרי אימון?אני מעוניינת לרדת לפחות 4 קילו.תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל וספורט - תגובה
סיון דוד29/02/2012הי לימור
מומלץ לשלב בין אימון אירובי לבין אימוני כוח על מנת להשיג ירידת משקל טובה יותר ולשמר אותה. אימון הספינינג נחשב אימון אירובי ולכן הייתי ממליצה לך לשלב אימוני כוח - עם המכשירים שבחדר כושר. כך תוכלי לשמור על מסת השריר ולהגדיל את שריפת השומנים.
לגבי אכילה לפני ואחרי אימון- את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על כך ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה
לגבי ירידה של ק"ג- לא כתבת מהו גובהך ומשקל כך שלא אוכל לעזור לך עם דעתי המקצועית, אך קחי בחשבון שירידת משקל אצל מתאמנים הינה ירידה ממסת השומנים בעיקר ומסת השריר נשמרת או גדלה כך שלא בטוח שתראי ירידה של 4ק"ג אך שימי לב-- ותראי ירידה יפה בהיקפים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון מי גבינהאריק27/02/2012
שלום רב,
ביום שישי קניתי אבקת חלבון מיי גבינה "אייסולד"(מבודד) כדי שאחרי האימון יכנס לי ישר החלבון לגוף בצורת הספיגה המהירה ביותר.
רציתי לשאול כמה שאלות:
1.כמה זמן אחרי שאני שותה את זה אני יכול לאכול?
2.האם אני צריך לאכול גם פחמימה עם זה?(ואם כן איזה וכמה?)
3.יש בתוך האבקה גם מולטי ויטמין והאמת שמאז שאני לוקח אותה אני שמתי לב שאני ממש רעב(גם אם אכלתי) רציתי לשאול האם יש קשר למולטי ויטמין שבאבקה?
זהו תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון מי גבינה - תגובה
סיון דוד29/02/2012אריק שלום
לא מכירה את האבקה שקנית אך בד"כ אבקות חלבון מכילות ויטמינים ומינרלים שונים, תוספת הויטמנים לא אמורה לגרום לרעב ,וייתכן שהרעב נובע מכך שאינך אוכל טוב לפני האימון. הקפד על ארוחה קלה כשעה לפני האימון ובמידת הצורך אם האימון נמשך יותר מ- 90 דק' נסה להוסיף פחמימה פשוטה כמו בננה/תמרים/חטיף אנרגיה ואז להמשיך אימון, להקפיד לשתות היטב לאורך כל היום וכמובן במהלך האימון.
לאחר האימון מומלץ לשלב פחמימה עם חלבון. לא בטוחה שיש צורך באבקת חלבון- ולרוב אני מרכיבה ללקוחות שלי תפריט ללא תוספת אבקה והם מקבלים את החלבון בכמות מספקת מהמזון- לדוגמא:
אתה יכול לאכול ארוחה הכוללת 2 ביצים+ מעט גבינה+ לחם מחיטה מלאה, או קופסאת טונה+ תירס. לא כתבת נתונים שלך כמו גובה ומשקל כך שאני לא יכולה לציין כמויות. ישנם כל מיני אפשרויות לשילוב חלבון ופחמימה בארוחה ולא תמיד יש צורך בתוספת אבקה. בד"כ רוב המתאמנים שאני עובדת איתם מגיעים לתוצאות גם בלי תוספת אבקה , אל תמהר להוסיף ונסה להקפיד על מזון המכיל חלבון לאורך כל היום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווקאראלעד22/02/2012
יש הבדל אם בכלל בין האינדקס הגליקמי בין-
4 כפות קווקאר דק +כוס חלב3%
לבין 4 כפות קווקאר מלא(לא גרוס)+כוס חלב 3%?
השאלה באה בכדי לדעת אם כדאי לצרוך קווקאר אחרי אימון?ואם כן איזה כדאי?
כי לפי מיטב ידיעתי אחרי אימון כדאי אינדקס גליקמי גבוה..השאלה אם יש הבדל בין השניים?
ואם תוכלי לומר לי מהו האינדקס הגליקמי של כל אחד מהסעיפים הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווקאר - תגובה
סיון דוד23/02/2012שלום אלעד
אינדקס גליקמי של קווקאר הינו מעט יותר גבוה מאשר אינדקס גליקמי של שיבולת שועל גסה ולא טחונה , אך שניהם נמצאים בקטגוריה של אינדקס גליקמי בינוני , בסביבות 60-66.
אם אתה מתאמן אימון עצים על מנת לפתח מסת שריר, כדאי לאכול בשלב הראשון - מיד לאחר האימון פחמימה עם אנדקס גליקמי גבוה למשל פרי כמו בננה או 2 תמרים , ולא בשיבולת שועל שעשירה בסיבים תזונתיים ולכן מתעכלת לאט מאוד ובעלת GI נמוך יחסית.
בשלב השני אתה יכול לשלב אתה השיבולת שועל או הקווקאר, בארוחה שלאחר האימון, תוך שעה מסיום האימון, ביחד עם חלבון כמו חלב או יוגורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטנית ספורטגל18/02/2012
היי אני מחפשת דיאטנית שההתמחות שלה היא תזונת ספורט שהיא דרך הקופה במרכז
האיים קיים דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטנית ספורט - תגובה
רעות גרוס19/02/2012תשאלי במוקד של קופת החולים שלך מי הדיאטנית וכן תבררי האם יש לה התמחות בתזונת ספורט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית ספורט - תגובה
סיון דוד20/02/2012יש לכל קופת חולים בדרך כלל מרפאת ספורט, אם את בקופ"ח מאוחדת אז יש בוודאות בר"ג , תבררי דרך הקופה על מרפאה כזו או מרכז כזה והתזונאית שם חייבת להיות עם התמחות בספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לשחייןוייס ז'קלון16/02/2012
יש לי ילדה בת 12 שחיינית מקצוענית. אני מעוניינת לתפריט יומית בשבילה במיוחד בתקופת התחרויות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לשחיין - תגובה
רעות גרוס16/02/2012שלום, את צריכה לקחת את בתך לדיאטנית שמתמחה בספורט שתתאים לבתך תפריט עפ"י גובה, משקל וסדר היום שלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספותtal14/02/2012
שלום
שמי טל אני בת 20, אוהבת מאוד להתאמן –רצה כמעט כל ערב , בנטסף אני מבצעת גם אימון בחדר הכושר, בעיקר תרגילי כח. קיבלתי ממדריך הריצה תפריט מה לאכול ביום יום. אני משתדלת לאכול את מה שרשום בתפריט אבל לא מצליחה את הכל. אני מכירה אנשים שלוקחים מספר תוספי תזונה, כמו שייק חלבונים וכדורי מגנזיום, ואומרים לי לתסף במגנזיום בגלל שזה יכול לעזור לי בספורט הקשה שאני מבצעת.כמובן שהם לא אנשי מקצוע.
אני מבצעת הרבה מאוד ספורט במשך השבוע. האם לדעתך אני צריכה לצרוך תוסף כזה? ואיך תוסף מגנזיום יכול לעזור לי בספורט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספות - תגובה
סיון דוד14/02/2012הי
לא כתבת נתונים אישיים כמו גובה ומשקל, ומה את אוכלת באופן כללי לפי התפריט שהמליצו לך. לגבי האימון- האם את מתעיפת מהר? מתאוששת מהר? סובלת מהתכווצויות וכאבי שרירים בלילה? האם נמצא חוסר מגנזיום בבדיקות דם?
חשוב לדעת את כל אלו על מנת לראות אם תפריטך מאוזן או שאולי יש מקום לתוספות חיצוניות כמו תוספת חלבון.
בכל אופן , חשוב להבין שתזונה מבוססת על התאמה אישית ולא ניתן לתת המלצות כלליות לכלל האוכלוסיה, וגם לא הייתי ממליצה לקחת עצות על תזונה ממדריך כושר אלא לפנות לאנשי תזונה מקצועיים כלומר לדיאטנים קלינייים או תזונאי ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספות - תגובה
סיון דוד14/02/2012הי
לא כתבת נתונים אישיים כמו גובה ומשקל, ומה את אוכלת באופן כללי לפי התפריט שהמליצו לך. לגבי האימון- האם את מתעיפת מהר? מתאוששת מהר? סובלת מהתכווצויות וכאבי שרירים בלילה? האם נמצא חוסר מגנזיום בבדיקות דם?
חשוב לדעת את כל אלו על מנת לראות אם תפריטך מאוזן או שאולי יש מקום לתוספות חיצוניות כמו תוספת מגנזיום או חלבון.
בכל אופן , חשוב להבין שתזונה מבוססת על התאמה אישית ולא ניתן לתת המלצות כלליות לכלל האוכלוסיה, וגם לא הייתי ממליצה לקחת עצות על תזונה ממדריך כושר אלא לפנות לאנשי תזונה מקצועיים כלומר לדיאטנים קלינייים או תזונאי ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספות - תגובה
רעות גרוס14/02/2012שלום טל, את מרגישה חולשה אחרי אימון? מרגישה התכווצויות שרירים? אם את אוכלת נכון והתשובה לשתי השאלות היא "לא" את לא צריכה מגנזיום. מגנזיום אמור לעזור שלא יהיו התכווצויות שרירים לאחר האימון. לי באופן אישי נתנו כדורי מגנזיום לניסיון, לקחתי לפני או אחרי אימון ולא היה אף שינוי/שיפור. להזיק זה לא מזיק את תמיד יכולה לנסות ולראות איך זה משפיע עליך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונה למתאמן בחד"כברק09/02/2012
אהלן, שמי ברק בחור בן 20 משרת בצבא (יוצא יומיות) ומנצל את הזמן לחד"כ בשביל לפתח את הגוף ומסת השריר.. גובה 1.96, משקל 99 ק"ג , אחוז שומן 19% , לפי הנתונים אני יודע שאני צריך לרדת במשקל או לחילופין לעבוד על מסת השריר כדי לשרוף שומן ולהחליף אותו לשריר אך ביחד עם תזונה נכונה!
עברתי על כול האינטרנט במטרה למצוא תפריט כל שהוא שיתאים לי והדברים היחידים שיצא לי להשכיל זה לצרוך 1.7-1.8 גרם חלבון לכול ק"ג , 4 ליטר מים, ו 6-10 גרם פחמימה לכול ק"ג .
רציתי איזה שהוא יעוץ לגבי תזונה בריאה יותר כדי להתחיל לראות תוצאות יפות יותר וגם כדי להיות בריא יותר :)
חשוב להגיד שישר אחרי אימון כוח אני נוהג באופן קבוע לאכול 3 פרוסות לחם שיפון עם טונה קוט'ג זיתים וביצה ובאופן כללי אוכל 2-3 ארוחות מסודרות , אבל אני מבין שזה לא נכון ולא בריא כ"כ אז פניתי אליכם, תודה לעוזרים =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט תזונה למתאמן בחד"כ - תגובה
רעות גרוס13/02/2012חשוב מאוד לאכול מסודר ארוחת בוקר, צהריים וערב יותר גדולים ו 2-3 ארוחות קטנות. כמובן כשעה לפני האימון (אם האימון עצים) צריך לאכול פחמימה עם מעט חלבון (פרוסת לחם עם קצת גבינה, פרי, יוגורט + פרי) ואחרי האימון לאכול חלבונים + פחמימות.
אתה בהחלט יכול לצרוך 1.5 גרם חלבון לק"ג שריר ותעשה פעילות אירובית לשרוף שומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט תזונה למתאמן בחד"כ
ברק18/02/2012כן אבל הבנתי שאני צריך לצרוך עקב ההתעסקות שלי בספורט בין 150-180 גרם חלבון ביום וזה פשוט נשמע לי בלתי אפשרי , רציתי לדעת אם אני מצליח לשמור על תזונה נכונה שמרכיבה במהלך היום אכילה של מאכלים רוויי חלבון כגון מוצרי גבינה דגים שועית והכול ואני עדיין לא מגיע לכמות הנדרשת האם יש מקום לקחת תוסף חלבון כדי להשלים את הכמות הנדרשת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט תזונה למתאמן בחד"כ - תגובה
רעות גרוס19/02/2012תאכל עוף, טונה, מוצרי חלב ותראה אם יש שיפור במסת השריר (תקופה מסויימת), אם לא תראה שיפור, תחשוב להוסיף אבקת חלבון. שוב אתה צריך 1.5 גרם חלבון ל 1 ק"ג גוף ולא יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היייובל06/02/2012
שלום , לפני 4 חודשים אולי קצת פחות,אבחנו אצלי plantar faciitis בשתי כפות הרגליים.ניתנו לי תרגילים אבל גם אמרו לי לקחת מנוחה לגמרי מהספורט שהייתי עושה שכלל שיעורי עיצוב דינאמי ,זומבה,קיקבוקס.לאורך כל התקופה שעשיתי ספורט המשקל היה יציב והגוף נראה טוב. חשוב לציין שיש לי דחפים לא ברורים לאכול שוקולד או ממתקי גומי,חטיפים ודברים דומים.אני ידעתי שתהיה לי בעיה בהפסקת המנוחה מהכושר כי לא אצליח להפסיק לאכול את הדברים הלא בריאים.ואכן,זה מה שקרה,יצאתי למנוחה והמשכתי לאכול שטויות (נקרא לזה ) ועליתי כמעט חמישה קילו. הבעיה,אני לא עומדת בדיאטות למיניהן,לא יכולה להיפטר ממתוק,לא יכולה לאכול פרי במקום למשל. אני די מתוסכלת מההשמנה ועוד יותר,מתוסכלת מהעובדה שאני לא עושה ספורט שהיה חלק ניכר מחיי .האם קיים תפריט המשלב גם את הדברים הפחות בריאים?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
רעות גרוס13/02/2012שלום יובל, את צריכה ללכת לדיאטנית שתבנה לך תפריט על פי הצרכים שלך וסדר היום שלך. אסור לך לעשות כל ספורט? מה עם אופניים? משקולות?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור התזונהתומר02/02/2012
אני בן 26 ובשנה אחרונה אני מקפיד על ריצות ואימונים במכון, אני החלטתי לשפר את התזונה שלי
אני 1.80 שוקל 86 ורוצה להוסיף מזונות בריאים יותר שיתרמו לי גם כדי להשתפר בספורט, חשוב לציין שהפסקתי לעשן לפני חצי שנה גם והביצועים קצת השתפרו אבל אני מתעניין איפה להתחיל בתזונה נכונה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור התזונה - תגובה
רעות גרוס13/02/2012אני לא יודעת מה אתה אוכל כיום. בעיקרון התזונה צריכה להתבסס על פחמימות מורכבות, חלבון מן החי דל שומן (עוף, דגים, מוצרי חלב דלי שומן), שומן בריא (טחינה, אבוקדו, שמן זית וקנולה), קיטניות, ירקות, פירות ולשתות מים (12 כוסות).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהדניאל28/01/2012
שלום
אני קטן אמונה בקיצורי דרך מפתים, אך בכל זאת אני שומע לאחרונה הרבה על אנשים שעושים דיאטת ASG.
הבנתי שמעבר לתכשיר שמסופק עם הדיאטה, התוכנית כרוכה בדיאטה של 500 קלוריות ליום.
וכן לא כרוכה בפעילות גופנית כלשהי.
האם זה אכן כמו שמבטיחים ירידה משמעותית במשקל בזמן קצר ולא על חשבון ירידה במסת שריר ?
והאם כמות קלורית כה נמוכה פוגעת בגוף ? אם כן במה ?
בעיני זה או תגלית המאה או רמאות המאה.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי בשם. מדובר על HCG
יאיר28/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטהHCG - תגובה
סיון דוד30/01/2012שלום יאיר
לא מכירה את הדיאטה הנ"ל אך ממה שאני יכולה להבין מדובר בדיאטה קיצונית הגורמת לירידה מהירה ולא פרופוציונלית במשקל. דיאטה כזו יכולה להביא למצב של הסתגלות מטבולית= מצב של ירידה בהוצאה הקלורית היומית המפעילה מנגנון פיצוי פיזיולוגי המקדם עליה חזרה במשקל!!
מקווה שהמסר ברור- ירידה מהירה במשקל תביא לעלייה חזרה במשקל
לכן אל תתפתה לשום דיאטה המקדמת ירידת משקל מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת חלבון ושומניםאלון26/01/2012
שלום רב,
אני מתאמן בחדר כושר ובסיום האימון אוכל חלבון (כרגע לא משנה אם זה אבקה או כל מקור אחר). בערך כחצי שעה עד שעה אחרי אכילת החלבון, אני אוכל ארוחת ערב שכוללת בין היתר גם את מרכיב השומנים הטובים שזה טחינה או אבוקדו,
רציתי לשאול בבקשה האם אכילת שומנים מקבוצה זו פוגעת או מאטה את ספיגת החלבון שצרכתי קודם לכן כחלק מתהליך התאוששאות השרירים?
אני שומע וקורא דעות לכאן ולכאן ורציתי בבקשה את תשובת המומחים פה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כאן מישהו....?
אלון27/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת חלבון ושומנים - תגובה
סיון דוד30/01/2012שלום אלון
אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי על ארוחות לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה
לגבי שומנים כמו אבוקדו או טחינה- אין בעיה לאכול בארוחה שלאחר אימון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מהותיתמרדכי25/01/2012
שלום,
אני בחור בן 24 מאומן בחדר-הכושר. אשמח כמובן להעלות במסת השריר מבלי להעלות בשומן.
הבנתי שיש שתי דרכים לעשות זאת:
1. ע"י מאזן קלורי חיובי קל+אימונים+מנוחה.
2. ע"י חלוקה לתקופות של מסה וחיטוב, כך שבתקופת המסה עולים בשריר ובשומן, ובחיטוב נפטרים מהשומן ומנסים לשמר את השריר.
האם הבנתי נכון?
על איזו משתי הגישות את ממליצה?
בברכה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מהותית - תגובה
רעות גרוס25/01/2012הדרך הראשונה. לאכול 1.5 גרם חלבון ל 1 ק'"ג גוף, ביחס של 1:3 לטובת הפחמימה, לא להעלות על 25-30 גרם חלבון בארוחה ולהפחית מזון שמן וכמויות של שומן + אימוני משקולות + מנוחה, אז תעלה רק במסת שריר ולא בשומן. אני לא יודעת מה משקלך ואם אתה צריך להוריד במשקל אבל אם אתה רזה ורוצה להעלות מסת שריר, אל תעשה בחודש הראשון אירובי ותתרכז יותר באימוני משקולות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)