מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב מועשראלעד14/06/2011
האם יש הבדל משמעותי בספיגה של החלב המועשר של יטבתה המועשר בויטמינים E D B12 לבין החלב הרגיל של תנובה?
שורה תחתונה האם החלב המועשר שווה את קנייתו כי לפי מה שראיתי "העשרת החלב"היא מינורית למדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב מועשר - תגובה
רעות גרוס20/06/2011לדעתי עם מוצר הוא מועשר יש ספיגה גדולה יותר, השאלה אם אתה זקוק לתוספי הויטמינים הללו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדינה07/06/2011
היי,
לפני כחצי שנה הפסקתי עם הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור (שהיה סדיר לפני הגלולות).
ביקרתי אצל רופאת נשים אך היא המליצה לי לקחת שוב גלולות (לא פותר את הבעיה אבל עם הגלולות יהיה לי מחזור)
אני לא מעוניינת לקחת שוב גלולות לכן הגעתי לפורום הזה כדי לשאול האם חוסר המחזור יכול לנבוע מזה שירדתי במקל (ובכך ירדו כנראה אחוזי השומן בגופי)?
אם אני אוסיף לתזונה שלי שומנים בריאים (כשירדתי במשקל לא אכלתי בכלל שומן) זה יוכל לעזור למחזור להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
רעות גרוס08/06/2011באיזה אחוזי שומן את? אומרים שמתחת ל 18% שומן, יכול להפסיק המחזור, את בטווח הזה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת..
דינה08/06/2011אף פעם לא בדקתי אני לא יודעת כל כך היכן לבדוק את זה..
אני בת 20 גובהי 1.59 משקל 49* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת.. - תגובה
רעות גרוס09/06/2011ה BMI שלך קצת נמוך 19.4 אבל לא אמור לגרום לך להפסקת מחזור אך כל אישה היא שונה ולכן תתייעצי עם רופאה (אני עם BMI נמוך יותר ויש לי מחזור..אבל עדיין יכול להיות שזה משפיע עליך ואולי הסיבה היא שונה).
בלי קשר חשוב שתאכלי מאוזן וטוב - שהתפריט שלך יכולול פחמימות, חלבונים ושומנים, ירקות ופירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון מוגברשרה05/06/2011
בני בן 27 עושה אופניים פעמיים בשבוע, ריצות 3 פעמים בשבוע ומשחק עם חברים כדורגל פעם בשבוע, אני מפחדת שהוא קצת שוחק את עצמו אבל הוא כמובן חושב שאין בעיה עם זה אם הוא מרגיש טוב
הוא לא אוכל מסודר כי עובד בעבודה שלא מאפשרת זאת ולא בטוחה אם הוא אוכל נכון ומסודר אחרי או לפני אימון
האם הוא יכול לפגוע בעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון מוגבר - תגובה
רעות גרוס06/06/2011אם הוא לא יאכל מסודר הוא יתעייף מהר גם השרירים שלו לא יקבלו את המזון (האנרגיה) שהם זקוקים לו, הוא יכול להפצע. אני ממליצה לו ללכת לדיאטנית ספורט, כך הוא יגיע להישגים טובים יותר בפעילות הגופנית שהוא עושה וגם לא יגיע לשחיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משמינים?זנאו03/06/2011
שמי זנאו אני בן 27 מ'1.75 שוקל 58 ק"ל אני לא מרוצה מהמראה שלי משום שאני רזה ולא יכול להשמין ולא כל בגד הולך ליומתאים לי,לכן אם תאכלו לייעץ לי אשמח לשמוע אתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משמינים? - תגובה
רעות גרוס06/06/2011לפעמים לשהמין הרבה יותר קשה מלהרזות. אתה צריך לאכול הרבה ולעיתים קרובות, אתה יכול לקחת תוספי מזון כמו גיינר או אנשור להעלאת הקלוריות היומיות שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר אימון כושרדיאנה קניסה03/06/2011
היי שלום אני דיאנה ואני בדיאטה השיטה שלי היא כזו: בבוקר אני אוכלת חביתה עם 2 ביצים ו2 צנימים עם גבינה עם נס קפה ללא חלב
לארוחת הבוקר שלי אני אוכלת 2-3 גזרים לעיתים גם יוגורט 1.5 שומן עם קורנפלקס בפנים ותפוח עץ חתוך
לארוחת הצהריים אני אוכלת ארוחה מלאה עם סלטים אורז בשר
וכשאני חוזרת מהעבוד ה אני אוכלת לעיתים קרטיב וכל זה זה עד השעה שש בערב.
השאלות שלי הם כאלה: האם התפריט שלי בסדר?
האם אני צריכה לאכול משהו אחרי אימון הכושר?
וכמה קלוריות למעשה אישה צריכה לצרוך במשך היום?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר אימון כושר - תגובה
סיון דוד07/06/2011הי דיאנה
התפריט שלך מכיל כ-1200 קק"ל, הוא אינו נראה מאוזן מכיוון שאינך אוכלת ארוחת ערב למעט קרטיב. ההמלצה היא לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום- בוקר צהריים וערב, ובין הארוחות לאכול ארוחות ביניים קלות כמו יוגורט או פרי.
אני ממליצה לאכול את ארוחת הערב כשעתיים שלוש לפני השינה ולא בשעה שש בערב.
לגבי האימון -מומלץ לאכול לאחר האימון ארוחה המשלבת חלבון ופחמימה.
לגבי כמויות קשה לי להמליץ לך כי לא כתבת נתונים אישיים כמו גובה משקל גיל ומס' אימונים בשבוע
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידותאלעד03/06/2011
אני מאמן ורוצה לדעת איפה למדוד באיזור המותן עם סרט מדידה שהמדידיה תהייה מדוייקת..
איפה בדיוק המדידה צריכה להתבצע?
והאם זה נכון שכל ירידה של ס"מ בהיקף אני יורד גם 1 קילו במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות - תגובה
רעות גרוס06/06/2011אני אישית מודדת בקו הטבור מפני שזו נקודת ציון, אני חושבת שנכון הוא מעל הטבור, אך כמו שציינתי לי נוח יותר בקו הטבור.
שיורדים 1 ס"מ בהיקף אתה יורד ב % שומן ולאו דוקא קילו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה -
בני29/05/2011תודה
רק רציתי לציין שאני בן 40 ורוכב לשם רכיבה כייפית ולהורדת כולוסטרול וכן ספורט למוח ולא לאימון שרירים או להורדה במשקל,
האם גם לכך דרוש להקפיד על תזונה נכונה ? כלומר האם כשאני לא אוכל נכון לפני ואחריי אני בעצם מזיק לגוף, כי את הגוף לא מעניין מהי מטרת הרכיבה...?
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופניים-בני29/05/2011
היי
אני חדש בפורום הזה, לא מבין מילה אחת בנושא תזונה וחדר כושר, אבל רוכב כמה שנים על אופניים זנב קשיח, היו תקופות שרכבתי באופן קבוע, כך שהרגשתי שמשהו נבנה ועוזר לי להשתפר יותר,
אולם ישנם תקופות כמו עכשיו, שפתאום אני יוצא לטיול בשטח, ואני שואל האם זה מסוכן ?
במסע האחרון שהיה חזק ביותר נתפסו לי לפתע השרירים ברגל על יד הברך, כאילו ננעלו לגמריי, ורק אחריי קפיצות ומסאג' שעשיתי לעצמי זה קצת השתחרר והמשכתי ברכיבה,
מה אסור לי לעשות?
מה אני צריך לעשות כדי לצלוח משימות כאלו בלי נזקים לגוף ?
עוד שאלה אחת> אני זוכר מקרים שדפקו לי הרקות מייד בתחילת הרכיבה, ממה זה נובע ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופניים- - תגובה
רעות גרוס29/05/2011כמה שעות אתה רוכב? אתה אוכל משהו לפני? תוך כדי הרכיבה. תסתכל בשאלות נפוצות על מה לאכול לפני/אחרי אימון ותראה אם משהו משתפר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופניים-רעות-
בני29/05/2011היי
תודה על המענה המהיר,
אני מדווש לא פחות משעה, כ- 3 פעמים בשבוע,
ועושה אחת לחודש איזה מסע של כמה שעות שאני הרוכב הכי מקצועי, כך שאין לי ממי לקבל הדרכה,
אני משתדל לא להיות רעב, אבל לא אוכל משהו מיוחד לקראת הרכיבה,אולי בננה, ושותה הרבה מים...
-
כשאני רוכב כמה שעות אז אני משתדל להקשיב לגוף ולנוח מיידי פעם ולאכול "שומשום או חלבה" האם זה משפיע או שזה פסיכולוגי ?
וברשותך עוד שאלה,
כמה זמן מותר לנוח בהפסקות, נדמה לי שאח"כ קשה להתחיל שוב, מה הפטנט להמשיך בדיווש אחרי עצירה של חצי שעה בערך ?
תודה לך רעות על הזמן שאת משקיעה עבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופניים-רעות- - תגובה
רעות גרוס29/05/2011באימונים הארוכים והעצימים שלך אתה חייב לאכול שעתיים לפני פחמימות, אפשר שעה לפני לאכול פרי, לשתות הרבה מים, לקחת איתך בר לאכול תוך כדי הרכיבה ואפילו משקה איזוטוני, אחרי הרכיבה לאכול חלבונים ופחמימות.
באימון של שעה בערך, לאכול פחמימות עד שעה לפני האימון וכמובן אחריו, לשתות הרבה מים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרבות במאכלים מסויימיםמאיר28/05/2011
בנוסף לארוחות שאני אוכל במהלך היום אני גם כמעט כל יום שותה מיץ תפוזים שאני סוחט,בירה שחורה,פירות יבשים,תפוח.
האם זה מומלץ?
בנוסף אני אוכל כל יום פטרוזיליה ושותה זקן תירס בתה בגלל מחלת כליות שאני סובל ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרבות במאכלים מסויימים - תגובה
רעות גרוס29/05/2011מה המטרה שלך? אם אתה מרגיש טוב עם גופך, אין לך בעית משקל, תמשיך לאכול מה שאתה אוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה לא בעיה לחזור על אותו אוכל
מאיר30/05/2011מעבר לארוחות בוקר צהריים ערב ומה שאני אוכל אחרי אימון,אני בנוסף שותה הרבה בירה שחורה,תפוח כל יום,תפוזים,חמוציות פטרוזיליה וזקן תירס בגלל מחלת כליות.אין בעיה לאכול הרבה מן הדברים האלה?
המטרה שלי היא להגיע למסה אבל זאת לא השאלה ששאלתי.אני אוכל את כי שמעתי שזה בריא ואני אוהב את המאכלים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה לא בעיה לחזור על אותו אוכל - תגובה
רעות גרוס31/05/2011אין בכלל בעיה לחזור על אותו אוכל. אם תשתה הרבה בירה שחורה ביום אתה עלול לעלות במשקל, פטרוזליה מאוד בריאה ואין לה כמעט קלוריות כך שבהחלט הרבה ביום זה טוב. תפוח, תפוז, חמוציות כל יום גם עם זה אין בעיה רק תזכור ש 3 פירות ביום זה בסדר והרבה ירקות ללא הגבלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני27/05/2011
היי, אני מקפידה ללכת לחדר כושר 4 פעמים ולעשות אימון שכולל חצי שעה אירובי + שעה משקולות. כמו-כן, אני מקפידה רוב הזמן לאכול נכון ומאוזן בהתאם לזמני האימון ובכלל. הבעיה היחידה היא שכבר די הרבה זמן יש לי התקפי בולמוס לפחות שלוש פעמים בשבוע. אני מנסה לטפל בבעיה, אך בינתיים שמתי לב שהצטבר לי שומן באזור המותניים. אני מרגישה שממש הרסתי את כל ההישגים שהצלחתי להגיע אליהם באמצעות עבודה ארוכה. רציתי לדעת האם אוכל ותוך כמה זמן להוריד את השומן הזה בהנחה שלא יהיו לי יותר התקפי בליסה? האם זה ייקח לי חודשים או שמא תקופה קצרה מספיקה לגוף להשתקם, שהרי אני כן בכושר וכבר עובדת עליו הרבה זמן, ולא שאני מתחילה מההתחלה. חוץ מהשומן אני חושדת שגם די הרסתי לעצמי את קצב חילוף החומרים, וברצוני לדעת האם זה משהו שאוכל לתקן, או שזה נזק בלתי הפיך? אשמח מאד לקבל תשובה מכיוון שאני ממש אובדת עצות ומתוסכלת. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
רעות גרוס29/05/2011ראשית, בת כמה את? זה שאת רואה שהצטבר לך שומן באיזור המותניים, האם זה באמת נכון, מדדת היקפים? המשקל עלה? המכנסיים לוחצות?
תמשיכי באימונים, אני לא יודעת מה קצב אימוני האירובי שלך אבל כדאי שהם יהיו די עצימים. אין בעיה, כאשר תאכלי מסודר וללא בולמוסים (תאפשרי לך בסוף שבוע לאכול קצת יותר - ואח"כ תאזני) אין סיבה שלא תחזרי למידות הקודמות שלך, הזמן תלוי בך, ככך שתפחיתי מהבולמוסים ותהיי יותר מאוזנת + אימונים אפקטיביים כך תחזרי למידות שלך מהר יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
אני29/05/2011היי, תודה על ההתייחסות. אני בת 20, למה זה משנה?
וואה, זה באמת נכון! כן, כן וכן - בזה אין שום ספק. אני ממש מרגישה את השומן בבטן. הייתה לי בטן שטוחה ולא היה לי מה לתפוס, ועכשיו יש די הרבה.
אבל אין מצב שהרסתי לעצמי את קצב חילוף החומרים וגרמתי לנזק בלתי הפיך? כי קראתי שזה מה שנגרם בעקבות בולמוסים. אני ממש מפחדת שלא אצליח להוריד את זה.
ועוד שאלה - למה לאפשר לעצמי לאכול בסוף שבוע קצת יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות - תגובה
רעות גרוס29/05/2011כדי שלא יהיה לך בולמוסים, אם כל השבוע תאכלי נכון ומסודר + אימונים ותאכלי קצת יותר בסוף השבוע, לא תרגישי חסר ותהיי בבולמוסים. אם הבולמוס לא מפסיק לך לכי לדיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה והיא תוכל לעזור לך.
שוב, אם תחזרי לאכול נכון + אימונים תאכלי לחזור לגיזרתך, כיוון שאת צעירה יהיה לך קל יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לסיוון דודאלון27/05/2011
הי סיוון,
קראתי את המלצתך במאמרים של הפורום אודות הארוחה לאחר אימון. את מייעצת לאכול בשני שלבים. האחד, מיד לאחר האימון ובו יש לאכול פחמימות פשוטות בעלי אינדקס גליקימי גבוה על מנת לעודד את הגוף לעבור מהליכי פירו להליכי בנייה. השני, יותר מאוחר והיא ארוחה עשירה בחלבונים אך מורכבת גם משומן ופחמימה.
לאחרונה עיינתי במאמר שסקר מחקרים אחרונים בתחום התזונה אשר דווקא טען שלאחר אימון אין צורך לאכול פחמימה פשוטה, או להקפיץ את רמת האינסולין.
אם תוכלי להתייחס לכך. האם את מסכימה עם המאמר? האם יש צורך בפחמימה פשוטה לאחר אימון?
תודה רבה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לסיון דוד - תגובה
סיון דוד02/06/2011הי אלון
ממה שידוע לי אין המלצה חד משמעית לגבי השלב הראשון אבל כן ישנם מחקרים שהוכיחו את יעילותו ותרומתו. אם תרצה אוכל להפנות אותך אליהם. אני ממליצה על כך בפורום מניסיון שיש לי בשטח עם הלקוחות שלי. היו מקרים שבהם לא המלצתי על השלב הראשון של אכילת פחמימה פשוטה לאחר אימון , אך לרוב המתאמנים איתם עבדתי המלצתי על כך והיו תוצאות יפות.
כפי שבוודאי תגלה עוד בהמשך ישנם הרבה תחומים בהם אין המלצה גורפת , כמו השאלה הגדולה לגבי אימוני כח ואירובי - באיזה אימון כדאי להתחיל קודם אם אתה מעוניין לשלב את שניהם באותו השיעור...
לסיכום, מה שכתבתי זוהי המלצה שלי, מבוססת על מחקרים וניסיון אישי אך לא חד משמעית, וכן כפי שקראת ישנן המלצות נוספות שונות מעט, הבחירה היא שלך. אתה מוזמן לבחור לאיזו המלצה להתייחס, להיות קשוב לגופך, ובמידת הצורך לשנות את החלטתך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות הפחמימה
אלון02/06/2011ראשית תודה על התגובה המפורטת,
אשמח לדעת איזה פחמימה את ממליצה לאכול מיד לאחר אימון? האם עדיף תמר או בננה
או אולי עדיף סוכר ענבים מהול במשקה? כמה פחמימה צריך לאכול לאחר אימון?
האם ניתן לשלב פחמימה וחלבון מיד לאחר אימון? כלומר, האם זה יהיה יעיל לשתות שייק חלבון (25 גר חלבון במנה) יחד עם סוכר ענבים (בערך 30 גר' פחמימה) מיד לאחר האימון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TANITAמייק24/05/2011
אני מאמן ויש משהו שעליו אני לא סגור מאז שאני התחלתי לאמן (שנתיים) ושרוב המאמנים בחד"כ לא יודעים או כמוני לא סגוריםעליו : יש לנו מכשיר מדידה (כידוע לא מדויק) נקרא טינטה מודד רק את הגפיים התחתונות , אני לא מצליח להבין ב100% איך אני אמור להסביר למתאמנים מה מופיע שם , אז לגבי האחוזי שומן אני דיי מבין , אך לגבי הFFM והTBW כששואלים אותי אם זה בסדר, אני לא יודע מה לענות ! אני מתחמק לרוב או אומר שהכל תלוי במטרה , אני בטוח בזה שהכל תלוי במטרה , אך מדברים על אנשים מן השורה , כמה TBW צריך להיות בכללי בגוף האדם , כמה הFF הוא זה נחשב תקין , סביר , אני לא תזונאי , אך אם זאת כן מעניין אותי להבין בפרט את הדברים אלה , לא עברנו שום הסברים על זה וזה מטריד אותי יותר מתמיד
2- אם זה מכשיר המודד רק את הגפיים התחתונות , זה אומר שהאחוז שומן לא תקין בכלל אלא יותר גבוה לא??
אשמח לעזרה :) תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TANITA - תגובה
סיון דוד24/05/2011הי מייק
1. אני ממליצה לך לפנות למרכז השירות של אגנטק, החברה המשווקת את המכשירים הנ"ל בקרית עתידים- טל' 03-6493111 , ולבקש את החוברת בה כתובים הערכים המומלצים לכל קטגוריה. לי יש מכשיר של OMRON וקיבלתי אותו עם חוברת בה כתובים כל הערכים המומלצים מכל קטגוריה, כדאי שתהיה לכם חוברת כזו בחדר הכושר.
2. מכשיר המודד משקל ואחוזי שומן דרך גפיים תחתונות בלבד אמור להיות מעט פחות מדויק לדעתי ממכשיר המודד גפיים עליונות+תחתונות, אך עדיין אם אתה יודע איך לבצע מדידה נכונה הוא אמור לעשות את העבודה כמעט באותה רמה, ולשקף את אחוזי השומן בגוף כולו (ולא רק עבור פלג גוף תחתון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך עושים זאת ?
מייק26/05/2011קודם כל תודה רבה לך סיון על עזרתך , דבר שני אמרת ש"אם אני יודע את העבודה , אוכל לחשב גם את הגפה העליונה " איך עושים את זה בדיוק , יש חישוב , לא ידעתי שבכלל אפר
המון תודה שוב על מהירות התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללים למדידת אחוזי שומן ומשקל
סיון דוד26/05/2011התכוונתי שאם אתה מקפיד על הכללים למדידה נכונה אז אתה אמור לקבל תוצאות שמדויקות במידה טובה כמו של מכשיר המודד גפיים עליונות ותחתונות.
הכללים שאני מכירה:
1. בכל שקילה יש להקפיד לשקול באותה השעה פחות או יותר.
2. יש להיות בצום של לפחות 3 שעות לפני המדידה, ולכן אני ממליצה בד"כ לשקול על הבוקר, לפני שאוכלים. שתיית נוזלים משפיעה על מאזן הנוזלים ויכולה להשפיע על תוצאות של מסת שריר/שומן.
3. לא לשקול נשים לפני מחזור כי יכול לשבש את התוצאות.
4. לא לשקול מיד לאחר אימון שכן הגוף מיובש, ומצב של מיעוט נוזלים יכול להראות מסת שומן גבוהה מדי ולא לשקף את המצב האמיתי בגוף.
5. יש לשקול את המטופל בבגדים קלים, בלי גרביים ולשים לב שאין מכשירים /מפתחות בכיסים שיכולים להשפיע על התוצאה.
ישנן עוד המלצות, אבל נסה בינתיים להקפיד על הנ"ל שהן החשובות ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סיוון , עוד משהו בבקשה
מייק02/06/2011ידוע שנוזלים משחקים תפקיד ראשי בטניטה פחות כי כמו שאמרת אם יש שינוי בנוזלים משקילה לשקילה זה יכול לשנות לי את שאר הנתונים
השאלה היא עד כמה ? אם נניח שבן אדם נשקל לפני חודש והיה לו 44 קילו מיים בגוף , הוא שוב נשקל ויש הבדל של קילו מיים יותר (45) למשל , זה משנה משמעותית? ואיך אני מחשב את זה כדי לתת ערך יותר מדויק לגבי אחוזי שומן ומסה רזה ?
תודה רבה שוב על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סיוון , עוד משהו בבקשה - תגובה
סיון דוד07/06/2011לדעתי עלייה של ק"ג אחד בכמות הנוזלים בגוף אינה תשנה משמעותית את התוצאות, אך שוב אני ממליצה לך להפנות שאלות ליועצות של החברה המשווקת ...
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט דיאטהגל23/05/2011
אני מתאמנת כ- 7 שעות בשבוע כוח ואירובי. גיל 42 165 גובה משקל 73.
המטרה כמובן הרזייה. התפריט שלי:
בוקר עד הצהריים: 1-2 לחם קל וכף גבינה, 1 יוגורט 0 אחוז ופרי
צהריים 2 לחם קל, סלט , חצי קו' טונה או ביצה עם כף מיונז
ערב: דג, או חזה עוף או 2 שניצל טבעול קל, 1 כף סלט חצילים ו2 לחם קל
אם רעבה: פרי או יוגורוט עם אגוזי מלך וחמוציות.
אני שותה לפחות 5 כוסות נס קפה (פעם הייתי שותה 8 )
לסיכום אני משתדלת לאכול בין 1200 קלוריות - 1500
האם זה נראה לכם בסדר כי הירידה מאוד איטית אך מנגד אני מתחטבת ושרירית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט דיאטה - תגובה
סיון דוד24/05/2011התפריט נראה בסדר לדעתי, את יכולה להוסיף עוד פרוסת לחם קל לארוחת בוקר או להחליפה ב3 כפות קווקאר עם יוגורט /חלב, את יכולה להוסיף בארוחת ביניים כ-4-5 שקדים כמנת שומן בריאה.
נסי להפחית עוד מכמות הקפה - אגב, את שותה עם סוכר? כמה חלב בכוס? יש לקחת זאת בחשבון...
מחקרים אחרונים מראים קשר בין שתיית תה ירוק לבין הגברת חילוף חומרים וירידה במשקל. נסי לעבור לתה ירוק ואולי תראי תוצאות מהירות יותר.
לגבי קצב ירידת המשקל, את מספרת על ירידה איטית אך עם זאת את רואה שגופף מתחטב, קחי בחשבון שהאימונים מחזקים את מסת השריר וגורמים למראה מחוטב ומעוצב אך גם לעלייה קלה במסת השריר, במקביל לשריפת השומן העודף. אז אל תתייאשי והמשיכי עם האימונים. היי סבלנית לתהליך.
המשיכי לשלב בין פעילות גופנית לתזונה נכונה- זהו שילוב מנצח - כל הכבוד!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך שאלה
גל25/05/2011לגבי תה ירוק מה זה ? איפה קונים? אני שותה תמיד עם סוכרזית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך שאלה - תגובה
סיון דוד26/05/2011יש בחנויות טבע תה ירוק בטעמים שונים, ויש גם לחברת ויסוצקי או יצרניות תה אחרות, ניתן להשיג בסופרמרקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי קפאין וקושי להירדם בלילהרוני21/05/2011
היי :)
אני בת 15, שחיינית תחרותית, לא שותה קפה בכלל או משקאות המכילים קפאין בדרך כלל.
בתחרויות אני בולעת כדור קפאין של 100 מ"ג במקצים בבוקר ו-100 מ"ג במקצי הגמרים בערב.
את הכדור אני לוקחת 50 דקות לפני המקצה.
יש לי בעיה להירדם בערב שבו לקחתי את הכדור, כך שביום שלאחר מכן אני עייפה וזה מקשה עליי להתחרות.
האם יש משהו שיכול לעזור לי להירדם?
תודה רבה על העזרה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי קפאין וקושי להירדם בלילה - תגובה
רעות גרוס22/05/2011כדור הקפאין מעורר אותך ולכן קשה לך להרדם, יש הרבה כדורים טיבעיים שעוזרים להרדם אך הייתי מתייעצת עם רופא משפחה האם נכון לקחת כדור מעורר ואח"כ כדור מרדים, האם יכולה להיות בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית ספורט
רוני23/05/2011האם את מכירה דיאטנית ספורט טובה באזור כרמיאל, הקריות או חיפה?
תודה רבה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית ספורט - תגובה
רעות גרוס24/05/2011מצטערת לא, אבל את יכולה לחפש באינטרנט דיאטנית מהצפון ואני בטוחה שיופיעו לך הרבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רוני24/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לעליה במסהדני19/05/2011
שלום
אני בן 21
גובה 1.70
משקל 60 ק"ג
מתאמן בחדר כושר 2-3 בשבוע עם מאמן אישי. המטרה היא עלייה במסה. זה התפריט שקיבלתי, אשמח לקבל הערות או הצעות לשיפור אם יש, ובכלל את דעתכם:
8:30 ארוחת בוקר
ברנפלקס עם חלב+2 יוגורט 3%
או
גביע גבינה לבנה 3% עם 4 פריכיות אורז או 3 פרוסות לחם מלא
+תפוח
12:30 ארוחת צהריים
פסטה/אורז עם חזה עוף/דג.
16:30 3 פרוסות לחם מלא עם חביתה מביצה שלמה+2 חלבונים.
20:30 3 פרוסות לחם מלא עם 3 פרוסות גבינה צהובה 5%
23:30 אבקת חלבון 20 ג' עם כוס חלב.
יש לציין שאינני מסוגל לאכול טונה או ירקות
האם התפריט טוב? תודה דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לעליה במסה - תגובה
סיון דוד19/05/2011הי דני
אפשר לשאול מי המליץ לך על התפריט הזה? אני מניחה שלא קיבלת אותו מדיאטנית כיוון שלדעתי הוא אינו מתאים לך .
שים לב, התפריט מכיל כ- 133 גר' חלבון , 2.2 גר' חלבון לק"ג. כמות גבוהה מדי שלך חלבון עבורך !!
ההמלצות שלי:
1.נסה להוריד את אבקת החלבון בערב.
2. בנוגע לירקות- נסה להוסיף ירקות מבושלים או מאודים לתפריט, כדי לאזן את תפריטך. הם גם יעשו את העבודה. ואם גם ירקות מבושלים אתה לא אוהב אז נסה להוסיף קיטניות כמו אפונה, שעועית, עדשים, גרגרי חומוס. הם יעשירו את תפריטך בסיבים במקום הירקות.
3. נסה להוסיף לפחות עוד 1-2 פירות לתפריט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה טוב לאכול לפני ואחרי אימון?חסוי18/05/2011
אני למשל אוכל תפוח לפני אימון ואחריו 4 פרוסבות לחם עם טונה ומיונז
איך זה נראה לכם?
תודה ובהצלחה לכולם עם "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה טוב לאכול לפני ואחרי אימון? - תגובה
סיון דוד19/05/2011שלום
הרכב הארוחות שלך הוא בסדר , אבל לגבי הכמות יש צורך בנתונים פיזיולוגיים שלך. אני ממליצה לך לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)