מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להעלות במשקל ולרדת באחוזי שומןאלון18/05/2011
אני רוצה לדעת מה עלי לעשות בכדי לרדת באחוזי שומן אך עם זאת אני רוצה להעלות במשקל
אני שוקל 63 גובה 173 (אני מתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע)
אני רוצה להעלות למשקל 70 אך להיות על אחוז שומן נמוך...
איך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעלות במשקל ולרדת באחוזי שומן - תגובה
סיון דוד19/05/2011הי אלון
האימונים בחדר הכושר אמורים לעזור לך להגיע למטרתך אםת שלב אותם עם תזונה נכונה. נסה לסדר לך ארוחות לאורך כל היום, להקפיד על ארוחות לפני ואחרי האימון. הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית (תבדוק אולי יש בחדר כושר) שתתאים לך תפריט אישי באופן חד פעמי.
במידה ויש לך תאבון ירוד ואתה לא "אכלן", הייתי ממליצה על תוספת קלוריות מאבקה כמו גיינר או שייק אחר עשיר קלוריות וחלבון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן אני משיג גיינר?
אלון19/05/2011איפה אני יכול לקנות גיינר או אבקה כלשהיא ובאיזה מחיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיינר - תגובה
סיון דוד23/05/2011יש חדרי כושר שמוכרים את התוספים האלו, ואם לא אז נסה לבדוק אפשרות למחירים ולחנויות דרך האינטרנט.
שוב, אני ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית שתדריך אותך לגבי הכמויות הנכונות לתפריט ותעזור לך להגיע למטרתך ולשמור עליה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים ופחמימות לאחר אימוןדנה ב.13/05/2011
מה קורה אם לא אוכלים פחמימות וחלבונים לאחר אימון? זאת אומרת, אם אנחנו מונעים את בניית השריר בגלל החוסר הזה, אז מה קורה לנו בגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים ופחמימות לאחר אימון - תגובה
רעות גרוס17/05/2011תסתכלי בתשובה שנתנו להלרי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה אחרי אימוןאנונימית07/05/2011
אני בת 23 ,עושה באופן קבוע ,פעם בשבוע כשעה פילאטיס.
אני מגיעה הבייתה כ40 דקות אחרי האימון ואוכלת מה שיש באותו רגע.
האם יש עדיפות לאכול מאכלים מסויימים אחרי אימון?
האם כדאי לאכול מיד אחרי או לחכות זמן מסויים עד הארוחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה אחרי אימון - תגובה
סיון דוד08/05/2011לאחר הפעילות מומלץ ארוחה המשלבת פחמימות וחלבונים כמו למשל ביצה +לחם, טונה+תירס, קורנפלקס עם חלב.
אגב, הייתי ממליצה לך להוסיף עוד 2 אימונים לפחות במהלך השבוע לשמירה על הבריאות ועל המשקל...אימון אחד אינו מספיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמבולבל06/05/2011
אני עוסק בפעילות גופנית מכמה סוגים וגם אחראי על כאלו המבצעים אותה-נערים מתבגרים,ולי מספר שאלות:
1.אחת ולתמיד:האם אימוני כוח פוגעים בגדילה של בני נוער המבצעים אותם?כל מאמן אומר אחרת.אני מבולבל כבר. שמעתי גם שבעת הרמת משקולות לדוגמא או ביצוע אימון כוח שלא כראוי פוגעים בגדילה בתקינה בכך שפוגעים בצפיפות העצם שברגליים ובגב ומונעים את הגדילה.מה דעתך על כך?
2.אם ילד בגיל 12 ועד גיל 16 ביצע ומבצע כיום אימוני כוח שכוללים הרמת משקולות בעמידה וללא פיקוח של מאמן(כשהוא עובד לבד בביתו) עד 10 ק"ג בכל יד (או שימוש במכשיר מולטי טריינר -וביצע את אותם אימונים באופן לא נכון(למרות תזונה נכונה) יכול להיות שפגע בגדילתו? והאם יפסיק כעת לבצעם בגיל כיום שהוא 16-יש סיכוי שעוד יגדל?
3. אני יודע שלנערים שגדלים יש 'שנת קפיצה' בה הם עושים את גדילתם לגובה באופן מהיר ביחס לשנים אחרות של גדילתם. אם נער גדל בשנה אחת(בין גיל 13 וחודשיים ל14 וחודשיים) כ6 ס"מ,ובשנתיים שלאחר מכן עד לגיל 16 5 ס"מ נוספים בלבד-יש לו סיכוי עוד לגדול? ואם כפות ידיים גדולות ביחס לחברה וכפות רגליים גדולות(מידות 44-45 ואף יותר) מעידות על כך שטרם מיצה את פוטנציאל הגדילה שלו ביחס לגובה הנמוך(בסביבות מטר ושבעים ) ?
4. האם הנערים שאיתם אני עובד,שאינם גבוהים במיוחד(בני 15-16) אך עוד לא התחילו בגילוח של הפנים באופן קבוע ביחס לגילם,אלא רק אחת לחודש ואף יותר-זה דבר המעיד כי עוד לא סיימו את גדילתם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
רעות גרוס17/05/2011שלום, אנסה לענות לך מה שאני יודעת.
1. אימוני כוח לא אמורים לפגוע בגדילה.
בתחרויות של הנפת משקולות אנחנו רואים בד"כ אנשים מאוד נמוכים, הם נמוכים לא בגלל המשקולות אלא כיוון שבחרו אותם גנטית שיהיה נמוכים (ההנפה יותר קטנה ולכן אפשר להרים משקלים גבוהים יותר), זה נכון לכל ספורט מקצועני, גם כדורסלני צמרת התחילו עם נערים בעלי פוטנציאל גנטי של גובה, מתעמלות קרקע עם פוטנציאל גנטי לבנות נמוכות ורזות וכן הלאה.
2. אני חושבת שתמיד כדאי לעבוד בפיקוח של מאמן לאו דווקא בגלל פגיעה בגדילה אלא להמנע מפציעות עכשוויות או ארוכות טווח (פגיעה בגב, בירכיים וכו').
אם הילד חזק ומשקולת 10 ק"ג לא קשה לו, אין סיבה שהמשקל יפגע בגדילה (לדעתי גם אם קשה לו לא יפגע בגדילה אך יכול לגרום לפציעות).
3-4. לא יודעת לגבי תחשיבי גדילה בס"מ, אך בנים יכולים לגבוה עד גיל 21 ולתת קפיצה גם בצבא (צריכים לראות את גובה ההורים).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום מה לאכול לפני הליכה של חצי שעההלרי05/05/2011
שעה זה משולב ,הליכה וריצה קלה.
זה מה שאני עושה:
בבוקר לא אוכל כלום , בשעה 12:00 2 פרוסות לחם קל עם טחינה. 12:15 הליכה + ריצה קלה. 13:00 נגמר . ארוחת צהריים רגילה בשעה 15:00 .
זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מה לאכול לפני הליכה של חצי שעה - תגובה
סיון דוד08/05/2011שלום
1.אני ממליצה לך להוסיף ארוחת בוקר לתפריט באופן קבוע.
2.לפני האימון כדאי לאכול פרי.
3.מיד לאחר האימון לאכול ארוחה המורכבת מחלבון ופחמימה.
אני ממליצה לקרוא ברשימת שאלות נפוצות הסבר על ארוחה לפני ואחרי אימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה משנה אם אוכל מיד אחרי האימון
הלרי08/05/2011או אחרי שעתיים שלוש
את ארוחת הצהריים ?
למה צריך להזדרז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחה לאחר אימון- תגובה
סיון דוד12/05/2011לאחר אימון עצים ישנה הדלדלות במאגרי הגליקוגן בשריר ולכן מדברים על חלון הזדמנויות שלאחר האימון בו כדאי לצרוך שילוב של חלבון ופחמימה על מנת לעודד שיקום ובנייה מחדש של השריר.
חלון ההזדמנויות הוא עד שעה מסיום האימון.
במידה והאימון שלך קצר ואינו עצים והוא רק למטרת בריאות /פנאי אז אין צורך להקפיד על הכללים...
אך אני בכל מקרה הייתי ממליצה לצרוך את הארוחה סמוך יותר לסיום אימון כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם הייתי עושה אימונים חזקים
הלרי12/05/2011ואף פעם לא אכלתי מיד לאחר , בטח לא תוך שעה..רק מים..
עד שחוזרים ועד שמכינים.. כבר עובר שעה..
בכל אופן רציתי לדעת אם פספוס של החלון הזדמנויות הזה שאת מדברת עליו
לעודד שיקום ובנייה מחדש של השריר שאפשרי רק עד שעה מאימון "החזק" .
זה נזק כלשהו ?
תודה על המידע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במסת שומן ובמסת שריר. - תגובה
סיון דוד15/05/2011כפי שכתבתי , הנזק הוא פירוק שריר. מטרת האימון היא לשמר מסת שריר, לחטב ולעצב את הגוף, במיוחד בתהליך של ירידת משקל.
אם מתאמנים ולא אוכלים נכון מסביב לאימון (לפני ואחרי ) ישנה ירידה במשקל הנובעת לא רק מירידה בשומן אלא גם מירידה במסת השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש ירידה במסת השריר
הלרי16/05/2011מה זה משנה לנו?
עד כמה שאני זוכר, כל האימונים שעשיתי בעבר אף פעם לא אכלתי לא לפני ולא אחרי.. בטח לא תוך שעה..
אז אני לא מבין מה הבעיה כעיקרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש ירידה במסת השריר - תגובה
רעות גרוס17/05/2011מסת שריר קשורה בין השאר לחלוף חומרים, ככל שמסת השריר גדולה יותר כך חילוף החומרים (שריפת קלוריות במנוחה) גבוהה יותר, ככל שמתבגרים ומסת השריר יורדת קשה יותר לרדת במשקל.
דבר נוסף, כאשר יורדים במשקל ממסת שריר, כאשר עולים שוב במשקל, מעלים יותר במסת השומן ממה שהיה לפני הדיאטה וכמעט שלא ניתן לחזור למסת השריר המקורית.
תמיד נעדיף לרדת במשקל ממסת השומן ולא ממסת שריר כך גם חילוף החומרים יהיה גבוה יותר וגם נהיה חטובים יותר.
מקווה שהבנת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לאכול לפחות שעה אחרי אימוןרן04/05/2011
שלום,
ידוע שצריך לאכול חלבונים לאחר אימון כושר.
תמיד אומרים בצבא לאכול את החלבונים מקסימום שעה אחרי האימון.
האם זה נכון? או אפשר לשחק עם זה ולאכול במשך היום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לאכול לפחות שעה אחרי אימון - תגובה
רעות גרוס05/05/2011רצוי לאכול עד שעה (ויש כבר שטוענים עד חצי שעה) לאחר האימון, תלוי מה המטרה שלך, מי שרוצה להעלות מסת שריר בדר"כ אוכל מיד לאחר האימון ושוב עד שעה לאחר האימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה.
רן05/05/2011המטרה שלי היא בעיקרון להשתפר במתח (כאשר אני עושה אימון מתח).
המסת שריר עצמה פחות חשובה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדיאטנית סיון דוד - קפה וספורטtal03/05/2011
הי סיון
אני נפגשתי אתך בשנה שעברה בחדר כושר ואני עדיין מתאמן באופן קבוע... ירדתי הרבה בזכותך, זה טל כהן, רציתי לשאול אם קפה לפני אימון עוזר לשריפת שומנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה שורף שומנים - תגובה
סיון דוד03/05/2011הי טל
מסתבר שזהו מיתוס... נערך מחקר בעניין והקשר היחיד שנמצא בין קפה/קפאין לבין אימון הוא הפחתה בתחושת הכאב באימון.
כלומר נמצא שלמתאמנים שצרכו קפאין (בכמות גדולה) לפני אימון הייתה הקלה בתחושת הכאב באימון ובכך ביצועים טובים יותר או יותר כוח להמשיך באימון.
בהצלחה ותמשיך להתאמן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סיון דוד
tal03/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת חדש בנושא כושריהודה29/04/2011
הי סיון
אני נפגשתי אתך בשנה שעברה בחדר כושר ואני עדיין מתאמן באופן קבוע... ירדתי הרבה בזכותך, זה טל כהן, רציתי לשאול אם קפה לפני אימון עוזר לשריפת שומנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת חדש בנושא כושר-מבקש עצה - תגובה
רעות גרוס01/05/2011אתה מתאמן המון זמן. לאחר האימון אתה צריך לאכול חלבונים ותוך שעה עוד ארוחה עם כ 30 גרם חלבון, מה שאתה אוכל לא מספיק. תסתכל בשאלות נפוצות מה לאכול לפני ואחרי אימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יהודה02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז קראתי וכפי שראיתי
יהודה02/05/2011את מתמקדת יותר במה לאכול. אני התכוונתי גם לזה אבל גם לכמויות שאני אוכל לפני ואחרי אימון כפי שהזכרתי בתחילת האשכול. אודה לך אם תוכלי להתייחס לסוגיה הזו.
אגב לפחות במה שניגע לאכילה לפני האימון אני רואה שזה תואם פחות או יותר את מה שאני אוכל.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחה לפני ואחרי אימון - תגובה
סיון דוד03/05/2011יהודה שלום
לא הייתי ממליצה לך לשנות את הכמויות בארוחה לפני האימון, כל עוד אתה מרגיש טוב במהלך אימון, אך כפי שרעות הסבירה לך כדאי לך להוסיף חלבון לארוחה שלאחר האימון. אתה צורך יוגורט+ 3 כפות קוטג' +לחם כך שאתה מגיע לכ-20 גרם חלבון בארוחה,זוהי צריכה נמוכה מן ההמלצה לשמירה ולבניית מסת שריר, נסה להגדיל את כמות הקוטג' בארוחה זו או להוסיף ביצה, לאחר כשעתיים , אני ממליצה לך לאכול ארוחה נוספת המכילה חלבונים בכמות של 30 גר' לפחות- לדוגמא קופסת טונה + מעט תירס .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי. תודה רבה!
יהודה05/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון מי גבינה וחלבון ביצהעדי רוזן28/04/2011
בן 40, מתעמל באופן קבוע כולל אימונים אנארוביים.
מה ההבדל בין חלבון ביצה לבין חלבון מי גבינה מבחינת הסיוע להגדלת נפח השריר?
האם אחד מהם זמין יותר או מתעכל מהר יותר?
האם יש הבדל לגבי המלצות לנטילה לאחר אימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון מי גבינה וחלבון ביצה - תגובה
רעות גרוס01/05/2011אני יודעת שחלבון מי גבינה מתעכל מהר לאחר אימון אך גם חלבון ביצה בעל ערך ביולוגי גבוה וטוב לאחר אימון כך שאתה בהחלא יכול לאכול ביצים (חלמון אחד וכמה שאתה רוצה חלבונים), תזכור שבביצה אחת יש 6.25 גרם חלבון כך שתצטרך להוסיף מאכלי חלבון לארוחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההשוואה שהתכוונתי היא בין אבקות
עדי רוזן03/05/2011ההשוואה היא בין אבקת מי גבינה (למשל של הדסה) לאבקת חלבון מביצים (למשל אג פלוס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מסה לגבראנונימית27/04/2011
שלום
בעלי רוצה לעלות במשקל, מסת שריר ולהיות "נפוח" ושרירי יותר.
כיצד עליו לאכול ואיזה ספורט?
אשמח לקבל הדרכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מסה לגבר - תגובה
רעות גרוס01/05/2011כדי להעלות מסת שריר כדאי שבעלך ילך לחדר כושר וירים משקולות (אחד המאמנים שם יבנה לו תוכנית אימונים) לגבי התזונה, יש בשאלות נפוצות תשובה לשאלתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל להוריד במשקל כך?יפית27/04/2011
אוכלת:
ארוחת בוקר: לחמניה עם ממרח חומוס צבר+נס קפה
ביניים:עוגיות/ביגלה-בייגל בייגל
צוהוריים: לחמניה+טונה/מטבוחה/שוקולד/שניצל+חומוס וחמוצים
ביניים:חביתה
ערב:טוסט+גבינה צהובה
עושה ריצה ברמה בינונית 3 פעמים בשבוע
יש אולי משהו לשנות בתפריט הזה או בכמות הריצות השבועית?
אשמח עם תעזרו
=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוכל להוריד במשקל כך? - תגובה
רעות גרוס01/05/2011אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית שתעזור לך לבנות תפריט מזין יותר שיעזור לך לרדת במשקל.
בברכה
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתבנה לך תפריט מזין יותר כדי שתרדי במשקל
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להעלות את מסת השריר בגוף?יפית25/04/2011
שוקל 63 גובה 1.74 בן 16
ארוחת בוקר:
חביתה בלחם מחיטה מלאה או פרוסה לחם מחיטה מלאה 1/2 קוטג' 9 +פרי+3 כוסות מים
ביניים: 2-3 ירקות/פירות ודגנים בכוס
צוהוריים:נקניק סלאמי זוגלובק/ שניצל+אורז ומרק עוף
ארוחת ביניים:פרי+דגנים וחומוס צבר עם לחם חיטה מלאה
עושה הליכה של חצי שעה ואימוני כוח בפארק
שותה אחרי אימון כמה כוסות מים ואוכל לאחר 45 מאז תום האימון
ערב:מנה חמה נודלס בטעם עוף+בננה+כוס קורנפלקס+מים
האם יש למשהו לשפר?אני צריך להוסיף מאכלים מסוימים? להיתאמן יותר?
אשמח אם תעזרו לי. אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להעלות את מסת השריר בגוף? - תגובה
רעות גרוס26/04/2011למרות שאתה רזה הייתי משנה כמה דברים: לעבור לקוטג' 5% בבוקר, אתה בהחלט יכול לחתוך ירק/ות ולהוסיף לארוחה.
ביניים אתה יכול להוסיף יוגורט + פרי חתוך (יש יוגורט טיבעי 1.5% של דנונה או חברה אחרת, 200 מ"ג שיש בו קרוב ל 11 גרם חלבון בגביע)
צהריים הייתי מוותרת על הסלמי (נקניק עתיר בשומן רווי) ובוחרת פסטרמה דלת שומן / חזה עוף במחבט עם מעט שמן / עוף בתנור/ דג בתנור + אורז + מרק (שיהיה עם ירקות).
ביניים, הייתי קונה חומוס ממעדניה שהם מכינים את החומוס, כי חומוס של צבר או כל חברה אחרת עשיר בשומן ואין בו הרבה גרגירי חומוס. חומוס אמיתי + לחם מחיטה מלאה כמו שאתה אוכל - מהווים יחד חלבון מלא.
בערב אתה לא אוכל חלבון (מנה חמה שעשירה בנתרן היא בטעם עוף אין בה כמעט חלבון) ולכן הייתי עוברת לטונה/ ביצה + 1/2 קוטג 5% / 1/2 טונה + ביצה או על מאכל חלבוני אחר + ירקות + שאר הדברים שאתה אוכל (בננה, קורנפלקס / לחם מחיטה מלאה וכו').
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת אימוניםאלעד24/04/2011
שלום רב,
הופניתי אל הפורום שלכם מפורום אומנויות לחימה...
עולם האומנויות הלחימה לא מתמקד יותר מדי בתזונה, לפחות לא החובבנים שביניהם... אני מתכוון להתחרות באופן חובבני
ולצורך כך חשוב שאכין את הגוף מבחינה תזונתית וארד במשקל בצורה טובה. כמו כן, בגלל ריבוי האימונים אני צריך התאוששות טובה
ביניהם ורמת אנרגיה גבוהה בהם.
אז ככה:
אני בן 28 1.82 שוקל 100 קילו. המטרה שלי היא להגיע לקטגוריית משקל של עד 90 קילו.
אני מתאמן בין 4 ל 6 פעמים בשבוע. כל האימונים הם אימונים ספציפיים (איגרוף, גיוגיטסו ברזילאי, MMA)
שאורכם נע הבין שעה וחצי לשעתיים. האימונים אינטנסיביים ועצימים.
בניתי לעצמי תפריט תזונה על מנת לרדת במשקל בצורה מבוקרת עד ל 90 קילו אך בו בזמן
לשמור על רמת אנרגיה טובה באימונים ועל התאוששות בריאה מהם.
אשמח לחוות דעתכם על התוכנית וכן על המלצות שלכם לגבי אוכל לפני אימון, אחרי אימון ותוספים למינהם (אבקות חלבון, קריאטין, משקאות אנרגיה למינהם וכו).
תודה רבה לעוזרים!!
תפריט תזונה
א. בוקר:
כף שיבולת שועל
כפית דבש
מעדן 0%
בינים:
פרי
צהריים:
חזה עוף (250 ג')
מרק ירקות/ברוקולי/שעועית
ביניים (לפני אימון):
חטיף אנרגיה/ פרסות לחם עם ריבה
מיד אחרי אימון 2 תמרים
ערב (ארוחה לאחר אימון)
3 פרוסות לחם קל
ביצה קשה
טונה במים
קוטג' 3%
לילה:
מעדן 0%\ פרי + 2 אגוזי ברזיל.
אשמח לתגובות ותיקונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת אימונים - תגובה
סיון דוד03/05/2011שלום אלעד
לדעתי התפריט נראה די מדי בקלוריות ובעיקר בפחמימות מורכבות וירקות. אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם דיאטנית קלינית (תבדוק אולי יש דיאטנית במסגרת המקום בו אתה מתאמן) שתרכיב לך תפריט שיתאים לך לאימונים ולמטרה שלך שהיא הורדה במשקל שלב ראשון ולאחר מכן שמירה על המשקל הרצוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת אבקת חלבוניםורדה23/04/2011
שלום
יש לי בן 15.5 משחק כדורגל בליגה. כך שיש לו הרבה אימוני כדורגל בשבוע.
במהלך הלימודים הוא לוקח ריטלין לריכוז כך שהמזון שהוא אוכל לא מספק.
האם כדאי לאור האימונים שלו לתת לו אבקת חלבונים שיגדילו את מסת השריר
וממה שקראתי טוב לגדילה?
האם אין בכך נזק?
האם זה לא יכול להזיק לכדורגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת אבקת חלבונים לנער
סיון דוד24/04/2011שלום ורדה
על מנת לענות על שאלתך אני צריכה לערוך חישוב של תפריט יומי ממוצע של בנך, ולבדוק האם הוא מתאים לפי נתוניו האישיים.
בכל אופן אני ממליצה לקחת אותו לפגישה מסודרת אצל דיאטנית שתסביר לו את חשיבות התזונה באימונים, במיוחד אם הוא רוצה להגדיל את מסת השריר, ושתעזור לו להרכיב תפריט המכיל את כל אבות המזון להם הוא זקוק , תפריט שיתאים לנתונים האישיים שלו כמו-כמות האימונים, גיל, משקל, גובה ואחוזי השומן בגופו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...יפית21/04/2011
שוקל 63 גובה 1.74 בן 16
ארוחת בוקר:
ערב:מנה חמה נודלס בטעם עוף+בננה+כוס קורנפלקס+מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
יפית21/04/2011שוקל 63 גובה 1.74 בן 16
ארוחת בוקר:
ערב:מנה חמה נודלס בטעם עוף+בננה+כוס קורנפלקס+מים
האם יש למשהו לשפר?אני צריך להוסיף מאכלים מסוימים? להיתאמן יותר?
אשמח אם תעזרו לי. אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)