פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תזונה
    קרן
    16/10/2011

ירדתי במשקל והרבה זמן אני מתנהלת על ידי שמירה שאני עדיו אוכלת 1200 קלו ביום ושיש שבת אוכלת יותר, ועושה ספורט כ4- פעמים(רצה) התקופה האחרונה אני עושה יותר 5 פעמיים
    בוקר- שני פרוסות לחם קל+קוטז ופרי
    צהריים ירקות מבושלים +חזה עוף (לפעמים פרוסת לחם קל)
    אחרצהרים- שני פרוסות קל +קוטז
    ערב סלט ענק+שמן זית שני פרוסות לחם קל
    במשך הארוחות אני אוכלת ירקות (5 קפה ביום)
    בתקופה האחרונה שמיתי לב שעליתי במשקל,
    ידעתי שצריכת הקלוריות שלי גדולה מין הרגיל בסופי שבוע אבל במשך השבוע אני מאזנת את זה
    מה אני אעשה כדי לרדת ? וכמה קלוריות ביום עם עושים ספורט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי תזונה

הוספת תגובה

• שינוי תזונה - תגובה

רעות גרוס
    16/10/2011

את יודעת כמה עלית במשקל? לפי חישוב שלי (אני לא יודעת כמה קוטז' את אוכלת בארוחה) את אוכלת בסדר מבחינה קלורית (למה את לא מגוונת עם ביצים, טונה כו'?)
    + את רצה בין 4-5 פעמים בשבוע. אני לא יודעת מה וכמה את אוכלת בסוף שבוע אבל נסי להפחית בכמות ולראות אם יש שינוי במשקל. אפשרות נוספת היא להגדיל את עצימות הפעילות הגופנית (לא יודעת באילו מהירויות את רצה), נוסף על כך את יכולה להוסיף משקולות 2-3 פעמים בשבוע. אם זה לא עוזר פני לדיאטנית שמתמחה בספורט והיא תוכל לעזור לך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קרן
    16/10/2011

יוצא לי לאכול קוטז ורבע , כמות הירקות שלי גדלה אולי בגלל זה?
    עליתי 2 קילו אני עושה פעמיים בשבוע גם משקולות בסופי שבוע אני אוכלת לא בולומוס שאין שליטה אבל דברים שבמשך השבוע אי לא אוכלת כמו אורז , גלידות (לא שמנות ,
    תמיד ידעתי שעם בסופי שבוע אני אוכלת וכל השבוע בשליטה וספורט זה אמור להאזן את זה?
    מה יהיה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

רעות גרוס
    17/10/2011

מירקות לא מעלים במשקל. תאכלי בארוחה אחת קוטג' אחד (יש 25 גרם חלבון ואת לא צריכה יותר בארוחה). אני מציעה לך לעשות יומן אכילה על כל ביס שאת מכניסה לפה, שתייה (מניחה שאת שותה רק מים), כמות חלב בקפה, גם בסוף שבוע ומנתחת את כמות הקלוריות. אולי תראי שהעלת בכמות האוכל בהשוואה למה שהיית מקודם (לפני שעלית במשקל), מקווה שזה יפתור לך את הבעיה כיוון שמעלים במשקל אם אוכלים יותר ממה שצריך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט תזונה לבן 15 מתאמן במכון כושר
    מיתר
    13/10/2011

אני מיתר ואני בן 15 המשקל שלי 71 ק"ג והגובה שלי 1.78 ואין לי מושג מה צריך לעשות כדי להוריד אחוזי שומן בבטן ואולי פה תוכלו לעזור לי ולהגיד לי מה צריך לעשות?

הוספת תגובה

• תפריט תזונה לבן 15 מתאמן במכון כושר - תגובה

סיון דוד
    18/10/2011

הי מיתר
    על מנת להוריד ממסת השומן בגוף מומלץ לבצע פעילות גופנית ולשלבה עם תזונה נכונה.
    אין באפשרותנו להמליץ על תפריט אישי בפורום זה , אך במידה ויש לך שאלה הקשורה לתפריט שלך נשמח לעזור
    חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת חלבונים
    גיא
    12/10/2011

שלום,
    לאחרונה התחלתי להשתמש באבקת חלבונים בגלל חוסר בחלבון בצבא יחד עם אימונים אינטנסיביים. בהתחלה קניתי קופסה קטנה, לפי ההמלצה בחנות(עדן טבע מרקט). כעת אני מחפש לקנות קופסה גדולה יותר, והייתי רוצה לדעת מה אני צריך לבדוק לפני שאני קונה אבקה, ואיך לדעת שהיא מתאימה לי.
    בנוסף, הייתי רוצה לדעת אילו חברות מומלצות, וגם לשמוע דעה ספציפית על החברה Interactive Nutrition כיוון שקראתי דעות מנוגדות עליה באינטרנט (בדיקות מעבדה סותרות, דעות שליליות של מתאמנים).

תודה !

גיא.

לקביעת תור
    סגירה
    אבקת חלבונים

הוספת תגובה

• אבקת חלבונים - תגובה

רעות גרוס
    16/10/2011

תלוי מה המטרה שלך, אם אתה צריך לעלות במשקל בנוסף למסת שריר תיקח גיינר, אם אתה רוצה להעלות מסת שריר תיקח Ehey Protein. לגבי החברה לא נראה לי שיש הבדל אבל אתה יכול לקנות בחנות מקצועית שמוכרת אבקות חלבון (חפש באינטרנט) ותתייעץ עם המוכר. לגבי החברה שאמרת אני לא מכירה. שוב, לך לחנות מקצועית והמוכר יוכל להמליץ לך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורטאי וברזל
    מיקי
    09/10/2011

שלום,
    אני משחק כדורסל 4 פעמים בשבוע. כמה מ"ג ברזל אני צריך לקבל כל יום?
    תודה,
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    ספורטאי וברזל

הוספת תגובה

• ספורטאי וברזל - תגובה

סיון דוד
    12/10/2011

שלום מיקי
    לצערי לא מצאתי המלצה בספרות לגבי צריכת ברזל מומלצת ספציפית לספורטאים.
    ע"פ טבלאות ה-DRI של היחידה למזון ותזונה האמריקאים ההמלצה היא 8 מ"ג ליום לפי מין וגיל, הגבול העליון לצריכת ברזל הוא 45 מ"ג (כלומר זוהי הצריכה המירבית המותרת)..
    אכן ישנה המלצה להקפיד על צריכת ברזל הולמת לעוסקים בספורט, ולכן הייתי ממליצה לך לצרוך 10-15 מ"ג ברזל ביום על מנת להמנע מחסרים.

לגבי ספיגת ברזל -הנה מס' טיפים:
    1. ברזל שמקורו ממזון מן החי נספג טוב יותר לעומת מזון מן הצומח
    2. ויטמין C משפר את ספיגת הברזל מהמזון ולכן מומלץ להוסיף לארוחה מזונות העשירים בויטמין C כמו פירות (תות , תפוז, קיווי..) או ירקות(פלפל אדום למשל).
    3. קפאין פוגע בספיגת הברזל ולכן מומלץ להרחיק מהארוחה (להמנע משתייה המכילה קפאין כמו תה/קפה/קולה בסמוך לארוחה).

בהצלחה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט מסודר לשחייה
    דור
    27/09/2011

היי,
    אני מתאמן באופן עצמאי כ3-4 פעמים בשבוע בבריכה, האימונים מאוד רציניים, אני שוחה כ3 ק"מ באימון של שעה וחצי פחות או יותר, אבל יש לי בעיה רצינית עם התפריט שלי...
    אני לא יודע כמה לאכול, אני יודע מה טוב לאכול לפני ואחרי אימון וקראתי חומר בנושא מאגרי הגליקוגן שבשריר, העמסת פחמימות ועוד, אבל אני לא מצליח לכמת את כמות הקלוריות הנדרשת לי ביום בו אני מתאמן וביום מנוחה, את חלוקת הפחמימות מול חלבונים בתפריט ועוד, בקיצור אני לא מצליח ליצור לעצמי תפריט שאני מרוצה ממנו, אני מרגיש פספוס בגלל המאמץ המטורף שאני עושה באימונים.
    יש לי את הנתונים הדרושים (BMI) לבניית תפריט שיתאים בשבילי אבל אני לא ממש יודע למי לפנות, האם ניתן לקבל תשובות כאלו כאן או שיש לפנות באופן פרטי לתזונאי ספורט?

אשמח לעזרתכן!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט מסודר לשחייה

הוספת תגובה

• תפריט מסודר לשחייה - תגובה

סיון דוד
    27/09/2011

שלום דור
    אין באפשרותנו להמליץ על תפריט דרך הפורום
    אני ממליצה לך לפנות לתזונאית ספורט שתסייע לך בהרכבת תפריט אישי המתאים לאימונים שלך

בברכה
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בבקשה
    חנן
    25/09/2011

שלום אני בת 19 אני עושה פעילות אירובית, ואנירובית במשך שעה לערך מדי מספר ימים.
    יש לי 2 שאלות אלייך בבקשה:
    1.כמה זמן לוקח לתמר לעתכל בגוף? אני מתכוונת תוך כמה זמן הגוף מרגיש את האנרגיה של התמר?
    2.תמיד אומרים לאכול 2תמרים לפני פעילות ספורטיבית, למה מומלץ לאכול 2 תמרים? האם תמר אחד לא מספיק?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בבקשה - תגובה

סיון דוד
    25/09/2011

שלום מיכל
    1.תוך 20 דק' לאחר אכילת 2 תמרים את יכולה להתאמן
    2. 2 תמרים = מנת פרי ולכן מומלץ לאכול 2 תמרים ולא תמר אחד. ההמלצה היא לאכול מנת פרי לפני אימון המספקת כ- 15 גר' פחמימה, לא פחות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    דניאל
    20/09/2011

שלום

בן 36, מתאמן בחדר כושר במטרה לרדת במשקל (עודף משקל של כ - 10 קילו) ושיפור כושר אירובי.
    1.האם אפשר ומומלץ לקחת תוסף L קרניטין, אם כן, באיזה מינון? מתי ? והאם רק לפני פעילות ? האם זה יעיל לשריפת שומנים או עזרה לפעילות עצמה ?
    2. שומן בטני - קורטיזול. קראתי שיש קשר בין רמות מתח שמעלות קורטיזול לבין שומן בטני, האם זה נכון ? ואם כן האם יש לבדוק רמת קורטיזול ? ואיך ניתן להוריד במידה וכן?
    3. דיאטת HCG - לפי מה שהם מתארים (בפרסומים כמובן) זה נשמע כמו "פעמי משיח". דיאטה של 8-15 קילו תןך 40 יום, כאשר מובטח שזה מחסל רק מאגרי שומן מיותרים,וללא פירוק רקמת שריר (כאשר ידוע שבדיאטות מהירות/ללא פעילות גופנית יש בעיקר ירידה במסת שריר), וללא צורך בפעילות גופנית, האם זה הגיוני ?
    4. קנדידה - האם יש קשר ומקום לבדוק זאת בהקשר של קושי מתמשך בירידה במשקל על אף פעילות גופנית ודיאטה ?

המון תודה על הסבלנות והתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

רעות גרוס
    21/09/2011

שלום דניאל. ראשית אין ירידה נקודתית במסת השומן (רק בבטן או רק בירכיים) אני לא חושבת שאתה צריך לקחת תוספי מזון אלא לאכול מסודר, 3 ארוחות קצת יותר גדולות ו 2-3 ארוחות קטנות (גם פרי ויוגורט זו ארוחת ביניים) כמובן אתה צריך להתחשב באימונים שלך ולאכול בהתאם.
    אתה עושה פעילות אירובית של 4-5 פעמים בשבוע? אתה אוכל אוכל דל שומן? הרבה ירקות, מים, דגנים מלאים?

אני לא מאמינה בדיאטות כסאח, גם אם תרד כמו שהם אומרים, תרד בעיקר ממסת שריר וכשתעלה במשקל בחזרה (וסביר להניח שזה יקרה), תעלה יותר במסת שומן!! ויהיה קשה לך לרדת במשקל בפעם הבאה שתעשה "דיאטה".

אם אתה לא לא יודע אם אתה אוכל ומתאמן נכון, פנה לדיאטנית שתעזור לך

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יונתן,

Gramse
    26/09/2011

1. למרות שקיימים פה ושם מאמרים תומכים, רוב המחקרים מראים שמה שמגביר את השימוש בשומני הגוף היא הפעילות הגופנית עצמה ולא התוסף שציינת.
    2. זה נכון שקיים קשר בין קורטיזול ושומן בטני ובין רמות מתח לרמות קורטיזול, עם זאת בדיקת קורטיזול תשמש בכדי לדעת האם אכן רמות הקורטיזול גבוהות והפיתרון יהיה פעילות גופנית, יוגה וכל מה שמרגיע אותך.
    3. בעצמך ענית על שאלתך. כל תוכנית שמציעה לך ירידה של 2.5 קג' בשבוע מוכרת לך למעשה ירידה מסיבית בנוזלים ומסת שריר.
    4. אין קשר בין הדברים.

המשך ערב נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף מותניים
    דניאל
    18/09/2011

שלום

בן 35, סובל מעודף משקל לא גבוה, אבל עקשן.
    קראתי לאחרונה על שיטה לצמצום היקף מותניים
    "בלה קונטור"
    האם מוכר לך ?
    האם זה אכן יעיל כמו שמפרסמים ? הם מבטיחים תוצאות מראש.
    לטענתם מדובר בטיפולי US שמטרתם ללמד את תאי השומן באיזורים מסויימים שהגיע תורם להיות זמינים.
    אם אכן זה עובד, אשמח לדעת.
    כמובן שלא אעשה את זה במקום דיאטה ופעילות גופנית שאני עושה ממילא, אלא בנוסף. (פשוט נשמע נפלא שאפשר להוריד 8 ס"מ בהיף הבטן במהירות יחסית)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היקף מותניים

הוספת תגובה

• היקף מותניים - תגובה

סיון דוד
    19/09/2011

מצטערת, לא מכירה את השיטה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת אוכל
    לילי
    15/09/2011

שלום,
    יש זמן במהלך היום בו הכי מומלץ לעשות ספורט/כושר?
    יהיה הבדל בזמן אם מדובר בסוג שונה של פעילות- בין אירובי לחיזוק שרירים?
    ומתי עדיף לאכול -לפני או אחרי הספורט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שעת אוכל

הוספת תגובה

• שעת אוכל - תגובה

רעות גרוס
    15/09/2011

לדעתי הזמן הטוב ביותר לבצע פעילות גופנית הוא הזמן שאת מרגישה אנרגתית ביותר (יש אנשים שהם "אנשי לילה" ולכן מעדיפים להתאמן בשעות הערב ויש אנשים שבשעות הערב עייפים מאוד ולא מסוגלים להתאמן).
    בקשר לאוכל, יש לאכול פחמימה (אפשר גם מעט חלבונים להתאוששות מהירה יותר של השרירים) - פרי, פרוסת לחם עם גבינה ולאחר האימון ארוחה יותר גדולה הכוללת פחמימות, חלבונים, ירקות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כדאי לאכול ?
    לירון
    13/09/2011

היי, התחלתי לאחרונה לעשות פעילות אירובית 3 4 פעמים בשבוע, תלוי בעומס של השבוע. לפני אני משתדלת לא לאכול כי זה עושה לי לא טוב אבל רציתי לדעת אם אחרי האימון לאכול דגנים זה אפקטיבי...? אם זה משנה, דגנים של תלמה- מיקספלקס פלוס, דגנים מחיטה מלאה בתוספת צימוקים ואגוזים...זו ההתמכרות החדשה שלי..ואם אני אוכלת את זה משהו כמו חצי שעה אחרי האימון זה בסדר? ומה מומלץ לאכול אחרי אימון? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    מה כדאי לאכול ?

הוספת תגובה

• מה כדאי לאכול ? - תגובה

סיון דוד
    13/09/2011

1/2 כוס דגני בוקר = מנה של פחמימה
    לאחר האימון מומלץ לאכול פחמימה+חלבון, נסי לשלב כוס דגנים עם חלב או עם יוגורט, על מנת לקבל תוספת של חלבון בארוחה ולא רק פחמימה. חצי שעה לאחר האימון זה בסדר.
    ארוחות נוספות שאת יכולה לאכול המשלבות פחמימה+חלבון:
    לחם/לחמניה+ גבינה+ביצה קשה
    לחם+ גבינה צהובה
    סלט ירקות+טונה +תירס

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ואימונים מסיבים לתלמיד
    רועי
    11/09/2011

אני תלמיד בי"א לומד כל יום עד 15:30 ,שחקן כדוריד מקצועי ומתאמן בין אימון לשניים ביום (שילוב של חדר כושר).
    לביה"ס לוקח בד"כ שני כריכים(בלחמנית ג'בטה או שליש באגט)עם חביתה/גבינץ/פסטרמה עם ממרח חומוס/קוטג' .בנוסף פרי או שניים.
    הבעיה שלי כאשר יש לי אימונים כבר ב-16:30 אני לא מספיק לאכול ארוחה גדולה ,מה אני יכול לאכול עוד לפני האימון ובנוסף אם יש אימון גם בשעה 19:30 כלומר שוב יש הפסקה רק של שעה וחצי בין האימונים כלומר אין לי אפשרות וזמן לארוחה גדולה מה מומלץ לאכול ?בד"כ אני לוקח חטיף תוצרת בית של פירות יבשים ואגוזים כרבע שעה לפני האימונים ,אך יום כזה הוא יום מאתגר מבחינת התזונה .אשמח להמלצה מה כן וממה להמנע כאשר מרווחי הזמן בין האימונים הם של עד שעתיים.תודה מראש

הוספת תגובה

• תזונה ואימונים מסיבים לתלמיד - תגובה

סיון דוד
    13/09/2011

הי רועי
    אני מניחה שיש כל מני דעות בעניין ולכן ייתכן שלרעות הדיאטנית תהיה גישה שונה.. ההמלצה שלי- נסה לאכול כריך נוסף כשעה לפני האימון של 16:30, כריך המכיל ביצה או טונה.
    במידה ויש לך כשעתיים בין האימונים אתה יכול לאכול ארוחה המכילה פחמימה מורכבת כמו צלחת פסטה ברוטב.
    לאחר האימון האחרון כדאי שתאכל ארוחה מלאה המשלבת פחמימה יחד עם לפחות 25-30 גר' חלבון .

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון לשיפור

חלי
    13/09/2011

רשמת שאתה מביא חומוס בג'בטה. רק שתדע שחומוס קנוי הוא לא מזין כמו חומוס בהכנה בייתית, הוא מלא שומנים וחומרים משמרים ואחרים ולא מזין אותך בפחמימות ואנרגיה. ולדעתי זה צריך להיות חשוב עבורך.עדיף להכין בבית , או שאמא תעזור , או שאם בא לך לבד יש גם את החומוס להכנה בייתית שהוא מצויין. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעלות מסת שריר
    רגב
    08/09/2011

אני בן 14, גובהי 168 ומשקלי 47.
    אני נרשמתי לחדר כושר לפני כחודש ואני לא מרגיש שיפור משמעותי, יכול להיות בגלל שאין לי תפריט קבוע?
    אילו מאכלים יכולים להאיץ את התפתחות השריר ולהעלות את מסתו או לעודד אותו לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    להעלות מסת שריר

הוספת תגובה

• להעלות מסת שריר - תגובה

סיון דוד
    12/09/2011

הי רגב
    נסה לקרוא מאמר שלי ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה על ארוחות מסביב לאימון- לפני ואחרי אימון.
    משקלך נמוך ביחס לגובהך ולכן עלייך להקפיד על צריכת מזון תקינה בהתאם לאימונים. נסה ולהקפיד לאכול 3 ארוחות עיקריות- בוקר צהריים וערב , ובין הארוחות משהו קל כמו יוגורט ,מעדן או פרי. לא לדלג על ארוחות
    בנוסף, כדאי שתפנה לייעוץ מקצועי אצל דיאטנית שתעזור לך להגיע למטרתך ותלמד אותך איך לשלב תזונה נכונה עם האימונים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקפיד והלכתי לדיאטנית

רגב
    18/09/2011

אני עברתי עם הדיאטנית על הארוחות שלי במהלך היום והיא אמרה לי שזה תקין ושיש לי 16-20 אחוז שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנרגיות
    אני
    06/09/2011

שלום,אשמח אם תוכלו לענות לי בדוגמאות מפורטות ולא בשמות קוד" של דגנים/שומן וכ'...
    אלא תכתבו בבקשה (אורז/קטניות) ו(אבוקדו שמן) ואם אפשר בבקשה כתבו את כל המאכלים הממולצים מאותה קבוצה .תודה מראש

אז ככה, כמה זמן לפני אימון ממולץ לאכול ארוחה עיקרית ומה עליה לכלול ?
    בהנחה שאכלתי ארוחה עיקרית כמה שעות לפני האימון מה ממולץ לאכול לפני האימון
    אם אני רעבה וכמה זמן מראש? (אתן דוגמא ,אוכלת ארוחת צהריים, ואז חוזרת הביתה ב7 וחצי ,ואז הולכת לאימון של שעה) מתי ומה לאכול בפרק הזמן בין ארוחת הצהריים לאכילה לפני האימון, וכמו כן
    מה כדי לאכול ישר לפני האימון, וישר לאחריו והאם לאכול ארוחת ערב אחריו ומה לכלול בה?

מקווה שהשאלה ברורה... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אנרגיות

הוספת תגובה

• ארוחות מסביב לאימון

סיון דוד
    06/09/2011

שלום
    את מוזמנת לקרוא הסבר שלי לגבי ארוחה לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה.
    לגבי הזמנים- במידה ואת רעבה בשעות אחר הצהריים את יכולה להוסיף ארוחת ביניים שעה עד שעה וחצי לפני האימון -ארוחה קלה כמו יוגורט+פרי או פרוסה עם ממרח כלשהו. אפשרות אחרת - לאכול כ-20 דק' לפני האימון פחמימה פשוטה כמו בננה, תמרים, חטיף אנרגיה .
    במידה ויהיו לך שאלות לאחר קריאת המאמר אשמח לענות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, שאלה לגבי אחוזי שומן ושומן בטנ
    רונן
    04/09/2011

היי אני בן 23 שוקל 75 גובה 1.75 תקין לחלוטין..בבידקה שנעשתה לא מזמן נמצאו לי 19.5 אחוזי שומן בגוף!! מסת שריר תקינה..איך אני מתחיל להוריד את אחוזי השומן האלה? יש לי כרס..שומן בטני ובכל שאר הגוף אני די רזה אין פרופורציה. מאיפה להתחיל? גם בספורט וגם בתזונה...
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• היי, שאלה לגבי אחוזי שומן ושומן בטנ - תגובה

רעות גרוס
    04/09/2011

כדי להוריד אחוזי שומן יש לאכול מסודר, הרבה ירקות, פירות, מוצרי חלב דלי שומן, עוף, דגים, דגנים מלאים, לשתות הרבה מים (ממליצה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה שלך שמלווה בספורט), כמו כן בנוסף להרמת משקולות, תבצע פעילות אירובית (הליכה/ריצה, סקי-אליפטיקל, אופניים) 4-5 פעמים בשבוע בין חצי שעה לשעה (גם 40 דק' זה בסדר).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חטיפי אנרגיה בחדר כושר
    נופר
    01/09/2011

האם חטיפי האנרגיה שמוכרים בחדרי הכושר הם בריאים? מה עדיף חטיפי אנרגיה רגילים מהסופר או אלה הנמכרים בחדרי הכושר (הם יחסית יקרים ועשירים בחלבונים).
    תודה,
    נופר

הוספת תגובה

• האם חטיפי אנרגיה בחדר כושר - תגובה

רעות גרוס
    04/09/2011

את לא חייבת לקנות בחדר כושר את החטיפים את יכולה להביא סנדוויץ עם טונה/גבינות, יוגורט עם מעט גרנולה. זה מאוד תלוי מה המטרה שלך, את יכולה לאכול אחרי האימון פרי וכשתגיעי הביתה (תוך שעה) לאכול ארוחה מלאה הכוללת פחמימות + חלבונים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה