מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להפיק את מירב התועלתבר22/01/2012
שלום לכולם
שמי בר אני בן 16 ואני מתאמן בחדר כושר בערך כחצי שנה ולאורך החצי שנה הזאת רצה בראשי המחשבה האם אני מפיק את התועלת המירבית מן האימונים הקשים וההתמדה הראויה לשבח?
כעקרון אני הבנתי שאכילת חלבון היא טובה לאחר אימון היא אוכלת את השומן(אני חושב) ומפיקה תועלת מן האימון.
אני רוצה לדעת את הדרך הטובה ביותר לעצב ולחטב את הגוף שלי באופן מהיר ויעיל.
גובהי הוא:1.81
משקל: 75 ק"ג
תודה רבה לכל הנענים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב עזרהההה
בר23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להפיק את מירב התועלת - תגובה
רעות גרוס23/01/2012אכילת חלבון לאחר אימון חשובה לשמירה/ עלייה במסת השריר היא לא שורפת שומן. הפחמימות שאוכלים (בעקבות זה מופרש הורמון האינסולין) עוזרים בהכנסת הסוכרים, החלבונים והשומנים לתאים. כיוון שחלק מהמאגרים התרוקנו, אנחנו ע"י האוכל מחזירים את האנרגיה (הסוכרים כמאגר אנרגיה בשרירים ובכבד והחלבונים לבניית שריר).
פנה למדריך חדר הכושר שיבנה לך תוכנית אימונים יעילה וקשר לתזונה, כנס לשאלות נפוצות וראה מה ומתי לאכול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים טבעיים במקום אבקות חלבוןעומר גסנר18/01/2012
שלום רב אני מתאמן מספר חודשים בחדר כושר הגעתי למצב שבו אני כבר בונה שרירים והחיטוב מתחיל להיראות. אמרו לי שאני עכשיו בשלב שחייב להתחיל להשתמש באבקות חלבון. הבעיה היא שהם כולם על בסיס חלב שאני לא מסוגל לשתות יותר מדי והטעמים נוראיים. האם יש איזשהוא תחליף בריא נוסף שיכול לתת לי את אותו כמות חלבונים שהגוף שלי דורש או שמה עליי לסבול בכוח את המשקאות האלו. אני 178 שוקל 78 - 75 מתאמן בין 3 ל5 פעמים בשבוע אימון שמשלב אירובי - כוח. משתדל לשחות לא תמיד יוצא. אוכל 5 ארוחות פחות או יותר סדירות ביום. ואיך אני יודע כמה חלבונים בערך אני מכניס לגוף או צריך להכניס עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים טבעיים במקום אבקות חלבון - תגובה
סיון דוד19/01/2012שלום עומר
למיטב ידיעתי אין שלב בו חייבים להוסיף אבקות חלבון לתפריט, אך כן יש מקום לשלב חלבונים מהמזון במידת הצורך. לא כתבת מה אתה אוכל במהלך היום כך שאין באפשרותי לחשב כמה חלבון אתה צורך. מנה של אבקת חלבון מכילה כ-25 גר' חלבון, ואתה יכול למצוא כמות חלבון דומה במזונות כמו: גביע קוטג' או טונה, או חביתה מ-2 חלבונים +חלמון אחד + יוגורט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רק עוד דבר אחד
עומר גסנר19/01/2012תודה רבה, רק עוד דבר אחד הארוחות שלי כוללות:
בוקר: סנדביץ עם גבינה לבנה או צהובה וירק וכוס קפה.
בוהוריים: יוגורט או קורנפלקס.
צהריים: סלט, שני ביצים, טונה, פרי.
לפני אימון: קפה ופרי.
אחרי אימון: ארוחה חמה, פחמימות ובשר.
ערב: סנדביץ או טוסט או קורנפלקס.
אני משתדל לאכול כל יום לפחות ביצה אחת. וטונה משתדל אחת ליומיים כי הבנתי שזה לא בריא יותר מדי
האם זה נראה מספיק ובסדר או שאני יכול להוסיף משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות חלבונים בתפריט - תגובה
סיון דוד19/01/2012התפריט מכיל כ-110-120 גרם חלבון, וכך יוצא שאתה צורך 1.5-1.6 גרם חלבון לק"ג. ולכן לדעתי אין לך צורך בתוספת חלבון.
תמשיך לאכול לפחות ביצה שלמה כל יום (כל עוד אינך סובל מרמת שומנים גבוהה בדם) או ביצה שלמה + חלבון נוסף.
לגבי הטונה- אכן המלצת משרד הבריאות היא לצרוך עד 340 גר' דגים (מכל סוג כולל טונה בשימורים) בשבוע על מנת למנוע הרעלת כספית, כלומר- 3 קופסאות טונה בשבוע. בימים בהם אינך אוכל טונה אתה יכול לאכול גביע קוטג' או מהדוגמאות האחרות שנתתי לך .
לגבי הבשר- אין צורך לאכול כל ערב מנה בשרית יחד עם הפחמימות , אתה יכול להחליף את הבשר במנה של קיטניות- 1 כוס (כמו אפונה, שעועית, גרגרי חומוס...) אשר יחד עם הפחמימה יספקו חלבון מלא מבחינת הרכב של חומצות אמינו בארוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים טבעיים - תגובה
אלון26/01/2012אני למשל משתמש בחלבון ללא לקטוז. זה חלבון בשם prostar.
הוא ללא לקטוז ובלל אתה יכול להכין את המשקה עם מים במקום חלב.
תהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אותה הכמות כן אבל לא האיכות
אלון26/01/2012אבקת חלבון מבוססת על מי גבינה (whey ) נחשבת לאיכותית הרבה יותר ובעלת כושר ספיגה הרבה יותר טוב.
כמובן שאני לא בעד קיצוניות ולדעתי יש לשלב חלבון מכל המקורות.
אני צורך את האבקה מנה אחת אך ורק אחרי אימון בחדר כושר. במשך כל שאר הזמן צורך חלבונים מכל שאר המקורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אהרון23/01/2012וזה בלי לדבר על הדברים המופרכים שבתגובות שלך. אתה לא מציע מקור טבעי לוויטמין B12 וגם לא שמעת על נוגדי ספיגה (anti nutritionals) כגון חומצה אוקסלית וחומצה פיטיט שנמצאים במוצרים מן הצומח שאתה מציע כמקור בלעדי לברזל. אלה קושרים את הברזל ומתכות אחרות ומונעים או מפחיתים באופן ניכר את הספיגה במערכת העיכול. גם פופאי חושב שהתרד הוא מקור מצויין לברזל, אבל הוא רק דמות מצויירת!
יש גבול עד כמה שאפשר ללכת נגד הטבע. להבדיל מבעלי חיים אוכלי עשב, מערכת העיכול של האדם איננה מותאמת לצריכה בלעדית של צמחים. אין שום הוכחה מדעית או סטטיסטית שטבעוניים בריאים יותר מאוכלי כול או שתוכלת החיים ארוכה יותר, וייתכן שההיפך הוא הנכון.
מעבר לרצון להפיץ את תורתך הקיצונית אתה עושה פרסומת פסולה לעצמך בלי אישור הנהלת האתר תמורת תשלום, כמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו מעולה זה בדיוק מה שחשבתי...
עומר גסנר22/01/2012אני מתאמן חצי שנה ועובד ע"פ התפריט ששמתי פחות או יותר מנסה להקפיד. פחדתי להיכנס לשטויות האלה. אני שמח שאישרתם לי שאני בערך בכיוון הנכון תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד. אני אקח את העצות לתשומת לבי כמובן אתבסס גם על יותר ירקות ואוכל מן הטבע. האם ישנה דרך לקבל עוד ברזל שלא רק מבשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו מעולה זה בדיוק מה שחשבתי... - תגובה
סיון דוד24/01/2012ברזל שמקורו במזונות מן החי נספג יותר טוב בגוף אך כמובן שניתן למצוא ברזל גם במזונות מן הצומח לדוגמא:
בירקות ירוקים , בקיטניות -עדשים,גרגרי חומוס ובשאר הדגנים המלאים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנועה12/01/2012
שלום,
ילדתי לפני 8 חודשים,רוב המשקל ירד, אבל נותרו עוד כמה ק"ג שאני רוצה להוריד ובנוסף חשוב לי לחזור להיות בכושר מלא.
האם כדאי לנוסיף גם תוספי תזונה כמו למשל פורמולת אנטי-אוקסידנטים של סולגאר שאחיילוקח וזה משפר את זרימת הדם וכו'.... רציתי לדעת איך לעשות את זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
רעות גרוס16/01/2012אני לא יודעת לגבי תוספי התזונה, כדי לרדת במשקל ולהיות אנרגטית את צריכה לאכול מסודר, לחם מקמח מלא/שיפון וכו', פחמימות מורכבות הרבה ירקות (מרקים, ירקות חיים), מוצרים מהחי דלי שומן, קיטניות,שומנים בריאים (לשים לב לכמות - טחינה ועוד), פירות וכמובן לעשות פעילות גופנית. כדי לעזור לך פני לדיאטנית שמתמחה בספורט שתתן לך תפריט שיסדר לך את האכילה למשך היום וכן תוכנית אימונים (הרבה אנשים עושים פעילות גופנית פחות יעילה ממה שהם יכולים לבצע).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוןהtal11/01/2012
שלום
אני בן 52 עם לחץ דם גבוה- האם ספורט יכול לשפר את מצבי? בעבר עשיתי הליכות והפסקתי ללכת מזה חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוןה - תגובה
סיון דוד11/01/2012שלום טל
לפעילות גופנית ובעיקר לפעילות אירובית יש תרומה רבה לשיפור היכולת הגופנית במצבים של יתר לחץ דם. אך שים לב- ישנו סיכוי כי בתחילת האימונים תראה עליה בלחץ הדם, אך בהמשך האימונים לחץ הדם אמור לרדת עקב הרחבת כלי הדם –וזו התוצאה הרצויה למעשה.
מומלץ להגביר בהדרגה את עצימות האימון, לבקר ולנטר את לחץ הדם ולהימנע מביצוע אימון לא מבוקר ועלייה חדה בלחץ הדם והדופק – העלולים לגרום לסיכון .
כמובן שיש להתאים תזונה נכונה למצבך- כדאי שתפנה לדיאטנית בקופ"ח שתתאים לך תפריט למצבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה לילדה ספורטאיתענבל10/01/2012
ילדתי בת 11 ושוחה במסגרת תחרותית 4 אימונים בשבוע.
סובלת מאי סבילות ללקטוז ולכן כמעט ואינה צורכת מוצרי חלב.
מתלוננת לפעמים על כאבי בטן או בחילות באימונים.
האם יש צורך בתוספי מזון כסידן ברזל ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה לילדה ספורטאית - תגובה
רעות גרוס16/01/2012אני ממליצה לך לפנות לרופא לבדיקות דם לראות האם יש חסרים בויטמינים ומינרלים של הגוף ובהתאם לכך לקחת תוספים. בסויה, טחינה, כרוב ועוד יש סידן. ביצה, בשר רזה ומזונות נוספים יש ברזל. ביתך צריכה שעתיים-שלוש לפני האימון לאכול ארוחה גדולה שכוללת פחמימות, חלבונים וירקות, שעה לפני האימונים פחמימה (פרוסת לחם עם ממרח, פרי) ולראות איך היא מרגישה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכב גוףמרדכי10/01/2012
שלום,
גילי 23 וגובהי 1.71 מ'. מתאמן אימוני כוח בחדר הכושר באופן קבוע מזה כ-6 שנים.
אשמח לניתוח הרכב הגוף שלי שלהלן:
75 ק"ג
14.7% שומן
3 ק"ג שומן ויסרלי
BMR 1890
3.2 ק"ג עצמות
61.4 נוזלים
60.9 מסת שריר
האם ניכרת מסת שריר/נוזלים גדולה יחסית לאור אימוני הכוח? ומה משמעות השומן הויסרלי?
אשמח לכל תובנה,
בברכה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קל:
מרדכי11/01/201261.4% נוזלים.
60.9 ק"ג שריר.
שומן ויסרלי - דרגה 3 מתוך 12 (לא 3 ק"ג). כלומר יחסית מועט.
תודה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרכב גוף - תגובה
רעות גרוס16/01/2012השומן הויסרלי הוא השומן בחלל הבטן המכסה איברים פנימיים ומעלה את הסיכון למחלות מטבוליות (לב, סכרת , כלי דם) - בשומן הויסרלי שלך נמוך.
גם % השומן שלך טובים.
מסת השריר 60.9 ק"ג בהחלט טוב וכן % הנוזלים (המים מהווים 60% ממשקל האדם)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מורידים יריכים שמנותאיצקו01/01/2012
היי, קוראים לי אלמוג ואני בת 15 ואני שוחה בקבוצה תחרותית 6 פעמים בשבוע ,
אני מטר 65 ואני שוקלת 56 ,אני רוצה להוריד שומן מהיריכיים ,וחשוב לצין שאני מכורה לקרונפלקס ואוכלת 2 ארוחות ביום , את יכולה להמציץ לי על דרך להוריד שומנים מהירכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מורידים יריכים שמנות - תגובה
רעות גרוס02/01/2012אין ירידה נקודתית של שומן מאיזור אחד אלא מכל הגוף, בסוף יורד מהירכיים (קודם יורד אחוזי שומן מהבטן כי שם תאי השומן גדולים יותר מהירכיים). כדי לרדת אחוזי שומן את צריכה לאכול מסודר. בוקר, צהריים וערב, אפשר ארוחות ביניים של פרי או יוגורט. את יכולה לנסות להוסיף פעמיים הליכה מהירה (אבל עם הספורט שאת עושה ועם הארוחות המסודרות את אמורה לרדת ב % שומן).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב הגוףלידיה19/12/2011
היי ברצוני לדעת כמה כפיפות לבצע בכל אימון עם מכשיר כושר [וגם אני עושה זומבה פעמיים בשבוע כל פעם שעה] כדי להשיג שרירי בטן ובטן שטוחה..יש לי תפריט מסודר אז האוכל לא בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיון דוד21/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כושר_גופני' id=link]כושר גופני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהברוך17/12/2011
שלום רב
אני בן 65 בריא ולא נדרש לתרופות.משקל 74 ק"ג גובה 165 .גלוקוס 92 .כולסטרול 188.טריגליצרידים 177. HDL 36. LDL 117 לחץ דם תקין. אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע על מכשירים(לא משקלות) 2 שעות כל פעםבעצימות גבוה מזה 7 שנים באופן רצוף.אני שותה בבוקר רק קפה .בצהרים אוכל ארוחה מלאה בד"כ דגים פחממות וסלטים.בערב אני אוכל בד"כ גבינות עד 5%עם 2 פרוסות לחם חטה מלאה.בערב אני "מנשנש"2 פירות ו-4 מנות ירקות .
אני מבקש לשאול : האם התזונה שלי נכונה? ומה הסבה לשומנים בדם ואיך אפשר להורידם ואיך אפשר להוריד הסכרת הקלה שיש לי ולא ע"י תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
סיון דוד21/12/2011ברוך שלום
רמת הטריגליצרידים שלך מעט גבוהה, והיא בד"כ נובעת מאכילת מתוקים כמו עוגיות עוגות פירות ושתייה מתוקה אך מכיוון שאתה אוכל רק 2 פירות ליום לא נראה כי אלו הגורמים לרמה גבוהה זו, אלא אם כן הדיווח שלך חסר ואינו מדוייק... האם אתה שותה שתייה מתוקה ? אם כן הקפד לשתות מים או סודה בלבד. לגבי שתייה חמה- שים לב לכמות הסוכר בשתייה ולכמות החלב (גם החלב מכיל סוכר החלב הנקרא לקטוז)
רמת כולסטרול וסוכר בדם- תקינים.
לגבי התפריט באופן כללי- הייתי ממליצה לך להוסיף ארוחת בוקר קלה כמו למשל כריך עם ביצה קשה / דייסת שיבולת שועל, ולפזר את צריכת הפירות לאורך היום ולא לאכול 2 פירות ביחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ ועזרה בנוגע לפחמימות ותפריטנדב14/12/2011
שלום,אני בן 21
בשבוע האחרון החלטתי שאני רוצה להוריד את אחוזי השומן ולעבוד על חיטוב הגוף
אז בארוחת הצהריים הורדתי את הפחמימות לגמרי ואני אוכל רק בערב פחמימות(בין2-4 פרוסות לחם)
זה מזיק?יכול להזיק?
האם שאני יחזור לאכול פחמימות הגוף יפרש את זה כמשהו לא טוב ואני אשמין חזרה ואפילו יותר?
אשמח לתשובה ולהמלצה להורדת צריכת הפחמימות
בנוסף יש לי עוד שאלה לגבי תפריט יומי
בוקר-כוס תה(ללא סוכר) ו3-4 עוגיות קטנות ללא סוכר
צהריים מנת בשר וסלטים,ירקות ולבסוף פרי
לפני אימון - יוגורט 3% ו2-3 עוגיות ללא סוכר/חטיף בריאות
ערב-טונה/חביתה,ירקות,גבינה ואבוקדו
לילה - פרי,חטיף בריאות
איך התפריט הזה האם אפשר להצליח איתו?
חשוב לי לציין שאני חייל אז צהריים אני אוכל בבסיס
אני רץ 3-5 פעמים בשבוע(20 דק מינימום עד 30 דק)
עבודת כוח בחדר כושר כ-3-4 פעמים בשבוע
תודה רבה אשמח לייעוץ ותשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ ועזרה בנוגע לפחמימות ותפריט - תגובה
רעות גרוס15/12/2011אני לא יודעת מה משקלך אבל אם אתה רוצה לרדת ב % שומן אתה צריך לוותר על העוגיות ולא על הפחמימות, אם אוכלים פחמימות מורכבות בכמות מתאימה אפשר לרדת במשקל.
בעוגיות יש פחמימות ושומן (קמח ומרגרינה)! במקומם בבוקר פרוסת לחם מלא עם מנת חלבון, ביניים פרי, צהריים מצקת של פחמימה עם מנת חלבון וירקות (בצבא אין לי ספק שהאוכל עשיר בשומן), ביניים שוב פרי ויוגורט או 3 כפות קוטג' ובערב 1-2 פרוסות לחם עם מה שאתה אוכל כיום.
לתפריט ספציפי יותר אתה יכול לפנות לדיאטנית שמתמחה בספורט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף לגבי עוגיות ללא סוכר
סיון דוד15/12/2011הי נדב
הייתי מוסיפה לתגובתה של רעות לגבי העוגיות שאתה אוכל-
עוגיות ללא סוכר מכילות בד"כ תחליף סוכר על בסיס פחמימה רב- כהלית, ומכילות קלוריות בכמות כמעט זהה לעוגיות עם סוכר אז אל תתפתה לאכול במחשבה שהן דלות קלוריות כי הן לא....
וכפי שרעות המליצה -בעוגיות יש סוכרים=פחמימות ריקות , ולכן עדיף לך להחליף אותן בפחמימות מלאות הנותנות אנרגיה לגוף לאורך זמן כמו לחם מלא למשל...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית מרזה?שרית12/12/2011
שלום , שמי שרית ואני מעונינת להבין האם פעילות גופנית לבד גורמת להרזיה כאשר אנו ממשיכים לאכול רגיל ללא שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית מרזה? - תגובה
רעות גרוס13/12/2011זה תלוי. האם את אוכלת כמויות גדולות? האם את אוכלת אוכל מטוגן או רווי בשומן? כדי לרדת במשקל צריכים להוציא יותר ממה שמכניסים. אם תעשי פעילות אירובית עצימה (תשרפי הרבה קלוריות באימון) ותאכלי את כמות הקלוריות שאת צורכת כיום את אמורה לרדת במשקל. אך כדי להשיג תוצאות טובות צריך שינוי קל גם בתזונה (דגש על מוצרי חלב דלי שומן, חלבונים מהחי דלי שומן, ירקות, רצוי פחמימות מורכבות).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלבון לאחר אימוןעמיר10/12/2011
היי,
אני מפתח גוף מזה שנים רבות ועד כמה שידוע לי, שילוב בין חלבון מהיר (אבקה איכותית) לבין חלבון איטי - קזאין (חלב) הינו שילוב מועיל יותר.
האם מידע זה נכון ואם כן, האם ניתן לצרוך יותר מ 30 גרם חלבון (40-45 גרם בערך)מפאת תזמון הספיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלבון לאחר אימון - תגובה
רעות גרוס13/12/2011אתה צריך לצרוך 1.5 גרם חלבון לק"ג גוף לאורך כל היום. רצוי שבכמות בכל ארוחה תהיה 30 גרם חלבון. יותר מידי חלבון הגוף לא אוגר והוא מפנה את הרזרבות לפסולת (שמעמיסים על הכליות) ולתאי השומן שנאגר כשומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת השאלותקרן06/12/2011
שלום לכם
השאלה היא מתי צריך לקחת אבקת חלבון ביחס לאימון? לפני ? אחרי? מיד אחרי (טווח של דקות)...
אנא עזרה !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת השאלות - תגובה
סיון דוד06/12/2011עמוס שלום
מומלץ לצרוך חלבון לאחר אימון, תוך 45 דק' מסיום האימון. יש לשלב פחמימה יחד עם החלבון על מנת לחדש את מאגרי האנרגיה בגוף שהתדלדלו לאחר האימון.
שים לב, על מנת לספק אנרגיה לאימון מומלץ להקפיד לפני האימון לאכול ארוחה קלה - עד שעה לפני האימון כמו כריך או יוגורט , או לאכול פחמימה פשוטה כ- 20 דק' לפני האימון כמו בננה , 2 תמרים , חטיף אנרגיה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עמוס
יובל שטיין09/12/2011קיבלת פה תשובה מצויינת, אך אני סקרן לדעת.. האם אתה ספורטאי? רץ מרתון? אולי מפתח גוף מקצועי?
באם לא, באופן בדוק ומדעי - אין כל הצדקה לקחת תוסף חלבון מעובד.
יובל שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עמוס - תגובה
סיון דוד10/12/2011אכן מסכימה עם יובל
יש סיכוי טוב שתוכל להסתדר עם חלבון ממזונות שונים בתפריט ללא כל צורך בתוספת של אבקת חלבון, ...
אבל אם כבר רכשת את המוצר אז לא הייתי מונעת ממך להשתמש בו....
שיהיה שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצת בוקר בלי לאכול קודםאבנר28/11/2011
שלום רב,
האם אפשר לעשות ריצת בוקר 5-6 ק"מ בלי לאכול לפני?
כי אם צריך לאכול לפני אז זה סיפור ארוך.
עד שאוכלים, אח"כ צריך לחכות שעתיים שהאוכל יתעכל, עד שמסיימים לרוץ ולהתקלח - כל זה לוקח סיפור של כמה שעות טובות ואני אדם עובד ועסוק.
קשה לי להאמין שכל מי שמתאמן על הבוקר אוכל לפני ומבזבז כ"כ הרבה שעות.
השאלה היא אם אין סכנת התעלפות בריצת בוקר ללא אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצת בוקר בלי לאכול קודם - תגובה
רעות גרוס30/11/2011אתהב יכול לאכול 2 תמרים, בננה או כל פרי אחר, פרוסת לחם עם גבינה. לא צריך לאכול הרבה.
אגב, אם אוכלים פחמימה לפני ריצת בוקר שורפים יותר שומנים...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרעות גרוסנדב22/11/2011
אני בן 18 וחצי שוקל 70 מסת שריר גובה 1.78 והטרגילצרדים שלי 24
אין לי מושג איך משכללים את זה לאחוזים אני שומר כי אני לא רוצה עד הגיוס שומנים מיותרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות גרוס
נדב22/11/2011שכחתי לציין שאני רץ 24 קילומטר בשבוע מחולק לשלוש ימים ומיתאמן ן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע ומשחק טניס קרב מגע ובעיקר גלישה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות גרוס - תגובה
רעות גרוס23/11/2011טריגליצרידים זה שומנים בדם! (אתה מתכוון ל TG 240?) טריגליצרידים באמת עולים מפחמימות פשוטות ולכן אתה צריך לאכול לחם מלא, אורז בסמטי או מלא בכל מקרה ההערות שנתתי לך ביחס לתפריט מבחינתי הן רצויות כי התפריט שנתנו לך דל מאוד בפחמימות ובקלוריות אתה רץ הרבה ומתאמן בחדר כושר לכן במקום לחם קל ופריכיות תאכל לחם מלא - לא תעלה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)