מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קראטין ושריפת שומןאבישי22/07/2008
שלום לא מזמן שמעתי על הקראטין ועל התכונות חיוביות שלו בסיוע לספורטאים לפתח ולהגדיל את מסת השריר ולסייע בהגדלת פרקי הזמן של האימון אני מתאמן מספר חודשים בשילוב של דיאטה ומעוניין לסלק מספר "עודפים" מסביב לגופי ( 1.78 שוקל כיום כ-83 ק"ג) סה"כ לא שמן ומתחיל לראות תוצאות לאחר שילוב של פעילות אירובית ומעט משקולות.הייתי מעוניין לשלב לקיחת קראטין+שילוב של חלבון ושאלתי היא האם תוספים אלו יעניקו לי יותר אנרגיה באימונים שיסיעו להפחתת אחוז השומן או שנטילת החלבונים והקראטין אמנם יגדילו את מסת השריר והמשקל ,ואיתם גם יגדילו את אחוז השומן.... בקיצור איך מצמצמים את אחוז השומן ומקטינים את הצמיגים העודפים במינימום זמן.... ?! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבישי
רעות גרוס22/07/2008בלקיחת קראטין יש ספיחת מים לתוך השריר, אין גדילה במסת שריר. האנרגיה השרירית עולה (יש אפשרות להרים יותר משקלים, גדילה בכוח מתפרץ וגדילה במסת בגוף ולא השריר) אך קריאטין טוב לספורטאים תחרותיים, לוקחים אותו מס' חודשים לפני תחרות כדי להגיע לתוצאות.
אם המטרה להפחית ב % שומן, קריאטין זה לא האמצעי (כמו כן בקריאטין יש תופעות לוואי: בחילות, התייבשות, כאבי ראש, נפיחות מעודף מים), אלא יש לשמור על מסת השריר הקיימת בעזרת תרגילי כוח שמס' החזרות מ 10-30 + צריכת חלבונים: 1.5 ג'/ק"ג (120 גר') ב 5 ארוחות + פעילות אירובית ממושכת מינימום 30 דק' , ובסה"כ 3 שעות בשבוע.
אני מזמינה אותך אלינו ל reset לעשות איבחון הגוף ( % שומן, BMR= מטבוליזם במנוחה, מסת שריר ומשקל הגוף הרזה) לבניית תוכניות אימון ודיאטה בהתאם לצרכך.
אתה יכול להכנס לאתר www.re-set.co.il
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התזונה מתאימה לי?ניסן19/07/2008
אני בן 19 גובה 1.67 מטר משקל 50 קילו 5.6 אחוז שומן ואני מתאמן במטרה להעלות מסת שריר נפגשתי עם תזונאית ומאמן כושר ושניהם בנו לי תוכניות כל אחד בתחומו רציתי לדעת אם התפריט הבא מתאים לעליה טובה במסה וכמה שפחות בשומן בוקר: חצי קוטג' עם פרי ביניים: חטיף גרנולה של נייצ'טר וואלי (האלה שבאים בזוגות והם 180 קלוריות ו29 גרם פחמימות) עם יוגורט 1.5-3 אחוז שומן טבעי צהריים: מנת בשר רזה משהו כמו 125 גרם של חזה עוף/טונה/הודו+200 גרם אורז+ירקות לפני אימון: 3 תמרים אחרי אימון: 3 תמרים וסקופ של אבקת חלבון עד 45 דקות אחרי האימון: 2 פרוסות לחם לבן+סלט+כפית שמן+חצי חבילת קוטג' ערב: סנדביץ' עם גבינה בולגרית/צפתית/חצי קופסת טונה לילה: פרי או פרוסת לחם עם ריבה תודה לעונים ולעוזרים אגב זה יצא לי בסביבות ה1900-1950 קלוריות לפי חישוב של אולימפוספיט ולפי חישוב מהאריזות אני מתאמן 3 פעמים בשבוע פעילות אנאירובית ופעמיים פעילות אירובית בעצימות בינונית של 10 קמ"ש למשך 20-25 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב שלום ניסן
גילה אדלר20/07/2008להערכתי יש מעט מדי חלבון ומעט מדי קלוריות , אני לא חושבת שאתה זקוק לאבקת חלבון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעט מדי חלבון?
ניסן20/07/2008יוצא לי 100 גרם חלבון ביום זה לא מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
גילה אדלר24/07/2008אתה זקוק ליותר קלוריות כדי לנצל נכון את החלבון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה יכול להיות???????????ניסן19/07/2008
לפני כחודש וחצי התחלתי להתאמן אחרי שלא התאמנתי שנה והותאמה לי תוכנית FBW 3 פעמים בשבוע אני עושה פעילות אנאירובית ופעמיים בשבוע פעילות אירובית מתונה (10 קמ"ש ל20 דקות) אני אוכל בסביבות 2200-2300 קלוריות ביום, בן 19, 1.65 מטר ושוקל 50 קילו לפני כחודש וחצי שהתחלתי המסה שלי הייתה 50.4 קילו מתוכם 48 מסת גוף(35.1-TBW) רזה ו2.4 קילו מסת שומן מאז המשקל שלי כל הזמן בתזוזה ובפעם האחרונה שבדקתי את עצמי המסה שלי הייתה 49.6 קילו מתוכם 46.8 קילו מסת גוף רזה (34.3-TBW) ו2.8 קילו שומן איך יכול להיות שאני מתאמן כמו שצריך- מאמן אישי אחד הטובים, אוכל בדיוק כמו שהדיאטנית אמרה לי, הגברתי טיפה את הריצה ל25 דקות בפעמיים האחרונות, וירדתי 1.2 קילו בשריר ועליתי 400 גרם בשומן? משהו בתוכנית או בגוף שלי דפוק או שהמשקל של הטניטה הזה לא מדוייק בשיט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסן יקר
גילה אדלר20/07/2008כדאי לך להבדק בצורה מדוייקת , ולא במכשיר טניטה כי השגיאה שם עולה על 5% , אני משתמשת בקליפר ואם האימון והתזונה מתאימים אין מצב לתוצאות הפוכות .
ולכן , נסה להבדק בדרך אחרת .
בברכה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה למסת שריררונן17/07/2008
שלום מנהלות הפורום ותודה מראש על הזמן שלכן.אתן לכן קצת רקע עליי: אני בחור בן 26,שמתאמן בבית עם משקולות של 3 קילו ותרגילים עם רצועות גומי של פיזיוטרפיה,תרגילי התנגדות,עקב ניתחים חוזרים שעברתי בכתף אני לא יכול להתאמן חזק יותר אחרת אזיק לכתפיים,האמת שאני מרגיש נפלאה מבחינת הכאבים בכתפיים עם הדרך שאני עובד כרגע,התעייצתי עם הפיזיוטרפיטית שלי ועם הרופא שניתח אותי ואין להם בעיה שיחד עם תרגילי הפיזיוטרפיה שאני עובד לפי פרוטוכול של הרופא שלי באופן קבוע אני אוסיף כמה תרגילים עם משקולות ליד קדמית ואחורית עם משקלים נמוכים, אני כמה שבועות עובד ככה ואין לי כאבים. פעם הייתי מתאמן אז אפשר לומר שלגוף שלי יש זכרון שריר טוב,אני נהיה שרירי מהתרגילים האלא,בגלל שאני מרים משקל מאוד נמוך אז אני מקפיד יותר בלעשות יותר חזרות בין 15 ל 25 כל פעם,לעבוד לאט,ולאכל נכון.שאלתי היא בנוגע לתזונה,אני יודע שאם אקפיד יותר על תזונה אוכל לגדול הרבה יותר,אני מאוד מודע עד כמה תזונה חשובה כדי לגדול.למרות שאני מתאמן עם משקלים נמוכים ועם רצועות התנגדות נהיה לי גוף שרירי יותר ויותר ככל שהזמן עובר,כמובן שהתקדמות היא מאוד איטית אבל בטוחה שזה הכי חשוב לי,לשמור על הכתפיים.,אגיד לכן את האמת אני לא יכול לאכל 5 ארוחות חלבון ביום וכל התפריט למתאמנים,זה קשה לי ואין לי תקציב לזה. אני צריך את העזרה שלכן,אני רוצה להשקיע הארוחות לפני האימון,אחרי האימון,ארוחה לפני השינה ואורחת בוקר,תוכל להמליץ לי בבקשה. 1-כמה זמן לאכל את הפסטה\אורז לפני האימון ואיזה חלבון רצוי לאכל יחד עם זה לפני האימון? 2-אני לא רוצה לקחת אבקת חלבון בשום אופן,תוכלו לומר לי מה מקור החלבון הכי טוב לאכל אחרי אימון ואיזו פחממה לאכל אחרי האימון?(אני בדרך כלל אוכל טונה +5תמרים)יש משהו יותר טוב מזה לאחר האימון? 3-איזה חלבון הכי טוב לאכל לפני שהולכים לישון כדי לעזור לגוף לגדול בלילה?פעם המליצו לי לאכל 3 פרוסות גבינה 5 אחוז שומן לפני השינה,זה יקר קצת האמת,יש תחליף יעיל באותה מידה לאכל לפני השינה או עדיף להשאר עם זה? 4-מה לאכל לארוחת בוקר?שהגוף הרבה שעות ללא חלבון?(אין לי בעיה אגב לאכל 6 או 7 מהלבן של הביצה)אבל אם יש משהו אחר אשמח לשמוע :) המכתב יצא קצת ארוך אני מתנצל,אבל אם תוכל ולכוון אותי קצת מאוד יעזור לי,שיהיה לכן המשך שבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונן יקר
גילה אדלר18/07/2008מכתבך ארוך אך קריא וזה בסדר . שאלותיך לגבי האימון עצמו - המשך כפי שאתה עושה והוסף פעילות אירובית , הליכה , שחיה מה שיכול להתאים לך מבחינה פזיולוגית .
לגבי המזון מקורות חלבון טובים לבניית שריר הם החלב ומוצריו - גבינה רזה , יוגורט , לבן .אלו עשירים בחומצות אמינו מסועפות הבונות שריר ביעילות .
בשר עוף דגים חלבוני ביצה הם גם מקור לחלבון מלא .
לממדי גופך אתה זקוק ל100 גר' חלבון ביום , באמת בחלוקה של עד 30 גר' בארוחה . ולכן.........
חלק לך בכל ארוחה מנת חלבון , ובמיוחד לאחר האימון .
לפני השינה שתה 2 כוסות חלב או יוגורט - 2 יחדות ויחידת פרי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגילה אדלראדיר13/07/2008
שלום גילה הייתי אצלך בת ימון בבת-ים לפני כשנה קוראים ליד אדיר אזולאי לא יודע אם את זוכרת הייתי בתת משקל הייתי 1.66 על 45 קילו ומאז עד היום גבהתי ועכשיו אני 1.68 ורציתי להגיד לך שהתפריט שנתת לי מאוד עזר כי עכשיו אני 1.68 על 60 קילו וגם מתאמן במכון כושר 3 פעמים בשבוע ורציתי לדעת אם היום אני במשקל כמו שצריך או שצריך להוסיף או להוריד תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שמחה
גילה אדלר14/07/2008אהלן אדיר , יופי אני שמחה שאתה עשית מה שצריך וכך שיפרת את הנתונים שלך , כל הכבוד .
אשמח לראות אותך שוב , אני נמצאת בסניף קדושי קהיר בבת ים חוץ מראשון לציון ואתה מוזמן לבוא לביקורת .
תשאר בקשר גם דרך הפורום .
ביי
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותחלי13/07/2008
שלום, אני מרבה באכילת פחמימות גם בנמהלך היום וגם לאחר האימון, איני יודעת כיצד לסדר לי את היום כך שאוכל פחות פחמימות, יש לכן המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות בדיאטה
גילה אדלר14/07/2008כמחצית מהקלוריות היומיות מקורן בפחמימות חלי, פירות , לחם דגנים , וכו' הם פחמימות .
השאלה שלך כללית , אך העקרון צריך להיות ברור שפחמימות זה לא דבר רע לגוף שלנו ההיפך , זהו מקור האנרגיה המועדף והטוב שיש לנו .
איזון חייב להיות ולכן כדאי להתייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה עיקריתנועה09/07/2008
שלום רב, אני אוכלת בבוקר יוגורט בד"כ בצהריים ארוחה גדולה המכילה 2 כוסות אורז מלא, שניצל תירס וירקות מבושלים ובערב בד"כ 2 פרוסות לחם, סלט וטחינה, האם זהו סדר נכון שהארוחה העיקרים היא בצהריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי נועה
גילה אדלר09/07/2008ארוחת הצהריים היא הארוחה העקרית וזה בסדר , מה שלא בסדר הוא שאת אוכלת הרבה פחמימות ושומן ולא חלבון במידה מספקת . כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת קלוריותטל06/07/2008
שלום רב, שאלת ידע כללי, האם BMR נלקח בחשבון בעת בניית תפריט להורדת משקל, וביתר בהירות: אם ה-BMR שלי 1700 קלוריות ביממה תיאורטית (ומבלי להתחשב בפעילות הימיומיומית) במידה ואוכל פחות מ-1700 קלוריות עדיין אפחית במשקל.. האם נכון הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
רעות גרוס08/07/2008אם תאכלי פחות מ 1700 קק"ל (פחות מה BMR) תרדי במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBMR
טל08/07/2008אחדד את השאלה, בהנחה שה-BMR שלי 1700 קלוריות ושרפתי 1600 קלוריות בפעילות יומיומית (ספורט,משרד שטיפת כלים וכו') כיצד אשקלל את הוצאת הקלוריות היומית שלי, בהתחשב ב שני הנתונים. מה המשקל של כל אחד מהם בהוצאת הקלוריות היומית. לשם דוגמא: אני מניח שאם בפעילות יומיומית "שרפתי" 1600 קלוריות אני לא מוסיף אותה ל-1700 של ה-BMR וחי באשלייה ששרפתי היום 3300 קלוריות, אם כן אני שמח אבל אני מניח שהחישוב נעשה אחרת. תודה מראש. טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל יקר
גילה אדלר09/07/2008מה לא ברור לך ??
הוצאה אנרגתית בסיסית היא לפני הפעילות , נניח 1700 , אתה אוכל תוסיף 10% לעיכול תוסיף 170 קלוריות ,אתה מבצע פעילות מתונה במשך היום תוסיף 10עוד אחוז כלומר 170 , פעילות מאומצת תוסיף 20 אחוז כלומר 340 סה"כ כ2000 .
אם אתה מתאמן תוסיף ל2000 קלוריות הללו את ההוצאה בספורט שתימדד לפי דופק האימון - נניח 500 קלוריות בשעת אימון אזי ס"ה ההוצאה הקלורית היא כ-2500
בסדר ??
אם לא ברור חזור שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןטל06/07/2008
שלום רב! אני מתאמן סדיר 4 פעמים בשבוע במשך 3 חודשים, אימונים משולבים אנאירובי (30 דק') ואירובי בסופם (45 דק') הישלתי בינתיים 4 ק"ג ממשקלי (76 ל-72) וכ-4 אחוזי שומן (19 ל-15). גובהי 1.75 ס"מ. כאשר שיניתי את תכנית האימון הומלץ לי ע"י המאמן לצרוך תוסף חלבון בין האימון האנאירובי לאימון האירובי לצורך הגדלת מסת השריר. מטרת האימון הינה חיטוב הגוף. שאלתי: 1. האם יש צורך בכך? (הבנתי שצריכת חלבון מיד עם סיום האימון האנארובי אפקטיבית הרבה יותר מאשר צריכת חלבון בתום האימון כולו) האם כך הדבר? 2. במידה וצריכת מי-גבינה ישפרו את התוצאות אשמח לדעת (לאור ריבוי המוצרים הקיימים בתחום) על איזה היית ממליצה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון
גילה אדלר08/07/2008שינית את התוכנית וכיצד היא נראית כעת ?
בעקרון , בתום אימון הכוח בתוך שעה מומלץ לצרוך חלבון בשילוב עם פחמימה ולכן רק אבקת חלבון היא לא הפתרון , תגיע הביתה תשתה חלב גבינה ביצה ולחם ותהיה במקום יותר נכון מבחינת התוצאות . אם תשתה את החלבון הוא ינוצל אולי לאנרגיה ולא תפיק ממנו בניית שריר.
ההצדקה היחידה לקחת אבקת חלבון בתום האימון היא למי שנניח מתאמן בשעה שלא יגיע הביתה לאכול ואז בנוסף לכריך ולפירות יקח משקה חלבון .
האם עניתי לך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
טל09/07/2008גילה תודה על תגובתך, משום שהאימון האירובי מתבצע לאחר האנאירובי, ולאור העובדה שמומלץ לצרוך חלבון עד שעה לאחר האימון האנאירוב (לא מתאפשר לי לעמוד במסגרת זמן זו), האם שתיית חלבון בשילוב אכילת בננה בין האנאירובי לאירובי מהווים פתרון הולם? תודה טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן טל
גילה אדלר09/07/2008הרעיון לשלב 2 יחידות פרי עם השייק חלבון הוא נכון לטעמי , בננה היא כבדה לעיכול לכן לפני ריצה אני לא אהבת להמליץ עליה , אלא על 2 תמרים גדולים או חטיף אנרגיה + השייק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום גילה ורעות. שאלהשרון05/07/2008
שלום לכן. אני בן 43 . עד לפני שנה שקלתי 60 קילו לאורך כל החיים הבוגרים שלי. לפני שנה התחלתי להתאמן בחדר כושר אימונים אינטנסיבים ובמקביל התחלתי לשתות אבקות לעליה במשקל . כיום אני עומד על 77-78 קילו. הענין הוא שאני מעדיף לאכול אוכל במקום או בנוסף למשקאות הנ"ל ואני לא מצליח. במיוחד בשעות הבוקר שבהן אין לי תאבון בכלל ולא מצליח להכניס לפה כלום מלבד נוזלים. אכילת סנדביץ עם שתי פרוסות לחם ומעט גבינה היא חתיכת פרוייקט עבורי.שאלתי היא האם יש איזו שהיא דרך להגביר את התאבון למזון מוצק ובכלל לאוכל. יש לציין שאף פעם לא אהבתי לאכול והאוכל אצלי היה ענין של הכרח ולא של הנאה. האם יתכן שיש לי הפרעת אכילה והעיה היא בכלל נפשית? אודה לכן אם תתייחסנה לשאלתי כי אני פוגש לא מעט אנשים בגילאים שלי ועם אותה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אסף
גילה אדלר06/07/2008הרבה אנשים גם בגילך וגם צעירים ומבוגרים ממך שאינם אוהבים לאכול , ואשר אוכלים כדי לשרוד , הם בדרך כלל רזים מאוד וכדי לעלות המשקל אכן מקבלים מילקשייקים שונים , או תערובות של שתיה ומוצקים כדי לקבל דחיסות קלורית במינימום מאמץ , וכמובן שללעוס זו עבודה ומאמץ .
ובכן אסף - שתה מיצים טבעיים , הכן לעצמך תערובות של קורנפלקס וחלב , סוגי חלב , ויוגורטים , מילקשייקים של גלידה חלב ופירות וכו........וזה גם בסדר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנאורררררררררר04/07/2008
אני בן 15 משקל 48-9 גובה 153 אני עושה כושר עם משקולות אוכל בריא אבל קראתי כתבה בעיתון ושמעתי המצלצות שכדי לקחת תוספי מזון ?האם כדי לי לקחת ???אני עובד קשה עם משקולות וקראתי בעיתון שזה יוצר חומצות שהורסות את התאים אז כדי לקחת תוסף מזון נגד זה??? נ.ב זה יכול לגרום לבעיות ??? כי זה אמור להשלים את החסר ולעזור לי לעשות מאזן חיובי כדי לעלות במסת שריר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
גילה אדלר06/07/2008הפניה שלך מבולבלת , קודם תירגע , תעשה סדר בראש וז שאל שנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול לפני ואחרי אימון מסיבי.-איילה.04/07/2008
שלום אני בת 17 מתאמנת המון זמן, והחלטתי שכדי שלפני אימון של אחרי צוהורים אני יוכל משהו כי באמצע האימון אני מתחילה להיות שוב רעבה. בהתחשב שא.צוהורים הייתה בשתיים או שלוש והאימון הוא בשש. אם כך, אני מתאמנת כ שע על ההליכון עושה כ- 9 ק"מ. מה מומלץ לי לאכול (קל) לפני ואחרי האימון בהתחשב שה אימון מסיבי בהחלט . תודה,מעריכה את עזרתכם איילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני אימון
גילה אדלר06/07/2008לפני אימון ערב כמו שתאת כדאי לך לאכול 2 פרוסות לחם + גבינה או כוס קורנפלקס עם כוס חלב או חטיף אנרגיה פרי וכוס חלב כדי לאפשר מספיק אנרגיה לאימון , כדאי לך לקחת חטיף אנרגיה בתיק הספורט ואם כעבור שעה את חשה רעב אכלי אותו ( פחמימה - יכול להיות גם פרי או פרי יבש ).
לאחר האימון ארוחה מלאה המכילה חלבון ופחמימות יחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה לפני כושררוני02/07/2008
שלום רב, אם אני נאלצת לאכול חצי שעה לפני תחילת האימון מה הכי טוב לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
רעות גרוס02/07/2008פרי, יוגורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני אימון
גילה אדלר02/07/2008פחמימה בעקר למשל פרי או פרוסת לחם + מעט גבינה . לא כדאי מזון שומני.
והכי חשוב לשתות מים גם לפני האימון גם במהלכו וגם אחריו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצביה29/06/2008
שלום , אני נוטלת כדורים לדיכאון. כעת אני רוצה להתחיל להתאמן, האם ידוע לכם אם כדורים לדיכאון כדוגמת פרוזאק יכולים להקשות על האימון - לדוגמה, לחץ דם גבוה יותר, חולשה וכו'? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי צביה
גילה אדלר29/06/2008אין כל בעיה בלהתאמן וליטול סוגי פרוזק למיניהם , ההיפך הספורט יעשה לך טוב יותר וללא כל תופעות לוואי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתוספי תזונה לפיתוח הגוףעמיר24/06/2008
היכן ניתן לקרוא על המאמרים שכתבת, לא מצאתי אותם באתר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת
גילה אדלר25/06/2008מהם התוספים שהוכחו כיעילים לבניית שריר
בחנויות ספורט ובחדרי כושר תוספי תזונה רבים מוצגים כמשאלת הלב של כל מתעמל. תוסף השורף שומן ,אחר הבונה שריר ,מעלה כוח, מעלה משקל והשאלה המתבקשת האם התוספים הללו באמת עובדים וכיצד יוכל המתעמל הרוצה להעלות מאסת שריר להחליט אם לצרוך תוסף זה או אחר . על איזה בסיס הוא משתכנע להשתמש , האם מחקר רפואי עומד מאחוריו ,האם נבדקה בטיחותו לשימוש והאם אין סכנה בריאותית לשימושו הממושך .
בניסיון לענות על שאלות אלו ערך העיתון המוביל בפיזיולוגיה J Appl Physiol סקירה מקיפה ( מטה אנליזה) לבדיקת השפעתם של תוספי מזון על מאסת השריר ועל הוספת כוח באימונים. החוקרים בדקו עבודות מחקר משנת 1967 ועד 2001 כאלו שנמצאו אמינות מבוקרות ושעמדו בקריטריונים המדעיים שנקבעו . הם בדקו כ- 250 תוספים ומצאו מתוכם רק 6 שהיו בעלי תוקף מחקרי ושניתן היה להסיק לגביהם מדעית ולכן הוכללו בסקירה.
בעבודתם ציינו החוקרים כי מכל התוספים רק קראטין Creatine- ו- הידרוקסי מתיל בוטיראט HMB הוכחו מדעית כיעילים והראו עליה משמעותית מאסת שריר ב 0.36 וכן 0.28 אחוז לשבוע ועליה בכוח בשיעור 1.09 וכן 1.4 אחוז לשבוע בהתאמה .
קראטין מעלה מאסת גוף או מאסת שריר בזמן אימון והתוספת היא 0.97-2.26 ק"ג במשך חודש עד 3 חודשי אימון בהשוואה למי שלא לקחו את התוסף .התוספת היא גם במאסת השריר וגם בשיפור היכולת לבצע תרגילים בעצימות גבוהה ולכן מקל על האתלט באימון עצים ,משפר הסתגלות לאימונים ומעלה היפרטרופיה( הגדלה ) של השריר. תופעת הלוואי היחידה שדווחה היא עלייה במשקל .לא נמצאה תמיכה לטענה שקראטין מפחית פציעות אימונים .
שאר התוספים ביניהם כרומיום dehydroepiandrosterone,
Androstenedione וחלבונים כתוסף לא הראו שום אפקט מובהק משמעותי בעליית מאסת גוף רזה או בכוח .
מהו קראטין ?
הקראטין מיוצר בחלקו בכבד מחומצות אמינו וחלקו מתקבל מהמזון מאכילת בשר וביצים . הקראטין מובל לשריר בניגוד למפלי ריכוזים בעידוד הורמון האינסולין והוא נאגר בשריר ברובו בצורתו המזורחנת וכך משמש כספק של זרחן מיידי ומאפשר חידוש מהיר של האנרגיה בצורת ATP בתוך השריר בתוך 5-10 שניות.
הקראטין משפר יכולת ומקטין זמן ההתאוששות ומתאים לתנאים אנ-אירובים או למאמץ גבוה כמו בענפי ספורט מתפרצים , ספרינט, קפיצה לגובה או לאורך. בנוסף הקראטין חשוב בפעילות כוח ובבניית שריר, כסותר יוני מימן הנוצרים בתהליך הגליקוליזה במסלול האנאירובי וכמוביל מולקולת אנרגיה ATP מהמיטוכונדריה בתוך תא השריר אל הציטופלסמה שם הוא משמש בכיווץ השריר.
כמות הקראטין הדרושה ליום היא 1-2 גר' ליום. התוסף נלקח בהעמסה של 20-25 גר' ביום למשך 5 ימים, ואחריהם 5- 2 גר' ביום בזמן אימונים לשמירת הרמה בשריר. רצוי ליטול עם כפית סוכר ענבים כדי לעודד הפרשת אינסולין המגביר את כניסת הקראטין לשריר. בשלב ההעמסה תהיה אגירת נוזלים בשריר שיורדת עם הזמן. לסיכ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל המאמר נכנס למסגרת
גילה אדלר25/06/2008אנסה לבקש שוב שיפרסמו או שתפנה אלי במייל דרך האתר שלי ואשלח לך את המאמרים
ביי
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד מצרפת
גילה אדלר25/06/2008תוספי מזון לספורט ולהרזיה
"המידע הרזה על שורפי השומן "
אדלר גילה דיאטנית קלינית
WWW.ADLERGILA.CO.IL
"רד במשקל ללא דיאטה או ספורט, הפוך את גופך למכונה שורפת שומן, שרוף שומן ושמור על שריר", אלה הן מעט מהצהרות המשווקים על "שורפי שומן " הנמכרים כתוספי מזון . אם נשמע לכם מוכר וטוב מכדי להיות נכון אתם צודקים. רוב ההצהרות הללו אינן מבוססות על מחקרים בדוקים ואין מאחוריהן כל הוכחה ובמקרים מסוימים חומרים אלו אף עלולים להזיק מאוד.
נכון להיום ניתן לחלק את "שורפי השומן " כתוספים לשלושה סוגים :
1.אלו המבטיחים עליה בחמצון ושריפת שומן והמעלים קצב חילוף חומרים.
2. אלו המעכבים ספיגת שומן מהמזון.
3. אלו המעכבים ייצור שומן בגוף.
החומרים התרמוגנים המבטיחים עליה בקצב חילוף חומרים או בשריפת שומן המעלים את חום הגוף ומגבירים את קצב חילוף החומרים הם התה ,הקפה ,הקפאין ,פלפל שחור,פלפל חריף בשם קאיין ושורש ג'ינג'ר , צמח הגוארנה , קולה ואגוז ביסיי .
האם הם עובדים ?
המחקרים מראים את יעילותם כמעוררי מטבוליזם וכמעלים בזבוז אנרגתי וכמעודדי איבוד משקל ושומן.
הקפאין כחומר הפעיל הינו חומר ממשפחת המתיל- קסנטינים, הקיים במקורות צמחיים כמו עלים, זרעים,אגוזים. ריכוזו בתה, קפה , שוקולד, קולה בין 30-100 מ"ג קפאין למנה, וטבליות קפאין מכילות 100-200 מ"ג ליחידה. מינון אפקטיבי הוא החל מ 3 מ"ג לק"ג ואופטימלי בתחום 5-6 מ"ג לק"ג משקל גוף ורצוי ליטול שעה לפני הפעילות בשילוב עם אכילת פחמימות.
מחקר חדש שהתפרסם באמריקן ג'ורנל אוף קליניקל נוטרישן במרץ 2008 השנה הראה עליה בחמצון שומן בשיעור של יותר מ17% בנוטלי כמוסות תמצית תה ירוק לפני אימון אירובי לעומת קבוצה שלא נטלה כמוסות.
האם הם בטוחים ?
התגובה לקפאין שונה בין המתעמלים: יש הרגישים יותר ויסבלו רעידות , עליה בדופק וכאבי ראש ויש שלא . ישנם הבדלי רגישות בין נשים וגברים וחשיבות לאכילה ולשתיה לפני האימון כמו גם להרגלי שתיית קפאין קודמים. מנגנון פעולתו נחקר ונלמד ונמצא כמעורר מערכת העצבים המרכזית ושריר הלב, משתן ומשפיע על משאבת נתרן אשלגן, משחרר אפינפרין ומשתתף בהחזקת הסידן בשריר, מעלה c-amp , פעילות אנזימים כמו גליקוגן פוספורילז ופעילות כטכולאמינים אשר יחד פועלים לפירוק שומן הליפוליזיס ברקמת שומן ובשריר. חשיבותו כמעלה ריכוז חומצות שומן חופשיות בדם וזמינותם של הטריגליצרידים התוך-שרירים היא רבה. בנוסף מפחית הקפאין את תחושת המאמץ ומעלה את זמינותן של היחידות המוטוריות. .יש ענפי ספורט המראים יתרון לקפאין כמו אופני כושר ופחות ריצה.
בשורה התחתונה אלו נראים כאפקטיביים מועילים ובטוחים ועליהם יוכל להמליץ המומחה בתזונה.
קבוצת מוצרים שנחקרו ונמצאו כלא יעילים בבני אדם או אף מסוכ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה לספורט
גילה אדלר25/06/2008תוספי מזון לספורט ולהרזיה
"המידע הרזה על שורפי השומן "
"רד במשקל ללא דיאטה או ספורט, הפוך את גופך למכונה שורפת שומן, שרוף שומן ושמור על שריר", אלה הן מעט מהצהרות המשווקים על "שורפי שומן " הנמכרים כתוספי מזון . אם נשמע לכם מוכר וטוב מכדי להיות נכון אתם צודקים. רוב ההצהרות הללו אינן מבוססות על מחקרים בדוקים ואין מאחוריהן כל הוכחה ובמקרים מסוימים חומרים אלו אף עלולים להזיק מאוד.
נכון להיום ניתן לחלק את "שורפי השומן " כתוספים לשלושה סוגים :
1.אלו המבטיחים עליה בחמצון ושריפת שומן והמעלים קצב חילוף חומרים.
2. אלו המעכבים ספיגת שומן מהמזון.
3. אלו המעכבים ייצור שומן בגוף.
החומרים התרמוגנים המבטיחים עליה בקצב חילוף חומרים או בשריפת שומן המעלים את חום הגוף ומגבירים את קצב חילוף החומרים הם התה ,הקפה ,הקפאין ,פלפל שחור,פלפל חריף בשם קאיין ושורש ג'ינג'ר , צמח הגוארנה , קולה ואגוז ביסיי .
האם הם עובדים ?
המחקרים מראים את יעילותם כמעוררי מטבוליזם וכמעלים בזבוז אנרגתי וכמעודדי איבוד משקל ושומן.
הקפאין כחומר הפעיל הינו חומר ממשפחת המתיל- קסנטינים, הקיים במקורות צמחיים כמו עלים, זרעים,אגוזים. ריכוזו בתה, קפה , שוקולד, קולה בין 30-100 מ"ג קפאין למנה, וטבליות קפאין מכילות 100-200 מ"ג ליחידה. מינון אפקטיבי הוא החל מ 3 מ"ג לק"ג ואופטימלי בתחום 5-6 מ"ג לק"ג משקל גוף ורצוי ליטול שעה לפני הפעילות בשילוב עם אכילת פחמימות.
מחקר חדש שהתפרסם באמריקן ג'ורנל אוף קליניקל נוטרישן במרץ 2008 השנה הראה עליה בחמצון שומן בשיעור של יותר מ17% בנוטלי כמוסות תמצית תה ירוק לפני אימון אירובי לעומת קבוצה שלא נטלה כמוסות.
האם הם בטוחים ?
התגובה לקפאין שונה בין המתעמלים: יש הרגישים יותר ויסבלו רעידות , עליה בדופק וכאבי ראש ויש שלא . ישנם הבדלי רגישות בין נשים וגברים וחשיבות לאכילה ולשתיה לפני האימון כמו גם להרגלי שתיית קפאין קודמים. מנגנון פעולתו נחקר ונלמד ונמצא כמעורר מערכת העצבים המרכזית ושריר הלב, משתן ומשפיע על משאבת נתרן אשלגן, משחרר אפינפרין ומשתתף בהחזקת הסידן בשריר, הקפאין מעלה c-amp , פעילות אנזימים כמו גליקוגן פוספורילז ופעילות כטכולאמינים אשר יחד פועלים לפירוק שומן הליפוליזיס ברקמת שומן ובשריר.חשיבותו כמעלה ריכוז חומצות שומן חופשיות בדם וזמינותם של הטריגליצרידים התוך-שרירים רבה.בנוסף מפחית הקפאין את תחושת המאמץ ומעלה את זמינותן של היחידות המוטוריות. .יש ענפי ספורט המראים יתרון לקפאין כמו אופני כושר , יותר מריצה.
בשורה התחתונה אלו נראים כאפקטיביים מועילים ובטוחים ועליהם יוכל להמליץ המומחה בתזונה.
קבוצת מוצרים שנחקרו ונמצאו כלא יעילים בבני אדם או אף מסוכנים
הם חומרים המראים הגיון בחקירתם יתכן קשר לשריפת שומן אך עד כה לא הוכחה יעילותם בבני אדם ולכן איננו יכולים להחשיבם כחומרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)