פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה לכבוד גילה
    בן
    02/10/2008

לגילה שלום קוראים לי בן ואני בקרוב בן 23 אני מתאמן בחדר כושר 7 חודשיים כבר 3 פעמיים בשבוע אימוני כוח וכבר במשך חודש אני משלב פעמיים בשבוע אירובי .!!! אני משתמש באבקת חלבון כבר 4 חודשיים {רק אחריי אימון} ובזמנו הצעת לי לקחת קראטין התחלתי לפני חודש לקחת קראטין כמו שכולם המליצו חצי כפית לפני אימון +אבקת סוכר וחצי ליטר מים , בן 30-50 דקות לפני אימון , ומיד אחריי האימון בנוסף לחלבון .!! הבעיה שאני לא רואה תוצאות כמעט ממש ממש בקטנה עליתי ב- מ18 ל-20 אחוזי שומן מאז שאני מתאמן המשקל שלי מ-81 ל-85,5 המטרה שלי היא אולי עוד טיפה לעלות משקל אבל המטרה העיקרית היא להוריד אחוזי שומן ...ולראות תוצאות חיצוניות אני משתדל לאכול ביום בערך 100-120 גרם חלבון ,!! אם תוכלי לעזור לי ולייעץ לי למה אני לא רואה תוצאות .!! אני ישמח תודה רבה בן !..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה לכבוד גילה

הוספת תגובה

• בן ידידי,

יוסי
    02/10/2008

את לא תראה שינויים מהירים מדי בגוף שלך אחרי החודשים הראשונים של האימונים ,פיתוח גוף בכל רמה שהיא זה ספורט של זמן והשקעה ,דם יזע ודמעות . שינויים משמעותיים בגוף שלך זה תהליך של חודשים על גבי חודשים ואפילו שנים ,ואני לא אומר את זה בכדי לייאש אותך אלא להפך ,אל תתייאש,תשקיע כי זה שווה את כל ההשקעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    01/10/2008

לבתי יש כבר הרבה זמן רעשים מאזור הבטן לאחר שהיא אוכלת לקחתי אותה לרופאת משפחה והיא נתנה לה כדורים שלא עזרו לה והיא אמרה שזה אולי בגלל שהיא אוכלת בחיפזון למרות שהיא אוכלת לאט רציתי לדעת מה כדאי לה לעשות כדי למנוע את הרעשים האלו אולי יש סוגים מסויימים של מזון שימנעו בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טלי

ענת פלדמן
    01/10/2008

אנא הפני את השאלה לפורום "תזונה ודיאטה", אהרון יתן לך תשובה מידית ומקצועית בכל הקשור למזונות "בסיסיים" ו"חומציים". בת כמה היא? האם זה מפריע לה? נסי לעשות איתה את ההדמייה הבאה: כשזה שוב קורה, אמרי לה לעצום את העיניים, לנשום עמוק. שאלי אותה איזה צבע היא הכי אוהבת והכי מרגיע אותה. תאמרי לה לדמיין את הצבע הזה בבטן. וכל פעם שזה מציק לה. שהצבע מרגיע לה את הבטן ואת הרעשים. נסו לעשות את תרגיל ההדמיה הזה, אם את רואה שיפור - פני אלי ואתן לך טיפים נוספים בדמיון מודרך. בהמשך נוכל למצוא את שורש הבעיה בהדמיה, במקביל לתזונה נכונה ומתאימה יותר אני בטוחה שתחושו בהטבה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    קרן
    30/09/2008

שלום , אני קרן.. יש לי כמה שאלות: 1.כמה קלוריות אני צריכה לאכול אם משקלי הוא 70 על 1.60 נקבה בת 16? 2.כמה קלוריות בערך נשרפות ב-12 שעות של פיעלות גופנית ברמה בינונית? 3. האם השילוב של 12 שעות של פעילות גופנית בשבוע ושל תפריט מאוזן ובריא ,נכון ובסדר? תודה אשמח לתשובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• קרן

ענת פלדמן
    30/09/2008

על השאלה הראשונה אענה בשאלה: מה המטרה שלך? לרזות? לשמר את המשקל הנוכחי? אם המטרה שלך היא להוריד במשקל כמות הקלוריות שאת צורכת תהיה פחותה מזו שאת מוציאה מה שמעביר אותנו ישירות לשאלה השניה שלך
    מה זו פעילות גופנית ברמה בינונית? אני מפנה אותך לשני מחשבונים שאני מצרפת: הראשון הוא מחשבון BMR שנותן את ההוצאה הקלורית היומית שלך במנוחה מוחלטת. את התוצאה הכפילי פי 1.2 וזה יתן את ההוצאה הקלורית שלך ביום רגיל, בביצוע פעולות בסיסיות.
    השני זה מחשבון פעילות. את מכניסה את סוג הפעילות ורואה כמה קלוריות את שורפת בה.
    שני המחשבונים כמובן אינם מדוייקים לגמרי אבל בהחלט נותנים אינדיקציה.
    התשובה לשלוש היא וודאי, תלוי מה את עושה ב - 12 שעות שבועיות, אם זה מתאים לך ומה את אוכלת. אשמח להמשיך להרחיב
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx
    http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

קרן
    30/09/2008

תודה ענת:) המטרה שלי היא להרזות..אני מדברת על הנוסחא שמחשבים גיל גובה משקל ומין וככה יודעים כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום.. אשמח לתשובה חד משמעית או למחשבון יוכל לעזור לי תודה לך :):):):)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירתי

ענת פלדמן
    30/09/2008

צירפתי לך את המחשבונים בהודעה הקודמת. אחשב בשבילך ואחזור אליך. שניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    30/09/2008

ההוצאה הקלורית שלך במנוחה מוחלטת היא 1546. כעת אני מכפילה את זה פי 1.2 כדי לראות פחות או יותר כמה את מוציאה ביום "רגיל", ללא פעילות גופנית מיוחדת : 1855 קלוריות. בשביל לרזות במתינות ובאחריות כדאי לאכול בסביבות 1400 קלוריות ביום שאת עושה בו פעילות גופנית. למשל הליכה בקצב מהיר, שחיה, זה תלוי בך. המחשבון השני שצירפתי ייתן אינדיקציה לגבי כמות הקלוריות שאת שורפת בפעילות ספורט לבחירתך. את זה כדאי שתעשי לבד ותעדכני אותי. ביחד נוכל לחשוב על תפריט שמתאים לך, את מוזמנת להציץ באתר שלי, יש שם כמה הסברים פיזיולוגיים, דוגמאות לתפריטים וסיפורי השראה...
    http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוהה לגבי התזונאית כאן
    סער
    29/09/2008

אז ככה, אני מתאמן בחד"כ מעל לשלוש שנים כבר ואני תוהה לגבי ההסמכה של התזונאים כאן, במיוחד ענת? אם זכרתי נכון את השם כי עברתי לדף התגובה ולא חשבתי על זה.. מצטער חשבתי שזה מאוד נחמד שיש כאן תזונאית שבטח נערים מתבגרים ואנשים בכללי יוכלו להיעזר בהם עד שלהפתעתי את פשוט לא יודעת מה את אומרת.. נקודה אחת שקפצה לעיני, מה יש לך נגד אבקות חלבון? הם מהווים סכנה בעיניך שאת לא ממליצה עליהם? אבקת חלבון זה כמו לאכול עוף, רק זה נוזל וממש קל ונוחה לשתייה (שלא לדבר גם טעים) במיוחד לאחר אימון וכשאין לך מקור חלבון זמין (גם ספיגה של אבקת מי גבינה היא די מהירה למרות שלדבר אין חשיבות) אז נסכם את הנקודה הזאת כאן שלחלבון באבקה לא יצמיח כנפיים, לא יהרוס את הכבד, לא יעשה אותך בודיבילדר 200 קילו וגם לא יעשה אותך דרדס, זה בדיוק כמו לאכול חלבון (חלבון מלא באיכות גבוהה, בעל ערך ביולוגי גבוה יותר מזה של ביצה וגם זול - בערך 3.5 שקל למנה של 25 ג' חלבון) עכשיו באה הנקודה השנייה, איך את יכולה להגיד לאנשים שבאים אלייך עם 0 ידע בתזונה שהיפרטרופיה תתבצע ללא אכילה נכונה? כשכל הקטע בפיתוח גוף זה לאכול נכון! על המתאמן לאכול 1.8 ג' חלבון פר קילו לא משנה אם הוא בדיאטה או בעלייה במסת שריר (אם בדיאטה רצוי אפילו 2ג' לקילו!), ומה שיקבע אם זו עלייה או ירידה זה המאזן החיובי או השלילי בסוף היום, כמה הכניס לעומת הוציא בתאכלס אני רוצה לראות מישהו עור ועצמות מתאמן בחדר כושר וממשיך לאכול כמו תוכי במשך כל היום וגודל מזה! באמת, אם אין לך ידע בקטע של פיתוח גוף והדבר היחידי שאת מבינה בו זה לבנות תפריטים לאנשים זקנים אז וואלה? תעשי את זה, אבל ככה להוליך שולל אנשים שרוצים לראות תוצאות בגלל שיש לך איזה אינטרס אישי לא להגיד שאבקות חלבון זה בסדר, מבחינתי זה מעבר לקו האדום.. אין לך מושג כמה פיתוח גוף זה מרתון, ואחרי ששנה תעבור בלי תוצאות מי-יודע-מה בגלל משהו מוטעה שמישהי כתבה לבחור שיש לו 0 ידע והרסה לו שנה של אימונים שהוא יכול להתגאות בה, תרד ל-0, את פשוט הורסת לאנשים.. באמת אז חלאס עם הצרות עין אני משער שאת אפילו לא תתייחסי לתגובתי או אפילו תמחקי אותה (שזה יראה באמת על תת רמה) ואפילו אם כן תעשי את זה בשביל להסתיר את הבושה שתזונאית גדולה מטעה אנשים, לפחות קחי את הערות שלי לתשומת ליבך ותפסיקי עם ההטעיות.

לקביעת תור
    סגירה
    תוהה לגבי התזונאית כאן

הוספת תגובה

• סער יקירי

ענת פלדמן
    29/09/2008

תודה על הערותיך, אנסה לענות עליהן אחת אחת
    1. אינני תזונאית במקצועי, את הידע בתזונה רכשתי במהלך לימודי התואר הראשון, בין היתר תזונת ספורט, אותם סיימתי בהצטיינות עם התמחות בפיזיולוגיה. ומתוך שנות ניסיון רבות ועבודה בתחום. בשנים האחרונות אני מתמחה בפילוסופיה, (דוקטורנטית לשעבר באונ' ת"א), וב NLP כך שאני משלבת את עניין הכושר, התזונה והחשיבה לכל הגילאים, לאו דווקא לזקנים, עד 120.
    2. אני תמיד נוטה להדגיש שזו פילוסופית החיים שלי, שאני מעדיפה שלא לשלוח ישר לשתות אבקות ושייקים, אבל ציינתי לא פעם שאיש באמונתו יחיה ושאני לא עושה מסעות צלב כנגד חברה זו או אחרת. על במת הפורום שנתנה לי אני מביאה את דעתי האישית בצניעות, אינני כופה דעה זו או אחרת וכמובן שלא חובה לקבל את דעותי או להסכים איתן. ולכן אני מודה לך על תגובתך. מכאן ועד זלזול בכל הידע והניסיון המרחק הוא גדול, אבל זכותך להחזיק בדעה זו או אחרת.
    3. אנשים נוטים לחשוב בטעות, שאם יאכלו או ישתו מנות גדולות של חלבון יגדלו השרירים שלהם. וזו טעות. השילוב האופטימלי של פעילות אל מול התנגדות ותזונה מאוזנת ונכונה (פי 1.5 עד 2 כפול משקל הגוף) ובשילוב עם פעילות אירובית יתנו תוצאות. ואפשר בהחלט לקבל את הכמות הרצויה מהאוכל שלנו. כל מקרה לגופו. אני לומדת לאט לאט להכיר כל שואל , וכל הפרטים שנותנים לי בונים תמונה מעט יותר אמינה מפעם לפעם. זה נכון שזה לא כמו לראות את האנשים פנים מול פנים אבל במסגרת המוגבלת של הפורום, עבודה שאני עושה בהתנדבות מלאה ומתוך תחושה של שליחות, זה בכל זאת נותן משהו. כך אני מקווה.
    4. שוב תודה על שטרחת ורשמת ושטחת הערותיך. אני מאחלת לך שנה טובה, שנה של עשיה ופריחה והרבה חיוביות. מקווה שהתייחסתי לכל הסעיפים, אשמח להוסיף אם חסרה נקודה
    תודה וחג שמח,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרו-ענת סער

קרין
    29/09/2008

1. תראה איך ענתה לך... מה עוד אתה יכול לבקש? 2. אני מסכימה ען ענת לגבי זה שהיא לא כופה כאן על אך אחד כלום, היא מביאה את עמדת והצעותייה.. 3. אני גם מאוד מאוד נגד כדורים ואבקות ודברים מלאכותיים כאלו אחרים, ךהכניס לגוף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קרין :)

ענת פלדמן
    30/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מילים

אהרון
    29/09/2008

שיכולות להביע את הערצתי לצורה החכמה והתרבותית בה הגבת להתקפה חסרת רסן המונעת על ידי אינטרס מסחרי בולט לעין. רק אדם שקול ואיכותי כמוך מסוגל בכלל להתייחס לסיגנון בוטה של אדם במצוקה. בטח שלחברי הפורום אין שום ספק לגבי הכישורים המקצועים שלך, המסירות וההשקעה האין סופית. מי יתן וירבו כמוך. שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון יקירי :)

ענת פלדמן
    30/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

סער
    30/09/2008

אולי לא ציינתי את העובדה שאני בעצם מתבגר בן 16 בעצמי, שפעם היה שמן עם עודף של 20 קילו!
    התחלתי להתאמן בשביל אורך חיים בריא יותר ולאחר מכן קראתי מאמרים באנגלית וגלשתי בפורומים בעברית עם אנשים מומחי תזונה שתרמו לי רבות לידע שלי.
    אז תרשה לי להגיד, מי אתה שתוריד מערכי ככה בטענה שאני גוף מסחרי שכ"כ בולט לעין?
    אני בן אדם שחי ונושם ספורט למעלה משנתיים ופשוט כאב לב לראות אנשים שאינם מבינים כלום בספורט הזה ומוטעים, לכו תגידו עכשיו למישהו ששוקל 90 קילו לא לקחת אבקת חלבון או לאכול פסטרמה כי היא מעובדת ובמקום זה לאכול ביצה וגבינה 5%? אתם רציניים?
    אהרון, נראה לי שמשהו איתך כאן מוזר, או שאתה פאנאט של התזונאית או בעל אינטרס כלשהו לאתר הזה.
    אני למען האמת באתי לפה רק בשביל לשאול ד"ר בנוגע לפציעת יד שמטרידה אותי ואז הסתכלתי ברשימה וראיתי שיש גם פורום לתזונת ספורט! אז חשבתי שזה יכול להיות מבורך והתעניינתי עד שראיתי מה הולך פה והרגשתי מחוייב (!) לחלוק כמה דברים שהפריעו לי בגלישה בפורום זה.
    ולתזונאית, מצטער אם פגעתי בקטע של התזונה למבוגרים, פשוט הייתי קצת עצבני אתמול ואינני מפקפק בידע שלך.
    לא פירסמתי מוצרים, לא חברות ולא נעליים - רק אמרתי שאין כל רע בתוסף מזון (וזה מה שזה) בצורה חיצונית כגון אבקה. (יש כאלה לוקחים ויטמינים מחוסר מסויים אחרי שעשו בדיקה, האם גם זה פסול? לא זה לא, לא לבסס את כל הצריכה ממקור אחד שהוא כדור ויטמין - אבל גם פה אנשים לא מבססים את הצריכה ממקור אחד אלא עושים השלמה כללית במנה או שתיים של חלבון)
    אז לסיכום? אין לי אינטרס כלכלי, יש לי לעומת זאת אינטרס אישי בתור בן אדם שמבין בנושא של פיתוח גוף וגם אני חושב שאם לא צריך אז בשביל מה? בכל הנושא של התוספים, אבל מגיע הזמן שבן אדם גדול מדי בשביל להכניס הכל מאוכל \ אין לו זמן (בן אדם עובד \ לומד כמוני 13 שעות ביום)
    אז ישנן פתרונות שלא נופלים מאוכל ולא מסוכנים הנקראים תוספי מזון.
    *כל מה שביקשתי זה שתגדילו ראש, זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סער

ענת פלדמן
    30/09/2008

דבריך התקבלו בברכה, אני מניחה שאהרון הגיב בעיקר לאור העוצמות בהן נאמרו המילים, הגבת בווליום שיא . אתה יותר ממוזמן לגלוש כאן מידי פעם ולהאיר את עינינו לאור ניסיונך הרב. קח בחשבון יחד עם זאת - שוב- שמה שמתאים ועובד עבורך יכול להיות שלא מתאים לאחרים ומה שאנו משתדלים במסגרת הפורום זה בדיוק זה- לא לתת תשובות גורפות אלא כמה שיותר מותאמות לשואל מתוך הידע הניסיון ופילוסופית החיים שלנו.
    אהרון עושה עבודת קודש, הוא עונה תשובות מסורות מקצועיות מדויקות ומתוך אכפתיות מופלאה בעיקר בפורום "תזונה וספורט", אם המטרה שלי כאן היא שיכירו אותי ואת פועלי הוא עושה זאת מאינטרסים של פילנטרופיות ואהבת הזולת ותו לא. יש בינינו הערכה הדדית לאור המוכנות לעזור לאנשים ואנחנו גם דומים בהשקפת העולם שלנו מבחינות רבות. אחת מהן היא - ניחשת - שאבקות חלבון אינן הכרח המציאות. אבל שוב - כל מקרה לגופו.
    אישית אני לוקחת כל בוקר תוסף של ויטמין C ו B קומפלקס כי לי זה מתאים.
    כיסינו את העניין?
    שתהיה שנה טובה ומוצלחת, שנת סובלנות ופתיחות לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובן..

סער
    30/09/2008

אני משער שהנקודה הכללית מובנת.. למרות שהיה לי צורך להבהיר עוד משהו קטן על "לכל אדם יש דרישות משלו" שהן אכן נכונות, אבל ישנם קווים מנחים בפיתוח גוף שתקפים לכל אדם שמתאמן (אדם = זכר), האינדיוידואליות נכנסת בקטע של חילוף חומרים ובמשקל בלבד (אנשים בריאים בלבד, לא כאלה עם מחלות שמשפיעות על התזונה שלהם, שלזה משקל גדול מאוד אבל זו לא הפואנטה. בקיצור, בהנחה שהמתאמנים בריאים) רק החילוף חומרים יגיד בין אם הצריכה תיהיה גבוהה יותר או נמוכה יותר - חילוף חומרים כנגד משקל גוף. כמובן שכל ההודעות שלי תקפות רק לנושא של פיתוח גוף, כל ענף ספורט לגופו.. ורק להבהיר שאין טינה, ההודעות שלי נכתבות רק מאהבה לספורט נטו. וגם בתור אשת מקצוע, אני ממליץ לך לקרוא מאמרים עכשויים בנושאי ספורט שונים (כמובן ממקורות מוסמכים), במקצוע הזה הידע שאפשר לצבור הוא אינסופי עם כל המאמרים וידע הוא כוח. שיהיה לכם חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיגים

ענת פלדמן
    30/09/2008

שני משפטים מנחים אותי בחיי: 1. "ואהבת לרעך כמוך". 2. "מכל תלמידי השכלתי".
    ואהבת לרעך כמוך: כמה פשוט ומופלא - להתיחס אל האחר כמו שהייתי רוצה שיתייחס אלי. בנימוס, בכבוד, להעלות אותו ולא להנמיך אותו, אפס ביקורתיות ושיפוטיות, מתוך שלמות וביטחון פנימי.
    מכל תלמידי השכלתי: כל האנשים, החוויות, הסובב אותנו באים עלינו על מנת ללמד אותנו. לקדם אותנו, להצמיח ולפתח. ידע, כלים לחיים, תובנות חיצוניות בד בבד עם תובנות פנימיות עלי כבן אדם.
    אני מעט יותר מבוגרת ממך, עם ניסיון עשיר יותר, אין מה לעשות עוד 19 שנה עושות את שלהן, לימודים, אימהות, עליות ומורדות ושוב עליות לאורך השנים, ובכל זאת אני מודה לך על השיחה, ההערות וההארות, על ההזדמנות לשטוח מקצת מפילוסופית חיי שחשובה לעניות דעתי לא פחות מתוסף חלבון זה או אחר.
    באהבה, ואשמח להנות מהידע שלך כמו גם הגולשים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סער יקירי. עד לרגע זה..

אסף
    09/10/2008

הייתי בטוח שאתה סוכן ומשווק שתוספי מזון. כנראה שגם אהרון חשב כך. הסגנון שבה גוננת על התוספים האלה לא הותירה הרבה מקום לספק. אז אל תכעס על אהרון. פשוט תקרא את מה שכתבת ותבין שלא ככה פונים לאנשים. גם אם אתה לחלוטין לא מסכים איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת?

שרון
    30/09/2008

אני מברך על צורת התגובה שלך ענת. אבל כנראה שיש מידה מסויימת של חוסר ידע בנושא הזה של תוספי מזון. אני למשל שקלתי 62 קילו ואני בן 43. אחרי התייעצות עם רופא תזונה התחלתי להשתמש בתוספי חלבון ופחמימות ואני כרגע שוקל 78.5 קילו עם מסת שריר לא רעה .עשיתי לא מזמן בדיקות ונכון לעכשיו הכל בסדר. התוספים האלה אמורים להיות טבעיים. לא? אני אישית נגד חומרים סינטטים כמו אבקת קריאטין וכו' אבל אם זה טבעי? דבר שני אני מסכים איתך ענת שלקבל חומרי בניה לגוף ממזון זה הכי טוב אבל את צריכה לדעת שיש אנשים שעבורם לאכול זה הכרח ולא הנאה. אני למשל סובל כל החיים מחוסר תאבון. אוכל את המינימום הדרוש ואני לא מעלה בדעתי לאכול 4-6 ארוחות קטנות ביום. אז האבקות האלה בשבילי הם פיתרון נוח ואפקטיבי מאד. וכמוני יש עוד הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ענת פלדמן
    30/09/2008

כל מקרה לגופו, כל אחד ומצבו האישי, אני מברכת אותך על הטיפול בבריאות שלך ועל ההתקדמות והתוצאות. וודאי שיש אנשים כאלו ואנשים אחרים. זו הסיבה שאני מאמנת אישית ומטפלת במקצועי באופן פרטני בכל אחד ואחד. וגם התשובות שלי, אם סער היה עוקב וקורא לעומק הוא היה מבחין שהן מנסות להיות (במגבלות הפורום ) כמה שיותר תלויות מקרה. האמן לי שאת הכל ראיתי ובהכל נתקלתי ואם האבקות עושות לך טוב זה נפלא. שוב, אינני יוצאת במסעות לוחמה כנגד מוצר זה או אחר, זו פשוט לא אני. קטונתי. אם תרשה לי להתייחס למקרה שלך, כי הנה פנית אלי, אתה בן 43, עברת דברים, אתה במצב מודעות שונה, לפי מה שאני קולטת מאד מיושב ואחראי שבודק את כל האופציות ויכול להיות שאם היו מצטלבות דרכינו הטיפול שהייתי ממליצה עליו היה דומה. אינני יודעת. אבל שוב - כולנו כל כך שונים מנטלית ופיזית שאני מסכימה עם דבריך ומודה על שהעלית אותם כאן לחדד נקודה זו.
    נזכרתי במשהו נוסף: אומרים שריצה דופקת את הברכיים והיא לא בריאה וכו' ומנגד יקומו אנשים שיאמרו שאחרי ניתוח בברך דווקא ריצה עושה להם הכי טוב כיון שהיא מחזקת את השרירים ועוזרת לבניית העצם. ואני יושבת וקוראת ומחייכת כי אין תשובה חד משמעית. ויותר מזה: הכל בראש. אני שנים סבלתי מכאבי ברכיים ולא רצתי ומטיפול מנטלי שעשיתי לעצמי בשיטת הטיפול שלי אין יום שאני לא רצה ואין שום כאבים. כי הכל בראש. עניין הגופנפש הוא כל כך משמעותי וחזק בחיים שלנו ושוב -כל כך אישי - שאני רחוקה מלהתיימר בלצאת בהצהרות חותכות. ועדיין אני מאמינה ששילוב של פעילות פיזית, אכילה נכונה וחשיבה חיובית - לא רק כמושג אלא גם ככלי התנהגותי, טכניקות חשיבה והדמיה, הכל אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חמודה . (--:

אסף
    09/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :))

ענת פלדמן
    09/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ...
    חיים
    29/09/2008

אני רוצה ללקנות כדורים על מנת לשרוף שומן..רציתי לדעת אם את יכולה להמליץ לי על משהו... ורציתי לדעת אם אני עושה כל יום חצי שעה עד שעה עלאליפטקל השורפי שומן ישפיעו...אני צריך להוריד בערך 5 6 אחוזי שומן... חג שמח ושנה טובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ...

הוספת תגובה

• אני חושב שריצה של שעה ביום תספיק

אריק
    29/09/2008

ריצה של שעה ביום זה המון... זה יספיק לבד... מה אתה צריך לדחוף דברים שאתה לא מכיר לגוף. עם אכילה נכונה וריצה של שעה ביום אתה תירד באחוזי השומן מהר מאוד.. אתה לא יודע כמה מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנים אני מתאמן אבל נתקעתי

חיים
    29/09/2008

ויש כאלו שזה נמס להם...לי לא רק בהתחלה הלך לי טוב ועכשיו נתקעתי =\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה

ענת פלדמן
    29/09/2008

מתאר מקרה של פלאטו, עצירה בירידה במשקל. המשך כרגיל, עם הרבה סבלנות, ואתה שם. אל תהרוס את הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אריק

ענת פלדמן
    29/09/2008

כדורים? ממש לא, לא איתי בכל אופן.... סבלנות, מתינות, טבעיות, פעילות גופנית ותזונה נכונה. לאן אתה ממהר? ריצה של שעה ביום בשילוב עם אכילה נכונה, אשמח להרחיב אם תפרט את נתוניך האישיים: גובה גיל משקל, וכמובן תרגילי כוח. תסכים בלי כדורים ואני איתך להמשך יעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת ((: מה עניינים??
    אריק
    28/09/2008

מה המצב?? לאחרונה ראיתי אריזות טונה בשמן זית/ קנולה.. האם יש הבדל גדול??? הטונה הרגילה (בשמן) היא בשמן צמחי?? מבחינת המחיר, טונה בשמן זית או קנולה עולה הרבה יותר.. כפי 2... מבחינת ערכים, כדאי יותר לקנוןת טונה במים ולהוסיף כף שמן זית? או ככה מוכן? הכוונה היא לאכול לפני השינה, ולא לאחר אימון, כך שלא מפריע לי מהירות הספיגה של החלבון (להפך אני מעדיף שיתעכב)... חג שמח ((((:

לקביעת תור
    סגירה
    ענת ((: מה עניינים??

הוספת תגובה

• דרך אגב...

אריק
    28/09/2008

קודם כל אענה לעצמי.. נזכרתי שיש גם סוגים של שמן זית.. ולכי תדעי איזה אני מקבל בטונה המוכנה (רוב הסיכויים שהכי זול)... אז עדיף שאקנה במים אסחוט ואתבל בעצמי... זה גם יגרום לי להוסיף טעם.. (בצל וכו')... (: פעם ראשונה שאני רואה (לפחות שם לב ) את המוצר "יוגה", הסתכלתי וראיתי שהוא מכיל את אותם ערכים של קוטג'.. ורשום שהוא מועשר בחיידקים פרוביוטיים... האם יוגה נופל במשהו מהקוטג' הרגיל? אם זה בדיוק אותו דבר רק עם תוספת חיידקים פרוביוטיים (גם עליהם אשמח לקבל מידע - מה הם עושים וכו'..) אשנה את כל התפריט כך שיכלול יוגה במקום קוטג'.. תודה ענת ואחלה חג!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג נפלא גם לך

ענת פלדמן
    28/09/2008

תודה על שאלות חביבות, אהבתי שאתה גם שואל וגם עונה ויש הגיון בשאלות ובתשובות ! גם אני חזק בקטע של הטונה, אני קונה דווקא את זו עם שמן הזית כי זה יותר טעים, אני מודה שאני לא קונה את הסוג היקר, שאז גם השמן באיכות טובה יותר, כיון שהוא עולה בערך 13 ש"ח שזה ממש מוגזם. מסכימה ששוה כלכלית ובריאותית להוסיף כתית מעולה, אבל כשמוסיפים לחוד לי אישית זה פחות טעים.
    יוגה או קוטג'... לדעתי יוגה יותר טעים. הוא גם עולה מעט יותר כמדומני... כיון שחזרתי מקליפורניה ושם מצב מוצרי החלב בכלל והקוטג' בפרט הוא בכי רע אז אני לא מתלוננת. אין כמו מוצרי החלב של ישראל !!! לגבי החיידקים הפרוביוטיים - אני לא יודעת כמה מזה זה עניין שווקי וכמה באמת בריאותי. בעיקרון חיידקים אלו אסידופילוס למשל, הם החיידקים הטובים שבמעיים. למשל כשלוקחים אנטיביוטיקה ממליצים לאכול יוגורט או אקטימל כי האנטיביוטיקה הורגת גם את הטובים "על הדרך" אני מביאה לך משהו שמצאתי, שמראה בשורה התחתונה שזה די עניין שווקי. בהודעה הבאה כמה מילים שתומכות בפרוביוטיקה

"חיידקים פרוביוטיים

חידקים פרוביוטיים הם למעשה חידקים "רגילים", בעלי דרגת אלימות ירודה, אשר מראים דרגות שונות של יכולת אימונו-מודולטורית (השפעה על המערכת החיסונית), והנמצאים במעיים, במקביל לחידקי מעי אלימים יותר, כגון חיידקי ה- COLI.

כדוגמאות נפוצות לחידקים פרוביוטיים הנמצאים במעי הגס, ניתן להביא את ה - לקטובצילוס GG, ואת הביפידו-בקטריה.

מניחים שהחידקיים הפרוביוטיים, הנמצאים במעי, מעכבים או מונעים הצמדות חידקים אלימים יותר לרירית המעי, בכך שהם עצמם תופסים את אתרי הההתקשרות. עיכוב התקשרות החידקיים לרירית המעי, מונעת מהם להפעיל או לפעול במעי.
    הלקטובצילים מפרישית חומרים חלבוניים הקרויים - bacteriocins - אשר להם פעילות אנטיביוטית מקומית כנגד גורמים דלקתיים במעי.
    דרכי פעילות נוספות הן האופציה של תחרות על חומרי ההזנה שהחידקים הפתולוגיים צורכים. הקטנת מרחב המחיה של החידקים הפתולגיים מפחיתה מפעולתם המזיקה.
    פעילות פוטנציאלית, אחרת, היא הפחתת נזקי הרעלנים (טוקסינים) המופרשים ע"י החידקים, אם במישרין ואם ע"י תפישת הקולטנים המיועדים לרעלנים. ויש המהדרין, הגורסים, שחידקים פרו ביוטיים, מעוררים תגובות חסינות כנגד חידקים פתוגניים.

הבעיה עם כל הממצאים הטובים על פעילות החידקים הפרוביוטיים היא, שהם נמצאו בנסיונות מעבדתיים. עדין לא ידוע מה ההשלכות למעי החי והפעיל אם בכלל.

כך למשל יש הגורסים שמתן אנטיביוטיקה, עלולה לפגום ברירית המעי הנורמלי ולהביא לביטוי פעולת חידקים פתולוגיים שלא פעלו בהיות הרירית תקינה. האם מתן חידקים פרוביוטיים מפחית מהרס הרירית ומתמיר מספר החידקים הפתולוגיים בחידקים "טובים" פרוביוטיים, לא ברור.

האפקט המיטיב של חידקיים פרוביוטיים, ומנגנון פעולתו, במצבי דלקות אטופיות בילדים, אף הוא אינו ברור כל צרכו"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובעד הפרוביוטיקה

ענת פלדמן
    28/09/2008

מינים רבים של חיידקים פרוביוטיים מייצרים אנזימים בתוך מערכת העיכול. אנזימים אלה מסייעים לפירוק מלא יותר של המזונות שאנו אוכלים. לאחר מכן יכולים החומרים המזינים ממזונות אלה להיספג טוב יותר, ומידת הנפיחות והגזים פוחתת.

זיהומים של המעיים עלולים לגרום לשלשולים, עצירות, נפיחות, צרבות, גזים והפרעות עיכול. תחרות עם חיידקים מועילים מפחיתה את הסיכוי להשתרשות של זיהומים מעין אלה.

לרבים מהחיידקים הפרוביוטיים הנפוצים ישנה השפעההמגבירה את החומציותשל דרכי העיכול. כאשר רמת ה-pHשל המעיים קרובה לניטראלית, כפי שהיא נוטה להיות אצל מי שחסרים בחיידקים פרוביוטיים, חלה עלייה בהתרבותם של השמרים והחיידקים הרעים. לעלייה ברמת החומציות ישנה השפעה הפוכה, כשאוכלוסיית החיידקים המועילים מקטינה את רמת ה-pH היא משפרת בכך את מעבר החומרים המזינים דרך דפנות המעיים אל תוך מחזור הדם.

·חיידקים פרוביוטיים מייצרים חומרים מזינים.לחיידקי המעי תרומה חשובה לתזונה בריאה. הם מייצרים ויטמינים מקבוצה B, כולל ביוטין, תיאמין (B1), ריבופלאבין (B2), חומצה פנטותנית (B5)ופירידוקסין (B6). בנוסף, הם מייצרים חומצות שומן קצרות-שרשרת, נוגדי-חמצון (אנטיאוקסידנטים), חומצות אמיניותוויטמין K, הזוכה להכרה גוברת בתרומתו לבניית העצמות ולבריאות הלב.

· נוגדנים

חומרים חיסוניים שנוצרו למטרה אחת: תפקידם לזהות ולתקוף את גורמי המחלות המסוימים שלשמם נוצרו.

חיידקים פרוביוטיים ממריצים את המערכת החיסונית.חיידקים פרוביוטיים מעוררים ייצור נוגדנים ומגבירים את פעילותם של תאי הדם הלבנים, תאים חיסוניים שמתבייתים על מחוללי מחלות, מכלים וזוללים אותם. בנוסף, הם מגבירים את ייצור הציטוקינים (Cytokines), מתווכים כימיים של המערכת החיסונית.

·חיידקים פרוביוטיים מעכבים התפשטות של גידולים סרטניים.מחקרים שבחנו בעלי חיים הראו כי חיידקים פרוביוטיים יכולים לבלום את התפתחותם של גידולים סרטניים שנוצרו עקב השפעתם של כימיקלים רעילים. בנוסף לכך, יכולים החיידקים הפרוביוטיים לבלום פעילות של חומרים ההופכים תאים בריאים לסרטניים ולהקטין את ריכוזי האנזימים ההופכים מצבים טרום סרטניים לסרטניים. נראה כי החיידקים הטובים מועילים במיוחד להתגוננות מפני סרטן המעי הגס.

·חיידקים פרוביוטיים נלחמים בזיהומים.אוכלוסיית חיידקי המעי מייצרת חומרים כימיים שמשמידים חיידקים מזיקים. בנוסף, החיידקים הפרוביוטיים מדכאים התרבות חיידקים, שמרים (פטריות חד-תאיות) ווירוסים, על ידי הגברת החומציותשל דרכי העיכול (החיידקים הרעים זקוקים לרמת pHקרובה יותר לניטראלית כדי לשגשג) ועל ידי התחרות שהם יוצרים על המקום והמשאבים. הם עשויים גם להרחיק חיידקים מחוללי מחלות באמצעות מניעת היצמדותם לרקמות או מניעה של הפרשת הרעלנים מהחיידקים הרעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת... כרגיל... ((:

אריק
    28/09/2008

כרגיל עונה מהר ולעניין... ((: לא מתקמצנת על פרטים.... איזה כיף.. לא ניסיתי אף פעם את הטונה עם שמן זית... אני אקנה ואנסה... בשמן צמחי זה די טעים... גם את היוגה אני אנסה... ההפרש במחיר לא כ"כ גדול.. וגם אם הטעם זהה... נרויח חיידקים פרוביוטיים שגם אם לא עוזרים, בטוח לא פוגעים... האמת אני לא יודע אם זה פסיכולוגי אצלי.. אבל לפעמים שאני מרגיש צרבת פנימית כזה אחרי אוכל... אני אוכל איזה יוגורט עם ביו וזה נרגע... וגם אני זוכר שחבר סיפר לי שהיו לו כאבי בטן והרופא המליץ לו על יוגורט עם ביו... וזה עזר לו.. שוב תודה ענת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל

ענת פלדמן
    28/09/2008

פסיכולוגי אצלנו. גם אם יש הסבר פיזיולוגי או גנטי הכל בראש והכל בר טיפול. אם פעם ירצה הגורל ותבוא לטיפול כולל - תקבל כלים מנטליים לטפל בכל המגבלות הפיזיות והנפשיות (שיש למעשה אצל כולנו) קסם. בינתיים אם היוגורט עוזר - זה נפלא, וכמובן ששמחתי לעזור. ANY TIME, ושנה טובה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לחטיפי חלבון ותחליפי ארוחה
    אור
    27/09/2008

שנה טובה לכול הפורום :]]
    אז וויתרתי בינתיים על אבקות, אני בן 15 אין לי לאן למהר (ענת תודה רבה על העצה).
    ראיתי באתר חטיף חלבונים שמספק 40 גרם חלבון ותוספת קלוריות משמעותית למשך היום.

יש לי אימון 4 פעמים בשבוע , אז כדאי לי לקחת אותו כל פעם אחרי אימון (אני עושה גם הרבה אירובי אז כמות הקלוריות לא ממש משמעותית) כי אני גם רוצה לעלות במסת שריר וזה ניראה לי יעזור
    כדאי ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אור

ענת פלדמן
    27/09/2008

חמוד שנה טובה גם לך. נכנסתי לקישור אבל נאלצתי למחוק אותו מההודעה שלך כיון שזה אסור במסגרת הפורום. תראה, זה לכאורה נראה בסדר, אבל לדעתי לא צריך להיכנס לכזאת הוצאה כלכלית . זה לא ממש זול... אתה בהחלט יכול לקבל מספיק חלבונים מהתזונה שלך אחרי האימון ולפניו, אבל אני לא אומר לך לא לקנות. יכול להיות שזה אפילו טעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין החטיף לאבקה?

אריק
    28/09/2008

פרט לזה שהאבקה זולה יותר (בשיקלול הכולל), ונראית כמו אבקה (דבר שגורם לאנשים להבהל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיון

ענת פלדמן
    28/09/2008

שאני לא נוגעת בזה אני לא ממש יודעת אבל לדעתיאתה צודק, אין ממש הבדל. אני לא ממליצה לא על זה ולא על זה אבל קטונתי מלצאת למסע הצלבה של המוכרים ושל הקונים. מי שרוצה, סבבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסת השריר
    פינחס
    24/09/2008

שלום.אני בתחילת שנות העשרים לחיי,גובהי 1.83 מ',שוקל 77 ק'ג עם 15.5% שומן.מתאמן כשנה במכון כושר.עכשיו ברצוני לעלות במסת השריר: 1- האם לדעתכם נתוניי ההתחלתיים מספיק טובים בכדי לקבל תוצאות?כלומר,שלא יווצר מצב שנניח אגיע למשקל המקסימלי שלי ואז אצטרך שוב לרדת כי "התחלתי" מ15.5% שומן ועם הגדילה במסה גם % השומן עלו... 2- למרות שאני ממש לא שמן או מלא,יש לי בעיה עם הבטן.אני לא יכול לכנותה ממש כרס,אלא משהו כמו בטן נפולה,מידלדל.אם הנוסחה לחיזוק שרירי\ריבועי הבטן היא ירידה ב% שומן,איך אוכל לעלות בו זמנית במסת השריר?? 3-הבנתי ממדריך הכושר במכון שעדיף שקודפ אעבוד על תוכנית "כוח" כ-3 חודשים לפני שאני מתחיל לעבוד על עלייה במסה,בכדי שאצבור מספיק עוצמה גופנית לתוכנית אפשרית של מינימום חזרות במקסימום סטים (תוכנית למסה).מה ההבדל בין תוכנית "כוח" לעלייה במסה בכלל? ומה דעתכם על רעיון זה?? 4- רציתי לדעת,במידה וה BMI שלי תקין ואחוזי השומן שלי ג'כ,איך אפשר לדעת\לבדוק אם הבטן הלא שטוחה שלי היא בעקבות רפיון שרירי או בגלל שומן תוך בטני. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במסת השריר

הוספת תגובה

• מעניין

ענת פלדמן
    25/09/2008

שבחרת להציג את השאלה ב"תזונת ספורט" ולא ב"כושר גופני". לי זה לא ממש משנה אבל כיון שאין מקריות אני שואלת אותך האם מאמן הכושר שלך דיבר איתך גם על תזונה (חוץ מאבקות..) כושר ותזונה אינם נפרדים על מנת לראות תוצאות. BMI 22.9,בגבול המשקל התקין אבל לא אומר לי כלום, כמות השומן ופיזורו בגוף, כלומר בדיקת אחוזי שומן נותנת תמונה נכונה יותר. סרט מדידת היקפים יכול לעזור פה וודאי מראה עיניים. קשה לי לומר מה הסיבה לרפיון הבטן, זה כנראה שילוב של השניים. עבודת חיזוק ותזונה נכונה וכמובן שילוב של עבודה אירובית. כשאתה מתחיל לאכול נכון, יורד מעט במשקל, בשביל לשמר את מסת השריר שלך אתה עושה פעילות אנאירובית. ולא יכול להיות שתהיה עליה באחוזי השומן שלך אם אתה מתאמן על כוח. רק אם התחלת לאכול יותר ולאכול לא נכון.
    גם מי שרוצה לעבוד על כוח ולהעלות במסת השריר - אגב עבודה על כוח לא בהכרח מנפחת ואילו עבודה על הגדלת מסה בהכרח גם מחזקת - כדאי למען בריאותו הכללית לעשות פעילות אירובית. וכן, אפשר לאכול נכון, לרוץ (למשל) לעשות תרגילים אנאירוביים ובתום תכנית לחיים בריאים שכאלה גם להוריד באחוזי השומן, גם לא לאבד מסת שריר, ובמשך הזמן גם לגדול
    כיסיתי הכל? חזור לשאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לדברי ענת המושכלים

אהרון
    25/09/2008

-לגבי הבטן, גם אם השומן יירד (זה מותנה בהרזיה כללית, אין נקודתית), לא בהכרח יהיו לך ריבעים אם המבנה הגנטי שלך אינו בהתאם. -אין עליה במסת השרירים בו זמנית עם הורדת שומן אם אתה לא שייך למועדון האקסקלוסיבי של בעלי הגן הנדיר (פחות מ1%). אמרתי שומן ולא אחוז השומן שהוא כן יכול לרדת על ידי כך שתוספת השריר עולה על תוספת השומן אם אתה מתאמן ואוכל נכון. -לגבי מסה וכוח, זה הפוך ממה שאתה כותב. לכוח צריך עבודה ב90% עומס עם מספר חזרות עד כשל, כלומר קטן והפסקות של לפחות 2 דקות בין הסטים. (לפחות 5) לעיבוי עובדים בעומס 75-80% עם 8-12 חזרות והפסקות של דקה אחת בין הסטים (מספיק 3) -כפי שענת ציינה העיבוי מוסיף גם כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 0%
    קרין
    22/09/2008

עד כמה מזיקים מאכלים בעלי 0% שומן (בעיקר יוגורטים)? האם שווה למען הדיאטה לאכול אותם?? האם זה נכון שבחלב 1% הספיגה של הסידן (בעיקר של הסידן אך גם מעט של החלבון) פחות יעילה מאשר בחלב 3%?? =]]

לקביעת תור
    סגירה
    0%

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    22/09/2008

השומן הנו אחד מאבות המזון החיוניים לקיומנו. השומנים מהווים מרכיב חשוב במבנה התאים בגופנו, בין השאר במבנה חלק מההורמונים, ומהווים ספק אנרגיה ומשמשים ל"ריפוד" הגוף. לכן, דיאטה "ללא שומן" מזיקה לגוף יותר מאשר מועילה לו. השאלה היא רק איזה שומן וכמה. בתפריט תחזוקתי לאדם פחות או יותר בריא, מומלץ בדרך כלל שבממוצע כ- 15% מהקלוריות יהיו משומן. רוב האנשים צורכים הרבה יותר שומנים ממה שהם צריכים. לרוב במוצרי יוגורט דיאט יש אספרטיים, אם המוצר ממותק ואז זה ממש לא בריא. אקטיביה דיאט חלקה אינה מכילה אספרטיים למשל. העניין הוא שהנטיה של צרכני מוצרי ה 0 אחוז היא לאכול יותר (כיון שזה דיאט) ולעיתים באופן פרדוקסלי הם צורכים יותר קלוריות מאשר אם היו מסתפקים במוצר אחד "רגיל". זה לא מזיק אם אין אספרטיים.
    למי שאוהב 0 אחוז וזה טעים לו הוא יכול לקבל את השומנים גם ממקור נוסף, הרי לא כל התזונה שלנו בנויה על היוגורטים.
    אני מצרפת מאמר נפלא המפרט הרבה יותר

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת נוספת

אהרון
    22/09/2008

תזונה מאוזנת למי שאינו מעוניין בהרזיה, השמנה ואינו מפתח שרירים מקצועי (בודי בילדר) ,צריכה לכלול 30% שומן (ערך קלורי) כאשר שליש או יותר שומן חד בלתי רווי, לפחות שליש שומן רב בלתי רווי. הגוף אינו זקוק לשומן רווי (מייצר אותו בעצמו) שמהווה חלק גדול ממוצרי החלב אבל גם איאפשר להמנע לחלוטין ממנו בגלל שלא קיים מוצר שומני שלא מכיל גם אותו. יש לציין שהוא גורם שלילי. למרות תוספת הקלוריות והשומן הרווי, עדיפה אכילת מוצרי חלב עם מינימום אחוז שומן, על אלה נטולי השומן. גם הסידן וגם השומן נספגים בצורה יעילה בהרבה במקרה הראשון. בנוסף, מוצרי חלב נטולי שומן גורמים לעצירות אצל הרבה אנשים. מבחינת ספיגת הסידן אין אותה יעילות לאכילת מוצרי חלב נטולי שומן מלווים בשומן חיצוני, כמו השומן שהוא חלק מן המרקם הטבעי של המוצר. הערה: המאמר המוצע אינו "תורה מסיני". בנוסף לדברי טעם, מוסכמים על ידי רוב המומחים, מכיל גם אי דיוקים ואפילו שטויות כגון: "בכוס חלב דל שומן יש 250 מ"ג סידן ו-25 קלוריות" ב100 גר חלב 1% יש 100 מ"ג סידן ן 43 קלוריות, לכן במשפט הקודם מדובר על כוס של 250 ג"ר (מ"ל). איך יכול להיות 25 קלוריות????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון אהרון

ענת פלדמן
    22/09/2008

מה הייתי עושה בלעדיך? תודה, כמו תמיד, על ההשקעה ההתיחסות הסבלנות והידע. זכיתי, זכינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

אהרון
    22/09/2008

"גם הסידן וגם השומן נספגים בצורה יעילה בהרבה" = "גם הסידן וגם החלבון ........."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת...
    אריק
    22/09/2008

היי ענת מה שלומך?? קראתי שאת תומכת בקריאטין, ורציתי לקבל מידע על זה... המשך יום נעים..

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת...

הוספת תגובה

• איפה קראת את זה?

ענת פלדמן
    22/09/2008

מחקרים לא מראים יתרון בשימוש של קראניטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי זאת לא היית את??

אריק
    25/09/2008

אולי אני מתבלבל מרוב מאמרים שקראתי.. ((:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני מאד :)

ענת פלדמן
    25/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסה
    אור
    21/09/2008

אז ככה ... אני אוכל 1300 קלוריות ביום. בוקר: בננה ארוחת עשר בבית ספר: 2 פרוסות לחם קל עם קוטג'/גבינה + תפוח צהריים: 4 כנפיים/ 2 חזה עוף/ 3 קציצות גודל בינוני , או משהו בסיגנון + כוס אורז/פסטה + סלט ירקות כשעתיים אחרי זה יש לי אימון בדרך כלל, אז לפני אני אוכל תפוח אדמה בגודל בינוני ואחרי אימון ביצה בערב: ביצה + חצי קופסא טונה במים + פרי + מנה קטנה של ברנפלקס או fitness. לפעמים שעה או שעתיים אחרי ארוחת ערב אני אוכל 50 גרם גלידה דיאט (30 קלוריות). כל זה משהו כמו 1300-1400 קלוריות ביום אני רוצה לעלות במסה אבל בלי לעלות יותר מידי באחוזי שומן ובלי להיראות כמו בלון. רק שיהיה יותר שריר שייראו אחרי החיטוב. יש לך עצות מה אני צריך להוסיף לתפריט ולמשך כמה זמן כדי שאחר כך אני יוכל לחטב וייראו שהשריר גדל ? תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במסה

הוספת תגובה

• אם

ענת פלדמן
    21/09/2008

לא פספסתי כלום אז התפריט שלך בגדול נראה על הכיפאק. אני תמיד ממליצה לגוון מידי פעם פה ושם בשביל ליצור גוון ועניין. לשמור על העקרונות, לשחק עם התוכן.אני מסכימה עם החישוב הקלורי שלך, כלומר גם לי יצא בערך ככה. אתה יכול לאכול טונה בשמן זית לא יקרה כלום. אתה גם זקוק לשומנים, והייתי מוסיפה אולי חופן אגוזי מלך טבעיים או כף טחינה מידי פעם.
    אני לא זוכרת אם אתה צריך לרזות או לא. השריר יגדל לא מהאוכל אלא מהאימונים. בסה"כ אתה אוכל מצוין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן
    קרין
    19/09/2008

רציתי לדעת האם אפשרי להוריד שומן במקומות מסויימים (כמו באזור "הצדדים") מבלי להוריד הרבה מהמשקל... גובהי 1.75, משקלי 56, אחוז שומן (לפי ההתאחדות לכדורגל בבדיקות ברמת גן) 12% (למרות שהבדיקות הללו מעלא כאלו מדוייקות).. אני יודעת שזה נשמע מעט ואני נשמעת אנורקסית, אבל אני לא. האם תרגילים מסויימים שפעילו את אזור האגן יאזרו בשריפת שומן באזור?

לקביעת תור
    סגירה
    שומן

הוספת תגובה

• הי ****

ענת פלדמן
    20/09/2008

אין ירידת אחוזי שומן נקודתית. אם מצבורי השומן ה"אחרונים" יושבים בצדדים יש צורך להערך בהתאם, זה לא מחייב ירידה במשקל וודאי לא משמעותית. אכילה מאוזנת ונכונה בשילוב עם פעילות אירובית ותרגילי חיזוק כלליים כמו גם לאזור המתניים. תרגילים לחיזוק לא ישרפו אלא יחזקו. יש לך באמת מעט מאד אחוזי שומן, האם את נראית שרירית וספורטאית? אם כך המשקל שלך באמת מאד נמוך. שוב, תרגילים שיפעילו את אזור המתניים יחזקו אותן אבל לא ישרפו שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן

קרין
    20/09/2008

היי ענת, אממ יש לי מבנה גוף ממש צר.. אני עוסקת בספורט ויש לי שרירים, אך בגלל מבנה הגוף הם לא עצומים. בכל זאת יש לי צדדים, וזה מעצבן אותי מאוד. באופן כללי אני לא מעוניינת בהורדת משקל, אלא רק בצדדים, אבל אין ממש ברירה. מה יכול לזרז את התהליך? תודה רבה באופן כללי על היותך זמינה ומזומנה לענות על שאלות!! =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בואי

ענת פלדמן
    20/09/2008

נחשוב איך את אוכלת. נכון? מסודר? ג'אנק? בריא? מטוגן?
    אפשר לשלב תרגילים לצדדים. למשל לעמוד בעמידת פיסוק נוחה, ברכיים מעט כפופות להגן על הגב, בטן בפנים. ידיים מאחורי העורף ולכפוף לצדדים. פעם לימין ופעם לשמאל. כמה שיותר נמוך, עד 20 פעמים לכל צד.
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהה ענית אונליין

קרין
    20/09/2008

תפסתי אותך ממש ברגז זה מחוברת... חח =] אולי תנסי להגדיר לי את איך אני אוכלת.. במקום שאני אשלה את עצמי.. לעיתים ארוחת בוקר - 7:50- ברנפלקס + חלב 1% ארוחת עשר בביהס- כריך מלחם מלא עוד בביהס - 2 גזרים\מלפפונים ופרי ארוחת צהריים- 14:00- אחד מהבאים: קוסקוס עם קציצות, פלפל ממולא אורז ובשר, ירקות קלויים, פסטה... ואז אין משהו קבוע... אני יכולה לנשנש עוגיות פתיבר עם חלב, קרטיב, פירות.. ארוחת ערב לא תמיד יש- לעיתים יוגורט עם גרנולה ופרי או סלט טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, זה קורה הרבה...

ענת פלדמן
    20/09/2008

בוקר: השתדלי לא "לעיתים" אלא לעיתים כמה שיותר קרובות. זה חשוב למטבוליזם. מאד.
    עד הצהרים מעולה
    צהרים: קוסקוס עדיף מקמח מלא, פלפל ממולא - עדיף עם אורז מלא. פסטה. את יכולה לנחש: מקמח מלא... אבל זו לא הבעיה לדעתי. זה מה שקורה בהמשך. הנשנושים, הקמח, חוסר הסדר. אז בואי נסדר זה מהצהרים
    אחרי כשעתים: פרי ויוגורט.
    אחרי כשעה וחצי: יוגורט עם גרנולה
    ארוחת ערב: סלט ירקות עם טונה וביצה.
    את יכולה להציץ באתר שלי לדוגמאות נוספות
    אכילה מסודרת שכוללת את כל אבות המזון והמנעות ממטוגן ו"קשקושים" [אולי רק פעם ב ] בהחלט יעזור בהפחתת אחוזי השומן ובהורדה סופית של הצדדים.
    האמת היא שלא ראיתי אותך. אני סומכת על התאורים שלך אבל יכול להיות שרק את מרגישה ככה? שאם אשאל חברה שלך היא לא תדע על מה את מדברת? 56 קילו על 1.75... אנחנו אותו גובה אגב...
    מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלת חיוך

קרין
    20/09/2008

חחחחחח אני חייבת לציין שהעלית לי חיוך על הפנים... לא הבנתי אגב אם הרמיזה היא שאני שוקלת יותר או פחות? אני אכן 1.75 ומשקל 56. 1. עשיתי בדיקות רפואיות לפני כחודש ברמת גן-גובה 1.74 ומשקל 55. 2. בחדר כושר ובבית יש משקל. אני באמת ממש רזה.. המבנה גוף דקיק. רק שהשומן שיש, הוא בצדדים- וזה מפריע לי בחולצות ובטח בבגד ים. (אגב, יש לי הבדל משמעותי בין שני הצדדים שעוד יוצר מציק לי, לכן שאלתי לאיזה צד אני עובדת כשאני מבצעת את התרגילים בצדדים שונים). שבוע נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    20/09/2008

אני 1.76 ואני שוקלת מעט יותר, יש לי יותר שרירים כנראה. בגילך שקלתי ממש כמוך. אני צריכה לראות כדי להאמין שמציץ לך בצדדים. בכל מקרה שווה לעבוד על שני הצדדים בכל זאת.. כשאת שוכבת על צד ימין ומתרוממת עובד צד שמאל למשל.
    במקביל באמת מומלץ לשמור על התזונה, לעשות פעילות אירובית. אני בטוחה שאם את מתחילה היום בתכנית החדשה שלנו את בחודשים הקרובים רואה תוצאות.
    אשמח להמשיך לעקוב ולענות על שאלות ולהעלות חיוך על פניך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים

קרין
    20/09/2008

היי, חיפשתי באתר וגם באינטרנט תרגילים לחיטוב האזור אך לא מצאתי (פרט לאחד שבו עומדים מעט בפישוק, משקולות בידיים ונעים מצד לצד- מטה לכיוון המשקולות). האם תוכלי להפנות אותי לאתר עם תרגילים לאזור זה, או לכתוב לי? תודה רבה!!! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראי

ענת פלדמן
    20/09/2008

מה עניתי לך לפני כמה דקות
    תרגיל מצוין נוסף יהיה לשכב על הגב, ברכיים כפופות וכפות הרגליים נוגעות ברצפה. מניחים כעת את הברכיים לצדדים. ידיים מאחורי העורף ומבצעים כפיפות בטן. בזכות הזוית של הברכיים והגוף עובדים על האלכסונים ועל המתנית
    תרגיל נוסף: שכיבה על הצד, רגליים מעט כפופות, שתי הידיים מעל הראש, צמודות לאוזן. בעזרת התנופה של היד מעלים את הגוף למעלה. נפלא למתניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקפים

קרין
    22/09/2008

היי שוב ושוב, רציתי לדעת כמה בערך צריכים להיות ההיקפים של מותניים וירכיים? (גובה 1.75 משקל 56).. או באופן כללי, לגוף שנחשב לחטוב.. היקף מותניים זה מעט מעל הפופיק נכון? (למרות שהיקף זה קטן במעט מההיקף מעט מתחת לפופיק, ליד עצמות המותן.. מודדים בפופיק?). איפה זה בדיוק היקף ירכיים? תודה!!!!!! **** = קרין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרין יקרה

ענת פלדמן
    22/09/2008

אני חושבת שאפשר יהיה לכייל את המדידות לפיך. כלומר שאת תמדדי ותאמרי לכולנו איפה בדיוק ה 90 איפה ה 60 ואיפה ה 90. אני מודה שאני לא זוכרת בדיוק איפה בטי רוקואי מדדה אותי לפני יותר מ - 15 שנה. כשאני מודדת היום למתאמנים המטרה היא לראות את השינוי בין יום המדידה לבין כחודש אחרי יישום התכנית על מנת לראות תוצאות. המדידות האלו הן יחסיות עבורי ולא אבסולוטיות. לכן היכן שלא תמדדי פשוט זכרי את המיקום המדויק ושם תמדדי גם בפעם הבאה. 90 60 90 הם מספרים מיתולוגיים, לצערי הסטנדרטים ההרסניים האלו בשנים האחרונות אפילו קטנו. לא כדאי לחיות לפי מודל אלא באופן יחסי למצבך שלך. שהוא אגב נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 90-60-90

קרין
    22/09/2008

למה יש שלושה היקפים? (או שזה סתם?) ואיפה אמור להיות ה-60 ואיפה ה-90? (ירכיים\מותניים), או שזה קשור במבנה של "תפוח" "אגס"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה מתניים ירכיים

ענת פלדמן
    23/09/2008

מבנה "תפוח" או "אגס" זה בעצם שיקוף של המידות האלה. מי שיש לה מתניים צרות במיוחד ואגן רחב תחשב "אגס". מי ישי לה מתניים רחבות תחשב "תפוח".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן

רעות גרוס
    20/09/2008

כמו שענת פלדמן אמרה, אין שריפת שומן נקודתית.
    לדעתי הפיתרון היעיל ביותר להורדת אחוזי שומן הן התזונה (כמו שענת פלדמן כתבה לך) ופעילות גופנית הכוללת כ 45 דק' פעילות אירובית וכ 45 דק' אימון משקולות בחדר כושר. אימון משקולות יכול להיות 3 פעמים בשבוע לפחות ואימון אירובי 4-5 פעמים בשבוע, חשוב מאוד להקפיד על התזונה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ולא

אהרון
    21/09/2008

ההמלצות שלך נכונות לכל אחד בלי קשר לרזון או השמנה . את כותבת דבר נכון שאין הרזיה נקודתית, לכן הבחורה לא תוכל לנצח את השומן במקומות המוזכרים. אם היא הייתה שמנה או לפחות לא על גבול התת משקל, כפי שהיא עכשיו, על ידי הורדת שומן כללית הייתה משיגה באופן חלקי את מבוקשה, אבל אין לה עודף שומן. המטרה שלה צריכה להיות הגדלת מסת השרירים. אם היא תוריד עוד יותר את השומן גם מסת השרירים תפגע. אין מצב שאדם (בעיקר אישה) יכול לרזות ובו זמנית להגדיל את מסת השרירים (זה קורה אצל אחד מתןך כמה מאות גברים שיש לו הגן הנדיר). באותה מידה אין תוספת שריר ללא תוספת מינימלית של שומן (לא אחוז שומן!) לבחורה אין ברירה אלא ללמוד להיות אם מבנה הגוף שלה כפי שהבורא החליט. אם היא תשאר רזה ותוסיף קצת שרירים תוכל להתנחם ב"צרות של עשירים" Nobody is perfect . דווקא במקרה שלה הדגש צריך להיות על פעילות בונה שריר, אפשר פחות מ45 דקות ובהחלט 3 פעמים בשבוע מספיקות בתנאי שהאימון יהיה אפקטיבי, אחרת אפשר לעבוד גם על "ריק". אני ממליץ בדרך כלל על פעילות אירובית כל יום וכמה שיותר, למי שרוצה לרזות אבל במקרה שלה גם 3 פעמים בשבוע אימון אפקטיבי יספיק. שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק

רעות
    21/09/2008

אתה צודק, אני צריכה לראות את הבחורה, לעניות דעתי בלי שראיתי אותה אין לה 12% שומן יש לה בסביבות 19%. גם 19% זה בהחלט מספיק, יש צורך ב 3 פעמים בשבוע משקולות להעלאת מסת שריר והשאר הימים פעילות אירובית + תזונה נכונה = היעיל ביותר להפחתה ב % שומן או שמירה על % השומן הנמוכים גם כך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות בוקר
    קרין
    19/09/2008

שלום, הייתי מעוניינת לדעת אם ריצת בוקר (ריצה של 20-30ד'' לפני הגעה לביה"ס) עדיפה על ריצת ערב? האם ש עדיפות מבחינת שריפת קלוריות ושומנים (לפי ידיעתי יעילים יותר בבוקר), פיתוח שריר (לפי ידיעתי יעיל יותר בערב)... בבוקר הבטן ריקה, האם ריצה ללא אכילה של משהו לפני שורפת יותר שומנים (מאשר אם אוכלים משהו)? תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות בוקר

הוספת תגובה

• ***** יקרה

ענת פלדמן
    20/09/2008

זה נעים להגיע לביה"ס מיוזעים? אם זה בסדר מבחינתך אז ריצת בוקר היא מעולה. אין עדיפות אם זה בבוקר או בערב. זה נכון שיש אנשים שיותר קל להם להתאמן בבוקר, ויש כאלו שקל להם בערב. לא כדאי לרוץ על בטן ריקה. אפשר לאכל בננה מעט לפני או כריך עם גבינה למשל לפני שיוצאים מהבית, כחצי שעה לפני אבל לא להעמיס. ריצה ללא אכילה בהחלט לא תשרוף יותר שומנים. בשביל לשרוף את השומנים הגוף זקוק קודם לפחממות. יש באתר שלי הסבר מטבולי ברור ובעיקר פשוט לגבי כל התהליך. כדאי לקרוא זה יעשה סדר בכמה מהמיתוסים שקיימים בשאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצת בוקר

אהרון
    22/09/2008

אם את לא מתאמנת למטרה השגית אין בעיה בפעילות של 30 דקות על בטן ריקה בבוקר. לרוב הדעות גם ההרזיה יותר יעילה מבחינת אחוז השומן שנשרף. פעילות אירובית ממושכת או עצימה בערב עלולה להפריע להרדמות בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, תודה !!

ענת פלדמן
    22/09/2008

אבל מניסיון של פעילות עם לקוחות, גם לאלה שבאים ב 6 ולא מסוגלים לאכול פרור, יש לי תמיד בכיס שוקולד או חטיף או אפילו סוכריה במידה ויש נפילת סוכר. משהו פיצי לפני אימון.
    בערב - למי שאין זמן להתאמן בבוקר, וודאי שעדיפה פעילות ערב. לא מאוחרת מידי ואולי בעצימות נמוכה יותר אבל עדיף מחוסר פעילות כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת.. ((:
    אריק
    19/09/2008

העברתי את ההודעה לפה מפורום כושר גופני, כי חשבתי שהיא מתאימה לפה יותר.. היי ענת, מה שלומך? יש לי מספר שאלות. אני בן 24. לפני כ3 שנים הייתי מתאמן בחדר כושר וראיתי תוצאות מצויינות. הייתי משתמש בהתחלה באבקות עליה במסה ולאחר מכן באבקות חלבון. כעת לאחר כשנתיים ללא אימונים, אני רוצה לחזור להתאמן. מקריאה בפורום ראיתי שאת לא תומכת בשימוש באבקות. ממה שאני זוכר, לאחר האימון יש כ45 דקות של "חלון הזדמנויות" בו כדאי לאכול. אם אני מוותר על האבקות, מה כדאי לאכול במקומן לאחר האימון? האם יש מאכל פרקטי הכולל חלבון מהיר מספיק ולא מתועש שאפשר לקחת איתי לחדר הכושר ולאכול? שאלה נוספת, ראיתי באחת מתגובותייך הקודמות (הרשי לי לצטט אותך) שאמרת כי "ויאמרו רבים שהאבקות והשייקים מצויינים להם. וזה נהדר !! אם זה טוב להם אז יופי. [מה קורה אחרי שיפסיקו עם זה זה כבר סיפור אחר]. " שאלתי היא, מה קורה אחרי שיפסיקו עם זה? האם הכוונה שמסת השריר תרד במהירות? יש הרבה מיתוסים על זה, שאנשים שמשתמשים באבקות חלבון ומפסיקים להתאמן, לאחר מכן מסת השריר שלהם יורדת במהירות. זה לא נשמע הגיוני (הרי זה חלבון וזה חלבון, ולא חומר אחר..) מצטער על האורך, תודה רבה מראש על ההתייחסות ((: שבת שלום לכלל הפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת.. ((:

הוספת תגובה

• באמת תהיתי

ענת פלדמן
    20/09/2008

למה בחרת לשאול ב"כושר גופני", בכל מקרה השרשור שלנו עבר כבר לשם. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אור
    19/09/2008

רציתי לשאול איזה חטיף חלבונים הכי מומלץ לאכול (מבחינת כמות ואיכות) לאחר האימון ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    19/09/2008

סורי, חזרתי לא מזמן אחרי שנים בחו"ל ואין לי מושג מה יש בארץ, מה גם שאני משתדלת לאכול מוצרים יותר "טבעיים". אם למישהו יש רעיון ויוכל לתרום לפורום אשמח לשמוע . בעיקרון המוצרים של Powerbar נחמדים אבל וודאי יש עוד סוגים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה