פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש מאגרי חלבון
    רוצה להתנדב
    18/09/2008

האם יש מאגרי חלבון בגוף בדומה למאגרי פחמימות? ואם לא אז אם אני אוכל 4 בצים בבוקר אך האימון שלי הוא רק בערב מה קורה לאותו חלבון? האם הוא מבוזבז או נשמר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש מאגרי חלבון

הוספת תגובה

• איך אפשר לשתות פרה?

ענת פלדמן
    19/09/2008

לחלבון בגוף אין מאגר, החלבון תמיד בשימוש. עודף חלבון יהפוך לשומן. לעיתים יפרק הגוף חלבון. ככל שיורדת רמת הסוכר בגוף- ריכוז הסוכר בדם יורד (בצום ממושך או באימון ממושך) עולה השימוש בחלבון לאנרגיה. גלוקונאוג'נסיס- הפיכת חלבון לסוכר בכבד. לכן, עדיף לאכול (גם במצב של דיאטה), ע"מ שהגוף לא יפרק חלבון קיים ויהפכו לסוכר אותו הוא בכל אופן צריך, אלא יכניס סוכר דרך אוכל ומשם ימשיך ישירות לשרוף שומן ולא חלבון. כלומר גם במצב של "מנוחה" כשהאימון הוא רק בערב אנחנו לא בעצם במנוחה כי מערכות הגוף ממשיכות לתפקד. אנחנו נושמים, חושבים, לועסים פרה... :) והגוף עושה שימוש לתפקודו התקין גם בחלבון. כלומר גם מנוחה תחשב פעילות אירובית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר, בעזרת קשית!

אהרון
    19/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה לתשובת ענת

אהרון
    19/09/2008

אכילת 4 ביצים ביום איננה מומלצת כלל ואסורה בההחט בארוחה אחת כשיטה, אלא אם כן אתה מתכוון לחלבון (הלבן) בלבד. לביצה יש ערך תזונתי אבל גם הרבה כולסטרול. בנוסף, אכילה מופרזת של ביצים גורמת לרוב לעצירות. מבחינת החלבון והערך התזונתי יש תחליפים לביצים, מן החי ומן הצומח. לא יותר מ 1-2 ביצים ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט

ענת פלדמן
    19/09/2008

מסכימה עם אהרון, תודה ! חשבתי שהכוונה הייתה משום מה לחלבון ביצה. בכל מקרה מי שאינו סובל מכולסטרול יכול בהחלט לאכול 2 ביצים ביום, ובבוקר זה אפילו מצוין ומשביע למשך היום.
    אם נשתה עם קשית הפרה תעלה לנו לראש :))))))))))))
    סופ"ש קסום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספים ואבקות
    אור
    18/09/2008

שלום קוראים לי אור אני בן 15 מהקריות :-) . גובה 1.73 משקל 70 התחלתי לפני כחודשיים וחצי להתאמן בחדש כושר בהם ירדתי 14 ק"ג ממשקלי וירדתי ל14% שומן רואים תוצאות נאות למדי של התפתחות שריר רציתי לשאול אם במידה ואני רוצה להגביר את האפקטיביות של אימון המשקולות ולעלות במסה השרירית האם אני יכול לקחת אבקות או תוספים של עלייה במסה ובניית שריר (כגון צ'מפיון מס) שמעתי דעות רבות בנושא, ביניהם שאין כלל תופעות לוואי למוצרים אלו, וגם שמוצרים אלו פוגעים בפוריות ובזרע. תוכלו להגיד לי מה בדיוק ההשלכות של נטילת תוספים ואבקות כי אני מרגיש שהם חיוניים לפיתוח גוף בצורה מקצועית יותר . תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספים ואבקות

הוספת תגובה

• אור

ענת פלדמן
    19/09/2008

אתה מרגיש שהם חיוניים אבל הם לא. אני מאד לא ממליצה על אבקות, קרא את השקפתו של אהרון בנושא בתגובה לשאלותו של ניסן. אני מברכת אותך על האימונים ועל הירידה במשקל, המשך לאכול מאוזן בריא ונכון ולהתאמן, זה עושה יופי את העבודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון
    יובל
    18/09/2008

שלום, אני בן 38. 1.83 מטר ושוקל כ-110 ק"ג (מבנה גוף רחב) וזאת לאחר שהפחתתי ממשקלי כ-15 ק"ג בחודשים האחרונים. לפני כחודשיים התחלתי להתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ( אימוני כוח אינטנסיביים של כשעה ) בנוסף אני כעושה פעילות אירובית פעם בשבוע עם תוצאות טובות בהיקפים. בבדיקה של אחוזי המשקל שעשיתי במשקל שנמצא בחדר הכושר נמצא כי יש לי 28% אחוזי שומן בגוף. אני עדיין כמובן רחוק מהמשקל האידאלי שלי ולאחרונה המליצו לי בחדר הכושר להתחיל לצרוך אבקת חלבון. הבנתי שאני צריך לצרוך כ-1.5 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל.האם 1.5 גרם זה המינון הנכון לנוכח הפעילות שאני עושה? והאם החישוב של סך הכמות של החלבון שאני צריך לצורך ליום היא ממשקלי כיום ( כ-110 ק"ג) או מהמשקל האידאלי שאני אמור להיות בו ( כ-78 ק"ג)? תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון

הוספת תגובה

• יובל

ענת פלדמן
    18/09/2008

בבקשה בלי אבקות חלבון. זה ממש מיותר. [קרא את הערתו המבריקה של אהרון להודעה של ניסן בשרשור למטה]. לפי האימונים שלך הייתי מוסיפה עוד שני אימונים אירוביים בשבוע, זה יקל עליך להורדה במשקל. פעם בשבוע זה לא מספיק. אתה יכול לקבל מאוכל בריא ומאוזן את כל כמות החלבון שהגוף שלך זקוק לו. והייתי מתייסחת בעיקר לסך הקלורי היומי שאתה צורך. למשל להתחיל עכשיו מ 2000 קלוריות יומיות, ואפילו מעט יותר ובהדרגה עם הירידה במשקל להגיע לכ 1800. יש לי באתר טבלה שבועית של תפריט, מאוזן ודי טעים... :) ירידה באחוזי שומן היא מכלול של כמה פרמטרים - פעילות אירובית בעצימות בינונית - גבוהה, אכילה מאוזנת - [ ובמקרה שלך פחות מהוצאה הקלורית כי יש מקום גם לירידה במשקל] ועבודה על כוח, כמו שאתה עושה וודאי יפה. הקפד לאכול פחממות כשעתיים לפני אימון עצים ועד שעה אחרי לאכול ארוחה מזינה של חלבונים ופחממות. כמו פסטה עם טונה או כריך עם גבינה. [שוב, ראה דוגמאות] לגבי חישוב החלבון - 1.5 כפול המשקל הנוכחי בזמן נתון, אבל שוב, כיון שבמצב שלך יש גם צורך בהרזיה הייתי מכוונת להקפיד על הקלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן...
    ניסן
    18/09/2008

אני בן 19 גובה: 164 ס"מ משקל 50 קילו אימונים AB בימים ראשון שני רביעי וחמישי ובימים שלישי ושבת ריצות של 10-11 קילומטר ב40 דקות מטרתי היא היפרטרופיה עם עלייה מינימלית באחוזי שומן אני בערך 6-7 אחוז שומן בוקר: יוגורט 1.5 אחוז שומן+ 60 גרם ברנפלקס ללא סוכר+פרי+2 קוביות ג'ינג'ר ללא סוכר ביניים: חטיף נאייצ'ר וואלי-180 קלוריות+ יוגורט 1.5% שומן ארוחת ביניים שניה: 10 גרם אגוזי לוז ארוחת צהריים: 250 גרם אורז+120 גרם חזה עוף+ירקות+כף טחינה לפני האימון-2 תמרים אחרי האימון: שייק חלבון+3 תמרים ארוחת אחרי אימון עד 45 דקות: 3 פרוסות לחם לבן+15 גרם חלבון מטונה/גבינה/פסטרמה+סלט ירקות ארוחת ערב: טונה+2 כפות טחינה+2 פרוסות לחם מלא ארוחת לילה: פרי השאלה שלי היא שנאמר לי ש3 פרוסות הלחם שאני אוכל אחרי האימון לא מספקות מספיק פחמימות כדי לתמוך בחלבונים וזה נאמר מדיאטנית מה אני עוד יכול לצרוך אחרי האימון? אגב אני 3 חודשים כבר לא גדל עם התפריט הזה

לקביעת תור
    סגירה
    עוד משהו קטן...

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    18/09/2008

אתה רוצה לגדול, כלומר לנפח את מסת השריר? זה לא יקרה מהתזונה שלך, זה יקרה מהאימונים. היפרטרופיה, גדילת יתר, אפשרית רק אם העומס המופעל על השרירים הוא בתחום שמעל ל-40% מהיכולת המקסימלית שלהם. האוכל לא מנפח.
    לגבי האוכל, זה נכון שאחרי אימון כדאי לאכול פחממות וחלבונים ביחס של 1:3 כלומר על כל גרם חלבון לאכול 3 גרם פחממה.
    המלצה שלי, רד מהפסטרמה. מזון מעובד. גם השייק מיותר. בחר בבריאות. 3 פרוסות אחרי האימון [עדיף מקמח מלא] נשמע לי בסדר גמור, אבל אתה בהחלט יכול גם לגוון עם תפו"א אפוי או מנת פסטה או פיתה מקמח מלא או כוס אורז. אתה יכול להכין לך סלט פסטה קר עם טונה, פלפל אדום וכף טחינה גולמית או שמן זית וזיתים ירוקים. זה מעדן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה קטנה
    ניסן
    17/09/2008

אני בן 19 גובה: 164 ס"מ משקל 50 קילו אימונים AB בימים ראשון שני רביעי וחמישי ובימים שלישי ושבת ריצות של 10-11 קילומטר ב40 דקות מטרתי היא היפרטרופיה עם עלייה מינימלית באחוזי שומן אני בערך 6 אחוז שומן בוקר: יוגורט 1.5 אחוז שומן+ 60 גרם ברנפלקס ללא סוכר+פרי+2 קוביות ג'ינג'ר ללא סוכר ביניים: חטיף נאייצ'ר וואלי-180 קלוריות+ יוגורט 1.5% שומן ארוחת ביניים שניה: 10 גרם אגוזי לוז ארוחת צהריים: 250 גרם אורז+120 גרם חזה עוף+ירקות+כף טחינה לפני האימון-2 תמרים אחרי האימון: שייק חלבון+3 תמרים ארוחת אחרי אימון עד 45 דקות: 3 פרוסות לחם לבן+15 גרם חלבון מטונה/גבינה/פסטרמה+סלט ירקות ארוחת ערב: טונה+2 כפות טחינה+2 פרוסות לחם מלא ארוחת לילה: פרי היום הייתי בחדר הכושר ושמעתי מאחת התזונאיות שבבוקר ישר שקמים מומלץ לצרוך 20-30 גרם חלבון אבל אני כבר צורך 110 גרם חלבון בערך מתוכם 10 בבוקר זה לא מספיק? אגב אני לא גודל עם התפריט הזה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה קטנה

הוספת תגובה

• ניסן

ענת פלדמן
    17/09/2008

אתה במודעות שיא, וכיף לקרוא. בבוקר כשקמים צריך לאכול ארוחת בוקר לשבור את הצום ולהתחיל את היום. התזונה שלך מאוזנת ומצויינת [רק למה שייק חלבון??] ואתה בסדר גמור. מיליוני גרסאות חדשות לבקרים לגבי תפריטים וגוונים, כך שתמיד תשמע דעה כזו או אחרת, מבלי חלילה לזלזל בתזונאית שכבודה במקומה מונח. אכן יצא מחקר חדש שממליץ על אכילת חלבונים בבוקר אך זה לא הכרח המציאות. תמצא עשרות אחרים שיתמכו בפחממות. היה בטוח בדרך שלך והמשך כרגיל [השייק... ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל מספיק?
    ניסן
    16/09/2008

רציתי לדעת אם אני אוכל מספיק חלבון ופחמימות אחרי אימון-במהלך היממה אני צורך 100-110 גרם חלבון גיל 19 גובה 164 משקל 50 ישר אחרי האימון שייק חלבון +3-4 תמרים עד 45 מתום האימון -3 פרוסות לחם לבן+15 גרם חלבון מפסטרמה/טונה במים+סלט ירקות

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל מספיק?

הוספת תגובה

• ניסן

ענת פלדמן
    16/09/2008

זה די תלוי בעצימות האימון שלך. אבל הייתי אומרת שאם נכפיל את המשקל שלך פי 1.5 או 2 נהיה יותר חכמים. אז מומלץ לצרוך כ -80 עד 100 גרם חלבון במשך היום, שזה אתה עושה טוב, אחרי האימון אולי מעט יותר מ-15. את הפסטרמה הייתי מורידה, זה לא ממש מזון "טבעי", טונה זה מצוין. ולמה לחם לבן? עדיף מלא... מצא סוג שאתה אוהב. אתה יכול לשלב גם ביצה וגבינה לבנה 5 אחוז. סלט ירקות זה מצוין, הוסף לו כף שמן זית. מה עצימות האימון שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שייק חלבון

אהרון
    17/09/2008

מיותר לגמרי. המוצר הזה הוא למקצוענים בלבד (בודי בילדרס) וגם הם יכולים להסתדר בלעדיו גם כך יש לך יותר מדי חלבון. בהתחשב שאתה בתת-משקל הדגש צריך להיות על פחמימות איכותיות. 1.2-1.5 גר חלבון מגוון לק"ג גוף מספיק לך. אל תחשוב שהעלאת מסת השריר עומדת ביחס ישר לחלבון שבתזונה. דווקא מיד אחרי האימון, אם הוא באמת בעצימות גבוהה, מומלץ פחמימות, הפרי היבש שאתה אוכל הוא בסדר. אכילת החלבון אינה דחופה בגלל שהעיבול וההטמנה לוקחים זמן ממושך , כך שחצי שעה או אפילו שעה פחות או יותר זה לא משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בתזונה..
    אליעד
    16/09/2008

שלום, קוראים לי אליעד ואני בן 14.5 דיי נמוך 1.51 ומשקל 45 (אבל גיל העצמות שלי הוא 12.5) התחלתי להתאמן במכון כושר לפני כמה חודשים והבנתי שזה לא פוגע בגדילה אבל חייבים לאכול נכון...לאחרונה גדלה לי כרס קטנה אני לא שמן אבל אני די מלא בבטן.. אז הייתי רוצה המלצה על כמות הקלוריות שאני צריך לצרוך ביום כדי לגדול ומה בעצם לאכול...? הלכתי לדיאטנית אבל היא רק אמרה לי מה לא לאכול...חטיפים מטוגנים וכאלה אבל היא לא אמרה לי מה אני צריך לאכול אחרי אימון ומה אני צריך לאכול כדי להתפתח... אני ישמח אם יעזרו לי (-: תודה אליעד

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בתזונה..

הוספת תגובה

• אליעד חמוד

ענת פלדמן
    16/09/2008

כל הכבוד על האימונים, על הטיפול בעצמך ובעיקר על המודעות. לפי מחשבון אינדיקטיבי BMR, ההוצאה הקלורית המינימלית שלך ביום היא 1339, תוסיף לזה את כמות הקלוריות שאתה שורף ביום של אימון ויש לנו תמונה פחות או יותר נכונה לגבי כמות הקלוריות היומית שאתה אמור לצרוך בשביל שלא להשמין. אתה לא אמור לרזות, ה BMI שלך הוא 19. אבל כנראה יש מקום להוריד באחוזי השומן ולפתח מסת שריר. אם תספר לי מה אתה עושה בחדר כושר נוכל לדבר גם על זה.
    בגדול לפני האימון כדאי לאכול פחממות, שעתיים לפני [פסטה, או כוס אורז חום] וכשעה אחרי האימון לאכול חלבונים ופחממות. אני מפרטת לך טבלה לדוגמא של מה זה מנת חלבון ומה זה מנת פחממה.
    בוקר – 2 מנות דגנים 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה
    1 מנת חלב 3 כפות גבינה לבנה 5 %

ביניים – מנת פרי + מנת חלב תפוח ויוגורט 1.5 %

צהריים – מנת בשר דלת שומן חזה עוף בגריל
    3 מנות דגנים כוס וחצי אורז מלא אחרי הבישול
    4 מנות ירק סלט ירקות
    2 מנות שומן כף שמן חופן אגוזי מלך טבעיים

ביניים – מנת פרי אפרסק או תפוח או בננה
    מנת חלב יוגורט

ערב – 3 מנות דגנים 2 פרוסות לחם מלא 2 כפות גרנולה

מנת ביצה ביצה
    מנת חלב 4 כפות גבינה לבנה
    2 מנות ירק עגבניה ופלפל
    מנת שומן כף טחינה

באתר שלי יש עוד דוגמאות של תפריטים הרכבים וצרופים, כך שאתה יכול להתרשם ואני כמובן פה לשאלות נוספות. הקפד לשתות מים ולא לדלג על ארוחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..הנה פירוט

אליעד
    17/09/2008

היי, (איזה באסה מקודם רשמתי תגובה אבל היא נמחקה לי..אז...) תודה על העזרה ובקשר למה שאני עושה במכון אז ככה אני עושה חימום 5-10 דקות בהליכון... ויש לי תוכנית ABC שאיתה אני עובד על שרירי חזה,כתפיים,גב,יד אחורית וקדמית,רגליים ובטן. בכל קבוצת שרירים יש לי 3-4 תרגילים שבכל תרגיל יש לי 3 סטים עם 12-15 חזרות בכל סט. בימים לא עוקבים(בדר"כ ראשון-שלישי-חמישי) אני עושה כל יום 2 קבוצות אחרות לפי התוכנית שהמאמן בנה לי ובכל יום אימון אני עושה בטן. לאחר האימון האנארובי אני עושה ריצה של 20 דקות ומעלה.. עכשיו בקשר לתפריט: אני לומד בביה"ס ואין לי זמן לארוחת בוקר אולי רק לשוקו או חלב... בביה"ס אני אוכל ארוחת עשר בדר"כ חומוס עם חמוצים בלחמנייה שחומה. אבל אני יסתכל באתר שלך ויחפש תפריט מתאים יותר בשבילי... תודה רבה לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליעד

ענת פלדמן
    17/09/2008

האימון נשמע מצוין, המשך כך. הייתי אולי מוסיפה מעט לזמן האירובי של האימון, לפחות חצי שעה. הקפד לשתות גם מספיק מים.
    בבוקר החלב הוא מצוין, המשך לשתות לפחות אותו בשביל להתחיל את היום. הלחמניה החומה -האם היא מקמח מלא או סתם בצבע חום? שווה לשאול את אמא שלך. ולגבי התפריטים - באתר שלי יש קישור לעוד אתרים עם דוגמאות, אחד מהם נותן פירוט של תפריטי כריכים כך שאתה יכול לגוון גם באוכל לבית הספר. :)).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

אליעד
    17/09/2008

תודה רבה על העזרה!!! כן ראיתי את האתרים... כמה קלוריות אני אמור לצרוך ביום כדי לגבוה...להתפתח.. כמובן אחרי שמורידים את ה-1300 ומשהו קלוריות ואת הקלוריות של האימון... כמה אני צריך שיהיה לי בסוף כל יום..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    17/09/2008

זה תלוי אם זה יום שאתה מתאמן או לא. אנחנו גם לא רוצים שתאכל יותר מידי כדי שלא תשמין. בימים שאתה באימון - כמה קלוריות להערכתך אתה שורף? הייתי בונה תפריט של בערך 1500 קלוריות בממוצע, מאוזן ובריא מבחינת כל אבות המזון. שיהיה מגוון וטעים. ביחד עם האימונים אתה גם תתחזק, תפחית באחוזי השומן [בעיקר באמצעות האימונים האירוביים]. אתה עוד בשלבי גדילה כי אתה עוד צעיר, וצריך באמת לאכול בשביל לגדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אליעד
    17/09/2008

כן אני יודע אבל נכנסתי לאתר שרשום באתר שלך לבניית תפריט משלי שבו רשמתי מה שאני אוכל כל יום ואני אוכל רק 2200 קלוריות פחות 1300 קלוריות זה רק 900 וביום של אימון נגיד אני שורף 600 קלוריות(אני לא יודע בדיוק כמה אבל אני רק משער).. אז איך יכול להיות אמור לחיות עם 300 קלוריות ליום??! זה אפשרי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לא

ענת פלדמן
    17/09/2008

חמוד. הכל בסדר. התכוונתי שמנוחה מוחלטת לפי מחשבון BMR אתה מוציא ביום 1300 קלוריות רק מלנשום וללכת לבי"ס נגיד. אז בשביל שלא להשמין ביום שכזה בלי אימון אתה גם צריך לאכול 1300 קלוריות בשביל להיות באיזון. אם אתה אוכל למשל 2000 קלוריות ביום, ובנוסף ל 1300 הרגילים אתה ועוד באימון שורף 700 [לצורך חישוב פשוט] אז אתה באיזון. כי 2000 קלוריות שאתה אוכל פחות 1300 שאתה מוציא במנוחה ועוד 700 מפעילות מביא אותך לאיזון. כלומר אתה לא מרזה ולא משמין. קראת את ההסברים המטבולים ששמתי שם? הסברתי את זה די פשוט.
    אם זה לא ברור אסביר שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהה...חח

אליעד
    17/09/2008

חח.. עכשיו הבנתי... אז אני צריך שיהיה לי מאזן קלוריות שלילי כדי להוריד אחוזי שומן? או פשוט להיות מאוזן ולאכול נכון?ותגידי לי אם תפריט כזה הוא טוב: בוקר: שקית שוקו. ארוחת עשר: לחמניה עם חומוס ומלפפון חמוץ ושזיף טרי. צוהריים: ספגטי מבושל,שניצל טבעול וכוס ענבים(סירופ ומים). ערב:חביתה עם שמן קנולה,טונה משומרת בשמן,עגבנייה חתוכה וכוס ענבים. לילה:שוקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בערך

ענת פלדמן
    17/09/2008

מאזן קלורי שלישי על מנת לרדת במשקל. לגבי התפריט. בגדול הוא טוב אבל הייתי מכניסה שינויים
    1. שני שוקו זה המון. עדיף חלב. פעם ביום שוקו לילד בגילך זה בסדר
    2. טבעול - עדיף משהו באמת "טבעי" כמו חזה עוף או הודו או דג.
    3. אחהצ תוסיף יוגורט, אין לך מספיק מוצרי חלב. הייתי מחליפה את החומוס בפיתה בכמה כפות גבינה לבנה או טחינה.
    4. בערב - הוסף עוד שתי מנות ירק לפחות או שתשלב בארוחת הצהרים
    לילה: אתה יכול כמה שקדים או אגוזי מלך טבעיים. עד 10 חתיכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

אליעד
    17/09/2008

טוב תודה רבה על כל העזרה..! הבנתי הכל.. עזרת לי המון!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה לשמוע, העזר בי שוב בעת הצורך:)

ענת פלדמן
    17/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וכמויות
    רועי
    16/09/2008

שלום אני בן 28, גובה 1.80, משקל 78 ק"ג, גוף ממוצע אך לאחרונה כרס קטנה גדלה לה. החלטתי לאכול יותר בריא בשילוב עם אימונים, לכן אני מקפיד להימנע ממתקים, מטוגנים ואוכל כל 3שעות, 3 ארוחות מרכזיות מגוונות (כל אבות המזון) ובריאות + 2 חטיפי גרנולה כארוחות ביניים. השאלה שלי היא כזו: כאחד שמתאמן כל יום, פעם אירובי עם שריפה של 500 קלוריות ופעם אימון כוח על כל שרירי הגוף, מהן הכמויות של פחמימות, חלבונים, שומן טוב, ירקות/פירות שעליי לצרוך ביום? תודה מראש זה יעזור לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה וכמויות

הוספת תגובה

• רועי הי

ענת פלדמן
    16/09/2008

בסה"כ נשמע שאתה אוכל בצורה בריאה, בעיקר עם הרבה מודעות. את חטיפי הגרנולה כדאי אולי להחליף מידי פעם בפרי או יוגורט או כריך מזין משום כמויות הסוכר. אני ממליצה עליהם רק כברירת מחדל כשאין משהו אחד לאכול ואתה רחוק מהמקרר, כי זה קל לנשיאה בתיק ועדיף על צום.
    התפריט היומי שלך כדאי שיכלול כמות מספקת של סידן, שהוכח כ"מרזה מהבטן". תורם לתהליך ההרזיה וחשוב לבריאותינו. שלושה מעדנים ביום יועילו מאד. [930 מ"ג סידן מהווים 93% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 50-19 וכ- 77% לגילאי 51+), לפי תפריט של כ 1800 קלוריות שאני מצרפת לך יש שם גם
    כ -20 מ"ג ברזל (250% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 19 ומעלה), כ- 108 מ"ג ויטמין C (מהווים 120% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 19 ומעלה), כ- 2.7 מ"ג ויטמין B12 (מהווים 116% מהקצובה היומית המומלצת לגילאי 19 ומעלה). התפריט כולל כ- 44% פחמימות, 23% חלבון ו 33% שומן מסך צריכת האנרגיה היומית. כך ש:
    ארוחת בוקר: דגני בוקר מועשרים בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר: צ'יריוס/ברנפלקסכוסחלב 2% שומן
    ארוחת ביניים: תפוח, ילחם קל מחיטה מלאה פרוסה אחת, ריבוע של גבינה צפתית 5 אחוז
    צהרים: בשר עוף עשוי בגריל, נאכל ללא עור 5%, אורז חום או פסטה בכמות של כוס אחרי הבישול, ירקות. עגבניה, מלפפון, פלפל אדום מומלץ מאד או ירקות מבושלים [גזר, ברוקולי, כמו של מנה]
    ביניים:: פרי ויוגורט
    ארוחת ערב: ירקות, חביתה, פרוסת לחם, כף טחינה גולמית
    ארוחת לילה לא חובה: יוגורט

באתר שלי יש עוד דוגמאות של תפריטים, אתה יכול לעיין ולהתרשם מעוד אופציות ושילובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, רק עוד דבר קטן

רועי
    16/09/2008

מה לאכול\לשתות מיד עם סיום האימונים? או שעליי לדבוק בתפריט היומי ללא קשר לאימון? ושוב...תודה על הזמן שאת משקיעה בי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    17/09/2008

רועי, אפשר מיד אחרי האימון לשתות כוס חלב, או יוגורט, או אפילו שוקו... אם זה מסתדר במסגרת הקלורית שלך. ואז אחרי שעה לאכול כרגיל. וכמובן לשתות מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשמתי (-:

רועי
    17/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה :)

ענת פלדמן
    17/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון
    ענת פלדמן
    15/09/2008

אודה על תמיכתך ועזרתך המופלאה לשאלות הגולשים, ענת :))

לקביעת תור
    סגירה
    לאהרון

הוספת תגובה

• ענת, יקירתי

אהרון
    15/09/2008

האדם הנכון למקום הנכון (אחד מהם). סוף, סוף הגולשים יקבלו את היחס שמגיע להם מאדם מקצועי, אמין, יסודי, עם ביטחון עצמי וראיה כוללת.. לא עוד תשובות אחרי שבוע, לא עוד התייחסות שיטחית, לא עוד מחיקות של הודעות של מי שרוצה רק לתרום מהידע והניסיון שלו. יישר כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מתוק

ענת פלדמן
    15/09/2008

לכבוד עצום הוא לי אם תגלוש לכאן מידי פעם ותסייע לי מהידע העצום שלך עם הסבלנות והנועם המאפיינים אותך כל כך. תודה על הכל :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר
    יוסי
    12/09/2008

שמי יוסי אני אלוף ישראל באגרוף כולם אומרים לי שאין לי כושר למרות שאני מיתאמן קשה האם זה יכול להיות ביגלל שאני לא אוכל נכון אני לא אוכל נכון אני בן 15 תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

• יוסי

ענת פלדמן
    15/09/2008

הי. קשה לי לבדוק את רמת הכושר שלך כי אני לא מכירה אותך אבל בהחלט יכול להיות שאתה בכושר לאגרוף אבל לא בכושר לריצה למשל. כשאתה מייחד את כל האימונים שלך תחום מסוים זה לא אומר בהכרח שאתה מיומן בתחום אחר. זה ככה בשביל לעשות סדר.
    בהחלט אכילה נכונה, במיוחד לפני אימון, יכולה להקל על איכות האימון והתחושה שלך באופן משמעותי. אם אתה למשל בצום לפני האימון - איך יהיה לך כוח? אם אתה אוכל יותר מידי לפני - אתה כבד וקשה לך להתנועע. שווה לבדוק מתי אתה מתאמן, כמה שעות, ולהרכיב לך תכנית תזונה מתאימה. אשמח לשמוע ולהמשיך לפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן שומנית שלא ירדה למרות הדיאטה
    חסוי
    12/09/2008

היי (: אני בן 14 ועשיתי דיאטה ומס' הקילוגרמים שירדתי הוא כמו הגיל שלי - 14 אז רזיתי נורא.. כולם אומרים לי ואני רוצה להתחיל לשמור אבל עדיין יש לי "כרס" [ כמובן לא בטן גדולה שהייתה לי בהתחלה ] אבל עדיין נשאר קצת ואני רוצה שתהיה לי בטן שטוחה לגמרי ! מה התרגילים שצריך לעשות כדי לצמצמם את ההיקפים בבטן ? תודה ושבת שלום .

הוספת תגובה

• פנה לפורום כושר גופני

אהרון
    12/09/2008

שם מחכה לך מומחית שתשמח לעזור לך באופן מיידי ובמקצועיות רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי יקר

ענת פלדמן
    15/09/2008

עניתי לך בפורום "כושר גופני", אשמח לענות לשאלות נוספות. בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    מושיקו
    11/09/2008

שלום רב, אני בן 22, 176 ס"מ, 74 ק"ג. אני לא שמן אבל גם לא רזה. לפני שבועיים וחצי התחלתי להתאמן בחדר כושר ותוך כדי הפסקתי לאכול מטוגן ולחם רגיל אלא רק אוכל בריא. בשובעיים האלו הורדתי כ-4 ק"ג. נאמר לי ע"י חבר שהתזונה שלי ממש לא נכונה מכיון שאני אוכל ממש קצת קלוריות ביום ובנוסף לא אוכל כמעט שומן שאותו הגוף חייב בכדי שלא יפרק שרירים. אנא, עזרו לי לבנות תפריט נכון, אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ובימים האחרים עושה פק"לים או משחק כדורסל, כמעט אין יום שאני לא עושה פעילות גופנית. כמה קלוריות ביום עליי לאכול? כמה מהם חלבונים? כמה שומן? וכו'... תודה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• מושיקו

ענת פלדמן
    15/09/2008

תוכל לרשום לי מה אתה אוכל ביום ממוצע? ומתי בדיוק אתה מתאמן? ומה אתה עושה באימון? בנוסף: מה משקל היעד שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושיקו

אהרון
    15/09/2008

אין שום סיבה שבמצב שלך תרצה לרזות 4 ק"ג בשבועים. מזל שזה בעצם לא קרה, אתה איבדת בעיקר נוזלים אבל גם קצת שרירים. אף אחד לא רודף אחריך.אתה לא שמן ורצוי להתרכז דווקא בבנית שרירים וכושר אירובי ולא באיבוד משקל. העיקר היא ההתמדה. הפרמטר הרלוונטי אינו המישקל, גם לא הBMI אלא אחוז השומן. יש שתי דרכים לצימצומו: פעילות אירובית להורדת השומן ותרגילי התנגדות להעלאת מסת השרירים. הכי טוב ובריא זה השילוב בינהם. למזלך, הגעת למקום הנכון בנוסף לפורום כושר גופני לקבלת הדרכה מקצועית מענת. "לפי הספר" שלא כולם מסכימים, החלוקה צריכה להיות: 60% פחמימות 30% שומן 10% חלבון אבל זה לא בדיוק מתמטיקה. מי שעוסק בכושר גופני צריך להעלות את החלק של החלבון עד 20% או 1.5 גר לק"ג גוף (לפעמים יותר, תלוי בפעילות). הגוף צריך שומן, ברובו הגדול בלתי רווי ולא בעיקר לשמירה על השרירים. דווקא פחמימות בריאות לפני ואחרי האימון מונעות או מקטינות את פרוק השריר. אתה לא צריך להגזים באכילת שומן ולהזהר עד כמה שאפשר משומן מן החי. השומן של הדגים האיכותיים הוא בסדר (הרוב בלתי רווי ומכיל אומגה3) אם אתה מספיק פעיל גופני אני מציע לך לא לרדת מ1800 קק"ל ולעקוב אם אפשר להעלות או צריך להוריד (מקווה שלא) מבחינה בריאותית עדיף תמיד לאכול יותר (גם נכון) ולשרוף יותר בצורה נכונה. תפריט עשיר בקלוריות (לא יותר מדי) ובנוי נכון תוך התחשבות בצרכים של מלוא הוויטמינים והמינרלים מבטיח בריאות ויכולת התמדה כאורח חיים. לתפריט דל קלוריות קשה לספק את הכמות הדרושה של המרכיבים הנ"ל. אני חוזר ומדגיש שאצלך השחקן הראשי צריך להיות האימון הגופני (כמובן גם תזונה נכונה אבל לא דלת קלוריות) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מצב לקבל עזרה ומידע ?
    איציק
    09/09/2008

בנוגע לאופן צריכת החלבונים לאחר פעילות ספורט! אני יודע שצריך לצרוך חלבונים לאחר פעילות ספורט. ולפי הבנתי צריך לצרוך כ- 30 גרם חלבונים (לפחות למשקל שלי). הפעילות שלי היא ברכיבה על אופניים , כאשר אחרי הרכיבה אין לי זמינות מיידת לאוכל. השאלה: מהי הדרך הטובה ביותר לצרוך חלבונים (בהתחשב במגבלה של זמינות האוכל? ותוך כמה זמן צריך לצרוך אותם? אני מבין שצריך לשלב גם פחמימות בעניין ! האם לצרוך חלבונים באמצעות אבקות חלבונים למיניהם או באמצעות חטיפי אנרגיה שמספקים את כמות החלבונים הנדרשת? בברכה, איציק

לקביעת תור
    סגירה
    יש מצב לקבל עזרה ומידע ?

הוספת תגובה

• איציק

ענת פלדמן
    15/09/2008

סליחה על העיכוב בתשובה. שאלתך מצויינת. אם תוך שעה מהאימון אתה יכול לאכול ארוחה מזינה ומאוזנת של חלבונים ופחממות זה מצויין. בהחלט שווה להצטייד גם בחטיף אנרגיה [הסוג האיכותי] בתיק ואפשר לאכול אותו כרבע שעה אחרי האימון. [ואז אחרי שעה את הארוחה המאוזנת] עזוב אותך מאבקות, אפשר לצרוך חלבונים מתזונה מאוזנת ובריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך?
    ניסן
    08/09/2008

על תפריט התזונה הזה? אני בן 19 גובה: 164 ס"מ משקל 50 קילו אימונים AB בימים ראשון שני רביעי וחמישי ובימים שלישי ושבת ריצות של 10-11 קילומטר ב40 דקות מטרתי היא היפרטרופיה עם עלייה מינימלית באחוזי שומן אני בערך 6 אחוז שומן בוקר: יוגורט 1.5 אחוז שומן+ 60 גרם ברנפלקס ללא סוכר+פרי+2 קוביות ג'ינג'ר ללא סוכר ביניים: חטיף נאייצ'ר וואלי-180 קלוריות+ יוגורט 1.5% שומן ארוחת ביניים שניה: 10 גרם אגוזי לוז ארוחת צהריים: 250 גרם אורז+120 גרם חזה עוף+ירקות+כף טחינה לפני האימון-2 תמרים אחרי האימון: שייק חלבון+3 תמרים ארוחת ביניים שעה -שעה וחצי אחרי האימון: 2 פרוסות לחם מלא וממרח ארוחת ערב: טונה+2 כפות טחינה+2 פרוסות לחם מלא+סלט+כפית שמן זית ארוחת לילה: פרי רציתי לדעת האם יש לי מספיק חלבון ופחמימות בתפריט כי נראה לי שיש לי יותר מדי שומן ופחות מדי פחמימות וחלבון? יצא לי 106 גרם חלבון שזה נראה לי מספיק אבל רק 290 גרם פחמימות ולעומת זאת משהו כמו 50-55 גרם שומן האם צריך להוסיף פחמימות או לשנות משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך?

הוספת תגובה

• לניסן

רעות גרוס
    09/09/2008

כן, עליך להוסיף פחמימות , להגיע בערך ל 400 ג' - 420 ג' פחמימות, גם כדי להעלות קצת במשקל.

106 ג' חלבון = 424 קלוריות (17% מסה"כ הקלוריות - טוב)
    400 ג' פחמימות = 1600 קלוריות (64% מסה"כ הקלוריות, רצוי מ 55-65% - שוב כדי להעלות במשקל, אתה מתאמן גם אירובי!!!)
    50 ג' שומן = 450 קלוריות (18% מסה"כ הקלוריות, רצוי 30%)
    סה"כ 2470 קלוריות ליום (תעלה במשקל)

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיאטנית ספורט
    קרין
    03/09/2008

אני בת 17, משחקת כדורגל מזה שנים. אימונים די עצימים בין 3-5 פעמים בשבוע (מתאמנת רק בערב). (כאשר אין אימון, אני עושה ריצה של כחצי שעה על ההליכון בחדר כושר ומספר מכשירים). גובהי 1.75 מ' ומשקלי 55 ק"ג. מבנה הגוף שלי הוא מאוד רזה. זה מעט בתת משקל. אני לא מרוצה מהעובדה שיש לי "צדדים" ("צמיגים" או איך שלא יקראו לזה). באופן כללי אני רוצה לרזות ולהוריד אותם, אך לא רוצה להוריד משמעותית ממשקל הגוף, לפגוע בשרירים ובפעילות הגופנית. מה לעשות מבחינת אוכל ואימונים??? תודה מראש. =]

לקביעת תור
    סגירה
    לדיאטנית ספורט

הוספת תגובה

• היי קארין

גילה אדלר
    06/09/2008

כדאי להגיע לייעוץ אישי , ההנחיות מורכבות לפורום .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הרזיה נקודתית

אהרון
    07/09/2008

יותר רזה מעכשיו , זה כבר לא תת משקל אלא חו"ח אנורקסיה. פיזור השומן בגוף הוא נתון גנטי שונה מאדם לאדם. הפחתת השומן היא פרופורציונית ואנחנו לא יכולים לקבוע באיזה חלק נרזה ובאיזי נשמין. לו היית שמנה יותר הייתי מציע לך הרזיה כללית שהיתה גורמת גם להורדת השומן במקומות שמפריעים לך אבל במצבך אין מה לדבר על זה. הדבר היחידי שיכול לחטב (גם אם לא מוריד ספציפי את השומן) הוא תרגילים נכונים ואפקטיביים לחיזוק ועיצוב מרכז הגוף כולל בטן ומותניים. כדורגל היא פעילות טובה אבל ההשפעה על שרירי מרכז הגוף אינה משמעותית. פתרון אחר, שמצבך אינו מחייב, הוא שאיבת שומן. כאמור אינני מליץ בשלב הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה