פורום נוער במצוקה, תמיכה נפשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה נורמאלי?
    ענבל
    29/06/2011

במשך כמעט כל השנה הייתי מדוכדכת. כל הזמן חשבתי על מה שאין לי, על למה החיים שלי כל כך משעממים וחסרי צבע, על כמה שאני לא אוהבת את עצמי ושאף אחד לא מבין אותי.
    בחודשיים האחרונות המצב שלי החמיר. אני מסתגרת כל היום בחדר, חושבת על אותם דברים שכתבתי קודם ועל כך שהעתיד שלי אפור, בסופ"ש ובחופשות אני ישנה מעל לחצי יום, אין לי מרץ בכלל או כוח ואנרגיה לעשות דברים קטנים כמו לעלות במדרגות, אני עצבנית על כל העולם ומתפרצת על כל מי שיקר לי.
    העניין הוא שאני רק בת 15 ולכן אני חושבת ומקווה שכל זה רק תוצאות של גיל ההתבגרות, אבל כשחיפשתי מידע על דיכאון באינטרנט, ראיתי שיש לי את מרבית התסמינים של דיכאון מלבד מחשבות אובדניות, חוסר תיאבון (לעומת זאת גבר לי התיאבון), אובדן הנאה מפעולות ותחושה שהסובבים לא אוהבים אותי (מלבד קנאה רגילה באחיות לגבי האהבה של ההורים).
    אני כבר לא יודעת אם כל זה הוא תופעה נורמאלית לגיל שלי או שהיא מעבר לנורמאל.
    האם תוכלו לתת לי תשובה לשאלה שלי?
    בתודה, ענבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זה נורמאלי?

הוספת תגובה

• היי עינבל

סתם אחת
    02/07/2011

תתפלאי לדעת שאת ממש לא לבד. מה שאני עשיתי כדי להתגבר על כל השקט הזה והאדישות וחוסר המעש שאת מרגישה זה -תתפלאי מאוד אבל- להשקיע את הזמן שלי בלימודים. זה הדבר היחיד שלא השפיע על המצב שלי. כששמעתי מוזיקה - נהייתי יותר דכאונית, כשציירתי- ציירתי דברים מפחידים, כשכתבתי שירים - הם היו מלאי עצב, וכל העניין הוא שכלפי חוץ התנהגתי הכל כרגיל - בדקות שבהם הייתי מחוץ לחדר-.
    נסי למצוא לך תחביב שלא יגרום לך לחשוב יותר מדי או לבהות יותר מדי -כמו טלויזיה- כי אז תחושת הריקנות הזאת שוב תמצא אותך. נסי למצוא משהו שממלא אותך . לא משנה במה (כמובן שהכי טוב זה שמחה ונכונות).
    שלך.
    אני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נורמאלי? - תגובה

קרן בן הגיא
    03/07/2011

הי ענבל,

את אכן צעירה ונמצאת בגיל ההתבגרות שמאופיין בשינויים קיצוניים בגוף ובנפש. אך מהאופן בו תיארת את מצבך הנפשי אני יכולה להניח שקצת הלכת לאיבוד. תיארת בעיקר את ה"תסמינים לדכאון" ופחות את מה שמתרחש בחייך (בעבר ובהווה), כך שאני לא יכולה לדעת הרבה על הסיבות למצוקה שלך..
    הרבה מתבגרים, כמוך, נמצאים בחיפוש אחר שאלות גדולות כמו מי אני, מה אני אוהבת, במה אני מוכשרת, מה מאפיין אותי, במה אני דומה להוריי ולאחים שלי ובמה לא - כל השאלות האלו יכולות להיות מצמיחות ולפתח בטחון עצמי וזהות חזקה. אך יחד עם זאת יכולות גם להיות מדכאות, מפחידות ומסרסות. זה מאוד מסובך להצליח לענות על שאלות אלו.
    העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא לפנות בהקדם ליועצת או לאיש מקצוע (פסיכותרפיסט או פסיכולוג) על מנת לברר מה הסיבה לסבלך ולנסות להקל על מצוקתך
    אשמח אם תרצי להמשיך להגיב וננסה לעזור לך
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת כבר...
    אנונימית
    28/06/2011

שלום אני בת 15 בזמן האחרון אין לי רצון לצאת מהבית כל היום אני אוכלת ולא יכולה להפסיק זה מדכא אותי עוד יותר אבל אם אני מתחילה לאכול דברים כבדים כמו פסטה אני לא יכולה להפסיק ולאחר מכן נשארת כל היום בבית .אין לי רצון לעשות כלום שלא כמו לפני חודשיים נגיד אהבתי להתאים בגדים להתאמן להיפגש עם חברים וכו'. לפני חודשיים אמא שלי קנתה אוטו שמראש ידעה שאין לה כסף אליו אבל היא בכל זאת קנתה ,אני לא מאשימה אותה זה הרי הדבר שהיא כל כך רצתה ...בגלל האוטו שהיא קנתה היא נקלעה לחובות כבדים ואין לה כסף לכלום אפילו לא לשלם על הדירה (אנחנו גרים בשכירות)היא כל הזמן אומרת לי שנגור ברחוב שעוד מעט לא יהיה אוכל ושהיא לא תרשום אותי לאימונים שלי שאני כבר מתאמנת בהם 4 שנים וגם ליפני היתאמנתי כל החיים כי אין לה כסף,היא רוצה לכחת לי את החיית מחמד שלי הארנבת שלי שאני ממש אוהבת,היא כל יום כמעט מזכירה לי שבעתיד לא יהיה לה כסף לשלם על לימודי ההמשך .היא מנסה להכריח אותי לעבוד בעבודות ניקיון משפילות במקום שכל חברי הולכים אליו (אבל לא אכפת לי כי יודעת שחייב את הכסף הזה אם אני רוצה להמשיך להיתאמן)כרגע לא אכפת לי מכלום אני מרגישה שאין לי עתיד כי היא לא יום מזכירה לי את זה אני כבר לא יודעת מה לעשות ולדבר איתה אני כבר דיברתי איתה אולי 5 פעמים והיא לא מקשיבה לי אני לא יודעת מה לעשות מה נישאר לי לחיות אין לי כלום ואף אחד ,אני עצבנית על סבתי שלפעמים זה מפחיד אפילו אותי ,אין לי אבא והיא כל הזמן מביאה את חבר שלה שאני לא כל כך אוהבת שיושן פה כל יום למרות שיש לו בית .
    אני לא יודעת אולי יש לי הפרעה נפשית כלשהי שאני מרגישה ככה ....

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת כבר...

הוספת תגובה

• לא יודעת כבר... - תגובה

שי ציון
    02/07/2011

נשמע כי הקשיים שאת חווה בחודשים האחרונים מאיימים על חלקים טובים בחייך, ואילו האוכל מהווה מפלט ונחמה שאולי מרגיע לרגע את התחושות הקשות אותן את חווה. נדמה כי המשבר הכלכלי בו משפחתך מצוייה מאיים על היציבות בעולם שלך. בתוך כך את אומרת שעל טעויות אימך את נאלצת לשלם מחיר כואב ואף להרגיש כי ממדים שונים בחייך אותם את אוהבת נתונים לאיום. מצב זה מעורר חרדה ופוגע במצב הרוח ובתחושה שיש לך כוחות לעסוק בדברים שעושים לך טוב.
    מהאופן בו את מדברת נדמה כי לתחושתך התהפכו התפקידים בבית ואת משמשת בתפקיד "המבוגר האחראי" בעוד אימך נוהגת בחופזה וללא שיפוט כאשר את נפגעת מפעולותיה.
    אני מציע כי תפני לדמות בה את בוטחת בסביבתך כגון מורה או יועצת או אפילו המאמן שלך ותשתפי בהקדם על שעובר עלייך. ייתכן ותגלי כי ניתן לסייע לך בדרכים שונות, כך שלא תרגישי כמי שיכולה לאבד את כל עולמה, אלא שיש חלקים טובים בעולמך שהם בטוחים יותר. מלבד זאת אולי תגלי שיש מי שמקשיב ומעוניין לסייע לך ותחושי פחות לבד עם כאבייך. כמובן שאת מוזמנת להמשיך ולשתף את הפורום על שאת מרגישה ונמשיך לתמוך בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף דחוף דחוף דחוף
    חסויה
    26/06/2011

אני חייבת עצה דחופה
    יש לי פייסבוק
    והתחברתי הרבה זמן לצ'אט כלשהו ודיברתי עם אנשים ולא אמרתי יותר משם פרטי ולפעמים רק שלחתי תמונה!
    אוקיי,מישהו לפני כמה זמן התחיל את השיחה שלי בזה שהוא שלח לי את הפרופיל פייסבוק שלי,ישר חסמתי אותו אבל אני לא יודעת מה לעשות.
    אני מפחדת שהוא מכיר אותי ושהוא יודע שאני גולשת בצ'אטים
    אני מפחדת שהוא סוטה שאיכשהו מצא אותי,אני לא יודעת מה לחשוב,אבל אני מפחדת!!!!
    עזרה פליזזזזז

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף דחוף דחוף דחוף

הוספת תגובה

• דחוף דחוף דחוף דחוף - תגובה

שי ציון
    02/07/2011

הי, אפשר להבין את החשש שלך כאשר חלקים שאותם את מעוניינת להסתיר מתגלים לדמות לא ידועה שכוונתה לא ברורה. כמו כן, נראה כי זה ששלח לך את עמוד הפייסבוק שלך מעוניין היה לעורר תגובה לא נעימה ולהראות לך כי יש בידיו מידע עלייך שאת לא מעוניינת שיתגלה ולמעשה להראות לך כי "נחשפת". בפעולה זו קיים צד שאינו מכבד את הגבולות שאת הצבת בתוך הצאט ומתוך כך יכול לעורר חשש. מעבר לכך, אולי כעת את מבינה שבאינטרנט, ככל הנראה, אי אפשר לקבוע בדיוק את גבולות החשיפה ותמיד קיים חשש שיתגלו חלקים שלא ביקשת שיחשפו.
    אני מציע שבמידה ותרגישי שאת חווה המשך של אירוע לא נעים מסוג זה או בדרך אחרת תשתפי דמות בוגרת בסביבתך, גם אם דבר זה אינו האפשרות המועדפת עלייך. במקרה זה המשך הסתרה של איום לכאורה הוא אפשרות שאינה מועדפת בעוד ששיתוף דמות בוגרת מאפשרת להגן עלייך ועבורך לחזור ולהרגיש בטוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו התנסה בטיפול אצל אורה גולן?
    אלון
    25/06/2011

שלום לכולם
    יש לי ילד בן 12 עם הפרעת קשב (ADD)
    הוא סובל מבטחון עצמי נמוך.
    אני חושב לטפל בו אצל אורה גולן.
    משהו עשה ויכול ליעץ? קראתי המון תגובות לכאן ולכאן אבל לא מצאתי לגבי ילדים

הוספת תגובה

• משהו התנסה בטיפול אצל אורה גולן? - תגובה

שי ציון
    25/06/2011

אלון, איני מכיר את אורה גולן. אולם, כיוון שתחום קשייו של בנך מוכר לי היטב, אתה מוזמן לכתוב מעט על תהליך האבחון שעבר בנך, טיפולים בעבר, ומהי כוונתך כאשר אתה כותב כי לבנך בטחון עצמי נמוך ואנסה לסייע לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחות עם פסיכולוג בהמלצת פסי ביה"ס
    דידי
    24/06/2011

הבן שלי צריך שיחות דחוף עם פסיכולוג בהמלצת פסיכולוגית ביה"ס
    ראשית מה עדיף פסיכולוג או פסיכולוגית
    שנית היכן אוכל למצוא מתנדבים , אין לי אפשרות ניסיתי דרך הקופה אך זה עדיין
    לא מעט,,,
    מדוע משרד החינוך אינו נותן מענה על כך -- מה גם שהגורם הוא במסגרת ביה"ס,,,
    נא עזרתכם

הוספת תגובה

• שיחות עם פסיכולוג בהמלצת פסי ביה"ס - תגובה

קרן בן הגיא
    26/06/2011

שלום דידי,

אני מבינה שבנך זקוק לשיחות עם איש מקצוע -
    כפי שידוע לי פסיכולוג בית הספר יכול לתת מענה של שיחות לפי הצורך ולא רק התערבות נקודתית - את יכולה לבדוק איתו.
    כמו כן - את יכולה לפנות למרכז לבריאות הנפש לילד ולנוער בעיר מגורייך - שם תוכלי לקבל מענה מקצועי ללא עלות.
    בנוסף, ובמידה ואינך רוצה לפנות לאיש מקצוע דרך הרשויות, את יכולה לפנות למטפלים פרטיים, להסביר את מצוקתך, ואני בטוחה כי יבואו לקראתך (לא בחינם, אך בעלות מופחתת..)
    לשאלתך מה עדיף - גבר או אישה - אולי תשאלי את בנך עם מי ירגיש בנוח יותר, ולפי תשובתו תדעי מה עדיף עבורו..

בהצלחה,
    את מוזמנת להמשיך להתייעץ בפורום
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    ליאורה
    23/06/2011

כשאני בחברת אנשים חדשים אני הופכת להיות קפואה ולחוצה מאוד ולא מצליחה לצאת מזה. הפחד שאני נראית לחוצה גורם לי להיות עוד יותר לחוצה, למרות כל המשפטים שאני אומרת לעצמי ושאני מנסה לקבל את עצמי ולהבין שאין סיבה להיות לחוצה.

זה אולי ישמע מוזר, אני מרגישה שאני נהיית אוטיסטית ליד אנשים חדשים. מרוב לחץ הכישורים החברתיים שלי נפגעים.

אני לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

קרן בן הגיא
    26/06/2011

הי ליאורה,

אני יכולה לתאר לעצמי שכשאת בחברת אנשים חדשים את מודאגת ממה יחשבו עליך, מה יראו בך, מה לא יראו בך, אולי יאהבו ואולי לא יאהבו אותך. החששות האלו בוודאי גורמים לך לקפאון וללחץ שאת כותבת עליו. בעוד שכך כשאת קפואה ולחוצה אי אפשר להכירך כלל. מעניין אותי לשמוע עוד על איך זה נפתר בסופו של דבר? כיון שאת כותבת שזה קורה רק בסביבתם של אנשים חדשים
    מעניין גם לברר, וזה כמובן עדיף עם איש מקצוע ולא על דפי האינטרנט, מה המקור לתחושות הללו או אחרות שעולות וגורמות לקיפאון והלחץ.
    כמובן שהבנת המקור לחשש הוא כיוון מרכזי לפתרון הבעיה, אך יתכן כי ניתן לנקוט גם בדרכים מאוד טכניות והתנהגותיות כדי לעזור לך להתמודד עם הקושי שתיארת.

לא ציינת את גילך

בהצלחה
    את כמובן מוזמנת להמשיך להגיב
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה דחוף...!!
    ירדן
    22/06/2011

שלום.. אני ממש רוצה שתעזרו לי בבקשה
    אני מרגישה כבר תקופה ארוכה- מאוד רע!! לא מוצאת את עצמי\חוסר ביטחון\בודדה\אבודה
    ההורים שלי גרושים כתוצאה מבגידה..
    וכשזה נודע לאבא שלי על הבגידה, הוא ישר סיפר לנו(לי ולאחים) ולא הסתיר ממנו כלום!!
    הראה לנו, ושיתף אותנו באלף ואחד סיפורים נוראיים שקרו, וזה מלווה אותי עד היום)
    וכשכל הסיפור האכזרי הזה נודע אני בסך הכל הייתי בת 15. אני הייתי בשוק.
    ומאותו זמן.. לא ראיתי את אמא שלי, כבר 3 שנים. ויש געגועים רבים, אבל גם כעסים רבים!!
    וזה קשה לי שלא התראינו כל כך הרבה זמן, הייתי קשורה מאוד לאמא שלי לפני שכל זה קרה.
    ופתאום כשהבגידה התגלתה, ועוד הרבה הרבה דברים נוראיים שהמשפחה שלה עשתה > אז נהיה הניתוק.
    ומכיוון שאני לא בוטחת בה ולא מאמינה לה. ופגועה ממנה כל כך! אז אני לא יוצרת איתה קשר, וגם כי היא לא ניסתה להילחם על הילדים שלה. היא המשיכה ופנתה לדרך חדשה בחיים. בלעדינו.
    זה גם גורם לי עוד יותר הרגשה של אכזבה וכאב.
    ואני מרגישה חרא עם עצמי. זה מוריד לי את הביטחון. מרגישה לבד.
    אז >>> מצד שני כועסת, מצד שני געוגעים להיותה של אמא. שזה דבר כל כך חשוב.

וגם הייתה לי מערכת יחסים, ארוכה יחסית, ובה חוויתי בגידה. וכל כך ניפגעתי!

וכתוצאה מכל הדברים האלו הביטחון שלי יורד ויורד כל הזמן..!!!!שזה מפריע לי!
    ויש לי עליות ומורדות במצב הרוח.. יום אני שמחה, יום אני עצובה. המצב שלי משתנה.
    חשוב לי החום שאני מקבלת מאנשים. כי רק זה עושה אותי מאושרת. ולא תמיד אני מרגישה את זה.
    חשוב לי לציין שאני ממש חברותית.
    אבל כתוצאה ממה שקרה לי אני ניפגעתי.לא סומכת על כל אחד. וזה טיבעי אני יודעת..אבל זה קשה לי שאני כזאת! אין לי כבר כל כך שמחת חיים!
    ועל החברה
    לפני 3 שנים הייתי מאושרת. היה לי מלא חברות שהיה לי כיף איתם,והייתי יוצאת ונהנית.
    והיום, אין לי שום חברה אמיתית. אין לי חברה שאני יכולה להגיד שאני נהנית איתה כמו שהייתי רוצה להנות. ואני כבר לא צוחקת כמו פעם.
    ואני לא בן אדם רציני. אני לא צוחקת כל כך--בגלל שאין לי את החברה המתאימה בשבילי, כמו שפעם היה.
    אני מרגישה שהחברות שלי היום, הם לא החברות בשבילי.. אני לא רוצה את המושלם. כי אין דבר כזה! אבל את הדומה. את המשלים.
    החברות האלה הם ללא ספק מדהימות!!, אבל כבילוי לא כיף לי איתם כל כך, אנחנו עולמות אחרות!

המצב הזה היום כל כךךך קשהההה לי..אני לבדדדדד וזקוקה לעזרה
    מרגישה אבודה מהכל..
    אני רוצה עזרה, איך להיות יותר מאושרת?
    איך להרגיש תחושת ביטחון גם אחרי כל מה שעברתי??? (כי נהייתי חסרת ביטחון)
    *למרות כל מה שרשמתי, אני כן שמחה ממה שיש לי, ומסתפקת!!אבל פשוט המצב הזה כיום לא זוהר, לא מאושרת
    אני אשמח לשמוע עצות מכם
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה דחוף...!!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה

ירדן
    22/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה דחוף...!! - תגובה

שי ציון
    25/06/2011

הי, אחד הדברים הקשים בתהליך גירושין בו עולות האשמות קשות בין שני ההורים הוא שכמו שהעולם מסביב מתערער כל גם העולם הפנימי מתערער ועולות תחושות קשות של כעס, עצב וכאב. במקרה שלך את מספרת על תחושה שאמך בגדה בך ממש כפי שבגדה באביך ודברים שהיית בטוחה לגביהם כמו אהבת אם והקשר איתה קיבלו מכה אנושה. באם אנסה לתאר את ההרגשה כשקראתי את דברייך כאילו נשמטה הקרקע מתחתייך. התהליך שעלייך לעבור הוא מורכב ועדיף שיעשה עם ליווי מקצועי. אני מאמין שהרגשות של אמך כלפייך בעבר היו אמיתיים וכפי הנראה המציאות כפי שהיא מורכבת מזו שמתוארת על ידי אביך. יכולות להיות סיבות רבות לניתוק קשר של אם: מצב נפשי, בושה, אשמה. אך אין בהם לומר שאינך חשובה לאמך.אני מניח ומקווה שככל שיתאפשר לך לחוות כי דברים ברורים שהרגשת והאמנת בהם בעבר קיים בהם יסוד יציב שלא התערער כך לאט לאט יתאפשר לך לחוש שגם אם המציאות כיום אינה מושלמת את עדיין אדם אהוב על שני הורייך, ושהסכסוך בינהם והגירושין אינם מבטאים נטישה שלך. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי...

ירדן
    27/06/2011

שי תודה לך... כולם אומרים לי שזה בכל זאת אמא שלי
    אבל אמא לא צריכה להתנהג ככה לילדים שלה
    ואני בחיים לא יסלח לה...היא הרסה לי את התקופה שבאמת הייתי צריכה לפרוח ולגבש את האופי שלי ,
    היא שברה אותי וגרמה לי להבין שיש הרבה רע בעולם, מאשר טוב.
    אבל לא נורא כבר.
    רציתי רק לשאול אותך אם אתה מכיר איזשהו פסיכולוג\ית שלא עולה הרבה כסף, או אפילו בחינם???
    כי אין אצלי כרגע כל כך כסף בבית, ואני לא יכולה להרשות לעצמי דבר כזה
    ואני מרגישה שאני כן צריכה פסיכולוג

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי... - תגובה

שי ציון
    27/06/2011

אני מציע שתצרי איתי קשר לסלולר או במייל [email protected] ואנסה לעזור.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש מהחיים
    עודד
    21/06/2011

שלום,
    אני כבר לא כל כך ילד, אבל כן מרגיש ככה. אני מעל גיל 20. עוד לא התגייסתי כי אני עושה עתודה ואני ממש הגעתי למצב שאני מיואש מהחיים.
    יש לי בעיות בבית עם ההורים, כעסים, התפרצויות עליהם, ריבים איתם על זה שהם לחצו עלי ללכת למסלול שאני לא רוצה וכו'..
    חוץ מזה אין לי הרבה חברים ויש לי חבר אחד טוב שהקשר שלי איתו מאוד תלותי, אני מרגיש שאני לא מעריך את עצמי בכלל ושכל קשר שיש לי בחיים מאוד תלותי.
    שאני לא מבין הרבה דברים על החיים, מרחף, לא יודע כבר מה אני רוצה לעשות, לאן ללכת, איך להתנהג.
    אני ממש מרגיש שאני מאבד את עצמי לגמרה ושאנשים שמים לב לזה לאט לאט ובכלל לא ירצו לדבר איתי כי אני משתגע.
    אני מפחד לאבד את עצמי ושלא יגייסו אותי או משהו כי יראו שאני במצב הזה. אני רוצה מממש לשפר אותו חזרה למה שהייתי קודם.
    אני לא יודע מה לעשות ואיך לצאת מהמצב הזה. אם מישהו יכול לעזור אני ישמח.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיואש מהחיים

הוספת תגובה

• מיואש מהחיים - תגובה

קרן בן הגיא
    22/06/2011

הי עודד,
    מעניין שאתה כותב שאתה כבר לא ילד אבל מרגיש ככזה. אני חושבת שזה מתאר בצורה מדוייקת את המצב. לכאורה בגילך אתה "אמור" לדעת משהו על עצמך ועל החיים, והעובדה שאתה חש כי אתה לא יודע מעוררת מצוקה וסבל.
    אני שומעת בדברייך את הדכדוך, הפחד והעצב שאתה שרוי בהם. ורוצה להציע לך לפנות לאיש מקצוע. השיח והדיבור בטיפול נפשי יכולים להקל על סבלך. תוכל לברר עוד על התחושות הקשות שאתה מתאר ("משתגע", "מאבד את עצמי"..). ותוכל ללמוד להכיר את עצמך טוב יותר ואת מה שיש לך להציע לעולם.
    אני משוכנעת שתהליך ההתבגרות הפנימי הזה יוכל לשחרר אותך מהייאוש ומהבדידות ותוכל למצוא בתוכך משהו פנימי להישען עליו.
    שיהיה בהצלחה
    אתה מוזמן להמשיך להגיב בפורום
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אנונימית
    16/06/2011

שלום...אפילו שלום אין לי כוח לכתוב...אני בת 17 וחצי...אני מיואשת...הופעתי מבצפר לפניי 3 שנים...ועכשיו אני בבצפר שאני לא מתחברת אליו...אני לבד...היו לי שניי חברות טובות שפשוט נטשו אותי...אחת הייתה ממש קרובה אליי ופשוט התחילה להתרחק...והשניה פשוט אמרה לי את עצובה מידי בשבילי...יש לי הפרעת אכילה רק המשקל שלי מציל אותי מאנורקסיה...אמא שלי נפטרה כשהייתי בת 12 מסרטן ממתמשך...הוטרדתי מינית מידיד קרוב...והועפתי מבצפר...אחרי שהבצפר נלחם איתי כל לא הסכמתי לעזוב!(חוקית בלי בצפר עד כיתה י' הם לא יכולים להעיף אותי...אבל הם עשו את זה בכל זאת...שנתיים אחרי שאמא שלי נפטרה...ובכך גרמו לזה שישבתי בבית שנה שלמה)אני כל כך לבד...אין לי אף אחד...המשקל שלי מטריד אותי כל היום...יש לי חברה אחת שאני באמת מדברת איתה...אבל אני לא מדברת איתה על הצרות שלי כי היא לא אוהבת לשמוע...יש לי חברה שכולם חושבות שהיא חברה טובה שלי...אבל בתכל'ס אני יודעת שאי לא כל כך סובלת אותי....החברה שניתקה איתי קשר אמרה שאני מנתחת מידי מלאא פעמים...השניה שניתקה איתי קשר הייתה כמו אחותי...אני יודעת שהחבריות שלי יותר דומות לזוגות מאשר לחברות...אבל עדיין למרות שזה נשמע מוזר....הן שברו אותי...אני כל כך לבד ואני שמנה...ואני לא יודעת עד כמה אני יוכל לסבול את זה עוד...אני חושבת על להתאבד הרבה...אבל מה שמציל אותי זה החלומות שלי...שהם גדולים מאוד ואני לא מוכנה לא להגשים אותם...אבל לפעמים זה כל כך קורץ לי...אני מפחדת שאף אחד לא יבכה עליי...שגם במוות אני יהיה לבד...אין לי אף אחד...אני לא יודעת מה לעשות....

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שי ציון
    21/06/2011

הי, צר לי שלאורך תקופה ארוכה עברת אירועים קשים מהם שהובילו למצב הנפשי אותו את מתארת באומץ. עברת אובדנים כואבים: אם, בית ספר, חברות וייתכן גם של חלקים בעצמך שהכרת בעבר והיום הם פחות נוכחים. ובתוך כך, התווספה הטרדה מינית מאדם קרוב. עצתי הראשונה היא לשוחח עם דמות בוגרת שאת בוטחת בה (יועצת, מורה או קרובת משפחה) שתסייע לך לפרוק ולהתחיל תהליך טיפולי. אודה לך, אם תוכלי לפרט מעט על התא המשפחתי שלך לאחר מות האם (אב, אחים) ובתוך כל הכאב תספרי מעט על הדברים שנותנים לך כוח להמשיך ולהילחם על עתיד טוב והגשמת החלומות. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התא משפחתי

אנונימית
    22/06/2011

נשארנו אני אחי שקטן ממני בשנתיים ואבא שלי..אנחנו סבבה אבל זה לא קשר קרוב קרוב....אין לי עם מי לדבר אז אני מדברת עם אבא שלי...למרות שלא נוח לי עם זה...מה שעוזר לי להתמודד...זה בעיקר החלומות שליץ...השאיפות שלי בחיים...אני רוצה לטוס לארץ אחרת בעוד שנה...ואני כל הזמן אומרת לעצמי...תסבלי את זה עוד שנה...רק עוד שנה...אבל לפעמים אני לא בטחה שאני יכולה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התא משפחתי - תגובה

שי ציון
    27/06/2011

לעיתים כשמתרחשים אסונות בתוך משפחה כל אחד מסתגר בעולמו וגם הקשרים בין בני המשפחה מתערערים. בכך ההתמודדות עם האסון והכאב שבעקבותיו הופכים קשים יותר אולי כפי שמתרחש במשפחתך. טוב לשמוע שיש לך שאיפות המחזיקות אותך ונותנות כוח להמשיך ונשמע שבתוך השאיפות הללו גם מתקיים הקשר עם אביך שאומנם אינו יכול להוות תחליף לאובדנים שחווית אך נדמה כי אביך מודע לצורך שלך בו ומנסה להיענות לו כמיטב יכולתו. את תמיד מוזמנת להיעזר בפורום. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפוק מיני שגוי
    rui
    12/06/2011

שלום לכם, שמי יהונתן אני בן 15 ויש לי בעיה גדולה.
    אני לא מצליח להנות מסרטי פורנוגרפיה, אך לאחרונה גיליתי שאני מקבל סיפוק מיני מסדרות מצוירות, כגון: סאות פארק, פאמילי גאי, בובספוג וכדומה...
    אני מרגיש עם זה ממש רע ולא מסוגל לספר זאת לאף אחד.
    אך יחד עם זאת אני ממשיך לעשות זאת ולהנות.
    מה זה אומר עלי? ומה אני אמור לעשות עם זה?

בברכה,
    יהונתן

לקביעת תור
    סגירה
    סיפוק מיני שגוי

הוספת תגובה

• סיפוק מיני שגוי - תגובה

קרן בן הגיא
    14/06/2011

הי יונתן,
    אתה בן 15, גיל בו בני הנוער עסוקים במיניות שלהם- גילוי האוננות, המשיכה והפנטזיה המינית. אתה מספר שאתה לא מצליח להנות מסרטי פורנו, ואני מניחה כי אתה לא היחיד- בסרטים אלו האקט המיני מוצג באופן בוטה, מוקצן, מוגזם וחד מיימדי, ואינו מדמה את המציאות שפניה מגוונות.
    אני שומעת שאתה מבקש אישור לכך ש"הכל בסדר איתך", אם אתה מקבל גירוי מיני מסרטים מצויירים - אני מניחה כי בתוך הסרטים הללו קיימות סיטואציות אשר מעוררות את הפנטזיות שלך וגורמות לסיפוק. והרי אין גבול למחשבות שאדם יכול להגיע לסיפוק מיני מהן. ויתכן כי הן תשתננה עם השנים וההתבגרות.
    אני תוהה מהו הצורך לספר על כך לאחרים - אולי באמת כדאי לשמור זאת לעצמך..

אתה מוזמן להמשיך להגיב בפורום
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם חברה
    rui
    12/06/2011

שלום, קוראים לי טל ואני בת 13.
    בכיתה יש לי כמה חברות טובות, נקרא לאחת מהן שולמית.
    שולמית היא אחת החברות הכי טובות שלי. היא נורא נחמדה ובן אדם ממש מתוק.
    הבעיה היחידה היא עם ההורים שלה: שכולנו יוצאים, בעיקר למקומות מחוץ לעיר ובערב, ההורים שלה אף פעם לא מרשים לה, וגם למסיבות פיג'מות ועוד.
    אנחנו לא חושבות שההורים שלה בכיוון של להכות אותה ודברים כאלה, אבל שניהם תוקפניים ומאוד קפדניים.
    היא מודעת לבעיה ומנסה לדבר עם הוריה, אך התגובות של הוריה קשות.
    בבקשה תנסו לעזור לנו ולא להגיד לנו לפנות ליועצת או לדבר עם הוריה, כי זה לא מה שיעזור. איך נוכל לעזור לה?

תודה מראש,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם חברה

הוספת תגובה

• בעיה עם חברה - תגובה

קרן בן הגיא
    14/06/2011

הי טל,

אני שמחה על דאגתך לחברתך
    קשה להעריך מתוך דברייך משהו מהותי על הקשר של שולמית עם הוריה ועל הסיבות בגללן הם לא מאפשרים לה לצאת עם החבר'ה. אני רוצה להציע לך להזמין את חברתך לכתוב קצת על עצמה ועל הקשר עם הוריה בפורום, וכך אולי נוכל לעזור לה יותר..

בהצלחה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנאה עצמית וכאב נפשי
    ליה
    06/06/2011

שלום.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות עם הבעיה שלי.
    אין לי בעיה ספציפית, אלא יש לי תקופות ממושכות של תחושות יאוש, כאב ועצב.
    בעיקרון זה התחיל כשהייתי בכיתה ד'-ה', וכיום אני מסיימת כיתה ז' ועולה לח'.
    אני מרגישה פשוט כאב עצום שרודף אותי. אני מרגישה כמו חיה מתה, אני מרגישה יאוש וריקנות. אין לי ממש מחשבות אובדניות, אבל יוצא לי לתהות על מוות והתאבדות למרות שאני משתדלת שלהתרחק ממחשבות אלו. אני כן פוצעת את עצמי, עוד מתחילת השנה. אני לא מצליחה להפסיק, למרות שלאחרונה אין לי ברירה בגלל שהגיע הקיץ ואני מחפשת דרכים אחרות להקל על הכאב הנפשי. אני מרגישה לבד. יותר מכל אני גם מרגישה שנאה עצמית, אני מרגישה כאילו ומי שאני רואה במראה היא פשוט לא אני, אני לא אוהבת את מה שאני רואה. אני פשוט לא מרגישה התאמה. אני מרגישה כאילו יש ריחוק בין מי שאני לבין המראה החיצוני שלי וכאילו משהו פשוט לא תקין. אני גם שונאת את עצמי, האני שבפנים. המחשבות שלי מטריפות את עצמי, אני לא מצליחה לברוח מעצמי. אני מרגישה ריקנות רצינית ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי כבר. נמאס לי לעשות דברים שאני אוהבת, המצב הלימודי שלי לא טוב ביחס לשנים אחרות ואין לי מוטיבציה להשקיע בלימודים או בתחביבים שלי. אין לי בעיות רציניות עם ההורים, למרות שאבא שלי מאוד חסר לי. הוא אמנם כן חי איתי בבית אבל הוא עובד הרבה ודמות האב חסרה לי. למדתי להתרגל למצבים של יאוש וכאב אבל לפעמים אני מרגישה שאני על סף התפוצצות, אני מתחרפנת. אני לא מסוגלת לעבור את זה לבד, ולפעמים אני כל כך רוצה לצעוק שרע לי ושמישהו כבר ישים לב וינסה לעזור לי. אני ממש לא יודעת מה לעשות עם עצמי, החשק להכל נהרס לי והכל נהיה רע ושחור יותר מרגע לרגע. אני מרגישה כאילו אני נופלת לבור ושהוא לא נגמר, אני רק נופלת כשאני קשורה לגוש כבד של כאב שרק מוריד אותי עוד יותר לתחתית הבור. אשמח לייעוץ או עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    שנאה עצמית וכאב נפשי

הוספת תגובה

• שנאה עצמית וכאב נפשי - תגובה

שי ציון
    09/06/2011

הי, צר לי על התקופה הקשה אותה את חווה. אני מרגיש שעשית מעשה אמיץ ששיתפת בפורום את שעובר עלייך, שכן לשאת את כל הכאב והעצב לבד זה מטען כבד לאדם אחד (גם אם נשמע שיש לך הרבה כוח). כיוון שאת מתארת קשר תקין עם הורייך אני מציע לשתף אותם על מנת שידעו על שעובר עלייך, ובמידה ולא מתאפשר לך לדבר איתם כל דמות בוגרת משמעותית: מורה, יועצת דודה. לדבר עם אדם מבוגר הוא שלב ראשוני על מנת להקל עלייך ולאפשר לך למצוא סיוע מקצועי (עובדת סוציאלית קליני, פסיכולוג) שבוודאי יסייע לך להרגיש פחות בודדה עם הכאב והמחשבות. אודה לך אם תשתפי את הפורום מה עשית ולהשמיע את קולך.
    חשוב לי להגיד לך שממכתבך עולה אדם עם איכויות רבות ואני מאמין שבאמצעות סיוע תוכלי גם את להרגיש את הדברים הנהדרים שיש בך, גם אם עכשיו את מתקשה לראות אותם.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה ליועצת כמה שאלות..

ליה
    09/06/2011

תודה על התגובה, באיזשהו מקום היא גרמה לי להרגיש טוב יותר ששיתפתי מישהו.
    אני מאוד חוששת לפנות במיוחד אם מדובר במישהו שאני מכירה
    וחשבתי אולי לפנות ליועצת השכבתית אבל אני לא יודעת איך זה עובד בחטיבות הביניים למען האמת. כלומר, אני יכולה פשוט לפנות אליה למשל במהלך ההפסקה או שאני צריכה לדבר עם המחנכת קודם או איך זה הולך בכלל? והאם היא תערב את ההורים שלי או גורמים אחרים בעניין?
    אני חושבת שאם הם יגלו זה פשוט יהרוס מבחינתי הכל עם הקשר שלי איתם לפחות עם אימא ואני אחוש בושה וכאילו אכזבתי אותם. אם אפנה ליועצת, איך היא תעזור לי? אני חוששת לפנות אליה בלי לדעת מה מצפה לי ושם אשמח לדעת אם תוכל\ו לספר לי קצת איך זה הולך. (חשוב לציין שהמצב הכלכלי בבית לא מי-יודע-מה וגם אם הייתי מוכנה לערב הורים אז לערב גורמים כמו פסיכולוג או אנשי מקצוע מהסוג הזה שדורשים כסף זה ממש מחוץ לעניין). ואני מאוד מצטערת אם אני מטריחה אבל אני באמת חוששת לפנות בלי לדעת מה מצפה לי ומה אני מקריבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה ליועצת כמה שאלות.. - תגובה

שי ציון
    12/06/2011

כאשר יש משא כבד כפי שיש לך צריך לדעת שהמקום בו משתפים בו הוא מקום בטוח שלא יעשה בו שימוש שיפגע בך ולכן אני שמח שאת שואלת. אני לא חושב שפניה ליועצת מחייבת מעבר דרך מורה או דמות אחר אלא אפשר לפנות אליה ישירות ולקבוע פגישה. אני מאמין לאחר שתשוחחו מעט תוכלי להתרשם אם את בוטחת בה כאדם שכוונותיו טובות כלפייך ועל פי זאת תחליטי על מידת הפתיחות. חשוב לי להגיד שביטחון בכל אדם נבנה לאורך זמן ולכן אל תמהרי לשלול. בכל הקשור לשיחה עם הורייך, אני מאמין שבמידה ותבטחי ביועצת תוכלו לחשוב ביחד על הכיוון הנכון עבורך ולחשוב על הייתרונות והחסרונות עבורך. במקום זה יש ליועצת הכשרה ניסיון וידע שיסייעו לך לקבל את ההחלטה הנכונה בנוגע להמשך.
    מעבר לכך, אני יכול לומר לך משהו אישי כהורה, במידה ומישהו ממשפחתי היה עובר דבר מה דומה לחוויות שאת עוברת הייתי מעוניין לדעת זאת כמה שיותר מהר ולא להשאיר אותו להתמודד לבד עם הסבל, ואני מאמין שכך גם הורייך. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    תומר
    05/06/2011

בחודשים האחרונים אני נתקף בתחושות זעם קשות, כאלה שגורמות לי לרצות לנפץ משהו ממש, זה קורה בעיקר כשאני לבד, והזעם הוא על אנשים שונים ועקב סיבות שונות... אני לא יודע למה זה קורה ומה אני אמור לעשות כשזה קורה, או איך להפחית את זה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם - תגובה

קרן בן הגיא
    05/06/2011

הי תומר,

אשמח להתייחס לפנייתך - אך לשם כך אני זקוקה ליותר מידע: גילך, ותיאור סיטואציות בהן אתה נתקל ואשר מביאות אותך לידי תחושות קשות והתקפי זעם.
    תודה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות בלימודים
    איזבלה
    28/05/2011

יש לי בעיה בזמן האחרון. אני ממש מדרדרת בלימודים. אני עכשיו בכיתה ז', במחצית הקודמת לא למדתי והכל הלך לי בקלות והייתי תלמידה של 90+, אבל עכשיו, דווקא שאני כן מנסה ללמוד וכן מנסה להשקיע הציונים שלי מגיעים 70 ו60. אני לא מראה כלפי חוץ שזה מפריע לי, אותי אבל זה מוריד לי הרבה ביטחון עצמי ואני מרגישה עם הציונים שלי ממש רע וזה ממש מדכא אותי. יש לי בעיית קשב וריכוז אבל היא לא כל כך גדולה לכן אני כבר לא לוקחת ריטלין. אני חושבת שהריטלין ממש עוזר לי, אבל כשאני לוקחת אז אני בדיכאון כל היום, אני לא אוכלת כלום ואני גם לא מסוגלת לתקשר.
    אני לא יודעת מה לעשות, כי אני לא מסוגלת להקשיב בשיעורים בלי ריטלין, ואחרי זה שאני לומדת למבחנים אז אני לא מבינה כלום ומקבלת ציונים גרועים גם במקצועות שהייתי ממש טובה בהם.
    אני לא יודעת מה לעשות. בבקשה תענו לי.
    תודה
    איזבלה

לקביעת תור
    סגירה
    הדרדרות בלימודים

הוספת תגובה

• הדרדרות בלימודים - תגובה

שי ציון
    30/05/2011

איזבלה הי, אני מודה לך שהעלת את קשייך שנדמה כי ילדות ונערות רבות יכולות להזדהות עם קושי זה.לכאלו הסובלים מקושי בתחום הקשב והריכוז הריטאלין עשוי להוות את ההבדל בין קשיים לימודיים שלהם מתלווה חוויה עצמית של חוסר הצלחה קושי ביצירת חברויות ושינויים קיצוניים במצב עם הרוח לבין מיצוי היכולת ללמוד, שקט פנימי יחסי ויכולת לשלוט טוב יותר על הרגשות. יחד עם זאת, ריטאלין בדומה לכל תרופה מחייבת מעקב של איש מקצוע שמאפשר להתאים את המינון המדוייק ואת התרופה הנכונה (יש תרופות נוספות לטיפול בהפרעת קשב וריכוז מלבד ריטאלין). איש מקצוע זה הוא רופא עם התמחות בפסיכיאטריה או בנוירולוגיה. באמצעות מעקב רפואי אפשר להגיע למצב בו התרופה נותנת מקסימום יעילות עם מינימום תופעות לוואי. רצוי ללוות, בשלבים מסויימים, את הטיפול התרופתי בטיפול פסיכולוגי שמאפשר להתמודד עם המשמעויות הנפשיות והחברתיות של ההפרעת הקשב והריכוז.
    אז לסיכום איזבלה עצתי לך היא לקבוע תור לרופא המתמחה בתחום זה וכך יאפשר לך להשיג את היתרונות שבריטאלין עם מיעוט בחסרונות.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי נעימות מידיד שלי
    גל
    26/05/2011

היי. אני בת 13.
    יש לי ידיד שכל הזמן מגרבץ ונוגע בעצמו בזמן שהוא מדבר עם אנשים, בזמן שיעורים, אבל בעיקר שהוא מדבר איתי ועם חברות שלי, וזה ממש מפריע לנו.
    אנחנו מאוד רוצות להגיד לו את זה, אבל הוא ילד ממש רגיש ואנחנו לא רוצות להעליב אותו כי הוא יבכה. כל פעם שמעלים את הנושא (ביקשנו מהבנים וגם ניסינו להגיד לו) אז הוא נעלב ובוכה.
    הוא הרבה פעמים נוגע בעצמו ואחרי זה בא לתת לנו כיף או לשתות מהבקבוק שלנו, או לקחת עטים או סווטשרטים וכדומה, אז אנחנו ממש נגעלות מזה, ולא מסכימות, ואחרי זה הוא נעלב ובוכה.
    גם כל פעם שהוא מדבר איתי הוא מסתכל לי על החזה, ופעם שחברה שלי סידרה את המכנסיים שלה הוא הסתכל עליה וחייך. מה לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    אי נעימות מידיד שלי

הוספת תגובה

• אי נעימות מידיד שלי - תגובה

קרן בן הגיא
    27/05/2011

הי גל,

אהבתי בתיאור שלך את הרצון האמיתי לעזור לידיד שלך לראות את התנהגותו מבחוץ. את בעצם שואלת איך ניתן לעשות זאת באופן כזה שהוא לא יעלב והתנהגותו תשתנה. אני מציעה לך לפנות בצורה דיסקרטית ליועצת בית הספר ולשתף אותה בסיפור - אני בטוחה שהיא תדע איך לנהוג בידיד בעדינות וברגישות כך שתסביר לו עד כמה מביכה אתכן התנהגותו ועד כמה היא אינה תואמת את ההתנהלות בחברה.

אני רוצה להוסיף, שאתם נמצאים בגיל כזה, שבו מגלים מחדש את היצר המיני, את האוננות, את המשיכה לבנים או לבנות - יכולים להיות מצבים בהם היצר המיני מופיע באופן חזק מאוד, לא מווסת ושקשה לשלוט בו לנוכח כל הגירויים בסביבה. יכול להיות שידידך סובל מאוד מכך שהוא אינו מצליח להפסיק ל"גרבץ" ולכן הוא בוכה כאשר אתם מעירים לו על כך.
    אשמח אם תמשיכי להגיב בפורום. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה