פורום נוער במצוקה, תמיכה נפשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתם.
    קיפי
    31/07/2011

בזמן האחרון אני מרגישה ריקה. כאילו יש חור ענקי בלב וכל השמחה והאושר והמחשבות הטובות פשוט נוזלות ממני, רצות ובורחות אפילו בלי להשאיר סימן. אני לא אדם מיוחד. לא כישרונית במיוחד, או אהובה במיוחד, ולא כל כך יפה. נמאס לי להיות ממוצעת כל כך שלא רואים אותי. נמאס לי שהכל פשוט עובר על ידי, בלי שאני באמת מרגישה משהו. אפילו חתכים כבר לא כואבים לי.
    לא יודעת מה רציתי מכם. אולי סתם לפרוק. זה לא כאילו אתם יכולים לעזור. שום דבר כבר לא יעזור.
    17.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתם.

הוספת תגובה

• סתם. - תגובה

שי ציון
    02/08/2011

הי, צר לי שאת חווה חוסר תקווה למול הכאב הנפשי שאת מרגישה. נדמה שאת משתוקקת להרגיש דבר מה עד כדי פגיעה בעצמך כדי לחוות רגש בתוכך, גם אם זה כאב פיזי נדמה כי לחוסר הההרגשה קשר לתחושה כאילו את לא חלק מדברים אלא מתבוננת מהצד בעוד אחרים הנם מהחיים ולא כצופים. שאלה ששאלתי את עצמי תוך כדי קריאה היא האם נעזרת במישהו על מנת לשפר את המצב או שההרגשה המכאיבה נשארה רק בינך לבין עצמך, שכן יש דרכים רבות לסייע לך בדגש על אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש שלמולם תוכלי לפרוק (כן, זה משמעותי לפרוק) ואולי לגלות שיש מישהו מבחוץ שמאמין במיוחדות שלך ויש בו תקווה שעתידך עשוי להיות טוב יותר מכיום. על מנת שתתחילי תהליך רצוי לשתף דמות משמעותית בסביבך אם בתוך המשפחה או מחוצה לה (יועצת או מחנכת) שיוכלו להפנות אותך לסיוע מקצועי. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם

קיפי
    03/08/2011

אם אני לא יכולה לספר לאף אחד? אני לא מוכנה שמישהו מהמשפחה ידע, כי כבר הם מודאגים שיכול להיות שאני מפתחת הפרעת אכילה. למרות שאני לא, אני פשוט לא רעבה אף פעם. אני תלמידה מצטיינת, כיתת מופת, אני לומדת עכשיו לפסיכומטרי. אני לא יכולה לבוא ולהגיד להם שאני לא מרגישה כלום, כי זה לא כזה ביג דיל, הם יחליקו את זה מתחת לשולחן ויקוו שזה יפתר מעצמו. ההורים שלי הם האנשים הכי אוהבים והכי מדהימים שיש, באמת, והם יעשו הכל בשבילי, אבל אני לא יכולה לאכזב אותם ולהגיד להם שהבת שלהם היא לא הדבר המושלם הזה שהם חשבו שהם גידלו, זה ישבור להם את הלב.
    לחברות זה בכלל ביג נו נו, כי הן מסוג האנשים שלא ידעו איך להתמודד ואני סתם ארגיש שאני מפילה עליהם תיק וזה לא פייר מצדי.
    פסיכולוג זו האפשרות הבאמת בלתי אפשרית, כי למי יש כסף בכלל להוציא על השטויות האלה.
    בקיצור, אין לי מוצא. אבל תודה על הניסיון, נחמד לדעת שמישהו לפחות מנסה לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם - תגובה

קרן בן הגיא
    06/08/2011

הי קיפי,
    מתשובתך נדמה היה לי שיש בך חלק שמעדיף להישאר לבד ומסוגר עם הבעיה ולא באמת מעוניין לנסות לפתור אותה. יש מקומות שניתן לקבל סיוע ללא תשלום, כדאי לך לנסות. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת איך אני מרגישה בדיוק..
    רגל פה רגל שם
    24/07/2011

אני לא מיוחדת...אין לי בעיות עם ההורים,עם המשפחה,החברים(פחות או יותר..)....
    אני עוד ילדה מתבגרת(אני בת 14)...
    אבל:יש לי בעיות בלימודים וזה פחות מזיז לי כי זה לא מעניין אותי בשיט..ועוד אבל אחד:אני ציירת מדהימה..יש לי כישרון מלידה:).
    וכמובן יש את הבעיות באהבה...אני לא הכי יפה ולא הכי מקובלת ולא מכירה כל כך הרבה בנים..
    אבל כל כמה זמן אני נדלקת או מתאהבת שמישו שאין לי סיכוי איתו...
    בזמן האחרון התאהבתי באחד שהוא עוד יותר בעיה כי הוא עולה לכיתה ח' ואני לכיתה ט' (אבל שנינו בני 14).
    וכמו שכבר אמרתי,אני לא מיוחדת....אין בי משו מיוחד לאהוב,לא הפנים ולא הגוף(אני לא שמנה,אני ממש רזה:]),ואולי לא התכונות והאופי שלי...
    התקשרתי אליו כמה פעמים והוא לא ענה...ואגב,אנחנו מכירים רק בערך חודש והיינו די קרובים פחות או יותר...וכשהתחיל החופש הקשר ניתק...
    בקיצור...אני לא יודעת מה לעשות איתו....
    ולפעמים אני נכנסת לדיכאון ולמחשבות שאני אף פעם לא אמצא אהבה אמיתית(ולא בהכרח אהבה ממבט ראשון..)..כזאת ש"האביר על הסוס הלבן" לכאורה באמת יואהב אותי ואני אותו...
    הדיכאון תוקף אותי סתם ככה....ולפעמים בכוונה..:\
    לפעמים אני כותבת שירים ולפעמים אני מציירת...החוג לציור שלי זהו מקום המפלט שלי מהעולם....
    אני לא ממש יודעת למה אני כותבת פה...אבל אם למישו יש רעיון לפתרון ל"מחלה הנפשית" שלי שלא כל כך קיימת אז שידבר איתי:)

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה לי!?

רגל פה רגל שם
    26/07/2011

אם זה פורום תמיכה נפשית ורע לי וכתבתי..אז למה אף אחד לא עונה?..............
    אני מצפה לתשובה כל יום כי קיוותי שמישו יעזור לי...:\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה לי!? - תגובה

שי ציון
    27/07/2011

הי, תחילה אני מתנצל על ההמתנה. אני יכול לחשוב כמה ציפייה יש לתגובה שכן הקושי אותו תיארת מטריד ומכביד (הרי אחרת לא היית פונה). כשקראתי את מכתבך היה נדמה לי שאת מתארת דברים שאולי כלפי חוץ נשמעים "לא מיוחדים" אך בפנים הם מכאיבים ומקשים. ואולי חוסר המיוחדות של הפניה שלך, לדעתך, היא דומה לתחושה שלך כי אין בך חלקים מיוחדים או בולטים ושחסר בך דבר מה שיבדיל אותך מבנות אחרות. כיוון שכך אולי את מרגישה שאם רק מישהו יאהב אותך יתאפשר לך לחוש עצמך מיוחדת ושונה. אך כיוון שאת מעוניינת בקירבה של נערים עימם סיכוי קטן שיווצר קשר את חווה שוב ושוב תחושה של דחיה וחוסר מיוחדות.
    לדעת לאהוב את עצמך ולראות את המיוחדות זה תהליך מורכב שתחילה חשוב שיהיה בו מישהו מבחוץ (כמו בני משפחה) שיגיד לך את זה. נדמה לי שכפי שהפניה שלך יש בה דימיון לפניות אחרות אך גם ייחודיות בסגנון ובדרך בה פנית ואולי אפילו בהתעקשות על מענה, כך גם בך יש שילוב של ייחודיות ודימיון לאחרים שעושה אותך למי שאת. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באמת חיבת עזרה!! בעיה עם ההורים
    שירן
    23/07/2011

אז ככה.... אני בת 14. יצאתי אתמול וחזרתי מאוחר וההורים שלי לא אוהבים שאני חוזרת מאוחר הבייתה. הלכתי לישון יחסית מוקדם אחרי היציאה וקמתי מוקדם גם, ושקמתי שמעתי אותם מדברים שאני מגזימה ושאני רק בת 14 להישאר בשעות כאלה בחוץ, ושכשנותנים ונותנים בלי להגביל זה נוראי וצריך להתחיל להגביל ושאני לא אצא יותר! והם כן מגבילים המון פעמים. הם כועסים ועצבניים ואני מתחילה להרגיש שאני שונאת אותם אוף!! בנוסף לפני כמה ימים אבא שלי לא נתן לי לצאת למסיבה באיזה מועדון ובפעמים אחרות הוא כן הרשה לי, ואמרתי לו שיש כמה סיבות שבגללם חשוב לי להיות במסיבה הזאת הפעם... והוא אמר לי בדיוק בגלל הסיבות האלה ושאת רק בת 14 אני לא רוצה שתצאי. אני לא יודעת מה הוא חושב!! אני התכוונתי שהסיבות הן לבלות עם חברים ושהיום יזכר לי בתור חוויה, אני לא יודעת מה הוא חושב שהתכוונתי לעשות שם!! כי אם זה מה שאני חושבת, זה נוראי!! וזה כל כך לא זה! בסוף בבוקר כשקמתי מהמיטה כי הבנתי שהם הפסיקו לדבר, אבא שלי אמר לי בואי לאכול כי כולם ישבו לאכול ארוחת בוקר. ואמרתי לו שאני לא רעבה. וזה לא קשור רעבה או לא, זה פשוט שאני לא יכולה לשבת איתם. כי פחדתי שזה ייגמר בריב עצבני. מצד שני, אני ממש לא מצטערת שחזרתי אתמול מאוחר. היה לי כיף ביציאה הזאת. מה אני יכולה לעשות מה??? ואני ממש לא רוצה לשבת ולדבר איתם! שוב לריב?? נמאס לי!!!

הוספת תגובה

• אני באמת חיבת עזרה!! בעיה עם ההורים - תגובה

קרן בן הגיא
    23/07/2011

הי שירן,

את מתארת בפנייתך סיטואציה שבוודאי מוכרת להרבה בנות גילך. הרצון להיות עצמאית, לנהוג כגדולה, לחזור מאוחר, להתלבש קצר ואופנתי.. ולצד זה הצפייה שיסמכו עליך, שיתנו לך יד חופשית להתנהל ולנתב את חייך. אני כמובן שומעת את האכזבה והכעס שאת חשה כשזה נפגש עם החששות והדאגות של הורייך, שמתוך ניסיון לשמור עליך מגבילים ואוסרים עלייך חלק מחופש הזה.
    אני יכולה לומר לך שאני מאוד מבינה את תחושותייך, אך יחד עם זאת מבינה גם את הורייך. והשאלה הגדולה כיצד יוכלו שני הכיוונים האלו למצוא מקום מפגש - אני רוצה להציע לך, אם את מסוגלת.., לקיים שיחה פתוחה עם הורייך, ובה את יכולה לספר להם קצת על מה את עושה בבילויים, (אולי בכך גם להרגיע את אבא), על הצפיות שלך. וההורים בטח ירצו מצידם לומר לך ממה הם מוטרדים. וביחד תוכלו לגבש החלטות שיהיו מקובלות על שני הצדדים. אני מניחה שגם ההורים וגם את תצטרכו קצת להתפשר ולהגמיש את הרצונות. אבל זה יכול למנוע לעתיד אכזבות, כעסים וריבים.
    שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך ולהגיב
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה אבל....

שירן
    24/07/2011

היי קרן. קודם כל תודה. אבל אני חושבת שזה יהיה מאוד קשה לדבר איתם ולשוחח על הנושא, אני רואה בבית איך הם מחפשים איפה להעיר לי לעקוץ אותי. ואני כל כך קשורה לאבא שלי ביום יום ורגילה לצחוק איתו ולדבר איתו ופתאום הוא צועק עליי משטויות! ואמא שלי מעירה לי על כל פיפס רואים את הכעס אצלה. בא לי להתאבד ולהשאיר אחריי פתק "מקווה שאתם מרוצים" באמת ברמה כזאת, אני ממש לא רוצה לדבר איתה בא לי להחזיר לה, למרוד. אני מקווה שהזמן יעשה את שלו. אני לא רואה פיתרון אחר..... זה קשה במיוחד שאת חיה איתם 7\24 אבל אני מניחה שבשלב כזה או אחר הכל יהיה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה אבל.... - תגובה

קרן בן הגיא
    24/07/2011

הי שירן,

את מתארת מצב מתוח ומעיק בבית שאת חיה בו, וזה בוודאי קשה להיות בתוך זה.
    אך אני רוצה שוב לדרבן אותך להשתחרר מהתחושה של חוסר האונים והייאוש, ולקחת יוזמה ואחריות על מצבך (דרך אגב, יכול להיות שזה לא יעזור, אבל לפחות את ניסית לעזור לעצמך!). במידה ואת מרגישה ששיחה עם אבא תהיה לך קלה יותר, אז תארגני שיחה רק איתו ותסכמו את עיקרי הדברים לאמא. אחרי שמדברים ויש התחלה של הבנה הדדית, המתיחות והביקורתיות של ההורים תדעך, וזה יקל על החיים שלך בבית.
    שוב בהצלחה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין לא מוגנים- דחוףףףףףףף
    יעלי טביב
    19/07/2011

שלום לכולם
    אני וחבר שלי שכבנו ולא שמנו קונדום אני בת 17 ושנה שעברה עברתי הפלה טבעית אחרי שנכנסתי להריון ואפילו לא ידעתי מזה עד ההפלה,אני לא רוצה שוב להכנס להריון אני יודעת שיש גלולה שנקראת פוסטייור אבל חברה שלי זה עשה לה תופעות לוואי ממש לא טובות,האם יש תחליף לזה או שזו הברירה היחידית שיש לי לקחת?
    תודה

הוספת תגובה

• תנסי להשתמש בנורלבו

יעלי טביב
    19/07/2011

קחי בחשבון 2 דברים, כל גוף פועל אחרת ובשתי הגלולות יש אותו החומר הפעיל
    זה שלחברה שלך היו תופעות לוואי לא אומר שיהיה לך , ובכל מקרה כנראה שבגילך ולפי מה שכתבת זה יהיה עדיף על הריון ותקני אותי אם אני טועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילאתי את השם של הכותבת במקרה

לינה
    19/07/2011

במקום את השם שלי, ככה זה כשמתעסקים עם 3 דברים יחד :) מתנצלת בפני הכותבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין לא מוגנים- דחוףףףףףףף - תגובה

קרן בן הגיא
    23/07/2011

הי יעל,
    אני מתארת לעצמי שכבר מצאת פתרון מיידי (כנראה בכל זאת פוסטינור). במידה ולא עצתי הטובה ביותר היא לגשת לרופא נשים ולקבל הסבר מלא בנוגע לכל האפשרויות שלך - גם לטווח הקצר במקרה שמקיימים יחסי מין לא מוגנים, וגם לטווח הארוך, אולי שימוש בגלולות למניעת הריון.
    סיפרת כי זו לא הפעם הראשונה שאת מקיימת יחסי מין לא מוגנים וחוששת מהריון - אני תוהה מה בתוכך דוחף אותך למקום הזה? יהיה מעניין לברר עם עצמך
    את מוזמנת להמשיך ולהגיב. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב
    אנונימית
    17/07/2011

אני לא מוצאת עבודה
    אין כסף
    לאמא שלי אין ממה לתת לי ואין לי עוד הורים
    לחברה הכי טובה שלי היה יום הולדת וממש לא נעים כי לא נתתי לה מתנה כי לא היה לי ממה כל פעם שאני רואה אותה ישלי רגשות אשם שלא הבאתי לה כלום אני כל פעם אומרת לה אני ייתן לך יותר מאוחר ואני מרגישה ממש רע עם זה ואני לא רוצה להגיד לה את האמת כי אז אני ירגיש כמו עניה מעוררת רחמים ,נמאס לי מהמצב ואין לי מה לעשות לגביו וזה ממש מעצבן אותי
    אני באמת מנסה להנות מדברים שלא עולים כסף אבל נגיד כמה פעמים אפשר ללכת לגינה או לים או לקניון בלי כסף בטענה שאני יבוא מחר לקנות או משו כזה
    אוף אני רוב היום מנסה להיתאמן אבל אני לא יודעת בישביל מה כי הרי פרשתי מהאימונים שלי כי אין לנו איך לשלם אני מקווה מאוד שהמצב הישתפר אבל לפי אמא שלי אנחנו הולכים לגור ברחוב מינואר וזה ממש לא מנחם וכל פעם שהיא מזכירה לי את זה זה גורם לחוש מוזר כזה כאילו מה אני צריכה לעשות הרי זה לא אשמתי או שאני פשוט גורמת לה עודף של תשלומים אז עדיף לי לברוח מהבית אבל זה במקרה קיצוני כי אז אני סתם ידאיג אותה והיא תכעס עלי על זה שהיא שלמה על משטרה שתחפש אותי טוב... אז קיצר אני בסוג של מבוי סתום שאין לי מושג איך אני יצא ממנו ואין לי על מי להישען חוץ מעל עצמי וזה די מוזר

לקביעת תור
    סגירה
    המצב

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני בת 15

אנונימית
    17/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני בת 15 - תגובה

שי ציון
    23/07/2011

הי, את מתארת מצב מכאיב ומורכב בו את מושפעת מהחלטה של אימך ולמעשה משלמת מחיר כבד עליה כאשר יכולתך לשנות את המצב היא מועטה. למעשה את מתארת את אחד הדברים המרכזיים בהקשר של הקשר בינך לבין אמך, שלאימך השפעה גדולה יחסית על חייך לטוב וכפי שאת אולי חווה כיום גם לרע.
    כפי שאת מתארת הכסף בעולמנו מקנה מידה של חופש, ביטחון, מעמד ויציבות וכאשר יש מחסור כספי חריף מתערער החופש הביטחון והיציבות בעולם הפנימי וגוברת החרדה. בתוך כך, במצב שבו את מתארת אמך משמשת עבורך פחות כגורם מרגיע ואני יכול לשער כי קשה לך לראות את חוסר אונים שלה לנוכך קשייה. .
    עצתי לך ולאימך היא תחילה במישור המעשי - לפנות לגורמי רווחה ולגורמים שמסייעים בתכנון כלכלי ללא תשלום (יש עמותות שעושות זאת). במישור הנפשי רצוי שתשוחחי עם דמות בוגרת בה את בוטחת שתהווה מקום בו תוכלי לחלוק ולחשוב וייתכן שדמות זו (מאמנת, מורה יועצת) תוכל לאפשר לך להריגש שלא כל הדברים בחייך עומדים לפני פירוק וגם במצב הנוכחי נשארים יסודות יציבים. בהקשר של יחסייך עם חברותייך, חישבי עם עצמך האם היית מעוניינת שחברתך תשתף אותך אם הייתה מצוייה במצב שאת מצויה בו והאם היית מעוניינת לסייע לך.
    כמובן את מוזמנת להמשיך ולהעזר בפורום. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים ריקים מתוכן?
    ליה
    16/07/2011

כתבתי כאן לפני חודש בערך, חושבת שכבר גלש לעמודים קודמים..
    בכל אופן, המצב שלי לא משתפר בכלל. אני ממשיכה לפצוע את עצמי, אני לא יודעת איך הייתי נשארת שפויה אם לא הייתי עושה את זה ברגעים שבהם הרגשתי צורך. זאת הפכה לדרך התמודדות עיקרית למרות שאני מנסה להימנע (מהחשש שיגלו, קיץ אז קשה להסתיר). אני לא מוצאת כבר סיבה טובה לקום בבוקר מהמיטה, אין לימודים או שגרה אז אני מוצאת את עצמי עושה כלום ימים שלמים כי אני לא רוצה, לא יכולה... לא רואה סיבה להתאמץ ולעשות משהו. אין לי חברות או ידידים לצאת איתם לבלות, אף אחד ממי שאני מכירה לא מבקש ממני לצאת לבלות מה שמקשה עליי עוד יותר. הביטחון העצמי שלי שואף לאפס וכל מה שקורה רק רומס לי אותו עוד יותר. לאחרונה המשפחה רק מחפשת בי פגמים, כולם מעירים לי על ההתנהגות שלי (עצלנות, חוסר רצון, שאני עונה בחוסר טעם... יחס "מזלזל" לטענתם) ושופטים אותי על ימין ועל שמאל בכל צעד שלי כשהם בכלל לא מודעים למצב שלי. אני נותרתי פשוט חסרת תקוות, הדבר היחידי שבאמת נתן לי טעם לחיים הן בעצם התקוות אבל הן פשוט דעכו ואיתן הרצון לחיות. פשוט נשארתי על קו של כלום שמכנים אותו "הווה", אבל אם לחשוב על זה כל מה שקרה במאית שנייה מעכשיו נחשב כבר לעבר, אז ההווה לא קיים. אני לא רואה עתיד, אני מביטה קדימה ורואה פשוט ריק, לבן, כלום. נשארתי רק עם זיכרונות כואבים מן העבר. איבדתי טעם לתחביבים שלי, אני לא אוכלת ארוחות בכלל, רק פה ושם קצת ועל "פה ושם קצת" אני חיה כבר מתחילת יוני. אני מרגישה שכל דבר שמצאתי בו טוב או טעם להמשיך לחייך פשוט נצבע בשחור, הכל שם רק עושה לי פתאום רע וכל הטוב שמצאתי לעצמי ולהתנחם בו מתחיל להתפורר. נותרתי עם כלום. לפעמים כל כך כואב לי בחזה ואני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ, ולפעמים אני מרגישה.. כלום. ריקה. וזה מה שאני מרגישה, פעם ככה ופעם ככה ולא מוצאת משהו למלא את החלל הריק שבי או להפך- משהו בשביל לרוקן את ההצפה שבתוכי. המחשבות על מוות בזמן האחרון עוברות לי בראש יותר מידי, אני יודעת שאין לי אומץ כרגע אבל התחלתי לחתוך בתדירות יותר גבוהה עם פצעים יותר עמוקים.. צעד צעד ואני חוששת להגיע לצעד הסופי כי אני מתחילה לאבד שליטה על עצמי לפעמים. זה מרגיש לי כאילו יש בי צד ניטרלי שמביט מהצד ורואה את הכל, צד אפל שמושך אותי לחשוב על מוות ולתכנן אותו ואת הצד הנאיבי הטיפש, אני, שכל הכאב אני חווה על בשרי כחפה מפשע. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי כבר, אני מוצאת את חיי ככלום ואת עצמי ככלום בעיניי האחר. דרך אגב, אני לא יכולה לשתף את המשפחה ולפנות לייעוץ כמו אצל פסיכולוג בגלל בעיות כספיות וגם כי זה נעשה דרך ההורים.

לקביעת תור
    סגירה
    חיים ריקים מתוכן?

הוספת תגובה

• ועוד משהו..

ליה
    17/07/2011

אם זה רלוונטי, אני בת 14. אני יודעת שזה נשמע מטופש כשאני אומרת שאני לא רואה עתיד, הרי אני רק בת 14 והחיים עוד לפני אבל נמאס לי להסתמך על העתיד תמיד, אני רוצה שיהיה לי טוב עכשיו ולא אחר כך, נמאס לי לשמוע "יהיה בסדר". אני באמת לא רואה תפנית שתסדר את המצב שלי ובגלל זה אני לא רואה עתיד. אני חוששת שגם אם אצליח לעבור את התקופה הקשה (שאם להודות, עוד מהיסודי אני חווה בעיות חברתיות מה שהקשה עליי בתקופה הזאת ועכשיו כשאני בוגרת מספיק בשביל לחשוב ולראות את המצב, אז אפילו קשה לי יותר. תמיד היה לי רע, אבל בשנים האחרונות אני חושבת שזה חמור יותר) אז אני חוששת שפשוט העבר ירדוף אותי תמיד, גם כשאהיה אחרי גיל ההתבגרות. אני מפחדת שדברים יהוו לי טריגר בקלות ויכניסו אותי לדיכאונות גם בעתיד. מקווה למצוא כאן תשובה למצב שלי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו.. - תגובה

שי ציון
    18/07/2011

צר לי בשבילך שאת חווה עוצמה כזו של כאב, ייאוש וריק פנימי. נדמה כי לכודה בין הרצון לשנות את עולמך ולהכניס אל תוכו מעט אור לבין פסימיות שהדבר יתאפשר ובתוך כך יש חשש ללכת לעזרה מקצועית של מטפל בשל הצורך לשתף את ההורים בקשייך. וכפי שאת מספרת מצבך הולך ומתדרדר. מובן לגמרי שאת רוצה להרגיש בטוב כבר עכשיו ולא בעתיד הלא ברור, אולי דבר מה שמתפספס הוא שהתחלה של תהליך שינוי כרוכה במחיר מסויים שאולי במקרה שלך הוא לשתף את ההורים בחומרת מצבך או את יועצת בית הספר (למרות שאת בחופש). יש בי מידה רבה של אופטימיות לגבי יכולך לשנות דברים כבר בהווה ולא בעתיד, זאת כיוון שמעולם לא סייע לך בכך אדם שזה תפקידו. שכן, נשמע שאת נערה אינטיליגנטית ובעל יכולות אך במצבך יש צורך להעזר באיש מקצוע בתחום הנפש (פסיכולוג או עובדת סוציאלית קלינית). חשוב לציין כי יש אפשרויות שאינן יקרות לקבל טיפול פסיכולוגי דרך מקומות ציבוריים או באמצעות קופת החולים. אבל שוב, הצעד הראשון הוא לבקש עזרה מהורייך או מדמות בוגרת בסביבך ולחשוף במעט את המתחולל אצלך. נדמה לי שהמצוקה שאת מתארת לא תיתקל באדישות מצד הדמות שתפני אליה.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    אמא
    16/07/2011

שלום רב,
    בתי בת כ - 14 , הייתה מקובלת מאד חברתית. לאחרונה ,עקב עניין מסוים, החלה להרגיש שחברותיה אינן מתייחסות אליה ואף דוחות אותה.
    ההשפעה על כך הייתה רבה: היא בוכה המון, מרגישה שהיא שנואה, היא דוחה פניות של חברות ליציאה מכיון שהיא מרגישה שזו העמדת פנים. (בתי, ילדה ישרה ואינה אוהבת צביעות)
    היא ממעטת לאכול, סובלת מכאבי בטן, בחילות ומסתגרת רבות בחדרה.
    אני מבקשת את עזרתכם , האם לתת לזמן לעשות את שלו?, האם לפנות לגורם מקצועי? ברצוני לציין שאנו מרבים לשוחח עימה ולהציף את כל הנושא, אך היא חוזרת לאותה נקודה בה , לדעתה היא דחויה .
    אני דואגת מאד!!!. אנא ייעצו לי מה לעשות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה - תגובה

קרן בן הגיא
    17/07/2011

שלום אמא,
    לא ציינת מהו אותו עניין בעקבותיו ביתך חשה דחויה

אני מניחה כי ביתך ראתה רופא - כדי לשלול בעיות פיזיות היכולות לגרום לבחילות, כאבי בטן ומיעוט תיאבון.

את מתארת כי ילדות פונות ומזמינות אותה אך היא בכל זאת בוחרת להישאר בבית ולא להיענות להצעה, ואני תוהה מה הסיבה הפנימית לכך, מעבר לאמירה כי הן צבועות.

הדרך הטובה ביותר לעזור לביתך כרגע היא לא להזדהות עם כאבה ועם תחושתה הדחויה, אלא דווקא לעודד אותה להתנסות שוב ולא להימנע ממפגשים עם חברות (הרי ניתן להבין ממה שכתבת כי היו לה חברות בעבר). אני חושבת שאמונה שלך ושל בני המשפחה ביכולתה לשקם את מעמדה החברתי יכולים לסייע לה רבות. אך יחד עם זאת, במידה והמצב נמשך זמן ממושך יש לשקול לפנות לאיש מקצוע כדי לברר מהן הגורמים הפנימיים למצוקתה ולסבל שהיא חווה ולעזור לה להתאושש ולהחזיר את בטחונה. כלומר אני מציעה לתת לה זמן להתאושש בכוחות עצמה עם עידוד ותמיכה של המשפחה (לא ציינת כמה זמן היא כבר במצוקה), ובמידה ואין שיפור את מוזמנת לפנות אלי או לשי מהפורום לקבלת עזרה מקצועית.
    בהצלחה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה?
    אנונימית
    14/07/2011

אוקיי.. אז, החיים שלי אמורים להיות קלים.. אני תלמידה מצטיינת, יש לי חברים..
    או לפחות הייתי.. היו לי...
    לפני שנתיים, הגיעה לבית-ספר שלי מישהי חדשה.. היא.. תפסה את תשומת לבי, התאהבתי בה.. זה ממש הטריד אותי, אבל אז זה לא היה כלכך נורא, הצלחתי להתגבר על זה, אבל עז זו הייתה הפעם הראשונה שחתכתי, לא חתכתי עמוק אז.. שתי חתכים, לא יותר.
    הקיץ היה.. נוראי, אבל לא עד כדי כך. זה היה סתם דיכאון רגיל, חשבתי שאצליח להתגבר. שהתחילה השנה המצב היה בסדר.. הכל היה נורמלי.
    אבל אממ, בערך שלוש חודשיים אחרי תחילת שנה הכל התמוטט; התחלתי לחתוך שוב.. הפעם יותר עמוק, הייתי צריכה ללכת כל הזמן אם סוודר כדי שהתלמידים או המורים לא יראו.. שתי תלמידות מהכיתה שלי ראו וסיפרו ליועצת בית-ספר, וזה היה קשה כי;
    1. אני לא ממש מחבבת את היועצת.
    2. קשה לי לסמוך על מבוגרים.
    היועצת ניסתה וניסתה לדבר איתי על זה, ללא הצלחה כמובן.
    ערבו בזה את בית המשפט והייתי חייבת ללכת לפגישה אם הפסיכיאטר.. הלכתי אם אמא שלי(הבנאדם שאני הכי לא סומכת בעולם), דיברנו אם הפסיכיאטר.. דיברתי איתו לבד.. הצלחתי לספר לו \חלק\ מהדברים שעוברים עליי, הוא החליק שאני צריכה טיפול רפואי(כדורים), אבל אמא שלי סירבה לטיפול הרפואי..
    התחלתי להידרדר בלימודים.. לא הגעתי בכלל לבית-ספר, אין חברים, אני לגמרי לבד.
    חשבתי על התאבדות.. אני חושבת על זה כל הזמן.. ואני חושבת על לברוח מהבית.. אבל אין לי לאן ללכת.. אני שונאת את המשפחה שלי, הם רק מאמללים, בכלל לא אכפת להם שאני בדיכאון.. ואין סיכוי שהם לא יודעים כי אפשר לראות עליי שאני בדיכאון; אני כמעט ולא מדברת, אני לא מגיעה לאירועים משפחתיים, ואני כמעט כל הזמן יושנת..
    פשוט אין לי חיים יותר, אני כלום.. אני ממשיכה לחתוך, אני יותר חותכת ברגליים עכשיו כי קיץ ואני לא יכולה ללבוש סוודר..
    אני רק רוצה להרגיש כמו מתה.. כי עכשיו זה מה שאני מרגישה.. מתה......
    עזרה? :/

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה?

הוספת תגובה

• עזרה? - תגובה

קרן בן הגיא
    17/07/2011

שלום אנונימית,

התיאור של החיתוך בידיים וברגליים קשה ומכאיב לקריאה ואני מניחה שמעביר באופן הטוב ביותר את הכאב והסבל הפנימיים שאת חשה.
    אני שומעת את הבדידות שלך ותחושת הזרות שלך בעולם ואני יכולה לתאר לעצמי עד כמה קשה שאין אף אחד להישען עליו ולסמוך עליו.
    האם הדיכאון והרצון "להיות מתה" קשורים בהבנה שלך שאת נמשכת לבנות? מה המקור לשנאה העצמית- הגופנית הזו?
    אני מאוד רוצה לעזור לך ואני תוהה מה תהיה הדרך הטובה לכך - אני שמחה שמצאת בפורום מקום בו אפשר קצת לפרוק ולחפש משענת. אך אני רוצה לייעץ לך לפנות לאיש מקצוע לקבלת טיפול פסיכולוגי ותמיכה. את יכולה לעשות זאת דרך בית הספר או דרך הרווחה (עו"ס נערות), או כמובן באופן פרטי. אך אני מבקשת שלא תשארי לבדך עם כל הכאב הזה..
    אני בטוחה כי כאשר תדברי ותבררי לעצמך עוד על המקור לכל התחושות הללו, תגלי כי אולי ניתן לחיות איתן ולצידן טוב יותר, אבל לא לבד.
    את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קטנה
    אני..
    13/07/2011

שלום , יש לי בעיה קטנה . זה כל כך נכוון שלא משנה כמה שנים יעברו אם יש משהו שמפריע לך הוא ישאר בך תמיד , עד שתוציא אותו ותדבר עליו. אני בת 16 , ופעם ראשונה או שניה, נראה לי ראשונה עלתה לי מחשבה לראש אני בכיתה א'. לא פעם ראשונה שכאילו חשבתי על עצמי בכיתה א', אלא הפעם הזאת שפגעו בי. באותו זמן השיער שלי היה מצחיק, והרבה פעמים בחיים פגעו בי, אבל מה אני אגיד כיתה א' זה כל כך גיל שאתה לא יכול להגן על עצמך, מישהי אמרה לי : הי ילדה לא הסתרקת היום? לכאורה, משפט שאם הייתי שומעת היום , חפיף מצחיק. אבל לא , אני הייתי כיתה א' ובראש של ילדה בכיתה א' שמולה עומדת ילדה גבווה וענקית מכיתה ו' ואומרת את זה , זה לא ככה. הייתי ממש חסרת אונים . הזיכרוון שלי מכיתה א' הוא רע, המורה שלי הייתה קשוחה ממש, הילדים התנהגו בפראות, ואני זוכרת עוד משו, שאני כאילו אני הייתי בלי חברות מוגדרות , כאילו מן הסתם כיתה ב' משחקים עם כולם וזה, ובאמת ב"ה אני אהובה, ואני זוכרת את זה, אבל אני זוכרת גם שפעם אחת הייתה ילדה בכיתה והיא רבה עם חברות שלה והיא בכתה ואני שאלתי אותה אם היא רוצה להיות חברה שלי והיא אמרה לי לא! אני רוצה את חברות שלי\1 לכאורה עוד משפט מטומם, אני אפילו צוחקת מלכתוב את זה, אבל הרגשת החווסר ודאות הזאת שאת מרגישה אבודה, ממש כואבת לי, עםהשנים לאורך כל תק' היסודי, צחקו לי על השיער עד אין סוף, ואני נפגעתי, זה לא היה :היי ילדה את לא מסתרקת בבוקר< זה הפך להיות קב' שאני יוצאת מהבית הם מלוות אותי בשירים ובריקודים, ומה אני אגיד עם השנים התחשלתי, וזה רק מצחיק אותתי אין יותר מקום לכאב, זה גם התבגרות , וגם עם כל חכמת החיים שלי הבנתי הכל. היום אני ההפך הגמור, אבל שוב הזיכרון הזה מכיתה א' עדיין צורם לי, ולפעמים במודע או שלא במודע, שאני רוצה חברות קבועות אני שוב אותה הילדה שהולכת לאיבוד

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קטנה

הוספת תגובה

• בעיה קטנה - תגובה

קרן בן הגיא
    13/07/2011

שלום,

את מדברת על חוויות שקורות לנו בילדות, נצרבות בנו ושוב ושוב עולות לאורך החיים, ומחזירות אותנו למקומות כואבים. כמו שאת אומרת מצד אחד היום כשאת כבר גדולה בת 16, יש בך כוחות לראות את זה מזויות אחרות של הומור וכוח. אבל כנראה זה עדיין שב ומגרד חלקים אחרים כאובים.
    מעניין לשמוע למה השיער עורר אצלך פגיעות שכזו אז? ולאיזה מקומות פנימיים זה לוקח אותך היום?
    אם תרגישי שזה שב ומציק לך, גורם לסבל ומצוקה, יכול להיות שכדאי להעמיק ולברר עוד - מקום טוב לעשות זאת הוא בתהליך נפשי.
    שיהיה בהצלחה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה
    מיה
    13/07/2011

אני כמעט בת 19 לפני כארבעה חודשים פגשתי גבר בן 49 שהתחיל לגעת בי כבר מההתחלה ואפילו כתב לי במפורש שהוא רוצה לשכב איתי. המחסום הפסיכולוגי שלי נמס לאט ובסוף שכבתי איתו כמה פעמיםץ אמרתי לו שאני לא רוצה לשכב איתו בלי קונדום. הוא עשה את זה פעם אחת. הוא עשה כאילו הוא פותח את האריזה ואז אמר לי אחרי שהאקט נגמר שהוא לא שם קונדום. אני הייתי מין מזדמן בשבילו. לפני שהוא נסע לתקופה ארןכה להונגריה ונפרד ממני שכבנו שוב והוא אמר לי שהוא לא רצה להרגיש מחסום ביננו ולכן הוא שכב איתי שוב בלי קונדום. חלק בי ידע ולא יכול היה לעצור אותו ולהפסיק את זה.כי בעברי עברתי תקיפה מינית ויש בי משהו שנהיה משותק. היה חשש להריון. הוא אמר לי שסיפר לחבריו על הסקס בינינו ועל הכישרון שלי במיטה. אני מזועזעת. אני לא ישנה בלילה. לא מסוגלת לתפקד. מצד אחד אני לא יכולה להאשים אותו כי לא התנגדתי גם כשהוא ביצע בי מין אלים ואפילו באחת הפעמים שם לי כרית על הפנים ומצד שני אני יודעת שלא רציתי. אני בתוך סיוט. ההורים שלי לא רוצים להתמודד. איימתי עליו כמה פעמים בהתאבדות ואפילו ניסיתי. עכשיו אני רוצה לצאת מזה. ההורים שלי לא רוצים להתמודד. לי ולאמא שלי אין קשר. אני מרגישה לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה

הוספת תגובה

• טראומה - תגובה

שי ציון
    13/07/2011

מיה הי, את מתארת קשר עם גבר שהותיר אותך בתחושה קשה עד כדי רצון למות. במכתבך אפשר להרגיש את הצדדים המכאיבים של הקשר עבורך. קשר שבו יש פריצה של גבולות שהצבת תוך התעלמות מרצונותייך צרכייך ואפילו בריאותך (שכן לא השתמש בקונדום). בקשר זה במקום להתמלא מתוך תחושת קירבה ורגשות חיוביים מצאת עצמך מרוקנת ומהווה אובייקט למילוי צרכיו המיניים והתוקפניים של גבר. ציינת כי עברת בעברך תקיפה מינית ונדמה כי אירוע טראומטי זה לא קיבל את המקום ולא טופל כפי שטוב שיהיה. אני מציע לך לפנות בהקדם לטיפול נפשי שיסייע לך במצוקה בה את נמצאת כדי שלא תרגישי לבד עם כאבך. ישנם מרכזים לנפגעות תקיפה מינית בהם תקבלי סיוע מאנשי מקצוע. כמו כן, את מוזמנת ליצור קשר טלפוני איתי או בכתובת מיל [email protected] ואסייע לך למצוא מסגרת טיפולית מתאימה ובהקדם. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא, חבר רופא נשים
    יעל
    12/07/2011

היי אני מקווה שאני בפורום הנכון כי יש לי שאלה די חשובה לי
    יש לי חבר ואנחנו רוצים להתחיל לשכב, אנחנו בני 16 אני רוצה ללכת לרופא נשים לקחת גלולות אבל אני רחוקה מלהבין איזה גלולות יש, אני יודעת שיש לי חברה אחת שלוקחת גלולות פליים וחשוב שיהיה מינון נמוך אבל זה כל מה שאני יודעת, הייתי רוצה לדבר על זה עם אמא שלי אבל אני ממש מפחדת מהשיחה הזאת איתה כי זה שיחה שממש רצינית ואף פעם לא ממש דברנו על סקס
    מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא, חבר רופא נשים

הוספת תגובה

• אמא, חבר רופא נשים - תגובה

שי ציון
    13/07/2011

יעל הי, לשאלתך יש מספר חלקים שאחד מהם הוא זה הרפואי ועל מנת לקבל מענה על חלק זה מוטב שתתייעצי עם רופא/ת נשים שתסייע לך. בחלק הנפשי אני מתרשם משיקול הדעת והרצון להתקדם בקשר עם חברך בדרך שתיהיה נכונה עבור שניכם. כשאת אומרת שמעולם לא דיברת על סקס עם אימך אולי את מספרת על השינוי שאת עוברת בגיל ההתבגרות מילדה לאישה, וכיצד אמך תגיב לחלקים הנשיים-מיניים שנוכחים יותר אצלך כיום. מנגד, אולי מבחינתך גם קיים חוסר הנוחות לראות את אמך כאישה עם חלק מיני אצלה, חלק שעד כה לא קיבל מקום גלוי בדרך שאת רואה אותה. אפשר לחשוב שאם יש לך קשר טוב עם אימך היא בוודאי תרצה להיות חלק מתהליך משמעותי שאת עוברת וכמובן תוכל לסייע לך מתוך הכרותה איתך ומניסיונה כאישה. כי הרי כשאת מדברת על שיחה עם אמך את רוצה לשוחח הן עם החלק בה שמכיר אותך והן עם החלק הנשי שמכיר את תהליך ההתבגרות הנשי ויסייע לך לעבור אותו בדרך הטובה ביותר עבורך. אני מציע שאם החלטת להתגבר על החששות ולשוחח עם אימך טוב שתעשי זאת עוד לפני שהתחלתם לקיים יחסים מיניים מלאים ואולי תגלי ששיחה זאת יכולה לקרב אתכן אחת לשניה.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה למות!
    דניאל
    08/07/2011

היי
    השם שלי הוא דניאל ואני בת 14 ואני עולה לט'
    ביסודי לא ממש אהבו אותי ונכנסתי תמיד לדיכאון בגלל זה
    וכשעברתי ללחטיבת הביניים הייתי יותר אהודה אבל אחרי כמה זמן היתחילו כולם לשנוא אותי ויש לי רק חברה אחד טובה שאני יכולה באמת לדבר איתה (אבל לפעמים היא לא מבינה אותי ) והיו לי אהבות השנה אבל תמיד הם יסתיימו ברע שהייתי חותחת את עצמי ואני לא יודעת מה לעשות ואני רוצה מאוד למצוא אהבה בקרוב אבל זה לא מצליח לי.....

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה למות!

הוספת תגובה

• המשך לרוצה למות!

דניאל
    08/07/2011

ואני כול הזמן נכנסת לדיכאון ואני חושבת איך להיתאבד

ואם מישהו רוצה להכיר אותי אני גרה באילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לרוצה למות! - תגובה

קרן בן הגיא
    10/07/2011

הי דניאל,

אני שומעת ממה שכתבת את הצמא שלך לקשר והרצון שלך שיאהבו אותך וירצו בקרבתך. הבדידות גורמת לך לדכאון ואפילו כמו שאת כותבת לרצות להתאבד.
    אני שמחה שמצאת בפורום אפשרות לא לחוש לבד וניסיון להתייעץ בבעייתך.

ממה שכתבת אני מבינה כי כשאת פוגשת אנשים את מצליחה ליצור קשרים ראשוניים יפים, אך באיזשהו שלב משהו משתנה/ נהרס והקשרים מתנתקים. יהיה מעניין לחשוב מה קורה בדיוק בהתנהגות שלך ושל החברים שגורם לקשר להיפסק. יכול להיות שאם תצליחי לברר עם עצמך מהו הדבר הזה, ותוכלי לעשות בו שינוי - הקשרים עם החברים יימשכו ולא תהיי בודדה.
    אני רוצה לעודד אותך בכך שלכולם יש קשיים ובעיות שונות ומשונות ואחת המשימות שלנו בחיים היא להתמודד איתן ולעשות מאמץ לעזור לעצמנו לעשות שינוי אם צריך.
    אל תתייאשי ובטח שלא תתני לעצמך להדרדר למחשבות על התאבדות. אם בכל זאת כך ממשיך המצב - פני במיידי ליועצת או להורייך כדי להיעזר - חייך יקרים מאוד!
    את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

רגל פה רגל שם
    25/07/2011

אני יודעת איך את מרגישה... גם לי היה קשה ביסודי....כל הקטע הזה של "מקובלים" ו"חננות" ממש מעצבן...
    תנסי להתעלם ולחשוב על הצד החיובי...תחשבי על החברות והחברים הכי קרובים שלך-כאלה שתמיד יבינו אותך ויהיו לצידך באש ובמים!!!והמשפחה...ואולי היומן או הדובי היקרים שלך..;)

גם לי היו מחשבות אובדניות ודיכאון...אבל תנסי לשכוח ואז תנסי לזכור ולדעת שבעתיד,כל אלה שגרמו לך להרגיש רע,היו סתם עבר וזיכרון צורב...בעתיד את תיהיי טובה יותר בתקווה שלא תיפגשי אותם יותר לעולם!
    תמצאי את "המקום השמח שלך"...
    אצלי ציור ושירה...מה זה אצלך?! תנסי לחשוב...
    אגב,גם אני עולה לכיתה ט' ואלו זמנים קשים עוד יותר..ואני פחות או יותר מוכנה לילדים המעצבנים האלה...ואת?! תתכונני...:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל המשך...

רגל פה רגל שם
    25/07/2011

ושכחתי להזכיר...אהבה זה קשה...
    גם לי היו התאהביות שנגמרו ברע...
    אגב...תחפשי את ההודעה שלי פה בפורום איפשהו..תבדקי בשם :"אני לא יודעת איך אני מרגישה בדיוק...רגל פה רגל שם"..הודעה חדשה(24.7.2011).
    גם אני חושבת לפעמים שאהבה אמיתית-אני לא אמצא...
    אבל אני רק בתחילתם של החיים שלי...יש לנו עוד מה לעבור...
    וגם אם רע...התאבדות זו לא התשובה...
    מקווה שעודדתי ועזרתי...
    אה כה,תחייכי!!!החיים לא ארוכים מספיק;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת לעזרה ! - רוצה למות !
    אנונימית
    04/07/2011

הי.. אני לא יודעת מאיפה להתחיל.. מרוב שכואב לי ... ושאני לא יודעת מה לעשות.. נספר עלי... פחות או יותר... אני אנורקסית... הולכת לטיפולים בבית חולים עד שיאשפזו אותי.. אבא שלי שונא אותי ומפגין את השינא שלו כלפיי לייד מלא אנשים. וגם ליידי.. אמא שלי מנסה להגן עליי אבל גם לה יש קטעים שהיא מתעצבנת עליי בגלל אבא שלי ובגלל כלום.. ההורים שלי מפילים עליי את כל האשמות ! הם אומרים לי שעם הם ייתגרשו זה יהיה בגללי ... אני מרגישה כ"כ רע עם המשפחה שלי שכבר באלי למות ! אני החלטתי שאני לא יאכל שבוע שלם אבל הגוף שלי לא מצליח לקבל את זה.. עמדתי להתמוטט יש לי כל הזמן סחרחורות ואני רואה שחור בעיניים ויש לי חוסר שיווי משקל.. אני כבר לא יודעת מה לעשות .. מגיל קטן אבא שלי היה מכה אותי... ונמאס לי מהחיים.. נכנסתי לדיכאון .. החברות שלי לא מבינות אותי... הם מצדיקות את ההורים שלי.. הם חושבות שאני עושה בכוונה.. הם לא יודעות מה קורה בבית.. ובאמת שכבר אין לי חשק לחיים.. כמה חברות שלי רבו איתי בגלל המחשבות שאני חושבת שאני שמנה.. שאני חושבת על כל הקלוריות שיש באוכל.. חברה מאוד טובה שלי נגעלת ממני.. חברות שלי אמרו שצריך לאשפז אותי במחלקה פסיכיאטרית... ובקיצור אין לי טעם לחיים.. בבקשה תעזרו לי ! אני מתחננת ! אין לי כבר טעם לחיים :'(
    נכנסתי לדיכאון עמוק !
    אני רוצה למות ! :'(
    אף אחד לא תומך בי ... אף אחד לא עוזר לי.. :'(

לקביעת תור
    סגירה
    נואשת לעזרה ! - רוצה למות !

הוספת תגובה

• נואשת לעזרה ! - רוצה למות ! - תגובה

שי ציון
    06/07/2011

אנונימית שלום, מכתבתך כואב ונוגע ללב. התחושה שעולה ממנו היא של יאוש וחוסר מוצא עד כדי רצון לפגוע או להעלים את הגוף. נשמע כי הפרעת האכילה, כפי שאת מתארת, היא חלק ממכלול של קשיים והאכילה והאופן בו את תופסת את גופך אולי הם מבטאים את התחושה הנפשית עימה את מתמודדת. חשוב שבמקום בו את נמצאת כעת תרגישי כי מישהו יכול לתת לך תקווה שדברים ישתנו בחייך ושאינך מקור הבעיות במשפחתך. אולי אם תחושי שמישהו רואה בתוכך חלקים טובים ותקווה תוכלי גם את לחוש כך כלפי עצמך.
    מפנייתך אני יכול להבין כי את מטופלת במרפאה בבית חולים ולכן יש לך מטפלת או רופאה איתה את מצוייה בקשר. האם ביכולתך ליצור איתה קשר כדי שתדע על מצבך ולסייע לך? על ידי כך שתשתפי אותה ואם תרצי גם את הפורום אולי תרגישי פחות בודדה ופחות לבד עם הסבל שלך.
    את מוזמנת להמשיך ולשתף את הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לכם קרה ?
    סתם אחת
    02/07/2011

גם אתם לפעמים מרגישים כאילו אתם מאומצים ? כאילו אין לכם שום קשר למשפחה שלכם? או יותר נכון מה שנשאר ממנה ? זה נורמאלי בכלל? אני יודעת כעובדה שאני לא מאומצת.. אבל האמת היא שלפעמים אני מקווה שהייתי..או שהאפשרות של לבחור באבא שלי על פני אמא שלי הייתה יותר קלה..אבל היא לא.אני רוצה לברוח מהבית. אני רוצה ללכת למקום שאף אחד לא יוכל למצוא אותי בו.

לקביעת תור
    סגירה
    גם לכם קרה ?

הוספת תגובה

• גם לכם קרה ? - תגובה

קרן בן הגיא
    03/07/2011

שלום לך סתם אחת,

ראיתי שמצאת בפורום ובתכתובות של חלק מהאנשים מקום להזדהות ולהגיב ואולי בכך להקל מעט על כאבך.
    אני שומעת בתוך דברייך הרבה צער וכאב
    אולי התחושה הזו של לרצות להיות מאומצת קשורה ברצון לברוח, לא להיות קשורה לכל המציאות הזו שאת חיה בתוכה, לא להרגיש את הכאב שכרוך בלחיות באופן הזה.
    ואולי ההבנה שאת לא מאומצת מכריחה אותך להתמודד עם המציאות כפי שהיא ועם הצער שהיא מעוררת.
    את יודעת לברוח מהבית או לדמיין שאת מאומצת הן רק דרכים זמניות להסתתר מהכאב ומהמצוקה. אבל דווקא להישאר ולהתמודד, ישחרר אותך מהסבל הזה בעתיד.

אשמח להמשיך לשמוע אותך
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש ממש דחוף
    מישהי
    30/06/2011

היי ,אני בכיתה ט' ועולה לי',והבעיה שלי דחופה!
    לא מדובר בי,מדובר בחברה שלי שאקרא לה ק'

ק' היא ילדה שהכרתי בכיתה ז',תמיד היינו חברות מכיתה ז',אבל היא אף פעם לא הייתה חברה טובה שלי במיוחד,היא הייתה החברה הכי טובה שלי בכיתה רק,וכמעט ולא היו לי חברות בכיתה.
    היא ילדה ממש שמחה,שאוכלת המון בלי להשמין,והיא דיי רזה.
    אז.. הייתי מבלה הרבה עם ק' ,אבל השנה היא התחילה להתנהג מוזר,לשקר ולריב וכל זה..
    אני נרשמתי לסאמר קמפ,שזה מחנה כזה שנוסעים אליו בקיץ לחו"ל וזה מאוד יקר.
    היא באה גם,לאותה קבוצה,למרות שלא הכי רציתי שתרשם איתי ,ורמזתי לה את זה.
    עברה תקופה ודרך הפייסבוק הכרנו ילדים שבאים איתנו
    בינהן ילדה שאקרא לה מ'

מ' היא ילדה שעברה הרבה בחייה,אנורקסיה או בולמיה (אני לא בטוחה ממש,כי לא יצא לי לדבר איתה על זה עמוקות)
    היא חותכת את עצמה והיא דכאונית מאוד!
    איך שהכרנו את מ' דרך הפייסבוק לפני 4 חודשים ק' ממש התלהבה ממנה,
    לאט לאט ק' התחילה לדבר כמוה,להיות דכאונית ואפילו לחתוך את עצמה..
    גם פתאום היא התחילה לעשות דיאטות ממש קיצונייות,והיא עשתה צום של יום שלם,ניסיתי לתמוך ותפסתי אותה לשיחת נפש,אמרתי לה ששמתי לב שמשהו עובר עליה
    היא אמרה לי "נכון,את צודקת" וסיפרה לי שמתחילת השנה (!!!) היא דכאונית והיא פשוט שחקנית ממש טובה ולא שמנו לב,
    היא פתחה בלוג ומצאתי אותו וקראתי את כל מה שהיא חושבת,כדי לעזור לה..
    היא כתבה שהיא לא סובלת את הגוף שלה,כמו שמ' כתבה,היא כתבה שהיא חותכת את עצמה ועוד כל מיני דברים..

אז יש לי שתי שאלות: 1) מה אני עושה כדי לעזור לחברה שלי שבמשבר רציני?
    2) האם זה באמת משבר בכלל?! היא לא מנסה לחקות את מ'?!

זה ממש ממש ממש דחוף,תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    ממש ממש דחוף

הוספת תגובה

• היי

סתם אחת
    02/07/2011

במקרה נכנסתי להודעה שלך..ורציתי לשתף אותך. אני סיימתי השנה כיתה ט וגם אני חתכתי את עצמי ורבתי עם המון חברות ולקחתי גלולות. האמת היא שעד היום אני לא בטוחה למה עשיתי את זה אבל אם להיות כנה עם עצמי אני מניחה שעשיתי את זה בשביל תשומת לב. מההורים ממישהו שהייתי דלוקה עליו והיתה לו חברה.. וכל מה שבעצם הייתי צריכה זו חברה אחת שלא תשפוט אותי בגלל מה שעשיתי ושלא תנסה לתת לי עצה, אלא באמת תקשיב לי. לא הייתי צריכה שהיא תבין אותי, רק תקשיב לי. אז זו העצה שלי אלייך - פשוט קחו לעצמיכן יום שבו היא מדברת ואת מקשיבה. אל תנסי לנחם אותה או לתת לה עצה כי המצב יכול להיות עדין מאוד. אבל אני חושבת שאם היא תדע שבאמת יש לה מישהי שתקשיב לה ושתתן לה תשומת לב היא תשתפר. אם זה לא יעבוד אני חושבת שהיא צריכה אולי לדבר עם מישהו מוסמך. זה עזר לי. לא שהפסיכולוגית עצמה עזרה אלא העובדה שהרגשתי שאני לא היחידה בסירה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מישהי
    03/07/2011

תודה רבה.. וואו יש מצב שאני אוכל לדבר איתך במסן,אימייל ,משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש ממש דחוף - תגובה

קרן בן הגיא
    03/07/2011

הי,

אני שומעת את הדאגה שלך לק' ואת שאלתך כיצד ניתן לעזור לה? וגם את שאלתך "האם זה אמיתי או הצגה?"
    אני נוטה להאמין שהתנהגותה של ק' שהחלה לחתוך את עצמה, להיות דכאונית ולדבר כמו מ', גם אם החלה לאחר שהכירה את מ' וגם אם באופן מסויים מחקה את התנהגותה - בכל זאת מצביע על מצוקה עמוקה, על כאב נפשי וסבל שבאים לידי ביטוי בדרכים הללו.
    אני מסכימה אם אחת המגיבות שכתבה שאת יכולה להיות בשבילה חברה טובה בכך שתקשיבי לה ולמצוקתה. אך גם תציעי לה להעזר - למשל לפנות ליועצת בית הספר או לאחד מההורים או לכתוב כאן בפורום.
    הסיבות למצוקה ולכאב הנפשי יכולות להיות רבות ומגוונות ואותן יש לברר..
    בהצלחה. את מוזמנת להמשיך ולכתוב
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מישהי
    03/07/2011

תודה רבה על התגובה של שתיכן!! עזרתן לי מאוד.
    נפגשנו אתמול כל החבורה של הבנות שאנחנו יוצאות בד"כ
    ואחר כך יצא לי לעשות איתה שיחת נפש רצינית של בערך שעתיים שהיינו לבד
    הקשבתי לה,עיכלתי את כל מה שהיא אמרה (והיא סיפרה לי ה-כ-ל)
    למרות שהיה לי קשה
    וממש ממש השתדלתי שלא לשפוט אותה,
    אבל מה שקרה זה שהתפרקתי לה מול הפנים,פרצתי בבכי כי לא יכלתי לשמור אותו בפנים..
    אני יודעת שאני חייבת לפנות ליועצת אבל אני מפחדת שק' תעלה על זה ,
    הבטחתי לה שזה הסוד שלנו,ושאני תומכת בה.
    למרות שמספר פעמים אמרתי לה ללכת לפסיכולוג,היא אמרה שהיא ביקשה מאמא שלה והיא לא הסכימה (כנראה לא מודעת לבעיות)
    ק' אמרה לי שהיא מנסה לצאת מזה,למרות שהיא לא רוצה ושהיא לא יכולה,שהיא כבר ממש עמוק בפנים
    אגב,היא אמרה לי שהיא תשמח למות בשנתיים הקרובות:\ שהיא לא רוצה למות כמו כולם.. משהו כזה..
    אחרי השיחה של אתמול אני בטוחה שזו לא הצגה.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

קרן בן הגיא
    03/07/2011

שמחתי לקרוא שהצלחת לשוחח איתה גלויות.
    אני רוצה להדגיש שאם את מבינה ממנה שהיא חושבת על התאבדות - גשי ושתפי יועצת, מורה או הורה. אל תשארי עם המידע בתוכך - במקרה שכזה את לא עוזרת לה לחיות יותר טוב ואת לא חברה טובה.
    אשמח להמשיך ולשמוע
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניתי ליועצת

מישהי
    06/07/2011

אני ושתי חברות שלי פנינו ליועצת של בית הספר,קבענו איתה פגישה..
    האמת שהיתי מעדיפה ללכת לבד אבל הן חשבו על הרעיון ויזמו,בעקרון אני יודעת ממש הכל על ק' והן רק חלקים מתוך הכל.. אז מקווה שיהיה בסדר

ושוב-תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניתי ליועצת - תגובה

קרן בן הגיא
    10/07/2011

יופי - אני חושבת שפעלתן נכון כדי לשמור על חברתכן ולהגן עליה.
    לא חייבים לספר הכל, מספיק להפנות את תשומת לב היועצת אל אותה נערה והיא כבר תמשיך משם
    שיהיה בהצלחה בהמשך
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

הודיה
    03/04/2016

מה קורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לצאת מזה

בתשלושים
    04/07/2016

היי
    זה יופי שפנית ליועצת. לדעתי חברה שלך צריכה תמיכה וטיפול בהקדם. בני נוער פעמים רבות עושים דברים שעלולים לפגוע בעצמם מסיבות שונות, ולפעמים התוצאה יכולה להיות הרסנית.
    את נשמעת חברה אמיתית.
    רציתי לשתף אותך בזה שאני מכירה בחורה שהיתה חותכת את עצמה בגיל ההתבגרות.. לא מזמן פגשתי אותה והתברר שטיפלה בעצמה בעזרת טיפול פסיכולוגי. היום היא בריאה.

אז אפשר לצאת מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשתי השאלות

אנונימית
    04/08/2016

היי
    קודם כל אני חושבת שכדי בדחיפות לפנות למישהו מבוגר אולי ההורים שלה או אפילו שלך אבל בכל אופן מישהו מוסמך שיוכל באמת לעזור לה. אומנם את חברה שלה אבל בכל זאת את בכיתה ט׳ ויש כמות מסוימת של עזרה שילדה בגילך יכולה להעניק ולכן חשוב שגם ההורים שלה ואנשים שסביבה יוכלו להעניק לה את העזרה שהיא זקוקה לה. זה גם יועיל לשתיכן שיהיה מישהו מבוגר ואחראי שיודע על הסיפור הזה ויוכל לנהל את המצב הזה בצורה היעילה ביותר. כמובן, שבתור חברה אני חושבת שזה חשוב שגם את תשארי שם תתמכי תעזרי לה במה שאת יכולה, להראות לה שאת שם בשבילה וכו׳. אני חושבת שרצוי לערב בן אדם מבוגר זהו עסק רציני ולא משהו שאת ובעיקר לא היא צריכות להתמודד איתו לבד. אני ממליצה שבדחיפות לערב גורם מבוגר/מוסמך כי ככל שהיא תמשיך לעשות את זה כך היא תגרום לעצמה נזק גדול יותר.
    דבר שני אם באמת מדובר באיזשהו ניסיון שלה לחכות מצב קיצוני של בן אדם אחר אני חושבת ששווה לדבר איתה על זה ועל העובדה שדברים כאלה לא עושים. הייתי אפילו שוקלת לקחת אותה לייעוץ מסוים בנסיון להבין למה דברים הלכו כל כך רחוק והכל מתוך כוונה לחכות מישהי אחרת.
    עם זאת לא צריך לקפוץ מהר למסקנות. אל תקחי את העניין הזה שהיא מחכה מישהי אחרת כמובן מאליו, גם אם יש דומי בין שתי החברות והאופן שבו הן פוגעות בעצמן יכול להיות שהחברה ש״מחכה״ את החברה מהפייסבוק לא באמת ״מחכה״ מישהי אחרת אלא באמת עוברת משהו מאוד קשה.
    אני חושבת שבין כך או כך יש לערב בן אדם מבוגר/מישהו אחראי ולקחת אותה לייעוץ כלשהו שבו תוכל לדבר על מה שכואב לה, להסביר מה קשה וכו׳

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה