מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין לי כמעט חברים בן 15קוסטה18/05/2011
שלום קוראים לי קוסטה, אין לי הרבה חברים. מקסימום איזה 5. כל אחד מהם מסתובב עם אנשים אחרים ויוצא שאין לי עם מי לצאת כי הם כל הזמן עם חברים שלהם. כשאני שואל אם אפשר להצטרף בדרך ככל הם ממציאים תירוצים כמו בסוף אנחנו לא יוצאים, חברים שלי לא יסכימו או שהם נוסעים לעיר אחרת. כשהיה לי עם מי לצאת בכיתה ז' ככה ההורים שלי לא נתנו לי ועכשיו הם לפעמים נותנים וגם ככה הייתי יוצא אם לא היו מרשים לי. גמרתי בזה שאני יושב הרבה זמן מול המחשב וההורים שלי חופרים לי שאני לא יוצא. דברתי פעם עם אחד מהחברים שלי על זה והוא אמר לי שאין מה לעשות ואני צריך להתחיל לצאת-אבל אין לי איך.
יש לי גם בעיה עם להתחיל אם בנות אבל בשביל ההתחלה אני רוצה לפחות לצאת ולהנות.
לדוגמא כל החברים שלי מסתובבים באיזה לפחות 2-3 מדורות בלג בעומר ואני אפילו לא באחת.
אני ממש מיואש ואני לא מחפש אנשים שינחמו אותי אלה אני מחפש פתרון לבעיה!!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי כמעט חברים בן 15 - תגובה
שי ציון21/05/2011קוסטה שלום, תחושת בדידות היא מהתחושות הקשות ביותר ונדמה שמזה זמן אתה חווה בדידות ומחסור בחברות קרובה. בתוך כך, נשמע כי יש לך יכולת מרשימה להביט על המתרחש ולהיאבק על שינוי משמעותי בתחושות אותן תיארת. מדבריך נשמע רצון עז בחברות קרובה מצד אחד ומנגד, תמיד יש מישהו אחר אותו יעדיפו חברייך. כך, נוצר מצב שבו גם עם אלו הקרובים לך אינך מרגיש רצוי כפי שאתה מעוניין להרגיש. יתכן ולמצב זה קשר לפער בין אלו שאתה מעוניין שיהיו חברייך לבין אלו שיכולים להיות חברייך. כלומר, ייתכן ואתה מתקרב לנערים שככל הנראה תחוש דחוי על ידם בעוד שעם אחרים שאתם יכולת לפתח קשרים אינך מעוניין לעשות זאת. כך, אתה נותר לבד.
ייתכן ואחד הדברים שתוכל לעשות, הוא להשתמש במחשב ככלי חברתי, דרך מציאת אנשים עימם יש לך תחומים משותפים ואולי אף קשיים משותפים. כיום האינטרנט מאפשר ליצור חברויות גם כאשר קשה לרכוש אותן בדרכים אחרות. כמובן, ששיחה עם דמות בוגרת כמו יועצת בית הספר תוכל להאיר לך נקודות בעצמך שלא הבחנת בהן עד כה ויסייעו לך.
אתה מוזמן להמשיך ולהגיב בפורום.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרותאלונה17/05/2011
שלום.
נוכחתי לדעת שלביתי, בת 17 כסף.
כ300 שח.
שאלתי אותה מהיכן הכסף.
אמרה שהכסף של החבר שלה.
אני יודעת ששיקרה.
באופן כללי אין בעייה ואני נותנת לה במידה סבירה את צרכיה.
מוטרדת. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות - תגובה
קרן בן הגיא17/05/2011שלום,
את מספרת כי מצאת לביתך כסף, אך לא מציינת באילו נסיבות מצאת את הכסף, איך הגיבה ביתך לנוכח העובדה שאולי חיפשת בחפציה, וכיצד את משוכנעת ששיקרה.
מעניין אותי לשמוע מאין את חושבת שהגיע הכסף לידיה?
אשמח אם תכתבי יותר ואוכל להגיב לדברייך
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנותעודד15/05/2011
אני בן 17, אין לי הרבה חברים... רק חבר אחד טוב.
מאוד קשה לי להיפתח לאנשים
אני מרגיש קפוא שאני צריך לדבר מול כמה ביחד
אני בקושי יוצא מהבית
אני לא יודע איך יוצאים מזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה את קבוצת רקפת לנוער ביישן
רקפת04/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישנות - תגובה
שי ציון16/05/2011עודד הי, מהתיאור הקצר בפנייה קשה להבין את טיב הקושי ממנו אתה סובל. אודה לך, אם תרחיב במעט על קשייך ואתייחס בהרחבה. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרא מעט על הנושא חרדה חברתית
יואב14/06/2011ממה שאתה מתאר הייתי קורא קצת על הנושא. יש המון אינפורמציה ברשת על דרכי התמודדות. כמובן רק פסיכולוג יכול לאבחן.
ישנן קבוצות תמיכה באינטרנט בנושא (גם בעברית) - אתה לא לבד
ויש גם קבוצת נוער להתמודדות עם ביישנות וחרדה חברתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בא לי להעלם מעולם האכזר הזה !אנונימית04/05/2011
נמאס לי לחיות!בא לי כבר להעלם מהעולם הזה!אבא שלי...אבא שלי הורס לי את החיים!!מכל שטות קטנה הוא כועס עלי צועק עלי ואפילו זורק עליי דברים-פעם את הנעל שלו בחוזקה,פעם קופסא עם טושים בחוזקה וכל פעם משהו אחר...-הוא מכנה אותי בשמות גנאי כמו:סתומה, מטומטמת, טיפשה הוא כל הזמן אומר לי שנשבר לו כבר ממני ואני מאוד מפחדת לענות לו ..יש מלא פעמים שאני עונה לו והוא ממש ממש מתעצבן ורודף אחרי ומנסה להרביץ לי...פעם אחת הוא אמר לי שהוא שונא אותי! ושאני יהרוס את כל המשפחה! ולמה אני קיימת בכלל ...ועוד מלא דברים מעליבים...תמיד אני אומרת שאני לא ידבר איתו אבל תמיד אחרי כמה ימים אני חוזרת לדבר איתו וחוזרת להעלב מחדש,להיפגע מחדש...נמאס לי מזה כבר!בא לי למות וזהו!תמיד הייתי אוכלת כמויות קטנות של אוכל..אבל השנה?אחרי כל מה שהוא אומר לי התחלתי לא לאכול בכלל ירדתי במשקל..(תמיד הייתי מוגדרת כתת משקל-עכשיו אני מוגדרת כאנורקסית..)אני לא מוכנה לאכול. אני אוטוטו אמורה להתאשפז בבית חולים בת"א בתל השומר אני חושבת שהמרחק רק יעשה לי טוב..אבל נמאס לי כבר באלי להגיע לשמה!מצב אחד אני רוצה אבל מצד שני לא בגלל החברות שלי אני לא רוצה ובגלל אבא שלי כן. נמאס לי מהמשפחה הזאת כולם מעליבים אותי..פוגעים בי..אחותי הגדולה,אחי הגדול,אבא שלי,לפעמים אמא שלי,סבתא שלי משני הצדדים,סבא שלי משני הצדדים,הדודים שלי משני הצדדים.נמאס לי כבר!לא נשאר לי למה לחיות!רק בשביל החברות ...אני כבר לא מסוגלת נפשית ופיזית..בא לי לישון ולא להתעורר לעולם!התחלתי לעשות פעילות גופנית כי הדופק שלי איטי מידי והלחץ דם שלי נמוך ( 110/60)וחשבתי שאולי עם אני יעשה פעילות גופנית אני יקבל אתקף לב כמו אחת מהשחקניות האהובות עלי שנפטרה מאנורקסיה מאתקף לב..(היא עשתה פעילות גופנית) בבקשה נמאס לי מהחיים האלה! אני צריכה עזרה דחוף!אין לי בשביל מה לחיות יותר!אין מי שיעודד אותי...(אף אחת מהחברות לא יודעת מזה - ולא תדע בחיים מזה)בבקשה תעזרו לי!לפני שעה אבא שלי חזר מהעבודה והיו כלים בכיור הוא אמר לאחי או לי לנקות וכרגיל אחי מתעצבן(ויש לנו 3 כלבים בבית)אז אבא שלי אמר שאחד ידיח כלים ושאחד ינקה את הקקי שלהם..אז אחי ישר הלך לנקות את הקקי כשאני רציתי(הוא תמיד לוקח את הדברים הקלים ומשאיר לי את הקשים ולהתמודד עם העלבות והכעסים של אבא שלי)אמרתי לאבא שלי שאני לא מוכנה לשתוף את הכלים כי לא הייתי כל היום בבית וזה הכלים של אחי!הוא התעצבן עלי ואמר לי שאני ינקה עכשיו אמרתי לו שאני לא רוצה!והמשכתי להגיד דברים..והוא לקח קופסא מלאה בדברים ובא לזרוק עלי עם תנופה ואני רצתי מהר לחדר הוא בא אחרי ואמרתי לו דיי תעזוב איתי!התחלתי לבכות.ואחי הסתכל מהצד וחייך!הסתכלתי עליו ורציתי למות! אבא שלי אמר לי תנקי מיד את הכלים או שאני לא יודע מה אני יעשה לך ! אמרתי לו אז תזוז (פחדתי שהוא יביא לי מכות) אחרי שהוא זז שטפתי עם בכי והוא עמד לידי והסתכל הרגשתי מושפלת כ"כ! בבקשה תעזרו לי אני מתחננת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בא לי להעלם מעולם האכזר הזה ! - תגובה
קרן בן הגיא05/05/2011הי אנונימית,
את מתארת מציאות חיים מאוד קשה שבה את גרה. את סופגת אלימות פיסית ומילולית שאכן גורמת לחוויה של עלבון, השפלה, בושה וכאב פנימי רב.
את מתארת משפחה שלמה, ובמיוחד אביך שמתנהגים באופן אלים ופוגע - אני מצטערת לשמוע שבתוך המשפחה לא הצלחת למצוא דמות שתוכל להיות לך למפלט. יכול להיות שבמשך הזמן תוכלו את ואחיך להיות מאוגדים ושותפים בתחושות הדומות שאתם חווים.
עולה מתוך דברייך שהאנורקסיה היא תוצר של המצוקה שלך, של מה שקורה בבית. אך נשמע שאת משתמשת בה גם כדרך לקרוא לעזרה ולספר על מצוקתך.
אני שמחה לשמוע שאת עומדת להתאשפז- מחלקה להפרעות אכילה מעין זו תהווה עבורך מסגרת מגנה, טיפולית ומגדלת, שבה תוכלי לשתף בחוויות הקשות החיצוניות והפנימיות, ברצון למות. ויתכן כי צוות הטיפול במחלקה יוכל גם לעזור לאביך ולמשפחתך לראות כי ההתנהגות הרודנית והאלימה אינה מטיבה איתך ועם אחיך.
אני מקווה שתוכלי ללמוד עוד על השימוש שאת עושה באנורקסיה ובאוכל ושתלמדי למצוא דרכים נוספות לדבר את כאבך. וכך גם אולי תמצאי את הסיבות בגללן כדאי לך לחיות ולאכול.
בהצלחה! קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לחטיבת בינייםאמא מודאגת03/05/2011
בני צריך בשנה הבאה לעבור לחטיבת ביניים ישנם מספר ילדים שביסודי מציקים לו לאורך כל השנים שהיה ביסודי לסרוגין .
מציקים לו מטפלים בהם וחוזר חלילה כעת נותרו חודשיים ובני לא רוצה לגשת למורה כי נימעס לו מהטיפול שלה שלא ממש עוזר אבל השאלה שלי היא מה עושים בכדי שהילדים המציקים לא יהיו איתו בשנה הבאה בחטיבה ממי ניתן לבקש והאם יתייחסו לבקשתי כי בדרך כלל שואלים עם אילו ילדים הילד רוצה להיות בכיתה לא אם אילו ילדים הוא לא רוצה. תודה רבה מראש אמא מודאגת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לחטיבת ביניים - תגובה
שי ציון04/05/2011לאמא המודאגת, המצב אותו את מתארת מצער בשל הכאב של בנך ובשל חוסר האונים שאת מתארת בנוגע ליכולת לשנות את מצבו של בנך בכיתה.
לצערי איני בקיא די בחלקים הפרוצדורלים במקרה של בנך ואולי רצוי שתפני לפסיכולוג חינוכי או לעובדת חינוך בעירייה שיסייעו לך. זאת, בשל היכרותם הטובה יותר עם מערכת החינוך.
יחד עם זאת, להבנתי, יש ביכולתך להיאבק על האפשרות לבחור לבנך כיתה בה יתאפשר להקל על מצוקתו המתמשכת. לשם כך אל תחששי לפנות לכל גורם רלוונטי דוגמת רכזת שכבה, יועצת בית הספר, מנהלת ואף גורמים בעירייה. במצבים אלו, לעיתים, מעשים נחושים יוצרים שינוי.
כיוון אחר הוא ללכת עם בנך לפסיכולוג שיעריך את מצוקתו ויעלה הערכה זו על הכתב. על פי רוב, באם הכותב הוא איש מקצוע מוסמך יש לדבריו התייחסות במערכת החינוך.
כמו כן, במידה ותיפני לאיש מקצוע הוא אף יוכל לסייע לך להבין יותר טוב את הסיבות שבגללן בנך הפך מוקד להצקות ואולי באמצעות מספר פגישות לסייע לו לפתח דרכי התמודדות יעילות יותר שיסייעו לו בהתמודדויות דומות ואחרות שנכונו לו בהמשך הדרך. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום השואהחסוי02/05/2011
היום הזה גרם לי להיות בדיכאון.
כואב לי בעיקר על הילדים שנרצחו באכזריות ונקרעו ממשפחותיהם, ועל אותם ילדים קטנים ששרדו את המלחמה ונשארו בלי אף אחד בעולם ועם טראומות קשות לכל חייהם.
רע לי! אני רוצה לבכות.....
למה אלוהים המציא את הרוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום השואה - תגובה
קרן בן הגיא05/05/2011שלום חסוי,
הרבה יוכלו להזדהות עם התחושות הכל כך קשות שמעלה יום הזכרון לשואה. סיפורי הזוועות על ילדים קטנים שנרצחו והופרדו מהוריהם מעוררים הרבה כאב, הזדהות ואיתו מחשבה "מה היה קורה אילו אני הייתי שם..?".
אני חושבת שלפגוש את הניצולים ששרדו ובכל זאת הצליחו, לפחות רובם, להמשיך את חייהם, להקים משפחות, לחיות, לשמוח - מלמדת אותנו על הכוחות הטמונים באדם, המאפשרים לו להתאושש מטראומות ככ חריפות.
אני רוצה להוסיף כי השואה היא אכן תופעה היסטורית קיצונית וייחודית של התפרצות שגעון ורוע. אך בחיי היום-יום שלנו, אנו נתקלים בסיטואציות רבות של גזענות, שנאה, ורוע בין בני אדם - למשל אל מול העלייה האתיופית או העלייה מחבר העמים, או מול כל מי שאנו רואים כשונה מאיתנו..
הניצולים משאירים ביידנו את המצווה להמשיך ולספר את סיפורם כדי שאירועים שכאלה לא יקרו שוב.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההורים גילו שאני מעשנתמאיה30/04/2011
ההורים שלי גילו שאני מעשנת ולקחו את זה ממש קשה.(אני בת 18) אני מרגישה שהם מאכוזבים ממני מאוד, אחרי שהם גילו הם בקושי הצליחו לדבר איתי או להסתכל עליי. אחרי שהם צעקו עליי הם נכנסו להלם. אני לא מבינה למה הם לוקחים את זה בצורה כזאת, זה לא שלקחתי סמים! זה רק סיגריות. ואני גם לא מעשנת כל כך הרבה.
בקיצור מה שרציתי לבקש זה מה אני יכולה לעשות כדי להרגיע אותם (חוץ מלהפסיק, כי אני לא אפסיק לעשן) ומה אפשר לעשות עם ההרגשה הזאת שאיכזבתי אותם. אני מרגישה שהם לא סומכים עליי יותר ופוחדת שהם יתחילו להשתלט לי יותר על החיים או שיתחילו לעשות דברים כמו לחטט לי בחדר ובדברים האישיים. הם בטוחים שבגלל שהסתרתי את זה אז אני מסתירה עוד דברים למרות שאני לא. תעזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים גילו שאני מעשנת - תגובה
קרן בן הגיא01/05/2011הי מישהי,
מאוד קשה לספוג ולקבל כעס ובעיקר אכזבה של הורים. אני נוטה להאמין כי הורייך מאוד דואגים לך, שכן עישון סיגריות, אמנם אינו סמים ומותר עפ"י החוק, אך הוא הרגל ממכר ומסכן את בריאותנו - את זה את הרי בוודאי יודעת בעצמך. אני מעריכה שבתוך הכעס והאכזבה היו גם הרבה דאגה לך ולבריאותך, ונלווה לכך גם קושי לקבל את העובדה שאת בגיל בו את מחליטה בעבור עצמך ללא "קבלת רשות" ואפילו התייעצות עם הורייך. כמו שבוודאי את מבחינה, זהו גיל שבו את מתחילה לבנות את חייך באופן נפרד מההורים, ומרגע לרגע התמודדות זו תהפוך להיות יותר ויותר מרכזית ונוכחת במציאות חייכם. להורים לא קל לקבל כי ילדיהם בוחרים לחיות את חייהם באופנים שונים ממה שהם בחרו בעצמם. חוסר התאמות שכאלה יכולות ליצור חיכוכים וכעסים בין ההורים למתבגרים/בוגרים צעירים.
האם את חושבת שתוכלי לשוחח איתם, להסביר להם את הסיבות לבחירתך בעישון סיגריות, לתאר להם את התחושות שאת מתארת- של שבירת האמון בניכם, לנסות לדבר על העצמאות הנרכשת בקבלת ההחלטות.
אני מאחלת לך בהצלחה. זהו חלק מתהליך ההתבגרות שאינו פשוט, אך אם תצליחו, את וההורים, לעבור אותו יחד תוך שיחה והבנה, זוהי ערובה לקשר טוב ובריא בעתיד. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותאני29/04/2011
מאז ומתמיד לא הרגשתי אהודה ,
נוטים לומר עליי שאני מאוד חברותית אבל תמיד מרגישה בצד...
מבחנתי יש לי 2 חברים באמת טובים,שאחת מהם בחו"ל עכשיו
וחבר שהוא חבר אמיתי,אבל יש לו חברה והוא עסוק בעניניו...
בשנתיים האחרונות הייתה לי אהבה גדולה, אבל היא גם באה ממקום של
להרגיש ביחד,מהחוסר ביטחון הזה,אז הציק לי שהוא לא איתי כמו שהייתי רוצה
מבחינת זמן ,ובכל מיני אירועים שנהנתי שיש לי אותו כשותף לעשות אותם...
אני בחורה די עצמאית, אני לומדת,עובדת ,עוסקת הרבה בספורט,שומרת על קשרים משפחתיים ,קוראת הרבה ,ולפעמים אפילו אין זמן לפתח תחביבים אחרים...
אבל מאוד מציק ומפריע לי הנושא החברתי..
כעת כשחברתי הטובה בחו"ל והחבר הטוב עסוק
כן יש 2-5 חברות וידידים אחרים, אבל חלקם לא באותו הראש שלי
מבחינת מה לעשות ביחד, חלקם לא יוזמים איתי או שכשאני יוזמת נראה
שהם מעדיפים או עסוקים בדברים עם אנשים אחריפ ואין אפשרות להצתרף אליהם
וחלקם הקשר רופף למדי ובעיקר התבסס על הדברים שניתן לעשות יחדיו אבל מבחינה אישית הם אכזבו אותי אז מוותרת על הקשרים
כן הכרתי חברה טובה חדשה מהלימודים אבל גם לה יש את ענייניה ...
אני לא יודעת איכן להכיר חברים חדשים ,וכן ניסיתי ויזמתי דברים שאני אוהבת עם חבריי ,אבל זה לא תמיד הולך... מרגישה לבד
ולא "מחוזרת" מצד חבריי ,שלא אכפת להם אם הם איתי או לא ...
ומציק לי מאוד יום העצמאות שאני מאוד רוצה לצאת ולהיות בעיר וכו'
וההרגשה המעיקה שאין עם מי ....
וגם בחיי היום-יום יש את המועקה הזו בעיקר ערבי שישי,אבל יוםהעצמאות עוד יותר שם על זה דגש, כמו אנשים בלי משפחה בפסח מרגיש לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות - תגובה
שי ציון02/05/2011היי, לא ציינת את גילך, אך מהתיאור אני משער שאת בגילאי העשרים (אם לאו אודה לך אם תגיבי ותתקני אותי). אתחיל מהסוף, נשמע כי את מכירה את המצב הנפשי בו את נתונה מזה שנים ואולי התסכול נובע מכך שעל אף הזמן שחלף, תחושת הבדידות והרצון שלך לחוות קשרים בהם מידת הקירבה היא כפי שאת מעוניינת, אינה משתנה. על כן, אני מאמין שעל מנת ליצור שינוי משמעותי עלייך לפנות לטיפול, שבו תבררי כיצד החוויה הנפשית המתמשכת היא של חוסר קירבה וחשש מפני אובדן האחר. תחושת הבטן שלי היא שעצה זו אינה זרה לך ואולי אף התנסת בה. יחד עם זאת, אני מרגיש שכל הסבר שאנסה לתת לא יגע ביסודות העמוקים של חווית הלבד אותה את מתארת, ומאידך לא יחולל שינוי משמעותי. את מוזמנת להמשיך ולהגיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני02/05/2011תודה על התגובה,
כן כנראה שזו בעיה נפשית של בדידות,אך יש פעמים שיותר מפריע
לי העניין הקונקרטי של לבד חברתי, שאין עם מי להתראות ולבלות
וכמו שציינתי כן הכרתי חברה בלימודים ועוד 2 ידידות טובות שאולי ניתן
לפתח איתן קשרים ,מבחינה נפשית שתיהן מאוד אוהבות ותומכות בי ,(על-אף הקושי שלי
לנצל זאת, אני עוברת משברים והן אומרות תתקשרי תמיד כשאת רוצה וצריכה,אני אומרת להן שיש לי בעיה עם הנושא של באמת כשאני מרגישה רע להרים את הטלםון...)
והן גם יזמו איתי ודיברנו על להפגש ...
אבל עדין מעגל המכרים שלי מאוד מצומצם ,איך מרחיבים אותו
אני כן מנסה להעמיק אותו בפגישות תכופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 16-מעדיפה חברות על לימודיםגפן.26/04/2011
היי
אני בבעייה גדולה וחשובה בחיים שלי.
אני בת 16 עם הפרעת קשב שמציקה לי מאד (אני בלגניסטית דוחה כל דבר שאפשר, שוכחת ללמוד למבחנים .....)
אבל השאלה שלי היא כזאת:) עם כל החולשות שלי אני רוצה לעבור לבית ספר תיכון גדול ששם נמצאים כל החברים והחברות שלי לעומת התיכון שאני אמורה לעלות אליו שהוא נחשב לאחד הטובים והוא יחסית קטן אבל אין לי חברות טובות שם.
מה כדאי????אמא שלי משכנעת אותי להמשיך ללמוד באותו מקום ואני ממשששש לא רוצה.
מה אתם חושבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשהההההההה.
גפן.28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 16-מעדיפה חברות על לימודים - תגובה
שי ציון28/04/2011תחילה גפן אני שמח בשבילך שעם הפרעת קשב את מצליחה לממש את היכולות הלימודיות שלך, באופן שמאפשר לך לבחור ללמוד בבית ספר איכותי.
בשאלה שלך קיימים לכאורה שני קולות שאינם משתלבים זה בזה: קולה של אמך, שהוא קול יותר פרקטי עם הסתכלות על העתיד, ומשמעותו היא כי לימודים בבית ספר טוב יותר יקדמו אותך למקום טוב יותר בעתיד. למול זה יש את הקול שלך, שמבטא את ההווה ואת הרצון שלך להרגיש טוב בממד החברתי העכשווי וליהנות ממעגל חברים קרוב בבית הספר. נדמה כי קיים חשש שאם לא תלמדי עם חברותייך תרגישי עצמך בודדה ואולי גם החברות לא תשרוד את המרחק ביניכן.
אולי אם נסתכל על השאלה שלך מכיוונים נוספים יתאפשר לך ולאמך לקבל החלטה בה שתיכן תרגישו בנוח:
כיוון ראשון: האם נוח לך עם חברותייך והאם החברות איתן מספקת אותך, שכן ייתכן ובית ספר בו הן לא ילמדו יאפשר לך לרכוש חברות נוספות ולחוש עצמך כחלק ממעגל חברתי רחב יותר.
כיוון שני: האם את מתקשה לרכוש חברות חדשות? במידה וכך הדבר המרחק מחברותייך והחשש שהחברות עמן תפגע עלולה להותיר אותך בתחושת בדידות. לעומת זאת, אם את רוכשת בקלות חברות קיים סיכוי גבוה שכך גם יהיה באם תמשיכי בבית הספר בו את לומדת.
כיוון שלישי: יש קשר בין היכולת שלך להרגיש בנוח עם התלמידים שמסביבך לבין ההישגים הלימודיים. כלומר, במידה ותרגישי טוב חברתית בבית הספר יש בכך לאפשר לך להפנות אנרגיה ללימודים ולהפך.
כיוון ארבע: האם את מרגישה שעל פי רוב עצותיה של אמך מועילות לך, שכן אם כך ייתכן שכפי שהיה בעבר גם עצה זו תפעל לטובת לבסוף.
לצערי גפן, אין לי תשובה ברורה לשאלת אך אני תקווה שהכיוונים שהזכרתי יאפשרו לך ולאמך להגיע להחלטה הנכונה יותר עבורך.את מוזמנת להמשיך ולהגיב בפורום.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם כתבתי פה יחסית די הרבהחסוייה26/04/2011
היי אני יודעת שלא כתבתי פה הרבה זמן. פשוט לא יכלתי עוד לסחוב. הייתי צריכה זמן כדי לנסות להרים את עצמי למרות שזה לא הצליח ורק נפל והמקום היווה לי טריגר ענקי. אני מצטערת שאני נופלת עליכן עכשיו אבל אני יודעת שזה המקום שיבין אותי וייתן לי את האוזן קשבת שאני צריכה.
ניסיתי להתחבר לחברות שלי בחזרה ולא הצלחתי וחברה שלי מהכיתה הבינה שיש מישהו שדלוק עליי והיא סידרה ביננו וכאב לי הלב על אותו ילד אני לא מסוגלת להיפרד ממנו בגלל שלפני שנתיים הוא איבד את סבא רבא שלו וחודשיים אחרי זה את אבא שלו ואז אחיו נכנס לכלא ואז סבתו נפטרה ואחותו נסעה לאיזשהו חור בברזיל מסוממת ועכשיו לפני שבוע הוא איבד עוד סבא אני מרגישה כ'כ רע איתו, כל נשיקה איתו כל מגע שלו כל רגע שהוא שלנו ושהוא בקירבתי עושה בי גועל ורע על הנשמה. אני לא מסוגלת להיפרד ממנו, אני ככ מרחמת עליו שאני לא מסוגלת, הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי שהוא לא יכול בלעדיי. אני בכלל לא מבינה הוא הצליח למצוא משהו בי אני כ'כ מגעילה את עצמי ולא מצליחה למצוא שלווה נפשית אני לא יכולה שלא להיות רחמנית כלפיו כי אני מקווה שגם זה יכפר על מה שעשיתי למרות שאני יודעת שההרגשה של הרוצחת לא תיעלם אף פעם.
אני יודעת שפה תיהיה לי אוזן קשבת ושפה תיהיה לי קצת תמיכה.
תודה על המקום וסליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם כתבתי פה יחסית די הרבה - תגובה
קרן בן הגיא26/04/2011שלום חסויה,
ממה שכתבת ניתן לראות שאת מוצפת בהרבה רגשות והתלבטויות ולכן טוב שאת מוצאת בפורום מקום שבו ניתן לשתף ודרך כך לחוש הקלה. אך יחד עם זאת חסרים לי מעט פרטים (שאולי הנחת שאדע אותם) על מנת להתייחס באופן רציני ומעמיק לדברייך: מהו גילך? "רוצחת"?- למה התכוונת?, על מה את רוצה לכפר?
מתוך מה שכתבת אני למדה כי יש בך רגישות ויכולת אמפטיה לזולת וגם יכולת להעניק תמיכה במצבים קשים כמו שחברך נקלע אליהם. וכנראה בין היתר אלו הדברים שהוא "מוצא בך" ונאחז בהם. אני נוטה להעריך כי גם את נאחזת בו ולא רק כיון שאת מרחמת עליו, אלא אולי גם כמו שכתבת את מצפה כי דרך היחסים איתו יעשה לך תיקון פנימי למשהו (עליו לא פירטת) ותוכלי להיפטר מתחושותייך הקשות. אך למיטב הבנתי המקצועית, כדי להגיע לשלווה ושקט פנימיים יש צורך בדיאלוג פנימי, רצוי בליווי איש מקצוע, על מנת לברר את הקולות בתוכך שמושכים אותך לשנאה וגועל לעצמך. אני ממליצה לך על מפגשים עם איש מקצוע על מנת להקל על תחושתך. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מבולבלת
חסוייה26/04/2011קשה לי מאוד להודות בזה אבל אחרי התקיפה נכנסתי להיריון ועשיתי הפלה.
אני יודעת שזה היה הדבר הכי נכון לעשות ועדיין יש לי תחושה שאני רוצחת, ההרגשה הזאת לא תעבור ותא תעזוב אף פעם ואולי החבר שלי הוא דרך לכפר.
אני בת 14 בסהכ וקשה לי מאוד, אני לבד בלי תמיכה ובלי עזרה מאף אחד.
אני מגעילה את עצמי ואני מבולבלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מבולבלת - תגובה
קרן בן הגיא27/04/2011שלום חסויה,
עברת תקיפה ואונס, נכנסת להריון והחלטת על הפלה - אלו חוויות קשות מאוד וטעונות לכל אישה ובמיוחד בגילך הצעיר כל כך. מתוך דברייך אני למדה שדרך החבר שלך את מוצאת סוג של נחמה וחיבור אישי עם מישהו שמעריך אותך ורואה בך משהו שאולי אפילו את לא מצליחה לראות עדיין.
אך יחד עם זאת, אני חושבת שאם תרצי בעתיד לקיים מערכות יחסים בוגרות, עם אפשרות לקשר של אמון, בטחון וגם יכולת להנות מקירבה פיסית, אני חושבת שחשוב שיהיה לך מרחב לעבד את הטראומות שעברת, להסתכל עליהן מזוויות נוספות ולנסות לסלוח לעצמך מבפנים - אני רוצה להציע לך לפנות לאיש מקצוע (עו"ס בקהילה, יועצת בית הספר, או פסיכותרפיסט פרטי) כדי שיעזור לך במלאכה הקשה הזו, אך האפשרית!
חזקי ואימצי. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריכה קצת לפרוק
חסוייה27/04/2011אני במצב מאוד קשה, נפשית, אני לא מסוגלת להיות איתו אבל אני לא רוצה להכאיבס לו ןלפגוע בו אני לא מבינה בכלל מה הוא אוהב אותי, אני מפחדת מהמגע שלו כי אני פוחדת שהוא יעשה לי את זה ויהיה כמוהו, קשה לי להיות במצב איתו לבד ואני יודעת שזה ימשיך להיות גם בעתיד אני לא מסוגלת לסחוב את זה יותר
אני מרגישה כמו פרוצה, זונה שכולם רוצים לעשות את זה איתה, הגעתי לתת משקל ואמא שלי אפילו לא שמה לב
אני במצב נפשי קשה מאוד ואין לי אפ אחד שמבין אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריכה קצת לפרוק - תגובה
קרן בן הגיא28/04/2011חסויה יקרה,
אני שומעת את מצוקתך ובדידותך, ואני חושבת שזה חשוב שאת מוצאת בפורום מפלט מכך. אך יחד עם זאת, אני לא חושבת שזה יכול להחליף פנייה לקבלת עזרה רציפה, קרובה ונוכחת יותר בחייך. בתגובותיי הקודמות ציינתי בפנייך אפשרויות טובות לקבלת עזרה ואני ממליצה לך שוב לפנות.
שיהיה בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנועה23/04/2011
אני בת 14 וחצי וכבר כמה שנים שעובר עליי משהו מוזר , תמיד בכי וכל מיני רגשות מגעילים כאלה , בד"כ הפסקתי לבכות כי פשוט מאוד הייתי לוקחת סכין או כל דבר חד וחותכת את עצמי [ידיים רגליים בטן גב הכל קיצר ] הרבה מחשבות טורדניות על למות ולמת . בחצי שנה האחרונה , התחילו לי גם סחרחורות כל פעם שמשהו רע קורה סביבי , אני חייבת לשכב כי הראש מסתובב ואני רואה מטושטש אם זה משהו באמת גרוע אז רוב הפעמים קשה לי לנשום ואני בוכה הרבה , מאוד .
לפני כחודשיים שוב היה לי את אחד מהתקפי הבכי הנוראיים האלו , אז חתכתי את עצמי ברגל , אבל פעם ראשונה שזה לא עזר והמשכתי לבכות , עד שניכנסתי לממש היסטריה והתחילתי לדפוק את היד באבן ובסוף שברתי אותה [ בכוונה ] אמרתי שנפלתי ושנה שעברה רציתי להיתאבד עם גלולות שינה אבל לא הצלחתי כי אחד הידידים שלי הלשין עליי ואז שיקרתי לכולם שזה לא נכון , כי הוא התקשר בעילום שם . אני ממש מפחדת לספר על זה להורים שלי או לכל מבוגר אחר ולכן אני לא יכולה לפנות לאף אחד ולשום טיפול , מה לעשות ? כל מה שיגידו עליי אני יכולה לשקר , אני שולטת בהבעות שלי ובגוף שלי כ"כ טוב שאני יכולה לשקר בנוגע להכל , כמעט ואין לי מצפון , כי לא איכפת לי משום דבר שאני עושה כלפי הסביבה שלי חוץ משישה אנשים ...אז ככה שאני לא יודעת מה לעשות כי אני לא יכולה ללכת לאף טיפול אני לא מסוגלת להכריח את עצמי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
קרן בן הגיא23/04/2011הי נועה,
התיאור שלך של מה שאת עושה לעצמך הוא מאוד קשה. אני רק יכולה לתאר לעצמי את התחושות הפנימיות הנוראיות שאת סובלת מהן ושגורמות לך לרצות לחתוך את עצמך, להכאיב לעצמך כל כך וגם לרצות להתאבד.
הצלחת לגרום לי לדאוג לך ולחשוש לחייך היקרים.
לא סיפרת - מהם הדברים שגורמים לך לבכות? אלו "דברים רעים" קורים בסביבתך? מאיזה גיל הכל התחיל? מה קרה אז? יש לי הרבה שאלות ואני חשה כי יהיה ראוי להרחיב ולשמוע אותך לעומק, כדי לנסות ולהבין מהן ההתמודדויות הפנימיות והחיצוניות שאת נדרשת אליהן.
כמו שגם את זיהית - את זקוקה לעזרה! אני מבקשת שתפני לאחד משישה האנשים שציינת שהם קרובים אליך, או ליועצת בית הספר שבו את לומדת או לעובדת סוציאלית לנערות ביישוב בו את גרה ותשתפי. אם תפני ליועצת או לעו"ס, היא תוכל להפנות אותך לקבלת טיפול ללא ידיעת הורייך.
יש הרבה דרכים לעזור לנערה בגילך כדי שתוכלי להמשיך את חייך עם פחות סבל. אני מבקשת שתפני ולא תשארי לבדך עם הכאב הזה.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי ובא לי למותרותם17/04/2011
אני נערה בת 19 משרתת בצבא , יש לי אחות אוטיסטית שהיא במשפחה אומנת מאז שהיא בת שנתיים, היא קטנה ממני בשנה. אני לא סובלת אותה , אני מתנתקת מכל המשפחה שלי המורחבת בגללה, אני בחרתי מלפני שנה "להעלים" אותה מהחיים שלי , אך כל הזמן היא חוזרת לחיים שלי בלי רצוני, המשפחה שונאת אותי כי אני לא אוהבת אותה ואני לא רוצה אותה כחלק ממני. קשה לי איתה אני לא רוצה לקבל אותה אני לא רוצה אותה בחיים שלי אני מתביישת ממנ ילכל החברות אני אומרת שאני בת יחידה וכך אני מגדירה את עצמי, ההורים שלי מאהבה אלי החליטו לתמוך בהחלטה שלי והם לא מדברים איתי עליה בכלל, אבל כשיש חגים הדודים מזמינים אותנו אליהם וכועסים שאחנו לא באים(בגלל שאני לא רוצה לראות אותה)וממש שונאים אותי.
חוץ מזה חרא לי בצבא התפקיד שלי ממש מגעיל המפקדים שונאים אותי ואני לא מוצאת שם חברות טובות.
מה גם שהבחור שיצאתי איתו זרק אותי לטובת מישהי אחרת.
עליתי 20 קילו במשקל.
אני כל היום בוכה ואני ממש בדיכאון כל הזמן בא לי למותתתת
אני כב רלא יודעת מה לעשות
אני לא רוצה שאנשים ידעו(רק ההורים שלי יודעים) ניסיתי טפוללים למיניהים אבל אני לא דוגלת בזה
אני חייבתתתתת עצה
אני לאיכולה יותר להתמודד
נמאס לי כבררררררררררר!!!!!!!!!!!
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי ובא לי למות - תגובה
שי ציון20/04/2011רותם הי,
צר לי על הסבל שאת חווה בניסיון להתמודד עם מציאות מכאיבה שאף לא אחד מבני משפחתך ייחל לה. לעיתים כל אחד מאיתנו היה רוצה להתנתק מדברים שמפריעים לו, בוודאי ובוודאי נכות או אירוע מצער מהעבר. אך המצב אותו את מתארת ממחיש את המחיר הכרוך בניסיון לנתק חלק משמעותי ממך - אחות - ועד כמה ניסיון זה אינו אפשרי באמת. אני רק יכול לשער כמה כאב חווית לאורך השנים בשל ההתמודדות עם הידיעה שאחותך אוטיסטית וההשפעה של עובדה זו על משפחתך. הניסיון שאת עושה להתנתק מאחותך כמוהו כלנתק איבר חיוני מגופך ולכך יש מחיר כואב אותו את משלמת. עצתי לך, היא לפנות לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש (ייתכן שקב"ן היחידה בה את משרתת יכול לסייע לך בכך) ולהתחיל תהליך שונה מזה שעשית עד כה, שבו במקום להתנתק, יתאפשר לך להתחבר לרגשות המורכבים שקיימים בך ביחס לאחותך. אני מאמין שכעבור זמן, באמצעות הטיפול, יתאפשר לך להרגיש טוב יותר ביחס לאחותך ולעצמך. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי בבקשה
להלה07/06/2011היי ,אני חייבת להודות שאני מבינה את הכאב שלך,אך עם זאת...
אני מכירה ילדים אוטיסטים,אני למדתי איתם ביסודי,אחת החברות הטובות שלי הייתה בעלת אספרגר שזה אוטיזם בתפקוד גבוה (ז"א שהיא במצב טוב יחסית) וגם יש לי בת דודה עם PDD שזה גם כן,אוטיזם בתפקוד גבוה,אני מאוד קשורה לבת דודה שלי ונפגעתי בשם אחותך,תארי לך שהיו מתביישים בך... אוטיסטים הם לא מפגרים,הם מרגישים ויודעים,את לא היית נפגעת אם היו מכחישים את קיומך??
זאת א ח ו ת ך!!!! אחת שגדלת איתה ,יש לכן אותם הורים!
אני לא מבינה אותך,ברצינות,היה לך כל כך הרבה יותר קל עם היית מקבלת את עצמך כאחותה,תאמיני לי שהסביבה הייתה מבינה,ואם לא? הסביבה מטומטמת! ואז זה כבר משהו אחר.
מצטערת חמודה,אבל את צריכה להתבייש בעצמך,יותר מאשר שאת מתביישת באחותך.
כי היא משפחה,ואין מה לעשות עם זה ,חוץ מלהשלים עם זה.
בהצלחה בכל שאר הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אמון ולדעתי גם תקשורת...טליה10/04/2011
עד היום הייתי שפוטה של ההורים,מקשיבה רק להם.ורק בשנים האחרונות עשיתי מה שבאמת רציתי..
בכל מקרה, עברתי הרבה, היה עליי חרם בכיתה ו', שנאו אותי, שונאים אותי עד היום.. מעולם לא הייתה לי חברות אמת שהחזיקה מעמד זמן רב..
יש חבר ממש טוב, אבל לפני שנהיינו כאלה הוא היה מאוהב בי..
אבל כשאני יודעת שמעניקים לי אהבה מכל סוג, אני דואגת להחזיר.
בכל מקרה, היו לי בני זוג, חוויות, רציתי להתאבד פעם אחרי שהבנתי שההורים שלי שונאים אותי,אבל עצרתי את עצמי בזמן..
אני בנאדם שסופג הרבה ולוקח מאוד ללב, וזה באמת לא בשליטה שלי.. כמה שאני מנסה להיות קרת לב, אגואיסטית וכדומה, אני פשוט לא מצליחה וזה פוגע לי בהמון דברים. אני פועלת רק מהרגש,מה שאידיוטי,וגם זה לא בשליטתי, או לפחות אין לי כלים לשנות את זה..ובכל מקרה אני פשוט שונאת את מי שאני ואני כל כך רוצה להתחיל את החיים שלי מחדש, כי יש דברים שההורים שלי לא סולחים לי עליהם עד היום וזה מקרין על כל החיים שלי..
אני החייזר המוזר של הבית, אני לא הכי מתקשרת, אבל אני אוהבת ועוזרת ופועלת למען בני הבית והכל..אבל אין לי יחסים מדהימים עם האחים שלי וגם לא עם ההורים שלי..
השנה חל שיפור ביחסים עם אבא שלי אחרי שרבנו ריב עצום..
והרסתי את זה,עשיתי שטות קטנה,ניצלתי את היותי בת 18 כדי פעם אחת לשתות באמת ולא להתרברב סתם שאני שתיינית בשביל הקטע..
חזרתי שיכורה ותפסו אותי.בכלל לא נעים..
בכל מקרה מאז כולם נגדי.. כולם בטוחים שאני זונה ושאני עושה דברים רעים במסכה של טוב לב.
וזה לא נכון,ואני לא יודעת איך דווקא המשפחה שלי מכולם מסוגלת להיות בטוחה בזה.
מליון פעם התנצלתי,ניסיתי לשמור על קור רוח ולא להדרדר לויכוחים מיותרים...זה לא עזר...
היום הקפצתי את אחותי הגדולה ואיחרתי בחצי שעה כי הסתבכתי בלמצוא משהו שאחותי הקטנה ביקשה ממני לקנות לפני שאני מביאה את האחות הגדולה...והייתי עם החבר החדש שלי שאנחנו בקושי שבוע ביחד..
אז האחות הגדולה התפוצצה עליי כי איחרתי, וכמובן האשימה אותי שעשיתי "דברים" עם החבר, שאגב אין סיכוי כי אני הבנאדם הכי בתול ופחדן בעולם..
ובסך הכל היו לי כוונות טובות, ועכשיו היא תנצל את המצב ותלך להורים שלי שגם ככה לא סומכים עליי בשיט ואני כבר לא יודעת מה יהיה.
איך אני יכולה לחיות במקום שכל כך שונאים אותי בו?
איך יכול להיות שגם האמון בתוך המשפחה שלי איתי התערער ואני כבר מאבדת שליטה על הדבר הזה כשאני בסך הכל מנסה לעזור?
מה אני אמורה לעשות עכשיו? הרי הם בחיים לא יקשיבו לי ויאמינו לי.
ואני באמת ילדה טובה, יש לי ציונים 80+ בבגרויות ואני נגנית מצויינת אבל אחרי מה שהיה הם לא סומכים עליי, ובצדק, ובגלל זה הם יקשיבו לה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
טליה10/04/2011למרות זה שאני תלמידה טובה וילדה טובה הם יקשיבו לה כי הם לא סומכים עליי בכלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית אמון ולדעתי גם תקשורת... - תגובה
שי ציון12/04/2011טליה הי,
נדמה כי את עוברת תקופה מורכבת וכואבת ביחסים שלך עם משפחתך. כבר במשפט הראשון תיארת כיצד את מרגישה את עצמך כ"שפוטה" של הורייך. להבנתי, כאשר מרגישים "שפוטים" צוברים רגשות קשים כלפי מי ש"משפיט" אותך ובמוקדם או במאוחר המטען הרגשי הכואב יתפרץ. נדמה שגם אצלך את חווה את יחסייך עם הורייך כנעים מלהיות שפוטה שלהם לבין להתריס מולם. יחד עם זה, את מעוניינת להראות להם את הצדדים העדינים שבך כדי לזכות שוב באמונם אולם את לא מצליחה להשיב את האמון. מעבר לכך, את מאוד משתדלת להציג את צדדיך החיוביים, שבוודאי יש לך רבים כאלו, אך כל פעם נפלט לך דבר מה שמקלקל לעצמך את שהשגת במאמץ רב.
יש לי הרגשה שאת מתבוננת על העולם ככזה שבו לא ניתן לכפר על טעויות שנעשו ומרגישה שמכאן והלאה נגזר עלייך להיות "חייזר". אולי אם תנסי לשתף את הורייך ברגשות שלך ובשעובר עלייך תגלי שהורייך דואגים ואוהבים אותך, גם אם לעיתים מתקיים כעס ביניכם. ברור, שאת יכולה להפיק תועלת רבה משיחה עם איש מקצוע: יועצת בית ספר, פסיכולוג או דמות בוגרת שאת מעריכה ובוטחת בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי הם לא כאלה
טליה21/04/2011הם מאוד פרימיטיביים, הם לא מאמינים בשיתוף וחלוקה של רגשות. בכל פעם שניסיתי חטפתי ביקורת על כמה שאני פתטית ועלובה, ומסכנה, ושאני אתאבד כבר... הכל תלוי בחומרת המצב. אני לא מצליחה לשפר את המצב. עכשיו גם אבא שלי נגדי ואתמול יצאתי עם חברים בסביבות 10 בלילה ובאחת הוא התקשר וצעק עליי ודרש שאני אחזור הביתה וכל החברים שלי שמעו את זה מבלי להתכוון. הוא עשה לי בושות ובנוסף להכל כשהוא חזר מהעבודה היום הוא נזף בי כאילו לא יודעת מה עשיתי והסברתי לו שהוא מגזים ושחופש ושאני כבר בת 18 ודי נמאס לי. אימא שלי כמובן לא תמכה בי וזה עוד אחרי שעזרתי לה כל היום. בקיצור אני משתגעת ואני כבר לא יודעת מה לעשות. אני לא מצליחה לנהל חיי חברה תקינים כי הם לא מאפשרים לי וכבר קשה לי לגשת לשאול כי אני חוטפת על זה. ודי אני כבר רוצה לעזוב את הבת ולהתחיל חיים משלי. אני רוצה להתנתק מהם ולהוכיח לעצמי שהם טועים כי אפילו אני כבר מתחרפנת מזה. הדבר היחיד שמחזיק אותי בבית זו הבגרות שלי והעובדה שאני לא יכולה להתחיל לעבוד תוך כדי לימודים וכל זה... אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שאני יכול לתן טעויות הבעיה שאיתם זה בלתי אפשרי. זה ככה משאני בת 12 אימא שלי מבקרת אותי על הכל, אבא שלי שותק, ועכשיו גם הוא התחיל לדבר. אני לא יודעת מה לעשות, אני אוהבת אותם הם ההורים שלי והם לא כל הזמן כאלה. אבל כשזה מגיע לדברים שאני רוצה הם נכנסים לקטע הזה כל עוד מדובר במשהו שהוא לא בסדר מבחינתם או שהם לא רוצים. יש משהו שאני יכולה לעשות איתם שיסדר את זה או לפחות ירגיע את המצב עד שאני אצא מהבית הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי הם לא כאלה - תגובה
שי ציון25/04/2011טליה, קשה לחיות בבית בו ההרגשה היא שאת נתונה לביקורת מתמדת ושאין תקשורת חיובית עם הורייך. נדמה כי את מרגישה בודדה מאוד בתוך הבית וצר לי על כך. נראה שזמן רב את מתמודדת עם קשיים בינך לבין הורייך וכעת הגעת לשלב בו מזדחל ייאוש להרגשה כי ניתן לשנות את טיב יחסיכם. לכן, במידה ואת חושבת שתצליחי להניע את ההורים לבוא איתך לאיש מקצוע על מנת שיהווה מעין מתווך ביניכם ויוכל להשמיע את קולך בפניהם באופן נייטרלי יותר, מה טוב. במידה והדבר לא מתאפשר, אני חושב שבעוד זמן לא רב יהיה באפשרותך להתחיל מסלול חיים שלא יחייב אותך לגור בבית (צבא או שירות לאומי ולאחר מכן עבודה או טיול) וייתכן שדווקא כאשר תיווצר נפרדות הוריך יוכלו להיות עבורך בדרך שלא התאפשר להם עד כה.שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
טליה29/04/2011אקח בחשבון את דבריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה מכוערתאור10/04/2011
אני בת 16, יש לי גוף סביר יחסית אבל הפנים שלי ממש מכוערות. לפעמים ממש בא לי לשבור את המראה. עם חברות שלי בנים מתחילים כל הזמן ורק איתי לא, לא משנה כמה אני משקיעה בבגדים ובשיער.. אני לא יודעת מה לעשות
אני אפילו לא בטוחה שניתוח פלסטי יעזור ואני גם מפחדת מניתוחים.. פשוט שונאת את המצב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה מכוערת - תגובה
קרן בן הגיא13/04/2011הי אור,
אני שומעת את התסכול וחוסר האהבה שלך לעצמך ולאופן שבו את נראית ולקושי להסתכל במראה ולגלות את עצמך.
כמו לרבים מבני גילך, ובכלל לאנשים בתקופתינו, קיימת נטייה להתמקד במה נשקף לנו במראה – צורתו של האף, צבע העיניים, האם זה דומה או לא דומה לדוגמניות בפרסומות. ואני רוצה להציע לך לראות אל תוך המראה, את מה שנמצא מעבר לפנייך המשתקפים בה. לראות את היופי הפנימי והמיוחד שלך, שאני משוכנעת שקיים בך (גם מבלי להכירך כלל). אני מתכוונת לתכונות, כשרונות ותווים באופי שיחודיים רק לך.
במעט שכתבת את מציינת שיש לך חברות – אני בטוחה שהן בחרו בך לחברה בגלל הדברים האלה שהן רואות בך ומרגישות ממך. אני רוצה להרגיע אותך בכך שגם בחורים שיכירו אותך, יראו אל תוך נפשך פנימה! ולא ישארו רק בפרטים הקטנים ולדעתי הפחות חשובים של אורך האף או עובי השפתיים או כל מבנה גוף שאינו "מושלם".
אם תהיי מעוניינת אשמח להסתכל איתך יחד במראה ולגלות יחד אל מעבר.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אור
חסויה27/04/2011הייתי במצב שלך כשהייתי בת 16....(היום אני 31 נשואה +2)...ואומרים לי איזה יפה את ואני עדיין לא כ"כ רואה את זה...אולי גם ממך יצמח ברבור?אל תתייאשי..תחשבי שאת איכותית יותר בפנים מאשר בחוץ..ובנים נכונים יבואו לבד אליך...בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה במצוקהאימא31/03/2011
יש לי ילדה בת 16 שסבלה רבות מנידוי חברתי, ושבבית הספר לא הצליחו לפתור את הבעיה בסופו של דבר היא לקחה בבית הספר כמה כדורי הרגעה בהנחה (לדבריה) שזה לא יגרום לה משהו רציני ושסוף סוף יתיחסו אליה. למזלי הפעם לא קרה משהו גופני. ו היא ניצלה והיא עכשיו בטיפול אצל פיסכולוג.
ונראה שהיא לא מצליחה להבין את חומרת המעשים ואומרת שוב שוב שבאמת היא לא חשבה שמכמה כדורים יקרה לה משהו.
ושהיא לא תעשה את זה שוב. ועכשיו יותר מתיחסים אליה הילדים . הסברתי לה שזה לא הדרך. למרות שהיא בטיפול ולמרות שהיא לכאורה מתנהגת רגיל. אני בחדרה מאוד גדולה שאולי ב אחוז אחד היא תנסה שול לעשות מעשה דומה. וכל פעם שהיא לא עונה לפלאפון אני נכנסת לחרדות. ולא יודעת איך לצאת מזה. אני גם נכנסת לחדר אליה בלילה לבדוק שהכל בסדר ומאוד פוחדת , מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה במצוקה - תגובה
קרן בן הגיא31/03/2011ברור מדברייך שאת בחרדה איומה לחיי ביתך וכי היא נתנה לך סיבה טובה לכך. יחד עם זאת את לא מציינת מספר פרטים: החשוב מכולם הוא מהיכן הגיעו לידיה כדורי הרגעה? אך גם כמה כדורים היא נטלה, מה בדיוק היתה השפעת הכדורים עליה, וכיצד טופלה.
אני מבינה ממה שאמרה ביתך כי היא עשתה זאת עם כוונה לרכוש תשומת לב דרך המעשה ולא בכוונה למות. ויחד עם זאת, אכן קורות "תאונות" ויש להישמר ודאגתך הינה במקום.
אני חושבת שמלבד הטיפול הפסיכולוגי שהינו חשוב, יש חשיבות בלחזק מקור תמיכה נוסף והוא הבית. לא כתבת על הקשר שלכן? האם הוא קשר קרוב המאפשר שיחה מלב אל לב (אולי במקום שיחה "חינוכית"), שיחה שתאפשר לה לחוש כי יש לה גב, מקום של ביטחון ומפלט מהקשיים החברתיים שהיא חווה בבית הספר. האם יש עוד אחים או אחיות ומה טיב הקשר בינהם?
אני מאמינה שאם ביתך תחוש מוגנת ובטוחה בבית ושיכולה לשתף ולספר את שקשה ומעיק לה, היא לא תזדקק בעתיד להתנהגויות קוראות מצוקה כמו בליעת כדורים ותוכל במקום זאת פשוט לדבר ולספר על המועקה. כמו כן, אני מאמינה שקשר ריגשי קרוב, עם כל הקושי הכרוך בכך דוקא בגיל ההתבגרות, (ויתכן וקיים ופשוט לא סיפרת), יאפשר לך לחוש בטוחה יותר שאת יודעת "מה קורה" ולא צריכה לראות פיסית בכל רגע ורגע.
להיות משענת עבור ילדינו זוהי משימה לא פשוטה. ישנם הורים המתקשים בכך מאוד, מאחר והקשיים של ילדיהם מזכירים להם את עצמם בילדותם והם אינם יכולים לשאת זאת ומעדיפים לא לשמוע. אני חושבת שאם כך המצב יתכן כי גם לך תועיל תמיכה נפשית וליווי של התהליך כדי שגם את לא תישארי לבדך.
שיהיה בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אימא01/04/2011היא בלעה 5 כדורים (שהיו אצלי בבית שאני לקחתי בסך הכל כמה פעמים שלא יכולתי לישון , והיא שמעה אותי אומרת לבעלי שהכדורים האלו לא משפעים עלי.
היא היתה יום אחד בהשגחה ולפני ששחררו אותה היא דיברה עם הפסיכיטרית שהתרשמה שהיא באמת עשתה את זה בשביל הרושם לכאורה. הענן שאני מרגישה רגשי אשמה כי שלושה חודשים לפני המקרה היועצת קראה לי ואמרה לי שהילדים עושים עליה חרם והילדה אמרה לה שבעבר היה לה מחשבות אובדניות והציע שאני אגש איתה לפסיכולוג , אבל אני וגם בעלי הינו כלכך בטוחים בזה שהיא לא צריכה פסיכולוג אלא צריך לפתור את הבעיה החברתית שלה (ובבית ספר לא הצליחו לפתור את הבעיה) ולתת לה תשומת לב וגם לפי ההתנהגות שלה שהיא היתה לכאורה רגילה לגמרא , היא לא היית נראית לי בדיכאון, וגם התחילה לשתף אותי בכל מה שקורה איתה והיחסים בינינו הם ממש טובים. משהו נוסף שלא צינתי שיום לפי המקרה היא רבה עם ידיד שלה בן 17 . והיתה התכתבות בפיסבוק שהוא רשם לה שאם היא תמשיך להטריד אותו הוא יקפוץ מתחת למשאית אז היא ענתה לו שאם הו אמתכוון לעשות את זה אז היא הולכת לקחת כדורי הרגעה והוא אמר לה שאין לה אומץ לעשות דבר כזה. אז היא ענתה לו אנחנו נראה ובאמת למחת זה מה שהיא בבית ספר. (זה מה שהיא סיפרה לי). גם עכשיו היא נראית מאושרת ואומרת שעכשיו הילדים מתיחסים אליה ויוצאת בימי שישי אזה סברתי לה שזו לו דרך והיא יכלה גם למות מהכדורים האלה. אבל שוב נראה לי שבגלל מה שקרה אני תמיד אדאג לה יותר מאחרים, לא נראה לי שזה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)