פורום נוער במצוקה, תמיכה נפשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני כבר לא יודעת מה לעשות.....
    אנונימי
    13/10/2011

אני מרגישה לבד והחברות שלי בכלל לא שמות עליי ואני מרגישה מוזר,בודדה ומיואשת כבר הרבה זמן....אני לא מטופלת אצל פסיכולוג ואני גם לא מתכוונת להתחיל. אני לא נפתחת בכלל ואני חושבת שזה מהסיבה שאני מפחדת שישפטו אותי. אני מרגישה שונה מכולם,לא אנושית ולא נורמאלית ואני כבר לא יודעת מה לעשות.....ועוד בעיה היא שאני מרגישה שאף אחד לא אוהב אותי, ושא אחד לא יוכל לאהוב אותי לא אמא לא אבא, אף אחד אני יודעת שמאוחר אבל אנו אבודת עצות.....מקווה שתעזרו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני כבר לא יודעת מה לעשות..... - תגובה

שי ציון
    20/10/2011

הי, תחילה אני מתנצל על ההמתנה לתגובה ועוד כשאת מתארת כאב וחוויה כמעט בלתי נסבלת שבה את מרגישה שונה ולא ראויה לאהבה. התחושות שלך מעלות את השאלה האם תמיד הרגשת כך או שהיו תקופות בהן חוויית עצמך בדומה לאחרות? או שהתחלת לחוש כך בעקבות אירוע או תקופה מסוימת.
    אני יכול לחשוב איזה צעד משמעותי עבורך הוא לחשוף את תחושותייך (אפילו שזה באופן אנונימי) ולשתף. נדמה שבפנייה בפורום מתגלה חלק בתוכך שמעוניין להיחשף ולא להישאר עם הכאב בפנים. למולו עולה חלק שקיים בו חשש מהתגובה של אותה דמות שתחשפי בפניה את שעל לבך. אני מקווה שאם תרגישי בפורום שאינך נשפטת לחומרה אלא יש רצון לסייע ולהיות אתך בכאב יהיה זה צעד ראשון לקראת בנייה של אמון ראשוני שהוא תנאי בסיסי לתחילת תהליך של שיתוף דמות בסביבתך (או מקצועית) בעובר עלייך. אודה לך אם תפרטי מעט על שמתרחש בעולמך ואגיב בהקדם. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו בובה ששולטים בה
    איב
    09/10/2011

כמו בובה ששולטים בה. גב זקוף , בטן להכניס וחיוך גדול למצלמה !
    כל כך לא, עברתי לאחרונה פרידה קשה, בגדו בי . אני בת 15 ובגדו בי.
    אני מרגישה שמנה, מרגישה מטומטמת ולא רצוייה. באלי למות .
    אני מפחדת מדי מהמוות, אני לא אתאבד. גג אני אחתוך וגם זה לא .
    נמאס לי מעצמי וזהו

לקביעת תור
    סגירה
    כמו בובה ששולטים בה

הוספת תגובה

• כמו בובה ששולטים בה - תגובה

שי ציון
    14/10/2011

איב הי, מתגובתך עולה כאב חד גולמי כמעט בלתי נסבל ולמולו הצורך להציג כלפי חוץ תמונה מחויכת ולא מחוברת לכאב שאת נושאת מבפנים. נדמה כי לא פחות מכאב הבגידה אולי מתקיים אצלך הכאב שמקורו בצורך להציג כלפי חוץ ומכך שלא רואים את שמתחולל בתוכך.
    אבקש ממך לכתוב מעט יותר פרטים כדי שיתאפשר לי להגיב בדרך שתהיה לך נכונה יותר. במידה וזה לא מכאיב מדי את מוזמנת לספר יותר על החוויה הכואבת שעברת. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במצוקה נפשית קשה
    אנונימית12
    04/10/2011

אני יודעת שזו בעיה שמתחוללת בי, אני יודעת שזו אשמתי שהכל קרה. אני מאמללת את ההורים שלי, מדאיגה אותם מאוד. אני מסתגרת בתוך עצמי. מתרחקת מחברות וקוראת בהפסקות. אני מתעללת באחותי הקטנה -- מוצאיה עליה את כל העצבים שלי בכך שאני מתעצבנת עליה מכל דבר קטן שהיא עושה או אומרת לי.

חוויתי הרבה חרדות בחיים שלי, החל מגירושי הוריי בגיל 4 וחצי, מעבר הדירה בגיל 5, המעברים הנוספים בגילאים 9 ו-11 וגם הנסיעה בת החודשיים של אימי לחו"ל בגיל 8 וחצי.

אני מקבלת טיפול פסיכולוגי פעם בשבוע. זה עוזר לי, על אף שיש דברים שאני לא יכולה לספר, אפילו לא לפסיכולוגית. למשל, כמה שאני פגועה ממשהו אישי שקרה לי בכיתות א' ב'... אני לא רוצה לפרט פה על מה שקרה לי בשנים ההן, זה מתוך בחירה. ועוד דבר שרציתי לציין - רוב הזמן אני בוכה בלילות.
    אני בוכה לפני שאני הולכת לישון, ובבוקר מתאוששת מהלילה ומנסה לגרום לארשת טובה לשלוט בי. ואז, כשאני לא מצליחה לשאת יותר את מאורעות היום בבית הספר, אני יוצאת כאילו "לקנח את האף" או "ללכת לשירותים" באמצע השעה החמישית או השישית, מסתגרת באחד התאים ובוכה. אני שונאת לרחם על עצמי, אבל כל כך קשה לי.

ואני יודעת שהכל באשמתי... שאני יכולה להשתדל קצת יותר... אבל זה לא שלא ניסיתי, אני משתדלת, וכל ה"חברות" נועצות בי את המבטים ההם, מבטים מלגלגים שכאילו אומרים "איזה מוזרה וטיפשה היא". אני כבר לא יודעת מה לעשות יותר.

בבקשה תעזרו לי!
    תודה,
    אנונימית12

לקביעת תור
    סגירה
    במצוקה נפשית קשה

הוספת תגובה

• במצוקה נפשית קשה - תגובה

שי ציון
    05/10/2011

אנונימית שלום, כשקוראים את מכתבך אפשר לשמוע את שני הקולות המדברים בתוכך. הראשון שמבין שבחייך עברת אירועים טראומטיים ומכאיבים שהותירו את סימניהם בנפשך ואילו הקול השני המאשים את עצמך ואומר כי את אחראית על כל שאת עושה ואולי על כל הדברים שעברת בחייך ובייכולתך להתנהג כאילו לא קרה דבר מעולם.
    כיוון שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי - וזהו צעד חשוב בשבילך - אני מציע לך בחום להעלות את הדברים שהעלת כאן בפני הפסיכולוגית. אני יודע שאין הדבר פשוט עבורך, ואם כך היה כבר היית עושה כן. יחד עם זאת, לפסיכולוגית יש דרך להקל עלייך ואולי לאפשר לך נקודת מבט פחות מחמירה ומאשימה כלפי עצמך. נדמה כי את צריכה מישהו מבחוץ (כלומר הפסיכולוגית) שיקשיב ויקל עלייך את כובד המעמסה אותה את נושאת לבד מגיל צעיר.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב לי לשמוע... יש לי עצה בשבילך

אסי
    12/10/2011

יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
    זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
    חפשי בגוגל ותנסי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר
    מורן
    25/09/2011

אני כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה ...אני מרגישה שקועה בתוך זה עמוק ולא יודעת איך לצאת מזה :( יש בי מן פחד וחוסר ביטחון מטורף.לא מזמן סיימתי תיכון ואני לפני גיוס...יש לי כמה חודשים עד לגיוס. אני מרגישה שאני לא מוצאת את עצמי,כל עבודה שאני מנסה אני מיד עוזבת,התחלתי ללמוד נהיגה,וישר עזבתי את זה. אני פשוט מרגישה כישלון.
    התרחקתי מכל החברות שלי...אני לא מתקשרת לא יוזמת לא נפגשת איתן כמעט... ובפעמים האחדות שכן ניפגשתי איתן פשוט הרגשתי נחותה לידן,כי כל אחת יודעת בדיוק מה היא רוצה מעצמה ,הן עובדות לחלקן יש רישיון או בדרך להוציא,ואני יודעת שלכל אחד יש את החבילה שלו אבל אני פשוט לא מצליחה להתנער מזה ואני מרגישה כל כך רע עם זה.
    בפעם האחרונה שנפגשתי איתן שזה היה לפני שבוע,כולן דיברו צחקו ואני ישבתי בצד ולא הוצאתי מילה.וחברה שלי כמה פעמים אמרה לי מורן למה את ככה רחוקה מאיתנו ולא מדברת,הכל בסדר?ואני אומרת שכן הכל בסדר .....
    אני יושבת מול הטלוויזיה בבית חסרת מעש... ולפעמים אני מתחילה לבשל ולנקות מרוב שיעמום..וגם כדי לפצות על זה שאולי אני לא כישלון,הנה אני עושה משהו...

לקביעת תור
    סגירה
    משבר

הוספת תגובה

• משבר - תגובה

קרן בן הגיא
    26/09/2011

הי מורן,
    מהתיאור שלך נשמע שאיבדת את הדרך שלך ופתאום את לא מוצאת לעצמך כיוון שמרגיש לך נכון. לא כתבת.. אבל אני מתארת לעצמי שעד עכשיו היית בתוך מסגרת של בית ספר עם מערכת של זמנים ושל דרישות ומטרות שהיו מאוד ברורים ומסודרים. כשהמערכת בחוץ שמורה ומאורגנת זה הרבה פעמים מייצר שקט וארגון גם במערך הנפשי הפנימי. ופתאום מכזו מסגרת לצאת לחודשים שבהם את צריכה להמציא מתוך עצמך את כל אלו, יכול לייצר פתאום חור או וואקום שנופלים לתוכו, ואני מאמינה שזו תחושת המשבר שאת חשה. לא מעטים חשים כמוך בשלב הזה של החיים..
    אני רוצה להציע לך לפנות לאיש מקצוע (אני או שי או פסיכולוג אחר, לפי איזור מגורייך)על מנת לעזור לך להקל על הסבל שאת מתארת, להתארגן מחדש לקראת תקופת הצבא המשמעותית שאת עומדת בפניה ולמצוא מחדש משהו להישען עליו.
    את מוזמנת להמשיך לכתוב. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה לזכור
    נועה
    25/09/2011

אני בת 16 ותמיד הייתי מעופפת כזה כמו אמא שלי אני שוכחת כל מיני דברים בכל מיני מקומות למשל את המפתחות בבית או את הפלאפון אצל חברה ואני גם שוכחת דברים אחרים
    כאילו אני ממש מעופפת בקטע הזה, יש לי חבר ואנחנו שוכבים ואני תמיד אומרת לו שהוא יקנה את הקונדומים כי אני ככל הנראה אשכח, כאילו זה חשוב לי אבל אני מתעסקת בכל מיני דברים בית ספר, חוגים וצופים וכמעט שוכחת...אז עכשיו דברנו שאולי אני אתחיל לקחת גלולות והוא ממש רוצה וגם אני כבר מתה להעיף את הקונדום אבל כאילו אני כנראה אשכח גם את הגלולות ואז בכל מקרה צריך קונדום כל הזמן
    יש פה בנות שיש להן בעיה לזכור גלולות או בנות שבסוף מצאו שיטות להסתדר עם הגלולות ולזכור?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה לזכור

הוספת תגובה

• בעיה

נועה
    27/09/2011

טוב אז עוד לא ענו לי אני בנתיים מחכה רק עוד משהו, שמעתי שיש שירות כזה שמקבלים סמס כל יום וזה אמור להיות בחינם לגלולות מסוימות נקרא מזכירונט איך אפשר לבדוק לאיזה גלולות זה מתאים כי נראה לי שזה משהו שיכול לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה - תגובה

קרן בן הגיא
    28/09/2011

הי נועה,
    את כותבת על הקושי שלך לזכור דברים באופן כללי ובאופן ספציפי על הקושי לזכור בנוגע לקונדומים והגלולות. ונשמע שכבר התעניינת בכל מיני פתרונות שיכולים לסייע לך לזכור ולא לשכוח את המשימה היומיומית הזו, שתגן עליך מפני כניסה להריון.
    אם נשאר ברמה הפרקטית- חשוב גם לערוך בדיקות דם לגילוי איידס ומחלות מין אחרות בטרם מקיימים יחסי מין ללא קונדום, כפי שאת בוודאי יודעת, הגלולות אינן מגינות מאלו וכדאי לך להישמר.
    אך אני תוהה עם עצמי לגבי מה שתיארת- שאת שוכחת. ואני שואלת האם קיים לכך קשר לאיזושהי אמביוולנטיות שיש לך לקיום יחסי המין, או איזשהו קשר ליחס שלך לחבר שלך. את מאוד צעירה. לא כתבת מאיזה גיל התחלת לקיים יחסי מין איתו או בכלל. האם את נהנית, או שאולי כואב לך. האם את נמשכת אליו והתדירות מתאימה לך.
    שווה לברר עם עצמך מה היסודות הטמונים של השכחה החוזרת הזו, אולי תגלי דברים מפתיעים. וזה מעבר כמובן למציאת שיטות לזכירת הגלולות שמתאימות לך (אולי לשים ליד מברשת השיניים, או ליד המיטה..). שיהיה בהצלחה וחג שמח. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    חסויה
    24/09/2011

שלום ,אני בת 16 בזמן האחרון יש לי חרדה ואני מתעצבנת מכל דבר , בקשר לחרדה : כשהייתה לנו מלחמה בדרום הייתי כל הזמן רועדת כשהיו אזעקות ואחרי הבומים .. מאותו יום מכל רעש או בום קטן אני נבהלת ורועדת אם זה צלחת שנשברה או סתם משו שנפל... ובקשר לעצבנות : כל דבר קטן אני מעצבן אותי כשאני מתעצבנת הרגל שלי מתחילה לרעוד , סתם נגיד אמרו לי משהו כמו : שלום , תשבי בכיסא , אני מתעצבנת מזה ואני לא יכולה להפסיק .. הלוואי והייתי יכולה להפסיק עם זה
    הרופאה שלי רשמה לי קלמנרבין טבליות -רציתי לדעת למה הוא משמש ?
    אני ממש אשמח אם תעזרו לי :(

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

קרן בן הגיא
    26/09/2011

שלום לך מבולבלת,

את מספרת על אירועים מאוד קשים שהיית עדה להם, וכיום גם כאשר הם אינם מתרחשים, שאריות שלהם מייצרות אצלך תגובה נפשית חריפה בצורה של רעידות ועצבנות - ניתן גם לקרוא לכך תגובה פוסט טראומטית. אני מניחה שהרופאה שנתנה לך את הטבליות קלמנרבין חשבה כך. טבליות אלו משמשות לצרכי הרגעה של מתחים וחרדות. האם התרופה אכן עוזרת לך?
    אני רוצה להמליץ לך לפנות ולקבל עזרה נפשית. יש באיזור מגורייך בדרום מרכז לבריאות הנפש שם תוכלי לקבל תמיכה נפשית מקצועית ממטפלים שפוגשים יום-יום אנשים כמוך עם תגובות נפשיות שנובעות מהמלחמה בדרום. אולי תצליחי באמצעות טיפול להשתחרר מאותם פחדים ובהמשך לכך גם מהעזרה התרופתית. את עוד צעירה.
    שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך לכתוב. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי
    אנונימית
    24/09/2011

אני בת 13 וכבר תקופה של יותר משנתיים שאני במצב מאד קשה,יהיה אולי נכון לציין שעברתי משהו לפני שנתיים שגרם למה שאני מרגישה היום,
    התחושות הן תחושות של עצבות,חרדה,פחד ועוד המון תחושות שקשורות למצב,
    עברתי מספר רב של מטפלים,הייתה תקופה שהייתי אצל פסיכיאטרית והיא הבחנה שאני בדכאון,קבלתי תרופה שלא עזרה וכלום בעצם לא עוזר.

אני מיואשת,עכשיו אני מטופלת אצל שתי מטפלות במקביל,פסיכולוגית ומטפלת במרכז שהוא יותר חברתי (מרכז לנוער שיש בו גם שיחות אישיות) ואיכשהו עכשיו אני מרגישה שמשהו מתחיל לקרות אבל יש המון עליות וירידות ואני מרגישה שכלום לא יציב,שאני לא מצליחה להביע את עצמי מספיק טוב ושיש משהו שלמרות שאני מדברת ומדברת נשאר תקוע בפנים ולא באמת משתחרר ואני לא מצליחה להבין מה זה,
    מה לא בסדר אצלי?
    מה אני צריכה לעשות כדי שמשהו יעזור?
    האם בכלל משהו יכול לעזור?

אודה לתגובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי

הוספת תגובה

• קשה לי - תגובה

שי ציון
    27/09/2011

אנונימית שלום. אני יכול לחשוב על הרצון שלך שמשהו בתוכך ישתחרר ואתו תחושת המועקה והעצב שאת מרגישה בתוכך מצד אחד, ומהמצד השני חווית האכזבה שהדבר שאת כל כך רוצה לפרוק נשאר עדיין תקוע בתוכך. אני רוצה להגיד לך שנדמה שאת בדרך הנכונה ולמרות שההתקדמות היא אטית משהיית רוצה ומשאירה אותך עדיין עם כאב, נשמע שאת בדרך להקל על עצמך באמצעות הטיפול והתמיכה לה את זוכה. אני מציע לך בחום שתשוחחי על התחושה שלך עם הפסיכולוגית אולי תגלי שיש ביכולתה לסייע לך גם בתחושת התקיעות אותה את מתארת וכך לא תהיי עם תחושה זו לבדך.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר לא בטוחה שאני יודעת מי אני
    יות' סוניק
    20/09/2011

ככה.. בזמן האחרון(יותר השנה האחרונה..) אני.. לא יודעת, ניסיתי לחקות אנשים אחרים כי לא הייתי מרוצה מעצמי, כי הייתי דחויה מספיק.. ועכשיו בערך.. אני לא יודעת, אני לא מכירה את עצמי פשוט. אין לי צורת חשיבה משלי, אין לי משפטים שהם רק שלי(נו אתם יודעים, משפטים כאלה שרק אני אומרת.. לכל אחד יש כאלה.. ) אני לא מרגישה שאני מצחיקה מספיק.. איך אני יכולה להביע את עצמי בלי לגמגם, בלי לחשוב פעמיים, ועדיין להרגיש שלמה עם עצמי? :/ אין לי את מי לשאול.. וזה באמת מפריע לי לאחרונה..
    עוד דבר..
    אני ילדה מאוד מאוד מופנמת.. מאוד. לפעמים כשאני נמצאת ליד אנשים אני מרגישה שכאילו בלעתי גוש של קרח ואני פשוט לא יכולה לדבר, אני פשוט לא יכולה. אני לא יכולה לדבר בחופשיות עם אנשים אחרים, פרט למס' מאוד מצומצם של אנשים... וזה מפריע לי כי מולי עומדים אנשים שאני יודעת שהם מצחיקים אותי ואם אני רק אוכל אני אוכל לדבר איתם ותהיה לי איתם שיחה כל כך כיפית וזורמת.. אבל המילים לא זורמות לי מהפה ויוצא שאני 'כבדה' ונוצרת עלי תדמית, מאין תיוג כזה.. שכאילו אי אפשר לדבר איתי. וזה לא נכון כי אני יודעת מי אני. אבל מצד שני, אני פשוט לא מסוגלת.
    לפסיכולוג אני לא יכולה לפנות. גם לא להורים ולא לאף אחד אחר.
    מה אני יכולה לעשות כדי להשתפר ולא לשנות את עצמי?

הוספת תגובה

• אני כבר לא בטוחה שאני יודעת מי אני - תגובה

קרן בן הגיא
    23/09/2011

שלום לך,

אני שומעת בין דברייך את מצוקתך ואת הסיבה לסבל שלך. את מתארת באופן מאוד יפה ומדוייק את האופן שבו הדברים פועלים עבורך כעת. את מרגישה שעוד לא הצלחת לגלות את החלקים בך שהופכים אותך למיוחדת, למעניינת ולשונה מאחרים, ולכן את מסגלת לעצמך התנהגויות של ניסיון התחקות אחרי דמויות הזדהות שנראות לך שכדאי להידמות להן. אך כמובן שזה לא פועל ולא מביא איתו את התוצאה הרצויה מבחינתך, כיון שאלו התנהגויות שלא נובעות מתוכך, אלא מודבקות מבחוץ. אני מתארת לעצמי שהמחנק שאת חשה לנוכח אחרים קשור גם באי נוחות הפנימית שקשורה בהתנהגויות הללו שהן חיצוניות ולא פנימיות.
    אני משוכנעת שאם תעשי מאמץ לגלות את החלקים הייחודיים בתוכך, ואני בטוחה שיש כאלו ורבים (כמו שכתבת בהמשך הפיסקה), תוכלי להשתמש בהם ביתר נוחות במפגשים חברתיים ואולי בכך לשפר את מצבך החברתי ובעיקר את התחושות שלך כלפי עצמך לטובה. מאמץ שכזה ניתן לעשות במסגרת טיפולית פרטית או ציבורית. לא כתבת את גילך - במידה ואת לומדת בבית ספר, את יכולה לפנות לקבלת עזרה דרך היועצת כמובן או פסיכולוג בית הספר.
    שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אוהב אותה בן 16
    אביעד
    19/09/2011

היום חברות של לדה אחת אמרו לי שהיא אוהבת אותי והיא רוצה אותי, אין לי שום דבר אליה היא ממש יפה אבל... לא מתחבר אליה, זה מעל יומים שחברות שלה בלי סוף שואלות בודקות אם גם אני אוהב אותה, אני מתבייש להגיד לא כי היא משקיעה בעצמה בגללי, מלבוש ועד התנהגות אין לי גם ממש אומץ להגיד אני לא אוהב אותה.

זה מגיע למצב ממש לא נעים שכל יום מתקשרות לבית שלי ושואלות וגם באות..

בקיצור איך אני מסביר שאני לא אוהב אותה בלי לפגוע בה?

(אין לי פייסבוק,

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא אוהב אותה בן 16

הוספת תגובה

• לאביעד

מיכל
    19/09/2011

היי אביעד, זה ממש יפה שחשוב לך לא לפגוע בילדה הזו, אבל עדיף שתגיד לה (או לאחת החברות שלה) את האמת. הרי אם אתה לא רוצה להיות חבר שלה מתישהו היא תבין שאתה לא מעוניין.

לדעתי תדבר עם אחת החברות שלה, זו שלדעתך יש לה הכי הרבה השפעה, ותגיד לה בצורה עדינה שאתה לא רוצה להיות חבר שלה (ושיפסיקו לבוא אליך הביתה - זה די מטריד)

תדע שאנשים מעריכים את זה שאומרים להם את האמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אוהב אותה בן 16 - תגובה

שי ציון
    20/09/2011

אביעד הי, נדמה כי בפניה שלך לפורום ביטאת חלק בעצמך שמתקיים בו רגישות והגינות כלפי האחר ובמקרה זה האחרת. אפשר להרגיש את חוסר הנוחות שלך מהמצב בו אתה מצוי שיש בו מספר חלקים: אולי קצת תחושה נעימה מתשומת הלב שאתה זוכה לה מבחורה יפה ולמול זה חוסר נוחות מהחדירה לעולמך הפרטי (מצדן של החברות) ונדמה כי גם מידה של אשמה על כך שלנערה יש ציפייה ותקווה להיות עמך בקשר ובתוכך אתה יודע שככל הנראה לא יהיה ביניכם קשר משמעותי בשלב זה. אני חושב שכתבתי "בשלב זה" מכיוון שנדמה כי במצב הזה בו אתה נמצא התחושה קיימות אפשרויות קיצוניות בלבד: יש קשר או אין קשר; אני רוצה אותה או לא רוצה אותה; אם עכשיו לא נהיה בקשר אז לעולם לא נהיה בקשר. אולי על אף שאינך רוצה להיות עם הנערה בקשר רומנטי עדיין יש לה תכונות בעלות ערך מבחינתך. ייתכן והיכולת שלך לראות בה דמות מורכבת עם תכונות אותן אתה מחבב למול תכונות שאינן מושכות אותך, יאפשרו לך להרגיש פחות אשם על הפגיעה האפשרית בנערה ועבורה להרגיש שהיא אדם בעל ערך ויופי (פנימי וחיצוני) על אף שאתה לא מעוניין בקשר רומנטי אתה כעת.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוווף... בגרויות
    יונית
    18/09/2011

היי
    אני בי"ב ופשוט אין לי כוווח לשנה הזאת. יש לי שש בגרויות ואני מרגישה שהשנה אני בלי אנרגיות ללמוד בכלל. הכל כל כך חסר טעם... לא בא לי לשבת וללמוד, אני מרגישה שיש דברים חשובים יותר. אני רוצה לצאת, לעשות, להתנדב, להיות פעילה - כל הדברים האלו נראים הרבה הרבה יותר חשובים!! ההורים שלי ממש כועסים עליי כי אני לומדת כמו שצריך ואומרים שזה יפגע בי בעתיד אבל אניי יודעת שתמיד אפשר להשלים ולשפר - לא עדיף שאני אנצל את הדחף שבוער בי עכשיו, את האנרגיות שלי? אני לא יודעת מה לעשות, מרגישה שאני במצב חסר מוצא...

לקביעת תור
    סגירה
    אוווף... בגרויות

הוספת תגובה

• אוווף... בגרויות - תגובה

קרן בן הגיא
    18/09/2011

הי יונית,

את באמת נמצאת בשנה של שיא בלימודים, שכדי להצליח ידרשו ממך ריכוז והשקעה מרובה. לצד זה אני לא יכולה שלא להתרשם מהתשוקה שלך "לעשות, להתנדב, להיות פעילה.." כמשהו שיפתח אותך הן כבן אדם מתבגר והן כאזרחית.
    אני מבינה ללב הורייך שרואים לטווח רחוק יותר וחושבים על עתידך. ולכן אני רוצה להציע לך להתאמץ ולמצוא פתרון שישלב את מחויבויותייך כתלמידה יחד עם רצונותיך הפנימיים ו"האנרגיות" שלך. האם לדעתך ניתן יחד עם ההורים להגיע לנוסחה שבה תוכלי גם ללמוד וגם להשקיע חלק מעצמך בדברים אחרים? שווה ניסיון.
    שיהיה בהצלחה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעזור לבן שלי?
    אמא
    10/09/2011

שלום רב,
    אני רוצה להעלות בעיה שלי עם בני בן ה22.
    ביסודי ובגן היה מדובר בילד חכם, מעורה חברתית, אפילו ניתן לומר מנהיג חברתי ממש. החל מהמעבר שלחטיבת הביניים משהו השתבש. גם החל תהליך פרידה ממשית שלי מאביו עד לגירושים שחלו בתקופת התיכון שלו.
    ה"מנהיג החברתי" נעלם, גם הילד החכם עם הציונים הגבוהים נעלם, נשאר רק ילד שהתנער מכל מסגרת חברתית- לימודית- חינוכית מעליו שביקש לעזוב אותו בשקט. עם השנים הגיעו הברזות רבות שלו מבית הספר, עד כך ששום תחנונים מצידי ומצד אביו לא עזרו והוא סולק מבית הספר בסוף כיתה י"א.
    מאז היום הפך ללילה, והלילה ליום. לא הייתה שום עשיה מצידו או התנהלות אפילו בבית. הוא הסתגר בחדרו שעות מול המחשב, הטלויזיה, הסיגריות.
    את שירותו הצבאי הוא נאלץ לעשות ,אך גם אז פיברק גימלים מזוייפים (שאגב עליהם נשפט ונענש) ועשה כל שביכולתו לסיים את השירות הצבאי. לאחר שהשתחרר עבד מעט במפעל (גם זאת לאחר תחנונים רבים) ובהתרסה יום אחד עזב את המפעל וחזר לשגרה המוכרת שלו: החדר שלו בלבד (אפילו לסלון הוא לא יוצא),חברים מבקרים אותו מדיי פעם (הוא לא טורח לצאת לבקר אותם), בלילה הוא ער בבוקר הוא ישן כמו שציינתי קודם.
    הילד שלי מדאיג אותי. אין יום שאני לא מנסה לדבר איתו, בצחוק או ברצינות, בצורה ישירה או עקיפה, אני שואלת אותו מה הוא רוצה לעשות בחיים שלו- והוא לא יודע. לא רוצה לעשות כלום, להשאר ככה. גם אביו ניסה כמה פעמים ללא הצלחה.
    גם אחותו הגדולה, ודודים וחברים- את כולם הוא מנער מעליו בתירוץ שהוא יודע מה הוא עושה, וזה מה שהוא רוצה לעשות.

יש פה כבר בעיה שנרקמת כמה שנים. בחור שמפחד ליצור קשרים, להיות באיזו תקשורת עם אנשים, לצאת החוצה, למצוא את עצמו, מה שהוא אוהב, לצאת עם בחורות, להכיר עולם. בחור שאפילו לא מוכן לרדת להוציא את הכלבה או לזרוק את הזבל ומוצא חמימות בעולם המוכר שהוא בנה לעצמו ששונה לגמריי מהמציאות שאנו חיים בה.

אני מאוד רוצה לעזור לבני ולא יודעת איך. אני אוהבת אותו וזה שובר אותי לדעת שאני לא יכולה לעזור לו, לא מצליחה.
    בעבר הוא טופל ע"י פסיכולוגים, מה שנחל הפסד גדול בגלל אביו שהחליט להפסיק את הטיפול דווקא לאחר שהיה שיפור מסויים במצבו, ובפעם נוספת הוא טופל אצל פסיכולוג שלצערי ידע לבקש כסף,אך לא ידע לתת את העזרה הרצויה עבורו.
    כל זאת יצר הסתייגות גדולה מצדו של בני לקבלת איזו עזרה- בין אם זה פסיכולוג או קואצ'ר- הוא לא מוכן לשמוע על כך אפילו, לכן אם יהיה מדובר בדמות מקצועית, יהיה עליה להגיע אלינו הביתה למתן הטיפול (הוא כמובן שלא יסכים לצאת).

אשמח לקבל עצה ואפילו המלצה על אנשי מקצוע שיוכלו לעזור לטפל במצב זה. (אנו מתגוררים בחיפה).

תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור לבן שלי?

הוספת תגובה

• איך לעזור לבן שלי? - תגובה

שי ציון
    10/09/2011

הי, אני מציע שתצרי עימי קשר טלפוני ואנסה לסייע לך. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון...
    נועה
    09/09/2011

שלום, קוראים לי קרן, אני עליתי לכיתה ז עכשיו, ויש לי בעיה מאוד גדולה עם שגרה, ועם בית הספר, ואני מודעת לזה, אני בדרך כלל נכנסת לדיכאון בהתחלות שנה, בגלל שאני מודעת לזה אז ניסיתי השנה לעשות משהו מיוחד בתחילת השנה, לקנות בגדים חדשים ועוד, כדי שיהיה לי למה לצפות לו בתחילת שנה.. אבל אני נכנסתי מתחילת השנה לדיכאון מאוד עמוק, יותר ממה שבשנים קודמות, בגלל שכמעט כל החברות שלי גדולות ממני בשנתיים, מה שאומר שהשנה הם עברו לתיכון.... אני מרגישה עכשיו ממש בודדה, אין לי כל כך עם מי להסתובב, כלומר שיש לי חברות בשכבת הגיל שלי, אבל לא הרבה, ולא ממש טובות, אומרים לי ואני גם מרגישה שאני יותר בוגרת מגילי,ככה שקשה לי נורא להתחבר עם בנות בגיל שלי... אני ממש פוחדת לאבד את הקשר עם החברות שגדולות ממני, למרות שקבענו ימים קבועים שניפגש וכאלה. עד כיתה ו למדתי בעיר אחרת, והיו לי משם מלא חברות בכיתה ובשכבה, ואני מרגישה שאני מאבדת גם אותם... אני לא יודעת מה לעשות, אני נכנסת לדיכאון כל הזמן ואני כל הזמן נכנסת למחשבות של גם אם עכשיו הייתי מתאבדת לאף אחד לא היה אכפת,ובלי קשר אני מרגישה פשוט רע עם עצמי..... בבקשה תעזרו לי :(

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון...

הוספת תגובה

• דיכאון... - תגובה

שי ציון
    10/09/2011

קרן הי, מהדברים שכתבת נדמה שיש לך היכרות טובה עם עצמך ובייחוד עם קשיים שגורמים לך לכאב. את מספרת שבשיגרה ובבית הספר את חווה עצבות ודיכאון ונדמה כי יש לכך קשר עם חוויה של בדידות וחשש מפני המפגש עם המסגרת (בית ספר או מקום אחר) וכיצד תרגיש בתוכה: מקובלת או לא, רצויה או לא. חווית הבדידות אותה את מרגישה מסבה לך צער בכל שנה מצד אחד, ומהצד האחר נדמה כי בכל שנה את מגייסת כוחות להתמודד ולמצוא את מקומך דבר שמראה על החוסן הנפשי שלך. לעיתים מצב של בדידות בצד הסבל שהוא מעורר יכול להניע אותך לפעוול בדרך חדשה - כפי שכבר עשית כאשר רכשת בגדים כדי להתמודד עם הכאב. אולי דווקא בגלל שחסרה לך קירבה של חברות יתאפשר לך לבחון האם יש רק נערה אחת, שגם היא בוגרת לגילה ויכולה להיות לך חברה.במידה ותגלי אחת כזו ייתכן והרווחת חברה חדשה.
    אין ספק כי חייך היו פשוטים יותר אם יכולת לשמר בקלות יחסית גם השנה את הקשר עם חברותייך, אך ייתכן שתגלי בעוד זמן מה כי בשל כך התאפשר לך להרחיב את המעגל החברתי שלך ולגלות בסביבתך ואולי גם בעצמך חלקים חדשים. את מוזמנת להמשיך ולהגיב בפורום. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שונאת את עצמי
    יות' סוניק
    06/09/2011

היי... קודם כל אני מאושרת מהעובדה על הפורום הזה.. אני סוחבת איתי רגשות ששוברים אותי ואני מרגישה שאני כל כך רוצה לסיים את החיים שאני ואני מנסה להיאחז בכל דבר קטן... אבל אני לא מסוגלת יותר, אני לא מרגישה שאני יכולה. אני מרגישה כל כך מזוייפת. כל כך לא אמיתית. אני שונאת את המראה שלי, את הקול שלי, את הדיבור שלי, את העובדה שאני לא מסוגלת לומר את הדבר הנכון... את ההליכה שלי ודרך המחשבה שלי, אני לא מבינה את עצמי. אני כל כך שיפוטית כלפי עצמי שזה גורם לי לבחילה. אני לא מסוגלת לדבר לאנשים בגובה העיניים, אני מבועתת ליד אנשים. יש לי פוביה נוראית לאנשים, וזה דבר שאני כל כך רוצה להיגמל ממנו. כל כך קשה לי לדבר בטיבעיות לאנשים אחרים. קל לי להביע את עצמי, אבל לפעמים אני מרגישה כבדה מדי. אני מרגישה כאילו השיר comfortably numb נכתב עלי. אני שומעת ומתקשה להגיב. אני מרגישה שאני משתגעת... כי אף אחד לא יכול להבין אותי! רגע אחד אני מרגישה שמחה כל כך והיפר אקטיבית ואני עושה דברים מטורפים וחסרי שליטה, רגע אחרי אני שוכבת כמו מתה, אני מרגישה מנותקת מהסביבה. אני יודעת שהביטחון העצמי שלי ברצפה, וזה הורס אותי.. אבל בכל פעם שאני לוקחת תעוזה ומנסה למצוא את הדרך החוצה הכל משתנה כשההורים שלי מדברים איתי..
    כואב לי לפעמים כשאני מדברת ואף אחד לא מקשיב. זה הורס אותי. לאף אחד לא אכפת להקשיב, לאף אחד לא מעניין... כי אני לא מעניינת. אף אחד לא מתעניין, לא רוצה להתעניין.
    כי כולם יכולים לדבר בטיבעיות כל כך.. לספר בדיחות וחוויות ולזרוק הערות סרקטיות במקום וכל דבר שהם אומרים נשמע כל כך... בביטחון. הם בטוחים בעצמם. ואני מגמגמת...
    דיי... איך פותרים את זה?? לעזאזל... מה אני עושה כדי לא להרגיש כמו הצל של עצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    אני שונאת את עצמי

הוספת תגובה

• אני שונאת את עצמי - תגובה

שי ציון
    10/09/2011

זיוה שלום, את מתארת עצמך כשיפוטית כלפי עצמך ואפשר אולי להוסיף שיפוטית פחות כלפי הסביבה, באופן שמעמיד אותך בתחושה של שוני וחוסר מושלמות ביחס לכל מי שסביבך. אני יכול להתחבר לרצון שישמעו אותו כיוון שלחיות בעולם בו את לא נשמעת זה עניין מכאיב ובודד. אולי אם תישמעי יתאפשר לך לקבל מבט מבחוץ על עצמך. מבט שיהיה מחמיר פחות ויעזור לך לראות דברים יפים בתוכך ולחזק את תחושת הערך שלך. מהפניה שלך לפורום ברור שאת אדם עם אושר פנימי ויכולת ביטוי, תכונות שיכולותם להיות התחלה נהדרת לפניה לסיוע מקצועי, שבו בנוכחות אדם אחר יתאפשר לך להתבונן על עצמך ועל הסביבה באופן מחמיר פחות, רגיש יותר וליצור שינוי בתוכך. אני ממליץ בחום לפנות ליועצת בית הספר או לדמות טיפולית אחרת. נדמה לי כי באמצעות סיוע מקצועי תוכלי להרגיש פחות כצל של עצמך ויותר כאדם שחי בשלום עם עצמו. את מוזמנת להמשיך ולהגיב בפורום. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיודעת מה לעשות עם עצמי
    אנונימית (:
    30/08/2011

היי, אני בת 15 (:

אני מרגישה כאילו שכל העולם מתמוטט לי, אני מרגישה כאילו אני לא שווה כלום... שבנים רוצים אותי רק לפי המראה.. זה ממש פוגע..

המצב בבית שלי ממש לא טוב, ואני סובלת כל יום.. רוצה רק לברוח מהבית, מרוב כל העומס הרגשי הזה, אני רוצה רק לברוח מהמציאות, לשבת בשקט ולעשן... אני חולמת על זה כמעט כל לילה, ולא הרבה עישנתי... הרגשתי אחר כך יותר משוחררת (אני מודעת לכל הדברים הרעים של זה וכולי וכולי.. )

אני מרגישה כאילו החיים שלי מבוזבזים כל כך, ואין לי מה לעשות בעולם הזה... בבקשה, אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי... :(

לקביעת תור
    סגירה
    לאיודעת מה לעשות עם עצמי

הוספת תגובה

• לאיודעת מה לעשות עם עצמי - תגובה

שי ציון
    31/08/2011

הי, נשמע שאת נמצאת במצב מורכב ומכאיב בו גם החיים בתוך הבית אינם טובים וכך גם הרצון שלך להרגיש רצויה ואהובה מחוץ לבית אינו מתרחש בדרך שהיית רוצה, להרגשתך. כשאת מספרת על הרצון לעשן אני שומע אותך אומרת שעם העישון לרגע העומס הרגשי והכאב מלווה אותך נהיה נסבל (אם כי את מודעת למחיר שאת עשויה לשלם על כך). במצבך, כאשר יש צורך כל כך חזק להרגשה כי את רצויה ואהובה ומצד שני פגיעות לכל סימן (גם כזה שאינו באמת מבטא) דחיה, כמעט ואין אפשרות שתרגישי טוב בחברת אחרים וכמובן כך גם בחברת עצמך.
    האם את יכולה לחשוב על מקומות שבהם את מרגישה רצויה ולשתף את הפורום? ואולי את רוצה לחלוק מעט יותר על שעובר עלייך בבית, שנבין ונחשוב יחדיו כיצד לסייע לך. נדמה לי שאחת מהסיבות שאת עדיין לא מעשנת היא שאת מעוניינת לעשות שינוי משמעותי ולטווח ארוך בחייך ועישון (על אף ההקלה הרגעית) פוגע באפשרות זו להשתנות ואף גורם לקשיים נוספים. את מוזמנת להמשיך להגיב וכמובן תזכי לתגובה. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לא נכון?
    אנונימי
    28/08/2011

אני מרגישה שמה שקורה לי לא נכון מה שהמשפחה שלי עושה המקום שאני נמצאת בו (הבית והשכונה) והסביבה שאני נחנקת ממנה מייאוש פשוט לא ניראים לי מתאימים .....
    יש כל הזמן את הפחד הזה כשהיה גדולה אני לא אהיה מוכנה מספיק או שלא התבגר ואבנה את עצמי כמו שרציתי.
    אני כל כך רוצה להיות מישהי אחרת אבל הסביבה שאני נמצאת בה לא תומכת ומותאמת למה שברצוני להיות...
    אני רוצה לפתח את עצמי לדעת המון דברים שלא אפספס כלום אלמד אשתנה ואצליח אבל כשאני מסתכלת למציאות אני רואה אנשים שלא שואפים לשומדבר מתמסטלים משחקים אותה מלכי העולם וזורמים אם החיים (אני מדברת על הנערים\ות בשכונה שלי ולכל מי שאני רואה כמו בבית ספר לא פגשתי אחת שהיא\וא שונה)
    ואין מבוגר אחד שמאמין או תומך אפחד לא מבין אותי כשאני אומרת שזו הדרך שלי ושאני מאוד שונה ואני מתחילה לאבד תקווה כנרא לא נועדתי להגשים את עצמי ואני יודעת את זה שאם אין לי הכלים שאצטרך אני כבר יכולה לשכות את העטיד כי לא יהיה כבר שווה לחיות אותו אם אתם מכירים או יכולים להציע על מקומות שיכולים לעזור אשמח מאוד..

לקביעת תור
    סגירה
    מה לא נכון?

הוספת תגובה

• מה לא נכון? - תגובה

קרן בן הגיא
    28/08/2011

הי אנונימית,
    מעניין אותי לשמוע ממך מה החלומות שלך, מה את רוצה להגשים, לאן את שואפת?
    כתבת הרבה על החששות שהמקום בו את נמצאת, הבית והשכונה לא יאפשרו לך להתקדם, ואני חושבת לעצמי שזה באמת קשה יותר כשאין סביבה תומכת שנותנת אפשרות לאדם לפתח את האיכויות שלו. אבל כאן לא נסתם הגולל- הכל עוד אפשרי.
    יכול להיות שכדאי להתייעץ עם איש מקצוע כדי שיעזור לך למצוא בתוך עצמך את הכוח והאמונה הפנימית בעצמך, וכך תוכלי לממש את עצמך ואת שאיפותייך. יש כאלה שעשו את זה לפנייך..
    מקווה שהבנתי למה התכוונת. את מוזמנת לכתוב עוד. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה