פורום נוער במצוקה, תמיכה נפשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה כל כך לשנות את הדיכאון...
    קטיה
    27/08/2011

אני בת 15 פחות או יותר יש לי הכל,יש לי חברים וחברות חלקם טובים וחלקם לא כל כך קרובים,אבל מסוף כיתה ח' אני קיבלתי אכזבה מאהבה והתחלתי לדבר שטויות של : באלי למות לא באלי לחיות והיית בעצב שבוע עד שפגשתי שוב אותו וניהייתי בסדר אבל משם קצת הישתנתה לי הגישה עד שבא עוד משהו רע מעל גבי רע ואני לגמרי נפלתי לדיכאון בגלל הרבה מצבים שהיו ואני פשוט מוותרת מהר אני נופלת ומגיע למצב של להביא את הכאב על עצמי והרוב אני כזאת אדישה בגלל כל מה שקרה לי וקורה ואני יודעת שאני לא כזאת אני כבר לא זאת שהייתי פעם מאושרת שמחה מחשבות חיוביות והרוב זה בא מהרגל העצב והאדישות וקשה לי לשנות את זה ולהיות אופטימית מרוב שאני כזו אני מגיע למצב יותר דיכאוני אם משהו קורה ,משקורה כרגע זה שאני תמיד חייבת להיות זאתי שצריכה להיתקשר לאחרים לרשום להם לחפש אותם ולהיתעצבן ולהגיד דברים כמו כזה:לא ענית לי תודה רבה על זה ועל בטוח יש לזה סיבה ואז אני מצטערת על זה אני מגיבה ככה אני יותר מידי רגישה בטח לדברים כאלה וכנירא זו הבעיה בי ,אני הרוב בבית או שאין לי מצברוח לצאת או שלא יוצא לי והם דיי רגילים לזה ובגלל זה אולי לא מחפשים אותי כל כך אני כל כך רוצה להישתנות ולא הכי מצליח לי אני לא יודעת מה עוד הבעיה בי או כנירא בהם לא יודעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא מצליחה כל כך לשנות את הדיכאון... - תגובה

שי ציון
    28/08/2011

קטיה הי, את מספרת על התיסכול מכך שאת רוצה להשתנות ולהרגיש טוב יותר עם עצמך, אך מתקשה לעשות זאת לבד. את אומרת שבעבר מצבך היה שונה והיית מעוניינת לשוב לתחושה הטובה שהייתה לך. אני רוצה לומר לך שבאמת מאוד קשה להגיע להרגשה הטובה שהייתה לך לבד וטוב שאת משתפת את הפורום, ואולי זו תחילה של דרך בה יתאפשר לך להיעזר באדם מסביבתך עליו את סומכת או באיש מקצוע (יכול להיות יועצת בית הספר) שיעזרו לך במשימה זו.
    אני מרגיש שבפניה שלך את מסמנת את אחד מהמקורות לחוויה הכואבת בה את נמצאת - הרצון להיות אהובה ורצויה והכאב העולה כאשר אינך מרגישה כך. נדמה לי שכאשר את במצב הרוח הנוכחי את חווה פגיעות לכל רמז המתפרש כדחיה על אנשים מסביבתך בדרך שמכאיבה ביותר.
    אולי אם תרגישי רצויה וחשובה לדמות אחת אשר תעזור לך יתאפשר לך להרגיש יותר רצויה ובעלת ערך עם עצמך, ולאט לאט להשיב עצמך את השמחה אותה איבדת.
    אחד הדברים הקשים הוא להיות לבד עם ההרגשה אותה את חווה ולכן טוב שפנית אלינו ואני מאמין שעם מעט סיוע של אדם בעל ידע יתאפשר לך במהירות להרגיש הקלה ואופטימיות. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה ממכם,עיזרו לי
    נועה
    21/08/2011

שלום לכם, הורי התגרשו לפני כ-3 שנים, כשהייתי בת 12, כיום אני בת 15 ואמי התחתנה שוב ואבי בכלא. לא פגשתי את בעלה של אמי עד לפני החתונה, וכשראיתי אותו, הרגשתי שאני נמסה. אני פשוט חושבת שהוא נסיך חלומותי, הוא אומנם מבוגר מאמי ב19 שנים, אך אני חושבת שאני מאוהבת בו ואני מאוד נמשכת אליו. אני יודעת שלא אוכל להיות איתו כי הוא נשוי לאמי, אך אני מרגישה שאני לא יכולה לחיות איתו באותו בית ולשמור את הידיים שלי רחוק ממנו. אני מספרת לאמי הכל ובזמן האחרון התרחקתי ממנה בגלל זה. מה אעשה? למי אספר, אני חייבת לפרוק מטען.
    בתודה, שרית.

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה ממכם,עיזרו לי - תגובה

שי ציון
    22/08/2011

שרית תודה על הפניה הגלויה לפורום. המצב בו את נמצאת מורכב שכן לא מתאפשר לרגשות שקיימים בתוכך להיחשף כיוון שהקשר בינך לבין אימך יכול להיפגע, מצד אחד. מהצד האחר קשה לך להמשיך ולהתנהג כרגיל בבית במצב הנוכחי.
    אני מציע לך מחשבה, שאולי הפניה שלך לפורום מבטאת חלק בתוכך שמסתכל לפעמים מבחוץ על עוצמת הרגשות כלפי דמות המבוגרת ממך בשנים רבות ונשוי לאמך, ושואל את עצמו מדוע רגשות כל כך עוצמתיים התעוררו דווקא כלפי דמות זו.
    אני מעוניין לסייע לך וכדי שאוכל לעשות זאת בדרך טובה יותר, אודה לך אם תכתבי קצת יותר על הרגשות בתוכך, מה הופך את בן זוגה של אימך למי שהוא עבורך ואולי מעט על אביך היושב בכלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נועה
    24/08/2011

אני באמת לא יודעת מה אני מוצאת בו, אולי בגלל שהוא נראה כל כך חטוב, ומתייחס אליי כל כך יפה. אבל כל מה שאי פעם רציתי בגבר אני מוצאת בו- חוש הומור, חכמה, חטוב וחסון, מין זוהר כזה ועוד. אבי יושב בכלא מאז שהייתי בת 10, על תקיפה, אני לא בדיוק יודעת את הפרטים, אני יודעת שגם היה ניסיון לרצח, אבל לא בדיוק בטוחה. אף פעם לא ביררתי. אני לא בקשר עם אבי ומשפחתו מאז היותי בת 9, אמי הרחיקה אותי עוד לפני שידעתי.
    תודה על הזמן העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

שי ציון
    25/08/2011

שרית הי, מהתגובה שלך אני יכול לחשוב שמגיל צעיר גדלת בחסר גדול - חסר בדמות אב, עד כדי כך שאף אינך בקשר עם קרוביו ואולי גם אינך בטוחה מה הוא יודע עליך. החסר עליו אני מדבר הוא בנוכחות של דמות בוגרת מכוונת, מגנה ודואגת. אני מאמין שעל אף שאינך יודעת עליו פרטים לפעמים את חושבת עליו ומנסה להשלים את החלקים החסרים בעולמך. אפשר לשער שכאשר את פוגשת גבר בוגר, נאה אשר אהוב על ידי אמך מתעוררים אצלך רגשות חזקים כלפיו, שיכולים להיות רגשות אהבה כמו לאהוב ואולי גם דומים לרגשות אהבה כמו לאב. מצב זה מבלבל ומציף אותך בתחושות שנדמה שלא הכרת קודם לכן גם בסוגן וגם בעוצמתן.
    עד כאן, הפרשנות הפסיכולוגית בטוח אם מסייעת לך. יש לי הרגשה שמספר שיחות עם יועצת בית הספר או דמות טיפולית יאפשרו לך להבין את עצמך טוב יותר, לקבל הרגעה ולא להיות לבד עם העוצמות הרגשיות.
    מלבד זאת, אולי הרגשות שאת חווה כעת הם הד גלוי ראשון כמעט לסיפור חייך ובתוכו הקשר המורכב עם אביך, ובכך מהווים גם הזדמנות עבורך לברר את המתרחש בעולמך הפנימי.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לי?
    גופה
    19/08/2011

היי
    אני בת 14 ואני שונאת את הקהילה שלי את האנשים ואת המשפחה אני לא רוצה להיות חלק מקהילת האנשים האלו אני רוצה להיות לבד וחופשייה בלי שאפחד יישיך אותי לשום קהילה או קבוצת אנשים אני ילדה שונה
    ובכל פעם אני מרגישה כאילו אני נשרפת מבפנים כשמבחוץ אני מתלבשת ועושה כמו כולם
    זה כמו להרגיש לסבית אבל שאפחד לא יודע ובקהילה אפחד לא יבין את זה אני רוצה שכל העולם יעזוב אותי לנפשי שאני אבנה את החיים שלי כמו שאני רוצה שאני אלבש מה שאני רוצה אתנהג איך שבא אצלנו בקהילה זה ממש מורכב ולא מקבלים דברים כאלה אז לעזאזל הלוואי והיתי שייכת למקום אחר

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לי?

הוספת תגובה

• מה יש לי? - תגובה

שי ציון
    22/08/2011

הי, נשמע כי כיום את מרגישה שרק נפרדות מהקהילה שלך תאפשר לך ליצור זהות משל עצמך ולבטא את הייחודיות שלך. חוץ מזה את אומרת שבקהילה בה את חיה על מנת להרגיש חלק צריך לוותר על צדדים בתוכך שמאוד חשובים לך.אולי הכינוי בו בחרת להזדהות מבטא את המחיר הכבד שאת משלמת עבור אובדן החופש לבטא חלקים מתוכך כלפי חוץ.
    נדמה כי להרגשתך, בקהילה בה את חייה כל האנשים דומים אחד לשני ולתחושתך אין אפשרות לחשוף חלקים בזהות האמיתית שלך בפני אף אדם.
    מעניין אותי לדעת האם יש מקומות בהם את מרגישה חלק ובעלת חופש להיות מי שאת או שתחושה זו מלווה אותך בכל מקום. זאת, כיוון שאולי דווקא הפניה שלך לפורום יכולה לבטא מקום בו את יכולה להרגיש מידה של חופש וקבלה מצד אחד (גם אם אין בכך ביטוי לכל מה שהיית רוצה לבטא כלפי חוץ) ומהצד האחר להרגיש שאת אינך מוותרת על צדדים בתוכך.
    במילים אחרות, ייתכן וישנם מקומות (פורומים, קבוצות תמיכה ועוד) בהם כן תוכלי להרגיש שהצדדים המיוחדים שבך מתקבלים ויהיה בכך לתת לך כוח. אולי ובהמשך יתאפשר לך לראות שגם בתוך הקהילה שלך יש שונות וגוונים וגם אם לו לא תרגישי לבד. מעבר לכך, נדמה לי כי גם אדם אחד בעל משמעות שיגרום לך להרגיש גם מיוחדת וגם מתקבלת יכול לסייע לך הרגיש טוב יותר עם עצמך.שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רונית
    21/08/2011

את לא תאמיני לי, אבל פשוט אין לי יותר את הכוחות הנפשיים "להוציא מהבטן"
    את השאלה.
    בכל אופן, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהנתי
    רונית
    19/08/2011

היה ממש מקסים לראות שהורדתם את שאלתי ואת ההמשך...
    איני יודעת כמה זמןתישאר מודעה זו באתר.
    לפחות תדעו שממש חיכיתי לתשובה מכם.
    מאוכזבת): !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    נהנתי

הוספת תגובה

• נהנתי - תגובה

קרן בן הגיא
    21/08/2011

הי רונית,

אני מנסה לחשוב ולהיזכר מה הייתה שאלתך? אנחנו ממעטים להוריד שאלות מהפורום, כיוון שמאמינים כי לכל שאלה יש מקום במרחב הנפשי. אלא אם כן אנו מתרשמים שישנו ניסיון לעשות שימוש לרעה בפורום וחשוב לנו להגן ולשמור על המקום הזה כמקצועי ומסייע.
    אני מזמינה אותך לכתוב שוב את שאלתך. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייד תיזכרי

רונית
    21/08/2011

לפני שהגבת אחת בשם אריאלה מסרה תגובה, ואני הגבתי לתגובתה פעמיים - פעם
    באופן אינסקטיבי ופעם לאחר מחשבה.

עכשיו את כבר בטח יודעת במה מדובר! וזה ממש לא יפה שהורדתם אותי!
    ): )-: :-( ): )-: :-( ): )-: :-( ):

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מייד תיזכרי - תגובה

קרן בן הגיא
    21/08/2011

אני שוב מזמינה אותך לשתף במה שמטריד אותך, אם את מוצאת שהפורום שלנו הוא המקום המתאים.
    בברכה, קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה טובה שלי
    מודאגת
    19/08/2011

היי,
    אני בת 16 ויש לי חברה בשכבה שלי שלפני כמה ימים היתה אצלי וראיתי חטכים על הידיים שלה, אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת שהיא מרגישה בזמן האחרון בדיכאון ואת האמת היא זאת שהראתה לי אותם (את החתכים) ואמרה שהיא נפלה.
    אני לא כל כך בטוחה שזה הסיפור ואני רוצה לדעת מה אפשר לעשות במצב כזה.
    ההורים שלה (לפי מה שהבנתי) עסוקים מאוד עכשיו ואני גם ככה מרגישה שזה לא ענייני, אבל אני דואגת לה מאוד.

נ.ב
    החברה הזאת שלי סיפרה לי פעם אחת שהיא רוצה למות ואני חשבתי שזה בצחוק אז זרמתי איתה, היא אמרה שההורים שלה לא מתעסקים עכשיו ביותר מידי דברים ושהם עסוקים בלבנות את הבית החדש ושאין להם אפילו זמן בשביל עצמם אבל עכשיו אני חושבת שזה רציני ושהיא באמת רוצה למות.
    אני באמת לא יודעת מה לעשות, מצד אחד היא חברה מאוד טובה שלי ואני לא רוצה שהיא תרגיש שאין לה על מי לסמוך אבל מצד שני היא חשובה לי.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חברה טובה שלי

הוספת תגובה

• חברה טובה שלי - תגובה

שי ציון
    22/08/2011

הי, בפניה שלך את מבטאת, בהרגשה שלי, את משמעות המילה חברות בין שני אנשים. שכן בין חברים יש דאגה הדדית ורגישות לדברים שלעיתים אינם נאמרים במילים. יחד עם זאת, רובצת עלייך מעמסה כבדה בשל תחושת האחריות לשלמותה הנפשית והפיזית של חברתך, מצד אחד, ומנגד המחוייבות שלך לחלק בחברות המבטא אמון ושמירה על הפרטיות של כל אחת מכן.
    האם את מרגישה שאת יכולה לשתף תחילה את חברך בדאגה שאת מרגישה כלפיה. ייתכן ותגובתה תאפשר לך מרחב גדול יותר של מחשבה והבנה וייתכן אף פעולה. יחד עם זאת, במידה ויתמשיכי להרגיש דאגה מתגובתה את מחוייבת, בשם החברות, ליידע דמות מבוגרת בסביבתך. אני מציין כי מעשה זה הוא בשם החברות, כיוון שבכך את תיהיה נאמנה לחלק בתוכה של חברתך, שאינו רוצה לוותר על האפשרות לחיות חיים טובים יותר, ואת מחוייבת לסייע לחלק זה גם אם הוא חלש יותר כרגע.
    את מוזמנת להמשיך ולהגיב בפורום. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס...!!
    נטלי
    17/08/2011

בת 23 אני יהודייה עובדת כאחות בבית חולים הדסה בתל אביב, עובד איתי בחור ערבי בן 25 הוא אח כנ"ל. עובדים ביחד כבר שנה באותה משמרת נקשרתי אליו כל כך שבהתחלה חשבתי שהוא ידיד טוב שלי אבל עם הזמן הסתבר שזאת אהבה ולא משהו אחר.. אני לא מפסיקה לחשוב עליו, כל הזמן רוצה אותו איתי, לראות אותו, לצחוק איתו לשמוע אותו. גם לאט לאט הבנתי שאני משהו בשבילו ולא כמו כל עובדת אחרת בעבודה אבל הוא ערבי מוסלימי אז אני לא יודעת איך זה אצלהם אבל לא מקובל עליהם יהודיות בכלל . פעם אחרי עבודה שהלכנו לאכול ביחד באיזור ישב לידי אמר לי שאני ממש חשובה לו שאף פעם לא עבד ככה ונקשר ואהב מישהי כמו שאוהב אותי , ועוד אחת שלא מהדת שלו. אני יוצאת עם בנים מבלה איתם הכל טוב ויפה אבל את ההוא אני לא מצליחה להוציא מהראש לדקה!!! אני מיואשת אני לא יודעת מה לעשות בגלל שהוא ערבי ואצל המשפחה שלי זה לא מקובל וגם במשפחה שלו לא, והוא הולך להשלים לתואר שני בח"ול ואני לא יודעת איך אני אצליח להפסיק לראות אותו ולדבר איתו מה אני אמורה לעשותתתתתתתתתתת?? : (

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס...!!

הוספת תגובה

• תגובה :

אני..
    18/08/2011

שלום לך, קראתי את דברייך והרגשתי כאב :\ נשמע מדברייך כי התפתחה מערכת יחסים עמוקה בינך לבינו,איך את מרגישה גשות אהבה עזים כלפיו וכמה את חשובה לו.מי אני שאגיד לך באיזה דילמה עצמה את נמצת.
    מה שאני ן יכולה למר לך מדי שבוע אנחנו מקבלים בקשה לתרומה מאיזה ארגון ששמו יד לאחים שמדובר במאות נשים יהודיות שנכנס למצב בדיוק כמו שלך רק שבשנה ממך הם התחתנו איתם ומצאו את עצמן מעדית את מותן מחייהן , תכלי להיכנס באינטרנט או שאת מכירה יד לאחים , מברכת אותך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס...!! - תגובה

שי ציון
    22/08/2011

נטלי הי, בפניה שלך יש משום ביטוי למצב הלעיתים בלתי אפשרי בו אנו חיים בישראל, כאשר רגשות הדדיים בין בחור לבחורה אשר עובדים יחד מתערבבים עם הבדלי דת, לאום, ותפיסות פוליטיות בדרך ההופכת את היכולת לפתח קשר לסבוכה ומסובכת. יחד עם זאת, למציאות הזו יכולה להיות השפעה רבה על שניכם, כפי שציינת.
    אני מרגיש שבתיאור שלך אין מרחב למחשבה ולבחינת הרגשות בתוך הקשר. כאילו האפשרות הנוספת למצב כיום בו עדיין אין קשר רומנטי גלוי היא קשר מחייב וגלוי לכל. אך לא כך הדבר, ובאפשרות שניכם לברר (כפי שמרחש בכל קשר כמעט) את רצונותיכם והתאמתכם מבלי לערב בכך את הסביבה.
    מעבר לזאת, כרגע הרגשות שלך עדיין אינם פוגשים מערכת יחסים אמיתית בין שני אנשים בוגרים, העשויה להצליח או להיכשל מסיבות רבות שאינן קשורות למוצא או לנורמות חברתיות. אולי דווקא נסיעתו לחול מאפשרת בדיקה והרהור בנוגע לקשר תוך ביטחון שלכל אחד מכם יהיה זמן למחשבה על רצונתיו מהאחר ומהקשר.
    יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מכך שקשר בין בחורה יהודיה לבחור ערבי עשוי להיתקל בלחצים מרובים גם ממשפחתו אך אולי גם ממשפחתך או משכנייך או חברייך ואפילו משהו בתוכך שיכול גם לרצות בקשר אך גם לחשוש ממנו. אך נדמה לי כי כעת את מספרת על הדיאלוג בתוכך ואולי היכולת שלך לקבל עם עצמך קשר עם בחור ערבי.
    שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף

נטלי
    13/10/2011

עבר זמן , אני עזבתי את העבודה לפניו והוא עזב אתמול והוא לא מעוניין יותר בקשר איתי כי לא רוצה שיהיה לו קשה יותר אני פשוט לא יכולה בלעדיו והוא לא מוכן לשמוע אותי אני בוכה לי כל יום כל כך קשה לייייי לא לראות אותו יותר :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף - תגובה

שי ציון
    14/10/2011

נטלי הי, כואב לקרוא על העצב שאת חווה. אולי מה שמכאיב בייחוד הוא שנדמה כי בקשר ביניכם קיימים רגשות הדדיים ,שאילולא הבדלי הלאום והדת, ייתכן והיו מתממשים. לצערי, באם תראי שאין הוא מעוניין לשוחח אתך תאלצי לקבל את התרחקותו, שנדמה כי היא לא ממך, אלא מהקשיים העתידיים שקשר בין יהודייה לערבי עשויים לחולל בחייו מהם הוא מעדיף להימנע. אולי דווקא ההתרחקות מראה על עוצמת הרגשות כלפייך.
    אני רוצה להעלות מחשבה, כי במקרה זה אולי הבחור יודע משהו על עצמו. משהו שאת עדיין לא חשופה אליו, והוא שלא יהיה ביכולתו לעמוד בלחצים שייוצרו כתוצאה מקשר ביניכם בעתיד, כיוון שהוא מכיר את עצמו ואת יחסיו עם סביבתו. בדרך משונה ייתכן והוא חוסך ממך (וגם מעצמו) את סבל הפרידה שתתרחש אי שם בהמשך.
    צר לי בשבילך (וגם בשבילו) ואני מקווה שתתאוששי בהקדם, ויתאפשר לך למצוא בחור שאולי הקשר עמו יהיה מעט פשוט יותר עבור שניכם. כמובן שאת מוזמנת להגיב בפורום. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן עובר ועובר

נטלי
    28/11/2011

ואני לא שוכחת ממנו!! :( אני לא יודעת מה אני אעששששהה אני משתגעת כל יום אני בוכה לא יוצא לי מהראש אני יוצאת עם בנים ופשוט הוא לא יוצא לי מהראש מה אני אעשה אוף :( בא לי למוותתת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן עובר ועובר - תגובה

שי ציון
    29/11/2011

נטלי הי, אני מציע לך בחום לשקול לשוחח עם מטפל מקצועי. כך, יתאפשר לך לצאת מהמצב הכואב בו את שרויה, ולהבין את שעובר עלייך טוב יותר. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיונות מזעזעים
    רונית
    16/08/2011

עוד מאז היותי קטנה תמיד נהנתי לדמיין שמתעללים בי, כמעט כל דבר שקראתי (שואה,ערבים,אונס וכו') תמיד הייתי מתענגת על הדמיון שההתעללות נעשית בי. (הדבר נעשה תוך שכיבה על הבטן ושפשוף נמרץ של איבר המין) הייתי בטוחה שכשאתבגר הדבר יחלוף, אולם כיום הנני בת 20 והתופעה נותרה. תמיד אח"כ אני מרגישה שהתנהגתי כשוטה גמורה ואני מתביישת מעצמי... עלי לציין שלא זכור לי שאי פעם אכן התעללו בי. מישהו יכול להסביר לי את התופעה וכיצד ניתן למגר אותה?
    תודה-רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דמיונות מזעזעים

הוספת תגובה

• דמינות מזעזעים - לאריאלה

רונית
    18/08/2011

אני ממש מודה לך, אבל את זה גם אני יודעת, אם אני פונה לכאן אות היא כי אינני מעונינת לפנות לפסיכולוגים פנים אל פנים (חוץ מזה שזה ממש בזבוז כסף) שיהיה לך יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריאלה... במחשבה שניה

רונית
    18/08/2011

נכון שעם גוף ההודעה שלך לא הסכמתי, אבל המילה "לעומק" הושיבה אותי למחשבות והתוצאות מדהימות;
    א. תנוחת הגוף שציינתי אינה מדויקת (היה לי קצת קשה לתאר בדיוק),על כל פנים זו תנוחה המהנה את הגוף, ובהיותי קטנה נהגתי לשכב כך בלי קשר,סתם כשהתחשק לי.
    ב. יש לי נטייה לדמיין כל דבר שאני קוראת, ולנסות להזדהות איתו - זה מסביר את הדמיונות. וכיון שהיה לי קשה לשאת את החדשות (בשבילי) המזעזעות, נעזרתי בתנוחת הגוף האהובה עלי.
    ג. היו שנים רבות שבהן היה חסר לי מאד מגע פיזי (לא קיבלתי בבית, וסרבתי בתוקף לקבל מהחברה), כנפי הדמיון הובילו אותי לפנטז את המגע, אך מסיבות השמורות עימי, לא העזתי, לחלום אפילו, על מגע חיובי, אז הסתפקתי במגע שלילי.

כמדומני שזהו הסבר איך התרגלתי למנהג מגונה זה.

והיום? מתי זה קורה לי? כשאני חשה געגועים לבן זוגי!!!

לסיכום: אקט זה היה נעשה למילוי חסכים רגשיים, תוך כך נהפך להרגל להרגעה עצמית, וכן, כאשר הבנתי איך זה קורה - גם יש לי איך להתמודד עם זה.

תודה אריאלה, הועלת לי מאד! אמנם בדרך שונה ממנה חפצת, אבל אני מוכירה לך תודה!
    היי שלום , ולואי שבכל אשר תיפני תשכילי ותצליחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלמונית בת 16
    14/08/2011

תודה על העזרה אני ייקח את העצה שלך.
    תודה על ההקשבה.
    אלמונית בת 16

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים שלי יודעים וזה לא עוזר!!! :I
    אלמונית בת 16
    13/08/2011

לאחרונה סיפרתי להורים שלי על הרצון שלי לסיים את החיים שלי (דרך פסיכולוגית ובזכות אתר שנתן לי קצת תקווה ועוד כמה אנשים שעזרו לי לספר) אבל עם כל מה שקורה לנו עכשיו הם כל הזמן עסוקים ונראה לי שהם אפילו שחכו מזה.
    אני כותבת לכם מתוך התקווה שאתם באמת יכולים לעזור לי, איך אני מביאה אותם להשיג לי עזרה כשאני מתביישת בעצמי עד כדי כך שאני מצטערת שאי פעם סיפרתי להם או לכל אחד אחר.
    אני באמת רוצה להעלים את המועקה הזאת שאני מרגישה ואני חושבת שיש לי עוד תקווה אם אני רק ייגש לעזרה.
    אני חייבת להגיד לכם את זה, ההורים שלי כבר יודעים הכול אבל אני לא יודעת איך להזכיר להם שהם כבר שבועיים אומרים שהם ישיגו לי עזרה והם עוד לא השיגו לי אותה.
    אני לא יודעת מה לעשות, בבקשה תעזרו לי כי אני לא יודעת כמה זמן אני יכולה לעמוד במילה שלי ולא לעשות כלום!
    תודה על ההקשבה
    אלמונית.

הוספת תגובה

• ההורים שלי יודעים וזה לא עוזר!!! :I - תגובה

קרן בן הגיא
    14/08/2011

שלום אלמונית,

דרוש אומץ רב לספר להורים שאת רוצה למות ולבקש עזרה!
    אני שומעת בפנייה שלך כל כך הרבה רצון להרגיש יותר טוב, לצאת מהמועקה. את יודעת איזה סוג של עזרה את מבקשת?
    האם פגשת פסיכיאטר?
    כתבת שאת מטופלת אצל פסיכולוגית - אני מציעה שבאמצעותה תיצרו קשר עם ההורים באופן דחוף!
    בהצלחה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר לא מטופלת

אלמונית בת 16
    14/08/2011

לא הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית, זאת היועצת של בית הספר והלכתי אליה רק כדי שהיא תעזור לי לספר להורים שלי. אני לא נפגשת עם פסיכיאטר, זאת הכוונה, ההורים שלי צריכים לקבוע לי מפגש עם אחד אבל אין ליאומץ לגשת אליהם ולבקש, אני רוצה לקבל עזרה. לקח לי 6 שנים להגיד למישהו שאני במצב הזה ולבקש עזרה, אני כל כך מתביישת בזה.
    (פעם זה היה רק דיכאון, זה הכל. זה התפתח למה שזה היום).
    אני לא יודעת איזה סוג של עזרה זאת אבל אני יודעת שאני מבקשת עזרה כדי להישאר בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר לא מטופלת - תגובה

קרן בן הגיא
    14/08/2011

התרגשתי לקרוא את שכתבת
    את אכן זקוקה לראות פסיכיאטר בדחיפות, ואני ממליצה על טיפול פסיכולוגי אצל איש מקצוע (פסיכולוג, עו"ס קליני).
    אני גאה בך על הצעד שעשית ועל הפנייה לקבלת עזרה, ואכן הייתה מגיעה לך התייחסות יותר מהירה ומעמיקה. אני רוצה להציע שתגשי שוב ליועצת שתעזור לך להגיע לעזרה לה את זקוקה.
    אני מעריכה מאוד את הכוחות שאת מוצאת בעצמך ולא מוותרת או מתייאשת. המשיכי כך!
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יודעים שאני פוצעת את עצמי..
    ליה
    12/08/2011

אז היום במקרה אימא שלי גילתה חתכים על הירך שלי, כשהיא שאלה אותי מה זה בבהלה העמדתי פנים שאני גם מופתעת ואמרתי שאני הולכת לשטוף את הדם שהתייבש והיא עזבה אותי.. בהמשך היום הלכנו לבית קפה והיא ראתה גם כמה על היד (הסתרתי בצמידים וגומיות, אבל כנראה זה זז מהחתכים ולא שמתי לב) והיא הבינה לבד שאני עושה את זה לעצמי והתחילה להציק לי בשאלות, ולמזלי אבא שלי אמר לה לעזוב אותי ואמר לי להפסיק עם זה. אז אוקיי, הבטחתי שזה היה חד פעמי ושזאת פעם ראשונה (שיקרתי) ושאני מפסיקה. אבל אימא ממשיכה להציק לי עם זה, היא מתגרה בי ומתחקרת אותי וכל הזמן מדברת על זה עם אחותי הגדולה (היא בת 23) ואחותי אומרת לי "תראי לי את היצירת אמנות שעשית ברגל" והן משוחחות על זה ומתחקרות אותי וזה פשוט כל כך מעצבן ומעיק. זה למה לא רציתי לשתף אותם, כי הם לא מתחשבים! הם מפציצים אותי בשאלות לא נעימות ומטרידים אותי, משוחחים על זה בהומור או סתם כבדרך אגב (אימא ואחותי, אבא שלי מתנהג אליי כרגיל והוא קיבל את זה הכי טוב). אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת שזה יפסיק עם הזמן (אני מקווה לפחות) אבל עכשיו אני חשה במבוכה לידן ומנסה להתחמק משיחות ארוכות..

הוספת תגובה

• יודעים שאני פוצעת את עצמי.. - תגובה

קרן בן הגיא
    14/08/2011

הי ליה,

זה נדמה שההתעניינות של המשפחה בחתכים שלך נחווית אצלך כמו פלישה לתוכך, לחלקים אינטימיים שאין בכוונתך לשתף. ואולי זה גם קשור בסיבות לחתכים האלה..
    כדי לעזור לך, הייתי שמחה אם היית כותבת עוד על מתי, למה, ומה את חשה כשאת חותכת

אני יכולה לתאר לעצמי שהמשפחה דואגת ותוהה מה קורה לך- ואולי דרך השאלות ה"מעצבנות" וממחטטות הם מנסים למצוא דרך לעזור. אולי כדאי, אם אפשר, לשתף גם אותם במה קורה לך, ואז יוכלו להיות יותר מותאמים אליך ואל הצרכים שלך.
    את מוזמנת להמשיך להגיב. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם אבא ...
    אנונימי
    09/08/2011

אני בת 13 ,ההורים גרושים כבר שמונה שנים זה אף פעם לא הזיז לי [אני גרה אצל אמא שלי] , לא טוב בלימודים כי אני טיפה עצלנית ועקשנית אם הייתי רוצה ללמוד הציונים שלי היו טובים ...הינה הבעיה : היחסים שלי ושל אבא שלי נורא מוזרים ... לפעמים אני שונאת אותו לפעמים אני אוהבת אותו ... ואני מרגישה שאני פוחדת ממנו .. כי כל פעם שהוא מבקש ממני משהו , אני חייבת להגיד כן ולהסכים ... ואם אני יגיד לא ? הוא יתעצבן עלי ומדי פעם הוא מגרש אותי מהבית [מעצבים] ואחרי יום הוא מתקשר אלי כאילו כלום ... עוד קצת דברים , לפני כמה שנים בבית הישן שלו הוא התעצבן על אחותי כי היא לא רצתה לעשות ספונג'ה, ושפך עליה תה ... אני לא ממש זוכרת את זה הייתי קטנה .. בוא נגיד ככה אבא שלי בן אדם אלים יותר מדי עצבני ...באמצע השנה הייתי בדיכאון , לא רציתי ללמוד והחסרתי המון ללימודים , אחר כך יום אחד אני לא זוכרת ממש מה קרה אבל אני זוכרת שהייתי אצלו לא קמתי והוא ממש התעצבן חטף קריזה צעק עלי אבל איזה צעקות ... חזרתי הביתה בוכה התארגנתי ללימודים והוא הגיע הביתה שלי הוא חיכה למטה ממש עצבני באותו זמן דיבר עם סבתא שלי ... ואני הייתי למעלה ורק בכיתי מעצבים אחר כך ירדתי יצאתי החוצה בוכה והוא בא התחיל לדחוף אותי החוצה בראש סבתא שלי הייתה מבוהלת ואח שלי הגדול ירד למטה בריצה מודאג וגם הוא פחד מאבא שלי.. ואז הוא הסיעה אותי ללימודים ובדרך דיבר איתי שוב כאילו כלום ... באתי ללימודים בוכה כל היום שאלו מה קרה אבל סתם ברחתי ...עוד משהו .. פעם כשהייתה לו חברה ולתאומים שלה היה בר מצווה אני ואבא שלי היינו , כל כך נהנו אבל אז יצאתי החוצה ותפסתי את אבא שלי מעשן חשיש ... שעכשיו זאת הבעיה למינוס הענקי הזה שלו ...
    יש לו חברה ממש חמודה עכשיו ואני לא מבינה איך היא מסתדרת איתו .. והיא והבן שלה באו לישון פה פעם ושמעתי את הילד מדבר עם אמא שלו .. "אמא למה תמיד __ עצבני ... מותר לו לצעוק להתעצבן עלי ככה ? " הקיצור .. ממש לא נעים לי לראות אותו ,והפסקתי לאהוב אותו ואני לא ממאינה אחרי מה שהוא עשה לי בקטע עם הלימודים סלחתי לו...מה אתם הייתם עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם אבא ...

הוספת תגובה

• בעיות עם אבא ... - תגובה

קרן בן הגיא
    14/08/2011

הי אנונימית,

כמו שכתבת - לפעמים את שונאת את אבא ולפעמים את אוהבת אותו - הוא בכל זאת אבא שלך, גידל אותך, דאג לך ודואג לך בדרכו, ובוודאי שאת אוהבת אותו ורוצה בקירבתו. אך את כבר מתבגרת ויכולה לזהות שלא כל ההתנהגויות של אביך הן כאלה שהיית רוצה להיות מזוהה איתן. את צודקת בהחלט שלהורה אסור להכות כמו שתיארת בסיפורים שלך. אני יכולה לתאר לעצמי שאביך חווה כעסים וסערות בחייו, ובאופן לא מושכל, הם יוצאים לכיוון ילדיו.
    אך כיום כשאת מתבגרת וכבר יכולה לעמוד על דעתך, אולי כדאי שתאמרי לו - אבא, אני רואה שאתה כועס, אבל אני לא אשמה בכך.. או אתה יכול לכעוס עלי, אבל אל תהיה אלים!
    לצד זה, אני רוצה להציע לך לשתף בכך דמות מבוגרת אחרת- יועצת ב"ס, עו"ס. כדי שיוכלו לעזור לך ולאביך להתמודד יותר טוב ולשפר את דרכי התקשורת בניכם.
    שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגעילות אותי
    גופה
    07/08/2011

אני חייבת להגיד שבזמן האחרון התחלתי לשנוא בדם בנות פשוטות (לא שאני אמורה למות עליהם ) שאינן חכמות מיוחדות שונות ובעלות רצון להצליח....
    במיוחד את הקטנות האלה(למרות שאני בעצמי עשיתי דברים כאלה פה ושם)
    שחושבות שהם כבר גדולות בא לי לשים להם כפה של החיים אני לא מסוגלת להסתכל עליהם מרוב שהם מגעילות אותי כי הם חושבות שלהיות בוגר זה רק דבר פשוט הם לא מבינות שזה משהו יותר מורכב ועמוק הם לא מבינות שומדבר מהסבל שיגרם להם בשנים הבאות הם נהנות מהווה בכיף בזמן שעטידם פשוט ומשעמם....
    אולי אתם לא תבינו אותי כי אתם לא באים מאיפה שאני בא ואם כן תבינו
    אני לא מבקשת תגובה אבל מי שרוצה להגיב שיגיב....

(פשוט היתי חייבת לפרוק את הכעס על משהו)

לקביעת תור
    סגירה
    מגעילות אותי

הוספת תגובה

• מגעילות אותי - תגובה

קרן בן הגיא
    07/08/2011

הי לילך,
    אני רואה שהיית צריכה לפרוק את הכעס הזה
    אני תוהה מה כל כך מרגיז אותך "בבנות האלה"? למה זה כל כך מעצבן אותך?
    אני מניחה שאת כותבת מתוך קושי אישי שאת חווה ואולי המראה של אחרים שמצליחים אחרת מעורר בך כעס וקנאה.
    יכול להיות שאם תצליחי לברר עם עצמך איפה בדיוק זה פוגש אותך בפנים ותצליחי להיות יותר שלמה עם הדרך שלך, המפגש עם אחרים פחות יעורר רגשות קשים אצלך.
    את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה עובר עלי!
    אנונימית
    04/08/2011

הי... אני בת 15 ומאז שהייתי קטנה אבא שלי תמיד היה מכה אותי.. הייתה תקופה שהוא היה כל הזמן מקניט אותי ואומר לי שאני סתומה שאני טיפשה שאני מכוערת ועוד המון דברים כאלה ! הייתי בוכה הרבה ! שנה שעברה אמא שלי לקחה אותי לרופאה שלי כי הייתי חולה והיא ביקשה הפנייה לדיאטנית כי היא חושבת שאני רזה מידי.. עם הזמן אמרו לי שאני אנורקסית ושיש לי הפרעות אכילה.. הייתי מבלה את כל השנה בבית חולים בטיפולים.. ואפילו קבעו לי תור לאשפוז בבית חולים תל השומר בת"א ... הייתי מאושפזת גם בבית חולים כי הייה לי ווירוס והתייבשתי והיו צריכים לשים לי אינפוזיה.. הרופאים כולם הרימו ידיים הדיאטנית , הפסיכולוגית, הרופאה בבית החולים , ועכשיו מחכים שיאשפזו אותי בתל השומר.. אני עם חברות מתנהגת רגיל כאילו אין לי כלום ובבית אני חובה היתעללות מאבא שלי.. וזה לא רק אבא שלי.. גם שתי הסבתות שלי וכל הדודים שלי ... הם תמיד מקניטים אותי.. תמיד גורמים לי להרגיש רע... אין לי ביטחון עצמי ... איבדתי אותו מגיל קטן מאוד... נמאס לי מהחיים האלה... קשה לי עם כל שנייה ושנייה.. ניסיתי לעשות דיאטה קצת לרדת במשקל.. אבל אמא שלי החרייכה אותי לאכול וקיבלתי עונשים מאבא שלי... אמא תמיד מגנה עליי ומנסה לשמור עליי אבל גם לה יש את הקטעים שהיא צועקת עליי ומתעצבנת ואומרת לי שבגללי היא ואבא שלי יתגרשו.. נמאס לי שמאשימים אותי תמיד .. שתמיד אני אשמה בהכל ! אף אחד לא מבין אותי ! ואף אחת מהחברות לא יודעת מה עובר עליי... !
    בבקשה תעזרו לי !
    הלכתי לפסיכולוגית אבל לא סיפרתי לה כלום.. כי היה לי קשה להוציא את זה.. קשה לי לדבר על זה.. ויותר קל לי לרשום את זה דרך המחשב.. בבקשה תעזרו לי.. :'(
    אני מתחננת לעזרה !!! :'(
    בזמן האחרון אני עצבנית נורא.. ואני גם דיכאונית בזמן האחרון בוכה הרבה מכל שטות... וכל דבר קטן מעצבן אותי וגורם לי לבכות ! אני לא יודעת מה יש לי בזמן האחרון.. גם הייתה לי תקופה שהייתי עצבנית על כולם ! ניסיתי לעצבן את ההורים שלי ולא לאכול שבוע שלם והיה לי סחרחורות וכאבי ראש והיה לי חוסר שיווי משקל ועוד המון דברים.. חברות שלי רצו שאני יאכל חברה אחת רבה איתי בגלל זה וכל השאר לא הבינו אותי בכלל ואף אחת מהחברות לא יודעת את מה שאני עוברת בבית ! וזאת הייתה תקופה שכל יום כל היום הייתי עצבנית וכל הזמן בכיתי ! וזה כל פעם חוזר לי העצבים האלו.. ואני לא יודעת מה לעשות ! :'( בבקשה תעזרו ללי :'(

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה עובר עלי!

הוספת תגובה

• לא יודעת מה עובר עלי! - תגובה

קרן בן הגיא
    06/08/2011

שלום לך אנונימית,
    התיאור שלך של מה שעובר עליך נוגע ללב. אני יכולה להרגיש כמה קשה לך בבית ומחוץ לבית - התחושה שאף אחד לא מבין אותך, מאשימים אותך ורואים אותך דרך משקפיים כל כך שליליות, היא תחושה מכאיבה ובלתי נסבלת.
    את מתארת השתלשלות של בעיות, ואם אני מבינה נכון היום את מיועדת לצאת לאשפוז בתל השומר כדי לנסות לעזור לך שם עם בעיית האכילה שלך, האנורקסיה. (שדרך אגב, יכול להיות שאת מרגישה לא טוב נפשית, בוכה ועצבנית, גם בגלל שאת לא אוכלת והגוף מנסה לאותת לך בכל דרך)
    העצה הטובה ביותר שואוכל להעניק לך היא להיעזר כמה שיותר בגורמים הטיפוליים בבית החולים, יש שם אנשים מקצועיים, שפגשו כבר הרבה ילדות עם בעיות דומות לשלך, ואם תסכימי לסמוך עליהם, אולי תרוויחי מזה קצת שקט נפשי. יכול להיות שאם יותר קל לך לכתוב, אפשר בשלב הראשון לנסות לכתוב במחברת את כל תחושותייך ודברים אחרים חשובים ולתת לקרוא.
    שיהיה בהצלחה. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא הפסיקה את הטיפול

אנונימית
    08/08/2011

אמא שלי כבר לא לוקחת אותי לטיפולים היא הפסיקה עם הטיפולים אני לא יודעת למה.... וגם היא נראה לי ביטלה את התור אני לא הכי בטוחה היא לא משתפת אותי בכלום. היא לא מדברת איתי על זה.. וזה נורא מעצבן אותי... אני כבר לא יודעת מה לעשות :(
    ונראה לי שהכי טוב יהיה שאני יתאשפז אבל עכשיו גם זה לא נראה לי שיקרה.. :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא הפסיקה את הטיפול - תגובה

קרן בן הגיא
    08/08/2011

הי אנונימית,

אל תותרי. תבקשי את הטיפול ותבקשי לדעת מה קורה. אלו החיים שלך!
    אני מציעה שתדברי עם אמא ותסבירי לה שאת זקוקה ליותר זמן בטיפול ושאת שוקלת להתאשפז כדי לעזור לעצמך. אני לא מכירה את אמך ואולי היא תגיב בכל מיני צורות שיהיו לך לא נעימות, אבל זה מחיר שכדאי לשלם אותו כדי לעזור לעצמך (אם את חושבת שזו הדרך להחלים). קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    ליה
    03/08/2011

היי, יש לי שאלה. כבר כמעט שנתיים שאני חווה מצוקה נפשית, מחשבות אבדניות (התחילו השנה) ופציעה עצמית.... והייתי רוצה לשאול אם יש לי אפשרות ללכת לייעוץ פסיכולוגי או לאבחון אם יש לי הפרעה או לא יודעת דרך קופת חולים וגם ללא ליווי של ההורים? אני לא מתכוונת ללכת עכשיו לייעוץ פסיכולוגי קבוע או משהו, רק לסוג של אבחון או ייעוץ חד פעמי לראות אם אני צריכה טיפול... כי זה ממש מעיק עליי לסחוב את הכאב הזה, ואיני מסוגלת לשתף את ההורים ואני בת 14 אז אני לא יודעת אם יש אפשרות להגיע בלי ליווי בגיל הזה או אם בכלל יש אפשרות להשיג טיפול כזה דרך קופת חולים.. אז.. זה אפשרי? אם כן, מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• שלום.. - תגובה

קרן בן הגיא
    06/08/2011

הי ליה,

בגדול-
    יש אפשרות לקבל תמיכה וייעוץ ללא תשלום - פסיכולוגית בית הספר, עו"ס נערות מהרווחה, "דלת פתוחה", קו הסיוע של ער"ן. כמובן שאת יכולה לפנות גם לגורמים פרטיים, אך אז לרוב זה כרוך בתשלום מסויים.
    אם תכתבי באופן יותר ספציפי מהם הדברים שמציקים לך ומעוררים את הסבל הכ"כ גדול הזה, אולי אוכל להפנות אותך באופן יותר מדוייק.
    ממה שכתבת אני מתרשמת שאת זקוקה ליותר מסתם אבחון.
    את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 הרגשות מחשבה אחת
    גופה
    03/08/2011

היי
    אני ממש לא אוהבת לבכות ולשפוך כמו ילדה קטנה אבל אני פשוט חייבת להגיד ולדעת....
    בזמן האחרון יש לי הרגשה חזקה שאני חייבת לדעת שמה שאני מרגישה קיים ושאני בסדר למרות שאני אוהבת להיות שונה מכולן אני רוצה להרגיש כל פעם שיש אנשים שונים מכולם כמוני שהחחששות שלי והמחשבות שלי והמעשים שלי הם אנושיים....
    לא יודעת גם כל כך למה אבל אני מפחדת מהשנה החדשה היתי ממש גרוע בלימודים השנה
    השנה הזאתי היא רצינית וחשובה מאוד מהרבה סיבות(אה אני עולה לכיטה ט)

יכול להיות שזה גיל ההתבגרות(אני לא כל כך אוהדת את המילה הזאת כי היא נשמעת תירוץ לכל דבר בשבילי אבל מצד שני אני רוצה לדעת אם כל מחשה כל מעשה והרגשה זה בגלל זה

לקביעת תור
    סגירה
    2 הרגשות מחשבה אחת

הוספת תגובה

• 2 הרגשות מחשבה אחת - תגובה

קרן בן הגיא
    06/08/2011

הי אלה,

זה נכון שלגיל ההתבגרות יש את ההתנהלות המיוחדת שלו. ובניית הזהות הפרטית שלך היא משהו לא פשוט, ומחייב לחוש שונים ואחרים וללמוד לסמוך על התחושות האלו וכך גם על עצמך.
    אולי אם תפרטי עוד קצת על מה את מרגישה ולמה יש לך ספקות, וכך אוכל יותר בקלות לעזור לך. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם ההורים.
    נועה
    02/08/2011

היי,
    טוב אז ככה ההורים שלי בתהליכי גרושים. הסיפור הוא שאמא שלי בגדה באבא שלי עם אבא של אחד התלמידים שלה (היא מורה) אני ואמא אף פעם לא היינו בקשר טוב. ועכשיו אחרי מה שקרה אני מרגישה שאני שונאת אותה ואני רוצה לעשות לה דברים רעים ואני כל הזמן מקללת אותה ומדברת אליה לא יפה. אני מרגישה שבכלל לא אכפת לה ממני או מהאחים שלי. ואבא שלי שהוא כמו החבר הכי טוב שלי אבל הוא כל הזמן בוכה וזה עושה לי נורא לראות אותו ככה כי אני רגילה לראות אותו גבר גבר כזה. אמא שלי מאוד מרוחקת מאיתנו המשפחה ואני מרגישה שהיא לא רואה את הכאב שלנו בתור משפחה ושלי בכלל. והכי מעצבן זה שאני יודעת שהיא ממשיכה לדבר עם הבחור הזה וזה כלכך מגעיל אותי. באלי שהיא לא תהיה אמא שלי היא מגעילה אותי. אני גרה עם אבא והיא בכלל לא אכפת לה והיא אפילו לא מנסה לשכנע אותי לבוא אליי. והיא עושה לי דברים כלכך לא יפים היא מבריזה לי כשאנחנו קובעות להיפגש והיא מקללת אותי כשאנחנו רבות. ובזמן האחרונה אני בוכה הרבה ואני נכנסת להיסטריה ולא מצליחה לנשום. אני לא רוצה קשר עם אמא שלי אבל אבא שלי מכריח אותי כי הוא אומר שאני חייבת את אמא שלי אבל אני מרגישה שהיא לא צריכה אותי אז למה אני צריכה אותה? לפני כמה ימים התחלתי לעכשיו מה יקרה אם אני ימות? איך אני ימות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם ההורים.

הוספת תגובה

• עוד משו

נועה
    02/08/2011

ואני בת 14 עולה לכיתה ט'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם ההורים. - תגובה

קרן בן הגיא
    06/08/2011

הי נועה,

החיים לפעמים מפתיעים אותנו וזה כל כך לא פייר שהדברים האלה קורים דווקא לנו. אני כל כך יכולה להבין את הכעס שלך והאכזבה והעלבון.
    אני שומעת בדברייך מצד אחד את הרצון להתרחק מאמא, לשנוא אותה, להעניש אותה על הדרך שבה התנהגה, על איך פגעה בך ובאבא. אך גם אני שומעת עד כמה את כמהה להיות לצידה, ושתמשיך להיות אמא שלך כמו שהיתה.
    אני מאמינה שאת נמצאת עכשיו בעין הסערה, הכל נראה כל כך קשה ואבוד. אבל אני בטוחה שבעוד כמה שבועות הדברים יראו קצת אחרת, אבא קצת יתאושש, וגם את.
    המצב לא ישתנה, והמציאות היא כמו שקרתה, אבל יש לנפש האנושית יכולת מופלאה להתמודדות עם מצבים קשים שכאלה. ואת תוכלי למצוא פתרונות פנימיים יצירתיים ליחסים שלך עם אמך וגם עם אביך.
    יכול להיות שאת זקוקה לתמיכה יותר קרובה בתקופה זו. אם את חשה כך, יתכן שכדאי לפנות ליועצת בית הספר או לגורם מקצועי אחר, כדי לקבל ליווי במשבר הזה.
    חזקי ואימצי. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה