פורום כושר גופני לנשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדת מסת שריר
    מורן
    01/04/2012

שלום, אני מתאמנת הרבה בעיקר ריקוד וחיזוק גוף.
    רציתי לשאול אם קיימת אפשרות להוריד מסת שריר בידיים ? אם כן, כיצד ניתן לעשות זאת ? אני מתאמנת קבוע וכתוצאה מכך שרירי הידיים שלי ממש גדלו ואני מאוד לא אוהבת את זה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורדת מסת שריר

הוספת תגובה

תמונה

• הורדת מסת שריר - תגובה

אודי ויטמן
    03/04/2012

שלום מורן,
    את בהחלט יכולה להפחית מסת שריר, אך לא נקודתית בידיים.
    מסת השריר בגוף היא מאוד חשובה ותלוייה יישירות בקצב חילוף החומרים ושריפת השומנים בגוף, ככל שמסת השריר גדולה כך הגוף ישרוף יותר קלוריות, השרירים יהיו חזקים יותר, הרצועות והגידים יהיו חזקים יותר וכמובן צפיפות העצם תהיה טובה יותר, אז לשיקולייך האם להפחית מסת שריר.
    המלצתי היא להפחית את האימונים והעצימות שאת מתאמנת בשרירי הזרועות, ולהעלות את משך זמן האירובי שאת עושה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הי אחרי לידה
    עדי
    10/03/2012

בת 32 ילדתי לפני 3חודשיים לא מליחה לרדת בבטן וביריכיים אילו תרגילים מומלצים ריצה ?הליכה מהירה ??סטפר??תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הי אחרי לידה

הוספת תגובה

תמונה

• הי אחרי לידה - תגובה

יעל הראל
    20/03/2012

כן, כל מה שכתבת. הרעיון הוא רת במשקל הגוף הכללי ואז גם היריכיים והבטן ירדו גם הם. אני ממליצה על אליפטיקל, הוא גם יתרום להוצאה קלורית וגם יתרום לחיטוב היריכיים. בנוסף כדאי להוסיף גם עבודה על כוח, למשל שיעורי עיצוב, חדר כושר וכו'. בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על אימון אנ-אירובי
    לירון
    07/03/2012

שלום,

אני בכושר ומבצעת אימונים אירוביים ואנ-אירוביים.
    אני מבצעת שני אימונים אנ-אירוביים ממש טובים במשך כשעה על כל הגוף פעמיים בשבוע. שאלתי היא האם זה בסדר להשאיר זאת ככה או שכדאי לבצע שלוש פעמים את האימון - אבל אז זה יתקצר לכחצי שעה כי אין לי זמן..?
    או שאולי אם אין זמן כדאי לבצע כל יום על חלק אחר בגוף? - יום בטן, יום גב, יום כתפיים וכו'?

תודה על התשובה!
    גובי 164, ומשקלי - 54

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על אימון אנ-אירובי

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על אימון אנ-אירובי - תגובה

יעל הראל
    09/03/2012

אם אני מבינה נכון, את למעשה תוסיפי חצי שעה של אימון כוח, נכון? שלוש פעמים חצי שעה לעומת פעמיים של שעה... לדעתי אם את עושה זאת זמן רב, כדאי לך להוסיף עוד אימון, גם אם זה על חשבון משך האימון ואז את באמת יכולה לבצע בכל פעם חלק אחר. בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום..
    חן
    05/03/2012

היי אני אלקס אני בת 18 אני שוקלת 64 קילו על 154 ואני מתה לרדת למשקל 48
    ירדתי לפניי שנתיים בדיאטת כסאח 20 קילו ועלתי 8..שקלתי 56 שלפי מה שידוע לי זה משקל טוב לגובה שלי..אבל עדיין היתה ויש לי כרס גדולה ומותניים..יש לי בעיה במיוחד עם האזור של הבטן והמותניים!
    אני הולכת למכון 3 פעמים בשבוע (משתדלת...קצת חסרה לי מוטבציה בחורף..ויוצא שיש שבועות שאני לא הולכת בכלל...בדרך כלל אבל זה יוצא ש3שבועות התדמתי ואזז יש שבוע שאני לא הולכת בכלל או שהייתי פעמיים)
    רציתי לדעת אם 3 פעמים זה מספיק בשביל ירידה במשקל או שאני צריכה ללכת יותר..
    אני עושה 25 דקות הליכה מהירה משולבת עם ריצה...ו25 דקות מכשיר מדרגות כזה..כמו אופניים רק בלי מושב..
    3 סטים של משקולות כל סט 30 פעם
    60 כפיפות בטן..
    ועוד שלוש תרגלים שאני לא יודעת איך להסביר=]
    אני צריכה ללכת יותר מ3 פעמים למכון כדאי לרדת נניח ב3 חודשים 10 קילו?
    והאם יש משהו ספציפי שאני יכולה לעשות כדי להיפטר מהבטן...?
    תודה אלקס

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

תמונה

• שלום.. - תגובה

יעל הראל
    09/03/2012

הי, ראשית כל הכבוד על המוטיבציה והרצון להתאמן ולרדת. בגדול 3 אימונים כפי שתיארת בהחלט יכולים לתרום לירידה במשקל בתנאי שיהיו מגובים בתזונה מאוד נכונה ומאוזנת. מאוד קשה לי להגיד לך כמה תרדי כי זה תלוי המון פרמטרים ובעיקר במשוואה פשוטה של הכנסה-הוצאה, כלומר אם תהיי במאזן שלילי לאורך כך התקופה, בטוח תרדי.
    אני ממליצה לך להוסיף עוד אימון (מפני שאני מניחה שגופך דיי התרגל לפעילות) וגם לקבל ייעוץ תזונתי. חשוב שתקפידי להתאמן לפחות 3 פעמים (גם 4-5 לא יזיק) ושלא היו שבועות ללא פעילות, בכל אופן הכי הכי חשוב שתאכלי נכון ותימנעי ממתוקים/מטוגנים וכו'.
    בגדול, הבטן תרד כשכל משקל הגוף ירד, כך שלא הייתי מבצעת משהו מיוחד מעבר לפעילות אירובית רצינית ותרגילי כוח שכוללים עבודה על כל הגוף (באופן הזה, תעלי את המסה השרירית ותורידי את מסת השומן), בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בודי קומבט
    ענת
    29/02/2012

שלום רב , ברצוני לדעת על מה עובדים באימון בודי קומבט והאם הוא נחשב לאימון כוח

לקביעת תור
    סגירה
    בודי קומבט

הוספת תגובה

תמונה

• בודי קומבט - תגובה

יעל הראל
    02/03/2012

האימון מפתח בעיקר פעילות אירובית אך גם כוח. יש מקומות בהם נעשה שימוש בגומיות וכו' ואז יש יותר דגש על כוח, בכל מקרה השימוש בתנועות מעולם הלחימה תורמים לפיתוח כוח והקומבינציה, הצעדים וקצב האימון תורמים לפיתוח הסיבולת האירובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בודי קומבט - תגובה

יעל הראל
    03/03/2012

עד כמה שאני מכירה את האימון הוא משלב פעילות אירובית וגם כוח. (עם זאת הוא לא מוגדר כאימון כוח כמ שיעור עיצוב למשל). כל מדריך מוסיף לאימון קווים משלו, יש שיעורים כאלה בשילוב גומיות ומדרגות ואז יש יותר דגש על כוח, לכן חשוב לבדוק מה בדיוק האופי של השיעור שאליו את הולכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עור עודף אחרי הרזייה
    יפית
    24/02/2012

אני בת 24, הורדתי המון במשקל וכתוצאה נשארתי עם גוף מאוד רפוי ועודפי עור לא גדולים בידיים ורגליים ויותר עור עודף בבטן (הייתי משארת במשקל של קילו בערך). איבדתי הרבה מהשריר במהלך הדיאטה, עצמות הבריח שלי מאוד מאוד בולטות ואפילו רואים את הצלעות מעל החזה (הBMI שלי הוא בסביבות 26-25), אין לי כמעט שרירים בישבן, ומעט מאוד בידיים ובירכיים. גוף מאוד מדולדל.
    הייתי רוצה לדעת האם ניתן להעלים את עודפי העור באמצעות תזונה וספורט בלבד? אין לי אפשרות להירשם לחדר כושר אך ברשותי הליכון, סטפר, דלגית ומשקולות ידיים של 2 ק"ג. האם אירובי יכול לעזור? אילו תרגילים אנאירוביים אני צריכה ויכולה לבצע בבית?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עור עודף אחרי הרזייה

הוספת תגובה

תמונה

• עור עודף אחרי הרזייה - תגובה

אודי ויטמן
    25/02/2012

שלום יפית,
    לדעתי את צריכה להתייעץ עם רופא בקשר לשאריות העור, האם ניתן להסירם על ידי פעילות גופנית או באמצעות ניתוח.
    בהקשר לפעילות הגופנית הינך חייבת לקחת את עצמך בידיים ולהתחיל להתאמן בצורה מסודרת גם אימוני משקולות ורצוי בחדר הכושר, על מנת להעלות את מסת השריר בגוף ואת קצב חילוף החומרים על מנת שלא תעלי שוב במשקל.
    הליכון ומשקוליות של 2 ק"ג לא יעשו את העבודה שהגוף שלך זקוק לו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם זה נורמלי
    דינה
    20/02/2012

שלום,
    אני לא זוכרת האם זה היה לפני הריון. תמיד הייתי בכושר. אבל עכשיו בטן שטוחה אבל כאשר אני שוכבת על הצד (למשל בשביל התרגיל) אז אני מרגישה שכל המשקל של הבטן עובר לצד, בטן כאילו נשפכת לצד למרות שכיווצתי שרירים. האם זה נורמלי? אם לא כיצד לטפל בזה והאם באימונים זה יעבור? מה גורם לזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נורמלי

הוספת תגובה

תמונה

• האם זה נורמלי - תגובה

אודי ויטמן
    21/02/2012

שלום טינה
    כאשר את שוכבת על הצד שרירי הבטן אינם נשפכים הצידה, אלא השומן שמכסה את השרירים נופל, כנראה שאת זקוקה להוריד אחוזי שומן ואז הבטן לא תשפך במקרה כזה.
    אימון שרירי הבטן יכול לתרום לחיזוק וחיטוב שרירי הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כושר
    אני
    19/02/2012

בזמן האחרון אין לי מצב רוח ואני בעומס רב בחיים
    ספורט תמיד היה אחד הדברים האהובים עליי אך אני נכנסת ללופ
    שאין לי זמן לספורט כי יש עליי המון דברים שמחוייבת לעשות
    ובגלל שאין לי ספורט אין לי כח ואנרגיות
    ומה עושים עם החורף הדוחה הזה...אני מנויה בחד"כ ומרגישה שמבזבזת את הכסף שם ,איך מוצאים את כח הרצון לעשות ספורט במצב הזה?
    האם לא כדי לוותר על החד"כ יש לי מנוי לעוד שנה ומשהו... מניחה שבקיץ אלך יותר
    ולעשות ספורט בבית דרך תרגילים מובנים?... מתסכל מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

תמונה

• כושר - תגובה

אודי ויטמן
    21/02/2012

המלצה שלי, קחי מאמן כושר אישי לתקופה קצרה בכדי להחזיר אותך לעיניינים ועל מנת שלא תהיה לך סיבה לא להתאמן, זה ייתן לך מוטיבציה לחזור לכושר ולהרגשה טובה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אני רזה מאד בפלג הגוף העליון ואילו
    רותי
    11/02/2012

הרגליים שמנות במיוחד.האם יש התעמלות מסויימת שעלי לעשות או להמנע? אני עושה יום יום באופני כושר ואמרו לי להמנע מכך.האם זה נכון?

הוספת תגובה

תמונה

• אני רזה מאד בפלג הגוף העליון ואילו - תגובה

יעל הראל
    14/02/2012

לא הייתי נמנעת, אבל מי שאומר לך כך אומר זאת כי זה תורם לעיבוי השריר ואז הרגליים עלולות להראות "עבות" יותר, לדעתי זה מחטב אותן ולכן לא הייתי נמנעת. בכל אופן נסי לשלב גם הליכה, אליפטיקל ותרגילי כוח ולא רק אופניים. לא כתבת מה משקלך? ומה גובהך? צריך גם לזכור שמבנה הגוף של כל אחד שונה ולעיתים זה משהו שלא ניתן לשנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אימון אירובי ואנארובי
    יעל
    02/02/2012

אני בת 29 שוקלת 65 על גובה של 160
    בחדר כושר בו אני מתאמנת המדריך שלי המליץ לי לעשות פעילות אירובית ולאחר מכן פעילות אנארובית.
    זה באמת משנה?? כי לפעמים יש חוגים שאני מעוניינת לעשות שהם שיעורי אירובי אבל הם מתקיימים יחסית מאוחר אז בינתיים אני עושה פעילות אנארובית לפני הפעילות האירובית.
    האם זה פחות אפקטיבי?

המטרה שלי היא לחטב ולעצב את הגוף ולרדת במשקל.

כמו כן אשמח אם תגידו לי כמה זמן מומלץ לעשות פעילות אירובית, אחרי כמה זמן זה באמת מתחיל לשרוף?
    ומה כדאי לאכול אחרי אימון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אירובי ואנארובי

הוספת תגובה

תמונה

• אימון אירובי ואנארובי - תגובה

יעל הראל
    03/02/2012

אין שום העייה לבצע קודם פעילות אנאירות ולאחריה אימון אירובי, אם זה מתדר לך באופן הזה המשיכי כך, בהצלחה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ספינינג לאחר הפלה
    ליאת
    29/01/2012

לפני שבועיים עברתי הפלה (לידה וגרידה) בשבוע 25.
    מתי אני יכולה לחזור לעשות ספורט כמו ספינינג וזומבה?

לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג לאחר הפלה

הוספת תגובה

תמונה

• ספינינג לאחר הפלה - תגובה

יעל הראל
    03/02/2012

עד כמה שידוע לי אין כל מניעה לחזור לפעילות כשאת מרגישה טוב, בכל אופן, התייעצי עם רופא הנשים שלך, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פעילות ספורטיבית לאחר הפלה-דחוף
    ליאת
    31/01/2012

שלום,

לפני שבועיים וחצי עברתי לידה שקטה וגרידה בשבוע 25.
    מתי אני יכולה לחזור לעשות ספינינג וזומבה ?
    אציין שעד ההריון עשיתי ספינינג במשך כשנה.

תודה

הוספת תגובה

תמונה

• פעילות ספורטיבית לאחר הפלה-דחוף - תגובה

אודי ויטמן
    01/02/2012

שלום ליאת,
    אם הכל עבר בשלום ואת מרגישה בטוב וללא כאבים בדרך כלל הרופאים ממליצים כשלושה שבועות להמנע מפעילות גופנית, המלצה שלי , התייעצי עם הרופא המטפל , מיכוון שהוא מכיר ויודע את מצבך הפיזי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פיתוח גוף
    חסוי
    26/01/2012

שלום,
    אני בת 19, לפני כחצי שנה התחלתי לבצע אימוני כוח, עקב רצון לשפר את פעילותי הגופני, וכן רצון לעלות למשקל מסויים, בנוסף, הגדלתי את צריכת הקלוריות שלי, נשקלתי וראיתי שהגעתי ליעדי.
    המשכתי באימוני הכוח, נשקלתי לאחר כחודש, והנה, אני רואה שאני כ 4 ק"ג מעל ליעד.
    די נבהלתי והחלטתי לשלב גם אימוני אירובי.
    כיום אני מקפידה לבצע כ 3-4 אימוני כוח, כדי לפתח שרירים, וכ- 4 פעמים הליכה של 30 ד"ק.
    אני ממשיכה להישקל, אך לצערי אין תוצאה של ירידה במשקל. נשארתי אותו הדבר- עם עודף של 4 ק"ג. מה שגרם לי גם להפחית את צריכת הקלוריות היומית שלי.
    אומרים לי שהמצב הזה נובע מעלייה במסת שריר, אך שאתי היא האם אפשר בחצי שנה לעלות כ 4 ק"ג רק ממסת שריר?? יש לציין שכל אימון כוח הוא בערך 45 ד"ק.
    אמשח לקבל תשובה בהקדם,
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח גוף

הוספת תגובה

תמונה

• פיתוח גוף - תגובה

אודי ויטמן
    29/01/2012

שלום לך,
    בהחלט שאת יכולה לעלות 4 קג מסת שריר, רצוי לבדוק את הרכב הגוף שלך במכשיר מקצועי שייתן לך מידע אודות מסת השריר בגוף, קצב חילוב החומרים, כמות הנוזלים בגוף. כמו כן רצוי שתתיעצי עם תזונאית בכדי לבדוק האם התזונה שלך תואמת את רמת האימונים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כן אבל

חסוי
    29/01/2012

איפה אני יכולה לבדוק את מדד אחוזי השומן שלי? וזה באמת הגיוני שבחצי שנה אעלה 4 ק"ג רק משריר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ספיניניג עם עודף משקל?
    תוהה
    26/01/2012

שלום,

אני בת 30, יש לי עודף משקל , אבל אני בריאה פרט לכך.

מזה מספר חודשים אני מתאמנת במכון כושר ורק שהרגשתי מספיק בטחון אחרי שבניתי כושר בסיסי - הלכתי לראשונה לספיניג השבוע.

תוך כמה דקות הרגשתי באופן לא צפוי לחלוטין מבחיניתי (חשבתי שיהיה לי אולי קשה מבחינות אחרות..) כאבים חזקים הכסא, שהוקלו רק ע"י תנוחת עמידה - בטח יש לזה שם מוצלח יותר אבל שכחתי אותו. הייתי שם בערך חצי שעה ולא יכולתי לעמוד יותר בכאב. הכאבים אף החריפו למחרת לדעתי והתקשתי לשבת אפילו למצוא תנוחה סבירה לעצמי.

שאלותיי - האם לאור העובדה שיש לי עודף משקל BMI 35 - אני 1.65 שוקלת 92. ספיניניג בשלב זה אינו מומלץ עבורי? אין לי בעיות בריאות, אבל חיפשתי באינטרנט הסבר לכאבים האלה וקראתי כל מיני דברים שזה מעמיס על הברכיים/ידיים/גב ואני ממש מתחילה לפחד - שאולי זה לא מתאים לי.. המדריכה שם היא גם מדריכה בחדר כושר שאמרה שיהיה בסדר.. מבחינת "עמיסות" לא הרגשתי בעיה כל כך (טוב עשיתי עומס נמוך מן הסתם בתור התחלה..)

אשמח לדעתכם?. .

אה מיותר לציין שהייתי הכבדה היחידה בקבוצה...

לקביעת תור
    סגירה
    ספיניניג עם עודף משקל?

הוספת תגובה

תמונה

• ספיניניג עם עודף משקל? - תגובה

אודי ויטמן
    29/01/2012

שלום לך,
    ספיניניג הינו תחום קשה ונמרץ, אכן גורם לפציעות רבות וזה מיכוון שאנשים מתמכרים לזה ומבצעים אימונים רבים בשבוע אשר גורמים עומס רב על השרירים, המפרקים ועל הלב. הייתי ממליץ לך להשאר בחדר הכושר או בנוסף למצוא חוג של עיצוב או אירובי שכן יתאים לרמה שלך עד אשר תורידי באחוזי השומן ותשפרי את הכושר הגופני שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חזרה לגזרה לאחר ניתוח קיסרי
    טניה
    02/01/2012

שלום,
    אני 14 שבועות לאחר ניתוח קיסרי. חזרתי להתאמן שבוע לאחר הניתוח (ב-6 שבועות ראשונות רק אירובי ובהדרגה). מאז השבוע שלישי לאחר הניתוח המשקל כמו שהיה לפני הריון והבטן שטוחה. אבל בטן נראת שונה וגם לא צרה במותן כמו שהייתי. איזה תרגילים מומלצים כדי לקבל גוף בחזרה.
    כמו כן גם חזה לא חזר למימדים שלו (גדול ב-2 מידות ממה שהיה), איך אפשר להחזיר וגם לחזק שרירי חזה שלא יפול.

הוספת תגובה

תמונה

• חזרה לגזרה לאחר ניתוח קיסרי - תגובה

יעל הראל
    04/01/2012

הי, גם אני ילדתי לפני 7 חודשים ולכן אני מאוד מבינה אותך, הגוף חוזר לעצמו לאט לאט לאט... ולכן אני ממליצה לך מאוד לעבוד על תרגילי CORE כלומר עבודה רבה על שרירי הבטן העמוקים ושרירי היציבה, את יכולה לבצע push ups על מנת לחזק את שרירי החזה, אך זה לא מרים את החזה. אני אצער אותך ואומר לך שהלידה מרחיבה את האגן ומרחיבה בכלל ולכן, אין את אותו מותן צר ואת הגוף של לפני הלידה, עם זאת, הכל עניין של זמן, המשיכי להתאמן: אירובי+כוח+תרגילי core ולאט לאט הגוף יחזור כמעט למה שהיה.. בהצלחה! (אגב,חשוב שתקפידי גם לעבוד על רצפת האגן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חזרה לגזרה

דינה
    26/01/2012

תודה על התגובה. אבל אני לא ילדתי דאגתי לעשות קיסרי לפני שאגן התרחב, הבטן אפילו לא ירדה למטה וגם כמעט לא היתה לי בטן בהריון. אפילו בסוף לא כולם ראו שאני בהריון, לא קניתי ולו בגד הריון אחד. אז אולי בכל זאת באמונים מאוד קשים אפשר להחזיר את הגוף? אני עובדת מאוד קשה על השרירים הפנימיים עד שאני מרגישה כל התפרים הפנימיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה