פורום כושר גופני לנשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה סוג אופניים
    נירה
    22/01/2012

היי,
    אני בת 31, עם טיפה עודף משקל, לא משהו קריטי :-) ובא לי להתחיל לרכב על אופניים. רציתי לדעת איזה סוג מומלץ? הכוונה לרכב בעיר, בפארק, לעבודה...
    האם אתם ממליצים לרכוש יד שנייה? כי לא בא לי להוציא הרבה כסף במיוחד שגןונסים פה אופניים כל שני וחמישי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה סוג אופניים

הוספת תגובה

תמונה

• איזה סוג אופניים - תגובה

אודי ויטמן
    24/01/2012

שלום לך נירה,
    את בהחלט יכולה לרכוש אופניים יד שנייה, יש בשפע וגם המחיר הרבה יותר זול מחדש לפעמים זה מתבטא ב70% פחות.
    כדאי שתבחרי באופניים שטובים לעיר ולשבילים בפארקים, זה נקרא אופניים משולבים אשר מותאמים לרכיבה בשבילים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום
    שני
    11/01/2012

היי, אני מעוניינת להרזות באזור היריכיים, שמעתי שזה דבר בלתי אפשרי אך יש פעילויות כושר על מנת לחטב אותו, רציתי לשאול אם אתם יכולים להמליץ לי אילו פעולות יעשו את העבודה?
    וכמה פעמיים בערך עלי לעשות את זה ביום\שבוע ? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

תמונה

• שלום - תגובה

יעל הראל
    12/01/2012

הי, אכן לא ניתן לרזות רק באיזור מסויים. עבודה אירובית כגון ריצה, רכיבה על אופניים או אופני כושר וגם עבודה על אליפטיקל יכולים לתרום לחטוב, כמו כן כל תרגילי הרגליים: סקווטים או עבודה כנגד מכשירים יעודיים בחדר כושר.
    רצוי לקיים 3-4 אימונים בשבוע ולשלב גם עבודה אירובית וגם כוח, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אימון ארוך מדי?
    לירון
    01/01/2012

שלום,
    האם זה בסדר לבצע אימון אנ-אירובי של 50 דקות ולאחריו אימון אירובי של שעה?
    אני אוכלת בין האימונים בננה, האם זה בסדר? או שכדאי לחלק את האימונים? כי לפעמים אין זמן ואני מעדיפה לאחד אותם..
    בת 23, גובה 164 משקל- 53 ואני בכושר.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון ארוך מדי?

הוספת תגובה

תמונה

• אימון ארוך מדי? - תגובה

יעל הראל
    04/01/2012

הי, אני לא חושבת שצריכה להיות בעייה בעיקר כי את אומרת שאת בכושר וגם כי זה עדיין פרק זמן סביר, אבל לאחר האימון הקפידי לצרוך מנת חלבון ופחמימה מספקת, אחרת לא תצליחי לבנות מסת שריר, כמו כן שימי לב אם מרגישה שאת לא מגיעה לסוף האימון מותשת ופוגעת באיכותו, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תשלום למאמן אישי
    תמר
    31/12/2011

אני מנוייה בקאנטרי קלאב בעיר מגורי. בשבועות האחרונים התחלתי להתאמן בחדר כושר בליווי מדריך אישי. שירות זה מחוייב בתשלום נוסף על דמי המנוי. האם עלי לתת למדריך "טיפ" בנוסף על התשלום שהוא מקבל מהקאנטרי? ואם כן מה סדר הגודל המקובל?
    המאמן מאד מקצועי, נעים הליכות, דייקן ובכלל אני מאד מרוצה מהשיעורים איתו.
    בתודה מראש, תמר

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום למאמן אישי

הוספת תגובה

תמונה

• תשלום למאמן אישי - תגובה

אודי ויטמן
    31/12/2011

לא מקובל לתת טיפ, את משלמת עבור האימון האישי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם אני מתאמנת נכון או פוגעת בעצמי?
    מאיה
    27/12/2011

שלום,

אני מתאמנת מזה כשבועיים בביתי עם קלטת של "Tracy Anderson Post Pregnancy Workout" - מדובר בכפיפות בטן רבות ועבודה על הרגליים . כשמאז כואב לי בחלק הימני של הגב העליון כאילו תפוס, השאלה איך אני יודעת אם אני עושה נזק לעצמי או שזה תפוס כיוון שאני עובדת על השרירים?
    תודה מראש,
    מאיה

הוספת תגובה

תמונה

• האם אני מתאמנת נכון או פוגעת בעצמי? - תגובה

יעל הראל
    27/12/2011

בלי לראות כיצד את עובדת יהיהה לי קשה לתת לך תשובה מקצועית. רצוי שתיפגשי עם מאמן/ת אפילו רק לאימון אחד על מנת שיראה כיצד את מבצעת את התרגול, בכל מקרה שרירים תפוסים יכולים להיות תוצאה הן של עבודה קשה והן של טעויות בביצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ורציתי גם לדעת איך נכון לרכב על
    יואב
    25/12/2011

אופניים מבחינת חוזק.אני מכוונת על 2/8 את האופניים ורוכבת במהירויות שונות -שעה.
    בינתיים אני רוכבת כבר שנה ,כמעט כל ערב ולא רואה תוצאות במשקל -למרות שאני מנסה לשמור על דיאטה.
    אולי אני לא מספיק מתאמצת ברכיבה?

הוספת תגובה

תמונה

• ורציתי גם לדעת איך נכון לרכב על - תגובה

אודי ויטמן
    26/12/2011

לדעתי את צריכה לפנות לתזונאית בכדי לבדוק האם התזונה שלך כיום הינה מאוזנת, ולבדוק את צריכת הקלוריות היומיות בהשוואה לפעילות הגופנית שאת מבצעת.
    ברגע בהתזונה תהיי נכונה ביחס להוצאה האנרגתית שלך, תראי תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה עדיף,פילאטיס מכשירים או אנאירובי
    יואב
    25/12/2011

בחדר כושר רגיל?
    אני בת 50 ויש לי כ-20 ק'ג מיותרים,כבר שנה אני רוכבת על אופניים כמה פעמים בשבוע -שעה.בנוסף לכך אני עושה פילאטיס מכשירים פעמיים בשבוע-וזה יקר מאד!
    כולם ממליצים לי לעבור לחדר כושר רגיל שיוצא זול יותר ויעיל יותר.
    מה דעתכם?
    מה יעיל יותר לאנאירובי ?

הוספת תגובה

תמונה

• מה עדיף,פילאטיס מכשירים או אנאירובי - תגובה

אודי ויטמן
    26/12/2011

שלום לך יעלה,
    בחדר הכושר תוכלי להפיק יותר אנרגיה,גם במכשירי הכוח וגם במכשירי אירובי תוכלי לשרוף הרבה יותר שומן, כמו כן הפעילות האירובית תורמת לך לפיתוח ולסיבולת לב ריאה, מה שבפילטיס חסר.
    את בהחלט יכולה לשלב בין פילטיס ולחדר הכושר, זה האידאלי מבחינתך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טמפרטורה אופטימלית באירובי בסטודיו
    גליה
    21/12/2011

שלום,
    אני מתאמנת זה 10 שנים באותו סטודיו, שיעורי עיצוב והרבה אירובי. בתקופה האחרונה הבנות האחרות בשיעור דורשות מהמדריכה להוריד את הטמפרטורה במזגן באימון לפעמים ל-16-19 מעלות ואני נהיית חולה מזה (באמת.. התקררות, צינון וכו'). האם יש טמפ' "נכונה" לאימון כזה? הרי הרעיון הוא שריפת שומנים ופחמימות, העלאת סיבולת וכושר וצורת הביטוי של הגוף היא בהזעה וברגע שמאוד קר בשיעור כמעט ולא מזיעים והגוף קר. אני מגיעה למצבים של אימון עם שתי שכבות ביגוד עליי ומאוד קשה לי להתאמן בצורה כזו.
    מבקשת עזרה במידע בנושא זה, תודה רבה.

הוספת תגובה

תמונה

• טמפרטורה אופטימלית באירובי בסטודיו - תגובה

יעל הראל
    21/12/2011

בתור מדריכה מזה זמן רב אני מכירה את הבעייה ממש מקרוב ואני מסכימה איתך שהוםרדת הטמפרטורה ל 16 מעלות היא מוגזמת וזה בעיקר כי כשקר כ״כ השרירים פשוט מתכווצים ווגם כפי שציינת חלק מהאנשים נוטים להתקרר, עם זאת נהוג בדרך כלל להתחשב באלה שחם להן מפני שאנו- אלה שסובלות מקור יכולות להתעטף :-). אני ממליצה לך ללבוש משהו חם וכמו כן לבקש מהמדריכה להעלות את הנושא בשיעור, בנוסף את יכולה בהחלט לומר לבנות שזה פוגע בהן כשהאוויר כ״יכ קר. לצערי לא ידוע לי על טמפ׳ מומלצת לאימון, ואני גם חושבת שזה מאוד אינדיוידואלי ולכן קשה להמליץ על טמפ׳ אחידה לכולן. בכל אופן ברור שטמפ׳ שגורמת לך להתקרר אינה מתאימה. מקווה שהצלחתי לעזור ושתצליחי לפתור את הבעייה, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• משך אימון
    דנה
    18/12/2011

אני בת 29, שוקלת 64 ק"ג (אחרי ירידה של 18 ק"ג), גובה 1.65.

הספורט העיקרי שלי הוא טניס (לפחות פעם בשבוע, יש שבועות של 3 פעמים), כל משחק כשעתיים. בנוסף אני משתדלת להקפיד על 2-4 פעמים בשבוע הליכון במהירות 6.8 קמ"ש. כרגע אני "מתעייפת" מההליכון אחרי חצי שעה בערך (בעיקר משיעמום, לא מחוסר כושר).

השאלה היא האם יש פרק זמן "אידאלי" לאימון? אם המטרה היא הורדה במשקל (יש 3-4 קילו שעדיין צריכים להיעלם) האם יש תדירות אימונים רצויה ומשך רצוי לכל אימון?

לקביעת תור
    סגירה
    משך אימון

הוספת תגובה

תמונה

• משך אימון - תגובה

יעל הראל
    21/12/2011

אם את מתעייפת רק מהשיעמום ואז מפסיקה, האימון לא מספיק מאתגר עבורך ואני ממליצה שתנסי להוסיף קטעי ריצה או לשנות שיפועים במהלך האימון. בגדול פרק זמן של אימון אירובי בהחלט יכול להימשך חצי שעה אבל רצוי שיתקיים לפחות 4-5 פעמים בשבוע ושיהיה אפקטיבי, כלומר אם את מבצעת אימון שהטו גם קצר וגם לא מספיק קשה הוא יתרום פחות לירדיה במשקל. לסיכום פעילות אירובית שתאתגר אותך במשך חצי שעה כפול 4-5 פעמים בשבוע אמורים להספיק. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זמן לכושר
    אני
    07/12/2011

שלום
    אני סטודנטית עמוסה ,אך הפעילות הגופנית מאוד חשובה לי
    אני רוכבת כ-48 ק"מ בשבוע,4 ימים ללימודים וחזרה,מאוכזבת מעט
    כי חשבתי שאני רוכבת 60 אבל נניח...
    אומנם יש עוד יום בו אני יכולה לרכב אבל זה לאותו האזור,והזמן שלי מוגבל
    אז מעדיפה לנצל אותו על דברים אחרים.
    אני חוזרת הביתה אחרי יום עמוס ב8 בערב והראש מוצף בדברים שצריכה לעשות
    וגם העייפות מהיום והקור המקפיא מנוונים אותי ללכת לחד"כ.

אני מנסה מאוד ללכת בשבתות במהלך היום,ובערב המוקדם פעם בשבוע,אבל גם פעם זו מוטלת בספק
    קיק-בוקס אני משתדלת לעשות פעם בשבוע פשוט לא מוצאת את הכוח או הזמן לפעמים ליותר...

מה עושים? איך שומרים כח לספורט?
    ומה לגביי שעות שינה אם תוכלו לענות לי, אני עייפה מאוד ,האם כדי לישון 6 שעות בלילה ?
    ופעם פעמיים בשבוע 7 וחצי, כי כשאני ישנה 8 שעות אני עייפה פשוט...

לקביעת תור
    סגירה
    זמן לכושר

הוספת תגובה

תמונה

• זמן לכושר - תגובה

יעל הראל
    14/12/2011

הי, שאלת את שאלת כל השאלות... ואין לה ממש תשובה :-) אני חושבת שכדי לעשות פעילות גופנית באופן מתמיד יש למצוא פעילות שאוהבים, ונראה לי שמצאת, כי הרי עם הרכיבה את מתמידה, נכון? אני ממליצה לך לנסות להשתתף בשיעור עיצוב/יוגה/פילאטיס וכו' ולראות, אולי תאהבי אחד מהם והם יימשכו אותך להתמיד. בנוסף, יש תקופות בחיים בהם קשה ועמוס וצריך פשוט להתייחס אל הספורט כאל מטלה, ממש כשם שאת מתייחסת לצחצוח שיניים בבוקר, הרי לא תוותרי על הצחצוח, נכון?
    בעניין שעות השינה רצוי לישון לפחות 7 שעות, לא ברור לי למה 8 שעות גורמות לך עייפות, אבל הקפידי לישון 7 שעות. בהצלחה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תרגילים לשמירה על חזה מורם
    ליהי
    07/12/2011

שלום.. האם יש תרגילים מסוימים (ללא מכשיר) שעוזרות לשמור על החזה מורם?
    בתודה מראש..

הוספת תגובה

תמונה

• תרגילים לשמירה על חזה מורם - תגובה

יעל הראל
    14/12/2011

החזה עשוי רקמת שומן ועל כן לא נוכל "לעצב" אותו בעזרת תרגילים, עם זאת ניתן לבצע שכיבות שמיכה ולחיצות חזה בעזרת משקולות או כנגד מכשיר ייעודי בחרד כושר, אלה ייפתחו את שרירי החזה ועשויים אולי לתרום לכך מעט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אימון גופני בזמן מחזור
    מתן
    14/12/2011

הי, קורה לי הרבה פעמים כשאני במחזור ועושה אימון ריצה על ההליכון במכון,
    כואב לי נורא הגב התחתון אחר כך..

יש קשר בין הדברים, כדאי להפסיק להתאמן בזמן מחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון גופני בזמן מחזור

הוספת תגובה

תמונה

• אימון גופני בזמן מחזור - תגובה

יעל הראל
    14/12/2011

הי חנה, הרבה פעמים מרגישים כאבי שרירים- בעיקר כאבי גב בזמן פעילות גופנית בעת המחזור, אם הכאב חזק אני ממליצה לא לבצע ריצה אלא, הליכה מהירה, או בכלל אימון מתון יותר כמו שיעור פילאס או עיצוב, בכל אופן אין סיבה לא להתאמן במחזור אלא אם זה גורם לך אי נוחות, נסי לשנות את האימון ותראי איך תרגישי, בהצלחה, יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כושר
    לידור
    03/12/2011

אני שורפת 600 קלוריות בכל אימון על הליכון בבית והולכת 8 קילומטר על קצב 8.4 ..מדיי פעם רצה כמה דקות על .9.5..רציתי לדעת אם לפעמים אין לי כוח לרוץ האם אני רק הולכת למשך שעה על8.3 8.4 והתוצאה היא אותה תוצאה כמו עם שילוב של ריצה אני יכולה לוותר על הריצה ורק לעשות הליכה מהירה ועדיין לעשות 8 קילומטר? האימונים שאני עושה ממש קשים לי כל יום...כמה פעמים בשבוע מומלץ? והאם אני יכולה לשחק עם זה ולעשות 3 פעמים בשבוע אימון של ריצה והליכה..ועוד פעמים בשבוע אימון של ריצה קלה למשך חצי שעה ולשרוף בערך 400 לאותו היום ? האם זה נחשב גם מספיק או שזה לא אפקטיבי ואני חייבת להיקרע ולהגיע ל600? נגיד יש ימים שאין לי כוח...על 5 אימונים בשבוע אני לא מוותרת..אם אני עושה בימים הנותרים רק חצי שעה והולכת רק 4 קילומטר זה בסדר? בגדול אני רוצה לדעת אם גם אימון של חצי שעה זה נחשב מדיי פעם? אשמח לתשובה שתרגיע אותי מאוד..תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

תמונה

• כושר - תגובה

יעל הראל
    06/12/2011

הי, ממש ביבלת אותי עם כל הנתונים. בגדול את לא חייבת להיקרע בכל אימון, את יכולה לקיים גם אימוני הליכהולשנות שיפועים, הבעייה היא שככל שאת בכושר טוב יותר את צריכה אימון מאתגר יותר. אימון של חצי שעה יכול להיות טוב כל עוד הוא יסודי ולא קל לך מידי. הכל תלוי במטרה שלך, מה המטרה שלך? שריפת קלוריות? שיפפור הכושר האירובי...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כושר המשך עוד שאלה

לידור
    06/12/2011

שריפת קלוריות בעיקר..אם אני עושה חצי שעה אני משתדלת כמה שיותר לרוץ..ושופרת ב40 דקות בערך 400 קלוריות..ועושה 5 וחצי קילומטר..וגם בהליכה אני נקרעת כי היא מאוד מהירה לפעמים יותר קשה מהריצה..האם אני צריכה להתאמן כל יום או מספיק 5 פעמים בשבוע? אני שוקלת 49 והגובה שלי הוא 1.57 אני רוצה להוריד עוד 3 קילו..אשמח לדעת כמה קלוריות אני אמורה לאכול ביום גם תודה רבה..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כושר המשך עוד שאלה - תגובה

יעל הראל
    14/12/2011

את שאלת הקלוריות עדיף שתפני לפורום תזונת ספורט. אם מטרתך היא שריפת קלוריות האימון שאת מתארת נשמע מתאים. אם את מסוגלת להתאמן כל יום, מה טוב, אבל (ושימי לב שאני מדגישה את ה-אבל) אל תבצעי כל יום אימונים כ"כ מפרכים, אם את נקרעת, את יכולה להוביל את גופך לפציעות ולכן אני ממליצה על 5 אימונים מאתגרים ושניים קלילים יותר: למשל אימוני כוח או הליכה (בקצב בינוני) של חצי שעה, בנוסף משקלך בהחלט מתאים לגובהך ואינני חושבת שאת צריכה להילחם במשקלך, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מדסניקית מבחני בר אור
    דנה
    04/12/2011

אני כנראה הולכת למיונים למדס והבנתי שיש מבחני בר אור ..
    לפי ידיעתי 84 כפיפות בטן זה 100 לבנות
    השאלה היא האם מישהו יודע איזה כפיפות בטן ?
    כלומר עד למעלה ? או חצי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מדסניקית מבחני בר אור

הוספת תגובה

תמונה

• מדסניקית מבחני בר אור - תגובה

יעל הראל
    06/12/2011

עד כמה שזכור לי מהקורס שעשיתי לפני 12 שנה.. :-) זה 86 כפיפות בשביל לקבל 100,והכוונה היא לכפיפות בטן עם בירכיים כפופות וכפות רגליים על הקרקע, הגעה עם המרפקים בכל עלייה עד הבירכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי, שאלה לגבי תדירות אימונים וטיבם
    לירון
    14/11/2011

היי, אני מתאמנת כ- 5 פעמים בשבוע: יום כן-יום לא אני עושה פעילות אירובית ובימים שאינני עושה פעילות אירובית אני מבצעת פעילות אנ-אירובית בחדר כושר עם מכשירים ומשקולות. כך, למעשה ניתן לומר שהגוף שלי לא מקבל 48 שעות מנוחה לשרירים. האם זה בסדר או שכדאי לי לאחד את האירובי והאנאירובי ולעשות ימי מנוחה שלמים ביניהם?

אציין שאני בת 23, משקל 53 וגובה 1.64. תודה!

הוספת תגובה

תמונה

• היי, שאלה לגבי תדירות אימונים וטיבם - תגובה

יעל הראל
    23/11/2011

לדעתי את עושה אימון מושלם, המשיכי כך, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה