מידע רפואי
פורומים
- תרפיה באומנות
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- רפואת מטיילים
- הפרעות אכילה - תמיכה
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
- פסיכיאטריה
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- הסרת שיער ואפילציה
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- רפואת עור פוטודינמית
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- כרסרוזליה17/09/2011
בת 64 בשנה שנתיים אחרונות צמחה לי כרס שמאוד מפריעה לי
בישיבה , לוחצת וכמובן מגבילה אותי בלבוש
גובהי 1.70 משקלי כ80 ק"ג (3 יותר ולפעמים 3 פחות)
אני שומרת על תזונה מאוזנת (ורמת הכולסטרול שלי גבוהה אך לא קריטית)
איך מצמצמים את הכרס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרס - תגובה
אודי ויטמן18/09/2011שלום לך רוזליה,
את הכרס תוכלי להוריד על ידי פעילות גופנית ותזונה נכונה, כמו כן גם רמת הכולסטרול בגוף תתאזן, המלצה שלי, הפגשי עם יועצת תזונה בקשר לתפריט היומי שלך וקבעי לך ימי פעילות קבועים והוסיפי הליכה יומית של כ- 30 דקות בקצב הבינוני לפחות בהתחלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרס - תגובה
יעל הראל20/09/2011הי, אם העניין התפתח ממש לאחרונה שווה לבדוק אם הבטן לא נפוחה מסיבות שאינן קשורות רק בירידה במשקל, למשל ייתכן שמזון מסויים גורם לך לנפיחות בבטן (לפעמים חלב או מוצרי חלב או תזונה שעשיר בקמח לבן או שמרים, כל אלה יכולים לגרום לכך).
האם עלית במשקל בשנה-שנתיים האחרונות? בכל מקרה לפי החישוב של ה bmi שלך את סובלת מעודף משקל ועלייך לרדת במשקל, ייתכן שירידה במשקל תסייע גם להוריד את השומן הבטני, הוסיפי פעילות אירובית יומיומית ובנוסף כדאי לך לבדוק אם אכן התזונה שלך מאוזנת, פעמים רבות מגיעות אליי לקוחות שחושבות שהן אוכלות נכון ומאוזן ולאחר שאנו ממלאות יומן תזונה אנחנו מגלות שהתפריט שלהן כולל יותר קלוריות ממה שהן אמורות לאכול,או שהרכב התפריט אינו מתאים להן, בהצלחה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמות בריחבת 1819/09/2011
היי,
רציתי לשאול אם יש תרגיל כלשהו שיכול לגרום לעצמות הבריח להיות בולטות יותר?
ועוד שאלה - יש לי עקמת קלה והיא מתבטאת בגיבנת קטנה וגם בגב תחתון שנכנס יותר מדי פנימה לכיוון הגוף (צורת S, בקיצור). רציתי לדעת אילו תרגילים, חוץ משחייה, יכולים לעזור ולשפר קצת את העקמת, דגש על הגיבנת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות בריח - תגובה
אודי ויטמן20/09/2011שלום לך,
מהידע ומנסיוני אין אפשרות להבליט את עצמות הבריח רק על ידי ירידה באחוזי השומן, כך שהעצמות ייראו יותר בולטות אך אינם גדלות.
בקשר לעקמת ולקשת בגב העליון והתחתון, אני מאוד ממליץ לך לקבוע תור לאורטופד שיאבחן את מצב הגב וייתן לך הפניה לפיזיוטרפיה, על מנת שיוכלו לטפל בבעיה וכמו כן שילמדו אותך לבצע תרגילים בצורה בריאה ונכונה בהתאם למצבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנועה16/09/2011
אני בת 17 אני עושה כל יום הליכה חצי שעה ומשלבת גם ריצה, אחרי המון זמן שלא עשיתי.. בזמן הכושר כל פעם באים לי כאבים שהולכים וחוזרים באף ובמצח ההרגשה של הכאבים הם בדיוק כמו ששואפים מים בטעות בבריכה\ים.. אותה התחושה.. אני עושה כבר שבוע וכל יום זה קורה, מה יכולה להיות הסיבה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אודי ויטמן16/09/2011שלום נעה, לפי מה שאת מתארת יכול מאוד להיות שאת משאירה את הראש כל הזמן כלפי הקרקע ואז נוזלים יוצאים מהאף. תנסי לבצע את הפעילות עם ראש מורם ואם הבעיה חוזרת על עצמה, תגשי לבדיקת רופא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל
נועה17/09/2011הראש שלי תמיד מורם כי אני עושה אך ורק הליכה וריצה ולא תרגילים אחרים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות אירובית בשבוע 37איריס13/09/2011
שלום רב, אני בהריון שבוע 37+. אני מתעמלת באופן קבוע.רציתי לשאול עד איזה שלב אפשר לעשות פעילות אירובית? עושה אימוני אירובי עם מדרגה, עיצוב דינמי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות אירובית בשבוע 37 - תגובה
אודי ויטמן13/09/2011שלום לך איריס,
אם ההריון שלך תקין ואין שום בעיות, עלייך להמשיך בפעילות הגופנית אך השתדלי להוריד קצת את העצימות ותהיי קשובה לגופך, לא לעבוד בעומסים גבוהים ואל תגיעי למצב של אפיסת כוחות. אם הכול תקין ואת מרגישה בטוב המשיכי כך עד הלידה, זה יתרום לך מכול הבחינות.
שיהיה בהצלחה והמון מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעמלות אירובית בשבוע 37 - תגובה
יעל הראל13/09/2011מסכימה עם אודי, ובנוסף הקפידי מאוד, מאוד לאסוף את רצפת האגן באירובי, כי בשלב זה כובדה של הבטן לוחץ כלפי מטה ומחליש מאוד את רצפת האגן, זה הדבר החשוב ביותר כרגע ואת חייבת להיות מודעת לזה לאורך כל שעות היום ועל אחת כמה וכמה כשאת מבצעת פעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אימון בבית יכול להיותנרי06/09/2011
מוצלח כמו אימון במכון כושר?
אין באפשרותי להגיע למכון כושר באופן סדיר, וחשבתי להתחיל על אימון בבית (כושר ובעיקר ירידה במשקל...) האם אימון בבית יכול להביא אותן תוצאות?
האם כדאי לדעתכם להשקיע במכשיר ביתי (טוטאל ג'ים) או שזה לא יעיל?
בתודה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אימון בבית יכול להיות - תגובה
יעל הראל08/09/2011אימון ביתי יכול להיות אפקטיבי מאוד, אבל תצטרכי לעבוד באופן מאוד מסודר, לדעתי מכשיר בייתי יוכל לסייע לך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם זה המקום המתאים אבל...אני06/09/2011
הי
כעת בחדר הכושר יש לי תוכנית אימונים ABC
מה שאומר תבהירו לי אם זה נכון,שגם אם אני אלך יום אחרי יום זה לא משנה
כי כל יום אני מתאמנת על חלק אחר
בעבר הקפדתי ללכת 3 פעמים בשבוע במרווחים כדי לתת לגוף לנוח
ובימים שלא הלכתי לחד"כ עשיתי פעילות אירובית
האם יש קשר בין פעילות אירובית לאן-אירובית,
אם אני הולכת לבריכה כדי לא לכת לחד"כ באותו היום?
אם יצא לי לרכב על אופניים או לצאת להליכה ועדין ארצה ללכת לחד"כ
בדרך כלל אלך,האם זה נכן לעשות כך? רק בשחיה אני "מפרידה"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם זה המקום המתאים אבל... - תגובה
יעל הראל08/09/2011השאלה היא מה מטרתך? בעקרון החלוקה ל ABC קשורה לתרגול של הכוח ולא לפעילות אירובית, אני באופן אישי לא רואה בעייה לשחות ולהתאמן בחדר כושר באותו יום, אבל אם המטרה היא ליצור מסת שריר ענפה ייתכן שזה יפגע בהצלחה ולכן נוהגים לחלק את העבודה.
פעילות אירובית היא הליכה, ריצה , שחייה וכו', כל פעילות אירובית מתחילה כאנ-אירובית עד שנכנסים למסלול האירובי לאחר 3-4 ק' של פעילות. פעילות אנריובית היא גם כמובן אימון כוח אז למעשה קיים ולא קיים קשר בין שתי הפעילויות, תלוי איך מסתכלים על זה.
לסיכום אין בעייה שתשלבי באותו יום גם רכיבה וגם אימון כוח, רק שימי לב לאכול בהתאם, לישון בהתאם ולא להתיש את גופך יתר על המידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות?אני05/09/2011
היום ברכיבה קצרה של 20 ד' הלוך 20 ד' חזור
אחותי העלתה טענה מעניינת "אנחנו עושות בעיות לעצמנו להביא ילדים בעתיד"
אנחנו בנות 22,
אספר על עצמי, במשך 10 שנים אם לא יותר רוכבת שעה פעם בשבוע ,חצי שעה הפסקה
ואז חצי שעה חזור.
ובשנתיים האחרונות 6 פעמים בשבוע אותו "סידור". (אני רוכבת ללימודים ופעם בשבוע להנאתי)
האם זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות? - תגובה
יעל הראל05/09/2011ממש לא בעייתי, לא הבנתי מדוע אתן חושבות שזו בעייה... הפעילות שאת מתארת נשמעת לי מצויינת המשיכו בה, היא רק תורמת לכן, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הבהרה..
אני06/09/2011היי תודה על התשובה
אממ זה לא "מוחץ את האיברים הפנימיים שלנו ומזיק להם?
את יודעת דברים שקשורים להבאת ילדים
לבחורים זה "מסוכן" רצינו לדעת אם גם לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הבהרה.. - תגובה
יעל הראל08/09/2011לא עד כמה שידוע לי :-)
אנחנו בנויות קצת שונה מגברים וכל העסק הזה נמצא הרבה יותר גבוה אצלנו, לדעתי אתן יכולות להסיר בעייה מליבכן ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודפי שומןפ.מ04/09/2011
אני בת 52 שוקלת כ-58 , גובה 165, יש לי בעיה בקיץ ללבוש ביקיני, מאחר,ובחלק
האחורי של הגב התחתון , קיימים עודפי שומן לא רצויים, ואני נאלצת ללבוש בגד ים
שלם, האם ניתן להפחית את השומן הצדדי בגב המותני בעזרת תרגילים לחיזוק השריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודפי שומן - תגובה
יעל הראל05/09/2011הי, לצערנו לא ניתן להפחית שומן באופן מקומי, את יכולה לנסות לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הגב השונים שיכולים לתרום למראה "אסוף" יותר ומחוטב, אבל זה לא יפחית את רקמת השומן הזו. על מנת להוריד משם את רקמת השומן יש לרדת במשקל הגוף באופן כללי. לכל אחת מאיתנו יש מקום בו השומן מצטבר בו יותר ולמערנו זה יהיה המקום שיהיה הכי קשה "להוריד ממנו" את רקמת השומן שהצטברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגיל לירכיים ולישבןדנה03/09/2011
שלום, אני בת 18 ולא מזמן התחלתי לעשות כל ערב תרגיל שמצאתי באינטרנט, שזו בעצם כריעת ברך ואז עולים ויורדים כל פעם, אבל לא נוגעים עם הברך לגמרי ברצפה אלא עולים קצת לפני שהיא מגיעה לרצפה.
רציתי לשאול, (כמו שאמרתי, אני בת) כמה פעמים לעשות בכל רגל לפני שאני מחליפה לשניה, וכמה סטים כאלה לעשות? וגם כמה זמן לחכות בין כל סט.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגיל לירכיים ולישבן - תגובה
אודי ויטמן03/09/2011שלום דנה,
רצוי להתחיל עם 15 חזרות בכול סט ובהדרגה תעלי את מספר החזרות עד למקסימום של 25 חזרות בכול סט, הפסקה בין הסטים תלוי בזמן ההתאוששות האישית שלך, אך כדקה אחת בין הסטים כנראה שתהיה יעילה עבורך. כאשר 3 סטים בהחלט יעשו את העבודה לחיזוק יעיל של הרגליים והישבן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה עם היסטוריית דלקת בקרסולליאור31/08/2011
שלום....
בעבר לפני בערך כ9 חודשים הייתה לי דלקת גידים חריפה בקרסוליים. מאז הפסקתי לחלוטין להתאמן ואני מאוד רוצה לחזור לזה אבל מפחדת שהדלקת תחזור.
איך לעשות את זה נכון? יש דברים שרצוי לא לעשות? איזה תדירות?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה עם היסטוריית דלקת בקרסול - תגובה
יעל הראל31/08/2011קשה לתת לך עצה טובה בלי לדעת ממה נבעה הדקלת הקודמת, האם זה היה מעומס יתר? בגדול כל פעילות גופנית מוגזמת או עצימה מידי עלולה לגרום לפציעות,עם זאת, זה בלתי נמנע כשמתאמנים לתחרויות למשל, לכן, לדעתי הכי כדאי לך להתייעץ עם הרופא שטיפל בדלקת ולהתייעץ איתו ממה כדאי להימנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כושר גופני וירידה במשקלשירה28/08/2011
שלום, אני בת 24, גובה 1.50 ושוקלת 47 ק"ג.
כבר חודש וחצי שאני עושה הליכות 5 פעמים בשבוע על הליכון במהירות של 6.0 קמ"ש כל פעם 35 דקות. עד עכשיו הורדתי אולי קילו אחד, וגם זה לפי שיגעונות של המשקל.
השאלה שלי היא-למה אני לא יורדת במשקל? אני לא אוכלת יותר מדי (מעבר למה שצריך ביום), לא אוכלת לא מסודר, הפעמים היחידות שאני מרשה לעצמי לאכול מתוקים או לשתות קולה למשל היא בימי שבת. אז למה אני לא יורדת? לפני שנתיים הייתה לי תקופה של ארוכה שבה עשיתי בדיוק מה שאני עושה עכשיו. רק שאז הצלחתי להוריד במשקל. אני כבר קרובה לייאוש. איך זה שבחודש וחצי הורדתי בקושי קילו אחד?
אשמח לקבל תשובה ועזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כושר גופני וירידה במשקל - תגובה
יעל הראל30/08/2011הי שירה, האמת שגופך הוא פשוט חכם(!) הוא לא נותן לך לרדת כי את מאוד רזה ומשקלך אפילו מעט נמוך מידי, ככל שלאדם יש פחות עודף כך הוא יוריד פחות במשקל.
לא ברור לי למה את רוצה להוריד עוד ממשקל גופך שגם ככה מאוד נמוך והוא פרופורציונאלי לגובהך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצההילה26/08/2011
אני מנסה להתחיל לרוץ, ואני עושה את זה לאט.. משלבת הליכה מהירה (שאני רגילה לזה כבר מאוד) לריצה.
הבעיה היא שהרבה פעמים בריצה כואב לי נורא הגב.
ממה זה נובע? ומה ניתן לעשות לגבי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה - תגובה
אודי ויטמן28/08/2011שלום הילה,
בראשית, הגוף שלנו מגיב מצוין וברגע שיש כאב, זוהי מאין "נורת אזהרה" ואיתות שהגוף שלך מאותת לך להפסיק לרוץ מיכוון שישנה בעיה.לדעתי כדאי לך לקבוע תור לאורטופד, יכול מאוד שיש לך בעיה בחוליות הגב התחתון או בחיבור עם האגן, הפסיקי לרוץ והמלצה שלי גם לצעוד ותתיעצי עם אורטופד לאחר צילום גב.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה
הילה28/08/2011זה לא יכול לקרות פשוט בגלל ריצה לא נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה - תגובה
אודי ויטמן29/08/2011בהחלט זה מאוד אפשרי לפגוע בגב, בחוליות ובמפרקי הגוף על ידי ריצה לא נכונה ובמשטחי ריצה לא טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה - תגובה
יעל הראל30/08/2011נסי גם לבדוק אם את רצה על משטח מתאים- לדוגמא אספלט לא מתאים, בדקי אם יש לך נעליים טובות, ייתכן שאת צריכה לנסות נעליים שיתאימו ליציבה שלך ולמבנה כף הרגל שלך, יש חנויות ספורט בהם עושים התאמה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןאור27/08/2011
ברצוני לדעת האם נכון לעשות כפיפות בטן ברצף או בסטים?
אני עושה 600 כפיפות בטן בהפסקות, ז"א עושה 200 ומפסיקה לכ-10 שניות ושוב עושה 200 ומפסיקה וכך עד 600 האם זה נכון?
לפני כן הייתי עושה 300 ברצף ואח"כ 400 ברצף ואין לי מושג מה טוב יותר לחיזוק שרירי הבטן והגב ושלא גורם לנזק.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן - תגובה
אודי ויטמן28/08/2011שלום אור,
את לא צריכה להגזים ולבצע כל כך הרבה כפיפות בטן, שרירי הבטן אומנם שרירים חזקים מאוד, אך מספיק לבצע כ- 150 כפיפות ביום כאשר מחולקים לסטים של עד 25 כל סט. הגירוי לשריר בהחלט יספיק כאשר תבצעי עד 150 כפיפות, וגם ההתאוששות תהיה מהירה יותר ובהחלט תראי תוצאות טובות יותר.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה והתפתחות השרירתמר25/08/2011
שלום,
שמי תמר שביט ומשבוע הבא אני מתחילה עם ידיד קרוב שלי תוכנית אימונים בשחייה עם עזרה מהמציל.
רציתי לדעת האם שחייה מנפחת את שרירי הכתפיים, ידיים וגב.
אני בתור בחורה ספורטיבית, בעייני, מספיק רחבה בשביל אישה ואני מפחדת להתחיל לשחות בשל התנפחות השרירים בכתפיים והידיים.
כמו כן, חשוב לציין שאני אפעל לפי תוכנית אימונים זו במשך חודש וחצי.
תודה רבה, תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה והתפתחות השריר - תגובה
אודי ויטמן25/08/2011שלום לך תמר,
קודם כול כל הכבוד לך על היוזמה שלקחת על עצמך :),
השחיה הנחשבת פעילות אירובית, כשמה היא, ההתנגדות במים אינה אחידה ואין לשלוט על דרגות הקושי מבחינת העמסה על השירירים, ולכן לא תוכלי להתרחב מפעילות של שחיה ובטח שלא לאחר חודש וחצי. בכדי להתרחב ולעלות מסת שריר, הינך צריכה לעשות פעילות אינארובית , כנגד התנגדות ובעצימות גבוהה בכדי לגרום לגירוי בריקמת השריר. פעילות השחיה נחשבת כפעילות בריאותית והיא אכן מחזקת אך לא על מנת לעלות במסת השריר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
תמר25/08/2011שלום אודי, תודה רבה!
אני חייבת להודות שהרגעת אותי. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה באופניים***20/08/2011
היי הייתי שמחה לדעת רכיבה על אופניים מחטבת רגליים או ישבן?
כמה זמן וכמה פעמיים צריך ע"מ לראות תוצאות של רכיבה? (אחרי חודש כבר רואים ?)
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה באופניים - תגובה
יעל הראל22/08/2011הי, הרכיבה מחטבת מאוד את הישבן וגם את הרגליים, לא נראה לי שתראי תוצאות מאו משמעותיות אחרי חודש, זה תהליך ארוך, אבל בהחלט תראי אתתוצאות התהליך לאט לאט, זה גם תלוי בתזונ שלך.
לא פירטת מה בדיוק המטרה שלך? האם רק להתחטב? האם לשפר את הכושר?
ומה גילך...? לכן קשה להדריך אותך ולהגיד לך כמה עלייך לרכוב בכל פעם ולמשך כמה זמן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבה באופניים - המשך ותודה
***22/08/2011אשמח לקבל הדרכה קטנה.
אני בת 36 לרוב יוצאת לרכיבה בערב למשך 50 ד'.
אשמח לדעת כמה פעמים מומלץ?
מה נכון לאכול לפני או אחרי?
האם צריך רכיבה מהירה או רגילה מספיקה?
מעניין אותי מאוד חיטוב הישבן ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבה באופניים - המשך ותודה - תגובה
יעל הראל22/08/2011הי, הרכיבה כן מחטבת את הישבן, אבל שום פעילות לא תוכל לתרום לחיטוב ללא עזרה של תזונה נכונה ומאוזנת ונטולת שומנים/מתוקים/מטוגנים וכו'. לפני אימון נהוג לאכול פחמימות- אנרגיה זמינה כמו פרי פרוסת לחם עם ממרח, חטיף אנרגיה, פירות יבשים...
לאחר האימון שילוב של חלבון ופחמימה. הרכיבה צריכה להיעשות 3 פעמים בשבוע לכל הפחות על מנת שתהיה משמעותית ותגרום לשינוי, רצוי לרכוב בעומס בינוני, כזה שתוכלי להתמיד בו מצד אחד, אבל שגם תרגישי שאת מאותגרת מצד שני. 50דק' זה פרק זמן מכובד ביותר, כל הכבוד! בכל מקרה אני ממליצה לך לבצע תרגילי חיטוב יעודיים לישבן: כגון סקווטים, פשיטה בירך כנגד משקולות רגל וכו'.. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
***22/08/2011תודה רבה על המענה המפורט :)
אני משלבת גם הליכה ומעט ריצה בין לבין ...
בתזונה אני פחות מקפידה למרות שמטוגנים אני לא נוגעת !!
תודה רבה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
יעל הראל22/08/2011זה מצוין שאת משלבת את הריצה בין לבין, וזה מאוד חשוב... כל ביס פחות מהמטוגנים זה עוד בריאות :-) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?