מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל נמוך ובטן בולטתאודליה02/09/2013
שלום!
אני בת 32 + 2 ילדים קטנים, רזה במראה וגם במשקל (45 ק"ג לגובה של 1.56 מ').
לפעמים שוקלת קצת פחות מזה...
הבעיה שיש לי בטן בולטת ברוב הזמן. אני במראה הכללי רזה אבל ההיקף של הבטן גדל במהלך היום. אני יכולה לקום בבוקר עם בטן שטוחה מאוד, עד שמרגישים את העצמות, אבל ברגע שאני אוכלת משהו קטן, אני מתנפחת מיד.
שאלתי היא, איזה סוג של ספורט יכול להתאים לבעיה זו? והאם יש מזונות שיכולים להפחית את הנפיחות?
אני עוסקת בספורט במכון כושר, בדרך כלל פעמיים או שלוש בשבוע, זומבה, מדרגה, עיצוב וחיטוב, הכולל גם כפיפות בטן לאחר אימון אירובי בתחילת השיעור ולפעמים פילאטיס.
אני מודה שאני לא מקפידה לאכול נכון לפני ואחרי האימונים.
בנוסף, רציתי לדעת האם אימון פילאטיס נחשב לאימון אירובי מבחינת המזונות שאחרי האימון על מנת לבנות שרירים?
שמח לקבל תשובות, בעיה זו מאוד מפריעה לי וגורמת לי לעקוב אחרי כל מה שאני מכניסה לפה, ולפעמים מדלגת על ארוחות כדי לא להבליט את הבטן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נמוך ובטן בולטת - תגובה
יעל הראל15/09/2013הי, אני מציעה שתעבדי יותר על הרחב בטני= השרירי שמקיף את הבטן ולאו דווקא בצורת כפיפות בטן שמחזקות את הישר בטני, אלא במנח של שכיבות סמיכה למשל, ישנם תרגילים רבים, התייעצי עם מדריכי חדר הכושר שבו את מתאמנת.תרגילים כאלה בעיקרון מצרים את ההיקף של הבטן.
באופן מפתיע גם פעילות אירובית כגון ריצה משפרים את מראה הבטן, נסי לעשות פעילות אירובית 4-3 פעמים בשבוע בנוסף לאימון הכוח...
ייתכן שהעמידה שלך והיציבה לא נכונים ואז את מקשיתה את הגב ולמעשה הבטן נעשית בולטת יותר. ייתכן שמדובר בכלל במשהו עיכולי ניסית לקחת פרוביוטיקה או לבדוק את העניין עם גסטרולוג או אפילו בשלב ראשון עם רופא המשפחה..?
בנוגע לשיעור פילאטיס זה אימון ששקול לאימון אנאירובי- או אימון כוח ויש לאכול אחריו שילוב של חלבון ופחמימה, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לעשות דיאטה ולהוריד בטןאנה13/09/2013
שלום אני בת 16 וחצי ואני כל הזמן מנסה לעשות דיאטה ומנסה לחקור על דיאטות ועל פעילויות גופניות ותמיד מפסיקה באמצע כי מאבדת תקווה להמשיך
יש לי בטן מאוד רכה ולא חזקה ובולטת אני מתאמנת פעמיים בשבוע ולפעמים בכלל לא בריצה של 3 קילומטר ריצה רצוף אך אני לא יודעת איזה אוכל לאכול כדי להוריד במשקל.
אני מטר 165 שוקלת 57 אבל 34 אחוז שומן .. מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה לעשות דיאטה ולהוריד בטן - תגובה
יעל הראל15/09/2013בצעי יותר פעילות גופנית- לפחות 3 פעמים בשבוע. הימנעי מממתקים, מטוגנים, חטיפים, שתייה ממותקת, אכילה בחוץ (=מקדונלדס, פלאפל...). בגדול המשקל לך מצוין ו 34% אחוזי שומן זה תקין לחלוטין. אם זה מאוד מפריע לך את צריכה להתייעץ עם איש מקצוע (דיאטן ומאמנת כושר) כי לא יהיה נכון לתת לך תפריט או תכנית אימונים על רגל אחת. אם את מחפשת מידע על תזונה תוכלי למצוא גם באתר שלי, בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס מאמני כושר בהריוןלאו13/09/2013
שלום, אני מתאמנת כבר מעל לשנתיים בין 3-5 פעמים בשבוע באימוני אירובי ובודי פאמפ (שיעורי עיצוב עם משקולות).
נרשמתי לקורס מאמני חדר כושר ואז נכנס תי להריון. אני אמורה להתחיל את הקורס בסוף חודש הבא בו אני אהיה בשבוע 17 בערך. כשפניתי למקום אליו נרשמתי אמרו לי שאין שום מניעה לעשות את הקורס במהלך הריון שכן רוה השיעורים הם שיעורים תאורטיים ופחות פיזיים. אני מניחה שהם פחות אובייקטיביים שכן האינטרס שלהם הוא שיהיו כמה שיותר תלמידים.אשמח לשמוע חוות דעת, והאם מישהי עברה את הקורס במהלך הריון..תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס מאמני כושר בהריון - תגובה
יעל הראל15/09/2013קודם כל מזל טוב! אני חושבת שבאמת חלק גדול מהתכנים בקורס הם עיוניים,כך שלא צריכה להיות בעייה, אבל את צריכה לברר מה מבחני הסיום דורשים, כי מבחן הסיום הוא מעשי ותדרשי לבצע חלק מהתרגילים. בעיקרון, אני אימנתי גם בשבוע 40 :-) כך שאפשר לעשות הרבה במהלך ההיריון אבל ישנם בהחלט גם תרגילים רבים שלא ניתן לבצע, ומשקלים כבדים שלא להרים בשום פנים(!!)
ממליצה לך לדבר עם מנהל הקורס ולתאם איתו מה יהיו הדרישות שלך ולבדוק אם תוכלי לעמוד בזה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה מהירה כפעילות גופניתלילך04/09/2013
שלום, ושנה טובה:)
מספר שאלות בנושא הליכה מהירה כספורט (אני בת 24 אם זה רלוונטי)...
1. האם הליכה מהירה, 40 דקות שלוש פעמים בשבוע יכולה להיחשב כפעילות גופנית נאותה ומתחזקת?
2. אני לא מעונייננת לעבוד על דיאטה או על הורדת קלוריות..... אני רוצה לתחזק ולשמור על המשקל שלי אבל כן חשוב לי גם לאמן את הלב והראיות. אני יודעת שריצה כעיקרון או פעילות אירובית אחרת תעזור לי יותר בנושא הזה. אבל האם גם בהליכה אני יכולה להשיג אימון סביר של הלב והריאות בדרך כלשהי?
שיהיה חג שמח,
תודה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מהירה כפעילות גופנית - תגובה
יעל הראל06/09/2013בוודאי, זה יופי של פעילות והיא בדיוק זו שתתחזק ותחזק. אני מציעה לך לגוון את המסלולים, ללכת בשיפועים מידי פעם ואם את יכולה, מידי פעם לשלב קטעי ריצה.
בהצלחה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה וכאב בגרון במהלך ריצהנטשה26/08/2013
שלום, יש לי בעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב.. במהלך ריצה כבר בכמה דקות הראשות הגרון שלי מתחיל לכאוב ולצרוב בצורה שלא נותנת לי להמשיך לרוץ ואני נאלצת ללכת והצריבה הזו ממשיכה עוד שעה לפחות ..
אני לא אוכלת לפני , ושותה בדרך כלל או מים או קפה לפני הריצה..
פניתי לרופא כללי והוא אמר שאלו מיצי קיבה כנראה , או שזה יכול להיות במקרה הכי גרוע קשור לסיבולת לב ראה..
אשמח לעזרה !;)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה וכאב בגרון במהלך ריצה - תגובה
יעל הראל01/09/2013הי, האם את מעשנת? זו גם יכולה להיות סיבה. נסי לנשום מהאף.. ככה הפה פחות מתייבש ואז אולי ישרוף פחות.
ייתכן שזה אכן מיצי קיבה ואז ניתן לקחת סוכריית ״טאמס״ לפני הריצה וזה אמור להפחית את הצריבה.
האופציה האחרונה היא באמת שזה נובע מסיבולת לב ריאה לא מספיק מפותחת וזה יעבור ברגע שהגוף יתרגל, זה אומר גם להמשיך לקיים מס׳ אימונים בשבוע ולהתמודד עם האי נוחות עד שהכושר ישתפר והכאב יחלוף.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה!
נטשה01/09/2013אז קודם כל תודה רבה!
אני לא מעשנת , ואני משתדלת להתאמן הרבה , לא רק ריצות , תרגילים וכו.
אני בת 18, ואני משתדלת לנשום מהאף וזה לא עוזר וההרגשה שלא נכנס מספיק אוויר..
והיכן קונים את הסוכריה הזו?
תודה מראש נטשה;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה! - תגובה
יעל הראל06/09/2013שמחתי לשמוע שאינך מעשנת ושאת מתאמנת הרבה. את הסוכריה קונים בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוןנעם05/08/2013
שלום, אני בת 18 וסובלת מהשמנת יתר. בקרוב אתגייס וארצה מאד להתחיל להתאמן לקראת הגיוס ולהשיל מהמשקל. האם יש דרכים מסוימות, או המלצות למיניהן? והאם להתחיל ישר בריצה זה הדבר הנכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון - תגובה
יעל הראל01/09/2013כל הכבוד על ההחלטה. עלייך לבצע פעילות אירובית יומיומית ולשלב שני אימוני כוח. רתוי להתאמן 4-5 פעמים בשבוע ואין מניעה מלהתאמן באופן שפוי (ולא מוגזם) אפילו כל יום.
בהחלט ניתן לשלב ריצה, אבל אני חושבת שיהיה נכון לרוץ בהדרגה, ואפילו לחכות מעט עד שישנה ירידה במשקל כדי לא להעמיס על המפרקים. בכל מקרה, את הריצה התחילי בהדרגה, לדוגמא רוצי 1-3 דק׳ ואז תלכי 5-7 דק׳, בהמשך צמצמי את זמני ההליכה והאריכי את הריצה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי החזהרעות25/08/2013
אני בת 22 מעוניינת לחזק את שרירי החזה.
אילו תרגילים מחזקים את שרירי החזה?
כמה פעמים ביום לבצע אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי החזה - תגובה
יעל הראל01/09/2013שכיבות סמיכה וכן לחיצת חזה עם משקולות או על מכונה בחדר הכושר.
לגבי המינון, הכל תלוי ברמת הכושר שלך. בצעי סט אחד של 15 שכיבות סמיכה למשל אם את מצליחה ותראי איך את מרגישה אם זה אפשרי את יכולה בהחלט לבצע 2-3 סטים של 15 חזרות בכל תרגיל 3-4 פעמים בשבוע, אם קשה הורידי את מס׳ החזרות בסט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכי שורף?צליל חזקיה22/08/2013
שלום,
מאוד מסקרן אותי כמה שורפים באימון קיקבוקס של שעה ואימון ספינינג של שעה?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכי שורף? - תגובה
אודי ויטמן23/08/2013זה מאוד תלוי בכושר הגופני, מסת השריר ועצימות האימון, את בהחלט יכולה לבדוק בעצמך בעזרת שעון דופק המודד את שריפת הקלוריות בכל אימון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס כאימון כוחרויטל21/07/2013
שלום,
באמצע שנות ה-30 לחיי. משתדלת להקפיד על 3 אימוני אירובי בשבוע ולהיות פעילה בכלל.
בנוסף, משתדלת להשתתף בשיעורי פילאטיס כפעמיים בשבוע.
האם שיעורים אלה יכולים בעצם להיות האימון האנ-אירובי שלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילאטיס כאימון כוח - תגובה
אודי ויטמן21/07/2013שלום רויטל,
אימוני פילטיס הם בהחלט אימוני אנאירובי ותורמות להעלאת מסת השריר בגוף
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זקוקה לידע על אליפטיקל!!iren21/06/2013
שלום,
אני מעוניינת לרכוש אליפטיקל לשימוש ביתי מאחר ונאמר לי שהוא עדיף מאופני כושר.
אני מעוניינת לדעת האם הוא באמת עושה את העבודה ומחזק את הכושר הגופני כי המטרה שלי היא חיטוב, אני משתדלת לשלב הליכה וריצה 3 פעמים בשבוע וגם קיקבוקס ותרגילי בטן אך עם העומס של לימודים ועבודה לפעמים אין לי זמן לצאת להליכה/ריצה ויוצא שאני "מוותרת" וכך גם מפסיקה את הפעילות, אין לי עודף משקל אבל יש צורך בחיטוב.
מכאן שאני נורא מבולבלת עשיתי מחקר מקיף על אליפטיקלים באינטרנט יש חשמלי ומכני אני ממש לא יודעת איזה כדאי לרכוש?!!!!
בבקשה זקוקה לעזרתכם!!!!!!
נ.ב
הוספתי קובץ עם התמונה של האליפטיקל חשמלי מבית יורק והנה המפרט שלו:
קרוס-טריינר משוכלל ורב-עוצמה. דגם חשמלי מגנטי מסיבי ואיכותי ברמה גבוהה.
משלב הליכה, ריצה, טיפוס וסקי לשריפת קלוריות מואצת.
בעל תנועה אליפטית מושלמת - להגנה על הברכיים והקרסוליים.
שינוי התנגדות ממוחשב ע"י חוגה סיבובית דיגיטלית.
מיסבים תעשיתיים אטומים. תנועה מגנטית חרישית.
גלגל תנופה כבד לפעולה חלקה במיוחד - בכל דרגות הקושי.
הדוושות מתכווננות ל 3- מצבים - לשינוי אורך הצעד.
גובה הדוושות מתכוונן ל 4- מצבים - לשינוי המסלול האליפטי.
ידיות סקי ארגונומיות – לחיזוק פלג הגוף העליון.
ידיות אחיזה קבועות – לאימון פלג הגוף התחתון.
אפשרות תנועה קדימה ואחורה - להפעלת קבוצות שרירים שונות ולשיפור הקואורדינציה.
מד דופק מובנה + מד אחוזי שומן + 12 תוכניות אימון + בקרת דופק מטרה.
צג משוכלל עם תאורה אחורית וספרות צבעוניות וגדולות במיוחד.
תצוגת מהירות, זמן, מרחק, קלוריות, דופק, עומס, סל"ד, התאוששות וסורק נתונים אוטומטי.
גלגלים לניוד ואחסנה.
אורך 108 ס"מ
רוחב 62 ס"מ
גובה 150 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה זקוקה לידע על אליפטיקל!! - תגובה
אודי ויטמן25/06/2013שלום לך,
אלפטיקל זהו באמת המכשיר הטוב ביותר שקיים היום הן לכושר הגופני והן לחיטוב ועיצוב הגוף, המלצה שלי היא פשוט להגיע לחנות ולנסות בעצמך את המכשירים השונים על מנת לבדוק מה הכי נוח לך, אין הבדל בין מכשיר מכני לחשמלי.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
iren25/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה זקוקה לידע על אליפטיקל!! - תגובה
יעל הראל01/07/2013האליפטיקל באמת מכשיר מצויין וייתן לך מענה הולם, אני כן חושבת שעדיף לקנות מכשיר מגנטי, לעיתים רבות המכשיר המכני "קשה" ולא נעים לעבודה, במיוחד למי שמשקל גופו נמך יחסית (וזה מניסיון עם לקוחות רבים שלי שקנו ולא היו מרוצים ).
וכמובן כמו שאודי אמר- הכי, הכי חשוב לנסות אותו בעצמך, לא לקנות דרך האינטרנט או מהמלצה של חבר/ה...
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאליפטיקל המשך..
iren07/07/2013היי יעל,
תודה על התגובה.
עכשיו אני יודעת שעדיף לרכוש אליפטיקל חשמלי.
אני יודעת שפחות עדיף לרכוש את המכשיר דרך האינטרנט הבעיה היא שאני גרה בבאר שבע ועברתי את כל חנויות שיש לנו ואלה 2 חנויות סה"כ ולא מצאתי מכשיר העונה לצרכיי.
אני ממש רוצה לרכוש את המכשיר שהצגתי בפניכם בפורום והוא גם לא יקר יחסית השאלה אם את חושבת שהוא יכול לעשות את העבודה?!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במסלול ריצה ביתינינא11/06/2013
שלום לך
1)יש לי ילדה בת 11 האם מותר לה לעלות ולהתאמן במסלול ריצה ביתי ( הליכון ) הכוונה היא להשתמש בו כסוג התעמלות ?
2)קראתי באינטרנט שלפני השימוש יש לשלול בעיות ראפואיות אני בת 40 איזה בעיות יש לשלול?
3)האם יש בדיקות מיוחדות ( אני בריאה בדרל כלל ולא מקבלת תרופות )שיש לבדוק לפני תחילת השימוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במסלול ריצה ביתי - תגובה
אודי ויטמן12/06/2013שלום נינא,
אם מצבך הבריאותי תקין, את בהחלט יכולה להשתמש בהליכון לביצוע הליכות וריצות, לגביי הבת שלך אם היא בריאה והכול תקין היא יכולה גם ללכת על המכשיר, אך להקפיד שזה יהיה בצורה הדרגתית, למשל להתחיל ב 10 דקות וכול פעם לעלות כמה דקות. לגביי ריצה עד גיל 13 מערכת הלב והריאות עדיין בשלביי התפתחות והילדים אינם יכולים לרוץ באופן רציף לאורך זמן וגם לא מומלץ, גם בריצה אפשר להתחיל בחמש דקות ואז לעבור להליכה או לבצע הפסקות.
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התי יהיו תוצאותאלה28/05/2013
שלום רב,
אני תמיד הייתי מלאה.... מאוד מלאה- עם גובה 156 שקלתי 85-87 קג.
בהריון אחרון ירדתי 12 קג. אחרי לידה עוד 4 ושקלתי 71 קילו. לאושר שלי לא היה סוף.
חודש אחרי לידה התחלתי שוב לעלות במשקל.
כשהגעתי למשקל של 76 קג, החלטתי שאני לא רוצה לחזור אחורה והתחלתי לעשות הליכות של שעה כמעט כל יום (6 ימים כן ויומיים לא). מרחק של 6 קילומטר. אחרי כחודש התחלתי לשלב את ההליכות עם ריצות (עד כמה שאני יכולה). פחות או יותר משתדלת לשמור על תזונה נכונה.
אך למרות הכל אין תוצאות! כבר יותר מחודשיים אני עושה הליכות אך המשקל עומד במקום.
ללכת לחדר כושר אין לי זמן. מה עליי לעשות?
תודה מראש.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התי יהיו תוצאות - תגובה
אודי ויטמן29/05/2013שלום אלה,
כל הכבוד על המאמצים!!!
המלצתי היא ללכת לייעוץ תזונתי על מנת לבדוק את התזונה שלך האם היא מאוזנת ונכונה בהתאם לקצב חילוף החומרים שלך ובהתאם לפעילות שאת מבצעת.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. עוד שאלה
אלה30/05/2013שלום,
היום הייתי אצל רופא אורטופד בגלל כאבי רגליים.
רופא אסר עליי לעשות הליכות וריצות. אמר שאפשר להחליף את הליכות ברכיבה על אופניים.
השאלה האם זה באמת תחליף להליכות? האם אפשר לרדת במשקל כשרוכבים על אופניים?
אם כן, כמה זמן מומלץ לרכוב כל יום? באיזו מהירות?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. עוד שאלה - תגובה
אודי ויטמן02/06/2013הי אלה,
בהחלט רכיבה על אופניים יכולה להחליף ריצה או הליכה, זו גם פעילות אירובית.
אני מציע לך להתחיל בצורה הדרגתית ומתונה, כאשר התחילי ברכיבה של בין חצי שעה לשעה בהתאם ליכולת הפיזית שלך ולכושר הגופני.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמותקרן25/05/2013
שלום
אני סטודנטית כך שמרגישה שהזמן שלי די דחוק
אני מתמידה בשחייה פעם בשבוע לעיתים פעמיים עושה 10 בריכות (הכוונה להלוך חזור
בבריכה רגילה) האם זה מספיק? או שכדי לי לנסות "לדחוס" עוד וכמה? לוקח לי בסביבות ה-25 דק' . האם כדי לבצע אימון אחד ארוך במקום שניים
עוד שמתי לב שמאז שהתחלתי לשחות בגלל לחץ הזמן אני עושה פחות אימוני כושר
יש פעמים שעושה לפחות אחד בשבוע אבל יש שבועות שזהו האימון היחידי,
אם מארגנת נכון את הזמן אז עושה עוד אחד או במקרה הטוב 3
והאם כדי וזה שווה משהו אימון קיקבוקס ולרכב על אופניים רק פעמיים בחודש
ואם הליכה ספורטיבית פעם בשבוע מועילה?
אני רזה וחטובה אבל רוצה לשמור על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות - תגובה
אודי ויטמן28/05/2013שלום קרן,
כל הכבוד שאת מבמעת פעילות גופנית ומודעת לכושר.
כמובן שרק פעמיים בשבוע שחייה של כ 25 דקות זה ממש לא יתרום לחיטוב, חיזוק או כושר בסיסי ביותר.
המלצה שלי לפנות קצת יותר זמן איכות, להתאמן כנגד התנגדות כגון: חדר כושר, גומיות, פילטיס ועוד, כמובן להוסיף פעילות אירובית שגם תהני ממנה.
אם יוצא לך 3 פעמים בשבוע כשעה כל אימון זה נהדר.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטיסעומר21/05/2013
האם ישנן תרגילי כושר שיכולים להעלים צלוליטיס מהישבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליטיס - תגובה
אודי ויטמן22/05/2013שלום עומר,
צלוליטיס זוהי בעקרון רקמת שומן שהצטברה לגושים, בעיקרון על מנת להעלים, צריך לפרק או להמיס את הגושים. בדרך כלל פעילות גופנית ותזונה נכונה עוזרת בהפחתת השומן בגוף. יש כיום הרבה מכשירים להמסת הצלוליטיס ולפירוקן, ואז בעזרת פעילות גופנית ותזונה נכונה תוכלי להעלים לפחות מ 50% מהצלוליטיס.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קטנהרעות09/05/2013
שלום,
אני אחרי ירידה של 11 קילו ויש ירידה ניכרת גם בהיקפי הבטן לשמחתי - 15 ס"מ. ירדתי תוף שנה, יש לי עוד 6 קילו להגיע ליעד שלי. כבר שנים אני עושה אירובי 2-3 פעמים בשבוע ואימונים בסטודיו לעיצוב פעמיים בשבוע. שאלתי- יש לי עוד בטן קטנה, זה מעצבן, בעיקר לקראת עונת הרחצה. למרות שהיא השתטחה הרבה היא עוד בולטת. מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן קטנה - תגובה
אודי ויטמן12/05/2013שלום רעות,
קודם כל כל הכבוד על הירידה, זה לא מובן מאליו ודורש הרבה עבודה.
אני מאמין שאם תמשיכי כך, גם הבטן תרד, השאלה היא אך התזונה היומית שלך וגם בעיקר לאחר האימונים.
המלצה שלי היא להיפגש עם יועצת תזונה על מנת לבדוק את התפריט והתזונה שלך בהתאם לקצב חילוף החומרים שיש לך כעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?