מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוזי שומן בגוףניר29/01/2009
שלום, לפי מחשבון אחוזי שומן באינטרנט ע"פ היקפים אחוז השומן שלי עומד על 10 בקירוב(אני רזה למראה) לפי המשקל בבית שמודד אחוזי שומן בצורה חשמלית אחוז השומן שלי עומד על 22-23 בקירוב. קצת נתונים: גובה 171 משקל 75 היקף ירכיים 54 היקף מותנים 86 היקף עצם הכסל 87 גיל 41 יש לציין שאני רץ 7-8 ק"מ פעמיים שלוש בשבוע ויש לי מסת שריר די נכבדה בחלק הגוף התחתון למי להאמין? ההפרשים די משמעותיים תודה ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי להאמין?
אהרון29/01/2009על אף שהמכשיר בד"כ אינו מדוייק, לפי הנתונים שמסרת הוא קרוב לאמת וגם אני מעריך שהמספר נכון עם סטיה אפשרית לשני הכיוונים. 10% שומן , יש רק אצל אנשים בגיל שלך בתת-משקל, או אם BMI כמו שלך, אצל ספורטאים בענפי ספורט מסויימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי להאמין?
ד``ר נסטור ליפובצקי30/01/2009שלום,
חישוב אחוזי שומן על פי נוסחה הוא בסך הכל חישוב מקורב ולא מדויק.. הבדיקה בל ביואימפדנס (פולס חשמל) מאוד לא מדויקת. הטעות במכשיר האמין (בדיקה בשכיבה) יכולה להוביל לטעות של 14%, במכשיר שאתה מציין עוד יותר. אם ברצונך לדעת את אחוז השומן המדויק בגופך עליך לעשות בדיקה אמינה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידיםענת28/01/2009
שלום שמי ענת ובתקופה האחרונה הטריגליצרידים שלי עלו משמעותית. אני נוטלת גלולות אך איני יכולה להפסיק (אנדרומטריוזיס) הבנתי מהרופא המטפל כי עלי להוריד את כל הסוכרים הפשוטים מהתפריט (נקודת התורפה שלי היא הרבה ספלי שתיה חמה עם חלב וסוכר) וכן לקצץ משמעותית בפחמימות ולהעלות במקביל את כמויות החלבונים (שעד כה היו מינימליים בתפריטי) האם תוכלו לסייע לי ולחוות דעתכם על התפריט אותו אני מנסה לבנות וכן לתת טיפים כלליים להתמודדות עם המצב? גילי 32, משקלי 49 גובה 1.66 התפריט שניסיתי להרכיב: בוקר: 2נס קפה עם חלב סוייה אלפרו+ 2 פרוסות לחם שיפון קל אורגני (אדמה) + 2 כפות קוטג' צהרים: ירקות מאודים + חסה + קופסת טונה בשמן+ 2 פרוסות שיפון קל נס קפה + חלב אלפרו אחה"צ: 2 פרוסות לחם קל + טחינה גולמית נס קפה ערב: חביתה מ 3 חלבונים וחלמון אחד + טחינה / חצי אבוקדו + 3 כפות קוטג' + סלט חסה + 2פרוסות לחם שיפון קל תה צמחים לילה: יוגורט לבן 3% + 3 כפות שיבולת שועל נוטלת אומגה 3 (2 כמוסות טריאומר) וכף סירופ ברזל נוזלי (טננבלוט) בתודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת טריגליצרידים, LDL, HDL,ברזל?
אהרון28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת
ד''ר רוני חרמון29/01/2009הגלולות אינם משפיעות על הטריגליצרידים כי אם רק על הכולסטרול. נראה לי שאת צריכה להוסיף לתזונה יותר שומנים רוויים מהצומח ולעשות הרבה פעילות גופנית. בדיקה של טריגליצרידים חייבת להיות לאחר צום ארוך של יותר מ24 שעות בכדי להיות אמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומנים רוויים?
אהרון29/01/2009"נראה לי שאת צריכה להוסיף לתזונה יותר שומנים רוויים" בטח התכוונת לשומן חד בלתי רווי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
דיאטנית30/01/2009ענת שלום, אני מניחה שד''ר חרמון לא התכוון לשומן רווי צמחי (שמן קוקוס ודקלים) שהם שומנים בהחלט לא בריאים. בנוסף לא קיימת בספרות המלצה על בדיקת טריגליצרידים בצום של מעל 24 שעות. ההמלצה היא בין 12 ל-16 שעות צום. בדרך כלל 12 שעות מספיק אבל אם תרצי ביטחון מרבי, אז 16 שעות. גלולות יכולות במקרים מסוימים לעלות טריגליצרידים וכדאי לך לנסות להוריד את הגלולות חודש ולעשות בדיקת ניסיונית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא חלבוניםאיציק שטינמץ28/01/2009
מחפש תפריטי דיאטה ללא חלבונים.(יצור עודף חלבונים בגוף) עד 1500 קלוריות ליום. בתודה, איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איציק
ד''ר רוני חרמון29/01/2009כעיקרון צריך להנחות אותך בצורה מקצועית ע"י דיאטנית קלינית של קופ"ח . אין מספיק אינפורמציה בכדי להתייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולאולגה28/01/2009
היי, רציתי לקבל עצתך בנושא תזונה להורדת כולסטרול רע LDl. לפני כשנה אובחן אצלי רמת כולסטרול 120 מ"ג והרופא המליץ להתאמן ולאכול דברים פחות שומניים. במהלך השנה האחרונה עסקתי בספורט(כח+אירובי) ולאחר אימון השתדלתי לאכול חלבונים מהחי שלצערי יש בהם גם כולסטרול. בבדיקה דם אחרונה עלה הכולסטרול הרע ל132 מ"ג והכולסטרול הטוב דווקא ירד למרות שעסקתי בספורט.אני בת 23. כיצד היית ממליצה לי לשלב תזונה נכונה שתתאים לי לאחרי האימון +הורדת הכולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אולגה
ד''ר רוני חרמון29/01/2009כולסטרול כמעט ואינו מושפע מדיאטה ולכן אם צריך לפי עצת רופא יש לקבל טיפול תרופתי בשילוב עם פעילות גופנית . פ"ג לבד לא מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולגה
דיאטנית30/01/2009אולגה שלום, חשוב לדעת אם יש לך גורמי סיכון אחרים כמו סוכרת, יתר לחץ דם, עישון, אני מניחה על פי גילך שלא (אולי עישון). כנראה שהדיאטה שעשית לא נכונה כי למרות התגובה המאוד לא נכונה שקבלת כאן, תזונה מאוד משפיע על רמת ה-LDL-CH, שיכול לרדת בין 15% ל-28% באמצעות תזונה דלת שומן רווי וטרנס ועשירה בשומנים חד ורב בלתי רויים וסיבים תזונתיים. כדאי לך לגשת לדיאטן/ית קליני/ת מומחים בהורדת רמות הכולסטרול לפני תחילת טיפול תרופתי ארוך טווח בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
אולגה30/01/2009ראשית, תודה על התשובות. יש לי עוד שאלה לגביי גלולות, אני נוטלת אותן גלולות כבר כ-3 שנים, האם הפסקה בנטילה תוריד את רמת הכולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד התגובה של "דיאטנית"
אהרון30/01/2009לא על כל אחת הגלולות משפיעות, אבל אפשר לנסות להפסיק זמני אחרי דיאטה דלת שומן רווי,טראנס וכולסטרול במשך 10 שבועות. חייבת להיות ירידה, אבל בו זמנית הגדילי את חלקו של השומן החד בלתי רווי כדי להעלות את HDL. (את לא ציינת את רמתו, חשוב היחס HDL\LDL ככל שיש יותר HDL, גם הכולסטרול הרע יכול להיות יותר גבוה) בתקופה הנ"ל יש לוותר על ביצים, חלב רק 1%, גבינות עד 3%, עוף ללא עור ושומן (מומלץ חזה), רק החלקים הרזים של בקר, המנעי מטיגון. אבל הדבר הכי טוב הוא להחליף לפחות חלקית את כל סוגי הבשר בדג איכותי טרי (לפחות פעם בשבוע סלמון) צלוי. שפע של ירקות מגוונים, סובין שיבולת שועל (סיבים מסיסים) פעילות אירובית יומית עוזרת להעלאת HDL והורדה משמעותית של הטריגליצרידים (לא ציינת את רמתם). מסכים אני עם תשובה הקודמת של "דיאטנית" אך אינני מבין למה בכלל מעלה את נושא הטיפול התרופתי. רמת הLDL הגבולית לפי הסטנדרד החדש (לפי הישן היתה בסדר גמור), לא מצדיקה אפילו לדבר על תרופה שהיא כמעט חתונה קטולית. אם מפסיקים, הכולסטרול עולה לרוב מעל רמתו הקודמת. אשמח לענות על שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אולגה31/01/2009אהרון, תודה רבה, עזרת לי המון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה ונשירת שיעררועי28/01/2009
היי, אני צעיר בן 21 ומרגיש שהשיער מתדללל. אין סמינים לנשירה במשפחה מאף אחד מהצדדים (גם לא סבים). הלכתי פעמיים לרופאי עור והם צחקו עלי. אמרו לי שאני בחרדות ושאין לו שום בעיה. יכול להיות שהם צודקים, ואני סתם מתמקד במקומות שאף פעם לא היו בהם המון שיער. אבל אני כן חושב שיש לי נשירה מוגברת כתוצאה מתזונה לא נכונה. אז הנה פרטים: אני שוקל 50 קילו (עם בגדים), גובה 1.65, אוכל בעיקר אוכל מעובד, הרבה המבורגרים (מוזס לפנים...), נודלס וכאלה. אוכל סלטים פעמיים בשבוע בערך, אבל גם אז אני מזמין מפיצוציה ואלו ירקות שנחתכו לפחות 5 שעות לפני שאכלתי אותם. אוכל מבושל כמו בשר ועוף של אמא אני אוכל פעם פעמיים בחודש שאני חוזר לבקר את ההורים. ביום יום אני אוכל נקניקיות או שניצלים משקית שאני מכין במיקרו או בתנור. בד"כ אין תוספת - כלומר אורז או פחמימות. מה שכן, אני מתאמן פעמיים שלוש בשבוע, חצישעה בערך של כפיפות בטן, שכיבות שמיכה וקצת משקולות, ואחרי אימון אני לוקח חצי כף אבקת חלבון ומכין לי שייק. לכן אני אמנם קטן אבל דיי חטוב. בכל מקרה התזונה שלי כמו שאנחנו רואים לא טובה, והייתי שמח לקבל קצת מידע ואפילו תפריט לגבי איך לשפר אותה. רק שלא יהיה מאד יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מתייחסים אלי?
רועי29/01/2009:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רועי
ד''ר רוני חרמון29/01/2009יש הבדל בין חולשת שורש השערה ואזורים ללא שערות. בכדי לחזק את שורש השערה צריך להוסיף לאוכל אבץ. בכלל התזונה היומית חייבת להיות מאוזנת עם מינרלים וויטמינים הרבה מים וכמות אנרגיה מתאימה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי חלבמיקי28/01/2009
שלום רב, בביקור אצל הומאופט לפני מספר חודשים, הוא המליץ לי להמנע משתיית חלב פרה, תגובת הגוף הייתה מיידית ומפתיעה מאד: כל הנוזלים המרגיזים שליוו אותי באף בפה בגרון - נעלמו. אני מתגעגעת מאד לחלב, ומעוניינת לשמוע קצת מה אפשרויותהחתליפים שלו בשוק שמעתי רק על חלב אורז וסויה, אך אני לא יודעת מה היתרון והחסרון של כל אחד מהם מי בריא מהם? אם בכלל? והאם ישנם עוד תחליפים? מה לגבי חלב פרה עמיד "דל לקטוז" שמוכרים בסופר? האם דלות לקטוז תאפשר לי לשתות חלב פרה - בלי תופעות הלוואי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקי
ד''ר רוני חרמון29/01/2009את יכולה לשתות חלב סוייה או חלב ריץ ויש עוד אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיםליאל28/01/2009
שלום אני בחורה בת 21 ,אוכלת הרבה פירות וירקות אך כמעט ולא שותה מים (אולי כוס ביום )יש לי בעיה מים גורמים לי בחילה אני מתפנה המון ביום והשתן שלי תמיד לבן ויש לי יציאות כל יום האם למרות המצב אני עדיין צריכה לשתות יותר מים ואם כן אז כמה? אם אוכלים בדיוק מה שצריך בתקופת ההריון לא עולים במשקל? אילו מאכלים מונעים גזים? אילו מאכלים טובים לטיפול באקנה? האם כל התבלינים המיובשים הם טובים ? יש בהם עדין ויטמינים? אני שואלת לגבי בזיליקום פטרוזיליה ,כוסברה ,טימין ,וכדו"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לליאל
אהרון28/01/2009שלום אני בחורה בת 21 ,אוכלת הרבה פירות וירקות אך כמעט ולא שותה מים (אולי כוס ביום )יש לי בעיה מים גורמים לי בחילה אני מתפנה המון ביום והשתן שלי תמיד לבן ויש לי יציאות כל יום האם למרות המצב אני עדיין צריכה לשתות יותר מים ואם כן אז כמה? ===מבחן צבע וריח השטן וגם כמותו הוא המבחן מאוד רלוונטי. בפירות וירקות יש 90-95% מים. כלומר אכילת קילו אחד הוא שווה ערך של 4-5 כוסות מים. לפי מה שאת מתארת אין צורך לשתות "בכוח". גם יותר מדי מים מזיק על ידי שתיפת המלחים מן הגוף. אם אוכלים בדיוק מה שצריך בתקופת ההריון לא עולים במשקל? ===תמיד עולים במשקל אבל אם מקפידים על התזונה ופעילות גופנית מתאימה אפשר לצמצם. אילו מאכלים מונעים גזים? ====לא ידוע לי על מאכלים שמונעים גזים אלא שגורמים לגזים. אם את לא יכולה לפתור על ידי תזונה, בבית המרקחת יציעו לך פתרון. אילו מאכלים טובים לטיפול באקנה? ===שמרי בירה טריים עוזרים להרבה אנשים, ואם לא, זכית במזון בעל ערך תזונתי רב במיוחד זהירות! גורם לגזים. האם כל התבלינים המיובשים הם טובים ? יש בהם עדין ויטמינים? אני שואלת לגבי בזיליקום פטרוזיליה ,כוסברה ,טימין ,וכדו" . ====התלינים הנ"ל מכילים המון וויטמין C אבל רק טריים. בצורתם היבשה עדיין מכילים מינרלים כמו ברזל אבל ספיגתם בעייתית וצריך לאכול כמות גדולה מאוד כדי שיהיה רלוונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיכה לתגובה תודה
ליאל29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאל
ד''ר רוני חרמון29/01/2009הרבה שאלות
מים מאוד חיוניים ובריאים וצריך לשתות 2-3 ליטר ליום בלי קשר לאוכל
הריון אינו מחלה ואם אוכלים לפי תוכנית צריך לעלות במשקל במשך ההריות עד 10 ק"ג
אין מאכלים המונעים גזים יש מאכלים שמיצרים יותר גזים וכאלה שמיצרים פחות גזים
מאכלים רווי שומן כמו בוטנים וכו' לא טובים לאקנה
התבלינים היבשים איכותיים פחות מאלה הטריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יורדים במשקל ???פני27/01/2009
אני בת 38, גובהי 1.63, משקלי 64. מאז לידת ילדי לפני 6 שנים שקלתי כל הזמן בין 57 ל- 58. בשנה וחצי האחרונים עליתי במשקל ולא ממש דאגתי. אבל בזמן האחרון הגעתי למשקל של 64 ולי זה מאוד מפריעה. כבר חודש אני שומרת ולא אוכלת יותר עוגיות שהייתי רגילה פעמיים ביום. אז הינה מה שאני אוכלת : בבוקר בשעה 10:00 בערך 3 פתית קל עם קוטש' ומלפפון או ירק אחר בשעה 12 מעדן דנונה עם גרנולה. בצהריים בשעה 14:00, אוכלת ארוחת מהריים, עוף ותפוח אדמה וסלט, או אורז עם עוף או ספגטי עם קציצות בערב אני אוכלת לחם קל עם ריבה - אני זקוקה קצת למתוק. מאוחר יותר קצת קורנפלקס ונס קפה. אני לא יועדת עם אני אוכלת נכון, יותר או פחות ???. אני לא יורדת בכלל במשקל. הבעיה שלי היא גם בשישי שבת אני מפצה את עצמי בקפה ועוגה, ולא מוותרת על דג עם לחם. אשמח לקבל הדרכה מה לעשות ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני שלום
ד``ר נסטור ליפובצקי27/01/2009את צריכה לעשות פעילות גופנית לפחות 3-4 פעמים בשבוע, הליכה שעה למשל. בסופי שבוע להתייחס למזון כמעט כמו ביום רגיל.
בכלל כדאי לך לבקר אצל דיאטן קליני ולקבל הנחיות מאישיות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מילים על התפריט
אהרון27/01/2009אז הינה מה שאני אוכלת :
בבוקר בשעה 10:00 בערך 3 פתית קל עם קוטש' ומלפפון או ירק אחר
===קוטג' 3%
בשעה 12 מעדן דנונה עם גרנולה.
====עדיף יוגורט רגיל 1.5% עם חתיכות פרי
בצהריים בשעה 14:00, אוכלת ארוחת מהריים,
עוף ותפוח אדמה וסלט,
או אורז עם עוף
או ספגטי עם קציצות
====סלט ללא רוטב מלבד כפית שמן, עוף ללא עור ושומן, קציצות מבשר רזה ללא פירורים וטיגון
למעט באורז\ספגטי שבכל מקרה צריכים להיות מלאים
בערב אני אוכלת לחם קל עם ריבה - אני זקוקה קצת למתוק.
=== גם סלט מגוון ירקות. נסי ריבה ללא סוכר או תמרים. הלחם מלא.
מאוחר יותר קצת קורנפלקס ונס קפה.
===קורנפלקס אינו מאכל דיאטתי (מלא סוכר,כימיקלים וקלוריות) עדיף שיבולת שועל\סובין שיבולת
שועל. הקפה ללא סוכר. את חייבת חלבון באחת מארוחות הערב
אני לא יועדת עם אני אוכלת נכון, יותר או פחות ???.
אני לא יורדת בכלל במשקל.
הבעיה שלי היא גם בשישי שבת
אני מפצה את עצמי בקפה ועוגה, ולא מוותרת על דג עם לחם.
===השתדלי לרסן את עצמך. רק עוגה אחת במשך כל שישבת. דג זה מאכל מצויין בתנאי שאינו מטוגן, הגבילי לחם (מלא)
אשמח לקבל הדרכה מה לעשות ????
===פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מורידים במשקל ???
פצ28/01/2009תודה על ההיענו המהירה. רציתי לשאול לגבי שתייה, אני שותה בין 3 ל- 4 כוסות נס קפה ביום ואני שותה עם 2 כפיות סוכר. קשה לי בלי סוכר בכלל. אני יכולה להחליף בסוכרזית ??? לגבי קורנפלקס - אפשר להחליף בביופלקס ??? אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר, קפה וקורנפלקס
אהרון28/01/2009כל כפית סוכר מכילה 20-25 קק"ל. חבל לבזבז עד 200 קלוריות ביום רק על סוכר שאין בו שום ערך תזונתי ומזיק לא רק לגיזרה אלא גם לבריאות. ממתק מלאכותי (סוכרזית) בסדר אבל לא להגזים. שווה ערך של עד 8 כפיות סוכר ביום זה סביר. לגבי הנס, עד 3 ביום ועדיף להחליף לפחות חלק בקפה טבעי עם כל היתרונות והחסרונות. הנס הוא מוצר מתועש שעבר תהליכים כימיים שלא מוסיפים לבריאות. למרות הדעיה הרווחת המעודדת מאוד על ידי היצרנים ,קורנפלקס וה "פלקסים" למיניהם לא מומלצים למעוניינם בהרזיה. מכילים סוכר, צבע מאכל, חומרי שימור, מלח וחומרים אחרים. ידוע שגם גורמים לסוג של התמכרות ולרוב קשה לוותר עליהם. אם את נמנית עם הרוב נסי לפחות לצמצם בהדרגה ולהחליף בדגנים טבעים לא מעובדים. אשמח לענות על שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכור לשוקלד
אנונימי06/07/2010שלום אני משה ואני מכור לשוקולד אני אוכל בערך 300 גרם שוקלד ביום אני 1.90 ושוקל 105 קילו אני לא אוכל הרבה אוכל בדרך כלל זה רק שוקלד מה אני עושה כדי להפטר משוקלד???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנה לפורום "התמכרות, התמכרויות"
אהרון רזון06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה במים מול טונה בשמןמשה27/01/2009
שלום, אני מנסה להוריד עכשיו את צריכת השומן וגם להוריד כולסטרול. בדקתי את הערכים התזונתיים של טונה במים וטונה בשמן ואני קצת בדילמה. בטונה בשמן יש הרבה שומן ומתוכה 2 גרם שומן רווי. בטונה במים יש הרבה פחות שומן ומתוכו רק 0.37 שומן רווי. כך שזה בהחלט נוטה לטובת המים. מצד שני - בטונה במיים רשום שיש הרבה יותר כולסטרול,67 מיליגרם, לעומת 28 מיליגרם בטונה בשמן. חוץ מזה שזה נשמע לי קצת מוזר - מה לדעתכם עדיף? יותר שומן רווי או יותר כולסטרול? (אני יודע שזה מאוד סובייקטיבי ותלוי בהרבה בדיקות אבל מדובר בכללי בבן אדם בריא שסתם רוצה לשפר קצת את המצב). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל מה שכתוב על האריזה, מדעי!
אהרון27/01/2009מי שמקפיד על ספירות למיניהן לא צריך לסמוך על הכתוב כולל ערך קלורי וכולסטרול. אם תבדוק בטבלאות אמינות תמצא את ההיפך ממה שאתה כותב. זה הגיוני, לא? למי שיש בעית כולסטרול או חושש ממנה, חשוב יותר להפחית את כמות השומן הרווי בתפריט, וזה לפי המחקרים האחרונים. עדיין זה לא אומר שאפשר לאכול מזון עתיר כולסטרול ללא חשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/01/2009שלום,
רמת הכולסטרול במזון לא ממש תקבע את רמת הכולסטרול בדם אם מדובר ביחידות של עשרות.
ברמות של מאות מג' כולסטרול כן יש להזער.
אם אתה מנסה לשמור על רמות כולסטרול יש לשים לב לכמות השומן הרווי (את זה ניתן לבדוק בטבלאות ערך תזונתי) ואם המוצר מכיל שומן טרנס (את זה יש לבדוק ברכיבים, יופע כשומן מוקשה בחלקו).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
משה28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיקי
ד''ר רוני חרמון29/01/2009את לא צריכה לרדת במשקל משקלך מתאים לגילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקורות לחוצות אמינו למתאמן בחדר כושאוהד26/01/2009
שלום אני מתחיל להתאמן שוב בחדר כושר והפעם אני רוצה לאכול נכון , מי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שחומצות אמינו כגון:גלוטמין וטאורין. לאוצין חיוניות מאוד. איזה מזונות עשירים בחומצות אלו? ובאיזה אתר או בכלל בספרות אני יכול למצוא טבלת ערכי תזונה שכוללים פירוט על חומצות אמינו שמכיל כל מזון גלם. בתודה מראש אוהד:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצות אמינו
אהרון27/01/2009Leucine , Threonine שייכות לקבוצת חומצות אמינו חיוניות (8 במספרם) . Glutamic acid אינה שייכת לקבוצת החיוניות ונמצאת בכמות הכי גדולה בין כל החומצות האמיניות. מי שאוכל מספיק מוצרים מן החי לא צריך לדאוג באופן פרטני לכל חומצה אמינו בגלל שבמוצרים אלה החלוקה פחות או יותר פרופורציונית ומותאמת לצרכי הגוף. בבשר (בעיקר בקר) ודגים נמצאת הכמות הכי גדולה מכל אחד מחמצות אלא. לאוצ'ין : 1.4 - 1.5 (גרמים ל 100 גרם מוצר) טראונין: 0.8 חומצה גלוטמית: 2.2 - 2.8 בשמרים יבשים (46% חלבון) כמות החומצות הנ"ל יותר מכפולה. (בהתאם לכמות החלבון). על פי מדיניות האתר אסורה ההפניה לאתרים אחרים. אם אציין כתובת ההנהלה תמחק את ההודעה לפני שתספיק לקרוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותרלי26/01/2009
בס"ד יש לי חולשה גדולה מאוד לירקות והייתי רוצה לדעת אם כמות מופרזת יכולה להביא לעלייה במשקל אני צורכת ביום לפחות 2 שומר בנוני 2 קולורבי בנוני גמבה גדולה 3 מלפפונים 4גזר עגבניות שרי ולעיתים חסה יש לציין שאנני מגזימה בדברים אחרים אשמח לדעת כמה יש קלוריות בערך בסלט כזה ללא שמן רק מלח ומיץ לימון ואגב יכול להיות שהבטן הקטנה שצמחה פתאום קשורה לאכילת ירקות תודה מראש רלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים,אוויר ו אהבה מכילים 0 קלוריות,
אהרון26/01/2009השאר נספר! כל מזון יכול להשמין ללא קשר אם הוא בריא או לא, כולל ירקות. הכל תלוי בכמות. ירקות חיים אפשר לאכול כמעט חופשי (הגבלה בחלק מירקות השורש) מתוך ההנחה שזה בא על חשבון מאכלים אחרים בעלי צפיפות קלורית גבוהה יותר, לפעמים פי עשרות מונים. הערך התזונתי של ירקות מגוונים גדול מאוד יחסית למספר הקלוריות. כמעט ולא יכול להווצר מצב של הגזמה באכילת סלט ללא רוטב כפי שאת אוכלת. הירקות מכילים גם סיבים תזונתיים ו90-95 אחוז מיים דבר שמצמצם את הצורך לשתית כמות גדולה של מים. ירקות מעורבים מהם נהוג להכין סלט, מכילים בממוצע 220 קק"ל לקילו, כך שאם אוכלים 2 ק"ג ביום מקבלים קצת יותר מ400 קק"ל, שווה ערך של 100 גר גבינה שמנה או 60 גר אגוזים או 80 גר שוקולד. תחשבי בעצמך מה משביע יותר ולמה יש יותר ערך תזונתי. התשובה ברורה. חשוב לאכול מאוזן כולל בשר (כולל דגים), מוצרי חלב, ודגנים היות והירקות בלבד לא מספקים את כל האלמנטים החיוניים לשמירה על התפקוד התקין של הגוף הבטן לא צמחה בגלל הירקות אלא בגלל מאזן קלורי חיובי. עם תפריט אחר יכול להיות שהיתה גדולה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רלי
ד''ר רוני חרמון27/01/2009ירקות כעיקרון הם מוצרי מזון בעלי קלוריות מועטות ובעלי נפח גדול ולכן הם אידיאליים לדיאטה. חוץ מזה הם בריאים. ולשאלתך בסלט ענק יש כ- 200-300 קלוריות. גזר יש בו יותר סוכר מהרגיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקנדי שייקשני26/01/2009
רופא הילדים שלי המליץ לי לשתות סקנדי שייק (אבקה ) כדי להשמין. האם היא עשוייה מחומרים טבעיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקנדי שייק - דילגו עלי
שני27/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחהיוסי25/01/2009
שלום, כל כמה זמן מומלץ לאכול ארוחה גדולה ז"א למשל אני אוכל ארוחת בוקר בשעה 10 בבוקר אז באיזה שעה עדיף לאכול ארוחת צהרים ולאחר מכן ארוחת ערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד``ר נסטור ליפובצקי25/01/2009באופן כללי מומלץ לאכול כל 3 שעות. בוקר, צהריים וערב תהינה הארוחות הגדולות יותר, עם שתים או שלוש ארוחות ביניים קטנות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, טוב, למה להתעצבן?
אפרת25/01/2009ואיך בדיוק יכולתי לבדוק לפני הקניה? ידוע לי שאין זה כלי מדוייק, אבל בכל מקרה מה שאני כן מרגישה שטוב בו זה שיש לי מדד יחסי. כלומר האקסיומה היא שהמשקל מודד תמיד באותה השיטה - שלא משתנה ולכן אם נתון השומן אכן משתנה - הלא זה אומר שאחוז השומן בגופי השתנה. מה שאני כן שמחה לגלות שזה כנראה לא אחוז השומן האמיתי.... בכל מקרה תודה על האינפורמציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, התגובה מיועדת לאהרון מההודעה
אפרת25/01/2009על המשקל הדיאגנוסטי. תודה לך על תשובתך המלומדת והנעימה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל דיאגנוסטיאפרת25/01/2009
שלום רב, לפני כמה שבועות קניתי משקל דיאגנוסטי - כזה המודד אחוזי שומן, מים ושריר בגוף ונותן נתונים אלו בנוסף למסת הגוף הכללית. המשקל לא מודד מה אחוז מסת העצם. קצת לפני כן התחלתי דיאטה שבמהלכה ירדתי יפה מאוד מהלך 4 השבועות האחרונים. דוגמה לתוצאה האחרונה שקיבלתי: 28.5% שומן 52.1% מים 34.1% שריר יש לציין שבחודש זה אחוז השריר והמים בגופי עלו ואילו אחוז השומן ירד באחוז אחד. אני יודעת על פי טבלאות כי הנתונים שקיבלתי מהמשקל טובים, ושהמגמה של הירידה נכונה מאוד, וכי מצבי טוב יחסית, אולם שאלתי היא אחרת: כיוון שחיבור כל האחוזים נותן תוצאה גבוהה מ 100% (28.5+52.1+34.1=114.7) הייתי רוצה להבין אחוז ממה בדיוק הוא נותן...איך זה ייתכן שהאחוז עולה על מאה אחוזים? בברכה ובתודה מראש אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל על הכסף! סתם גימיק.
אהרון25/01/2009מכשירים מסוג זה יכולים לכל היותר לתת אינדיקציה (לא מדוייקת) על אחוז השומן. לגבי פרמטרים אחרים, כולל מדידה מדוייקת של אחוז השומן, דרוש ציוד מעבדה משוכלל, המדידה והחישוב נעשים על ידי אנשי מקצוע. המספרים שקיבלת הינם עלבון על השכל הישר, חבל שלא בדקת טרם הקניה. איך יכול להיות יותר מ 100%? חו"ח אם בגוף שלך היו רק 52% מים! זה מראה על התייבשות קטלנית. ידוע שהגוף מכיל כ 70% מים. רקמת השריר עצמה מכילה כ80% מים ואפילו ברקמת השומן יש 12%. מה הפרוש 37% שריר ומחשבים את המים בנפרד? האים יעלה על הדעת שמתכוונים לחלבון בלבד? הייתי מחזיר את המכשיר, אלא אם כן מספקת אותך רק השקילה (לא אופתע אם גם היא לא מדוייקת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
ד``ר נסטור ליפובצקי25/01/2009שלום אפרת,
הכיוון שהשקעת ממיטב כספך במכשיר, לא נעים לי להגיד לך שהמכשירים האלו מאוד לא מדוייקם. לא אכנס כאן לטכניקות המדידה, אבל את צודקת, המכשיר היה צריך לסכם 100% הכולל מסת גוף רזה ומסת שומן (כאשר מסת גוף רזה כולל בהחלט גם עצם). כל היתר הם חישובים מאוד לא מדוייקים.
אם תרצי לעשות בדיקה אמינה ב-99% כדי לדעת מה אחוז השומן שבגופך את מוזמת לפנות אלי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור, על תשובה מלומדת ונעימה
אפרת25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת יקירתי
אהרון25/01/2009אם מישהו היה צריך להפגע מתגובתי (אולי נמרצת מדי), הוא זה שמכר לך בלי להסביר את מגבלות הסחורה כמתחייב. בכל מקרה אני מתנצל על שגרמתי לך אי נעימות. בטח שזה נוגד את מטרת פעילותי בפורום. תאורטי, זה נכון מה שאת אומרת על האינדיקציה לגבי שינוים באחוז השומן אבל אני אינני בטוח שאפילו בזה יש עיקביות. על מנת למזער את חוסר הדיוק, מומלץ לבצע את המדידה תמיד באותו מצב גופני יחסית לארוחות, יציאות ופעילות גופנית. קחי בחשבון שאחרי אירובי בקיבה ריקה, מראה פחות אחוזי שומן למרות שפיזית אין שינוי. בטח שהיית יכולה לבדוק לפני הקניה. בכל חנות רצינית יש מכשיר לצורך בדיקה לפני הקניה ויש להניח שהיית עולה על עניין סיכום האחוזים ומבקשת הסברים מהמוכר. מלבד זה, אפשר להחזיר סחורה תוך שבועים באריזה המקורית. אני מאחל לך הרזיה נעימה (עד כמה שאפשר) ובעיקר בריאה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לשלוח הודעות לפורוםיוסי24/01/2009
לא מצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי הצלחת
ד''ר רוני חרמון25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)