מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה..רותם23/01/2009
נניח ואני מתאמנת 45-60 דקות ביום =פעילות אירובית +עם תפריט של 1200 קל'.. ולאחר תקופה מסויימת אני מגיעה למשקל שאני רוצה ,ואני מפסיקה לעשות ספורט אבל כמובן נשארת עם הדיאטה והתפריט, מה קורה?אני עולהבמשקל בחזרה? אני ממש לא חובבנית ספורט,ואני בכ"ז מתאמנת משום שברצוני לרדת במשקל. [סתם אם צריך= אני בת 15 עוד חודש, שוקלת 55 גובה 162] תודהה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 מצבים אפשריים
אהרון23/01/20091. אם את מפסיקה את הפ"ג בעיצומה של הירידה אבל בנקודה שהגעת למשקל הרצוי וממשיכה באותו ערך קלורי ייתכן שלא תשמיני בחזרה (אולי אפילו תמשיכי לרזות בקצב יותר איטי) אבל צריך לעקוב כל שבוע אחרי המשקל. 2. אם תגיעי ליציבות לתקופה של שבועיים ותפסיקי ספורט, תשמיני בגלל שיווצר מאזן אנרגיה חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותם
ד``ר נסטור ליפובצקי24/01/2009רותם שלום,
רוב המחקרים מראים שניתן לרדת במשקל ללא פעילות גופנית (למרות שלא רצוי כי הרכב הירידה לא אופטימלי), עם זאת רוב המחקרים מראים שכדי לשמור על המשקל אחרי ירידה, חייבים לבצע פעילות גופנית. תשתדלי במשך הירידה במשקל לבצע פעילות כזאת שאת מסוגלת להמשיך גם בשמירה על המשקל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה לשניכם .. עוד שאלה בבקשה.
רותם24/01/2009אתם יכולים בבקשה לייעץ לי בקשר לתפריט ?: בבוקר[בית ספר] 2 פרוסות לחם קל[ביחד זה יוצא 66 קל] עם כף קוטג 3% בפנים גמבה,מלפפון בינוני,חצי תפוח,קלמנטינה ו2 קוביות שוקולד[הייתי חולת שוקולדים בעבר, זה שיא מבחינתי חח] כשאני מגיעה הביתה בסביבות 3-4 בצהרים תלוי מה שאמא מכינה בד"כ 2 כפות אורז מלא,עוף או דג, וסלט. או חמין, או מרק .. באמת שתלוי במה שאמא מכינה והיא משתדלת נגיד האורז המלא בלי שמן ובד"כ לא דברים מתוגנים וכו' וכו'.. בסביבות 6-7 פעילות אירובית בין 45-60 ד'ק ומכאן השאלה שלי.. מה לאכול ישר לאחר הפעילות,ובכלל..לאכול?כי לרוב אני לא רעבה..וגם בערב אני בד"כ לא רעבה ועד עכשיו נהגתי לשתות נס קפה או פרכיות עם קוטג וכדומה. אני ממש אוהבת אפרסמון,זה מיותר להוסיף אותו ל"תפריט?אני יכולה בלי אבל למשל כשבא לי משהו מתוק זה ממש תחליף מעולה! תודה רבה רבה!! ובדרך אגב הצליח לי עד עכשיו וירדתי בסביבות 2 קילו ,לקח זמן אבל בכ"ז (: אה ועוד משהו בקשר לשאלה הקודמת שלי.. אני ממש לא רואה איך אני אמשיך להתאמן אפילו שזה ממש כולה 45 דקות זה ממש מתיש וזה אפעם לא "עורר" אותי או לא יודעת באמת שאני לא חובבנית.. אולי אני פשוט אצטרף לחוג ריקוד או משהו?זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות קטנה*
רותם24/01/2009כשרשמתי שאני לא רואה איך אני אמשיך להתאמן הכוונה כשאני אגיע למשקל הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט שלך
אהרון24/01/2009בבוקר[בית ספר] 2 פרוסות לחם קל[ביחד זה יוצא 66 קל] עם כף קוטג 3% בפנים גמבה,מלפפון בינוני,חצי תפוח,קלמנטינה ו2 קוביות שוקולד[הייתי חולת שוקולדים בעבר, זה שיא מבחינתי חח] ===עדיף לחלק לשתי ארוחות: הפירות והשוקולד (אם איאפשר לוותר) בנפרד. אני מגיעה הביתה בסביבות 3-4 בצהרים תלוי מה שאמא מכינה בד"כ 2 כפות אורז מלא,עוף או דג, וסלט. או חמין, או מרק .. באמת שתלוי במה שאמא מכינה והיא משתדלת נגיד האורז המלא בלי שמן ובד"כ לא דברים מתוגנים וכו' וכו'.. ===מסתבר שאמא מבינה בתזונה בסביבות 6-7 פעילות אירובית בין 45-60 ד'ק ומכאן השאלה שלי.. מה לאכול ישר לאחר הפעילות,ובכלל..לאכול?כי לרוב אני לא רעבה..וגם בערב אני בד"כ לא רעבה ועד עכשיו נהגתי לשתות נס קפה או פרכיות עם קוטג וכדומה. ====לפני הפעילות, בננה ואחריו לחם מלא עם בשר\דג\ביצה\גבינה וסלט משפע ירקות עם כפית שמן בתור ארוחת ערב. אני ממש אוהבת אפרסמון,זה מיותר להוסיף אותו ל"תפריט?אני יכולה בלי אבל למשל כשבא לי משהו מתוק זה ממש תחליף מעולה! ====פרי בריא ומזין. אל תוותרי בעיקר שזה תחליף למתוק. נסי כארוחה לפני השינה בתוך לבן\קוטג'...מעדן אמיתי! ובדרך אגב הצליח לי עד עכשיו וירדתי בסביבות 2 קילו ,לקח זמן אבל בכ"ז (: ====ברכות על הירדה, הקצב לא חשוב בעיקר במצב (הטוב) שלך, אלא ההתמדה. אה ועוד משהו בקשר לשאלה הקודמת שלי.. אני ממש לא רואה איך אני אמשיך להתאמן אפילו שזה ממש כולה 45 דקות זה ממש מתיש וזה אפעם לא "עורר" אותי או לא יודעת באמת שאני לא חובבנית.. אולי אני פשוט אצטרף לחוג ריקוד או משהו?זה משנה? =כפי שכבר נאמר, מומלץ להמשיך (לא חייבת כל יום) כדי לשמור על ההשג לאורך זמן. גם חוג כלשהו בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
רותם26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון..
רותם28/01/2009כשרשמת "לפני הפעילות, בננה ואחריו לחם מלא עם בשר\דג\ביצה\גבינה וסלט משפע ירקות עם כפית שמן בתור ארוחת ערב" לחם מלא הכונה ללחם מקמח מלא או ללחם מחיטה מלאה?[או שזה אותו דבר ?>< ] ומה הכמות הרצויה?? לחם מקמח מלא שאמא מכינה בבית זה בסדר?זה גודל בינוני וזה משביע וכמעט בלי סוכר וכדומה.. ובדרך אגב זה משנה אם אני אוכלת ישר אחרי הספורט או שעה אחרי?סתם לדעת.. וזה בסדר לעשות ספורט שעה וחצי-שעתיים אחרי שאכלתי צהרים?ועוד להוסיף את הבננה לפני הספורט? ואי השאלות שלי לא נגמרות לעולם חח.. זהו אבל באמת חח שאלות אחרונות (: תודה רבה וסליחה על הטירחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
אהרון28/01/2009כשרשמת "לפני הפעילות, בננה ואחריו לחם מלא עם בשר\דג\ביצה\גבינה וסלט משפע ירקות עם כפית שמן בתור ארוחת ערב" לחם מלא הכונה ללחם מקמח מלא או ללחם מחיטה מלאה?[או שזה אותו דבר ?>< ] ומה הכמות הרצויה?? ====קמח מלא או חיטה מלאה, אותו דבר. יותר נכון המונח קמח מלא בגלל שיש לחם מדגנים אחרים או תערובת. כמות רצויה: אם לחם קל, 2 פרוסות אחרת, פרוסה אחת. לחם מקמח מלא שאמא מכינה בבית זה בסדר?זה גודל בינוני וזה משביע וכמעט בלי סוכר וכדומה.. ====בסדר גמור, אבל לא חייבים סוכר בלחם. ובדרך אגב זה משנה אם אני אוכלת ישר אחרי הספורט או שעה אחרי?סתם לדעת.. ===לא חייבת מיד, גם שעה זה טוב וגם אם יהיה טיפה יותר לא יקרה אסון. וזה בסדר לעשות ספורט שעה וחצי-שעתיים אחרי שאכלתי צהרים?ועוד להוסיף את הבננה לפני הספורט? ====אם אכלת ארוחה מלאה השתדלי לא פחות משעתיים. הבננה או פרי יבש רצוי, אך לא חובה אחרי ארוחה עיקרית ואי השאלות שלי לא נגמרות לעולם חח.. זהו אבל באמת חח שאלות אחרונות (: תודה רבה וסליחה על הטירחה.. ===שאלי כמה שאת רוצה ומה שאת רוצה ותמיד תקבלי תשובה, זאת מטרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לירידה מהירה ובריאהרומי23/01/2009
שלום, יש לי עוד חודש יום הולדת, והייתי רוצה לרדת כ5 קילו, אבל באופן בריא, בלי לעלות אח"כ פי 2 ממה שאצליח להוריד. גובה 164 משקל 65. אפשר לקבל עיצה? נ.ב אני לא אוכלת לחים, רק כוסמת ואורז מלא, ולא אוכלת עוגות או ממתקים, שוקולדים... אלא רק פירות, כ3 ביום לפעמים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה אינו מבצע חד פעמי.
אהרון23/01/2009מעשי איאפשר להשיג את מבוקשך בצורה בריאה ואמינה היות והעודף אינו מספיק גדול וגם המשקל הכולל. לו שקלת 100 קילו זה היה אפשרי בהחלט אבל עדיין עם מאמץ. תאורטי אפשר לרזות 5 קילו בחודש עם דיאטה של 1200 קק"ל שעתיים שחיה (4 ק"מ) ו5 ק"מ הליכה מהירה כל יום לא מתאיםלכל אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קרן
ד''ר רוני חרמון25/01/2009א' אינך שמנה ! ואולי את יכולה לרדת קצת במשקל אבל זה ממש לא חובה.
ב' סוג הדיאטה אינו קובע עליה במשל לאחר סיומה. מה שקובע הוא מה שאוכלים לאחר סיום הדיאטה
ג' דיאטה אינה מוצלחת לפרק זמן קצר, בכדי להצליח לעשות דיאטה בריאה ולשמור על המשקל לאחר מכן צריך תכנון ואורך רוח ותוכנית לשמירה על המשקל בהמשך
ד' לא משנה איזו דיאטה תעשי בשיתתך זה לא יחזיק ולא יצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהההההההההההההההרומי23/01/2009
שלום האם זה נכון שבפירוק כרוב אנחנו שורפים יותר אנרגיה מאשר אנו צורכים? והאם אשכולית מורידה את כמות השומן בגוף? האם ידוע לכם על עוד סוגי מזון שגורמים להרזייה? למשל איזשהו מזון שמוריד את הספיגה של המזון לתאים.? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מזון מרזה
אהרון23/01/2009כל מזון יכול להשמין, תלוי בכמות. אם היה קיים מאכל בריא שורף אנרגיה יותר ממה שהוא מוסיף, ייתכן שלא היו שמנים בעולם. לצערינו טרם הומצאו פתרונות קסם. רדי מהמיתוס הנפוץ של הכרוב והאשכוליות והתחילי בדיאטה מאוזנת המותאמת אישית על ידי איש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
ד``ר נסטור ליפובצקי24/01/2009כל מילה שכתבו לך בהודעה הקודמת נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרהמור23/01/2009
היי, קוראים לי מור ויש לי הפרעות אכילה . ז"א הייתי אנורקסית במשך כארבע שנים והיום אני בולמית- לא אוכלת במשך היום , ובלילה אני זוללת ללא שליטה בעיקר דגנים למינם ומקיאה הכל... אנא אם תוכלו לעזור לי בכך שתביאו לי תפריט מאוזן שיכלול את כל אבות המזון, אודה על כך. נ.ב - אני צמחונית ולא אוכלת בשר דגים וכו... גבהי 1.58 ושוקלת 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מור
ד''ר רוני חרמון25/01/2009הבעיה שלך יותר עמוקה ממה שאת מתארת או חושבת. את צעירה ואני מאמין שהחיים יאירו לך אבל את חייבת לקבל עזרה וטיפול ולעבוד לפי תוכנית ביעוץ של בעלי מקצוע בכדי שתוכלי לחזור לדרך המלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהבת 1623/01/2009
כמה קלוריות יש בארוחה הזאת.. גזר גדול 10 מסטיקים גדולים עם סוכר. פרגית על שיפוד ושניצל על המנגל כוס אורז לבן ו4 כפות אפונה ירוקה מקופסאת שימורים. מלפפון ירוק עגבניה וגמבה אדומה ו5 זיתים. כוס עדשים ירוקים. ועוד 5 כפות אורז לבן 6 תותים גדולים חטיף דגנים שוגי (משהו כמו 120 קלוריות) מעדן שוקולד 5 תמרים חומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועודדדד שאלהה..תעענו בבקשה
בת 1624/01/2009אם אכלתי היום המון שטויות של יותר מ 3000 למשקל 47 וגובה 1.55 ללא ספוררט ואתמול גם אכלתי בערך ככה כמה אני עלולה להשמין? והבטן שלי גדלה...יש מצב שאני עולה במשקל רק בבטן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה300-400 גד שומן
אהרון24/01/2009ההשמנה וההרזיה מתרחשות בכל חלקי הגוף על פי מפתח גנטי. נראה שהנטיה שלך היא לשמין יותר בבטן אבל לא רק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לבת 16
ד''ר רוני חרמון25/01/2009כנסי לאחד האתרים תחת ערך קלורי של מוצרים ותקבלי את הערכים המתאימים לכל מוצר ומשקלו מה שנישאר לז לחבר את המספרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ארוחת בוקר יכול00723/01/2009
היי גילו לי סכרת סוג אחד לקחתי את עצמי בידיים ומנסה לא לחרוג מי מה שקיבלתי לאכול בצורה הזו והשאלות שלי הם: 1:העם יכול לאכול דייסה ואיזה סוג? 2:בבוקר יש לי ארוחה שכזו 2 פרוסות לחם 2 כפות אבוקדו ירק חי 2 כפות גבינה מה יכול להיות תחליף לארוחה הז? 3:איך יכול לבנות תפריט יותר נכון העם בתור אחד שסובל מסכרת יכול להוריד בכלל לחם? תודה רבה חן נ.ב אני אגיד לרמה של סוכר מקווה בקרוב בגילי הצעיר חייב לשמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חנצוק
ד''ר רוני חרמון25/01/2009סכרת זו בעייה רפואית והיא חייבת להפטר במזגרת זו. ולא יכולים להווצר בעיות לטווח ארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהדורין22/01/2009
שלום אני ממש צריכה את עזרתכם ... אני בת 15 גובה 1.60 שוקלת 52 ושקלתי בעבר 68 ירדתי במשך חצי שנה ... והיום הפסיק לי המחזור הלכתי אל הדיאטנית שתביא לי תפריט כדי לקבל מחזור ... היתי רגילה לאכול 800 1000 קלוריות ליום ... ועכשיו היא הביאה לי תפריט כזה כדי שאוכל לקבל מחזור ..... היתי רוצה לדעת כמה קלוריות יש בו ואם אני גם יעלה במישקל כי אני ממש לא רוצה לעלות ... אחרי העבודה הקשה שעשיתייי אז ככה בבוקר : 2 פרוסות לחם קל חצי גביע קוטג' 3%-5% \ביצה חצי קופסת טונה +יוגורוט 1.5% כולל לקחת לביה"ס עוד 2 פרוסות לחם קל + תפוח 3 תמרים או תאנים+10שקדים +5שקדים צהריים: ארוחה מבושלת של מנה חלבונית +כוס אורז או פסתה פתיתים וכ'ו ...ירקות וכף שמן זית ארוחת 4 חטיף אנרגיה פרי ו5אגוזים... ארוחת ערב סלט ירקות +כף שמן זית +חציי גביע קוטג'+חצי אבוקודו +שתי פרוסות לחם קל +מנת פרי ... אני חושבת שזה די הרבה ואני לא רגילה לאכול ככה אני רגילה לאכול 800 1000 קלוריות ... אני חוששת שאם אני יתחיל לעלות ככה אני יעלה במישקל וזה השאלה שלי אליכם ?? וכמה קלוריות יש בתפריט ? תודה אני אשמח אם תעזרו ליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברורה לי ארוחת הבוקר
אהרון22/01/20092 פרוסות לחם קל חצי גביע קוטג' 3%-5% \ביצה חצי קופסת טונה +יוגורוט 1.5% תני לי דוגמה של ארוחת בוקר אחת ללא "\" בגלל שלא ברור לי אם טונה ויוגורט את אוכלת בנוסף לקוטג' או ביצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה טעות שלי
דורין22/01/2009גם חצי קוטג' 3 אחוז או 5 אחוז וגם ביצה וגם חצי קופסת טונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית המחזור תפתר
אהרון22/01/2009אבל בתפריט הזה (1600-1700 קק"ל) בטוח תשמיני בגלל שהגוף שלך התרגל למעט מאוד אוכל מה שגרם לירידה נכרת בקצב המטבוליזם. התזונאית הייתה צריכה להעלות את הערך הקלורי של התפריט בהדרגה תוך מעקב אחרי המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורין
רומי23/01/2009דורין, מה היה התפריט שגרם לך לרדת כ"כ במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין קיבלת יעוץ מקצועי ותאמיני בו
ד''ר רוני חרמון25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך לתזונה נכונהשני22/01/2009
אצלנו בבית יש מודעות גבוהה לתזונה בריאה, ככה גידלנו את הילדים (4 במספר) שכיום חלקם בוגרים וחלקם מתבגרים. הבעייה היא שתמיד הם התלוננו ש"אין מה לאכול בבית", כי אין נשנושים (ביסלי, במבה וכו), ואין בורקסים ואין מלאווחים, ואין סלטים קנויים וכו. אבל תמיד אוכל מזין ובריא יש, ועוגות ביתיות מקמח מלא יש, וכדורי שוקולד מעשה ידי ופיצוחים, כלומר - בעצם לא חסכתי מהם דבר, אבל אין הנישנושים האלה ש"בא לחטוף", וכמובן לא מיצים מלאכותיים למינהם, אבל בירות שחורות כן, והרבה מים.. לנשנש, טענתי, תנשנשו דגני בוקר (שגם הם עברו ביקורת שלנו, לא כל דגן בוקר הוא כשיר, למשל, כריות לא! הצבעוניים לא! בעיקר אלו שהם מופחתי סוכר ונתרן. ועדיין, הם טוענים שהם גדלים על חסך מסויים, והם טוענים שאנחנו הגזמנו עם זה. בחוץ , כמובן, הם יכולים לאכול מה שהם רוצים, אבל הביתה לא נכנסים ה"רעלנים" הללו. מה דעתכם? האם הגזמנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שני
ליטל סמואל-לוי22/01/2009הנושא שהעלת הוא מורכב ומעורר התלבטות אצל הורים רבים. לפי מה שאת מספרת, אני לא חושבת שהגזמתם. הרגלי האכילה בבית, היצע המזון והדוגמה האישית חשובים מאוד לבריאות הילדים ולהרגלי האכילה שלהם בהמשך. כל עוד לא "חסכתם" מהם אוכל ולא מנעתם מהם לאכול דברים אחרים בחוץ, אני חושבת שעזרתם להם להקנות הרגלי אכילה נכונים ובריאים שאיתם יצאו לחיים. כרגע הם מתלוננים - אבל זהו טבעם של מתבגרים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשההההאניי21/01/2009
אני בת 21 גובה 153 שוקלת 49 קילו, עליתי 3 קילו ב4 חודשים האחרונים, ויש לי נפיחות תמידית בבטן אבל בעיקר אחרי ארוחה, לא משנה איזה גם תפוח. אני מרגישה כבדה מאוד. אני אוכלת בבוקר פרוסהת לחם קל עם קוטז 3% וירקות ב10 מעדן וב13-14 סלט ירקות גדול עם חצי קופסא טונה במים פטריות וכל הירקות ללא רטבים עם 2 פתית ללא סוכר או 2 פרוסות לחם קל(דגנים) וקוטז 3% , או חזה עוף בתנור עם כל הירקות האפשריים רוטב סויה ותבלינים. ב 16.30-17.30 2 פריכיות אורז עם קוטז, בין לבין מנשנשת ירקות ( גזר, גמבה, קולורבי וכו'). וב21-22 שוב 2 פריכיות עם קוטז וירקות . -3-4 פרות ביום. הבעיה שלי היא קורנפלקס או ברנפקלס, בערב אני פשוט אוכלת איזה 3 קעריות בלי להרגיש בכלל ואח"כ מרגישה חרא עם עצמי שאכלתי, אני לא יודעת מה לעשות!! אני מרגישה שמנהה, אשמח אם תוכלו לתת לי עצה מה לאכול או מה לא לאכול כדי לרזות 5-6 קילו לפחות!!, אציין שאני עושה 3-4 פעמים ספינינג כל פעם שעה+שעור אחד עיצוב שעה בשבוע. ולא עוזר לי כלוםםםםם. ואני לא אוכלת מתוקים או מאפים ולא גאנק פוד שום דבר כזה כבר שנה וחצי לא נכנס לי לפה! שותה בין 5-6 כוסות נס קפה ביום עם סוכרזית וחלב 1%. אודה לכם אם תעזרו לי תודההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה.........................
אניי21/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אניי
ליטל סמואל-לוי22/01/2009משהו בתזונה שלך גורם לך לנפיחות בבטן - אולי כמות סיבים גדולה (מהירקות, פירות והברנפלקס), אולי רגישות מסויימת לחלב, רגישות לממתיקים מלאכותיים...
את מקפידה לאכול דברים "בריאים" ונמנעת מ"גאנק" וזה נהדר. אך עדיין אני חושבת שהתזונה שלך לא מספיק מגוונת ומאוזנת.
מציעה לך לפנות לייעוץ תזונתי אישי כדי לברר את שני הנושאים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה שלי
אהרון22/01/2009קודם כל וותרי לגמרי על קורנפלקס וברנפלקס. יש לך מספיק סיבים והמוצרים האלה מתועשים, מלאים בסוכר, כימיקלים וקלוריות. לגבי הנפיחות, המנעי ממוצרי חלב למשך לפחות שבוע ותראי אם חל שיפור. אם כן, זה סימן שיש לך רגישות ללקטוז. אם זה לא פותר את הבעיה, הפסיקי לתקופה דומה לאכול כרוב, כרובית, ברוקולי,צנון,קולרבי, קטניות. אלה מזונות שגורמים לגזים ונפיחות אצל חלק מהאנשים. אפשרות אחרת היא שאת אוכלת מהר ובולעת אוויר. בלי קשר, השתדלי לאכול לאט וללעוס היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 וברזלענבל21/01/2009
שלום רב כיוון ואינני אוכלת דגים וממעיטה באכילת בשר ועוף, רציתי לדעת אילו מזונות עשירים באומגה3 וברזל? ואם אפשר כמה טיפים להורדה במשקל לאחר לידה , יש לקחת בחשבון שאני מניקה. תודה מראש ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 וברזל
ד``ר נסטור ליפובצקי21/01/2009ענבל שלום,
ניתן לקבל אומגה 3 מהחי או מהצומח.
גרעיני פישתן, שמן קנולה, אגוזי המלך מכילים אומגה 3.
לגבי מזונות עשירים בברזל מהצומח: משמישים יבשים, גרעינים לבנים, טחינה מלאה, חשוב לצרוך אותם יחד עם מזונות עשירים בויטמין C כמו פרי הדר, תות שדה או קיוי.
לא ממליץ לך לקבל טיפים מאף אחד להרזיה תוך כדי שאת מניקה. כפי שכבר הגבתי כאן בעבר, מאוד קל על ידי הגבלה קלורית להפסיק לך את ההנקה לכן הטיפול צריך להיות לא דרך האינטרנט אלא ביעוץ אישי ומקצועי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההנקה שורפת קלוריות- הסירי דאגה
אביבית22/01/2009יכולה להמליץ לך להמשיך לקחת אלספה 9 חודשים (זה גם למניקות- בהמלצת הרופא שלי) וגם פרנטל. ככה את מכוסה מבחינת הויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר חרמון,קבלת עצה.יוד21/01/2009
שלום, אני כבן 50 בעל משקל עודף...20 קילו מעבר לנדרש..מבצע הליכה מהירה כ-4 פעמים בשבוע. לא מקבל תרופות כלל אם כי יש לי סכרת סוג 2 ערכים נמוכים יחסית ,שלא מצריכים תרופה. אני מכור לפיצוחים בעיקר גרעינים שחורים קלויים.כל יום אני אוכל בערב כ-200 עד 300 גר' גרעינים מלוחים. שאלתי האם יש לכך השלכות בעליל לסוכר או בעיות עתידיות? האם יש נזק כלשהוא ? כל זאת מתוך הנחה שניסיתי להיגמל מספר רב של פעמים...משתדל לאכול מאוזן לכן הסןכר נשמר בערכים סבירים. תודה על ההיענות, יוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוד
ליטל סמואל-לוי22/01/2009הגרעינים שאתה אוכל אינם מעלים את רמת הסוכר באופן ישיר אך הם תורמים לא מעט קלוריות (כ-400 קק"ל לכל 100 גרם) למאזן היומי שלך והרבה מלח.
במקרה שלך, היות והסוכרת נובעת מעודף המשקל - ירידה במשקל יכולה מאוד לסייע באיזון רמות הסוכר (עד הגעה לרמות נורמליות אפילו) ובמניעת נזקים עתידיים. אם אינך לוקח תרופות עדיין סימן שאתה נמצא בזמן קריטי מבחינת היכולת שלך להשפיע על בריאותך וכדאי לך לנצל את הרגע לעשות שינוי.
אם קשה לך מאוד להיגמל אז בשלב הראשון תנסה להפחית כמויות ובצורה זו תחסוך קלוריות רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התפריט ומה לשפר..בא לי למות20/01/2009
אני בת 16 וחצי גובה 1.58 ומשקל 48 אני נחשבת לרזה אחרי שירדתי קרוב ל 12 קילו לפני שנה.. עשיתי המון ספורט ודיאטת כאסחח שקלתי פחות אבל עליתי בשנה האחרונה 3 קילו.. הבעיה שלי היא הבטן בגוף אני רזה אבל הבטן שלי היא מוזרה כזאת..מידלדלת ויש בה המון עור רפוי.. למרות שאני עושה ספורט פעם עד פעמיים בשבוע הליכה מהירה של שעה עד שעה וחצי..כמה שיש לי כוח..אני עושה 3 פעמים בשבוע כפיפות בטן של כיווצים ממש קטנים(אבל לא מרגישה שהבטן עובדת).. ואני הולכת פעמיים בשבוע לשיעור בסטודיו C של אירובי/חימום/מתיחות מה שהמדריכה קובעת..שזה 45 דקות. וזה ההתפריט שלי.. בוקר-אקטימל וגזר גדול. בית ספר-סנדוויץ' מלחם קל מלא עם קוטג' 1% ומלפפון גדול,חצי גזר ולפעמים תפוח ירוק.. ובדרך כלל גם מלא מסטיקים ללא סוכר(מחסלת חבילות בקצב-מכורה:( ). צהריים-חצי קופסאת קוטג' +אנטיפסטי(מלא מלא ירקות בתנור עם לימון ותבלינים)./ טונה בשמן+סלט ענקי ומלא זיתים+כוס אורז לבן ../פרגית שעושים על האש+3 כפות אורז ו 3 כפות עדשים עם אפונה ומרק.+ירקות+כמה זיתים/עוף עם קישוא תפוח אדמה ובצל במרק.עם ירקות וזיתים../שניצלים עם אנטיפסטי וזיתים עם אורז. ביניים-5 תמרים חומים../פרוסת לחם קל עם הרבה אבוקדו ולימון/סוכריה על מקל/ פריכיות דבש.. ערב-מעדן 0% שומן ואח"כ מה שההורים אוכלים תמיד אני מתפתה לאכול עוד אורז עם שעועית לבנה תפוחי אדמה זיתים שניצלונים וכל השטויות האלה עם הרבה ירקות ולחם לבן או חלה.. השאלה שלי.. האם אני יכולה להשמין מהתפריט הזה? האם הוא מתאים לי? והאם זה יגדיל את הבטן? ובכלל מה לעשות איתה?כי אני כבר 3 שנים עושה לה תרגילים וספורט וגם עשיתי דיאטה והיא לא יורדת..הדיאטנית אומרת להמשיך עם התרגילים אבל אני לא רואה שינוי וזה האיבר שמאוד חשוב לי שיהיה חזק.. נ.ב אני לא מקבלת מחזור כבר 4 חודשים עקב הירידה הדרסטית שהייתה לי.. מה אני צריכה לאכול בשביל זה ובכלל מה לעשות? תעזרו ליי...הבטטןן..התפריט..מה לשפר..ומה לעשות?? תודה מראש:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעעל
ד''ר רוני חרמון20/01/2009אני לא מתייחס לתפריט אני מתיחס לשאר השאלות שלך. ראשית את רזה מידי, פרט לכך להתעמלות מכוונת בהמלצת מומחה לחיזוק שרירי הבטן והגב יש חשיבות וזה יכול לעזור ולבסוף צריך הרבה סבלנות את צעירה והעור שלך מספיק אלסטי כך שבמשך הזמן עם הרבה עבודה רצופה וארוכה הכול יבוא על מקומו בשלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לתפריט
אהרון20/01/2009התפריט שלך די טוב ומאוזן. בכ"ז הייתי מציע לך כמה שינויים: 1. נסי להשתחרר מהתמכרות למסטיק אפילו ללא סוכר. לא טוב שהלסת רגילה לעבוד כל הזמן. במוקדם או במאוחר היא לא תסתפק רק בלעיסת מסטיק. גם איאפשר לסמוך ב100% על מה שכתוב על האריזה. 2. צמצמי זיתים, יש בהם הרבה קלוריות. 3. אין צורך גם אורז, גם עדשים וגם אפונה באותה ארוחה או צמצמי את הכמויות. ירקות חיים אפשר חופשי 4. וותרי על שניצל או צמצמי. בכל מקרה אין צורך גם בפחממות בגלל פרורי החלם שבשניצל. 5. לא "הרבה אבוקדו" אלא 40 גר. לכל היותר. סוכריה על מקל מיותרת, אין בה ערך תזונתי. 6. במקום מעדן - לבן 1.5% עם חתיכות פרי טבעי (אפשר יבש) 7. ארוחת הערב עם ההורים נראית לי בעיתית: אורז, לחם לבן, חלה , תפוחי אדמה, שניצלונים, עוד פעם זיתים. הספורט בסדר. השתדלי לפחות פעמיים בשבוע הליכה מהירה. כפיפות בטן לא מורידות שומן אלא מחזקות את השרירים שאמורים להחזיק את הבטן כך שתבלוט פחות. לגבי עודף העור, זה עיניין של איכות. אם היא טובה, העור יצטמק עם הזמן אם לא תשמיני בחזרה, אחרת תמיד קיימת האופציה הניתוחית(מתיחת עור) אבל לא בשלב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפת רעבNONAME19/01/2009
שלום לכם... יש לי בעיה שמציקה לי זמן רב. יש לי התקפות רעב מדי ערב, למרות שאני יודעת לאכול בריא ונכון, איני מצליחה לעמוד בהתקפת רעב, שמייד אחריה אני מצטערת ויש לי מצפון על מה שאכלתי.. מה אפשר לעשות בכדי לעצור את התיאבון ? תודה מראש והמשך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפת רעב
ד``ר נסטור ליפובצקי19/01/2009שלום, בדרך כלל התקפות רעב בערב קשורות לאכילה לא נכונה במשך היום. נסי לאכול מהבוקר כל שלוש שעות, אכילה נכונה כמו שאת אומרת שאת יודעת, וקרוב לוודאי הערב יעבור בשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרייטט דחווףציפי19/01/2009
שלום קרואים לי ציפי ואני בת 15 אני שוקלת 79.5 והגובה שלי 1.68 אני מאווד רוצה להרזוות אבל אני מרגישה שאני לא אוכלת נכון אני אוכלת לחם מחיטה מלאה ויגורט ר 1.5%. וירקות ופירות וגבינות אני כמעט ולא אווכלת עוף ובשר אבל אין לי ארוחות אני אוכלת אייזה 12 פרוסות לחם קל ביום אבל אני חיייבת תפריט בבקשה אני רוצה לאכול ארוחות מסודרות אבל אני לא יודעת מה איך ומתי ? אם תוכלו לרשום לי פה תווודדה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט צריך להיות מותאם באופן אישי
אהרון20/01/2009אבל כדוגמה הסתכלי לתפריט של יעעליי כולל השינויים המוצעים. (כרגע ההודעה שלה נמצאת מתחת לנוכחית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים לעומת ירקות ופירותענת18/01/2009
שאלתי היא האם אדם (בעלי לצורך העניין) הנוטל מולטיויטמינים באופן יומיומי פטור מאכילת פירות וירקות? הנ"ל מבקש לדעת מדוע ויטמינים שנמצאים במזון שונים מהכמוסות,מה ההבדל בין צריכת ויטמינים ממזון לבין כמוסות, מדוע עדיף המזון ? האם יכול להווצר חוסר בשל אי צריכת פירות וירקות למרות שהוא נוטל כמוסות המספקות את הכמות היומית המומלצת? תודה,ענת הדואגת לבריאות בעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענת
ד''ר רוני חרמון19/01/2009מולטיויטמין הוא מינון קבוע של מספר ויטמינים ואין את כל הקשת הנחוצה חוץ מזה הספיגה של כדור ירודה יחסית וכדור זה הרע במעוטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)