מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמישהי~~09/12/2007
אני רוצה לעלות במשקל לפחות ב- 2 קילו, אני אוכלת הרבה ולא משמינה. אתם יכולים לתת לי תפריט ??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
מישהי~~09/12/2007אני משמינה רק בבטן ואני רוצה בכל הגוף... איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל, גובה, משקל, תפריט?
אהרון09/12/2007אני מניח שאת לא רוצה להגדיל את אחוז השומן (שיבליט עוד יותר את הבטן) אלא להעלות את מסת השרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
מוניקה קרן10/12/2007שלום,
כדאי להתיעץ עם דיאטנית להתאמת תפריט אישי.
באופן כללי אני יכולה ליעץ לאכול 5-6 ארוחות ביום ולבצע פעילות גופנית שבונה מסת שריר. כך תשיגי עליה בריאה במשקל וגם פרופורציות טובות יותר בגוף.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטמור09/12/2007
אני אתלטית מתאמנת בין 4 לחמש פעמים בשבוע. יש לי קצת בעיה עם אוכל . אני לא נוגעת בירקות ובגבינה (רק גבינה צהובה). ובזמן אחרון עליתי 4 ק"ג אני מפחדת שאני המשיך לעלות. אני בגובה 168 שקולת 58 ק"ג אני יודעת שזה בערך תקין אבל אני לא רוצה לעלות! ברגע שאני עולה זה משפיע לי על התוצאות . אם אפשר לביא לי תפריט שלא כולל ירקות וגבינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין או לא, תלוי במקצוע
אהרון09/12/2007באיזה מקצוע אתלטי את עוסקת? מה הגיל שלך? את לא אוכלת בכלל ירקות בגלל מגבלה רפואית?
(לא מוכר לי אסור קבוע על אכילת ירק כלשהו, בכמות כלשהי ובצורה כלשהי).
תני דוגמה של תפריט יומי כולל כמויות ואציע לך שיפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
מוניקה קרן10/12/2007שלום מור,
משקלך הוא כמובן תקין לגובה. אני מבינה את החשיבות בשמירה על המשקל בכלל ובפרט עבורך. כדאי שתפני ליעוץ מקצועי אצל דיאטנית. יש חשיבות גדולה לבניית תפריט שיכלול את כל רכיבי התזונה, במיוחד לאור ההמנעות שלך ממאכלים רבים, וכן שיותאם לפעילות הגופנית האינטנסיבית שאת עושה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ובחילותיעל08/12/2007
שלום,אני סובלת מבחילות בעיקר בבוקר. אני לא בהיריון, ועברתי אולטרהסאונד והכל בסדר. נאמר לי כי יתכן וזה בשל חומציות גבוהה בקיבה. האם היותו של המזון יותר חומצי או יותר בסיסי משפיע גם על חומציות זו, והאם ניתן לשנות זאת בעזרת תזונה. אשמח לעצות,אני טבעונית פרט לגבינות עיזים מדי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ובחילות
מוניקה קרן09/12/2007שלום יעל,
חומציות יתר בקיבה היא בעיה גופנית ואינה קשורה באופן חד משמעי מהתזונה או מחומציותו של המזון. החומציות בקיבה היא הגבוהה ביותר ביחס לכל מזון שהוא. יחד עם זאת יש מזונות שעלולים לגרום לבעיתיות יותר מאחרים וצריך לנפות אותם. העניין הוא שזה אישי אצל כל אחד. ואת בעצם צריכה לבדוק את עצמך. אכילת מזונות מטוגנים, חלק מהירקות לפעמים, כמו בצל או עגבניות. עשויים להיות יותר בעיתיים. את צריכה לעשות ניסוי וטעיה.
מעבר לזה אני ממליצה לך לפנות לטיפול רפואי, ולבדוק אפשרות של צורך בטיפול תרופתי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון, מה דעתך על התפריט המשופר שהרתפריט08/12/2007
אזכיר לך שכבר הורדתי 8 ק"ג (קראת לתפריט שלי תפריט דה לוקס) ונעצרתי. (בת 32, 1.73, שוקלת 62.
אז הנה המשופר(עדיין כולל עוגיות, חייבת משהו כייפי ומתוק)
בוקר: 2 פרוסות לחם דגנים קל+ כפית ריבה לייט+ נס קפה עם חלב 1 אחוז
ביניים: פרי
צהריים: 2 חתיכות חזה עוף בגריל עם רוטב צ'ילי מתוק\ בשר\עוף+ פסטה \אורז\פתיתים+סלט \ ירקות מבושלים(על איזה ירקות מבושלים אתה ממליץ?)
ביניים: 2 עוגיות +נס קפה עם חלב 1 אחוז שומן
ערב: טוסט מ-2 פרוסות לחם דגנים קל+גבינה צהובה וסלט \ 2 פרוסות לחם דגנים קל+חביתה וסלט \ סלט גדול עם כמה קוביות גבינת חלומי מטוגנת במעט שמן \ / כוס ברנפלקס+ 1 כוס חלב 1 אחוז\ 2 פרוסות לחם קל ושקשוקה מעגבנייה בצל וביצה+ נס קפה. כמה קלוריות יש בכל אפשרות? הברנפלקס הכי משביע אותי, האם זו אפשרות טובה לערב? כי יש כאלה שאומרים שעדיף רק בבוקר.
מים- משתדלת לשתות כ-20 כוסות.
ספורט-3 פעמים בשבוע חצי שעה ספינינג בעצימות גבוהה, פעמיים בשבוע הליכה מהירה של שעה, פעמיים בשבוע סטים במכון כושר.
פעם בשבוע משהו מתוק כמו פרוסת עוגה או גלידה.(זה בסדר? )
כמה קלוריות יש בתפריט שלי בסה"כ? איפה לשפר?
האם אוכל להמשיך לרזות? אני רוצה להוריד עוד 5 ק"ג
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת דעתי
אהרון08/12/2007
אזכיר לך שכבר הורדתי 8 ק"ג (קראת לתפריט שלי תפריט דה לוקס) ונעצרתי. (בת 32, 1.73, שוקלת 62.
אז הנה המשופר(עדיין כולל עוגיות, חייבת משהו כייפי ומתוק)
בוקר: 2 פרוסות לחם דגנים קל+ כפית ריבה לייט+ נס קפה עם חלב 1 אחוז
צהריים: 2 חתיכות חזה עוף בגריל עם רוטב צ'ילי מתוק\ בשר\עוף+ פסטה \אורז\פתיתים+סלט \ ירקות מבושלים(על איזה ירקות מבושלים אתה ממליץ?)
המלצה
-------
בלי רוטב צ'ילי. עוף בלי עור ושומן עוד לפני הבישול. בשר רזה לגמרי, להסיר שומן לפני הבישול\צליה.
ירקות מבושלים: גזר, קישוא, בצל, פלפל אדום, אפונה ירוקה, שעויעית ירוקה\צהובה (לא יבשה)
ביניים: 2 עוגיות +נס קפה עם חלב 1 אחוז שומן
המלצה: עוגית אחת
ערב: טוסט מ-2 פרוסות לחם דגנים קל+גבינה צהובה וסלט \ 2 פרוסות לחם דגנים קל+חביתה וסלט \ סלט גדול עם כמה קוביות גבינת חלומי מטוגנת במעט שמן \ / כוס ברנפלקס+ 1 כוס חלב 1 אחוז\ 2 פרוסות לחם קל ושקשוקה מעגבנייה בצל וביצה+ נס קפה. כמה קלוריות יש בכל אפשרות? הברנפלקס הכי משביע אותי, האם זו אפשרות טובה לערב? כי יש כאלה שאומרים שעדיף רק בבוקר.
מים- משתדלת לשתות כ-20 כוסות.
המלצה
--------
במקום גבינה צהובה-גבינה\קוטג' 3%. במקום חלומי - גבינה בולגרית 5%.
שקשוקה בלי שמן.
אני באופן עקרוני לא מעודד צריכת דגנים מתועשים. ברנפלקס מכיל סוכר, חומרי שימור, צבע ועוד. זה עדיין לא פסול אבל אני מעדיף שיבולת שועל או דייסת אורז מלא\סולת מלאה בחלב או מיים עם סוכרזית. זה גם טעים וגם משביע. נסי פעם, פעמיים אבל לא יותר מ2-3 כפות גדושות לפני בישול.
ספורט-3 פעמים בשבוע חצי שעה ספינינג בעצימות גבוהה, פעמיים בשבוע הליכה מהירה של שעה, פעמיים בשבוע סטים במכון כושר.
פעם בשבוע משהו מתוק כמו פרוסת עוגה או גלידה.(זה בסדר? )
כמה קלוריות יש בתפריט שלי בסה"כ? איפה לשפר?
האם אוכל להמשיך לרזות? אני רוצה להוריד עוד 5 ק"ג
תודה רבה.
המלצה
-------
הפעילות בסדר, הליכה בדופק 120, הייתי מוסיף עוד פעם.
פעם, אפילו פעמיים בשבוע עוגה זה בסדר אבל זה צריך לבוא על חשבון פחמימות + פרי אחד.
הערך הקלורי תלוי בכמויות. 1200-1400.
אחרי הורדת 8 ק"ג ובהתחשב שהמשקל שלך כבר אידאלי, הירידה תהיה איטית אך אפשרית בעיקר בזכות הפעילות הגופנית האפקטיבית. לא נראה לי שיהיה קל להוריד 5 ק"ג בפחות מ4 חודשים.
בהצלחה!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תפריט09/12/2007אני מקווה שאצליח להוריד את המשקל בפחות זמן. דרך אגב, בימים שיש לי ארוחת ערב אפשר לעשות סןןיץ' ולהחליף ארוחת צהיים בערב ואת הצהריים לאכול בערב? אם אוכלים במסעדה אפשר לאכול מנת פסטה וקצת לחם? או לוותר על הלחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה להחליף מדי פעם
אהרון09/12/2007את סדר הארוחות בתנאי שאין חריגה קלורית מוחשית.
באופן עקרונ,י ולא משנה מסעדה או בית, לא אוכלים פסטה ולחם באותה ארוחה.
אפשרי להוריד בפחות זמן, אך במצב שלך (הלוואי על כולם!) זה לא מוצדק ולא מומלץ. לכל דבר יש מחיר. אם בכל זאת חשוב לך עד כדי כך, לא נשאר לי אלא לאחל לך הצלחה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
תפריט09/12/2007לא ידעתי. אוקיי..היום אני ממש מתאמצת לשתות 20 כוסות מים וכל היום אני רצה לשרותים. זה באמת מועיל? לא מספיק לשתות 10? דרך אגב, יש לך עוד הצעות לארוחות ערב באותה מסגרת קלורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה נוספת
אהרון09/12/2007מאוד מומלץ מכל הבחינות לאכול דגים 2-4 פעמים בשבוע. תנסי בערב קופסת טונה במיים בתוך סלט ירקות גדול , אפשר להוסיף גם קוביות גבינה בולגרית 5% או ביצה קשה חתוכה. זה מאוד מזין, משביע ולא משמין. עם המשטר שלך אינך חייבת לשתות כל כך הרבה מיים. 10-12 בהחלט יספיקו. גם יותר מדי לא טוב בגלל ששוטף את המינרלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
תפריט10/12/2007אוקיי, אפשר להוסיף גם קצת טחינה? כמה אם כן? ולחם קל, 2 פרוסות עם הסלט והביצה אפשרי? דרך אגב אתמול אכלתי 2 עוגיות כארוחת ביניים, במקום הלחם הקל וירדתי מעט במשקל. יכו ל להיות שזה בגלל ששתיתי כ"כ הרבה מים ורצתי הרבה לשרותים? אם כן אני אמשיך לשתות הרבה. בבוקר יש עוד אפשרויות מלבד 2 לחם דנים קל עם ריבה לייט?(רק לא ירקות כי אני לא מסוגלת לאכול אותם בבוקר). מה לגבי קורנפלקס או ברנפלקס עם חלב או יוגורט עם גרנולה? אפשרי בבוקר במקום הלחם או יותר קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
אהרון10/12/2007
בכפית טחינה גולמית יש 45 קלוריות וכמובן פחות אם היא מדוללת . את צריכה לקחת בחשבון את התוספת הקלורית. 2 פרוסות לחם קל שוות כ80 קלוריות, יכולות להיות במקום מרכיב אחר של המנה או לחשב בחישוב היומי אם את לא רוצה להגדיל את נערך הקלורי של התפריט.
צר לי לאכזב אותך אבל הירידה של אתמול איננה שומן. יש שינוים תוך יומיים ובין יומיים באחוז הנוזלים של הגוף. כמו כן תכולת הקיבה והמעיים משפיעה. את לא צריכה להשקל כל יום בגלל שהתנודות במשקל מטעות. מומלץ להשקל פעם בשבוע, אפילו בשבועיים באותה שעה ובאותו מצב.
בבוקר אפשר 3 כפות שבולת שועל בחלב 1% (קר או מבושל כדייסה) או בלבן 1.5%. אפשר להוסיף סוכרזית או ריבה לייט ללא סוכר אם את מעדיפה מתוק.
אני אישית איני מעודד אכילת קורנפלקס, ברנפלקס, גרנולה ודגנים מתועשים אחרים בגלל תוספת הסוכר, מלח וחומרים אחרים אבל גם לא פוסל אותם אם את מאוד אוהבת. אני תמיד מעדיף דגנים טבעים. בדרך כלל יש יותר קלוריות, תלוי כמה אוכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
תפריט11/12/2007ואם אוכל בארוחת ערב או בוקר ברנפלקס איזו כמות לאכול ועם כמה חלב? מה זה דגנים טבעיים? של איזו חברה? יש בהם פחות קלוריות ואיפה קונים אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
אהרון11/12/2007כף אחת גדושה עם חצי כוס חלב 1%.
דגנים טבעיים: אורז מלא, שבולת שועל,סובין שבולת שועל, חיטה, תירס, סולת מחיטה מלאה.
אפשר למצוא בחנויות טבע, בשוק וברוב הסופרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגנים טבעיים
אהרון11/12/2007אין בהם פחות קלוריות באופן משמעותי אבל בדגנים המתועשים מוסיפים סוכר שמגביר את התיאבון.
בחלק מוסיפים גם שמן וחומרים אחרים. כמו כן בתהליך העיבוד מאבדים חלק מן הערך התזונתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשני08/12/2007
בוקר טוב וחג שמח....
אשמח להתייחסותכם.
אני בתהליך הרזייה מובנה ועד כה ירדתי כ-7 קילו בחודשיים וחצי (הדרך עוד ארוכה...)
ביום -יום אני משתדלת ומצליחה לעמוד בעיקרי התפריט (דיאטת הלחם) בנוסף לפעילות גופנית אך שמגיע הסופ"ש הקושי מופיע במלוא הדרו.... וכך אני מוצאת את עצמי לרוב פוגמת בשיגרה ואולי אף בתהליך ההרזייה בין פעם לפעמיים בשבוע (חמישי- שישי בדר"כ).
שאני כותבת פוגמת אני מתכוונת לרוב לאכילה שאינה מדודה ומבוקרת.
מנחת הקבוצה שלי אומרת שהגוף מסוגל להתמודד עם ארוחות צו'פר חד שבועיות- האם זה כך ?
מה המשמעות של זה עבור הגוף ותהליך הירידה ?
מחכה לתשובתכם ומראש מודה לה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה כלולה בשאלה
אהרון08/12/2007
בוקר טוב וחג שמח....
אשמח להתייחסותכם.
אני בתהליך הרזייה מובנה ועד כה ירדתי כ-7 קילו בחודשיים וחצי (הדרך עוד ארוכה...)
ביום -יום אני משתדלת ומצליחה לעמוד בעיקרי התפריט (דיאטת הלחם) בנוסף לפעילות גופנית אך שמגיע הסופ"ש הקושי מופיע במלוא הדרו.... וכך אני מוצאת את עצמי לרוב פוגמת בשיגרה ואולי אף בתהליך ההרזייה בין פעם לפעמיים בשבוע (חמישי- שישי בדר"כ).
שאני כותבת פוגמת אני מתכוונת לרוב לאכילה שאינה מדודה ומבוקרת.
מנחת הקבוצה שלי אומרת שהגוף מסוגל להתמודד עם ארוחות צו'פר חד שבועיות- האם זה כך ?
מה המשמעות של זה עבור הגוף ותהליך הירידה ?
מחכה לתשובתכם ומראש מודה לה !!!
מסתבר שאת מודעת שהאכילה צריכה להיות מדודה ומבוקרת. זה עדיין לא אומר שצריכים להסתובב עם המאוזניים בכיס, אבל גם לא לשחרר רסן. אני מניח שהמנחה שלך לא מתכוונת ליומיים השתוללות
כל שבוע אלא להיות קצת יותר לארג' עם עצמינו, למשל לאכול עוגה אחת או 2-3 קוביות שוקולד או שניצל קטן או יותר לחם וכו". אני גם לא חושב שהיא אמרה "ארוחות צ'יופר" אלא "ארוחת .." אבל עדיין תוך שמירה על מאזן אנרגיה שלילי מתון או לפחת מאוזן באותו יום.
אני מכיר היטב את הגישה הזאת אבל אישית אני נגד הפרת המסגרת באופן מתוכנן. משמעת עצמית חשובה מאוד במשטר ההרזיה. פשרה גוררת פשרה ,מאיטה את הקצב ופוגעת במוטיבציה.
תופעה ידוע ושלילית היא שלמחרת יום זלילות רוצים לקזז על ידי צום או הרעבה, מנהג שהוא מתכון
בדוק לכשלון הדיאטה או הרבה יותר גרוע להתפתחות הפרעת אכילה.
אני לא מכיר את הנתונים הגופניים והעודף שלך, אבל אחרי הירידה הראשונה של 7 ק"ג יש לצפות שהקצב ירד אלא אם כן תגבירי את הפעילות האירובית ו\או תוותרי על "ההנחות" של סוף שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
מוניקה קרן09/12/2007שלום שני,
ברכות על הירידה במשקל עד כה.
מה שאת מתארת נישמע לי מאוד סביר. זה קשה מאוד לעמוד בתפריט עד כדי כך קבוע, ורוב האנשים אוכלים קצת יותר, או מאכלים שמנים יותר, "ארוחת צ'ופר" כפי שאת מכנה זאת, לרוב בסופה"ש. מהעובדה שירדת במשקל אפשר לראות שזה אינו פוגע בתהליך ההרזיה שלך, כך שאיני רואה בעיתיות להמשיך כך. כל זה בתנאי שהחריגה היא בשליטה, ולא כוללת כמויות גדולות מאוד של מזון.
בהצלחה בהמשך
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתכם
שני10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותיוחאי07/12/2007
שלום.
אודה לכם באם תוכלו לתת לי מספר דוגמאות של מה זה פחמימות כגון : סוג לחם , אורז , תירס , תפוחי אדמה .........................
אני מעונין לדעת איזה סוגי מזון גורמים לעליית הסוכר בדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות
ד''ר רוני חרמון07/12/2007פירות דגנים בצקים אורז סוכר דיברי מתיקה עמילנים וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמותת...נטלי06/12/2007
רציתי לדעת כמה גרם יש בכוס פלסטיק חד פעמים של דגנים.?
ואיך אני יודעת כמה זה 30 גרם ?
אם אכלתי בערך כמות של 4-5 כוסות של חד פעמי כמה גרם יש בהן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות
ד''ר רוני חרמון07/12/2007הדבר הטוב ביותר לעשות זה לשקול במשקל אמיתי.
אני מעריך כוס פלסטיק כ- 130 גר' תכפילי בחמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת תענו דחוף:(אפרת 1806/12/2007
שלוםם!!
אני עכשיו התחלתי דיאטה ורציתי רק לשאול מדוע כשאני הולכת לישון בצהריים
ואז אני קמה פיתאום יש לי חשקק עזז למתוקק אני לא יכולה כבר ככה זה מטריף אותי כאילו שבחיים שלי לא אכלתי דברים מתוקים זה הורס לי הכל למה זה קורה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת
מוניקה קרן06/12/2007שלום,
יש לכך כמה סיבות שיכולות להתקיים במקביל או בנפרד אחת מהשניה:
1. אכילת ארוחת צהריים עתירת פחמימות, מעלה את רמת הסוכר בדם מאוד, שאח"כ צונחת במהלך השינה, ואז החשק למתוק גובר.
2. סיבה הפוכה: ארוחת צהריים דלה בפחמימות או אכילה מועטה במשך הבוקר, שגורמים ללכת לישון עם רמה נמוכה של סוכר בדם, וכשקמים הרעב גדול.
3. אחה"צ רמת הסרוטונין ( סוג של הורמון) בדם יורדת , בגלל העדר השמש, והדרך של הגוף לעלות אותה היא אכילת פחמימות (מתוקים) ולכן הכמיהה הגדולה.
אז תדעי שזה טבעי. חשוב לאכול במשך הבוקר בצורה מבוקרת. כשאת קמה משנת אחה"צ, תכנני לאכול משהו מתוק קטן, כמו 2 עוגיות קטנות, 2 פרוסות לחם קל עם ריבה/ דבש, חטיף דגנים, יחד עם שתייה חמה. זה יגרום להארכת התהליך. כך רמת הסוכר תתיצב ואת לא תצאי מכלייך ולא תשברי את משטר האכילה שלך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןברברה06/12/2007
אני בהריון בשבוע 21. התחלתי ההריון במשקל 58 ק"ג על 1.71, כיום אני שוקלת 66.5 היינו- העלתי 8.5 ק"ג!!!! אני נורא מתוסכלת מהעניין היות ואני במשטר תזונה קפדני ביותר, ממעטת במתוקים, לא אוכלת מטוגנים, אוכלת המון ירקות ושתי מנות פרי ליום, לחם מלא בלבד וכיו"ב. אני אף מתאמנת 3 פעמים בשבוע, וכשם שכתוב במדריכים להריון לא עוברת את ה- 1800 קלוריות ליום.
מה עוד עלי לעשות?
האם ארד במשקל מהר לאחר הלידה?
האם מדובר בנוזלים?
איפה אני טועה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
מוניקה קרן06/12/2007שלום ברברה,
טווח העליה במשקל בהריון הוא 8-16 ק"ג לנשים שהתחילו את ההריון במשקל תקין (כמוך).
אני יודעת שכל הספרים מסבירים על כך שבהתחלה העליה במשקל היא מועטה או בכלל לא, ושהחלק העיקרי צריך להיות בחצי השני של ההריון.
מתוך ניסיוני אני יכולה להגיד לך שזה לא תמיד כך. כל גוף הוא אחר, ולא תמיד הוא קורא אתהספרים. יש נשים שעולות בהתחלה יותר ואח"כ פחות, יש כאלו, בעיקר נשים רזות, שעולות יותר מהמומלץ ועוד ועוד.
אני מניחה שזה ההריון הראשון שלך, ואת מודאגת בשינוי בפרופורציות של הגוף. וזה טבעי. הגוף בהריון משתנה. יש אגירה של שומנים, וגם של הרבה נוזלים. כדאי לעקוב אצל האחות והרופא המטפלים לגבי בצקות.
את עושה כל מה שצריך. שומרת על תזונה נכונה (לא לקצץ בקלוריות!), משלבת פעילות גופנית. ישר כוח. אין לך מה לדאוג. גם אם תעלי יותר ממה שתכננת, את תוכלי לרדת אחרי הלידה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיף יותר לעשות ספורטבת-אל06/12/2007
תראי אני לא יודעת כמה בדיוק בערך אני שוקלת אבל אני יודעת שאני יכולה לעמוד בכל מה שצריך כדאי להרזות דבר ראשון חשוב שתדעי שאני צמחונית שחבל על הזמן לא אוכלת בשר יש לי סיבה אולי קצת אולי לא מדויקת אבל סיבה שמצילה חיים תאמיני של בעלי חיים ואני ישמח אם תשלחי לי איזה תפריט לצמחונות שאת מעדיפה ויודעת שזה על בטוח יעבוד טוב בהיי ותודה רבה
בת-אל אני מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
מוניקה קרן06/12/2007שלום בת אל,
אני מאוד מעריכה את הרצון שלך לשמור על חיי בעה"ח, שבגללו את צמחונית וחשוב שבכל זאת תאכלי תזונה בריאה המספקת את כל הדרישות.
איני נוהגת לתת תפריטים במסגרת פורום זה, כי לרוב נדרשת שיחה ארוכה והכרות עם המטופל כדי להתאים לו תפריט. במקרה שלך לא סיפרת על עצמך ולו את הפרטים הבסיסיים ביותר: בת כמה את? כמה את שוקלת? מה הגובה שלך?
תנסי להרחיב ואנסה לתת לך מספר הנחיות כלליות. אך אני חושבת שהטוב ביותר הוא שתפני ליעוץ מסודר.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מוצרי חלב...נועה06/12/2007
אני בת 16 ולפני כמה חודשים אובחנתי כרגישה ללקטוז. שמתי לב שכשאני שותה חלב שוקו וכדומה מתחילים לי כאבי בטן ולפעמים גם שלשולים. כשאני אוכלת גבינות קשות זה לא מורגש, והרופאה שלי אמרה שיש מוצרי חלב שמכילים פחות לקטוז ואותם זה בסדר לאכול מבלי להרגיש רע.
הבעיה היא שאני כל הזמן שומעת כמה חשיבות יש לחלב בגיל ההתבגרות ואני לא שותה בכלל חלב, גם בגלל הרגישות וגם בגלל שזה מחמיר אקנה (יש לי אקנה קלה).
מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי מוצרי חלב
מוניקה קרן06/12/2007שלום נועה,
לאקטוז הוא סוכר החלב ונמצא ברוב מוצרי החלב. הוא מתעכל בגוף בעזרת אנזים בשם לאטאז. אצלך הוא חסר או נמצא בכמות מאוד קטנה ולכן קשה לך לעכל את הלאקטוז. כשהוא אינו מתעכל הוא גורם לכאבי בטן ומופרש החוצה (שילשול).
בחלב ניגר (חלב, שוקו) יש הרבה לאקטוז, אך במוצרי חלב אחרים כמו גבינות קשות, קוטג' ויוגורטים הוא נמצא בכמות מופחתת, ולכן אותם סביר שלא יגרמו לך לחוסר נוחות, במיוחד כאשר הם נאכלים עם מזונות אחרים.
בנוסף ניתן ליטול תוסף של לאקטאז (האנזים החסר) בקפסולות שלוקחים לפני שאוכלים מוצרי חלב.
בקשי מהרופאה שלך הפניה לדיאטנית בקופ"ח שתנחה אותך לגבי כל הדברים הללו וכך תוכלי להנות מאכילת מוצרי חלב, שאכן מאוד חשובים, במיוחד בגילך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מ"למשה06/12/2007
אם רשום על קופסה של גבינה "ערך תזונתי ל100 גר' - סידן 100 מ"ג " מה זה אומר? מהי כמות הסידן? ז"א, כמה כפיות\מהי הכמות ...? לא הבנתי..
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימון תזונתי
מוניקה קרן06/12/2007שלום,
זה אומר שב- 100 גרם גבינה, שהם קצת פחות מחצי קופסה (של 250 גרם) יש 100 מ"ג סידן.
כף גדושה של גבינה לבנה רכה מכילה כ- 50 גרם, שבהם יש 50 מ"ג סידן.
הצריכה המומלצת היא 1000 מ"ג סידן ליום.
מקווה שעזרתי
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה עם חלבמשה06/12/2007
שלום,
האם שתיית תה עם קצת חלב יכולה להזיק? האם זה רע ? האם זה בסדר ?
תודה D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב או רע באיזה הקשר?
מוניקה קרן06/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה רע לבריאות? לא יודע..
משה07/12/2007אם זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה לשתיית תה עם קצת חלב
ד''ר רוני חרמון07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמוע חוות דעת על האוכל של היום :)מור05/12/2007
לא יודעת אם זה מתאים לפה, אבל פעם אחת
כדי להרגיש טוב עם עצמי :
בוקר-
עגבניה מלפפון
ביצה קשה
שיפון36( קל') גבינה 5%
דייסת קווקאר צלחת לצערי עם חלב 3%
ביניים-
דנונה 1.5%
צהריים-
טונה בשמן מסוננת
אורז מלא
מלפפון ועגבניה קטנה (לא שרי) שלמים
חצי פריכית, תה
ביניים-
תפוז
ערב-
שיפון 36 קל' + כפית גבינה 5%
2 מלפפונים שלמים די רזים
מידע :
גובה +160+
משקל 51
גיל 16 עוד חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור, יישר כוח!
אהרון06/12/2007משקל מושלם, כמו בספרים, וגם התפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת
מוניקה קרן06/12/2007שלום מור,
את במשקל מצוין והתפריט שלך מאוזן היטב, אך מכיל מעט מדי קלוריות. אני ממליצה להוסיף עוד פרוסת לחם אחת או שתיים בארוחת הערב, וגם עוד גבינה/ ביצה. היא קצת דלילה. כמו כן, כדאי להוסיף מעט שמנים. שמן זית על הירקות/ סלט וכד'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למשקלרוני05/12/2007
אני בת 14, ורציתי לשאול שני דברים:
1. מהו המשקל התקין לגובה 1.65?
2. אני לא אוכלת כלל ירקות ומעט מאוד פירות (3).
איך אפשר להשלים (אני לא אוכל שום ירק/פרי שאני לא אוכלת בשום מצב).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל ותזונה
אהרון06/12/2007הטווח התקין לגיל שלך 51-66 ק"ג. משקל אידאלי 56.
אין תחליף לירקות ופירות. את אוכלת 3 פירות ביום וזה מספיק, אבל את צריכה מגוון ירקות על בסיס יומי ובכמה שיותר ארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי.
רוני06/12/2007תודה :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למשקל
מוניקה קרן06/12/2007שלום רוני,
1. טווח המשקל התקין בגילך ל- 1.65 מ' הוא 46-62 ק"ג.
2. תלוי בכמות הפירות שאת אוכלת ביום. אם גם בפירות את לא חזקה, כדאי לשקול עם הרופא שלך נטילת מולטיויטמין- 1 ליום.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)