מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרק סולתשני05/12/2007
אמא שלי מכינה בחורף מין מרק סולת כזה,
עם פטרוזיליה או כוסברה לא זוכרת,
בקיצור משו ירוק חחח
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכוס מרק כזאת,
אם זה בריא ולא משמין ,
ואם אפשר לשלב את זה בדיאטה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במתכון
אהרון06/12/2007אני מניח שמכיל גם בצל. אם כן, יש הבדל אם הוא מטוגן (ובאיזו כמות שמן) או לא.
קשה להעריך את הערך הקלורי בלי לדעת את סמיכות המרק, כלומר תכולת הסולת שערכה הקלורי כ350 ק"ק ל100 גרם. תלוי כמובן גם בגודל המנה. אני הייתי מעריך 100-200 ק"ק.
בארוחה המכילה את המרק אל תאוכלי גם פחמימות אחרות (לחם, אורז, תפו"א וכו). בכל אופן קשה להגדיר אותו כמרק דיאטתי או מזין כמו מרק ירקות בלי שומן. אפשר לאכול מדי פעם, הכול במידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
שני11/12/2007המרק הוא בלי בצל מטוגן,
הוא עם שום [לא מטוגן]
ועוד כמה תבינים כמו פלפל מלח וכו',
אמא שלי מכינה לסיר שלם כוס אחת של סולת
אז כמה בערך יש בכוס אחת של מרק מוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני - מרק סולת
אהרון11/12/2007בכוס סולת יש כ 550 קלוריות. יחד עם השום והתבלינים, נגיד 600. שאלי את אמא כמה מנות יש בסיר וחלקי 600 למספר המנות. לדוגמה עם יש 6 מנות, אזי כל מנה מכילה כ100 קלוריות. אם יש 8 מנות אזי 75 קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה =]
שני11/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק סויהשני05/12/2007
אמא שלי מכינה בחורף מין מרק סויה כזה,
עם פטרוזיליה או כוסברה לא זוכרת,
בקיצור משו ירוק חחח
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכוס מרק כזאת,
אם זה בריא ולא משמין ,
ואם אפשר לשלב את זה בדיאטה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ** התבלבלתי
שני05/12/2007בין סויה לסולת ..זה סולת =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק סולת
מוניקה קרן06/12/2007שלום שני,
סולת היא סוג של פחמימה. לכן תלוי כמה סולת אמך שמה שמרק. אם זה מעט, אז זה כמעט חסר קלוריות, אך אם יש הרבה, זה תחליף לפרוסת לחם.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B 12רלי05/12/2007
בס,ד
בתקווה שאת זוכרת ואם לא..... ציינתי לפני כמה זמן שאני לא אוכלת בשרי כמעט בכלל רק בסופי שבוע וגם בבצים אני לא נוגעת עשיתי בדיקות של B12 והתשובה היא 180 את יכולה לאמר לי מה זה אומר ? תקין ?נמוך ?גבוהה? תודה ענקית רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12
מוניקה קרן05/12/2007שלום רלי,
זו רמה נמוכה, מתחת לנורמה של ויטמין B12. זה אומר שאת צורכת מעט מדי (או שאולי יש בעיה בספיגה, אך זה פחות סביר בגילך).
ישנן 2 אפשרויות:
1. שתאכלי יותר בשר, דגים, ביצים (יש ויטמין B12 גם במוצרי חלב, אך מעט).
2. שתקחי תוסף, תת לשוני. זה כדורים שמוצצים מתחת ללשון.
אני מציעה שתתיעצי גם עם הרופא המטפל שלך. ויטמין B12 ניתן לאגור בגוף, וזה מאגר גדול המספיק ל-5 שנים. לכן כדאי לבדוק האם החוסר הוא רק על רקע של חוסר צקיכה מספקת.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!נועה05/12/2007
אני בת 16, גובה 164 ושוקלת 60 קילו.
אני אוכלת בריא אבל אני לא יודעת בדיוק את המינונים, זאת אומרת, כמה פחמימות צריך לאכול בכל יום, כמה חלבונים וכדומה...
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מוניקה קרן05/12/2007שלום נועה,
החלוקה המומלצת היא עפ"י קבוצות מזון.
לפי נתונים שנתת ההמלצות כוללות: 6 מנות דגנים, 3 מנות ירק, 2 מנות פרי, 3 מנות חלב, וכ- 150 גרם בשר או דגים ליום.
אני ממליצה לך להכנס לאתר של פירמידת המזון של ארגון התזונה האמריקאי ולבנות לעצמך תכנית מתאימה. http://www.mypyramid.gov/mypyramid/index.aspx
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרכב תזונה יומית
אהרון05/12/200720-30% שומן (מקסימום שליש רווי)
50-60% פחמימות (הרוב הגדול מורכבות)
10-20% חלבונים (כולל מן הצומח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תפריט דיאטהתפריט04/12/2007
שלום. בת 32, 1.72, שוקלת 63 .הרכבתיבעצמי תפריט לבד והורדתי בארבעה חודשים כבר 8 ק:ג, ורוצה להוריד עוד 5. רציתי לשמוע אם התפריט מספיק טוב להמשך ירידה במשקל:
בוקר-2 פרוסות לחם דגנים קל+כפית ריבה לייט+ נס קפה עם חלב 1 אחוז
ביניים-פרי
צהריים-עוף\חזה עוף\בקר+פסטה עגבניות\פתיתים\אורז מלא\תפו"א ובטטה, +סלט ירקות
אחרי הארוחה 2 עוגיות מרוקאיות ארוכות+נס קפה(חייבת משהו מתוק)
ביניים-פרי
ביניים=2 פרוסות לחם דגנים קל+כפית ריבה לייט+נס קפה
ערב-2 פרוסות לחם קל+כף קוטג'+מעדן דיאט, או 2 לחם קל עם חביתה וסלט.
פעם בשבוע אוכלת פרוסת עוגה בבית קפה
מים-12 כוסות
ספורט-4 פעמים בשבוע ספינינג חצי שעה או שעה הליכה.
פעמיים בשבוע סטים במכון כושר, שעה בכל פעם.
להמשיך כך או לשנות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
תפריט04/12/2007כמה קלוריות יש בעוגייה ביתית בגודל ממוצע? כמה ספורט מוריד את הקלוריות בה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי את התשובה של היום בשעה 11.03
אהרון04/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות לגבי תפריט
מוניקה קרן05/12/2007שלום,
התפריט שלך נראה לי בסדר. ואת הצלחת לרדת 8 ק"ג במשקל אתו, שזה מצוין.
הצעה קטנה לשיפור: לנסות להרחיק את העוגיות אחרי ארוחת צהריים. תנסי לאכול אותן שעתיים אחרי הארוחה, במקום מיד. אם את ממש צריכה אותן, נסי לאכול עוגיה אחת.
בעוגיה ביתית אחת קטנה יש 40-60 קלוריות (תלוי במתכון ובגודל). הליכה של 10-15 דק' "שורפת" אותה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון, אני לא יודעת איך לעשות את זהליאן04/12/2007
כנראה שאין לי מספיק אמונה שאני אצליח.
אני מפחדת שאני לא אצליח להרזות כמו שאני רוצה ותמיד חוזרת לאכול רגיל מחוסר האמונה הזה.
אני מאוד רוצה לחזור לעצמי אבל אין לי אמונה שאני אצליח אני לא מצליחה להחדיר לעצמי שזה יכול לקרות. אני מפחדת פתאום להיעצר או משהו, אני לא יודעת איך להתמודד עם זה :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שלום הג'ינס ובגד הים?
אהרון04/12/2007בעוד כמה חודשים תתחיל עונת הרחצה ותרצי ללבוש את בגד ים שעד לא מזמן התאים לך כל כך.
גם מכנסי הג'ינס מתגעגעים אליך.
את כבר הוכחת , ובגדול, שאת מצליחה כשאת מחליטה. זכרי שעכשיו יש לך רק חצי דרך.
אכלי ירקות חופשי , שתי מים ואכלי פירות במקום מתוק. אם זללת כל היום, תשכחי מזה והתחילי מחר יום חדש בלי רגשי אשמה ובלי להעניש את עצמך. אם קשה לך בדיאטה הנוכחית, הגדילי אותה וקזזי בהגברת הפעילות הגופנית. אל תשקלי כל יום אלא לא יותר מפעם בשבוע.
אסור להרים ידיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה אבל כ"כ מפחדת לא להצליח
ליאן05/12/2007ורציתי להירשם למרפאה של ד"ר חרמון אך אין באפשרותי לשלם כמעט 900 ש"ח, כבר הייתי אצלו בעבר ולא הלך לי, ולאחר תקופה רזיתי בכוחות עצמי.
עכשיו, אני נורא רוצה, אך אין לי כרגע איך לשלם את זה וגם לא את חדר הכושר אני מחפשת מקומות שאוכל לעשות בהם פעילות אירובית במחיר סמלי, וזה גורם לי להתייאש שאין לי תמיכה ואני מרגישה לבד אז אני תמיד חוזרת לאכול רגיל ואני לא רוצה אני רוצה להיות רזה אבל זה מהפחד הזה שאני לא אצליח :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נתת בעצמך את התשובה
אהרון05/12/2007כלומר שאת מסוגלת לרזות. הצלחת פעם בגדול אין סיבה שלא תצליחי פעם נוספת יותר בקטן (בערך חצי). את חייבת לגייס כוחות פנימיים לשם התגברות על מחסום הפחד. ממה את פוחדת?
אין לך מה להפסיד מלבד איאלו קילוגרמים.
חדר כושר זה מומלץ אך לא חובה. את יודעת שהליכה\ריצה בחוץ יעילה יותר ועדיפה על הליכון?
גם את רוב השרירים אפשר לחזק על ידי תרגילים כנגד משקל הגוף ובמשקולות יד קטנות שאפשר לקנות בזול. באינטרנת יש אתרים שנותנים הדרכה עם אילוסטרצית הדגמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע יש לי בעיית תקציב חמורה
ליאן07/12/2007ולא נראה לי שאוכל לרכוש את המכשירים האלו אפילו שזה יחסית בזול
אם אני אעשה הליכה 45 דק' בבוקר ו 45 דק' בערב זה מספיק בסדר בינתיים?
ואעשה את התפריט כך:
בוקר - 10:00 - 2 פרוסות לחם קל עם גבינה 5% / ביצה קשה, וסלט +שתיה - תה עם חצי כפית סוכר
צהריים - 13:00 - אורז עם חזה עוף/קציצות/ כל דבר אחר לא מטוגן שאמא מבשלת
ביניים - 16:00 - תפוח / מעדן דיאט
ערב - 19:00 - 2 פרוסות לחם קל עם גבינה 5%/טונה/ביצה קשה/פרוסת פסטרמה+סלט
אם רעבה ב 21:00 - תפוח / מעדן דיאט
ואשתדל לשתות הרבה מים
אתה חושב שזה בסדר? תהיה לי מוטיבציה ענקית לעשות את זה רק אם אני אדע שבטוח אני יורדת כי אני מסתכלת על עצמי במראה וחושבת שאני לא יורדת, זו הסיבה שאני נשברת כל הזמן :/
תגיד לי אם אני עושה את כל זה + ההליכות שאמרתי, תוך כמה זמן (להערכתך, אני יודעת שזה תלוי בחילוף החומרים) אתה מעריך שאגיע לפחות ל 60 ק"ג ? זה חשוב מאוד אני פשוט נשברצ כל הזמן מאותה הסיבה שאני חושבצ שאני עושה את זה ולא יורדת! :/ חג שמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת עושה את הדברים הנכונים
אהרון07/12/2007התפריט מתון ומאוזן. הוסיפי סלט בנדיבות (ללא רוטב, רק לימון) בצהריים.
ההליכה צריכה להיות נמרצת כמה שאת יכולה. זה טוב שאת מפצלת, כך שריפת השומן נמשכת יותר בחישוב יומי בתנאי שהעצימות מספקת (דופק 120).
את לא חייבת לעשות עכשיו תרגילי משקולות אבל תעשי לפחות כפיפות בטן רבע שעה פעם ביומים, כמוכן כמה דקות סקווטים (ישיבה וקימה מכיסא דימיוני).
כפי שאמרתי אם לא יהיו לך מעידות ותבצעי את הפעילות בלי הנחות, תורידי קילו לשבוע. עשי את החשבון כמה שבועות יקח לך עד 60 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון, אני יכולה לעשות גם..
ליאן08/12/2007שבוע טוב,
אני יכולה לעשות גם עלייה במדרגות של הכניסה לבית? לעלות ולרדת במהירות..
זה אפשרי, יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר המלצתי לך
אהרון08/12/2007זאת פעילות ששורפת יחסית הרבה אנרגיה וגם תורמת לסיבולת לב-ראיה , חיזוק שריר ארבע ראשים (השריר הקידמי של הירך), התאומים (שרירי שוק האחוריים) וכושר כללי. עשי את זה בהדרגה ואם את מרגישה כאב קל בשרירים אין מה לדאוג. זה אומר שהאימון אפקטיבי אבל צריך לעשות הפסקה של 48 שעות עד לפרוק חומצת החלב. תמדדי את הדופק, צריך להיות 120-130.
בהתחלה עשי חימום על ידי עליה איטית שתגבירי בהדרגה. בימים הראשונים הירידה צריכה להיות זהירה ולא מהירה כדי למנוע אינוחות בברכיים במידע ויש לך רגישות.
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאן
ד''ר רוני חרמון07/12/2007קודם כל את בסדר שאת חוששת דיאטה זה לא קל לעשות אבל את חייבת להיות נחושה ולהמשיך את הדיאטה זמן ממושך כמה חודשים גם אם התוצאות לא ממש טובות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהנעם04/12/2007
אני שוקל כיום 47 קילו וברצוני להעלות את משקל גופי לפחות ל55 קילו.
עכשיו, אני אוכל כל יום צלוחית דגנים בבוקר, ארוחת צהריים אורז עם שניצל וערב סלט אורז ושניצל לפעמים.
מה אתם יכולים להמליץ לי לאכול בכל ארוחה ואיך לגוון כי מתחת ל50 מורידים פרופיל ואני גם רוצה להעלות את מסת הגוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה
מוניקה קרן05/12/2007שלום נועם,
אני מבינה שאתה אוכל 3 ארוחות ביום ואני רוצה להציע לך להוסיף עוד 3 ארוחות ביניים. בארוחות אלה אפשר לאכול כריך, מעדן, יוגורט, פירות או פירות יבשים, אגוזים שקדים וכו'. כך באופן טבעי תעלה את צריכת האנרגיה היומית שלך.
חשוב לא לדלג על ארוחות. גם אם אתה לא רעב, לאכול לפחות משהו קטן.
אני ממליצה לך להחליף את ארוחת הערב לאורחה חלבית שתכלול גבינות, טונה, ביצה, אבוקדו וכד' עם כמה פרוסות לחם מקמח מלא (וסלט).
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת דיאטה-מיואשת דחוףףףףףף!!!מיואשתת!!!!!04/12/2007
שלום!
אני בחורה בת 20 1.61 ושוקלת60 הייתי רוצה מאד מאד להוריד אבל אני לא מצליחה ואני פשוט מיואשת יש לי ישבן וירכים בערך מידה40או42 ולמעלה אני רזה אני לא עושה כלכך כושר אבל אני שוומרת ופשוט לא יורדת למה???????????????
ככה בבוקר אני שותה תה עם שני סוכר
בצהרים אני אוכלת סלט ירקות או חסה עם קורטונים
אחכ אני אוכלת פרי
ובערך בחמש אני אוכלת פחימימות לפעמים ארוחה מוכנה של טבעול או עוף עם אורז תלוי
כל פעם משהו אחר אני לא שותה הרבה
אבל אני בקושי מרזה אולי הבטן קצת יורדת אבל הירכים והישבן כלום נראה לי שבקושי אני אוכלת
בסוףהשבוע אני אוכלת קצת עוגות בשבת ואולי קצת יותר שטויות בגדול אני לא מרזה מה עושיםםםםםםםם?אני ממש מיואשת? כמה אני צריכה לרדת יחסית לגובהי והא אני חיבת לעשות כושר האם זה עוזר משמעותי בכל אופן אם אפשר לתת לי תפריט והכונה זה יעזור לי תודההה מראש!!תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת דיאטה
מוניקה קרן04/12/2007שלום,
קצת קשה לי להעריך כמה קלוריות את אוכלת על סמך מה שרשמת. יכול להיות שמדובר ב- 1000 קלוריות ומצד שני יכול להיות שזה 2000. לא היית מספיק מדויקת לגבי המאכלים והכמות שלהם.
את במשקל תקין ביחס לגובה, אך אם אינך מרוצה מעצמך, את יכולה לרדת במספר קילוגרמים.
ניתן לרזות גם ללא פעילות גופנית. אך כדאי לדעת שפעילות גופנית מגבירה את ההוצאה האנרגטית היומית, ולכן קצב הירידה עשוי להיות מהיר יותר. וחשוב מכך היא עוזרת לשמור על המשקל הנמוך החדש שהושג. במקרה שלך היא מומלצת גם משום שהיא יכולה לשפר את היחס בין פלג הגוף התחתון לעליון.
המלצה חשובה נוספת היא שתיית מים. צריך לשתות לפחות 10-12 כוסות מים ביום. מים הם חלק נכבד מהרכב הגוף שלנו וגם מסייעים בתהליך ההרזיה.
כדאי שתפני לדיאטנית להתאמת תפריט אישי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערבירון03/12/2007
שלום רב,
האם על ארוחת הערב להיות קלה כדי לא להכביד על השינה?
2.אם כן מה נקראת ארוחה קלה?
3.כמה שעות לפני השינה יש לאכול ארוחה זו?
4.במידה ומסיבה כלשהי לא אכלתי ארוחת ערב, ופתאום לפני השינה תוקף אותי רעב, מה לעשות? לאכול/לא לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב תשובה
ד''ר רוני חרמון04/12/2007ארוחת ערב צריכה להיות קלה גם בכדי שהשינה תהיה יותר נוחה וגם בכדי לא לעזור לגוף להתמודד בכמות הקלוריות שנכנסו. כיוון שבשינה כל מערכות הגוף יורדות לפעילות נמוכה ביותר מערכת העיכול נשארת בעבודה מאומצת כמו כן אין תצרוכת אנרגתית גבוהה ולכן יש צבירה של שומן.
אם אתה רעב ורוצה לאכול משהו לפני השינה רצוי שהכמות תהייה קטנה יחסית ולא תנפח את הקיבה ואיכות האוכל צריך להיות קל בעיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ירון05/12/2007היי,
תודה רבה על התשובה.
כמה שעות בערך לא מומלץ לאכול לפני השינה? עד שעתיים לפני השינה? שלוש?
ומה מומלץ לאכול בארוחת הערב? בשר לא מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרזותתפריט03/12/2007
שלום, אני בת 32, שבעה חודשים אחרי לידת בני. גובהי 1.73 ומשקלי כיום 63. אני רוצה לרזות עוד 8 ק"ג כדי להגיע למשקלי הקבוע-55, אך משום מה פתאום הירידה במשקל נעצרה. אשמח אם תמליצו לי מה עליי לשנות בתפריט בפירוט, משום שאין לי הבנה גדולה בכמות קלוריות למוצר. תודה:
בוקר: נס קפה נטול קפאין
כוס ברנפלקס + כוס חלב 1 אחוז שומן
ביניים: פרי אחד
צהריים: שניצל או פילה בקר או עוף או שיפוד+ פתיתים או אורז או פסטה ברוטב עגבניות+ סלט ירקות או ירקות מבושלים(בטטה, ברוקולי, תפו"א וכו'), 2 עוגיות+נס קפה עם חלב דל שומן.(לפעמים בעבודה קונה פיתה עם חומוס ובשר וסלט או פלאפל
ביניים: 2 פרוסות לחם קל+כפית ריבה לייט או קוטג או חומוס
ערב: שתי פרוסות לחם קל עם גבינה צהובה או חביתה או טחינה ומעדן דיאט, נס קפה עם חלב דל שומן.
שותה לפחות 10 כוסות מים
פעמיים בשבוע אימוני כח של שעה בחדר כושר וכל יום שעה הליכה או ספינינג של שעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט די בסדר. יש לי הצעות שיפור
אהרון03/12/2007
03.12.07 14:25
שלום, אני בת 32, שבעה חודשים אחרי לידת בני. גובהי 1.73 ומשקלי כיום 63. אני רוצה לרזות עוד 8 ק"ג כדי להגיע למשקלי הקבוע-55, אך משום מה פתאום הירידה במשקל נעצרה. אשמח אם תמליצו לי מה עליי לשנות בתפריט בפירוט, משום שאין לי הבנה גדולה בכמות קלוריות למוצר. תודה:
בוקר: נס קפה נטול קפאין
כוס ברנפלקס + כוס חלב 1 אחוז שומן
צהריים: שניצל או פילה בקר או עוף או שיפוד+ פתיתים או אורז או פסטה ברוטב עגבניות+ סלט ירקות או ירקות מבושלים(בטטה, ברוקולי, תפו"א וכו'), 2 עוגיות+נס קפה עם חלב דל שומן.(לפעמים בעבודה קונה פיתה עם חומוס ובשר וסלט או פלאפל
ביניים: 2 פרוסות לחם קל+כפית ריבה לייט או קוטג או חומוס
ערב: שתי פרוסות לחם קל עם גבינה צהובה או חביתה או טחינה ומעדן דיאט, נס קפה עם חלב דל שומן.
שותה לפחות 10 כוסות מים
פעמיים בשבוע אימוני כח של שעה בחדר כושר וכל יום שעה הליכה או ספינינג של שעה.
צהריים:
1. להמנע משניצל
2 עוף, להסיר את העור לפני בישול
3. אם בירקות המבושלים יש בטטה. תפו"א, לוותר על אורז, פסטה וכו.
4. לוותר על עוגיות
5. תמיד סלט ירקות אבל בלי רוטב.
6. בעבודה להמנע מפלפל ולהסתפק בחצי פיתה (רצוי מקמח מלא)
ערב:
1.במקום גבינה צהובה, גבינה\קוטז' 3%..
2. להוסיף סלט בלי רוטב
3. חביתה מביצה אחת + חלבון ביצה ללא שמן (על טפלון)
הערה: מומלץ לחם קל מלא, אורז מלא, וכו"
פעילות גופנית:
בסדר גמור. ההליכה צריכה להיות נמרצת ולהגיע לדופק 120 לצורך שריפה אופטימלית של שומן ומינימלית של שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
תפריט03/12/2007תודה, את ההמלצות לגבי ארוחת צהריים קל לי לאמץ מלבד הויתור על העוגיות. ברור לי שאם אוותר עליהן אהיה מתוסכלת ואולי אוכל יותר..לכן אני חושבת שאשאיר אותן. לגבי ארוחת הערב, לאכול גם 2 לחם קל עם גבינה וגם ביצה וגם מעדן דיאט וסלט? או רק חלק?למה סלט הכרחי? לכמה קלוריות אני מגיעה עם התפריט, כולל העוגיות?יש סיכוי להמשיך לרזות בתפריט הזה? עוד שאלה: האם פעם בשבוע מותר לאכול פרוסת עוגה או גלידה?(לא דיאט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
אהרון04/12/2007
בארוחת הערב אני הייתי מוותר על המעדן. אם את מאוד אוהבת אותו אז וותרי באותה ארוחה על הגבינה.
חשוב לאכול ירקות לפחות בכל ארוחה עירקרית בגלל הערך התזונתי הרב יחסית לערך הקלורי, בגלל תכולת הסיבים התזונתיים, המים והנפח הרב שממלא את הבטן ותורם לפעולת מעים סדירה ובכלל לתפקוד טוב של מערכת העיכול.
ערכו של התפריט המשופר 1300-1400 ק"ק, כמובן תלוי בכמויות.
את תמשיכי לרזות בעיקר בזכות הפעילות הגופנית הנכונה.
הייתי מגדיר את ההרזיה שלך "הרזיה דהלוקס". אינני מכיר את מבנה גופך אבל המשקל הנוכחי שלך
תקין ואפילו אידאלי, אבל לא אני ולא הטבלאות יכולים להחליט במקומך. את בהחלט יכולה להרשות לעצמך פינוק מתוק (לא בכמות מוגזמת) פעם, אפילו פעמיים בשבוע אבל הערך הקלורי של אותו יום יהיה גבוהה יותר אם לא תקזזי. (עדיף בפעילות אירובית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ד''ר רוני חרמון04/12/2007באופן בו את אוכלת אין אפשרות לרדת במשקל במיוחד גם בשל העובדה שמשקלך לפי הסקלה הרפואית תקין אולי את יכולה לרדת עוד 2-3 קילו מבחינה רפואית.
בכדי לרדת במשקל את חייבת לעשות דיאטה הרבה יותר "חדה" או פחות קלוריות או לפי שיטת הפרדת אבות מזון. בשני המיקרים בשל העדר הבנה בדיאטה ממליץ לך לפנות למומחה זה יהיה הקצר ביותר והזול ביותר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חרמון
תפריט04/12/2007תודה, אבל איפה לדעתך אפשר לקצץ? לציין כי בלידה הקודמת חזרתי למשקלי עם אותו תפריט, רק כשהפסקתי להניק. עכשיו אני עדיין מניקה, אולי בגלל זה המשקל נעצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת התייעצות בתפריט.דחוף מאוד =<03/12/2007
אני צריכה לרדת בערך 2 - 3 קילו, כדי לקבל יחס שיהיה סביר בין הגובה למשקל שלי -
אני 1.53, שוקלת 51.
למרות שהגוף שלי מאוד מאוד מעוצב, אני לא שלמה איתו בכלל..
התייעצתי עם מישהי מקצועית והיא אומרת שאין בעיה לרדת 2, 3 קילו.
הבעיה שנורא קשה לי, כמה תפריטים שנותנים לי אני לא מצליחה שבוע אחת למלא תפריט אחד כמו שצריך בלי לחרוג או לאכול נורמלי..
בבוקר: תה / שוקו 0 % / נס מחצי כוס חלב 1 % + ממתיק
מעדן דנונה אקטיביה 1.5 %
ביניים / בית ספר: לחמנייה קלה + כף גבינה של 5 % / גבינה צהובה של "כפיר" + ירקות
צהריים: בדרך כלל משהו של טבעול [שניצל דק, נגיעות פטריות, שניצל ברוקולי] או חזה עוף
ותוספת כוס של פתיתים או קוסקוס או אורז + ירקות
ביניים: חצי כוס חלב + ממתיק + ברנפלס חצי כוס
ביניים שוב: פרי
ערב: חביתה + סלט + כף קוטג' / קופסת טונה קטנה +
מעדן של 1.5 %
שתי פרוסות לחם
לילה: מעדן של 0 %
אני עושה כל יום שעה הליכה + תרגילים בערך רבע שעה
ומתאמנת פעמיים בשבוע בסטודיו סי..
האם התפריט הזה טוב? מה אפשר לשפר בו?
ואיך אני יכולה להתמיד בו ולרדת? ..
=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות בתפריט
מוניקה קרן04/12/2007שלום אור,
שאלה חשובה היא: בת כמה את?
ציינת שאת הולכת לבי"ס לכן אני מניחה שאת נערה. התפריט הזה מצוין. קחי בחשבון שהמשקל שלך הוא נמוך. כלומר אבסוליטית, את שוקלת יחסית מעט, בהשוואה לאדם ששוקל 80 ק"ג או יותר. לכן יקח לך הרבה זמן לרדת את ה2-3 ק"ג שאת רוצה.
היי סבלנית. תמשיכי בפעילות הגופנית. תשקלי רק אחת לשבועיים. התוצאות יבואו.
אשמח אם תעדכני אותי בהתקדמותך
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 15
דחוף מאוד =<04/12/2007תודה רבה :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט להרזייהתפריט03/12/2007
שלום, אני חצי שנה אחרי לידה שנייה, בת 34.
בהריון עליתי 17 ק"ג ונותרו לי עוד 5 ק"ג שלא יורדים למרות תזונה קפדנית והרבה ספורט. רציתי שתחוו דיעה על התפריט הרגיל ואם יש צורך בשינוי לדעתכם כדי לרזות:
בוקר-4 כפות גרנולה+יוגורט ביו 1.5 אחוז, או כוס ברנפלקס+כוס חלב 1 אחוז
ביניים-פרי אחד -תפוח\אפרסמון\קלמנטינה\תפוז
צהריים-2 פרוסות שניצל \ בקר \עוף + פסטה \ אורז + סלט, אחרי האוכל 2 עוגיות עם קפה
ביניים-פרי אחד
ביניים-2 פרוסות לחם קל+גבינה או ריבה לייט כפית
ערב-טוסט מלחם קל+מעדן דיאט
מים-10-12 כוסות
עושה כל יום ספורט, בדר"כ שעה הליכה ביום או אופניים.
מה לשנות כדי להשמיך לרזות, כי המשקל נעצר ואני רוצה להורידו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט להרזייה-תוספת
תפריט03/12/2007שכחתי לציין שפעם בשבוע אני מרשה לעצמי לאכול משהו מתוק כייפי כמו פרוסת עוגה, חפיסת שוקולד קטנה, פנקייק או גלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גלית
ד''ר רוני חרמון03/12/2007את בדרך הנכונה תספרי את סה"כ הקלוריות היומיות שאת צורכת ותשווי אותם לכמות הקלוריות הרצויה לגבייך לפי הנוסחה של משקל כפול 24 כפול 0.9 בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חרמון
תפריט03/12/2007תודה, אבל איך מחשבים, לפי המשקל הנוכחי או המשקל הרצוי? אשמח אם תסייע לי כי אני לא מבינה בספירת קלוריות. משקל נוכחי-62(1.73), משקל רצוי 55. כמה קלוריות לצרוך? איפה לקצץ ואיך? זה בסדר שאני אוכלת בכל יום 2 עוגיות ופעם בשבוע עוגה או גלידה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות ?נטלי02/12/2007
כמה קלוריות יש בלאפה ?
ובשיפוד של קבב או פרגית ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
מוניקה קרן03/12/2007שלום יעל,
בלאפה יש כ- 250-300 קלוריות.
קבב עוף = 150-180 קלוריות
שיפוד= 100 קלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני02/12/2007
כמו בכל דיאטה,יש עצירות
אחרי כמה זמן בערך באה עצירה ?
ירדתי 2 קילו בחודש ,
ואני ממש מפחדת מעצירות..זה מייאש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 ק"ג בחודש, לא רע בכלל
אהרון02/12/2007בהתחשב בעודף הקטן שלך, בעדר פעילות גופנית ובמעידות פה ושם.
ייתכן שתבוא עצירה או אפילו עליה קלה זמנית. אם תתמידי אין סיבה לדאגה, זה לא שומן אלא שינוים בנוזלים בגוף. אל תעשי את הטעות להחמיר באופן קיצוני את הדיאטה גם אם מחוג המאוזניים ייעצר לשבוע . מכמה שהספקתי להכיר אותך, המודעות והמוטיבציה שלך גדולות. אם תכונות כאלה בנוסף לדיאטה מתונה, מאוזנת ומגוונת אין מצב לא להצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון
שני02/12/2007אין לך מושג כמה אתה מעודד אותי,
וכן יש לי מוטיבציה ענקית =]
וכל זה בזכות תמיכה מהמון אנשים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירה בהרזיה
מוניקה קרן03/12/2007שלום שני,
זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית. תלוי בקצב הירידה במשקל ההתחלתי, תלוי עודף המשקל ההתחלתי, בחסר הקלורי. וזה גם מאוד אישי. יש אנשים שיכולים לרדת עשרות קילוגרמים מבלי להיתקע, וישנם כאלו שניתקעים אחרי כל 4 ק"ג.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה דחוףףנטלי02/12/2007
רציתי לדעת כמה קלוריות יש ב
3 פרוסות לחם שיפון שעל האריזה כתוב 240 קל' ל100 גרם
לפי חישובי חילקתי ל240ל4 ויצא לי 60 לכל פרוסה זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אם בכיכר של חצי ק"ג , 20 פרוסות
אהרון02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם שיפון
מוניקה קרן03/12/2007שלום יעל,
פרוסת לחם שיפון שוקלת 25-30 גרם. תלוי בעוביה. לכן היא מכילה 60-72 קלוריות לפרוסה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)