פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה ותזונה בצבא
    לירון
    15/11/2007

היי,
    שמי לירון ואני בת 19.
    גובהי הוא 173 ומשקלי עומד על 65,לפני כניסתי לצבא (10 חודשים) שמרתי על תזונה נכונה,פעילויות ספורט מגוונות ומרובות במהלך השבוע ואף שמרתי על משקל תקין ורציף שעמד על 62.במהלך כניסתי לשירות הצבאי העלתי 3 קילו.רציתי לדעת כיצד אוכל לשמור על אורך חיים בריא,תקני ואולי אף להשיל את שלושת הקילוגרמים המיותרים!
    חשוב לציין,שבמקצועי בצבא אני מתעסקת ועובדת על מטוסים (חיל האוויר) ורצה הלוך ושוב בין מטוסים כך שמקצועי הוא אינו ישיבה ממושכת במשרד או מול מחשב ללא תזוזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה ותזונה בצבא

הוספת תגובה

• תזונה בצבא

מוניקה קרן
    17/11/2007

שלום לירון,

הדרך היא לשמור על אותו מאזן אנרגיה כפי ששמרת לפני הגיוס. בארוחות בצבא להשתדל לאכול בריא: הרבה ירקות, מעט מטוגן, לאכול מסודר, ולא בין הארוחות, לדאוג לאכילת כמויות מתאימות.
    בנוסף לבצע פעילות גופנית נוספת, מחוץ לשעות העבודה, כפי שעשית בבית.

בהצלחה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פופקורן
    שני
    15/11/2007

כמה קלוריות יש בפופקורן שמחממים במיקרוגל,
    הכוונה לכוס חד פעמית
    והאם זה מומלץ בדיאטה או שעדיף להימנע ?

לקביעת תור
    סגירה
    פופקורן

הוספת תגובה

• ?

שני
    16/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פופקורן - (אתר וואלה)

אהרון
    16/11/2007

ערך תזונתי

הפופקורן (למעשה גרגרי תירס) שייך למשפחת הפחמימות או ליתר דיוק למשפחת הדגנים. הוא מכיל כמות גבוהה של פחמימות (69 גרם ל-100 גרם), מעט חלבון (12.5 גרם ל-100 גרם) ודל בשומן (4%-5% שומן). הפופקורן אף עשיר בסיבים תזונתיים, בעיקר בסובין שהוא סיב בלתי מסיס, כלומר קשה יותר לעיכול (27.5 גרם ל-100 גרם). מכאן שהפופקורן נחשב יחסית למזון דל שומן ועשיר בסיבים ולכן מבחינה תזונתית אפשר לשלבו בכל בדיאטה. למשל, 3 כוסות פופקורן מוכן (ללא טיגון) ייכנסו בתפריט היומי במקום פרוסת לחם אחת (מנת פחמימות). הבעיה מתחילה כשבתהליכי ההכנה מוסיפים שמן, חמאה או מרכיבים אחרים המעלים את מדד השמנוניות.

הפופקורן הטבעי - גרעינים מכיל 312 קלוריות (25 קלוריות לכוס של פופקורן מוכן), 12% חלבון, 69% פחמימות ורק 5% שומן. בנוסף לכך הגרגרים יכילו גם מעט סדין, ברזל וויטמינים מקבוצת B. כשמכינים את הגרעינים לבד אפשר לשלוט בכמות השמן שמוסיפים או להשתמש בתרסיס שמן (7 קלוריות לריסוס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה באמת ?

שני
    16/11/2007

ואני הייתי בטוחה שזה איזה 100 קלוריות לכוס חח,
    תודה =]]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב כוהליים
    ליאורה
    15/11/2007

ד.נ.
    מה פירוש המונח "רב-כוהליים (מתוך הפחממות)", הרשום על אריזותיהם של מזונות שונים? כיצד עליי, כקונה, להשתמש בנתון זה, כאשר מנסים להחליט על קניית מוצר שמונח זה רשום על אריזתו?
    תודה. אלעד

לקביעת תור
    סגירה
    רב כוהליים

הוספת תגובה

• רב כהלים

מוניקה קרן
    15/11/2007

שלום אלעד,

רב כהלים הם סוג של פחמימות, שהמבנה הכימי שלהם הוא כוהל (דומה לאלכוהול). משתמשים בהם בתעשיית המזון להמתקה, במקום סוכר, שכן הם אינם גורמים באופן ישיר לעליית הסוכר בדם. יחד עם זאת יש להם ערך קלורי דומה לזה של סוכר, 2-4 קלוריות לגרם.

חולי סוכרת צריכים להזהר בצריכתם, כי למרות שאינם גורמים לעליית סוכר בדם באופן ישיר, לאחר אכילתם הסוכר עלול לרדת, אך לעלות מאוד אחרי זמן מה.

עלולים לגרום לשילשולים אם נצרכים בכמות גדולה.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש מיואשת וחייבת עזרה!!
    טל
    15/11/2007

היי אני בת 13 ולפני כמה שבועות הייתי אצל רופא המשפחה שלי, והוא אמר לי שיש לי עודף משקל של 30 ק"ג (המון)..

הרכבתי לעצמי תפריט ורציתי לדעת האם הוא בריא וטוב, וכמה ק"ג אוכל להוריד בחודש?

בוקר: דגני דלי פקאן/ מיקס פלקס- תלוי מה שיש בבית- כוס+ חלב 1%

עשר: לחמנייה/ 2 פרוסות לחם שחור או קל עם גבינה צהובה/גבינה לבנה 3%/חביתה +מלפפון

צהרים: כוס פסטה+רוטב עגבניות+ 1 שניצל מאמא עוף (באובן)

ביניים: חטיף רגע קל+ פרי

ערב: 2/3 פעמים בשבוע חביתה ובשאר סלט עגבניה מלפפון חסה ושמן זית ומלח+אקטימל דיאט

רציתי לדעת האם התפריט טוב, מה חסר, מה להוריד וכמה ק"ג אני יכולה להוריד בחודש אם אדבוק בתפריט.
    בנוסף אני משחקת טניס 2 בשבוע 45 דקות, וכל יום יוצא שאני עולה מעל ל-100 מדרגות בבית ספר.

הוספת תגובה

• מיואשת

מוניקה קרן
    15/11/2007

שלום,

קשה לי לענות לך על השאלה, כי חסרים לי הרבה פרטים עלייך. אני ממליצה לך לפנות ליעוץ תזונתי אישי במסגרת שמתאימה לך, כדי לקבל את הידע וההדרכה המתאימים. כך תוכלי לרדת במשקל בצורה בריאה, מבלי לפגוע בתהליכי גדילה והכי חשוב לשמור על אורח חיים בריא לכל החיים.

באופן כללי אני ממליצה עפ"י התפריט שלך, להוסיף עוד ירקות, לארוחת הצהריים, וגם במשך היום. בנוסף ארוחת הערב היא קטנה מדי לדעתי וצריכה לכלול גם לחם או תחליף שלו, ועוד מוצרי חלב למשל, טונה ואחרים.

אני ממליצה על יותר פעילות גופנית. כדאי לעשות משהו בכל יום. שיעורי הטניס זה נהדר. תוסיפי עוד פעמיים בשבוע צעידה, או ספורט אחר.

בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני ק"ג עקשנים במיוחד..
    נעמה
    15/11/2007

היי אהרון,
    אני בת 21 ,1.57 ,בעבר (לפני חצי שנה ) שקלתי 58-59 .אני כבר חודש וחצי בחדר כושר התחלתי במשקל של 56-57 והיום אני שוקלת 58.
    תמיד שמרתי על תזונה אבל היות וזה אורח חיים ולא דיאטה אני גם אוכלת מתוקים לצערי על בסיס יומי. מעט אבל על בסיס יומי.
    אני מאוד רוצה לגרום למשקל לזוז שמאל. כלומר לרדת..
    אני לא מרגישה מאוד שמנה ומודעת לכך שהמשקל שעליתי הוא מסת שריר
    ובכל זאת מהסביבה שלי אני תמיד שומעת "כל מה שאת צריכה זה כפיפות בטן"..
    אני בחדר כושר במצב אופטימלי 6 פעמים בשבוע ובשבוע רע לא יורדת מ3 פעמים כאשר כל פעם לפחות שעה וחצי.
    אני אוכלת כמו אנשים רגילים , אוכל רגיל ואפילו שומרת יותר מכל אדם שאני מכירה. איך אני לא יורדת שני קילו איך??
    אודה על דעתך,
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    שני ק"ג עקשנים במיוחד..

הוספת תגובה

• נעמה יקירתי,

אהרון
    15/11/2007

קודם כל ברכות על זה שבחרת לעשות את הדבר הנכון (חדר כושר) וממשיכה בדבר נכון לא פחות (תזונה בריאה). לגבי הדבר השני, סלחי לי אם אני "אנזוף" בך: מי שדואג לגיזרה לא צריך לאכול מתוקים על בסיס יומי ולא חו"ח יותר מפעם ביום (מקווה שזה לא קורה). אם בא לך מתוק ואת לא יכולה או לא רוצה לוותר איכלי פרי טרי או אפילו יבש (גם הוא מכיל הרבה קלוריות אבל יש לו ערך תזונתי, סיבים וגם נטול שומן), כמובן שגם במקרה הזה צריך להיות חלק מהקף הקלורי הממוצע היומי.
    הדרך להרזיה, ואין בלתה, היא יצירת מאזן קלורי שלילי. המשקל שלך בטווח הנורמלי (קרוב לגבול העליון) וזה רעיון טוב להוריד כמה ק"ג, אפילו יותר מ2 ובמצב שלך זה אפשרי בהחלט.
    מורידים ק"ג שומן גוף על ידי מאזן שלילי של 7700 קלוריות על ידי הקטנת ההכנסה, הגדלת ההוצאה או הכי מומלץ על ידי שילובן.
    אני אתייחס בשלב זה רק לפ"ג. התרומה העיקרית להורדת אחוז השומן היא הפעילות האירובית. אני ממליץ לך 60 דקות ביום פעילות אירובית בחדר הכושר או בחוץ בעצימות בינונית, דופק 120-130.
    תרגילי כוח מומלץ לעשות 3 פעמים בשבוע (יום כן, יום לא) על כל השרירים (יוצא לך כשעה) או 6 פעמים, יום חצי מן השרירים ולמחרת החלק השני. למשל א: כתף, בטן, יד ב: גב, רגלים, חזה.
    זה מותר ואפילו רצוי לשנות לפעמים את השלוב וסדר התרגול. אם יש לך כאב שריר (התקווצות)
    בגלל הצטברות חומצת חלב, אל תתרגלי את אותו השריר באותו אימון.
    כל תרגיל צריך להיות מורכב מ3 סטים של 8-12 חזרות. העומס צריך להיות 65-75% מן היכולת המירבית. כמובן שבתרגילי הבטן מספר החזרות יהיה גדול יותר, למשל אם את יכולה לבצע 30 חזרות עד אפיסת כוחות, כל סט של כפיפות ישרות ואלקסוניות צריך להיות 20.
    המדד הכי רלוונטי, אפילו יותר ממשקל וBMI הוא אחוז השומן שאצל נשים צעירות צריך להיות
    15-24%, עד 29% זה סביר ומעל זה נחשב השמנה. בחדר הכושר צריך להיות מכשיר מדידת שומן.
    את המדידה תעשי אחרי פעילות והתרוקנות. אין טעם למדוד יותר מפעם בחודש, כי אחרת לא תראי הבדלים משמעותיים.
    אם תבצעי בהתאם להנחיות הנ"ל ולא תאוכלי יותר, בטוח שתרזי יותר מ 2 ק"ג בזמן סביר.
    אשמח לענות לך על שאילות אחרות.
    אימון נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ד''ר רוני חרמון ומוניקה קרן,
    יעל
    15/11/2007

שלום רב לכן..
    שמי יעל, הנני בת 20, לאחרונה, התחלתי ללמוד, וכמו כל "תלמיד", אוכלים יותר, ובקושי זזים מהשולחן והספרים...
    יש לציין אני במשקל תקין וממוצע לגובהי.

עד כה בצעורתי- הייתי ספורטאית- תקופת בצפר, כיום אנני מתעסקת עוד בספורט..
    בשנה האחרונה, הייתי אוכלת ממש לא בכמות רצינית ויחסית בריא-והייתי גם עובדת בעבודה פיזית..

מאז שהתחלתי ללמוד- הצריכה התזונתית שלי גבוהה יותר, (כך זה נראה..) ואני לא מרבה לזוז מהכסא בדיוק... זה מן הסתם מקנה לי הרגשה לא נעימה ומן הסתם,משפיע לשלילי על המשקל שלי..

אני לעולם לא התעסקתי יותר מידיי בעניין התזונה וכו', לכן אין לי שמץ של מושג בעניין של מה בריא ונכיל ערכית תזונתיים חשובים.. ומה לא... על כן אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע לבניית תפריט שניסיתי ליצור...

**אני מודעת לכך שהתפריט של "לאכול כל 3-4 שעות" אומנם נחשב בריא, אך אני לא בדיוק מסתדרת עימו...

בוקר- קפה, לחמנייה עם ממרח כלשהו, וירקות
    צהריים- בשר, אורז/פסטה, סלט
    ערב- פירות, יוגרט..

שאלות נוטספות בעניין תזונה..
    * אני מרבה לשתות שתייה מתוקה, בעיקר לאחרונה... - כן אני מודעת לכך שזה לא בריא, והערך התזונתי שלו הוא רב- מה אפשר לעשות בנידון?<??
    אני ממש מנסה להימנע מכך, אבל אני לא בדיוק "מאוהבת" במיים.. ובעיקר כשאני לומדת, יש לי צורך במתוק...
    ממליצים על שתייה דיאטית??.

* היות ורוב היום אני לא בהרבה תזוזה, נניח ואבצע סוג של פעילות גופנית, כמו הליכה, כמה פעמיים בשבוע וכמה זמן היא מומלצת לאדם שרוצה לשמור על משקל תקין..??

*לבעלי משקל תקין- כמוני, כמה אחוזי שומן של מוצרי חלב מומלצים??

*ושאלה אחרונה.. , מדוע זה נראה כך שהגוף צורך יותר אנרגייה כשהוא מפעיל את הראש??? לא הייתי מגדירה "פתירת תרגילים במתמטיקה כספורט אתגרי במיוחד...

אשמח לתגובתכם,
    בברכת יום נעיים, יעל.

הוספת תגובה

• שלום יעל

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

את נשמעת בחורה נבונה אולם את בהחלט זקוקה להכוונה בנושא הדיאטה מרופא דיאטן. ברור ששתיה מתוקה היא צרה קלורית רצינית ולכן עדיף לשתות בסדר הזה מים תה משקה מומתק תרכיז דיאטטי ומשקאות דיאטטים אחרים רצוי מוגזים אך אפשר גם שאינם מוגזים.
    התפריט שהצגת יכול להיות בסדר עם מספר תוספות וגיוון.
    פעילות גופנית מומלצת הינה הליכה של 5 ק"מ בשעה אחת 3 פעמים בשבוע.
    מוצרי חלב 3% זה מצויין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו שאני רוצה להוסיף
    שני
    15/11/2007

אני אוכלת פעם בשבוע בערב שישי מנת דג ,[אני יודעת שה חשוב לפחות פעמיים בשבוע אבל לא יוצא לי]
    ובצהריים לפעמים אני מחליפה את הלחם והפסטרמה בחזה עוף או עוף רגיל .

לקביעת תור
    סגירה
    עוד משהו שאני רוצה להוסיף

הוספת תגובה

• את עושה טוב

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    שני
    15/11/2007

אני בת 16 משקל 63 גובה1.68
    ואני בדיאטה כשבוע וחצי,
    רציתי לדעת אם התפריט שלי פחות או יותר בסדר .
    אני מעוניינת לרדת 6 ק"ג בחודשיים [ מקווה שזה יקרה]

בוקר : 2 פרוסות לחם קל + כף גבינה+כוס קורנפלקס .
    או
    כוס וחצי קורנפלקס + כוס חלב 3%

ביניים : פרי\יוגורט 0%

צהריים : כוס פתיתים\אורז\מקרוני + 2 פרוסות לחם קל + כפית שטוחה של חומוס +פסטרמה .

ביניים : פרי\יוגורט

ערב : 2 פרוסות לחם קל + רבע קופסה גבינה + ביצה קשה + ירקות

וכמה קל' מכיל התפריט הזה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• שני

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

משקלך תקין הדיאטה שלך מכילה פחות מאלף קלוריות לדעתי את צריכה לפנות ליעוץ מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט הרזיה בריא ומאוזן
    סוניה
    15/11/2007

שלום רב,

אני אהיה בת 16 בעוד כמה חודשים, משקלי הוא 52 וגובהי 1.56 בערך.
    אין לי בעית עודף משקל כביכול ואני די מרוצה מהמראה שלי באופן כללי, אבל לדעתי יש מקום להוריד בין 4-5 קילו.

יש לי כמה שאלות:

1. האם ירידה של 4-5 קילו מומלצת לדעתכם? האם אני צריכה להוריד יותר/ לא כדאי לרדת בכלל?

2. אשמח אם תיתנו לי המלצות לתפריט (או כמה תפריטים) הרזיה בריא ומאוזן כדי שאוכל לרדת במשקל אך לא לפגוע בגופי.

תודה רבה,
    סוניה.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט הרזיה בריא ומאוזן

הוספת תגובה

• סוניה, את בטווח משקל תקין

אהרון
    15/11/2007

אבל אם זה חשוב לך להיות במשקל האידאלי לגיל שלך את צריכה לרזות את הכמות שהצעת אבל לא מעבר לזה.
    במצב שלך יותר חשובה פעילות גופנית לצד תזונה נכונה. אני מציע לך כל יום שעה פעילות אירובית (הליכה נמרצת, ריצה, שחיה, ריקוד אירובי, אופניים או כל פעילות אחרת שמעלה את הדופק ל120-130). צריך גם התעמלות לחיזוק השרירים. אני נותן לך דוגמה של דיאטה מתונה ומאוזנת וכמובן רצוי לגוון אותה לפי טעמך אבל על פי אותם העקרונות.

בוקר
    -----
    פרי
    1 פרוסת לחם קל מלא עם 100 גרם בגבינה 3% או 30 גרם שיבולת שועל (קווקר) עם חלב 1%
    תה\קפה עם סוכרזית

ביניים
    ------
    1 פרי

צהריים
    -------
    150 גרם (לפני בישול) בשר רזה (עוף, בקר) \ דג מבושל או צלוי בלי רוטב
    50 גרם (לפני בישול) אורז מלא \ 2 תפוחי אדמה בינוניים אפויים
    סלט ירקות גדול עם מיץ לימון ומעט שמן או מעט אבוקדו.

ביניים
    ------
    בננה בינונית או פרוסת לחמית עם פרוסת גבינה בולגרית 5%

ערב
    ----
    ביצה\ 100 גרם טונה במיים
    סלט ירקות

זאת דיאטה של בערך 1100 קלוריות שיחד עם הפעילות המומלצת תרזה אותך4- 5 ק"ג ב8שבועותוזה הקצב המומלץ בשבילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סוניה

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

את לדעתי די בסדר מבחינת המשקל עם אפשרות לרדת 2-3 קילו נוספים.
    תפריטים לא נהוג ולא רצוי בריאותית לתת מבלי להכיר ולבדוק אותך כך שאם לבד תורידי את הכמויות בעיקר של הפחמימות והפירות תוכלי לרדת היטב. לא לשכוח לשתות הרבה מאוד מים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטיפי בריאות
    שירן
    15/11/2007

שלום!
    שמי אושרית ו אני מנסה לשמור על משקל תקין ואורח חיים בריא. אני אוכלת מאכלים מלאי סיבים תזונתיים ודגנים מלאים.
    שאלתי היא יש חטיפי בריאות שרשום עליהם בגדול דגנים מלאים ו\אבל ברכיבים לא רשום מלא רשום דגנים (ארז, קמח,...) אז זה מלא או לא? :)
    אני רוצה שתיעצו לי בבקשה אילו חטיפי בריאות באמת בעלי ערך תזונתי גבוה כי כל מה שראיתי של אנרגי ותלמה ומרמולייט לא כזה בריא וגם באנרגי זה קמח מלא וקמח לבן .. תודה!!!
    יש חטיפי גרנולה באריזה ירוקה כזו ציווי או משהו כזה שרשום שזה שיבולת שועל מלאה אבל יש גלוטן וסוכר ובוטנים .. אני אובדת עצות
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    חטיפי בריאות

הוספת תגובה

• במקום חטיפים תוכלי אוכל מזין ומסודר

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטיף, בנוסף (לא במקום)

ליאורה
    15/11/2007

ד.נ.
    בהנחה שאני מקפיד, עד כמה שבאפשרותי, לאכול מזונות בריאים (כולל 2 סלטי ירקות גדולים בכל יום, דגנים מלאים, בשר, קיטניות, תוצרת חלב, פירות, אגוזים וכו'), האם אתה ממליץ גם במקרה כגון זה להימנע לחלוטין מאכילת חטיף אנרגיה אפילו פעמיים בשבוע, בלבד, לדוגמה, או כוונתך רק שלא להגזים באכילת חטיפים? תודה, אלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה ממיואשת , אשמח אם תעזרו לי
    אחת
    14/11/2007

הי אני חדשה כאן . ואני מבקשת עזרה אני כבר מיואשת ..!!!!!

אני רוצה לדעת את מורידים שהשוקים .. ->

אני בת 15 ואני עד לפני חצי שנה בערך היתי מקפידה על ספורט , על רכיבה על אופני כושר .
    הייתי עושה המון כשהיתי באה מבית הספר בסביבות 13:00 ועושה ספורט עד 18:00 ויותר,
    זאת אומרת הייתי מתאמנת כשאני צופה בטלויזיה כשאני אני במחשב בקיצור תמיד!!
    ולא הייתי שמה לב לזה שאני בכלל מתאמנת,
    ולא ממש אוכל היתי אוכלת צהריים וערב ופירות בינהם.

עד לפני חצי שנה עברתי לאימי שלי (הורים גרושים ) ושם בכלל נהיתי עצלנית והשמנתי בשוקים איפה שהתחת =]
    אני אוכלת צהרים בלי לחם וערב סלט עם פרוסה או קופלנס אני אוכלת אורחת ערב מאוחר בערך ב10 ,9 בערב
    ואני מרגישה אני אוכל הרבה
    ועכשיו אני מתאמנת על מכשיר שדומה להליכון כושר ועושה כ-20 דקות ביום וכפיפות בטן .

אז רציתי לדעת עם זה מספיק ,
    מה עליי לשפר , אם בכלל ..

בקיצור חפרתי אז מקווה שתעזרו לי .. =]

הוספת תגובה

• לא רק השוקיים

אהרון
    15/11/2007

אין השמנה או הרזיה נקודתית. את השמנת בכל הגוף אבל בולט יותר בשוקיים. הגבירי את הפעילות הגופנית והקפידי על תזונה נכונה. מה המשקל והגובה והגיל שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת

אחת
    15/11/2007

גובה 1.53 ומשקל 67

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיואשת

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

אל תתיאשי את בסדר גמור שוקיים שמנות זה מבנה גוף ולא קשור להשמנה ספציפיט.לגבי ספורט רצוי לבצע ברצף שעה 3 פעמים בשבוע מאשר כל יום 20 דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממיואשת

אחת
    15/11/2007

תודה לך .. =]
    שמחתי שהגבת לי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמנההההההההההההה
    סוני
    14/11/2007

אני בת 13 ושלושה חודשים ואני שוקלת כמעט 70 אני אוכלת ביום 2 ארוחות ועושה לעיתים רחוקות ספורט אבל בשיעור ספורט בבית הספר אני מאודדד משקיעה.......אני מנסה לרדת במשקל אבל קשה לי אני אוכלת כמויות קטנות ולאט בבקשה תעזרו ליייייי....=-[

לקביעת תור
    סגירה
    אני שמנההההההההההההה

הוספת תגובה

• את צריכה לאכול 5 פעמים ביום

אהרון
    14/11/2007

פעילות גופנית יומית היא הכרחית. בשלב הזה של החיים אין לך נסיון וידע, לכן מומלץ לגשת ליעוץ תזונתי, אחרת את עלולה לעשות טעויות שיעלו לך ביוקר. לא חסרות דוגמאות גם בפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפני ליעוץ מתאים

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת השמנה !
    נועם
    14/11/2007

אני בת 14 ואני מאוד רזה קצת יותר מידיי ואני לא אוהבת את זה כי א ני רוקדת ואז זה נראה מוזררר !
    בבקשה תרשום לי בקיצור מה אני צריכה לאכול וכמה או תיתן לי עצהה !

תודה מראש ,
    נועם (:

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת השמנה !

הוספת תגובה

• נועם

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

תקראי בפורום מה עושים בכדי לרדת במשקל ותעשי הפוך.
    בקיצור את צריכה לאכול יותר אוכל לגוון אותו כמה שאפשר ולאכול ביחס של 30% שומן 60% פחמימה ו- 10% חלבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון, אני ממש בבעיה, חייבת לרדת במ
    ליאן
    14/11/2007

אני בת 21, 1.60 ושוקלת 82 ק"ג. עד לפני כמעט שנה שקלתי 60 ק"ג. בעבר הייתי 108 והורדתי עד ל 60 ק"ג. הצלחתי לשמור על המשקל הזה 4 שנים, כאשר במהלכן לא נגעתי בלחם. עד שלפני שנה התחלתי לשבת הרבה מול המחשב, וחזרתי לאכול לחם, ועליתיי למשקל הנוכחי. אני מרגישה מאוד רע עם עצמי, מרגישה שאף אחד לא רוצה אותי בגלל זה, ואני נורא זקוקה לכיוון. עכשיו התחלתי שוב דיאטה, שבה אני שותה כוס תה בבוקר בצהריים אוכלת סלט ירקות עם ביצה וטונה, ובערב גם קצת סלט כזה וזהוו שותה תה והרבה מים והתחלתי לעשות הליכות של כמעט שעה ביום
    אני נורא רוצה לחזור למשקל שלי ואני חסרת סבלנות כל כך ! אני לא יכולה לחכות תקופה ארוכה כדי להרזות אניי רוצה עכשיו :( מה עושים??

הוספת תגובה

• ליאן, לא זאת הדרך!

אהרון
    14/11/2007

הוכחת שאת מסוגלת לרזות, אבל כמו 95% מן המרזים לא יכולה לשמור. כאשר את הורדת 48 ק"ג, וזה השג מרשים, היה זה לא רק שומן אלא גם מסת שריר. לעומת זאת העלית בחזרה 22 ק"ג שומן נטו. את צריכה לדעת שבכל הרזיה נוספת ההתקדמות איטית יותר בגלל שהגוף למד להתגונן מול ה"מתקפה". שיטת ה"אקורדאון" היא מתכון בטוח לשיא שומן חדש.
    אז מה עושים? זה לא הכל אבוד אבל הפעם את צריכה לרזות בצורה מושכלת. בהרזיה אין פתרונות קסם. אני רואה שבחרת בדיאטת כסאח וזאת טעות חמורה שתפגע בבריאותך ובסוף התהליך המאוזניים יראו מספר יותר גבוה.
    בעודף משקל כמו שלך יש גם יתרון אחד והוא זה שהירידה בשלב הראשון תהיה מהירה גם עם דיאטה מתונה. הדבר יעודד אותך להמשיך אבל גם ידרוש סבלנות והרבה משמעת עצמית.
    אולי כדאי לך לגשת ליעוץ תזונתי בו ילמדו אותך למשל שלא צריך לוותר לגמרי על הלחם כפי שעשית במשך 4 שנים, אלא לאכול לחם מלא בכמות מוגבלת וגם יסבירו לך למה. אני בטוח שעשית עוד טעויות. עכשיו תכלס:
    אני מציע לך בשלב הראשון לשים דגש דווקא על פעילות גופנית אם את רוצה תוצאות מהירות.
    כל יום 90 דקות פעילות אירובית בעצימות בינונית ( הליכה נמרצת, שחיה, אופניים, ריקוד אירובי, מדרגה, ריצה עד כמה שאת מסוגלת). בנוסף 3 פעמים בשבוע תרגילי התנגדות בחדר כושר תחת הדרכה מקצועית לשמירת מסת השריר, אחרת ההרזיה "תאוכל" גם שרירים וזה בין היתר יוריד
    את קצב חילוף החומרים דבר שיקשה על ההרזיה.
    כל זה יחד עם דיאטה מאוזנת של 1400 קלוריות יורידו בממוצע 1 ק"ג בשבוע (יותר בהתחלה ואחר כך תתמתן). לא מומלץ לרדת בקצב מהיר יותר, העיקר להתמיד. גם לא כדאי להשקל יותר מפעם בשבוע בגלל שיהיו גם ימים בלי ירידה ואפילו עם עליה.
    קודם תגיעי ל70 ק"ג ואחר כך עוד נדבר.
    הרזיה נעימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו.. אהרון, תראה..

ליאן
    15/11/2007

אני הפסקתי את הדיאטת רעב היום בלילה כיוון שהיא גרמה לי לסחרחורות והרגשתי משהו ריק כזה והרגשה ממש רעה מתחת לחזה כי לא אכלתי מ 5 בערב שאכלתי סלט, ועכשיו כבר 3 בבוקר..
    אז לקחתי וופל כי זה מתוק להעלות לי ת'סוכר או משהו והכנתי לי תה הרגשתי יותר טוב..
    הייתי אצל תזונאית קלינית ומאוד אהבתי אותה, אבל התייאשתי מהר כי זה לוקח זמן וזה מייאש, ירדתי 3 וחצי קילו בשבועיים וזה גרם לי לסגת כי בדיאטה הראשונה שירדתי 48 קילו ירדתי כמעט 6 ק"ג בשבוע !! אז זה גרם לי להתייאש מעט.. אני לא יודעת מה לעשות כדי להתחזק ולא להישבר.. כי התפריט שהיא התאימה לי הוא עד 21:00 והייתי נשארת ערה בדרך כלל עד מאוחר וזה בעיה..
    מה אני עושה איך אני ממשיכה מכאן והלאה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאן, תשני את הגישה שלך!

אהרון
    15/11/2007

לא צריך לרזות מהר אלא להתמיד לאורך זמן. את הורדת 6 ק"ג מתוך 48 בשבוע הראשון וזה לא מפתיע אותי. הרוב היו מיים וגם שרירים.. זאת שיטה לא בריאה ובסופו של דבר הכישלון מובטח.
    הדיאטנית שלך צדקה. 3.5 ק"ג בשבועים הראשונים זה סביר. אני לא יודע איזו דיאטה נתנה לך אבל מקווה אני שהיא מאוזנת. יש לי הסתייגות אחת: אין חשיבות לשעת הארוחה האחרונה, זה תלוי במחזור היומי שלך. אם את הולכת לישון ב3 בבוקר ברור שתהי רעבה אם אכלת רק ב9 בערב.
    חשוב לאכול 4-6 פעמים, מתוך זה 3 ארוחות עיקריות אבל לא עשירות.
    אל תשכחי את נושא הפעילות הגופנית, לצורך הרזיה בריאה עם שמירת מסת השרירים.
    יש לי הרבה הצעות של דיאטות בזק למי שרוצה לרזות פלאים (או להשלות את עצמו) הנה כמה מהן:
    אטקינס, סקרסדייל, דיאטת כרוב, דיאטת ענבים, דיאטת לבן ופרי, דיאטת נוזלים, דיאטת אבוקדו ועד ועוד דיאטות מטורפות שעלולות לסכן את הבריאות ומבטיחות כישלון לאורך זמן. לאומת זאת אתן לך דוגמה של דיאטה הגיונית שמתאימה לעודף המשקל שלך בתוספת פעילות גופנית כמומלץ:
    בוקר
    -----
    פרי
    פרוסת לחם קל מלא מרוחה בגבינה 3%
    תה\קפה עם סוכרזית

ביניים
    ------
    פרי או לבן 1.5%

צהריים
    -------
    200 גרם (לפני בישול) בשר רזה (עוף, בקר) \ דג מבושל או צלוי בלי רוטב
    40 גרם (לפני בישול) אורז מלא \ תפוח אדמה (150 גרם) אפוי
    סלט ירקות גדול עם מיץ לימון ומעט שמן או מעט אבוקדו.

ביניים
    ------
    בננה בינונית או פרוסת לחם קל מלא מרוחה באבוקדו

ערב
    ----
    מרק ירקות בלי שמן או שמנת
    ביצה
    125 גרם קוטג' 3%
    סלט ירקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, אז תגיד לי אם זה בסדר..

ליאן
    15/11/2007

אני הולכת להתחיל לאכול מסודר לפי התזונה שהיא התאימה לי לפי הבדיקות שלי שהיא כך :

בוקר - 2 פריכיות אורז\פרוסת לחם קל עם גבינה לבנה\קוטג' או כל גבינה אחרת עד 5%\טונה
    וביצה קשה, שתיה + 2 כפות חלב

צהריים- מה שאמא מבשלת (לא מטוגן, רצוי על האש) - עוף וכדומה), תוספת כוס אורז וסלט גדול
    אפשר לאכול ירקות חופשי

ביניים- פרי\מעדן דיאט 0%

ערב- 3 פריכיות אורז\2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה\קוטג', ביצה\טונה\פסטרמה

ארוחה אחרונה- 21:00- פרי\מעדן דיאט

לשתות לפחות 10 כוסות מים ביום, חשוב מאוד !
    יש להקפיד על הליכה בת חצי שעה כל יום, רצוי לפחות 3 פעמים בשבוע
    ולהתחיל בהדרגה מרבע שעה ולאט לאט לעלות לחצי שעה.

זהוו..
    היא נתנה לי הערכה שאני ארד תוך חודש 4 ק"ג שזה אומר בתוך 5 חודשים- 20 ק"ג אבל שזה תלוי בקצב ההתקדמות של הגוף שלי, ואם אני אכן אפעל לפי התפריט זה אמור להיות כך.
    מה אתה אומר? יש בי רצון נורא גדול וגם מצאתי לי חבר לעבודה שילווה אותי כל יום בהליכה.
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאן, זה נראה בסדר

אהרון
    15/11/2007

הלחם והארז צריכים להיות מלאים. בימים עם פרכיות אורז אכלי בצהריים תפוחי אדמה אפוים או ירקות מבושלים במקום אורז (רצוי שיהיה פחות מכוס).
    הוסיפי בערב סלט בלי רוטב אבל עם מיץ לימון.
    אני בכל זאת ממליץ יותר פעילות אירובית. זה מאוד משמעותי להורדת אחוז השומן ולהרגשה כללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון, ב=ט=ח שכן !

ליאן
    16/11/2007

אנ לא מתכוונת לעשות חצי שעה הליכה.. אני מתכוונת לעשות שעה הליכה כל יום
    וגם להירשם בעוד שבועיים לחדר כושר לעבוד על השרירים של הבטן הרגליים והידיים
    זה בסדר נכון?? כמה אני יכולה לעשות ספורט? ותוך כמה זמן אתה משער שאני אגיע למשקל 50?
    אבל באמת הערכה מסויימת שאתה חושב אם אני פועלת ע"פ התפריט+הכושר תוך כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאן, בואי נהרוג פרה, פרה

אהרון
    16/11/2007

בשלב הזה לא מדברים על 50 ק"ג, זה עדיין לא אומר שהמשימה בלתי אפשרית. אם יש רצון, יש דרך. קודם כל אנחנו צריכים להביא אותך לתוך הטווח הנורמלי, כלומר ירידה של 20 ק"ג שהוא דבר מציאותי בהחלט. לא מומלץ לקבוע מראש יעד רחוק מדי, וזה לא רק בהרזיה. אחרי ההצלחה הצפויה (לא מספיק רק מוטיבציה אלא נחוצה המון משמעת עצמית) נשב ונדבר על המשקל האידאלי.
    הדיאטה של הדיאטנית שלך וזאת שאני הצעתי מבוססות על אתם העקרונות ודי דומות מבחינה קלורית. דיאטה חייבת להיות לא רק מאוזנת אלא גם מגוונת מסיבות שעליהן נדבר פעם אחרת.
    לכן אני מציע ליישם את שתיהן לסירוגין וגם לגוון מיוזמה עצמית אחרי שתהי בטוחה שהבנת את הרעיון. תמיד אני אוכל לתקן אותך אם תרצי בכך.
    כפי שגם הסברתי לך, ואני מקווה ששיכנעתי אותך, לא רצוי לרזות יותר מ1 ק"ג בשבוע אבל אם תיישמי את המלצותי במלואן, בהתחלה תרזי יותר. אם לא יהיו תקלות ומשברים יקח לך לכל היותר 20 שבועות.
    לגבי פעילות גופנית אני מפנה אותך להנחיות שנתתי לנעמה, בתחתית הדף. ההרשמה לחדר כושר זה רעיון מצויין שיתרום הרבה לא רק להרזיה אלא גם לשמירת ופתוח מסת השרירים וכושר כללי.
    אני אשמח להמשיך לייעץ ולהסביר במקרה הצורך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה רבה !

ליאן
    16/11/2007

תודה רבה על הכל !!
    אני אפעל לפי העצות שלך ומקווה שהכל ילך בסדר !
    אמשיך לעדכן אותך כאן ולהתייעץ איתך, שוב תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד אביה!

אהרון
    17/11/2007

גם אני שוחה בממוצע 5 ק"מ 6 ימים בשבוע. אם תמשיכי כך לצד תזונה נכונה (לא דלת קלוריות) תגיעי תוך זמן סביר למשקל האידאלי שלך 60 ק"ג. את שורפת כל יום בממוצע
    1100-1200 קלוריות שווה ערך של 150 גרם שומן גוף. עם תזונה נכונה של 1800 קלוריות תורידי קילו לשבוע.
    למרות הפעילות המרשימה שלך, רצוי לשלב גם תרגילי כוח לשמירת מסת השרירים, אני מניח שהמאמן דואג לזה. שחיה הינה בעיקר פעילות אירובית ולמרות שמטפלת יותר טוב בשרירים מכל פעילות אירובית אחרת, נחוצים גם תרגילי התנגדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה היא לאביה

אהרון
    17/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את בדרך הנכונה

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

עם הרבה סבלנות התמדה ודבקות במטרה את תצליחי כי את מודעת למה שצריך באמת לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות
    אלינה
    14/11/2007

מהם הערכים הקלוריים של חלקי העוף השונים ומהם חלקי הבקר המומלצים לאלכילה וערכיהם הקלוריים?!

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות

הוספת תגובה

• עוף ובקר

אהרון
    14/11/2007

הערכים מתייחסים ל100 גרם לפני בישול.
    חזה עוף בלי עור 110 ק (אין לו הרבה ערך תזונתי. דל בוויטמין B12 וברזל)
    כבד עוף 130 ק (עשיר בוויטמינים ומינרלים, מקור טוב לB12 , ברזל, חומצה פולית וויטמין A ועוד אבל עשיר מאוד בכולסטרול לכן מומלץ לא יותר מפעם בשבוע)
    חלקי עוף אחרים בלי עור ואחרי סילוק השומן 140 ק.

בקר חלקים רזים: פילה, סינטה, שייטל, וויס-ברטן, פילה מדומה : 120-150 ק.
    צריך להמנע מבשר קפוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייני בערך קלוריות בשר עוף או בשר ב

ד''ר רוני חרמון
    15/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה